Olet täällä

jarree

jarree

  • Liittynyt 30.7.2014
  • 43 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.5.2018 16.52

Mutta eihän tuo ole mikään perustelu. Oravannahat will be so relevant ... there will be no reason to have the fiat currencies. Onko vakuuttavaa?

Bitcoin ei voi koskaan toimia laajasti käytettynä valuuttana, sen deflatorisen luonteen vuoksi. Inflaatio on paitsi liian suurena huono asia, myös pienenä tarpeellinen talouden kannalta.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.2.2018 22.58

Kuuntelin yle MOT:n ohjelmaa Lotta Svärd säätiöstä (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/02/26/vain-murto-osa-upporikkaan-lott...) ja siinä mainittiin 80 miljoonan omaisuudesta joka on lähinnä asunnoissa. Heräsi kysymys onko sille jokin syy, että säätiöiden omaisuus tuntuu olevan usein juuri kiinteistöissä ja nimenomaan sijoitusasunnoissa? Onko (yleishyödyllisten) säätiöiden verovapaus tekijä, joka ohjaa jotenkin varat juuri asuntoihin esim osakkeiden sijaan?

Ruotsissa sijoitusbloggaajille tuomioita kurssimanipulaatioista - 22.1.2018 14.28

Ihan rehellisesti sanottuna en edes tajunnut että tuo voisi olla laitonta. Ymmärrän jos jotenkin liittyy ko yritykseen (muutenkin kuin pienomistajana) tai myy analyysejään, mutta kuvittelin, että nettiin nyt saa kirjoittaa mitä haluaa ja vastuu on lukijalla. Jos katsoo millaisessa psykoosissa noita kryptoja esim lobataan niin eikö se sitten ole markkinamanipulaatiota? Sijoitustiedon osalta tämä rajoittuu sagafursseihin, mutta jos katsoo isompia alustoja niin esim redditissä vote-manipulaatio r/bitcoin jne.

"Jos blogiteksti on harhaanjohtava ja tarkoituksena on ollut ostaa halvalla ja myydä kalliilla, niin se voidaan katsoa rikokseksi", sanoo syyttäjänä toimiva Jan Leopoldson.

On kyllä melkoisen lavea lause. Eikö yleensä aina ole tarkoitus ostaa halvalla ja myydä kalliilla. Onko Suomen lainsäädännössä sama tilanne?

Technopolis - 12.12.2017 12.58

Sponda on polkenut vuokria Tampereen keskustassa melko huolella, kun niillä saneerattiin yksi rakennus ja piti hankkia uusia asukkeja. Tulijoita oli mm. tuosta juuri valmistuneesta toisesta Technon putiikista. Aiemmin Techno vastasi myös kilpailuun melko aggressiivisesti senkin kampuksen osalta, jotta vuokrausaste pysyi korkeana.  Tuo mainostettu 34% esivuokrausaste tuosta uudesta investoinnista on ilmeisesti pelkkä Solita (joka on nyt Spondalla). Toki rakennus valmistuukin vasta 2 vuoden päästä. Mutta tuntuu näin sivusta seuranneena, että kilpailu lisääntyy enemmän kuin kysyntä.

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 19.5.2017 21.18

Eikö tämä silloin tarkoita sitä, että näiden materiaalien käyttö on enimmäkseen jossain muualla kuin akuissa? Grafiittia on määrältään enemmän akuissa kun litiumia. Vai miksi juuri litiumiin löytyy instrumentteja?

Jaaniin luin vähän väärin eihän siihenkään oikein ole instrumentteja :)

 

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 19.5.2017 11.12

Morjes Timo. Kommenttina tuohon Litium-juttuun. Kun erityisesti pohdittiin akkumateriaaleja, niin litium-ioni akkuhan koostuu kahdesta osasta, anodista ja katodista joiden välillä ioni liikkuu eri suuntiin, joko purettaessa tai ladattaessa virtaa. Käsittelit jutussa katodin valmistusaineita (litium), anodi taas valmistetaan yleensä grafiitista.

 

While the average cost of an anode is 30% of a battery, graphite is 50% of the anode cost equating to 15% of the cost of a cell.

Meanwhile, the average cost of the cathode is 40% with lithium being  50% of the cathode cost, equating to 20% of the cost of a cell (before the Q1 2016 price spike).

http://benchmarkminerals.com/elon-musk-our-lithium-ion-batteries-should-...

 

Hiutalegrafiitin hinnan odotettiin nousevan jyrkästi joitakin vuosia sitten (kun itse perehdyin asiaan muista syistä) akkujen kysynnän kasvaessa. En ole kyllä seurannut sen tarkemmin onko niin käynyt, tai onko siihen sijoittamiseen edes olemassa jotain instrumentteja.

edit: joo taidan olla myöhässä asian kanssa, piikki tapahtui tuossa 2011-2013 välillä ja näköjään laskenut sen jälkeen.

 

Technopolis - 7.3.2017 0.08

Onko joku (Aki?) menossa yhtiökokoukseen 23.03.2017? Itseäni hieman kiinnostaisi, koska yhtiön johto tosiaan ei vedä kovin sijottajaystävällistä linjaa ja ei raaski tästä lapusta oikein luopuakaan, kun toivo paremmasta elää. Ehkä ainakin saisi sen toivon kadotettua paikan päällä :)

Bitcoin - 26.2.2017 17.59

Eikö pokerisaitit joudu ottamaan/ottavat valuutanvaihtokustannuksia talletuksista? Bitcoinin arvo heilahtelee niin paljon, että eikö tuossa suojaus tule maksamaan asiakkaille todella paljon? Tuskin pelit kuitenkaan pyörivät bitcoineilla.

Lisäksi sanottakoon vielä, että bitcoinilla jo nykyään voidaan ostaa huumeita, aseita ja ties mitä riippuen keneltä kysyy. Jos tuohon axis of eviliin liitetään vielä uhkapelit, niin voi jossakin maissa lainsäätäjät innostua.

THQ Nordic - 8.11.2016 18.49

Jaa mielenkiintoista. THQ oli tosiaan toisella mantereella toiminut pelikehittäjä mikä ajautui konkurssiin. Tämä kyseinen firma taisi ostaa huutokaupassa jotain pelisarjojen oikeuksia, joskin ei käsittääkseni mitään tunnetuimpia ja lisäksi oikeudet THQ brändiin. Yrityksen nimi vaihdetaan pari kk ennen listautumista THQ Nordiciksi. Vaikea sanoa onko tällä brändillä varsinaisesti mitään arvoa enää.

Melkoisen epäseksikäs kieltämättä, sillä nopeasti selaamalla kategoria ei myöskään pelien osalta ole kovin seksikäs. Yleensähän pelikehittäjillä bisnes on sellaista, että muutamat pelit takovat kovaa tulosta ja loput turskaa, mikä tekee alasta todella ailahtelevaista. Sen sijaan tällaisilla firmoilla mitkä ikään kuin ylläpitävät olemassa olevia pelisarjoja, tulos on paremmin ennakoitavissa.

 

 

Brexit - 4.7.2016 13.21

Nyt alkaa jo mennä vähän koomiseksi: Brexitiä ajanut Nigel Farage eroaa puolueensa johdosta

 

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001213172.html