Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 12.9.2020 01.52

ÅAB:n pitkäaikaisena osakkeenomistajana ensinnäkin haluan lämpimästi kiittää sinua asiakkuudestasi. cheeky

Toisaalta ystävänäsi ehdotan, eikö kannattaisi siirtää samantien koko ÅAB:n ao-tili Nordnetiin? Sehän ei maksa mitään. https://www.nordnet.fi/fi/info/arvo-osuustilin-siirto. Tosin myös yksittäisten osakelajien siirto Nordnetiin on Nordnetin puolesta maksutonta, mutta ÅAB voi veloittaa siitä jotain, kuten koko AO-tilin siirrostakin, heidän hinnastoaan en tunne. 

Nordnetin hinnat ks. https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/hinnasto -> toimenpidemaksut.

Hankintahinnoista sanotaan, että eivät siirry, mutta on mahdollista maksaa palvelusta, jolla ne saa menemään verottajalle asti.

Arvopaperien hankintahinnat eivät päivity Nordnetiin automaattisesti vanhalta välittäjältäsi. Siksi on erittäin tärkeää, että otat talteen kaikki osakkeiden hankintatositteet ostoerittäin sekä myynti-/tappiolaskelmat.

Voit täyttää salkkuusi siirrettyjen osakkeiden hankintahinnat klikkaamalla salkun yleisnäkymässä osakkeen keskikurssia. Näin tuottoprosentit näkyvät oikein.

Palveluun itse syötetyt hankintatiedot eivät kuitenkaan päivity verottajalle asti, joten veroilmoitus kannattaa tarkistaa huolella, mikäli myyt siirtämäsi osakkeet. Vaihtoehtoisesti voimme päivittää hankintatiedot puolestasi, jolloin ne siirtyvät myös verottajalle. Katso hinnastosta palvelumaksut hankintatietojen päivittämiselle ja lataa tästä Excel-tiedostoExcel, johon hankintatiedot tulee täyttää. Toimita täytetty Excel asiakaspalveluumme salkun viestikeskuksen kautta.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 3.9.2020 09.00

Sienimies kirjoitti:

Tota eliteä on tosiaan rikkaat espoolaiset kaverini kehuneet. On kuulemma tosi elite rahasto. Sanoin niille että mulle kelpaa tuulipukuna ihan Xtrackers FTSE Vietnam Swap ETF. Ei tartte maksaa 5 % merkintäpalkkiota ja aktiivisen osakerahaston hallinnointikuluja ja silti pääsee helposti Vietnamin markkinoille. Eivät vakuuttuneet.

PYN Elitessä ei ole merkintäpalkkiota, paitsi yli 3M merkinnöille on teoriassa 5%, mutta eipä sellaista merkintää ole varmaan kukaan koskaan tehnyt. Tasaisella vauhdilla rahastoon voisi sijoittaa 36M vuodessa (12*3) ilman merkintäpalkkiota. Lunastuspalkkiota ei myöskään ole. Hallinnointipalkkio on 1% ja tuottosidonnainen palkkio 12%. Omistan rahastosta osuuksia ja pidän näitä lukuja hyvinkin kohtuullisina, kun kyseessä on aidosti aktiivisesti paikan päällä hoidettu rahasto. On myös ainoa aktiivisesti hallinnoitu rahasto, mitä omistan. Tuotto ei ihan viime vuosina ole ollut kaksinen, mutta jos siellä P/E pyörii jossain seiskan haminoissa, niin pakkohan sen on realisoitua arvoonkin ajan yli, joten odotellaan vaan luottavaisena.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.9.2020 09.40

Nuo sun limiittisopimukset Nordnetissa taitaa olla jotain omilla ehdoilla neuvoteltuja, eli eivät noudata tavallisen superluoton ehtoja? Koska sulla on isot positiot muutamassa firmassa, niin hajautuksen puutteen vuoksi et varmaan muuten pääsisi järkeville korkotasoille, otaksun? Edit: ellet sitten pidä palvelussa useampaa salkkua, joista luotto kohdistuu vaan "hajautettuun" salkkuun/salkkuihin.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.8.2020 11.19

Joo, lähetä meiliä privatebanking@nordnet.fi

Näytä koko viesti
Asunnon vakuusarvon suojaaminen - 24.8.2020 11.31

Mä vielä tätä tarkastin, ja kyllä se niin on, että pankki ei voi vaatia kuluttaja-asiakkaalta lisävakuuksia tilanteessa, jossa asuntolainan vakuutena on ostettu asunto, jonka arvo laskee velallisesta riippumattomasta syystä, jollaiseksi siis luetaan esimerkiksi yleinen asuntomarkkinoiden lasku. Eli kun vain pystyt itse maksamaan korot ja lyhennykset ajallaan, pankki ei voi laittaa asuntoasi pakkomyyntiin sillä perusteella, että asunnon vakuusarvo ei ole enää riittävä.

Näytä koko viesti
Asunnon vakuusarvon suojaaminen - 22.8.2020 11.11

Onko pankilla muka oikeus vaatia asuntolainalle lisävakuutta, jos alkuperäisen vakuuden arvo alenee yleisesti markkinan mukana, eli velallisesta riippumattomasta syystä? Selvitin tätä kun viimeksi hain lainaa, ja mielestäni ei pitäisi olla mahdollista. Sehän olisi aika hullu tilanne, ja johtaisi nopeasti asuntomarkkinoilla täydelliseen romahdukseen, kun hintojen laskiessa lisää tulisi jatkuvasti uusia pakkomyyntejä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 20.8.2020 09.58

Huh mikä raportti. LV 43,7M, EBITDA 16,1%

FTDs Q2 +58,9% surprise

Outlook:

"Due to the uncertainty related to the Covid-19 pandemic, we have decided to share a current trading update: In July total trading volumes increased to approximately €13.1 million, which is about 19% higher than the average monthly trading volume in Q3 2019."

Siis heinäkuussa, Q3 alussa! Kun covid oli jo vähän uinumassa.

US toiminnot lähdössä toivottavasti liitoon ensi vuonna, avataan sivukonttori sinne..

CMD pidetään 18.9.2020 virtuaalisesti.

Mä en ole vielä löytänyt tästä raportista mitään oikeasti huonoa, pitänee vaihtaa jotkut toiset silmälasit päähän cool

Olin hieman huolissani ennen tätä, koska mielessä kummitteli aiemmat osaripettymykset (viimeiset kerrat olisi aina kannattanut myydä ennen ja ostaa jälkeen), mutta en myynyt kyllä yhtään. Pysyttiin pelikirjassa että Q2 katsotaan täydellä painolla.

Näytä koko viesti
Citycon - 31.7.2020 11.34

Mikä on palstan näkemys mahdollisesta toisesta koronavirusaallosta Cityconin suhteen? Kauppakeskuksissa on taas väkeä, mutta jos epidemia palaa kunnolla Suomeen, en epäile etteivätkö kauppakeskukset siitä jälleen tyhjenisi, vaikka pakottavia rajoituksia ei asetettaisikaan. Ihmiset alkavat omatoimisesti välttelemään julkisia paikkoja. Itse päätin myydä Cityconit tästä syystä. Mieluummin omistan koronan yli Cibusta, tai tarvittaessa otan Cityconia uudesta koronadipistä, kuin holdailen niitä nyt.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.7.2020 02.32

Olen poistunut ensin Enersensen TOP30 omistajista (nakkikioskissa mikkihiirisijoittajakin on suuri cool) ja tänään TOP100 ja lopulta koko yhtiön osakeluettelosta. Suurin osa meni 4,50-4,62 hintoihin kun Empower-kauppa julkistettiin. Viidesosa positiosta jäi silloin laitaan, vaikka sitä hyvin näykittiinkin tasaisesti ennen 4,62 huippuclosea, mutta sitten kurssi pakittikin selvästi alle neljän euron. Päätin jäädä odottelemaan proforma-lukuja, ja kun ne olivat hyviä, ostin vielä jäljelläolevien määrän verran lisää vähän neljän euron alta treidausmielessä. Eilen ja tänään on osakkeessa ollut vahvaa ostokysyntää. Laitoin äsken 6300 kappaletta (eli kaikki) laitaan ja joku Nordeasta osti ne kaikki kerralla. Nordea on netto-ostanut selvästi, eli joku siellä haluaa osaketta. Voi muuten hyvinkin tietää jotain hyvää, mitä muut eivät vielä tiedä. Mulle kuitenkin riitti nämä tilit tällä kertaa, alkuperäisen position keskihinta oli muistaakseni 1,21. Empower-Enersense näyttää lupaavalta eikä kertoimet ole pahat, taitaa olla P/E 10 ja EV/S jotain todella pientä, mutta kyseessä on iso yhdistyminen, jossa kaksi aiemmin ongelmissa paininutta yhtiötä pyrkii luomaan lisäarvoa. Vaikka luvut näyttävätkin hyvältä, niin voi siinä paljon pieleenkin mennä. Tällaista on syytäkin arvostaa aika rauhallisesti, koska riskiäkin on reilusti.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 27.7.2020 12.01

Mitenköhän summaisi koronan vaikutuksen pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoihin tähän asti? Maaliskuussa kauppa pysähtyi kuin seinään, mutta näyttää elpyneen nyt. Hinnat suurin piirtein paikoillaan? Matalat korot ja lyhennysvapaat kannattelevat. Mietin yhtenä segmenttinä kalliimpia perheasuntoja. Voiko olla, että vaikutus ei olisi kovin suuri, koska lomautukset/irtisanomiset ovat painottuneet erityisesti matalapalkkaisille palvelualoille, joiden työntekijät eivät ole ennenkään olleet kalliiden asuntojen ostajina mainittava ryhmä. Valkokaulustyöläiset ovat pitkälti saaneet jatkaa etätöissä.

Näytä koko viesti