Olet täällä

eToro: osakkeita vaiko CDF:ää? Verotus? - 3.10.2020 09.55

Etorossa ja näissä vastaavissa on yleensä karmeat spreadit eli oikeasti aika kallliita. Eikös oikea termi ole muuten CFD ? Vai mikä ihme on CDF.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.8.2020 01.19

Onnittelut valmistumisesta ja seuraavasta elämänvaiheesta. 

Huikeita suorituksia niin pokerin kuin opintojen saralla. Vaatii kyllä aivan poikkeuksellista lahjakkuutta ja ahkeruutta.

Muista nauttia elämästä ja kaikesta mitä olet saavuttanut.

Ei muuta kun parit mukulat seuraavaksi niin siinä meneekin elämän prioriteetit uusiksi.

 

Näytä koko viesti
API-treidaus - 1.7.2020 03.36

Interactive brokers ainakin tarjoaa API:n ja brokerille on tehtykin useita kolmannen osapuolen platformeja. En tosin osaa sanoa onko täysin avoin API vai pitääkö sitä pyytää tai kenties ostaa

Löytyy googlella helposti tietoja

 

Tulikin näköjään jo IB vastaus mutta en osaa poistaa tätä viestiä.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.3.2020 01.00

Toki onnistuu optiolla, mutta sitten lyöt vetoa myös muunkin puolesta kuin hinnan. 

Tämä on toki totta ja kenties vaatii vähän enemmän ymmärrystä "kreikkalaisista" 

Sitten vielä rockafellalle ja muillekin muistutuksena, että johdannaisista, mukaan lukien optiot ja futuurit, voi vähentää yksityishenkilönä tappiot ainoastaan säännellyllä markkinalla. 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.3.2020 11.22

Miten ammattilaiset shorttaavat Daxia tai S&P 500:sta pidempiaikaisesti?

Eikös tämä onnistu aika hyvin optioilla. Löytyy valitsemallesi ajanjaksolle kyllä putteja jos niitä haluat ostella.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 14.2.2020 10.23

Meinasin jo olla kirjoittamatta mitään, mutta pakko kuitenkin kommentoida näitä madgecko:n höpöjuttuja.

Kiina on maailman valtias logistiikassa ja myös valmistuksessa. Kuitenkin innovaatiopuolella insinöörit eivät vielä ihan pärjää vaikka reverse engineering ei olekkaan enää se ykkösjuttu. 

Jossain vaiheessa Kiina varmaankin menee ohi innovaatioissa, mutta ongelmia on edelleen laadussa ja varsinkin nykyään erittäin tärkeässä after salesissa ja elinkaaressa. 

Kiinalaiset haluavat tehdä rahaa heti eivätkö kykene samanlaiseen kumppanuuden luomiseen asiakkaiden kanssa.  Perinteisessä insinöörityössä parhaat lisäarvoa tuottavat innovaatiot syntyvät nimenomaan, kun tehdään asiakkaan kanssa yhteistyötä.

 

Kiinalaiset ja aasialaiset yleens tekevät pitkää päivää, mutta se liittyy lähinnä kulttuuriin, kun ei voi lähteä töistä ennen esimiestä. Ei Kiinalaiset paina tuottavia hommia koko aikaa.

Kiinalaisten firmauskollisuus ja yrityksen kehitys on tasan 0. Mitään ei tehdä ilman korvausta, kun taas Suomessa ajatellaan hyvinkin paljon myös yrityksen etua.

 

Sitten kun puhut insinöörien työajasta et varmaan ole tavannut edes yhtään insinööriä saati sitten puhunut heidän kanssaan työstä. Insinööreillä on kuukausipalkka, joka sisältää kaiken eli lisiä ei ole olemassa. Plussatunteja voit maksimissaan saada ja niitä et pysty koskaan käyttämään, kun olet aina töissä. Tämä siis ylemmillä toimihenkilöillä joita tänä päivänä monet insinöörit ovat.

Töitä tehdään aina kun niitä on eli joskus 24/7 kun otetaan aikaerot huomioon ja pidetään palaveriä Kiinalaisten tai Jenkkien kanssa. Eli perus 8 h alkuun ja sitten mukuloiden haku päiväkodista ja illalla jatketaan.

Toki sitten kun on hiljaisempaa on myös mahdollista joustaa eli tehdä lyhyempää päivää. Tässä ei tietenkään ole huomioitu sitä asiaa, että ajatustyötä saatetaan tehdä myös kotona.

Sitten vielä sellainen asia, että laiskuus on insinöörin hyve. On lukemattomia mullistavia asioita keksitty, varsinkin automaatiopuolella, kun ei millään jaksa tehdä itse niin keksitään kone tai koodin pätkä joka hoitaa homman.

 

 

Nimimerkillä Insinööri, joka tekee Kiinalaisten insinöörien kanssa töitä.

Näytä koko viesti
Vuokralla omaksi asuntosijoitus - 29.11.2019 02.13

Jos pankin mielestä pariskunnalla ei ole maksukykyä 100k€ lainaan niin jotain on pielessä. Varsinkin jos vakuuksia on 100%. 

 

Oletteko kysyneet useammasta pankista ?

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 29.11.2019 12.59

Pitäisikö jonkun avata "Väittelee Jenssin kanssa " threadi ? 

Tuntuu lähtevän vähän jokaisessa ketjussa laukalle 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.11.2019 08.51

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/2eba373c-216f-447d-a2ff-a601d47af4...

 

"Ruotsissa 86 peliyhtiötä käyttävät lähes miljardi euroa mainontaan, Suomessa tästä vain murto-osa”, Gustafsson viittaa Veikkauksen noin 40-50 miljoonan euron mainosbudjettiin"

Veikkaus itseasiassa käyttää mainontaan enemmän rahaa monopoliasemassaan kuin eniten mainostava Ruotsalainen operaattori. Kyllä ne poliitikot osaa vääntää asiat omaksi edukseen kun vaan vähän valehtelee :) 

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 31.10.2019 10.48

Olen itse joskus huvikseni miettinyt, että jos vaikka bettaisi jonkun earnings announcementin johtavan suureen swingiin ja perustelin sitä sillä, että sama osake on ennenkin swingannut paljon kun on tulos julkistettu. Strategia olisi voinut olla esim. stradde tai strangle. Katsoin sitten huvikseni optioiden hintoja ennen ja jälkeen tuloksen joka johti 8% osakkeen nousuun. Lopputulos oli, että ”vain” 8% swingillä olisin tehnyt enemmän tai vähemmän 0 voiton

Mainitsemassasi tilanteessa tarkasteluhetki ostolle on ollut varmaankin 1-2 päivää ennen tulosjulkistusta jolloin Implied volatility on lähes aina liian suuri.

Tuloskaudella täytyy ostaa sopivat optiot ainakin viikon tai pari viikkoa ennen tulosjulkistusta, jotta implied volatility on tarpeeksi pieni. Muuten käy juuri niinkuin mainitsit ettei 8 % osakkeen swingi ole riittävä kattamaan korkeita preemioita.

Tämä siis ainoastaan long straddle tai strangle tyyppisiin strategioihin kun haetaan ostojen jälkeen Implied volatilityn kasvua ja osakkeen swingiä. 

Tarkennetaan vielä, että IV kasvu pitää olla toki isompi kuin Theta decay. Eli ostohetki pitää olla sopiva ja joskus kannattaa jopa myydä ennen varsinaista tulosjulkistusta.

Näytä koko viesti