Olet täällä

Päivän politiikka - 14.6.2021 09.24

Aki Pyysing kirjoitti:

Turkulaisissa sen sijaan on oltava jotain vikaa, kun Aki Linden sai sieltä valtakunnan 13:ksi eniten ääniä. Miun kuplassani epäpätevää väkeä ei pyritä sijoittamaan uusiin vastuutehtäviin. Mut toista se on Turuus...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5b4d359c-cc32-45f1-8a9f-37adcba9a0ef

Kertoo jotain surullista paikallisista demariäänestäjistä, että massiivisella mainoskampanjalla onnistuttiin saamaan kaikki äänet tälle yhdelle torvelolle. Kukaan muu Turun demareista ei saanut tuhatta ääntä.

Mainoskampanja itsessään oli aika hyvä esimerkki demarien rahankäytöstä. Saivat yhden valtuustopaikan lisää ja pormestarin pesti ei ollut edes lähellä, eli käytännössä paikallisyhdistyksen kassa tyhjeni mutta mikään ei muuttunut.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.6.2021 03.46

Jos Stubbilla oli lyhyen matikan A, niin siinä ei kyllä tosiaan paljon vasemman käden pikkurilliä pidemmälle osata laskea. Olen hänen kanssaan suunnilleen samanikäinen, ja meillä parilla ptikän matikan luokan cooliutta tavoittelevalla älypäällä oli abivuonna tapana laskea edellisvuosien lyhyen matikan kymppitehtäviä päässälaskuharjoituksina.

 

Vapaavuorella oli pitkästä matikasta magna, mikä oli tuohon aikaan toiseksi korkein arvosana.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.6.2021 10.01

Pörssimörssäri kirjoitti:

Wille Rydmanista kannattaa pitaa mielessa se, etta se aanesti EU-pakettia vastaan. Varmasti saa paljon aania talla, mutta ainakin mulle sinansa paskasti neuvoteltun paketin kaatamisyritys tuossa vaiheessa on edesvastuutonta populismia. Willen lyhyyden sijan pidan haneen pahimpana puutteena sita etta han on ymmartaakseni tyouraltaan taysverinen poliitikko. En lahtokohtaisesti luota poliitikkoihin joiden ainoa lifeline on pysya politiikassa elakeikaan asti. Poliitikko jolla on joku siviiliura johon halutessa palata on taysverista poliitikkoa riippumattomampi.

Tässä tiivistyy se, minkä takia en ymmärrä hinkua saada eduskuntaan rutkasti nuoria edustajia. Näillä kun se urapolku on yleensä muotoa opiskelija/nuorisopoliitiikka -> huono (tai kesken jäänyt) gradu -> eduskunta, eikä tuossa edellytetä osaamista kuin samanmielisten organisaatiossa kiipimisestä. Kaikki muut kyvyt tulevat kylkiäisenä täysin sattumanvaraisesti.

Näytä koko viesti
Nordea - 7.6.2021 12.56

... eikä se säilytysmaksun nostokaan kirpaise, jos tekee yhdenkin kaupan per kvartaali.

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 6.6.2021 10.13

Työmatkojen hotelliaamiaisilla ja päivärahoilla ei kyllä ole mitään tekemistä asuntoetuun liitetyn koko perheen ruokaedun kanssa.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 6.6.2021 08.04

Piti käydä heti ostamassa e-kirja ihan kannatuksen vuoksi.

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 5.6.2021 02.02

Noh noh, antakaas Sannan olla. Ei hän sentään ole laittanut mainospipoa päähänsä. Tietääkseni.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 2.6.2021 01.18

Jäämme odottamaan Veikkauksen vastaiskua jukkagustafssonien kautta.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 1.6.2021 01.35

Iku-Turso kirjoitti:

Arvaukseni on että välittäjä ja alisäilyttäjä vaikuttavat menettelyyn, eli siltä suunnalta lähtisin asiaa tiedustelemaan.

Sivulistaus ei vaikuta  verotukseen,vaan  se mihin maahan yritys on rekisteröitynyt.

 

Verotus menee yrityksen kotimaan perusteella, mutta ei välttämättä automaattisesti. Veroehdotuksessa ulkomailta maksettujen osinkojen kohdalla aina ehdotetaan maksajan kotimaaksi sitä maata, jonka pörssistä osakkeet on ostettu, ja veroehdotuksen verokohtelu menee myös tämän mukaan. Tällä on joskus merkitystä; olen ostanut Lontoon pörssistä erään venäläisen yhtiön osakkeita, ja Venäjä perii osingoista verosopimuksen mukaiset 15% lähdeveroa (tai no, 2015 peri enemmän kun Putin tarvitsi rahaa,mutta muuten). Alkuperäinen veroehdotus ainakin minulla kuitenkin oletti firman viime ja tänä keväänä pörssin mukaan brittiläiseksi, joten ehdotuksessa ehdotettiin että maksaisin näistä osingoista täydet verot Suomeen. Ehdotus meni siis tässäkin maksavan firman kotimaan kanssa tehdyn verotussopimuksen mukaan, ei todellisuudessa perittyjen lähdeverojen mukaan.

Korjaukseksi riitti se, että vaihdoin omaverossa ulkomaanosinkojen kohdalla vetovalikosta firman kotimaan Iso-Britanniasta Venäjäksi.

Näytä koko viesti
Merus Power - 25.5.2021 02.54

Kuulostaa minun makuuni liian riskiseltä; alahan on tietysti kiinnostava, mutta uusissakin innovaatioissa sijoittajalle tärkeintä ei loppupeleissä ole se, kuka tekee hienoimmat lelut vaan se, kuka tekee niillä rahaa.

 

Iso plussa firmalle täytyy kuitenkin listautumisen yhteydessä antaa seuraavasta:

Juha kirjoitti:
  • Yhtiön osakekannan markkina-arvo olisi Merkintähinnan perusteella noin 43,0 miljoonaa euroa. Osakekannan markkina-arvo perustuu osakkeiden lukumäärään Listautumisen toteutumisen jälkeen olettaen, että Osakeanti merkitään täysimääräisesti.

Tämä pitäisi olla jokaisessa listautumisesitteessä bulletpoint-tiivistelmän yhtenä osana. Sen joutuu kuitenkin käytännössä aina laskemaan itse, mutta isot aplodit Merukselle siitä että tekivät homman valmiiksi.

Näytä koko viesti