Olet täällä

Yhdistelmärahastot - 17.1.2022 02.15

Esim kunnat sijoittaa yhdistelmärahastoihin ihan isojakin summia, koska pelkästään osakepaino on liian riskialtista voimassa olevan määritelmän mukaisesti. Julkisten organisaatioiden sijoituspolitiikka on yleensä julkista tietoa ja valitettavasti siellä mainitaan usein esim "mahdollisimman pieni riski". Sitten varainhoitaja, jolle on delegoitu oikeus päättää mihin sijoitetaan tämän politiikan mukaisesti, myy jotain yhdistelmärahastoa missä karmeat kulut.

Erään julkisen organisaation sijoitustuottoihin perehtyneenä ne on aika surullista luettavaa.

Näytä koko viesti
Maakuntamalli. Rahoitusmallin sudenkuopat. - 14.1.2022 03.23

Tässä kannattaa muistaa, että kunnat ovat velkaantuneet pahasti lähinnä soten takia. Velat kuitenkin jäävät kuntaan, vaikka sote lähtee.

Näytä koko viesti
Huhtamäki - 10.1.2022 04.53

Tinggeli kirjoitti:

Eikös nuo kriittiset tiedot ole yleensä luotettavasti backuppina tuon luokan yrityksissä ja siten palautettavissa kohtuu helposti ja nopeasti. Siten tietojen kryptaus ei ole kovin suuri ongelma. Suurempi ongelma on, jos tiedot on imuroitu ja mm. yrityssalaisuuksia uhataan paljastetavan julkisesti. Sen estäminen voi tulla kalliiksi.

Käytäntö ja teoria on täysin eri asiat. Helposti ja nopeasti palautus ei ainakaan tapahdu. Niitä järjestelmiä on niin paljon ja niiden eri osasia, että palautus voi olla mahdotontakin. Riippuu täysin mihin asti on ympäristössä päästy.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.1.2022 04.38

Aki Pyysing kirjoitti:

Tuomas Malinen sopii hyvin joukkoon. Itse olen raivoissani lähinnä täysipäiselle kansanosalle, joka suhtautuu Maliseen positiivisesti, koska se on eurokriittinen. En Maliselle. Kyllä se ottaa mielenterveyden päälle, jos ennustaa viisi vuotta putkeen maailmanloppua, joka ei sitten vaan suostu tulemaan.

Älä nyt, Malinen on kertonut tehneensä todella kovat rahat shorttaamalla ennen finanssikriisiä. Varmasti seuraavankin kriisin jälkeen kertoo shortanneensa juuri ennen sitä kriisiä.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 10.1.2022 09.06

Minulle aukesi eilen ensimmäistä kertaa evästeasetukset-banneri, olikohan tämä uusi juttu sivustolla. On muuten melkoisen epäselvä laitos, siinä ilmeisesti pyydetään suostumusta oikeutetun edun käyttöön, mikä nyt ei ole edes mahdollista. Muutenkin ainakin minun selaimella sitä on aika haastava edes lukea, sillä tekstikenttä keskellä on niin pieni.

Ehkä hieman kehittämistä olisi tässä.

edit: tai uudestaan tarkastelemalla itseasiassa voi vastustaa ("kiellä") oikeutettua etua, ei antaa suostumusta.

Näytä koko viesti
Onko päiväkauppa/treidaus hyödyllistä? - 9.1.2022 12.36

Vaikka suurin osa treidaajista häviääkin rahaa, niin he maksavat välittäjille paljon maksuja. Tämä mahdollistaa alemmat hinnat myös muille kauppiaille. Eli toiminta on siinä mielessä myös yleishyödyllistä.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 5.1.2022 10.39

Hoho olipahan surullinen kolumni. Mikä klovni aloittaa argumenttinsa tällä ja kuvittelee jonkun ottavan kirjoituksen vielä tosissaan? Vai onko tämä satiiri?

Kun Seura-lehti paljasti vuonna 2018, että Veikkaus sijoittaa rahapeliautomaatteja eniten köyhille alueille, seurasi skandaali. Sen jälkeen Veikkaus on saanut kimppuunsa erään kotimaisen internetin kummallisimmista hörhöpiireistä, joka on ajavinaan erityisesti peliriippuvaisten asiaa.

Veikkaus-kultin ydin koostuu toimistotyöläisistä, joita yhdistää patologinen kiinnostus ”vaurastumiseen”. He uskovat asiaansa niin kovin, että istuisivat varmasti sen puolesta Mannerheimintiellä, elleivät köyhät olisi tuoneet kadulle hiekkaa jalkapohjissaan.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 4.1.2022 03.17

Ainakin tässä podcastissa mainitaan Suomen regulaatiosta liittyen Kindrediin. Itse ymmärsin näistä puheista juuri nykytilanteen, pääosa toki koskee Hollannin markkinalta vetäytymistä. https://www.youtube.com/watch?v=Kn92rvV7eMw&t=2141s

 

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 4.1.2022 12.50

Kyllä nämä markkinoiden muutokset on jo aikoja sitten käsitelty esim pelialan podcasteissa. En jaksa uskoa, että Suomen markkinalla olisi mitään vaikutusta tässä vaiheessa osakekurssiin.

Näytä koko viesti
Kempower - 13.12.2021 04.07

Siitä vaan ostamaan kaupankäynnin alettua lisää, jokainen sai pikkasen jo alennuksella sitä etukäteen. Oliko tavoitteena pikavoitot? Harmi, se ei ole ipojen tarkoitus.

Näytä koko viesti