Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.11.2020 09.52

Kolmen vuoden kuppi on valmis. Tuleeko tällä kertaa myös kahva? Pienemmässä  kupissa ei tullut.

  • A cup and handle is a technical chart pattern that resembles a cup and handle where the cup is in the shape of a "u" and the handle has a slight downward drift.
  • A cup and handle is considered a bullish signal extending an uptrend, and is used to spot opportunities to go long.
  • Technical traders using this indicator should place a stop buy order slightly above the upper trendline of the handle part of the pattern.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 25.11.2020 05.25

91 % S & P 500 osakkeista yli 200 päivän liukuvan keskiarvon. Koskahan 100 % tulee täyteen vai mennäänkö "this time is different" -periaatteella yli?

 

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 25.11.2020 10.04

Heikin Ashi kirjoitti:

Kovansorttisesta  hintapyynnöstä huolimatta tämä varmaan ylimerkitään moneen kertaan (olisihan se Nordnetin ja järjestelijöiden maineen kannalta kovin noloa, jos näin ei tapahtuisi). Yksinkertainen kalkyyli valaisee asiaa: Nordnetilla on nyt 1.119.000 asiakasta Pohjoismaissa ja jos jokainen asiakas merkitsisi vain minimimäärän 100 osaketta, tulisi koko tarjottu potti lisäosakkeineen jo täyteen merkityksi. Todennäköisesti  nostetta  paperille "on järjestelty"  listautumisen jälkeen (jonkin aikaa). Eli näillä mennään.

Nyt 11 prossaa lasissa.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 24.11.2020 04.03

Longrun kirjoitti:

 

wunderbra kirjoitti:

No nyt on ainakin merinnät tulleet salkkuun. Pitääkö olla huolissaan kun tuli täydet? 

 

Riippuu siitä paljonko merkkasit.

 

Tuskinpa tuli täysiä. Kun katsot tarkemmin, niin sinulla on todennäköisesti vasta anomus  eli "ansökan" vetämässä. näiden himoittujen papereiden saamiseksi. 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 24.11.2020 03.37

ersotil kirjoitti:

 

1. Verollisen myynnin verosta vähennetään verollisten ostojen verot eli ei pelkästään myynnin verot

2. Alvissa veron maksaja on ostaja vaikka (arvonlisä)veron valtiolle tilittääkin alv-velvollinen myyjä. Puhutaan veron kohtaannosta. Ajattelen noin erityisesti kuluttajana ja katson aina kuitista/laskusta paljonko (brutto)alvia maksoin. 

 

Kaikki tuo on luonnollisesti  totta, verollisen myynnin alvstä vähennetään verollisten ostojen alvt riippuen siitä paljonko niitä on,  Vähennettäviin ostoihin sisältyvä vero-osuuskin  kiertyy/on kiertynyt valtion laariin  toisen verosubjektin (myyjäketjun) kautta . Tässä karkeassa esimerkissä näkyy valtion saama kokonaisvero.  ;-D

Palkan vaatima verollinen myynti 77.500. työnantajan kirjanpidossa

   josta 

   Myyntiin sisältyvä alv 15.000

   Sos.vakuutukset 12.500

    Bruttopalkka 50.000

         josta 

        Ennakonpidätys 16.500

        Nettopalkka 33.500

                 josta 

                 Kulutusverot 9.500

                 Veroista vapaa palkan osa  24.000.

Verottajalle noin  70 %

Palkansaajalle noin  30 %.

 

 

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 24.11.2020 10.49

DAX on nyt kerännyt lisää puhtia sivuttaisuunnassa noin 9 päivää ja tulee jossain vaiheessa "puhkeamaan"  jompaan kumpaan suuntaan. Itse veikkaisin, että ylös. Samankaltainen tilanne on USA:n pääindekseissä, odotellaan isompaa liikettä. On merkillepantavaa, että pikkuyhtiöindeksi Russell 2000 on muista poiketen jo murtanut vastustustason.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.11.2020 09.47

kahvi kirjoitti:

21.1.2020, 22:33

Sijoitustiedon koronavirusketjussa voi keskustella viruksen etenemisestä, toimenpiteistä viruksen estämiseksi ja viruksen vaikutuksista markkinoihin. Perustele mielipiteesi. -yp

Ravintoloitsija Sedu on keksinyt piristää harmaata korona-aikaa järjestämällä megabileet (mukaan pääsee "varmuuden vuoksi Viroon maksettavalla  pikku lahjasummalla" 200 euroa/ juhlija). Aivan mahtavaa! Hauskaa  asiassa on myös se, että me veronmaksajatkin voimme päästä osallistumaan näihin tärkeisiin bileisiin: meille voi tulla maksuun  200 hengen parin viikon palkan suuruiset karanteenirahat, tehohoito 5000 euroa/juhlija/vrk ja joukon koronatestit 50000 euroa.  Nerokasta. Sedu toteaa: "Koronatilanne huomioidaan juhlissa": Ilmeisesti siten kuten videolla. Oikeassa alakulmassa  näkyvällä juhlijalla  onkin jo koronatestipuikko valmiiksi suussa.

 

via GIPHY

 

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 23.11.2020 02.34

Veromatematiikka on kiinnostavaa. Tässä pari esimerkkiä.

Jos firma aikoo maksaa sinulle palkkaa 2.000 euroa nettona kuukaudessa eli 24.000 euroa vuodessa , firman on saatava aikaan 77.500 euroa arvonlisäverotettavaa myyntiä vuodessa tämän palkan  hoitaakseen.  Sinä saat tästä myynnistä  30 % ja valtio ottaa 70 %.  Kaikkien firmojen todellinen toimiala  Suomessa on verojen maksu eikä se mikä yhtiöjärjestyksessä mainitaan. 

Jos ostat 400.000 asunnon, siinä on mukana VATTIn laskelmien mukaan veroja ja veroluonteisia maksuja 170.000 euroa. Ostaaksesi asunnon sinun on tienattava bruttona 800.000 euroa, jotta käteen jää asunnon ostoon tarvittava  400.000 euroa. Kaikkiaan 400.000 euron ostohintaisesta asuntohankinnastasi pulitat valtiolle veroja mukavat 570.000 euroa. Ja varainsiirtovero päälle.;-D

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.11.2020 01.17

Tässä Grayscalen (ticker: GBTC) käyrää 

Ps. Grayscale Bitcoin Trust is solely and passively invested in Bitcoin, enabling investors to gain exposure to BTC in the form of a security while avoiding the challenges of buying, storing, and safekeeping BTC directly. The first publicly-quoted* Bitcoin investment vehicle and the first digital currency investment vehicle to attain the status of an SEC reporting company

Näytä koko viesti
Kuinka päästä pois oravanpyörästä? - 22.11.2020 10.32

Amerikkalainen kuuluisa, äärimmäisen kiireinen ja stressaantunut  sijoituspankkiiri otti kaivattua lomaa pienessä Meksikon rannikkokylässä, kun pieni vene, jossa oli vain yksi kalastaja, tuli rantaan.. Veneessä oli useita isoja, tuoreita kaloja.

Sijoituspankkiiri vaikuttui  kalojen laadusta ja kysyi  kalastajalta, kuinka kauan niiden saaminen kesti.

Meksikolainen kalastaja vastasi: "Vain vähän aikaa." Sitten pankkiiri kysyi, miksi hän ei pysynyt kauemmin meraellä ja saalistanut lisää kaloja?

Kalastaja vastasi, että hän sai näistä tarpeeksi tuottoa  perheensä välittömiin tarpeisiin.

Amerikkalainen kysyi sitten: "Mutta mitä teet loppuaikasi kanssa?"

Kalastaja vastasi: ”Nukun myöhään, pelaan lasteni kanssa, otan siestan vaimoni kanssa ja kävelen joka ilta kylässä, jossa siemailen viiniä ja soitan kitaraa amigojeni kanssa. Minulla on täysi, kiireinen ja hyvä elämä, señor. ”

Sijoituspankkiiri konsultoi:  "Olen Harvardista parhain arvosanoin valmistunut  MBA ja voin auttaa sinua. Voit käyttää  enemmän aikaa kalastukseen ja ostaa isomman veneen tuotolla. Voisit ostaa useita veneitä, ja lopulta sinulla olisi koko kalastusalusten laivasto. Sen sijaan, että myisit saaliisi välittäjälle, voit myydä suoraan kalojen käsittely-yhtiölle  ja lopulta avata oman säilyketehtaasi. Voit hallita tuotetta, käsittelyä ja jakelua, koko ketjua. "

Meksikolainen kalastaja kysyi: "Mutta señor, kuinka kauan tämä kaikki kestää?"

Tähän amerikkalainen vastasi: "15-20 vuotta."

"Mutta mitä sitten?" kysyi meksikolainen kalastaja.

Amerikkalainen nauroi ja sanoi: "Nyt tulee paras osa. Kun on oikea aika, toteutat  listautumisannin ja myyt yrityksesi osakkeet "tuulipuvuille" kovaan hintaan  ja tulet erittäin rikkaaksi. Voit ansaita satoja miljoonia. ”

"Satoja miljoonia, señor? Mitä sitten?"

Sijoituspankkiiri vastasi: ”Silloin sinä jäisit eläkkeelle. Voisit siirtyä pieneen rannikkokylään, jossa nukkuisit myöhään, kalastaisit vähän, leikkisit lastesi kanssa, ottaisit siestan vaimon kanssa ja kävelisit iltaisin kylässä, jossa voit siemailla viiniä ja soittaa kitaraasi amigojesi kanssa. "

Näytä koko viesti