Olet täällä

Stockmann - 23.7.2021 10.01

Jostain syystä Stockmannin johtoryhmä ei näytä kovin paljon kykyihinsä ja yhtiöönsä luottavan. Toki  Chief Operating Officerilla on jopa reilun yhden tuhannen euron  sijoituksen edestä luottamusta ja panostusta. Onhan sekin jo jotain.  laugh

Johtohenkilöiden osakeomistukset 7.7.2021, kpl

Johtoryhmä

Asema

STOCKA-osakkeita

Jari Latvanen

Toimitusjohtaja

-

Susanne Ehnbåge

Lindexin toimitusjohtaja

-

 

Jukka Naulapää

Lakiasiain johtaja

-

Pekka Vähähyyppä

Talousjohtaja

-

Tove Westermarck

Chief Operating Officer

1 000

 

PS. kurssi  taitaa kohta ihan pikkaisen rykaistä.

Näytä koko viesti
Bioretec yleisöanti 7.–15.6.2021 - 18.6.2021 04.12

Oliko IPO-anti viimeinen hätäkeino yrittää pelastaa jo kauan kitkutellut yhtiö ja meneeköhän tämä nyt ympäri jo ihan kesän aikana?

Näytä koko viesti
Bioretec yleisöanti 7.–15.6.2021 - 18.6.2021 09.58

Hyvä, että markkinoilla alkaa näkyä ihan pikkuisen sijoittajakriittisyyttä siihen, mitä kaikkea "kaunista ja lupaavaa"  on tarjolla ja mihin hintaan. Että ihan kaikkea tavaraa, ns. "Herran haltuun" -yhtiöitä,  ei ylimerkitä ihan kuusinkertaisesti.

Toki en muista Suomen pörssihistoriasta aiemmin yhtään tapausta, jossa anti peruutetaan syystä, että "Vaikka Listautumisanti ylimerkittiin, ylimerkintä ei ollut riittävä Listautumisannin toteuttamiseksi yhtiön osakkeen arvioitu jälkimarkkinakehitys huomioiden."

Tähän voipi liittyä jotain muutakin julkisuuteen tulematonta, jonka vuoksi pääjärjestäjä Danske Bank on tullut varovaiseksi, kun yhtiöön jo saatua rahaa ei siellä haluttukaan sitten kuitenkaan pitää siis vaikka se oli jo sisällä ja jopa ylimerkittynä. Herää kaiken nähneenä pikku epäilyjä...

Kulujahan tästäkin peruutetusta operaatiosta kertyi yhtiölle jo ja paljon.

Hyvä, että merkitsijät saavat merkintähintansa takaisin, jälkimarkkinoilta kun olisi hyvinkin ollut tulossa pikatappio.

Näytä koko viesti
Virala Acquisition Company (VAC) - 17.6.2021 11.23

Suurin into SPACseihin maailmalla näyttäisi  olevan hiipumassa. Google SPACS-haut:

Nyt kun ilmiö on ennättänyt pohjan perille Suomeen ja Ruotsiin. Sinänsä DIVI on varsin kiinnostava pulju, jakaa mm. yhtiöiden osakkeita osakkailleen osinkoina ennen niiden listautumisia.

https://investor.dividendsweden.se/nyheter/verksamhetsuppdatering-86626

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.6.2021 09.54

Kuten tunnettua, Kiinassa on hakattu noin 70 prosenttia maailman virtuaalivaluuttayksiköistä. Nyt sitten useat sikälaiset Bitcoin-louhijat ovat ilmoittaneet lopettavansa toimintansa puolueen  johtavien tovereiden ilmoitettua tehoiskusta virtuaalivaluuttojen louhintaa vastaan. Kesäkuun 9. päivä Bitcoin-louhijoita  Xinjiangin provinssissa, jossa on yli kolmasosa maailmanlaajuisesta laskentatehosta, käskettiin lopettamaan touhu välittömästi.

Mitähän tämä vaikuttaa amerikkalaisten listattujen mainareitten kuten MARA ja RIOT kurssikehitykseen jatkossa? Molemmat alkavat olla  myös oman tuloksensa louhimisessa jo Q1 /21 plussalla ja kasvamaan päin. Kursseissa sen sijaan mukava notkahdus. Bitcoiniin liitännäisinä molemmat ovat luonnolisesti ns. korkean riskin sijoituksia.

https://marathondh.com/ "aims to build the largest mining operation in North America at one of the lowest energy costs."

https://www.riotblockchain.com/ "supporting the Bitcoin blockchain through rapidly expanding large-scale mining in the United States."

Näytä koko viesti
Bioretec yleisöanti 7.–15.6.2021 - 11.6.2021 05.12

Varmaan tämänkin ylimerkitään, kuten kaikki, mitä nykyisin tarjolla on.

Selailin pikaisesti antimateriaalia ja silmiin osui, että jo vuosina 2003-2007 oli saatu myyntiluvat USA:ssa ja EU:ssa kuudelle tuotteelle siis noin 14 vuotta sitten.

Siitä huolimatta liikevaihto on junnannut viime vuosina 1,5 miljoonassa ja tappiota on firmassa kerrytetty jo kaikkiaan noin  24 miljoonaa euroa.

Antihetkellä  myynnissä on edelleen samansorttista kamaa kuin 2003-2007.

Uusia tuotteita on kuulemma tulossa H1 /22 ja kovasti pyritään USA:han (joka ei liene maailman helpoimpia markkinoita kenellekään ulkomaalaisiele). Eurooppa valloitetaan sitten kuulemma H2 /22.

Positiivista kassavirtaa odotellaan vuoden 2025 loppuun mennessä. Saapa nähdä, saapa nähdä.

Herran haltuun. Pikavoittoja voi toki tulla. Aamen.

Näytä koko viesti
Kolumni: Sell in May and Go Away - 11.6.2021 08.54

Jos markkina (tässä DJIA) seuraisi 20 vuoden keskimääräistä vuosikiertoa, niin lähikuukaudet voisivat näyttää tältä.

Mr. Markkina ei kuitenkaan noudata mitään selväpäistä kaavaa, vaan saattaa ottaa välillä isommatkin kännit - kuten monet sijoittajatkin -  ja kulku voi muuttua normaaliakin huojahtelevammaksi.   Keskeisin merkitys Mr. Markkinan pystyssä pysymisessä on FEDin QE 4 dopinghanan jatkuvalla aukipidolla. Kun Fed on yrittänyt vääntää hanaansa aiemmin kiinni, se on johtanut heti isoihin asioihin:  QE1: n loppu  6. – 7. toukokuuta 2010 tuloksena ns.  Flash Crash. QE2: n loppu heinäkuussa 2011  tulos - 19%.  Fed ymmärsi ennen QE3: n loppua, että dopinghanaa pitää sulkea hyvin hitaasti, jotta potilaalle ei tule nopeita vieroitusoireita, se lykkäsi ongelmaa loppuvuoteen 2015, jolloin dopingpulaan havahduttiin. Good luck!

Näytä koko viesti
Sijoitustieto Ideat - 9.6.2021 06.31

Milloin Sijoitustieto Finland Oy listautuu? Nyt näyttäisi olevan markkinoilla mitä otollisin hetki. Poikkeuksena monista listautujista liikevaihto näyttää tässä  tapauksessa kasvavan ja tulos on ollut jo pitkään reippahasti plussan puolella. Käyttökatekin 2020 tilivuonna 65 % ja liikevoitto 62 %! Kyllä näillä luvuilla pitäisi saada kova valuaatio, Karolta positiiviset arviot ja kuuma ylimerkintä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 4.6.2021 03.18

SPACeista kiinnostuneille syyniin ja luettuani taannoin Harvardin genetiikan professori Sinclairin kirjan "Elinkaari".

SPAC nimeltä VG Acquisition Corp. (VGAC), takanaan Virgin Galacticin miljardööri  Sir Richard Branson, ilmoitti 4. helmikuuta 2021 tekevänsä lopullisen fuusiosopimuksen "tarkista DNA:si" yhtiön 23andMe, Inc: n kanssa. Branson on todennut mm., että  "tämä genetiikkayritys muuttaa lääkeaineiden löytämistä täysin ". 23andMe tarjoaa henkilökohtaisen terveys- ja hyvinvointikokemuksen ja on rakentanut johtavan geneettisen tietokannan saadakseen ratkaisuja, jotka johtavat nopeasti lupaavien uusien lääkekehityskohteiden löytämiseen. Kaupan myötä on tarkoitus rahoittaa lisäinvestointeja tärkeimpiin kasvualoitteisiin 23andMen kuluttaja- ja terapeuttialalla.

https://www.23andme.com/

https://vgacquisition.com/wp-content/uploads/2021/02/23andMe-Investor-Presentation.pdf

Osakkeenomistajien kokous, jossa äänestetään ehdotetusta liiketoimintojen yhdistämisestä 23andMe: n kanssa, pidetään 10. kesäkuuta 2021.

SPAC-operaatioissa on yleensä keskeistä

-laadukas johto ja taustajoukko (molemmissa)

-ostokohteella  on reippaat  kasvunäkymät valtavilla markkinoilla ja

-ostokohde on ensimmäisiä "liikkujia"  ko. markkinalla omaten riittävän vallihaudan.

VGACin käyrä nyt (tunnus muuttuu MA:ksi, jos fuusio toteutuu). Do your own homework.

 

PS. Joku tässä ketjussa näyttikin jo 5.2 ostaneen VGACia "Ostettu VGAC @16.05", no, nyt samaa tavaraa saisi kympillä.

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi - 2.6.2021 12.01

Surffausta Ameriikan aalloilla. Lainelautailija eli surffaaja odottaa aaltoa merellä laudan päällä maaten, ja alkaa sopivan aallon lähestyessä meloa käsillä kohti rantaa. Sopivalla hetkellä surffaaja nousee seisomaan laudalle ja kiitää aallon mukana jonkin aikaa.

 

Näytä koko viesti