Olet täällä

Kamux - 12.8.2022 02.13

Mie suhtaudun penseästi näihin 10 minuuttia ennen markkinan sulkeutumista tuleviin negareihin. Joku viikon turva-aika pitäisi olla. Negari tulee sitten osarissa, jos tulee. Lisäksi ne ovat arvokkainta insidertietoa, mitä voi olla. Jos negari päätetään antaa markkinoiden ollessa kiinni, ei ole mithään hättää. Kun negari tulee 18.20 ei sitä oikeasti ole päätetty 18.20. Vaan se on päätetty julkaista 18.20. Ja siinä on hyvin aikaa tekstata koulukaverilleen Penalle, että painapas laput laitaan.

Olen mie vähän taivastellut tätä Kamux-kuumetta. Mutta kun kerroin myyneeni viimeiset Kamuxini kauan sitten, kävivät Kamux-uskovaiset useampaan kertaan kyselemässä mielenterveyteni kunnosta. Oman uskontoni mukaan käytettyjen autojen kauppiaasta ei kuitenkaan voi maksaa P/E 30.

Nyt harkitsen ostoa, koska ollaan ensimmäistä kertaa viimeisen myyntihintani alapuolella.

Heh, ehkä mie vielä vähän kiusaan. Olen nähnyt kaikenlaisia hypejä ja esim. useita erilaisia teknohypejä. Mutta oli tämä aika yllättävää monen kuplan veteraanille, että hypetettiin käytettyjen autojen lisäksi mm. kiuasvalmistajaa ja elokuvateatteriketjua. Ja siis suhtaudun positiivisesti osakemarkkinoiden hypetystaipumukseen. Olen monen hypen siivellä matkustanut jonkun matkaa. En kyllä muista ikinä minkään huippua nähneeni. Kamuxissa maltoin aikoinaan olla +15%.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.8.2022 03.17

Liian vastulliselta vaikuttaminen on arveluttavaa. Huomattavaa lisäksi on, että tämä kysyttiin toukokuun alussa. Siitä on pitkä aika. Kevät- ja alkukesäkuopassa tankkasin isohkosti ja nyt jo vähän keventänyt. Tosin en saanut edes pääsalkkua velan puolelle kuin aivan niukasti. Nyt on jo vähän rahan puolella.

Edessä kolmen tunnin yöunilla jännittävä sali ja sen jälkeen yhden lapsen synttäridinneri. Luultavasti nukahdan pöytään kahvi + avec -vaiheessa. Tosin miun penskat siitä tuskin järkyttyvät.

Jos Citykani olisi tehnyt huonon tuloksen, olisin luultavasti nukkunut kuin pikkulapsi. Eli nukahtanut, herännyt ja itkenyt vähän ja sitten taas nukahtanut. Pekka Salmi sanoikin, että kaikki nyt kestää häviämistä. Mutta voittamisen kestäminen se vasta vaikeata on.

Näytä koko viesti
Neogames - 11.8.2022 01.00

Tämä pitää varmaan jaksaa katsoa. Tosin olen sopinut meneväni salille 15.30, joka nähdäkseni on webcastin alkamisaika. Mutta katsoo tuon taltioinnin sitten huomenna, tänään ei ehdi mitenkään.

NeoGames will host a live conference call and audio webcast on Thursday, August 11, 2022 at 8:30 a.m. Eastern Time, during which management will discuss the Company’s second quarter results and provide commentary on business performance. A question and answer session will follow the prepared remarks.

The conference call may be accessed by dialing (866) 652-5200 for U.S. domestic callers or (412) 317-6060 for international callers.

A live audio webcast of the earnings conference call may be accessed on the Company’s website at ir.neogames.com. The replay of the audio webcast and accompanying presentation will be available on the Company’s investor relations website shortly after the call.

Höpinät olivat hyviä ja luvut ystävällisesti sanottuna pehmeitä. Mutta niin on Afrikan markkinakin, jonne NeoGames ja BtoBet ovat jo etabloituneet. 

  • Expanded presence and dominant position in Africa sport betting solutions to 27 countries with a new BtoBet agreement to enter Ethiopia with sportsbook offering to a leading local operator UtopBet.

Nyt sitten tiedän Etiopian johtavan sportsbookin nimenkin.

Näytä koko viesti
Citycon - 11.8.2022 10.52

Lyhyehkö webcasti edelleen ilman liikkuvaa kuvaa. Ei ollut kelloa soimassa tätä varten, mutta ilmeisesti edelleen voittamisen kestäminen on vaikeaa ja nukuinkin kaikki kolme tuntia.

Jotain poimintoja:

92% vuokrista indeksoituja.

Euro on vahvistunut Q3. Q2 Eurotulos otti osumaa heikoista kruunuista.

Kauppakeskuskiinteistömarkkina on aktiivinen, erityisesti verrattuna velkamarkkinaan. Oma arvaukseni on, että yritysbondimarkkina vielä petraa. Jännää miten siellä painetaan samoille narikoille vuoden välein ensin suuruusluokkaa prosentin rahaa ja sitten yieldit menee viiteen ja yli. On siis hassua, että mitä ilmeisimmin bondi- ja osakesijoittajat ovat ihan täysin eri eläimiä. Mie olen kaikkiruokainen. Kaikki käy, kunhan tuottovaatimus ja riski/tuottosuhde täyttyy. Bondeja ollut harvakseltaan, koska omien rahojen sijoittaminen prosentilla parilla tuntuisi vähän hönöltä.

Neuvotteluja käydään edelleen non-core asseteista.

Heikentynyt kuluttajaluottamus ei ole tuntunut vielä missään ja Citykani näkee sen viimeisenä.

Joillekin meistä alkoholi on välttämättömyyshyödyke😎, sanoi mr. Ball. I agree.

Reittausten pitäisi pysyä tai ehkä jopa Moodys Baa3 negative mennä stableksi, kun operatiivinen tulos paranee.

Ei juuri uutta, paitsi ilmeisesti joku intialainen (aksentin perusteella) analyytikko, jonka esittelystä ja kysymyksestä en saanut mitään selvää. Kyseli ilmeisesti juuri luottoluokituksesta, ehkä jopa bondianalyytikko.

Edelleen toivoisin siis liikkuvaa kuvaa webcasteihin🙏. Vaikka ei Ballin ja McLeodin pärstissä mitään vikaa olekaan. Eikä voisikaan olla, ovathan amerikkalaisia.

Joku anaali olisi voinut kysyä, paljonko Citycon maksaa Suomessa kiinteistöveroja tällä hetkellä. Ehkä sen saisi kaivettua jostain vastuullisuus- tai verojalanjälkiraportista🤔. Tosin vain kaksi soitti, kiireinen päivä.

Kussi +2,34% @7,21. Voisin kuvitella anaalien päivittävän arvailujaan ja targettejaan ylemmäksi ja istun käsieni päällä. Tämähän käväisi ennen osaria 7,50 ja osari oli hyvin positiivinen. Olisi hauska muuten kysellä siltä SE-Bankenin(?) analyytikolta, joka antoi targetin 4,50, että oliko hyväkin osuma. Kaveri jänkäsi jossain koronawebcastissa, että Cityconin uusien vuokrasopimusten hinnat ovat romahtaneet (tukholmalaiset kiinteistönvälittäjät olivat kertoneet tai jotain). Ball vastasi, että "That is not simply true". Tällä kertaa yhtiön tj oli paremmin kartalla kuin hevosmiesten tietotoimisto.

Niukahkosti asiaa osarin ulkopuolelta. Esitysmateriaali löytyy tuolta:

https://www.citycon.com/sites/default/files/material/CTY_Audiocast_Prese...

Näytä koko viesti
Kempower - 11.8.2022 10.00

Yhtiö päivitti näkymät vuodelle 2022.

Kempower odottaa tarjoamiensa tuotteiden kysynnän jatkuvan hyvänä ja markkinoiden kehittyvän suotuisasti.

Koska olemme menestyksekkäästi laajentaneet jalansijaamme Pohjoismaiden ulkopuolelle, emme odota, että kausivaihtelu liikevaihdossamme olisi merkittävää eri kvartaaleilla.”

Aiemmin Kempower odotti kausiluonteisuuden vaikuttavan liikevaihtoon.

Jännä guidance-päivitys. Toivotan Kempowerille kaikkea onnea ja menestystä. Itse otin 2021 pelkät pikikset, kun ei näistä vihreän kuplan firmoista ota selvä, mikä niistä pärjää. Kempower ilmeisesti kuuluu pärjääjiin.  

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 10.8.2022 11.53

Kurkkasin salkkuraportin heti 6 päivää sen saapumisen jälkeen. Sehän oli enää miinuksella 12,45%💪, kuukaudessa +7,95%. Salkun painavin eli Stocka sulkeutui 2,50 heinäkuun lopussa, tänään kolmosessa. Tosin en tiedä noista teknosijoitusten kehityksistä, mutta jokohan kohta saan Jensin Sijoitustiedon Teerenpeleihin😎?

Näytä koko viesti
Citycon - 10.8.2022 11.22

Cityconin EPRA NDV romahti

EPRA NDV kuvaa yhtiön arvoa tavallisessa myyntilanteessa, jossa laskennalliset verovelat, rahoitusinstrumentit ja tietyt muut oikaisut lasketaan täyteen realisoitumisarvoon verovaikutuksella huomioituna.

Tämä laski vuodenvaihteen 10,27 -> osarin 8,26. Selitys on joukkovelkakirjojen markkina-arvon lasku 240,9M. Tämä on muuten jotain, jota on vaikea ymmärtää, on vaikea ymmärtää. Me poteroita kaivamme elämään ja astumme niihin asumaan. Mie oon tosi huono etumerkeissä. Mutta äkkiseltään ajattelisin, että jos bondien markkina-arvo on laskenut, niin velan saa halvemmalla ostettua takaisin. Ja tämä olisi tavallaan hyvä asia. Ei tietenkään jälleenrahoituksen, mutta muuten. Jospa joku pätevämpi laskentaekonomi, joka olisi vaikka tehnyt enemmän laskentaekonomin hommia kuin mie (yksi päivä riittää) pystyisi selittämään?

En tykkää Pallin hehkutustyylistä, mutta olihan tätä nyt syytä hehkuttaa. Kiinteistösijoitusbisness on prosenttipeliä. Kun prosentit ovat oikein päin, heplo peli. Jos ei, olet kusessa.

Päivitin excelini ja hinnalla 7,04 P/E 13, ja P/EPRA NRV (kuvaa arvoa, joka vaadittaisiin yhtiön uudelleenrakentamiseen ja olettaa, ettei omaisuuseristä luovuta) 59% ja P/EPRA NTA (painottuu kuvaamaan yhtiön aineellisten omaisuuserien arvoa ja olettaa, että yhtiö ostaa ja myy omaisuuseriä, selkeyttäen laskennallisen verovelan määrää) 67%. Osinkotuotto 7,1%, jota pidän tämän vuoden osalta selvänä.

Lisäksi pitää kiinteistöveroja nostaa nopeasti ja rankasti ja laman tulla syvänä, ettei Citycon tee ensi vuonna parempaa tulosta kuin 2022. Lippulaivasta tulee 18M enemmän kuin 2022 ja se on 10 pinnaa lisää operatiiviseen tulokseen.  Indeksitarkistukset vuokriin tulevat vuoden vaihteessa. Veloista on 100% kiinteäkorkoisia. "Rakennusoikeuspotentiaalia" on 300M ja seuraavan 12 kuukauden aikana odotetaan tästä realisoituvaksi 60M. Vaikka Pallin sanat ovat karvaisia kuin Eesaun kädet, ovat numeronsa aina olleet varovaisia. Kun näin otsikon, toivoin, että olisiko EPRA ennustevälin keskipistettä nostettu oikein sentillä ja sanoin ääneen, että tuskin. Eikä ollutkaan, puoli senttiä tuli, mutta pelkällä alalaidan nostolla, mikä on hyvä asia.

Toki tuloksessa on bondien ostosta tullutta hyvää, mikä ei voi jatkua ikuisesti, mutta mie olen aina panostanut CItykanin omaan tulosennusteeseen ja näkymiin. Toteutuneet numerot eivät ole se juttu, vaan miltä tulevaisuus näyttää.

Oli paljon parempi kuin odotin ja meni yli anaalien ennusteiden. Myin tänään peloissani vähän, mutta en itke yhtään. Luulisi nousevan, tosin 6,5x ostettuja on muillakin kuin miulla, joten en lähde arvailemaan pörssikurssia. Senhän näkee sitten ruudulta. 

Vielä kuitenkin osoitan vertailukelpoisten vuokrien 6,2%, kävijämäärien 14,6% ja asiakkaiden myyntien 8,8% nousua. Tosin sitä Ball ja McLeod alleviivasivat jo osarissa ihan tarpeeksi, että voi hyvin jättää loppuun. Jatkossa kasvuluvut eivät kyllä ole vastaavia, kun ei voi enää verrata koronapelko-aikaan ja ostovoima ottaa osumaa.

Norjassa on muuten 32% Cityconin kiinteistöistä ja voisin visioida, että siellä ei ostovoima ota ihan hirveästi lähipäivinä osumaa. Tämä ihan sillä ekonomistin ajatuksella, että öljy ja kaasu ovat aika messevissä hinnoissa.  

Näytä koko viesti
Citycon - 10.8.2022 09.52

Tämän olinkin missannut:

"Yökerhoa ei enää ole, mutta niistä ajoista on muistona alkuperäinen discopallo katossa IsoKristiinan puolella. On hauskaa katsoa, miten kaikkein pienimmät kauppakeskuksen kävijät alkavat pyörähdellä ja tanssia käytävällä pallon nähdessään."

Mie olen tuon diskopallon alla pyörähdellyt ja nykinyt (silloin tosin luulin tanssivani). Seuraavalla Lappeenrannan reissulla pitää bongata.

https://www.citycon.com/fi/citylife/vuokralaistarinat/hotelli-lappeen-vi...

Näytä koko viesti
Inflaatio - 10.8.2022 07.49

Mie en lähe lomille. Se on nuoriso, jonka täytyy virkistäytyä lapsiperelomista toimistolla😎. Mutta tämän päivän jälkeen aavistuksen keveämmällä salkulla huomiseen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.8.2022 07.38

Haa, elämäntavoitteeni ovat askeleen lähempänä.

Eilen otin penkiltä 6x90 (6 spottaajan mukaan hipaistuna) ja perään 10x82,5. Saatan laittaa satasen tankoon ensi viikolla, jos ei kivistä mistään pahasti ja saan jomman kumman vakispottaajista mukaan. Elämäntavoitteeni ei ole kuitenkaan se satanen, vaan 10x90. Yksi kasinon brusheista sanoi noin kymmenen vuotta sitten saavansa sen silloin. Olin silloin about 10x80, joten 2,5 kiloa kymmenessä vuodessa kymppiin lisää, not bad.

Tänään oli jalkapäivä ja kyykkäsin uuden elämäni kovimman sarjan 10x20 5x60 5x80 5x85. Melko kukkakeppeilyä, mutta jos polvi kestää, otan vielä ennen hiekkahoitoa 5x100.

Citykanin loppukiri nosti pääsalkunkin ath:hon, ytd 12,89%. Joskin olen mitä ilmeisimmin taas ollut koskemassa kiinteistösijoitusyhtiössä Paavo Väyrysen jäljiltä paskaan ja ottanut semi-isosti Fleming Propertiesia laskeviin. Tänään otin vähän @91 ja myyjä näytti olevan lopussa @90. Keskihintani 100,55. Ymmärrän kyllä, että rahoituksen uusimisessa voi tulla suruja ja murheita, mutta eikähän ne suttaannu. Paitsi jos Ässäkeskus muuttaa pois Vallilasta ja sitten ollaankin kusessa. Yhden kiinteistön firmoissa on kaikenlaista jännää. Toivottavasti Meiran seuraava tulipalo ei leviä Ässäkeskuksenkin puolelle. Hajautuksessa on toki puolensa, eli en mene poikki, kävi Vallilassa mitä tahansa.

Vähän juustohöyläilin tänään jo syklisiä ja Sampoakin. Jos nousu jatkuu, höyläilen lisää. Jos karhut alkavat taas kaataa katulamppuja, otan halvemmalla takaisin. Heplo peli.

Tässä voi käydä muuten niinkin, että en stagflaatiokuopassa sitten saanut sijoitusastetta edes sataseen. Vanheneminen on vittumaista ja tekee varovaiseksi😥.

Citykanin osarissa riiittää kuitenkin vielä jännitettävää. Se nyt sentään on törkeässä ylipainossa, että en vielä ihan arkkukunnossa ole.

 

Näytä koko viesti