TV-Viihde ja elokuvat -

Jokos joku katsonut tätä Viaplaylla? https://viaplay.fi/sarjat/rosvopankki

Onko tilaamisen arvoinen?

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Tama varmaan sopii tahan ketjuun: https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-03-02/blackstone-defaults-on-531-million-nordic-property-backed-cmbs

The portfolio is about 45% vacant, having risen about 10 percentage points higher during the pandemic, according to the report.

Näytä koko viesti
Pokeriammattilaisten verotuksesta uusi ohje -

Pokerista en tiedä mutta verovelvollisuudesta jonkin verran.

Hyvä aloitus lienee allaoleva linkki sekä vero.fi:stä löytyvä Suomen ja Itävallan verotussopimus.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48999/yleinen-ja-rajoitettu-verovelvollisuus-sek%C3%A4-verosopimuksen-mukainen-asuminen---luonnolliset-henkil%C3%B6t2/

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho -

Hesarin mainoksesta (https://www.hs.fi/visio/art-2000008882188.html) tuli bongattua kerrankin suomalaisen kirjoittama sijoituskirja:

https://www.amazon.co.uk/Investing-Amid-Low-Expected-Returns-ebook/dp/B09Y2JK2WF

Jonkin verran akateemiselta vaikuttaa pikaisen selailun perusteella, mutta ei sivut kuitenkaan kaavoja taynna ole. Amazonin arvostelut paasaantoisesti positiivisia tai jopa ylistavia.

Näytä koko viesti
Inflaatio -
Martin12 kirjoitti:

Jos on vähäänkään seurannut asiaa, ei ole voinut olla huomaamatta, että main stream tutkimus nimenomaan vahvasti age related inflaation kiihtymisen kannalla. Martin Wolfin vakioaihe. Tilasin ja luin tämän keskeisin tutkimuksen aiheesta (kirjaversio yliopiston kustannukselta).

This great demographic reversal will lead to a return of inflation, higher nominal interest rates, lessening inequality and higher productivity, but worsening fiscal problems, as medical, care and pension expenditures all increase in our ageing societies

https://www.suerf.org/policynotes/17385/the-great-demographic-reversal-a...

Inflaation määräytymisessä työn tarjonnan kehitys on ollut keskeisin selittäjä 50+ vuotta ja tämä tarjonta kääntyy suunnaltaan negatiiviseksi nostaen inflaatiota kroonisesti. Lisäksi paljon nyansseja, jotka selitetään hyvin em. tutkimuksessa.

Vahva +1 talle. Kirja saatavana myos vahemman akateemisista kaupoista: https://www.amazon.co.uk/Great-Demographic-Reversal-Societies-Inequality/dp/3030426564

Kirjassa kaydaan myos vakuuttavasti lapi se perinteinen entas Japani -vasta-argumentti. Kannattaa lukea.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Miten isoa salkkua voi oikein nordic small capissa pyörittää järkevästi, likviditeetti ei varmaan kummoinen ole? Varsinkin jos sijoitustieto ym väki excelöi top holdingit?

Arimatin sidonnaisuuksia joku paremmin tunteva tietänee River Oak Capitalista ja mahdollisista eturistiriidoista tarkemmin?

Näytä koko viesti
Ålandsbanken -

Mitäs foorumilaiset mieltä korkojen noususta pankin tulokseen? Plussaa korkokatteelle mutta varainhoidon tulovirta ottaa takkiin ja lisää luottotappioita? Mikäs sitten on se nettovaikutus?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
keely kirjoitti:

 

keely kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Monissa erikoiskohteissa kertoimet reagoi ihan liian kovaa aika pieniin tiedonmurusiin. Olen erikoisvedonlyöntiä harrastanut nyt ~15 vuotta ja ehkä vihdoinkin se tuotti oikeita päätöksiä stressaavalla hetkelllä.. On muuten ollut stressaavin vedonlyöntikohde ikinä itselle vaikka monenlaista on tullut tehtyä vedonlyönnin saralla :D

Erikoiskohteissa on iso value. Jos tällainen touhu kiinnostaa niin kannattaa perehtyä toisiinkin special bets kohteisiin, edgeä saa kun asioihin perehtyy. Vielä kun Biden ui maaliin niin voi hengähtää. Ja nukkua.

 

Seurailin tätä ketjua sivusilmällä kun oli reippaasti kiinni Bidenissä ennen vaalipäivää. Sinun kirjoittelusi teki vaikutuksen signaalina ketjun melkoisen kohinan keskeltä. Vaikutti siltä, että kotiläksyt oli tehty ja olit ainakin julkisesti ainoa jolla homma pysyi lapasessa vaikka veri alkoi lentää.

Kerrot, että 15v on vyön alla erikoiskohteita. Voitko vähän availla lähestymistäsi. Millaisista kohteista on ollut kyse? Millaisia työkaluja käytät? jne.

 

Bumpaan tätä kun en saanut Artsipapalta vastausta ja ehkä meni häneltä ohi. Sorry modet!

+1 - Tasta lukisin minakin mielellani.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Jokos jollain on Georgian senaatin tammikuun 2021 runoff-vaaleista analyysia? Kaksi paikkaa tarjolla, ja jos demokraatit vievät molemmat paikat, Kamala Harrisin ääni ratkaisee https://www.senate.gov/reference/Index/Vice_President.htm

Tämä varmaankin ratkaisee, saako Biden mitään aikaiseksi ennen 2022 midtermejä.

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus -
JP kirjoitti:

-- osapuolten välillä tehdä muuta kuin vuokrasopimus ja tuo varsinainen luovutus 20 vuoden päästä alihintaan perustuisi tuohon luottamussuhteeseen indecision

... minka verottaja varmaankin katsoisi lahjaksi (kun ei paperia muustakaan ole) ketjun aloittajalle.

Näytä koko viesti