Olet täällä

Aki Pyysing

Aki Pyysing

  • Liittynyt 16.12.2013
  • 2225 viestiä
  • 122 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kolumni: Valehteleminen kannattaa hyvin - 23.4.2018 2.42

Jos joku epäilee, että irtisanomissuojan heikentäminen ei paranna työllisyyttä, olisi hyvä lukea ensin Oden juttu aiheesta. Kyseessä siis oppositiopuolue vihreiden veteraanipoliitikko Osmo Soininvaara.

http://www.soininvaara.fi/2018/04/22/irtisanomissuoja-pienyrityksissa-2/

Jos tämän lukemisen jälkeen ei ymmärrä, voi lopettaa yrittämisen toivottomanadevil.

Nokia - 20.4.2018 15.38

Mie kevensin vähän Nokiaa @4,92. Perusteena on etten osaa odottaa osarista mitään ja kurssi on noussut kivasti. Nelosella ostaminen ja vitosella myyminen on ollut hyvä linja viime vuosina. Tosin tammiralliostoksistani irrotin nelosen haminoissa marginaaliplussalla.

Revenio Group - 20.4.2018 12.53

Revenio teki odotetun osarin ja kurssikin on flätti. Vähän liikevaihto yli ja käyttökate ali. Yllättäen jenkkeihin myyvällä dollari painoi tulosta. Itse olisin odotetulla odottanut pientä droppia. 337M markkina-arvoa on aika paljon 31M vaihtavasta, mutta nämä molemmathan ovat lähinnä nousseet, joten eikö ne jatka siihen samaan suuntaan sittenwink

Inission - 20.4.2018 12.25

Nyt alan petrata. Luin Inissionin vuosikertomuksen vain kymmenen päivää myöhässä. Olle ja Pelle ovat tosiaan hankkineet palkkasoturi-Björnin ja siirtyneet yritysostoihin. Björnillä on 5000 osaketta eli tyyliin 25.000 eurolla. Sitouttaminen kannattaisi näiden insinöörien ulkoistaa ekonomeille, ettei käy kuin Ville Wariksen kanssa Incapissa.

Vuosikertomuksen tyyli on muuttunut palkkasoturin myötä. Nyt ollaan todella edistyksellisiä ja tehokkaita ja asiakasystävällisiä ja tiliäkin tulee ovista ja ikkunoista. Hivenen vatsa löysällä odotan Q1 huonoja lukuja ja selityksiä raskaasta radasta ja huonosta kelistä.

Kun on kaksi fokusosaketta Ruotsissa ja halukas menemään molempiin yhtiökokouksiin, ne luonnollisesti ovat molemmat samana päivänä. Aspire on myös 8.5. ja molemmilta tulee osarit kylkiäisinä.

Itse vuosikertomuksesta en löytänyt mitään negatiivista kuin oman penseyteni hehkutukseen. Asiakasportfolio on hajautetumpi kuin luulin ja viime vuoden huonoille neljänneksille tuli vähän lisävalaistusta. Tulevaisuuden uskotaan olevan myönteinen, tai ainakin tj sanoo niin.

Jos Inissionille pian tulee sijoittajasivut englanniksi, alan harkita keventämistäcool.

 

DNA - 19.4.2018 12.13

DNA on ylittänyt miun kaikki odotukset. Merkkasin ja otin pikikset, ja tässä meni osio kaksi tavallaan vähän vihkoon, kun kurssi on mennyt myyntini jälkeen pääsääntöisesti koillista kohti.

Tosin miulla on välillisesti DNA:ta ihan hyvin eli Findaa ja PHP:tä. Näissä on myynneiltä suojelleet aliarvostus suhteessa DNA:han ja PHP:n ulkoistus Aurejärvien rahastoon. Hätäisiltä myynneiltä suojautuminen onkin liipaisinherkille spekulanteille tärkeätä.

Talousuutisten otsikoinnista voi lukea tykkääkö otsikkotoimittaja yhtiöstä. Arvopaperi:

DNA:n käyttökate yli odotusten, asiakasmäärä kasvoi

 

Tämän olisi voinut myös laittaa:

DNA:n eps alle odotusten, kilpailutilanne kireä

 

En varsinaisesti valita, osari oli kokonaisuutena positiivinen. Mutta on hauskaa, miten toimittajan preferenssit määräävät otsikot talouslehdistössäkin.

 

Citycon - 19.4.2018 11.33

Citycon alkaa olemaan niin halpaa, että sitä tekee mieli ostaa. Kun P/E 2018 on 11,2 ja P/EPRA NAV 0,68% ei voida puhua kahdeksan vuoden nousuputken tuomasta hypetyksestä. Tai toki jotkut pelkästään jenkki-indeksiä seuraavat voivat.

Mie kävin tekemässä kenttätutkimusta viime viikonloppuna. Ajoin ensimmäistä kertaa Länsimetrolla ja sitten samalla rahalla ihan Matinkylään asti. Tosiaankin samalla rahalla, koska ostin rutiinilla Helsingin sisäisen, joten ajoin pummilla Koivusaaresta eteenpäin. Näin päätyy Cityconin omistamaan Isoon Omenaan, jossa en ennen ollut käynytkään. Paljon oli väkeä ja Feel Vegasissakin kolmen pöydän turnaus menossa. Sivistyin maantiedossakin, Matinkylä jatkuu merenrantaan asti, joskin sinne on vaarallista kävellä, koska espoolaiset yrittävät bemareillaan ajaa yli, ja jalkakäytäviä on lähinnä kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Tähän asti olin luullut Haukilahden jatkuvan Matinkylän eteläpuolelle, kun se on oikeasti itäpuolella. Tosin Espoossa olen käynyt lähinnä äärimmäisessä hädässä, kuten moikkaamassa lapsia tai tutkimassa kiinteistösijoituksia.

Toistan näkemykseni hyvin hoidetusta kiinteistösijoitusyhtiöstä. Kauppakeskusten karsastaminen varmaan painaa kurssia, kun juuri tästä syystä miullakaan ei ainakaan vielä ole. Jos Technopolis lunastettaisiin pörssistä, Cityconia luiskahtaisi melkoisella varmuudella salkkuun.

Yksi fundamenttitekijä vähän painaa mieltäni. Cityconin kiinteistöjen tuottovaade kauppakeskuksistaan on 5,4% ja Technopoliksen joustavista toimistokiinteistöistään 7,4%. Historiallisesti on kai aina (=80-luvun lopulta) ollut aina näin, mutta en välttämättä näe loogista perustelua, kun kauppakeskukset kamppailevat verkkokauppoja vastaan ja en näe nörttien jäävän laumoittain kotiin töihin ja toimistojen siten tyhjentyvän.

Aspire Global - 18.4.2018 18.30

Nyt on jotain, mitä en ymmärrä, ehkä. Kukaan paitsi mie ei ollut kiinnostunut ostamaan uutisen jälkeen Aspirea. Tai ehkä ostajat piti vapaapäivän, kun pörssi aukesi vasta kolmelta. Huomattavaa on, että mie ostin neljänneksen päivävaihdosta @35,00, joten tää olisi tullut alas ilman miun tukiostoja.

Pääomistajat eivät olleet myyyneet mitään välillä IPO -> vvuodenvaihde, tuskin olisivat saaneetkaan. ESOP, joka oli joidenkin työntekijöiden yhtiö, on hävinnyt listoilta. Se on tosin voitu purkaakin. Näkeekö ruotsalaisia ajantasaisia/historiallisia omistajalistoja jostain, tietääkö kukaan, huhuu? Aspiren sivut eivät tässä auta.

Aspire Global - 18.4.2018 18.30

Nyt on jotain, mitä en ymmärrä, ehkä. Kukaan paitsi mie ei ollut kiinnostunut ostamaan uutisen jälkeen Aspirea. Tai ehkä ostajat piti vapaapäivän, kun pörssi aukesi vasta kolmelta. Huomattavaa on, että mie ostin neljänneksen päivävaihdosta @35,00, joten tää olisi tullut alas ilman miun tukiostoja.

Pääomistajat eivät olleet myyyneet mitään välillä IPO -> vvuodenvaihde, tuskin olisivat saaneetkaan. ESOP, joka oli joidenkin työntekijöiden yhtiö, on hävinnyt listoilta. Se on tosin voitu purkaakin. Näkeekö ruotsalaisia ajantasaisia/historiallisia omistajalistoja jostain, tietääkö kukaan, huhuu? Aspiren sivut eivät tässä auta.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.4.2018 16.34

https://www.arvopaperi.fi/kaikki_uutiset/kl-verottaja-odottaa-jattipotti...

Mie en uskalla enää ennustaa Bitcoinin hintaa, etten pilaa 2/2-saldoani.

Sen sijaan ennustan, että moni suomalainen kryptosijoittaja menee veroihin poikki, kun tappioita ei saa vähentää voitoista ja ilmoittamatta jätetyistä kiinni jäädessä rahat on jo juotu eivätkä riitä edes määrättäviin veronkorotuksiin.

Mie ennustin ohjelmat nähtyäni, että Panaman papereista ei verohyötyjä Suomeen tule. Täältä taas tulee ihan oikeatakin rahaa.

 

Technopolis - 18.4.2018 16.24

Olipas hilpeä myyntipurskahdus TPS1V:ssä. J.P.Morgan näytti kovuutta painamalla osakkeen 3,58 asti. Sitten osti vähän 3,685. Miulla ei ollut pilkkiä sisässäcrying. Tosin tuollaiset kyykytykset indikoivat joko ulkkareiden lisämyyntejä tai ei-hintasensitiivistä ulkkaria. Oddsit tyyliin 60/50. Pitää muistaa pilkkiä, vaikka kevätjäät ovat jo aika ohuet.