Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 3019 viestiä
  • 143 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2019 23.36

Ei mithän hättää, sain pari tuntia nukuttua ja tupla-allergialääkitys tuntuu purevan kurkkukipuun, eikä ole kääntynyt flunssaksi ainakaan vielä, joten syömään, salille ja käteistä. Ehkä pääsen uudestaan jenkkirytmiin kiinnikin vielä.

Suomalainen kulttuuri pitkälti tuomitsee häviävän pokerinpelaamisen. Jenkkilivepokeri on oma maailmansa, jonka pelaaminen valaisee sekä Trumpin valintaa presidentiksi että uskonnon ison roolin yhteiskunnassa haitallisuutta loogiselle päättelykyvylle.

En kuitenkaan missään tapauksessa tuomitse amerikkalaisia viihdepokerinpelaajia, he vaikuttavat nauttivan pelistä enemmän kuin keskimääräiset pokeriammattilaiset.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/pihalla-olevilla-jenkkipapoilla-on-kivaa/

 

Inission - 19.6.2019 17.49

Mie olen keventänyt ihan vähän Inissionia @84-89. Ostin yhden myyntilaidan puhki toukokuussa @ 80 ja henkisesti olen myynyt juuri niitä. Tuosta tuli hyvä mieli, kun ylitin treiderin pahimman kynnyksen, eli ostaa osaketta kalliimmalla kuin mitä oli juuri myynyt. Tosin välissä tuli erinomainen osari, ja ostin reilusti enemmän kuin mitä myin.

Uskon edelleen Olleen ja Pelleen, mutta kauppasota pelottaa. Mistä mie tiiän, mitkä komponentit ovat kallistuneet tai ei edes saatavilla ja minkälaiset sopparit Inissionilla on? Sen olen ymmärtänyt, että konponenttien hinta on sopimusvalmistuksessa hyvin oleellinen osio. Inission niin epälikvidi lappu, että sitä on hyvä myydä silloin kun on likviditeettiä, yleensä ei ole.

Tässä on huonona puolena, että salkkua katsoessa hyvää mieltä saa vähemmän. Salkustahan lähte pois halvimmalla ostetut ja keskihinta siten nousee.

Tämä on sikäli historiallinen postaus, että tämä on ensimmäinen koskaan läppäri sylissä kirjoittamani. Täällä Vegasin Rion hotellissa kirjoituspöydällä kirjoittaessa saa kuolemantaudin. Ja päätin yrittää läppäri sylissä, ilman hiirtä. Yllättävän hyvinhän tämä sujuu.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2019 15.48

Jaahas, elämä on sekaisin. Tai siis unirytmi. "Päikkärit" oli kuusi tuntia. Jos meinaa pelata täällä turnauksia, ei voi nukkua 18-24.

Koska Ovaroketjusssa viitattiin Kauppalehden keskustelupalstaan, meninkin lukemaan sitä. Olen pitkälti lopettanut seuraamisen, koska sitä ei modata lainkaan. Miut oli mainittu moneen kertaan, eikä mitenkään positiivisessa valossa. Esimerkiksi olin listalla kavereita, jotka voisivat ostaa Oravan kämppiä samalla kun se ostaa miulta omia osakkeitaan. Yhtiön toimintamallin muutokseen ei siis uskota. Tämä tosin oli reilun vuoden takaa.

Lisäksi oli arvioitu, että huutelen Ovaron puolesta, koska miulla on osakkeita. Tämä on luonnollinen oletus, koska juuri sitä KL:n keskustelupalstalla pääasiallisesti tehdään. Kirjoitankin enimmäkseen niistä osakkeista, joita salkusta löytyy. Tosin motivaationi on saada analyysini kirkastumaan ja saada palautetta, varsinkin missä olen ajatellut väärin. Lisäksi yritän ylläpitää tasokasta sijoituskeskustelua. Näkisin huonoksi betsiksi hehkuttaa jotain, ja sitten myydä sitä. Tästä jää kiinni, ja kovin montaa kertaa ei voi tehdä. Luulen maineeni olevan hyvä niiden keskuudessa, joilla on väliä, enkä ihan pikkurahasta sitä taloudellisesti riippumattomana mielellään menettäisi.

Omien ostamisesta ei voi näköjään kirjoitaa liikaa. KL:ssä oli joku kirjoittanut, että sijoittaja ei hyödy omien ostoista mitään, ellei osakkeita mitätöidä. Tämä on siinä mielessä mielenkiintoinen näkemys, että se on täysin väärä. On käytännön sama, mitätöidäänkö osakkeet vai ei. Ajatus pohjautunee tunnuslukupohjaiseen sijoittamiseen, joskin sivistyneet eli liki kaikki analyytikot poistavat yhtiön hallussa olevat osakkeet jakajasta, jolla osakekohtaisia tuloksia lasketaan.

Toki oli palstalla selkeästi tietoa yksittäisistä Ovaron kohteista, joista mie en tiennyt juuri mitään. Osakemarkkinat pysyvätkin tehottomina, kun kokoluokkani sijoittajat tekevät päätöksiään niin vähäisellä tutkimuksella kuin mie. Mutta modaamattoman keskustelupalstan ongelma on, että helmiä joutuu tonkimaan paskakasan keskeltä, jolloin ei jaksa edes avata. Lisäksi arvokkaat kirjoittajat kyllästyvät vittuiluun, mie onneksi olen keskipaksunahkainen. Vedän usein pavun nenään, mutta näistä kerroista useimmiten istun käsien päällä ja otan grogin. En välttämättä tässä järjestyksessä.

Rion hotellihuone alkoi nyppimään vasta nyt. Ilmastointi on luonnollisesti pidettävä päällä. Vietän jonkun verran aikaa läppärillä, kuten tarkkaavainen lukija voi päätellä. Kirjoituspöytä on kiinteä. Ilmastointi puhaltaa juuri pöydälle. Kirsikkana kakussa virtajohto ei yllä mihinkään pistorasiaan. Yritin tuloksetta irrottaa lampun virtajohtoa maahan upotetusta rasiasta. Nyt on kurkku kipeä. Siirsin pysyvästi läppäriasemani huoneen nurkkaan pienen ja matalan sohvapöydän ääreen. Helvetin ergonominen varmasti. Pitäisi opetella askaroimaan läppäri sylissä ja ilman hiirtä, mutta tämä voi 52-vuotiaalle olla oman kyynärpään puraisu. Kokeilkaa vaikka, miten sujuu. Pikkuveljiäni aikoinaan kannustin joskus 14-vuotiaana, että kyllä se onnistuu, kun tarpeeksi kauan yrittää. Oli hilpeää seurattavaa.

Muita ensimmäisen maailman murheita on Rion ruokahuolto. Jumalauta kasinohotellissa ei taida olla ravintolaa auki 02-06. Toivottavasti tämä on viimeinen WSOP Riossa, koska tämä paskahotelli nostaa kynnystä saapua paikalle aika paljon. Pokeriturnauksia pelaavalle Vegas on valitettavasti ykkösmesta.

Lisäksi Rion hinnoittelu neljän dollarin vesipulloineen ja kolmen dollarin banaaneineen ahdistaa. Ruokaan menee vain joku 80 dollaria päivä - jos ei käy fancysti syömässä. Ruokakaupassa en ole saanut käytyä, koska sellainen on aika kaukana. Ostin hotellin kaupasta muuten elämäni kalleimman Jim Beamin, olikohan 38 dollaria. En tosin ole juuri juonut sitä, kun raitistelen minkä pystyn.

Ruokaa saakin vartin päästä, joten lähetys Las Vegasista tältä erää päättyy ja siirrämme Pasilaan.

Ovaro (os. Orava) - 19.6.2019 14.18

Kirjoitin herättyäni kuuden tunnin päikkäreiltä melko pitkän Ovaropäivityksen suoraan foorumille. Sitten suljin vahingossa tabin. Kahden tunnin työ puluille. Mutta Lauritsalan Sfinksi ei hermostunut, vaan teki uuden, mutta wordilla tällä kertaa.

Luin uuden inderespäivityksen, jossa tavoitehinta laskettiin 4,5->4,4.

”Mielestämme aavistuksen huolestuttavaa oli se, että yhtiö käytti termiä ”erityisesti 1. vuosipuoliskolla”. Tämä mielestämme viittaa vahvasti siihen, että merkittäviä saneerauskuluja tulee myös toisen vuosipuoliskon aikana. Pidämme mahdollisena, että yhtiö on joutunut pintaremontoimaan Ydintoimintasalkun asuntoja, jotta niiden vuokrausastetta saadaan ylös ja tämä tulee aiheuttamaan myös jatkossa kuluja yhtiölle. On myös mahdollista, että yhtiön Ydintoiminta-salkun vuokrausasteen nosto johtaa vuokralaisvaihtuvuuden pysyvään lisääntymiseen ja siten vuokraustoiminnan kulujen kasvuun myös jatkossa. On myös mahdollista, että vuosikorjauskulut tulevat jatkossa pysymään aikaisempaa korkeampina.”

Tässä on Jessellä pointti. On varmaa, että Ovaro on joutunut ja joutuu remontoimaan kämppiään ja yhtiöitään. Tämä on normaalia asuntosijoittamisessa, tosin Orava ei sitä tehnyt käytännön lainkaan. Kiinteistöistä kuuluukin pitää huolta. Vuosikorjauskulut pysyvät jatkossa korkeampina – siinä määrin kuin kämppiä on jäljellä.

”Pidämme jo nyt todennäköisenä, että yhtiö pystyy uudelleenrahoittamaan sen 2019 lopussa erääntyvän kalliin 8 MEUR:n bullet-lainan. Huhtikuussa 2020 yhtiöllä erääntyy 20 MEUR:n jvk-laina ja tämän lainan uudelleenrahoitukseen liittyy arviomme mukaan edelleen epävarmuutta.”

Tässä Jessen pointti vähän karkaa. Yhtiöllä oli kassassa rahaa laskujeni mukaan toukokuun lopussa noin seitsemän miljoonaa ja tällä hetkellä enemmän, jos kesäkuussa on myyty mitään. Vuodenvaihteen luodin voi maksaa kassasta. Pidän siis varmana, enkä todennäköisenä, että se hoituu. ja Jessenkin pitäisi pitää.

Yhtiö myy isoja kämppiään, joissa on yhtiölainaa keskimäärin 62%, joten velattomia myyntihintoja ei muuten pidä budjetoida suoraan kassaan. 2,6 megaa suunnilleen on tullut huhti-toukokuun myynneistä kassaan, jota oli Q1 lopussa 4,8M.

Lisäksi myyntisalkussa on vielä 20M nettoarvoa jäljellä, joten käytännön varmana voi pitää huhtikuun lainankin hoitumista. Anaalit muuten kovasti tykkäävät kirjoittaa näitä ”näkemyksemme mukaan” ja ”epävarmaa”.

En ole sitten laskeskellut milloin Ovaron kassavirta menee positiiviseksi. Rahoitusvastikkeethan pitävät toistaiseksi sen pakkasella. Mutta isojen kämppien myötä menevät myös isot rahoitusvastikkeet. Ydinpommitoimintahan tuotti Q1 4,6% 83 prosentin täyttöasteella. Jossain vaiheessa rahoittajien jono on Ovaron ovella, eikä toisinpäin.

Myynnit viivästyivät odottamastani, koska isoissa hyvissä kämpissä oli vuokralaisia, jotka piti irtisanoa. Tämän olisi muuten voinut tajuta aikaisemminkin. Olen kuitenkin kuunnellut Kari Sainion kaikki esiintymiset ja lukenut tiedotteet moneen kertaan.

Huonoissa kämpissä on sitten ne juopporemmit, jotka pitäisi saada pysymään ja fattan maksamaan vuokrat.

Omien ostoihin on käytetty rahaa nykyisen ohjelman päättyessä 4-6 2019 vajaat puoli miljoonaa. Yhteensä noin 670.000, kun jäljellä olevat 13.111 on ostettu. Pidän todennäköisenä, että nykyisen ohjelman täyttymisen jälkeen julistetaan uusi. Itse asiassa pidän laskelmieni jälkeen hyvin huolestuttavana, ellei näin kävisi. Silloin on kesäkuussa kämppien myynnin täytynyt jumittua.

En tarkistanut, mutta vaikutti siltä, ettei Jesse ollut huomioinut NAV-ennusteissaan omien ostoja tulevaksi. Tosin tämä on luonnollista, koska jos rahoitus on epävarma, vain itsemurhakandidaatti polttaa selvää rahaa omien ostoihin. Eli kun pitää jostain syystä huhtikuun rahoitusta epävarmana, ei laita sinne sisään omien ostojakaan, ihan kosher.

En muuten pidä Petri Roinista yhtään itsemurhakandidaattina. Tulen itsemurhaajasuvusta, joten tunnistan kyllä potentiaaliset kandidaatit aika hyvällä prosentilla.

Jos olisin saanut valita, olisinko ottanut toukokuun myyntiluvut ja tulosvaroituksen vai en kumpaakaan, olisin ilman muuta ottanut toteutuneen. Kesäkuun lukuja jäämme jännäämään. Saisivat tulla vähän nopeammin ja ilman tulosvaroitusta.

Ovarosta ei taida saada kunnollista pörssiyhtiötä pienuutensa ja mainehaittojensa takia. Mutta kyllä sen omaisuuden realisoida voi. Veikkaan, että myös ydinpommisalkusta päästään vielä myymään kämppiä ja niilläkin rahoilla ostetaan omia. Ja näin pitäisi itse asiassa tehdä jo nyt. Kunhan koko asuntosalkku on pimpattu siihen asti mitä pystyy ja kannattaa, joku saattaa vielä joku päivä ottaa koko loppuläjän - ja palkata Ovaron toimivan johdon askartelemaan niiden kanssa. Talonmiestä ei kannata kepein perustein vaihtaa, koska se tuntee talon.

Joidenkin DCF (Discounted Cash Flow) analyysien teko Ovarosta on muuten turhaa, tässä laitetaan oravaa lihoiksi. Ja tämä on linja, jota aion ajaa. On aivan sama, missä pörssikurssi nyt pyörii, kunhan kauppa käy.

Kämppien myynti ja omien osto on kone, joka aina käy eikä koskaan lakkaa. Ja vielä epäilijät muusiksi hakkaa. Toivottavasti.

Ovaro (os. Orava) - 19.6.2019 11.22

Serenity kirjoitti:

Frykke toistelee tätä samaa muunneltua totuutta, joka on ilmeisesti tarttunut - pikaista paranemista orava-influenssasta.

Jäi epäselväksi, mitä muunneltua totuutta toistelen?

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2019 5.38

Mököttelen Rion hotellihuoneessa. En mököttele tippumistani half/halfista, jossa pelasin ihan ok, kunnes tein missreadin muka squeezistä ja survoin EP avaamani kasit kalleja päin ja juuri saatu hyvä stäkki puluille. Mököttelen huonosti mennyttä viime yötä, ja kurkun kipeytymistä. Joten kirjoitan tätä ilmastointilaitteen edessä. Amerikkalainen ilmastointi kun lienee kurkkukipuun syyllinen. Olen muuten melkoinen Ajatusten Saimaan Kanava. Empiiristen tutkimusten mukaan olen onnellinen, jos pääsen salille neljästi viikossa. Jos sairastelen, niin mököttelen ja juopottelen. Viime Vegasin yönä valvoin puolitoista tuntia ekstraa, koska kuulin Globalin lisenssin menetyksestä juuri vähän ennen suunniteltua nukkuma-aikaa. Koska menin liian myöhään nukkumaan, heräsin tuntia tavallista aikaisemmin. Ihan tuttua hommaa: U.S. Immigrationille ja miun unirytmille ei kannata vittuilla.

Pappaturnaukseen olin kuitenkin hyvin tyytyväinen. Pelasin luultavasti parhaan turnaukseni koskaan. Valitettavasti absolutistina pelaan parasta pokeriani, mikä on kovin tylsää. Mutta 26/6000 on saaavutus, johon en välttämättä pääse enää koskaan eli parhaaseen puoleen prosenttiin. Toki yritän, sillä turnauspelaaminen on kivaa, ja luulen osaavani kaikenlaista pientä, mitä ei videoilla opeteta. Toki rahallisesti kannattaisi keskittyä sijoituksiin, mutta käärinliinassa ei kuulemma ole taskuja.

Tämä oli siinäkin merkittävää, että ajattelin luovuttaa ammattilaislisenssini pois, jos en täällä ole kunnolla. Vegasissa ei ole miulle muuta mielekästä tekemistä tulla tänne asti kuin ryypätä tai pelata - tai sitten kombinoida nämä kaksi. Jo tässä vaiheessa tuomitsen reissun onnistuneeksi, vaikka loppumatka menisi miten pahasti penkin alle. Sain siis itselleni todistettua, että pystyn vielä pysymään fokusoituneena 28 tehokasta pelituntia kolmena peräkkäisenä päivänä. Pidän siis lisenssini.

Toki osaamiseeni sisältyi ohiveto turnauselämästä Day2 AJ vs AQ, ja olisin mennyt kolmospäivänä hyvin pieniin, ellei KK >> AA. Mutta ei näissä ollut mitään tehtävissä, kuten ei tippumiskädessä SB QQ vastaan napin KK 15 BB syvänä. AJ oli strategiani mukainen pusku, kalleja en kippaa, enkä oikein rouviakaan edes vähemmän setup-paikoissa kuin putoamisasetelmissani. Turha ottaa itselleen tässä iässä liikaa päänsärkyä.

Anteeksi pokerisivistymättömille ammattikieli, mutta en jaksa vääntää rautalangasta jakoja, ettekä sittenkään ymmärtäisi. Sijoitustiedon lukijoissa on kuitenkin paljon pokerisivistyneitä, joille tämä oli ihan kieliopin mukaisesti kirjoitettu. Nyt yritän ottaa päikkärit, jos vaikka sitten vähän käteistä. Ellen saa unta, jäi työpäivä tänään kuuden tunnin mittaiseksi. Ellei aamuista (=Suomen sulkemisen aikaista) puolentoista tunnin "myy Globalia osta Aspirea" -projektia laske työksi.

Aspire Global - 19.6.2019 5.05

 

 

Lämpenin tästä twiitistä ostamaan lisää Aspirea, koska muistelin sillä olevan lisensioitua aktiviteettia Saksassa. Ostin ensin ja tarkistin nyt tiputtuani WSOP-turnauksesta. Vanha hyvä strategia onkin "Osta ensin ja tutki sitten".

Löysin uutisen toukokuulta:

Aspire Global will purchase up to €2m (£1.7m/$2.2m) of shares in NEG, with plans to use the funds to market the Digibet brand ahead of the 2020 Uefa European Championships.

Aspire Global will then provide its platform for the brand’s re-launch later this year, with Digibet to first go live on another platform.

NEG recently acquired Digibet from UGT Group and is looking to re-launch the brand in Germany, as well as various other European markets. UGT is one of 20 entities that have been pre-approved for a sports betting licence in Germany.

“Aspire Global provides the optimal platform, ensuring a successful re-launch of the Digibet brand,” NEG Group director, Alexander Zucker, said. “Aspire Global offers a first-class platform, both when it comes to the technical solution and the team behind it, as well as a safe and entertaining experience for our audience.”

Aspire Global CEO, Tsachi Maimon, added: “We look forward to materialising the potential of the Digibet brand together with NEG Group. We see great opportunities for the re-launch coming with the strong brand-awareness, the upcoming Uefa Euro 2020 tournament and the pre-approved German licence.”

Hetken huimasi, koska vuosikertomuksen perusteella Aspirella oli Saksassa lähinnä dotcom-aktiviteettia eli Saksaan lisensioimatonta. Uutinenhan oli siis, että Saksassa blokataan lisensioimattomien pelintarjoajien rahaliikennettä, mutta toisaalta osavaltiot laajentavat raahpelimarkkinoitaan. Eli dotcomeille huono, lisensioiduille hyvä. Väitän, että takaraivossani oli toukokuun uutinen, jonka tosin olin enimmäkseen unohtanut. Aspirella on niin monessa maassa toimintaa, että yhden maan lakimuutokset eivät sitä kaada.

Aspiren strategiahan on juuri panostaa reguloituun markkinaan, ja sen vuoksi miulla sitä onkin. Näen dotcomeilla suuria uhkia ja reguloiduilla pieniä mahdollisuuksia. Toki jos reguloiduilla markkinoilla alkaa vuolla kultaa, kiristää regulaattori tai ainakin paikallinen verottaja helposti hanaa. Mutta ei tapa, sillä verotuloja tarvitsevat kaikki maailman maat. Lisäksi Aspiren B2B-alustan pitäisi olla erinomainen, ovat asioista perillä olevat tahot väittäneet.

Global Gaming - 19.6.2019 4.42

Luettuani tämän

"The morning’s message from the Gaming Inspectorate came unexpectedly because the company is of the opinion it has complied with the requirements set by the new legislation on gaming companies in Sweden. That they now come with this decision is strange to me”

“It is the opinion of the Company and the company’s legal advisors that all requirements for holding a license are now fully complied with. The company’s lawyers are of the firm opinion that Spelinspektionen’s decision lacks support in the game law and therefore the decision will now be appealed.”

“Of course we will appeal the decision and we have good reasons to believe that we will succeed in an appeal. That the license is now revoked lacks legal support and constitutes a disproportionate intervention that causes the company great damage"

päätin ottaa pikakurista valtaosan sisään vitosen kieppeillä. Jos strategia on pitää henkilökunta ja käydä oikeustaistelua ainakin 500 euroa tunti maksavilla ruotsalaisilla juristeilla, en ole hirveän vakuuttunut. Tunnen Tobiaksen hyvin ja siitä ei ole saneeraamaan eikä saattamaan tekniikkaa kuntoon. Seurustelemaan, neuvottelemaan ja laatimaan sopimuksia oikein pätevä ja mukava ruotsalainen rahapelijuristi, joka on erityisen taitava pitämään omista eduistaan huolen. Voi olla, että Ninja aukeaa Ruotsissa valitusprosessin ajaksi ja ruotsalaisessa oikeudessa voi voittaa viranomaisenkin. Miulla ei kompetenssi riitä arvioimaan näitä. Lisäksi Globalilla on Ruottsai pienempää aktiviteettia Suomessakin, jossa Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski parhaillaan kiertää eduskuntaryhmiä vakuuttamassa blokkaamisen ihanuudesta. Työ se on sekin. Mutta Blokkikoski on erittäin hyvä vakuuttamaan ymmärtämättömiä ja työaikaa riittää hyvin, joten näen nettiblokien todennäköisyyden Suomessa melko suurena.

Jätin läppäpostition, että tulee tarkkailtua. Jos jotain strategiamuutosta alkaa olla ilmassa, tähän päässee kyytiin kyllä.

Enpä muuten kunnolla tappiolla ollut myynyt mitään pitkään aikaan. Tällaiset tapahtumat ovat siinä mielessä hyviä, että pysyy jalat maassa. Jos alkaa leijumaan, voi tehdä sellaisiakin virheitä, jotka sattuvat oikeasti. Globaliiin sisäänmeno oli ihan perusteltu (=uusi hallitus, jolla osakkeita) ja osin uloshyppääminen (lisenssi pois ja itsemurhainen strategia) myös.

Oli melkoinen shokki muuten tämä Globalin lisenssin poisotto. Melko huonosti on siellä asiat hoidettu viimeisen puolen vuoden aikana. Organisaation, joka tekee amatöörimäisiä virheitä virheen perään ruoskiminen oikealle polulle on muuten varsin haastava tehtävä.

Ovaro (os. Orava) - 18.6.2019 18.47

Mie epäilen, että tämän päivän @4,35 asti myyjältä on jäänyt huomiotta lehdistötiedotteena annettu:

"Ovaron huoneistomyynti ennakoitua suurempi toukokuussa ja 1-5/2019 Ovaron strategiana on omistaa ja kehittää vuokraukseen hyvin sopivia kiinteistj (Ydintoiminta) sek 2019 2021 aikana luopua omistusasumiseen soveltuvista asunnoista (Muu toiminta). Toukokuussa 2019 yhti myi 14 asuntoa velattomilta hinnoiltaan 4,6 M. Tämän vuoden aikana 1.1.-31.5.2019 yhtiö on myynyt asuntoja yhteensä velattomin hinnoin 14,3 M:lla. Ydintoiminnan vuokrausaste on vuodenvaihteesta edelleen hiukan parantunut: neliömetripohjaisesti laskettu vuokrausaste 31.5.2019 oli 85,3 %, kun 31.12.2018 se oli 83,8 %."

Vaikka myyntitahti ei ole miuta tyydyttävä, on kuitenkin 4,6M myynnit 8% myyntisalkusta - joka ei joidenkin mielestä mene kaupaksi millään hinnalla.

Vuokrausaste oli noussut 30.4. - 31.5 84,8% -> 85,2%, mikä on aivan liian hidasta, mutta suunta kuitenkin sinne päin.

Kesällä pitäisi sitten auringon paistaessa myydä vain juopoille sopivia kämppiä entistä kiivaammin ja ydinsalkustakin voi irrottaa vaikka vuokrattujakin tai ainakin tyhjät mäkeen vaan. Kun kurssi on 4,40, pitää painaa kaikki mitä liikkuu, kun myyntirahoilla kerran saa omia sisään. Ja pitäisi, vaikka kurssi olisi 6,50.

Joo, Kauppalehden uutinen klo 17.01 on ollut myyntitriggeri.

Fiva ei anna julkaista kuukausitilastoja pörssitiedotteena, mikä ei ole tulosvaroituksen paikka, vaan odotettua suorittamista.

Yritin pyyhkäistä kaupankäyntiajan lopuksi myyntilaidan 4,4 tyhjäksi saatuani aiemmin jo 4,35. Sitten ihmettelin miksei huutokauppa ala. Olin Vegasin tai tarkemmin määritellen Suomen kellosta sekaisin ja vielä oli tunti aikaa.

Tulosvaroituksesta: Kun kämppiä myydään, ei niistä enää saada vuokratuottoa. Tosin tyhjänä olleista ei saanut aiemminkaan.

"ennakoitua suuremmat saneerauskulut erityisesti 1. vuosipuoliskolla." on hilpeä ilmaisu. Toinen vuosipuolisko ei ole vielä edes alkanut. Kirjaimellisesti tämä tarkoittaisi, että toisellakin vuosipuoliskolla on ennakoituja suurempia saneerauskuluja, mutta ei niin paljon kuin ensimmäisellä. Luulen, että tällä haluttiin tarkoittaa, että toisella vuosipuoliskolla kulut ovat pienemmät. Saneerauskulut ovat olleet miunkin ennakoimaa suuremmat ja kyllä siellä kämppäremppaa varmasti riittää.

Kunhan Ovaron käsissä ei ole olennaisesti JLL:n arvioiden alle arvoinen kämppäkasa, ei ole mithän hättää.

Pöh, missasin aamupuuron, kun jäin treidailemaan. Kello on nyt jo Vegasissa 8.30 -> Hash House A Go Go:hon on suomalaiselle liian pitkät jonot. Amerikkalaiset sen sijaan ovat kilttejä jonottajia. Pitää hakea WSOP Cafesta reissun viidestoista salaatti.

Kannabis - 18.6.2019 5.02

Piti tarkistaa, mitä tarkoittaa "Tätä huimaa vauhtia kasvavaa kannabisosaketta saa nyt halvalla".

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/tata-huimaa-vauhtia-kasvavaa-kannabisosaketta-saa-nyt-halvalla/cd279826-f7f4-4ce2-8017-e16fa6670428

Halvalla tarkoittaa, että 2019E liikevaihto 221M CAD, käyttökate pakkasella ja markkina-arvo 2,3 miljardia Kanadan dollaria.

Taidan toistaiseksi ostaa jointit jointteina.