Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 21.8.2019 03.49
Aki Pyysing kirjoitti:

... Mistähän se muuten oikeasti löytyisi?

https://www.nordnet.fi/palvelut-ja-tuotteet/lomakkeet.html

Yksityishenkilön kohdalta:

Osake- ja rahastosalkku/Hae luottoa

 

Näytä koko viesti
Ponsse - 13.8.2019 04.21

Aika mielenkiintoinen otsikko: "Ponssen tilauskanta kasvoi räjähdysmäisesti"

Aika räjähdysmäistä kasvua on ollut Q2:lla. Q1:n jälkeen tilauskanta oli 368 miljonaa ja Q2:n jälkeen 361,1 miljoona euroa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 5.8.2019 05.14
von Fyrckendahl kirjoitti:

Ne urheilu- ja kulttuurirahat maksatetaan meillä muodossa tai toisessa. Olisi pirullista, jos kansa vaihtaisi kenon osakkeisiin ja urheilut ja musiikit jouduttaisiin kustantamaan kokonaan valtion budjetista.

Veikkaussysteemi on minulle muuten yhdentekevä, mutta en soisi kehityksen johtavan veronkiristyksiin. Mikäpä punainen hallitus ei haluaisi olla urheilu- ja taidemyönteinen.

Parempi olisi, jos Veikkauksen tuotot menisi budjettiin ja avustukset maksettaisiin budjetista. Voisi "ylimääräiset" avustuskohteet hävitä ja lopputulos olisi ennemmin veronkevenys kuin kiristys.

Näytä koko viesti
Nordea - 5.8.2019 01.08
Aki Pyysing kirjoitti:

... https://www.youtube.com/watch?v=mKKrz6bwIEg Aake Kalliala ja Jaakko Lassila, yksi legendaarisimmista KOP-mainoksista.

Itse muistelen, että olisi ollut myös sellainen mainos missä Aake kyselee "onko minulla liian iso nenä vai miksen saa lainaa?". Jaakko tuohon vastaa tyyliin, että "Kyllä nyt KOPista saa lainaa".

Oli ne aikoja ne.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 14.7.2019 11.03

Aika jännä juttu tuo ”viittauksen pääomistajamme uskonnollisen taustaan olevan asiaton”. Minun mielestäni sana juutalainen viittaa etniseen ryhmään eikä uskonnolliseen taustaan. Noh ehkä nykyäään pitäisi käyttää jotain ilmaisua tyyliin pääomistajaoletettu. 

Näytä koko viesti
Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 4.7.2019 06.51

Vähän offtopicina.

Heikin Ashi kirjoitti:

Hiukan heppoiset on lähtötiedot, kun pitäisi tietää mm. osapuolten iät, onko sisaruksia,  ja onko tulossa pysyvään, pitkäaikaiseen omaan käyttöön yms, mutta  3-vaihtoehto, että vanhemmat ostavat 100 %sti ja lahjoittelevat sitten verovapaasti  asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita Sinulle joka kolmas vuosi kumpikin 4999 euron arvosta.  Jos on sisaruksai, niin pitäisi lahjoitella todennäköisesti muillekin tai huomioida ennakkoperintönä. ...

Ei kai ole olemassa mitään lakiin perustuvaa velvoitetta tasapuolisuuteen lahjoituksissa jälkeläisten kesken.

 

Näytä koko viesti
Cramo - 24.6.2019 11.18

Itse olen päätynyt myymään. Olen Cramoa pitänyt viime aikoina juurikin odotellen jakautumista ja tuota Adapteon listaustumista.  (Kyllä ainakin Suomessa korjattavia homekouluja ja -päiväkoteja riittää)

Toinen vaihtoehto olisi ollut ostaa Cramoa tuntuvasti lisää, että tuosta Adapteon positiostani tulisi listautumisen yhteydessä riittävän iso pienentämään mahdolisia tulevia osakekohtaisia kaupankäyntikuluja. Tietenkin pienelläkin erällä voisi jäädä holdaamaan, josko vaikka listaisivat jossain vaiheessa myös Suomeen.

Jotenkin tuntuu, että piensijoittajia viedään aina kuin pässiä narussa.

Näytä koko viesti
Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 16.6.2019 11.44

Jos palkkatulojen verotus olisi pienempää, niin "palkannauttija" pystyisi myös teettämään työtä helpommin.

Aika monen tunnin nettoansiot tarvitaan, että palkansaaja pystyy maksamaan saman ansiotason tytöntekijän tunnin työsuoritteen sivukuluineen.

Näytä koko viesti
Cramo - 11.6.2019 09.56

Miten tämän jakautumisen jälkeen tullaan verotuksellisesti määrittelemään Cramon ja Adepteon osakkeiden hankintahinnat?

Tuleeko Adepteoista nollahintaisia?

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 23.5.2019 10.34

Laitoin pörssin avaukseen tälle pilkin 115 SEK oli ensin 116 SEK mutta muutin ahneuksissani. Jäin ilman ,116 oisi voinut saada.

No nyt sitten saisikin selvästi kalliimmalla. indecision 

Näytä koko viesti