Osingot muista kuin EU-, ETA- tai verosopimusvaltioista -> OST -

Verottajan ohjeen mukaan "Myöskään osinkoja ja korkotuloja ei veroteta vielä siinä vaiheessa, kun ne tulevat osakesäästötilille. Osakesäästötilin tuotto verotetaan vasta silloin, kun nostat sieltä rahaa.Osakesäästötilin tuotto on veronalaista pääomatuloa (TVL 32 §).Tuoton verotuksen kannalta ei ole merkitystä sillä, mistä (korko, osinko, luovutusvoitto, sijoituskohteen arvonnousu, muussa valuutassa kuin euroissa oleva tilin valuuttakurssivoitto) ja missä järjestyksessä tilin tuotto on muodostunut."

Tuon Hello Groupin kotipaikka tosiaan näyttää olevan Cayman, vaikka pääkonttori on Kiinassa. "In July 2014, Hello Group was redomiciled in the Cayman Island." Pääkonttorin sijainnilla ei siis ei ole mitään tekemistä osinkojen verotusmaan (varsinaisen verosopimusvaltion ja samalla lähdeveron tärkeän määrän) kanssa, ei myöskään sillä missä maassa paperi on listattu pörssiin ja tässä pitää olla tarkkana.

Henkilöllä, jolla ei ole juurikaan ansiotuloja, kannattaa olla ns. ansiotulo-osinko-osakkeet arvo-osuustilillä tiettyyn osinkotulomäärään  asti, koska vero osingoista on alhaisilla tulotasoilla hyvin pieni.

Jos on "normaalit" ansiotulot, ansiotulo-osinko-osakkeet kannattaa ostaa osakesäästötilille. Esim. NYSEn ja Oslon pörssissä on lukuisia todella  hyvää osinkoa maksavia yhtiöitä, joiden verosopimusvapaakotipaikka on esim. Bermuda ja joista  Bermuda ei peri lainkaan lähdeveroa. Muita verosopimusvapaamaita 0-lähdeverolla , joissa on USA-listattuja osakkeita,  on esim. Cayman, Marshall-saaret, Isle of Man. Toisaalta  esim. Iso-Britannian pääomatulo-osinko-osakkeetkin kannattaa ostaa  osakesäästötilille, koska lähdevero  on 0 %.  Eli osakesäästötilillä kannattaa pitää kotimaisten osinko-osakkeiden  lisäksi myös tiettyjä ulkomaisia "erikoisosinko-osakkeita" silloin kun lähdevero on 0 %. ;-D.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -

Heikin Ashi 12.12.2020 wrote:

Sienimies kirjoitti:

 

Italiassa taas meinasin jo luovuttaa Leonardon kanssa mutta taas se on kuukaudessa noussut 10%. Taustalla on myös se että Välimeren kiristyneen tilanteen vuoksi jo ennestään (paperilla) vahva Italian laivasto on tilaamassa mittavan määrän uusia aluksia ja kaikissa niissä on Leonardon taistelujärjestelmät ja helikopterit.

Leonardolla on kiinnostava ja kasvava tytäryhtiö USA:ssa, josta myös Kiinan ja Venäjän agentit ja hakkerit ovat äärimmäisen kiinnostuneita. Yhtiö tuottaa mm. suuritehoisten suunnattujen laseraseiden komponetteja erityisesti kristallidiodeja (jotka voivat muodostaa 80 % laseraseen kustannuksista) ja toimii mm. Lockheed Martinin ja Northrop Grummanin  alihankkijana. Se on ainoa yritys maailmassa Kiinan ns. Gualan -projektin ulkopuolella, jossa näitä pystytään tuottamaan. Näillä lasereilla voidaan mm. ampua alas satelliitit ja tuhota sukellusveneet veden alla, ylikuormittaa tutkat, tietokoneet ja päätelaitteet, komentokeskukset ja viestitornit. USA:n puolustusministeriö aikoo korvata nykyiset ohjustentorjuntajärjestelmät laserpohjaisilla järjestelmillä, joten fyrkendaalia on tiedossa ja runsain mitoin.  Yhtiö kehittää myös seuraavan sukupolven kannettavia laseraseita ja sen toiminnassa on vahvasti mukana muuan tutkimusorganisaatio DARPA eli rahasta ja osaamisesta asia ei jää kiinni. Jos se ei ole tuttu, niin ei ihme, se on USA:n salaisimpia yksiköitä mitä puolustuasioihin tulee. Hoitelihan se mm. internetin kehitystä jo 60-luvulla ja ensimmäisiä satelliitteja ja mikrotietokoneita.

Aseteollisuudella on mennyt ja menee lujaa näin kolmannen maailmansodan olosuhteissa. Valtiot haluavat runsaasti kättä pidempää kaikkialta mistä sitä löytyy.  Tämä yllä mainittu Leonardokin on siitä, kun em. viestin lähetin noin kolme vuotta sitten,  ponkaissut pörssikurssiltaan  kolminkertaiseksi ( 6 euroa -> 19 euroa). Ei huono.

Omassa puolustussalkussa keikkuu Leonaldon, Saabin, Rheinmetallin, muutaman USA-yhtiön  ja kahden Defence-ETFän lisäksi myös mutkan kautta  osakkuus yhtiössä nimeltä Patria.  Juuri uutisoitiin: "Jättikauppa lähellä: Patria myymässä 1000 vaunua Saksaan." Patrialla on toimipisteitä Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Espanjassa. Patria omistaa lisäksi 50 % Nammosta, jonka masiinat käyvät kuumina yötä päivää.  Itse omistan Patriaa siis norjalaisen listayhtiön Kongsbergin  kautta, jolla on 49,9 %:n omistusosuus.  Aamun salkkuraportti näyttää kertovan, että Kongsberg on noussut tämän vuoden alusta 41,92 %. Ei huono.

Eespäin tiellä ihmisapinakunnan taistojen!

Näytä koko viesti
Laihdutuspillerit! Novo Nordisk -

En juuri tällä erää  lisäisi  positiota tässä loistavassa firmassa, joka hyötyy ihmisapinakunnan megatrendistä, jatkuvasta lihavoitumisesta. Odottelen hiukan parempaa paikkaa.  Kuten käyrät kertovat, arvostus ja hype on kova, joten kasvu- ja tulosvauhdin tuleekin  olla myös todella kova. 

https://www.novonordisk.com/investors/financial-results.html#results2024

Kuten tunnettua, finanssimarkkinoilla kun toimii myös gravitaatio. Markkinoiden painovoima on paljon voimakkaampi reuna-alueilla. Keskustan lähellä leijuva yritys saattaa olla hieman aliarvostettu, mutta painovoiman veto lähellä keskustaa on niin heikko, ettei se vaikuta paperiin. Toisaalta arvostusspektrin kummallakin reunalla oleva firma  voi tuntea  markkinoiden voiman erittäin vahvasti. Pieni parannus aliarvostetulle yritykselle voi tarkoittaa valtavaa loikkaa kohti keskustaa. Pienikin lipsahdus yliarvostetulle yritykselle voi merkitä rajua liikettä kohti keskustaa, varsinkin, jos ns. vallihauta ei ole enää riittävä.

Musta käyrä = pörssikurssi, sininen käyrä  = firman normaali P/E-suhde, oranssi = firman "oikea"  arvostustaso, valkoinen = osingot. 

Kuva poistettu.

 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group -

"...millaisia ajatuksia EVO:n nykyisestä arvostustasosta?"

Tässä pelkistettyä pitemmän aikavälin fundamenttipohjaista EVO-analyysiä Ameriikasta päivämäärältä 14.2 2024.  Musta käyrä = pörssikurssi, sininen käyrä  = firman normaali P/E-suhde, oranssi = firman "oikea"  arvostustaso.  Vuonna  2020 ja erityisesti 2021 makseltiin ylihintaa. Tämän perusteella näyttää nyt siltä, että  jos maksamme  alle 1600 SEK per osake  saamme "aletarjouksesta" fundamentteihin ja tämän hetken ennakoituun kehitykseen verrattuna vaikka kasvunopeus hidastuu.Kuva poistettu.

 

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Berkshire on myynyt 10 miljoonaa Applen osaketta eli pikku hiljaa alkaa valtava Apple -potti hiukan poltella. Vuodesta 2022 Applen osakkeita on vain osteltu lisää. Applen osakkeita on edelleen jäätävän paljon eli n. 50 % salkusta!  HP:n osakkeita on myyty runsaasti (77 %) ja jonkin verran PARA:n. Kokonaan on luovuttu STNE, MKL, GL ja DHI.

Lisätty CVX, OXY, SIRI (315 %) ja LSXMK.

Kokonaan uusilla Berkshiren salkkuun otetuilla papereilla on monasti ollut tapana nousta kovasti ostojulkistuksen jälkeen. Olen joskus beesaillut. Niitä ei nyt ilmaantunut.

Merkille pantavaa on, että Berkshire on saanut  SEC:ltä uuden luvan pitää tietyt omistukset väliaikaisesti salassa. Yritys tekee yleensä tällaisen pyynnön, kun se on rakentamassa erittäin suurta asemaa jossain yrityksessä. Berkshire vihjaili aiemmin, että uudet omistukset voisivat olla pankki-, vakuutus- tai rahoituspalvelusektorilla.

Näytä koko viesti
Kempower -

Heikin Ashi 27.10.2023 wrote:

En tunne tarkemmin Kempowerin vallihautoja amerikkalaisiin ja eurooppalaisiin latauslaitevalmistajiin verrattuna, mutta Kempowerin arvostustaso on ollut  pilvissä niihin verrattuna. Ulkomaiset sijoittajat eivät Kempowerista myöskään ole merkittävämmin kiinnostuneet, suomalaiset sitä enemmän. Kempowerin kurssi lähti notkahduksen myötä lopultakin seuraamaan maailman menoa.

Gravitaatio!

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto  18.1.2024: "Suomen asuntomarkkinat kokevat merkittävää nousua. Tämä muutos, joka näkyy ostajien kiinnostuksen ja myyjien aktiivisuuden lisääntymisenä, on merkittävin muutos vuosiin, kertoo Suomen Kiinteistönvälittäjäliitto (SKVL)".

Helsingin Sanomat  10.2.2024: "Asuntokauppamäärät laskivat tammikuussa alimmilleen ainakin 25 vuoteen. Hintaseurantapalvelun historiassa ei ole ollut yhtä heikkoa kuukautta kauppamäärissä kuin tammikuu oli."

No niin aina, niin aina.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Lyhyempää aikaväliä. Uutta vauhdin hakua alempaa odotettavissa.  Useat indeksit ovat viime aikoina painaneet uusia huippuja  ja teknologia on johtavassa asemassa, mutta pinnan alla markkinat ovat varsin "ohuet". Negatiivisia paineita syntymässä varsin paljon mitattiinpa asiaa miten tahansa.

Esim. S&P 500 vs. NYSE Advancersin 50 päivän liukuva keskiarvo vs. osakkeiden kokonaismäärä: Kun markkinat ovat liikkuneet korkeammalle, yhä ja yhä  vähemmän osakkeita on noussut joka päivä.

Kuva poistettu.

 

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Voimme unohtaa  Mr. Trumpin ja Mr. Bidenin, heille on tulossa "pikku esteitä". 

USA:n seuraava presidentti on - onneksi - 56-vuotias herra nimeltä Gavin Newsom näkee selvännäkijä HA  pallostaan helmikuun alussa 2024.   Kannattaa painaa nimi mieleen.

Newsom valmistelee vääjäämätöntä "siirtymää", pohjustelee asiaa ja tapasi  jo viime lokakuussa mm. Kiinan presidentin  Xi Jinpingin.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Viikkokartalla syynättynä USA:n S & P 500 -indeksi  näyttää  hyvältä, jopa erittäin hyvältä.  Saimme ison ja kauniin, täysin oppikirjamaisen William O'Neilin Cup & Handle -kuvion ja breakoutin. 

Jossain vaiheessa odotan tapahtuvan  uutta vauhdin hakua hiukan alempaa eli tasolta EMA 8 (sininen käyrä) tai EMA 21 (oranssi käyrä). Good luck!

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti