Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.4.2020 09.26

Apinaaheittävätikka kirjoitti:

Taas nähtiin miksi passiivinen indeksisijoittaja voittaa pitkässä juoksussa aktiivisesti sijoittavan haaveilijan tehokkaiden markkinoiden keskellä.

Ei kannata shortata ikinään. Tutkimusten mukaan paras odotustuotto pitkällä aikavälillä riskiin nähden saavutetaan olemalla all-in sijoittamalla koko maailmaan mahdollisimman pienillä kuluilla esim. EUNL, IS3N ja IUSN yhdistelmällä, joka kattaa 99% koko maailman osakkeista.

Tämän ymmärtääkseen ei tarvitse käydä mitään Harvardeja vaan jopa ekaluokkalainen voi jo ymmärtää tämän katsomalla alla oleva videosarja. 

https://youtu.be/qSsoyCG0E5I

Passiiviselta sijoittajalta ei koronat taikka sodat vie yöunia vaan salkun voi unohtaa vaikka 30 vuodeksi kasvamaan välittämättä kurssinousuista ja - laskuista. Helppoa, vaivatonta ja erityisesti huoletonta sijoittamista. 

Taas se nähtiin miten shorttaaja biittaa indeksisijoittajan. Salkku useamman kymmentä pinnaa vihreällä 2020. Mites sun indeksit?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 03.53

Tinggeli kirjoitti:

 

Matkustamista sekin on, kun a) sodan joukkoja siirretään rintamalla ja b) sodan päätyttyä rintamalta palataan kotiin. Toiseen maailmansotaan osallistui kymmeniä miljoonia ihmisiä ja samoja ihmisiä siireltiin useita kertoja ja lopuksi kotiutettiin. Sodassa kuoli pelkästään sotilaita noin 9 miljoonaa, joka antaa viitteitä paljonko sotilaita kaikkiaan oli. Siviiliväestö sitten siihen päälle.

 

Artsipappa kirjoitti:

Tiedätkö kuinka paljon silloin oli tursimia vs. nykyään? 

 

Tiedän. Nyt kyse ei ole nyky-turismista. En maininnut huvimatkailua eli turismia mitenkään. Matkustamista se sotilaiden jne siirrotkin on.

Tottakai se on matkustamista kun matkustetaan sotaan ja sieltä pois. Mutta silloin turismia ei käytännössä ollut. Nykyään sen sijaan:

"In 2018 there were a record 1.4bn international tourist arrivals, according to the World Tourism Organization"

1,4 miljardia kansainvälistä matkaa vuodessa (Tähän vielä domestic päälle), ja jos kerrotaan sota-ajalla niin sotilaiden liikkuminen + turismi olisi pitänyt olla ~6 miljardia lähtöä ja tuloa jotta vastaisi nykyaikaa. Se nyt on vaan absurdia väittää että WW1 aikaan matkustettiin ENEMMÄN kun nykyaikana. Turha tästä edes vääntää.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.4.2020 11.20

Tinggeli kirjoitti:

 

joni_k kirjoitti:

Useimmiten virukset on laantuneet, joten jos tässäkin kohtaa kävisi niin. ainoa ero on se että espanjantaudin aikaan ei ihmiset matkustellu tällä tahdilla mitä nykyään harrastetaan.

 

Ei vaan matkustivat enemmän. Espanjantauti alkoi jylläämään WW1:n taisteluhaudoissa ja se levisi sotatilanteen muuttuessa kun sotilaita siirretiin eri taistelurintamille. Ja kun sota päättyi, miljoonat sotilaat palasivat kotiin levittäen tautia. Näinhän se tuli SUomeenkin Saksalaisten mukana.

Siis väitätkö tosiaan että WW1 aikaan matkustettiin enemmän koska sota? Tiedätkö kuinka paljon silloin oli tursimia vs. nykyään? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 02.37

Eikös monissa älykelloissa ole nykyään happisaturaatiomittaus? Muutenkin kaikenlaista hienoa dataa antaa :p

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 3.4.2020 03.33

hauturi kirjoitti:

Kyllä ne vakuusarvotkin tippuivat, tosin viime vuosina ovat taas vähän nousseet. Suurin ero on siinä, että sijainti vaikuttaa todella paljon vakuusarvostukseen, kun ennen mentiin aika kaavamaisesti tyyliin 60% kiinteistölle ja 70% asunto-osakkeelle.

e: ja puhun siis nyt Suomesta ja kuluttajien asuntolainoista

Itse olen saanut sekä kiiteistölle 80% että asunto-osakkeelle 80% vakuusarvon. Ilmeisesti ihan pankin päätettävissä?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.4.2020 04.59

Zoltan8D kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:
Zoltan8D kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

Ok, vika tarjous, 40 000 kuollutta ennen kun saadaan kuriin. Otan over. 

Minkälaisella panoksella? Alkas kiinnostamaan, ellei Erik tuu tätä klousaamaan. 

 

500-1000€? Sitten pitäisi päästä spekseistä yhteisymmärrykseen. Mikä on se virallinen taho jonka luvut ratkaisee? MERS ja SARS luvuistakin saa eri paikoista eri lukuja. Koska jostain syystä en luota Kiinan viranomaisten "viralliseen" lukuun..

 

Jos esim. tämä pitää paikkansa. Nykyään ei koskaan tiedä, mutta pidän mahdollisena. Ei kiinalaiset ikinä koko totuutta kerro: https://au.news.yahoo.com/china-cremates-bodies-in-secret-as-coronavirus-patients-spike-070222348.html?guccounter=1 

 

 

Selvä, otan ton kilon vedon kiinni 40 000 linellä. Vaikea sanoa mikä on se virallinen luku, tällä hetkellä about joka lähteessa puhutaan n. 170 kuolleesta. Tämä nyt on ainakin ollut suht hyvin ajan tasalla: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 sama luku tuola linkkaamassasi lähteessä. Kyseessä vedon kannalta siis ainoastaan virallisesti kyseiseen virukseen kuolleet, eli ei mitään välillisiä kuolemia. Luvut joka lähteessa näyttää pyörivän hyvin samoissa, joten tuskin tulee tilannetta, että oltaisiin niin lähellä lineä, että tuo asia ratkaisisi, eiköhän jäädä selvästi alle tai paukauteta selvästi yli.

Pidän itselläni oikeuden perua vedon siihen saakka, että käyt sen täälä hyväksymässä.

 

Tätä vetoa en ikinä ottanut syistä jotka myöhemmin laitoin, mutta näköjään olisi tullut maaliin 2kk. Pelottavaa että 31.1 oli 170 kuollutta :S

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.4.2020 01.56

Peltinen kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

"Ellei pokerinpelaaja ymmärrä odotusarvoja, hänen urastaan tulee lyhyt tai kallis. Odotusarvojen ymmärtäminen taas auttaa pokerin ulkopuolisessa elämässä enemmän kuin siviilit yleensä aavistavatkaan. Koronakaranteenien aika sujuneekin pokeritaustaisilta lupsakammin kuin panoksensa tosi-tv:n seuraamiseen käyttäneiden."

 

Itse olen mainostanut tätä kaikille (jotka ovat jaksaneet kuunnella) luontoäidin käänteisenä lottona. Neljä oikein on tartunta kotona sairastettuna. Viisi oikein on sairaalareissu. Kuusi oikein pääsee teholle hengityskoneeseen, lisänumerolla munuaisvaurion tai vastaavaa ja päävoiton kaikki tietävät. Ja tässä lotossa 7 oikein osumia tulee luultavasti enemmän kuin lotossa vuodessa, pahimmassa tapauksessa jopa lotossa yhteensä vuosien mittaan. Kaikkien pitää osallistua, mutta on eri asia jättää muutama irtorivi kuin tehdä 12 rastin järjestelmä.

Tosin tämä analogia ei kauheasti taida auttaa, kun keskimäärin lottokansa ei ymmärrä lottovoiton todennäköisyyksistä yhtään sen enempää.

 

Ne aikaisemman saapumiserän tyypit pistää sisään ilmeisesti hiukan isomman määrän rivejä? Prosentit on sen verran isoja sille 7 oikein tulokselle.

 

 

Näytä koko viesti
Kesko - 2.4.2020 01.34

Sami kirjoitti:

Rautakauppakin on myynyt lähiaikoina jopa viime vuotta paremmin. Kuluttajapuolen kyykkäystä odoteltiin, mutta nyt aika moni tuntuu käyttävän kotoilun niihin aiottuihin remontteihin ja pienempiin näpertelyihin.

Hmm, hyvä pointti. Itsekin tuli käytyä K raudassa vaikken juuri koskaan muuten käy.. :p

Näytä koko viesti
Kesko - 2.4.2020 10.54

Eikös Kesko ja toki myös S-ryhmä tee nyt kaiken järjen mukaan älytöntä myyntiä? Ihan omasta elämästä huomio että 2+3 ihmistä kun on kotona niin ruokaa menee aivan älyttömästi enemmän kun normaalisti. Ja jos suomen mittakaavassa miettii samaa, niin ~miljoona ruoka-annosta jää syömättä lounasravintoloissa/työpaikkaruokaloissa. Samoin koululaisille tehdään se ~500k lounasta päivässä. Nyt näistä suurin osa syödään kotona. Huomasin vaan kun kävin isossa citymarketissa että oli eilen illalla enemmän porukkaa kun jouluna. Kaikki kassat teki täysillä töitä ja silti 30 minuutin jonot. Perus keskiviikko. Sama oli muutama viikko sitten (juu, käyn tosi harvoin kaupassa nykyään normaaliin aikaan.). Viikko sitten kävin yöllä ja silloinkin oli ~30 autoa parkkipaikalla.

Toki Kesko tekee muutakin ja muualla myynti varmaankin vähenee. Mutta ruokakauppa ainakin käy kuumana oletan. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.4.2020 01.04

tonza kirjoitti:

Menee nyt ohi blogista, mutta kun kerran aihetta sivuttiin, niin ihminen joka tekee itsemurhan rahan takia, ei ole ymmärtänyt elämää. Raha ei ole koskaan syy lähteä. Elämä ei ole yhtä kuin raha, eikä raha ole yhtä kuin elämä. Niin kokeva on köyhempi kuin moni köyhä. 

Tämä on totta ja uskoisin että lähes kaikki ovat samaa mieltä. Monesti vaan konkurssiin liittyy paljon muutakin kuin rahan menetys. Voi mennä perhe, tulla ankaraa päihteiden käyttöä, pelkästään valtava stressi voi aiheuttaa vakaviakin osumia terveyteen.. Kaikki kumuloituu ja henkilö voi kokea että ei tässä enää paljoa valoa ole. Se on äärettömän surullista kun joku kokee ettei ole muuta mahdollisuutta. Toivon menettäminen on varmaan kaikista pahinta. Se on jossain määrin ymmärrettävää miksi joku sellaiseen päätyy. Masennus, perhe lähtenyt, viinaa vedetään, terveys reistailee ja ulosottomies muistaa kirjeillä. Töitä ei ole eikä velkavankeus tunnu loppuvan koskaan.

Näytä koko viesti