Olet täällä

rockafella

rockafella

  • Liittynyt 11.2.2016
  • 56 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ostin/Myin tänään - 30.11.2018 21.08

Ostin Daimleria puoli pesällistä, koska sai alle viidellä kympillä ja salkun käteispaino on paisunut melkein neljään kymppiin.  

Olen veivallut tällä 70->50, tappiollisesti valitettavasti.

Autoala ei tällä hetkellä ole kuuminta hottia, ja arvostustasot on sen mukaiset. 

 

 

Outokumpu - 30.11.2018 20.57

Aki Pyysing kirjoitti:
Outokumpua on miulla yleensä ollut kaikissa sykleissä. Yleensä olen ostanut liian aikaisin ja sitten ostanut lisää ja sitten irrottanut vähän hyvällä voitolla ja sitten myynyt loputkin kalliimmalla - ja aivan liian aikaisin. Tämä kierros ei tehnyt poikkeusta. 
Nyt ollaan taas tasolla, että ei ole. Pohdiskelimme toisen kokeneen sijoittajan kanssa hiljan, miksi tämä maksoi kaksi euroa vuosi sitten ja nyt yli kympin. Totesimme, että  teollisuus ja pörssikurssit ovat ihmeellisiä asioita. Muita teorioita oli, että vuosi sitten hinnassa oli numeropohjaista ylimitoitettua konkurssiriskiä ja nyt se on taas hälventynyt kokonaan ja kertoimia voidaan ruuvat ylöspäin.

 

Outokumpua sais taas reippaasti alle nelosella, kirjoittaessa 3,67.

Olisiko tässä mahdollisesti jo oston paikka, keskipitkälle veiville jossa tavoitteena olisi myydä vitosen kutosen päällä?

1) Jos "lama tulee 2020"™, pitänee holdailla seuraavaan syklin nousuun. Ja mahdollisesti tuplata betsi merkittävästi matalammalla tasolla.

2) Jos maailma ei päätykään 2020, voi tulla pomppu ylemmäs jo aiemmin.
 

Konkurssiin en usko kovemmassakaan rytinässä. Ja jos historia toistaa itseään kuten se yleensä tekee, menee Outokummullakin joskus taas ihan ok.

 

Metsäsijoittajan matkassa - 17.11.2018 22.38

Kiitos vastauksesta!

Päivän shortti - 16.11.2018 19.01

Nyt lähti ilmat pihalle Nvidiasta. 12.9 oli 270, tänään 167. Ja ammukset jäi piippuun...

Onpas ollut turhauttava syksy. Suunnitelmat on ollu excelissä mutta toteutus jäänyt tekemättä. 

Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 22.08

Pari kysymystä. Myytkö puut hankinta- vai pystykauppana? Ja saako kilpailuttamalla paremman hinnan pystykauppaan? Itse olen mennyt Metsäliitolla, enkä ole vaihtoehtoja vielä katsellut. 6,5% korko koukuttaa.

Tähän asti leimikot ovat olleet pienehköjä, mutta metsäpankissani olisi vähän isompikin, 5 hehtaarin melkein satavuotias tukkimetsä odottamassa.

Metsäsijoittajan matkassa - 11.11.2018 21.57

Hienoa saada metsäkeskustelua ja -blogi tännekin, tervetuloa!

Itsekin päädyin keskikokoisen metsätilan omistajaksi. Alkeita opetellaan, ja mukavaa on ollut tähän asti. Metsän omistaminen on tuonut enemmän iloa kuin kasa osakkeita lisää. 

 

 

Lehto Group - 30.10.2018 15.11

4,44 näyttää kurssi. Alkaisikohan olla tarpeeksi verta kaduilla?

Laitoin pilkin 4,20.

 

 

Lehto Group - 19.10.2018 20.46

Trololoo. Tulipa otettua isot turskat. Tammikuussa ostin pesällisen 11 pintaan. Tuurilla myin puolet viime viikolla jotta sain tappioita verotukseen, mutta ei se nyt paljoa lämmitä.

Jotain tästäkin pitäisi oppia, eli yritetään:

  • Positio on vituttanut koko vuoden, mutta en raaskinut realisoida tappioita. Threshold of misery ylittyi ja järki sumentui. Olisi pitänyt myydä heti kun vitutus alkoi ja lopettaa piina.
  • Seurasin johdon ohjeistusta ja muiden hypetystä. Oma analyysi aika lähellä nollaa. 
  • Trendit taisteli tätä vastaan, rakentaminen dippaamassa jne. Mutta kun "halvalla sai" ja jotain piti ostaa, niin tätä sitten. Halvalla ostaminen strategiana ei ole toiminut sitten ollenkaan viime vuosina. Muilla on parempi näkemys ja käry mihin ollaan menossa. Kaikki on ollut niin tappiin hinnoiteltua että alennuksia ei saa ilman oikeaa syytä. 
  • Tappiot, koko salkkuun nähden pienetkin, vituttaa. Tarkemmin, huonot osakepoiminnat harmittaa. Parempi ostaa indeksiä kuin yksittäisiä osakkeita, jos ei ole kunnon perusteluita keissille. 

 

Nordea - 19.10.2018 20.22

Onkos tässä laskun takana muutakin kuin markkinafiilis ja rahanpesuepäilyt? Toisin sanoen, pehmeneekö Nordean tulos pörssin laskun mukana?

Arvopaperissa uutisoitiin että suomalaisista rahastoista lunastettiin miljardi euroa syyskuussa. Vaikea sanoa suuruusluokasta mitään, kun en tiedä paljonko suomalaisissa rahastoissa on rahaa...

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 3.10.2018 11.28

Hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus!