Olet täällä

Heikin Ashi

Heikin Ashi

 • Liittynyt 9.2.2019
 • 11 viestiä
 • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ostin/Myin tänään - 22.2.2019 16.45

Maxar Technologies Inc (MAXR)  otettu seurantaan ja lähempään syyniin, koska kurssikäyrä on varsin "vaikuttava".

Pientä ongelmaa on ollut satelliittien kanssa, mutta nyt sen satelliitti saatiin taas taivahalle.

http://schrts.co/fNnDiAMY

"SpaceX on Thursday night recorded its second milestone of reusing a single Falcon 9 rocket three times, launching a hodgepodge of spacecraft into orbit. Among them was a communications satellite built by Maxar Technologies (NYSE:MAXR), as well as a SpaceIL’s “Beresheet” lunar lander which, if successful, would see Israel become the fourth country in history to land on the moon and the first privately-funded lunar mission."

Do your homework.

Nordea - 22.2.2019 8.47

Mielenkiintoista, onko Nordea myös Ruotsin TV:n "tutkinnan" kohteena paraikaa Baltian pesula-asioista, kun aineistoa tuntuu olevan käytettävissä.

Swedbankhan sai yli 20 %:n iskun yhdestä ohjelmasta parissa päivässä.

Kiinnostava ohjelma.

https://www.svtplay.se/video/21170803/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-avsnitt-21?start=auto&tab=2019

AIemmin Dansken isku oli noin 50 %:n luokkaa.

 

 

Kiinan Google, Netflix ja Match - 21.2.2019 14.28

Olen sijoittanut USA:ssa listattuihin kiinalaisiin yhtiöihin yli 20 vuotta ja monenlaiset suuret riskit ovat kyllä tiedossa mutta myös valtaisat tuottomahdollisuuudet otollisisssa tilanteissa.

Joukkoon mahtuu monenmoista ja kokemusta on kertynyt.

https://www.investing.com/equities/china-adrs

Kannattaa muistaa, että missä tahansa maassa mikä tahansa osake - siis aivan mikä tahansa - voi pudota yhtenä päivänä 20 %.

Esim. vastikään yksi Ruotsin suurimmista pankeista - Swedbank - on notkahtanut parissa päivässä yli 20 %. Vieläpä ilman, että yhtiö itse on tiedottanut yhtään mitään uutta markkinoille. Ruotsin TV sen sijaan heiluttelee kurssia ja tietää ilmeisesti yhtiöstä enemmän kuin yhtiön johto. -D

 

Kiinan Google, Netflix ja Match - 21.2.2019 12.57

Totta, transparency ei ole länsimaiden tasolla, joten pitää katsoa mitä ostaa.

Toki USA:ssa listatut kiinalaiset ovat  paremmin valvottuja ja säänneltyjä. Monasti mm. isojen kans. välisten tt-toimistojen tarkastamia.

Viime vuosikymmenen aikana on USA.ssa ollut lukuisia oikeuscasejä  siellä listatuja kiinalaisyhtiöitä vastaan.

Toki myös kaikki USA:n omat yhtiöt joutuvat joukkokanteen kohteeksi jos kurssi kurssi laskee 10 % päivässä syystä riipumatta. ;-D

 

 

Ostin/Myin tänään - 21.2.2019 12.46

Swedbank tarjoaa pelimiehille kovia tuottoja ja tappioita ja monenlaisia pelituotteita. Kauppa on kiiivasta.

Esim. BULL SWEDBANK X10 AVA 1

Maksoi 19.2. tiistaina 70 SEK

20.2.   keskiviikkona 6 SEK

ja

tänään 21.2. torstaina  0,56 SEK

 

Mitähän huomenna  ;-D

 

Povataan, että pankin osakkeen syöksy jatkuu.

Kiinan Google, Netflix ja Match - 20.2.2019 9.02

MOMO ponkaisi eilen illalla lähes +8 %, varmaan tässä ketjussa  ennen markkinan avautumista annetusta "suosituksen nostosta " johtuen. ;-D

http://schrts.co/QHyZECRn

Myös BIDU ja IQ parahultaisessa nosteessa edelleen.

Next Games - 17.2.2019 12.00

En ole ikinä pitkällä tikullakaan koskenut Next Gamesiin, mutta näyttää siltä, että listautumisessa 2 vuotta sitten  paperia  myytiin 7,90 euroa/kpl ja nyt markkina noteeraa paperin jopa 1,40 euron arvoiseksi. Jotain siis näyttää menneen todella pahasti pieleen tai onnistuneen vallan mainiosti riippuen siitä, keneltä kysyy ja kenen rahapussista on kyse. 

Vuoden 2018 alussa rahavaroja näyttää firmalla olleen vielä 26 miljoonaa, joista vuoden aikana käyteltiin 19 miljoonaa eli loppukassa 7 miljoonaa. "Mikäli yhtiö ei onnistu suunnitellussa korjausliikkeen toteutuksessa, tai lisärahoitusta ei saada, tällä saattaa olla huomattava vaikutus yhtiön mahdollisuuksiin kehittää ja julkaista uusia pelejä, ja saattaa vaikuttaa negatiivisesti yhtiön likviditeettiin." julistaa toimintakertomus ja on oikeassa - tällä kertaa.

https://www.euroinvestor.com/exchanges/nasdaq-omx-first-north-helsinki/n...

Summa summarum: Sijoittajien on syytä olla aina erityisen tarkkoina kaikissa listautumisissa, erityisesti pienempien firmojen, monasti on tuulipuvut kivasti rahastettu,  kun firman suunta on selkeästi kääntymässä ja fyrkat pitää hoitaa nopeasti parempiin taskuihin, geelianaalyytikkojen kivalla tuella.

 

 

 

Vanha sääntö, joka pätee aina: jos sisäpiiri myy, myy sinäkin. Miksi sisäpiiri, joka tietää asiat juurta jaksain, myisi, jos firmalla menisi loistavasti ja näkymät upeat?

Tässä pari esimerkkiä muistin virkistämiseksi: 

"Satama Interaktive listautui Helsingin pörssin NM-listalle 13.MAALISKUUTA 2000. Syntyi ennen näkemätön huuma: 13 euron nimellishintaista Sataman pörssiosakkeita jonotettiin, ja Sataman osakkeet ylimerkittiin 45-kertaisesti noin 78 euroon. Kaupankäynti alkoi maaliskuussa 2000. Yhtiön pörssiarvo ylitti tuolloin yli 600 miljoonan euron rajan. Yhtiön henkilöstöosakkaat ja sisäpiiri-rekisteriin kuuluneet neljä henkilöä myivät osan osakkeistaan runsailla voitolla, Sijoitusyhtiö Capman irtaantui suunnitellusti Satamasta listautumisen yhteydessä ja teki merkittävän tuoton alkuperäiselle riskisijoitukselleen.

Satama antoi tulosvaroituksen HUHTIKUUSSA 2000 kun se oli tehnyt liikevaihdon verran tappiota!!! Satama kuitenkin arvioi, että positiiviseen kuukausitulokseen pääseminen vie yksikkökohtaisesti 12-18 kuukautta. Suomen-johtaja erosi toukokuussa 2000, hänen tilalleen tuli yhtiön teknologiajohtaja Sataman pörssikurssi laski voimakkaasti kuplan puhkeamisen jälkeen huhtikuussa 2000."

TJ-Group:

"Onnenpotku Jyrki Salmiselle ja Tuomo Tilmanille oli myös heidän pienen it-palveluyrityksensä TJ Groupin pörssilistaus vuonna 1999. Yritys vietiin pörssiin keskellä it-huumaa.

Osakeannissa ja -myynnissä helmikuussa 2000 Salminen ja Tilman saivat kumpikin kauppahintana yli 62,2 miljoonaa euroa. Lisäksi TJ Groupille kerättiin rahaa 50,5 miljoonaa euroa. Hovioikeus ja korkein oikeus totesivat, että Salminen ja Tilmanin syyllistyivät kaupoilla törkeään sisäpiiritiedon väärinkäyttöön ja arvopaperimarkkinoiden tiedottamisrikokseen."

 

Powercell - 13.2.2019 15.48

Katselin firman sivuilta, että Powercellin hallituksen seitsemästä jäsenestä vain kolmella on firman osakkeita, yhdellä 500, toisella 5000 ja kolmannella jopa 100.000 kpl.

Voi esittää perinteisen amerikkalaisen yhtiökokouskysymyksen: "eikö johto luota yhtiöönsä, kun ei omista osakkeita?"

Johtoryhmän viidestä jäsenestä sentään neljä on uskaltanut pistää rahojaan firmaansa.

 

Mitä tulee sähköautojen akkujen  erilaisin tarpeisiin, olen seuraillut jonkin aikaa  kanadalaisen riskilapun Leading Edge Materialsin kehitystä. (LEM.V.) 

Erityisen mielenkiintoista tässä on se, että omistaa grafiittikaivoksen Ruotsissa. Minulle on kerrottu, että tämä grafiittikaivos olisi ainoa Kiinan ulkopuolella.

"..depending on the design and the size of the battery, a single electric car could easily “consume” 20 pounds of lithium and 100 pounds of graphite… along with 40 pounds of cobalt in many cases, though there are some lithium battery chemistries that use little to no cobalt."

"Leading Edge Materials is a Canadian public company focused on production of high value critical raw materials for the European market, with an operating base in the Nordic region, a region well recognized for its promotion and investment in innovation. LEM’s flagship asset is the Woxna Graphite production facility located in central Sweden targeting the supply of specialty materials for lithium ion battery production. LEM’s assets and research focus are towards the raw materials for Li-ion batteries (graphite, lithium, cobalt); materials for high thermal efficiency building products (graphite, silica, nepheline); and materials that improve the efficiency of energy generation (dysprosium, neodymium, hafnium). Investments are linked to the global shift to low-carbon energy generation and energy storage. Leading Edge Materials currently operate in four divisions, Graphite, Lithium, Rare Earth and Cobalt. "

Odottelen mahdollisia sopivia ostopaikkoja, jos tästä vielä  jotain kehittyisi (muutakin kuin uusi Talvivaara?).Kurssi lasketellut mukavasti, kun reippaita tappioita firman tässä vaiheessa kertyy. Tässä Kanadan kurssikäyrä:

http://schrts.co/WdxsdKgn

Firma  on nykyisin listattu myös Ruotsissa Nasdaq First North: LEMSE. Firmalla on siis grafiitti-, litium- ja harvinaisten maametallien kaivoksia Ruotsissa. Suomessakin on Kontio-Sarvivaaran koboltti-projekti ollut kehitteillä.

 • 100% ownership of the fully permitted
  Woxna graphite facility
 • 100% ownership of the Norra Karr
  rare earth element project
 • Focussed on graphite, lithium, cobalt,
  REEs, tungsten
 • Assets in the Nordic safe
  and stable region
 • Highly experienced management
  and operating teams
 • Strong links to European
  research and innovation

Lisätietoja pelimiehille. Do your homework first!.

https://leadingedgematerials.com/wp-content/uploads/2017/12/LEM-website-Presentation-Dec-18-2017.pdf

https://leadingedgematerials.com/

 

Enersense - 12.2.2019 10.12

Hiukan Enersensen antipapereita ja "analyysejä" ennen antia silmäilleenä alkoi suupielet jostain syystä kummasti  nykiä. 

"ANALYYTIKON KOMMENTTI 28.03.2018 9:00 ENERSENSE: Näkemyksemme Enersensen käyvästä arvosta on 32 MEUR ennen osakeantia. Näin ollen listautumishinta on lähes 17 % alle näkemyksemme yhtiön käyvästä arvosta ja pidämme listautumishintaa täten houkuttelevana."

"Screaming Buy Inderes" taas asialla. Kaikkea voi myydä ja suositella mihin hintaan vaan, jos löytyy hyväuskoisia ostajia.

USA:ssa lakitoimistot ovat yleensä hanakasti liikkeellä ryhmäkanteiden kanssa, jos listautuneen yhtiön kurssi notkahtaa nopeasti ja reilusti.

Ei mitään uutta auringon alla: