Olet täällä

PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 23.11.2020 01.09

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 22.11.2020 11.09

Näytä koko viesti
Viikon kysymykset (arkisto) - 19.11.2020 03.17

Näytä koko viesti
Viikon kysymykset (arkisto) - 19.11.2020 03.16

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 16.11.2020 06.23

Kilppari kirjoitti:

Ilmeisesti saitin pistesysteemi on tulkinnut niin, ettei minulla ole oikeutta kommentoida tuonne tammiralliketjuun, niin laitetaan kysymys tänne:

Toistaiseksi emme ole asettaneet rajoitteita kommentoinnille yhteenkään ketjuun. Mikäli ongelma toistuu, niin laitatko vähän tarkemmin tietoja yllapito(at)sijoitustieto.fi -yp

Näytä koko viesti
JOM Rahastot - kiinnostaako Kaakkois-Aasia? - 16.11.2020 10.53

Juuso Mykkänen: Generation hype

"Toinen syy tähän nykyiseen hypetysbuumiin on selkeästi aina uuden sijoittajasukupolven ajattelutapa sijoitusten osalta. Toisen maailmansodan jälkeen ns. hypetysbuumeja on tapahtunut 20-25 vuoden välein selkeästi kolme, joista kaikki liittyivät juuri teknologiaan tai uusiin ”innovaatioihin”. Vuosien 1945-1950 aikana syntynyt sukupolvi (eli boomer sukupolvi) alkoi ansaitsemaan sijoitettavaa pääomaa 1960-luvun puolivälissä, jolloin Nifty-Fifty hypetystrendi alkoi saada vauhtia ja tiettyjen yhtiöiden valuaatiot olivat pilvissä. Boomereiden lapset (eli generation-X) kokivat/loivat vuosituhannen vaihteen IT-kuplan, kun taas nykyinen viime aikoina työllistynyt sukupolvi (milleniaalit ja osaksi Z-sukupolvi) on luonut nykyisen hypetysvaiheen sijoitusmarkkinalla."

Näytä koko viesti
Citycon - 15.11.2020 08.12

Citycon 4.11.

Hilpeätä oli, että USA:n vaalipäivää seuraavana aamuna oli kaksi miulle tärkeää osaria. Cityconia on niin paljon, että tämä olisi pitänyt jaksaa lukea. Taisin silmät sumussa tämän klikatakin auki. Hyvältä muistaakseni näytti. Ja koronarokotekin tuli. Senkin huomasin uutisista, eli ihan kokonaan vaalihulluudessani en ole itseäni ulkomaailmasta sulkenut.

Jes, näin oli. Koko vuoden näkymiä reivattiin ylöspäin ja koko vuoden EPS-ennuste on nyt 0,650 – 0,690 euroa vs 0,610 -0,71. 0,67€ keskiarvo > 0,66€ ja sillä P/E 12. Citycon on yleensä tehnyt tulosta vähän yli oman ennusteensa. Olen excelissäni käyttänyt varovaisuuden periaatteen vuoksi vain keskiarvoa. En kyllä jaksa vielä tänäänkään exceliäni täytellä.

Olen kuitenkin Citykaniakin vähentänyt nouseviin. Kunhan tässä keksitään, että korona ei lähtenytkään pelkillä rokoteuutisilla, ei tässä mitenkään välttämättä koko vuotta pörssikurssit nouse kuin nuorella miehellä. Kun jossain vaiheessa reality bites, niin ostelee sitten halvemmalla takaisin.

Citycon on fundamenteiltaan edelleen niin halpa, että vanhan miehen on syytä edetä varovaisesti. Kuten yleensä muussakin elämässä.

Ilahduttavaa oli, että tällä viikolla en ollut missannut mitään. Tämä ei toki johtunut tarkkaavaisuudestani, ei vain tullut yhtään omaa. Kolmelta edellisellä viikolla missaamaltani yhtiöltä tuli kaikilta odotuksiani paremmat. Mitä ilmeisimmin olen tänä vuonna biitannut indeksin (toistaiseksi) lähinnä siksi, että äiskä päätti puristaa miut sunnuntaina ulos.

Vaikka ei näillä sijoituksilla ole niin paljon väliä. Osakkeet nousevat ja laskevat, mutta pokeri on taitopeli. Kunhan pääsisi ensi viikolla taas takaisin kunnon uni-, sali- ja painonpudotusrytmiin ja kaikki olisi erinomaisesti. Maslowin tarvehierarkiassa nukkuminen on selkeästi rahan yläpuolella. Eli kun olen taas fyysisesti kunnossa, siirryn taas vähän intensiivisemmin märehtimään sijoitusmurheita.

Ollaan koronamyöhäissyksynä varovaisesti siellä ulkona. Varsinkin iltaisin on aika pimeää.

Vaalihulluudesta unirytmi sekaisin – ja jäi osavuosikatsaukset lukematta - Aki Pyysing 

Näytä koko viesti
Sampo - 15.11.2020 08.11

Sampo 4.11.

Sammon osarin huomasin kankkuspäissäni viime keskiviikkona kyllä tulleen. Yritän nyt kuitenkin joka päivä pörssikursseilla käydä ja talouslehtiä vilkaista, oli vaalihulluus tai krapula päällä tai ei. Kun Sammon Q3 otsikoitiin hyväksi ja Arizona oli kääntymässä juuri Bidenille, en jaksanut perehtyä. Kertauksena: Hyvän tullessa on paras ratkaisu istua käsien päällä.

Nyt vilkaisin. Sampo kyllä takoo vakuutustoiminnallaan kultaa. Alan pohtia kevennyksiä aikaisintaan neljänkympin päällä.

Olin kyllä aika yllättynyt, kun Sampo irrotti isosta läjästä Nordeoitaan nykyhintoihin. Olin arvaillut niiden myyvän koko nipun kerralla ja vasta vuoden parin päästä.

Toki nouseviin kursseihin on siinä mielessä kiva myydä, koska tavara käy paremmin kaupaksi. Kun salkussa on Nordeaa Sampoa enemmän, en mitenkään tuuletellut tätä päätöstä. Torbjörn Magnussonilla on aika paljon paremmat näkymät Nordean tulevaisuuteen kuin yhden miehen analysointitoimistolla. Onneksi olen kevennellyt Nordeaa nouseviin miekin ja osin Sampoa parempiinkin hintoihin.

Vaalihulluudesta unirytmi sekaisin – ja jäi osavuosikatsaukset lukematta - Aki Pyysing 

Näytä koko viesti
Ilkka - 15.11.2020 08.11

Ilkka 2.11.

Ilkka oli jo ennen vaaleja. Mutta viime viikon alun pläräsin gallupeja ja luin jenkkisivustoja CNN tai Fox News taustalla. Huomasin tänään osarin tulleen kaksi viikkoa sitten. Jos on esimerkiksi 40.000 osaketta, on tämä aika holtitonta salkunhoitoa. Tehokkaat markkinat, my ass.

Pika-analyysin perusteella ilmeisesti hyvä, koska kurssi on noussut osaria edeltävältä ajalta 3,30 -> 3,60.

Ja niin näköjään olikin. Oman toiminnan liikevoitto 986.000 euroa, kun vastaavalla periodilla viime vuonna tuli 100.000 ja alkuvuodesta plus miinus nolla. Hyvä Pohjanmaa hyvä Ilkka!

Olen ajatellut, että ei nyt sentään Pohjanmaalla tappiota tahallaan tehdä. Ehkä olen sittenkin aiheettomasti pelännyt kaikkia viime aikojen ostoksiaan. Korona-aikahan on erinomainen aika (ja paljon parempi kuin silloin kun Ilkka ostosreissuilleen lähti) ostaa kaikenlaisia kassakriisistä ja asiakasvajeesta kärsiviä medianarikoita.

Olivat sitten tiedottaneet osaria seuraavana päivänä vielä yhden kioskin eli Digimogulin lisää. ” Vuonna 2019 Digimogulin liikevaihto oli 450 000 euroa. Yrityskaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta konsernin vuoden 2020 liikevaihtoon ja tulokseen.”

En taida sitten tässä vaiheessa syventyä, mitä tällä kertaa ovat syöneet, sen enempää. Kuulen nimestäkin ensimmäistä kertaa. Digimoguli ei selkeästi ole ainakaan vielä mikään suurmoguli.

Hyvän osarin jälkeen on yleensä hyvä istua hetken käsien päällä, vaikka olisi myyntiaikeissakin. Odottelen edelleen, milloin Pohjanmaalla ymmärretään, että Ilkan pitäisi ostaa omia osakkeitaan. Saattaa kyllä tässä odotellessa kädet puutua.

Vaalihulluudesta unirytmi sekaisin – ja jäi osavuosikatsaukset lukematta - Aki Pyysing 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 15.11.2020 08.09

Näytä koko viesti