Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.7.2021 08.22

Fragbite tippui jo antihintaan, jossa vakauttaja aktivoitui ja osti isommin. Saa nähdä riittääkö vakauttajalla pelimerkit 30pv maksimiaikaan asti, vai lyökö hanskat naulaan jo ennen sitä.

Näytä koko viesti
Ostetaan/myydään listaamattomia yhtiöitä - 14.7.2021 08.20

Jos joku haluaa luopua Viriasta, tarjoan 15e/kpl.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 14.7.2021 08.17

^ ehditkin ensin. Olin kommentoimassa että tämän tuloskauden ensimmäinen pettymys ja heti -10% taulussa. Toisaalta kun Avanzan 5v käppyrää katsoo, niin sehän on helvetinmoisessa kuplassa.

Jos Nordnetin arvo seuraa kilpailijaansa, niin -4% sympatialasku ei ole vielä mitään. Avanzassa on laskuvaraa >60%, samalla luvulla Nordnet olisi ~55 SEK.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 14.7.2021 08.14

Ostin fragbiteä sitten kuitenkin avauspäivänä. Laskua on tullut, onneksi pieni possa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 9.7.2021 08.28

Ruotsalaisessa lotossa ei käynyt tuuri, nolla osaketta fragbiteä. 7.8x ylimerkintä ennustaa kovaa pikavoittoa, eli tuskin ostan pörssistä, ellei avaushuutarista saa suht pienellä preemiolla. Myöhemmin päivällä porukka on jo hereillä ja (n)ostamassa.

Näytä koko viesti
Virala Acquisition Company (VAC) - 6.7.2021 08.36

Bingo53 kirjoitti:

Miten käy kun robinhoodarit löytävät tämänkin kolkan?

Noin ei tule käymään. Yksikään ilmaisvälittäjä ei tarjoa kaukomaita, ilmiselvistä syistä.

Periferiaedun lisäksi Suomi on parhaillaan tekemässä Norjat x2. Saatatte muistaa kuinka Norja alkoi lähdeverottaa osinkoja verosopimusten vastaisesti korkeasti, mikä johti sijoitusten poisvetoon Norjasta. Mm. allekirjoittanut veti kaiken pois eikä sijoita enää senttiäkään paskamaihin joista pitäisi verottajalta anella varastetut osinkonsa osat takaisin.

Suomi aikoo tehdä paitsi tämän, myös toteuttaa ensimmäisenä maana tiukinta mahdollista "tunne omistajasi" lainsäädäntöä. Hallintarekisterinkin olisi tiedettävä lopullinen edunsaaja -> paljon lisää kustannuksia jos aikoo tähän maahan ulkomailta sijoittaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.7.2021 08.11

Spinnovat myyty 11.9, miinus yksi osake. Muutaman päivän odotuksella nostin pikavoiton 56%:iin, mutta toisaalta komeasti missasin 14e huipun.

Jo antihinta oli 4x ylihintainen. Minä annoin patenteille ja lupauksille perin anteliaat parin miljoonan arvot. Nyt kun antihinta on kohta tuplattu, se tarkoittaa että Mr. Markkina arvostaa patentit ja lupaukset noin 700 miljoonaan euroon.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.7.2021 08.07

Velho kirjoitti:

Mitä vastaan tässä enää suojaudutaan, jos tartuntamäärien kasvu ei johda vastaavaan sairaalahoidon tarpeeseen?

Minusta long covid on kuolemia huomattavasti suurempi ongelma nykyisillä luvuilla. Tutkimusten mukaan jopa 30% sairastaneista saa pitkäaikaisia oireita, eikä vielä ole tietoa suojaako rokote tältä. Long covidia ei vielä pystytä hoitamaan lainkaan, ja oireet ovat niin sekalaiset että sairaalahoitokin saatetaan tilastoida ihan muun nimikkeen alle. Suurin long covidiin sairastuneiden ryhmä on nimenomaan nuoret joilla alkuperäinen tauti oli lievä.

Redditissä on sairastuneiden ryhmiä. Melkein tekee pahaa lukea millaista on käynyt, pahimmillaan eivät pääse sängystä ylös, eivät muista lähimmäisten nimiä, energia kokonaan poissa ja monenlaista ongelmaa sydämessä, keuhkoissa, ruuansulatuksessa jne. Osa paranee kuukausissa ja sitten osalla on jo yli vuosi mennyt ilman paranemista.

Huolestuttavana pidän sitä, että kun long covid-porukka on saanut rokotteen, 30-40% raportoi oireiden vähentymisestä tai katoamisesta, 10-20% ei muutosta, ja lopuilla oireet pahenivat. (tähän ei ole suoraa linkkiä, pahoittelen).

https://www.msn.com/en-us/health/medical/uw-study-about-30-of-people-who-get-coronavirus-experience-long-haul-symptoms/ar-BB1e7zKf

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.7.2021 08.45

Merkkasin Nordnetin mainostamaa Fragbiteä pienellä summalla. Ruotsalainen esports- ja mobiilipelifirma. Kasvu on kovaa, tulos tappiolla, P/S tämän vuoden ennusteella (Q1 * 4) 22.34. Markkina-arvo ~29,8 Meur.

Kalliilta tuntuu, mutta tämä on tietääkseni ainoa pörssifirma jossa esports on näin suuressa osassa. Suoria verrokkeja ei siten ole. Blizzun P/S 8,72, mutta erilainen firma. Yhtiön liigat ovat pyörineet muutaman vuoden, kasvaneet mukavasti ja hyvämaineisia.

Istutaan näiden päällä jokunen vuosi.

edit: Blizzardin luku korjattu.

Näytä koko viesti
Spinnova - 11.6.2021 08.45

Hintahan ei perustu yhtään mihinkään, toiveisiin ja odotuksiin lähinnä. Kalustoa on 120k edestä ja liikevaihtoa tehty 250k edellisvuotena. Nykyhinta saattaa olla perusteltu vuonna 2025, tai sitten ei, riippuen ihan yhtiön kehityksestä, Saturnuksen kulmasta Venukseen nähden, sekä hameiden pituudesta.

Aion merkata minimit, kun tuo 6500 sijoittajaa yleisöantiin tullaan ylittämään reippaasti ja pikavoitto on taattu. Vaikka suomalaista puukuitua mielellään omistaisikin, niin ei nyt ihan mihin tahansa hintaan.

Näytä koko viesti