Olet täällä

Eduskuntavaalit 2023 - 18.3.2023 07.13

Aki Pyysing kirjoitti:

Äänestyspäätökseni valmistui, kun kävin kuuntelemassa pormestaria ja Pursiaista. Missioni oli selvittää, ymmärtääkö Heikki, että osa tulevista kollegoistaan eivät välttämättä ole niitä eskimoheimon kovimpia kairaajia, mutta joiden kanssa pitää silti tulla toiimeen, jos aikoo saada jotain aikaan. Hupaisaa oli, että Vartiainen sanoi Pursiaiselle kaiken, mitä mie olin meinannut kysyä.

Pursiainen on taantunut kaikkien omien projektiensa mentyä vituiks joksikin twitterin Jani Mäkelä tasamäärällä kromosomeja -tason viisastelijaksi. Se on ihan sama kuinka viisas olet, vaikuttavuus politiikassa saadaan yhteistyön avulla.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 3.3.2023 09.37

TuuriTuuli kirjoitti:

 

Inspired kirjoitti:

Omasta mielestä tämä uudistus on hyvästä, jos se lisää oletettavasti turvallisuutta. Alkuun kirosinkin, että ei helevata pääseekö ollenkaan sisään kun normikirjautumista ei ole. Mutta Nordnet sovellus auki->skannaa Qr koodi ja pääset sisään, ekalla kertaa toki pankkitunnuksilla sisään, mobiilivarmennetta ei tarvii mihinkään.

 

Sori haudankaivuu, mutta onko tuo tosiaan noin: Kännyssä sovellus, sovelluksella QR-koodin skannaus, sitten ollaankin tekemässä kauppoja ilman salasanoja tai mitään? Kuulostaa huonolta idealta, sillä kännykkä on paljon todennäköisempi joutua vääriin käsiin perjantai-iltana pöydän kulmalta kuin keltainen salasanamuistilappu kotona päivät pitkät kököttävän tietokoneen ruudun reunalta.

No sun pitää tietysti kirjautua sinne kännykkäsovellukseen myös siinä vahvistaessa, sormenjälki kätevin. Eli tämä on ihan normaali 2FA.

Näytä koko viesti
Inderesissä osaketta suositellaan vähentämään, mitä se tarkoittaa - 18.2.2023 01.56

Ei tarkoita että kurssi on huipussa. Tarkoittaa, että Inderesin mielestä tuotto/riskisuhde ei ole optimaalinen. Ei kannata liikaa tuijottaa noita suosituksia.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 17.2.2023 01.56

Innilator kirjoitti:

 

Kalle kirjoitti:

 

Raise Your Weapon kirjoitti:

Itse ihmettelen aina tuota anti-musk juttua kun miettii bisneksen kannalta. Monikohan muu on ollut mukana luomassa multimiljardi yhtiöitä 5,5 vuoden välein, jotainhan tuo tuntuu oikein tekevän kokoajan

 

Laskitko tähän mukaan uusimman? Kymmenien miljardien arvoisesta Twitteristä tuli miljardien arvoinen yhtiö alle kuukaudessa.

 

Mihin tämä perustuu? Twitterhän ei ole enää listattu. Onko samalla logiikalla WhatsApp arvoton?

Jotain osviittaa saa siitä kun pörssiyhtiöt joutuvat arvioimaan taseessaan olevia Twitterin osakkeiden käypiä arvoja. Esim https://www.axios.com/2023/01/29/fidelity-cuts-twitter-valuation-elon-musk

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.2.2023 05.05

Antti Hyppänen kirjoitti:

Suomalaisista alan toimijoista puheen ollen: yksi Bitcoin-skenen pioneereista, LocalBitcoins, lopettaa toimintansa. Palvelun suosio on käsittääkseni ollut viime vuodet kovassa laskussa todennäköisesti regulaation & DeFin vuoksi.

https://localbitcoins.com/service_closure/

https://www.finder.fi/IT-konsultointi+IT-palvelut/LocalBitcoins+Oy/Helsi...

Aika yllättävää ellei 2022 ole tapahtunut jotain dramaattista?

Näytä koko viesti
Cargotec - 2.2.2023 12.10

ttr kirjoitti:

Cargotecissä vaan ketuttaa se, että joka kvartaalilla on kertaluonteisia eriä. Kuinka kertaluonteisia ne on, jos niitä on koko ajan(?) Onneksi kassa sentään kertoo, että onko sitä rahaa vai ei.

Vähän sama tuon McGregorin divestoinnin kanssa. Kovasti on melua miten tästä tappiollisesta toiminnasta luovutaan hyvään hintaan, ei puutu enää kun ostaja.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 1.2.2023 04.00

Aki Pyysing kirjoitti:

Laitetaanpas lisäksi sitten kiitosta jaettuaini oikein kysymyskin: Löytääkö Nordnetin sivuilta jostain lukuina vuoden ylimmät ja alimmat kurssit yhtiöittäin? Ei siis pelkästään käyrästä tihrustamalla. Joskus löytyi, mutta nyt mie en enää löydä. Ehkä ne menivät murkan perheeseen saittiuudistuksessa?   

Painat osakkeen kohdalta Asetukset siitä kurssigraafin yläreunasta ja sieltä valikosta Kurssihistoria -valinta päälle. Siinä näkyy ylin ja alin eri periodeilla.

Näytä koko viesti
Terveystalo - 10.1.2023 04.49

28 miljoonan euron alaskirjaus hylätystä tietojärjestelmäuudistuksesta ja muu heikko suorittaminen on vienyt kurssin koko yhtiön historian pohjalukemiin. Soteuudistus ja yksityisen rooli jatkossa (kela-korvausten poisto) ym. tuo epävarmuutta mikä on mielestäni jo hinnoiteltu kurssiin, joten on tässä nousuvaraa kyllä. Inderesin foorumilla on hyviä mikrohuomioita ollut lääkäreiltä, jotka töissä puljussa. Eräs mm. mainitsi digivastaanoton olevan tietojärjestelmäongelmien takia lääkärille kannattamatonta, kun taas kilpailijalla menee 10-15min vähemmän kirjauksiin per asiakas. Vaikka kysyntäpuoli olisikin kunnossa, niin tarjonnassa on hankaluuksia.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.12.2022 09.22

Quote:

Haastattelussa Zhaolta kysytään, miksei Binancella ole tilintarkastajaa esimerkiksi Big-4-tilintarkastusyhtiöistä, joka voisi varmistaa Binancen taloudellisen vakauden ja antaa mielenrauhan sijoittajille. Tähän Zhao vastasi sanomalla, että Big-4-tilintarkastajat ovat niin tottuneita tarkastamaan yhtiöitä, etteivät ne välttämättä osaa tarkastaa kryptovaluuttapörssiä.

No huhuh. Varmaan joku Bahamalle rekisteröity nyrkkipaja (tms) onkin sitten parempi. Tästä tulee mieleen Wincapitan vyölaukkumies, jolta kyseltiin mustaa valkoisella ja vastaus oli "turhaa, ei kukaan jaksa sellaista".

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.12.2022 05.55

Antti Hyppänen kirjoitti:

Sitä mä en ihan ymmärrä, miksi Tesseract on deletoinut Twitter-tilinsä. Ovat myös poistaneet blogistaan sen postauksen, jossa puhuttiin noista ylivakuutetuista lainoista mihin esim. HS:n toimittaja Alex af Herlin tässä viittaa: 

https://twitter.com/alexafheurlin/status/1604032180291866625

Todistusaineiston poistaminen?

Näytä koko viesti