Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 3.7.2020 06.14

von Fyrckendahl kirjoitti:

Ovaro tiedottaa jakaneensa vääriä lukuja toukokuusta asti: https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=70813&culture=fi-FI

yes

 

Korjaus tuli muuten von Fyrkendahlin ansiosta. Keskustelupalstoillakin voi vaikuttaa😎.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.7.2020 12.55

Velho kirjoitti:

Periaatteessa taitaa olla niin, että legitit saitit eivät lähetä mitään linkkejä juuri tästä syystä, joten jos on linkki antaa jotain henkilökohtaista dataa, kirjautua johonkin tmv., se on erittäin todennäköisesti huijaus. Esim. Nordnetiltä kun tuli juuri meili täyttää valtakirja yrityksen nimenkirjoitusoikeutetuista, niin ei siinä ollut linkkiä asiakassivuille, vaan ohje kirjautua itse sisään Nordnetiin. Varmasti ihan tarkoituksella näin. 

Netflixin tapauksessa ne lähettävät koko ajan maileja, joista pääsee suoraan Netflixiin. Ja olen mennytkin. Mutta on hyvä vinkki kirjautua itse sisään systeemiin, oli mikä hyvänsä. Tosin laiskana kaverina epäilen, pystynkö tähän sisukkaasti jatkossakaan.

Näytä koko viesti
Enersense - 3.7.2020 12.51

Velho kirjoitti:

Olihan tuo suunnattu anti alennuksella ensisilmäyksellä kyseenalainen, mutta kun tarkemmin kävi kaupan läpi, niin se alkoi vaikuttaa todella hyvältä. Jos tällaisen kaupan ehtona on se, että joku muu saa osakkeita halvalla, niin ei siitä nähdäkseni tarvitse ranteita aukaista, jos lopputulos on kuitenkin win-win kaikille osakkeenomistajille. Empower-luvuista haluaisin itsekin olla skeptinen, mutta toisaalta tässä on vuodesta jo puolet takana, enkä oikein näe mikä intressi yhtiöllä nyt olisi värikynäillä asiaa, kun ei ole julkista antiakaan. 

Yhtäältä tekisi mieli kotiutella vähän voittoja, mutta toisaalta proforma-luvut ovat vasta tulossa, ja käsittääkseni niiden pitäisi olla sellaiset, että ei ne ainakaan kurssia tule painamaan. En yllättyisi, vaikka Inderes niiden perusteella nostaisi targettia ja suositusta edelleen, niin alhaiseksi jäävät eri kertoimet. Jos niin kävisi, ehkä sitten voisi vähän kevennellä ja pitää pientä hengähdystaukoa, kunnes uusi yhtiö on esittänyt ekan raportin.

Samaa mieltä. Ostajan ei tarvitse kaunistella lukuja.

Pieni riski on siihenkin, että järjestely kaatuu. Tässähän muuten rahoittajat ottavat Empowerista siipeen ihan paperirahaa. Koska Nordean hyväksyntää tarvitaan kaupalle, pahoin pelkään, että siellä on Nordea ottamassa osumaa. 

"Koska saan kotiutettua voittoja" ei pitäisikään olla koskaan myyntiperuste. "Pääsen viluttavasta rivistä eroon" sen sijaan voi kokonaishyvinvoinnin kannalta ollakin.

Näytä koko viesti
Enersense - 3.7.2020 10.57

Inderes nosti targetin maltillisesti 3,60. Vähän harmittelen eilisen myyntejä, koska tämänpäiväinen nousu oli aika tähtiin kirjoitettu.

Toisaalta average down pelasti taas kerran. Enersensen merkintä oli virhe, josta en toivottavasti toivu koskaan. Määrän tuplaaminen ja uudestaan tuplaaminen taas olivat jotenkin perusteltuja, mutta mitään Empower-kauppaa en tietenkään nähnyt. Taitava en ole, mutta hyvin, hyvin onnekas.

Halpahan tämä P/S ja EV/EBITDA-mielessä on, en kiistä. Mutta kyllä tässä riskiäkin on. Enersense/Empower loppuvuoden lukuihin luottaminen vaatii uskomista, että tällä kertaa kaikki on toisin kuin listautuessa. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.7.2020 01.08

Meinasin joutua roskapostin uhriksi.

""We weren’t able to complete your last payment for your Netflix membership. We’ll try charging you again over the next couple of days, but if we aren’t able to complete a payment soon, you’ll lose access to Netflix.

Update payment method now

Need help? Contact support or visit our Help Center. Please do not reply to this email.

View or make changes to your Netflix Red membership at any time. You'll need a supported device and an Internet connection to stream videos or to save videos to watch offline."

Olin jo klikkaamassa update, koska ei ollut mitään käsitystä, milloin olen maksumetodini päivittänyt. Luoja oli epäuskovaisten puolella, koska katsoin kuitenkin lähettäjän account@spaceusa.company ja totesin, että eiköhän siinä Netflix lukisi, jos oikea olisi. Kävin kurkkaamassa kuitenkin Netflix-accounttini tietoja tyyliin ensimmäisen kerran koskaan ja hyvin näkyivät maksut rullaavan.

Tuo oli jo niin hyvä, että moni varmasti haksahtaa klikkaamaan. Kirjoitin tämän ylös myös itselleni varoitukseksi, että luetaan jatkossa vähän huolellisemmin, ennen kuin tehdään yhtään mitään. Liiallinen liipasinherkkyys mailien lähettämisessäkin on krooninen tautini. On aika monet kököt muotoilut ja hätäiset johtopäätökset tullut lähetettyä, kun on mielestään ollut valmis ja halunnut asiasta nopeasti eroon.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.7.2020 12.53

von Fyrckendahl kirjoitti:

Tiedotteen "Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:llä on yhteensä 346.310 omaa osaketta" on väärin. Oikea luku on 319691 kpl, sillä 26619 osaketta on annettu toimitusjohtajalle alihintaisella kaupalla. 346310 on ostettujen osakkeiden kokonaismäärä.

Täsmällisyyttä kannattaa vielä kehittää, jotta sijoittajien luottamus voi palautua, erityisesti lähipiiritransaktioiden suhteen.

Toimitusjohtajan tulevasta kaupasta ja sen perusteista tiedotettiin 18.11.2019. https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=69521&culture=fi-FI Osakkeet olivat osa rekrypakettia ja tuolloin pelkkänä osakkeenomistajana pidin päätöstä hyvänä. Toimitusjohtajan ja osakkeenomistajien intressien on syytäkin olla samansuuntaisia.

Pörssitiedotteen Ovaron hallussa olevien osakkeiden lukumäärä on tosiaan harhaanjohtava. Nämä tj:n 26.619 osaketta ovat mukana myös kaikissa 19.5. jälkeisissä omien hankinta -tiedotteissa. Osakkeethan ovat tavallaan yhtiön "hallussa" kun ovat velan vakuutena, mutta se on kyllä eri asia.

Täsmällisyyttä kannattaa varmasti kehittää. Sijoittajien luottamuksen palauttamisessa Ovarolla lienee vielä paljon muutakin tekemistä. 

Velho kirjoitti:

Omistajaluettelossa 30.6. Ovaron omistukseksi mainitaan 315691 ja tj Huttusen omistukseksi 26619 osaketta. Kun nämä ynnätään yhteen, jää vielä 4000 osaketta uupumaan tuosta tiedotteen mukaisesta määrästä 346310 indecision 

Ne neljä tuhatta puuttuvaa lienevät 29.6. ja 30.6. ostetut 2 x 2.000 osaketta. Omistajalutteloon tullevat vain T-2 tai aiemmin ostetut. Tämä on käsittääkseni oikein.

Pörssitiedotteessa taas pyritään ilmeisesti kertomaan ajantasainen tilanne jo toteutuneiden kauppojen eikä jo settlattujen kauppojen perusteella. Tämä tahtotila on myös nähdäkseni oikein.

Kiitoksia molemmille tarkkaavaisuudesta, johon en itse pystynyt😳. Lisäksi kävin pörssitiedotteet 18.11. - 3.7. läpi, mutta en tajunnut itse katsoa osakasluetteloita ennen Velhon viestiä.

 

Näytä koko viesti
Enersense - 2.7.2020 06.48

Kaikenlaista. Kyösti Kakkonen ostaa 2,22, joten kansa ostaa tyytyväisenä 3,22. Enersense osti siis eurolla Empowerin ja näin saavuttaa sijoittajille luvatun liikevaihtotavoitteen ja suuntaa annin kakkosille ja vastaaville.

Mie myin puolet. Tosin huomenna voi saada enemmän, kunhan kaikki ovat lukeneet Kauppalehden Kakkosen kuvalla varustetun jutun.

Tokihan voi kioskilla voi olla valoisa tulevaisuus edessään ja osake moninkertaistua. Yleensähän laatua saa ilmaiseksi. Mie luovuttanen huomenna ainakin melkein koko kapulan eteenpäin.

"Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj on 2.7.2020 allekirjoittanut kauppasopimuksen, jonka myötä Enersense ostaa Empower Oyj:n koko osakekannan. Uudesta Enersense International Oyj:stä muodostuu merkittävä toimija, joka palvelee pohjoismaisia ja kansainvälisiä teollisuus-, energia- ja tietoliikennealan yhtiöitä.

Enersensen toimitusjohtaja Jussi Holopainen kommentoi:

"Enersense on merkittävän kasvun yhtiö. Olemme onnistuneet saavuttamaan vahvan aseman Suomen teollisuudessa ja laajentaneet toimintaamme myös kansainvälisesti. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaamme Itämeren alueen maihin ja nyt yrityskaupan myötä maantieteellinen jalanjälkemme tulee näkymään yhä voimakkaammin myös Baltian maissa. Kasvustrategiamme kulmakivenä on kasvaa yritysostoin ja olemme onnistuneet strategiamme toteuttamisessa erinomaisen hyvin.

Listautumisen yhteydessä lähdimme tavoittelemaan 100 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2021 mennessä. Nyt syntyvän yrityskaupan myötä voimme ylpeänä todeta, että olemme onnistuneesti saavuttaneet ja merkittävästi ylittäneet kasvutavoitteen.

Enersense on voimakkaasti haastanut perinteisiä toimintamalleja luomalla ja tukemalla uusia ratkaisuja. Olemme hioneet konseptiamme pala kerrallaan, ja saaneet sen toimimaan. Empowerin oston myötä Enersensen toimintamallit, asiakkuudet ja palvelut saavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia kehittyä ja luoda uutta. Vuoden 2020 painopisteitämme ovat olleet kotimaan markkinoiden kasvattaminen, kannattavuuden parantaminen sekä kansainvälistymisen kasvu. Yritysosto tukee vahvasti myös näitä tavoitteita."

Tietoa yrityskaupasta

Kaupan kohteena olevan yhtiön jatkuvia liiketoimintoja ovat Power-, Connectivity-, Smart Industry- ja Digital-toimialat. Yrityskaupan kohteena olevan yrityskokonaisuuden jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto vuonna 2019 oli noin 185 miljoonaa euroa. Uuden Enersensen vuotuisen pro forma -liikevaihdon arvioidaan olevan noin 230 miljoonaa euroa vuonna 2020. Kaupan toteutus on ehdollinen Enersensen nykyisen päärahoittajan, Nordea Bank Abp:n, hyväksynnälle sekä Enersensen yhtiökokouksen päätöksille yrityskaupan hyväksymisestä ja suunnatusta osakeannista.

Samassa yhteydessä Enersense järjestää suunnatun annin merkittäville suomalaisille sijoittajille. Tässä joukossa ankkurisijoittajina ovat mm. Kyösti Kakkosen Joensuun Kauppa ja Kone Oy sekä Verman Group Oy.

Yrityskaupan myötä uuden Enersensen liiketoiminta laajenee ja siitä tulee merkittävä toimija päästöttömien energiaratkaisujen toteuttajana.

Empower Oyj:n osakekannan kauppahinta on yksi (1) euro. Kauppahinta perustuu ostettavan yhtiön käyttöpääoman tarpeeseen.

Yrityskaupan yhteydessä Empower Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden nykyisistä veloista mitätöidään akordijärjestelyin noin 80 miljoonaa euroa.

Enersensen hallitus arvioi yrityskaupan tuovan merkittävää arvoa yhtiön osakkeenomistajille yhtiöiden saavuttamien synergiaetujen sekä laajenevien liiketoimintamahdollisuuksien myötä.

Yrityskaupan toteutuessa suunnitellussa aikataulussa uuden Enersense-konsernin vuoden 2020 raportoitava liikevaihto kasvaisi noin 135 miljoonaan euroon.

Uuden yrityskokonaisuuden pro forma -liikevaihdon arvioidaan olevan noin 230 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Empower Oyj -yrityskaupan myötä Enersensen käyttökate tulee kasvamaan merkittävästi. Yhtiö antoi 15.6.2020 käyttökateohjeistuksen vuodelle 2020 ja julkistaa arviolta elokuussa 2020 uuden Enersensen kokonaisuuden taloudelliset tavoitteet.

Enersense suunnittelee suunnattua osakeantia rajoitetulle joukolle sijoittajia transaktion rahoittamiseksi. Osakeannissa kerätään noin 8 miljoonaa euroa ja osakeannin osakekohtainen merkintähinta on 2,22 euroa.

Suunnatun osakeannin varat käytetään ostettavan Empower -konsernin käyttöpääoman vahvistamiseen.

Empower Oyj:n omistus siirtyy yrityskaupan täytäntöönpanotilaisuudessa (closing), joka on suunniteltu pidettävän 31.7.2020. Muodostuvassa konsernissa Empowerista tulee Enersensen 100-prosenttinen tytäryhtiö.

Kaupan toteuttamiseksi Enersensen hallitus kutsuu erikseen koolle ylimääräisen yhtiökokouksen päättämään yrityskaupan hyväksymisestä, osakeannista sekä muista kauppaan välittömästi liittyvistä yhtiökokouksen päätösvaltaan kuuluvista asioista.

Järjestelyn aikataulu

Enersense on allekirjoittanut kauppasopimuksen 2.7.2020.

Yhtiökokouskutsu on suunniteltu lähetettävän 6.7.2020.

Ylimääräinen yhtiökokous on suunniteltu pidettävän 27.7.2020.

Yrityskaupan täytäntöönpanotilaisuus on suunniteltu pidettävän 31.7.2020.

Osakeannissa annettavat uudet osakkeet on suunniteltu otettavan kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq First North Growth Market -markkinapaikalle 5.8.2020.

Enersensen hallituksen puheenjohtaja Markku Kankaala kommentoi:

"Keväällä 2020 toteutimme merkittävän omistusjärjestelyn Enersensessä. Yhdessä uusien omistajien ja toimivan johdon kanssa muodostimme yrittäjien yhteenliittymän, joka tulee toimimaan aktiivisesti yhtiön kehittämisessä ja omistaja-arvon lisäämisessä. Nyt toteutettava Empower-yrityskauppa on erittäin tärkeä askel kohti uutta tavoitetta. Enersense tuo syntyvään yrityskokonaisuuteen vahvan operatiivisen johtamisen ja hyvän omistajuuden.

Uusi Enersense tulee julkaisemaan päivitetyn strategian myöhemmin syksyllä. Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaminen on yksi keskeinen osa tulevaisuuden liiketoimintaamme."

Empowerin toimitusjohtaja Mikko Vaahersalo kommentoi:

"Yrityskauppa on mielestäni molemmille yhtiöille erittäin merkittävä ja avaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden kehittyä jatkossa yhdessä.Yhtiöt toimivat osin samoissa asiakaskunnissa, mutta toteuttavat kuitenkin asiakkaille erityyppisiä palveluita. Empowerin oston myötä Enersense saa paljon uudentyyppistä sopimuspohjaista liikevaihtoa, kun taas Empower saa todella vahvaa osaamista Enersenseltä resurssien ohjaamisesta sekä resurssien hankkimisesta.

Empowerin liiketoiminta on saatu käännettyä positiiviselle tulokselle. Empowerin rasitteena on ollut jo kauan sitten muodostunut liian suuri velkataakka. Kaupan yhteydessä vanhat velat on saatu hoidettua ja jatkossa liiketoiminta pääsee vakaalle ja kestävälle pohjalle. Samalla saamme uuden alun yhdessä ja pääsemme luomaan alalle aivan uudentyyppisen yhtiön. Empower asiakastyytyväisyys on korkealla tasolla ja sopimuskanta on hyvällä tasolla, joten kaupan odotetaan edelleen vahvistavan tätä merkittävästi."

Yrityskaupan taustaa

Enersense ja Empower ovat molemmat innovatiivisia ja kansainvälisiä toimijoita, joiden brändit ovat vahvoja ja tunnettuja teollisuussektorilla. Yrityskauppa kasvattaa Enersensen resursseja ja osaamista tämän strategisesti tärkeillä toimialoilla ja parantaa tätä kautta yhtiön liikevaihtoa, kannattavuutta ja liikearvoa.

Enersense on pitkään toiminut energiateollisuudessa. Empowerin vahva osaaminen päästöttömän energiantuotannon sektorilla luo Enersenselle mahdollisuuksia vahvistaa omaa toimintaansa myös tällä tärkeällä, alati kasvavalla markkinalla.

Suunnattu osakeanti

Enersense suunnittelee suunnattua osakeantia rajoitetulle joukolle sijoittajia transaktion rahoittamiseksi.

Mahdollisessa osakeannissa kerätään noin 7,99 miljoonan euron uutta oman pääoman ehtoista rahoitusta 3.600.000 uuden osakkeen osakeannilla. Mahdollisessa osakeannissa ei tarjota osakkeita yleisölle. Osakeannissa kerättävät varat käytetään ostettavan yhtiön käyttöpääoman vahvistamiseen, joten Osakeannille ja osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeamiselle on olemassa osakeyhtiölain mukainen painava taloudellinen syy.

Enersense julkistaa erikseen kutsun ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumiseksi. Yhtiön hallitus tulee ehdottamaan ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että yhtiökokous päättäisi 3.600.000 uuden osakkeen antamisesta suunnatulla osakeannilla. Enersense on saanut rajoitetulta joukolta kokeneita sijoittajia merkintäsitoumukset, joiden perusteella kyseiset tahot ovat sitoutuneet merkitsemään mahdollisessa osakeannissa yhteensä 3.600.000 osaketta 2,22 euron osakekohtaiseen merkintähintaan. Merkintäsitoumukset kattavat yhteensä 7.992.000 euron merkinnät (ennen mahdollisesta osakeannista Yhtiölle aiheutuvia kuluja), eivätkä ne sisällä niin sanottuja lock-up sitoumuksia. Merkintäsitoumukset ovat ehdollisia sille, että ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy ehdotetun osakeannin.

Osakeannin myötä Enersensen osakemäärä nousee 9.547.729 osakkeeseen. Osakeannissa ankkurisijoittajina ovat Kyösti Kakkosen Joensuun Kauppa ja Kone Oy sekä Verman Group Oy.

Osakeanti on ehdollinen yrityskaupan täytäntöönpanolle ja osakemerkintöjen hyväksymiselle.

Lähipiiriliiketoimet

Toteutettava yrityskauppa ja suunniteltu osakeanti eivät pidä sisällään lähipiirin liiketoimia.

Suurimmat osakkeenomistajat

Enersensen 10 suurinta osakkeenomistajaa yrityskaupan ja osakeannin suunnitellun toteuttamisen jälkeen yhtiöllä 2.7.2020 olevan tiedon perusteella:

Osakkeenomistaja Osakkeiden määrä % kaikista osakkeista

MBÅ Invest Oy 2 753 072 28,83

Corporatum Oy 1 715 537 17,97

Joensuun Kauppa ja 1 510 000 15,82

Kone Oy

Verman Group Oy 1 250 000 13,09

Taloustieto 417 827 4,38

Incrementum Oy

Keskinäinen 275 000 2,88

Eläkevakuutusyhtiö

Ilmarinen

Holopainen Jussi 158 395 1,66

Samuli

Hallqvist Ab 121 350 1,27

Palosaari Janne 100 604 1,05

Mikael

Palosaari Joonas 66 528 0,70

Henri Valtteri

Yleistä tietoa yrityskaupan kohteesta

Kaupan kohteena olevan yhtiön jatkuvia liiketoimintoja ovat Power-, Connectivity-, Smart Industry-, ja Digital-toimialat.

Empower on kansainvälinen yritys, joka toteuttaa älykästä yhteiskuntaa. Empower rakentaa, asentaa, huoltaa ja korjaa sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, pitää kunnossa voimalaitoksia ja tehtaita sekä kehittää ja toimittaa digitaalisia ratkaisuja monialaisten asiakkaiden tarpeisiin. Toiminta kattaa Pohjoismaat ja Baltian. Empowerin asiakaskunta koostuu kotimaisista ja kansainvälisistä energia-, teollisuus- ja tietoliikennealan yhtiöistä.

Empowerin fokusalueet:

Power-liiketoiminta, jossa yhtiö auttaa asiakkaitaan huolehtimaan, että kotitaloudet ja yritykset Suomessa, Ruotsissa ja Baltian maissa saavat sähköä häiriöttä ympäri vuoden. Empower on mukana energiasektorin kaikissa elinkaaren vaiheissa ja vastaa sähkönjakeluverkkojen, voimansiirtoverkkojen ja sähköasemien sekä tuulivoimapuistojen suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta.

Connectivity-liiketoiminta, jossa Empower auttaa asiakkaitaan huolehtimaan tietoliikenteen toimitusvarmuudesta ja tietoliikenneverkkojen uusiutumisesta. Yhtiö on mukana tietoliikennesektorin kaikissa elinkaaren vaiheissa ja vastaa kiinteiden ja langattomien tietoliikenneverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja kunnossapidosta.

Smart Industry -liiketoiminta, jossa Empower auttaa asiakkaitaan heidän tuotantolaitostensa käyttövarmuuden parantamisessa ja kunnossapidon tehostamisessa. Yhtiö kehittää digitaalisia ratkaisuja tuottavuuden parantamiseen ja vastaa pitkäaikaisten asiakkaidensa tuotantolaitosten sopimuspohjaisesta kokonaiskunnossapidosta ja käyttövarmuudesta.

Digital-liiketoiminta, jossa Empower kehittää, toteuttaa ja ylläpitää digitaalisia ratkaisuja energia-, tietoliikenne- ja teollisuuden alojen tarpeisiin. Teknologisen ymmärryksensä ja toimialan asiantuntemuksensa pohjalta Digital-liiketoiminta tarjoaa asiakkailleen ainutlaatuisia, mukautuvia ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja end-to-end -periaatteella.

Taloudellisia tietoja yrityskaupan kohteesta

Yllä kuvattujen jatkuvien liiketoimintojen liikevaihto ja käyttökate (miljoonaa euroa) olivat tilikausina 2018 ja 2019 sekä arviolta vuonna 2020:

2018 2019 Arvio 2020

Liikevaihto 210 185 150 - 160

Käyttökate 5,8 4,2 5,0 - 8,0

Edellä mainitut luvut eivät sisällä lopetettuja liiketoimintoja ja myytyä Energy Intelligence -toimialaa.

Kaupan toteutushetkellä taseen loppusumman arvioidaan olevan noin 82 miljoonaa euroa sisältäen käyttöomaisuuden, normaalin käyttöpääoman ja kassavarojen lisäksi arviolta 20 miljoonaa erääntyneitä osto- ja verovelkoja ja 7 miljoonaa euroa lyhytaikaista korollista velkaa. Oman pääoman arvioidaan olevan noin 35 miljoonaa euroa. Taseeseen sisältyy myös konserniliikearvoa arviolta 65 miljoonaa euroa.

Arvio yhdistetyn Enersense-Empower -konsernin taseesta yrityskaupan jälkeen

Energy Intelligence -toimialan divestoinnin, lainojen akordijärjestelyiden, uuden rahoituslimiitin ja suunnatun osakeannin toteutuessa, syntyvän uuden konsernin rahoitusaseman keskeiset luvut kaupan toteutushetkellä ovat arviolta:

Taseen loppusumma noin 87 miljoonaa euroa

Lyhytaikaiset korolliset velat noin 18 miljoonaa euroa

Pitkäaikaiset korolliset velat noin 2 miljoonaa euroa

Oma pääoma noin 15 miljoonaa euroa

Uuden konsernin yhdistelyssä ennakoidaan syntyvän noin 35 miljoonaa euroa konsernireserviä.

Vertailukelpoiset pro forma -luvut

Vertailukelpoiset pro forma -luvut julkistetaan 2 päivää ennen yhtiökokousta.

Henkilöstön määrä

Ostettavan yhtiön koko konsernin henkilöstömäärä on 1266, joka jakautuu seuraavasti:

Suomi: 882 henkilöä

Liettua: 59 henkilöä

Viro: 318 henkilöä

Ruotsi: 7

Yrityskaupan myötä muodostuvan uuden Enersensen kokonaishenkilöstön määrä on noin 2300 henkilöä.

Taloudelliset tavoitteet

Enersense International Oyj:n vuoden 2020 käyttökatearvio on 2,5-3,5 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla on merkittävä positiivinen vaikutus uuden Enersensen käyttökatteeseen, josta yhtiö antaa päivitetyn ohjeistuksen, kun synergiaedut ja prosessin etenemisen vaikutukset ovat tarkemmin selvillä.

Yrityskauppaan liittyvät riskit

Yrityskaupan toteuttamiseen ja yhdistyvään liiketoimintakokonaisuuteen liittyy monia riskejä, joista useat liittyvät yhdistyvän liiketoiminnan luonteeseen sekä taloudelliseen tilanteeseen ja jotka voivat olla olennaisia.

Empowerilla on muutamia isoja avainasiakkaita, joiden ostokäyttäytymisellä voi olla huomattava merkitys ko. liiketoiminnan tulokseen. Lisäksi yrityksen liiketoiminnoille ovat tyypillisiä suuret kiinteähintaiset projektit, joiden kannattavuus edellyttää, että yritys on onnistunut arvioimaan projektin sopimusriskit ja tuotantokustannukset riittävän tarkasti. Empower solmii yleensä hankekohtaisia puitesopimuksia, joiden kilpailutuksissa menestyminen on epävarmaa. Tämä vaikeuttaa luotettavien arvioiden luomista yrityksen liiketoiminnan tuloksesta sekä taloudellisesta asemasta tilauskantaa pidemmän aikavälin kehityksessä.

Empowerin vahinkoriskit liittyvät pääsääntöisesti henkilöihin, omaisuuteen, immateriaalioikeuksiin sekä tietotekniikkaan. Vaikka yritys on suojannut toimintaansa ja omaisuuttaan normaalein vakuutuksin, voi vahinkoriskien toteutuminen johtaa henkilö- ja omaisuusvahinkoihin tai liiketoiminnan keskeytymiseen.

Empowerilla on kesken olevia oikeudellisia riita-asioita, joista osa on vireillä yleisissä tai hallinnollisissa tuomioistuimissa, mukaan lukien korkeimmassa hallinto-oikeudessa vireillä oleva kilpailuoikeudellinen seuraamusmaksuasia, josta saattaa aiheutua vahingonkorvausvaateita. Riita-asioiden ja oikeudenkäyntien lopputulemista ei ole tällä hetkellä tietoa, jolloin niiden haitallinen vaikutus yhtiön taloudelliseen tilaan on epävarma. Näillä ei ole merkittävää vaikutusta lyhyellä aikavälillä yhtiön toimintaan.

Mahdollisen yrityskaupan yhteydessä toteutettava rahoituksen uudelleenjärjestely pienentää Empowerin taloudellisia riskejä. Mahdollinen heikko tuloskehitys ja liiketoiminnalle ominainen suuri käyttöpääoman tarpeen vaihtelu saattaa lisätä rahoituksen riittävyyteen liittyviä riskejä."

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 2.7.2020 05.22

von Fyrckendahl kirjoitti:

Tämän päivän tiedotteessa on numerovirhe: https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=70804&culture=fi-FI

Virheen etsimisen jätän hallitukselle harjoitustyöksi.

Tuo oli aika ilkeää😢.

Voisinko lahjoa jollain? En ole ollut laatimassa tiedotetta, joten pitäisi kaikki luvut käydä läpi ja niitä on aika monta..

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.7.2020 05.15

Vedonlyöntimarkkina on liikahtanut - Trumpin suuntaan. B 1,71 T 2,84. Trumpin ostolaita oli jo 3,1:ssäkin.

Asiaan saattoi vaikuttaa Arizonasta tullut tuore polli, jossa Trump +2. Arizonasta on paljon polleja, ja tämä yksi on vähän eri linjassa.

Huomattavaa on, että luotettavin näistä eli Siena mittasi RV = registered voters. Gravis mittasi LV = likely voters. Näistä likely voters = todennäköiset äänestäjät tietysti ennustaa paremmin. Ja Trumpin tapauksessa suosio LV > RV > A(dults). Bidenin mustat ja nuoret äänestäisivät kyllä, jos kotoa ei tarvitsisi poistua. Trumpin punaniskavanhukset pakkaavat rollaattorinsa pickuppinsa lavalle ja työntävät sen myös äänestyspaikalle.

Joka tapauksessa Arizona on too close to call, mutta se kuuluu niihin lukuisiin osavaltioihin, jotka Trumpin on pakko voittaa. Hyvin lähelle on niin, että jos Trump häviää Arizonan 11 valitsijamiestä, se häviää myös vaalit. Ei nyt sama varmuus kuin Floridan 29:n suhteen, mutta lähellä.

 

Näytä koko viesti
Hehkutusketju - 2.7.2020 04.33

Ne kirjoittajat, jotka sanovat, etteivät kaipaa lukijoita, tykkäyksiä tai jakoja yleensä valehtelevat.

1.400 Facetykkääjää/10% lukijoista ei voi olla väärässä.

Tämä saattaa olla henkilökohtainen ennätykseni Sijoitustiedossa. En ole tosin pitänyt lukua. Pokeritiedossa joku vuoden 2013 https://www.pokeritieto.com/kolumnit/platinalusikka-perseessa-syntyneet/ saattoi kerätä enemmän, mutta nykyinen PT-softa ei näytä tykkäyksiä.

Mutta huoli pois Rosmarin, en aio keskittyä sijoittamista vain ohuesti sivuaviin kirjoituksiin. Mutta en kyllä näillä tuloksilla niistä luovukaan.

Platinalusikka sivusi ohuemmin pokeria kuin Eskimo sijoittamista. Sivuston lisäksi sijoittamiselle on myös hyväksi saada uusia lukijoita aiheen pariin. Lisäksi jos saan kirjoituskohtauksen jostain aiheesta, peli on osaltani menetetty. Yllättäen haluan asialleni näkyvyyttä, ja käytän niitä kanavia mitä on. Hesarin mielipidepalstan kirjoittajien (kuten Raimo Ilaskivi) ryhmään en varsinaisesti halua samaistua. Jos jonkun alustan jutuista ystävällisesti arvioiden 90% on turhaa kitinää, en tunne oloani kovin kotoisaksi.  

Näytä koko viesti