Olet täällä

rockafella

rockafella

  • Liittynyt 11.2.2016
  • 64 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 7.2.2019 15.54

Helena Ranta-aho taisi tarkoittaa private bankingia. Siellä voi soittaa assareille tai nimetylle varainhoitajalle suoraan. Onko tämä muuttunut?

Saman tai paremman palvelun sai ilmaiseksi mökin lähellä olevasta pienestä osuuspankista. Lisäksi tunnettiin nimellä ja äänestä niin ei tarvinnut edes tunnistautua. Ja ei maksanut mitään.

Nordea private maksaa muistaakseni vähän alle tonnin vuodessa. Edut on pienet. Platina masterin saa, pienet kaupankäyntikulut ja pari myyntitapaamista varainhoitajan kanssa. Tuon maksun saa (tietenkin) vähentää verotuksessa. Jos näin ei olisi, veikkaisin että asiakkaita karkaisi rivakasti. 

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.2.2019 17.30

Hyvä kirjoitus. Onko sulla näkemystä Zalandosta? Kurssi on miltei puolittunut puolessa vuodessa. 

Ostin/Myin tänään - 1.2.2019 19.35

rockafella kirjoitti:

Ostin tänään GE:tä 7,2$ ja Outokumpua aiemmin 3,41€. Koska mielestäni on halpaa ja käteinen polttelee taskussa.

Möin GE:t pois 10,25$. Nousut ~40%.  En tunne firmaa, siksi ei pitkään salkkuun.

 

Next Games - 29.1.2019 20.23

hauturi kirjoitti:

Tuleeko joku seniorikoodari oikeasti saunan takia? Luulisi että useimmilla (palkan lisäksi) vaikuttaa esim. työn sisältö ja omat mahdollisuudet vaikuttaa siihen, työilmapiiri, yrityskulttuuri, etätyö- ja muut työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisjärjestelyt jne. Mutta ehkä jollekin hulppeat tilat ja sauna on se juttu. Ilmaisia limsoja ja sipsejä unohtamatta.

Olen tuosta aivan samaa mieltä. Ei kukaan tule saunan takia. Luettelemasi asiat ovat tärkeämpiä. Saunalla on (yleensä) positiivisia vaikutuksia mm työilmapiiriin. 

Muotoilisin nyt edellisen viestini toisin:  "Taistelu hyvistä koodaajista ja muista osaajista on viime vuodet ollut niin brutaalia, että hyvät tilat ja sauna on melkein perustaso."

Next Games - 29.1.2019 19.47

En ole seurannut ko. firmaa, mutta yleishuomio Suomen it-sektorista. 

Taistelu hyvistä koodaajista ja muista osaajista on viime vuodet ollut niin brutaalia, että hyvät tilat ja sauna on melkein perusedellytys ja lähtötaso. Lisäksi on halvempaa on tarjota hulppeat tilat kuin lähteä palkalla kilpailemaan.

Tekijäpula hidastaa usean yrityksen kasvua ja kehittymistä. Tällaista se on ollut viime vuodet.

Outokumpu - 13.12.2018 19.37

Päädyin ostamaan puoli pesällistä 3,41€. Jos dippailee isosti tulevina aikoina, tuplaan tai triplaan betsin. 

 

Ostin/Myin tänään - 13.12.2018 19.33

Ostin tänään GE:tä 7,2$ ja Outokumpua aiemmin 3,41€. Koska mielestäni on halpaa ja käteinen polttelee taskussa.

 

Ostin/Myin tänään - 30.11.2018 21.08

Ostin Daimleria puoli pesällistä, koska sai alle viidellä kympillä ja salkun käteispaino on paisunut melkein neljään kymppiin.  

Olen veivallut tällä 70->50, tappiollisesti valitettavasti.

Autoala ei tällä hetkellä ole kuuminta hottia, ja arvostustasot on sen mukaiset. 

 

 

Outokumpu - 30.11.2018 20.57

Aki Pyysing kirjoitti:
Outokumpua on miulla yleensä ollut kaikissa sykleissä. Yleensä olen ostanut liian aikaisin ja sitten ostanut lisää ja sitten irrottanut vähän hyvällä voitolla ja sitten myynyt loputkin kalliimmalla - ja aivan liian aikaisin. Tämä kierros ei tehnyt poikkeusta. 
Nyt ollaan taas tasolla, että ei ole. Pohdiskelimme toisen kokeneen sijoittajan kanssa hiljan, miksi tämä maksoi kaksi euroa vuosi sitten ja nyt yli kympin. Totesimme, että  teollisuus ja pörssikurssit ovat ihmeellisiä asioita. Muita teorioita oli, että vuosi sitten hinnassa oli numeropohjaista ylimitoitettua konkurssiriskiä ja nyt se on taas hälventynyt kokonaan ja kertoimia voidaan ruuvat ylöspäin.

 

Outokumpua sais taas reippaasti alle nelosella, kirjoittaessa 3,67.

Olisiko tässä mahdollisesti jo oston paikka, keskipitkälle veiville jossa tavoitteena olisi myydä vitosen kutosen päällä?

1) Jos "lama tulee 2020"™, pitänee holdailla seuraavaan syklin nousuun. Ja mahdollisesti tuplata betsi merkittävästi matalammalla tasolla.

2) Jos maailma ei päätykään 2020, voi tulla pomppu ylemmäs jo aiemmin.
 

Konkurssiin en usko kovemmassakaan rytinässä. Ja jos historia toistaa itseään kuten se yleensä tekee, menee Outokummullakin joskus taas ihan ok.

 

Metsäsijoittajan matkassa - 17.11.2018 22.38

Kiitos vastauksesta!