Olet täällä

EkeKeke

EkeKeke

  • Liittynyt 23.2.2015
  • 57 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

NewIcon anti - onko joku perehtynyt? - 15.3.2019 13.46

NewIconin tekniikka ja laitteet varmasti ovat ihan hyviä, mutta en näe tässä kilpailijoihin nähden etuja kansainvälisillä markkinoilla. Kotimaassa varmasti pärjätään.

Hienoa, että yrityksellä on patentteja, mutta ei ainakaan nopealla silmäyksellä ole mitenkään toimialaa mullistavia. En näe edes esteitä kilpailijoille tekemästä laitteita joilla saavutetaan vastaavanlainen toiminnallisuus. 

 

Valuaatio ja kasvuodotukset onkin sitten aivan tuulesta temmattu. Ylipäätään 5 x liikevaihto valuaationa on aivan järjetön melkein mille tahansa yritykselle ja nyt pitäisi maksaa vastaava summa yrityksestä, joka tekee huomattavia tappioita ja kasvuodotukset eivät näytä mielestäni kovin realistisilta edes heikoimmassa scenaariossa.

 Aivan järjetöntä ylipäätään verrata "startupin" valuaatioita miljardiluokan yrityksiin. 

 

Veikkaan samaa kuin rahamies. 5 miljoonaa menee parissa vuodessa ja siiten tulee uusi anti. Toivotaan toki, että tässä ajassa Kiinan kauppa on lähtenyt kunnolla käyntiin.

 

 

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 19.53

Annala kirjoitti:

Hei,

Taidat puhu CFD(hinnanero) lapuista?

Vakioiduissa optoissa tuo verotus näyttää selkeämmältä.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdannai...

 

Ei kyllä kyselin ihan tavallisten optioiden perään.

Käsittääkseni USA ei ole säännelty markkina ja näin ollen edes vakiomuotoiset johdannaiset eivät ole vähennyskelposia.

Ilmeisesti ainoastaan ETA alueelle listatuista vakiomuotoisista johdannaisista voi vähentää tappiot. (Laki kaupankäynnistä rahoitusvälineillä Luku 1 2 § Määritelmät)

Soitin aiheesta myös verottajalle ja ainakin puhelimessa todettiin sama asia. 

 

Tämän takia juurikin kyselin oletko onnistunut tappioita vähentämään ?

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 12.53

Vähän itseänikin kiinnostaisi jenkkioptioilla veivaaminen, mutta en oikein viitsi ilman tappioiden vähennysoikeutta. Oletko saanut yksityishenkilönä jotenkin säädettyä tappiot vähennyskelpoisiksi ?

En viitsi alkaa sijoitusyhtiötä perustamaan, kun ei ole vielä niin paljoa pääomaa, että se olisi järkevää 

Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 18.2.2019 15.47

Teetkö optiokauppaa muuten sijoitusyhtiön kautta vai yksityisenä henkilönä ?

 

 

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 28.1.2019 15.52

Halla-ahon poliittinen linja ei vain taida olla erityisen sijoittajaystävällinen, koska hän miellään laskisi vuokra-asuntoihin kohdistuvaa ulkomaista kysyntää pistämällä rajat kiinni. Se luonnollisesti laskisi asunto-osakkeiksi kutsuttujen abstraktioiden tuottoja ja hintoja.

En kovin paljon seuraa politiikkaa, mutta kyllähän se Halla-aho kuitenkin samassa kirjoituksessa puhuessaan osakkeista abstraktiona väittää kannattavansa kuitenkin osakesäästötiliä.

 

Mahtaako ulkomailta olla kovinkaan suurta kysyntää suoriin asuntosijoituksiin ? En tiedä vastausta, mutta veikkaan ettei ulkomaisella kysynnällä kovinkaan suurta vaikutusta ole. Toki ylihinnoiteltuja mökkejä ei enää saisi myytyä Venälaisille samalla tavalla jos kauppa jollakin tavalla rajoitettaisiin. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 25.1.2019 16.07

Positiivinen palaute annetaan aina olemalla hiljaa. Missään tapauksessa ei saa kommentoida jos joku asia on tehty hyvin.

Jos jossain on epäonnistuttu annetaan välitön suora palaute, mielellään jopa hieman liioitellusti. Missään tapauksessa palaute ei saa olla rakentavaa, koska joku saattaa vaikka ottaa opikseen ja parantaa suorituksiaan jatkossa.

Toisaalta kännissä säännöt hieman muuttuvat ja kenties on mahdollista, että saat jopa positiivistä palautetta joskus.

 

Oikeasti on kyllä syytä todeta, että kirjoituksiasi on ilo lukea täällä ja pokeritiedon puolella. Jatka samaan malliin.

 

ps. Toki jääkiekossa kannatat kyllä väärää joukkuetta, vaikka se onkin sinulle synnyinseutujen velvollisuus

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.1.2019 15.47

Suomi pystyisi esim. aidolla velattomalla valtion markalla maksamaan koko Suomen velan pois 1-2 vuodessa ja kun samalla korotetaan kaupallisten pankkien käteisvarantovaatimusta inflaatio pysyisi kurissa ja Suomen kansa/valtio alkaisi vaurastua ennennäkemättömästi.

Mihinkähän tällainen fakta perustuu ? Tämähän on ihan höpöhöpö väite.

 

Jos on vaikea sanoa kuinka vapaat markkinat korjaisivat erilaisia taloustilanteita niin eikö olisi jo korkea aika kokeilla, että kuinka aidosti vapaat markkinat toimisivat ilman keskussääntelyä?

Tästä olen itseasiassa samaa mieltä. Rahapolitiikalla on saatu tulipaloja sammutettua ja yrityksiä pelastettua, mutta ehkä pitäisi vaan antaa markkinoiden kaataa velkarahalla kelluvat kannattamattomat tai liian isoja riskejä ottaneet yritykset. Kaikkia tulipaloja ei kannattaisi yrittää sammuttaa, kun saattaa vain pahentaa asioita pitkällä aikavälillä

 

Jos esim. pelkkä bitcoin olisi käytössä niin silloin velasta ei perittäisi juurikaan korkoa, koska nykyisen keskuspankit voivat mielivaltaisesti päättää, että koska korot nousevat ja laskevat.

Tämähän on aika epälooginen väite. Millä ihmeen perusteella ei perittäisi juurikaan korkoa ? Bitcoinilla kun kerran on arvoa kasvattava sisäänrakennettu vaikutus suhteessa aikaan, koska coineja on rajallinen määrä niin kyllähän rahan lainaajat aina haluavat tuottoa. Eli Bitcoinin tapauksessahan lainan korko olisi Bitcoin arvioitu arvon kehitys + haluttu voittomarginaali. Eli korko todennäköisesti aina nousee joka vuosi mikäli arvon kehitys kasvaa.

Vaihdannan välineestä riippumatta uskallan väittää, että ihmiset ja yritykset haluavat tai tarvitsevat lainaa myös tulevaisuudessa.

Tämä siis ainoastaan hypoteettisesti jos ainoa valuutta olisi Bitcoin. Bitcoin ei toisi pelastusta tähän maailmaan. Ainoastaan poistaisi mahdollisuuden hallita rahan arvoa keinotekoisesti. Kenties hyvä asia tai sitten ei. Vaikea sanoa

 

Veikkaan ettei olisi kannattanut vastata ollenkaan, mutta tulipahan nyt raapustettua.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.1.2019 21.28

Selittäkään nyt sitten vielä miksi Venezuelan tai muun inflaation kurjimuksessa olevan maan kannattaisi siirtyä BTC:n käyttöön tai oman BTC:n? Kuka sijoittaisi rahaansa Venezuelan Bitcoiniin, en minä ainakaan. Tavallinen kansa voi haaveilla valuutusta joka ei laskisi nopeasti, mutta miksi Venezuelan johdon kannattaisi sijoittaa öljyrahat siihen, koska he voivat sijoittaa ne rahat johonkin jo olemassa olevaan ja vakaaseen valuuttaan? Kehitysmaiden tyylisessä sekasorrossa ei minun käsittääkseni ole merkitystä onko valuutta seteli vai bittiraha.

Juurikin näin. Ei valuutalla ole mitään tekemistä Venezuelan ongelmien kanssa. Kyllähän Venezuela jotain kryptoviritystä on yrittänyt saada aikaiseksi, mutta ei niistä käsittääkseni mitään hyötyä ole ollut.

Venezuelan tilanteen sössi sosialistinen hallitus, joka onnistui tekemään käytännössä ainoasta vientituotteesta, öljystä, kannattamatonta. Toki samalla öljyn hinta laski merkittävästi. Käsittääkseni Venezuela ostaa jopa itse öljyä, koska öljyn tuottaminen valtion omistamassa yhtiössä on liian kallista. 

Kenties homma voisi lähteä rullaamaan jos pyritään saamaan öljyn vientiin kilpailukykyä varsinkin jos öljyn hinta lähivuosina on suotuisa viennin kannalta.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.1.2019 21.24

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.1.2019 12.58

 

Hienoa, että jaksat keskustella asioista, mutta kannattaisi faktoja hieman tarkistella. Esimerkiksi Venezuelan tapauksessa faktat olivat aika retuperällä.

Kaikki valuutat, joiden arvoa on yritetty kontrolloida jonkin sorttisen keskushallinnon toimesta aikojen saatossa ovat menettäneet lopulta kokonaan arvonsa. Tällainen keinotekoinen valuutan arvon määrittely ei ole siis koskaan toiminut eikä tule toimimaan.

Ensinnäkin kaikkia valuuttoja on aina kontrolloitu. Joskus hyvällä ja joskus vähän huonommalla menestyksellä. Onko mielestäsi esimerkiksi USD menettänyt kokonaan arvonsa ? Aika monta vuosikymmentä on dollariin tukeuduttu. Dollarihan on juuri se valuutta millä kauppaa käydään jos omalla valuutalla on suuri volatiliteetti

 

Näiden seikkojen takia kryptot ovat mullistava uudistus rahassa ja sen teknologiassa. Kryptoilla on mahdollisuus tuottaa todella paljon varallisuutta niille, jotka ovat olleet tähän saakka ns. köyhiä kun inflaatio ei enää syö heidän aikaansa eikä varallisuuttaansa. Bitcoinille on suunniteltu alunperin säännöllinen aleneva inflaatio, eli uusien "louhittavien" bitcoinien määrä puolittuu 4 vuoden välein aina vuoteen 2140 saakka. Seuraava puolittuminen tapahtuu 2020.

Jos yhtään viitsii opiskella taloutta, niin lievä inflaatio ei aina ole negatiivinen asia. Itseasiassa deflaatio on usein ollut huonompi asia kuin pieni inflaatio. 

Rahapolitiikan ja valuuttojen manipulaatio on monesti ihan käypä keino tukea reaalitaloutta. Joskus toki reagoidaan liian myöhään tai jatketaan elvytystä liian pitkään, mutta vaikea sanoa kuinka hyvin markkinat korjaisivat asiat ilman rahapolitiikkaa.

Jos spekuloidaan vaikka sillä tavalla, että käytössä on ainoastaan Bitcoin koko maailmassa eikä mitään muuta valuuttaa. Köyhä on silti köyhä ja kenties joutuu ottamaan lainaa eikö näin ? Nyt kun kerran Bitcoinilla on sisäänrakennettu deflaatio myös lainan arvo kasvaa. Nollakoroilla tästä ei toki ole suurta haittaa, mutta aina ei eletä nollakorkojen aikaa.

Toki eihän kukaan tarvitse enää lainaa kun säästämällä Bitcoinin arvo vaan kasvaa eikö näin ?

Tämän seurauksena ei ole kovin paljon järkeä enää kuluttaa niin paljoa, koska säästämällä arvo senkun vaan kasvaa. Mitäs sitten tapahtuu reaalitaloudelle kun kukaan ei kuluta ?

Mikään ei toki ole näin mustavalkoista.

 

Olen muuten itse omistanut ETH ja BTC ETN:ää ja niillä tein kivat voitot. Lisäksi löytyy myös muutamia muita kryptoja lompakosta joiden kehitystä seuraan ja ns. HODLaan. En siis missään tapauksessa suhtaudu negatiivisesti cryptoihin

Mielenkiinnolla seuraan aihetta, mutta ainakin itse pyrin seuraamaan cryptokeskustelua mahdollisimman objektiivisesti ja jopa kriittisesti