Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 2.4.2020 04.42

Osti/myi maaliskuussa

Nyt on sopiva hetki tarkastella miten pörssiyhtiöiden omistajaluettelot  (sata suurinta) ovat muuttuneet  päättyneen maaliskuun aikana, kun kurssit saivat hiukan kovasti kaivattua kyytiä.

Paljon taulukoista  löytyy mielenkiintoista asiaa, kun niitä syynäilee,  eli mitkä ovat eri sijoittajien  strategiat nykyoloissa, lisätäänkö, vähennetäänkö vai eikö tehdä mitään vai myydäänkö kaikki.

Esim. Fortumissa suurimmat omistajat näyttävät lisänneet omistuksiaan lähes kautta linjan. Etola tosin myi neljäsosan. 

Nokian Renkaissa suurimmat näyttävät myös olleen lisäilymoodissa.

Reveniossa näyttää joitakin varsin suuria omistajia häipyneen kokonaan. Saario lisäili  1000 kpl samoin kuin LeadDeskissä eli ei kovin paljon. 

Sinkko näyttää  luottavan mm.  Rovioon. ;-D

 

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 2.4.2020 11.13

Vuonna 1973 Jim Rogers yhdessä George Sorosin kanssa perusti Quantum Fund -rahaston. Seuraavan 10 vuoden aikana Quantum Fund -rahasto saavutti 4 200 %:n tuoton rahoilleen, kun samaan aikaan S&P-indeksi tuotti noin 47 %.Soros ja Rogers tekivät Quantum rahastollaan mahtavia  vuosituottoja yli 30 vuotta.

Eilen Jim (77) ennusteli, mitä tulossa voipi olla:  “I expect in the next couple of years we’re going to have the worst bear market in my lifetime."

Se on jo jotakin se. 

Harvardin finanssikriiseihin erikoistunut ekonomisti  Kenneth S. Rogoff puolestaan näkee: “I feel like the 2008 financial crisis was just a dry run for this,This is already shaping up as the deepest dive on record for the global economy for over 100 years.Everything depends on how long it lasts, but if this goes on for a long time, it’s certainly going to be the mother of all financial crises.”

 

Ehkä nämäkin pitää pistää korvan taakse, kun se ostonappisormi  voi olla muuten jo hiukan liian herkkänä (näin niinkun kriisin alkuvaiheissa). yes

 

 

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 31.3.2020 04.23

Marraskuu kirjoitti:

 

Mielenkiintoinen tieto. Saako udella, mistä tuota tietoa voi seurata?

 

USA:sta löytyy lukuisia sivuja sisäpiirikauppojen seurantaan (myös ilmaisia). Siitä vaan googlettelemaan ja tekemään fyrkendaalia. ;-D  

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 31.3.2020 02.25

Hynägrande kirjoitti:

Pohjan tunnusmerkkejä ei ole nähty. Kurssien ponteva kipuaminen ylöspäin on kyllä mielenkiintoista, mutta missä ovat esimerkiksi sisäpiirin ostot? Hyvät uutiset reaalitalouden elpymisestä? 

 

Laskumarkkinalle on hyvin tyypillistä 20 %.n pomput, varsinkin kun algot pyörittävät kauppaa nykyisin pääosin. Niiltä voi odottaa ihan mitä vaan.

Olen seuraillut USA.n osalta suurimpia yhtiön toimivan johdon sisäpiiriostoja  (osto vähintään miljoonilla tai kymmenillä miljoonilla)  jatkuvasti reaaliajassa sitä mukaa kun niitä failataan  ja erityisesti niiden yhtiöiden osalta joiden kurssit ovat notkahtaneet oikein kunnolla, Vastaan on tullut paljon mielenkiintoista ja jopa ihan ostokelpoista  tavaraa. 

Firmojen johtoon kuuluvan sisäpiirin  ostot alkoivat nousta 26.2. ja huippu (465 ostoa päivässä, joka on historiallisesti erittäin kova luku)  oli 16.3. sen jälkeen on tultu alas ja eilen rekisteröitiin 70 ostoa ja 48 myyntiä. . Keskimääräinen pitkän ajan taso on noin 50 ostoa päivässä. Näin siis USA:n listattujen osalta. 

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 28.3.2020 09.57

"Donald J. Trump

@realDonaldTrump

General Motors MUST immediately open their stupidly abandoned Lordstown plant in Ohio, or some other plant, and START MAKING VENTILATORS, NOW!!!!!! FORD, GET GOING ON VENTILATORS, FAST!!!!!! “

USA:n viisas nero alkaa olla paniikissa ja hädässä ehkä jopa epätoivossa terveydenhuollon osalta. Eikös oikeiden valtionjohtajien pitäisi pysyä rauhallisina ja olla esimerkkinä kaikissa oloissa? 

On selvää, että talouden ovien kiinni pitäminen ei voi jatkua kovin kauaa tai edessä on terveydenhoitokriisin lisäksi myös ennen kokematon konkurssitsunami ja pitkäaikainen massatyöttömyys. Siinä keikkuisivat sitten myös isot firmat ja finanssialan toimijat. Näitä jouduttaisiin ottamaan veronmaksajien huostaan. 

Talous ei voi odottaa epidemian huippua, sillä dominoefekti alkaa huomattavasti ennen sitä.

Toisessa maailmansodassa amerikkalaisia kaatui allle 500.000, nyt on vaan kylmästi hyväksyttävä, että kaatuneita tulee 1-2 miljoonaa (vaikka vanhempi väki pidettäisiinkin eristettynä pitempäänkin).

Mr. Trumpin twiitit todennäköisesti kertovat milloin on pohjat. Tällä hetkellä osakkeilla ei ole “oikeaa arvoa”, koska tulevista kassavirroista ei ole mitään tietoa, muut asiat heiluttavat markkinaa, sen vuoksi arvot voivat heilua parikymmentäkin prosenttia parissa päivässä.

Pohja alkaa todennäköisesti muodostua, kun ovi alkaa avautua, vaikka reaalitalous sen jälkeenkin vielä syöksyy. Markkina ennakoi tulevaa jopa puoli vuotta ennen. Olkaamme joustavia ja ostolistat valmiina. 

Good luck!

PS. Isot pojat kuiskivat, että Saksassa saatetaan tehdä merkittäviä päätöksiä pääsiäisen maissa ja myös USA:ssa huhtikuulla. Pieni vinkki: varaudu myös käteisen fyysisen rahan käytön häviämiseen maailmasta nopeutetummalla aikataululla ja pelkästään elektronisen rahan käyttöön. Se tarjoaa “vallanpitäjille” monia etuja. Tämä visio nostaa esiin myös mainioita sijoitusmahdollisuuksia “global payments” sektorilla pitemmällä aikavälillä. ;-D

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 27.3.2020 03.00

Nämä indeksirallit saattavat johtua muutamasta todella romahtaneesta ja sen jälkeen voimakkaasti nouseesta osakkeesta,  esim. Dow:n rallista 20 % johtui pelkästään Boeingista, joka  nousi 70 % tällä viikolla, kun tietoja valtion tuesta tuli.

Tämä on vain alkusoittoa, taloudellinen info tulee paljon, paljon  huonommaksi lyhyellä aikavälillä ja ensi viikolla voipi tulla taas reippaanlainen myyntiaalto. 

Good luck!

 

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 27.3.2020 09.36

Zacksin analyysiä 26.3.

"Initial Jobless Claims for last week went up. They went up a lot. In fact, no week in U.S. history has ever seen a spike of 3 million claims from an already higher-than-average 281K the previous week. Lock-down orders and people vacating the streets of towns and cities across America in order to thwart the contagion of COVID-19, and the week’s new claims figure came in at 3.283 million. The past few years of excellent labor market health between 200K-225K new jobless claims are, to say the least, over.

Comparisons are impossible here. Back in March 2009 — the nadir of the mortgage-backed financial crisis that led to the Great Recession — new claims surged to 665K. A recession hitting the economy in the early years of the Reagan administration, back in October 1982, brought with it 695K initial jobless claims for one week. Today’s number dwarfs this by more than 4x.

Remarkably, pre-market futures are flat on this news, after rising roughly 14% so far this week. It’s been a good time for bargain shoppers looking to make fast gains, but it’s likely too early to call a bottom at this stage. "

Se mikä on varmaa, on,  että heilunta tulee olemaan pitkään erittäin suurta, joten aivan mainioita kauppapaikkoja molempiin suuntiin tarjoillaan tämän tuosta vaikka pitävistä pohjista ei olekaan mitään käsitystä. Tänään voitais taas niinkun ihan vaihtelun vuoksi ottaa vähän alaspäinkin, kun noi kolme valkoista sotilasta saatiin jo pystyyn.  ;-D

Nalle Wahlroos julistaa meille tänään ilosanomaa:  " jos nyt ostaa  osakkeita, niin tulee todennäköisesti olemaan kolmen vuoden kuluttua ihan sievoisella voitolla". 

 

Hurjaa on meno.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.3.2020 08.13

petteri kirjoitti:

Suomessa rekrytoidaan lääkäreitä ja hoitajia Espanjaan hoitamaan koronapotilaita pariksi viikoksi.

https://yle.fi/uutiset/3-11278354

 

Hienoa Mehiläinen. Suomessahan onkin liikaa lääkäreitä ja hoitajia ja kun tuolla Madridin kaaoksessa käyvät vielä hakemassa koronan niin...

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 26.3.2020 05.51

 Koronan vaikutuksia: 27 miljoonasta  2.6 miljardiksi 

https://www.pershingsquareholdings.com/pershing-square-capital-management-l-p-releases-letter-to-investors/?mod=article_inline

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 26.3.2020 01.38

Normaalisti tällaiseen aika ajoin toistuvaan  laskumarkkinaan (ilman koronaakin) kuuluu siis neljä psykologista vaihetta:

1. kieltäminen

2. pelko

3. antautuminen ja

4. epätoivo

Arvelisin, että heilumme nyt tuolla pelon ja antautumisen välimaastossa.

USA:n markkina näyttää olevan vieläkin  kohtuullisesti yliarvostettu, tilaa on, siis mistään osakemarkkinan aliarvostuksesta ei ole vielä puhettakaan. Tästä päivästä lähtien 10 päivää eteenpäin tulee olemaan erityisen "mielenkiintoisia", kun monenlaista olennaista faktaa USA:sta alkaa tulla.

Buffett: As of 2020-03-25 03:35:04 PM CDT (updates daily):
The Stock Market is Modestly Overvalued. Based on historical ratio of total market cap over GDP (currently at 114.5%)

 

Ps. Arvelisin, että olemme pohjilla sitten,  kun tähän "pohjan tunnusmerkit" -ketjuun ei ole pariin viikkoon tullut yhtään kommenttia tai ehkä ei koko foorumille. ;-D

Näytä koko viesti