Olet täällä

Ukrainan tilanne - 27.1.2023 08.25

Maailmalla huhutaan että Venäjä keskustelee Talibanin kanssa sinne jätetyn jenkkikaman ostosta. Nostaa jännyyskerrointa jos pian molemmat puolet taistelevat jenkkivarusteilla.

Näytä koko viesti
Irlannin verolomakkeen leimaus - 25.1.2023 08.02

Kelpasi.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 24.1.2023 08.26

Puoli hallintoa jäi kiinni korruptiosta. Ainakin presidentin avustaja, neljä varaministeriä, varapääsyyttäjä, kasa kuvernöörejä ynnä muita on pistänyt lahjoituksia omaan taskuun, ajellut loistoautoilla, lomaillut ulkomailla ja rakennuttanut palatseja keskellä sotaa. Myös puolustusministeriä tutkitaan parhaillaan.

https://www.axios.com/2023/01/24/zelensky-leadership-corruption-allegations

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.1.2023 08.33

VIXin tippuessa ostin suojausta siltä varalta että H1 tapahtuu.

Näytä koko viesti
Irlannin verolomakkeen leimaus - 6.1.2023 08.46

Asuinpaikkatodistus-pdf saapui ja lähti Irlannin arvioitavaksi. Odottelemme kelpaako.

Verottaja oli myös vastannut viestiini. Ette arvaa mikä oli sisältö: "soita palvelunumeroon". Vitutuskerroin hypähti kattoon, tästäkö minä maksan veroja.

Näytä koko viesti
Irlannin verolomakkeen leimaus - 3.1.2023 08.35

Irlannin verottaja ilmeisesti kyllästyi kysymystulvaan, ja oli joulukuun lopussa muuttanut lomaketta. Nyt siihen voi verottajan signeerauksen ja leiman sijaan laittaa rastin että liitteenä on verottajan asuinpaikkatodistus. Tilasinpa saman tien asuinpaikkatodistuksen omaverossa.

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 30.12.2022 09.21

Tästä ketjusta uhkaa tulla yksinpuhelua. Naputellaanpa silti vielä yksi tilinpäätös.

Uutisten ja geopolitiikan suhteen oli kunnon vuoristorata. Sijoituksellisesti vuosi oli erinomainen. Jenkit ovat vielä pari tuntia auki, joten joku desimaali voi muuttua, mutta taulussa: OMXHGI -12.6%, SPTR -18.6%, minä olen plussalla kaksinumeroisen luvun. Myös osinkovirta on palautunut koronadipistä, ja saavutti aiemman ennätystason vuodelta 2019 muutaman kympin tarkkuudella. Pitkästä aikaa kaikki ei ollut enää kallista, sai tehtyä mukavia osinko-ostoja.

Virheitäkin tuli tehtyä. Mm. Venäjän en uskonut hyökkäävän, ja ostin Mobile Telesystemsiä, ja ennestään oli Venäjän suurimman maidontuottajan bondia. Nyt eivät sanktioiden takia tietenkään kulje osingot eivätkä korot, ja bondien eräpäivää pidennettiin muutamalla vuodella. Mitään ei kuitenkaan ole sinänsä menetetty, kunhan rauha saadaan niin alkanee tilanne normalisoitua ja myös Venäjältä kulkea rahaliikenne. Pari pientä vetoa ei mennyt niin kuin oletin, mutta tappiot jäivät pieniksi asetettuani panoksen riskin mukaan.

Tein onnistuneita vetoja sekä ylös- että alaspäin. Tätä en mielellään tee, stressitasot ovat reilusti korkeammalla kuin tylsässä osinkosijoittamisessa, vaikka veto olisi kuukausien aikajänteellä tulee sitä silti seurattua päivittäin ja hermoiltua ainakin jonkin verran. Sinällään en ottanut kauheita riskejä, en olisi konkassa vaikka kaikki olisi mennyt näpeille. Sinällään perse myös kestää, en menettänyt uniani, mutta mieluiten menisin pienemmällä riskillä.

Tavalliseen tyyliin eniten ei vituta tappio vaan saamatta jäänyt voitto. Minulla oli eräs veto liittyen Fedin koronnostoihin. Jos kaikki olisi mennyt putkeen, olisi tuotto ollut aivan jäätävä. Ei mennyt, markkina elätteli toivoa ja veti Fediä vastahankaan (edelliset 5 vuotta "don't fight the fed", tämä vuosi "you will pivot, you just don't know it yet silly jpow"), ja paras mahdollinen tulos olisi ollut 4.5-kertaistuminen. Kun myin, panos vähän päälle tuplautui. Sitä tuli pyöriteltyä kerta jos toinenkin että jäikö minulta jotain huomaamatta, teinkö virhearvion kun en myynyt aiemmin. Lopputulos oli että silloisen tiedon valossa päätös oli oikea, mutta kauppa on silti se mikä vituttaa sijoitusvuodelta eniten.

Olen suht korkeassa osakepainossa, velkaa on paljon, mutta odotan lopullisten pohjien tulevan ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Niinpä pyrin taas keräilemään käteistä odottaen sopivia ostopaikkoja. Jos viimeinkin näemme kapitulaation ja kunnollisen VIX-piikin, aion vetää limiitit tappiin ja calleja niin pirusti.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.12.2022 08.55

Kyllä, näillä tiedoilla kannattaisi toteuttaa optiot ja myydä. En kuitenkaan muista koskaan nähneeni tuollaista, ellet puhu pelkästään spreadista (joskus option spreadi on sitä luokkaa, että toteuttamalla ja myymällä saisit jonkun prosentin enemmän).

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 30.12.2022 08.52

Toisaalla kommentoitiin että tuo put/call-piikki johtuu yksinomaan Teslan valtavasta shorttauksesta tässä uusimmassa laskussa. Eli jos poistetaan Teslan putit, ei olla mitenkään ääriasennossa enää.

Näytä koko viesti
Pala Suomen ensimmäistä kelluvaa lng-terminaalia salkkuun? - 28.12.2022 06.49

FSRU-markkinaan liittyy myös hiljattain tankkaamani Hoegh, omistavat useita sellaisia aluksia. Rekisteröity Bermudalle, verotuksellisesti C-corp, eli suomalaiselle osingot ovat ansiotuloa 0% ennakonpidätyksellä. HMLP-A preferrediä ehtii vielä ostaa jos tuleva listaamattomuus ei haittaa, tosin nyt on huomattavasti kalliimpi kuin uutisenjälkeisessä paniikissa.

Näytä koko viesti