Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.9.2020 05.19

En muuten tiennyt että PAF:lla tämmönen:

https://www.paf.com/play-it-safe/supportive-insurance

 

Veikkauksen tulevaan vastuullisuusohjelmaan varmaan tulee vastaava? Vähän isommilla katoilla jotta Veikkauksen oikeasti kannattaisi panostaa siihen ettei jengi vedä itseään velkaiseksi Veikkauksen peleillä.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.9.2020 05.01

starsailor kirjoitti:

Lainan antajat pitäisi velvoittaa selvittämään kaikki maksukykyyn vaikuttavat tekijät ja niistä tehdään kirjalliset sopimukset, jotka on oikeudessa käsiteltävä jos/kun joudutaan ulosottoon. Sitten selvitettäisiin onko maksukyky selvitetty oikein ja onko velallinen valehdellut tulotasoaan, josta seuraisi rikosoikeudellinen tuomio. Tämä olisi isolle osalle kynnys ilmoittaa tulot ja menot tarkkaan. Samalla riski ylivelkaantumiselle vähentyisi ison osan kohdalla. Kuten tuossa yllä epäillään, niin taitavat usein pikavippi ja perintätoimet kulkea jollain tavalla yhdessä, eli edes ylivelkaantuminen ei ole luottojan tappio, jos vain riittävän moni pyrkii maksamaan velat takaisin.

Siellä on jo nyt tuomioistuimet tukossa. Vielä kun ulosotossa olevat viedään oikeuden eteen nöyrtymään sen lisäksi että talous mennyt kuralle niin saadaan ainakin työllistävää vaikutusta ja ehkä BB-Sinille töitä. Pirusti selvitettävää simppelissä lainanotossa kun selvitellään onko maksukyky selvitetty oikein ja selvitetään onko valehdeltu tulotaso. MItähän tämäkin selvittely maksaa? Ja kuka sen kustantaa?

Ja miten tulotaso ilmoitetaan? Viimeisen x kuukauden osalta joka on helppo todentaa. Viimeisin verotuspäätös? Mutta tärkeämpää on kai tulevaisuuden tulot. Mutta tulevaisuutta kun on hankala tietää. Jos ilmoitan sen hetkiset palkkatulot ja pääomatulot oikein ja arvioin tulotasoni tulevaisuudessa.. Noh, sitten tulee kenkää töistä ja sijoitusasunto jää tyhjäksi, en selviä laskuista, päädyn ulosottoon ja samalla linnaan? Ei kuulosta kovin tehokkaalta.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 20.9.2020 09.12

Toki niitä on karmeita tarinoita kun jääty kiinni mihin milloinkin. Uhkapelit ja alkoholi laillisista varmaan ne yleisimmät jotka tuhoaa ihmisten elämiä. Ei se tarkoita että niitä pitää heti kieltää. Lainarahan saaminen on tehty liian helpoksi mielestäni. Kyllä ne samat lainarahat saa tungettua veikkaukselle blokkien jälkeenkin. Jos aletaan huolella jeesustelemaan niin eikö pitäisi viina kieltää ja samalla myös itse veikkaus. Mihin me muka oikeasti _tarvitaan_ veikkausta? Ei mihinkään. Mutta moni saa siitä iloa ja viihdettä elämäänsä ja isolle osalle myös elannon. Siis vedonlyönti yleisesti, veikkaus ei kovin monelle kun palautusprosentit on mitä on. Pikkupro sieltä kairaa ja en tajua miten onnistuu siinä.

Mutta jos blokit tulee niin koko homma on pelkkää jeesustelua. Kyllähän kaikki tajuaa ettei veikkaus tule olemaan vastuullinen. Siellä ne mainostaa eniten häviäville pelejään. Todella oksettava touhua kun ainoa syy miksi on saanut tällaisen aseman Suomessa perustellaan juuri vastuullisuudella. Jos blokit tulee niin toivoisin että täysin veikkauksen ulkopuolinen taho suunnittelee tavat miten ongelmapelaajat saadaan ajoissa kiinni, ja seuraa tarkasti että suunnitelmaa noudatetaan. En luota veikkaukseen tippaakaan, korruptoitunut paska ja maksaa kansanedustajille satoja tuhansia istumisesta hallintoneuvostossa. Kanerva saanut yli 60k€.

Alkoi sappi taas kiehumaan. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 02.06

PelleSnuslos kirjoitti:

Nythän republikaaneilla on presidentti ja senaatti eli nyt saa varmasti läpi. Demarit sitten mellakoivat siitäkin. Mä näkisin että republikaanit pitäisivät jonkinlaisena petoksena ja kiristyksenä sitä ettei Trump nyt nimittäisi uutta nopeasti kun mahdollisuus on. Iteltäni ainakin romahtais kunnioitus. Oletan tässä että kuukaudessa ehtii kun niin on sanottu, varmasti on valmiiksi jo lista henkilöitä. Se on sata varma että omassa hyvyydessään loistavat demarit ei epäröis hetkeäkään jos heillä ois tilaisuus.

Jos se nimitys jää roikkumaan niin innostaa se demokraattejakin siinä missä republikaaneja äänestämään.

Näin ollen veikkaan että Trump viisaasti nimittää tuomarin jos ja kun kerkee. En myöskään usko että liikkuvat äänestäjät siitä rankaisevat, pelin henki ja miks se nimitys tällä presidenttikaudella ois sen epiksempää kuin seuraavallakaan.

 

Ei ole todellakaan sanottu että kaikki republikaanit äänestäisi Trumpin ehdotusta. Ja tutustu miten kävi kun Scalia kuoli 2016. Eli ei ole mitenkään varmaa että saa läpi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 10.19

En usko että nimittää ennen vaaleja. Ja mielestäni tämä on pienesti positiivinen Trumpin uudelleenvalinnalle. Miksi Trump nimittäisi jonkun nyt, kun aina voi nimittää vasta vaalien jälkeen? Avoin penkki korkeimmassa oikeudessa saattaisi aktivoida konservatiiveja jotka ei muuten välttämättä Trumpia äänestäisi. Kaiken järjen mukaan ei saisi nyt senaatista läpi kuitenkaan. Enemmän silti ehkä positiivinen senate electioniin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 08.51

eke kirjoitti:

On turha lyödä vetoa sellaisesta minkä lopputulos on enemmän mielipide kuin tarkasti mitattattavissa oleva tosiasia.

🤦‍♂️

Jepjep, sanattomaksi vetää. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.9.2020 04.42

PikkuPro kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Yks mitä aatellu, että kun korona taputeltu niin olisi kiva tehdä yksi kunnon reissu lasten kanssa, koko talviloma tyyliin Jenkkeihin. Ovat nyt iässä, että ovat jo ihmisiä mutta eivät vielä angstisia teinejä joten tollasen jos haluu tehdä niin pian alkais olemaan se sweetspot, 2021 jouluna maybe/hopefully. Silloin kaikki varmasti jo uimataitoisia joka tollasessa tärkeää kun se uiminen on meidän juttu. Us vesipuistot calling?

 

Me oltiin perheen kanssa 5 viikkoa jenkeissä road tripillä v.2018. 7v ja 2x 10v kanssa. Reissuun palataan vähän väliä ja muistellaan. Eihän se halpaa ole mutta parasta rahankäyttöä kyllä. Siis matkustaminen ja ylipäätään erilaisten kokemusten ostaminen. Takaisin pitäisi päästä ja jonkinlaisena suunnitelmana ollut kunnon irtiotto.. Saa nähdä onnistuuko koronan takia :/ Hyvä suunnittelu on todella tärkeää kyllä. Olet siellä kai matkustellut jo mutta jos herää jotain kysymyksiä niin voit lähestyä yksityisviestillä. En tosin tiedä onko täällä yksityisviestiominaisuutta? :o 

Me käytiin myös liuta kansallispuistoja. Käytiin myös lasten hömpötyksissä kuten legoland ja disneyland mutta näihin ei juurikaan ole palattu. Sen sijaan eri kansallispuistoja muistellaan kovasti.

 

Joo, kiitti vinkeistä. Aika samat iät siis, tyyliin. Mun kiinnostaa tosiaan vesipuistot (aina), joku luontojuttu (vaikka ei ne vielä polkujuokse kyllä) ja cruise eli voisi ottaa viikon sitä. Ja lapsillehan on tärkeää imo, että haistavat että vanhempaa aidosti nappaa joten Disneywordlandit jää väliin salee. Cruiseista lasten kanssa on paljon tosi hyviä muistoja, kaikkia urheilumahiksia ja muutenkin vaan tosi toimiva konsepti lasten kanssa imo.

Täysin samaa mieltä kokemuksista ja matkustamisesta. Itsehän en haali tavaraa mut elämyksiin poltan isojakin hymyssä suin ja toi olis sellanen onetime ja taas mentaltest osoittaa, että on vaarana katua keinutuolissa jos en mene ja järkkää. Kaksi skideistä vielä Jenkkien kansalaisia joten olis kiva näyttää hoodinsa, synnyinpaikkansa, vauvapuistonsa jne. Ehkä jopa nannynsä joka nykyään on Jenkeissä sairaanhoitajana eli ihan hyvin menee.

Ja oon aidosti aika kova suunnittelemaan matkoja, selkeä vahvuusalue kuten Matti varmaan voi pyynnöstä todistaa.

Jeps, Cruise on toki kova lapsille, oltiin myös sellaisella viime lokakuussa. Itse en kauheasti perustanut itse asiassa. Mutta lapset tykkäs ja kai siellä viikon itsekin sai jotenkin menemään. Ja päivästopit Haiti, Jamaica ja Meksiko oli kyllä kivoja. Luontojutuissa USA:n kansallispuistot on huikeita. Jenkeistä voi olla montaa mieltä mutta kukaan ei voi viedä pois sitä että luonto on upea ja kansallispuistosysteemi on viimeisen päälle mietitty kuntoon. Me asusteltiin siis teltassa, mutta on monessa paikassa myös muuta majoitusta tarjolla. Imo teltassa vaan enemmän fiilistä. Käytiin myös katsomassa Baseballia kun San Diego Padres pelasi ja pojat pääsi pelin jälkeen juoksemaan kentälle pesät läpi. Olihan se hienoa! :D 

Ei muuta kun suunnittelemaan ja toivotaan että korona väistyy. Toivoisin myös että ehdimme vielä ennen kun pojat kasvaa liikaa. Etelä-Afrikka on toinen vaihtoehto. Siellä käyty ilman lapsia ja uskomattoman hieno paikka sekin. Matkakuume tässä iskee kun miettii :/

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.9.2020 02.34

stone kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

stone kirjoitti:

Rahaa on jaettu ja velkaannuttu jo aivan riittämiin.. Jos jotain haluaa tehdä taudin leviämisen estämiseksi, niin silloin täytyy lopettaa viruksen maahantuonti.. Suomi on harvaan asuttu maa. Ei täällä olisi ongelmaa ilman jatkuvaa maahantuontia. Alusta saakka virusta on ikäänkuin tarkoituksellisesti(siltä se on tosissaan näyttänyt)pyritty levittämään ympäri Suomea lentokone rallilla.

 

Jälleen varsin ristiriitainen ja faktoihin perustumaton postaus:

1. "viruksen maahantuontia" on kyllä varsin paljon rajoitettu, vaikkei toki kokonaan estetty. Lisäksi, suomalaisen paluuoikeutta kotimaahansa on vähän hankala rajoittaa; karanteenit toki voisivat olla tehokkaammat

2. Jos matkailu pysäytetään kokonaan, niin kyllähän se esim. Lapin taloudelle on aika kova isku, ja väistämättä johtaa tavalla tai toisella (tukiaiset, kohonneet työttömyyskulut jne jne) valtionkin kulujen lisääntymiseen ja velkaantumiseen. Ei siis oikein voi sanoa että "nyt on velkaannuttu riittävästi, joten rajat kiinni"

3. Kyllä se virus hyvin leviää kotimaassakin kotimaisin voimin, kuten todettua.

4. Ei täällä viruksen suhteen tällä hetkellä ole ongelmaa nytkään. Kuluja siitä, ettei ole ongelmaa tulee kohtuuttoman paljon, ja se on se ongelma. Rajojen sulkeminen kokonaan voisi pienentää jo valmiiksi pientä virusongelmaa, mutta kasvattaa jo valmiiksi isoa talouden ongelmaa.

 

 

Jos tauti jatkaa euroopassa leviämistään tällä tahdilla, niin kyllä se matkailu on laitettava poikki, tai sitten muut maat sen tekee ennen Suomea, kuten keväälläkin. 

Yrityksille ei saa jakaa enää rahaa Suomessa. On järjetöntä tekohengittää kannattamatonta yritystoimintaa. Vahvat kestävät ja heikot muutenkin kannattamattomat zompie yritykset kuolevat pois, eikä näitä tule tukea veronmaksajien rahoilla.  Kysyntä luo kyllä aina tarjontaa. Tarjonta palaa automaattisesti kriisin jälkeen, mikäli kysyntä palautuu.  Tulevaisuudesta ei ole toistaiseksi tietoa. Maailma saattaa muuttua vuosiksi, ellei jopa pysyvästi. 

Väärin. Se on nimenomaan tärkeää suomen kannalta että yritykset selviää pahimman kriisin yli. Siellä on paljon yrityksiä ja pienyrittäjiä jotka olivat kannattavia, mutta luonnollisesti koronan myötä ovat muuttuneet kannattamattomiksi. Se että nämä selviää on tärkeeä. Jos koronan jälkeen kysyntä palaa niin ei tarjonta automaattisesti palaa jos valtava määrä yrittäjiä on mennyt konkurssiin. Ensinnäkin nämä menevät kortistoon isoilta osin. Ketä se hyödyttää? Toisekseen monilla ei välttämättä ole voimia aloittaa alusta konkurssin jälkeen, jos edes mahdollista.

Pitää paikkansa että vahvat kestävät, mutta on paljon pieniä yrityksiä jotka ovat kannattavia mutta eivät yksinkertaisesti kestä näin pitkää poikkeustilaa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.9.2020 01.35

PikkuPro kirjoitti:

Yks mitä aatellu, että kun korona taputeltu niin olisi kiva tehdä yksi kunnon reissu lasten kanssa, koko talviloma tyyliin Jenkkeihin. Ovat nyt iässä, että ovat jo ihmisiä mutta eivät vielä angstisia teinejä joten tollasen jos haluu tehdä niin pian alkais olemaan se sweetspot, 2021 jouluna maybe/hopefully. Silloin kaikki varmasti jo uimataitoisia joka tollasessa tärkeää kun se uiminen on meidän juttu. Us vesipuistot calling?

Me oltiin perheen kanssa 5 viikkoa jenkeissä road tripillä v.2018. 7v ja 2x 10v kanssa. Reissuun palataan vähän väliä ja muistellaan. Eihän se halpaa ole mutta parasta rahankäyttöä kyllä. Siis matkustaminen ja ylipäätään erilaisten kokemusten ostaminen. Takaisin pitäisi päästä ja jonkinlaisena suunnitelmana ollut kunnon irtiotto.. Saa nähdä onnistuuko koronan takia :/ Hyvä suunnittelu on todella tärkeää kyllä. Olet siellä kai matkustellut jo mutta jos herää jotain kysymyksiä niin voit lähestyä yksityisviestillä. En tosin tiedä onko täällä yksityisviestiominaisuutta? :o 

Me käytiin myös liuta kansallispuistoja. Käytiin myös lasten hömpötyksissä kuten legoland ja disneyland mutta näihin ei juurikaan ole palattu. Sen sijaan eri kansallispuistoja muistellaan kovasti.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.9.2020 09.48

Manialöytyy kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Joku aikaisemmin suuttui kun syytin osaa DeFi projekteista huijauksiksi. DeFi:stä lisää luettuani voisiko joku selventää että eikö nämä ole skämmejä?

  • Yfdexf.Finance
  • YAM
  • SAFE
  • HOTDOG (lol)
  • PIZZA (lol)

 

SUSHI ilmeisesti ei ollu varsinainen skämmi vaikka kyseenalaisena pidettiinkiin Chef Nomin toimintaa? 

 

Ei täällä kukaan ole suuttunut, vaan huvittaa toi sun ihme vääntely ja kieriskely. Et ensin puhunut missään vaiheessa, että osa olisi "skämmejä" (luuleeko joku ettei olisi), vaan käytit koko Defistä nimitystä peruspyramidihuijaus. Kuittasit sitten keskustelun lopulta hienosti pelkällä "pisteviestilläsi" ja nyt haluat sitten jatkaa. Kerro sinä meille tästä Defi-peruspyramidihuijauksesta.

Väillä elämässä törmää ihmisiin, jotka eivät koskaan ole väärässä tai tunnusta mitään, vaikka asiasta olisi mustaa valkoisella tms. Onneksi asiat ovat yleensä merkitykseltään ja summiltaan aika vähäisiä ja ne voi kuitata ihan huumorilla (lol).

Sori. Laitoin pisteviestin koska kirjoitin pitkähkön viestin jonka vähän kirjoittamisen jälkeen totesin liian provosoivaksi ja hiukan liian hyökkääväksi. Totesin että turha jatkaa sillä linjalla. Palasin nyt kuitenkin koska luin defistä lisää tuon jälkee ja halusin selvennystä. 

Kenties aluksi kommunikoi hiukan huonosti, ei ollut tarkoitus väittää koko DeFi:ä pyramidihuijaukseksi. Mutta paljon siellä olevia tokeneita kyllä edelleen väitän. 

Niin, ja tuossahan mä kerroin. Tai oikeastaan kysyn että onko nämä yllä mainitut legittejä? Koska mun mielestä näyttää kusetuksilta ja täysiltä vitseiltä. Hienosti jengi niihin silti rahaa painanut. Täällä varmaan moni tietää tästä paljon mua enemmän.. Mutta kyllä siellä on tosi paljon täyttä paskaa.

Kyllä mä olen usein väärässä ja voin sen myöntää. Ei se ole mulle mikään ongelma. Ja myönnän myös että kommunikoin huonosti jos sanoin koko defiä huijaukseksi. Mutta jostain syystä täällä jengi ei kestä sitä jos mainitsee että siellä on seassa paljon kusetusta. 

Näytä koko viesti