Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 21.4.2021 02.51

Näin se muuten varmaankin menee, että kyse on lähinnä tappioiden vähennyskelpoisuudesta, kuten Aki on blogissaankin todennut

Pahoittelut blogin spämmäyksestä ja jos aiheutin pelkotiloja pokeriammattilaisille.

Hieman tulkinnanvaraisesti kirjoitettu verottajan ohje ainakin näin mallikon silmin.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.4.2021 01.17

Ammattilaisten pitäisi itseasiassa maksaa jopa ETA alueella saadut voitot mikäli verottajan ohje on juridisesti pätevä ja tulkitsen sitä oikein.

Ainakin vahvoja viittauksia tuossa lainatussa tekstissä on pokerista ammattina.

4.3 Pokerin pelaaminen tulonhankkimistarkoituksessa

Jos pokerin pelaaminen ei ole pelkästään harrastusluonteista, vaan henkilö pelaa pokeria osallistumalla turnauksiin ja saa pelaamisesta toimeentulonsa, on tällainen toiminta varsinaista tulonhankkimistoimintaa. Pokerin pelaamista voidaan pitää varsinaisena tulonhankkimistoimintana, jos henkilö saa pidemmän ajan kuluessa, useamman verovuoden aikana, pääasialliset ansiotulonsa ja toimeentulonsa pokerin pelaamisesta. Tällöin otetaan huomioon paitsi veronalaiset pokeritulot, myös sellaiset pokerista saadut tulot, jotka ovat tuloverolain 85 §:n perusteella tuloverosta vapaat. 

Tulonhankkimistoimintaa harjoittavalla henkilöllä on oikeus vähentää ansiotulosta veronalaisen pokeritulon hankkimisesta johtuneet menot myös siltä osin kuin ne ylittävät verovuonna pokerin pelaamisesta saadut tulot. Varsinaisena tulonhankkimistoimintana pidettävässä pelaamisessa tyypillisiä pokeritulosta vähennyskelpoisia kuluja ovat pokeriturnaukseen osallistumiseksi suoritetut turnausmaksut ja yksittäisiin peleihin sijoitetut panokset. Vähennyskelpoisia ovat myös muut kustannukset, jotka ovat aiheutuneet veronalaisten pokeritulojen hankinnasta. Tällaisia voivat olla esimerkiksi matkustamiskustannukset matkoista, joiden pääasiallinen tarkoitus on ollut osallistuminen peliin. 

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/47917/pokeritul...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2021 07.36

Nykyään saat cryptoja vastaan myös lainoitettua. Esim Compound, Aave, ja Binance pörssissä on omia leverage tuotteita. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2021 06.10

Nordnetistä löytyy ETH ja BTC ETN jotka verovähennyskelpoisia.

Vipua näissä ei ole mutta ok vaihtoehto jos ei halua oikeita crtyptoja ostaa

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.2.2021 05.14

Oletko Mikko seurannut sharevillessä käyttänimeä "MAVRICK" ?

Ilmeisesti tekee lähes pelkästään päiväkauppaa ja aivan mielisairailla tuloksilla ainakin sharevillen perusteella. 

Jotain haastatteluja kaverista löysin ja ilmeisesti yrittää lähinnä seurata markkinan liikkeita (hinta ja uutiset ?). Menestyksen salaisuus kenties todella tiukat stop lossit jos ei heti lähde kurssit liikkumaan haluttuun suuntaan. Kaveri näyttää ottavan myös paljon pieniä voittoja, toki oletettavasti kassa on aika iso millä pelaa.

Jos olet seurannut tarkemmin, niin oletko havainnut mitään samankaltaisuuksia omissa daytreidaus strategioissasi ?

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 28.12.2020 06.23

Verotuksellisesti tässä ei pitäisi olla mitään epäselvää.

Betfairin sivujen alaosassa 

"PPB Counterparty Services Limited, having its registered address at Triq il-Kappillan Mifsud, St. Venera, SVR 1851, MALTA, is licensed and regulated by the Malta Gaming Authority under Licence Number MGA/CRP/131/2006 (issued on 01 August 2018). For customers in the UK, TSE Malta LPPPB Counterparty Services LimitedBetfair Casino Limited and PPB Entertainment Limited are licensed by the Gambling Commission."

Eli ainoastaan UK asiakkaat ovat tuon UK lisenssin alla.

Tässä vielä verottajan ohje

"Käytännössä pelaajan voi olla vaikeata todeta, onko internetpelin toimeenpano tapahtunut edellä kuvatulla tavalla Euroopan talousalueen valtiossa. Yleensä voidaan lähteä siitä, että peli on toimeenpantu tuloverolain 85 §:ssä tarkoitetulla tavalla Euroopan talousalueen valtiossa, jos pelin toimeenpanijan rekisteröity kotipaikka on siellä ja toimeenpanijalla on lisenssi tai toimilupa pelin järjestämiseen tuossa valtiossa, milloin lisenssi tai toimilupa vaaditaan. Peli voidaan myös katsoa toimeenpannuksi Euroopan talousalueen valtiossa, jos sen on toimeenpannut siellä oleva pelin järjestäjän kiinteä toimipaikka tai sivuliike. Epävarmoissa tapauksissa verovelvollisen kannattaa ilmoittaa tulo veroilmoituksessaan ja esittää asiasta selvitys. "

Betfairilla on rekisteröity osoite maltalla ja myös lisenssi Maltalta.

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.12.2020 04.33

Käsittääkseni Interactive Brokerssilla on mahdollista shortata vähän harvinaisempiakin osakkeita ja futuureilla toimii indeksi- ja raaka-aine shorttaukset näppärästi

Näytä koko viesti
eToro: osakkeita vaiko CDF:ää? Verotus? - 3.10.2020 09.55

Etorossa ja näissä vastaavissa on yleensä karmeat spreadit eli oikeasti aika kallliita. Eikös oikea termi ole muuten CFD ? Vai mikä ihme on CDF.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.8.2020 01.19

Onnittelut valmistumisesta ja seuraavasta elämänvaiheesta. 

Huikeita suorituksia niin pokerin kuin opintojen saralla. Vaatii kyllä aivan poikkeuksellista lahjakkuutta ja ahkeruutta.

Muista nauttia elämästä ja kaikesta mitä olet saavuttanut.

Ei muuta kun parit mukulat seuraavaksi niin siinä meneekin elämän prioriteetit uusiksi.

 

Näytä koko viesti
API-treidaus - 1.7.2020 03.36

Interactive brokers ainakin tarjoaa API:n ja brokerille on tehtykin useita kolmannen osapuolen platformeja. En tosin osaa sanoa onko täysin avoin API vai pitääkö sitä pyytää tai kenties ostaa

Löytyy googlella helposti tietoja

 

Tulikin näköjään jo IB vastaus mutta en osaa poistaa tätä viestiä.

Näytä koko viesti