Olet täällä

Afarak - 21.10.2019 02.38
Jäky678 kirjoitti:

Onko Jenssiltä tulossa Afarakista samanlaista analyysiä kuin Kamuxista? Tässä kun hahmottelee betsin kokoa niin kiinnostaa näkemykset liiketoiminnan arvosta. 

En ole Jens, mutta ulkopuolisena afarakittomana tarkkailijana en näe liiketoiminnan arvoa Afarakissa kovin merkittävänä draiverina lähivuosien pörssikurssin kehitykselle. Lähinnä kai kysymys on siitä, milloin ja kuinka paljon - vaiko ollenkaan - Kroatiasta saa puristettua rahaa?

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.10.2019 02.51

MOT hyökkää Veikkauksen kimppuun:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/10/20/mot-paljastaa-veikkaus-jakaa-miljoonia-ulkomaisille-peliyhtioille-poliisi-ei

Ei tosin ensimmäistä kertaa:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/05/13/sala-automaattiyhdistys-kasikirjoitus

Uusimmassa ei liene miulle mitään uutta, mutta suurelle yleisölle ilmeisesti kyllä. Totta kai Veikka maksaa peleistään rojalteja niille, keneltä se ne ostaa. Tuskin pystyvät kilpailukykyisiä muuten tekemään. Mutta en nyt mene varsinaisesti väliin, kun 25 vuotta suurelle yleisölle valehdellutta organisaatiota hutkitaan vähän ohuinkin perustein.

Veikkaus on löytänyt miut pahasti yllättäneen uuden soturin:

  

Nerola on nyt jänkännyt läpi liki kaikki ne väsyneet monopolin puolustuspuheenvuorot, joita henkilökuntakaan ei ilkeä enää julkisissa tiloissa jakaa. Vastaan on tullut sekä asiallista argumentointia että miun twiittejäni. Jotenkin vaikuttaa, että luetun ymmärtäminen ei ole Valkeakoskella kovin vahvaa, koska kaikki valuu maahan kuin kusi hanhen selästä.

Älkää hyvät ihmiset muuttako Valkeakoskelle, tulette vielä mökkihöperöiksi!

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.10.2019 12.01

Kurkkasin kertoimia. Huomasin mm. että Trumpin ehdokkuudelle republikaanien ehdokkaaksi saa 1,3. Kun Trump presidentiksi on 2,4, arvelee markkina siis Trumpin olevan suosikki demokraattiehdokasta vastaan, jos itse pääsee ehdokkuuteen asti. Onhan tässä kaikenlaista hässäkkää ja impeachmentia menossa. Republikaanieliitti varmasti kippaisikin Trumpin mäkeen, jos keksisivät jonkun keinon saada sen paikalle toinen republikaani.

Pocahontaksesta demokraattein ehdokkaaksi saa 2,1 ja Vanha Kähmijä 5,7.

Näin pitkältä matkalta en lyö mitään, mutta ihan informatiivista näitä on seurailla.

Näytä koko viesti
Kuka teki tiliä Trumpin twiiteillä? - 20.10.2019 11.42
pyoranorava kirjoitti:

Tämä on nyt jo hieman vanha juttu, mutta laitetaan kuitenkin:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-10-17/wall-street-has-a-few-problems-with-trump-chaos-trades-article

Muutama oleellinen sitaatti ko. artikkelista:

But attributing sinister intent to a handful of trades that quickly became money-makers ignores how common such large trades are in the futures market, said industry pros.

Typically these stories focus on the times you’re right. No one writes about people buying a couple hundred million of e-minis and the market doesn’t do anything,” said Max Gokhman, the head of asset allocation for Pacific Life Fund Advisors. “Volume spikes happen all the time.”

 

Aki kirjoittaa kolumnissaan "Edellisenä perjantaina tehtiin poikkeuksellisen iso 386.000 futuurin kauppa kymmenen minuuttia ennen markkinan sulkeutumista."

Bloombergin artikkelissa kyseisestä tapahtumasta kerrotaan seuraavaa:

One trading expert, the chief executive officer of a major quantitative shop who asked not to be identified, said an analysis by his firm suggests no giant trades like the ones the article described appear to have happened. The story says that in the last 10 minutes of trading on Aug. 23, someone bought 386,000 of the September S&P 500 contracts. That number is close to the total volume for September e-minis from 3:50 p.m. to 4 p.m. New York time, spread over thousands of trades -- unlikely to be the work of a single person.

“Every time stocks move after some crazy Donald Trump news -- which, again, is every time stocks move -- half the people who traded futures ahead of the move will look smart (and the other half will look dumb), and you can, if you want, build a conspiracy theory out of that,” Bloomberg Opinion columnist Matt Levine wrote Thursday.

Boldaukset omiani.

Kaiken varalta mainitaan vielä, että minulla ei ole mitään Akia vastaan ja tykkään yleisesti näistä kolumneista. Halusin nyt vain tuoda mielestäni oleellista informaatiota keskusteluun. Ja voihan olla, että tuo Bloombergin juttu ei ole täysin luotettavaa informaatiota, mene ja tiedä.

Kannustan kaikkia esittämään kritiikkiä näkemyksiini, joten ei kovia tunteita. Varsinkin näin hyvin perusteltuja opponointeja kaipaan kovasti. Vanity Fairin juttu taitaa olla enemmän huttua kuin kolumnia kirjoittaessani ajattelin. Bloombergin yms. vastineita en ollut ennen lukenut. En enää betsaisi sen puolesta, että joku noista Vanityn esittelemistä treideistä on oikeasti insiderkauppa.

Mutta tämä ei poista sitä, etteikö insiderkauppoja tehtäisi. Ja olisin yllättynyt, ellei joku Trumpin twiittien takana olevan kaveri jotain veiviä tekisi. Lisäksi kolumnihan oli sikäli hyvä, että se poikkeuksellisesti herätti keskusteluacheeky.

Näytä koko viesti
Brexit - 20.10.2019 07.57
Musashi kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Markkina ei oikein usko Boriksen pystyvän temppuilemaan viivytystä vastaan. Kerroin 3,75 erolle 31.10. mennessä. Borishan ilmoitti lähettävänsä kirjeen, mutta ei neuvottelevansa lykkäyksestä.

Toisaalta taas https://yle.fi/uutiset/3-11028507 :

EU-lähde Ylelle: EU haluaa välttää Britannian sopimuksettoman eron kaikissa olosuhteissa

Itse tulkitsen tämän niin, että Britannian parlamentti voi keksiä, että uhkailemalla sopimuksettomalla brexitillä olisi saatavilla vieläkin parempi sopimus. Johan se todistettavasti toimi jo kerran, miksei toimisi uudestaankin. Käsittääkseni siis tämä uusi Johnsonin kanssa väännetty sopimus on EU:lle huonompi kuin Mayn kanssa viime keväänä nevuoteltu.

Lainaan Jussi Halla-ahoa: ”päivitetyssä versiossa Britannian kannalta vain kosmeettisia muutoksia” Häntä uskonevat myös pahimmat suomalaiset Brexit-koohkaajatkin, toisn kuin miutacheeky

Näytä koko viesti
Brexit - 19.10.2019 05.45

Markkina ei oikein usko Boriksen pystyvän temppuilemaan viivytystä vastaan. Kerroin 3,75 erolle 31.10. mennessä. Borishan ilmoitti lähettävänsä kirjeen, mutta ei neuvottelevansa lykkäyksestä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.10.2019 04.02

Ensimmäinen lapsi muutti pois kotoa

Olen täyttänyt 2/3 kansalaisvelvollisuudestani ja avannut arvo-osuustilit kahdelle vanhimmalle lapselle. Olen ostanut niiden rippi/yolahja- ja kesätyörahoilla niihin osakkeita, omaa rahaa en ole laittanut. Ja toki myynytkin välillä. En ole nähnyt rationaaliseksi alkaa osakesäästämään lapsille, jotka saattavat 18v täytettyään piikittää ne hihaan tai tekee jotain vielä pahempaa kuten lahjoittaa vasemmistonuorille, scientologeille tai muille käärmeöljykauppiaille. Tosin tällaiset riskit eivät olisi kyllä toteutuneet. Mutta lapsista ei tiedä mit niistä tulee, ennen kuin otsalohkot ovat täysin kasvaneet, eli noin 25-vuotiaina.  

Lisäksi olen tyrkyttänyt ilmaisia spekulaatiokursseja, joita tosin ei ole otettu vastaan. 25v diplomi-insinööri totesi, että hän antaa mieluummin miun painella nappeja kuin opiskelee sijoittamista (saattoi johtua myös tarjolla olleen opettajan pedagogisista menetelmistä, joista sillä on mm. entisenä lentopallovalmnnettavana paljon muutakin kuin kutitustuntumaa). Kostoksi salkussaan on Ovaroa ja Nordeaa iloisella kuralla.

Lasten hyvinvoinnin kannalta ei nähdäkseni tärkeintä ole lahjoittaa lapsille rahaa, vaan sijoittamisen taito ja päästää ne itse tekemään omat virheensä. Nyt mie teen ne tyttären puolesta, mikä ei ole ainakaan optimaalista.

Mutta nyt 23v kauppatieteiden kandidaatti peruutti Nordnetin valtakirjan. En pääse enää edes vilkuilemaan olan yli. Omaehtoisia treidejä en ole sinne tehnytkään sen jälkeen kun Aaltoon pääsi. Tuin päätöstä täysin, en todellakaan olisi nuorena miehenä halunnut vanhempieni kurkkivan olan yli tekemisiäni. Ja onneksi Lappeenrannasta näkyvyys Helsinkiin olikin varsin rajallinen.

Mutta onhan se vähän haikea olo, kun ensimmäinen lapsi muuttaa pois kotoa.   

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.10.2019 06.36
Jeans kirjoitti:

ihmetyttää aina kun joku profiloituu just esim. kasvu- tai osinkosijoittajaksi. Miksi? Eikö tavoitteena pitäisi olla saavuttaa mahdollisimman korkea riskikorjattua tuotto sille riskitasolle, jota itse pystyy sietämään? Miksi siis valita vaan yhdenlaiset osakkeet ja siten sulkea pois iso osa mahdollisuuksista? Mulle ei ole väliä kasvaako osake kovaa tahtia vai maksaako se hyvää osinkoa, kunhan koen sen olevan aliarvostettu.

Miuta ei näillä vuosirenkailla enää ihmetytä. Osa sijoittajista ei toimi täysin rationaalisesti, eikä koskaan tule toimimaankaan. Ja tämähän on toisaalta taas rationaalisille spekulanteille lopulta vain hyvä asia.

Toki erikoistumisessa on puolensa, mutta näkisin toimialaerikoistumisessa olevan enemmän pointtia kuin vaikka osinkoihin keskittymisessä.

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 18.10.2019 06.28

Neolta oli tullut negari toissapäivänä. Huomasin tämän, kun ihmettelin, miksi kurssi on laskenut.

"Uusi ohjeistus on: "Vuonna 2019 Neo Industrialin liiketuloksen ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä odotetaan alenevan vuodesta 2018."

Aiempi ohjeistus oli: "Vuonna 2019 Neo Industrialin liiketuloksen ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä odotetaan kasvavan vuodesta 2018.""

En tiedä pitäisikö olla iloinen kun myin melkein kaiken sinkkokiimaan vai surullinen kun jätin pikkuerän. Kai sitä iloinen pitää olla.

Nyt pitää alkaa tarkkailla, josko uusi toimitusjohtaja saisi viivan allekin vielä jotakin. Ja ottaisi Neo Industrialissa kierroksen numero kymmenen.

Näytä koko viesti
Relais Group - 18.10.2019 06.19
KORPPI Finance kirjoitti:

Väkisin tulee mieleen ajatus, että onko kuitenkaan järkevää antaa henkilökohtaisten mieltymysten henkilöihin vaikuttaa noin paljoa sijoituspäätöksiin? Onhan tuo osake nyt ihan oikeasti käsittämättömän halpa..

Pelaan nyt 52-vuotiaana puolustuspeliä, eli yritän olla häviämättä rahaa. Jos jollain avainasemassa olevalla on näyttöjä joko suuren yleisön sumuttamisesta tai yleisestä epäkompetenssista, en ihan helpolla koske. Sijoituskohteita maailmassa riittää hyvin, ja en kaipaa yhtään uutta enersenseä salkkuuni. Tässä tapauksessa en tuntenut ketään ennestään ja otin ipotilaisuudessa väärät riidit. Mistä edelleen mököttelen itselleni.

Lukujen valossa osake onkin halpa, ja siksi arvelin ipo-hypen riittävän pikavoittoon ja poikkesin päälinjastani. Mutta ovatko näkymät totta vai onko syksy yllättäen vähän sateinen ja talvi kylmä? En tiedä, mutta en halua omalla rahallani arvaillakaan.

Lisäksi ei ole miulta mitenkään pois, jos Relais on menestystarina, päinvastoin. Onnistunut ipo kuumentaa ipomarkkinaa, ja tämä tuo vanhalle ipospekulantille uusia mahdollisuuksia. 

Näytä koko viesti