Olet täällä

Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 9.1.2020 04.25

7 > 5 koska jutun mukaan USA:n markkinoiden arvioitu nimellistuotto olisi 5% ja reaalituotto 3%. Mutta onhan seitsemän 40% enemmän kuin viisi. Pienten prosenttilukujen matematiikka pitää aktiiviset rahastonhoitajat leivässä. Sehän ei vaikuta isolta erolta, onko hallinnointipalkkio 1 vai 2 %.. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.1.2020 10.20
pk kirjoitti:

Onko vastaavia muiden maiden kanssa kesken tai tulossa? 

Minusta tärkeintä olisi tieto, onko tämä nyt kertakulu vai päänavaus vastaaville?

Pikkupainolla mukana...

Muista ei ole tiedotettu eli periaatteessa ei pitäisi voida olla kesken, tulevista ei tietysti voi etukäteen tiedottaa. Miten tämän bisneksen verotus muuten ylipäätään toimii? Se lienee selvä että regulaattorille pitää maksaa se mitä regulaattorille kuuluu, tai pelit loppuvat aika hätäisesti. Jos näissä on lipsuttu, luulisi tulleen jo ilmi, ja olisi hyvin huolestuttavaa. Lisäksi on sitten normaalit tuloverot liiketoiminnasta, niistähän tässä lienee kyse? Joku siirtohinnoittelu-tyyppinen case.

Avasi sen mitä pitääkin eli  -8% mutta on nyt enää -4% eli olisiko tammirallipainetta. Panin merkille, että Aki kommentoi eilen liudan muita ketjuja, mutta ei tätä. Ja nyt NON nettomyyjänä.. 

Sinänsä en kyllä tykännyt tästä samoista syistä kuin mitä muut ovat kommentoineet. Kertasuonenisku on kertasuonenisku, mutta onhan tuo 13,7M iso luku suhteessa Aspiren toimintaan. Eli jos tehdään tuollainen verokälli, niin ei ole ihan vaan pikkaisen kusetettu vaan mahdollisesti ihan kunnolla. Tämä taas sitten panee epäilemään koko firman moraalia ja kirjanpidon uskottavuutta yleisesti. Mutta olen toki silti kelkassa edelleen koska on vaan niin halpa. angel

Näytä koko viesti
Aspire Global - 31.12.2019 10.39

Auts. Mossad iski sitten aika paljon rajummin kuin ainakaan meikäläinen osasi odottaa. 13,7 megaa on melko paljon 150 megan markkina-arvoiselle putiikille. Tuskin tätä lopputulosta juurikaan oli kurssiin laskettu sisään, tuntuu aika lailla worst case toteutumalta, koska eihän verottajan vaatimus ole voinut olla paljonkaan tuota lopputulosta suurempi. Redeyen raportissa ei ole asiasta mainittu mitään (eli joko eivät ymmärtäneet tai eivät pitäneet merkittävänä riskinä) ja kun yhtiön kertoma asiasta oli, että "more likely than not" kaikki olisi kunnossa, niin..

Tietysti tuli juuri tammirallia varten tankattua lisää. surprise

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.12.2019 10.54

Vielä poliittisesta riskistä. Valtakunnanpolitiikka on viime aikoina siirtynyt reippaasti vasemmalle. Kun tämä osakesäästötili mahdollisesti piankin lakkautetaan, mitä pitäisitte todennäköisempänä: a) olevat tilit lopetetaan jonkin siirtymäajan jälkeen ja verot lankeavat maksuun vai b) olevat tilit saisivat jäädä, paitsi mahdollisesti lisätalletuksia ei saisi tehdä? 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 3.12.2019 09.48
Sampsa Pellervoinen kirjoitti:

Vaimolla on salkussa vanhoja osakkeita, jotka on saatu perintönä joskus 20-30 vuotta sitten. Ostohinnasta, tai siitä koska osakkeet on peritty ei ole tietoa, sillä osakkeet ovat siirtyneet salkusta ja arvo-osuustililtä toiselle monta kertaa. Millä perusteella luovutusvoittoa verotetaan?

Olenko nyt ihan väärässä, mutta eikö perittyjen osakkeiden verotusarvo ole tietysti niiden perintöverotusarvo? Eli perukirjaan kirjattu arvo. Sillähän ei pitäisi olla merkitystä, mihin hintaan perinnön jättäjä on ne aikanaan hankkinut. Luulisi, että perukirja voisi mahdollisesti vielä löytyä ja siten "hankintahinta" olla selvitettävissä? Eikö vaimo tosiaan muista, keneltä on perintöä saanut? indecision

Näytä koko viesti
Dovre - 2.12.2019 05.22

Onhan tässä tosin muutakin tapahtunut kuin K2. Onko nyt viides kvartaali peräkkäin kun yhtiö on parantanut tulostaan? Tulosparannukset ovat olleet pieniä, mutta suunta niillä on ollut toinen kuin osakekurssilla, joka oli jatkuvista norjalaisten myynneistä laskenut hyviinkin uutisiin. Minusta on väärin sanoa että 21 snt millä blokkikaupat tehtiin olisi osakkeen oikea arvo, ja sen jälkeen olisi vain K2-efektiä. 21 sentillä osaketta ei pääsääntöisesti saanut pörssistäkään, vaan viime aikoina kauppa kävi n. 23 sentissä, muutama vuosi sitten oltiin vielä yli 30 sentin. Liikevaihto on kuitenkin 65M eli siihen nähden 30M markkina-arvo ei ole vielä mitenkään posketon nettovelattomasta yhtiöstä, jonka tulos on kasvu-uralla. 

Näytä koko viesti
Fodelia - 27.11.2019 12.01
Lenheeti kirjoitti:

"Näen isoa potentiaalia", mutta silti laput myyntiin?smileysurprise

Itse lisäsin eilen vähän hintaan 5,10€.

Nyt aamusta tuli Inderesin suositus: "Lisää", tavoitehinta 5,50€.

Juu, eli näen potentiaalia, mutta sitä on paljon jo hinnassakin. Taktiikka tämän osakkeen kohdalla on ostaa takaisin jos halpenee muuten vaan uutispimennossa, mutta muutoin ainoastaan jos kovat kasvuluvut todella alkavat toteutua eikä hinta sitä ennen täysin karkaa käsistä. Lupauksista en halua maksaa kovin paljon ilman vahvaa track recordia, mitä Fodelialla ei vielä ole. 

Inderesin suositus yllätti, heidän valuaatiollaan pitäisi mielestäni olla enintään pidä, mutta päättivät panna vahvaa painoa lupauksille kasvusta ja ottaa tavoitehinnan haarukan yläpäästä.

edit: inderesillä ei olekaan lainkaan pidä-suositusta, eli jos 12kk tavoitehinta -5-5% niin olisi vähennä.

Näytä koko viesti
Fodelia - 26.11.2019 01.03

Myin kanssa kaikki 5,13 pinnasta. Huomenna tulee Inderesin päivitys, ja käsittääkseni tällä nousulla suositus on joko pidä ellei vähennä. Jos osakkeen hinta lähiaikoina hiipuu alle vitosen ilman uutisia niin voisin harkita paluuta. Näen tällä firmalla isoa potentiaalia hoiva-, koulu- ja muun julkisen sektorin asiakkuuksissa. 

Näytä koko viesti
Fodelia - 20.11.2019 09.27

23256 kpl merkinnällä sain 4154 osaketta eli n. 18% merkinnästä. Olin varautunut suurempaan saaliiseen, joten tuli Akin mainitsema rahojen takaisinsiirtelytehtävä. Tai ehkä en siirtelekään, vaan jääköön tammirallirahastoksi.

Näytä koko viesti
Fodelia - 11.11.2019 12.39

Seuraan. Inderesiltä on tulossa sijoitustutkimus. Arvostus näyttäisi olevan n. P/E 20 eli ei kovin halpa sellaisenaan, mutta johdolla onkin todella äreät kasvuhaaveet ja on toki näyttöjäkin kannattavasta kasvusta usealta vuodelta. Täytyy selvittää, mitä keinoja kasvuun esitetään. Anti on melko pieni, ja ankkurisijoittajien osuus suuri, joten tässä on hyvät mahdollisuudet ylimerkintään. Keskeyttääkin anti voidaan vasta toiseksi viimeisenä päivänä. Sekin näytti ihan hyvältä, että suurin omistaja on toimitusjohtaja eikä hän myy mitään. Jotkut henkilöomistajat myyvät luokkaa 1% kokoisia siivuja, mutta heillekin jää vielä hyvin.

Bisnes tässä ainakin on helposti ymmärrettävää. Sipseillä en usko että mitään merkittävästi kasvavia tilejä helposti tehdään, mutta valmisruokamarkkina on kiinnostavampi ja antiesitteessäkin esiteltiin useita tuote-/asiakassegmenttejä, joissa kasvua voisi olla tarjolla.

Näytä koko viesti