Viaplay -

Leevi Lantto wrote:

Q2 osarissa esitetyt tavoitteet pohjoismaihin keskittymisestä sekä vähälle katselulle jääneen sisällön siivoamisesta vaikuttivat fiksuilta, mutta ovat kovan työn takana. Arvokkaimpana asiana pidän vuoteen 2028 olevaa Valioliiga sopimusta, sillä Valioliiga on tällä hetkellä Viaplayn katsotuinta sisältöä. 

Omalta osaltani voin sanoa etten näillä näkymin ole palaamassa Viaplayn tilaajaksi. Omien sisältömieltymysteni kohdalla tarjonta Viaplayllä on vähentynyt vuosikausia ja vastaavasti hinta noussut samaan aikaan 30€/kk -> 45€/kk. Valioliiga lähinnä enää "ykköskategorian" kiinnostuksen kohteenani. Arki-iltoisin viime keväällä tuli hyvin vähän katsottavaa. Sisällön hinta-laatu suhde on siis osaltani romahtanut.

 

Näytä koko viesti
Sijoitusaste nyt -

65-70% osakkeet/rahastot

25-30% omistusasunto (arvon määrittäminen aika hankalaa tässä markkinassa)

n. 7% käteinen.

Käteisen suurimpana osana on jälkikasvulleni antama koroton laina asunnon hankintaan.

(pitäisiköhän tuo suosiolla laittaa luottotappioksi)

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

miten saataisiin SaiPa SM-liigan mestariksi?

ChatGPT "SaiPan saaminen SM-liigan mestariksi vaatii monia tekijöitä, joista osa on hallinnassamme ja osa riippuu monista muuttujista. Tässä on joitakin vinkkejä ja tekijöitä, jotka voisivat auttaa SaiPaa tavoittelemaan SM-liigan mestaruutta:

1. Joukkueen vahvistaminen: Hyvän joukkueen rakentaminen on avainasemassa menestyksen saavuttamisessa. On tärkeää hankkia laadukkaita pelaajia, joilla on taitoa, kokemusta ja kykyä tuoda joukkueeseen tarvittavaa osaamista. Lisäksi valmennuksen ja taktisen strategian kehittäminen on tärkeää.

2. Nuorten pelaajien kehittäminen: Satsaus nuorten pelaajien kehittämiseen on pitkäjänteinen strategia menestyksen saavuttamiseksi. Hyvä junioriohjelma ja jatkuvat panostukset nuorten pelaajien kehittämiseen voivat tuoda lahjakkaita pelaajia joukkueeseen ja vahvistaa seuran pitkän aikavälin menestysmahdollisuuksia.

3. Hyvä fysiikkavalmennus: Fysiikka ja kestävyys ovat tärkeitä tekijöitä, kun tavoitellaan menestystä. Laadukas fysiikkavalmennus auttaa pelaajia olemaan parhaassa mahdollisessa kunnossa, kestämään kauden rasituksen ja suoriutumaan parhaalla tasolla otteluissa.

4. Hyvä pelitaktiikka: Valmennuksen rooli on keskeinen pelitaktiikan ja strategian kehittämisessä. Taktisesti älykäs ja joustava pelisuunnitelma, joka hyödyntää joukkueen vahvuuksia ja vastustajien heikkouksia, voi auttaa saavuttamaan menestystä kentällä.

5. Johtajuus ja joukkuehenki: Vahva johtajuus niin valmennuksen kuin joukkueen sisällä sekä hyvä joukkuehenki ovat tärkeitä menestyksen kannalta. Joukkueen jäsenten keskinäinen luottamus, yhteistyö ja sitoutuminen voivat auttaa voittamaan tiukkoja otteluita ja kasvattamaan voittamisen kulttuuria.

6. Onnea ja olosuhteet: Onnea ja sattumalla on myös osansa urheilussa. Vammoja, tuomaripäätöksiä ja muita sattumanvaraisia tekijöitä on vaikea hallita. On tärkeää, että joukkue pysyy terveenä ja saa tarvittaessa onnea matkalleen. Myös harjoitteluolosuhteiden ja seuran taustajoukkojen tuki voivat vaikuttaa joukkueen menestykseen.

On kuitenkin syytä muistaa, että jääkiekko on kilpailullinen ja arvaamaton laji, ja monet tekijät vaikuttavat joukkueen menestykseen. Vaikka yllä mainitut tekijät voivat auttaa SaiPaa tavoittelemaan SM-liigan mestaruutta, ei ole olemassa varmaa reseptiä menestykseen. Jääkiekossa on paljon kilpailua ja muita laadukkaita joukkueita, joten mestaruuden voittaminen vaatii kovaa työtä, sitoutumista ja vahvaa suoritusta."

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
hauturi kirjoitti:

 

stocksman kirjoitti:

Näyttäs olevan vähän suurempi ero tosiaa rus 962.825 USD/Month  8 /22  vs fin  3960.876 USD/Month  2Q/22

https://take-profit.org/en/statistics/countries/russia/

 

Joidenkin lähteiden mukaan keskipalkka on vain n. 500EUR/kk (nykyisillä valuuttakursseilla). No, moninkertainen se on Suomessa joka tapauksessa

Aika vaikeaa on ruplan kurssia ja ostovoimaa arvioida, koska rupla ei ole nyt vapaasti vaihdettava valuutta. Virallinen kurssi ruplalla oli Neuvostoliitossakin ihan jotain muuta kuin "todellinen" arvo. "Farkkuindeksillä" laskettuna ero oli huomattava.

Näytä koko viesti
Fortum -
Artsipappa kirjoitti:

....

Mun mielestä ehdot on varsin passelit. OK, marginaali on semikova, mutta ei kai valtion pidä ilmaiseksikaan lainaa myöntää? Pitäisikö myöntää halpaa rahaa jotta voivat niistää meiltä 50 senttiä kWh? Kyllä niillä on varaa korot maksaa näillä sähkön hinnoilla.

Siis energiayhtiöillä on kassakriisi, kun ovat sitoutuneet myymään esim 5c/kWh 70% sähköntuotannostaan määräaikaisilla sopimuksilla. Ihan tavallisillekin kuluttajille. Nyt yhtiöt joutuvat maksamaan vakuuksia 50c/kWh sopimuksistaan futuurihinnan perusteella. Jos tuolle vakuudelle, joutuu ottamaan yli 10% korolla olevaa lainaa, niin ei kyllä näillä sähkön hinnoilla mielestäni kovin hyvää bisnestä pysty tekemään.

Eihän tästä seuraa muuta kuin, että tulevaisuudessa ei ole kiinteähintaisia sähkösopimuksia ollenkaan tai ne ovat huomattavasti lyhyempiä ja kalliimpia. 

 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Ketunhäntä kirjoitti:

Akronyymien vihaajille vielä vahvistuksena, että CLI = Cost-of-Living Index, on tosiaankin elinkustannusindeksi.

Täydellisen informatiivinen tuo ilmeisesti yhtiön IR:n viesti ei kuitenkaan ole. Vuokrasopimuksen indeksiehdoissa voi olla kaikenlaisia poikkeuksia ja leikkureita. Esim. indeksitarkistuksen vaikutuksesta huomioidaan vain x %, vuokrankorotus voi olla maksimissaan y %, vuokra voi laskea indeksitarkistuksen johdosta tai jotain vielä mielikuvituksellisempaa. Vastuullinen IR-jamppa olisi toki poikkeavuuksista ainakin jotain vihjannut.

Valtaosa Suomen markkinassa pyörivistä toimitilasopimusten indeksiehdoista noudattelee kuitenkin seuraavia suuntaviivoja:

 • Tarkistus 1-2 kertaa vuodessa, vertailuindeksinä 2-3 kk tarkistusajankohtaa edeltävä pisteluku, peruspistelukuna n. sopimuksen alkamishetken pisteluku
 • Vuokra ei voi laskea indeksitarkistuksen vaikutuksesta
 • Korotus huomioidaan 100 %:sesti

 

https://l.cdn.bequoted.com/1/company-description-72972/Fleming_Properti…

The annual base rent under the Lease Agreement for 2019 is EUR 5,578 million and is applicable upon completion
of the Refurbishment Works. The base rent is subject to upward adjustment in accordance with changes of the
CLI. If the change in CLI is negative, no adjustment is to be done. Adjustments are made the 1 January each year.
Furthermore, the Lease Agreement includes two break options which can be exercised by the Tenant on or after
31 December 2025 or on or after 31 December 2027, respectively, and both of which are valid until the Lease
Agreement expires. If the Tenant wishes to exercise the break options, the landlord must be notified 24 months
in advance.

Näytä koko viesti
Fortum -
Tinggeli kirjoitti:

...

Lainaa ei ole tarkoitettu vain Fortumille vaan Suomen kannalta kaikille keskeisille toimijoille, joilla on omia voimalaitoksia tai omistusosuuksia yli 100 MW sähköntuotantotehon edestä, tai yhtiöille joiden toiminnan jatkuminen on yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittistä. Melkoiset lainaehdot on pikavippi-firma Suomen Valtio lainalle asettanut. Taitaa jäädä laina sähköyhtiöiltä nostamatta, kun markkinoilta saa todennäköisesti paremmilla ehdoilla lainaa. Tai jos lainaa otetaan, niin kyllä korkomenot näkyy taas kuluttajan kukkorossa korkeampana sähkön hintana. Sitten valtio taas tukee kuluttajia?

 • Lainaa ei saa käyttää yhtiön olemassa olevan rahoituksen ennenaikaiseen tai maksusuunnitelmasta poikkeavaan takaisinmaksuun, tai jo olemassa olevan rahoituksen tai niiden vakuuksien järjestelyyn muullakaan tavoin.
 • Lainoja voi käyttää vain sähkön johdannaispörssikaupan vakuusvaatimusten kattamiseksi.
 • Lainaa ei voida myöntää, jos lainanottaja on/on ollut taloudellisissa vaikeuksissa.
 • Järjestelypalkkio 2 % lainan määrästä.
 • Korko: marginaali + Euribor 6 kk
 • Marginaali
  o 10 % pa. ensimmäiset 6 kk lainasopimuksen allekirjoittamisesta.
  o 12 % pa. sen jälkeen juoksuajan loppuun asti.

Olisihan 10 miljardin lainaaminen sinänsä valtion edun mukaista, että näin sähköyhtiöt maksaisivat Suomen valtiolainan (146 miljardia) kaikki korkomenot.

Lainan ehdot ovat aivan järkyttävät. Ei kyllä mitään järkeä.

 

 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

....

Harkinnassa on myös OST:n lakkautus. Se on vähän tappiolla, ja tiellä koko ajan kun välillä tulee virheostoksia sinne tai toisin päin. Tuo verojen siirtäminen ei ehkä riittävästi muutenkaan kompensoi lainoitusarvon puutetta, säätöä ja pienempiä kauppoja (suurempia kuluja). Sitten jos olisi varaa vetää sinne alkuun tyyliin yksi kokonainen positio eli esimerkiksi 50k jotain Fondiaa niin sitten ehkä toimisi.

Ainakaan selvästi tappiolla olevaa OSTia ei kyllä kannata "negatiivisen verohyödyn" takia pitää. Ilman lopetuskuluja olisi ihan no-brainer lopettaa OST ja mahdollisesti avata uusi.

 

Näytä koko viesti
Kotimainen päiväkauppakurssi -

"Mainostaminen Sijoitustiedossa

- Ilman ylläpidon lupaa tapahtuva kaupallinen mainostaminen foorumilla ja sivustolla on kielletty.
- Oman tai jonkun toisen osapuolen sivuston mainitseminen kaupallisessa tarkoituksessa on kielletty."

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä -

Eläkevakuutuksen houkuttelevuuteen vaikuttaa paljon kuinka isot kulut siinä on. Ainakin Suomessa 20 vuotta sitten olleissa vakuutuksissa oli muistaakseni vähän joka "kohdassa" kuluja syömässä veroetua. Tyyliin 1% maksu jokasesta talletuksesta vakuutukseen, 1% vuotuinen hallinoitipalkkio ja valittujen sijoituskohteiden (rahastojen) hallinnointipalkkiot. 

 

Näytä koko viesti