Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 15.6.2020 11.24

hauturi kirjoitti:
Onko ne nostaneet sen taas? Sehän tippui keväällä -> 0,8. Instabank taitaa tarjota 0,9, elleivät ole ihan viime aikoina muuttaneet.

Suunnittelivat laskevansa, mutta peruivat aikeensa kun tilanne muuttui. Eli ei se koskaan laskenut siitä prosentista.

Mainittakoon että pidän Sveassa puskurirahastoa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 14.6.2020 08.49

Ei se ihan nolla ole: Svea tarjoaa 1% säästötiliä, Bigbank määräaikaistalletuksia 0,5-2,5% välillä ajasta riippuen (Ruotsin ja Viron talletussuojat). Jos ei ole ihan rahamiehiä ja sijoitettavaa on alle sadan tonnin, siinä on valtion takaamaa riskitöntä tuottoa.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 13.6.2020 01.43

Aki on ihan oikeassa, olisi pitänyt laittaa viestiin "(yksinkertaistaen)" tms. Se on parhaan arvion miettimistä ja todennäköisyyslaskentaa. Jos osinkojen väli on vuosi, siinä ehtii tapahtua enemmän kuin kuukaudessa - suurempi todennäköisyys että voit ostaa halvemmalla. Usein osinkoa maksavien holdaus on tavallaan hedge toiseen suuntaan - se on "varmaa" tuloa toisin kuin treidaus.

Mun salkussa suuri osa on lisäksi velkaa tai velkamuotoisia papereita. Niiden osingonmaksu ei katkea ellei yhtiö ole lähes konkassa. Yleensäkin jos tavoitteena on osinko niin silloin ei kannata ostaa yhtiötä jonka ei usko pystyvän osinkoa maksamaan; jos tilanne muuttuu, niin sitten voipi kannattaa myydä.

Erikseen on sitten REITit joiden on lain mukaan maksettava vähintään 90% voitostaan osinkona.

Trolli kirjoitti:
Mutta osinkosijoittajille merkitsevää on vain seuraavan osingon suhteellinen tuotto ja milloin sen saa x)

Melkein. Osinkovirta ja sen kasvu. Juoksevana lukuna voi seurata koko salkun suhteellista osinkoprosenttia ja vuoden ennustettua euromääräistä summaa.

hawkofarroyo kirjoitti:
Mitäs sitten kun käy Nokiat ei kassaa ei liiketoimintaa ei osinkoja ei osakkeen arvonnousua. 
Sitten Case Sampo ja KC keväältä, molemmista tuli osinkodippi, mutta vielä saman päivän aikana erotus kävi korkeammalla kuin dippi.

Sanoisin että silloin ei ole tehty kotiläksyjä jos on Nokiaa ostanut :P Se on toki vain mun mielipide. Jos tilanne muuttuu eikä osake enää sovi, niin sitten mietit miten pääset siitä parhaiten eroon.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 12.6.2020 02.13

Tulkitsin put-call ratiota niin että hurmos on huipussaan, ja ostin tiistaina lisää yleisindeksin putteja joulukuulle. Tätä kirjoittaessa ne ovat 38% plussalla. Odotan edelleen että maaliskuun pohjia kokeillaan uudestaan parin kuukauden sisällä, mutta koska ajoitusta on vaikein ennustaa, niin turvamarginaaliksi pari kuukautta lisäaikaa optioissa.

Osinkosijoittajana en innostu salkun kokonaisvaltaisesta tyhjäyksestä. Osinkovirta juoksee tapahtui mitä hyvänsä. Tämä toki pätee parhaiten kuukausittain ja neljänneksittäin maksaviin yhtiöihin, Suomen ikävään "kerran keväässä" tyyliin voi jo vähän treidatakin. Edellisen kerran laskin huipun olevan kuukausi sitten, ja myin kaikki suomalaiset ja ruotsalaiset pankit pois - ne kun olivat peruuttaneet osinkonsa lokakuulle asti, ja arvio on että romahdus tulee ennen sitä, niin ehtisin ostaa halvemmalla takaisin ennen tämän vuoden osinkoja.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 4.6.2020 07.33

Eräs OTC-lappu alkoi kiinnostaa, ja nykyisiltä välittäjiltäni pääsee sinne kovin huonosti. Tomi yllä kertoi että heillä pääsee Pink-listalle, joten ei kun tiliä tekemään. Ei mennyt ihan putkeen.

Kyseistä lappua ei löytynyt haulla lainkaan. Sitten kokeilin useaa nykyisestä salkusta löytyvää sijoituskohdetta, ja niitäkään ei löytynyt.

Viestiä aspaan. Vastaus: baby bondit eivät kuulu valikoimaan, preferredejä on vain kourallinen suosituimpia, ja OTC Pink-lista on vahvasti rajattu.

Siinä meni sitten syy käyttää tätä välittäjää, taidan pysyä nykyisissä. Toisaalta pelkkä tili ei maksa mitään, ja OSKL-jäsenenä muut hinnat ovat ok, niin jääköön sitten varalle. Lynx mainostaa pääsyä jopa OTC senttiosakkeisiin, niin sitä pitää kokeilla sitten seuraavaksi.

Ettei ihan haukkumiseksi mene, niin hyvät puolet:
- tilin avaus nopeaa
- traderGO web-käyttöliittymä on ok, ei mobiiliin suunniteltua scheissea kuten monilla kilpailijoilla
- pikasiirto näkyi minuuteissa, tilisiirto seuraavana päivänä (nosto vei kaksi päivää)

Huonona puolena sisäänkirjautuminen näyttää vaativan aina pankkitunnistuksen. Muilla riittää tunnus ja salasana, mikä on nopeampaa eikä tarvitse kaivaa pankkilaitteita esille.

Mandatum: jos mainostatte pääsyä markkinalle X, ilman kissankokoista asteriskia, se tarkoittaa koko valikoimaa. Ei näin että jopa NYSE ja NASDAQ ovat puutteellisia.

Näytä koko viesti