Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2894 viestiä
  • 142 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eduskuntavaalit 2019 - 18.4.2019 19.11

En usko olevani suuruudenhullu, kun väitän, että pelurit vaikuttivat joissain vaalipiireissä vaalitulokseen. Vai olenko?

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/betsarit-tekivat-vahvaa-vaalityota/

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.4.2019 19.09

Sijoittaminen on mennyt viime aikoina poikkeuksellisen hyvin, joten olen aika pahalla päällä. Nordeasta tulleet tradingrahat ja Aallon Groupin onnistunut hyökkäys piristivät erikoistapahtumina mieltä.

Kävin Hong Kongissa, ja siellä huomasin vihdoin olevani terve. Pahantuulisuuteni johtuu nimittäin liikunnan puutteesta. Kävin Manner-Kiinassakin, tai Shenzenin talousalueelle, jonne pääsee HK:sta metrolla ja viisumin saa odottaessa. Tosin jos ensin jonottaa immigrationiin ilman viisumia ja sitten käy vähän huono arpa, voi mennä maahanpääsyyn parikin tuntia.

Kun olin 1990 HKKK:n vaihto-ohjelmassa Boca Ratonissa, kävivät äiskä, mummi ja pappa paikan päällä vaatimassa turistiopaspalveluita. Niinpä miunkin oli tarpeen käydä Hong Kongissa laittamassa vahinko kiertämään, kun poika oli siellä vaihdossa. Opiskelut Asiassa vaikuttivat olevan niin raskaita, että siellä joutuu koko ajan reissaamaan ympäri Aasiaa. Eivät ne tosin Floridassakaan 29 vuotta sitten paljon vaatineet.

Mutta luonnollisesti onnistuin hankkimaan jonkun vatsa-ameeban tai vastaavan, ja oksentelin Suomessa yhden yön. Alan olla semikunnossa, mutta kävelyä kummoisempaa en ole uskaltanut tehdä. Seinäjoella kokeilin kolmea annosta alkoholia, joista sain kaksi alas ja ravasin vessassa koko yön. Tänään (kaksi päivää myöhemmin) uusi tutkimus vatsan alkoholin kestävyydestä.

Black Devils from Joutseno plays Hurriganes On the Rocks. Parasta Hurriganesta, mitä livenä on tarjolla. Remun bändejä ei kannata enää käydä katsomassa, ellei joku muu hoida sekä rumpuja että laulua. Meillä kaikilla on parasta ennen päivämme, ja Remulla se lienee ollut joskus vuoden 1981 paikkeilla. 10/80 oli vielä kova ja sitä seurannut Fortissimo Janne Louhivuorineen siedettävä.

Ostin muuten kauraleivän ja piimää, mitä kumpaakaan tuskin tällä vuosikymmenellä olen hankkinut. Hyviä olivat.

Yksi kaveri sanoikin kerran, että miehet juoksevat koko ikänsä rahan perässä, ja sitten olisivat valmiita antamaan ne pois, jos vain saisivat terveytensä takaisin.

Pääsiäisen kunniaksi nostin omistukseni Ovarossa yli 200.000:n. Näyttäisi olevan melkein kuusinumeroinen realisoimaton tappio sisässä, tosin jotain ihan pieniä trading-voittoja alla. Mutta mie en ole ottanut tästä poikkeuksellisesti mitään stressiä. Muut liikut ovat paikanneet ja tämä on puolustuspeliprojekti. Ainakaan miulle ei käy niin huonosti kuin niiden, joiden nettovarallisuudesta 500% on kiinni muuttotappiopaikkakunnalla.

Hivenen humoristista, että olen saarnannut asuntosijoittamisen riskeistä, saanut siitä pyyhkeitä ja rakennellut siinä sivussa itselleni tappiolla olevan asuntopositioncool.  

Halmslätten Fastighets AB - 18.4.2019 18.34

Mie teen tämän joka ikinen Kristuksen ristiinaulitsemisen ja taivaasenastumisen aatto. Yritän treidata jotain ruotsalaista osaketta, kun ne ovat lähteneet jo saaristomökeilleen laulamaan ja skoolailemaan. Ruotsissa vedetään puolikas päivä ja markkinat kiinni yhdeltä. Olen realisoinut pikiksiä Halmslättenistä varovaisesti ja nyt meinasin läntätä 114,5 ostolaitaan. Toivottavasti löytyy vielä tiistaina. Tosin todennäköisesti yritän treidata jotain jo maanantaina. 

Citycon - 18.4.2019 10.23

Mie luin vähän pidempään, harkitsin hetken ostoa, mutta reivasin näkymiä ylös strong holdiin. Tärkein tekijä tässä oli, että en ole maksanut tässä syklissä enempää kuin 9,05 nykykurssia vastaavan hinnan.

Toistelen itseäni, että on tämä Citycon hyvinhoidettu yhtiö. En sano tähän liittyen mitään uskonnollisia viittauksia, vaikka ne ovatkin takana alkuperäisessä megatrendiä vastaan potkivassa sijoituspätöksessäni.

Citycon - 18.4.2019 9.58

Otos ammattisijoittajan päiväkirjasta:

1.) Heräät pohdiskellen, tulikohan Cityconin tulos tänään.

2.) Päätät tarkistaa ennen markkinan avausta.

3.) Toteat sen tulleen eilen.

4.) Toteat ainakin otsikkotasolla hyväksi.

5.) Ihmettelet miksei eilen kurssireaktiota.

6.) Löydät Kauppalehdestä tältä aamulta positiivisen jutun.

7.) Huomaat kurssin avaavan nousuun.

8.) Pohdiskelet, mikset sittenkin lähtenyt lukemaan yliopistolle historiaa.

Aspire Global - 17.4.2019 13.19

Aspire on tullut alas rahapelioperaattoreiden Ruotsin tulosmurheiden takia.

Mie olen koppaillut myytyjä takaisin, viimeksi tänään @42,10, koska:

1.) Aspirella Nordics on vain 29% ja tässä on mukana Tanskaa ja Suomea, mahdollisesti vähän Norjaakin. Jos on Norjaa, eivät varmasti myönnä sovinnolla:-)

2.) B2B ei ota osumaa kiristyneestä markkinointitilanteesta läheskään yhtä pahasti kuin B2C. Hakkujen myyjät voittavat aina, kullankaivajat voivat ottaa pataankin.

Toki 9.5. osarissa ollaan jännän äärellä. Briteissäkin joku vero nousi, enkä nyt jaksanut ostokiimassani tarkistaa, milloin sen vaikutus täysimääräisenä alkaa/alkoi purra.

Ilkka - 17.4.2019 12.54

Kimpe kirjoitti:

Millainen yhtiökokustunnelma oli? 

Hilpeä. Pohojalaaset tykkäävät kertoa asiansa suoraan. Puheenjohtajallakin oli hyvää läppää.

Hpj ei sulkenut pois omien ostamista pois paletista, mutta koeäänestytti yleisöä "Miksei"-kysymykseni jälkeen asettaen vastakkain osingonjaon ja omien ostamisen. Oletin tällä esettelulla olevani yksin käsi pystyssä, mutta hämmästyksekseni tukuea tuli myös tälle.

Kirjoitan sunnuntaiksi enemmän, ellei jotain muuta ihmeellistä tule päälle. 

Nordea - 17.4.2019 12.48

Mie kevensin taas yhden erän @7,51. Tätä sai kupongin irtoamisen jälkeen 6,81, joten pomppu on jo ihan kiva. Arvopaperissa joku analyytikko hiljan kirjoitti, miten Nordeaa voi ostaa vain pitkän aikavälin sijoituksena. En mie räkisi tällaisten lyhytaikasiten sijotustenkaan päälle. Salkun suurimpana listattuna on tosin edelleen.

Dovre - 15.4.2019 14.32

Dovre solmi Oslon kaupungin kanssa puitesopmuksen Fornebun metron projektijohtamisesta. Tämä taitaa olla se sama metro, jota Technopolis jo pitkään on kaipaillut.

Tuollaiset ilmoitukset ilman kauppahintaa eivät hirveästi tietoa lisää. Tosin Oslon kaupunki kuulostaa asiakaslistassa hienommalta kuin Etelä-Karjalan Meijeri.

Tämän kioskin voisi muuten joku tässä syklissä ostaa pois. Tämähän on juuri sellaista hankaamista, mihin jonkun pääomasijoittajan voisi saada lämpenemään.

Dovre - 15.4.2019 14.31

Dovre solmi Oslon kaupungin kanssa puitesopmuksen Fornebun metron projektijohtamisesta. Tämä taitaa olla se sama metro, jota Technopolis jo pitkään on kaipaillut.

Tuollaiset ilmoitukset ilman kauppahintaa eivät hirveästi tietoa lisää. Tosin Oslon kaupunki kuulostaa asiakaslistassa hienommalta kuin Etelä-Karjalan Meijeri.

Tämän kioskin voisi muuten joku tässä syklissä ostaa pois. Tämähän on juuri sellaista hankaamista, mihin jonkun pääomasijoittajan voisi saada lämpenemään.