Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 25.9.2020 03.41

madgecko kirjoitti:

Miten nyt Reutersin mukaan ollaankin tasoissa Floridassa ja Arizonassa: 

https://www.reuters.com/article/us-usa-election-battlegrounds-poll/reute...

Jos menisi suoraan Reutersin pollien mukaan ja Trump voittaisi tasan olevat(FL&NC+AZ B+1), Biden voittaisi. Trumpin pitää voittaa vielä Pennsylvaniakin. Lisäksi Ohiossakin on Trumpilla ongelmia, meni eilen 538:n käärmeessä niukasti siniseksi = Bidenille.

Ei pidä liikaa tuijottaa yhtä pollia, vaan kaikkia polleja. Niissä on virhemarginaalia ja voi olla systemaattisia virheitäkin. Mie olen enimmäkseen ulkoistanut tämän 538:lle, joka lienee aika konsensusnäkemyksen mukaan USA:n paras mielipidemittaajien reittaaja. Konsensusnäkemys ei tarkoita, että kaikki tässä ketjussa ovat samaa mieltä. Tämä viesti tai ainakaan sen kirjoittaja ei varsinaisesti kaipaa tähän kuittausta viihdepolleista eikä ujoista äänestäjistäkään.

Peli on kuitenkin oikeasti auki Floridassa ja Arizonassa. Mutta vaikka antaisi Floridan 100% Trumpille, on sen nykykerroin 2,26 nähdäkseni aivan liian matala.

Näytä koko viesti
Citycon - 25.9.2020 03.13

Artsipappa kirjoitti:

 

Lyyrikko kirjoitti:

Alle 2% osinko ja kurssi laskenut sen jälkeen 15%. Melko kummallista. Vai onko taas syytä hinnoitella maailmanloppua?

 

Samaa ihmettelen. Tuplasin position tänään kun tuntuu hiukan liikaa tippuvan nyt. Luulen että otan vieläkin lisää jos ensi viikollakin lyödään.. Paitsi jos tulee selkeää indikaatiota että tähän topitukseen on järkevä syy.

Miun teoria on koronan pelko. Ihan relevanttia, jos kauppakeskukset menevät kiinni. Miekin olen ostellut varovasti laskeviin, kun luulen, etteivät ehkä mene.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 25.9.2020 11.27

hauturi kirjoitti:

Onko OS-tileissä jotain rajoituksia avaamisten ja sulkemisten suhteen? Useampaahaan ei saa olla yhtaikaa, mutta voiko avata, sulkea, avata uuden jne rajattomasti?

Ei tietääkseni. Tämä on porsaanreikä, jota esim. Timo Harakka ei ole edes tajunnut. Laittaa kaikkein villeimmän ideansa OSTille, jos menee puluille, sulkee ja avaa uuden. En kyllä itse jaksa askarrella, enkä lähtenyt edes villeimmällä idealla liikkeelle. Mutta maailma on täynnä ahkeria nuoria miehiä, jotka toteuttavat kyllä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.9.2020 05.41

Bobo36 kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Normisti vedän tuollaisesta synkkyydestä lohdutukseksi sellaisen kolmne päivän rännin. Ehkä on olemassa jotain pientä toivoa aikuiseksi kasvamisestani kuitenkin?

Toki näin ehkä, mutta itse veikkaan kainalosauvojen olleen tuon tavoitteellisen treenaamisen. 

Niin miekin. Kävin toisen kerran tällä viikolla lenkillä, kun ei satanut. Juoksin kauden kärkituloksen 38'15''. ja paljastan matkankin, jotta nylkyt pääsevät ilakoimaan kävelyvauhdista. Se on 4,25km. Joskus juossut alle 30 minuutinkin saman pätkän. Päälle kävelin viisi kerrosta rappuja ennätysaikaani 55''. Pitää alkaa parantaa kestävyystuloksia, kun sali on vähän jumahtanut odotetusti miinuskaloreilla paikalleen.

Olen myös käynyt eläinkaupassa. Kohta olen ostanut kaikki myydyt citykanit ja norpat halvemmalla takaisin. Tosin alempan voisi ostaa vielä lisää myytyjä halvemmalla. Näissä 6,30-6,50 hinnoissa vain enää kalliimmalla. 

Näytä koko viesti
Inission - 24.9.2020 02.08

Riki kirjoitti:

Inission siis toimittaa ydinvoimalan ABB:lle. Kurssi reagoi 700 kappaleen vaihdolla ja nousemalla 0,20 prosenttia!

Kyseessä ehkä kuitenkin komponetteja tai palveluja (eli alihankintaa) ydinvoimateollisuuteen (ABB on yksi toimittaja ydinvoimateollisuudessa, ei siis laitostoimittaja eikä energiantuottaja).

Teoreettisesti on mahdollista, että ajattelin pitää vähän omaa hauskaa ja tutkia lukeeko kukaan ruotsia osaava tai edes vähän Inisission-sivistynyt ketjua😎.

Inission taas on elektroniikan sopimusvalmistaja, joka ei ainakaan toistaiseksi ydinvoimaloita toimita. Tosin Olle ja Pelle ovat näppäriä poikia, ei niistä voi varma olla.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 24.9.2020 12.19

Jotkut republikaanit ovat sitä mieltä, että Trumpilta oli strateginen virhe kuvata Sleepy Joe seniiliksi. Tämän seurauksena Biden "voittaa" väittelyn, kunhan muistaa edes osan vuorosanoistaan.

"Ed Rollins, a veteran GOP strategist who currently runs a pro-Trump super PAC, said the Trump campaign has “so diminished” Biden that he is virtually guaranteed to be perceived as the winner once he and Trump emerge from their first debate.

“Biden has clearly shown he can function, the bar is low and the expectations are so low, all he has to do is exceed those expectations,” Rollins said."

https://www.politico.com/news/2020/09/23/trump-biden-first-debate-420189

Jotkut tässä ketjussakin voisivat muistella, miten he kertoivat varmana tietona, ettei koko elämänsä poliittisiin väittelyihin osallistunut Biden edes uskaltaudu paikalle. Tämänkin hehkuttaminen oli Trumpilta virhe, jos Biden nyt kuitenkin osallistuu.

Voihan toki vielä olla, ettei väittely toteudu. Jolloin olisi demokraateilta aika hönöä hehkuttaa CNN:llä tulevaa ensimmäistä väittelyä.

Näytä koko viesti
Inission - 24.9.2020 12.07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Inission, som handlas på First North och som erbjuder produktions- och logistiktjänster till industrikunder, har ingått avtal med ABB avseende tillverkning där användningsområdet för produkterna är svensk kärnkraftsindustri.

Leveranserna bestående av reservdelar inleds under fjärde kvartalet 2020 och kommer att pågå under en period på totalt fem år. Värdet för affären uppgår totalt till cirka 26 miljoner kronor.

"Avtalet är strategiskt och av stor betydelse eftersom det är ett kvitto på att marknaden uppskattar Inissions kompletta tjänsteutbud där eftermarknadsproduktion är en väsentlig del", skriver bolaget.

Inission siis toimittaa ydinvoimalan ABB:lle. Kurssi reagoi 700 kappaleen vaihdolla ja nousemalla 0,20 prosenttia!

Tässä osakkeessa likviditeettiä häiritsevät botit jonkun verran. Mie aina välillä noteerailen ruudulla, mutta jonkun verran viluttaa, kun botti hakee yhden tai myy kaksi. Ja jos menen kärkeen, botti nokittaa 14 osakkeen odalla ohi, oli laita kumpi hyvänsä. Niinpä en päivittäin tai välttämättä edes viikottain jaksa noteerailla. Tässäkin olisi hyvä olla joku pikku apulainen. Ehkä joku päivä vaurastun ja palkkaan sellaisen. Mutta palkan maksaisin pimeänä, koska asiaan liittyvä byrokratia ahdistaa jopa sivukulujakin enemmän.

Näytä koko viesti
Kone - 24.9.2020 10.53

Paperilehdessäkin voi mennä klikkiotsikkoon.

Hesari etusivulla: "Analyytikot erimielisiä Koneen osakkeesta"

Luen jutun ensimmäisenä, koska olisi miulle breaking news, että analyytikkojen ennusteet Koneesta olisivat hajallaan kuin varpusparvet. En juuri miulle liian kalliina seuraa, mutta liikaa sivistystä ei voi olla.

Itse juttu: "Koneen osakkeen huima nousu on lyönyt asiantuntijat ällikällä, mutta yksi analyytikko on koko ajan kehottanut ostamaan – Näin hän perustelee"

Itse juttu on ihan hyvä, mutta kilikkiotsikot pistävät aina vihaksi.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006646220.html 

Jutun sisältö tiivistettynä: 

Myymään kehottavat lähes kaikki Koneen osaketta arvioivat suomalaiset analyytikot: Nordea, OP, Danske Bank, Evli ja Inderes. Kyse ei ole siitä, että Kone olisi analyytikoiden mielestä huono yhtiö, päinvastoin.

Helsingistä löytyy kuitenkin yksi Kone-analyytikko, joka on johdonmukaisesti suositellut ostamaan yhtiön osaketta. Hän on Handelsbankenin Timo Heinonen, jonka osta-suositus on edelleen voimassa.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 23.9.2020 11.27

Piti kirjoittaa lyhyt kirjoitus, jotta lukijat varmasti jaksaisivat loppuun. Ei pystynyt. Kun tajusin tätä kirjoittaessani, että nettipelien lisenssimalli tulee jollain hallituksella vielä Suomeen, halusin mie sitä tai en. Olen tähän asti selittänyt monelle, että mitään pakkoa Suomen ei ole mennä lisenssimalliin, se on poliittinen päätös. Mutta kun tuotot hiipuvat, tulee se poliittinen päätöskin lopulta sieltä. Pelikoneita ei enää lisätä, ja Ohisalo ei ainakaan höllennä regulaatiota. Seuraava hallitus, vaikka olisi vasemmistohallituksen jatko (pokerijumalat varjelkoot), taipuu realiteettien edessä. Tosin monta vuotta vielä menee. Tätä nykyistä kärvistellään helposti vielä melkein kolme vuotta ja siihen sitten ainakin kolme lisää, että on valmista.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/veikkaus-oli-liian-ylimielinen-lise...

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.9.2020 11.18

Mie luin Ylikertoimen ketjun, ja betsareiden foorumiltakin oli löytynyt Trumpin voittoon vahvasti uskovia. guessingamesin analyysi taas oli yhteneväinen omani kanssa, joten lämpeninkin sitten lyömään Bideniä 20K @1,84, vaikka laita-analyysin perusteella olisi pitänyt mennä tyrkylle @1,85. Mutta siinähän menisi koko ilta vahdatessa ja ero on "vain" 200€.

guessingamesilla oli pointti, jota en ollut itse ajatellut. Jos Trumpilla oikeasti olisi joku oikea Biden-kani hatussa, se olisi jo nykäisty esiin. Siellähän äänestetään täyttä päätä. Ja uskonvahvistusta markkinoiden väärässä olemiseen toi, että suomalaisten betsarien foorumilla ajatellaan vaalibetsejä tunteella, eikä analyysillä. Tämä on kyllä kohinaa, mutta näin kukaa pitäisi nähdä paremmin. Miten huonosti sitten läheltä näkeekään. 

 

Näytä koko viesti