Olet täällä

Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje - 2.8.2022 10.37

Pokerista en tiedä mutta verovelvollisuudesta jonkin verran.

Hyvä aloitus lienee allaoleva linkki sekä vero.fi:stä löytyvä Suomen ja Itävallan verotussopimus.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48999/yleinen-ja-rajoitettu-verovelvollisuus-sek%C3%A4-verosopimuksen-mukainen-asuminen---luonnolliset-henkil%C3%B6t2/

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 11.7.2022 09.48

Hesarin mainoksesta (https://www.hs.fi/visio/art-2000008882188.html) tuli bongattua kerrankin suomalaisen kirjoittama sijoituskirja:

https://www.amazon.co.uk/Investing-Amid-Low-Expected-Returns-ebook/dp/B09Y2JK2WF

Jonkin verran akateemiselta vaikuttaa pikaisen selailun perusteella, mutta ei sivut kuitenkaan kaavoja taynna ole. Amazonin arvostelut paasaantoisesti positiivisia tai jopa ylistavia.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 14.2.2022 02.20

Martin12 kirjoitti:

Jos on vähäänkään seurannut asiaa, ei ole voinut olla huomaamatta, että main stream tutkimus nimenomaan vahvasti age related inflaation kiihtymisen kannalla. Martin Wolfin vakioaihe. Tilasin ja luin tämän keskeisin tutkimuksen aiheesta (kirjaversio yliopiston kustannukselta).

This great demographic reversal will lead to a return of inflation, higher nominal interest rates, lessening inequality and higher productivity, but worsening fiscal problems, as medical, care and pension expenditures all increase in our ageing societies

https://www.suerf.org/policynotes/17385/the-great-demographic-reversal-a...

Inflaation määräytymisessä työn tarjonnan kehitys on ollut keskeisin selittäjä 50+ vuotta ja tämä tarjonta kääntyy suunnaltaan negatiiviseksi nostaen inflaatiota kroonisesti. Lisäksi paljon nyansseja, jotka selitetään hyvin em. tutkimuksessa.

Vahva +1 talle. Kirja saatavana myos vahemman akateemisista kaupoista: https://www.amazon.co.uk/Great-Demographic-Reversal-Societies-Inequality/dp/3030426564

Kirjassa kaydaan myos vakuuttavasti lapi se perinteinen entas Japani -vasta-argumentti. Kannattaa lukea.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 7.2.2022 06.14

Miten isoa salkkua voi oikein nordic small capissa pyörittää järkevästi, likviditeetti ei varmaan kummoinen ole? Varsinkin jos sijoitustieto ym väki excelöi top holdingit?

Arimatin sidonnaisuuksia joku paremmin tunteva tietänee River Oak Capitalista ja mahdollisista eturistiriidoista tarkemmin?

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 7.2.2022 06.06

Mitäs foorumilaiset mieltä korkojen noususta pankin tulokseen? Plussaa korkokatteelle mutta varainhoidon tulovirta ottaa takkiin ja lisää luottotappioita? Mikäs sitten on se nettovaikutus?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 08.11

keely kirjoitti:

 

keely kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Monissa erikoiskohteissa kertoimet reagoi ihan liian kovaa aika pieniin tiedonmurusiin. Olen erikoisvedonlyöntiä harrastanut nyt ~15 vuotta ja ehkä vihdoinkin se tuotti oikeita päätöksiä stressaavalla hetkelllä.. On muuten ollut stressaavin vedonlyöntikohde ikinä itselle vaikka monenlaista on tullut tehtyä vedonlyönnin saralla :D

Erikoiskohteissa on iso value. Jos tällainen touhu kiinnostaa niin kannattaa perehtyä toisiinkin special bets kohteisiin, edgeä saa kun asioihin perehtyy. Vielä kun Biden ui maaliin niin voi hengähtää. Ja nukkua.

 

Seurailin tätä ketjua sivusilmällä kun oli reippaasti kiinni Bidenissä ennen vaalipäivää. Sinun kirjoittelusi teki vaikutuksen signaalina ketjun melkoisen kohinan keskeltä. Vaikutti siltä, että kotiläksyt oli tehty ja olit ainakin julkisesti ainoa jolla homma pysyi lapasessa vaikka veri alkoi lentää.

Kerrot, että 15v on vyön alla erikoiskohteita. Voitko vähän availla lähestymistäsi. Millaisista kohteista on ollut kyse? Millaisia työkaluja käytät? jne.

 

Bumpaan tätä kun en saanut Artsipapalta vastausta ja ehkä meni häneltä ohi. Sorry modet!

+1 - Tasta lukisin minakin mielellani.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 07.55

Jokos jollain on Georgian senaatin tammikuun 2021 runoff-vaaleista analyysia? Kaksi paikkaa tarjolla, ja jos demokraatit vievät molemmat paikat, Kamala Harrisin ääni ratkaisee https://www.senate.gov/reference/Index/Vice_President.htm

Tämä varmaankin ratkaisee, saako Biden mitään aikaiseksi ennen 2022 midtermejä.

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 2.12.2019 05.05

JP kirjoitti:

-- osapuolten välillä tehdä muuta kuin vuokrasopimus ja tuo varsinainen luovutus 20 vuoden päästä alihintaan perustuisi tuohon luottamussuhteeseen indecision

... minka verottaja varmaankin katsoisi lahjaksi (kun ei paperia muustakaan ole) ketjun aloittajalle.

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 28.11.2019 01.11

Jos tassa on sijoittajana tarkoitus rahoittaa yksittaista asunnonostajaa eika esimerkiksi isompaa, hajautettua joukkoa esim. jonkinlaisen rahaston kautta, kysymyksien luulisi olevan samanlaisia kuin pankkilainalle. Alla muutama juttu tahan yksittaisen ostajan skenaarioon:

Vastapuolen luottokelpoisuus ja maksukyky, jota voi olla yksittaisen sijoittajan vaikea arvioida. Enta voiko sopimuksen tehda niin, etta tasta jarjestelysta tulevat vastuut ovat vuokralaiselle / velalliselle ensisijaisia ennen muita mahdollisia velkoja (luottokortti, autolaina jne.)? Tuo 30-40% hinnasta vuokra-ajan lopussa tekee maksuista paljon takapainotteisempia, joten luottoriski lienee aika iso tekija.

Mielestani luottokelpoinen vuokralainen tallaiseen projektiin saisi hyvilla ehdoilla lainaa pankistakin. Joten miksi vuokralainen edes suostuisi tallaiseen diiliin, jos lainaa saisi lahes nollakorolla pankista? Jos tavallisella vuokraustoiminnalla saa 4-5% vuosituottoa kasvukeskuksista (minka luottokelpoinen sijoittaja voi vivuttaa korkeammaksi pankkilainalla), tuoton sijoittajalle taytynee olla reilusti korkeampi (vaikkapa 10%+ vuodessa).

Esimerkin OKT 90ke hinnalla tarkoittanee sijaintia taajamassa / kasvukeskuksen ulkopuolella. Sijoituksen likviditeetti ei ole kummoinen, jos vuokralainen ei lunastakaan kohdetta vuokra-ajan lopussa. Tama riski nakyy myos varmasti vaadittavassa tuotossa.

Näytä koko viesti
Disney - 25.11.2019 07.11

Ovatko Disneyn IR-osaston haamukirjoittajat rantautuneet Sijoitustietoon? Melko kritiikitonta ja riskeista aika vahan keskustelua. Blogeissa on niin paljon hyvia kirjoittajia, etta luulisi tahankin loytyneen tarkempaa ja tasapainoisempaa analyysia.

Etten pelkastaan valittaisi ilmaisesta sisallosta, lisataan vahan omia ja lainattuja nakokulmia:

Disney+:sta ja muista streaming-palveluista oli Economistissa hiljan juttua: https://www.economist.com/briefing/2019/11/14/the-future-of-entertainment 

Disney expects its streaming service to break even by 2024, once it reaches 60m-90m subscribers. The plan is for two-thirds of these to come from overseas. Some on Wall Street worry that the firm could lose money on Disney+ for years to come. Streaming may encourage a faster rate of “cord-cutting”, as people cancel pricey pay-tv subscriptions, cannibalising the company’s mainstay cable profits.

Mr Iger has as good as admitted that Disney is betting the farm. But, as he explained in his recently published autobiography, it has little choice.

--

a shake-out looks inevitable. There is much uncertainty about who will be left standing. The prevailing view in the industry is that Netflix will be hard to dislodge.

Olisi hauska kuulla palstalaisen kommentteja aiheesta. Itse en vanhoja hitteja jaksa kovin usein katsella, joten talla hetkella Disney+:ssa lahinna kiinnostaa The Mandalorian. Ehka Disney on huomannut saman, silla kyseisen sarjan jaksot ovat noin puolituntisia (vs 45 min tai tunti) ja tulevat yksi viikossa -tahdilla palveluun (vs Netflixin binge watch).

Lapsiperheille varmaan tarjolla hyvat setit back cataloguesta, mutta miksi tasta muuten joku maksaisi saannollisesti pidemman paalle? Live-urheilussa Disneylla on jo toki ESPN+, jonka voisi paketoida samaan settiin. Silla tuskin saa katsojia Jenkkien ulkopuolella urheilulahetysoikeuksien maarajoitusten takia, tai sitten Disney joutuu kayttamaan viela lisaa rahaa oikeuksiin.

Tasta paastaankin yhteen yllaolevan artikkelin paatelmista - ehka streamauksen tulevaisuus on eri tarjoajien pudotuspelissa (jossa Disney ei ole varma voittaja)? Tai ehka joku paketoi eri streaming-palvelut yhteen - vahan kuin hiipuvat kaapeli-TV-paketit.

Näytä koko viesti