Olet täällä

EkeKeke

EkeKeke

  • Liittynyt 23.2.2015
  • 34 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 13.6.2018 12.34

Miten voitollinen miten suurella kassalla? Jos näin tosiaan on niin miksi ei vaan keskittyä koodaamaan loputon määrä näitä tuottavia TA-botteja?

Veikkaisin, että tässä on se isoin syy miksi miljoonia tahkovia treidaus botteja ei ole pilvin pimein. Muutamia momentum treidaajia seuranneena ei ilmeisesti kovinkaan helppoa saada tarpeeksi nopeasti myytyä / ostettua sopivan kokoista erää haluamallaan hinnalla.

Ei taida olla isoilla instituutiolla intressejä tehdä botteja jos ei saada isoja rahoja sisään. Toisaalta onhan näitä HFT skalppaus roboja jonkun verran ja ilmeisen tuottavia ovat, mutta lukuja en ole ikinä yrittänyt selvittää

 

 

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 12.6.2018 21.17

teknisen analyysin menetelmät ovat helposti automatisoitavissa. Onko jokin syy, jonka missaan miksi näin ei ole? Jos taas näin on, niin eikö ole hyvin todennäköistä, että isot pelurit ovat tämän jo tehneet syöden edgen ainakin isoimmilta markkinoilta, kuten S&P 500, jenkkien large capit ja valuuttamarkkinat?

Tämä on muuten mielenkiintoinen kysymys jota olen myös itse paljon pohtinut ja itseasiassa ainakin valuuttapuolella löytyy voitollisia autotreidereitä. Nämä ovat olleet lähinnä erään foorumin käyttäjien omia tekeleitä ja seurantaa eivätkä ole olleet myynnissä. Eli ei voi varmuudella luottaa tuloksiin.

Toki löytyy myös kaupallisia backtestien perusteella voitollisia robotteja, mutta en ole ikinä uskaltanut sellaista testata. En jaksa uskoa kenenkään myyvän sampoa joka tahkoo rahaa 24/7.

 

Erilaisia TA indikaattoreita on kuitenkin älytön määrä joista toki osto/myyntisignaaleja saadaan yksittäin kohtuu helposti. Autotreidaukseen pitäisi kuitenkin pystyä määrittämään useampaa asiaa eli käytännössä kolme eri indikaattoria. Tähän lyödään päälle useamman aikavälin chartit minkä seurauksena signaalit muuttuvat radikaalisti ja yhdistetään vielä stop-loss/voitto säännöt niin alkaa olemaan jo jonkun verran muuttujia

Momentum ja swing treidaajat katsovat indikaattorien lisäksi usein myös kohde-etuuteen liittyviä fundamentteja ja uutisia ennenkuin tekevät päätöksiä.

Uskon, että voitollinen autotreideri saadaan tehtyä kohtuu helpostikin jos vaan rajataan seurattavat kohde-etuudet, indikaattorit ja säännöt tarpeeksi tiukoiksi. Toki tällä tavalla osumaprosentti pienenee, kun ei huomioida tarpeeksi asioita tai sitten ei löydy tarpeeksi paljon hyviä setuppeja jos säännöt ovat liian tiukat.

Pitäisi olla syvällinen ymmärrys ensin signaaleista ja saada tämä vielä koodimuotoon. Mielestäni ei ole kovin helppo tehtävä, mutta voin toki olla täysin väärässä tässä asiassa.
 

Tulipa pitkä blogin varastus, mutta mitä mieltä aiheesta on Herra Haataja ?

Kovasti kiinnostaa tämä aihe.

 

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 12.6.2018 10.15

Mielenkiintoista analyysiä. Jatka samaan malliin. Ihmettelen suuresti miten jaksat vetää lääkisopintoja ja samalla keskittyä näinkin syvällisesti pörssikauppaan.

Henkilökohtaisesti en tykkää mistään käsin piirretyistä pattern kuviosta, koska niillä voi liian helposti huijata itseään piirtämällä mitä haluaa nähdä. Toki näiden chart patternien tunnistus voi auttaa treidauksessa jos niiden perusteella osaa arvioida mitä muut ovat tekemässä.

Yleisesti tosin uskon TA voimaan päiväkaupassa ja jonkunlaisessa ajoittamisessa fundamenttien pohjalle. Täytyy kyllä tuohon De Mark indikaattoriin tutustua hieman.

Oletko muuten tutustunut "Ichimoku Cloud" indicaattoriin ? Olen siihen itse tykästynyt, koska siitä näkee yhdellä silmäyksellä support ja resistance tasot, sekä momentum ja trendi suunnat. Varsinkin momentumin osalta näyttää oikein hyvältä indikaattorilta

Otatko tuossa S&P500 tapauksessa yleensä näkemystä daily chartista ja montly optioilla ?

Otatko optiolla S&P500:ssa suuntaa vai non-directional strategioita ?

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.6.2018 22.19

Joo nostin tappiin smiley. Kyllä mullekkin kelpaa 5000e+ rakebackia valtiolta yhden paperin täyttämisestä. Kirjoitin joskus blogin alkuvaiheissa opintolainahyvityksestä, jota jokainen korkeakouluopiskelija kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Mun mielestä tätä systeemiä ei olla mietitty ihan loppuun asti vaikka tarkoitus on alun perin varmasti ollut jalo.

Muistaakseni tuon hyvityksen sai vielä kokonaisuudessaan vaikka maksaisit kerralla pois yhdessä erässä valmistumisen jälkeen. On toki hommat voineet muuttua 2010 vuoden jälkeen.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 23.4.2018 1.10

Kiitos vastauksesta. Jollakin tasolla ymmärrän ettei CFD,FX tai jotain erikoisempia johdannaisia saa vähentää, mutta jännä ajatella että esim USA pörssiä optioiden osalta ei lasketa säännellyksi markkinaksi.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 22.4.2018 23.23

Oletko muuten käynyt kauppaa ETA alueen ulkopuolisilla optioilla henkilökohtaisella tilillä ?

Kiinnostaa lähinnä oletko saanut tappioita vähentää optiokaupassa. Yrityksen kautta toki onnistuu, mutta Tuloverolaki, verottajan ohjeistus ja laki kaupankäynnistä rahoitusvälineillä on vähintäänkin epäselvä tämän asian osalta.

Kaleeri aiheesta joskus kirjoittikin, mutta kuullostaa oudolta ettei esim jenkkipörssiin noteraattujen yhtiöiden tai indexien optioista koituneita tappioita saisi vähentää.

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.4.2018 16.11

Tappiota ei tosiaan saa vähentää mutta toisaalta kryptojen välistä kauppaa ei veroteta. Vasta kun teet kaupan vaikka BTC/EUR parilla. Mainaaminen taisi olla heti verotettavaa. Kannattaa tarkistaa kun en muista ulkoa

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.4.2018 21.15

Tietääkö joku että lasketaanko Tether (USDT) kryptoksi verotusmielessä? Jos treidaa ainoastaan cryptojen välillä, niin miten siinä voitot/tappiot todennetaan? 

Lueppa verottajan ohjeistus. Sieltä saat suoraan vastauksen 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2018 16.00

Hyvä linkki ja voisi kuvitella, että jos Goldman on järjestelemässä rahoitusta niin panoskin saattaa olla isompi. Yritän kuitenkin suhtautua erittäin varovaisesti kaikkiin cryptoihin liittyviin uutisiin lähteestä riippumatta.

Olisi ehkä pitänyt olla alunperin kommentoimatta kryptomafian viestiin, kun kerran siitä aiheutui vähän turhaa spämmiä Jenssin blogiin

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2018 1.53

Missään nimessä en ole kryptovastainen. Päinvastoin. Joskus tullut jopa BTC:tä mainattua. Harmittaa tosin kun en sitä ASIC mainaria ostanut aikoinaan. Tein vielä oikein kivat voitot BTC ja ETH ETN:llä, NEO:lla ja ADA:lla viime vuonna. Toki myin huippujen tuntumassa vain puolet

Yritin vaan korjata faktoja. Eli jos Goldman sijoittaa  20 henkisen niche deskin kautta circleen vaikka 10 miljoonaa niin ei sillä välttämätä saa montaa prosenttia yhtiöstä eikä välttämättä merkittävästi päätäntävaltaa. 

Tällä perusteella mielestäni ei voida sanoa että Goldman olisi niin sanotusti IN kryptoissa  kun ei tiedetä sidoksen suuruutta Circleen.