Olet täällä

Kapteeni Ilmiselva

Kapteeni Ilmiselva

  • Liittynyt 15.4.2017
  • 103 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Artikkelitoiveet - 14.5.2018 16.53

Acumen kirjoitti:
Kauppalehti Optiosta:

Miljardien sijoitukset hoidossa - talousnobelistin oppipoika Erkko Etula on urakiidossa

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/FU92uAji

Aikamoista! Mikas on muuten Paul Ohrnbergin ja muiden kauppalehtelaisten nick taalla?

"Naisilla olisi kilpailuetua rahoitusalalla" - 16.4.2018 13.00

Hyva kirjoitus. Omien havaintojeni perusteella ne naiset, jotka lasitorneissa viihtyvat grad programia pidemmalle, biittaavat kylla useimmat miehet naissa hommissa.

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.3.2018 20.30

Jeans kirjoitti:

Mutta takaisin Fuengirola-kämppiin. Pointti oli, että jos on tarkempaa kysyttävää, niin tää blogi ei ole oikea paikka, vaan sähköposti. Vuokratuotto selvitetään tässä blogissa nyt loppuun asti, kun kerran sellaisesta lähdin uhoamaan. Palaan asiaan kun saan ne laskelmat.

Kiitokset hyvista vastauksista. Yllaolevaan tosin jatan eriavan mielipiteen - eikohan foorumilaiset saa paremmin infoa, jos naista keskustellaan avoimesti taalla. Samalla opitaan kaikki kiinteistosijoituksesta ja Espanjan markkinoista. Vaikuttaa, etta muutamalla kayttajalla on jo omia sijoituksia ja hyvaa tietoa Espanjasta - ehka sita innostutaan enemmankin jakamaan, jos on hyva potentiaalinen sijoitus yhdessa analysoitavana. Monella voi myos olla, etta sijoitus kiinnostaisi, mutta ei tunne markkinaa tarpeeksi - taalta voisi saada tyokaluja ja oppia muiden kokemuksista.

Ymmarran toki, etta myyjalla voi olla intressit toisinpain (vastaamisen vaiva, random huutelijat yms.), mutta tuskin avoin keskustelu ostajia karkottaa hyvalta kohteelta. Enka tarkoita, etta sinun pitaisi olla kaikkeen vastaamassa, jos hankkeessa on muita laheisemmin mukana.

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2018 20.01

About time. Janna nahda, tuleeko naihin joku maksimisumma, jonka voi vuodessa sijoittaa. Verrokiksi UK:n ISA-tililla £20k vuodessa, mutta toisaalta veroa ei makseta edes varoja nostettaessa tililta.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.3.2018 14.08

Samaa mielta, jalleen kerran hyvaa luettavaa!

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.3.2018 13.33

Jeans kirjoitti:

Siis häh, mikä kysymys nyt tää on? En niin kuin ymmärrä ollenkaan. Viideosa kämpistä on mennyt niin turhaa nähdä vaivaa loppujen myymiseksi? Voisit vastata mun kysymykseen, että miksi en? Miksi en käyttäisi tällaista kanavaa hyväkseen, kun kerran sellainen on?

--

Saattaa olla pokeriuran jäljiltä, mutta mulle maine on kaikki kaikessa, enkä ikinä lähtis huijaamalla tienaamaan rahaa muiden kustannuksella. Varsinkin kun on vielä taloudellisesti on niin hyvä tilanne, niin ei siinä olisi mitään järkeä. Pokerimaailmassa oon omasta mielestäni saavuttanut tämän, että se on kaikille, jotka mut tuntee itsestäänselvyys, että mun sanaan voi luottaa. Oletin, että se paistaisi läpi myös tämän blogin kautta.

Veikkaisin, etta suurin osa lukijoista, kuten mina, ei ole sinua koskaan tavannut tai ainakaan tunne sinua hyvin. Jos kerran taman blogin paatit valita markkinointikanavaksesi, varmaankin tarkoituksena on tavoittaa myos tata osaa palstan kayttajista, eika pelkkaa tuttavapiiriasi? Voi tuntua vittumaiselta lukea kysymyksia, mutta etko itse kysyisi vaikeitakin, jos joku sinulle haluaa jotain yli 100keurolla myyda?

Et muuten ekassa postauksessasi kertonut, miten pitkaan nama asunnot ovat olleet jo myynnissa. Sijoitustiedossa on kaupiteltu monenmoista, ja usein itsellani ainakin (ja muutamalla muullakin lukemani perusteella) on tunne, etta tanne tullaan kun muualta ei saa rahoitusta (naista kaupitteluista muuten olet osin itsekin vastuussa saitin omistajana). Jos samoja kysymyksia kysyy sinulta, ei se tarkoita, etta uskoisin sinun olevan taalla kusettamassa muita. En olettanut aikaisemmin muidenkaan olevan heidan projekteistaan kysyessani.

Jeans kirjoitti:

Ei tää oo mikään nollasummapeli. Se, että tää olisi mulle hyvä gryndaysprojektina ei tee siitä huonoa sijoitusta asuntosijoittajalle. En oo koskaan kuullut, että grynderi paljastaisi myyntitilanteessa tällaista tietoa, enkä kyllä myöskään, että sitä kysyttäisiin.

--

"Mikset ostanut saman tien useampaa itsellesi, jos kohde ja sijoitustilaisuus on mielestasi hyva?"

Tää on ehkä ainoa relevantti kysymys, mutta tääkin kuulostaa aika hyökkäävältä noiden kahden edellisen jälkeen. On monta tapaa kysyä näitä juttuja. Varmaan yllätyit, että vastasin tähän rehellisesti!

Ei olekaan, eika se tosiaan tee automaattisesti huonoa sijoitusta ostajallekaan. Kun kuitenkin mainitsit itsekin ostaneesi asunnon, tarkoitus oli kaiketi viestittaa, etta projekti on niin hyva etta laitat omaakin rahaa kiinni. Korjaa toki, jos olen tassa tehnyt vaaran johtopaatoksen. Mielestani tilanne on kuitenkin eri, jos olet muiden asuntojen myynnista nettoamassa esim. 2 meur, mihin nahden yhden asunnon ostaminen itselle on melko pieni sijoitus. Vastauksessasi kavit toki hyvin tata puolta lapi, joten eikohan se ole jo selva. Tarkat summat eivat kiinnostaneet alun perinkaan, suurpiirteinen kokoluokka yllaolevasta syysta kyllakin.

Miksi muuten anonyymin foorumilaisen pari kysymysta sai veren nain kiehumaan, olet kuitenkin pitkan pokeriuran tehneena ja julkisuudessa olleena saanut varmaankin kuulla monenlaista? Olet kuitenkin talla kertaa myymassa, ja mielestani todistamisen taakka on myyjalla. Ostopuolella lupaan kysya tyhmia ja vittumaisia kysymyksia jatkossakin, mutta en vittuillakseni.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.3.2018 0.50

Jeans kirjoitti:

Ymmärtäisin tällaisen reaktion jos olisin täällä aina myymässä jotain paskaa, mutta oon pyrkinyt alusta asti olemaan täällä täysin rehellinen kuten olin myös edellisessä postauksessani. Kelpaa lukea tätä blogia ilmatteeks, mutta auta armias jos vahingossakaan yrittää jotenkin hyödyntää blogia vaikkapa ihan vaan myyntikanavana.

Jep, kehtaakin kysya kun yritat myyda sijoituksia. Kaverikin suuttui baarissa, kun en ostanut silta autoa parin tarjotun tuopin jalkeen. Kuka tahansa jarkeva sijoittaja tekee taustatyonsa kunnolla ennen kuin antaa rahansa, joten kai joku muukin naihin kysymyksiin haluaa vastauksia.

Olet varmaan huomannutkin, etta samantyylisia kysymyksia olen esittanyt muillekin sijoitusmarkkinoijille taalla - miksi sinulle pitaisi olla eri kriteerit naissa asioissa? Blogisi sisalto on ollut tahan saakka lahinna omien kokemustesi ja sijoitusten kasittelya, mika on aikalailla eri juttu kuin markkinointi.

Jeans kirjoitti:

ostaja ei tietenkään voi puhtaasti luottaa mun myyntipuheeseen vaan on itsekin vastuussa sijoituskohteen hyvyyden arvioinnista.

Totta. Haluaisitko avata laskelmiasi 8-10%+ vuokratuotosta ja kaytetyista oletuksista, jotta paastaan alkuun? Tasta saataneen samalla hyva keskustelu, joka hyodyttaa lukijoita yleisemminkin.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.3.2018 20.26

Jeans kirjoitti:

Ajattelin tällä kertaa käyttää blogia mainostuskanavana

--

Meillä on vitos- ja neloskerros kokonaan ja puolet kolmoskerroksesta.

--

Alustavasti lähemmas 10 kämppää on jo varattu ja innostuin itsekin ostamaan yhen kaksioista kun kävin paikanpäällä katsomassa taloa.

Miksi mainostaa taalla jos muutenkin tuntuu menevan kaupaksi? Paljonko nettoat itse, jos asunnot menevat kaupaksi 95%+ pyynnista? Mikset ostanut saman tien useampaa itsellesi, jos kohde ja sijoitustilaisuus on mielestasi hyva?

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.3.2018 3.15

Daytrader kirjoitti:

BTW. Olen saanut tähän keskusteluun about 20 myönteistä palautetta tähän mennessä. Se on tietysti hienoa. Mutta, mielelläni otan kyllä parannuskohteitakin huomioon. Vastakkaiset näkemykset ovat aina hyödyllisiä. Virheitä sattuu väkisinkin - aina parempi mitä nopeammin joku kylvää epäilyksen siemenen mieleen.

Laadukkaasta sisallosta kuuluukin saada myonteista palautetta.

Pohtimistasi kirjoitusaiheista 5, 7 ja 8 olisivat itselleni ne mielenkiintoisimmat. Oravanpyorasta haaveena joskus paasta pois, mutta monet aiheeseen liittyvat blogit ovat aika viihteellisia tai piilomainontaa. Voisin kuvitella, etta tama aihe (5) tarjoaa samalla hyvaa keskustelunalkua palstalle. Tyoni takia treidaus ei onnistu, joten 7-8 osunevat enemman omaan toimintaani. Treidausjutut ovat toki myos olleet hyvaa luettavaa, ja niista on ollut opittavaa itsellanikin. Ulkomaisista yhtioista olisi tosiaan mukava lukea analyysia, saitin sisalto on nyt melko Suomi-painotteista.

Vaikka hyvin oletkin treidiesi logiikkaa aiemmin avannutkin, olisi kiva kuulla yleisemmalla tasolla, miksi teet myos makrotreideja. Kirjoitustesi perusteella olen saanut kasityksen, etta parhaat tilit olet tehnyt nimenomaan yksittaisilla, lahinna pohjoismaisilla osakkeilla, mista sinulla ilmeisesti on myos eniten kokemusta. Asiaan sen enempia perehtymatta voisin toisaalta kuvitella, etta esim. WTI / Brent ja korot ovat aika tehokkaita markkinoita, ja yksittaisen toimijan on vaikeampi tehda tulosta.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.2.2018 14.46

Casteliero kirjoitti:

Toisesta maksoin vaan myyntihinnan ja makselen vuokratuotoilla taloyhtiön lainaa. Tämä laina on tuloutettu, eli saan rahoitusvastikkeen vähennettyä vuokratuotoista. Tämä malli voi RiverD esimerkiksi toimia sinullakin, jos pankit ei tarjoa hyvää lainaa.

Tassa kannattaa myos miettia riskeja - korkean yhtiolainan yhtioissa saa kohteen pienemmalla omarahoituksella / henkilokohtaisella lainalla, mika voi houkutella yhtioon vahan heikompiakin sijoittajia tai vaihtoehtoisesti yhdella sijoittajalla voi olla iso osa koko yhtiosta. Vaikka omat sijoitukset olisivatkin kunnossa, muiden ongelmista voi tulla myos omia, jos muut eivat hoida yhtiolainavelvoitteitaan. Enta jos osakekannasta iso osa on asuntorahastolla, josta sijoittajat haluavat rahansa ulos, ja rahaston on pakko myyda?

Uudiskohteessa on hyva arvioida, onko yleensa korkeampi velaton hinta sopiva suhteessa samalla alueella oleviin vanhoihin yhtioihin. Omassa kohdekaupungissani en ole viela yhtaan hyvahintaista uudiskohdetta loytanyt, mutta muualla niita voi toki olla.

Pankeissa aletaan kiinnittaa kassavirtaan ja omarahoitukseen enemman huomiota. Omassa pankissani kysymykset ovat huomattavasti yksityiskohtaisempia kuin vuosi sitten, ja yhtiolainaosuuden maara kohteessa vaikuttaa myos lainapaatokseen, jos hakee lainaa omiin nimiin.