Olet täällä

Nightingale Health

20.2.2021, 14:58
#1
Käyttäjän Velho kuva
OP
+244
Liittynyt:
26.6.2014, 10:40
Viestejä:
245

Nightingale Health Oy on ilmoittanut aikovansa listautua First Northiin.

https://news.cision.com/fi/nightingale-health/r/nightingale-suunnittelee...

Alustavien tietojen mukaan yhtiö hakee annilla 100M€ bruttovaroja. Tämä viitannee 250-500M euron valuaatioon, kaikki melko messeviä lukuja yritykselle, jonka liikevaihto v. 2020 oli 1,6M euroa ja joka ei ole koskaan tehnyt voittoa. 

Yhtiön päätuote on verinäytteen analysointi NMR-spektroskopialla, eli verinäytteen molekyylejä värähdytetään voimakkaalla magneetilla, ja tästä seuraavat molekyylien resonanssit tallennetaan. Tuloksena näytteestä voidaan lukea yli 200 "biomarkkeria", jotka ennustavat näytteenantajan terveydentilan kehitystä. Yhtiö on kehittänyt sovelluksen, joka pukee tämän tiedon helposti ymmärrettävään ja visuaaliseen muotoon käyttäjälle. Käyttäjä siis käy antamassa verinäytteensä Nightingalen toimipisteessä (tosin myös kotitesti on tulossa saataville) ja lataa sovelluksen älylaitteeseensa, johon tulokset myöhemmin ilmestyvät. Testi on toistaiseksi tehtävissä vain Helsingissä ja se maksaa 109 euroa (sisältää kaksi testausta, joista toinen seurantatesti kehityksen selvittämiseksi). Jos olen ymmärtänyt oikein, yhtiön strategia on myydä tätä testiä sekä suoraan kuluttajille että terveysyritysten kautta.

Yhtiön perustaja/toimitusjohtaja Teemu Suna oli Jari Sarasvuon haastateltavana viime syksyllä: https://www.youtube.com/watch?v=cfEEwCIKbyA

Yhtiö on kerännyt rahoitusta tähän asti noin 30 miljoonaa euroa. Yhtiöön on sijoittanut mm. Timo Soininen (Small Giant Games), Leena Niemistö (Dextra) ja Mikko Kodisoja (Supercell). Soininen on hall. pj. ja Niemistö hallituksessa. 

Minulla on jonkin verran kosketuspintaa yhtiön historiaan, koska perustaja oli samoilla kursseilla yliopistossa, ja olen sivusilmältä seuraillut matkan varrella. Sijoitukseen asti tämä ei välttämättä riitä, valuaatio on äkkiseltään sen verran posketon. Tunnistan toki, että toimiessaan markkinat tälle voivat olla valtavat. Kilpailutilanteesta ja Nightingalen kilpailueduista en tiedä juuri mitään. Mielenkiinnosta päätin ottaa itse yhtiön tarjoaman testin ensi viikolla. Tämä oli mielessä jo viime syksynä kun näin tuon Sarasvuon haastattelun, mutta asia silloin jäi. 

0
+1
0
-1
0
0
20.2.2021, 15:40
+414
Liittynyt:
31.3.2019, 16:16
Viestejä:
279

Valuaatio tuntuu tosiaan melko hurjalta. Potentiaaliahan tässä periaatteessa olisi vaikka mihin. Onko kukaan pureskellut Nightingalen julkaisuja ja kuinka legittejä ne, tai köytettävät menetelmät ovat. Onko alalla muita kilpailijoita ja mikä Nightingalen etu on niihin nähden?

Varmaan ainakin osaan kysymyksistä saa vastauksia infotilaisuudessa ja tarkemmissa antiesitteissä. On tämä ainakin teknologian pullesta mielenkiintoinen, mutta sijoitusmielessä voi tulla olemaan liian hapokas.

0
+1
0
-1
0
0
20.2.2021, 18:47
+44
Liittynyt:
30.7.2014, 20:05
Viestejä:
81

Valuaatio tuntuu täysin poskettomalta näillä näytöillä. Hyvä puoli tässä kuitenkin on, että nämä ovat uusia osakkeita, eikä siis omistajat hae mitään exit-rahastusta. Ajattelin myös tsekata tuon infotilaisuuden.

0
+1
0
-1
0
0
20.2.2021, 20:59
+79
Liittynyt:
2.6.2020, 19:40
Viestejä:
104

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/ac101938w

Menetelmä näyttää kurantilta, mutta valuaation lisäksi on kysyttävä missä on pihvi. Kaksi- tai kolmeulotteinen magneettikuvaus ei ole uusi tekniikka eikä siten voi olla heillä patentoituna.

"Tekoäly, koneoppiminen ja huipputason ohjelmistot" on lähinnä buzzwordejä ja herättää kysymyksiä epätarkkuudesta, ei luottamusta.

Mikäli arvo on vain kerätyssä datassa ("analysoinut yli miljoona näytettä"), se on trade secret, ja kenen tahansa toimijan kopioitavissa vastaavalla näytemäärällä. "Tämä spektri vastaa tätä määrää ainetta X, perinteinen testi vahvistaa arvon Y tarkkuudella". Näin ollen etumatka on vain ajallinen, ja heidän on pyrittävä kasvamaan nopeasti hallitsevaan markkina-asemaan. Saada tarpeeksi rahaa tuohon, ja onnistua siinä, ennen kuin joku kilpailija aloittaa saman.

Sadalla millillä rakentanee kymmenisen labraa eri maihin, ja kääntänee sovellusta yms. Se on siinä ja siinä riittääkö se.

Lisäksi on otettava huomioon Theranosin varjo. Eihän perustaja vain ole blondi nainen joka pukeutuu mustaan pooloon?

Kysykää joku nämä puolestani jos menette paikan päälle.

4
+1
0
-1
4
0