Olet täällä

Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 29.11.2019 02.13

Jos pankin mielestä pariskunnalla ei ole maksukykyä 100k€ lainaan niin jotain on pielessä. Varsinkin jos vakuuksia on 100%. 

 

Oletteko kysyneet useammasta pankista ?

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 29.11.2019 12.59

Pitäisikö jonkun avata "Väittelee Jenssin kanssa " threadi ? 

Tuntuu lähtevän vähän jokaisessa ketjussa laukalle 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.11.2019 08.51

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/2eba373c-216f-447d-a2ff-a601d47af4...

 

"Ruotsissa 86 peliyhtiötä käyttävät lähes miljardi euroa mainontaan, Suomessa tästä vain murto-osa”, Gustafsson viittaa Veikkauksen noin 40-50 miljoonan euron mainosbudjettiin"

Veikkaus itseasiassa käyttää mainontaan enemmän rahaa monopoliasemassaan kuin eniten mainostava Ruotsalainen operaattori. Kyllä ne poliitikot osaa vääntää asiat omaksi edukseen kun vaan vähän valehtelee :) 

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 10.48

Olen itse joskus huvikseni miettinyt, että jos vaikka bettaisi jonkun earnings announcementin johtavan suureen swingiin ja perustelin sitä sillä, että sama osake on ennenkin swingannut paljon kun on tulos julkistettu. Strategia olisi voinut olla esim. stradde tai strangle. Katsoin sitten huvikseni optioiden hintoja ennen ja jälkeen tuloksen joka johti 8% osakkeen nousuun. Lopputulos oli, että ”vain” 8% swingillä olisin tehnyt enemmän tai vähemmän 0 voiton

Mainitsemassasi tilanteessa tarkasteluhetki ostolle on ollut varmaankin 1-2 päivää ennen tulosjulkistusta jolloin Implied volatility on lähes aina liian suuri.

Tuloskaudella täytyy ostaa sopivat optiot ainakin viikon tai pari viikkoa ennen tulosjulkistusta, jotta implied volatility on tarpeeksi pieni. Muuten käy juuri niinkuin mainitsit ettei 8 % osakkeen swingi ole riittävä kattamaan korkeita preemioita.

Tämä siis ainoastaan long straddle tai strangle tyyppisiin strategioihin kun haetaan ostojen jälkeen Implied volatilityn kasvua ja osakkeen swingiä. 

Tarkennetaan vielä, että IV kasvu pitää olla toki isompi kuin Theta decay. Eli ostohetki pitää olla sopiva ja joskus kannattaa jopa myydä ennen varsinaista tulosjulkistusta.

Näytä koko viesti
eToro ja vastaavat treidauspaikat sekä verotus - 1.10.2019 02.44

Ei ole tullut CFD ja valuuttakauppaa harrastettua niin en osaa tarkemmin neuvoa. Kannattaa melkein soittaa verottajalle niin tulee oikeaa tietoa. 

Näytä koko viesti
eToro ja vastaavat treidauspaikat sekä verotus - 30.9.2019 01.51

eToro taitaa olla kauppapaikka ainoastaan FX ja CFD kaupoille eli verot pitää maksaa voitoista, mutta tappiota et näistä saa vähentää. Lue verottajan ohje.

Verot tulee maksaa toteutuneiden summien mukaan. Ei ole väliä onko rahat pankkitilillä vai etoro tilillä.

Verot maksetaan Euroiksi muunnetusta summasta. Tästäkin löytyy ohjetta verottajan sivulta

Näytä koko viesti
Brexit - 5.9.2019 07.21

Betfairilla on tosiaan cash out nappi, josta näkee tulevan tilin ja yhdellä napin painalluksella menee possa kiinni. Tämä on kusetusta, kun siin'ä ei ole edes "oletko varma" toimintoa. Mie pelkään koko ajan painavani sitä epähuomiossa uudestaan.

Eipä se nyt kovin vaarallista ole kun häviät vain back/lay välisen spreadin joka ei taida olla kovin suuri mainitsemassasi vedossa.

Näytä koko viesti
Brexit - 1.8.2019 06.15

Olisiko meillä joku Betfair-sivistynyt, joka osaisi kertoa, näkeekö nettopositionsa kohteessa jossakin summattuna, vai pitääkö vain laskea itse transactioneista?

Näet nettoposition vedonlyönti-ikkunan oikeasta reunasta missä näkyy open bets.

Sieltä saat klikkaimella näkyviin kaikki yksitellen tai summana. Oikeassa reunassa on myös settings kohta josta saat näkyviin lisää tavaraa 

Näin ainakin futiksessa homma toimii

 

Näytä koko viesti
Arvo-osuustili virolaiselle yhtiölle - 26.7.2019 06.55
Ferruille kirjoitti:

Toiminta on sijoittamista ja omistamista. Olen viron E-kansalainen. Oletko sitä mieltä että tässä tapauksessa yritykseni on verovelvollinen suomeen. En ole moista ennen kuullut? 

Mikäli harjoitat liiketoimintaa Suomesta käsin virolaiselle yhtiöllesi, toisin sanoen jos liiketoiminnan johdon sijainti on Suomessa, olet vähintään rajoitetusti verovelvollinen. 

Kannattaa lukea verottajan ohje.

Näytä koko viesti
Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 2.7.2019 04.03

Tässä nyt vähän varmaankin parhaaseen vaihtoehtoon vaikuttaa hieman mitä ollaan hakemassa.

1) vaihtoehdossa on myös mahdollista pyytää vanhemmilta korotonta lainaa ja sitten verovapaita lahjoituksia aina maksimimäärät tulevina vuosina. 

Toki tuo laina tarvitsee maksaa takaisin, mutta ainakin vältyt lahjaverolta ja maksusuunnitelma voi käsittääkseni olla hyvinkin joustava. Tällä tavalla ei ainakaan tule mitään ylimääräisiä kuluja mikäli vahempiesi ei tarvitse ottaa lainaa asunnon rahoittamiseksi. Lisäksi 1 vaihtoehdossa tulee asunnon myynnin veroetuus myös hyödynnettyä mikäli asut asunnossa 2 vuotta

Näytä koko viesti