Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 20.5.2022 06.52

Nordnetin Suvi Tuppurainen kommentoi Kauppalehdelle ristiriitaisesti että luoton korkoon ei aiota koskea, tai ei ainakaan ennen kesää.

Taitavat myös toimittajat lukea palstaa, kun tuo juttu tuli kohtuu nopeasti sen jälkeen kun asiaa täällä puitiin.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat - 16.5.2022 06.54

En ole käyttänyt moisia, mutta Skandin omistajana mainostan että niiltä löytyisi Scogo. 1900 euron luokassa kalliimpi, mutta näyttäisi myös ajomatka ja mukavuus olevan eri luokkaa.

Yleisenä kommenttina laitan että tykkäisin, jos jenkkien tapahtumaketju tulisi myös tänne. Siellä kun näitä vuokraskuutteja pysäköidään minne sattuu, niin kaupunki vie ne varikolle, ja kun yhtiö ei halua maksaa virhemaksua, kaupunki huutokauppaa ne eniten tarjoaville. Porukka on saanut kulkupelejä pilkkahinnalla, jopa -75% uuden hintaan. Toki niihin on vaihdettava ohjausyksikkö että suostuvat käynnistymään ilman sovellusta ja maksua, mutta tähänkin bisnesrakoon on kätevästi isketty, suosituimpiin malleihin sopivia yksiköitä on valmiina myynnissä.

Näytä koko viesti
Kysymyksiä/Vastauksia - 14.5.2022 08.14

Kauppalehden printissä konsensusprosentit muistaakseni kerran viikossa, olikohan perjantaisin. Viisas raha-lehdessä joka numerossa Inderesin tavoitteet. Netissä kaikki laskuttavat tuosta, niin ei taida ilmaiseksi löytyä.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 13.5.2022 05.55

Ha, -10% pikatappio. Odotin 10% pikavoittoa aamuselta, joka laskisi päivän edetessä pikkumiinukselle. Ja tämä vielä sattui olemaan yleinen plussapäivä, joita on nykyään harvemmin kuin miinuspäiviä.

No, en myynyt, niin tappio olkoon vain paperilla. Kyllä tämän pikkupossan päällä voi vuoden istua.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.5.2022 08.07

Kaivoin sitten Nordnetin osarista kokoluokan. Q1 lopussa (2kk ennen tuota huippukommenttia) oli suomalaisten lainakanta yhteensä 300 Meur. Koko pölhexin markkina-arvo on noin 300 miljardia, eli jos kaikki olisi Helsingissä, vastaisivat Nordnetin lainat yksinään 0.1% market capista.

Free float on keskimäärin noin 80%, mikä hieman kasvattaa painoarvoa. Ei koko markkinan kannalta kuitenkaan suuri riski (yksinään), mutta pienemmissä osakkeissa varmasti tuntuu.

Signaalina se on edelleen pätevä, joskin on yhä auki onko se tuularimassan vaiko parin miljonäärin lainaa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.5.2022 06.49

mskomu kirjoitti:

Onko limiitti laskettu abaoluuttisesti euroina, vai suhteellisesti? Jos jälkimmäinen, niin sehän nousee osakkeiden laskiessa. Mutta on tässä tullut jo jonkin aikaa raavittua päätä ristiriitaisten signaalien kanssa ja tämä yhtälö kieltämättä mahdollistaa aika rajunkin menon.

Euroissa.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.5.2022 06.57

KL kertoi, että Nordnetin asiakkailla on parhaillaan eniten luottoa käytössä yhtiön koko historian aikana. Mitä hittoa? Markkina kokonaisuudessaan on karhumoodissa, jenkkien total margin on laskussa, kurssit laskussa ja gurut varoittelevat. Inflaatio nousee ja kaikki maksaa enemmän kuin palkat nousevat. En ymmärrä miten tämä indikaattori voi samalla olla extreme bull. Yleensä suuri massa menee uutisten sentimentin mukana.

Pörssisäätiön uusin barometri maalis-huhtikuun taitteesta on vain lievästi bullish, 7% koko vastaajajoukon osalta. Nuoret optimistisempia kuin vanhukset, joista ainoastaan 60+-luokka on nollassa, ei bull eikä bear. Joukko oletettavasti kattaa kokeneempaa sijoittajaväkeä, joten hekään eivät ole asialla.

En keksi muuta syytä kuin että muutama miljonääri heiluttaa tilastoa suurilla luotoilla. Olisi erittäin kiinnostavaa nähdä Nordnetin sisäinen data.

--

Itse myötävaikutan tuohon, minun limiitistäni on jotain 92% käytetty tällä hetkellä. Muillakin välittäjillä olen lähes tapissa. Minä olen kuitenkin kontraaja ja oman pelin pelaaja, ei käy järkeen että suuret massat pelaisivat kortit samoin.

Näytä koko viesti
Kyttäruutu - 10.5.2022 06.09

Nykyään porukka ei liiku mihinkään ilman puhelintaan, niin sitä kautta voisi saada lisätietoa. IMSI catcherilla saisi selville puhelinnumeron, mutta se on ikävästi laitonta (kuten myös postilaatikon ansoittaminen). Bluetooth-majakalla ja wlan-asemalla saanee ainakin puhelinmerkin selville laillisesti, mahdollisesti myös mallin ja käyttisversion.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 6.5.2022 07.03

Heikin Ashi kirjoitti:

Rahastot ja sijoittelijat myyvät USA:ssa nyt lähes kaikkea, ei erotella hyviä ja huonoja. Taantumaa odotellaan....

Seuraamme kenties eri alueita markkinassa, mutta minun ostoslistaltani moni osake on viime päivinä noussut, markkinaa vasten. Toivottaisin tervetulleeksi yleispaniikin jossa kaikkea myydään, mutta ei se ole vielä päällä.

Hynägrande kirjoitti:

Ostin eilenkin lisää uraania, mutta nyt alkaa olla kaikki taskut ja reppu täynnä.

Onhan housut ja reppu lyijyeristetty?

Näytä koko viesti
Witted Megacorp - 6.5.2022 06.59

Kaikki annit ylimerkittiin, ja kaupankäynti alkaa arviolta ensi perjantaina.

Hesari kirjoitti eilen jakautuneesta markkinasta, kun aloittelevat koodarit eivät saa töitä vaikka uutisoidaan pulasta:
https://www.hs.fi/visio/art-2000008787966.html

En ole päässyt lukemaan koko juttua, mutta alun perusteella reaktio on "daa". 38v uranvaihtaja, en minäkään palkkaisi sellaista ellei ole antaa näyttöjä. Todennäköisin tulema on että rahan perässä vaihtoi alaa, ja kun noin myöhään teki sen, ei luultavasti ole minkäänlaista harrastuneisuutta tai luonnollista taipumusta alalle.

Näytä koko viesti