Olet täällä

Venäjän tilanne - 1.1.2023 10.39

Mitähän tämä uusi liikekannallepano auttaisi, kun nykyistenkin varustamisessa ja huollossa on ilmeisesti suuria ongelmia? Toki naapurilla on perinteitä näissä "joka kolmannelle jaetaan kivääri" -rynnäköissä...

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 25.11.2022 08.47

Ei nyt varsinaisesti päivänpolitiikkaa, mutta poliittisessa ohjauksessa olevan instanssin toimintaa.... Hesarin mukaan Business Finland on yrittänyt houkutella Suomeen osaajia Piilaaksosta, mutta tulokset ovat olleet heikkoja.

Ajatella. Porukka ottaa mieluummin 300 tonnin maltillisesti verotetun vuosipalkan ja asuu välimerenilmastossa palmujen ja punapuiden katveessa kivenheiton päässä Tyynenmeren rannasta, vaikka voisivat tulla Suomeen liukastelemaan pimeässä loskassa 120 tonnin tiukasti verotetulla palkalla. Tämä siitä huolimatta, että meillä on maabrändi ja hyvinvointivaltio!

On se kumma. Hyvä että yrittivät kuitenkin, koska en minä ainakaan olisi ikimaailmassa osannut kertoa näille etukäteen, että miten tuossa käy.

Näytä koko viesti
Twitter - 7.11.2022 08.56

Omalta kohdalta ajattelin, että ottaisin vaikka vähän vaatimattomamman duunin muualta mieluummin, ihan siitä ilosta että voisi vastata "FUCK YOU."

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.11.2022 05.37

Teivo Teivainen näkee uuden suomettumisen merkkejä Hesarissa:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009182868.html

Uutta suomettumista havaitsevat nyt jännästi kaikki ne, joilta se entinen jäi huomaamatta.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.10.2022 04.44

Ahtisaarella kuitenkin oli politiikan tekemisestä oikeastaan ihan huikeasti kokemusta - neuvottelijana, ei poliitikkona. Isompi ongelma taisi olla se, että omasta puolueesta löytyi selkäänpuukottajaa monelta suunnalta.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 21.10.2022 02.36

Tinggeli kirjoitti:

 

joeplotter kirjoitti:

Tarviiko presidentin tulla puoluekoneiston kautta?

Ei todellakaan tarvitse tulla puoluekoneiston kautta. Ja presidentin tehtävään se voi olla jopa vahvuus, kunhan on vankka ymmärrys ulkopolitiikasta ja maailman tilanteesta. Ulkopoliittisen insituutin johtajalla ainakin lienee tälläistä ymmärrystä ja on katsonut maailman tilannetta analyyttisesti politiikan ulkopuolelta.

Toisaalta, ulkopoliittisen instituutin johtaja on ollut politiikan ulkopuolella, jolloin hänellä ei välttämättä ole käytännön politiikan tekemiseen tatsia eikä ainakaan pitkäaikaispoliitikon verkostoja. Aaltola on tämän asiantuntijaroolinsa ulkopuolella täysin tuntematon kortti, johon tietysti kaikki voivat projisoida omat toiveensa kuten haluavat - ainakin siihen asti kun miehen linjasta tiedetään enemmän.

Ei silti, jos Suomi selvisi 12 vuodesta Tarjaa, niin selviämme ihan takuulla 6 - 12 vuodesta Aaltolaa, oli hänen linjansa mikä tahansa.

Näytä koko viesti
Brexit - 21.10.2022 02.33

Kuinkahan paljon Haaviston kannatuslukuihin vaikuttaa se, että muut tarjolla olevat tai esiin nostetut ehdokkaat ovat joko käytännössä tuntemattomia (Aaltola) ihan helvetin huonoja (kaikki muut)?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.10.2022 12.42

Kaikenlaisia nilviäisiä tämä nykytilanne saa kivien alta liikkeelle.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 9.10.2022 04.17

Ja ...

2022 lokakuu

Lipponen kieltäytyy äristen asiaa koskevista Hesarin haastatteluista.

 

 

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 8.10.2022 09.54

Hesari raportoi poliisin ja kansalliskaartin tekemistä pidätyksistä Moskovassa, sotilasjoukot hälytystilassa. Tiedot Ukrainan tiedustelulta.

Aika helvetin sekaisinhan Moskovan pitäisi olla, jos sieltä ei joistain liikennevaloista saisi venäläisittäin normaalia kuvaa.

Näytä koko viesti