Olet täällä

Suomen casinojen Helsinki ja Tampere pelit - 6.12.2022 12.01

Kiitoksia käyttäjälle Täppi hyväatä avauksesta. Täsmennetään, että Helsingissä alakerran perältä löytyy seitsemän pöytää. Joskin jakajia niihin kaikkiin aika harvakseltaan. Pelit loppuvat tällä hetkellä pe-la 03.30 ja muina päivinä 01.30. Viikkoturnauksia on maanantaisin ja keskiviikkoisin. 

Ja Jonneille tiedoksi, että "täppi" tarkoittaa 90-luvun ainakin tamperelaisen hoolikielen mukaan reikkiä, eli talon ottamaa osuutta potista😎.

HFO:n huhutaan alkavan 24.1.2023.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 6.12.2022 08.53

varatonnit kirjoitti:

Johanneksen edellisessä artikkelissa oli tälläinen virke

 Osakkeiden liikkeeseenlaskun puuttuessa olemme nähneet Euroopassa tänä vuonna osakkeiden nettomyyntiä

Mitä sillä mahdetaan tarkoittaa? Ei aukea itselle. https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/pyyhe-kehaan-loppuvuoden...

"Osakkeiden liikkeeseenlaskun puuttuessa olemme nähneet Euroopassa tänä vuonna osakkeiden nettomyyntiä…ja takaisinostot jatkuvat vuoden loppuun asti."

En ymmärrä miekään. Liikkeeseenlaskun puute on totta ja selvä asia: Ei juuri osakeanteja. Miten tämä aiheuttaa nettomyyntejä, on epäselvää. Paremminkin jos markkinoilta imetään emissioilla rahaa, voi tämä tuoda tarvetta realisoida omistuksia muualla.

Sitten on epäselvää, kenen nettomyynneistä on kysymys? Eilen ainakin jokaiselle myydylle osakkeelle löytyi pörssistä ostaja.

Ehkäpä tässä on tarkoitus korostaa, että kun yhtiö ostavat itse osakkeitaan (=ovat netto-ostajia), muut tahot päätyvät väkisinkin nettomyyjiksi. Joka tapauksessa hyvin epäsevästi ilmaistu. Voi olla löysä käännös, en jaksanut alkuperäislähteelle.

Viime viikkoina useaan otteeseen esille on noussut kysymys siitä, kuka markkinoilla on ostolaidalla? Realiteetit kertovat sen olevan luonteeltaan fundamenttien vastaista, Molawi kertoo. 

Molawi olisi voinut kertoa myös, minkä fundamenttien vastaista. Olisko kyseessä P/E, P/B, syklin vaihe vai kenties kuun asento.

Kaiken kaikkiaan melko sekava haastattelu (vaiko yksinpuhelu?) varustettuna runsailla irtoheitoilla, mutta ilman varsinaista johtolankaa.

 

Näytä koko viesti
Jalkapallon MM 2022 - Qatar - 5.12.2022 06.31

Japani-Kroatia puolivälierä on muuten menossa ja tasan 1-1. 18 min jäljellä varsinaista peliaikaa.

 Kannata Japania WW II lohtunaiaista huolimatta.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 5.12.2022 08.02

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/bulvaaniajan-paluu

Tarina jatkuu: Savon Sanomat julkaisi aiheesta aika ärhäkän jutun. En tosin löytänyt sitä netistä, ehkä ei ole sinne viety. Paperilehdessä oli jo kuitenkin.

Otsikkona "Kymppitonnien vastikket jäivät muiden kontolle".

Kakkonen oli kuumennut toimittajalle ja sanonut mm. "Onko sinulla sukupuolitauteja on varmaan seuraava kysymys".

Toimittaja dokumentoi lämpenemisen ja kaivoi esille, että Kakkonen ja bulvaani olivat askarrelleet samassa kioskissa jo 20 vuotta sitten. Ja bulvaanin varattomuus oli perua jo noilta ajoilta.

Jutussa ei esitetä Kakkosta niinkään hyvässä valossa kuin Hesarin jutussa "Haaskalla" https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000009145187.html. Höpönpöpönsä Sormusen aggressiivisuudesta, minkä takia sen kanssa ei voinut tehdä kauppaa, osoitetaan sopimattomaksi aikajanaan, kuten miekin aiemmin selitin.

Juttu on niin kovaa (joskin totuudenmukaista ja loogista) tekstiä, että K2 katsoi tarpeelliseksi heittää pyyhkeen kehään, ja on ilmeisesti maksamassa vastikkeita. Ei sitä liikemiehenä pärjääkään, ellei tappioitaan tunnusta. Ja ehkä Kyösti oppi vihdoin, että toimittajille vittuileminen on vaarallista. Miekin olen välillä ollut vähän kusi sukassa mahdollisista häväistysjutuista, koska olen aika ahkerasti ollut kritisoimassa erilaisia toimittajia. Ja pelkistä julkaistuista kolumneistani saisi paljon materiaalia, mistä eivät sen enempää äiskä kuin lapsetkaan olisi ylpeitä. Mutta onnekseni en ole suostunut ikinä ehdokkaaksi millekään puolueelle (tänäkin vuonna on kysytty) enkä siten suurta yleisöä kiinnostava. 

Näytä koko viesti
Alkuperäiset matkakertomukset? - 4.12.2022 11.56

hauturi kirjoitti:

Onko mitään valoa tuoda Pokeriuutisissa ja Pokeritiedossa aikanaan (2006-2018) julkaistut Hauturin matkakertomukset tänne, vai onko parempi vaan antaa unohtua?

On valoa. Mutta kiirettä pitää.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 2.12.2022 08.53

Jos olisin laittanut yhtä paljon energiaa jalkakyykkyyn kuin nettiblokkien vastustamiseen, menisi vähän yli 200 kiloa. Ja vähintään puolittaiset maksublokit olisivat tulleet silti. Itse asiassa ilman nostamaamme mellakkaa olisi helposti tullut ip- ja maksublokit. Joten turhaan synkistelin kappaleen alussa.

Näytä koko viesti
Ilkka - 2.12.2022 08.17

Meinasi vanhalla miehellä lahkeessa koventua, kun luin otsikon "Ilkka aloittaa omien osakkeiden hankinnan". Päässäni kirjoitin välittömästi "Miten neljässä vuodessa vyörytin Pohjanmaan" -tekstin. Ensimmäisen kerran vaadin Ilkaa ostamaan omiaan 18.11.2018 https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/ilkan-pitaisi-ymmartaa-o...

Mutta perkele piileskelee pikkutekstissä. Ennen kuin aloin hehkuttaa, luin koko jutun. 

"Osakkeiden hankinta käynnistyy aikaisintaan 2.12.2022 ja päättyy, kun tarvittavat osakkeet on hankittu. Hankittava määrä on korkeintaan 120 000 osaketta, joka vastaa noin 0,6 % yhtiön II-sarjan osakkeista ja yhteensä noin 0,5 % yhtiön kaikista osakkeista. Hankintaan käytetään enintään 550 000 euroa. Osakkeet hankitaan käytettäväksi osana yhtiön kannustinjärjestelmää."

Siis yhtiön johto on päättänyt ostaa osakkeita itselleen jaettavaksi. Mikä teitä pohjalaisia oikein vaivaa, kun arvonluonti ei kelpaa, mutta keskinäinen suhmurointi kyllä🤬? MIksi hallitus ja hallintoneuvosto (joo, näillä on oikeasti hallintoneuvosto) ei tee mitään😴?

En nyt oikeasti vastusta osakepohjaisia kannustinjärjestelmiä. Mutta pisti vihaksi, kun oli jo huulilla.

Näytä koko viesti
Aallon Group - 2.12.2022 07.56

Pashaa. Tein syksyllä average downia Aallon Groupissa, mutta liian varovasti. Jäi positio keräilyeräksi. Eilen viimeksi noteerailin ostolaidalla jotain.

Nimittäin Inderes nosti targettia 11,50 -> 12 aamun positiivisessa raportissaan. P/E 2023 12,4 ja EV/EBITDA 8,5 ovatkin hyvin alhaisia defensiiviselle kasvuyhtiölle. https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_aal...

Mie en taas uskonnollisista syistä osta pikkuyhtiötä Inderesin hehkutuksen perään. Tämä uskonto pohjautuu siihen, että vieläkin on paljon ihmisiä, jotka jahtaavat Inderesin tavoitehintoja firman sisällöstä paljon välittämättä. Ne ottaa nyt heti aamusta. Sitten jos kuukauteen pariin ei tulekaan kunnon nousua, ne kyllästyvät ja laittavat laput laitaan. Silloin mie voin taas ottaa.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 2.12.2022 07.36

Inflaation positiivisia vaikutuksia: Korkoja saa taas sidottua lyhyisiin viitekorkoihin. Mistähän löytyisi pankki, joka ottaisi pörssiyhtiöiden bondeja vakuudeksi ja myöntäisi niitä vastaan marginaaliluoton 1kk euriboriin sidottuna?

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 2.12.2022 07.21

Velho kirjoitti:

Joku jolla on solver käytössä, voisi kokeilla mitä se tästä sanoo. 

Livepokerin, erityisesti tutun ringin, ongelmiin solver ei mitenkään löydä optimiratkaisua. Useimpien kanssa tässä ringissä olin toki pelannut ensimäisen kerran vasta 1990-luvulla. Jos alat etsiä solverista ratkaisua kysymykseen "Miten pelaan turnatut pohjaneloset" et ole tekemässä kovin tuottavaa työtä.

Näytä koko viesti