Olet täällä

Velho

Velho

  • Liittynyt 26.6.2014
  • 125 viestiä
  • 3 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Citycon - 20.3.2019 11.42

Mikä tätä nostaa, onko vaan pääomistajan ostopaine? Mietin pitäisikö keventää, vai onko kivijalan kuihtuminen jo peruttu, ja kukaan ei ole vain muistanut ilmoittaa siitä? cheeky

Ovaro (os. Orava) - 17.2.2019 20.50

von Fyrckendahl kirjoitti:
Keskimäärin asuntohinnat nousevat 2 % + inflaatio vuodessa, mutta 2010-luvulla nousu on jostain syystä jäänyt tulematta. Jossain vaiheessa tulee korjaus. 

Pakko tarttua tähän, sillä eikö asuntojen hintojen nousu ole pitkällä aikavälillä sidottu palkkojen nousuun? Päättelen tämän ihan arkijärkisesti siten, että jos asuntojen hinnat nousisivat pitkällä aikavälillä enemmän kuin palkat, niin ihmisillä ei enää olisi varaa ostaa niitä.

Ålandsbanken - 8.2.2019 10.42

Mun mielestä todella positiivinen raportti. Tämän paperin nousuunhan tarvitaan vain, että tulos ei sula alta. Eikä se ole sulanut, vaan EPS 1,35 -> 1,48 ja odotuksissa siis että tämä 2018 tulostaso saavutettaisiin myös 2019. Se on PE 9,5 nykykurssilla. Ei hassummin nollakorkoympäristössä. Korkokate edelleen tuli vähän alas, mutta tässä ei ole kyllä jatkossa kuin yksi suunta. Osinko +0,05e ihan positiivista sekin, edelleen hyvin maltillinen <50% tuloksesta. Juhlaosinkoa ei ainakaan vielä esitetty. Kulut laskusuunnassa / vikalla kvartterilla 0-kasvussa. Luottotappiot edelleen alas, 0,02% luottokannasta v. 2018 - Q4:llä puhdas 0,00 %. Ei ole ainakaan antolainauksessa lähdetty laukalle. Myöskään varainhoito ei sulanut vuoden lopussa, vaikka pörssi notkahti. Ruotsissa hallinnoitavat varat +397M. Doconomy-juttu vaikuttaa hyväntahtoiselta viherpesulta, jolle en laske mitään arvoa, mutta tuskin se paljoa maksaakaan.

14 euron pinnassa edelleen strong buy . Norjalaisten laita 13,1 oli todellista alennusmyyntiä. 

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 31.1.2019 21.08

von Fyrckendahl kirjoitti:
Jmakela kirjoitti:

Mutta se pitäisi kirjoittajien ymmärtää että joku summa rahaa voi olla itselle suhteellisen pieni kun taas toiselle se voi olla iso, ei voi olettaa mitään omien kokemusten perusteella ja sitten jälkikäteen ihmetellä kun tulee lokaa niskaan.

Loan ymmärtäisi paremmin, jos alkuperäinen kirjoittaja olisi saanut vaikka 6 milliä ja elvistelisi sillä. Mutta myrskyn kohde oli 60 tonnia. Auton hinta. Aika monella on auto. Autoilijoidenkin on parempi olla hiljaa, ettei tule lokaa niskaan.

60000 on tavalliselle ihmiselle melko suuri raha. Mediaaninettotuloilla 26400e/v se vastaa yli kahden vuoden tuloja. Kotitalouksien säästämisaste taitaa tällä hetkellä olla negatiivinen, mutta jos vaikka oletettaisiin 10% säästöaste, niin säästöön jäisi vain 2640e/v. Olennaisempaa olisikin puhua siitä kuinka monta vuotta peruskansalaisella menee 60k säästämiseen kuin siitä, monenko vuoden tuloja/menoja 60k vastaa. Tuolla huomattavasti keskiarvoa suuremmalla 10% säästöasteella mediaanituloisella menisi melkein 23 vuotta 60000 euron säästämiseen. Eli kun Suomessa taidetaan keskimäärin tehdä n. 30 vuoden työuria, niin sehän on lähes koko työuran säästöt. Kun vielä huomioidaan korkoa korolle, niin henkilö X joka lähtee liikkeelle 60k perinnön kanssa saa kyllä aikamoisen etumatkan vaurastumisessa verrattuna henkilöön Y, joka lähtee nollasta. 

Tällä en muuten perustele mitenkään sitä, että Merja ansaitsisi paskaa niskaan saamastaan perinnöstä, mutta ikään kuin osoittamaan sitä onko summa merkityksellinen vai ei. 

Keskimääräisen suomalaisen auton hinta taitaa muuten olla 3600 euron kieppeillä. Ihan ei 60000 euron pirsseillä yleisesti ajella.

Mieskirjoittajat pääsevät helpommalla - 30.1.2019 14.21

Mieskirjoittajat varmasti pääsevät helpommalla mitä tulee ns. lokapalautteeseen. Voisi varmaan kuitenkin sanoa, että naiset pääsevät esille helpommalla. Tuskinpa Hesari olisi antanut Merjalle omaa palstaa, jos hänen nimensä olisi ollut Martti.

Ålandsbanken - 24.1.2019 20.06

Mulla alkaa tätä olemaan jo jonkin verran. Ostin tänään taas lisää @13.10. Osakehan on erittäin epälikvidi: mikkihiirikauppani olivat kolmannes päivävaihdosta, jonain hiljaisempana päivänä se olisi voinut olla koko vaihto. Likviditeetti onkin ainoa syy mikä mun silmissä tällä hetkellä puoltaa Nordeaa yli tämän. Kaikilla varsinaisilla mittareilla Ålandsbanken on halvempi. Näen Ålandsbankenissa enemmän upsidea, esimerkiksi osingonjakosuhdetta on varaa nostaa: ÅAB jakaa alle 50% tuloksestaan osinkona ja silti osinkotuotto on nykykurssilla hyvä ~5%. Nordea jakaa yli 100%. Osinko ei sinänsä minua heiluta, mutta arvelen että osingon nosto, johon pankilla olisi kevyesti varaa, saattaisi antaa positiivista virettä kurssiin. Tiedä vaikka tulisi juhlaosinkoa tänä vuonna, kun pankki täyttää 100 vuotta. Lisäksi näen tässä yritysosto-option.

Toistaiseksi ei ole mitään merkkejä ilmassa siitä, että ÅAB:n tulos olisi sulamassa alta. Ja jos se ei sula, niin kurssin on pakko jossain vaiheessa nousta. Nostellaan siihen saakka niitä osinkoja.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.1.2019 16.52

preMillionaire kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Aaargh. First world problems: Joutunen 1.2. alkaen siirtelemään Nordnettiin ja Nordnetistä rahaa ihan jatkuvalla syötöllä. Tilin saldon ollessa yli 100K, pitää siirtää. Toinen vaihtoehto on lopettaa kaikki kaupankäynti. Kolmas maksaa sakkokorkoja. Veikkaan toteutuvaksi tulemaksi kohdan kolme ja joskus yksi.

Sori, mutta tämä ei auennut. Onko mulla joku Nordnetin tiedote koskien jotain saldoa koskevaa muutosta 1.2. alkaen mennyt ohi?

Perivät 1.2. alkaen korkoa 0,40% yritysasiakkaiden yli 100k EUR-talletuksilta. SEK- ja DKK-talletuksilta 0,65%. 

Ovaro (os. Orava) - 29.10.2018 23.12

Seurasin pääomamarkkinapäivää sivusilmällä streamista. Tosiaan oli paljon hyviä juttuja. Yhtiö on asettanut strategiseksi tavoitteeksi NAV-alennuksen kuromisen umpeen. Kämpät on jaettu karkeasti kahteen kastiin, niihin jotka pidetään ja niihin joista halutaan eroon. Jälkimmäisiin kuuluu paljolti uudehkoja perheasuntoja, joissa on myös paljon taloyhtiön velkaosuutta. Nämä ovat myös puoliksi tyhjillään ja tekevät turskaa. Isoja kämppiä ei ole lukumääräisesti paljon, mutta uusina ja kalliina ne muodostavat ihan huomattavan osan koko salkusta. Nämä jos saadaan kaupattua kohtuuhintoihin niin kassavirta tykkää hyvää. Tähän lienee hyvät mahdollisuudet, koska asuntojen hinnat ovat ATH-tasoillaan ja nämä isot kämpät olivat käsittääkseni kaikki tai ainakin pääosin kasvukeskuksissa. Varmaankin ne ovat olleet taloyhtiöidensä vaikeammin myytäviä kämppiä, kun ovat aikanaan gryndereiltä Oravalle päätyneet, mutta löytänevät silti ostajansa. Myynneistä saadulla likviditeetillä Ovaro järjestää rahoitustaan edullisemmaksi, ja epäsuorasti luvattiin myös ostaa omia osakkeita, jonka johto selkeästi tunnusti tässä vaiheessa selkeästi osinkoa paremmaksi voitonjakotavaksi NAV-alennuksesta johtuen. Osinkoa Ovaro ei voisikaan jakaa koska voittovaroja ei juuri taseessa ole, mutta sen sijaan SVOPissa on 20M€ ja sillä voidaan ostaa niitä omia.

Esitykset nostivat odotuksiani siitä, että Ovaro voi hyvinkin päästä 10% kokonaistuottotavoitteeseensa ja tämä tapahtunee ihan vaan portfoliota uudelleenjärjestelemällä, rahoituskuluja pienentämällä, vuokraustoiminnan tervehdyttämisellä ja huonojen kohteiden myynnillä ja omien osakkeiden osto-ohjelmalla. NAV-alennus voi kuroutua umpeen nopeammin kuin mitä osakkeita vitosella ostaessani odotin, ja tämä tekee Ovarosta nyt hyvän defensiivisen sijoituksen näinä muuten turbulentteina aikoina. Varmaan isoin yksittäinen riski olisi yleinen asuntomarkkinoiden romahdus, joka vaikeuttaisi myyntisalkun realisoimista.

Ostin/Myin tänään - 26.10.2018 14.34

Lehtoa lisätty @4,65 pitkälti samoilla linjoilla kuin Lehtopöllö.

Dovre - 25.10.2018 11.21

Q3:

+SaraRasa alkaa tehdä voittoa -> positiivinen vaikutus 2018 tulokseen?! Uskon kun näen. Toki on positiivinen signaali, että tällaista sentään ennustetaan. Ei haittaisi, jos raportoisivat SaraRasan luvut erikseen.

+Projektiliiketoiminta +1,1M€ 1-9/2018 ja konsultointikin +0,6M€. Tämä alkaa jo muistuttaa kannattavaa liiketoimintaa ja ikään kuin käänne olisi tapahtumassa. Toki viivan alle ei jää paljoa kun mm. muut toiminnot -0,9M€. Mitä muuten ovat nämä muut toiminnot? Yritin tietoa etsiä vuosikertomuksesta enkä löytänyt. SaraRasa varmaan ainakin, mutta eihän se noin paljon miinusta tee.

+"Projektihenkilöstö-liiketoimintaryhmässä kysyntä on parantunut öljynhinnan nousun kasvattaessa teollisuuden investointihalukkuutta." Tätä onkin odotettu.

-Uusi TJ aloittaa Q4. Taitaa olla enemmän uhka kuin mahdollisuus. Tekeekö perinteiset eli kirjaa jotain kuraa heti alkuun?

-Kurssi mataa ja vaihto olematonta jopa näin tulosjulkistuksen yhteydessä. Kaikki omistajat ovat enemmän tai vähemmän miinuksella. Veromyyntipainetta on varmaan tulossa loppuvuodesta ja itseänikin houkuttelisi mm. Technopoliksen pakkomyynnin vuoksi.

-Joku viisaampi voisi kertoa liikearvosta ja siihen liittyvästä alaskirjauksen riskistä erilaisissa kannattavuusskenaarioissa. Liikearvoa edelleen taseessa 15M.