Olet täällä

Venäjän tilanne - 26.9.2022 01.47

Hesu kirjoitti:

 2. maailmansodassa jokainen osapuoli olisi käyttänyt ydinasetta, jos sellainen olisi ollut mahdollista ja niin myös Yhdysvallat teki pudottaen vielä toisen pommin täysin tarpeettomasti "koemielessä", vaikka ensimmäinen olisi taatusti vienyt sanoman perille.

Kannattaisi ehkä tutustua 2. maailmansodan historiaan ennen kaikenlaisten julistusten antamista. Wikipediassa on ihan kelpo yhteenveto, alkaen n. 3,5 tuntia Nagasakin pommin pudottamisesta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Surrender_of_Japan#Discussions_of_surrender

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.9.2022 01.02

Olen ihan vakuuttunut, että nämä Shoigun tilaamat 300 000 treenaamatonta, vailla kunnon varusteita sotimaan lähetettyä solttua kääntävät sodan kulun täysin, kunhan joskus muutaman kuukauden päästä ehkä rintamalle pääsevät. Taistelutahtoakin tässä ensin varmaan onnistuneesti rakennetaan venäläiseen tapaan huonolla ja vähäisellä ruualla sekä "Beatings will continue until morale improves" -sotilaskasvatuksella.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 18.9.2022 11.12

GHearst kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Mikä olisi Petterin mielestä siis oikea strategia? Pitää teknolgiapakotteet päälle, mutta ostaa energiaa? Mielestäni tuo ole ei mahdollista. putin sanoi itse, että putki pysyy kiinni kunnes pakotteet poistetaan.

 

Tähän tilanteeseen ajautuminen on suuri virhe. Kyse on pitkästä prosessista, jossa Euroopalla on ollut paljon mahdollisuuksia pitää energia liikkumassa. 

Se nyt alkoi siitä että kun Nordstream 2 blokattiin, Venäjän 600 miljardin euron varat jäädytettiin, ei haluttu maksaa energiasta millään vaihtokelpoisessa valuutalla, rajoitettiin kaikkea kauppaa, ajettiin hintakattoja energialle, rajoitettiin öljyntuontia jne. 

Sitten ihmetellään miksi kaasu virtaa niin huonosti Eurooppaan, äly hoi älä jätä! 

Juuri nytkin olisi varmaan neuvottelemalla mahdollista saada kaasu virtaamaan avaamalla Nordstream 2 - putki tai ostaa Suomeen kaasua tai sähköä ruplilla. Mutta nyt Euroopassa jäädytään ja tuhotaan talous mieluummin. 

 

 

Hyi vittu mikä mielipide.

Ei se sen kummempi ole kuin isolla osalla suurten kaupunkien hyvin toimeentulevista venäläisistä - mikä vaan käy, kunhan ei mulle näy.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.9.2022 12.18

PikkuPro kirjoitti:
Onneksi Kiina ja Intiakin tuntuvat suhtautuvan maltillisesti eli eivät innolla länttä vastaan. Ei tuntuisi olevan muodostumassa vahvaa ja valtavaa länsivastaista blokkia jota Putin havittelee.

Hyvä näin. Tosin tässä on se ikävä puoli, että näin tapahtuu siksi että Venäjä on ottamassa Ukrainassa turpaansa, eikä Kiina tai Intia halua olla häviäjän kaveri.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 20.8.2022 08.35

Ria Novisti, TASS ja Krimin paikallisviranomaiset ovat meikäläisen luotettavuuslistalla kyllä jossain MV-lehden alapuolella.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 15.8.2022 06.43

Se luoti tiesi paikkansa, sit' eipä kieltää voi.

Näytä koko viesti
Kiina - 15.8.2022 06.41

Kiina delistaa valtionyhtiöitä (tai Sinopecin ja Petrochinan ainakin) NYSE:stä. Toivottavasti tämä on tosiaan kräninää NYSEn julkisuusvaatimuksista eikä Taiwanin valtauksen valmistelua.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 7.8.2022 07.34

Mainittu Hesarin uutinen kannattaa lukea sillä silmällä, että se on Tuomo Pietiläisen laatima. Se on hyvä jos siinä ei ole isoja asiavirheitä, järkyttävää ylitulkintaa eikä selkeätä osoitusta siitä, että kaveri kirjoittaa asiasta josta ei ymmärrä mitään.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 1.8.2022 04.15

Putin-tyyppisen "vahvan johtajan" kaipuu liittyy yleensä sen verran kesken jääneeseen aikuistumiseen, että tarttee edelleen isin joka kertoo miten asioiden oikeasti pitäisi olla.

Näytä koko viesti
Venäläisten osakkeiden delistaus - 3.7.2022 08.02

Kiitos. Elämme sen jonkun vanhan kiinalaisen kirouksen mukaisesti mielenkiintoisia aikoja.

Näytä koko viesti