Olet täällä

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta

Käyttäjän Juhani Huopainen kuva
Liittynyt: 29.3.2017, 12:11
Viestejä: 6
Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 562

Juhani Huopainen: Huonot uutiset taas hyviä – valuutat ja öljy kurssiajureiksi?

"Kuva on nyt sekavampi kuin kahden viikon takaisessa kolumnissani ”Pitkä kuva synkkä, mutta lyhyt hyvä”. Pitemmän aikavälin näkymät ovat edelleen heikot. Valitettavasti lyhyen aikavälin hyvät näkymät toteutuivat, ja nyt kurssinousun jälkeen herää kysymys, vieläkö on suunta ylös. Sanoisin, että on. Vinkkasin nettiosakkeista kevätswinginä – kivastihan se meni, mutta nyt vaihtaisin eurooppalaisiin osakkeisiin."

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 562

Juhani Huopainen: Euro, dollari ja Ruotsin kruunu keskiössä tulevissa kurssikäänteissä

"Kiireisimmille lukijoille heti alkuun: Ruotsin osakemarkkinat ovat nyt houkuttelevia kruunun heikentymisen myötä. 

Markkinoilla ei ole tapahtunut mitään erityisen dramaattista sitten edellisen kolumnini. Öljyn hinta on jatkanut lievää nousuaan, mikä tukee markkinoita.  Euro on vihdoin ja viimein hieman heikentynyt dollariin nähtynä – tämä puolestaan on eurooppalaisille osakkeille nannaa. Vaikka USA:ssa pysyttäisiin sivuttaisliikkeessä, euron heikentyminen pitää Euroopan lievästi nousevalla suunnalla, minkä pitäisi näkyä suomalaisen sijoittajan alhaisempana verenpaineena.

EURUSD on taittunut alas vuoden jatkuneesta nousuputkestaan. Samalla se on taittanut alas tammikuun puolessavälissä alkaneesta vaakasuorasta sahailustaan. Jos nyt ei muuta, niin edes euron vahvistumisen (eli dollarin heikkenemisen) pysähtyminen on jo sinällään positiivinen uutinen Euroopan osakemarkkinoille." 

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 562

Juhani Huopainen: Hyvä kevät, kiitos valuuttojen

"Kiireisille tiivistelmä alkuun: odotetusti positiivinen vire jatkunee seuraavat pari viikkoa. Todennäköisesti kesällä tulee kuitenkin ”haasteita” vastaan.

Varoitin nelisen viikkoa sitten (17. huhtikuuta) euron voivan alkaa heiketä dollariin nähtynä, minkä pitäisi olla hyvä juttu eurooppalaisille osakkeille. Kaksi viikkoa sitten (2. toukokuuta) toistin saman asian, ja lisäksi mainitsin Ruotsin kruunun heikentyneen voimakkaasti ja ollen jo hyvällä ostotasolla."

Mainos: Aurejärvi Varainhoito
Yksilöllistä ja luotettavaa täyden valtakirjan varainhoitoa
Tutustu