Olet täällä

Mr Auspex

Mr Auspex

  • Liittynyt 20.7.2018
  • 3 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 22.10.2018 18.42

Jos arvausta pitäisi heittää, niin jenkkilässä zombiet tullee hoitelemaan todennäköisimmin hautaansa muutaman vuoden päästä koronnostojen ja inflaation vaikutuksesta reisille leviävä leveraged loans / CLO markkina joka on kaikkien tuijotellessa keskuspankkeja ja valtioiden velkaantumista saanut rauhassa kasvaa subprime-tyylisesti pinnan alla. 

Euroopassa kyseisten lainojen kasvuprosentti ei ole ihan sama, mutta ennätystasoilla täälläkin mennään. Kypsän Euroopasta toisaalta tekee valtioiden kasvaneet velkataakat yhdessä yhäkin ennätysalhaisen korkotason kanssa mikä tullee tekemään tämän kuplakkeen jälkipyykin poisimuroinnista varmasti mielenkiintoista seurattavaa. Nordealta ihailtavaa pelisilmää siirtyä takaisin euroalueelle ja suomalaisten syliin vielä kun kaikki menee näennäisesti hyvin. 

Yksi ihminen, kaksi nappulaa - 10.8.2018 19.57

No niin. Tämä on taas niin sitä itseään. Normaalit ihmiset istuvat perjantain ratoksi baarissa pitämässä hauskaa ja elämässä, ja mitä minä teen? Ryystän kämpillä epämääräistä espanjalaista punkkua ja kirjoitan nettiin jostain kuppasesta yhtiövelan shorttausideasta. 

Mutta minkäs teet. Kuppasta velkaa pitää shortata - etenkin kun se sattuu olemaan jenkkilän IG BBB sorttia ja sitä on iso saavillinen.  Siis tosi iso. 

Hatunnosto idean siemenistä David Rosenbergille jonka löysin juttelemasta aiheesta täältä: https://www.macrovoices.com/424-david-rosenberg-the-top-is-probably-in-a...

Muuta porukkaa joiden mielestä homma on kanssa kusemassa reisille ja jonka artikkelit vielä sattuivat olemaan selaimessa:
https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-07-10/corporate-bonds-are-g...
https://europe.pimco.com/en-eu/insights/viewpoints/investment-grade-cred...

Jossain oli lisäksi hieno artikkeli käppyröineen siitä kuinka yhtiöt ovat pumpanneet tulostaan osakeostoilla ja mitä tulee käymään mikäli osakeostot eivät jatku. 
+ Korean trade index on kääntynyt laskuun.
+ Fedin tulevat koronnostot.
+ Ihan oikeasti, markkinat. Kukaan huomannut että olemme tilanteessa, jossa jos ja kun biittaat kaikki ennusteet osakkeesi saa pari prossaa plussaa? Jää vajaaksi ja markkinoiden pukumiehet raahaavat osakkeesi saunan taakse ja pieksevät kurssisi orapihlajaan kiedotuilla nokkosilla. Jeesus.
+ Niin, ja tietenkin Dr. Copper.
+ Trumpin jutut. 

Kakkaa siis on. Enää täytyy löytää se oikea tuuletin, eli shortattava kohde. 
Tässä vaiheessa homma kävi kuitenkin vähän kimurantimmaksi. Löysin heti vaikka kuinka paljon porukkaa jotka ovat shortanneet joko US treasury bondeja tai BB< bondeja (eli siis junk / high yield yhtiövelkaa) mutta nimenomaisesti BBB IG corporate bondien shorttausta harjoittavien ihmisten löytäminen... kuin kivestä olisi koittanut puristaa verta. 
Niin kuin asian ymmärsin, olisi pitänyt kaivaa esiin läjä yhtiöitä joiden taseesta ja tilinpäätöksistä olisi sitten pitänyt päätellä ja shortlistata kaikkein todennäköisimmät fallen angel kandidaadit. Jonka jälkeen olisi pitänyt lähteä shorttamaan lafkojen bondeja jotka ovat jo itsessään OTC kamaa ja kaiken lisäksi sen verran epälikvidejä että shorttauspremikat olisivat todennäköisesti olleet jotain väliä mansikoita ja tähtitieteellisiä. CDS:iähän en siis kaipaa koska defaultti ei ole se mitä haetaan, vaan vain putoaminen IG luokasta ja siitä seuraava bondin arvon tippuminen. 
Mr Auspexin hieno idea oli viittä vaille kusemassa! Otti ihan oikeesti aivoon. Pienen ihmisen yksittäiseen köyhyyteenkö tämä taas kaatuu? Onneksi sain idean (pelottavaa, tiedän). LQD. Mistä on pienet corporate bonds etf:t tehty?

46,39% BBB. Koitetaan pärjätä ja kompensoida yöunia sillä että kun keskimääräinen maturity on lisäksi pitkänpuoleinen niin nousevat korot yhdessä päätään nostavan inflation kanssa tullevat iskemään näihin kuin hyttyset grillivastaaviin. LQD:tä epäilevän optimistisesti tuijottaessani kieron mieleni sopukoissa muistin jonkun fiksun kaverin sanat bond etf:iä koskien; vaikka itse etf olisi kuinka likvidi sen todellinen likviditeetti tulee kakan iskiessä tuulettimeen rajoittumaan etf:n kohteena oleviin velkakirjoihin. Tämä mahdollisesti tarkoittaisi sitä, että kun korko-osuus lapuista nousee ja fallen angeleita alkaa tulemaan, kyseisen etf:n koko ja “likviditeetti” toimivat mahdollisesti enemmänkin kärjistävinä kuin helpottavina elementteinä kun kyseinen rahasto joutuu credit downgradejen / eventtien seurauksena myymään IG luokituksen menettäneet omistuksensa. 
Sitten muistin pankkien menettelyn CDO:iden kanssa 2008 ja yleensäkin sen, että luottoni markkinoihin on aika pitkälle nolla. No joo. Silti, 2019 maaliskuun 115 put IV 5.6%. Oli pakko. 

Joten näillä sanoilla Mr Auspex on shorttina US:n yhtiövelkakuplakkeeseen. Idea on hapokas enkä suosittele kokeilemaan sitä kotona. Ja jos kokeilette niin vastuuta ei oteta eikä anneta. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla jos joku on samoilla linjoilla, ja jos on niin miksi. Tai vastaan. Kumpikin käy. 

Suurin pelkoni homman suhteen on se, että olen liian ajoissa ja päädyn ottamaan takkiin optioiden rullaamisen muodossa. 

Lopuksi UUP note to self eilistä postausta koskien: Dollarin liikesuunnalla ei siis ole väliä siksi että sattuisin olemaan itseäni jotenkin fiksuksi luuleva kusipää, vaan siksi että kuminauhateoria kyseisen treidin suhteen. Twuink. (Vastannee kanssa ison pahan karhun ihan ansaittuunkin heittoon.)