Olet täällä

EkeKeke

EkeKeke

  • Liittynyt 23.2.2015
  • 60 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 2.7.2019 16.03

Tässä nyt vähän varmaankin parhaaseen vaihtoehtoon vaikuttaa hieman mitä ollaan hakemassa.

1) vaihtoehdossa on myös mahdollista pyytää vanhemmilta korotonta lainaa ja sitten verovapaita lahjoituksia aina maksimimäärät tulevina vuosina. 

Toki tuo laina tarvitsee maksaa takaisin, mutta ainakin vältyt lahjaverolta ja maksusuunnitelma voi käsittääkseni olla hyvinkin joustava. Tällä tavalla ei ainakaan tule mitään ylimääräisiä kuluja mikäli vahempiesi ei tarvitse ottaa lainaa asunnon rahoittamiseksi. Lisäksi 1 vaihtoehdossa tulee asunnon myynnin veroetuus myös hyödynnettyä mikäli asut asunnossa 2 vuotta

Sijoittajan verotus - 7.5.2019 18.43

Mulla on aina mennyt läpi työhuonevähennys, kun olen ilmoittanut tekeväni etätöitä vähintään kerran viikossa. 2018 siis tuo 440 €.

Aika pienillä etätyömäärillä saa siis vähennykset.

Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 9.4.2019 20.52

Kyllä näillä korkotasoilla kannattaa ehdottomasti ottaa laina.

Onkin sitten eri asia onko tällä hetkellä hyvä hetki ostaa asuntoa. Toki mielestäni asunnot olivat kalliita jo 2007 kun ostin ensimmäisen asuntoni...

Mikäli asunnon hintalappu on mielestäsi kohdallaan kelpaahan tuo sitten parin vuoden kuluttua vaikka vuokra-asunnoksi mikäli asuntojen hinnat syystä tai toisesta romahtavat.

NewIcon anti - onko joku perehtynyt? - 15.3.2019 13.46

NewIconin tekniikka ja laitteet varmasti ovat ihan hyviä, mutta en näe tässä kilpailijoihin nähden etuja kansainvälisillä markkinoilla. Kotimaassa varmasti pärjätään.

Hienoa, että yrityksellä on patentteja, mutta ei ainakaan nopealla silmäyksellä ole mitenkään toimialaa mullistavia. En näe edes esteitä kilpailijoille tekemästä laitteita joilla saavutetaan vastaavanlainen toiminnallisuus. 

 

Valuaatio ja kasvuodotukset onkin sitten aivan tuulesta temmattu. Ylipäätään 5 x liikevaihto valuaationa on aivan järjetön melkein mille tahansa yritykselle ja nyt pitäisi maksaa vastaava summa yrityksestä, joka tekee huomattavia tappioita ja kasvuodotukset eivät näytä mielestäni kovin realistisilta edes heikoimmassa scenaariossa.

 Aivan järjetöntä ylipäätään verrata "startupin" valuaatioita miljardiluokan yrityksiin. 

 

Veikkaan samaa kuin rahamies. 5 miljoonaa menee parissa vuodessa ja siiten tulee uusi anti. Toivotaan toki, että tässä ajassa Kiinan kauppa on lähtenyt kunnolla käyntiin.

 

 

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 19.53

Annala kirjoitti:

Hei,

Taidat puhu CFD(hinnanero) lapuista?

Vakioiduissa optoissa tuo verotus näyttää selkeämmältä.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdannai...

 

Ei kyllä kyselin ihan tavallisten optioiden perään.

Käsittääkseni USA ei ole säännelty markkina ja näin ollen edes vakiomuotoiset johdannaiset eivät ole vähennyskelposia.

Ilmeisesti ainoastaan ETA alueelle listatuista vakiomuotoisista johdannaisista voi vähentää tappiot. (Laki kaupankäynnistä rahoitusvälineillä Luku 1 2 § Määritelmät)

Soitin aiheesta myös verottajalle ja ainakin puhelimessa todettiin sama asia. 

 

Tämän takia juurikin kyselin oletko onnistunut tappioita vähentämään ?

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 12.53

Vähän itseänikin kiinnostaisi jenkkioptioilla veivaaminen, mutta en oikein viitsi ilman tappioiden vähennysoikeutta. Oletko saanut yksityishenkilönä jotenkin säädettyä tappiot vähennyskelpoisiksi ?

En viitsi alkaa sijoitusyhtiötä perustamaan, kun ei ole vielä niin paljoa pääomaa, että se olisi järkevää 

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 18.2.2019 15.47

Teetkö optiokauppaa muuten sijoitusyhtiön kautta vai yksityisenä henkilönä ?

 

 

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 28.1.2019 15.52

Halla-ahon poliittinen linja ei vain taida olla erityisen sijoittajaystävällinen, koska hän miellään laskisi vuokra-asuntoihin kohdistuvaa ulkomaista kysyntää pistämällä rajat kiinni. Se luonnollisesti laskisi asunto-osakkeiksi kutsuttujen abstraktioiden tuottoja ja hintoja.

En kovin paljon seuraa politiikkaa, mutta kyllähän se Halla-aho kuitenkin samassa kirjoituksessa puhuessaan osakkeista abstraktiona väittää kannattavansa kuitenkin osakesäästötiliä.

 

Mahtaako ulkomailta olla kovinkaan suurta kysyntää suoriin asuntosijoituksiin ? En tiedä vastausta, mutta veikkaan ettei ulkomaisella kysynnällä kovinkaan suurta vaikutusta ole. Toki ylihinnoiteltuja mökkejä ei enää saisi myytyä Venälaisille samalla tavalla jos kauppa jollakin tavalla rajoitettaisiin. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 25.1.2019 16.07

Positiivinen palaute annetaan aina olemalla hiljaa. Missään tapauksessa ei saa kommentoida jos joku asia on tehty hyvin.

Jos jossain on epäonnistuttu annetaan välitön suora palaute, mielellään jopa hieman liioitellusti. Missään tapauksessa palaute ei saa olla rakentavaa, koska joku saattaa vaikka ottaa opikseen ja parantaa suorituksiaan jatkossa.

Toisaalta kännissä säännöt hieman muuttuvat ja kenties on mahdollista, että saat jopa positiivistä palautetta joskus.

 

Oikeasti on kyllä syytä todeta, että kirjoituksiasi on ilo lukea täällä ja pokeritiedon puolella. Jatka samaan malliin.

 

ps. Toki jääkiekossa kannatat kyllä väärää joukkuetta, vaikka se onkin sinulle synnyinseutujen velvollisuus

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.1.2019 15.47

Suomi pystyisi esim. aidolla velattomalla valtion markalla maksamaan koko Suomen velan pois 1-2 vuodessa ja kun samalla korotetaan kaupallisten pankkien käteisvarantovaatimusta inflaatio pysyisi kurissa ja Suomen kansa/valtio alkaisi vaurastua ennennäkemättömästi.

Mihinkähän tällainen fakta perustuu ? Tämähän on ihan höpöhöpö väite.

 

Jos on vaikea sanoa kuinka vapaat markkinat korjaisivat erilaisia taloustilanteita niin eikö olisi jo korkea aika kokeilla, että kuinka aidosti vapaat markkinat toimisivat ilman keskussääntelyä?

Tästä olen itseasiassa samaa mieltä. Rahapolitiikalla on saatu tulipaloja sammutettua ja yrityksiä pelastettua, mutta ehkä pitäisi vaan antaa markkinoiden kaataa velkarahalla kelluvat kannattamattomat tai liian isoja riskejä ottaneet yritykset. Kaikkia tulipaloja ei kannattaisi yrittää sammuttaa, kun saattaa vain pahentaa asioita pitkällä aikavälillä

 

Jos esim. pelkkä bitcoin olisi käytössä niin silloin velasta ei perittäisi juurikaan korkoa, koska nykyisen keskuspankit voivat mielivaltaisesti päättää, että koska korot nousevat ja laskevat.

Tämähän on aika epälooginen väite. Millä ihmeen perusteella ei perittäisi juurikaan korkoa ? Bitcoinilla kun kerran on arvoa kasvattava sisäänrakennettu vaikutus suhteessa aikaan, koska coineja on rajallinen määrä niin kyllähän rahan lainaajat aina haluavat tuottoa. Eli Bitcoinin tapauksessahan lainan korko olisi Bitcoin arvioitu arvon kehitys + haluttu voittomarginaali. Eli korko todennäköisesti aina nousee joka vuosi mikäli arvon kehitys kasvaa.

Vaihdannan välineestä riippumatta uskallan väittää, että ihmiset ja yritykset haluavat tai tarvitsevat lainaa myös tulevaisuudessa.

Tämä siis ainoastaan hypoteettisesti jos ainoa valuutta olisi Bitcoin. Bitcoin ei toisi pelastusta tähän maailmaan. Ainoastaan poistaisi mahdollisuuden hallita rahan arvoa keinotekoisesti. Kenties hyvä asia tai sitten ei. Vaikea sanoa

 

Veikkaan ettei olisi kannattanut vastata ollenkaan, mutta tulipahan nyt raapustettua.