Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 1777 viestiä
  • 111 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitustiedon kysymysketju - 21.7.2017 13.44

Rontti kirjoitti:

1. Voiko sijoitusvakuutuksen voitoista vähentää osaketappioita? 

Omistan OP:n sijoitusvakuutuksen, josta olen nostanut pois kaikki sinne laittamani rahat, eli jäljellä on vain 16k voitot. Omistan myös Nokian osakkeita, jotka ovat tällä hetkellä -1700€ ja Outokummun osakkeita jotka ovat -2000€. Voisinko siis myydä sijoitusvakuutuksestani osuutta 3700 eurolla, jonka jälkeen myisin nokian ja outokummun osakkeet ja saisin vähenettyä sijoitusvakuutuksen luovutusvoitoista (3700) osakkeiden myyntitappiot (3700) ja näin ollen en maksaisi veroja?

2. Päteekö sijoitusvakuutukseen sama 1000 euron raja, että jos myyn sitä alle 1000 eurolla ja vuoden aikana ei ole mitään muita luovutuksia tehnyt niin tuon 1000e saa verottomana?

3. Jos molemmat ylläolevat kohdat pitävät paikkansa niin olisiko verotehokkain keino realisoida sijoitusvakuutuksen voitot se, että tänä vuonna teen kohdan 1 toimenpiteet ja sitten joka vuosi sen jälkeen myyn sillä vähän alle tonnilla tuota pois?

heart

1., 2. & 3. Luulen näin. Lähdäkseni kysymyksessä on luovutusvoitot ja -tappiot, jotka saa vähentää toisistaan. En tarkistanut mitään, joku varmaan tietääkin tämän. 

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 21.7.2017 11.09

Osarireaktioista näkee, että pienetkin tulospettymykset laskevat paljon verta suonista. Huhtamäki teki pehmeähkön tuloksen ja miinus seitsemän pinnaa. Metso petti odotukset selvästi, mutta reivasi markkinanäkemyksiä kaivoslaitteiden kysynnästä ylöspäin tyydyttäviksi(ent. heikko). Joissain olosuhteissa tämä voisi riittää kurssinousuun, heinäkuussa 2017 markkinareaktio -11%.

Tämä on sinänsä ihan tervettä ja tavanomainen ilmiö markkinoilla, kun vähänkään pallejaan suojelevat (inc. me) ovat jo kertoneet, että nousu ei kestä ikuisesti. Silloin ollaan luonnollisesti liipaisinsormi herkällä. Tosin sitten tulee uudelleensijoitusongelma. Nollakorkoihinko ne rahat työnnetään? Mie sanoisin, että QE ja nollakorot eivät ole  ainakaan vielä puhaltaneet kuplaa täyteen.

Paljon arvostamani Juhana Vartiainen kehotti valmistautumaan neljän prosentin asuntolainan korkoihin, koska ne ovat normaalia. Pankkien johdannnaisosastoilla on korkattu, kun saivat todella hyvän ilmaisen mainoksen. Mie edelleen kehotan sitomaan mahdollisimman lyhyeen viitekorkoon, mutta jättämään vähän pelivaraa. Pelivarankin jättäisin ensisijaisesti muista syistä (työttömyys, sairaus, ufojen hyökkäys) kuin korkojen nousun varalta. 

 

Alma Media - 21.7.2017 10.46

Jos mie antaisin posarin, jättäisin jotain kirsikkaa vielä osarikakkuun. Almakin ylitti konsensusennusteen selvästi, mutta tämä ei juuri näkynyt kurssissa. Olisin sitä mieltä, että kirsikkaa ei varsinaisesti oltu juuri jätetty, vaan anaalit nautti Suomen lähes +20 asteen kesästä.

Fingerprint Cards - 21.7.2017 10.31

Hiuspussipäiden markkinat on vielä jännemmät kuin omamme. Luin Affärsvärldenistä, että Fingerprint teki liikevoittoa Q2 72M rähmää. Anaalien odotus oli 155M. Joten kurssi reilussa 10 pinnan nousussa @35,58. Mitä vittua, Linda Lampenius lehdessä vaatteet päällä?

Fortum - 20.7.2017 14.01

Mie oon kevennellyt lähinnä Fortumia ja nyt tutkin osarin pehmentämän Fortuminkin takaisinostomahdollisuuksia. Mutta en mie ole onnistunut osinkokorjattuna Fortumiakaan myymään paljon yli nykykurssin. Jään tässäkin odottelemaan lisäpehmenemistä ennen takaisinosto-ohjelman aloittamista.Jossain 13:ssa voisi aloittaa, kun kurssi nyt on 14.

Nordea - 20.7.2017 13.56

Mie harkitsin Nordeoiden takaisinostoa, kun kurssi pehmeästä tuloksesta vähän pehmeni. Sepä ei ollutkaan niin helppoa, koska olen osinko korjattuna myynyt halvemmalla kuin nykykurssi. Enkä mie nyt niin kuumana Nordeaan ole. Jos Kuuskulli sanoo, että loppuvuodesta on turha odottaa parempaa, niin turha on odotaakaan. Tosin ei Nordea nyt niin hirveän kallis ole. Odottelen yleistä dippiä tai muuta valumista ennen kuin lisäilen. 

Mitä opiskella kauppiksessa? - 20.7.2017 11.17

Mie lukisin rahoitusta ja taloustiedettä sekä kieliä niin paljon kuin jaksaa. Oma jaksamiseni oli kielten suhteen lopulta monta keskeytettyä jatkokurssia pakollisten päälle. Markkinointi, hallinto yms. diibadaaba kannattaa suorittaa minimieffortilla. Jos on kiinnostusta verotukseen ja lainsäädäntöön, kannattaa suorittaa löytämiään kivoja kursseja. Näissähän on ongelma se, että tieto happanee ainakin verotuksen osalta joka vuosi ja muun lainsäädännön osaltakin tilanne elää. Rahoitus, taloustieteen teoria ja kielet muuttuvat paljon hitaammin eli substanssi ei happane.

Suomessa on melko sama, mistä KTM-status tulee, vaikka ei pitäisi. Esimerkiksi Vaasaan ja Lappeenrantaan opiskelemaan menee ns. heikompi aines ja Turkuun kaikki tosikotcheeky.  

Ålandsbanken - 20.7.2017 11.02

Mie tykkäsin Ålandsbankenista. EPS:in pienelle laskulle vs Q1 2017 oli hyvät selitykset. Muihin kvartereihin vertaaminen on vähän arveluttavaa puuhaa, kun korot juoksee samaa tahtia kesät talvet. Järjestämättömät luototkin olivat  laskeneet.

Joka kerta jaksan taivastella sitä, että vuonna 2017 osarissa tulevaisuuden näkymät kuitataan sillä, että "ne kerrottiin vuosikertomuksessa" ja osari tulee omille nettisivuille sitten kun tulee ja täytyy kaivaa Nasdaqin sivuilta. Ålandsbankenilla ei taida olla sijoittajasuhdevastaavaa eikä osavuosikatsauksestakaan kenenkään kerrota antavan lisätietoja ainakaan helposti löydettävässä muodossa.

Hetken pidin mietintämyssyä päässä ja pohdin miksi ahvenat eivät vaikuta olevan kiinnostuneita pörssikurssistaan. Tulosjulkaisukin vedetään vain ruotsiksi ja englanniksi toiseksi kiireisimpänä osaripäivänä, että tulisi minimijulkisuus. En päässyt loppulokseen. Vaihtoehtoja on paljon, joissa pääskenaariot ovat 1.) Osaamattomuus ja ymmärtämättömyys 2.) Joku haluaa ostaa jatkossakin halvalla. 3.) Ei vaan kiinnosta. Kaikki vaikuttavat hivenen horjakoilta teorioilta. Tosin puolestani kaikki firmat saisivat julkaista tarkat lukunsa hämärässä paikassa (jonka mie tiiän) ja vieraalla kielellä (jota mie osaan).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orion - 19.7.2017 15.00

Orion piti näkymänsä ennallaan, mutta tulos alitti odotukset (EPS 0,40 vs 0,47). Orion B:n kurssi 7,5%:n kuopassa @50,45. Voi muuten olla, että Orionia miulla ei ole ollut koskaan. En ole oikein kokenut itseäni kyvykkääksi arvioimaan Orionin molekyylien toimivuutta. Toki siis olisi kannattanut olla, viidessä vuodessa nousua 234 prosenttia.

Kone - 19.7.2017 14.52

Markkinoiden herkkyydestä  pettymyksille käy hyväksi esimerkiksi Kone. Liikevoittoennusteeen ylärajaa  laskettiin 10 miljoonaa 1280 miljoonaan, ja kurssi on ottanut juuri nyt osumaa 3,5%. Tokihan raportoitu tuloskin jäi vähän alle konsensuksen.

En perehtynyt mitenkään tarkemmin, koska ei ole, eikä tässä syklin vaiheessa ja hinnoittelulla tule.