Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 9.5.2021 07.39

En koe olevani taipuvainen uskomaan salaliittoteorioita. Mutta tämä lableak skenaario on mielestäni ihan mahdollinen. En usko että Kiina tahallaan viruksen irti päästi, mutta wuhanin laboratoriossa oli ennenkin sattunut onnettomuuksia. 

https://www.washingtonpost.com/opinions/global-opinions/congress-is-fina...

Se mitä WHO tutkimuksesta olen lukenut niin vaikutti aika vitsiltä.

'Beijing has spent more than a year covering up the origin and punishing any country that dares call for an independent investigation. Chinese authorities undermined the WHO investigation so thoroughly that even WHO Director-General Tedros Adhanom Ghebreyesus admitted that its team did not properly investigate the possibility of a lab accident origin and that more work needed to be done.'

Tätä hypoteesia tukee moni huippututkija, ja tuntuu ahdasmieliseltä sanoa että ajatus laboratoriosta vahingossa vuodetusta viruksesta on niin absurdi ettei kannata edes tutkia. Olisi aivan helvetin hyvä tietää miten tämä lähti leviämään näin tehokkaasti. Yleensä koronavirukset ei ole näin valmiita leviämään ihmisestä ihmiseen. Eli siis yleensä jos koronavirus hyppää eläimestä ihmiseen se viruksen mutaatio ei ole sellainen että on heti todella tehokas tarttumaan ihmisestä ihmiseen. Tämä virus oli, ja toki se on mahdollista että mutatoitunut juuri sellaiseksi että tarttuu erittäin helposti. Mutta se on erittäin harvinaista ja epätodennäköistä.

En väitä mitään koska en tiedä. Mutta mielestäni tätä pitäisi kyllä tutkia enemmän.

Muistatteko miten v.2020 alkupuolella Kiina rakensi ennennäkemättömän nopeasti paljon telttasairaaloita? Kiina näytti silloin ymmärtäneen nopeasti että nyt on paha pandemia käsillä. Miten he sen tiesi..? Samaa ei tehty SARS:n ja MERS:n kanssa.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.5.2021 09.50

Eikös pankkitilin saldokin ole vain bittejä serverillä? Ja eihän euroillakaan ole muuta käyttötarkoitusta kun osto ja myynti?

Bitcoin sentään liikahtaa aika nopeasti toiselle tilille. Koitappa siirtää euroja vaikka Vegasiin sähköisesti jos haluat lähteä vähän gämbläämään mutta et viitsi käteisenä kantaa. Kestää tovin.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.5.2021 03.16

Sellanen. Lehto pettää aina :/

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.5.2021 10.13

TN kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Ei pitäisi olla yllätys, että massiiviset rajoitustoimet ovat estäneet myös influenssan leviämisen. Influenssarokotukset + rajoitukset painaa influenssan lähes olemattomiin.

Ai influenssa on oikeastikin kadonnut, eikä pelkästään tilastoissa? Miksi negatiivisia koronatestejä on sitten otettu 4,4 miljoonaa? Oireettomiako kaikki testatut ovat olleet?

(kukahan näitä testejä muuten myy, ja onko heillä jotain connectionia testauslinjoista päättäviin..)

Siis ei kadonnut, mutta merkittävästi vähentynyt. Miksi se on yllätys? Nyt en ymmärrä mitä haet negatiivisilla koronatesteillä..? Siis jengillä ollut flunssan oireita, mutta ei ole ollut covid19. Kai tiedät että influenssa ja "flunssa" aka. nuhakuume on eri asia? Nuhakuumetta jengillä on helvetisti ja koska kaikki oireiset testataan myös perus nuhakuumeiset testataan ja saavat negatiivisen.

TN kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

Luultavasti joku tulee kuolemaan rokotteen sivuvaikutuksista. Mahdollisuus voi olla 1/10 000 000 mutta se osuu jollekin. Luku revitty tie...

Missasit pointin. Tarkoitin skenaariota, missä jokainen rokotteen ottanut kuolee. Eikö ole edes pienen pähkäilyn arvoinen ajatus jos koko maapallo aiotaan piikittää?

Ahaa, no missasin tosiaan. Noh, se nyt on varmaa että jokainen rokotteen ottanut kuolee. Mutta koitat sanoa että jokainen kuolee rokotteen takia? Mielestäni ei kannata tällaisella skenaariolla päätään vaivata.

TN kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

Ei todeta turvalliseksi, eikä tonza niin väittänytkään. Tällaisen asian mainitsematta jättäminen vaan vie uskottavuutta sulta ja aika selkäesti osoittaa että olet biased tähän hommaan 
Vai eikö tämä ollut mielestäsi mainitsemisen arvoinen asia?

 

Alunperin esitin väitteen että Suomessa on kuollut kymmeniä rokotteen saaneita, ja tämä ammuttiin alas paskapuheena. Miten lähteet olisi pitänyt toimittaa, ilman että uskottavuus kärsii?

Noh se nyt on itsestäänselvyys että rokotteen saaneita kuolee. Ja kuolee koko ajan lisää. Vuoden päästä on aika helvetisti ruumiita jotka ovat saaneet rokotteen. Väite "Suomessa on kuollut kymmeniä rokotteen saaneita" sellaisenaan tyhjiössä on täysin absurdi ja typerä.  Jotta väitteessä olisi mitään järkeä, niin tässä on pakko tehdä oletus että kirjoittaja tarkoittaa että henkilöt ovat kuolleet rokotteen myötävaikutuksesta. Mielestäni on erittäin tärkeää mainita että: "Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea"

TN kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

 Kannattaako rokote siis ottaa? Eiköhän. Ainakin jos on iäkäs tai löytyy perussairauksia. uskaltaisin väittää että myös nuorien kannattaa.

Haluaisitko kenties perustella että miksi perusterve 30v ottaisi rokotteen?

Miksi tää aihe on niin vaikea keskusteltava? Alapeukkua ja vittuilua tulee joka alustalla, vaikka yritän argumentoida ja kirjoittaa parhaan kykyni mukaan, juurikaan provosoimatta. Motiivini on aito huoli 
rokotteiden turvallisuudesta ja ihmisten terveydestä, ja mielestäni huoli on 100% perusteltua. Samaa mieltä on tuhannet asiantuntijat. Tuntuu paskalta kun viesti menee monella suoraa trollifiltterin läpi roskapostiin. Mutta saahan sitä toki ihmiskokeeseen osallistua, jos mieli tekee. 

Ei se välttämätöntä olekaan, mutta jos data näyttää että kannattaa niin siinä perustelu. 

Ei aihe ole vaikea keskustella. Toivoisin vain selkeämpää argumentointia lähteineen ja objektiivisuutta. Mulle ainakin paistaa läpi sun kirjoituksista puolueellisuus. Esim. tämä sun väite "Suomessa on kuollut kymmeniä rokotteen saaneita" on itsestäänselvyys. Ilmeisesti oikeasti tarkoitit sen vain toteamuksena että on kuollut ihmisiä jotka ovat rokotteen saaneet? Totta kai, ei rokote kuolemattomaksi tee. Väite vaikuttaa klikkiotsikolta ja kun jutun avaa niin todetaankin että ovat kuolleet perussairauksiin, mutta ovat myös saaneet rokotteen. Vai miksi totesit että ei kannata mainita syytä kuolemille? Mulle se näyttäytyy ennakkoasenteena ja halutaan rummuttaa tiettyä näkökulmaa vajaalla informaatiolla.

Haluatko muuten ottaa kantaa Ruotsin kokonaiskuolleisuuteen? se nyt on selkeästi noussut. 

https://www.statista.com/statistics/525353/sweden-number-of-deaths/

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.5.2021 07.58

 

Nostat esiin tavallaan ihan hyvän pointin, eli onko rokotetta tutkittu tarpeeksi. Mutta uskottavuus rapisee muutamastakin syystä. Olet aika selkeästi biased.

TN kirjoitti:

Ei estä. Satoja keissejä: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007889597.html  
Olen törmännyt jopa väitteisiin, että rokotettu levittää virusta tehokkaammin kuin rokottamaton. Tämän epämääräiset lähteet löytää googlettamalla.

Netistä löytää varmasti ihan kaikenlaista. Se ei tarkoita että ne pitää paikkansa. Netistä löytyy myös väitteitä että kaikki on Bill Gatesin vika ja hän haluaa istuttaa kaikkiin mikrochipin. Itsekin toteat että lähde on "epämääräinen". En ehkä antaisi sille kovin paljoa painoarvoa. (en tosin jaksa googlettaa)

TN kirjoitti:

Koronan kuolintilastoja voi tulkita monella tavalla. Nyt koronakuolleeksi päätyy, mikäli taustalla on positiivinen testitulos tai lääkärin diagnoosi. https://yle.fi/uutiset/3-11326303

Mihinköhän keuhkokuume- ja influenssakuolemat ovat kadonneet? Paksummalla foliohatulla joku voisi jopa väittää että kuolintilastoja on liioiteltu. 
En väitä etteikö rajoituksilla olisi merkitystä viruksen leviämiseen, mutta jos tarkastelee esim. Ruotsin kokonaiskuolleisuutta, luulisi että 2020 kevään "antaa levitä" taktiikka näkyisi ko. tilastossa.

Ei pitäisi olla yllätys, että massiiviset rajoitustoimet ovat estäneet myös influenssan leviämisen. Influenssarokotukset + rajoitukset painaa influenssan lähes olemattomiin.

Useamman kerran tälläkin foorumilla on otettu Ruotsi esimerkiksi ja todettu ettei kokonaiskuolleisuus ole kasvanut. en ymmärrä miksi näin, koska selkeästi kasvua oli. Vertaa v.2020 aikaisempiin. Vai selittyykö tällainen nousu jollain muulla?

 

TN kirjoitti:

Ainakin Norjan viranomaiset päättivät lopettaa AstraZenegalla piikittämisen, koska se aiheutti enemmän kuolemia tietyissä ikäryhmissä kuin korona. 

Lähdettä tähän? Tiedän että Norja lopetti, mutta lähde tähän syyhyn?

TN kirjoitti:

En trollaa, mutta en myöskään pysty ohittamaan ajatusta että mitä jos tähän piikkiin kuolee? Käsi pystyyn jos joku on sitä mieltä että kun koko
maapallon väestöä ollaan piikittämässä, ei tuota skenaariota pidä ottaa huomioon? Tämän teorian pyörittely tosin vie keskustelun sivuraiteilla ja 
rapauttaa monen silmissä viimeisetkin uskottavuuden rippeet. 

Luultavasti joku tulee kuolemaan rokotteen sivuvaikutuksista. Mahdollisuus voi olla 1/10 000 000 mutta se osuu jollekin. Luku revitty tietty hatusta, se voi olla suurempi tai pienempi. Mutta pidän todennäköisenä, että sellainen mahdollisuus on, mutta se on häviävän pieni. Kannattaako rokote siis ottaa? Eiköhän. Ainakin jos on iäkäs tai löytyy perussairauksia. uskaltaisin väittää että myös nuorien kannattaa. Nuorien täysin terveiden kuolematkin on mahdollisia, joskin hyvin harvinaisia. Kuitenkin yleisempiä kun esim. 1/10 000 000.

 

tonza kirjoitti:

Oleellinen kannatti toki jättää lainaamatta.

– Vaikka heidän katsotaan menehtyneen pitkälle edenneisiin perussairauksiin tai niiden komplikaatioihin, rokotteen mahdollista myötävaikuttavaa roolia ei voida täysin poissulkea

TN kirjoitti:

Tällä lauseellako todetaan rokote turvalliseksi? Voiko samalla argumentilla todeta koronan vaarattomaksi, koska keskimääräinen kuollut edustaa täsmälleen samaa +80v monisairas -ryhmää?

Ei todeta turvalliseksi, eikä tonza niin väittänytkään. Tällaisen asian mainitsematta jättäminen vaan vie uskottavuutta sulta ja aika selkäesti osoittaa että olet biased tähän hommaan Vai eikö tämä ollut mielestäsi mainitsemisen arvoinen asia?

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.5.2021 12.29

"Mutta vielä surullisempi olen siitä miten perusoikeuksia rajoitetaan ja miten toiset ihmiset haluavat päättää mm. toisten ihmisten rokotuksista. "

En jaksa kaikkea alkaa kommentoimaan, mutta tätä en nyt ymmärrä? Eihän ainakaan Suomessa ketään olla väkisin rokottamassa?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 27.4.2021 11.30

A kirjoitti:

Ei kuulosta siltä, että Mayweather vs Mcgregor -matsi olisi ollut sinulle tuntematon, kun pystyt sanomaan että siinä oli selkeä ylikerroin. Eli jos betsasit/sijoitit siihen, niin tiesit vähintään jotenkin mihin rahasi laitat.

Teslakin on selkeämpi keissi, kuin vaikkapa joku hähmäinen nettisivu pankkitilinumerolla, Tesla on pörssiyritys. Voi siis luottaa vaikkapa siihen, että Tesla yhtiönä on ensinnäkin olemassa. Ja voi luottaa siihenkin, että he tekevät autoja, jotka toimivat jne. Sillä siis on aivan aitoa oikeaa liiketoimintaa, Musk johdossa ja osakkeet pörssissä. Eli jos Teslaan laittaa rahaansa, niin ei se aivan tuntematon kohde ole. Laittaisitko rahaa hähmäiselle nettisivulle, vaikkapa domainilla hyperpumpmooncoin.xyz, mikäli haistaisit siinä tulevan hypen? Eli sijoitatko vain pelkän hype-tunnelman perusteella? Mielestäni se on järjetöntä, mutta ymmärrän mitä tarkoitat. Itse kutsun sijoittamista, joka perustuu siihen että muutkin sijoittavat, uhkapeliksi. (Ja tässä sijoittamisella tarkoitan arvon allokointia...)

En yksinkertaisesti näe mitään järjellistä perustetta mahdolliselle arvonnousulle, jos en tiedä yhtään mihin rahani menevät. Sika säkissä. En ostaisi, vaikka muut ostavat ja hypettävät.

Niin, Mayweather vs. McGregor oli esimerkki vedonlyönnin ja sijoittamisen eroista. En kehtaisi sanoa kenellekään että "Tein vähän  sijoituksia. Laitoin 10k€ Mayweatherin voitolle McGregorista". Vedonlyönnin puolella lähinnä sijoittamista on ehkä ollut Bidenin lyöminen seuraavaksi presidentiksi kun kisa oli jo ratkennut ja Betfair piti markkinaa auki. Jonkinlainen rajanveto voisi olla se onko kohteella erääntymispäivää vai ei. Jos lyön vetoa niin rahat joko palautuu kertoimella x,xx tai tappio on 100%. Tällaisia instrumentteja toki löytyy sijoitusmaailmastakin ja ehkä ne voisi ajatella enemmän vedonlyöntinä kun sijotuksina. Noh, tämä on sanojen sijoittaminen ja vedonlyönti/uhkapeli määrittelemistä. Ehkä jokainen tajuaa pointin.

Jos jostain löytäisin hyvät syyt sijoittaa hyperpumpmooncoin.xyz domainilla mun rahoja ja mun oletus on ettei ole laitonta ja omien analyysien jälkeen totean että toiminta on mulle taloudellisesti kannattavaa niin voisin sijoittaa. Ja ei, en sijoita pelkän hypetunnelman perusteella, mutta se voi olla yksi ajuri päätöstä tehdessä. Toki pyrin tutustumaan kyseiseen sijoitukseen, mutta empä voi väittää tietäväni ja ymmärtäväni kryptoista yhtä paljon kun vaikka cityconista. Silti molempiin sijoittanut enkä pidä sitä mitenkään outona tai ihmeellisenä.

Tietysti järki täytyy pitää päässä enkä ikinä menisi mihinkään sijoitukseen koko nipulla. Riskisempiin ja hypejuniin laitetaan pienemmällä prosentilla kun cityconiin. Jokainen tehköön omat kassanhallintasuunnitelmansa, mutta vahva suositus ettei kryptoihin mennä 100% sisään.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.4.2021 07.13

A kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

A kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

A kirjoitti:

Uhkapelaamisessa tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä, vaikka voittaisi isosti.

 

Tästä täytyy olla eri mieltä. Jos osaa haistella tulevan hypen niin uhkapelaaminen johonkin mitä ei yhtään ymmärrä voi olla varsin järkevää. 

Voisin allekirjoittaa että "sijoittaminen tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä" mutta uhkapelissä miksipä ei. Mutta jotta uhkapeli voisi olla +EV niin pitää olla joku syy uskoa että hype nousee.

 

Pidätkö esimerkiksi selvään pyramidipeliin (vaikka WinCapita) osallistumista järkevänä, jos olet sitä mieltä, että tulet ajoittamaan exittisi ennen pelin loppua?

 

Ai Bitcoin onkin selvä pyramidipeli? Koska tämä peli loppuu? Koitan ajoittaa exitin.

 

Ei liity Bitcoiniin mitenkään. Kiinnosti tietää, että pidätkö järkevänä uhkapelaamisena esimerkiksi selvään pyramidipeliin osallistumista, mikäli arvelet pystyväsi ajoittamaan exitin, eli pääsemään pelistä voitollisesti ulos. Sillä kun ei mielestäni ole paljoa eroa tuohon "jos osaa haistella hypen, ei ole väliä ymmärtääkö mihin rahansa laittaa" -mielipiteeseen. Vai takerrutko semantiikkaan sijoittaminen/uhkapelaaminen? Itse tarkoitin joka tapauksessa itselle merkittävän arvon allokointia instrumenttiin, jota ei ymmärrä. Voidaan kutsua sitä sitten uhkapelaamiseksi tai sijoittamiseksi. Monien mielestä varmaan kaikki sijoittaminen on uhkapeliä. Mikäli puhuisimme mitättömien summien allokoinnista, niin keskustelussa ei olisi silloin mitään mieltä.

Mielestäni uhkapeli ja sijoittaminen ei ole lähelläkään synonyymeja eikä näin ollen ole semantiikkaa tarttua niiden eroihin. Jos löydän selkeän ylikertoimen (esim. Mayweather 1.2 vs Mcgregor) niin en pidä sitä sijoittamisena vaikka veto olisikin +EV.

Hype ei tarkoita automaattisesti pyramidihuijausta.  Mulle itse asiassa tarjottiin mahdollisuutta osallistua win capitaan. Opiskelijakaveri esitteli sen mulle mutta en lähtenyt. Eli ainakaan silloin siis en ollut valmis lähtemään selkeään pyramidihuijaukseen. Sen sijaan Tesla hypen jos olisi onnistunut haistamaan niin varmasti olisin lähtenyt. Riippuu siis tilanteesta. 

Voisin siis lähteä hypekelkkaan vaikka en asiaa täysin ymmärtäisi, mutta mulla pitäisi olla selkeä syy sille miksi kyseinen uhkapeli (sijoitus?) olisi pitkässä juoksussa kannattavaa. 

Toki kaikkea sijoittamista voi pitää uhkapelinä, mutta mitä järkeä siinä on? Onhan siinä ero laitanko rahani Keskoon vai illan pitkävetoon. Missä menee raja sijoittamisen ja uhkapelin välillä niin se onkin hieman häilyvä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.4.2021 05.49

A kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

A kirjoitti:

Uhkapelaamisessa tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä, vaikka voittaisi isosti.

 

Tästä täytyy olla eri mieltä. Jos osaa haistella tulevan hypen niin uhkapelaaminen johonkin mitä ei yhtään ymmärrä voi olla varsin järkevää. 

Voisin allekirjoittaa että "sijoittaminen tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä" mutta uhkapelissä miksipä ei. Mutta jotta uhkapeli voisi olla +EV niin pitää olla joku syy uskoa että hype nousee.

 

Pidätkö esimerkiksi selvään pyramidipeliin (vaikka WinCapita) osallistumista järkevänä, jos olet sitä mieltä, että tulet ajoittamaan exittisi ennen pelin loppua?

Ai Bitcoin onkin selvä pyramidipeli? Koska tämä peli loppuu? Koitan ajoittaa exitin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.4.2021 04.16

A kirjoitti:

Uhkapelaamisessa tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä, vaikka voittaisi isosti.

Tästä täytyy olla eri mieltä. Jos osaa haistella tulevan hypen niin uhkapelaaminen johonkin mitä ei yhtään ymmärrä voi olla varsin järkevää. 

Voisin allekirjoittaa että "sijoittaminen tuntemattomalla kohteella ei ole mitään järkeä" mutta uhkapelissä miksipä ei. Mutta jotta uhkapeli voisi olla +EV niin pitää olla joku syy uskoa että hype nousee.

Näytä koko viesti