Olet täällä

Päivän politiikka - 17.9.2021 02.19

No, etenkin vasemman laidan ministereihin voimme kuitenkin eläkeasiassa luottaa - Hanna Sarkkinen on jo pistänyt pään pensaaseen.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 14.9.2021 10.10

Muiden ihmisten verotuksen kiristäminen on joissain piireissä aina suosittua. Tästä tuntuu exit-verossakin olevan kyse.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.9.2021 10.17

Tinggeli kirjoitti:

Näin on mennyt ja sen perään ennuste:

 

2019 KESÄKUUSSA

Työllisyystoimet lykättiin syksyyn 2019

<SNIP>

 

2023 KEVÄT

Työllisyystoimia ei voi tehdä, vaalit painaa

 

2023 HUHTIKUU

Eduskuntavaalit

 

2023 SYKSY

Vasemmisto-oppositio kritisoi kovasanaisesti hallituksen työllisyystoimia.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 9.9.2021 08.12

Huolestuttavin juttu tässä on minusta se, että tämän demarien nykyisen johdon myötä verotuksen ennustettavuus alkaa olla heikko. Ja se on kuitenkin verotuksessa ihan ykkösasioita, jos tänne halutaan houkutella investointeja ja osaajia.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 8.9.2021 04.56

No, ollakseni rehellinen minun on vaikea suhtautua tämän hallituksen talousagendaan muutenkaan vakavasti. Jos tavoitteena on julkisen talouden vahvistamien pyöristysvirheisiin häviävällä 110 miljoonalla, joko hommassa on luovutettu jo ennen aloittamista tai sitten kapasiteetti ei riitä sen ymmärtämiseen, että miljoonan jälkeenkin jokainen luvun perään tuleva nolla nostaa suuruusluokan kymmenkertaiseksi.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 6.9.2021 02.01

Kuten olen saattanut täällä aiemminkin kirjoittaa, en oikeasti uskonut demarien olevan tosissaan tämän lähdeverosekoilun kanssa. No, ehkä sitä ensi kerralla muistaa sitten olla aliarvioimatta millenniaalidemarien taloustaidottomuutta.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 2.9.2021 02.53

Taisi olla Akin blogissa siteerattuna se yleinen poliittinen viisaus, että edustaja joka kerää hyvin ääniä mutta ei kykene mihinkään järkevään työhön löytää itsensä yleensä Veikkauksen hallintoneuvostosta.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.9.2021 04.31

Sosten väen (ml. Ajatusten Vantaanjoki Vertti Kiukas) kirjoitus on muuten noista kirjoituksita ehkä mainioin.

Järjestelyllä on pystytty takaamaan myös järjestöjen autonomia eli riippumattomuus. Jaamme HS:n huolen järjestöjen joutumisesta budjettirahoituksessa liian tiukkaan poliittiseen ohjaukseen.

Kansalaisjärjestöjen elintila on Euroopassa muutenkin kaventunut. Toimiva ja autonominen kansalaisyhteiskunta ja järjestöt sen osana on yksi demokraattisen yhteiskunnan kivijalka, jota pitää puolustaa.

Järjestöt ovat siis autonomisia, kun niiden rahoitus riippuu vain veikkaushäviövaroista, ja veikkaushäviövarojen riistämisen niiltä voi linkittää yrityksiin heikentää demokraattista kansalaisyhteiskuntaa. Tämä logiikka jättää aika sanattomaksi. indecision

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.9.2021 07.45

Veikkausperhe on näköjään lähtenyt vastaiskuun. Kaksi hallintoneuvoston jäsentä on väsännyt mielipidekirjoituksen Hesariin. Kumpikin sopivasti unohtaa "mikä muu tapa muka olisi parempi" -jeesusteluissaan sen, että lupa valtiomonopolille ei tule sen tulouttamista tuotoista vaan pelihaittojen vähentämisestä.

Näytä koko viesti
Afganistan - 31.8.2021 04.00

Turms kirjoitti:

Onkohan tietty osa rahvaasta aina, kautta maailmanhistorian, kuvitellut että kokemuksella, koulutuksella ja sivistyksellä ei ole oikeasti mitään merkitystä? Että kuka tahansa perusjorma suoriutuisi maalaisjärjellä mitä monimutkaisimmista tehtävistä paremmin kuin asiaan oikeasti perehtyneet henkilöt? Vai onko tämä harha puhjennut täyteen kukkaan vasta tietoyhteiskunnan myötä?

Tämä on itse asiassa hemmetin hyvä kysymys. Tieto on nykyisin helpommin ja laajemmin saatavilla kuin koskaan, mutta sitä pitäisi myös osata käyttää -  tieto ei ole sama kuin osaaminen tai ymmärrys. Aku Ankassa kemistiksi tullaan vetämällä labratakki päälle, mutta IRL se ei mene ihan niin, vaikka labrakemisteillä se valkoinen takki olisikin.

Näytä koko viesti