Olet täällä

EkeKeke

EkeKeke

  • Liittynyt 23.2.2015
  • 47 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.11.2018 12.10

Olet varmaan opinnoissa ja muutenkin päässyt perehtymään moniin hyviin talous- ja sijoitusaiheisiin kirjoihin. Olisiko sinulla antaa hyviä suosituksia niistä?

Vaikka en olekaan Jens niin vastaan tähän silti.

Tomi Haatajan ja etenkin Daytraderin blogeista löydät ison kasan erilaisia kirjasuosituksia. 

Ostin itse ison kasan kirjoja heidän suositusten perusteella ja toistaiseksi olen ollut tyytyväinen kirjoihin mitä ostin

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 5.11.2018 13.17

MUTTA. Päivittäiskulujen lisäksi kuoppasin alkuvuoden voitot ja vähän päälle CFD-vipusopimuksiin, kun ajattelin että kyllä SP500 kääntyy -5.427€ ja osaketili lasketteli -1.593€

Olethan muuten tietoinen ettei CFD kaupoista saa vähentää tappioita ? Ellet sitten veivaa ammattimaisesti yrityksen kautta.

Jos haluaa viputuotteilla veivata, niin löytyy kyllä ihan kohtuullisia vähennyskelpoisia tuotteita tuonne indeksien puolellekin.

Yleensä kuitenkin noilla CFD kaupustelijoilla on spredit jotain aivan kauheita vaikka kuinka mainostaisivat lähes "ilmaisia" kaupankäyntikuluja. 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 22.10.2018 18.06

Muutenkin tuo mainostaminen on arpajaislaissa aika tulkinnanvarainen juttu

8) markkinoinnilla mainontaa, epäsuoraa mainontaa ja muuta myynninedistämistoimintaa; epäsuoraa mainontaa on erityisesti tuotteen myynninedistäminen muun tuotteen mainonnan yhteydessä siten, että muun tuotteen tunnuksena käytetään sellaisenaan tai tunnistettavasti muunnettuna tuotteen tai sen myyjän vakiintunutta tunnusta tai että muun tuotteen mainonnasta muutoin välittyy mielikuva tietystä tuotteesta tai sen myyjästä; tämän lain soveltamisalaan kuuluvana arpajaisten markkinointina ei pidetä, arpajaissivustossa käytetystä kielestä riippumatta, pelkkää ulkomaisen tai ahvenanmaalaisen arpajaissivuston saatavillaoloa sähköisessä tietoverkossa, jos arpajaissivustoon ei ole liitetty muuta arpajaisiin Suomessa tai valtakunnassa osallistumista edistävää aineistoa; tämän lain soveltamisalaan kuuluvana arpajaisten markkinointina ei pidetä myöskään arpajaisten markkinointia Suomessa tai valtakunnassa levitettävässä ulkomaisessa tai ahvenanmaalaisessa julkaisussa, jos julkaisun pääasiallinen tarkoitus ei ole rahapelien markkinointi ja jos arpajaisten markkinointi ei kohdistu erityisesti Suomeen tai valtakuntaan

Tästä tulee äkkiä mieleen ettei MV lehden pääasiallinen tarkoitus ole rahapelien markkinointi. Se on sitten eri asia voidaanko markkinoinnin katsoa kohdistuvan erityisesti Suomeen. Varmaan riippuu vähän mainosbannereiden tyylistäkin. 

 

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 17.10.2018 14.46

Oikein hyvä kirjoitus jälleen kerran. Näitä on mielenkiintoista lukea.

Olisi mielenkiintoista tietää mitä kävisi jos annettaisiin oikeasti markkinatalouden toimia itsenäisesti ilman poliittista, valtioiden tai rahalaitosten puuttumista asioihin. Tällaista skenaariota ei varmaan ikinä ole tapahtunut missään maassa tai tilanteessa ?

 

Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 9.10.2018 12.50

 Onko kertynyt 928€ kk-eläke tähän asti maksetuille eläkemaksuilleni hyvä tuotto? Ainakin se on parempi kuin mihin olisin itse todennäköisesti päätynyt.

 

Mielenkiintoiset käppyrät. Eläkemaksuissa on ongelmana ettei niihin pysty millään tavalla vaikuttamaan. Tulevaisuudessa mennään varmaankin enemmän alijäämäiseksi eliniän odotuksen kasvun, sekä eläkeläisten määrän kasvaessa. Tarvitsee entisestään nostaa eläkeikää tai kurmuuttaa eläkeläisiä jollakin muulla tavalla..

Parempi olisi jos itse valittaisiin kohde-etuudet ja yritys maksaisi eläkkeet suoraan arvo-osuustilille. Ihmisten typeryyttä voisi suojella sillä tavalla, että saisi valita vain indeksejä sopivalla allokaatiolla eikä suoria osakkeita ollenkaan. Ihmiset joutuisivat kiinnostumaan sijoittamisesta hieman enemmän ja tämä ei ole ikinä huono asia.

Lisäksi syntyisi  todella paljon kilpailua kohde-etuuksien tarjoajien kesken, mutta todennäköisesti tämä olisi vain hyvä asia. 

Tällä tavalla todennäköisesti sinunkin eläkekertymäsi olisi 400 000 € luokkaa ellei jopa enemmän

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.10.2018 14.10

 

Jos sulla on tommoinen näkemys, niin paras vaihtoehto(?) lienee ostaa putteja eri osakkeisiin. En ole itse tutustunut tarkemmin, mutta olettaisin tämän huvin olevan melko kallista. Tämä jo siitäkin syystä, että puttien myyjän on hyvin hankala saada hedgattua itseään, koska osakkeiden saaminen lainaan on usein mahdotonta, ja joskus vain älyttömän kallista.

Kyllähän noita puttien myyjiäkin aina löytyy jotka tykkäävät lähinnä ottaa preemiota eivätkä varsinaisesti halua osaketta omistaa.

Pelottavan paljon löytyy "asiantuntioiden" neuvoja  unlimited risk preemion myynti strategioihin. Näissä kun on hyvä hit ratio, niin hulluja preemion myyjiä löytyy aina.

Varmasti spredi on iso, mutta ehdottomasti halvempaa kuin suora shorttaaminen osakkeella.

EDIT:

Jaa näyttää olevan lainaaminen törkeän kallista ja optiotkin älyttömän hintaisia.

https://seekingalpha.com/article/4206238-avoid-tilray-buy-literally-anything-else-instead

Tähän itseasiassa voisi sopia joku no directional implied volatility strategia.

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 3.10.2018 15.22

On mulla yksittäisiinkin osakkeisiin shortteja, mutta alle 10% salkun arvosta. Muut ovat indeksiin. Nyt Russell 2000 shortti on alkanut toimimaan. Huonojen yhtiöiden valitseminen saattaa tuntua helpolta, muttei se ole sitä. Ellei ammatikseen yrityksiä perkaa, niin melkein suosittelisin suojauksia vaan indeksituotteisiin, jos välttämättä suojausta halajaa

Kiitos vastauksesta. Indeksi varmaan vähäriskisempi, mutta on sen verran pienet pääomat ettei suurempi riski haittaa.

Lähinnä ajatuksena etsia nyt etenkin velkaantuneita  yrityksiä ja ostella niihin muutamat putit 2-3 vuoden päähän. Näistä voi kenties saada tuottoa ilman global market crashiä ja romahduksen kanssa vähän enemmän tuottoa. Ei ole toki helppoa löytää sopivia yhtiöitä tai sitten niiden shorttausmahdollisuudet eivät ole kovin hyvät ainakaan minulle.

 

 

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 3.10.2018 12.50

Hyvää pohdintaa. Kyllä se valuutta- ja velkakriisi sieltä jossain vaiheessa varmasti puskee päälle. Kenties jälleen USA ja dollari ensin.

Olen jonkunlaisia bear market kuvioita miettinyt. Viime taantuma meni jonkun verran osakepainoa keventäen, mutta pääosin holdaillessa.

En osannut silloin tehdä mitään järkeviä bear market liikkeitä.

Olen suojannut yli puolet osakepainostani indeksifutuureilla ja puteilla.

Onko putit myös indekseihin vai yksittäisiin yhtiöihin ?

Mietin vaan, että eikö olisi järkevää poimia joitain yksittäisiä kannattamattomia tai etenkin velkaisia yhtiöitä joihin ostaa pidemmän ajan putti ?

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 15.14

Kiitos nopeasta vastauksesta. Hyviä ilmaisia tai vähintäänkin edullisia screenereitä tosiaan löytyy aika hyvin.

Pitää alkaa vielä kehittämään jotain sopivaa shorttaus screeneriä bear markettia silmälläpitäen. Kenties Altman Z variantti tai sitten vaan mäkkärin osaketta koko rahalla smiley

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 14.9.2018 14.35

Käytätkö muuten aliarvostettujen yritysten etsimiseen keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä mitään screenereitä vai käytkö yksitellen läpi pohjoismaan pörssiä ?

Mitä mieltä olet "valmiiden" screenereiden käytöstä kuten Piotroski F-score, Magic formula jne ?