Olet täällä

Yhdistelmärahastot - 17.1.2022 10.28

von Fyrckendahl kirjoitti:

Yhdistelmärahastot menestyvät, koska ne täyttävät asiakkaiden odotukset.

Ei, vaan koska ne kuulostavat hyviltä (Sekä osakkeita että korkoja samassa paketissa? Win-win!), kunhan ei a) tiedä eikä b) ota selvää hirveän monimutkaisista finanssiasioista.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 12.1.2022 04.52

parturi13 kirjoitti:

 

Henry11 kirjoitti:

Alhainen äänestysaktiivisuus on tyypillistä hyvinvoiville länsimaille ja korruptoituineille diktatuureille.

 

Kumpi eu on?

Suhteellisuudentaju soitti, haluaisi tutustua.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 10.1.2022 03.23

Ainakin Pro ilmoittaa, ettei jatka UPM-lakkoaan (mikä pistää tietysti arvelemaan, että ne Pron kiistämät uutiset lakon vuotamisesta eivät olleet tuulesta temmattuja).

Näytä koko viesti
Fortum - 5.1.2022 02.36

Hesarin Visio tuon aika hyvin selitti:

Rahoitustarve on seurausta energian – etenkin maakaasun ja sähkön – hinnannoususta. Uniper kertoo tarvitsevansa rahoitusta markkinatilanteesta johtuviin kasvaviin vakuusvaatimuksiin.

Uniper myy sähköä ja maakaasua niin kutsutuilla myyntitermiineillä, joilla tulevaisuuden toimitusten hinta lyödään jo etukäteen lukkoon. Yleensä Uniper joutuu sopimuksessa myös tarjoamaan ostajalle vakuuden siltä varalta, ettei pystyisikään toimittamaan lupaamaansa sähköä tai maakaasua. Vakuuden suuruus on termiinisopimuksessa määrätyn hinnan ja päivän markkinahinnan erotus.

Kun maakaasun ja sähkön markkinahinta syksyllä on noussut rajusti, ovat myös Uniperin vakuusvaatimukset kasvaneet.

Paska nakki sikäli että sitoo hurjasti pääomaa, mutta ei tuossa mitään muuta merkillistä ole.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 29.12.2021 01.30

Aki Pyysing kirjoitti:

Tosin esimerkiksi sitä en tuolloin nähnyt, että miulla tulee Jutta Urpilaista demareiden puheenjohtajana vielä kovasti ikävä.

Tämä ei ole kylläkään ihan niin hämmästyttävää kuin miltä 10 vuotta sitten näytti, Jutta nimittäin osoitti pystyvänsä oppimaan matkan varrella. Tästä palkkioksi hänet vaihdettiin Rinteeseen, jolla ei tätä painolastia ole.

Näytä koko viesti
Kempower - 15.12.2021 10.06

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Kekkoslovakki kirjoitti:

Tän takia oli sitten rahat toista viikkoa kiinni jossain. Nyt en jaksa hermostua  mutta olisihan se ****ttanut jos tuossa välissä olisi ilmennyt jokin äkillinen tarve tai mahdollisuus.

 

Mistä muualta saat tällaisia pääoman tuottoprosentteja?

Jos olisin merkannut 1000, olisin saanut reilut kolmekymmentä eli noin satasen myyntivoiton ekana päivänä. Hieno tuotto niille pennosille jotka olivat se varsinainen sijoitus, mutta koko pääomalle jotain 1,7 %. Yksi niitä harvoja lappuja jotka ovat niissä hinnoissa että aktiivisemmin seuraan on Pfizeristä spinnattu Viatris, joka nyykkäsi alle 12 taalan rajan merkintää seuraavana iltana. Eilen myymällä siitä olisi saanut koko summalle n. 5 % tuoton. Toki tämä on jälkiviisautta pahimmasta päästä, enkä ole ollenkaan varma olisinko tarttunut toimeen vaikka Kempower-merkintä ei olisikaan tehnyt lovea meikäläisen likviditeettiin.

Ja ei, ei iso allokaatio tosiaankaan ole mikään ihmisoikeus, mutta merkintöjen maksamisen voisi hoitaa jollain toisella tavalla kuin kaappaamalla koko summa tilapäisesti tililtä.

Näytä koko viesti
Kempower - 14.12.2021 12.36

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/kempower-oyj-julkistaa-lista...

Saannin juhlaa: Kempower: Yleisöannissa tehdyt sitoumukset hyväksytään kokonaan 10 Tarjottavaan osakkeeseen saakka ja noin 2,5 prosenttia sitoumuksista tämän ylittävältä määrältä

Tän takia oli sitten rahat toista viikkoa kiinni jossain. Nyt en jaksa hermostua  mutta olisihan se ****ttanut jos tuossa välissä olisi ilmennyt jokin äkillinen tarve tai mahdollisuus.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.12.2021 12.08

Niin, pääministeri kävi baarissa THL:n "vahvan suosituksen" vastaisesti saatuaan tietää korona-altistuksesta. Oikeasti.

Valtioneuvoston oma ohjeistus on vielä ilmeisesti THL:n yleistä ohjetta tiukempi.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.12.2021 11.44

Marinin kyky ottaa vastuuta tuntuu olevan Donald Trump-luokkaa (ja kummallakin tuntuu olevan faneja, joita tämä ei haittaa). Jos Marin & co. haluaa samalle linjalle myös totuudessa pysymisen kanssa, tarjoan maksutta demareille käyttöön presidentinvaalisloganin "Sanna Marin - vastuunkantaja".

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 2.12.2021 04.27

Suoraan valtion budjetista rahoitettujen kansalaisjärjestöjen kanssa minulle tulee kyllä olemaan todella vaikeaa olla nostamatta pakasta Neuvostoliittokorttia.

Näytä koko viesti