Olet täällä

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 5.9.2019 09.22
von Fyrckendahl kirjoitti:
Roquefort kirjoitti:

Pohjanmaan Arvoon en välttämättä rahojani laittaisi. Johto ei aja täysin sijoittajien etua.

Tradeka on uskomaton puhallus puoluekoneistolle. Jäsenten hyväksi sitä ei ainakaan pyöritetä. Hallinto on miehitetty politrukeilla, jotka jakavat jäsenten rahat puoluetovereilleen. https://suomenkuvalehti.fi/avainsana/tradeka/

Juu, sitähän se. 33,6e jäsenmaksulle on kuitenkin saanut ihan mukavasti katetta erilaisina etuina. En nyt sitä varsinaisena sijoituksena kuitenkaan ajattele, vaikka en yllättyisikään esim jäsenmaksun korotuksesta sataseen. Oikeat tuotot menevät kuitenkin sopiviin poliittisiin tarkoituksiin, se on selvä. :) 

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 31.8.2019 11.08
Roquefort kirjoitti:

Oletko harkinnut Tradekan tuotto-osuuksien ostamista? Tavoitekorko 3,5%, maksimisijoitus 30000e.

Vilkaisin kyllä lyhyesti, kun tuli ensimmäiset mainokset, mutta ei vaikuttanut kiinnostavalta. 

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 30.8.2019 10.46

Olin sopivasti päiväsaikaan Prismassa, niin poikkesin asiakasomistajapisteellä. Oli kaksi asiaa. Ensinnäkin piti poimia yksi asiakasomistajaetu eli HOK-Elannon lahjoittama kummilusikka + etukuponkeja. smiley HOK tarjoaa nämä kaikille alle 1v lasten vanhemmille, joista vähintään toinen on HOK:n jäsen. Sinänsä söpön näköinen lusikka oli tosin alpakkaa eli ei edes aitoa hopeaa, mutta menköön vaikka juniorille käyttölusikaksi, kun siihen ikään tulee että lusikka pysyy kädessä. 

Toinen asia oli luopua muutamasta osuuskaupan omistuksesta, jotka ovat feidanneet korkojen maksun. Erosin Kymistä, Hämeenmaasta ja Varuboden-Oslasta. Vähän laiskasti olen näitä seuraillut, sillä esim. Osla ei ollut maksanut korkoa enää neljään vuoteen. Tämä vuosi onkin näemmä ollut korkojen osalta tosi heikko, suurin osa kaupoista on nyt nollakerhossa. En kuitenkaan irtisanonut kuin vain ne jotka ovat olleet nollakerhossa vähintään kaksi vuotta (poikkeus kotikauppa HOK on kyllä ollut 2v, mutta sen pidän joka tapauksessa). Tänä vuonna korot yhteensä vain 43 € (multa on puuttunut Maakunta joka taisi maksaa 5 €) eli reipasta pudotusta viiden vuoden takaisesta 135 eurosta. Selvästikin osuuskauppojen korkokäyrä osoittaa samaan suuntaan kuin markkinakorot. smiley No, tuskin miinukselle menevät kuitenkaan ihan lähiaikoina. 

Jos kokonaisuutena katson omia S-sijoituksiani, niin alkujaan 1335€ arvoiset sijoitukset ovat 5v aikana tuottaneet korkoja rapiat 500€ (miinus pienet verot), lisäksi on tullut n. 200€ edestä hyötyä tuottaneita etuseteleitä ja rahastokorotuksia (HOK). Eroamisesta sen verran, että aikaa meni muutama minuutti ja rahat sai tilille heti.

S-osuuksien lisäksi olen muutama vuosi sitten liittynyt Tradekaan. Tämän punapääoman linnakkeen omistaminen lämmittää sielua poikkeuksellisella tavalla. Tradekan jäsenmaksu on 33,64€ eli entinen 200 markkaa. Sille ei makseta mitään korkoa, mutta jäsenenä saa ihan rahanarvoisia jatkuvia etuja (https://www.tradeka.fi/jasenedut) ja lisäksi tulee satunnaisesti jouluna ja vastaavina erikoisetuja kuten lahjakortteja. Viime vuonna oli Tradekan juhlavuosi ja tuli muistaakseni 50€ ravintolalahjakortti ja liput Tuntemattoman Sotilaan kutsuvierasnäytökseen. Muutamassa vuodessa on tullut moninkertaiesti tuon 33,64€ edestä hyvää. Tradekan osalta muuten epäilen, että nostavat jäsenmaksua lähitulevaisuudessa pyöreään sataseen rahastokorotuksena, kuten HOK teki. Tase on paksu ja siinä tämä ei tuntuisi mitään. Olikohan jotain 2500€ per jäsen varallisuutta, enpä äkkiseltään muista, sitä luokkaa kuitenkin. Tase ei tosin tuota juuri mitään, koska ovat erikoistuneet lähinnä eettiseen sijoittamiseen ja kannattamattomien liiketoimintojen ostamiseen, sekä Kalevi Sorsan muistelmien ja erilaisten v. 1918 punahistoriikkien rahoitukseen, mutta väliäkö tuolla.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 16.8.2019 11.53

2300e/kk kuulostaa minustakin kovalta. Onko ylin kerros & jotain poikkeuksellista näköalaa? Hitaksissa muuten nykyään rajoitus että voit omistaa vain yhden kerrallaan, joten toista et voi ostaa vaikka saisitkin jostain. Hyvät luvuthan tuossa, vaikka laskisi mukaan remonttiakin, jota kyllä 25v taloon alkaa jo tulla (kalleimpana varmaan kylppärit). Hitaksesta irrottamisen jälkeen tonttivuokra nousee, joten jos talo on nyt 20% markkinahintaa halvempi, niin erotus voi pienentyä kun huomioidaan kalliimpi tonttivuokra.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.8.2019 09.49
Laskupäivä kirjoitti:
-87 syntyneistä oliko 30%lla maksuhäikkä ja 10% kirkkomullissa

No, jotain rajaa liioittelullakin. laugh Oikeat luvut ovat n. 1% kuollut ja 13%:lla maksuhäiriö.

Näytä koko viesti
Yleiselektroniikka - 12.7.2019 11.07
pk kirjoitti:

Mitä mieltä tästä? Minulla sattui olemaan pieni potti näitä. Minusta alle kympin hinta on halpa millä mittarilla hyvänsä. Jos en hyväksy tarjousta niin jatkaneeko uusi omistaja ostamista pikkuhiljaa kohti 90% rajaa? Nyt näyttävät ostavan kaiken 8.65 tasolla 

Halpa tarjous. Itse ostin jotain viikkoa ennen sen julkaisua, joten mukavat pikikset olisi saanut, mutta tarjottu preemio on niin pieni, että ajattelin jäädä holdaamaan. Eiköhän lapuista saa myöhemmin enemmän kuin 8,70.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 5.7.2019 10.34

Aika lujaa lyödään joka suunnasta, mutta ehkä se kertoo siitä että sinusta on tullut viime vuosina tunnettu sijoitusjulkkis ellei jopa sijoitusguru, ja ihmiset vaan kokevat että julkkiksia voi mätkiä anonyymisti miten vaan, koska onhan kyseessä suorastaan kansanhuvi.

Mitä Ovaroon tulee, vaikka itse kirjasin parin vuoden ajalta n. 25% tappiot, haluan lämpimästi kiittää sinua Aki kaikesta analyysistä ja kommenteista mitä olet antanut ilmaiseksi tähänkin osakkeeseen liittyen. Osto- ja myyntipäätökseni olen aina tehnyt itsenäisesti ja omasta tahdosta. Tappio ei harmita, päinvastoin olen iloinen siitä että olen oppinut tämänkin sijoituksen yhteydessä paljon lisää kiinteistöyhtiöistä ja niihin sijoittamisesta. Enkä muuten tarkoita tätä siten, että kyseessä olisi erityisesti mitkään Ovaro-oppirahat, vaan niillä infoilla mitkä ostohetkillä olivat käytössä, tekisin hyvin todennäköisesti edelleen samat sijoituspäätökset. Aion seurata tätä osaketta ja muita kiinteistösijoitusyhtiöitä jatkossakin ja varmasti pääsen hyödyntämään oppimaani tulevaisuudessa. Eikä toki pidä unohtaa, että tätä ennen monet sijoitukset mm. pörssistä poistuneisiin Spondaan ja Technopolikseen pitkälti Akin viitoittamana ovat minulle ja varmasti monille muillekin tuoneet paljon hyvää. Arvostan kaikkea vapaasti saatavissa olevaa informaatiota ja toivon että kokeneet sijoittajat kuten Aki jatkavat näkemystensä jakamista, riippumatta siitä, mitä paskaa siitä kulloinkin niskaan sataa. Eipä siten, että kovasti epäilisin Akin olevan lopettelemassa. Se on toki selvää, että kun lataa johonkin small cappiin miljoonaluokan position, niin ihan jokaista liikettään tai ajatustaan ei voi välittömästi foorumeilla tiedottaa, olivat ne sitten mitä tahansa.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 4.7.2019 11.38

Huomaa, että kauppalehdessä ja sharevillessä on Ovaro-karhujen juhlat käynnissä. Loputtomiin jaksetaan olla loukkaantuneita REIT-aikaisista koplauksista, joilla ei ole mitään tekemistä nyky-yhtiön kanssa. Karhut ovat sitä mieltä, että Ovaro menee nollaan minä hetkenä hyvänsä, koska "70-luvun neukkukuutiot". 

Ainakin osa näistä ilakoijista lienee niitä, jotka ovat joskus polttaneet näppinsä yli 10 euron hintaisiin Oraviin, ja ovat siitä ikuisesti katkeria. Uskoisin että useimpien meidän keissi Ovarossa oli (ja on edelleen) kuitenkin ostaa 4-5 eurolla jotain, josta muut ovat maksaneet 10-15 euroa ja jonka käypä arvo on 8-10 euroa. Se, että ketä höynäytettiin ja miten maksamaan 10-15 euroa ei ole kovin kiinnostavaa nykytilanteen kannalta. Mitä tulee noihin neukkukuutioihin, niin JLL:n arviokirjan liitteen kiinteistölistauksen mukaan niitä ei kuitenkaan ollut mitenkään enemmistöä salkusta. Vaikka ne laskisi nollaan, niin NAV ei siitä nollaannu. En ole laskenut, mutta olisiko niissä mutulla NAVia 1-1,5e kiinni? Neliöhinnathan niissä ei kovin suuria ole edes JLL:n mukaan. Eli neukkukuutioiden jälkeenkin NAVia jäisi jotain 7+ euroa, vaikka kukaan ei niitä ostaisi. 

Vaikka nyt osakkeeni myinkin näihin uutisiin, niin aion seurata Ovaroa tarkalla silmällä, sillä kurssilasku + potentiaaliset positiiviset uutiset operatiivisesta toiminnasta ja saneerauksen kehityksestä jatkossa (+ Pyysing hallitukseen?!) voivat hyvinkin tehdä lähiaikoina ostopaikan. Jos kurssi painuu vielä nykyisestä, niin miksei joku kiinteistörahastokin voisi nähdä tilaisuutensa tulleen ja tehdä julkisen ostotarjouksen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 4.7.2019 11.06
petteri kirjoitti:

Tulosvaroitus, toimari lähtee tai saa kenkää ja pääomistaja luopuu omistuksestaan. Yleensä nämä ovat yhdessä huomattavan huono uutinen varsinkin kun valmiiksi vaikeuksissa olevasta yhtiöstä on kysymys.

Tämä oli tosi valitettava uutinen ja tein itse samat johtopäätökset eilen & luovuin hammasta purren 5000 osakkeen positiostani 4,28-4,32 hintoihin. Toimitusjohtajan lähtö vain 9kk palkkauksesta ei kerro hyvää, eikä se että seuraajaa ei ollut valmiina. Pääomistajan luopuminen, vaikka osakkeita ei varsinaisesti myydäkään (mikä olisikin ollut vaikeaa) on huolestuttavaa erityisesti siksi, että IH:n Roininen on Ovaron hallituksen pj ja siten erittäin hyvin perillä Ovaron tilanteesta. Vaikka IH ei myy, niin osakkeiden jakamisen jälkeen Ovaro saa runsaasti uusia omistajia, joista suuri osa ei varmasti halua omistaa Ovaroa suoraan ja tästä tulee reilusti myyntipainetta osakkeeseen, jonka ostolaita ja vaihto on valmiiksi ohutta. Itse edelleen uskon että Ovaro on saneerattavissa ja osakkeen todellinen arvo on nykykurssia selvästi korkeampi. Kuitenkin em. syistä näen että osake voi vielä painua jonkin matkaa IH:n tempauksen aiheuttamasta myyntipaineesta. Jos hyvä uusi tj löytyy ja saneerausluvut kehittyvät positiivisesti, voin palata myöhemmin omistajaksi.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 18.6.2019 01.22
KuplaSalkku kirjoitti:

 

Rahakirstu kirjoitti:

S-junan vauhti hidastui puoleen edellisestä vuodesta. Tämä olikin odotettua S-ryhmän halpuutuspolitiikan ja bonustaulukkojen rukkaamisen takia. Pohjat on nyt todennäköisesti nähty.

https://www.rahakirstu.com/tienaa/osuuskauppojen-koroilla-rahoiksi/

 

Mitä luulette kannattaako nuo 0 korkoiset osuuskauppajäsenyydet laittaa lihoiksi vai kääntyykö tämä laiva enää?

Epäilen että ei käänny. Varmaan kannattaa lunastaa 0-korkoiset, ainakin ne joissa koroton vuosi on jo toinen peräkkäinen. Ainahan ne voi ostaa takaisin myöhemmin, jos korkopolitiikka muuttuu. 

Näytä koko viesti