Olet täällä

EcoUp Oy - 12.9.2021 07.54

Inderesin rapsassa arvo haarukassa 48-71M ja listautumishinnalla 52M.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.9.2021 11.57

Casteliero kirjoitti:

 

Meuro kirjoitti:

Ensin Fidelity heitti ennustuksen 100M per Bitcoin ja nyt jopa 1 miljardia per pitko.
Jos ei muuta, niin kovasti ainakin haluavat pumpata säkkejään..

https://www.coinspeaker.com/bitcoin-worth-1-billion-2038-fidelity/

 

En minä pidä tuota ollenkaan mahdottomana. Toki en vielä kovin hyviä kertoimia tuosta tarjoaisi, mutta ihan mahdollista. Se kasvu tulee todennäköisesti seuraavan 5 vuoden aikana olemaan ihan älytöntä verrattuna siihen, mitä se nyt on ollut. Muistan jostain kuulleeni ihan lähipäivänä, että tällä hetkellä instikat omistaa 2% kryptoista (tai Ethereumista), mutta vastaavat 80% DeFin liikenteestä. Mitä se sitten on, kun 2% onkin 30% tai 50%?

Samalla tavoin se ilmenee erilaisista kyselyistä. Niitä järjestää esim Fidelity ja omat tahot yksityisille. Näissä on järjestään ollut 40-80% vastaajista sitä mieltä, että seuraavan vuoden aikana aikovat ostaa kryptoja. Se kiinnostus on valtavaa, mutta sääntelyn epäselvyys pitää vielä portteja kiinni.

Ethereumin puolella esim steikkaukseen (https://cryptoquant.com/overview/full/600?window=day) ja DeFiin (https://defipulse.com/) lukittujen kolikkojen määrä kasvaa kokoajan ja samalla myytävät kolikot lähtee pörsseistä. Viimeisen vuoden aikana pörsseissä olevien Ethereiden määrä on laskenut 26 miljoonasta alle 19 miljoonaan, ja laskee kokoajan (https://cryptoquant.com/overview/full/278?window=day). Ja samalla Ethereitä burnaillaan vielä pois kierrosta (https://watchtheburn.com/). Ja käyttäjämäärätkin kasvaa kokoajan (https://etherscan.io/chart/address). Ei ihme, että kurssit nousee. 

Ja tämä siis käytännössä kaikilla hyvillä projekteilla. Ei minua ainakaan yllätä, jos 5 vuoden sisään Bitcoin on miljoona euroa ja Ethereumistakin joutuu maksamaan 200 000€ kappaleelta.

Meillä tulee todennäköisesti olemaan paljon pettyneitä ihmisiä tuon 5 vuoden sisään. Osa on niitä, jotka manailee että ois pitänyt sillon sijoittaa ajoissa kun niistä puhuttiin. Ja osa niitä, jotka manailee sitä että tulipa myytyä liian aikaisin ja otettua 10x voitot, kun olisi voinut ottaa 1000x voitot. Minua ainakin harmittaa jo nyt, että "joudun" myymään omia Ethereitä liian aikaisin, mutta minulla on niille käyttöä ja tarvetta, niin se nyt menee noin. Mutta jätän toki vielä noita säästöön myös kasvamaan arvoaan, kaikkia en myy.

edit: liian myöhä ajatella mikä luku on mikäkin, uusi yritys huomenna :D

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot - 5.8.2021 09.13

Erikoisin kohta Smart-rahastojen markkinoinnissa on mainosvideon loppupuolella. Siinä todetaan, että Smart-rahastot ”tarjoavat perinteisiä rahastoja tai indeksisijoittamista parempia tuottoja pitkällä aikavälillä.”

Tässä kohtaa piti hieraista silmiä, mutta todella: videon tekstit ja kertojaääni eivät viittaa esimerkiksi ”parempiin tuotto-odotuksiin”, vaan lupaavat ”parempaa tuottoa pitkällä aikavälillä”.

Ihan kova lupaus kun rahaston kustannukset on 0,96%. Onneksi pitkällä aikavälillä olemme kaikki kuolleet.

Näytä koko viesti
Astralis - 29.7.2021 08.58

Anssi A kirjoitti:

 

jarree kirjoitti:

Mainitsit nuo revenue-sharet. Kaikki turnausjärjestäjät (poislukien pelitalot kuten Riot ym, koska he tienaavat pelien sisäisellä mekanismilla) tekevät myös aikamoista tappiota. ESL itseasiassa onnistui pienentämään tappioitaan viime vuonna, koska covidin takia ei pystytty järjestämään skaboja lanissa.

 

Ok, eli CS:ssä Astralis ei turnauksista/sarjoista siis tienaa mitään? (Palkinnotkin varmaan pitkälti menee pelaajille?)

CS:ssä palkinnot menee pelaajille ja koutsille, tyyliin 5% voi mennä organisaatiolle. Mutta tuo revenue-share menee organisaatiolle (edit: siitäkin 15% menee näköjään pelaajille!). Astralis on partneri Blast pro seriessissä ja ESL pro leaguessa. Näistä tulee kyllä tuloja, mutta koska molemmat näistä organisaatioista tahkovat tappiota, niin nämä tulot ovat mielestäni aika epävarmoja. Loputtomiin nämä turnausjärjestäjät eivät voi tappiolla pyöriä ja siinä on sitten revenue-sharekin vaakalaudalla. CS-ekosysteemi eroaa siis aikalailla esim LEC:stä, joka on Riotin pyörittämä liiga ja kerää tuloja myös pelin sisältä. Mielestäni mikään "iso" cs-organisaatio ei pyöri voitolla tällä hetkellä. Lähinnä koska pelaajien palkat ovat niin tähtitieteellisiä ja koko alan ansaintalogiikka on vähän hakusessa. Esimerkiksi merkittävä osa tuloista voi organisaatiolla tulla pelaajien myymisestä, buyoutit ovat luokkaa sadoista tuhansista miljoonaan yhden pelaajan kohdalla.

The Astralis Group reported an annual loss of $2.3 million for 2020, citing the impact of the coronavirus pandemic.

The publicly-traded Danish company did report a slight revenue increase to $8.3 million in 2020 from $7.8 million the previous year. That included $5.9 million in revenue from Astralis’ Counter-Strike: Global Offensive team, while its LEC franchise generated $1.3 million and it’s FIFA team $240,000.

CS:stä näyttää kuitenkin tulevan valtaosa liikevaihdosta.

Pro leaguen revenue share menee näin:

I. Pro League revenues are shared in the following way:
A. 15% of the Revenues are retained by the Agency
B. Of the remaining 85%, 25% are shared with the eligible Partner Teams
C. After deduction of all operating costs 65% of the profits are shared with Partner
Teams
II. Circuit Event revenues are shared in the following way:
A. 15% of the Revenues are retained by the Agency
B. Of the remaining 85%, 5% are shared with the eligible Partner Teams
C. After deduction of all operating costs, 10% of the profits are shared with Partner
Teams
III. Each Partner Team’s individual revenue share is based on the number of events
attended, competitive results and viewership.

 

Näytä koko viesti
Astralis - 29.7.2021 05.44

Lähes koko esports-ala tekee hirveetä turskaa ja melkein koko arvo perustuu siihen, että jonain päivänä siitä puhkeaa uusi NFL tai vastaava. Tätä on jo 20 vuotta odoteltu, että juuri kohta se tapahtuu. Ongelmana näissä on, että brändiuskollisuus ei ole läheskään sitä luokkaa kun perinteisissä lajeissa. Esim TPS voi vaihtaa jokaisen pelaajan ja turkulaiset on silti innoissaan. Astraliksessa kun pelaajat vaihtuu, niin kaikkoaa fanitkin. Samoin menestys, sitä on tultava tai ketään ei kiinnosta. Ei ole sellaisia paikallisia faniryhmiä, jotka pitää bisnestä elossa ja soittaa rumpuja peleissä, kunhan saadaan kauden toinen tasuri.

Astraliksen cs-tiimissä on juuri tämä vaara. Kaikki pelaajat ja koutsi oli huhujen mukaan lähdössä pois jengistä. Tällöin jäljelle jäisi arvosta vain murto-osa. Nyt ne teki 3v jatkosopparin IGL:nsä kanssa, joka ei varmasti tullut halvaksi. En usko, että saavat pidettyä edes kaikkia jäljellä olevia muita pelaajia ja vaikka saisivatkin, ei menestys ole taattu. Mainitsit nuo revenue-sharet. Kaikki turnausjärjestäjät (poislukien pelitalot kuten Riot ym, koska he tienaavat pelien sisäisellä mekanismilla) tekevät myös aikamoista tappiota. ESL itseasiassa onnistui pienentämään tappioitaan viime vuonna, koska covidin takia ei pystytty järjestämään skaboja lanissa.

Koko esports-ekosysteemi on niin heikossa tilassa, että en koskisi siihen pitkällä tikullakaan sijoittajana. Muistaakseni Astralis tekee myös ihan hyvin tappiota, mutta en ole tätä nyt uusista luvuista varmistanut.

 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 16.7.2021 01.14

Hienoa että sait lopulta rahat! Minä lähinnä pokerivuosina muistan taistelleeni likviditeettiongelmissa olevien saittien kanssa kotiutuksista. Mutta tällaista touhua en kerta kaikkiaan voi ymmärtää. Selvisikö sinulle nyt edes lopulta, että mistä tässä koko hommassa oli kyse?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 5.7.2021 10.43

Myin 8kk sitten ostetut eQ:t. Todella laatuyhtiö, mutta yli 100% nousun jälkeen alkaa olla jo aika rajuissa hinnoissa. Jotain yrityskauppaa tässä varmaan spekuloidaan, muuten vaikea nähdä noin kovia arvostuskertoimia.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 7.6.2021 10.14

Petteri on tainnut poistaa tuon twiittinsä. Mahtoikohan saada millaista palautetta asiasta? Se vähä mitä olen twitteriä seurannut asian tiimoilta, niin Veikkaus saa siellä kyllä enemmän lokaa kuin kiitosta.

Näytä koko viesti
Netum - 2.6.2021 10.43

Farseer kirjoitti:

Miksi hitossa Nordnet on ottamassa tästä 40€ välityspalkkiota jos myyn?

Myin itse ja näytti tuota 40€. Uskon kuitenkin että se on joku bugi tai tuon saa korjattua jälkikäteen jos se veloitetaan.

Näytä koko viesti
Nordnet listautumisanti - 31.5.2021 12.43

Nyt näköjään päivitetty uutista

Euromääräisen rahaston vuosittainen hallinnointipalkkio on 0,49 prosenttia. Ruotsissa Nordnetin vastaavan rahaston hallinnointipalkkio on 0,40 prosenttia.

Hohhoijaa.

Näytä koko viesti