Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 23.10.2021 07.49

maajussi kirjoitti:

On kyllä suuri epäkohta ettei poliitikot hauku omia äänestäjiään. Eikös media ole kuitenkin kunnostautunut asiassa ihan kiitettävästi ja nyt myös kirkko.

Marin teki juuri tämän haukkumalla boomereita instagramissa. Suuret ikäluokat ovat SDP:n suurimpia äänestäjiä.

Näytä koko viesti
ENLABS TIA Tender offer - 23.10.2021 07.44

Näyttivät saaneen yli 90%, jolloin loppujen on automaattisesti pakko myydä.

Tämä on normaalia ja lainmukaista.

Mitä taas tulee viestimiseen tarjouksista, ikävä kyllä se on normaali käytäntö että ei viestitä. On oman aktiivisuuden varassa ottaa selvää. Yleensä asiasta ei tule edes ilmoitusta välittäjän sivulle, saati sitten sähköpostia tai oikein perinteistä postia.

Voin laskea tapahtumat kun yhtiö on viestittänyt minulle suoraan yhden käden sormilla, ja jokainen näistä oli kun kotimainen firma tarvitsi lisää rahaa. Lähettivät nivaskan esitteitä kotiin postissa. Kun firmasta tehtiin ostotarjous, tai oli mahdollisuus vaikkapa äänestää jostain asiasta, ei kuulunut pihaustakaan.

Lisäksi, jos on ulkomainen yhtiö, reagointi ostotarjoukseenkin voi kustantaa välittäjän hinnaston mukaisen maksun (50, 100, tms, mitä veloittavatkaan alkavalta tunnilta työstä). Myös siinä tapauksessa että sen voi tehdä nettisivulla nappia painamalla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.10.2021 07.36

Mitäs ihmettä, puolikkaita peukkuja:

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.10.2021 08.37

Rohkenen esittää eriävän mielipiteen sekä rahoituksen määrästä että yksityisten vuokrafirmojen tehokkuudesta.

10M/vuosi voi itsessään vaikuttaa tehottomalta varsinkin alkutavoitteeseen nähden. Tässä on kuitenkin otettu poliittinen realismi huomioon, nimittäin se, että rahoituksen lisääminen, oli se mihin tarkoitukseen, mistä syystä ja mihin suhdanteeseen tahansa, on poliittisesti vaikeaa. Juustohöyläys on yleisin asia mitä rahoitukselle tehdään, lisäämistä vastustettaisiin mm. "toimiihan se noinkin", "säästäkää jostain", tms. Mikäli siis alkukohdennus tehdään oikein, on parempi laittaa heti alkuun kunnon budjetti (jota kuitenkin tullaan juustohöyläämään), kuin liian pieni jota ei poliittisen ympäristön takia pysty kasvattamaan kun tarve olisi.

Mitä tulee yksityisten vuokrafirmojen tehokkuuteen, no, vuokraorjien nollakokemukset eivät tue tätä. Olen samaa mieltä asiasta Kauppalehdessä kirjoittaneen tehdaspomon kanssa (Peikko, olisiko ollut), vuokrafirmat luovat vain alemman kastin josta ei helposti noustakaan. Epäilen suuresti pystyisikö sama koneisto työllistämään vammaisia, jotka tarvitsevat erilaisia tukia selvitäkseen työpäivästä. Pyörätuolilla kulkeva tai hahmotushäiriöinen ei voi tunnin varoitusajalla lähteä uuteen paikkaan tekemään vuoroa.

Siihen tarvitaan paljon työtä per vammainen henkilö kun kartoitetaan osaaminen ja tarvittavat tuet, ja sitten mätsätään missä työpaikassa olisi tarvetta ja nämä tuet mahdollista toteuttaa siellä järkevästi. Myös avustajan voi tarvita TyöllistysYhtiön puolesta, ja yrityksen puolelle vakuuttelua ettei heiltä tarvita ylimääräisiä henkilöitä. Ei nykyisillä vuokrafirmoilla ole osaamista tähän, koko lähestymistapa on lähtökohtaisesti eri. Siellä laitetaan muurahaiset tietokantaan ja automatisoidaan käsky töihin heti kun sattuu mätsäävä toimeksianto.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.10.2021 08.22

Ostin poliittista riskiä Telecom Italia R.

Näytä koko viesti
Volvo Cars - 20.10.2021 08.28

Ellen aivan väärin laskenut, PE vaihtelee 7.75-10. Volkswagen 7.6, Daimler 6.5, Toyota 9.5.

Kohtuullinen tai hieman yli. Merkkaan pikkuisen, näissä ruotsianneissa kun lototaan.

Näytä koko viesti
Savosolar - 15.10.2021 08.22

Säästäväisenä minua haittaa paneelien hinnassa asennuksen suuri osuus. Olenkin miettinyt jos laittaisi 48 voltin DC-järjestelmän, niin sellainen on laillista maallikon tehdä -> ei tarvitse maksaa sähkömiehelle kovaa taksaa. Lisäksi paneelit voi ostaa suoraan Kiinasta, jolloin säästyy siinäkin välikäsien hinta. Ajatustasolla mennään vielä, vaikka akustot saisi kohtuu halvalla, ja muuntimilla ainakin elektroniikan toimimaan, niin isot kuluttajat kuten liesi, kiuas ja mahdollinen sähköauto eivät hyötyisi.

Tässä on esim. Saksaan verrattuna suuri epäkohta, sillä siellä on pientuotannossa sallittu ns. töpseli-invertterit. Sellainen kytketään nimensä mukaan suoraan töpseliin, eli jos paneelien teho on alle tietyn rajan, et tarvitse sähkömiestä asennukseen. Tällä ja aiempien vuosien korkealla syöttötariffilla on ollut osansa aurinkoenergian suosioon maassa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.10.2021 08.14

Myin LYTR raaka-aine-ETF:n. 20% voitto viiden kuukauden ajalla. Tämä oli voiton kotiutusta, raaka-aineiden nousu voi hyvinkin jatkua.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.10.2021 07.54

Nordnet mainosti kahta pohjoismaista antia, Norjassa ja Ruotsissa. Vilkaisin tarkistaakseni onko siellä yhtä kuplameininki kuin hexissä. Olihan se.

Norskien automatisoitu varastofirma, Autostore, on kasvuyhtiö jonka lätkämailaan tuli tosin lommo koronavuodesta. Annissa on tarjolla pikkusiivu pöyristyttävällä hinnalla, ilmeisesti perusteltu alkuperäisellä lätkämailaennusteella.

Hurrien Netel on piuhanvetofirma. Erittäin tylsä, nollakasvuinen matalan katteen infrayhtiö. Siis sellainen, jota mielellään omistaisi jos hinta olisi sopiva. Edellisvuoden luvuilla PE yli viidenkympin, osinkoennuste 1.2%. Ts. pyytävät nelinkertaista ylihintaa.

Keskuspankeissa soi Haaveet kaatuu-coveri "Hinnat nousee, niitä laskemaan en saa".

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.9.2021 08.50

Vastareaktio on jo käynnissä ainakin yhdellä alalla. Kun korona ei talttunutkaan, rahastot ovat myyneet vanhain/hoitokoteja jo toista kuukautta.

Ovat kohta jopa minunkin ostohinnoissani, mutta aloittelen varovasti, tunnelman ollessa sellainen että saattaa tulla myös yleislaskua lisää.

Näytä koko viesti