Olet täällä

Sijoitustieto

Sijoitustieto

  • Liittynyt 9.6.2014
  • 430 viestiä
  • 175 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 22.11.2017 14.05

Timo Rothoviuksen kolumni: Nordean muutto ja tsaarinaikaiset asenteet

"Myös tuhannet ruotsalaiset osakkeenomistajat ovat lehtitietojen mukaan luopuneet Nordean osakkeistaan muuttopäätöksen jälkeen. Moniko suomalainen luopui Nordean osakkeistaan pankin lopetettua Suomen tytärpankin? En ole nähnyt siitä mitään lukuja, eihän sellainen ole meillä edes mikään uutinen.

Päinvastoin, meillä iloitaan, kun yrityksiämme myydään ulkomaille. Esimerkiksi Vaconin, yhden pörssimme silloisista tähtiyrityksistä, myynti kolme vuotta sitten tanskalaiselle Danfossille herätti silloisen elinkeinoministerimme hehkuttamaan, kuinka hienoa oli, että kelpasi.

Mistä ihmeestä tämä alamaisasenne kumpuaa? Sjutton också sanoisi jopa muuten niin korrekti ruotsalainen. Ja tsaari varmaan katselee tyytyväisenä pilvenreunalta: hyvin on alamaiset koulutettu, kun vieläkin on oppi selkäytimessä." 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.11.2017 15.28

21.11.2017: Sijoitustiedon haastattelussa kryptovaluuttapalveluja tarjoavan Prasos Oy:n perustaja Henry Brade.

"Löysin Bitcoinin keväällä 2011 yhdessä pokerikavereideni kanssa. Kiinnostus oli alussa bitcoinien louhinnassa, ja meillä olikin aika pian useita asuntoja ihan dedikoitu pelkästään bitcoin-louhintaa varten. Pikkuhiljaa ymmärrys Bitcoinista lisääntyi, ja tajusin että kyseessä on todella merkittävä asia monella tapaa."

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 20.11.2017 13.06

Daytrader 20.11.2017: Hyvät tarinat ja ryhmäajattelu ajavat osakkeita

"Emme tiedä tulevaisuudesta paljoakaan. Kaikki me toki luulemme tietävämme. Kaikkein parhaiten tulevaisuuden tuntuvat tietävän analyytikot ja markkinastrategit. Juurikaan kukaan TV:ssä pyörivistä asiantuntijoista ei pysty kuitenkaan päihittämään markkinatuottoja näkemyksillään. Aamukuudelta kuntosalin TV:ssä pyörivät energiaparantajat ja tarot-kortteista ennustajat sentään jättävät sopivasti epävarmuutta ennusteisiinsa. Ja vaikkeivat edes jättäisi, ainakin he ovat vähemmän omahyväisiä kuin markkinagurut ruudussa."

Laihdutuspillerit! Novo Nordisk - 15.11.2017 10.51

Vontobel Sijoitusidea: Novo Nordisk - jatkuuko käänne?

"Tanskalainen lääkevalmistaja Novo Nordisk on noussut vuoden 2017 alusta alkaen, mutta osakkeella käydään yhä kauppaa vielä edellisten, vuoden 2016 huippujen alapuolella. Nyt ruotsalainen Handelsbanken antaa Novo Nordiskille Osta -suosituksen. Jatkuuko osakkeen nousu?"

Sijoitustiedon kirjakerho - 12.11.2017 18.57

Aki Pyysing 12.11.2017: Voiko aapiskukko munia kultamunia?

"Kirjat ovat muuttaneet elämääni radikaalisti. Luettuani Seppo Saarion ”Miten sijoitan pörssiosakkeisiin” vuonna 1986 tajusin, että spekulatiivisilla osakesijoituksilla voi työtä tekevästä luokasta tuleva siirtyä omistavaan luokkaan. Tämä tavallaan lopulta onnistuikin, tosin ensin meinasin päästä 90-luvun alussa poikki menneiden luokkaan. Saario ei kirjassaan varsinaisesti kannusta minun 80-luvun yltiöpäiseen riskiprofiiliini tai edes nykyiseen selkeästi pienemmän riskin spekulaatioon. Sijoitus- tai muitakaan kirjoja ei pitäisikään ottaa IKEA:n kalusteiden kasausohjeina, vaan käyttää lähinnä ideoiden herättäjänä. Olenkin herätellyt ideoitani Saarion kirjalla neljällä eri vuosikymmenellä."

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 8.11.2017 11.37

Daytrader 8.11.2017: Katsaus osavuosituloksiin ja salkkupäivitys

"Osakemarkkina on tällä hetkellä äärimmäisen tylsä. Osakkeet liikkuvat hitaasti ja rauhallisesti. Onneksi aina välillä saamme tietoa yritysten tuloksista osavuosikatsauksien muodossa. Kaltaiselleni treiderille ne ovat keitaita autiomaassa. Jos mikään suuri osake ei pohjoismaissa liiku juuri yli prosenttia päivän aikana, on siinä vaikea osto- ja myynti-ideoita kehitellä lyhyelle aikavälille. Onneksi osavuosikatsausten aikaan sentään nähdään jopa kymmenen prosentin päiväliikkeitä. Tällä kertaa suurin osa Helsingin suurista yhtiöistä raportoi tuloksensa viikon sisällä, eli poikkeuksellisen tiiviisti. Vaikka olen suhteellisen nopea käymään osavuosikatsauksia läpi, on 30 osavuosikatsausta päivässä liian kova tahti. Päivän päätteeksi on suunnilleen yhtä uuvuksissa kuin maratonin jälkeen."

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 7.11.2017 11.24

Juhani Huopainen 7.11.2017: Väärin noustu

"Sijoittajilla ja markkinoista kirjoittavilla tahoilla tuntuu olevan kestosuosikkiaiheena seuraava karhumarkkina. Nykyistä vuonna 2009 alkanutta nousua kutsutaan vihatuimmaksi nousukaudeksi. Väärin noustu, monet huutavat.

Joidenkin mielestä nousu johtuu keskuspankkien rahanpumppaamisesta, minkä pitäisi lopulta päättyessään johtaa inflaation reippaaseen nousuun, velkakirjamarkkinoiden kurssilaskuun, velkaantuneiden yritysten alhaisempiin tuloksiin ja laskeviin osakekursseihin.

Toisten mielestä eurokriisi on vain väliajalla, ja tulee kohta takaisin. Euroopan ja Kiinan velkakupla, sekä teknologiaosakkeiden kupla puhkeaa ihan justiinsa. Tämän pitäisi johtaa massiiviseen deflaatioon ja konkurssiaaltoihin. 

Mitä vihatumpi nousukausi on, sitä enemmän markkinoilla on sijoittajia, jotka ovat varovaisia ja kevyellä osakepainolla. Se tarkoittaa kääntäen, että potentiaalisia ostajia on vielä jäljellä, vaikka aiempaa vähemmän."

Ålandsbanken - 5.11.2017 20.28

Aki Pyysing 5.11.2017: Myyminen ei ole järkevää, treidaaminen on kallista ja osakemarkkinat ovat tehokkaat

"MITÄ ILMEISIMMIN olen vähän yksinkertainen. Talouslehdistöstä löytyy säännöllisin väliajoin artikkeleita, miten osakkeita kannattaa omistaa joo, mutta kauppaa ei kannata käydä. Osakemarkkinat kun ovat tehokkaat ja kaupankäynti tulee kalliiksi. Tästä huolimatta päädyn treidaamaan osakkeilla liki viikoittain.

Esimerkiksi Ålandsbankenilla olen suhmuroinut marraskuusta 2014 alkaen. Ostin ensimmäiset kympin huitteilla, ja sitten vielä lisää sekä vuosina 2015 että 2016 vähän alle viidentoista hintoihin. Huhtikuussa 2016 kevensin kolmanneksen tasan viiteentoista, ja sitten ostin nämä takaisin ja vähän lisääkin laskeviin alkaen @14,50 ja päätyen @13,05. Näitä sitten keventelin vuodenvaihteen tienoissa 14,50-15,00 hinnoissa. Palasin ostopuolelle taas toukokuun lopussa 13,50 haminoissa ja aloin irrottamaan näistä ostoksista jälleen 14,50 alkaen. Kaksi viikkoa sitten osake nousi ilman mitään näkemääni syytä taas yli viidentoista ja painoin menemään vielä lisää."