Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Casteliero wrote:

node wrote:

Casteliero wrote:

 Ei se ole kilpailuetu esim BlackRockia tai Fidelityä vastaan.

Se tuo kilpailuetua pienempien puolelle, pienille toimijoille. 

Ja mitä tulee tuohon luottamukseen, niin FTX on aivan eri asia, kuin BlackRock ja Fidelity. Jälkimmäiset on vähän eri kaliiberin auditoinnin, sekä sääntelyn alla. Ei niillä ole minkäänlaisia syitä lähteä kusettamaan asiakkaita millään tavalla. Eikä varmasti edes pystyisi.

"Eikä varmasti edes pystyisi." => Esim. Bernard Maddoff, Enron, jne. jne.

 Ja tuo on mikä itseä ainakin kryptopiireissä häiritsee. Se anti-establishment ajattelu. Kuvitellaan, että kaikki on korruptoituneita ja ainoastaan maksimi avoimuus on ainut tapa.

Mitä haittaa tai huonoja puolia on siinä, että  vastapuoliriski poistetaan? Itse en keksi yhtäkään.

Ei siitä ole mitään haittaa tai ei siinä ole huonoja puolia, se ei vaan ole kilpailuetu. Ei edes noille pienille, heillä on ihan samat säännöt ja sääntelyt. Minä en mitään muuta vastaan tässä argumentoi, paitsi tuota kilpailuetua. Ei Pertti Tuulipukua kiinnosta, että onko siellä proof of reserves vai ei. 

Mä kyllä väitän että kiinnostaa. Just se tuulipuku on ehkä kuullut kaikista näistä kryptomaailman kusetuksista, ja jos on tapa todentaa täysin varmasti että kryptot tallessa niin tuohan se luottoa. Jos FTX tyyppiset voi estää niin kyllä sen luulisi kiinnostavan sekä tuularia että valveutuneempaa jengiä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Fibonazi wrote:

Onko muille lähetetty joskus johonkin lompakkoon cryptoja? Mulla on Phantom wallet ja joku hyväsydäminen on lähettänyt mulle $catwifhat coinia, jotakin kissakolikkoa. Testasin jo että pystyykö ne myymään ja näköjään pystyy, mutta taidakin hodlata näitä vielä. En siis ymmärrä että miksi joku on lähettänyt minulle noi.   

Vaikka ja kuinka paljon. On varmaan joku Airdrop?

Näytä koko viesti
Citycon -

Indrid Cold wrote:

18. helmikuuta:  DNB Markets

Siis 4,0€?

Näytä koko viesti
Kansalaisaloite: Poliittiset lakot kiellettävä -

Pokrec wrote:

Teknokraatti wrote:

Pokrec wrote: 

Mielestäni turhaan hallitus työtätekevää kansanosaa kurittaa, sieltä niitä verotuloja kuitenkin tulee. Tuilla kotona makaavat työkykyiset yksilöt pitäisi työmarkkinoille saada, ja siten tukirahoja pienemmäksi ja verotuloja lisää valtion kirstuun...ja julkisen sektorin on pakko saada kuluja pienemmäksi, siellä on löysää rahaa tuhlaamassa kaikenlaista viheltelijää, ilman tuottavuutta.

Olen esittämistäsi periaatteista samaa mieltä, joten minulla on vain yksi kysymys. Miten hallitus "kurittaa" työtä tekevää kansanosaa? 

  • sairauspäiväkarenssi
  • irtisanomiseen riittää asiallinen syy, eli jos ei naama miellytä, niin monoa vaan
  • luottamusmiesten aseman heikentäminen
  • määräaikaisten sopimusten ketjuttaminen
  • vuorotteluvapaan poisto

Mm. nämä kaikki osuvat työtä tekevään kansanosaan.

  1. Muistetaan nyt kuitenkin, että hallitus on mahdollistamassa sairauspäiväkarenssin. Se ei ole velvoittava, ja on voimassa vain ellei työsopimuksessa tai työehtosopimuksessa ole sovittu toisin. Tästä voi siis neuvotella, ja varmasti neuvotellaan seuraavalla kierroksella.
  2. Tämä on vain ja ainoastaan hyvä asia. Aina te jaksatte vedota että "onko se sitten jos naama ei miellytä niin monoa vaan". Eiköhän toi ole todella pieni osa irtisanomisista. Jos joku irtisanoo hyvän työntekijän koska "naama ei miellytä", niin oma mokansa. Suomessa 93% yrityksistä on alle 10 hengen pienfirmoja. Kaikkien näiden on helpompi palkata ihmisiä, jos tietää ettei niiden kanssa ole naimisissa loputtomasti jos tulee virherekry. Ja virherekryjä tulee väkisinkin.
  3. Tämä on seuraus muista toimista, kuten 2. kohdasta, ja paikallisesta sopimisesta. Turha listaus siis.
  4. Tämäkin on hyvä. Ymmärrän toki työntekijän harmituksen, mutta olen nähnyt ihan liikaa tapauksia, missä vakisopimuksen saatuaan työnteho laskee merkittävästi. Toki en tiedä olisiko tämä pakollista jos irtisanominen on helpompaa.
  5. Vuorotteluvapaan keskimääräinen kustannus on 23 000€. Aivan älyttömän kallis etuus, johon nyt ei vain ole varaa.

Suomen on jotain tehtävä velkaantumiselle. Ja on myös hyväksyttävä se, että hyvinvointivaltio sellaisena kun se on totuttu näkemään ei ole enää mahdollinen. Joskus saavutettuja etuja pitää leikata, jos niihin ei enää ole varaa. Monissa maissa (Tanska, Saksa, Ruotsi) palkka voi joustaa myös alaspäin heikossa suhdanteessa. Se ei Suomessa ole käytännössä mahdollista, mutta mielestäni pitäisi olla.

EDIT: Ihan selvennykseksi, itsekin olen ihan palkkatöissä. Mutta mielestäni myös lomaraha on kömpelö ja vanhanaikainen järjestelmä. Senkin saisi poistaa. 

Näytä koko viesti
Kansalaisaloite: Poliittiset lakot kiellettävä -

Druuge wrote:

Onko poliittisten lakkojen oikeudelle olemassa joku hyvä perustelu?

Ei.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Mä oon aika monia selkeitä kusetuksia myös ilmiantanut, ja saanut saman vastauksen, emme poista mutta sä et enää näe tätä. Luotto sosiaalisen median mainoksiin lähellä nollaa, ne on tottunut vaan sivuuttamaan täysin. Suuri osa karmeeta paskaa 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Vain voittaja pääsee suoraan finaaliin, eli semien kautta. Tosiaan televote riittää finaalipaikkaan erittäin suurella todennäköisyydellä, mutta finaalissa maksimissaan tulostaulun vasen alalaita imo. Kansainvälinen jury rankkasi UMK:ssa viimeiseksi. En jaksa uskoa että saa kun satunnaisen sieltä täältä finaalissakaan. 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

FinnishDGI wrote:

Tämän blogin perusteellahan PP:n munat on hyvinkin kirjaimellisesti useammassa eri korissa. 😉

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina II. (Bitcoin, Ethereum, XRP, Solana jne...) -

Eilen oli isoin net inflow ETF:n julkaisemisen jälkeen. Blackrock yksin 493,1 miljoonaa.

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti
Ilmastonmuutoskeskustelu -

Tämä on jotenkin hämmentävää. Kilppari vaikuttaa välillä ihan skarpilta kaverilta, mutta sitten toisaalla (tässä ketjussa) järki heitetty romukoppaan. Aika perinteistä rusinat pullasta argumentointia. Valikoiva näytön käyttö. Otetaan vain todisteita jotka sopii omaan väitteeseen. Yleistäminen pienestä otannasta. Jostain hämmentävästä propagandavideosta, ja sillä koitetaan pärjätä. Anekdoottinen todiste, se sama video jolla nyt koittaa ampua koko aihetta alas.

Heikkoa on meno. Melkein tulee olo että trollaa omaksi iloksi, mutta samalla tuntuu, ja ehkä veikkaisin, että on ihan tosissaan. Mikä on tietty vähän surullista.

Näytä koko viesti