Olet täällä

Tekninen analyysi - 18.1.2022 02.13

Heikin Ashi 4.12.2021, 14:29 kirjoitti:

Todella jännän äärellä tosiaan ollaan pitkän trendin osalta pitkästä aikaa.

New Yorkin  pörssin uusiylin-alin indikaattori ja siihen liittyvä RSI antoi juuri marras-joulukuun vaihteessa  MYY-signaalin. Edellinen myy tuli helmikuulla 2020 ja osta-käsky toukokuulla 2020. Niillä on menty kivasti tähän asti.

NYSEeen tuli siis yllä mainittu pitemmän trendin korkki kiinni eli myy-käsky viime marras-joulukuun vaiheessa 18  kuukautta jatkuneen Fedin ryyppyjen avittaman selkeän ja suoraviivaisen nousuhumalan  päätteeksi ja sen jälkeen on hoiperreltu  hyvin epävarmasti sivulle, mikä ilmenee oheisesta ajantasaiskuvasta. Todettakoon, että runsaan juopottelun lopettaminen johtaa usein  vieroitusoireyhtymään tai jopa juoppohulluuteen. Krapulaan verrattuna oireet ovat paljon pahemmat ja monimuotoisemmat. Vieroitusoireina esiintyy unettomuutta, levottomuutta, pahoinvointia, ahdistusta, vapinaa, hikoilua ja sydämentykytystä. Juoppohulluudessa esiintyy lisäksi näkö- ja kuuloharhoja, kuumetta, kouristuksia ja vihaisuutta. Pieniä harmaita miehiä – ja vaaleanpunaisia elefanttejakin – voi näkyä. 

Vieläkö tulosjulkistuskausi jaksaa pitää juhlijaa pystyssä, sen näemme kohtapuolin.  Iso kuva viittaa siihen, että nyt kannattanee olla tarkkana, mitä nauttii  (=ostaa), jos jotain nauttii ja käydä vielä läpi, onko  jo hankittu baari koostumukseltaan tulevaan sopiva.  

USA:n markkinalla on kuulemma 3-4 biljoonaa  USD "ylimääräistä likviditeettiä", joka yrittää etsiä jostain tuottoa. Teknojen romahdettua (muutamaa megaa lukuun ottamatta, jotka ovat pitäneet indeksejä ylhäällä) , esim. kiinteistösektori näyttää pitäneen hyvin pintansa ja saattaa pitää jatkossakin, ihminen kun on sosiaalinen eläin ja varsinkin jos pandemia hellittää.

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kauppalehden hupaisat sijoitusjutut ja -vinkit - 14.1.2022 02.14

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Heikin Ashi kirjoitti:

Voiko yhtiö olla rajussa alennuksessa, jos pienikin tulospettymys voi johtaa rajuun kurssilaskuun? 

 

Totta kai. Riippuu keneltä kysyt.

Tässä kysyttiin samalta eli Kauppalehdeltä. Niiden nyt mieluusti tarttis muodostaa siellä toimituksessa ensin jokin perusteltu kanta asiaan (tai tuoda eroavat näkökannat esiin samassa jutussa), kun näitä firmoja syynäävät ja palkka siitä maksetaan, että onko jokin paperi juuri nyt tosiaan jo rajussa Alessa vai onko raju Ale vasta tulossa. Jos asia on kovin epäselvä, niin kuin näyttää, niin ehkä ei näin rajuja otsikoita suuntaan ja toiseen (ainakaan peräkkäisinä päivinä), kiitos. laugh

Mitä Kauppalehden touhuiluun muuten tulee, niin juttujen lopussa olisi tarpeen  myös mainita omistavatko ko. toimittajat  ko. papereita vai eivät .Ilmeisesti Kauppalehti ei sitä vaadi., kun täällä takahikiällä ollaan ja periaatteet sen mukaiset.

"toimittaja ei omista ko. yhtiön osakkeita",
"toimittaja omistaa xx kpl ko. yhtiön osakkeita".

Erikoinen ja laaja sensuuri Kauppalehden keskustelupalstalla sen sijaan näköjään kukoistaa:

"Sopimattomat aiheet
Kauppalehti katsoo, että seuraavat aihepiirit eivät sovi sen verkkosivuille, joten niitä käsittelevät ketjut ja viestit poistetaan:

  • Rotu-, maahanmuutto- ja ulkomaalaisasiat, niihin liittyvät uutiset ja tuomiot
  • Väkivalta- ja seksuaalirikokset, niihin liittyvät uutiset ja tuomiot
  • Vihapuhe, sen kommentointi ja siihen liittyvät uutiset sekä tuomiot
  • Seksi ja seksikauppa, niihin liittyvät uutiset ja tuomiot
  • Uskonnot, uskontokuntien erot, niihin liittyvät uutiset
  • Moderointipäätösten kommentointi"

 

Esim. Maahanmuutosta on kyllä kovasti juttuja lehdessä, liittyyhän se olennaisesti talouteen, mutta lukijoiden keskustelu aiheesta on näköjään ollut jo pitkään ankarasti ja täysin  kielletty.

Kauppalehden toimituksen tietoon: Suomessa sananvapaus on kuulemma turvattu perustuslaissa  ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa. Sananvapaudella on kuulemma keskeinen rooli demokraattisessa yhteiskunnassa. Sananvapauteen kuulemma kuuluu mielipiteiden ilmaisu, vastaanottaminen ja jakaminen ilman ennakollista puuttumista. Sananvapauteen kuulemma kuuluu kärjekkäiden, provosoivien ja jopa loukkaavien ilmaisujen esittäminen, kunhan ei ylitetä sitä, mitä voidaan pitää yleisesti hyväksyttävänä.

 

 

Näytä koko viesti
Kauppalehden hupaisat sijoitusjutut ja -vinkit - 14.1.2022 12.34

Kilppari kirjoitti:

Olisit voinut antaa ne yhteiset yhtiöt, kun kaikki ei varmaan ole tilaajia.

 

En viitsinyt niitä eli maksullista sisältöä  jakaa, kun enkä tykkää joutua asiasta syytteeseen: maksumuurin takana olevien lehtijuttujen  kopiointi ja niiden edelleen levittäminen ilman oikeuksien omistajan lupaa kun on tietääkseni kiellettyä. 

Mutta eurolla taitaa kuukaudeksi päästä näkemään näitä ihmeellisiä sijoitusvinkkejä ihan päivittäin. En kyllä ole ollenkaan varma ovatko ne euron väärttejä kuukauden ajalta  eli onko se tässä tapauksessa järkevä ja tuottava sijoitus.. Voi nimittäin tulla nopeasti pää kipeäksi, kun näitä sekavuuksia silmäilee, ja pitää lähteä ostamaan apteekista HOTA-pulveria  hiukan isommalla summalla.laugh

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.1.2022 01.35

Ostin toisen kerran Suomeen rantautuneesta teknologiayhtiö Odasta sapuskaa ja homma on toiminut vallan mainiosti ja sen jälkeen hankin Odan osakkeita  takaoven kautta (Kinnevik). Samalla tuli vähän muutakin erittäin kiinnostavaa. laugh

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008249393.html

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.1.2022 06.32

Casteliero kirjoitti:

 

Heikin Ashi kirjoitti:

Joko kaikki kryptovaluutoilla kauppaa reippaammin käyvät ovat pakkaamassa laukkujaan kohti Portugalia?

 

Miksi? Mitä siellä on?

 

Maasta tiettävästi  aina  löytyvän  lämmön ja auringonpaisteen  lisäksi HS kertoo tänään, että "Portugali ei verota kryptovaluuttojen ostoa, myyntiä tai käyttöä".

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.1.2022 04.33

Joko kaikki kryptovaluutoilla kauppaa reippaammin käyvät ovat pakkaamassa laukkujaan kohti Portugalia?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 11.1.2022 10.08

Jos vaihteeksi pistäisi tänne  jonkun meitä huomattavasti osaavamman ja taitavamman kaupankävijän kauppoja viime ajoilta.laugh

USA:n edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi  81 v. on kova täti tekemään osakekauppaa.  Joulukuussa hän  on ostellut jokusen firman calle optioita reippaanlaisella määrällä taaloja.. Tädin korona-ajan sijoitukset (mm. tesla, apple, nvda, ab, msft) ovat muuten  onnistuneet vallan mainiosti (tuotto miljoonia). yes Mites Suomen eduskunnan puhemiesten talous- ja sijoitusosaaminen, heistä tuskin kukaan on kuullutkaan calle optioista, todennäköisesti ei moni kansanedustajakaan? sad

 

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi - 11.1.2022 09.20

Nyt alkais sitten  olla aika markkinalla pompata vaihteeksi ylös, jos aiotaan jatkaa hyvin muodostuneessa putkessa pysymistä.laugh

Näytä koko viesti
Ennustukset tulevalle vuodelle - 9.1.2022 02.44

Nasdaq-indeksin sisällä on tapahtunut jo pitkään kiinnostavia asioita ja liikkeitä.  Painoltaan suuret yhtiöt, kuten AAPL, MSFT, GOOGL, NVDA, ovat pontevasti pitäneet indeksiä ylhäällä, mutta indeksin sisällä on tapahtunut kova romahdus: noin 40 % indeksiin sisältyvien yhtiöiden kursseista on romahtanut vähintään 50 % 12 viime kuukauden huipuista. Vain 27 % osakkeista villettää tällä hetkellä yli 50 päivän liukuvan keskiarvon. Nasdaqin 100 markkina-arvoltaan suurimmasta osakkeesta 53 % on yli 50 päivän  liukuvan. Toivotaan, että isot jaksavat pitää vielä uskoa yllä, sillä ennustan, että toisessa vaihtoehdossa voipi alkaa tapahtua...

Kaiken kaikkiaan USA:n markkinalla on ollut syksystä lähtien kovaa rotaatiota käynnissä ns. kasvupapereista ns. suojasatamiin, joka näkyy yhtiötasolla oheisissa graafeissa: monet "tähdet"  ovat  romahtaneet, mutta esim. vanhat tutut KO, PEP, PG ja CVS ovat jaksaneet nousta.

https://stockcharts.com/freecharts/candleglance.html?UPST,DOCN,AFRM,NET,DLO,DOCU,ZM,TDOC,KO,PEP,PG,CVS|C|0

Mutta ei huolta, kaikki kansalaiset lopulta saavuttavat tavoittelemansa täydellisen omavaraisuuden sekä  taloudellisen ja muun riippumattomuuden ja  vapauden.

Se saavutetaan kahden metrin syvyydessä maan alla. Vasta siellä ihminen on täysin omavarainen.

Näytä koko viesti
Dippiostamisen peruskurssi - Buy the dip - 7.1.2022 08.59

Bingo53 kirjoitti:

 

Tänään käynyt alimmillaan 226 tienoilla, joten näytti olevan ostorajoissa. Selkeä hammeri tälle päivälle. Laitoin ostomääräyksen sisään dippiostamisen hengessä.

Onko näiden veivaaminen hyödyllistä? Onko rahan ansaitseminen hyödyllistä - siinäpä pulma? Ekonomisti tarjoaa vaihtoehdoksi olla jouten - olen mieluummin dippikurssilla.

Jos sä ostat hintaan 226 COINia ja ja jos se sattuis lähiaikoina ponnahtaan vaikka  lukemaan 340 ja myyt sitten ja saat  nopeasti voittoa 114   sä olet harrastanut tosiasiassa vientitoimintaa ja hankkinut Suomeen erittäin arvokkaita vientituloja, joista sä maksat  kivasti veroja  ministeri Saarikolle, jolla tämä sitten palkkaa koronahoitajia sairaaloihin, opettajia kouluihin yms. kivaa ja tarpeellista.

Voiko tämän hyödyllisempää toimintaa yhteiskunnalle olla??? Musta tuntuu, että se on ainakin paljon hyödyllisempää kuin useimpien ekonomistien puuhat. laugh

Näytä koko viesti