Olet täällä

Heikin Ashi

Heikin Ashi

  • Liittynyt 9.2.2019
  • 22 viestiä
  • 3 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Aallon Group - 8.4.2019 16.14

Kysyntä näyttää paljon kovemmalta kuin tarjonta.  Toisen kerran käytiin lähellä 9 euroa. Merkinnässä tulleiden lisäksi ostin ihan aamulla alle 8,50 lisää. Vielä en ole painanut myyntinappia. Tämän putiikin merkintähinnoittelu ei näyttänyt olevan ihan kohdillaan, kuten liian monet totesivatkin. Näistä kannattaa olla hiljaa. ;-D

Eduskuntavaalit 2019 - 1.4.2019 10.03

Jos SDP pääsee toteuttamaan "shorttaajia puolustavan veromallinsa", kuten  "tuleva lähdevero koskettaa ennen kaikkea ulkomaalaisia rahastoja ja sijoittajia, jotka omistavat yli puolet Helsingin pörssistä”, niin tulemme kokemaan Helsingin Pörssissä päräyttävän  notkahduksen, joka tarjoaa shorttaajille todella mainoita tuottopaikkoja.

Tätä odotellessa ... heart

Keskipitkä trendikäännös alas tuloillaan lähiviikkoina vilkuttaa mm. McClellan Summation - 30.3.2019 9.52

Oheinen kuva kertoo, miten maailman osakemarkkinat - esim. Saksa, Ranska, UK, Japani ja Kiina - ovat olleet PITKÄSSÄ laskevassa trendissä jo tammikuun 2018 huippujen jälkeen. Vain USA ja Hong Kong ovat sinnitelleet  toistaiseksi vastaan. USA:nkin huiput nähtiin todennäköisesti viime syksynä (ks. 2 alakuvaa). USA heiluu nyt pitemmässä sivuttaistrendissä, konsolidaatiossa.

 

 

Aallon Group - 27.3.2019 9.39

Tulossa olevaa seuraavaa yleismaailmallista taantumaa ajatellen ei hassumpi kohde. Erityisen positiivista, että vanhat omistajat eivät rahasta tässä yhteydessä, se kertoo jo jotain.

Lakisääteisiä palveluja  (kuten kirjanpitopalveluja) tuottavat firmat  yleensä pärjäävät parhaiten notkahduksissakin elleivät ne äidy kovin pahoiksi.  Kun mennään alas niin kaikkien yhtiöiden kurssit kuitenkin menevät alas kuin lastut lainehilla. Ja sontakin nousee kun mennään taas ylös.

Täytyy muistaa, että 90-luvun alun notkahdus oli sitä luokkaa, että Suomen tilitoimistojen asiakkaistakin hävisi nopeasti kymmeniä prosentteja konkurssien myötä, joita pahimpina lamavuosina oli noin 7000 vuodessa. Konkurssijuristeilla sen sijaan riitti  Suomessa puuhaa. Listattuja lakifirmoja ei maailmassa ole paljon mm. säännöksistä johtuen. UK:sta löytyy Gordon Dadds, Knigts, DWF Group, Keystone Law ja  Gateley  ja Australiasta Slater and Gordon, Suomessa Fondia. Eräiden englantilaisten lakifirmojen kurssit ovat notkahtaneet viime aikoina rajusti. Mistähän johtunee? Esim:

https://www.londonstockexchange.com/exchange/prices-and-markets/stocks/summary/company-summary/GB00BZBY3Y09GBGBXASQ1.html

Kuolemateollisuuden (hautauspalvelut yms.) asiakasmäärät sen sijaan kasvoivat laman aikana erityisen mukavasti. On hämmästyttävää miten voimakkaasti näidenkin listattujen "kuolemayhtiöiden"  kurssit kuitenkin heiluvat ja ovat heiluneet aivan viime aikoinakin. ;-D

http://investsnips.com/list-of-publicly-traded-funeral-and-death-care-service-companies/

https://247wallst.com/investing/2011/01/13/the-ten-companies-that-control-the-death-industry/

Good luck. Do your homework.

Keskipitkä trendikäännös alas tuloillaan lähiviikkoina vilkuttaa mm. McClellan Summation - 23.3.2019 15.29

Yksimieliset ja varsin voimakkaat negatiiviset  divergenssit  S&P 500:n neljässä keskipitkän aikavälin  indikaattorissa (kuvan alaosassa) viittaavat siihen, että tulevalla viikolla voipi olla myyntipainetta ja mahdollisesti sen jälkeenkin.  Maaliskuun alun notkahduksen tasoille tai sitä alemmas voidaan hyvinkin mennä kaikissa pääindekseissä. Good luck. yes

 

 

PS. Joulukuun pohjien testaus taitaa  odotella sitten vähän myöhemmässä vaiheessa vuosikiertoa elleivät negatiiviset uutiset saa lisää vauhtia markkinaan voimakkaammin jo aiemmin..

 

Kiinan Google, Netflix ja Match - 19.3.2019 19.02

Kun tasan kuukausi sitten otin tässä esille Kiinan vastineet

Googlelle eli Baidu (BIDU)

Netflixille eli iQIY (IQ) ja 

Matchille eli Momo (MOMO)

voidaan nyt todeta, että BIDU räpiköi edelleen sen hetkisissä hinnoissa (n. 171 USD).

IQ ja MOMO ovat sen sijaan sen jälkeen nousseet  22 - 25 %.  Ei toki mitenkään kovin hyvä nousu sijoittajan kannalta kuukaudelle, kun kyseessä Kiinaosakkeet, mutta näinä kauppasodan uhkien aikoina täytyy yrittää olla tyytyväinen siihen vähäänkin joka ylhäältä annetaan.

Keskipitkä trendikäännös alas tuloillaan lähiviikkoina vilkuttaa mm. McClellan Summation - 19.3.2019 10.06

USA:ssa suuryhtiöt ovat edelleen säilyttäneet nousevan moodin, mutta samaa ei voi sanoa keskisuurista ja pienistä yhtiöistä.

Ne eivät ole seuranneet isoja ja tiettyä heikkoutta markkinassa on havaittavissa. Kuvassa Large, Mid ja Small -yhtiöiden  advance - decline prosenttikayrät.

Viime syksynä pikkuyhtiöt ennakoivat ensinnä trendin muutosta.

 

Pienten yhtiöiden heikkoudesta kertoo myös kuva alla.: uudet ylimmät noteeraukset. Vrt. viime syksy.

Suuret ja myös keskisuuret ovat vielä vakaassa tasossa, pienet notkahtaneet.

 

Good luck. ;-D

Keskipitkä trendikäännös alas tuloillaan lähiviikkoina vilkuttaa mm. McClellan Summation - 8.3.2019 10.11

Käännöstä ilmassa

Tänään tosin USA:n työttömyysaste klo 15:30 ulos, joka voi heiluttaa markkinaa.

 

 

Keskipitkä trendikäännös alas tuloillaan lähiviikkoina vilkuttaa mm. McClellan Summation - 5.3.2019 10.41

Kuuluisa Warren Buffettin indikaattori kertoo USA:n osakemarkkinan olevan merkittävästi yliarvostettu kun markkinan kokonaisarvoa  verrataan USA:n BKT:n tasoon.

As pointed by Warren Buffett , the percentage of total market cap (TMC) relative to the US GNP is “probably the best single measure of where valuations stand at any given moment.”

As of 2019-03-05 
The Stock Market is Significantly Overvalued. Based on historical ratio of total market cap over GDP (currently at 138.3%), it is likely to return -1.5% a year from this level of valuation, including dividends. 

As of today, the Total Market Index is at $ 28902.9 billion, which is about 138.3% of the last reported GDP. The US stock market is positioned for an average annualized return of -1.5%, estimated from the historical valuations of the stock market. This includes the returns from the dividends, currently yielding at 1.87%.

 

FIT Biotech - 25.2.2019 14.01

Mites tässä nyt näin kävi, kun vielä syksyllä yhtiön johto näyttää vakuutelleen, että

"FIT Biotechin rahoitus lepää vakaalla pohjalla".

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mielipide-fit-biotechin-rahoitus-lepaa-vakaalla-pohjalla/19acc047-5e64-3b39-9096-df15df3cf823

En ole firmaa seuraillut, mutta osanotto niille, jotka puljuun olivat rahojaan pistäneet.

Biotech -toimiala on tunnetusti erittäin riskialtista.

Historiassa yli 30 suomalaista listattua yhtiötä on hakeutunut konkurssiin. Tämä jonon jatkoksi.