Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 14.8.2020 09.45

Suomeen myös seuraavat kunnallisvaalit ja miksei myös presidentin vaalit postiäänestyksenä. Tämä siis ilman että tarvitsee käydä konttorilla. Ainakin Kelalla tietoa kenellä on kansalaisuus ja postiäänestykselle olisi etäisyyksien myötä tarvetta. Mikä voisi mennä pieleen?

Näytä koko viesti
Telia - 16.6.2020 10.34

Markkinan mukaan Telialle positiivinen uutinen.

Anyway hinta Turkcell osuudesta näyttäisi olevan 50% alle sen mitä pörssissä maksetaan. Näyttää siltä että Telian johto ei pystynyt purkamaan Holding järjestelyä ilman alennusta ja ovat nostamassa kädet pystyyn. Jokainen tulkitsee tämän tietysti omasta suunnastaan.

Näytä koko viesti
Telia - 16.6.2020 07.20

" 2020-06-16 15:25 UTC Telia Company notes speculations in the media regarding a potential divestment of its stake in Turkcell Holding and can confirm that discussions are currently ongoing with The Turkish Wealth Fund regarding a potential divestment of its indirect stake in Turkcell for approximately 530 MUSD."

" Telia Company owns 47.1 percent of Turkcell Holding, a holding company owned by Cukurova, LetterOne and Telia Company. Its only operation is the ownership of 51 percent in Turkcell. "

NYSEssä TKC market value näyttää olevan 4,7B ja nyt ollaan ilmeisesti myymässä Holdingin neljännestä.. Pitäisi vaan ymmärtää pysyä poissa näistä valtionyhtiöistä.

Näytä koko viesti
ADS Crude Carriers - 27.5.2020 09.08

Oheisessa ollut hyvä yhteenveto markkinatilanteesta ja tietoa kaupoista. Viikkoraportti löytyy ilman rekisteröintiä googlen kautta.

https://compassmar.com/Compass_Maritime_Weekly_Market_Reports.html

Näytä koko viesti
Jenkki-ETF:t ja ulkomaiset välittäjät - 25.5.2020 05.54

Heikin Ashi kirjoitti:

Kun kerran  amerikkalaisiin ETFiin sijoittaminen on jo jonkin aikaa ollut muilta kuin "ammatimaisilta sijoittajilta" kielletty, pitäisikö kieltää myös sijoittaminen yksittäisten amerikkalaisten yhtiöiden osakkeisiin, nehän vasta riskisiä ovat ETFiin verratuna (ilman hajautusta)  ja ilman kunnollisia esitteitä (en ole ainakaan suomeksi niitä paljon havainnut). Voi tätä järjen vähyyttä (sama järjen heikkous koskee suomalaisen osakesäästötilin sääntöjä) .  ;-D

Ei muuten kannata kysellä. Ensin Tobinin vero Eurooppaan ja sitten yksityissijoittajille kielto ostaa jenkki osakkeita, koska esitteitä ei ole kotimaisilla kielillä. Samalla päästään verovälttelystä ja tuetaan yritystoimintaa Euroopassa;)

Näytä koko viesti
Jenkki-ETF:t ja ulkomaiset välittäjät - 25.5.2020 09.15

US kohde-etuuksien osalta käytäntö on selvä. Miten menee jos kohde on listattu Euroopassa ja jenkeissä ADR, josta edelleen optiot?

>>>>>>>>>>>>>>

Sivuhuomautuksena tämä jenkki ETF:ien kielto ei oikein avaudu muuten kuin europpalaisten pankkien suojaamisena. Oliko perusteluna muutakin kuin että esitteitä ei saatavilla saksaksi ja ranskaksi?

Näytä koko viesti
Kindred - 15.5.2020 12.39

THAIMING kirjoitti:

Positiivinen uutinen muuten punaiseen päivään:

 

The shareholders of the betting company Kindred are called to an Extraordinary General Meeting on Thursday, June 11 in Stockholm.

The Board wants authorization from the AGM to repurchase a maximum of 22.69 million shares / depository receipts.

The Board's intention is that repurchased shares / depositary receipts should either be canceled, used as consideration for acquisitions or issued to employees as part of options programs or share-based incentive programs.

Osakkeiden kokonaismäärä taitaa olla 230 M eli pyyntö 10 % osakekannasta. Kuulostaa hyvältä edellyttäen että tarkoituksena ei ole rakentaa ns. kannustavaa optio-ohjelmaa henkilökunnalle.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.5.2020 04.05

Greenspan 79 v. kun vielä Fed:n johdossa. Tosin USA:n pressalla taitaa olla punainen nappi ja muita vastuita.

Näytä koko viesti
Öljysota - 27.4.2020 11.43

Ei nyt varsinaisesti liity öljysotaan, mutta markkinaan kylläkin. Eli tuottajien aika alkaa käydä vähiin varastojen osalta.. Jos ei tule yleistä rähinää niin ostava puoli näyttäisi olevan vahvoilla lähikuukausina. Sitten kun kapasiteetti on ajettu alas ja kulutus elpyy niin tilanne tietysti toisinpäin.

"With crude oil building up in storage tanks at record levels, that means global storage capacity will be tested in the next three to four weeks. Once there’s nowhere left to put oil, drillers will have to shut enough supply to match the demand loss, which Goldman estimates to be about 18 million barrels a day in mid-May."

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-04-27/goldman-sees-global-o...

"South Korea, the country with the fourth-largest commercial storage capacity in Asia, has just run out of room to store more oil, sources familiar with the matter told Bloomberg on Monday, as available storage capacity everywhere in the world in shrinking fast amid the demand collapse."  

https://finance.yahoo.com/news/south-korea-run-oil-storage-170000190.html

 

Näytä koko viesti
Miksi kurssit nousevat, vaikka työttömyys kasvaa räjähdysmäisesti ja talous sakkaa? – Ilmainen baari on auki. - 11.4.2020 06.41

Vähän asiaton mutta ei niin pientä pilaa ettei..

https://www.reddit.com/r/wallstreetbets/comments/fy3rey/fed_considering_...

> Jerome Powell, chairman of the FED, told CNBC that he would be open to considering a rescue package for short-sellers. When asked about the reason behind that potential call, he said that short-sellers can't be blamed for the FED manipulating the whole market.

Näytä koko viesti