Olet täällä

jarree

jarree

  • Liittynyt 30.7.2014
  • 39 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 19.5.2017 21.18

Eikö tämä silloin tarkoita sitä, että näiden materiaalien käyttö on enimmäkseen jossain muualla kuin akuissa? Grafiittia on määrältään enemmän akuissa kun litiumia. Vai miksi juuri litiumiin löytyy instrumentteja?

Jaaniin luin vähän väärin eihän siihenkään oikein ole instrumentteja :)

 

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 19.5.2017 11.12

Morjes Timo. Kommenttina tuohon Litium-juttuun. Kun erityisesti pohdittiin akkumateriaaleja, niin litium-ioni akkuhan koostuu kahdesta osasta, anodista ja katodista joiden välillä ioni liikkuu eri suuntiin, joko purettaessa tai ladattaessa virtaa. Käsittelit jutussa katodin valmistusaineita (litium), anodi taas valmistetaan yleensä grafiitista.

 

While the average cost of an anode is 30% of a battery, graphite is 50% of the anode cost equating to 15% of the cost of a cell.

Meanwhile, the average cost of the cathode is 40% with lithium being  50% of the cathode cost, equating to 20% of the cost of a cell (before the Q1 2016 price spike).

http://benchmarkminerals.com/elon-musk-our-lithium-ion-batteries-should-...

 

Hiutalegrafiitin hinnan odotettiin nousevan jyrkästi joitakin vuosia sitten (kun itse perehdyin asiaan muista syistä) akkujen kysynnän kasvaessa. En ole kyllä seurannut sen tarkemmin onko niin käynyt, tai onko siihen sijoittamiseen edes olemassa jotain instrumentteja.

edit: joo taidan olla myöhässä asian kanssa, piikki tapahtui tuossa 2011-2013 välillä ja näköjään laskenut sen jälkeen.

 

Technopolis - 7.3.2017 0.08

Onko joku (Aki?) menossa yhtiökokoukseen 23.03.2017? Itseäni hieman kiinnostaisi, koska yhtiön johto tosiaan ei vedä kovin sijottajaystävällistä linjaa ja ei raaski tästä lapusta oikein luopuakaan, kun toivo paremmasta elää. Ehkä ainakin saisi sen toivon kadotettua paikan päällä :)

Bitcoin - 26.2.2017 17.59

Eikö pokerisaitit joudu ottamaan/ottavat valuutanvaihtokustannuksia talletuksista? Bitcoinin arvo heilahtelee niin paljon, että eikö tuossa suojaus tule maksamaan asiakkaille todella paljon? Tuskin pelit kuitenkaan pyörivät bitcoineilla.

Lisäksi sanottakoon vielä, että bitcoinilla jo nykyään voidaan ostaa huumeita, aseita ja ties mitä riippuen keneltä kysyy. Jos tuohon axis of eviliin liitetään vielä uhkapelit, niin voi jossakin maissa lainsäätäjät innostua.

THQ Nordic - 8.11.2016 18.49

Jaa mielenkiintoista. THQ oli tosiaan toisella mantereella toiminut pelikehittäjä mikä ajautui konkurssiin. Tämä kyseinen firma taisi ostaa huutokaupassa jotain pelisarjojen oikeuksia, joskin ei käsittääkseni mitään tunnetuimpia ja lisäksi oikeudet THQ brändiin. Yrityksen nimi vaihdetaan pari kk ennen listautumista THQ Nordiciksi. Vaikea sanoa onko tällä brändillä varsinaisesti mitään arvoa enää.

Melkoisen epäseksikäs kieltämättä, sillä nopeasti selaamalla kategoria ei myöskään pelien osalta ole kovin seksikäs. Yleensähän pelikehittäjillä bisnes on sellaista, että muutamat pelit takovat kovaa tulosta ja loput turskaa, mikä tekee alasta todella ailahtelevaista. Sen sijaan tällaisilla firmoilla mitkä ikään kuin ylläpitävät olemassa olevia pelisarjoja, tulos on paremmin ennakoitavissa.

 

 

Brexit - 4.7.2016 13.21

Nyt alkaa jo mennä vähän koomiseksi: Brexitiä ajanut Nigel Farage eroaa puolueensa johdosta

 

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001213172.html

Technopolis - 24.5.2016 15.12

Sijoittajat ei näytä ainakaan tykkäävän, -2,72%. Ruotsin asuntomarkkinoissa kytee pommi, mutta en osaa arvioida yhtään miten se kytkeytyy liikekiinteistöihin.

Basware - 21.4.2016 15.09

Harkitsin vastaamista jo eilen Akin kommenttiin, tänään (Solteq +8%, omistan itse) ei ole läheskään niin uskottava enää :D. Näistä softafirmoista on tosiaan vaikea sanoa, mutta yleinen pöhinä alalla tuntuu olevan todella nousujohteista. Ongelma sijoittajalle on ehkä siinä, että parhaiten nousevat eivät vielä ole pörssissä. Omassa duunissani toteutin tietojärjestelmäkilpailutusta ja tutustuin useampaan firmaan siinä yhteydessä. Olen Aki ehkä hieman eri mieltä tosta skaalautuvuuden ulottuvuudesta. Mun käsittääkseni iso raha tulee nimenomaan räätälöinnistä ja sen ympärille liittyvästä konsultoinnista. Tuo skaalautuvuus on vähän vanhan maailman juttuja missä valmistettiin softia ja myytiin niitä. Nykyään myydään palveluja. Tietysti niissäkin on olemassa jonkinlainen runko ja moduulit, joita voidaan käyttää.

Saga Furs Oyj - 15.4.2016 13.36

Hatusta vetämällä uskon kanssa, että kurssinousu liittyy lähestyvään osinkoon. Sagan vaihto on kuitenkin niin minimaalista, että tollaseen nousuun ei paljon vaadita.
 

Nordea - 7.4.2016 17.06

Moro. Olen hieman samassa tilanteessa, sillä mulla on Nordean osakkeita pieni määrä, jotka ovat peruja KOP:n ajoilta. Siis KOP->Merita->Nordea. Sen jälkeen olen itse ostanut Nordeaa useaan otteeseen lisää, mutta jos myisin niitä niin FIFO-periaatteella menisi nuo KOP:n aikaiset ensin, joten olen hieman pohtinut samaa ongelmaa. Uskoisin, että verottajalle riittäisi ilmoitus hankintameno-olettaman käytöstä ilman tarkkaakin hankintapäivämäärää omassa tapauksessa, sillä KOP->Merita fuusiosta on jo yli 20 vuotta :). En tosiaan kuitenkaan varmaksi osaa sanoa millainen tappelu siitä tulisi käytännössä. Jos jollakin on kokemusta niin kiinnostaisi myös minua kuulla.