Olet täällä

hauturi kirjoitti:
stocksman kirjoitti:Näyttäs olevan vähän suurempi ero tosiaa rus 962.825 USD/Month 8 /22 vs fin 3960.876 USD/Month 2Q/22
https://take-profit.org/en/statistics/countries/russia/
Joidenkin lähteiden mukaan keskipalkka on vain n. 500EUR/kk (nykyisillä valuuttakursseilla). No, moninkertainen se on Suomessa joka tapauksessa
Aika vaikeaa on ruplan kurssia ja ostovoimaa arvioida, koska rupla ei ole nyt vapaasti vaihdettava valuutta. Virallinen kurssi ruplalla oli Neuvostoliitossakin ihan jotain muuta kuin "todellinen" arvo. "Farkkuindeksillä" laskettuna ero oli huomattava.
Artsipappa kirjoitti:....
Mun mielestä ehdot on varsin passelit. OK, marginaali on semikova, mutta ei kai valtion pidä ilmaiseksikaan lainaa myöntää? Pitäisikö myöntää halpaa rahaa jotta voivat niistää meiltä 50 senttiä kWh? Kyllä niillä on varaa korot maksaa näillä sähkön hinnoilla.
Siis energiayhtiöillä on kassakriisi, kun ovat sitoutuneet myymään esim 5c/kWh 70% sähköntuotannostaan määräaikaisilla sopimuksilla. Ihan tavallisillekin kuluttajille. Nyt yhtiöt joutuvat maksamaan vakuuksia 50c/kWh sopimuksistaan futuurihinnan perusteella. Jos tuolle vakuudelle, joutuu ottamaan yli 10% korolla olevaa lainaa, niin ei kyllä näillä sähkön hinnoilla mielestäni kovin hyvää bisnestä pysty tekemään.
Eihän tästä seuraa muuta kuin, että tulevaisuudessa ei ole kiinteähintaisia sähkösopimuksia ollenkaan tai ne ovat huomattavasti lyhyempiä ja kalliimpia.
Ketunhäntä kirjoitti:Akronyymien vihaajille vielä vahvistuksena, että CLI = Cost-of-Living Index, on tosiaankin elinkustannusindeksi.
Täydellisen informatiivinen tuo ilmeisesti yhtiön IR:n viesti ei kuitenkaan ole. Vuokrasopimuksen indeksiehdoissa voi olla kaikenlaisia poikkeuksia ja leikkureita. Esim. indeksitarkistuksen vaikutuksesta huomioidaan vain x %, vuokrankorotus voi olla maksimissaan y %, vuokra voi laskea indeksitarkistuksen johdosta tai jotain vielä mielikuvituksellisempaa. Vastuullinen IR-jamppa olisi toki poikkeavuuksista ainakin jotain vihjannut.
Valtaosa Suomen markkinassa pyörivistä toimitilasopimusten indeksiehdoista noudattelee kuitenkin seuraavia suuntaviivoja:
- Tarkistus 1-2 kertaa vuodessa, vertailuindeksinä 2-3 kk tarkistusajankohtaa edeltävä pisteluku, peruspistelukuna n. sopimuksen alkamishetken pisteluku
- Vuokra ei voi laskea indeksitarkistuksen vaikutuksesta
- Korotus huomioidaan 100 %:sesti
https://l.cdn.bequoted.com/1/company-description-72972/Fleming_Propertie...
The annual base rent under the Lease Agreement for 2019 is EUR 5,578 million and is applicable upon completion
of the Refurbishment Works. The base rent is subject to upward adjustment in accordance with changes of the
CLI. If the change in CLI is negative, no adjustment is to be done. Adjustments are made the 1 January each year.
Furthermore, the Lease Agreement includes two break options which can be exercised by the Tenant on or after
31 December 2025 or on or after 31 December 2027, respectively, and both of which are valid until the Lease
Agreement expires. If the Tenant wishes to exercise the break options, the landlord must be notified 24 months
in advance.
Tinggeli kirjoitti:...
Lainaa ei ole tarkoitettu vain Fortumille vaan Suomen kannalta kaikille keskeisille toimijoille, joilla on omia voimalaitoksia tai omistusosuuksia yli 100 MW sähköntuotantotehon edestä, tai yhtiöille joiden toiminnan jatkuminen on yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittistä. Melkoiset lainaehdot on pikavippi-firma Suomen Valtio lainalle asettanut. Taitaa jäädä laina sähköyhtiöiltä nostamatta, kun markkinoilta saa todennäköisesti paremmilla ehdoilla lainaa. Tai jos lainaa otetaan, niin kyllä korkomenot näkyy taas kuluttajan kukkorossa korkeampana sähkön hintana. Sitten valtio taas tukee kuluttajia?
- Lainaa ei saa käyttää yhtiön olemassa olevan rahoituksen ennenaikaiseen tai maksusuunnitelmasta poikkeavaan takaisinmaksuun, tai jo olemassa olevan rahoituksen tai niiden vakuuksien järjestelyyn muullakaan tavoin.
- Lainoja voi käyttää vain sähkön johdannaispörssikaupan vakuusvaatimusten kattamiseksi.
- Lainaa ei voida myöntää, jos lainanottaja on/on ollut taloudellisissa vaikeuksissa.
- Järjestelypalkkio 2 % lainan määrästä.
- Korko: marginaali + Euribor 6 kk
- Marginaali
o 10 % pa. ensimmäiset 6 kk lainasopimuksen allekirjoittamisesta.
o 12 % pa. sen jälkeen juoksuajan loppuun asti.Olisihan 10 miljardin lainaaminen sinänsä valtion edun mukaista, että näin sähköyhtiöt maksaisivat Suomen valtiolainan (146 miljardia) kaikki korkomenot.
Lainan ehdot ovat aivan järkyttävät. Ei kyllä mitään järkeä.
Farseer kirjoitti:....
Harkinnassa on myös OST:n lakkautus. Se on vähän tappiolla, ja tiellä koko ajan kun välillä tulee virheostoksia sinne tai toisin päin. Tuo verojen siirtäminen ei ehkä riittävästi muutenkaan kompensoi lainoitusarvon puutetta, säätöä ja pienempiä kauppoja (suurempia kuluja). Sitten jos olisi varaa vetää sinne alkuun tyyliin yksi kokonainen positio eli esimerkiksi 50k jotain Fondiaa niin sitten ehkä toimisi.
Ainakaan selvästi tappiolla olevaa OSTia ei kyllä kannata "negatiivisen verohyödyn" takia pitää. Ilman lopetuskuluja olisi ihan no-brainer lopettaa OST ja mahdollisesti avata uusi.
"Mainostaminen Sijoitustiedossa
- Ilman ylläpidon lupaa tapahtuva kaupallinen mainostaminen foorumilla ja sivustolla on kielletty.
- Oman tai jonkun toisen osapuolen sivuston mainitseminen kaupallisessa tarkoituksessa on kielletty."
Eläkevakuutuksen houkuttelevuuteen vaikuttaa paljon kuinka isot kulut siinä on. Ainakin Suomessa 20 vuotta sitten olleissa vakuutuksissa oli muistaakseni vähän joka "kohdassa" kuluja syömässä veroetua. Tyyliin 1% maksu jokasesta talletuksesta vakuutukseen, 1% vuotuinen hallinoitipalkkio ja valittujen sijoituskohteiden (rahastojen) hallinnointipalkkiot.
Voisi äkkiseltään kuvitella, että osakesäästötilin avaaminen edellyttäisi vakituista asumista Suomessa. Muutoinhan tuollaisia OSTeja ja vastaavia tilejä pystyisi mahdollisesti avaamaan ETA alueella eri maihin.
Kilppari kirjoitti:....
.Tällä hetkellä strategia on siis antaa Venäjän voittaa hiirenhiljaista vauhtia kuitenkin kokoajan itse heikentyen. Ukrainaa aseistetaan juuri sen verran, että vauhti pysyy haluttuna. Se, että ukraina alkaisi voittaa olisi iso riski. Venäjä ei ole mitenkään osoittanut, että olisi valmis häviämään ja ydinasevaltion kohdalla sille on aina vaihtoehtoja.
...
Kyllä minäkin olen sen verran inhorealisti, että uskon monelle taholle sopivan vallan mainiosti, että sota jatkuu ja Venäjä kuluttaa sotakalustoaan reilusti nopeampaan tahtiin kuin se pystyy tuottamaan uutta. Kyllähän näiden "tahojen" mielestä olisi myös mukavaa, ettei Ukraina kärsi liikaa mutta taitaa ainakin toistaiseksi Venäjän heikentyminen painaa enemmän vaakakupissa.
TL kirjoitti:
Tinggeli kirjoitti:Tietenkin yhtiön pääomistajalla (omistus 51%) on paikka hallituksessa. Mutta toivottavasti löytävät rivistöstä ihan oikean ammattilaisen ja valinnassa poliittiset intressit loistavat poissaolollaan
Enemmän kuin hiukan olen skeptinen sen suhteen mistä valtionvarainministeriöstä se ihan oikea yritysjohtamisen ammattilainen tai edes vakavasti otettava amatööri löytyisi. Tyhjästä on vaikea jne....
Aika hyvin kuvaa ammattimaisuuden astetta ettei pääomistaja tähän asti ole katsonut tarpeelliseksi nimetä edustajaa. Vielä enemmän ehkä se että ainakin itse olen sitä mieltä, että hyvä niin....
Kyllä sinne Fortumin hallitukseen varmasti löytyy poliittisia ehdokkaita. Kai siitä jonkun luokkaa 50k€/vuosi saa vaivan palkkaa.