Olet täällä

Nightingale Health - 19.3.2021 08.16

150kpl oli minimimerkintä yleisöannista eikö tästä voi sitten suoraan laskea että 1.18 oli ylimerkkaus kerroin.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.3.2021 11.31

Ei kannata vaihtaa valuuttoja vasta kun seuraavana päivänä kaupan toteutumiesta. Korko alkaa juosta vasta selvityspäivästä joten tästä voi olla jopa säästöä jos lainaa käytössä vaihdettavasta valuutasta. Välityspalkkio lisätään kauppasummaan vasta seuraavana päivänä joten tarkka summakin on vasta silloin tiedossa.

 

https://www.nordnet.fi/faq/761-mitae-minun-pitae-huomioida-valuutanvaihtoja-tehdessaeni

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 9.3.2021 09.52

Tunteeko kukaan ketään kuka tähän aikoisi sijoittaa? Indereksen foorumille oli vieläkin negatiivisempi meininki. Ei tästä saa hyvää casea edes nousuhumalassa.

Näytä koko viesti
Lapsi sijoittajana - 2.3.2021 09.50

Ajattelin tuon viittaavan siihen vaihtamisesta realisoituvaan veroon.

Mutta kysymykseni edelleen sama, miksi te päätitte vaihtaa tuohon tuotto-osuuteen?

Näytä koko viesti
Lapsi sijoittajana - 1.3.2021 11.19

Voinko kysyä miksi ihmeessä tuotto-osuus? Eikö yksityoshenkilö häviä siinä aina veroissa?

Tuotto-osuudesta menee siis aina 30/34% eli 100% pääomaverosta. Myymällä rahastoa vastaavalla summalla joutuu maksmaan maksimissaan 80% pääomaverosta(alle 10 vuoden hankintamenoa olettama). Yli 10 vuoden hankintameno olettama tiputtaa tätä maksimia entisestään 60%. Tässä säästää sekä pääomaverossa ja pystyy kotiuttamaan enemmän pääomaa ennen kuin korkeampi 34% pääomaveroprosentti iskee. Saa myös itselleen täyden kontrollin päättää milloin ja kuinka paljon tarvitsee pääomaa. Saa myös korotonta maksuaikaa veroille vs ennakkopidätys.

Näytä koko viesti
Miten muuttaa järkevästi pankin rahasto Nordnetin indeksirahastoksi - 9.2.2021 10.12

Aika vahva näkemys jättää USA osakemarkkinat pois hajautuksesta.

Näytä koko viesti
Lyhyeksimyynti, eli shorttaaminen - 1.2.2021 07.47

Malcolm X kirjoitti:

 

Nurmis kirjoitti:

Sen takia tuo järkyttävä shorttipositiot vaikuttaa riskiin nähden aika ylimitoitetulta, jotenkin ajattelisin että tästä otetaan opiksi pidemmäksi aikaa ja seuraava keissiä ei ihan heti tule

 

Sikäli eivät välttämättä olleet kovin ylimitoitettuja, kun normaalitilanteessa tälläinen tapaus ajaa yritys nurin aggressiivisella shorttaamalla hyvin usein myös toimii. Nyt sitten ilmaantui uusi tekijä mitä ei ennen pidetty todennäköisenä. Niistä oloista, missä GameStop oli painettu jo niin alas, että yksi osake oli enää vain parin taalan arvoinen ei ollut enää pitkä matka kasvattaa naked short-positioita siihen pisteeseen, että työ olisi ollut tehty ja shorttaajat normaaliin tapaansa jälleen voittaneet.

Akin kirjoituksesta huomaa, että moraaliehdot on esim. sellaisilla kantimilla ettei Citadelin (ellei se sitten mahdu salaliitoista tilityksen osioon) kaksoisroolia mainita ollenkaan, ja se että verrataan normaalia maltillista shorttaamista yli 100%:n shorttipositioihin saa kuulostamaan vertaukset joilla on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa varsin erikoiselta.

Kerrotko sen metodin millä terve ja kannattava firma menee konkurssiin shorttauksesta?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 31.1.2021 12.40

Olet jakanut jo pitkään helmiä sioille joten toivon että tämä hetkellinen sikojen vallankumous ei lopettaisi sitä.

Ja asiaan. Oletko tutustunut Ahlström munksjön osto tarjoukseen. Alkuun markkina näytti odottavan tarjouksen korotusta mutta nyt kurssissa ei ole enää preemiota. Inderes suhtautuu optimistisesti 19.50 euron tavoitehinnalla. Keskustelua ei asiasta juuri missään käydä. Otin pienen siivun tätä mutta nyt aloin pelkäämään Pihlajalinnan kohtaloa, entä jos 90% kynnys ei ylity eikö korotusta tule. Kurssi sitten varmaan putoaa sinne mistä lähtikin.

Näytä koko viesti
It's a Process - 17.1.2021 10.00

Hyvä blogin aloitus.

 

Ajatko tässä takaa valuuttariskiä vai mitä en nyt ymmärrä?

Nordnetissa on vielä €60 000 limiittiä auki ja palkka tulee tilille joka kuukausi. Nämä pitäisi allokoida vielä jotenkin ja lainan euromääräisyyden takia kohteidenkin tulisi olla euroissa noteerattuja.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.33

Evolution gaming group 792sek.

Lasketaanko osingot miten mukaan?

Näytä koko viesti