Olet täällä

Sitowise: The Smart City Company - 16.4.2021 08.04

Todennäköisesti joku rahasto osti. Summa sellainen ettei myyjiä tarpeeksi, niin käy näin, tilapäinen pomppu.

Näytä koko viesti
SRV Group - 14.4.2021 07.58

SRV:n osakkeeseen en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta huomasin että niiden ensi vuoden bondi olisi hyvässä alennusmyynnissä. ~20% alennusta, ~8.5% korkoa, ja suomilainaksi vieläpä ihmeellisen piensijoittajaystävällinen tonnin par (yleensä laittavat sata tonnia, ettei vahingossakaan tuulipuku kahahda). Eräpäivää siirrettiin vuodella koronan takia, ja sijoittajat pelkäävät sen toistuvan. Minua ei haittaisi pitää tuota lappua vuoden sijaan kaksi.

Ikäväkseni en näemmä pysty ostamaan tuota mistään. Inhottavaa kun käy näin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.4.2021 08.11

Tuo EMA:n tuuliviireily on lähinnä huvittavaa.

EMA pari viikkoa sitten: mitään todisteita ei ole, AZ-rokote on täysin turvallinen.
EMA nyt: juu syy-yhteys on, mutta tilastollisesti kannattaa edelleen ottaa se rokote.

Eihän se nyt käy päinsä että ensin olisi sanottu että asiaa vielä tutkitaan, taloudelliset intressit pelissä!

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.4.2021 08.04

GEO lisätty 5.75. Huomisen reaktio on vielä kysymysmerkki, uskon että viikonlopuksi nousee kun shortit eivät uskalla pitää vkl yli.

Osingon lakkautus velanmaksuun on tietenkin huono uutinen lyhyellä tähtäimellä, mutta -30% paniikkimyynti joka painoi hinnan 0.75 P/B-tasolle on vahva ostosignaali. Myin myös putteja n. vuoden päähän, kun joku niistä halusi maksaa ~35%.

Optiomarkkinalla joku ottaa isosti vetoa tämän liikkeen tilapäisyydestä, 1.3 miljoonalla calleja kesäkuulle. Shorttina on 28.53% osakekannasta, että sikäli isotkin piikit ovat mahdollisia, mutten kyllä itse uskalla veikata ajankohtaa noin likelle. Totean vain että on erittäin halpa ja pitkällä aikavälillä tulee olemaan tuottoisa, vaikka itse vankilatoiminta loppuisi kokonaan ja kiinteistöistä tehtäisiin hotelleja, hoitokoteja yms.

Näytä koko viesti
Captrader-välittäjä - 5.4.2021 07.55

Tili on auki ja ekat toimeksiannot vetämässä. Tähän mennessä olen oikein tyytyväinen.

Sivusto varoitteli ruuhkasta, mutta ihan kohtuullisessa ajassa toimivat. Aspa vastasi muutamassa tunnissa englanniksi. Yhteensä 7 arkipäivää meni availuun, 3 Captraderin puolella, 3 IB:n, ja yksi päivä odoteltiin että IB sallii haluamani omaisuusluokat.

Hieman jännästi kummankin toimijan puolelle piti erikseen laittaa henkkarit ja asuinpaikan todiste, ja kelpuuttivat vieläpä eri dokumentteja. Captraderille laitoin sähkölaskun (kätevästi suoraan PDF omapostista), IB:lle otin kuvan kiinteistöveropäätöksestä kun sellainen oli sopivasti tullut parisen viikkoa aiemmin.

IB:n systeemit käytössä, eli kaksi eri nettipalvelua, useampi softa, ja halutessa vielä API.

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 1.4.2021 08.48

Juuri tästä syystä en käytä Redditiä. Se että äänet vaikuttavat johonkin johtaa vain massojen sensuuriin, niitä kun painellaan mistä syystä huvittaa. Tälläkin viikolla tuli luettua postauksia täällä missä selkeästi oli peukutettu koska pidettiin (/ei pidetty) henkilöstä.

Näytä koko viesti
Mielenkiintoisia pienyhtiöitä maailmalla - 1.4.2021 08.43

Skandin anti merkittiin lähes täyteen, ja tuon 845k lisäksi annin julkisuus poiki halvan lainatarjouksen. Sitten on vielä olemassaolevat lainaneuvottelut joissa Skand haki antivarojen suuruista lainaa. Nyt ei pitäisi olla pätäkästä pulaa.

Näytä koko viesti
Mitä tapahtuu kun EKP:n rahan printtaaminen loppuu? Ja koska se loppuu? - 29.3.2021 08.53

Venäjä on muuten printannut ruplia jo vuosikaudet, ja se näkyy inflaatiossa sekä kansan kurjuudessa. Ei taida kuitenkaan olla verrattavissa Fed/EKP-tilanteeseen.

Argumentti korkojen nousun vaikutuksesta valtionvelkaan on sikäli surullinen, että se olettaa valtion töppäilevän, käyttäytyvän kuin tuuliviiri ja tekevän mahdollisimman tyhmiä päätöksiä. Juuri kuten jokainen valtio on tehnyt ajasta ikuisuuteen. Eivät obligaatiot ole float-korkoisia, ne ovat kiinteällä korolla. Jos Suomi antaa 30v velkakirjaa -0.5% korolla, se on se ja sama vaikka korot nousisivat huomenna 30%:iin, Suomi edelleen tienaa tuolla lainalla.

Töppäilyn vaihe tulee siinä kun olisi aika maksaa velka takaisin; fiksu valtio olisi sijoittanut ja säästänyt niin että koko summa on kasassa maksupäivänä, perusvaltio syö kuormasta ja joutuu ottamaan uuden lainan maksaakseen vanhan pois. Jolloin korko luonnollisesti vaihtuu sen hetken korkoon.

Näytä koko viesti
Missä sijoittaa optioihin? - 29.3.2021 08.41

Mandatum (Saxo) tarjoaa rajatun valikoiman eurooppalaisia optioita. Degiro tarjosi erittäin halvalla koko eurooppalaisen valikoiman ja kourallisen US-indeksioptioita, kunnes jokunen viikko sitten jonkin bugin tai sähellyksen seurauksena esti osakeoptiot; tällä hetkellä vain indeksioptiot saatavilla.

IB ja sen jälleenmyyjät tarjoavat maailmanlaajuista valikoimaa ok-hinnoin. Muutama US-toimija (schwab, tastyworks, firstrade, trading212, yms) kelpuuttaa EU-asiakkaita, mutta niillä kaikilla on kalliit rahansiirtokulut suuntaan tahi toiseen (pankin perimien kalliiden wire transfer-kulujen päälle!). Itse kaupankäyntikulut voivat olla sitten erittäin pienet, osakkeilla jopa ilmaiset.

Näytä koko viesti
Privanet - 17.3.2021 06.38

Paljonko markkinapaikan pidossa mahtaa olla kuluja?

  • 1 kpl automatisoitu nettisivu joka mätsää tarjoukset
  • 1 kpl merkonomi vastaamassa puhelimeen, hoitamassa uusien asiakkaiden sisäänottoa

Eihän nuo mitään toimistoa keskustassa tarvitse, mainonnankin voi hoitaa varsin halvalla.

Näytä koko viesti