Olet täällä

Pertti Pasuuna

Pertti Pasuuna

  • Liittynyt 16.3.2018
  • 10 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 8.3.2019 17.01

Sustainability indeksejä silmäilemällä ei voi olla huvittumatta kun sieltä löytyy esimerkiksi Microsoft, joka toinen toistaan huonommilla käyttöjärjestelmillä on aina aiheuttanut kokonaisen laitteistogeneraation päätymisen kaatopaikalle...

Hemingwayz - 28.2.2019 9.37

Aina kun tarinoidaan sijoittamisen yhteydessä, tulee mieleeni tämä:

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/talvivaaran-pitkan-ajan-tarina-edellee...

"Talvivaaran eilen raportoima toisen neljänneksen tulos oli pienoinen pettymys markkinoille, mutta Inderes uskoo yhtiön pitkän ajan tarinan olevan edelleen kunnossa."

frown

Sijoitustiedon kysymysketju - 7.12.2018 23.38

Lehtopöllö kirjoitti:
hauturi kirjoitti:

En osaa sanoa nimenomaan osakekaupan osalta, mutta esim. pankkien välisissä tilisiirroissa pankit vaan haluavat pitää rahasi korotta päivän-pari (nyt miinuskorkojen aikana tällä ei ole väliä, mutta muinoin kun korko oli selvästi positiivinen, pankit oikeasti tienasivat tällä).

En tosiaan tiedä mikä on todellinen syy tälle viiveelle, mutta jos kyseessä olisi pankkien valinta vain hankkia korkotuloja, niin avaisi järjettömän markkinaraon esimerkiksi nordnetille toteuttaa rahaliikenne yhden päivän aikana, välittömästä tilivaikutuksesta puhumattakaan. 

Ja samassa hengessä voisi jatkaa ihmettelyllä miksi vielä vuonna 2018 yhtiön kurssitiedon saaminen pörssistä kestää 15 minuuttia...

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 3.10.2018 14.30

Sijoitustieto kirjoitti:

Juhani Huopainen 3.10.2018: Einar aloitti 30.000 eurolla, sitten tienasi 100 miljoonaa vuodessa – kunnes hävisi kaiken

Luulin otsikon perusteella, että juttu olisi Ponssen Einarista blushblushblush

Hyvä ja selkeä yhteenveto keissistä!

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.10.2018 20.45

Matias on kyllä taitava kirjoittaja, esittää asiansa vakuuttavasti ilman kiihkoilua ja vaahtoamista.

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 20.8.2018 17.56

Mainio kirjoitus ja ansiokkaasti kävi läpi asiaa eri näkökulmista.

Erityisesti pidin siitä, että oli selkeästi eroteltu passiivisen tuoton ja mahdollisen arvonnousun vaikutukset. Lisäksi monissa kirjoituksissa näkee miten kommentoidaan verkkokaupan vaikutuksia liikekiinteistöihin, mutta etätyön vaikutusta toimistokiinteistöihin ei juurikaan kommentoida. Hyvä huomio!

 

Mihin nyt pitäisi sijoittaa? - 26.6.2018 20.59

Aki Pyysing kirjoitti:

Pertti Pasuuna kirjoitti:

PP:lle riittäisi kaikkeen tarpeelliseen sellainen talletustili, josta saa 5%:n vuotuisen korkotuoton.

Koska tämmöistä tiliä ei vallitsevassa korkotilanteessa ole saatavilla, niin mihin sijoittamalla nyt olisi mahdollista päästä lähelle vastaavaa? Riskiä ei ole tarpeen enää ottaa, eikä veivailla positioita edestakaisin. Passiivinen tuotto riittää.

Jos nuo olisivat miun tavoitteet, niin pitkällä aikavälillä (>10v) yrittäisin indeksirahastoilla ja lyhyellä (<5v) ostamalla tyyliin Technopolista @3,83. Osakkeita/ rahastoja voi ihan hyvin omistaa passiivisesti, vaikka itse en sitä tee.

Osakesijoitukset ovat pieniriskisin tapa päästä lähelle vastaavaa. Jos joku tarjoaa viiden pinnan vuotuista tuottoa, siinä on jotain riskiä, vaikka ei siltä äkkiseltään katsoen vaikuttaisi.

Kiitos vaivannäöstäsi vastata vaikka strategiani ei olisikaan sellainen millä itse sijoittaisit.

Jätin aikavälin pitkä-lyhyt mainitsematta. Ajattelisin, että tuo passiivinen tuotto/tulo olisi osa toimeentuloani toivottavasti seuraavan 20 vuotta.

Indeksirahastoille kyllä. Yksittäiseen osakkeeseen, kuten Technopolis, sijoittamista jään vielä miettimään. Miettimään sen takia, että kestääkö tilanteeni jos yksittäinen yhtiö vaikkapa jonkin haasteellisen tilanteen takia pidättäytyy tuotonmaksusta jollain aikavälillä.

 

Mihin nyt pitäisi sijoittaa? - 25.6.2018 15.34

PP:lle riittäisi kaikkeen tarpeelliseen sellainen talletustili, josta saa 5%:n vuotuisen korkotuoton.

Koska tämmöistä tiliä ei vallitsevassa korkotilanteessa ole saatavilla, niin mihin sijoittamalla nyt olisi mahdollista päästä lähelle vastaavaa? Riskiä ei ole tarpeen enää ottaa, eikä veivailla positioita edestakaisin. Passiivinen tuotto riittää.

Dovre - 3.4.2018 9.56

Hieno raportti! Asiaa humoristisella ilotulituksella höystettynä smiley

Verkkokauppa.com - 23.3.2018 14.02

Mielenkiintoista tulee olemaan nähdä miten Verkkokaupan omille tuotemerkeille kuten Procaster ja Fuj:tech käy kun Amazonin 3rd party myyjät pääsevät kukin omalla alueellaan ja Fulfilled by Amazon -konseptin kautta paremmin esille Suomessa.

Näissä tuotteissa kokemukseni mukaan hintaerot ovat suurempia ja laatutaso vähintäänkin sama.