Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2307 viestiä
  • 123 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Osingot - Keskusteluketju - 22.6.2018 13.14

petteri kirjoitti:

Kun kuulen ilmaisun omien osakkeiden ostot, poistan varmistimen pistoolistani. Yleensä omien osakkeiden ostot näet tarkoittavat, että yritys ottaa lisää velkaa ostaakseen omia osakkeita lähellä huippukurssia. Syynä on se, että omien osto tilanteessa usein varsinaisen liiketoiminnan kehitysnäkymät ovat jo heikentymässä, mutta kurssi ei ole vielä reagoinut alaspäin. Omien ostoilla sitten pidetään väkisin kurssia ylhäällä jonkin aikaa.

Jos yrityksellä on liikaa rahaa huippusuhdanteessa kannattaa yleensä joko jakaa osinkoja tai maksaa pois velkoja eli pienentää vipua. Velkavivun lisäämiseen ostamalla omia osakkeita lisälainalla suhtaudun hyvin epäillen.

Insinööri nyt puhuu kokemusperäisesti, mutta tunnepitoisesti siitä mitä on tapahtunut. Mie taas puhun omien ostoista sellaisissa tilanteissa, jossa pörssikurssi on alle joltain pohjaltalta lasketun NAV:n. Jos hyvin osakesivistynyt petteri ei kerran puolla omien ostoja missään tilanteessa, on melko varmaa, että suuri yleisö ei ymmärrä asiaa koskaan. Mutta mie silti jatkan länkyttämistä.

Osingot - Keskusteluketju - 21.6.2018 15.57

Tubolev kirjoitti:

Mikä mielestänne olisi paras ratkaisu, jos olisitte Sammon johdossa? Omien osakkeiden osto? Kassan päällä istuminen, kunnes löytyisi jotain ostettavaa? Väkisellä sijoittaminen?

Yhdistetty osingonjako ja omien osto riippuen osakekurssin suhteesta osakekohtaiseen arvioituun varallisuuteen (ei siis tilinpäätöksen kirja-arvoon). . Lisäksi sijoittajien taipumus yliarvioida osinkoja painaa osingonjaon puolesta. Nykyisillä hinnoilla osingonjakoon päätyisin varmaan miekin. Sekä kassan päällä istuminen että väkisin sijoittaminen ovat huonoja vaihtoehtoja.

Jos yhtiöllä on "ylimääräistä" pääomaa, on se perusteltua jakaa omistajille, vaikka osa verolle joutuukin.

Dollari - 21.6.2018 10.30

Välitöntä hyvää dollareissa myyjille, mutta eurokuluisille tekee dollarin vahvistuminen. Toki olisi parempi olla kohoavien tullien ulkopuolella. Esimerkiksi mie meen vielä poikki Jim Beamin hinnan nousuun, kun EU:n vastapakotteet iskevät.

EUR/USD @1,155.

Huolimatta Whartonin opinnoistaan, suhtaudun epäluuloisesti Trumpin ymmärrykseen kansainvälisen kaupan dynamiikasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä, kuten valuuttakursseista. Tämä epäluulo ei johdu suomalaisen median törkeän väritetystä Trump-uutisoinnista, vaan ihan lausuntojensa lukemisesta. Mie en usko teoriaan, että mies vain esittää hölmöä saadakseen muut osapuolet suostumaan kaupan vapautumiseen. Aivan liian pitkä bluffi ollakseen mitenkään uskottava.

Tecnotree - 19.6.2018 14.51

Tämä Tecnotree-tarina olisi varmasti hirveän hauska, jos joku kirjoittaisi auki kaiken, mitä oikeasti on tapahtunut. Yllättävän vähän nämä väännöt muuten yleisössä tai lehdistössä kiinnostusta herättävät. Paljon kiinnostavampaa on, jos joku lippispää on ollut kännissä aamupäivällä Populuksessa.

Tänään ohjelmassa: pääomistaja haki eilen yhtiötä konkurssiin ja yhtiö ilmoittaa tänään maksaneensa saatavat.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suurin-omistaja-hakee-tecnotreeta-kon...

Hilpeä tapahtuma oli, kun Viking teki ostotarjouksen ja 88% oli tulossa, mutta täyttyäkseen bidin olisi 90% pitänyt hyväksyä. Osa ihmisistä antaa yhtiön mieluummin mennä nurin kuin lunastuttavat tappiollacool.

Oma hotellihuone 14% tuotolla? - 19.6.2018 13.51

Matteus kirjoitti:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005725148.html?ref=rss

 

"Yksittäisen omistajan osakeomistusten määrää ei ole rajoitettu, ja huoneensa voi pistää jälleenmyyntiin heti, kun kaikki huoneet on kertaalleen myyty."

 

Eli todennäköisesti olet naimisissa huonon sijoituksen kanssa niin pitkään kunnes rakennuttaja on saanut myytyä jokaisen huoneen. Ei kuulosta reilulta etteikö sijoitustaan saisi myydä, oli myyntitilanne rakennuttajalla mikä tahansa. Lieneekö tällainen myynnin kieltäminen edes laillista?

Kylllä soppariin voi laittaa myyntirajoituksia. Onko se B2C ok kuluttajaviranomaisten mielestä, en tiiä.

Mie suhtaudun erittäin epäluuloisesti tällaisiin lausuntoihin:

”Olemme kieltäytyneet pääomasijoittajien tarjouksista ostaa koko hotelli. Lujana pysymistä se toki vaatii”, Saari sanoo.

Että rahat tulisi nyt käteen, mutta mieluummin myydään pala kerrallaan, koska halutaan "pysyä lujana". Epäilen, että pääomasijoittajilta ei ole tullut ainakaan sellaista tarjousta, jolla olisi oikeasti tiliä tullut. Kovin lujana ei poikien tarvitse pysytellä kieltäytyäkseen miun tarjouksista.

Aspire Global - 11.6.2018 16.29

Redeye otti Aspiren seurantaan perjantaina. Otin pikaluvulla hätäisesti average downia. Keskihinta ei tosin ihan pienillä ostoilla liikahda, aika hyvät kurat tässä sisässä.

https://www.redeye.se/company/aspire-global/580351/aspire-global-favorab...

En ole vielä huolella lukenut, mutts aion plärätä läpi syssymmällä. Joka tapauksessa targetit olivat aika paljon kurssin yläpuolella. Analyysi on lontooksi, tukholmaa ei siis tarvitse osata.

Powercell - 1.6.2018 13.37

Powercel sai kolmen miljoonan kruunun tilauksen ja sen markkina-arvo nousi vain 36 miljoonaa kruunua, treidaa @24,20 +3 prosenttia, kävi jo @25.

Vain siksi, että Pareton ostosuositus @60 pysyi ennallaan.

"PowerCell Sweden AB (publ) has received a strategically important order from a global automotive OEM for PowerCell S3 fuel cell stacks and MS-100 fuel cell system for testing and evaluation. The order value amounts to more than MSEK 3.

This order represents a natural extension of PowerCell's cooperation with leading OEMs for the development and production of fuel cell technology for automotive applications."

Aika paljon saa tilausta tulla sisään, että 1,25Mrd SEK markkina-arvo alkaa saada tukea toteutuneista numeroistacool.

Vetykennot valtaavat vielä maailman. Toivottavasti. Powercell on miun salkun Toivotaan, toivotaan -lappu.

Kannabis - 30.5.2018 17.45

Suuruusluokkaa jokaisella hiljan peliin mukaan tulleella spekulantilla löytyy salkustaan joko kannabista tai kryptoja. Kryptoja miulla ei ole koskaan ollut, enkä usko että tuleekaan. Joku lohkoketjuteknologian kanssa puuhasteleva firma olisi selkeästi eri asia. Niitä nyt varmaan oikeastaan jo onkin, koska olisin yllättynyt jos ei sekä Nokia että Nordea olisi jotenkin aktiivisia tällä saralla. Varsinaista tietoa aiheesta hyvin vähän, jos ollenkaan.

Kannabisosakkeet vaikuttivat pikavilkaisulla aikoinaan kovin hypetetyiltä, eikä vanha fundajäärä lämmennyt, vaikka sinänsä olisi kiva kertoa satunnaiselle vastaantulijalle, että on muuten hamppua salkussa.

Toivon nuorille sijoittajille hyvää alkumenestystä, jotta eivät masentuisi heti lähtökuopissa, vaan jaksaisivat keinotella loppuikänsä. Nyt on hampuista tullut hyviä uutisia ja ilmeisesti myös osakkeet lähteneet nousuun. Yleensä kun hypealalla tulee positiivista infoa, se vaikuttaa enemmän kuin mitä fundamenttipohjalta pitäisi. Olisiko ehkä hyvä aika keventää pilveä?

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kannabikseen-sijoittavia-hellit...

En tehnyt mitään analyysiä yhdestäkään lapusta, joten tämä on sitten täysin mutuheitto.

Toisin kuin kryptoissa, kannabiksen tapauksessa itse tuotetta on ollut kyllä hallussa:

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/aki-pyysing/marijuana-auttaa-kihtii...

 

 

 

GF money - 30.5.2018 15.58

Inderes vetää sijoitustutkimuksensa GF Moneysta pois – "Kyseessä ei ole kannanotto"

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/inderes-vetaa-sijoitustutkimuksensa-g...

Onkohan joku asiasta sivistynyt sitä mieltä, että tässä ei otettaisi aika vahvasti kantaa sekä sen puolesta että "Varokaa tätä", kuin että "Tähän eläimeen ei olisi pitänyt sekaantua alun perinkään"cool.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.5.2018 15.44

Tykkäsin joskus Sanni Grahn-Laasosesta jollain pseudosyyllä. Seurailen twitterissä ministereitä ja kansanedustajia ja täytyy sanoa, että suhde on kylmennyt. 

Sanni: Nyt on kertoa hyviä uutisia! Hallitus vastaa 60 miljoonan euron koulutuspaketilla osaajapulaan...

Kun kokoomuslainen ministeri kertoo "hyvinä uutisina", että se on nousukaudella saanut revittyä rahaa budjettialijäämää syventämään, voidaan todeta, että Farseer on osin oikeassa. Demareita mitä demareita. Mitään kantaa en tässä ota rahan käyttökohteeseen, en nähnyt syytä perehtyä. Todennäköisesti nostaa verenpainetta.

Päivän Hesari: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005699335.html

Ylimielisyyttä vai ymmärtämättömyyttä? "Vedonlyöntiyhtiö pitää hallituksen kasassa pysymistä hieman todennäköisempänä kuin kaatumista. Kertoimet tuskin perustuvat oikeasti mihinkään poliittiseen analyysiin"

Kertoo paljon, että näiden mielestä oikeaa poliittista analyysia on HS:n ja muutaman muunkin samassa kahvilassa pyörivän toimittajan. Perusteet odotusarvoista ja vedonlyöntimarkkinoista ovat näillä hukassa kuin Valkeakosken Suurella Ajattelijalla. Jos oikea raha määrittää kertoimet, niin siihen sisältyy aika paljon poliittista analyysia, osin toki laadutonta, mutta varmasti osin ihan laadukastakin, jossa todennäköisyyksiä pohditaan pätevämmin kuin Hesarissa konsanaan. Lisäksi kertoimenlaskijat kyllä tekevät poliittistakin analyysiä ennen kuin asettavat betsejä tai kertoimia saiteille.

Lisäksi täytyy mainita, että luultavasti Teemu Luukka ja Tuija Sutinen ovat hyvin lähelle oikeassa:  Kertoimet tuskin perustuvat ensisijaisesti poliittiseen analyysiin, vaan näkyvyyden hakemiseen. Näkyvyyttä Hesari ei paholaisen asiamiehille tietenkään anna. Tämä ei poista sitä, että ensin Luciferin pöydässä on tehty varmasti myös poliittista analyysia.

Tämä toki oli aivan liian monimutkainen pohdinta "oikeaa" poliittista analyysia tekeville, kun taas Sijoitustiedon vedonlyöntisivistyneet kohauttivat olkiaan, kun itsestäänselvyyksiä länkytin. Mutta uskokaa pois, Hesarin poliittiset toimittajat eivät erota ehdollista todennäköisyyttä riippumattomasta, tai edes laskea kerrointa todennäköisyysprosentista.