Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 25.1.2020 03.58
Onkija kirjoitti:
Erik kirjoitti:

Yritin kysyä mielestäni relevanttia kysymystä, johon vastaat aggressiolla. Jätetään suosiolla tähän. 

Yritit päästä brassailemaan jollakin nippelitiedolla, niin ihan turha leikkiä marttyyriä, mutta hienoa kun osaat asettua tilanteen yläpuolelle ja annat asian olla.

Muistuttaisin tässä yhteydessä, että Sijoitustiedossa on politiikka, joka poikkeaa esimerkiksi Kauppalehden foorumista merkittävästi. Muille keskustelijoille vittuileminen on nimittäin kielletty. Löysempi moderointipolitiikka Pokeritiedossa johti aikoinaan keskustelun tason romahtamiseen ja nykyiseen matalalentoon.

Eri mieltä saa toki olla.

Näytä koko viesti
Sampo - 23.1.2020 12.24

Irrotin eilen suutuspäissäni tammirallisammoistani @40,65. Tänään onkin jo yli 41€.

Näytä koko viesti
Fortum - 18.1.2020 11.44

Kun aloittaa aamunsa Hesarin lukemisella, saa verenpaineen kivasti ylös.

https://www.hs.fi/paivanlehti/18012020/art-2000006376616.html

Päivän teemana on jahdata Fortumia sekä pääkirjoituksella että varsinaisella jutulla.

Tutkiva journalismi on keksinyt, että Fortum tai tarkemmin Uniper rakentaa kivihiilivoimalan Saksaan ja pitää kiinni sähkönostajien kanssa tekemistään sopimuksista vaikka investointi on vielä kesken.

Fortum sai jättikaupasta kolauksen maineelleen

huutaa otsikko. Tosin se maine on siis mennyt vain Hesarin toimittajien ja muun vihervasemmiston silmissä. Osakkeenomistajia saattaisi jonkun verran ahdistaa, jos keskeneräinen voimala jätettäisiin rakentamatta viherpesun takia. Ai niin, Fortuminhan omistaa valtio.

Saksalaiset poliitikot saivat kolauksen maineelleen, kun päättivät sulkea ydinvoimalat. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen täytyy langettaa regulaattorien eikä reguloitavien harteille, jos siis tuloksia halutaan. Nämä kaksi asiaa ovat liian monimutkaisia Sanomatalossa käsitettäviksi.

Kuka irtisanoo Fortmin kanssa olevan sähkösopimuksen, koska Fortum sai kolauksen maineelleen? Aivan, ei käytännön kukaan.

Mutta agendajournalistit tietävät, mihin voi laittaa painetta. Se on Marinin hallitus ja sen omistajanohjaus. Toivottavasti nykydemareista fiksuimman oloinen ei Tytti Tuppurainen ei tee paateroita ja lähde kävelemään Fortumin toimivan johdon yli. Vähän olen huolissani, sillä olisi kiva, että aktiividemareissakin olisi joku, joka ei oksettaisi.

Ei ole muuten tällä hetkellä Fortumin Fortumia, kunhan rationaalisen päätöksenteon puolesta koohkaan. Usein on ollut, mutta en luota sen enempää Marinin hallitukseen kuin itänaapurin presidenttiinkään, eli näen liikaa poliittista riskiä.

Näytä koko viesti
Inission - 16.1.2020 04.14

Mie ihmettelin, miksi salkkuni on niin isosti plussalla. Huomasin juuri ennen kotoa lähtöä, että Inission on viisi pinnaa plussalla. Etsin syytä, ja löysin:

Kontraktstillverkaren Inission har genomfört en del förvärv de senaste åren och i höstas tog bolaget klivet in i Norge. Hur ser tillväxtutsikterna ut framöver och är aktien köpvärd trots den fina kursutvecklingen?

https://www.borsplus.se/analys/inission-bygger-vidare-pa-forvarv

Tämä on maksumuurin takanacrying. Eikä edes yhtä ilmaisviikkoa ole tarjolla. Fittan också. Taidan säästää väärässä paikassa, kun en suostu sveduille maksamaan 4680 kruunua vuodessa. Ongelma ei ole hinta, mutta sitten vituttaa, jos lukee yhden jutun kolmen kuukauden välein. Ja lisäksi en usko jutussa olevan mitään miulle uutta ja päädyttävän johtopäätökseen, että Ollella ja Pellellä menee lujaa.

 

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 16.1.2020 02.26
Harri Holderi kirjoitti:

Inderesiltä uusi tavoitehinta 2,50€ , joka jää hieman alle 15.1. päätöskurssin 2,60€. Tällä säilytettiin vähennä-suositus. Kätevä DCF-exceli jos toimii molempiin suuntiin.

Luin päivityksen. Totean olevani Kampin oraakkeli: Inderes nosti tavoitehintaa, koska pörssikurssi on noussut. Lukekaapas tekstiosio ja lukupäivitykset ja miettikää miksi target nostettiin 1,80 -> 2,50 eli 40 prosenttia ja keksikää joku muu perustelu näin isolle nostolle kuin pörssikurssin nousu.

Hupaisaa on, että miun mielestä 23.10. -> 16.1. on tullut paljon positiivisia uutisia, ja targetin nosto sikäli ok. Uutisista vihreän bondin myynti vain kuudella pinnalla ylivoimaisesti tärkein. Bondin ostajille on täytynyt heiluttaa jotain muita kuin osarista luettavia näkymiä tai sitten vihreät sijoittajat ovat juuri niin sekaisin kuin niiden luulen olevankin. Mutta pointtini on, että ellei pörssikurssi olisi reagoinut, ei olisi tullut mitään päivitystä. Eikä päivityksen lukujen perusteella targetin nosto ole perusteltu.

Neolla on muuten nyt taas mahdollisuus tehdä tulosta samalla tavalla kuin 2014. Nyt on kymmenellä miljoonalla bondia ulkona akordoitavaksicheeky. Tuolloin kuuden miljoonan vvk:sta jäi sijoittajille milli käteen ja Neo kirjasi viisi megaa plussaa.

https://www.sijoitustieto.fi/blogit/aki/neo-industrialin-tie-metsasijoittajasta-kaapelinvalmistajaksi

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.1.2020 01.56

Opponoin kovasti fanittamaani Heikki Pursiaista https://www.mustread.fi/blogit/suomalainen-presidenttikultti-on-paitsi-lievasti-kuvottava-myos-pikkuisen-vaarallinen/.

Must Readin maksullisesta jutusta lupaa kysymättä kopioitu: 

"Itse pääministeri Sanna Marin (sd.) päätti vastikään uudenvuoden tervehdyksensä siteeraamalla Koivistoa: ”Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin.” Pääministerin mielestä sanat sopivat hyvin alkavan uuden vuosikymmenen kynnykselle.

On toki mahdollista, että Koiviston sanoihin kätkeytyy jokin syvä viisaus, jota en vain ymmärrä. Ajatus, että kannattaisi olettaa epävarman tulevaisuuden kääntyvän parhain päin tuntuu kuitenkin päätösteoreettisesti varsin kummalliselta.

Ellemme varmuudella tiedä, kuuluvatko nuo valot tunnelin toisessa päässä lähestyvälle pikajunalle, olettakaamme, etteivät ne kuulu. Ellemme varmuudella tiedä, onko lapsen juuri äsken hörppäämä pesuaine myrkyllistä, olettakaamme, ettei se ole. Ellemme varmuudella tiedä, jaksammeko uida tuonne saareen kymmenen olutta juotuamme, olettakaamme, että jaksamme.

Tulkintaani epäsuopeaksi, jopa tahalliseksi väärinymmärtämiseksi epäillyt kollega ehdotti Koiviston ehkä tarkoittaneen vain, että ei kannata murehtia asioita, joille ei kerta kaikkiaan voi yhtään mitään. Tämä tulkinta ehkä pelastaa Koiviston ilmeiseltä väärässä olemiselta, mutta hintana on hänen mietelmänsä  muuttuminen täysin tyhjänpäiväiseksi ota löysin rantein -kehotukseksi. Siksi päätän pysyä omassa tulkinnassani."

Miulla on seinällä "Yleensä elämässä on viisasta luottaa siihen, että kaikki menee hyvin". Tosin se on demarivanhempieni joksikin merkkipäiväksi vittuillessaan lähettämä kortti. Mutta  olen hyvin Koivistoon perehtynyt ja iskän ja äiskän suureksi yllätykseksi kehystytin kortin. Tämän viestin ymmärtäminen on parantanut omaa elämääni radikaalisti.

Mikrotasolla: On aika nihkeä elämä pokeriammattilaisella ja semiaggressiivisella spekulantilla, ellei luota kaiken menevän lopulta hyvin. Tämä ei tarkoita, että ei pidä varautua takaiskuihin. Mutta jos et ole optimistinen, et saa tarvittavia päätöksiä tehdyksi ja siihen loppuu molemmat urat. Lisäksi välillä teet pitkiä periodeja tappiota ja matkalla täytyy uskoa, että oikein tekeminen vielä palkitaan. Samalla toki ollen hyvin kriittinen omaan tekemiseensä.

Makrotasolla: Kansaa on todella viisasta ohjata luottamaan siihen, että kaikki menee hyvin. Muuten vappusatasia lupailemalla pääsee pääministeriksi ja kännissä sekoilemalla europarlamenttiin, koska ne tarjoavat muutosta nykyiseen kurjuuteen. Kun kansaa lietsotaan paniikkiin tarpeeksi pitkään, se on ennen pitkää kaduilla.

Koiviston sanoihin kätkeytyy jokin syvä viisaus, jota ekonomisti selkeästi ei ymmärrä.

Kun 14-vuotias poikani kyselee, että onko maapalloa vielä, kun hän täyttää 50, on jollain koulussakin jäänyt Koiviston sanoma sisäistämättä.

 

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 15.1.2020 11.54

Ai niin, olemme siinä maassa, missä finanssivalvonta ylläpitää byrokratiahelvettiä, mutta ei puutu insider-kauppoihin.

Kurssi nousi eilen, ja tiedote tuli tänään. Toki kurssikin nousi vielä 12% lisää to 2.53.

"Neo Industrial Oyj:n tytäryhtiö Reka Kaapeli Oy on saanut merkittävän
maakaapelisopimuksen Skandinaviasta, jonka kokonaisarvo on noin 9 miljoonaa
euroa. Toimitukset ajoittuvat vuosille 2020-2022. Maakaapeleita käytetään
rakennettaessa sähkönjakeluverkkoja, joihin sääolot eivät vaikuta."

Melko pieni tilaus ja näiden katteista ei ota selvää ennen kuin tyyliin Q3 2021 osarista. Toki antaa hengitystilaa.

Inderesillä on muuten target @1,80 ja suositus myy. Jännä nähdä, mihin pörssikurssin nousun myötä nostavatcool. Tilinpäätös on tulossa 27.2., ja se ei liene kovin häävi. Mutta jos pörssikurssin nousu pitää, täytyyhän target asettaa sinne päin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.1.2020 03.25

Hyvän mielen sijoittajauutinen: Hylkäsin mahdollisuuden sijoittaa Töölön parkkiluolaan käytännön suorilta. En ole varma oliko se tämä vai joku vielä kauemmaksi rakennettava. Miulla oli kaksi näkemystä: 1.) Töölöläiset ovat sniiduja ja eivät maksa vapaaehtoisesti mistään. Eivät edes puheluista, joissa valittavat Olympiastadionilta tulevasta metelistä. 2.) Diili oli arveluttava, koska myyjä oli tekemässä tiliä joka tapauksessa.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006371734.html

Tarinan opetus on, että on paljon eroa, onko kanssasijoittaja vaiko se, joka varmistaa tilintekemisen myyjälle.

Näytä koko viesti
Neo Industrial - 14.1.2020 02.45

Keräilin @2,20 paikkeilla myytyjä Neoja vähän halvemmalla takaisin, kun tuli sekä tilaus- että viherpesuilmoitus. https://www.neoindustrial.fi/tiedotteet

Nyt tämä projekti lienee ohi, kun joku nykäisi kurssi @2,30. Mitään uutista en löytänyt.

Ihan kaikkia myytyjä en saanut roikuttua takaisin kotipesään.

Mutt yritän kuitenkin taas pienellä betsillä kymmenettä Neo-kierrostani. Huomattavaa on siis, että Neo sai 10M Green Bond -rahaa humputteluun, joten tuskin menee tänä vuonnakaan nurin. 

Näytä koko viesti
Kindred - 14.1.2020 02.15

Hmph. Ajatukseni oli myydä Kindredit ennen osaria joka tapauksessa. Ne saivat miut ja tulosvaroittivat. https://www.kindredgroup.com/media/press-releases/2020/kindred-group-plc--unaudited-trading-update-for-the-fourth-quarter-2019/

Tämä oli kyllä miulle aivan oikein, kun olin semihyvin kartalla rahapeliyhtiöiden huolista ja murheista viime vuoden loppua kohden. Silti lähdin gämbläämään teknisellä pompulla.

Yhteen Kindrediin olisi menossa yli kolmen vuodenvaihdelapun tuotot. Mutta tappiotahan ei ole realisoitu, ellei myycheeky.

Näytä koko viesti