Olet täällä

Ukrainan tilanne - 21.5.2022 06.58

joeplotter kirjoitti:

Jos (ja kun) Ukraina voittaa sodan, mielenkiintoista miten Zelensky lähtee realisoimaan massiivista sodanajan johtajan arvovaltaansa muutoksiin. Lännestä resursseja, kansalla henki päällä, vuosituhannen tilaisuus loikata maana lopullisesti länteen. Ton artikkelin mukaan tästä miehestä ei olisi siihen. Mutta se on kirjoitettu ennen sotaa.

 

Silti ihan mahdollista, että artikkeli on oikeassa. Zelensky voi olla Ukrainan Churchill - loistavan sota-ajan pressan/pääministerin ominaisuudet eivät välttämättä ole samat, joita tarvitaan rauhanajan ja jälleenrakennuksen aikana.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 21.5.2022 06.55

stocksman kirjoitti:

Huono asia Ukrainan kannalta kun Venäjä ottaa opiksi virheistään ja tehokkuus lisääntyy. Toivottavasti Briteillä ja Usalla on vielä varaa myös lisätä kierroksia. Lännen tietty hidastelu voi kostautua Ukrainalle vielä suuresti. Jos Venäjä pääsee junttaamaan uudet rajapaalut niiden takaisin siirtäminen  vaatii suuria miestappioita Ukrainaltakin .

Ottaako Venäjä opiksi virheistään, vai alkaako siellä vaan olla pulaa tykinruuasta? En oikein usko, että se nelikymppisten porukka, joka tällä lainmuutoksella saadaan riviin (sitten joskus) on mitään eliittijoukkoa.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 14.5.2022 12.06

Lakaisija kirjoitti:

Ajatelkaa Suomen tilannetta jos Antti Rinne olisi jatkanut pääministerinä, missä olisimmekaan tällä hetkellä? Sanna Marin on toki on täysin kestämätön pääministeri Suomen talouden kannalta, mutta Venäjä tilanteen Suomen näkökulmasta hän on hoitanut erittäin hienosti joten kiitos on annettava silloin kun on sen paikka.

No tämä. Lisätään vielä se, että Rinne olisi pm:nä talouden kannalta ihan yhtä paha.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 2.5.2022 04.25

PikkuPro kirjoitti:

Vaikka tulisi liikekannallepano niin Venäjä ei musta voita Ukrainassa. Ei ukkomassat auta jos ei taitoa, motivaatiota eikä kunnon hardwarea - paras osa on jo käytössä. Siinä vaiheessa kun liiikekannallepanon ukot on rintamalla toiminnassa niin on valtavasti länsi-apuakin. Putinin pitää vetää kani hatusta, toivottavasti se ei ole joukkotuhoase.

 

Oma kysymyksensä on sekin, onnistuuko läpikorruptoituneessa maassa liikekannallepano ensinkään. Se on uuden tason poliittinen riski Putlerille - on ihan toinen juttu katsoa eri suuntaan kun oman maan joukot sotii, ryöstää ja raiskaa kaukana kuin ajatella joutuvansa tarkkailemaan asioita ukrainalaisen tykistön kantomatkan sisältä

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 16.4.2022 09.58

Lisäkysymyksenä edelliseen: onnistuuko Venäjällä se liikekannallepano? Montako ukkoa saadaan riviin ja kauanko se kestää? Kuinka suuri osa alueviranomaisista ottaa liikekannallepanokäskyn uutena mahdollisuutena kasvattaa eläkekassaa?

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 13.4.2022 10.22

hauturi kirjoitti:

Päivän hesarissa oli haastateltu tavallisia kansalaisia NATO-mielipiteestä. Kyllä, ei ja ehkä -vastauksia oli melko tasaisesti. Mielenkiintoinen oli mielestäni erään "ei"-vastaajan perustelu (vapaasti ulkomuistista, korostus omani): väkivaltaa ei pidä lisätä; lapsillekin opetetaan että pitää mennä pois tilanteesta.

Minne Suomi menisi "pois tilanteesta"?

Niinpä. Tämän päivän Hesarista löytyy myös Heikki Patomäen putinistis-suomettuneita argumentteja tulviva vuodatus. En tiennyt että Patomäkeä kohtaan tuntemassani "arvostuksessa" oli enää putoamisen varaa, mutta näköjään oli.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 29.3.2022 12.07

Väistämättä tässä kyllä tulee mieleen John McCain-vainaan luonnehdinta Venäjästä mafian operoimana, valtioksi naamioituneena bensa-asemana, jolla valitettavasti on ydinase.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 28.3.2022 07.16

Paavo Väyrynen, E. Tuomiojan kanssa tasaväkisesti luotettavimman etelään osoittavan kompassin tittelistä kilpaileva geriatrinen ihmelapsi, kertoo että Suomen NATO-jäsenyydessä ei olisi mitään järkeä. Syy on se tuttu, Venäjä voisi tuntea olonsa uhatuksi.

Jatkan sen seikan ihmettelyä, että tällä turvallisuuspoliittisella osaamisella olemme edelleen itsenäisiä.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 28.3.2022 05.33

Juurikki kirjoitti:

Tuli Ukrainasta yllättävä tieto, jota ei vielä ole Suomen mediassa. Piiritetty Mariupol olisi huhun mukaan juuri antautunut, kun ruoka ja vesi on loppu. Jännä nähdä, onko kyseessä pelkkä huhu.

 

MV-lehdessä kuulemma uutisoitiin, että mRNA-rokotteen on havaittu aiheuttavan Venäjä-vastaista sotahulluutta. Tätäkään ei Suomen mediassa vielä mainita. surprise

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 27.3.2022 03.00

tonza kirjoitti:

 

Teknokraatti kirjoitti:

Mutta hyödyllisinä idiootteina venäjän hyväksi toimineiden Merkelin ja Halosen "ei saa ärsyttää venäjää" -linja ajoi päin seinää viimeistään uusimmassa hyökkäyksessä Ukrainaan. venäjä on jo osoittanut, että se ei tarvitse mitään ulkoisia ärsykkeitä. venäjä ei tarvitse mitään syytä hyökätä käyttäen mitä tahansa aseistusta katsoo tarpeelliseksi. venäjä päättää itse ärsyyntyä. venäjä keksii itse perustelut. Ja sitten venäjä hyökkää. Ei tällaista käytöstä tarvitsekaan ymmärtää eikä paapoa. Se vain vahvistaa hullun miehen taktiikan toimivuutta, joka, kuten on jo nähty, johtaa vain uusiin hullun miehen vaatimuksiin.

Tätä ei voi liikaa korostaa. Koska Venäjän toiminta perustuu hevonpaskaan ja sen suoltamiseen sekä sisäisesti että ulkomaailmaan, mitään luottoa ei enää ole olemassa. Ymmärtämisen aika on ohi.

Tämän sanottua olisin toiminut Merkelin ja Halosen saappaissa aivan samalla tavalla. Siis siinä merkityksessä, että siinä historian ajankohdassa oli perusteltua ajatella syvenevän yhteistyön vaikuttavan positiivisesti aivan kaikkeen Venäjän suhteen. Vaikka kuka mitä tahansa väittää, kehityskulkuja ei ollut mahdollista tietää. Nyt on tietenkin helppo huudella. 

Näin itsekin markkinataloususkovaisena optimistina ajattelin. Se mikä Halosen-Tuomiojan linjassa oli joko maanpetoksellista tai maanpetoksellisen tason tyhmyyttä oli aktiivinen työskentely sen eteen, että tämän mennessä pieleen meillä on B-vaihtoehtona pelkkä yksin seisominen.

Näytä koko viesti