Olet täällä

Brexit - 5.9.2019 07.21

Betfairilla on tosiaan cash out nappi, josta näkee tulevan tilin ja yhdellä napin painalluksella menee possa kiinni. Tämä on kusetusta, kun siin'ä ei ole edes "oletko varma" toimintoa. Mie pelkään koko ajan painavani sitä epähuomiossa uudestaan.

Eipä se nyt kovin vaarallista ole kun häviät vain back/lay välisen spreadin joka ei taida olla kovin suuri mainitsemassasi vedossa.

Näytä koko viesti
Brexit - 1.8.2019 06.15

Olisiko meillä joku Betfair-sivistynyt, joka osaisi kertoa, näkeekö nettopositionsa kohteessa jossakin summattuna, vai pitääkö vain laskea itse transactioneista?

Näet nettoposition vedonlyönti-ikkunan oikeasta reunasta missä näkyy open bets.

Sieltä saat klikkaimella näkyviin kaikki yksitellen tai summana. Oikeassa reunassa on myös settings kohta josta saat näkyviin lisää tavaraa 

Näin ainakin futiksessa homma toimii

 

Näytä koko viesti
Arvo-osuustili virolaiselle yhtiölle - 26.7.2019 06.55
Ferruille kirjoitti:

Toiminta on sijoittamista ja omistamista. Olen viron E-kansalainen. Oletko sitä mieltä että tässä tapauksessa yritykseni on verovelvollinen suomeen. En ole moista ennen kuullut? 

Mikäli harjoitat liiketoimintaa Suomesta käsin virolaiselle yhtiöllesi, toisin sanoen jos liiketoiminnan johdon sijainti on Suomessa, olet vähintään rajoitetusti verovelvollinen. 

Kannattaa lukea verottajan ohje.

Näytä koko viesti
Kuka sen asunnon nyt hankkii?! - 2.7.2019 04.03

Tässä nyt vähän varmaankin parhaaseen vaihtoehtoon vaikuttaa hieman mitä ollaan hakemassa.

1) vaihtoehdossa on myös mahdollista pyytää vanhemmilta korotonta lainaa ja sitten verovapaita lahjoituksia aina maksimimäärät tulevina vuosina. 

Toki tuo laina tarvitsee maksaa takaisin, mutta ainakin vältyt lahjaverolta ja maksusuunnitelma voi käsittääkseni olla hyvinkin joustava. Tällä tavalla ei ainakaan tule mitään ylimääräisiä kuluja mikäli vahempiesi ei tarvitse ottaa lainaa asunnon rahoittamiseksi. Lisäksi 1 vaihtoehdossa tulee asunnon myynnin veroetuus myös hyödynnettyä mikäli asut asunnossa 2 vuotta

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 7.5.2019 06.43

Mulla on aina mennyt läpi työhuonevähennys, kun olen ilmoittanut tekeväni etätöitä vähintään kerran viikossa. 2018 siis tuo 440 €.

Aika pienillä etätyömäärillä saa siis vähennykset.

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 9.4.2019 08.52

Kyllä näillä korkotasoilla kannattaa ehdottomasti ottaa laina.

Onkin sitten eri asia onko tällä hetkellä hyvä hetki ostaa asuntoa. Toki mielestäni asunnot olivat kalliita jo 2007 kun ostin ensimmäisen asuntoni...

Mikäli asunnon hintalappu on mielestäsi kohdallaan kelpaahan tuo sitten parin vuoden kuluttua vaikka vuokra-asunnoksi mikäli asuntojen hinnat syystä tai toisesta romahtavat.

Näytä koko viesti
NewIcon anti - onko joku perehtynyt? - 15.3.2019 01.46

NewIconin tekniikka ja laitteet varmasti ovat ihan hyviä, mutta en näe tässä kilpailijoihin nähden etuja kansainvälisillä markkinoilla. Kotimaassa varmasti pärjätään.

Hienoa, että yrityksellä on patentteja, mutta ei ainakaan nopealla silmäyksellä ole mitenkään toimialaa mullistavia. En näe edes esteitä kilpailijoille tekemästä laitteita joilla saavutetaan vastaavanlainen toiminnallisuus. 

 

Valuaatio ja kasvuodotukset onkin sitten aivan tuulesta temmattu. Ylipäätään 5 x liikevaihto valuaationa on aivan järjetön melkein mille tahansa yritykselle ja nyt pitäisi maksaa vastaava summa yrityksestä, joka tekee huomattavia tappioita ja kasvuodotukset eivät näytä mielestäni kovin realistisilta edes heikoimmassa scenaariossa.

 Aivan järjetöntä ylipäätään verrata "startupin" valuaatioita miljardiluokan yrityksiin. 

 

Veikkaan samaa kuin rahamies. 5 miljoonaa menee parissa vuodessa ja siiten tulee uusi anti. Toivotaan toki, että tässä ajassa Kiinan kauppa on lähtenyt kunnolla käyntiin.

 

 

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 07.53
Annala kirjoitti:

Hei,

Taidat puhu CFD(hinnanero) lapuista?

Vakioiduissa optoissa tuo verotus näyttää selkeämmältä.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48914/johdannai...

 

Ei kyllä kyselin ihan tavallisten optioiden perään.

Käsittääkseni USA ei ole säännelty markkina ja näin ollen edes vakiomuotoiset johdannaiset eivät ole vähennyskelposia.

Ilmeisesti ainoastaan ETA alueelle listatuista vakiomuotoisista johdannaisista voi vähentää tappiot. (Laki kaupankäynnistä rahoitusvälineillä Luku 1 2 § Määritelmät)

Soitin aiheesta myös verottajalle ja ainakin puhelimessa todettiin sama asia. 

 

Tämän takia juurikin kyselin oletko onnistunut tappioita vähentämään ?

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 19.2.2019 12.53

Vähän itseänikin kiinnostaisi jenkkioptioilla veivaaminen, mutta en oikein viitsi ilman tappioiden vähennysoikeutta. Oletko saanut yksityishenkilönä jotenkin säädettyä tappiot vähennyskelpoisiksi ?

En viitsi alkaa sijoitusyhtiötä perustamaan, kun ei ole vielä niin paljoa pääomaa, että se olisi järkevää 

Näytä koko viesti
Covered calls ja cash secured puts kassavirran lisäämiseksi - 18.2.2019 03.47

Teetkö optiokauppaa muuten sijoitusyhtiön kautta vai yksityisenä henkilönä ?

 

 

Näytä koko viesti