Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2756 viestiä
  • 139 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ovaro (os. Orava) - 15.2.2019 18.43

alosuutos kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Yhtiö tiedotti ostavansa 20.000 omaa osaketta lisää. Syssymmällä järjestellään rahoitus, neuvotteluja on jo käyty.

Mie en usko, että tämä hallitus on ajamassa yhtiötä likviditeettikonkurssiin. Joten lainojen uudelleenrahoitus on imo käytännön varma, koska omia uskalletaan edelleen ostaa. Ei ne itse voi sitä tietysti sanoa. Varma on varmaa ja loppu on enemmän tai vähemmän valistunutta arvailua.

Vai onko pitkä bluffi? Menee läpi Akille ja sijoittajille, mutta meneekö rahoittajille. Omien ostot roposia, mä en osta.

Rahoituksessa voi syssymmällä olla hyvinkin synkempiä pilviä kuin nyt, pitäs saada heti eikä viidestoistapäivä. Yllättäin persaukisten ja likvidiongelmaisten rahoitus järjestyy aina tuonnempana.

Rahoittajat eivät varmasti usko omien ostoja, vaan katsovat tasetta ja kassavirtaa. Omien ostot rahoittajan silmin nimenomaan heikentävät tasetta. Pörssikurssin pönkittämiseen maskeeraustarkoituksessa pienillä omien ostoilla en näe mitään syytä, ellei pääomistaja ole myymässä. Ei ainakaan näy laput vähentyneen.

Syssymmällä on tase vahvempi, kun kämppiä myyty enemmän, jolloin neuvotteluasema parempi. Siksi syssymmällä.

Ovaro (os. Orava) - 15.2.2019 18.39

Druckenmiller kirjoitti:

Kiitos Aki hyvästä päivityksestä ja tiedotustilaisuuden kuulumisista! Jäi lähinnä se kalvamaan että miksi ydintoiminnan kämpistä on noinkin suuri osa tyhjillään, täyttöaste 84.7%? Onko tästä kellä tietoa, tai oliko puhetta tiedotustilaisuudessa? Nevertheless, tänään tankkasin hiukan lisää itsekin...

Tästä riitti hyvin puhetta. Orava piti myyntisalkussaan eli tyhjinä vanhoja vuokrakämpiksi soveltuvia ja verovapaasti mutta vaikeasti myytäviä kämppiä, jotka nyt on siirretty vuokrattaviin. Lisäksi kämpät eivät ole olleet välttämättä välittäjän ykköskohteita, kun ne saa palkkion niistä kuitenkin lopulta. Toki on joukossa nihkeästi vuokrattaviakin. Tj sanoi, että viiteen pinnaan pitäisi päästä vuokrausasteen nousun myötä.

Ovaro (os. Orava) - 15.2.2019 16.31

Tiedotustilaisuudessa kysyin, onko tosiaan niin, että kertaluontoiset 500K lähti pois EPRA-tuloksesta Q4. Kyllä kuulemma lähti. Ilman näitä Q4 EPRA tulos 700K plussalla.

Inderesin Jesse kysyi, onko kertaluontoisia saneerauskustannuksia vielä tulossa. Ei kuulemma ole. Q1 on tosin tilinpäätöskustannukset ja lumityöt, joten 700K EPRA-tulosta Q1 ei ole tulossa.

Yhtiö tiedotti ostavansa 20.000 omaa osaketta lisää. Syssymmällä järjestellään rahoitus, neuvotteluja on jo käyty.

Mie en usko, että tämä hallitus on ajamassa yhtiötä likviditeettikonkurssiin. Joten lainojen uudelleenrahoitus on imo käytännön varma, koska omia uskalletaan edelleen ostaa. Ei ne itse voi sitä tietysti sanoa. Varma on varmaa ja loppu on enemmän tai vähemmän valistunutta arvailua.

EPRA-tuloksen parantumisessa voi kusta nähdäkseni lähinnä se, että kämppiä myydään niin paljon, että tuotot laskee. Kun myyntirahoilla ostetaan omia, EPRA NAV muuten nousee joka laaki.

Muun toiminnan kämpistä on 60 tyhjää eli myynnissä. Ne eivät siis ole kaikki tyhjiä, vaikkakin huonotuottoisia.

Kun ydintoiminnan kämpistä vuokrattavissa on täyttöaste 84,7, ja ne tuottavat 4,4% sadalle prosentille, on realistista olettaa, että päästään vuokrausasteen noustessa näissä vielä päälle viiden pinnan. Aiemmin myyntisalkussa oli vuokrakämpiksi sopivia ja toisin päin. Tätä on nyt väännetty järjelliseen suuntaan.

Yhdellä vuokravälittäjällä on soppari koko kannasta vuoden loppuun. Monopoli on hyvä asia, sanoi Velipekka Nummikoski. Petri Roininen taas sanoi toisin. Joten nykyisen kannattaa ryhdistäytyä, jos meinaa 2020 myös vuokrata Ovaron kämppiä.

Olen vakuuttunut siitä, että yhtiössä tehdään fiksuja asioita, yksi kämppä ja taloyhtiö kerrallaan.

Arvioin, että NAV on nyt suunnilleen oikein, ja nousee vielä omien ostojen myötä jossain vaiheessa. Kasin veikkaan olevan pitävä taso välityspalkkiotkin huomioiden ilman asuntomarkkinan romahdusta, mikä toki voi tulla. Mutta ei Antti Rinteen hallitus mitään asumistukia tosiaankaan leikkaa.

Toki voi olla, että olen riidannut johdon kyvykkyyden väärin. Mutta olen monenlaista kiinteistökoijaria tavannut, ja menestyviä yhdistää yksi asia: Ne jaksaa vääntää joka kulmasta. Ovarossa nähdäkseni tällä hetkellä tehdään juuri tätä, ja sitten on vielä omien ostoautomaatti olemassa, joka sekä nostaa NAVia että pitäisi pienentää alennusta. Tosin pikkuhiljaa.

Vanha johto löi käteen maskeeratun huonosti hoidetun paskakasan, mutta silläkin on joku arvo. Saa nähdä prosessoiko joku kympillä ostanut vielä joku päivä, sitä olisi hauska seurata. Yhtiön en suosittele prosessoivan, varsinkin kun ala-arvoinen omaisuuden hoito on huonosti prosessoitava. Kavallukset olisivat eri asia.

Osinkosijoittajalle Ovaro ei sovi, niitä ei ole lähiaikoina tulossa. Ja tämä on oikein. Jään tarkkailemaan eilistä isommalla positiolla kerrankin fiksua suomalaista voitonjakopolitiikkaa. Matematiikka on muuten kiva tiede, ei tarvitse riidellä näkemyksistä.

Ja tehtiinkö tässä nyt pöydänputsaus ja annettiin varovainen guidance, jotta ei jatkossa jouduttaisi näyttämään enää heikkeneviä lukuja tai ainakaan tulosvaroittamaan? Petri Roininen kiisti. Mie en uskonutcool.

Ovaro (os. Orava) - 15.2.2019 15.04

Tiedotustilaisudesta kooste: ei mithään häthää.

Powercell - 15.2.2019 12.31

Pareto uudisti 55 tavoitehintansa. Muiden hiuspussipäiden mukaan "helgalen" analyytikko on muuten ollut lahje kovana viime päivät. Kun laittaa targetiksi 65, kun lappu on 32, niin olisi kiva, jos se joskus nousisi.

Hilpeitä yksityiskohtia analyysistä: 2018 liikevaihtoennuste on 48 miljoonaa SEK. 2021 EBITDA-ennuste  taas 277 miljoonaa SEK.

Ei niitä vetyautoja kovin montaa myynnissä ole. Ja Suomessa tosiaan esimerkiksi ei ole yhtään vetytankkausasemaa. Paitsi Lappeenrannan kauppatorilla on yksi hyvä, T:mi Sirkka Peitsoma. Vetyautoja on pelkällä vedylläkin liikahtavia, wikipediailin. Powercell tietysti hehkuttaa autojen päästöttömyyttä, unohtaen vedyn valmistuksessa tarvittavan energian. Enkä miekään sitä ollut tullut ajatelleeksi.

Ovaro (os. Orava) - 15.2.2019 10.55

Kiinteistöpro kirjoitti:

Katsauskauden jälkeen 1.1.2019 - 13.2.2019 myyty HUIMAT 5 ASUNTOA ☺

Eli se siitä "kyllähän nämä kaupaksi menee"

Tämä ja vaisu guidance "Yhtiö arvio, että sillä on edellytykset parantaa operatiivista tulosta (EPRA) vuonna 2019 vuoteen 2018 verrattuna."

EPRA-tuloksen pitäisi 2019 parantua, eikä "olla edellytykset". Jos myyntitahti on 8 x 1,2M = 9,6M, niin myyntisalkussa on 60M vuodenvaihteessa.

En ihan hirveästi ilahtunut. Tuskin kukaan muukaan, paitsi toki tässä ketjussa aktiivisista useimmatcool.

P/EPRA NAV on @ 4,75 57%, mutta elleivät kämpät tosiaankaan mene kaupaksi, sen supistuminen on varsin haastavaa.

Onneksi olen kuitenkin noussut omistajalistalla selvästi ylöspäin, myös vuodenvaihteen jälkeen. 

 

Ålandsbanken - 14.2.2019 23.01

Pesukarhusijoittaja kirjoitti:

Todellisen aloittelijan kysymys: Ålandsbanken jakaa osinkona vain noin 50% tuloksestaan, kun taas joillakin samankin alan yhtiöillä (esim. Nordea) osinko saattaa olla vaikkapa 90% tuloksesta. Mitä Ålandsbanken tekee lopulle rahalle? Investoi? Jättää sukanvarteen? Maksaa velkoja?

Ehkä Wiklöf aikoo varmistaa ÅAB:n tien muodikkaasti osinkoaristokraatiksi. Tai ylivarmistaa vakavaraisuutta. Rahaa sillä on tarpeeksi, joten saattaa tuottaa osingonodottajille pettymyksiä jatkossakin.

Kojamo - 14.2.2019 14.47

Taisin jäädä tässä syklissä ilman Kojamoa. 4.1. ajattelin, että jos vielä saa kasilla, kuten 3.1., niin otan. 13.1. tutkiessani yhtiötä kolumnia varten ajattelin, että vähän alle 8,50 voisi maksaa. Tämä sloti olikin auki pari päivää, mutta enhän mie nousumarkkinoilla uskalla ostaa.

Epäilen, että alle antihinnan 8,50 voi olla aika nihkeää saada tämän päivän tuloksen jälkeen. Nyt voikin sitten hyvesignaloida, että enpä ole lähtenyt eetisistä syistä ay-koijareiden veneeseen! Sama kuten FIM-rahastot ilmoittivat ilman yhtään Attendoa, etteivät eettisistä syistä ehkä jatkossakaan osta Attendoa.

ByggPartner - 14.2.2019 12.07

Byggpartner teki kovan osarin ja kurssikin nousi muutaman prosentin ollen juuri nyt SEK 37,60. Mie taian 31SEK keskihintaisella pikkupositiollani nostaa 2,75 SEK osingot ja toivoa, että Q1 tehdään sama 1,03 SEK kuin nelosellakin.

Aspire Global - 14.2.2019 11.20

Ei sinne webcastiin kukaan soittanut. Mie yritin laittaa viestiä, mutta en osannut. Mie luulen, että webcastien "We can now turn to page 15" ei pure ruotsalaisiin instituutiosijoittajiin, vaan pitää olla enemmän rock'n'roll-henkinen ja ruotsalainen toimitusjohtaja, että kelpaisi.

Mutta käppyröiden luulisi kiinnostavan. 67% EBITDA:sta tuli Q4 B2B:stä, joten B2B-tulojen arvostaminen vähän korkeammalle esimerkiksi vuosi sitten oli ihan perusteltua. Silloin se oli ehkä 50%.