Olet täällä

Metsäsijoittajan matkassa - 5.8.2019 11.00

Hyvät kirjoitukset!

Metsäsijoittaja kirjoitti:

Ensimmäinen kesäloma muutamaan vuoteen, milloin ei ole juurikaan metsänhoitotöitä tullut itse tehtyä. Laiskuuttani ostin metsäpalveluyritykseltä palveluna muutaman hehtaarin aukon uudistamisen. Muutamia kiireellisiä raivaustarpeita olisi taimikoissa, mutta onneksi metsä ja luonto on sen verran armollinen, että ihan yhdestä vuodesta ei hoitotyöt ole kiinni. Sen verran piti kuitenkin lomalla "pakottaa" itseään metsään, että tuulenkaatoja kävin sahailemassa polttopuiksi.

Se on metsäomistamisen mukava puoli, metsä kasvaa ihan itsekseen eikä homma ole vuodesta kiinni. Itse ulkoistin jotain taimikonhoitoja, ja polttopuuta tuli melkein motti. 

Metsäliitto maksaa perusosuuksille (eli talletuille metsätuloille) 7,5% koron ja se maistuu tässä korkoympäristössä. Pieni bonus suhdannehuipusta. Viime vuosi saattoi olla puun- ja sellunhinnan suhdannehuippu, mutta puunkäytön tulevaisuus näyttää mun silmissä hyvältä. 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Nordea - 1.8.2019 09.50

Nordean liiketoiminnan luvut ovat laskussa, ja alhainen p/e on siksi ihan ansaittu. Syitä sille liiketoiminta on laskusuunnassa on useita, ja ulkopuolisena voi niitä vain arvailla. Edit: Petteri yllä jo tiivistikin asian hyvin.

Nordeaa ei salkuista löydy, mutta kovasti tässä seurailen tuntosarvet pitkällä miten kurssi kehittyy -  tuleeko ylilyöntejä kuten markkinalla on tapana. Ylilyöntiä ehkä lähestytään jo.  Toisaalta monia eurooppalaisia ja pohjoismaisia osakkeita saa nyt "halvalla". Ison rahan pelimerkit ovat siirtyneet amerikkaan.

 

 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 25.7.2019 01.11

Hienon lajin olet löytänyt ja kovia mittoja. Sitä yhteisöllistä toimintaa löytyy golfin ympäriltä. 

Caste tietää mistä puhuu. Tuollakin voi lentää, kun liikkeet ja ajoitukset osuvat kohdalleen. Vauhtia näyttäisi piisavan. Omasta kokemuksesta suosittelisin vahvasti tässä vaiheessa pro:ta, rotary swingiä, klubien harkkaryhmiä tai vastaavaa. Seuraava taso löytyy nopeammin. 

Filmaamisesta iso plussa, lisää näitä!

Näytä koko viesti
Hemingwayz - 10.7.2019 09.23

Hyvä kirjoitus, kiitokset! 

Miten sijoitatte kultaan, etf:llä?

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 23.5.2019 11.11

https://www.reddit.com/r/teslamotors/comments/bs18pr/this_was_posted_on_chinese_message_board_i_hope/?utm_source=share&utm_medium=ios_app

 

Yllätys monelle jos nuo tuotantonumerot ovat totta.

 

Näytä koko viesti
Nokia - 15.5.2019 05.06

Mitäs tarttis tehdä, ristiriitaisia viestejä? Salkussa ei Nokiaa.Ehkä odottelen vielä käännettä, kun kovin pitkiä punaisia kynttilöitä viime aikoina. Haetaanko pohjia 4-4,50 USD tasoilta, kun kokonaismarkkina voi sakata reilusti kesällä/kesään mennessä.

Miten ois Johannes Ankelon artikkelin hengessä long Nokia + short Ericsson?

Omassa salkussa on kaks pesällistä Nokiaa. Short ericsson sinänsä sopis kylkeen hyvin. 

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 15.5.2019 01.19

 

Olin joskus luulossa, että osakeyhtiöitteni voitot voisi jakaa verovapaasti pikkuhiljaa. Nyt tiedän olevani Antti Rinteen panttivankina.

Itse olen aina nähnyt asian niin, että niin kauan kun rahat ovat yhtiössä, tullaan ne vielä kertaalleen verottamaan. Ja se verotus tuskin tulee keventymään. Kepun kynnyskysymyksenä ennen hallitusneuvotteluja oli että yrittäjien verotus ei nouse... nyt sit jännitetään mitä kepu tekee.

Erikoiseksi on Suomen meno mennyt: Hallituksen vero-ohjelman tekee SAK, suurimman puolueen "veroasiantuntija" on Timo Harakka, ja kepu on yrittäjien toivo. 

 

 

 

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 14.5.2019 03.05

No ei se hyvää tarkoita. Kiina on Vietnamin suurin vientimaa, joten Kiinan yskähtäessä kärsii Vietnaminkin. Jo viime vuonna CNBC:llä ym oli puhetta, että Kiina kiertää tariffeja shippaamalla tavaroita Vietnamin kautta. Tämä on tietenkin riski - jos toiminta on laajamittaista, tarttunee jenkit siihenkin. 

Uskon, että pitkällä aikavälillä Vietnam jatkaa hyvää kehitystään. Ilmakuoppia matkalla tietenkin tulee. Itse kevensin positiota sen verran, että voin murehtimatta istua sen päällä seuraavat 5 vuotta kursseja tuijottamatta. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2019 05.51

Hyvää pohdintaa!

Toinen näkökulma Trumpin toimintaan: maaliskuun talousluvut olivat hyvät ja Trump uskaltaa painaa kaasua. Trump on aiemminkin laittanut hässäkän päälle, kun tilanne kotimaan politiikassa on käynyt tukalaksi. Nyt siellä riidellään Muellerin raportin julkaisemisesta.

Tesla shorttisi on toiminut hienosti, congrats. Itse en uskaltanut. 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2019 05.51

Ja jos foliohattuosastolle mennään, Trump on aiemminkin heilutellut kursseja ja rahastanut samalla: 

As losses from his core enterprises mounted, Mr. Trump took on a new public role, trading on his business-titan brand to present himself as a corporate raider. He would acquire shares in a company with borrowed money, suggest publicly that he was contemplating buying enough to become a majority owner, then quietly sell on the resulting rise in the stock price.

The tactic worked for a brief period — earning Mr. Trump millions of dollars in gains — until investors realized that he would not follow through.

https://www.nytimes.com/interactive/2019/05/07/us/politics/donald-trump-taxes.html

Näytä koko viesti