Lehto Group -

Webcast antoi kyllä positiivisemman kuvan yhtiöstä verrattuna tekstipuoleen. Ostin vähän osakkeita. Sykli ei ole puolella ja johtoon ei oikein luottoa, mutta haluaisin ajatella, että firmalla on kilpailuetua kaikesta huolimatta dinosauruksiin verrattuna. Mutta on tässä vähän huonojakin puolia. Kun kysyntä on heikompaa, tase paisuu ja alkaa tulla rahoituskulujakin. Lehdossa oli jotenkin houkuttelevaa, että pystyttiin noinkin nopeasti kasvamaan ilman velkaa, mutta sehän nyt osoittautuu vain hetken huumaksi. Asuntoja ei enää revitä käsistä.

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Tulos alle odotusten ja ohjauksen keskikohta alle odotusten. Kaikenlaista positiivista ja negatiivista raportista voi löytää, mutta tuohan on se tärkein. Osaketta on shorttina jonkin verran, eikä arvostus ole erityisen vaativa. Paljon mieluummin ostaisin osakkeeseen kunnon position 10% nousuun ja hyvään ohjeistukseen kuin pettymykseen.

On mahdollista, että yhtiö haluaa olla 100 % varma, ettei tule enää tulosvaroitusta. Siinä on vain se ongelma, etteivät sijoittajat taida antaa paljon luottoa johtoon.

Näytä koko viesti
LeadDesk -

Tuli viikonloppuna tutustuttua LeadDeskiin. Toisin kuin jokapuolella kirjoitetaan, ei yhtiö ole mitenkään älyttömästi hinnoiteltu. Enemmänkin ongelma on, ettei se oikein herätä riittävästi mielenkiintoakaan. Merkitsin aika mikkihiirimäärän, lähinnä että tulee seurattua, miten lähtee käyntiin.

+ SaaS-yhtiöksi hinnoittelu on ihan kohtuullinen

+ Johto ja hallituksen puheenjohtaja antoivan ihan hyvän kuvan itsestään, joskaan nyt ei varsinaisesti säväyttänyt. Kuitenkin viimevuosien First North listautujien parempaa päätä. Lisäksi IPO on puhdas anti, ei myyntejä.

- Call Center -toimiala ei ole kovin kiinnostava. Eihän alan välttämättä tarvitse kasvaa, kun sen sisällä voi vallata silti hyvin markkinaosuuksia tekemällä asiat paremmin. Silti näen uhkan, että asiakkaiden palvelu ja myyntityö puhelimitse voivat vähentyä ennakoitua nopeamminkin. Toki keskisuuret yhtiöt eivät ole aivan ensimmäisiä, missä tekoäly olisi suureksi avuksi. Mutta noin ajatuksena, että tässä kuitenkin maksetaan kasvusta, joten olisi parempi olla nousevalla alalla.

- Ehkä suurin ongelma casessa on ulkomaiden kasvuvauhti. Suomessa markkinat ovat hyvin rajalliset ja siihen yhtiön arvostusta ei voi perustua. Toisaalta sitten myynnin kasvu ulkomailla oli viime vuonna hädin tuskin +20%, vaikka lähtötaso on matala. Ainoa syy miksi tähän lähtisin oikeasti mukaan, olisi ulkomaiden kiihtyvä ja kannattava kasvu. Jos siitä saadaan todisteita, ei itselleni ole mikään ongelma maksaa pari euroa enemmänkin kuin 7,5 euron listautumishinta.

En vain tiedä, miten LeadDesk tulee pärjäämään, joten parempi kait katsoa kuin katua.

Ihan kolikkotason merkintää puoltaa sekin, että kysyntä annille ei vaikuttaisi olevan erityisen suuri. Anti jatkuu loppuun asti. Sitten osakkeella ei käsittääkseni ole stabilisointia, joten pikavoiton tavoitteluun tämä tuntuu huonolta caselta.

Näytä koko viesti
LeadDesk -

Selailin lukuja ja väittämiä läpi. Ei mulla alkuun sattunut silmiin mitään, mikä olisi erikoista tai väärin. Yritys on hinnoiteltu niinkuin tämän kaltaiset yritykset ovat. Jos sijoitat P/E-luvun tai muunkaan perinteisen mittarin perusteella, voit unohtaa pilvipalveluihin sijoittamisen. Vaikka SaaS-yhtiöt hinnoitellaan tällä hetkellä luokka EV/Sales 8 ja P/E ääretön, ei tulisi mieleenkään shortata koko sektoria. Kannattaa lukaista esim Inderesin teksti SaaS-yhtiöistä yleisesti.https://www.inderes.fi/fi/mita-tarkoittaa-saas

Pitää lappuset lukaista vielä tarkemmin ja katsoa vähän johtoa, ennen kuin tekee sijoituspäätöksen.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Tammikuu meni vähän vaisusti. Kulujen jälkeen tuotoksi jäi vähän yli 4 %. Oli ihan hyviä tilaisuuksia, mutta tuli oltua liian varovainen. Ei oikein tuurikaan natsannut. Oli tarkoituskin ottaa jonkin verran varovaisesti alku, kun omaan toimintaan on tullut muutoksia. Indeksien nousu ei auttanut asiaa. Tuli FOMO, eli junasta missaamisen harmitus.

Mutta tein duunia tunnollisesti ja tavallistakin tarmokkaammin. Markkinat vaan eivät anna palkinnoksi sitä mitä haluaa. Kuukausi oli henkisesti jopa hankala yliyrittämisen takia. Moni normaalisti toimiva juttu ei vain toiminut. Sitten oli asettanut kovat tavoitteet, kun kerta keskittyi strategioihin ja tekemiseen niin hyvin, niin hommasta tuli ajoittain aika väkinäistä.

Onko järkevää asettaa lyhyen tähtäimen tavoitteita työssä, jossa satunnaisuudella on lyhyellä aikavälillä suuri vaikutus? Tuskimpa vain. Vähän niin kuin pokerinpelaaja asettaisi viikkotavoitteita. Vuositulokseen hyvä tai huono tekeminen vaikuttaa merkittävästi, mutta kuukausitasolla satunnaisuus vaikuttaa jopa enemmän. Millaisia paikkoja sattuu tulemaan, onko silloin juuri edes koneella, ja toimivatko positiivisen odotusarvon toimet tällä kertaa? Miksi kiusata itseään.

Kuukauden plussat ja miinukset:

+ Öljy longi toimi hyvin, vaikka olikin aika pieni.

+ Otettu käyttöön uusia hyviä tietolähteitä. Samalla löytynyt uusia strategioita ja tapoja löytää hintoihin vaikuttavia tietoja.

+ Hyviä ideoita oli kyllä ja tulevaisuuteen hyvin skaalautuvia suunnitelmia sai edistettyä.

- Olin vuoden vaihteen korvilla sitä mieltä, ettei tässä olla välittömään taantumaan menossa. Uskoin kuitenkin, ettei markkinat pomppaisi yhtä juoksua ylös, vaan ostopaikkoja olisi vähän pitempään. Osakepositio jäi turhan pieneksi. Muuten huonot päivät lannistavat turhan paljon.

- Osakeideat, kuten vuodenvaihteen luuseri-salkku ja Nokian osto pari viikkoa sitten toimivat kyllä hyvin, mutta aivan liian pieninä.

- Kirjoittaminen jäi vähiin. Kun itseään yrittää väkisin puskea johonkin keinotekoiseen tavoitteeseen, muut asiat kärsivät.

Positiot: Markkinat ovat ottaneet niin paljon ylös, että osakepaino on vähän päällle 10%. Suuria positioita ei ole, koska hyvää näkemystäkään ei löydy. Luultavasti valuvikainen kauppasopimus löytyy, johon voidaan vielä vähän ilakoida pörssinousua. Osakepositiotkin ovat suhteellisen pieniä. Vielä on strategian rakentaminen vähän kesken.

Lopulta antaisin prosessille 4-10 arvosanoilla 8+, vaikka lopputulos olikin 7 ja fiilis 6-. No ainakin luulen tietäväni, miten asian voi korjata.  

Kun itseään yrittää ajaa johonkin tuottotavoitteeseen satunnaisilla markkinoilla, sitä helposti ajattelee, että nyt panostetaan ja keskitytään siihen rahan tahkoamiseen. Oikeasti silloin oikea ratkaisu olisi kaasun höllääminen. Aivot tarvitsee vaihtelua. Otetaan se helmikuun tavoitteeksi. Prosessi > Lopputulos.

 

Lisäkiirettä toi uusi yritys ja vanhojen firmojen vuoden lopun duunit - kaikenlaista pientä säätöä riitti. Niin, tosiaan niille, jotka eivät Twitteriä ( https://twitter.com/DaytraderSuomi) silmä kovana seuraa, niin perustin kaverini kanssa uuden yrityksen, joka hakee tuottoja edelleen markkinoilta, mutta noin muuten on aika avoin kaikelle muullekin. Teimme ihan kotisivutkin https://www.nomadinvest.fi/ .

Tarkoitus kirjoitella tänne keskustelupalstalle edelleen etenkin treidaukseen liittyviä juttuja (no ainakin enemmän kuin viime aikoina). Samoin, julkaisen Sijoitustiedossa jatkossa kolumnini ja näin näillä näkymin tekisi myös taistelutoverini. Keräämme kuitenkin nämä jutut myös kotisivuillemmekin, koska niistä voi olla hyötyä tulevaisuudessa. Oli niin kiireinen viikko tulosten kanssa, ettei kaikkia asioita oikein saanut vielä hoidettua.

Joten, tavoitteiden ajattelu minimiin, enemmän pitkän tähtäimen ajattelua ja homma taas kohti valoa.

 

vemi kirjoitti:

Heps!

Teitkö tänään voittoa Nokialla ja Elisalla kun molemmat laski reippaasti?

Yritin päivätreidausta ekaa kertaa ostamalla (long) useita eriä halpeneviin kursseihin ts aina uusi osto kun uusi minimi rikkoutui. Mutta läskiksi meni...hieman tappiota. En ymmärrä miten tuolla voi rahaa tehdä...ilmeisesti pitäisi heti myydä kun on hieman voitolla eikä odotella päivän päättymiseen? :)

vemi: Elisaa olin shorttina yli yön ja myin lisää, joten jonkinlainen tili tuli. Vaikka tulos oli ihan ok, asiakkaiden menettäminen ei paranna seuraavien vuosien näkymiä. Nokiasta taas tuli turpaan sitäkin enemmän. Olin aika varma, että se laskisi enemmän. Itselleni ja monille muille oli aika selvää, että Nokia ylittäisi liian alas jääneet ennusteet(ei tulosvaroitusta). Kurssi oli noussut 15 % mielestäni osittain tästä syystä. Olisi ollut täydellinen paikka "buy the rumor,  sell the news" -ilmiölle, mutta se jäi näkemättä.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
hapu kirjoitti:

Moi!

Tämä sun blogi innosti mua kokeilemaan treidausta :)

Oletko treidannut ainoastaan päivätreidauksena vai myös lyhyttä trendiä esim 5pvän (1vko) trendin perusteella. Miten eroavat toisistaan`?

Olen nyt treidannut jälkimmäistä ja jossain määrin voitollisesti. En ole kuitenkaan uskaltanut vielä koskea päivätreidaukseen kun tuntuu paljon vaativammalta mm jatkuvaa koneella istumista ja toisaalta vaikeampi määrittää esim missä vaiheessa kotiuttaa voitot.

Treidaan kyllä kaikki aikahorisontteja. Ongelma yleensäkin kaikissa teknisen analyysin kuvissa on, että indeksi helposti tuhoaa hyvät graafit. Normaalisti sanotaan, että osakkeen kurssikehityksestä riippuu 1/3 yhtiöstä, 1/3 toimialasta ja 1/3 markkinoista. Teknisellä analyysillä voi toki tehdä voittoa, muttei se ole niin helppoa kuin meidän luontainen kuviontunnistus algoritmi aivoissa antaa ymmärtää.

Hyvä, jos olet päässyt hyvään alkuun kaupankäynnissä. Kannattaa muistaa, että useimmiten pitää saada satoja toistoja, jotta satunnaisuuden vaikutus alkaa pienentyä. Joten aina varovaisuutta johtopäätöksiin, oli lopputulokset sitten hyviä tai huonoja.

 

hapu kirjoitti:

Moro,

onko muuten näihin kiimapiikkien frekvenssiin ja kokoon mitææn  järjellisiä mallinnuksia valmiina?   Fibonacci?   

Itselläni on  nyt muutama varvi Norwegian Air Shuttlen kanssa takana.   mulla oli jo ollu sitä viikko, punasella toki (1. o=174.20),  kunnes viime

perjantaina alkoivat melko mukavahkot pikku pyrähtelyt.     tänään (ti) sain parit ostot nabsumaan kiitettävän halvalla (spinningsession aikana) mutta olen ollu havaitsevinani itsessäni harmillista tendenssiä myydä aivan liian aikaseen (kuten 1. m=179.90).    oikeen kismittää moinen, vaikka kyllä siinä nyt hieman sitä fyrkkaa tuli kotiutettuakin.

En tiiä siis juuri mitään kvantivatiivista virmasta, paitti notta velkaahan on - toisaalta onhan toki laajentuminenkin juuri siksi voinut olla varsin eksplosiivista.    

Lukemattomat ostajasulhaskandidaatit vaikuttavat myös huhumyllyn mukaan kovasti pörräävän yhtiön ympärillä.

Myös omat mikrotason havainnot ja kokemukset yhtiöstä ovat olleet aivan miellyttäviä.   mitään osinkoo ei kuitenkaan taireta maksaa.

hapu, 青岛   [on muuten henk.koht. paljon mukavampi reidailla kun Oslo on auki kl 16-23.20 paikallista..]

PS  kiitokset vielä aivan timangisesta blogista!

Ei piikkejä pysty mallintaan. Tapaus kerrallaan pitää katsoa.

Finansavisenin juttu sai ilmeisesti viime perjantain kansainvälisestikin huomioita. Itsekin sain siitä käännöksen perjantaiaamuna sähköpostiin, mutta siinä oli vähänlaisesti lihaa luiden ympärillä ja Ryanair oli antanut samana aamuna tulosvaroituksen. Iltapäivällä ilmeisesti spekuloinnit NAS:n myyntikuntoon laittamisesta levisivät jollekin hedge fundille jossain, ja kurssi nousi hetkissä 10 %. Harmitti, etten ollut ostanut.

Sehän yhtiössä on ongelma, että jos pääomistajat eivät halua myydä, on jossain vaiheessa edessä osakeanti. Vaikea nähdä, että yritys saa muuten lainoittajat lämpenemään. Olen tässä yrittänyt miettiä, otanko yhtiöön position. Tuntuisi, että myynti 250-300 NOK:n väliin IAG:lle tai muulle vastaavalle olisi kaikille järkevin vaihtoehto. Usein vaan olen ajautunut ongelmiin olettaessani ihmisten toimivan järkevästi. Se tässä itselläni tökkii.

Jotenkin tuntuu hölmöltä ostaa just nyt, kun se nousi ilmeisesti vähän noihin höpöhöpö-juttuihin 10 %. Ja pääomistajien jääräpäisyys pelottaa.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
AMG kirjoitti:

Jep, kiitos tarkasta kuvauksesta ja pohdinnasta. Ymmärrettävää että into on päällä kun teillä on uudet järjestelyt ja kova halu tehdä treidiä.

Silloin tulee ehkä juostua kun pitäisi kävellä ja huomioida enemmän, tosin kyllä työskentelysi on ihailtavan tarkkaa.

Näitä raportteja on aina ilo lukea!

Thanks. Näillä päivätreidikuvauksilla on vähän rajatumpi lukijakunta, mutta aktiiviset kaupankävijät tuntuvat tykkäävän. No näistä asioista ei ole juuri sisältöä Suomessa. Itsekin olen miettinyt, että olisi mielenkiintoista lukea muidenkin treidereiden kokemuksia.

Siltala: Harkitaan asiaa! Uuden jutun aloittaminen on aina vähän jännää ja paljon tehtävää, niin tää nyt ei ole ihan ensimmäisenä listalla. Mutta katson mitä voin tehdä.

Ollut ihan poikkeuksellisen takkuista treidauksessa ja ketuttaa, kun monesta junasta on jäänyt laiturille. Usein hankalammat periodit johtuu huonoista päätöksistä. Nyt tuntuu, että mikään, mikä yleensä on toiminut ei vaan toimi. Siis lähinnä viimeiseltä kymmeneltä päivältä. Vuosi on ihan ok lähtenyt kokonaisuutena liikkeelle. No, pari-kolme hankalampaa periodia mahtuu aina vuoteen.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Päivän case study: Millicom

Liberty Latin America myönsi eilen lähestyneensä ruotsalaista Millicomia ostoaikeissa. Ostotarjous on toki ehdollinen monelle asialle. Liberty LatAm on toki velkainen yhtiö, mutta toisaalta sen taustavaikuttaja John Malone on yksin maailman menestyksekkäimmistä velkarahalla yhtiöitä ostavista henkilöistä. Joten luulisi, että siellä ymmärretään reaaliteetit. Oma arvioini oli, että Millicomin kurssi avaisi 10-15% ylös. Kun se vaikutti avaavan vain +7 % pidin sitä ison panostamisen paikkana. Ostin vähän liikaa, 6 tuhatta kappaletta hintaan 620. Mutta tavoite on ollut lisätä panosten kokoa. Ja Millicom on lopulta ihan kelpo yhtiö, vaikkei tarjous tulisikaan.

Kurssi myytiin 30 sekunnissa 603 tasoille. Osake oli enää 4 % nousussa. Tässä vaiheessa olo on epämukava. Salkussa on suuri positio osaketta, josta on yli 10 tuhatta euroa tappiota.

Nämä ovat hieman hankalia paikkoja. Tietääkö joku jotain, mitä itse en tiedä? Missaanko nyt jotain todella pahasti. Päädyin keventämään vähän melko nopeasti riskinhallinnan takia.

Tutkin kaikki mahdollisuudet. Tiedon vuotaminen vaikutti hyvin epätodennäköiseltä. Alle 700 euron bidi hinta vaikutti epätodennäköiseltä. Toki ostava yhtiö on velkainen, mutta kyllähän anti tms on mahdollinen ja osakkeitakin voi käyttää ostoon. Uskoisin isoimman omistajan Kinnevikin suostuvan myymään, jos tarjous on riittävän korkea. 602 SEK hinta ei tuntunut järkevältä. Siinä mielessä pieni riskin kevennys tuntui pahalta.

Neljä tuntia myöhemmin osake oli 5 % ylempänä 630 tasolla, mikä oli alunperinkin tavoitteeni. Osakkeita meni kuitenkin turhan rivakasti myyntiin. Onneksi omistaja Kinnevikin myynnistä saadut voitot olivat Millicom tappioita selkeästi suuremmat.

Mutta se on aika hankala tilanne, kun markkinat tekevät jotain mitä et täysin ymmärrä. Otatko kiinni vai luotatko näkemykseesi? Kuka sanoi, että tämä olisi aina helppoa.

Mitä tästä voisi oppia? Yksi voisi olla, että vaikka pyrkii suurempiin positioihin, niihin voisi mennä astettain. Tänään sillä strategialla olisi tullut muutaman tuhannen euron sijaan vähintään 5-10x tuotot. Eli joskus kun näkee tilaisuuden, on hyvä hetki vielä harkita. Toinen oppi oli, että kun Kinnevikiin hinnoiteltiin paljon suurempaa arvonnousua kuin oli todellisuus, sitä olisi pitänyt shortata vielä rajummin. Toki isojen muuvien teko on hyvin vaikeaa, kun on isohko tappiopositio jo pohjalla.

Kinnevikin markkina-arvosta siis yli neljännes muodostuu siis Millicomin arvosta. Olikin aamulla hyvin irvokasta, että Kinnevik oli 5 % nousussa ja Millicom 4 %. Molemmat kuitenkin yli 5 miljardin euron lafkoja. Tässä oli se isoin epätehokkuus, johon olisi pitänyt tarttua ja tehdä iso tili. Ei olisi joutunut varsinaisesti ottamaan kantaa edes yritysoston todennäköisyyteen.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -
Flexa kirjoitti:

Tosi mielenkiintoista luettavaa! Olen jonkun kuukauden ajan opiskellut ja tutkinut treidaamista sekä markkinoita enemmän, kun pelkkä pitkän ajan sijoittaminen on alkanut käymään tylsäksi.  wink Saa nähdä miten käy, tällä hetkellä melkein ahdistaa kuinka paljon opetaltavaa on, mutta se myös tuo todella paljon motivaatiota, sillä aihe on todella mielenkiintoinen itselleni. Tavoite olisi lähteä kauppatieteelliseen opiskelemaan, joten tuskin haittaakaan on tutustua näihin hommiin, vaikkei sitten koskaan pääsisikään tekemään päiväkauppaa täyspäiväisesti.

Kyselesin onko sinulla minkäänlaisia kokemuksia Lynxbrokersista? Sitten kun olen henkisesti valmis aloittamaan oppirahojen maksamisen sekä omien unelmien murskaamisen, tulisi tarpeeseen jos ei tarvisi maksaa Nordnetille 90e/kk active trader platformista.

Kiitos kommenteista ja onnea opintoihin ja sijoituksiin.

Lynxistä ei ole kokemusta. Sinänsä kyllä heidän myyntiargumenttinsa naurattaa: "Unohda Interactive Brokers", samalla, kun toimivat Interactive Brokerssin alustalla. Itse siis käytän IB:tä, mutta sinne tilin perustaminen vaatii vähän enemmän pääomaa. Eipä musta taida tässä olla apua.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut -

Meillä on uusi OY, minkä alla tehdään kauppaa. Ei olla vielä ainakaan tehty Shareville tiliä. 

Näytä koko viesti