Olet täällä

Miten muuttaa järkevästi pankin rahasto Nordnetin indeksirahastoksi - 9.2.2021 10.12

Aika vahva näkemys jättää USA osakemarkkinat pois hajautuksesta.

Näytä koko viesti
Lyhyeksimyynti, eli shorttaaminen - 1.2.2021 07.47

Malcolm X kirjoitti:

 

Nurmis kirjoitti:

Sen takia tuo järkyttävä shorttipositiot vaikuttaa riskiin nähden aika ylimitoitetulta, jotenkin ajattelisin että tästä otetaan opiksi pidemmäksi aikaa ja seuraava keissiä ei ihan heti tule

 

Sikäli eivät välttämättä olleet kovin ylimitoitettuja, kun normaalitilanteessa tälläinen tapaus ajaa yritys nurin aggressiivisella shorttaamalla hyvin usein myös toimii. Nyt sitten ilmaantui uusi tekijä mitä ei ennen pidetty todennäköisenä. Niistä oloista, missä GameStop oli painettu jo niin alas, että yksi osake oli enää vain parin taalan arvoinen ei ollut enää pitkä matka kasvattaa naked short-positioita siihen pisteeseen, että työ olisi ollut tehty ja shorttaajat normaaliin tapaansa jälleen voittaneet.

Akin kirjoituksesta huomaa, että moraaliehdot on esim. sellaisilla kantimilla ettei Citadelin (ellei se sitten mahdu salaliitoista tilityksen osioon) kaksoisroolia mainita ollenkaan, ja se että verrataan normaalia maltillista shorttaamista yli 100%:n shorttipositioihin saa kuulostamaan vertaukset joilla on hyvin vähän tekemistä toistensa kanssa varsin erikoiselta.

Kerrotko sen metodin millä terve ja kannattava firma menee konkurssiin shorttauksesta?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 31.1.2021 12.40

Olet jakanut jo pitkään helmiä sioille joten toivon että tämä hetkellinen sikojen vallankumous ei lopettaisi sitä.

Ja asiaan. Oletko tutustunut Ahlström munksjön osto tarjoukseen. Alkuun markkina näytti odottavan tarjouksen korotusta mutta nyt kurssissa ei ole enää preemiota. Inderes suhtautuu optimistisesti 19.50 euron tavoitehinnalla. Keskustelua ei asiasta juuri missään käydä. Otin pienen siivun tätä mutta nyt aloin pelkäämään Pihlajalinnan kohtaloa, entä jos 90% kynnys ei ylity eikö korotusta tule. Kurssi sitten varmaan putoaa sinne mistä lähtikin.

Näytä koko viesti
It's a Process - 17.1.2021 10.00

Hyvä blogin aloitus.

 

Ajatko tässä takaa valuuttariskiä vai mitä en nyt ymmärrä?

Nordnetissa on vielä €60 000 limiittiä auki ja palkka tulee tilille joka kuukausi. Nämä pitäisi allokoida vielä jotenkin ja lainan euromääräisyyden takia kohteidenkin tulisi olla euroissa noteerattuja.

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.33

Evolution gaming group 792sek.

Lasketaanko osingot miten mukaan?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 14.12.2020 10.42

Indeksirahastoon sijoittamalla et maksaisi niitä osinkoveroja myöskään joten et ole tehnyt ylituottoa.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 13.12.2020 10.30

Superit on hyviä jos haluaa indeksisijoittaa pohjoismaihin mutta siinäpä se. Ei tarjoa kummoista hajautusta globaalisti. Ei myöskään kovia tuottoja ole tullut vaikka kulut ovatkin pienet. Vertaile vaikka Spiltan Aktiefond Investmentbolag ja omxh25 tai omxs30 kehitystä. 0.2% kulut ei pitäisi olla deal breaker. Handelsbank USA on myös edullinen. Pienet kulut on vasta toissijainen valintakriteeri. Sen ei pitäisi ohjata mihin haluaa sijoittaa. Sitten kun on löytänyt kohteen niin sivertailee sen sektorin/alueen rahastojen kesken kulut. Ei anna hännän heiluttaa koiraa.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 13.12.2020 10.05

Itse olen käsittänyt että tuo saman päivän tulkinta koskee vain kun yrität myydä tappiollisia positioita vähentääksesi nämä tappiot sitten verotuksessa. Tuossa alle tonnin myynneissä pykälässä on kyse kuitenkin eri asiasta ja nämä on säädetty verovapaiksi.

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 13.12.2020 09.58

Ei ole mitään ongelmaa. Itse teen lapsen salkkuun tuolla tavalla allokaatio muutoksia mutta samalla siinä pesee verot voitoista pois.

Kannattaa huomioida että Nordnetissä kaikki rahastot on kuluttomia merkata/lunastaa eikä vain nämä entiset super rahastot.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 13.12.2020 01.57

Meillä väännettiin vuosia kuinka monta irtokukkaa sisäpihalle hankitaan. Hankittiin 100eurolla. Koskaan ei jäänyt aikaa puhua kuinka ullakolla olevasta hukkatilasta saisi remontoitua miljoona penthouseja niin kuin naapuri talossa.

Näytä koko viesti