Olet täällä

Venäjän tilanne - 3.10.2022 07.00

petteri kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

Haluaako Venäjä käyttää taktisia ydinaseita vaikka 500k asukkaan Kurskin esikaupungeissa?

 

Ei, vaan esim. Kiovassa.

 

En usko tuohon. Ydinaseisku Kiovaan johtaisi käsittääkseni välittömään kansannousuun Moskovassa ja Pietarissa, Venäjän kansa voi pelätä Putinin väkivaltakoneistoa, mutta kyllä kansa tosipaikan tullut kuitenkin pelkää enemmän ydinaseen tipahtamista kotikaupunkiin.

Tuskin. Venäjän kansa todella saamatonta ja silmänsä sulkevaa porukkaa. Mikään ei kiinnosta paitsi kun omasta perseestä kyse. Eihän siellä sodan takia mielenosoituksia ole ollut, vaan mobilisaation. Kun itse tai perheenjäsen joutuukin sotaan niin alkoi kiinnostaa. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 3.10.2022 06.33

petteri kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

petteri kirjoitti:

 

Tässä tilannetta vielä pahentaa se, ettei Ukraina näytä ylittävän aikaisempia Venäjän rajoja.

 

Mun oli "pakko" Petteri alapeukuttaa koska kyllä tilannetta imo huomattavasti pahentaisi - Ukrainankin kannalta - jos Venäjän alueelle maajoukoille mentäisiin! (siis pre 2014 alueelle).

Sitten kyllä imo olisi oikeasti taktinen nuke hyvin lähellä ja Lännen tuki salettiin heikkenisi sekä Venäjän moti kasvaisi et toi olis kyllä itsemurhainen line vaikka 0-levelillä taktisesti olisikin perusteltua.

Peli on koko ajan 24.2. lähtien ollut se, että Länsi tukee KUNHAN Ukraina plays by Lännen sääntökirja eli sodan lakeja kunnioitetaan samoin kuin pre 2014 rajoja isojen maajoukkojen osalta.

 

Minun pitää myös alapeukuttaa PikkuPron neitilinjaista sodankäyntiä.

Tämä sota on jatkunut jo 7 kuukautta ja lännen tuki Ukrainalle on matkan varrella vahvistunut. Toisaalta nyt kun Venäjä on liittänyt Luhanskin, Donetskin, Zaporizzhan ja Khersonin itseensä, sotaa käydään jo nyt Venäjän federaation alueella ainakin Putinin käsityksen mukaan. Ukrainan operaatio Kurskin suuntaan ei olisi niin iso muutos.

Haluaako Venäjä käyttää taktisia ydinaseita vaikka 500k asukkaan Kurskin esikaupungeissa? Epäilen ettei, vaikka ei siitä varma voi olla. Sotia ei voiteta neitimäisellä asenteella vaan kyllä sotien voitto yleensä vaatii riskejä.

Meni kans alaspäin tästä. Käytät "neitimäinen" ikävään sävyyn, ja samalla kehtaat väittää että Ukraina on vetänyt jotenkin heikosti/pelokkaasti?

Men ny vittuu niinku Porilaiset sanois.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 2.10.2022 12.11

Täytyy sanoa että olen JR linjoilla ja kirjoittaja on sama. Tyyli ja klangi kirjoituksissa on hyvin samanlainen. Toki varma ei voi olla, mutta näin itsekin veikkaan. Mutta miksi joku tekisi niin on ihan hyvä kysymys.. 🤔

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 1.10.2022 01.20

Onko kelloissa nyt sama tilanne kun sähköautoissa? Myydessä saa enemmän kun mitä kaupassa maksaa? 🤔

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 28.9.2022 11.24

Hesu kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Saa tekosyyn siviilikohteiden massapommituksille..? 😂 Siis mistä? Ja mitä syitä he tarvitsee? Jatkuvasti pommittavat siviilejä, ovat pommittaneet 7kk. Ylivoimaisesti suurin osa Venäjän iskuista osunut siviilikohteisiin. Sekään muuten ei ole kovin loogista toimintaa. Tuhlaavat ammuksia siviileihin kun voisivat koittaa tuhota armeijan kohteita.

 

Vaikka Venäjä on ilmiselvästi suorittanut siiviilien murhia ja osunut siviilikohteisiin, niin tuhoaminen on vielä kaukana siitä mitä se voisi olla. Venäjä on ampunut kohteita, joissa on ollut sotilaita ja jos ne ovat kaupunkeja, niin sitten ovat. Sellaista totaalista tuhoamista ei ole vielä käsittääkseni nähty, jossa pommikoneet vyöryvät kaupungin ylle ja päästävät helvetin irti. Käsittääkseni Venäjällä olisi siihen tarvittavat lentokoneet.

Venäjällä ei ole ilmaherruutta. Just toissapäivänä taisi neljä konetta tippua kun jotain yrittivät paniikissa antaa tulitukea koneilla.

Katso Mariupolia. Totaalisen tuhottu. 

Kohteita joissa on ollut sotilaita 😂🤣 uskotko itse näihin juttuihisi? Osoitat kyllä harvinaisen raakaa mielenköyhyyttä.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 11.19

En jaksa uskoa että tässä tilanteessa kukaan yksittäinen valtio venäjän lisäksi olisi tätä tehnyt. Ei pidä mielestäni miettiä ainoastaan motiiveja, mutta myös riskejä. Jos se on Venäjä ja jäävät kiinni niin jengi on silleen että no olipa yllätys, venäjä taas touhuaa. Jos joku länsivaltio tai NATO teki ja jää kiinni, niin se on isku oman liittolaisen infraan. Valtava riski NATOn tai laajemmin lännen yhtenäisyyteen. 

Ei. Kyllä se venäjä oli. En tiedä miksi edes kieltävät. Miksi se heitä kiinnostaa? Olisi samalla osoitus että me voidaan tehdä näin ja ollaan valmiita tekemään näin. Että mihin seuraavaksi?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 28.9.2022 10.57

Hesu kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:
Hesu kirjoitti:

3. Nyt nämä alueet liitetään Venäjään kansanäänestyksen toimesta.

  1. Alueet liitetään vain Putinin unissa. Aamulla herättyään, iskee taas kamala painaijainen päälle.

 

Sovitaanko, että jos alueita ei perjantaina liitetä Venäjään, niin minä lähden foorumilta, jos liitetään, niin sinä lähdet?

Sitten, kun alueet on perjantaina liitetty ja kun ukrainalaiset jatkavat niille hyökkäyksiä, niin Venäjä saa tekosyyn siviilikohteiden massapommituksille. Mitkä se tulee epäilemättä suorittamaan, kuten siviilien joukkomurhat harventaessaan venäläisalueilta ukraina mielisiä. Tämä ei ole Venäjän puolella olemista, vaan sanon vain faktat ja mitä tulee tapahtumaan.

Oma käsitykseni tapahtumista lähtee siitä, että Ukraina on/oli jakautunut maa. Siellä oli ukrainalaisia ja venäläisiä. Maa olisi pitänyt jakaa jo 2014 tai sitä ennen näiden alueiksi, jolloin mitään sotaa ei olisi syttynyt. Nyt Suomi on sitonut itsensä Yhdysvaltojen geopoliittisia intressejä ajavaan klikkiin, vaikka koko kriisi ei kuulu meille mitenkään. Yhdysvalloille kuuluu, koska se on aseistanut Ukrainan länsimielisiä tuosta lähtien ja painostanut heitä poliittisesti toimissa Venäjän suuntaan. Emme voi sille mitään, että meillä on maa raja Venäjän kanssa ja sen kanssa on vain elettävä. Venäjällä on ydinaseita, Suomella ei ole. Me häviämme, jos joudumme sotaan heitä vastaan. Vaikka kuolema koittaa kaikille joskus, niin en halu itse tai läheisteni kuolevan Ukrainan sisällissodan johdosta, joka eskaloituu 3. maailmansodaksi.

Käy. Varmaan reiluin tapa on katsoa tunnustaako yli 50% maailman maista uudet alueet? Koska jos se on vain venäjä niin se on täysin yhdentekevää. Tai joku persläpi maa ehkä venäjän lisäksi.

Saa tekosyyn siviilikohteiden massapommituksille..? 😂 Siis mistä? Ja mitä syitä he tarvitsee? Jatkuvasti pommittavat siviilejä, ovat pommittaneet 7kk. Ylivoimaisesti suurin osa Venäjän iskuista osunut siviilikohteisiin. Sekään muuten ei ole kovin loogista toimintaa. Tuhlaavat ammuksia siviileihin kun voisivat koittaa tuhota armeijan kohteita. Jos koittavat tuhota Ukrainan kansan puolustustahtoa niin se ei pommittamalla onnistu, ei ole ikinä onnistunut. 

Me ei hävitä sodassa venäjää vastaan. Ainakaan venäjän nykyisille voimille. Se on fakta. 

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 03.32

Kilppari kirjoitti:

Itseäni koko asiassa häiritsee eniten se, että myös länsimedia tuntuu jääneen samalle tasolle kuin tämän palstan enemmistö eli: Pitää vaan pistää kovaa kovaa vastaan. Tuo ei vaan valitettavasti toimi. Ja hinta lasketaan ihmishengissä. Tästä on viimeinen esimerkki tuo mitä nyt tapahtuu. Venäjä liittää itseensä idän alueet ja tuolle ei kukaan voi tehdä oikein mitään. Mikäli asia olisi haluttu ratkaista neuvottelutein, niin siihen olisi ollut aikaa 2014 jälkeen aivan riittävästi. Tuolloin olisi lopputuloksena ollut itsenäiset itä-Ukrainan valtiot. Olisi säästytty sodalta ja muutamalta sadalta tuhannelta kuolleelta.

Olisiko tuo sitten ollut jotenkin reilua? Ei tietenkään, ei ole olemassa reilua lopputulosta. Ei täysin reilua olisi ollut noiden etnisesti venäläisten alueiden pakottaminen uuden länsimielisen Ukrainan alaisuuteen. Ukrainassa on Hesarin mukaan vieläkin voimassa mm laki jonka mukaan kahviloissa yms saa käyttää ainoastaan Ukrainan kieltä. 

Kenties paras lopputulos olisi ollut joku itsehallintoalue tms. Mutta ongelmahan on että Venäjä haluaa alueet itselleen. Ei se nyt käy. Jos venäläiset muuttaa isolla joukolla Lappeenrantaan ja jotenkin saavat äänestyksessä enemmistön niin ei kai sillä verukkeella aluetta venäjälle anneta? Jos asut Ukrainan mailla mutta venäjämielinen ja tilanne ei miellytä, voi muuttaa venäjälle.

Mielestäni tässä sodassa ei just nyt ole mitään muuta vaihtoehtoa kun kova kovaa vastaan. Jos nyt aletaan lepsuilemaan se on iso voitto putinille. Samalla viesti Kiinan suuntaan että ottakaa Taiwan vaan, kyllä länsi taipuu. Ei saa taipua.

Ja siis venäjä liittää alueet itseensä itse sanomalla että nämä on nyt meidän maita. Ei sitä ketään tunnusta, se on aivan yhden tekevää muuten paitsi kotimaassa ehkä kaikista tyhmin kansanosa nielee tämänkin.

 

Kilppari kirjoitti:

Venäjän totaalista häviötä voi fantasioida, mutta sellaista ei ole tulossa. Paras mahdollinen tulos olisi tietenkin Putinin syrjäytys. Tuokin voi olla liiallista toiveajattelua. 

Ennustan loppuvuodelle, että:

70% nuo valtiot liitetään Venäjään ja sen jälkeen jäädään jonkinlaiseen jäätyneeseen konfliktiin ja ehkä tappaminenkin vähän vähenee kun rajat alkaa olla selvät. Pakotteet jäävät molemmin puolin ja molemmat puolet hakkaavat itseään polveen.

10% Putin syrjäytetään ja uusi johto miettii miten sota saataisiin kohtuudella loppumaan, lopputuloksena itsehallintoalueet Itä-Ukrainaan ja Venäjä palaa hiljalleen sivistyneiden valtioiden joukkoon. Pakotteita aletaan purkaa.

10% Sota jatkuu ja venäjä valtaa lopulta koko Ukrainan

5% Sota jatkuu ja Ukraina valtaa alueensa takaisin

5% Sota jatkuu ja panokset kovenee ja käytetään ensin pieniä ydinaseita ja sitten Natokin tulee jo itse mukaan ja ... ....en edes halua ajatella miten tämä jatkuisi...

Prosentteihin paha sanoa muuten mitään, mutta täytyy sanoa että olen yllättynyt että annat 10% että venäjä ottaa koko Ukrainan ja 5% että Ukraina valtaa alueensa takaisin? Tuumaatko siis että venäjä jatkossa vahvistuu todella merkittävästi Ukrainaan nähden ja onnistuu koko Ukrainan ottamaan? Nythän tilanne on mielestäni hyvin selkeästi se, että Ukraina vie ja venäjä vikisee. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 28.9.2022 03.19

No enää ei tarvitse spekuloida. Vastaus tuli sieltä:

Kreml väittää: ”Emme tiedä mitä tapahtui Nord Streamille”

 

Eli venäjä oli asialla.

Näytä koko viesti
Citycon - 28.9.2022 01.32

oojanen kirjoitti:

Korona-aika oli hyvä stressitesti miten selvitään kuluttajakysyntäshokista, ja sehän meni hyvin. Nyt testataan sitten resilienssiä korkoshokissa, mielestäni johto on tehnyt oikeita asioita ja ollaan hyvin asemoiduttu siihenkin. 

Mielstäni tässä tilanteessa on täysin eri ongelma kuin korona-ajassa. Silloin jengillä oli rahaa ja sitä kertyi säästöön, ja alettiin käyttää heti kun pystyi. Nyt jengillä ei yksinkertaisesti ole varaa ns. ylimääräiseen kultukseen. Yhä useampi elää kädestä suuhun ja rahat menee korkoihin, sähköön ja ruokaan.

Näytä koko viesti