Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 25.2.2021 09.01

Jos ei tiedä peliongelmasta käytännön mitään, olisi tämä kirja tarpeen lukea.

Pahoin pelkään, etten kovinkaan monta uutta lukijaa kirjalle kuitenkaan saa. Mutta jos edes muutaman sellaisen, joilla aiheessa vielä sivistyttävää.

Kirjassa annetaan muuten erinomaisen hyvä ohje, jota noudatetaan aivan liian harvoin: Älä anna, lainaa tai jätä edes esille peliriippuvaiselle pennin jeniä. Ruokakaupassa voi käydä poikkinaisen puolesta, mutta käteinen raha on menossa Moolokin kitaan. Kyse on lähinnä siitä, kuinka pian. Siinä ei auta sen enempää Juan Carlos kuin Jeesus Kristuskaan.

Näihin molempiin saatetaan kyllä vedota. Likviditeettipulassa olevat pelihimoiset keksivät paljon uskottavampia satuja ja tarinoita kuin Veikkauksen edunsaajat rahapelijärjestelmäämme puolustaessaan.

Näytä koko viesti
Sampo - 24.2.2021 02.26

Tykkäsin Toby van der Meeristä, Hastingsin CEO:sta. https://www.hastingsdirectcareers.com/inside-hastings/interview-toby-van...

Ja Nallesta, muut olivat vähän liian kliinisiä eteläkarjalaispojan makuun.

Kokonaisuutena uskon Hastingsiin reilusti enemmän ja Ifiin saman verran kuin ennenkin. Topdanmark on miulle vieläkin vähän hämärä. Pidän Sammoistani kiinni, mutta toivon dippiä alle 36:n, jotta pääsisin ostamaan keventämäni halvemmalla takaisin. Ei kai vakuutusyhtiön osakkeita kukaan kalliimmalla osta, kuin mitä myynyt? 

Näytä koko viesti
Citycon - 24.2.2021 12.04

Hynägrande kirjoitti:

Onkohan tuollainen ihan laillista? Kuulostaa aika erikoiselta. Osakeyhtiölaissa on pykälä 25, Kyselyoikeus, joka käsittelee tätä nimenomaista asiaa:

"Hallituksen ja toimitusjohtajan on yhtiökokouksessa osakkeenomistajan pyynnöstä annettava tarkempia tietoja seikoista, jotka voivat vaikuttaa kokouksessa käsiteltävän asian arviointiin." ja niin edelleen. 

Nythän tää kuulostaa siltä että tätä kyselyoikeutta ei käytännössä ole. En ole juristi, mutta tämä kuulostaa lain hengen vastaiselta ja ehkä vähän lain kirjaimenkin vastaiselta toimintatavalta.

Käytännön varmasti on. Emme ole kumpikaan juristeja, mutta Cityconilla on varmasti hyvät juristit. Koronan varjolla voi halutessaan heittää näkymät roskiin ja mitä ilmeisimmin pitää yhtiökokouksen ilman turhia häiriköitä kyselemässä.

Näytä koko viesti
Citycon - 24.2.2021 11.51

Yhtiökökouskutsusta:

Hallituksen puheenjohtaja, hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja, muu yhtiön johto ja tilintarkastaja eivät osallistu varsinaiseen yhtiökokoukseen eikä verkkolähetystä toimiteta. Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Chaim Katzmanin, toimitusjohtaja F. Scott Ballin ja talousjohtaja Eero Sihvosen ennakkoon nauhoitetut esitykset julkaistaan yhtiön internetsivuilla 22.3.2021.

Tämä on ✋🏼 naamaan piensijoittajille. Itse asiassa olisi paljonkin kyseltävää, mutta jännempäähän se on vähän sumussa ajaa.

Näytä koko viesti
Sampo - 24.2.2021 11.32

Note to self: Isojn firmojen CMD:t ovat sooo boring. Ensin ne tiedottavat, mitä aikovat kertoa ja sitten lukevat kalvoilta sen saman ilman läpän häivääkään.

Jos keksittyis 13.50 Nalleen, joka nyt sentään yleensä sanoo jotain kiinnostavaa tai ainakin hauskaa.

Hilpeänä yksityiskohtana: Englannin, ruotsin, venäjän ja ranskan ääntämiselleni on naureskeltu niin kauan kuin olen niitä yrittänyt puhua, puhumattakaan sitten Helsingin murteen ja anglismien sekaiselle eteläkarjalalleni.

Torbjön Magnusson puhuu kuitenkin yhtään häpeilemättä ruotsinenglantia. Suomalaiset ovat siinä mielessä persestä, että takertuvat ääntämiseen niiden harvojen kohdalla, jotka ääneen uskaltavat vieraita kieliä huonosti puhua. 

Näytä koko viesti
Inission - 24.2.2021 11.26

Laitan itselleni muistiin, että Inission tulee huomenna. En odota mitään, mutta luen hyvin mielenkiinnolla. Jos elektroniikan sopimusvalmistaja ei kolmessa ensimmäisessä lauseessa mainitse komponentteja lainkaan, ollaan yleensä aika hyvissä. Kaksi asiaa nimittäin sössivät hyvänkin sopimusvalmistajan tuloksen: Komponenttipula ja niiden hinnannousu.

Inissionia eivät yleensä kysyntäpula tai tekniset haasteet ole vaivanneet. Mikä sinänsä on vähän hassua, kun on tässä jo ollut vähän kaikenlaista sykliä.

 

Näytä koko viesti
Incap - 24.2.2021 10.17

Olen melko varma, että äiskä ei tiedä 1.) Mikä on Incap 2.) Että sen salkussa on Incapia 40%.

Onhan tuollainen +300% rivi hieno. Omaan salkkuuni en ole sellaisia päästänyt, koska olen iloinen veronmaksaja.

Näytä koko viesti
Aktia - 23.2.2021 01.26

Tämä Villen twiitti osui sikäli hermoon, että ajattelin tutkia Aktiaa, josko siinä olisi jotain pihviä dropin jälkeen.

Vähän opiskeluhalut väheni. Nähdäkseni hyvin huolellista analyysiä.

 

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 23.2.2021 12.11

Mie keventelin Cibusta 165+ ja nyt olen ostanut myydyt takaisin, viimeiset kilahti juuri 161,2. Saattoi tulla otettua hätäisestikin, mutta jäihän tästä vähän kuitenkin valiä.

Vähän ajattelin, että tulos tuskin tuo suuria yllätyksiä, mutta nostaa yhtiön hetkeksi otsikoihin. Parempi Cibukset pivossa kuin kalliimmat oksalla. Mikään sikahalpa tämä ei tosiaankaan ole, mutta nostelee sitten kuukausiosinkoja, jos ei muuta keksi.

Jos laskee lisää, nostanen panoksia.

Näytä koko viesti
Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu - 23.2.2021 11.46

Seuraamaani kiinteistösijoitusyhtiöt ovat tulleet alas kautta linjan. Mitä ilmeisimmin pelätään korkojen nousua. Pitkät eurokorot ovatkin vähän nousseet ja saattavat nousta lisääkin, mutta omasta perspektiivistäni esimerkiksi nolla ja nolla pilkku viisi ovat nollakorkoja yhtä kaikki versus vaikka seitsemänkin prosentin tuotot.

Niinpä olen ostellut myymiäni takaisin ja vähän lisätankkaillutkin. Omasta mielestäni pienennän riskiä ostamalla velkaisia kiinteistösijoitusyhtiöitä osin velkarahaakin käyttäen.

Olen siis koroissa Bank of Englandin Gertjan Vlieghen linjoilla.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-22/boe-s-vlieghe-says-hi...

Jos laittaa kakkosen rahaa seitsemän tuottoon, ei pitäisi käydä kovin huonosti🤔. Toki huomattavaa on, että vuokratkin voivat laskea, joten ei tämä varsinaisesti rahan printtausta ole. Mutta ei kovin kaukana, jos on pitkiä vuokrasopimuksia ja vakavaraisia vuokralaisia sekä vielä kiinteistö edes jotenkin järkevällä paikalla.

Näytä koko viesti