Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 1868 viestiä
  • 112 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Saga Furs Oyj - 21.9.2017 12.29

Syyshuutokauppa meni hyvin. Tarjolla oli viimevuotiseen tapaan vähän kapisempaa kettua. Välitysmyynti 92M vs 69M 9/2016 ja vertailukelpoinen hintataso jopa +30%. Kurssi löysi vähän vakautta, ennen huutaria näytti siltä, että myyntiä olisi hyvin ja hinnanlaskun estää lähinnä myyjien haluttomuus dumppaamiseen. Kurssi nousi yllättävän vähän ja heiluu vähän 16:n päällä, kun ennen huutaria ei tukevaa ostoa ollut oikein päälle viidentoista, vaikka 15,50 lähinnä koukattiin. Arvioisin, että hallituksen valtuutus 30 sentin lisäosinkoon käytetään tyyliin seuraavassa kokouksessa. Tältä vuodelta luulisi sitten tulevan enemmän kuin 0,20 + 0,30, tosin Sagan tapauksessa tämä on korkeemmassa käres.

Olin keventämässä, mutta nyt pidän jäljelläolevista turkiksista vähän tiukemmin kiinni.

Lapselle säästäminen, lahjakirja - 21.9.2017 10.53

Lokki kirjoitti:

Moi,

Nordnet ainakin hylkäsi merkinnän lapselleni ko. syystä. Lisäksi heidän sivuillaan sanotaan merkinnän yhteydessä, että lupa tarvitaan. Oletko Aki merkkaillut Nordnetissä vai voiko tässä olla pankkikohtaisia eroja?

En ole merkkaillut Nordnetissä, mutta lasten nimiin tein merkintöjä jo ennen kuin Nordnetiä (tai EQ Onlinea) oli olemassa. Mitä ilmeisimmin antien järjestäjät ovat ottaneet holhoustoimilain löysin rantein tähän asti. Ehkä jotkut ottavat vieläkin. Nordnetissä ollaan oltu aina hyvin hiekkapilluisia kaikkea ohjesäännöstä poikkeavaa säätöä kohtaan. Ruåtsalaisfirma.

Sinänsä melko typerä laki: Listalta olisi voinut ostaa Talvivaaraa, mutta  Fondiaa ei saa merkitä. Riskitaso on aika erilainen. Toisaalta omia paskaosakkeita on vaikeampi tyrkätä varakkaan lapsen nimin tai muun holhottavan nimiin. Eli tältä kannalta ymmärrettävää.

Orava - 21.9.2017 10.07

Joonas kirjoitti:

Jaksaako joku tosiaan istua Eliten kanssa 6kk että pääsee irtautumaan? 

Jotkut, kuten Kimmo Sasi, istuvat osakkeidensa päällä ikuisesti. Kaikki riippuu Eliten lopullisen tarjouksen ja pörssikurssin suhteesta. Jos esim. pörssikurssi on @5,89 ja Eliten tarjouksesta saa seitsemän netto 6kk päästä, niin aika helposti. Spreadin kaventuessa sitten vähän nihkeämmin.

Lapselle säästäminen, lahjakirja - 20.9.2017 23.05

Lokki kirjoitti:

Oletko ottanut selvää miten osakeannissa voi merkitä lapselle? Tähän tarvitaan maistraatin lupa (koska osakkeet eivät ole vielä pörssissä) ja luvan saanti kestää parikin kuukautta. Eli missaat koka annin lupaa odottaessa. Onkohan tähän mitään ratkaisua?

Mie oon kyllä merkkaillut maistraatin lupaa kysymättä. Olenko tehnyt rikoksen? En ole kuullutkaan erottelua ei-pörssissä ja pörssissä oleviin osakkeisiin. Mihin tämä perustuu?

Fortum - 20.9.2017 19.32

Lukaisin puoli sivua Fortumin ostotiedotteesta ja kevensin taas @16,95. Fortum tuskin sai ostettua puoli-ilmaista kultakaivosta Saksasta nollakorkojen aikaan. Tosin Fortum on ostanut vuosien varrella kaikenlaista hyvää, mutta se oli Mikael Liliuksen aikaan. Sulatelkoon anaalit mitä Fortum osti ja lueskelen huomenna. Nyt jäljellä melko vähän.

Lapselle säästäminen, lahjakirja - 20.9.2017 18.29

peesaaja kirjoitti:

Ajatuksena olisi alkaa säästää lapselle rahastoihin joku tietty summa kuukaudessa. Määrän on tarkoitus kuitenkin olla niin pieni, että siitä ei mene lahjaveroa. 

Nyt asiaa tutkailtuani olen törmännyt ohjeeseen, että lahjoituksista kannattaa tehdä lahjakirja, joka toimitetaan verottajalle, koska muuten lahjoitukset tulkitaan ennakkoperinnöksi.

Millainen tämän lahjakirjan pitäisi olla ja milloin se pitäisi toimittaa verottajalle jos kyseessä on tällainen jatkuva lahjoitus?

Ei ole määrämuotoa, eikä tekopakkoa. Kun askartelee lahjaverorajan alapuolella, tuskin kukaan edes perään huutelee.

Jos haluaa kuitenkin säätää, niin lahjakirjaan voi laittaa esim:

– lahjanantajan tiedot
– lahjansaajan tiedot
– mahdollinen sukulaisuussuhde
– lahjan yksilöinti ja sen arvo
– maininta mahdollisen avio-oikeuden poissulkemisesta
– maininta onko kyse ennakkoperinnöstä vai ei (kun lahjansaajana rintaperillinen)
– lahjanantajan allekirjoitus
– päiväys
– lahjansaajan allekirjoitus ja lahjan vastaanotto
– 2 esteetöntä todistajaa etenkin, jos avio-oikeus poissuljetaan.

Aspire Global - 20.9.2017 17.16

Koska Scientific Games osti NYXin 100 pinnan preemiolla, mie riuhtaisin vähän Aspirea alle 38:n. Ovatpa pyöreästi samantapaisia firmoja. Tieteellinen sijoittaminen kunniaan.

Orava - 20.9.2017 16.35

Tiedotustilaisuudesta tiedotteiden ulkopuolelta:

- Riippumaton hallitus lähtee tilinpäätös NAV:sta 9,95 ja seisoo sen takana. Riippuva hallitus ei tullut paikalle.

- Elite toki hakee arvioita muualta, joten mihin päädytään jää nähtäväksi.

- Paikalla pakollinen pihalla oleva pappa, mutta myös paljon isoja omistajia ja jopa Hesari, parikymmentä henkeä. HS kysyi paljon näistä selvityksistä tulee kustannuksia, johon vhpj Hertsberg vastasi, että kustannuksia tulee.

- Rahasto olisi erikoissijoitusrahasto, jossa tyypillisesti osuudet lunastettavissa puolen vuoden välein ja varmasti lunastuspalkkiolla. 

- TJ:n mukaan liiketoiminnallinen kehitys on ollut osarin mukaista suotuista.

- Olin pelännyt riippumattoman hallituksen olevan IH:sta riippuvan, kun kerran esittävät niitä uuteen hallitukseen. Tästä hälvenivät huolet ainakin valtaosin, koska IH:n tarjoukselle tuli hylsy ja kaivoivat uuden bidin. Lisäksi kaivoin vähän tietoja kolmikosta, josta tiesin etukäteen vain Petra Thorenin tenniksestä. Tuskin haluavat pilata mainettaan oravannahkojen loppunyljennässä.

Pohdintoja:

Käteisbidiä, joka ylittää 92% NAV ei tule.

Jos 9,95 olisi edes siellä päin ja juridiset ongelmat järjestyvät, tämä menee läpi. Saattaa mennä läpi, vaikka Elite NAV osoittautuisi alhaisemmaksikin, mutta juridisia esteitä saattaa olla paljonkin. Ekonomin paha sanoa juristien asioihin. Juristit tulevat taas kerran tienaamaan. Ehkä ekonomikin saa vielä jotain.

Luulisi tämän kelpaavan surutyön tehtyään sekä IH:n väelle että Torasvirralle. Nykymeno ei jatku eikä IH saa tätä haltuunsa. Badwilliä on kerätty niin paljon, että nyt olisi aika luovuttaa ja ottaa mitä otettavissa on. Näin 2/3 enemmistö tulisi heittämällä. Voi tulla muutenkin.

Nykyisessä hallintasopimuksessa on 12kk irtisanomisaika. Se pitäisi hallituksen irtisanoa mielellään tänään. Joka päivä kuitenkin kaikki raha mitä yhtiöön tulee ja menee tulee kuitenkin lopulta ainakin osin osakkeenomistajille.

Olin ajatellut irrottavani kuutosen päälle. Ahneus ja uusi tarjous saa haluamaan enemmän. Saatan ajaa jopa toteutuessaan Eliten rahastoon asti toki pörssikurssista riippuen.

Ja loppuvaikerrus: Olisi pitänyt ostaa enemmän. Onneksi sentään riuhtaisin parituhatta infotilaisuuteen lähtiessä, koska arvelin, että ei sieltä ainakaan mitään negatiivista tule. Nuorena olisin ostanut tätä vitosen päälle paljon lisää, mutta silloin meinasinkin mennä poikki.

Orava - 20.9.2017 16.05

Lokki kirjoitti:

Moi,

Onko laskelmissasi viilattavaa, vai laskenko itse väärin kun saan 10% alennuksella hinnaksi 9,95*0,9*0,92 = 8,24€ ?

Jep. Kiinteistössä puolet velkaa. 10 pinnaa kiinteistökannan arvo alas = 20 pinnaa NAV alas.

Orava - 19.9.2017 18.57

petteri kirjoitti:

Nyt kannattaa myös huomioida, että jos Investors Housen omistajilla on yhtään toimintakykyä he nyt koko ajan ostavat Oravaa ja myyvät Investors Housea samalla summalla. IH:n jengin omistusosuuden Oravassa uskoisi siis olevan koko ajan nousussa.

Ja painavat Investor Housen kurssia alas, joka heikentää vaihtotarjouksen läpimenotodennäköisyyttä? Jos näinolisi tapahtunut tänään koko IH:n vaihdolla, olisi näillä rahoilla saanut melkein 2.000 oravaa. Oravaa saattavat hyvinkin ostaa outrightina.