
Heikin Ashi
Viimeisimmät viestit
Monster Beverage Corporation
29.6.2025 - 10:02
Valitettavasti en ole koskaan omistanut tätä S & P 500 indeksin 30 viime vuoden tuottoisinta firmaa. Parhaat nousut lienevät jo takana.
Palkintopalli
1)Monster Beverage (MNST) tuotti 431 818 % välillä 15.6.1995–15.6.2025
Näin ollen Monster on selvästi paras 30 vuoden nousija ajanjaksolla 1995–2025.
2)Nvidia (NVDA) on historian toiseksi paras nousija, 353 940 % tuotto 15.6.1995–15.6.2025
3)Amazon (AMZN) tuotti 173 895 % ajalta 15.6.1995–15.6.2025
Uudet Monsterit löytyvät nimenomaan microcapeista, ja todennäköisesti suuren oman populaation käsittävistä maista (USA, Kiina, Intia jne - ei Suomi), sillä 87 % kaikista maailman osakkeista , joiden arvo nousi 1000 % tai enemmän viimeisen kymmenen vuoden aikana, oli mikroyhtiöitä.
Onnea valintaan.
Aseteollisuus
28.6.2025 - 12:29
Ovatko aseteollisuusyritykset jo hyvinkin kovassa kuplan piirteitä omaavassa arvossa? Ovat. Aliarvostettuja on lähes mahdoton löytää. Ajoittaisia korjausliikkeitä voi olla tulossa vaikka pitkä trendi on ylös kun rahaa vyöryy sektorille runsain mitoin vuosia ja vuosia...
Ainakin Rheinmetallin sisäpiiri näyttää esim. kesäkuussa ostelevan lisää firmansa osakkeita. Atp on firman tj:n Pappergerin yhtiö.
Insiders might sell their shares for any number of reasons, but they buy them for only one: they think the price will rise.(Peter Lynch)
During the last 3 months Rheinmetall AG insiders bought 2.1m EUR , and have not sold any shares.

Tässä analyytikkoennusteita:
https://vara-services.com/rheinmetall/consensus-analystoverview/
Puhtaan Salkun Kritiikki
27.6.2025 - 15:48
"Selän kunto: Paska, vaikka yritys on kovaa (uintia, kävelyä, fyssarin liikkeet)"
Hoidetaan nyt tuo tärkein eli selkä ensin kuntoon.
Itselläni oli (ala)selkä "paska" noin 10 vuotta sitten. Aloin tehdä yhtä liikettä joka aamu aluksi parinkymmentä kertaa ja sen jälkeen 70 kertaa ja selkä tuli aloituksen jälkeen hyvin pian huippukuntoon eikä ole mitään ongelmia ollut sen jälkeen. Toki muutakin liikuntaa mm. kuntosalia on nyttemmin paljon. Asetu selinmakuulle, jalat yhdessä ja polvet koukussa, kädet hartiatasolla t-asennossa. Kierrä jalkoja ja keskivartaloa puolelta toiselle hallitusti rauhalliseen tahtiin. Pidä yläselkä ja lapaluut tiiviisti alustassa koko ajan. Toista 5–10 kertaa/puoli aluksi ja lisää vähitellen vaikka sataan kertaan. Mm. Suomen edustuslentopalloilijat tekevät tätä liikettä. Good luck.
Oy Suomi AB
26.6.2025 - 16:16
Suomen Akatemia on päättänyt jälleen rahoittaa tärkeitä huippututkimuksia, joilla Suomi saadaan nousuun. Onneksi meillä Suomessa rahaa riittää.
756 612 €. Aloitusvuosi 2025. Päättymisvuosi 2029.
Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa
Rahoitetun hankkeen kuvaus
Dollari
25.6.2025 - 09:30
Monilla on USD-määräisiä sijoituksia ja dollarin viime aikaisella Mr. Trump-alamäellä on ollut niihin hiukka vaikutusta. Myös monet rahastot eivät tee valuuttasuojauksia, eikä valuuttakehitys ilmeisesti suuremmin vaikuta niiden sijoituspäätöksiin. Alkaako jonkin sortin lattia pitää vai jatkuuko alamäki?


Ameriikan Yhdysvallat - Trump II seurantaketju
22.6.2025 - 12:40
1UP wrote:
Taas kajahtaa kovia uutisia.
Jostain kumman äkillisestä mielenhäiriöstä tuli juhannusaattona käytyä koneen äärellä saunottelun välillä painelemassa etusormella ostonappia hyödykkeen nimeltä kulta osalta (vivutettuna ja ilman). Lieneekö alkomahoolilla ja runsaalla vihdonnalla osuutta asiaan.
Saa nähdä miten maanantaina maailma reagoi tähän hyödykkeeseen ja kaikkeen muuhun tarjolla olevaan kun taas pikkuisen on "kajahdellut". Tuskin kuitenkaan kovin paljon.

Aseteollisuus
18.6.2025 - 17:39
Toukokuussa Ison-Britannian pääministeri Starmer ilmoitti virallisesta sopimuksesta EU:n kanssa. Sopimukseen sisältyy brittiläisten aseyritysten pääsy Security Action for Europe (SAFE) -järjestelmään, joka on 150 miljardin punnan arvoinen EU:n puolustusrahasto, josta myönnetään lainoja tärkeisiin puolustushankkeisiin.
Brittiläisten aseyritysten, kuten yllä mainitun BAE Systemsin ja esim. Babcockin ja Rolls-Roycen, joiden arvostustasot ovat jäljessä muun Euroopan, odotetaan hyötyvän turvallisuussopimuksesta, joten ehkä lisäyskatsetta on syytä suunnata sinne. Asevalmistajien kurssit ovat jostain syystä erään "erikoisoperaation" seurauksena kehittyneet parahultaisesti tämänkin alkuvuoden aikana. Tässä vaan istuskellaan salkun päällä ja ehkä otetaan juhannuksena saunan jälkeen ei oluet vaan parit hyvin kuplivat samppanjat.

Aseteollisuus
26.5.2025 - 09:59
Omat sijoitussalkut ovat jo pitempään olleen varmuuden vuoksi tilassa, jota voisi kutsua sotamoodiksi (maantieteellisen hajautuksen ja sisällön osalta). Arvelen tilanteiden valitettavasti ei rauhoittuvan vaan pikemminkin eskaloituvan tavalla tai toisella. Maailmanjärjestyksen muuttamisyritykset ovat perinteisesti vaatineet paljon ruumiita (viimeksi yli 60 miljoonaa). Venäjä ei ole alkuunkaan saavuttanut joulukuussa 2021 asettamiaan tavoitteita. Rytinää siis tulee riittämään ellei ihmeitä tapahdu. Ja jostain kumman syystä Ukrainan sota ei siis loppunutkaan 24 tunnissa herra Trump.
Mitä aseteollisuuteen tulee, niin toisen maailmansodan (1939–1945) aikana aseteollisuusyhtiöiden osakekurssit käyttäytyivät monin eri tavoin, mutta yleisesti ottaen isojen aseteollisuusyhtiöiden osakekurssit nousivat sodan edetessä.
Monet puolustusteollisuuteen liittyvät yritykset hyötyivät suoraan sodan aiheuttamasta kysynnän kasvusta. Tämä johti osakekurssien nousuun erityisesti niissä maissa, joissa talous pyöri täysillä sotateollisuuden varassa – kuten Yhdysvalloissa.
Esimerkiksi: Yhdysvalloissa yhtiöt kuten General Motors, Lockheed , Boeing ja Northrop olivat merkittäviä puolustusurakoitsijoita, ja ne kasvoivat merkittävästi sodan aikana. Myös kemianteollisuus (esim. DuPont) ja terästeollisuus hyötyivät.
Pörssit pysyivät pääosin auki koko sodan ajan, mutta:
-
Saksa: Pörssitoiminta oli rajoitettua ja valtion kontrolloimaa, mutta pörssi ei ollut täysin suljettu. Sijoitusilmapiiri oli kuitenkin hyvin rajoittunut.
-
Iso-Britannia: Lontoon pörssi suljettiin sodan alkaessa lyhyeksi aikaa syyskuussa 1939, mutta avattiin pian uudelleen rajoitetulla kaupankäynnillä.
-
Yhdysvallat: New Yorkin pörssi (NYSE) pysyi auki koko sodan ajan, ja sodan aikaiset elvytykset sekä valtion massiiviset tilaukset johtivat monien yhtiöiden kurssien nousuun.
Sodan alkuun liittyi luonnollisesti osakemarkkinoilla epävarmuutta, joka näkyi osakekurssien laskuna vuonna 1939. Kuitenkin Yhdysvalloissa osakemarkkinat alkoivat palautua jo 1940-luvun alussa.
-
Kun USA liittyi sotaan joulukuussa 1941 (Pearl Harborin jälkeen), markkinat reagoivat ensin negatiivisesti, mutta nousivat sitten tasaisesti sodan loppuun saakka.
-
Dow Jones laski hieman sodan alussa.
-
Kuitenkin vuosien 1942–1945 aikana Dow nousi yli 50 %, heijastellen sodan tuomaa talousbuustia ase- ja sotateollisuudelle.
-
Good luck!
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen
24.5.2025 - 10:25
Kaikki osakkeet eivät notkahtaneet perjantaina. Ydinvoimaosakkeet räjähtivät eilen Reutersin torstai-illan raportin jälkeen, jonka mukaan Vakaa Nero on lähellä reaktorituotannon laajentamista. Perjantaina Trump allekirjoitti presidentin määräyksiä ja puhui suunnitelmasta. |
Trump painosti ydinvoimavalvontakomissiota ja sisäministeriötä käsittelemään nopeutettuna reaktoreiden rakentamishakemukset eli 18 kuukauden kuluessa. |
Ydin- ja startup-energiabisnes nousi uutisten jälkeen. Ydinpolttoaineteknologiayritys LTBR nousi 43 % uutisten myötä, ja sitä seurasi ydinvoimalayritys OKLO 23 %. Esim. VanEck Uranium Nuclear Energy ETF NLR ponnahti lähes 10 %. Myös Eurooppaan listatuissa ETFissä oli vastaavaa liikettä: Kuva
![]()
|
Trump aikoo käyttää puolustustuotantolakia julistaakseen kansallisen hätätilan, koska Yhdysvallat on riippuvainen toweri Putinin ja Xi:n rikastetusta uraanista. |
Suunnitelmassa määrättiin energia- ja sisäministeriöt kartoittamaan liittovaltion maata ydinlaitosten rakentamista varten. Atomienergia-ala on kuumentunut myös , koska isot tekoälyteknologiayritykset ovat alkaneet kilpailla resursseista datakeskusimperiumiensa polttoaineeksi. Good luck! |
Ameriikan Yhdysvallat - Trump II seurantaketju
22.5.2025 - 09:54
Talousnobelisti Krugmannin käsitys jostain merkittävästä henkilöstä. Kukahan se mahtaa olla?
