En kovin syvällisesti lukenut läpi, mutta mielestäni tässä käsiteltiin lähinnä vedonlyönnin, slottien ja vastaavien pelien luonnetta voisiko ne olla joillain henkilöillä tulonhankkimistoimintaa eikä arpajaisvoittoja. Mielestäni lopputulema oli ettei mikään muutu.
ETA alueella verovapaata ja uulkopuolella verotettavaa tuloa.
Paljonkohan tuollainen nosturi maksaa? Ja onko Kamputsean valtiolla rahaa?
En ole varma millaisia nostureita on myyty, mutta esimerkiksi RTG nosturit maksavat 1 - 1.5 miljoonaa € riippuen varustelusta ja rahtikuluista.
Yleensä valtiolla ei tarvitse olla rahaa jos varsinaisen satamaliiketoiminnan operoinnin hoitaa joku globaali satamaoperaattori jolle valtio on myynyt luvan operoida xx vuotta. Näin toimitaan aika monessa maassa ja satamassa
No kylläpä on verottajalla sijoittajaystävällinen näkemys! Voidaanko tätä nyt siis tulkita seuraavasti: Teet vuodessa 100 johdannaiskauppaa, joista 50 on voitollisia ja 50 tappiollisia. Nettotulos on +-0. Voitollisista kaupoista joudut maksamaan veron, mutta tappiollisia kauppoja ei voi vähentää voitollisista?
Asia on juuri näin. Ei kannata siis käydä kauppaa sellaisilla joshdannaisilla joista ei voi tappiota vähentää.
Pitää olla säännellyllä markkinalla olevia johdannaisia jotta tappiot voi vähentää.
Onko jossain analysoitu Teslan vastuuta FSD-lupauksista?
Melko varmasti siellä on myyntiehdoissa joka pikkupräntti missä ei luvata mitään toiminnallisuutta ja limited liability for damages myös. Tietenkään henkilövahinkoja ei voi rajata pois vaikka kirjottaisi mitä tahansa ehtoja
Eikö löydy Suomalaisille enää muita ETA alueen pörssejä ? Tommoisilla nettovoitoilla voi vielä jopa harkita orbit exchange tai brokeri esim betinasia, mutta sitten pitää jo maksaa veroja
Onko joku slottigämblereiden yhteinen juttu, että esitetään asiat siten, kuten oma tekeminen olisi pieniä "uskottavuutta lisääviä säröjä" lukuunottamatta yhtä rahojen tuplaamista ja triplaamista?
Kyllähän noissa sloteissa on tarjolla bonuksia joissa on positiivinen odotusarvo. Yleensä muutamia euroja tai kymppejä, mutta kun niitä tarpeeksi jauhaa niin ihan ok potti kertyy per kuukausi.
Sama homma tuossa value betsaamisessa. Sieltä löytyy sellainen 2-4 % yield per veto.
Ongelma vaan molemmissa hommissa on että bänniä ja limiittejä tulee melko nopeasti kasinoilta ja vedonlyönti sivuilta.
En ymmärrä miksi kirjanpito koetaan vaikeaksi, se pitäisi onnistua jokaiselta kaupallisen koulutuksen käyneeltä ja opiskelukin onnistuu helposti, kun verottaja toimii maksuttomana konsulttina. Aluksi on enemmän opeteltavaa, mutta kunhan alkuun pääsee menee kaikki rutiinilla ja tilinpäätös & veroilmoitukset tehdään vain kerran vuodessa. Alvitkin voi ilmoittaa vain kerran vuodessa.
Yrityksessä on sekin etu, että lapset voivat olla ”kesätöissä” ilman turhia sivukuluja, kun alle 17 eivät tarvitse lainkaan eläkevakuutuksia ja yli 17v voivat valita Tyelin sijaan Yelin, jossa alaraja pakollisuudelle & maksuille on mukavan korkea 8261,71 euroa (vuonna 2022) toisin kuin Tyelissä, jossa rokotetaan heti ensimmäisestä eurosta eteenpäin 25%.
Tässä piilee sellainen ansa, nuori joutuu hyvin usein muiden tukien ulkopuolelle, kun hänet katsotaan toimineen yrittäjänä jos on lähisukulaisen yrityksessä töissä vaikka olisikin vain Tyel piirissä.
Asumistuki nimenomaan perustuu yrittäjillä ilmoitettuun työtuloon, ei oikeisiin ansiotuloihin. Opintotukeen vaikuttaa vain ansio- ja pääomatulot, Tyel/Yel ei ole merkitystä.
Oliko muita ”muita tukia”?
Työttömyyskorvausta ei saa kun usein oletetaan olevan yrittäjä ja yel piirissä vaikka kuuluisikin oikeasti Tyel piiriin. Näin muutamia vuosia sitten. Toivottavasti nykyään homma toimii järkevämmin.