Olet täällä

Sijoitustieto

Sijoitustieto

  • Liittynyt 9.6.2014
  • 495 viestiä
  • 187 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.2.2018 11.10

Juhani Huopainen: Rekyyli, krässi vai karhu?

"Laitan tämän suoraan alkuun. Minä en lähde tätä markkinaa ostamaan, ennen kuin DAXissa ja SP500-indeksissä on nähty yksi selkeä nousupäivä, ja mieluiten sellainen talvisotamainen räyhänousupäivä. Mitään selkeää ”palautuminen keskiarvoon”- tai ”valuaatiot kohdallaan”-tasoa ei nyt ole, eikä data- tai tapahtumakalenterissa ole mitään sellaista tekijää, joka antaisi olettaa, että nyt vaan panikoidaan jostain vaalista tai yksittäisestä heikosta talousluvusta. Siksi putoava puukko-markkina kiinnostaa minua yhtä paljon kuin imurointi miesflunssassa."

Osinkokevät 2018 - 4.2.2018 20.10

Aki Pyysing 4.2.2018: Tilisiirtokausi lähestyy

Kun päivä Suomessa alkaa pidentyä kiihtyvään tahtiin, täyttyy talouslehdistömme ”Kevään parhaat osingonmaksajat” listoista. Hauskempi otsikko olisi ”Yritykset, jotka vähiten löytävät hyviä investointikohteita”.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 2.2.2018 10.29

Daytrader 2.2.2018: Tuloskaudella treidarit ja sijoittajat punnitaan

"Karnevaali nimeltään tuloskausi on taas täällä. Neljä kertaa vuodessa on aika, jolloin salkunhoitajien ja sijoittajien suista kuuluu joko tuskan huudahduksia tai ilon kiljahduksia. Treiderille nämä jaksot tarkoittavat liikettä osakekursseissa. Tämä markkinan ominaisuus kun loistaa nykyään muuten poissaolollaan, niin tuloskaudelle kohdistuu painetta tilien tekoon.  Olen seuraavaan kirjoittanut keskiviikon ja torstain treidailuista, jolloin seitsemän OMXH25 yhtiötä julkaisi tilinpäätöksensä. Lopputulos näinä päivinä oli hyvä, muttei varsinaisesti erinomainen. Kunnon tappioiden puuttuminen tarkoittaa, ettei riskiä ole ollut riittävästi.  75 % onnistumisprosentti ei ole mitenkään erityisen hyvä tuloskaudella. 

Tilinpäätöksen julkistuksissa kaikkien huomio alkaa olla jo kuluvassa vuodessa. Kaikkein tärkeintä on, miten ennusteet vuodesta 2018 muuttuvat tilinpäätöksen myötä  – ei niinkään oliko vuoden 2017 tulos 10 miljoonaa euroa matalampi vai korkeampi kuin ennustettiin."