Olet täällä

Daytrader

Daytrader

  • Liittynyt 12.1.2016
  • 377 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.9.2018 9.15

Aiempi vastaus taisi hävitä bittiavaruuteen. Pointti oli, että ei Suomessa kirjojen kirjoittamisesta oikein omilleen pääse. Pitäisi olla aika kova tsemppi ja innostus, että lähtisi noin isoon projektiin. Mutta Sijoitustietoon mulla on ollut ajatuksena kirjoittaa 10 osainen opas tässä kesällä, mutta johonkin se kesä meni. Tarkoitus oli lähteä ihan perusteista ja päätyä markkinoiden voittamiseen ja jopa treidauksen avainasioihin. Jos siinä alkuun pääsis, niin kyllä niitä varmaan alkais tuleemaan.

Joku tommonen alle 50 kirjasivun projekti on paljon toteuttamiskelpoisempi kuin julkaistava 200 sivun kirja.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.9.2018 16.03

Kiitos palautteesta! Motivoi kyllä jatkossakin kirjoittamaan ahkerasti.

Tärkeintä Stop-losseissa on, että tietää maksimimäärän, mitä voi hävitä. Kun piikki ei ole auki, on helpompi hengittää. Tekninen analyysi on ihan hyvä tapa määrittää stopari. Ei siinäkään mitään vikaa ole, että määrittää euromääräisen tai prosentuaalisen maksimitappion. Jos sijoitusteesi on arvoon perustuva, ei stopari ole ihan pakollinen, kunhan fundamentit pysyvät odotetussa.

Itse käytän kaikki edellä mainittuja tapoja. Joskus jopa ajallista stoparia, eli jos joku ei lähde toimimaan parissa päivässä, niin miksi kolmantena?  Jos ei ole paljon kokemusta, suosittelen systemaattista stop-lossien asettamista.

Amer - 20.9.2018 15.16

Olen hieman adjusteerannut tavoitteitani Amerin suhteen. Uskon kyllä hallituksen puollon olevan varsin todennäköinen ja koko kaupan olevan todennäköinen. 36 euroa alkaa kuitenkin olla taso, missä en enää pidä isoa riskiä osakkeessa. Eli suurin osa on mennyt myyntiin, ja enää pari tuhatta jäljellä. Jos alunperin toivoin 37-38 euron hintaa, niin olen siitä joustanut 36-37 haarukkaan. Eli kun 37 lähestyy ilman lisätietoja, niin menee loputkin myyntiin. Kun osakkeita sai ostettu samoin tiedoin 34 euron alta, niin tämä yli 5% nousu kelpaa oikein hyvin.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 17.9.2018 9.07

Palaan vielä Ameriin ja M&A:n. Fuusioista ja yritysostoista on hyvä uusi podcasti, jonka jakso, missä haastatellaan Bloombergin M&A reportteria kertoo raportointikäytännöistä, mikä on siis syy, miksi olisin halunnut ostaa Ameria vähän enemmänkin.

https://www.accordingtosourcespodcast.com/podcast/

My interview with bloomberg M&A reporter Ed Hammond / My thoughts on IDTI (EP 13)  + part 2 Why do deals die midway through the process (EP: 14)

-Tärkein pointti on, että kun uutisen breikkaa WSJ tai Bloomberg, niin se ei ole enää huhu. Se on varmistettu ja lähes fakta. He ovat hyvin varovaisia tuomaan esiin hyvin alkuvaiheessa olevia prosesseja. Jos huhu tulee CNBC:ltä tai muulta melko viihtymispainotteiselta medialta, se on silti todennäköisesti paikkaansapitävä, muttei yhtä varma voi olla. Sitten on muita medioita, joilta voi odottaa vähän mitä vaan. Ja toki myös blogeja yms, jotka tahallaan antavat väärää tietoa.

-Eli tiistaina oli mielestäni yli 90% todennäköisyys, että Amer huhu pitää paikkaansa. Jos kyse olisi ollut jostain osakevaihtosekoilusta tai Amer ilmoittaisi heti, ettei hallitus puolla ehdostusta, niin sitten 10% nousu olisi ollut riittävä tai jopa vähän liikaa (jo pelkkä kiinnostus nostaa osakkeita). Mutta odotusarvot paremmalle toteumalle olivat todella todella hyvät. Huhun lähde on siis älyttömän tärkeä.

-Kun huhu oli vahvistettu, ja sain valtaosan osakkeista myytyä, niin alkoi harmittamaan Suomen median laiska raportointi. On ihan ok sanoa, että fuusio voi kariutua. On ihan ok jopa sanoa, että se on todennäköistä. Mutta näiden ilmaisu ilman mitään vaivannäköä perusteluun, on jotenkin turhauttavaa. Etenkin jos on osakkeessa positio. Toki, eihän Suomen talousmedia ole kovin tärkeässä roolissa missään suhteessa, joten turha siitä on turhautua.

-Ihmisen päätöksenteko on hyvin herkkää. Behavioral biases etc. Jos turhaudun johonkin asiaan, voinko luottaa, että olen täysin unbiased, eikä treidauksesta tule tapa osoittaa olevani oikeassa? Mietin tätä tosissani, ja tulin johtopäätökseen, että on helpompi jumiutua positioon, jota julkisesti voimakkaasti puolustelee. Sen takia vähensin Amer positioita. Odotusarvo ei tässä vaiheessa ole lähellekään niin hyvä kuin huhuvaiheessa, joten position pitää olla selkeästi pienempi.Vaikkei Anta edusta tyypillisiä riskejä, mitä kiinalaisten yritysostoissa on, niin tilastot kiinalaisten yrityskauppojen peruuntumisesta länsimaissa ovat vähän huolestuttavat. Samoin mielestäni rahoituksen saamisen ongelma ei pitäisi tässä olla niin iso juttu, koska firma on nettovelaton kassavirtakone ja tekee kaupan muiden kanssa. Silti pitää kysyä, miksei ostohalua Amerin osakkeeseen löydy. Toki suurin osa M&A arbitraasikaupankävijät keskittyvät kauppoihin, josta yhteisymmärrys on löytynyt, mutta silti ostoinnon puute on yllättänyt.

- Podcastissa mukana myös mm hauska keskustelu Nokian Juniper yritysostohuhussa, josta reportteri vihjaa, että Nokian asian kieltävä tiedote asiasta ei välttämättä pitänyt paikkaansa. Eli, että keskusteluja varmaan oli käyty.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 22.12

jayboy kirjoitti:

Moi

Mitä olet mieltä, että pitäisikö pienen salkun kiertää koko ajan (nyt puhutaan noin 20k kokoisesta salkusta)? Nyt mulla on koko 20k kiinni lupaavissa osakkeissa joissa näen potentiaalia pitkällä aikavälillä ja maksavat kohtuullista osinkoa. Olen ajatellut tätä salkun "runkona" ja sitten treidannut Nordnetin superluotolla noin toisella 20k. Toistaiseksi tämä on sisältänyt muutamien päivien/viikkojen/kuukausien näkemyksiä ei siis päivän sisäisiä liikkeitä.

Kierrätitkö itse alkuaikoina koko pääomaa koko ajan vai oliko joitain pidempiaikaisia näkemyksiä? Nyt olen käsittänyt, että sinulla löytyy jo pidempiaikaisiakin omistuksia. Minulle tulee ongelmaksi se, että hyvin nousseet pidempiaikaiset näkemykset tekisi mieli myydä ja laittaa pääoma kiertämään.

Jos ei ole ihan varma siitä mitä tekee, niin yleensä mitä vähemmän kauppaa, sen parempi.

Kun on tilanne, että jää töistä pois pienellä pääomalla, niin pääoman on pakko kiertää. Oikeastaan vasta 1,5v aloittamisen jälkeen otin kuukausiksi sijoituksia salkkuun.

Rehellisesti sanoen, mun on hyvin vaikea tietää, mitä sun pitäis tehdä. Suurimmalle osalle ihmisistä pääoman laittaminen kiertämään on iso virhe, eikä mulla ole riittävästi tietoa sun tapauksessa tietääkseni miten asia on.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 17.54

Lantti kirjoitti:

Olet ilmeisesti jonkin verran Danskenkin rahanpesuskandaalia seuraillut, muuttiko tämän päiväinen WSJ:n artikkeli (https://www.wsj.com/articles/u-s-probes-danske-bank-over-money-launderin...) juttua mielestäsi jollakin tavalla?

Itse ostin 180 kruunusta ekan erän, tarkotus lisäillä mahdolliseen alamäkeen jos ei mitään ihan mullistavaa nouse esiin, ja jättää sitten pidempään pitoon. Ensi viikollahan Danske tulee jonkun sisäisen selvityksen kanssa julkisuuteen, siitä varmaan saadaan taas reippaammin liikettä suuntaan tai toiseen.

Joo mulla on 500 kappaleen seurantapositio. Tänään otin salkkushortin tohon uutiseen. Onneks tässä nyt ei ole ollut paljon pelissä. Olishan se pitänyt nähdä, että näissä aina paskamyrsky vaan paisuu ja paisuu. Nyt puhutaan jo viiden miljardin sakoista. Aika munaus, ettei kaikkea kerrota kerralla vaan tietoa tippuu pikkuhiljaa. Tämä on juuri päinvastoin kuin kriisiä pitäisi hoitaa. Kyllähän tässä on hirveät sakot jo hinnassa. Harkitsen lisäämistä jossain vaiheessa, mutta pitäis vielä luvut käydä läpi. Vuoden päästä tämä on luultavasti kaukainen muisto ja silloin osake hinnoitellaan taas lähemmäksi vertailuyhtiöitä.

Jännä treidi tänään aiemmin mainitulla NIO:lla, eli shortti 14,20->11,10. Pieni positio toki, mutta aika hurjaa, kun lappu liikkuu 10% minuutissa.  

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 15.11

-Kiina oli aika paljon kehittynyt sitten viime vierailun 12 vuotta sitten. Kirjoitin maan taloustilanteesta pitkää tarinaa, mutta sitten tajusin, ettei sitä kukaan jaksa lukea. Pitää muokata siitä vähän skarpimpi, ennen kuin sen voi julkaista. Mutta kokonaisuutena reissu oli hyvä sekä levon että oppimisen kannalta. Vaikka kävinkin lähinnä vauraissa kaupungeissa (Shanghai, Hangzhou, Macao), niin sai siitä ainakin Itärannikon tilanteesta hyvän kuvan. Toki pitää ymmärtää, että jos käyt hyvän hotellin viereisessä ruokakaupassa, ei se kuvaa mitenkään keskimääräistä kiinalaista ruokakauppaa. Surffailemalla sivummalle pääsee jo vähän autenttisempaan maastoon, vaikka sekin kyllä eroaa tier4 kaupunkien meiningistä.

Shanghai on aika jännä kaupunki, mutta turhan täyteen rakennettu, jotta siellä viikkoa pitempään viihtyisi. New Yorkista moni voisi sanoa samaa, mutta siellä on kyllä jotenkin erilailla tekemistä ja fiilistä.

Paremmin ymmärtää esimerkiksi mihin monen kuluttajabrändin ja varsinkin luksustuotteiden kasvu ja hyvä kannattavuus on perustunut. Joka kulmassa tuppaa olemaan Starbucks, Applen liikket kuhisevat ihmisiä, ja Niken kauppoja riittää hyvillä paikoilla.Nämä eivät aina näy kauppatilastoissa globaalien tuotantoketjujen takia, mutta kyllä sieltä rahaa valuu myös tänne länteen päin. Ymmärtää myös paremmin, miten Tencent ja Alibaba tekevät niin rutosti rahaa. Jengi on vielä enemmän kiinni, jos mahdollista, älypuhelimissaan kuin täällä.

-Anta oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta hyvä, että kävin kaupassa katsomassa mihin sen kasvu perustuu. En ollut ihan vakuuttunut, että pystyisi länsimaissa kilpailemaan UA:n, Niken yms kanssa, mutta siinähän Amer tulee edes jossain määrin avuksi. Amerin tuotteita oli häviävän vähän näkyvissä, mutta varmasti Pohjois-Kiinassa tilanne on parempi.

-Pandoraa olen hieman ostanut ja heillähän Kiina on ollut iso ongelma viime kuukaudet. He ilmeisesti pyrkivät Kiinassa enemmän luksussegmenttiin nostamalla hintoja, mutta tämä strategia on lävähtänyt silmille. Pandoran kopiotuotteita on alettu myymään, ja muista maista on vastoin sopimuksia alettu tuomaan muista maista. Nyt yhtiö laski tuotteiden hintoja, joutui negaroimaan ja kurssi on laskenut roimasti. Olen aika varma, että negatiivisia uutisia on vielä tulossa, mutta silti omistan yhtiötä. Vaikka tulos puolittuisi, ei arvostus kuitenkaan olisi aivan kohtuuton ja kassavirta on yhtiöllä hyvä. Kiinassa viidestä liikkeestä on vaikea tehdä hyviä johtopäätöksiä, mutta kyllä niissä enemmän tuntui oleman jengiä kuin Swarovskilla.

-Tämäkin adeknootti vain: HM kaupat eivät mielestäni olleet niin hyvillä paikoilla ja niin suosittuja kun Zarat ja Inditexin liikkeet. Etenkin juuri Zara tuntui olevan suosittu. Luultavasti ei siis minkään johtopäätöksen arvoinen, mutta voi olla osa selitystä, miksi Inditex kasvaa ja HM ei niinkään. Toinen huomio oli, että Uniqlo tuntui olevan myös hyvissä asemissa verrattuna Henkkamaukkaan. Peter Lynch teki tällaisilla havainnoilla hyviä päätelmiä, joten ehkei ihan huuhaata ole.  Mutta hälyn erottaminen signaalista voi olla mahdotonta. Mutta on sitä vähemmänkin hauskoja tapoja huijata itseään.

-Kävin Nion lippulaivamyymälässä tutustumassa heidän autoihin. En SUV ulkonäöstä niin välittänyt, mutta hinta tuntui olevan järkevällä tasolla. Mietin aiemmin viikolla, että ostan vähän spekulatiivisessa mielessä osaketta. Sitten eilen, kun katoin, niin osake oli noussut 6,6 dollarin avauksesta yli 8,5 dollarin, ja ajattelin, että en taida enää uskaltaa. Voi perse, 13,28 tänään jo pre-marketissa reilulla vaihdolla. Terve! Ei auttanut harmitukseen sitten yhtään.

Sijoituksista

-Otin aika reippaan longin Ruotsin Kruunuun 10,64 keskihinnalla. Ajattelin, että heikot vaalit on jo diskontattu. Positio oli 450 teur arvoinen, sain siitä puolet kiinni parin prosentin voitolla. Mennään pienemmällä positiolla vähän pitempään. Myös kultaa olen ottanut 8% salkusta, stopari ostohinnassa. Ei ole kiinnostusta alkaa gold bugiksi

-Ambun shortti liittyi treideihin, joista on viisinumeroinen tili tältä vuodelta. Otin puolet shortista kiinni 185, loppupuolikkaalla koitetaan päästä ainakin 150 DKK:n asti. Tästä ollaan Tomi Haatajan blogin puolella puhuttu enemmän. Teesini kilpailun lisääntymisestä toimii ihan hyvin ja hallituksen puheenjohtaja latasi osakkeita ihan kunnolla myyntiin private placementilla 10% alihintaan.

-Ylimääräiset Lehdot tosiaan myin elokuun lopussa, mutta nyt kun taas sai alle 7,8 euron, niin koitetaan uutta roadtrippiä. On taas yli 10k näitä. Riittävän monta kierrosta, kun tekee, ei haittaa, vaikka menisi lopulta nurin.

-Amerissa tuntuu, etten ole ihan täysin neutraali enää, kun ketuttaa tämä negatiivinen asenne tarjoukseen Suomessa. Voi olla, että homma menee karille, mutta voisihan sitä edes koittaa, jos saadaan yhdestä epäsuomalaisimmasta yhtiöstä ylihinta napsastua kiinalaisilta. Olen vähentänyt positioni alle 5k, kun tuntui että voin olla biased. En ehkä kaipaa nyt yli 25 keur päivätappiota, jos homma meneekin puihin.

-Ostin tänään vähän XXL:ää. Nokian on tehnyt parin prosentin painolla paluun salkkuun, vaikka näenkin vielä negarin mahdollisena. Kryptoja otin myös salkkuun pienen vedon, niin kuin kryptokeskustelussa ilmaisin.

-Bayerissa headline riski iski siinäkin ja osakkeet menivät 7 teur tappiolle. Olen tutustunut caseen, enkä usko, että tuomio syövän aiheuttamisesta pitää ylemmissä asteissa. Vaikka pitää, se tuntuu olevan aika hyvin jo hinnassa. Kukaan ei halua omistaa tätä yhtiötä, joten tottakai multa löytyy. Veoneer on pysynyt ylhäällä, joskaan ei enää jaksanut nousta. Se on Lehdon kanssa salkun isoimmalla painolla (Amer on erikoistilanne). Myös JD.com:ssa iski sekä Kiina/EM ongelmat tuulettimeen ja samaan aikaan johtajan väitetään tehneen jotain seksuaalisesti sopimatonta Yhdysvalloissa. Tämmöisiä yllätyksiä tullut. Vaikka salkku on ATH, niin ei nyt sentään ihan kaikki voi osua.

-Loman jälkeen treidaus on ollut petollisen helpon tuntuista. Tänäänkin tuli Fortumista pari tuhatta euroa ja Intrumista viisi. Tarkoitus kuitenkin tehdä suurin osa päivistä jotain muuta kuin katsella kursseja. Tarkoitus on olla vähän enemmän mukana yhden pienen SaaS-firman toiminnassa mukana. Mulla ei ole siinä vielä mitään taloudellista intressiä edes, mutta asia kiinnostaa monella tavalla.

Vuosituotto seilaa 44% tienoilla, joten ei suhteen valittamista. Aina välillä asiat menevät putkeen. Silloin on hyvä jo henkisesti varautua, että tulee niitä aikoja, kun tuntuu käyvän koko ajan huono tuuri. Enköhän minä niistä silti tänne valita, kun aika koittaa! Viimeistänä ensi viikolla, kun Amerin hallitus keksii jonkun tekosyyn olla suosittelematta Antan tarjousta.

Huomio itselleni: Edelleen painoa on liikaa arvossa ja liian vähän momentumissa. Jos tulee jotain hyviä momentum ideoita pienten perustelujen kera, niin arvostan jakamista!

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 14.47

EkeKeke kirjoitti:

Käytätkö muuten aliarvostettujen yritysten etsimiseen keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä mitään screenereitä vai käytkö yksitellen läpi pohjoismaan pörssiä ?

Mitä mieltä olet "valmiiden" screenereiden käytöstä kuten Piotroski F-score, Magic formula jne ?

Näppituntumalla. Ei täällä ole niin paljoa yrityksiä, etteikö niitä pystyisi hanskaamaan. Pohjoismaiden ulkopuolelta etsin yhtiöitä Bloombergin screenillä. Mutta saman asian hoitanee ilmainenkin screeneri. Nuo mainitsemasi ovat ihan hyviä. Itse haen yleensä EV/EBIT tunnusluvulla, mutta sitten taulukossa näkyy pääoman tuotto ja muuta vastaavaa. Sitten pureudun vähän syvemmälle yhtiön toimintaan.

Amer - 14.9.2018 9.31

Aika uskomatonta, miten Suomessa Amerin ostotarjoukseen suhtaudutaan versus ulkomailla. Suomessa korostetaan kovasti, että tämä nyt on tällaista tunnustelua, ulkomailla taas kirjoitetaan, että yritysostolla on logiikka, hinta on hyvä ja tätä on harkittu pari vuotta. Tapahtui yrityskauppa tai ei, olisi hyvä perustella, miksi tämä tarjous on haihattelua.

Suomi:

Kauppalehti ”Urheiluvälineyhtiö Ameria Mäkinen pitää kuluttajapuolen yhtiöistä mielenkiintoisena ja hienona yhtiönä, joka sopisi Solidiumin salkkuun. Kiinalaisyhtiön vedätykseen Solidium ei kuitenkaan lähde” (Helsingin sanomat taas kirjoittavat, että Solidiumin mielestä hinta on niin kova, ettei sitä vastaan kannata lähteä taistelemaan, mikä on vähän eri tulkinta)

Inderes: "Amer Sportsin kiinalaisilta saama alustava ja sitomaton ”kiinnostuksenosoitus” antoi yhtiön osakkeelle kuvitteellisen 40,0€ hintalapun. Konsensustavoitehinnoista ja eilisestä kurssireaktiosta päätellen markkinat antavat tämän toteutumiselle alle 50%:n todennäköisyyden. "

Kauppalehti: Kiinalaiset voivat lyödä hudin Amerin ostossa "Kiinalaiset kuvasivat tarjousta ilmaisulla ”kiinnostuksen osoitus”. Epäselväksi jää se, kuinka tosissaan Anta kärkkyy yli 90 prosentin osuutta Amerista. Tiistaisen pörssitiedotteen mukaan Amer ei tällä hetkellä käy neuvotteluja osakkeidensa myynnistä. Kiinalaisyhtiö noudattaa perinteistä kaavaa länsiyhtiöiden ”valtauksessa”. 40 euron tarjouksesta voi päätellä, että ensin nousee koepallo hinnasta ilmaan ja sitten seuraa odotus siitä, ottaako joku kopin. Mikäli perinteinen kaava pitää kutinsa, kiinalaiset saattavat käynnistää kuukausien väännön ostokohteesta, johon voi liittyä tarjoushinnan nostaminen. Amerin kohdalla tuskin käy näin."

En oikein ymmärrä, miten muka jää epäselväksi, ollaanko Antassa tosissaan tarjouksen kanssa. Ei perusteluja. Ei huomioita, että he ovat katsoneet Ameria kaksi vuotta. Ei tämmöisiä tarjouksia heitetä hihasta, vaan ne pohditaan lakimiesarmeijan kanssa. Tämä on melkein 10 miljardin euron markkina-arvoinen firma, ei mikään nakkikioski. Kiinnostuksenosoitus tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, ettei haluttu tehdä vihamielistä ostotarjousta ohittaen hallitus. Vihamielisten ostotarjousten kariutumistodennäköisyys on moninkertainen verrattuna ystävällisiin.

Tässä kommentit kasainvälisesti, mitä löysin:

"HSBC positive to Anta Sports' potential deal"

"Anta bid at EUR40 makes a lot of sense, BUY Amer now, Anta closing"  - Bucephalus research

"Amer Potential Offer at EUR40/share Attractive, JPMorgan says"

" Amer Takeover by Anta likely to happen, ABG Sundal Collier Says"

"Handelsbanken says potential bid from Anta would release a major part of the hidden value in the company"

Financial Times LEX column: "The mooted cash offer from a consortium including Chinese buyout firm FountainVest Partners is about 40 per cent more than Amer’s undisturbed price. In response the share price of Amer Sports jumped by a quarter to €36, just €4 short of the proposed offer. Anta’s shares slid nearly 2 per cent in Hong Kong. Amer’s shareholders might push for more. Its management is well regarded and the outlook is encouraging. That said, it has been moving at a more sedate pace than Anta, whose returns have been three times higher over the past five years. Amer has no controlling shareholders and investors are unlikely to be sentimental."

"HSBC Global Research citing Anta Sports from call yesterday regarding its proposed acquisition of Amer Sports in Finland indicated that Anta has been studying Amer Sports for two years." "Management shared that they have sufficient bank facilities to finance the deal by bank loans and equity raising is not preferred." "Anta would own 51% of Amer Sports and the deal would be financed solely by debt and current cash"

Huatai Research: "We are positive on potential synergies", but "Uncertainty over deal structure and funding pose near-term risks"

Daiwa (arvopaperin lainaus): "Analyytikot ovat vakuuttuneita siitä, että Amer Sportsin ostaminen oli hyvä veto Anta Sports Productsin kannalta. He viittaavat Antan johdon keskiviikkona pitämään konferenssipuheluun. Analyytikoiden mukaan Anta indikoi, että Amer Sports sopisi hienosti kiinalaisyhtiön multi-brand-strategiaan, sillä monet suomalisyhtiön brändeistä on suhteelliset uusia Kiinan markkinoilla. Daiwan asiantuntijat näkevät "suunnatonta pitkän aikavälin kasvupotentiaalia" Amer Sportsin brändeille, kun ne täydentävät Antan brändiportfoliota. Lisäksi se antaisi vipuvoimaa olemassaoleville vahvuuksille urheilubrändien hallinnassa ja kasvattamisessa."

Taidan myydä Amerini, niin ei sitten harmita niin paljon, kun Kauppalehden toimittajat tekevät kunniakierroksia epäonnistumisen jälkeen.

Päivän shortti - 14.9.2018 8.41

Joo koitinkin olla Nvidian suhteen aika neutraali. En ostaisi, en shorttaisi. Jos shorttaa valuaatiota, se pitäisi tehdä järjestelmällisesti. Sanotaan yli 20 kohdetta vaikka alle 1% osuuksilla salkusta. Ei kannata hypätä junan alle. Olen sitä tehnyt aika paljon. Teen sitä jopa osaavasti, mutta silti se ei ole ollut henkisten arpien arvoista, kun katsoo tuottoja. Valuaation lisäksi pitää olla joku teesi, miksi osake lähtisi alas. Hyvä shortti siitä tulee vasta, kun näkee jonkun katalystin seuravan vuoden aikana, joka laskun voisi laukaista.

Itsekin koitin tätä Tilrayta shortata, mutta luovuin ajatuksesta kun näin kuinka pieni float on ja kuinka kallista ja vaikeaa osaketta on shortata. Muutenkin muutin mieltä kannabiksen shorttaamisen suhteen. Se on mielestäni kannattavaa, jos pystyy syvällisesti tutustumaan yhtiöihin, koska osa niistä tuntuisi olevan epäilyttäviä. En ole vielä ollut valmis hyppäämään siihen kaninkoloon. Mutta alana se on potentiaalinen, joten sieltä voi tulla myös 10-baggereitä. Kävi tuuri HMMJ:n shorttaamisessa, kun sain aika optimaalisen voiton siitä keväämmällä.