Olet täällä

Kapteeni Ilmiselva

Kapteeni Ilmiselva

  • Liittynyt 15.4.2017
  • 115 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitustiedon kirjakerho - 11.9.2018 15.51

Jokos jollakulla on tyon alla Dalion uusin, naemma saa ilmaisena pdf:na, jos suostuu laittamaan nimensa spammilistalle: https://www.principles.com/big-debt-crises/? Myos ebook tarjolla Amazonissa, ja oikea paperipainos tullee lokakuussa.

KPY - 11.9.2018 15.46

Taallahan on hyvaa settia, asiaan perehtymattomallekin maukkaita yksityiskohtia!

Mikko Isotalo kirjoitti:

-- osuuskunnan sääntöjen mukaan uudet omistajat pitää hyväksyä KPY:n hallituksessa äänioikeuden saamiseksi. Näin ollen osuustodistusten lahjoittaminen yksittäiskappaleina ei ole pelkkä kahdenvälinen sopimuskysymys.

--

Omistusmalli koetaan läpinäkyväksi ja luotettavaksi verrattuna kasvottomiksi koettuihin pääomasijoittajiin verrattuna.

Oikein mukavasti on hallitus junaillut asemansa, ainakaan ulkopuolelta ei mitaan ryhtiliikkeita siis voida aloittaa. Jannaa, etta lapinakyvyyden mittariksi on valikoitunut paaomasijoittaja (private equity?) - enta, jos mittariksi valittaisiinkin saannollisesti tiedottava ja raportoiva porssiyhtio?

Brexit - 10.7.2018 17.28

Jmakela kirjoitti:

Kyllä itse olen sellaisen kuvan saanut että Britannialta on tullut hyviä ehdotuksia miten ero tapahtuu mutta EU ei näytä suostuvan mihinkään vaikka ehdotukset ovat olleet EU:lle hyviä. Nyt Britanniasta halutaan tehdä esimerkki mitä tapahtuu jos haluaa erota EU:sta ja tämä ei mielestäni ole mitenkään hyvä tapa toimia. On se kumma kun EU:lle ei riitä suuri eroraha vaan aina koitetaan tehdä vaikeaksi ero.

Ehdotuksina on tainnut olla mm. erilaiset jarjestelyt / sopimukset, joilla britit saavat myyda vapaasti tavaroita ja palveluitaan EU-alueella (esim. saantelyn yhdenmukaisuus rahoitusalalla, jotta passporting voi jatkua ja esim. Lontoon pankit voivat toimia koko EU:n alueella), mutta kuitenkin rajoittaen tyovoiman liikkuvuutta (maahanmuutto).

Ei ihme, jos EU:n nakokulmasta tallaiset ovat rusinat pullasta -ehdotuksia eika niihin suostuta. Britit tarvitsevat vapaakauppaa EU:n kanssa enemman kuin EU brittien kanssa, joten briteilta on helppo vaantaa myonnytyksia yksi toisensa jalkeen. Toisaalta liian myotamielinen EU vain auttaisi omaa hajoamistaan, jos jasenmaat voisivat saada paremmat edut unionista lahtemalla. Ja jos britit saisivat hyvan vapaakauppadiilin, seuraavaksi jonossa ovat Yhdysvallat, Kanada, Norja, Sveitsi ja Kiina vaatimassa lisaetuja, jos kerran UK:kin sai.

Brexit - 10.7.2018 15.08

Itse en usko, etta viimeaikaiset kauppasotauutiset ovat tassa se suurin tekija. Theresa May ja konservatiivit saivat sen verran takkiin ylimaaraisissa vaaleissa jo yli vuosi sitten, jossa konservatiivipuolue ajoi todella kovaa brexitia. Sen jalkeen on vaan pidetty julkinen linja epamaaraisena mahdollisimman pitkaan, jottei hallitus kaadu. Nyt vain alkaa olla pakko kertoa tavoitteista julkisesti, jotta neuvottelut EU:n kanssa saadaan tarpeeksi pitkalle ennen maaliskuuta 2019.

Jos vaalit pidettaisiin nyt, pelkona on, etta Corbyn ja muut Labourin kommarit muodostavat uuden hallituksen, joten konservatiivit haluavat pitaa nykyisen, heikon hallituksen kasassa miten vain pystyvat. Tasta syysta en myos usko, etta parin viime paivan ministerierot muuttavat tilannetta. Johnson tai Davis tuskin uskaltavat isommin haastaa Mayta, vaan huutelevat jatkossa takarivista.

Hallituksella on hyvin pieni enemmisto, jossa ovat konservatiivipuolue (316/650 paikkaa) ja pohjoisirlantilaisten DUP (10/650). DUP on siis hallituksen enemmiston kannalta vaa'ankieliasemassa ja haluaa pitaa Pohjois-Irlannin osana UK:ta, mika kaytannossa tarkoittaa, etta Irlannin rajan on pysyttava auki. Eika kukaan paaministeri halua tulla muistetuksi IRA:n uudelleenherattajana tai UK:n hajoittajana. Tama taas kaytannossa tarkoittaa, etta UK joutuu ottamaan EU:n ehdot vastaan tulliliitosta / vapaakauppa-alueesta (ja about kaikesta muustakin), jotta varsinaista rajaa ei tule Pohjois-Irlannin ja Irlannin tai Irlannin saaren ja muun Ison-Britannian valille.

Brexitia tuskin ollaan kokonaan heti perumassa, silla iso osa kansasta on edelleen sen puolella. Pidemmalla aikavalilla se ei liene mahdotonta, mutta EU:n puolelta tarkein asia lienee budjetti vuosille 2021-2027. Brittien on syyta olla ulos EU:sta ennen sita tai olla valmiita maksamaan EU:n budjettiin jopa seitseman vuotta lisaa. Jalkimmainen vaihtoehto tuskin on kovin helppo myyda aanestajille UK:ssa.

Päivän lööppi - 26.6.2018 12.27

Myos toinen foorumilaisten suosikki, Antti Rinne, on tanaan otsikoissa: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005733277.html

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne herätti huomiota lupaamalla vappupuheessaan sadan euron korotuksen kaikkiin alle 1 400 euron eläkkeisiin. Nyt hän väläyttää parannuksia myös tuleviin eläkkeisiin.

Rinne sanoi maanantaina Iltalehden haastattelussa, että niin sanottu elinaikakerroin täytyy korjata tulevaisuudessa.

Ei tainnut Kiljunen olla ainoa demari, jolla on hyvia ideoita Suomen elakejarjestelman pelastamiseksi.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.6.2018 17.01

petteri kirjoitti:

Kryptokuplassa on yhä 100% ilmaa, eihän kryptoilla ole arvoa muuten kuin hauskana pyramidipelinä, jossa kolikoiden hinta riippuu järjestelmään uskovien idioottien määrästä. Käyttöarvoahan kryptoilla ei käytännössä ole. 

Noh noh, rahanpesu ja veronkierto unohtuivat.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.6.2018 11.43

Daytrader kirjoitti:

Olen aika vahvasti sitä mieltä, että hyviä rahastoja pitää ostaa sillon, kun ne ovat aliperformoineet. -- Käänteisesti ajatellen, sijoittajan voisi teoriassa olettaa saavan rahastoa paremman kokonaistuoton, jos ostaa heikompien vuosien jälkeen ja myy vahvuuteen.

Jos olisi linkata tahan liittyvaa lukemista, itse ainakin katselisin lapi mielellani.

Osingot - Keskusteluketju - 22.6.2018 17.30

Aki Pyysing kirjoitti:
petteri kirjoitti:

Kun kuulen ilmaisun omien osakkeiden ostot, poistan varmistimen pistoolistani. Yleensä omien osakkeiden ostot näet tarkoittavat, että yritys ottaa lisää velkaa ostaakseen omia osakkeita lähellä huippukurssia. Syynä on se, että omien osto tilanteessa usein varsinaisen liiketoiminnan kehitysnäkymät ovat jo heikentymässä, mutta kurssi ei ole vielä reagoinut alaspäin. Omien ostoilla sitten pidetään väkisin kurssia ylhäällä jonkin aikaa.

Jos yrityksellä on liikaa rahaa huippusuhdanteessa kannattaa yleensä joko jakaa osinkoja tai maksaa pois velkoja eli pienentää vipua. Velkavivun lisäämiseen ostamalla omia osakkeita lisälainalla suhtaudun hyvin epäillen.

Insinööri nyt puhuu kokemusperäisesti, mutta tunnepitoisesti siitä mitä on tapahtunut. Mie taas puhun omien ostoista sellaisissa tilanteissa, jossa pörssikurssi on alle joltain pohjaltalta lasketun NAV:n. Jos hyvin osakesivistynyt petteri ei kerran puolla omien ostoja missään tilanteessa, on melko varmaa, että suuri yleisö ei ymmärrä asiaa koskaan. Mutta mie silti jatkan länkyttämistä.

Hmm?

Omana mutunani sanoisin etta olette molemmat aivan oikeassa - oikealla hinnalla omien osto on ihan jarkevaa, mutta mahtavatko ostoista paattavat useimmiten ostaa oikella hinnalla? Ja jos johdolla on sopivat optiot, oikea hinta johdolle ei valttamatta ole oikea hinta osakkeenomistajille.

Päivän lööppi - 8.6.2018 20.59

Ehka on ollutkin jo puhetta, mutta Akin ja muiden sijoitustietolaisten suosikki Pekka Puska on myos sijoitusmiehia. Lukeekohan Pekka myos Sijoitustietoa? Kauppalehdesta:

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska ilmoittaa omistavansa seitsemän asunto-osaketta, jotka hän on hankkinut sijoitustoimintaa varten. Puska omistaa kolme yksiötä Vaasassa, kolme yksiötä ja yhden kaksion Helsingissä.

Puska on niin ikään sijoittanut osakkeisiin ja hänellä on runsas osakesalkku. Puska omistaa Lassila & Tikanojan, Keskon, Wärtsilän, Nordean, Nokian, Suomisen, Elisan, koneen, Nokian Renkaiden sekä Stora Enson osakkeita.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/miljoonien-eurojen-osakesalkkuja--met...

https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/242.aspx

Kiinteistösijoittajan blogi - 6.6.2018 17.03

Hieno homma, odotan innolla tulevia postauksia!

Taustasi perusteella seuraavista olisi ainakin mielenkiintoista lukea:

  • Nakemyksesi kiinteistosijoitusmarkkinoista Suomessa (aika laaja aihe, jota voi katsoa monelta kantilta)
  • Suorat metsasijoitukset, niiden analysointi ja hoito kaytannossa (ja vaikka miten vertautuu metsarahastoihin)
  • Suorat liiketilasijoitukset

Yllaolevista on mielestani vahemman kirjoiteltu talla foorumilla, joten ammattilaisen / omaa rahaa sijoittavan nakemyksia lukisi taalla mielellaan.