Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2638 viestiä
  • 138 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ovaro (os. Orava) - 18.12.2018 23.02

petteri kirjoitti:

osakekohtaista substanssialennusta, joka lienee ainoa järkevä syy sijoittaa Ovaroon. 

Jos lähden harkitsemaan sijoitusyhtiön ostoa, katson ensimmäiseksi osakekohtaista substanssialennusta. Ilman sitä en etene. Muuta perustetta en sitten tarvitsekaan, jos näen jonkun polun, jolla alennus voisi poistua. Lisäksi arvostan nykyisin toinen jalka haudassa olevana rajattua downsidea.

90-luvulla miekin etsiskelin triggereitä ja mietin mikä olisi ensi viikon/kuukauden/vuoden kovin nousija. Nykyisin tutkin itse kohteen, ja etsin absoluuttista tuottoa paljon verrokeista murehtimatta. En ala sinkoilemaan ilman oikeita yhtiökohtaisia huonoja uutisia tai muuttuneita makronäkymiä. SItten Ovaron CAPM:n ei kumpiakaan ole tullut. Paitsi korkojen nousu siirtynyt ennustumattomissa olevaan tulevaisuuteen.

Kiitoksia halvoista Ovaroista, joita tuli tänäänkin lisää. 

Ovaro (os. Orava) - 18.12.2018 13.04

von Fyrckendahl kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos yhtiö myy omistuksiaan ja tällä rahalla yhtiö ostaa omia osakkeitaan, kunnes NAV ja osakekurssi kohtaavat, ne myös kohtaavat.

Onko Ovaro todella sanonut tekevänsä niin? Yksityisesti vai julkisesti?

Ei ole sanonut.

Ovaro (os. Orava) - 18.12.2018 10.34

Kiinteistöpro kirjoitti:

Oletko Aki nyt ihan tosissasi? 

Että kiinteistökannan laadulla ei ole mitään väliä, yhtiöhän ostelee omia osakkeitaan?

Olen.

Jos yhtiö myy omistuksiaan ja tällä rahalla yhtiö ostaa omia osakkeitaan, kunnes NAV ja osakekurssi kohtaavat, ne myös kohtaavat. Missä ne kohtaavat, on Ovaron kyseessä ollen varsin jännää.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 18.12.2018 10.31

Aaargh! Miulla oli asiavirhe kolumnissa ja vihaan niitä ja itseäni niiden jälkeen. Lisäsin editin

EDIT 18.12.2018 10.23: Kirjoitukseni piti sisällään väitteen, että Harakka ei perustellut väitettään siitä, että osaketili ei lisää osakkeisiin sijoittavien kotitalouksien määrää. En käyttänyt alkuperäislähdettä, vaan Uuden Suomen uutista, jossa perusteluja ei ollut. Harakka perusteli kyllä, väitteeni oli virheellinen.

Harakan perustelu: "Ruotsi on tästä hyvä esimerkki: ISK-tilit ovat olleet huippusuosittuja. Viiden vuoden jälkeen niitä oli avattu 2,2 miljoonaa kappaletta, ja niillä oli sijoitusvarallisuutta euroiksi muutettuna 70 miljardia. Mutta samaan aikaan Tukholman pörssiin sijoittaneiden osuus väestöstä on laskenut, edustaja Östman, 19:stä 18 prosenttiin — siis vähentynyt. Osakesijoittajien määrä on pienempi vuonna 2017 kuin vuonna 2011, vaikka väkiluku on lisääntynyt. Riksrevisionen eli valtion tilintarkastajat ovat laskeneet, että veronmenetykset 2012—2017 ovat 4 miljardia euroa euroiksi muutettuna. Tämä siis entistä pienemmällä sijoittajamäärällä."

Euroclearin tilastoista osakesijoittajien määrästä Ruotsissa ei voi kuitenkaan vetää johtopäätöstä, että ISK-tili olisi vähentänyt sijoittajien lukumäärää. Vaatisi muuten aika hyvää mielikuvitusta keksiä vaikutusmekanismi tähän. Johtopäätöksien vetäminen, vaikka käyrä olisi minkälainen, on tosin lähinnä maalailua, koska osakesijoittajien lukumäärään vaikuttavat varsin monenlaiset tekijät.

https://www.euroclear.com/dam/ESw/Brochures/Documents_in_Swedish/Aktieag...

Stockmann - 17.12.2018 13.05

Kiitän pokerijumalia etten ole syyllistynyt ahneuden kuolemansyntiin ja ostanut Stockaa. Kymmenettä käskyä kyllä olen rikkonut ja kokeneena putoavien puukkojen kiinniottajana himoinnut naapurini taloa jo pitkään.

En edes tajua, miten olen väistänyt, koska tässä olisi kaikki eväät substanssialennuksineen miun normaalille caselle. Kanta-asiakkuus ja Lindex-vilkaisut ovat jyskyttäneet takaraivossa varmaan. Miulla ei ole ratkaisua, miten tavaratalo Lindexistä puhumattakaan saadaan kannattavaksi, eikä kenelläkään muullakaan tunnu olevan.

Mutta onhan tämä törkeän halpa arpa. P/S 0,13 ja P/B 0,16. Ehkä otan tammirallispekulaatio-osakkeeksi, minkä teinkin 2014 ja luiskahdin vielä voitolla ulos. Tammikuussa 2015 sai @7,05, nyt 1,92.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kauppa-se-vaan-ei-kannata/d3d483d0-50...

Ovaro (os. Orava) - 17.12.2018 12.04

Rahamiäs kirjoitti:

Tein täydellisen takinkäännön Ovaron kanssa ja myin osakkeet pois. Selvitin Oikotieltä kohteiden myyntihintoja Tampereella, Turussa ja Helsingissä ja niiden perusteella taseessa on liikaa ilmaa, jotta tämä olisi hyvä sijoituskohde. Jos talouskasvu ja asuntokauppa hyytyy, Ovaro on pulassa. Blogissa tarkempi selvitys:

http://rahamias.blogspot.com/2018/12/ovaron-tase-on-ilmapallo-joka-odott...

"Tästä vielä -20% sijoitusyhtiöalennus (sama kuin Kojamolle), joten saadaan osakkeen arvoksi 5,3 euroa. Tämä olisi houkutteleva taso normaalitilanteessa, jossa Ovarolla olisi järkevä asuntoportfolio ja se maksaisi osinkoa vuokrakassavirrasta. Valitettavasti Ovaron saneerauksen jälkeinen asuntoportfolio on melko heikkotasoinen ja hajanainen. Lisäksi normaalitilanne on vielä kaukana eikä siihen pääseminen ole riskitöntä."

Sijoitusyhtiöalennus 20% on tarpeeton, jos yhtiön politiikka on myydä kämppiä ja ostaa omia osakkeita niin kauan kuin NAViin päästään. Osinkoa se ei tosiaankaan toivottavasti lähipäivinä jaa vuokrakassavirrasta tai mistään muustakaan ennen kuin tase on kunnossa.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 17.12.2018 11.42

Mie luultavasti olen väärässä pahnasuopaisessa väitteessäni demarien halusta pitää köyhät köyhinä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/antti-rinne-ps-tilien-nostoikarajaa-v...

”Olen sijoittanut asuntoon, ja ­hankimme joku vuosi sitten veneen. Henkilökohtaisia osake- tai rahasto- sijoituksia en ole tehnyt. Tilillä ­pitää olla kuukauden menoja vastaava summa. Ammattiliitto Pron johtajana ja eläkeyhtiön hallituksen jäsenenä työhön on liittynyt sijoittamista.”

Jamppa päättää muiden rahoista ja ei omia osakesijoituksia, vaikka ollut kovaliksaisissa hommissa yli 30 vuottasurprise.

Tannerilainen vastuullinen työväenpuolue voisi pelastaa tämän maan. Ehkä tämä Antti Rinteen SDP on sittenkin vain tyhmyyden eikä populismin tiivistymä? Jutta Urpilaista on aika lailla ikävä, Paavo Lipposesta nyt puhumattakaan.

 

Tammiralli 2019 - 16.12.2018 9.14

kahvi kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Mutta annan referaatin: Tänä vuonnakin aion tehdä samaa, kuin jo vuosikymmeniä.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/aki-pyysing-luottaa-porssin-vuodenvaih...

Muistaakseni 2014 meni vituiksi:

https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/ovatko-tammiralli-ja-joulupukki-...

Sijoitustiedon viimeisimmässä Teerenpeleissä tuli esille, että useammalla kokeneella sijoittajalla on korkeahko käteispositio salkussaan (marraskuun loppu oli sillloin meneillään). Mikä on tuntumasi asiaan nyt; onko käteinen säilynyt tileillä vai onko käteistä konvertoitu reilummin osakemarkkinaan alkuvuoden varalta? Ymmärrän toki, että vastaaminen voi olla vielä hankalaa tässä vaiheessa (kesken pelin ei saisi höpöttää, seitsemän päivää jäljellä).

Käteiset ovat yleisesti käteisenä, koska markkina on tullut alas.

Mie nyt höpötän kesken pelin kaikenlaista, kuten kerron etukäteen, mitä aion tehdä vuoden viimeisenä päivänä. En nimittäin usko sanomisteni vaikuttavan raskaisiin osakkeisiin sitä taikka tätä. Moni tuntuu uskovan, että kun ne kirjoittavat keskustelupalstalle positiivisesti jostain Nokiasta tai Nordeasta tai jopa syyttelee myyjiä typeryydestä, että siitä se kurssi lähtee raikkaaseen nousuun.

Tammiralli 2019 - 13.12.2018 16.34

Tämä on maksumuurin takana, enkä halua tuhota Arvopaperin ansaintalogiikkaa copypasteamalla koko sisältöä.

Mutta annan referaatin: Tänä vuonnakin aion tehdä samaa, kuin jo vuosikymmeniä.

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/aki-pyysing-luottaa-porssin-vuodenvaih...

Muistaakseni 2014 meni vituiksi:

https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/ovatko-tammiralli-ja-joulupukki-...

 

Powercell - 13.12.2018 15.59

Olenkohan ainoa, joka olen sekä myynyt vetyjä että omistan vetyautoihin polttokennoja tekevää firmaa? Ihmisen valikoivasta havainnointikyvystä kertoo, että ennen Powercell-seikkailuita en muista kuulleenikaan mistään vakavasti otettavista vetyautoista.