Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2416 viestiä
  • 127 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Restamax - 20.8.2018 16.54

Restamaxin hallituksen jäsen Mikko Aartio tai tarkemmin Eiramax Oy möi melkein koko hivakkansa eli 50.000 kappaletta selvästi alle viime kuukaisein kurssitason eli @10.00. Tämä ei ole varsinaisesti positiivinen indikaattori.

Restamaxia ei ole yhtään, eikä ole ollutkaan.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 20.8.2018 11.31

Osarikausi alkaa olla lopuillaan. Toistaiseksi suhteellisesti parhaani miesmuistiin. Lähes kaikki fokusyhtiöni tekivät Nokiaa lukuunottamatta odotuksiin tai paremman ja suhteellisesti pärjäsin reaalimailmassa eli taululla muuttuvissa numeroissa varmaan aika kivasti. Jotain pikkunäppäriä kauppojakin tein, mutta en varsinaisesti keventänyt positioitani, vaikka olin ajatellut. Hyviin uutisiin myyminen ei kuitenkaan kuulu vahvuusalueeseeni.

Mutta jäljellä on vielä torstain superpäivä, jolloin tulee sekä Inission että Technopolis. Näistä jännittää lähinnä Inission, joka voi näyttää mitä vaan. Incapin hyvä tulos vähän toi positiivista odotusta, kun ovat saman toimialan kioskeja, vaikka omistuksellista yhteyttä ei enää ole. Technopolis on paljon isompi sijoitus, mutta kiinteistösijoitusyhtiö nyt tuskin kovasti yllättää. Jos ei olisi yhtään, ottaisin osaribetsin Technopolikseen, mutta on niin paljon ja sijoitusaste korkealla, että pää ei kestä. Ajattelin laittaa kellon herättämään, jos muistan. Tosin lähden samana päivänä Barcelonaan, ja huonosti nukuttu yö on huonoin mahdollinen startti Katalonian ristiretkelle. Olen kyllä ajatellut herätä pariin muuhunkin osariin, enkä ole kuitenkaan viitsinyt/muistanut yöuniani pilata.

Tosin juuri nyt olen lievissä unihäiriöissä, kun lämpenin lukemaan romaania lauantai-iltana aamuyhdeksään asti. Luen nykyisin melko vähän kaunokirjallisuutta, tyyliin korkeintaan kirjan kuussa, koska hyvä ei vaan tipu käestä, kuten Karjalassa sanotaan. Conn Igguldenia suosittelen, jos pää pitää saada pois pörssikursseista ja historiallinen romaani uppoaa. Kunhan lopetan Ruusujen sodan, siirryn vanhemman tuotannon Julius Caesariin, jonka elämänvaiheet tosin ovat etukäteen vähän liian hyvin hallussa. Tsingis-kaani - ja Ruusujen sota -tietämykseni on Igguldenien myötä selvästi vahvistunut ja ne olivat vähänn pimeämpää historiaa. Nämä kannattaa lukea alkukielellä, jos englanniksi lukeminen vaan sujuu. Samalla kielitaito vahvistuu = profit.

 

Powercell - 20.8.2018 11.08

Powercell laittoi viime viikolla taas lyhyen tiedotteen, joka laittoi potkua kurssiin. Siemens on tehnyt aiesopimuksen kehittää PC:n kanssa polttoainekennoja myös laivoihin. Pyörillä kulkeviinhan Siemens sanoi näitä aiemmin kehittävänsä. Jotain täydellistä harmoniaa tavoiteltiin.

https://www.industry.usa.siemens.com/services/us/en/industry-services/se...

Kurssi nousi jo yli 38:n ja olisin varmaan keventänyt, ellen olisi hiljan keventänyt jo paljon halvemmalla. Nyt voisin sitten jo olla ottamassa takaisin @35,72.

Ehkä Pareton analyytikon näkemys ylivertaisesta teknologiasta ei ole täysin hatusta vedetty. Nikola Motors ja Siemens eivät ole ihan pieniä pelureita. Tosin 1,85 miljardin kruunun markkina-arvo heijastelee aika vaffoja odotuksia jo valmiiksi. Liikevaihtoahan Powercellillä ei vielä ole, joten kaikilla perinteisillä tunnusluvuilla tämä on kuplahintainen.

Taitaa olla ainoa toivotaan toivotaan -yhtiöni. Ja määrä on lähinnä läppää. 

Nordea - 20.8.2018 10.41

Pankkisektoria painaa huoli Turkin saatavista. Luulen, että tämä ei liity Nordeaan mitenkään. Lisäksi Kari Stadigh hehkutti perjantaina Sammon pääomamarkkinapäivässä Nordeaa, kertoen että huolet ja murheet IT-projektin epäonnistumisesta, kulusäästöjen jäämisestä odotuksista, kasvavista luottotappioista sekä fintechien uhasta ovat liioiteltuja. Mie en oikein näe syytä, miksi Stadigh eläkkeen häämöttäessä lähivuosina puhuisi kurssia ylöspäin.

En kuitenkaan lähtenyt kasvattamaan positiotani, mutta seuraavan kerran myyn aavistuksen korkeammalla kuin olin ajatellut.

Global Gaming - 17.8.2018 14.29

Entinen Pelimies kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Toisen kvartaalin kasvu tullut aika äreillä markkinointipanostuksilla ja 90% rahasta on ninjaa. Samoilla markkinointipanostuksilla Q3 olisi luultavasti huonompi, ratsuväki on raakaa ja rahapelibisnes julmaa.

Tätä en kyllä voi allekirjoittaa. Pelialaa tuntevana ihmisenä, ihmettelen kuinka voit tehdä moisen oletuksen? Pelaajapohja kumuloituu ja sen vaikutus kestää pidempään kuin 3kk, itseasiassa ainakin vuoden ajan tuloksen pitäisi kasvaa vaikka markkinointikulut pidettäisiin samassa - olettaen, että markkinoinnin teho pysyy vakiona. Toki suuri osa pelaajista pelaa vain 1-3kk, mutta ne parhaat asiakkaat voivat jatkaa vuosia kun heistä pidetään huolta, eli pidetään huoli siitä että pelitarjonta kattaa tarpeet, rahat liikkuvat sulavasti ja ei ylimyydä eli spämmätä asiakasta vitutukseen asti.

Tuosta Q2:sta vielä sen verran, että nyt CPA kulut olivat 15Msek, eli nousua siinä 5Msek. CPA:han tarkoittaa, että asiakkaasta maksetaan kerralla könttäsumma affiliatelle ja loppu jää sitten operaattorille. Keskimääräinen CPA on nykyään siellä 250-300 euron tietämissä ja asiakas voi hyvin tuottaa 2-3 kertaa tuon kun lasketaan asiakkaiden keskimääräinen tuotto esim. vuoden ajanjaksolla. Täten voitaisiin sanoa, että tuo CPA kulu vaikuttaa tulokseen erittäin negatiivisesti lyhyellä ajanjaksolla mitattuna ja varsinainen tulos on periaatteessa parempi kuin mitä luvut osoittavat.

Olet oikeassa, jos retention (asiakashuolto) on ajan tasalla. Jos sie hoitaisit sitä, varmasti olisikin näin. Nykytiimin osaamisesta en tiedä mitään, joten en ota kantaa. Argumenttejasi en lähde kiistämään, varsinkin koska ovat nähdäkseni oikeita. CPA-kuluja en ollut edes katsonut, enkä tiennyt hinnan nousseen noin korkeaksi.

Mutta oletus markkinoinnin tehon pysymisestä vakiona on aika paljon oletettu. Mie oletin tehon laskevan jatkossa, kuten se yleensä tekee. Voi se toki noustakin, jos onnistutte kampanjoinnissa. Laskentaekonomille markkinointi onkin aina vaikea asia.

Jos muuten maksimoisit varallisuuttasi ja yhtään murehdit myös downsideja, kannattaisi ehkä harkita olla enemmän hands on gamingissä ja vaikka ulkoistaa salkunhoito. Ei tosin miulle eikä mielestäni nykyisillekään yhteistyökumppaneillecool.

Osakkeen hinnoittelussa on paljon muitakin tekijöitä, kuin tämän hetken P/E. Markkinareaktiosta (ollaan preosasrihinnoissa @28,10) päätellen ruotsalaiset jakavat murheeni. Oletan, että osakkeen likviditeetti on enimmäkseen ruotsalaisissa käsissä, kuten useimmissa muissakin peliyhtiöissä. Jos EP on oikeassa, ja seuraava osari on positiivinen, voi GG näillä hinnoilla olla ihan fiksukin betsi. Mie palaan mahdollisesti asiaan ennen seuraavaa. Kiitoksia pikiksistä!

Sijoitustiedon #Teerenpelit: 5. Aki Pyysingin vieraana Marko Erola - 17.8.2018 13.32

Marko on lihonut yhdeksään vuoteen aika paljon. Kannattaisi ehkä vähän kokeilla jotain muutakin urheilua kuin pirttiviljelyä?

Pokeritiedon ensimmäinen Teerenpeli vuodelta 2009:

https://www.youtube.com/watch?v=7OWyCfsKAMA

Orava - 16.8.2018 10.48

Sinänsä huvittaisi mennä yhtiökokoukseen 10.9. tekemään oravasta avaro. Mutta se on aamukymmeneltä. Mie tiiän et myö voitetaa, mutta en tiiä jaksanko vaivautua paikalle. Luultavasti puren hammasta, mökötän ja menen.

Olisin odottanut yhtiöjärjestyksen muutoksen ja EPRA-posarin nostavan kurssia enemmänkin. Yhtiöjärjestyksen muuttamisessa on melko tasan yksi valo: Yhtiö voi alkaa ostaa omia osakkeitaan. Kun yhdeksän euron tavaraa ostaa riittävän pitkään vitoseen, loppuvat vitosen tavarat lopulta.

Yhtiö on jatkanut asuntojen hidasta myyntiä. Mie odottelisin lainojen uudelleenjärjestelyä ja hivenen rivakampaa toimintaa uudelta toimitusjohtajalta. Osarissa oleva termi "myytävänä olevat asunnot" ahdistaa miuta joka kerta, sillä epäilen näiden edelleen olevan tyhjänä pidettäviä kämppiä. Sijoitusyhtiön kaikkien tyhjien kämppien tulisi olla sekä myynnissä että vuokrattavana. Vuokratun kämpän voi myydä ja vuokraamattoman vuokrata, ja kaikki on kotiinpäin.

Hallintoyhtiö rahastaa vielä kvartaalin. Toivottavasti ovat tyytyväisiä saaliiseensa.

Miulla on ilmeisesti jotain hermostollista vikaa, kun näin kovin hauskaksi Arvopaperin jutusta ""Toiminimen etuosa on Orava takaperin", yhtiö selvittää." Että piti oikein yhtiön selvvittää toimittajalle että avaro on orava toisinpäin. Hyvä, että selvisi

Aspire Global - 15.8.2018 10.35

Pareto nosti targettinsa 43:sta 50:een. Mie ajellen keventämättä näillä tasoilla Capital Market Dayta eli 13.9 kohti.

Global Gaming - 15.8.2018 10.26

Tack och adjö. Mie irrotin ennakkosuunnitelman mukaisesti 31,28 - 30,60. Toisen kvartaalin kasvu tullut aika äreillä markkinointipanostuksilla ja 90% rahasta on ninjaa. Samoilla markkinointipanostuksilla Q3 olisi luultavasti huonompi, ratsuväki on raakaa ja rahapelibisnes julmaa.

En missään tapauksessa olisi muuten ottanut, ellen olisi ollut vakuuttunut Entisen Pelimiehen asiantuntevuudesta gamingsektorilla. Mutta suosittelisin katsomaan omiakin lapsia kriittisesti. Kyllä, yhden osarin EPS kertaa neljä on 4 x 0,7 = 2,8 kurnua. Tämä antaa P/E:ksi 30/2,8 = 10,7. Tämä on kymmenen pilkku seitsemän vuoden takaisinmaksuaika investoinnille. Toisin päin tarkasteltuna toki melkein kymmenen prosentin tuotto, mikä pitäisi riittää, mutta kysymys on siitä, kuinka kauan tuota tulosta on mahdollista tehdä.

Miulla ei ole mitään sitä vastaan, jos GG kamppaa Betssonin ja Kindredin, kun Ruotsin markkinat lisensioidaan. Mutta kyllä mie silti betsaisin sen puolesta, että 1.) lisensiointi tuo suruja ja murheita 2.) Kukkulan päällä Ruotsin verisimmän taistelun vuoden 1809 jälkeen seisoo todennäköisemmin Kindred kuin Global Gaming.

Global Gaming - 14.8.2018 12.56

Entinen Pelimies kirjoitti:

Keskiviikkona se taas nähdään. Itse odotan ainakin 20-30% pomppua. Ruotsin pojat olivat kaivaneet ihan hyvän Seeking Alpha analyysin yhtiöstä https://seekingalpha.com/article/4196069-global-gaming-555-growth-swedis...

Mie otin sitten läppäbetsin @27,90. Kun kerran Entisen Pelimiehen mukaan pesee Aspiren 6-0. Tasapelikin riittäisi. En tule syyttelemään, jos käy huonot. Enkä aio pitää kauan, aiemmin kertomistani syistä.