Olet täällä

Savosolar - 8.9.2021 12.59

En siis ole seurannut Savosolaria yhtään, paitsi että skippasin ipon syystä, jota en edes muista. Ilmeisesti lukuinto jostain syystä lopahti aika äkkiä, kun yleensä muistan vaikka mitä.

Kurkkasin kurssikäyränkin. Ilmeisesti perusteeni olla merkitsemättä olivat aikoinaan perusteltuja.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 8.9.2021 10.14

Karo teki laskelman, jossa rahastosijoittajien menetys lähdeveron tullessa on 4% -> 3,98%. Kun otetaan mukaan rahastosijoitukset ulkomaisiin osakkeisiin. Ja tästä päättelee, että lähdevero ei muuttaisi sijoituskäyttäytymistä.

Punakone kiittää tästä harhaanjohtavasta laskelmasta. Muutos tulee siihen osaan rahastosijoituksia, jota se koskee. Voihan toki muutosta verrata vaikka Kiinan BKT:hen ja todeta, ettei tunnu missään.

Muutos olisi edelleen 4% -> 3,8%, ja jos väittää, että tällä ei ole suomalaisiin sijoittajiin vaikutusta, ei tunne sijoittajapsykologiaa kovin hyvin.

 

Pääkaupunkiseudun Pravda oli ilahduttavasti miun, eikä niinkään Karon linjoilla.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 8.9.2021 10.06

Otin hiljan juustohöyläämäni TietoEvryt kaikki aamunavauksesta takaisin @29,08. Näin kalliilla en ole lappua ostanutkaan.

Tosin odottamalla jatkuvaa kaupankäyntiä olisi saanut halvemmalla😒.

Toisaalta halvemmalla takaisinostamisriippuvainen sai fixinsä. Ei voi muten ostaa myytyjä halvemmalla takaisin, jos ei koskaan myy mitään.

Pohdiskelin, että jos iso omistaja myy koko läjänsä, voisi tie olla sitten myöhemmin paremmin auki. Toki 29,12 ostaneet pitää ensin ostaa pois tieltä, ja tähän menee joka tapauksessa aikaa, joten raketin ainesta ei vanhassa Tietotehtaassa ole.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.9.2021 10.00

Itsepähän kerjäsin tästä hyvesignalointiketjua😎.

Neljän tunnin yöunilla taidankin alkaa juoda kirkasta viinaa heti aamusta. Tai vaikka vähän värillistä.

Note to self: Älä kirjoita mitään huonosti nukkumisestasi, tai päiviksesi täyttyy "lopeta alkoholi, pokeri ja yövalvominen" Niksi-Pirkka -ohjeista.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/vika-oli-paassa/

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.9.2021 03.10

väiski kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Pahin vastustajani painonpudotuksessa ja salitreenissäkin ovat unihäiriöt.

 

Eiköhän se pahin vastus painonpudotuksessa ole alkoholi.

Olen kaikille aina väittänyt (tässä päiväkirjassakin muistaakseni) hankkineeni linjani juomalla enkä syömällä. Joten teoreettisesti on mahdollista, että olin jo ennen postaustasi kartalla ylikalorieni lähteestä.

Tosin päättelysi on sikäli väärin, että alkoholi ei ole vastustajani vaan ystäväni. Parhaan kaverinikin nimi on Jim Beam. 

Näytä koko viesti
Loihde (ex. Viria) - 7.9.2021 03.32

Itse lukisin hyvin mielelläni muidenkin sijoittajien vastaavista operaatioista. Tiedän niitä olevan ja olen entisiltä kilpailijoilta ja muiltakin munkkisotureilta paljon tarinoita kuullutkin. Esimerkiksi Mikkelin Puhelimen omistaja-arvon tuhoaminen (miulla ei ole koskaan ollut) olisi kunnon läpikäymisen paikka. Mutta koska tämä juttu ei aikoinaan juuri saanut lukijoita, olen kirjoittanut suurta yleisöä ehkä enemmän kiinnostavista aiheista.

Näen Loisteen ihan mielenkiintoisena listayhtiönä, koska sillä on 1) huono maine sijoittajien keskuudessa 2) paljon rahaa tarvitsevia omistajia.

Joten aliarvostukset listalla tulevat olemaan ihan mahdollisia.

Ja jos Vaasan Läänin Puhelimella oli vuosituhannen vaihteessa pasha omaa etuaan ajava johto, ei se tarkoita asioiden olevan näin tänä päivänä. Toivathan ne kioskin listallekin. Hpj. Timo Kotilainen (ex Nixu tj.) ja CEO Samu Konttinen (ex F-Secure tj.) ovat ihan eri äijiä kuin Vaasan Läänin puhelimen johto ja hallitus 1999. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 7.9.2021 02.44

Miun on ollut tarkoitus nostaa ilman varsinaisia omia toimenpiteitä laskenutta osakepainoani ihan rivakasti. Toistaiseksi tämä on epäonnistunut, kun ei nää kurssit oikein kunnon dippejä ole ottaneet. Sen sijaan olen lähinnä vähän juustohöyläillyt sitä sun tätä ja treidaillut Citykania. Joku kylpä muuten painaa kania usein aamuisin alas, eli ennen kuin mie herään ja myös tänään. Dumppaisi vasta puoliltapäivin.

Tosin maltan tarvittaessa odottaa vuoden viimeiseen pörssipäivään. En näe merkittävää riskiä istua rahan päällä muutamia kuukausia, inflaatio on kuitenkin sen verran mitätöntä ja miinuskorkojakaan en ole joutunut maksamaan. Jos osakkeet nousevat odotellessa, ei se ole miulta pois.

Muitakin murheita on ollut. Miulla oli pieni flunssa ja ranne kipeä ja lisäksi terasseilla oli kivaa istua ilman muitakin syitä. Pääsääntöisesti olen kuitenkin käynyt salilla min. 3x viikossa, joskin varsin usein pikku kankkusessa.

Niinpä olen lihonut (108kg = +6kg pohjista) ja salitulokset ovat pitkälti paikallaan. Modasin vähän ohjelmaakin, koska nousu pystymetsään (=sinne missä ei ole koskaan ollut) on hankalampaa kuin vanhoihin enkkoihin. Varsinkin 54-vuotiaana.

Otin loppuelämän tavoitteiksi saada penkiltä jalat ilmassa 10x90kg ja vinopenkiltä 10x80kg. Sitten voisi mennä vaikka polvileikkaukseen ja sen jälkeen keskittyä kyykkäämään ja tekemään maastavetoa käyden penkissä puolustustaistelua. Nyt menee kolme neljä toistoa näitä.

16v poika halusi aloittaa saliharjoittelun, ja katsottiin sen kyykky ja veto. Miekin tein kyykkyä ja vetoa samoilla, eli 2x10x40kg / 2x10x60kg. Polvi ei parahatanut, ja pääsin T+2 aamunakin sängystä. Tämä oli ilahduttavaa, sillä vaikka lasten painoilla teinkin, olisi voinut ihan hyvin mennä kävelemättömään kuntoon. Kyykkäily ilman painoja puolipallon päällä on ilmeisesti ollut avuksi.

Pahin vastustajani painonpudotuksessa ja salitreenissäkin ovat unihäiriöt. Villu, kun menen miinuskaloreille, siirryn 7,5h unista max kuuteen tuntiin. Mieluummin muuten herään kankkusessa kuin väsyneenä. Lisäksi treenaaminenkin huonoilla unilla on nihkeämpää kuin esimerkiksi pienessä kankaisessa.

Onpa muuten ollut palkitsevaa nähdä Veikkauksen edunsaajien ja veikkaushäviövarojen napanuoran repeytyvän yksi säie kerrallaan. Nyt jo betsaisin sen katkeamisen puolesta linjalla ennen 2025. Jos siis olisi pakko, pitkiä vetoja väistelen, koska unohdan ne. Paitsi hävitessäni. Kun on ajanut jotain asiaa vuosikymmeniä, on alun perin hyvin epätodennäköisenä pitämänsä voiton häämöttäminen horisontissa varsin miellyttävää.

En kuitenkaan korkkaa vielä tästä syystä. Vaan ihan muista syistä. Jos siis korkkaan. Yritän raitistella ja treenailla ensi viikon Kings Of Tallinniin asti ja ehkä vielä sielläkin. Tosin kuten AA:ssa sanotaan, päivä kerrallaan. 

Näytä koko viesti
Aallon Group - 7.9.2021 02.02

Sain puoli kahdelta kurkattua Nordnetista salkun uutiset. Markkinavoimat kun ovat aina hereillä. Aallon Groupin tj ja hallituksen jäsen olivat ostaneet lappua ihan paperirahalla @11,00. Tykkäsin osaristakin, mutta en kuitenkaan lisännyt. Mutta nyt tuli signaali, jota on usein hyvä beesata.

Ei pysty, kuusi pinnaa plussalla @12,65. En tosin menettänyt mitään, sillä avaus oli jo niin paljon ylös, että en olisi ottanut.

Jään odottelemaan, että jonkun Aallon Groupin osakkeita saaneen entisen tilitoimistoyrittäjän lockdown laukeaa. Tai sitten ratsastelen auringonlaskuun omalla pikkuerälläni. Kun omissa nimissä oleva lappu on 91% plussalla ja Sanna Marin pääministerinä, en sovinnolla lähde voittoja realisoimaan, vaikka positio on sen kokoinen, että pitäisi joko myydä tai ostaa lisää.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.9.2021 05.34

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.9.2021 11.00

Unohdin muuten kolumnista, että jos lähdevero tulisi, yhtiöt maksaisivat vähemmän osinkoja ja ostaisivat enemmän omia osakkeitaan, ja tämä kääntäisi nettoverohyödyn veromenetyksiksi. Tosin kolumni oli muutenkin liian pitkä ja miun piti kirjoittamisen välissä katsoa, kun Suomelle kävi Venäjää vastaan lentopallossa kuin jatkosodassa. Torjuntavoitto tuli, eli yksi erä saatiin.

Mutta sitä unohtelee asioita, kun kirjoittaa virkeänä ja pirteänä. Seuraavan yritän kirjoittaa kankkusessa.

Näytä koko viesti