Olet täällä

Intrum - 23.7.2021 10.56

Tulikin salamana vastaus Intrumin IR:ltä.

"we don’t publish that on our homepage, however you can get the information from Finansinspektionen (Swedish FSA)."

https://marknadssok.fi.se/Publiceringsklient/en-GB/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=intrum&button=search&Page=1

Linkki bookmarkkeihin, varmaan teillä fiksummilla oli jo ennestään 🙄

Näytä koko viesti
Intrum - 23.7.2021 10.54

En oikein ymmärtänyt miksi Intrum dippasi -6% ihan hyvännäköisen tuloksen jälkeen. P/E tämän vuoden ennusteilla n. 10 ja 2022-2023 painuu jo selvästi alle 10 ellei taivas putoa niskaan. Tuntuu juuri sellaiselta lapulta, jota mielelläni salkkuun nyt lisäilen. Avanzan foorumin mukaan hallituksen puheenjohtaja juuri ostanut 5000 osaketta @ 258,80 SEK. En muuten tiedä mistä saavat tietonsa, joten laitoin kysymyksen Intrumin IR:n että mistä noita oikein näkee. Mutta joka tapauksessa vahvaa sisäpiirin ostelua on ollut: hpj, tj, talousjohtaja. Harvoin menee pahasti pieleen, kun tällaista kööriä ostoissa peesaa. Päätin sitten itsekin pyöristää oman positioni 1600 -> 5000 osakkeeseen, kun satuin vielä saamaan piirun halvemmalla kuin puhis eli @ 258,60 SEK. Se hivenen harmitti, että mulla oli Nordnetissä vielä viikko sitten yli miljoona kruunua (myyty Aspirea), jotka sitten näppärästi vaihdoin kaikki euroiksi, kun ajattelin että en kuitenkaan niillä mitään osta. Saisinkohan tästä lahjakkaasta vekslailusta Nordnetiltä drinkkilipun, kun joku asiakastapahtuma taas päästään järjestämään. 😊

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 6.7.2021 02.26

Dharmalta tulee kyllä näkemyksiä pöytään ihailtavalla itsevarmuudella. 😊 Kykenisinpä itse samaan. Mulla on Cityconia kanssa reilu 25t kpl, koska näen siinä nykyhinnalla valueta. Ensinnäkin Citycon on valmiiksi arvostettu huomattavalla NAV-alennuksella, eli hinnassa on kauppakeskusten kuihtumista jo paljon sisällä. Toiseksi en näe että mikään yksi firma ykskaks pyyhkäisee kaikkia kauppakeskuksia pois kartalta, olkoon se firma sitten vaikka Amazon, joka epäilemättä on lähitulevaisuudessa tulossa. Cityconilla on jo nyt merkittävä määrä vuokralaisista ruokakauppojen ja apteekin kaltaisia välttämättömyyshyödykkeiden myyjiä. Lisäksi tulee ravintolat ja muu elämystoiminta. Erikoiskauppa on koko ajan vähenevässä roolissa vuokralaiskannassa. Tässäkin blogissa on aiemmin mainittu että Cityconilla on mahdollisuuksia kiinteistönkehitykseen kauppakeskustonteillaan, eli asuntorakentamiseen. Siinä on piilevää arvoa. Viimeisenä lainarahan edullisuus ilman muuta tukee Cityconin kaltaista kiinteistötoimintaa. 

Mitä niihin vaatteisiin tulee, niin varmaan alan olla pian nelikymppisenä jo aikaani jäljessä, mutta en mä näe myöskään vaatteiden nettikaupan ihan heti tappavan kivijalkakauppaa. Netistä ostetuissa vaatteissa on tosiaan jäätävät palautusprosentit mikä painaa nettikaupan kannattavuutta. Varmaan nuoret ovat jo tottuneita vaatteiden nettishoppailijoita, mutta mitä mä olen sitä kokeillut, oon havainnut todella vaikeaksi löytää esim. Zalandosta mitään. Valikoimaa on aivan valtavasti, mutta sen selaaminen on tosi vaikeaa. Mulle on paljon helpompaa mennä kauppakeskukseen ja selata siellä nopeasti haluamieni merkkien/kauppojen räkit läpi, kuin koittaa tehdä sama netissä. Samalla saa vielä sovitettua kaikki ja välttyy pakettien nouto-palautussäädöltä. 

Ei sitä voi kiistää etteikö nettitrendi olisi osaltaan Cityconia vastaan, mutta vaakakupissa on osakkeen huomattava turvamarginaali, näkemykseni mukaan pätevä liikkeenjohto, erilaiset lisärakentamisoptiot ja edullinen korkoympäristö. Yhteenvetona osakkeella on mielestäni hyvä riski-tuottosuhde.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.7.2021 12.00

Mikä on koronan iso kuva juuri nyt? Alan olemaan vähän ymmälläni. Hirveästi kohkataan tartuntamääristä, mutta esim. tehohoidossa tänään 7 ihmistä koko maassa. Eli ei käytännössä ketään. Mitä vastaan tässä enää suojaudutaan, jos tartuntamäärien kasvu ei johda vastaavaan sairaalahoidon tarpeeseen? Taudista tulee siis koko ajan lievempi rokotusten vuoksi. Miten deltavariantti muuttaa tilannetta? 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 2.7.2021 11.51

PikkuPro kirjoitti:

Koronan myötä käynyttä Joulua on tullut juhlittua puolessatoista vuodessa ja varsinkin viimeisen 8kk aikana olen tuhonnut sijoitusidiotismiin vankan 6fig.

Viittaako tämä muuten edelleen siihen betsijuttuun, koska en muista että olisit avautunut täällä mistään 6fig-osakehönöilystä? Toisaalta eikö siitä betsistä ole jo selvästi yli 8kk. Lasketko muuten idiotismituhoamiseksi myös menetetyt voitot, eli jos jätät jonkun (myöhemmin tuottoisaksi osoittautuvan) liikun tekemättä? IMO olisi vähän turhan ankaraa tällainen. 

Likvideistä: Olisiko osakevälittäjän kanssa sovittu luottolimiitti kova sana tässä? Saa sitä limiittiä nostaa tilapäisesti elämiseenkin, ei sillä ole pakko lisää osakkeita ostaa. Voisi sopia erinomaisesti sulle, jos on esim. tulossa KH:lta lainanlyhennyksiä tai joku salettibetsi tuloutumassa tmv. "varmaa rahaa" tulossa. Lainaat päivään x asti limiitiltä ja maksat siitä pientä korkoa. Etkös ole jo Nordnetillä private banking -asiakas? Sieltä ainakin saa pyytämällä luokkaa 2,5% korolla avattua limiitin, ehkä halvemmallakin. Superluottoahan saa 0,99%, mutta siihen sulla ei varmaan hajautus riitä. Tarkoitan sellaista fixediä sopimusta jossa on vaan määrällinen yläraja ja vakuutena salkku.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 2.7.2021 08.57

JR kirjoitti:

https://www.kindredgroup.com/media/press-releases/2021/kindred-acquires-...

Pidän relaxia hyvänä firmana, eli yksinkertaisena ihmisenä uskon, että tämä on Kindredille hyvä asia.

Onneksi olkoon, kirjoitustesi perusteella tämä taitaa olla sinulle merkittävä tilipäivä! 🥳 Set for multiple lifetimes otaksun. Kova on firma ja kovat ovat kertoimetkin millä se myytiin: EV/S 12,8 ja EV/EBITDA 32x! Voi siinä myyjäkin hymyillä, ettei ainakaan liian halvalla mennyt. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 01.40

B4D455 kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

Paperinen on aina turvallisempi. Sitä ei hakkeroida. Mutta marginaalisia riskejä nuo nykyään joka tapauksessa.

 

 

Ei ole tarkoitus ilkkua mutta tämä on väite johon törmään töiden puolesta usein ja joka melkoisen kaukana totuudesta.. Paperinen voi olla helpompi ja tutumpi käyttää mutta turvallisempi se ei ole millään muotoa laugh 

Tunnuslukusovellus on varmasti turvallisempi kuin paperitunnuslukulista. Olen nähnyt paljonkin ihmisiä, jotka säilyttävät tunnuslukulistaa esim. näppäimistön alla ja listan sivuun on kirjoitettu lisäksi käyttäjätunnus, koska vaikeahan sitä on muuten muistaa. Tällaisen nettipankin hakkerointiin riittää, että pääsee jotenkin käsiksi paperilistaan. Paperilistathan eivät yksinään enää käykään, vaan tarvitaan lisäksi toinen autentikointitapa, joka on yleensä tekstiviestitodennus. Kannattaa kyllä vaihtaa siihen tunnuslukusovellukseen, se on iisi juttu, ja jatkossa "lista" on aina mukana koska se on siinä puhelimessa/tabletissa, eivätkä varmennusluvut koskaan lopu kesken, koska niitä ei enää ole.

Näytä koko viesti
Puuilo - 18.6.2021 11.13

Aki Pyysing kirjoitti:

En näe uskonnnon harjoittamista mielekkäänä, joten en väistele tässä markkinatilanteessa pääomasijoittajien exittejäkään. 

Aika moni pääomasijoittajan exit on viime aikoina tuonut osaketta ostaneille hyvät tuotot. Tulee mieleen ainakin Kamux, Kotipizza, Musti ja Orthex.

Olisin kyllä toivonut, että Puuiloa olisi saanut vähän halvemmalla, vaikka toisaalta näen myös että tilaa uusille myymälöille sitä kautta kasvulle on. Tyydyn kuitenkin minimimerkintöihin yleisöannissa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 15.6.2021 12.22

Ikäluokkien koko onkin mielenkiintoinen asia. Itse olen syntynyt 1980-l alussa ja olen aina ajatellut omaa ikäluokkaani pienenä ikäluokkana verrattuna vaikkapa vanhempiini, jotka kuuluvatkin oikeasti suuriin ikäluokkiin. Vasta viime aikoina olen tajunnut, että myöhemmin kun itse olen vanha, tulen itsekin kuulumaan sen ajan suuriin ikäluokkiin, koska syntyvyys on sittemmin 2000-luvulle tultaessa niin radikaalisti laskenut. Tästä voi myös seurata varsin suuria ongelmia mm. eläkemaksujen ja ylipäätään valtion tulorahoituksen kanssa. Siihen on varmaan hyvä taloudellisestikin varautua.

Näytä koko viesti
Toivo Group - 19.5.2021 12.08

EPRA NAV 0,36 € ja antihinta 2,10 € osakkeelta. 😬 Eikö pörssiin pitäisi yleensä listautua diskontolla, eikä preemiolla.

Olen katsonut toimarin haastattelua reilun 5 minuuttia Inderesin kanavalta. Kaveri vaikuttaa vähän helppoheikiltä.

Seurataan nyt yleisestä mielenkiinnosta kiinteistöalaan, mutta näillä näkymin en ole ottamassa osaa antiin.

Näytä koko viesti