Olet täällä

Sievi Capital - 20.10.2021 08.42

Juha kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/sievi-capitalin-sijoituskohd...

 

Sievi Capitalin sijoituskohde Indoor Group suunnittelee merkittävää osingonjakoa

Sievi Capitalin sijoituskohde Indoor Group -konsernin emoyhtiö Indoor Group Holding Oy suunnittelee noin 15 miljoonan euron osingonjakoa. Sievi Capitalin omistusosuutta vastaava osuus suunnitellusta osingonjaosta on noin 8,7 miljoonaa euroa. Osingon maksaminen edellyttää päätöstä asiassa Indoor Group Holding Oy:n 26.10.2021 pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa.

Indoor Group Holding Oy jakoi myös kuluvan vuoden maaliskuussa noin 4,7 miljoonan euron osingon, josta Sievi Capitalin osuus oli noin 2,7 miljoonaa euroa.

-

Markkina selkeästi kuvittelee että nämä osingot saattaisivat tihkua sieviläisille ennen yhdistymistä. Myin omat vähäiset jäljellä olleet Sievini vaikka itsekin ajattelin että jollain tälläisellä muuvilla vaihtosuhdetta pystyttäisi parantaa kunniakkaasti.

Saa nähdä miten käy.

Erikoisen oloinen kurssireaktio, koska yhdistymissopimuksen ehtojen mukaan Sievi ei voi tehdä uusia osingonjakopäätöksiä ennen yhdistymistä. Eli näistäkin osingoista 60% on menossa Boreon osakkaille, ellei sitten yhdistyminen Sievin yhtiökokouksessa kaadu. Sillä voisi kurssireaktiota selitellä, että markkinat eivät ehkä olleet kunnolla hoksanneet miten vahvasti Indoorilla on mennyt. Huvittavana yksityiskohtana pidän, että pelkät Indoorin tänä vuonna jakamat osingot Sieville ovat enemmän kuin Boreon koko ensi vuoden ennustettu EBIT Inderesin mukaan. 60/40 🤔

Sinänsä tämä lisäosingonjako voisi minusta indikoida joko vähemmistöomistajien valmistautumista myymään tai pörssilistautumista, mutta jälkimmäisen ei pitäisi olla vielä ajankohtaista Sievi/Boreo yhdistymisen ollessa kesken. Boren hall. pj. Simon Hallqvist myös sanoi Vernerin haastattelussa, että hän ei haluaisi myydä myöskään Indooria, vaan näkisi mieluummin sen ympärille yhdisteltävän lisää yrityksiä jonkinlaiseksi B2C-klusteriksi.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.10.2021 11.13

Onko sitä jossain kunnolla selitetty, miksi rajoitusten poistamisen ja esim. sairaalahoidossa olevien määrän välillä ei tunnu olevan ihan selkeää yhteyttä? Esim. Britannia tai Ruotsi. Eikö näissä poistettu kaikki rajoitukset, mutta esim. sairaalahoidon tarve ei lisääntynyt juurikaan tai se jopa väheni (korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä, uutismuistikuvien varassa menen). Tietysti samaan aikaan rokotukset etenevät ja sekin vaikuttaa, etteivät rajoitukset suinkaan ole ainoa epidemiaan vaikuttava tekijä. Mutta onko esimerkiksi maskipakon poistamisella havaittu olevan mitään kytköstä epidemian etenemiseen? Luulisi että tästä alkaisi jo olemaan dataa, kun yhteiskunnat eri aikoihin lisäävät ja poistavat rajoituksia. Itsekin olen koko ajan pitänyt ja pidän edelleen maskia tunnollisesti julkisissa tiloissa, mutta olen kyllä miettinyt, osoittaako historia tässä vielä koko maskishow:n jokseenkin hyödyttömäksi turvallisuusteatteriksi.  

Näytä koko viesti
Inderes - 4.10.2021 02.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Nordnetin ao-tilin numeron löysin vain vanhasta Nordnetistä. Tietääkö joku muuten, missä se on uudessa?

Sivuni -> Oma profiilini & asetukset -> Tilit 

Näytä koko viesti
Modulight - 30.9.2021 10.18

Nollahan sieltä Nordnetin asiakkaille tuli instikkapuolelta. Pidän tätä aika nolona lopputulemana Nordnetin kannalta, ja lähetin jo viestiä heille, että ellei pääjärjestäjän kanssa saada jatkossa etukäteen sovittua edes jokseenkin tasapuolisesta kohtelusta Nordnetin ja pääjärjestäjän asiakkaiden välillä, niin heidän olisi oman maineensa vuoksi syytä pysytellä erossa vastaavista anneista.

No, yleisöannista tuli noita 70 kpl merkintöjä ja ne myin aamuhuutarissa hintaan 10,30. Se oli jo sen verran hyvä pomppu, että ei perusteita jäädä holdaamaan, mutta firmaan on kuitenkin tutustuttu ja palataan asiaan, jos ilman uutisia vaikka kovasti laskettelisi.

Näytä koko viesti
Modulight - 30.9.2021 09.35

Truewinner kirjoitti:

Merkkasko kukaan instikan puolella ja jos merkkas niin paljonko tuli merkinnästä ?.

Itse sain aika isolla instikka merkinnällä 0kpl.

Oletko jo saanut tiedon allokaatiosta vai onko tämä päätelmä siitä, että merkintä on kadonnut välittäjän tiedoista, eikä tilalle ole tullut osakkeita? Instituutiopuolellahan osakkeet varmaan ilmestyvät AO-tilille vähän yleisöannin osakkeita myöhemmin. 

Näytä koko viesti
Inderes - 18.9.2021 01.36

Ilman muuta mukana jos vaan hinta mitenkään on järjellinen. Epäilemättä se tulee olemaan kalliin puoleinen, mutta bisnes on todella solidi, joten voi siitä vähän korkeampia kertoimia maksaakin. Mainehaitta uskoakseni estää Inderesiä hinnoittelemasta antia törkeästi yli. Sen verran pieni anti on kyseessä ja kysynnän voi odottaa olevan vahvaa, että varmaankin keräilyerien jakamiseksi menee, ja isompi positio pitää sitten rakentaa listalta, jos sellaista haluaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.9.2021 01.30

Turms kirjoitti:

Mikä on tissuttelua? Missä menee tissuttelun yläraja? Ja miksi tissutella, eihän alkoholi edes maistu hyvältä. Kun juon, juon itseni selkeästi humalaan. Miksi keräisin tissuttelemalla kaloreita ja huonontaisin yöuneni laatua, jos en saa siitä irti kunnon fiiliksiä? Veikkaanpa että moni sanoo tissuttelevansa, mutta todellisuudessa juo itsensä kerta kerrasta känniin. Ei kuulosta niin pahalta, kun ei tarvitse myöntää dokaavansa viisi kertaa viikossa.

Tässä on varmaan aika paljon yksilökohtaista vaihtelua. laugh Mä kyllä tykkään hyvistä viineistä, ihan niiden maustakin, ja siitä pienenkin alkoholimäärän tuomasta rentouttavasta tunteesta. Kun ei juo koskaan kovin paljoa, aika pienetkin määrät riittävät. Isompia määriä en enää viitsi juodakaan, koska krapulat ovat kerta kaikkiaan liian ikäviä verrattuna siihen humalan lyhytkestoiseen riemuun. Sitä paitsi klo 23 jälkeen mitkään juhlat eivät muutenkaan enää parane. Mitä tulee arkijuomiseen niin tunnistan kyllä senkin riskin, että siitä mikä voisi alkaa pieninä rentoutumisen hetkinä työstressin lievittämiseksi, voisi helposti kehittyä itseään vahvistava kierre, jossa lopulta siitä alkoholista tulee ongelma ja tekijä, joka aiheuttaa stressiä. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.9.2021 11.10

Aki Pyysing kirjoitti:

Itsepähän kerjäsin tästä hyvesignalointiketjua😎.

Neljän tunnin yöunilla taidankin alkaa juoda kirkasta viinaa heti aamusta. Tai vaikka vähän värillistä.

Note to self: Älä kirjoita mitään huonosti nukkumisestasi, tai päiviksesi täyttyy "lopeta alkoholi, pokeri ja yövalvominen" Niksi-Pirkka -ohjeista.

https://www.pokeritieto.com/kolumnit/vika-oli-paassa/

No, ei nyt ollut mitenkään tarkoitus hyvesignaloida. Joo, olen kokeillut nukkumista sekä tissuttelun jälkeen että ilman ja todennut, että nukun paremmin kun vältän juomista arki-iltaisin. Toki sama pätisi myös viikonloppuiltoihin, mutta kun en absolutisti ole kuitenkaan. Ja mulle on tietysti aivan sama, mitä muut tekevät, enkä toki pidä sinua niin tyhmänä, että et tietäisi alkoholin ja unenlaadun välillä olevan yhteyttä. Jos johonkin tartuin tuossa, niin siihen että aika vähän tunnut tuolle yhteydelle panevan painoarvoa ("alkoholi ei ole vastustajani").

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.9.2021 09.30

Aki Pyysing kirjoitti:

 

väiski kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Pahin vastustajani painonpudotuksessa ja salitreenissäkin ovat unihäiriöt.

 

Eiköhän se pahin vastus painonpudotuksessa ole alkoholi.

 

Olen kaikille aina väittänyt (tässä päiväkirjassakin muistaakseni) hankkineeni linjani juomalla enkä syömällä. Joten teoreettisesti on mahdollista, että olin jo ennen postaustasi kartalla ylikalorieni lähteestä.

Tosin päättelysi on sikäli väärin, että alkoholi ei ole vastustajani vaan ystäväni. Parhaan kaverinikin nimi on Jim Beam. 

Entä jos alkoholi osaltaan heikentäisi unen laatua, ja tästä seuraava väsymys vaikeuttaisi painonhallintaa ja treenaamista? 🤔 Ei ole tarkoitus provoilla, kunhan vaan ajattelen ääneen. Harvassa ovat ne, joiden unta alkoholi ei häiritsisi. Jos elämäntapaan kuuluu säännöllinen alkoholinkäyttö, niin voiko näitä asioita täysin erottaa toisistaan? Omasta puolestani voin sanoa, että monestikin on tehnyt mieli ottaa lasi tai pari viiniä illalla, jos alla on ollut raskas työpäivä ja vaikka muksukin siihen päälle vähän kiukutellut. Suurin syy miksi usein en kuitenkaan ota on siinä, että olen huomannut sen vaikuttavan yöuneen.  

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.8.2021 11.42

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Velho kirjoitti:

Tuosta EBIT-sidonnaisesta lisäkauppahinnasta en osaa sanoa, se varmaan onkin tulosvaikutteinen sitten, koska sitä ei ole voitu hankintahintaan kirjata, kun suuruus ei ole ollut tiedossa tai ylipäätään tuleeko lisäkauppahintaa.

 

Hmm. Ei kai hankintahinnan nosto ole suoraan tulosvaikutteinen, vaikka sekin kassasta maksetaan? Lisätään vain hankintahintaan. Johto sitten arvioi IFRS:n mukaan onko arvo laskenut. Tuskin arvioi alaspäin, joskin tuskin ylöspäinkään.

 there is an additional consideration based on BtoBet’s performance two years after closing. This consideration is seven times BtoBet’s EBIT in the second year from closing date minus the purchase price of €20 million.

EBITDAa BTOBET teki H1 1,3M eli EBITiä (ei raportoitu) sitten vähän vähemmän. Yli 20M/7 =  2,87M EBIT closing datesta tuo lisämaksua. Jota toivottavasti tulee mahdollisimman paljon. Tasaisen vauhdin taulukolla 2021 ei vielä olla EBITissä maksun puolella, mutta toivottavasti loppuvuodesta tai ainakin 2022 jo sitten ollaan.  

Joo, hyvä korjaus, hankintahintaa sekin ja taseen puolella siis tapahtuu tämäkin transaktio.

Näytä koko viesti