Olet täällä

Velho

Velho

  • Liittynyt 26.6.2014
  • 141 viestiä
  • 3 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Yleiselektroniikka - 12.7.2019 11.07

pk kirjoitti:

Mitä mieltä tästä? Minulla sattui olemaan pieni potti näitä. Minusta alle kympin hinta on halpa millä mittarilla hyvänsä. Jos en hyväksy tarjousta niin jatkaneeko uusi omistaja ostamista pikkuhiljaa kohti 90% rajaa? Nyt näyttävät ostavan kaiken 8.65 tasolla 

Halpa tarjous. Itse ostin jotain viikkoa ennen sen julkaisua, joten mukavat pikikset olisi saanut, mutta tarjottu preemio on niin pieni, että ajattelin jäädä holdaamaan. Eiköhän lapuista saa myöhemmin enemmän kuin 8,70.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 5.7.2019 10.34

Aika lujaa lyödään joka suunnasta, mutta ehkä se kertoo siitä että sinusta on tullut viime vuosina tunnettu sijoitusjulkkis ellei jopa sijoitusguru, ja ihmiset vaan kokevat että julkkiksia voi mätkiä anonyymisti miten vaan, koska onhan kyseessä suorastaan kansanhuvi.

Mitä Ovaroon tulee, vaikka itse kirjasin parin vuoden ajalta n. 25% tappiot, haluan lämpimästi kiittää sinua Aki kaikesta analyysistä ja kommenteista mitä olet antanut ilmaiseksi tähänkin osakkeeseen liittyen. Osto- ja myyntipäätökseni olen aina tehnyt itsenäisesti ja omasta tahdosta. Tappio ei harmita, päinvastoin olen iloinen siitä että olen oppinut tämänkin sijoituksen yhteydessä paljon lisää kiinteistöyhtiöistä ja niihin sijoittamisesta. Enkä muuten tarkoita tätä siten, että kyseessä olisi erityisesti mitkään Ovaro-oppirahat, vaan niillä infoilla mitkä ostohetkillä olivat käytössä, tekisin hyvin todennäköisesti edelleen samat sijoituspäätökset. Aion seurata tätä osaketta ja muita kiinteistösijoitusyhtiöitä jatkossakin ja varmasti pääsen hyödyntämään oppimaani tulevaisuudessa. Eikä toki pidä unohtaa, että tätä ennen monet sijoitukset mm. pörssistä poistuneisiin Spondaan ja Technopolikseen pitkälti Akin viitoittamana ovat minulle ja varmasti monille muillekin tuoneet paljon hyvää. Arvostan kaikkea vapaasti saatavissa olevaa informaatiota ja toivon että kokeneet sijoittajat kuten Aki jatkavat näkemystensä jakamista, riippumatta siitä, mitä paskaa siitä kulloinkin niskaan sataa. Eipä siten, että kovasti epäilisin Akin olevan lopettelemassa. Se on toki selvää, että kun lataa johonkin small cappiin miljoonaluokan position, niin ihan jokaista liikettään tai ajatustaan ei voi välittömästi foorumeilla tiedottaa, olivat ne sitten mitä tahansa.

Ovaro (os. Orava) - 4.7.2019 11.38

Huomaa, että kauppalehdessä ja sharevillessä on Ovaro-karhujen juhlat käynnissä. Loputtomiin jaksetaan olla loukkaantuneita REIT-aikaisista koplauksista, joilla ei ole mitään tekemistä nyky-yhtiön kanssa. Karhut ovat sitä mieltä, että Ovaro menee nollaan minä hetkenä hyvänsä, koska "70-luvun neukkukuutiot". 

Ainakin osa näistä ilakoijista lienee niitä, jotka ovat joskus polttaneet näppinsä yli 10 euron hintaisiin Oraviin, ja ovat siitä ikuisesti katkeria. Uskoisin että useimpien meidän keissi Ovarossa oli (ja on edelleen) kuitenkin ostaa 4-5 eurolla jotain, josta muut ovat maksaneet 10-15 euroa ja jonka käypä arvo on 8-10 euroa. Se, että ketä höynäytettiin ja miten maksamaan 10-15 euroa ei ole kovin kiinnostavaa nykytilanteen kannalta. Mitä tulee noihin neukkukuutioihin, niin JLL:n arviokirjan liitteen kiinteistölistauksen mukaan niitä ei kuitenkaan ollut mitenkään enemmistöä salkusta. Vaikka ne laskisi nollaan, niin NAV ei siitä nollaannu. En ole laskenut, mutta olisiko niissä mutulla NAVia 1-1,5e kiinni? Neliöhinnathan niissä ei kovin suuria ole edes JLL:n mukaan. Eli neukkukuutioiden jälkeenkin NAVia jäisi jotain 7+ euroa, vaikka kukaan ei niitä ostaisi. 

Vaikka nyt osakkeeni myinkin näihin uutisiin, niin aion seurata Ovaroa tarkalla silmällä, sillä kurssilasku + potentiaaliset positiiviset uutiset operatiivisesta toiminnasta ja saneerauksen kehityksestä jatkossa (+ Pyysing hallitukseen?!) voivat hyvinkin tehdä lähiaikoina ostopaikan. Jos kurssi painuu vielä nykyisestä, niin miksei joku kiinteistörahastokin voisi nähdä tilaisuutensa tulleen ja tehdä julkisen ostotarjouksen.

Ovaro (os. Orava) - 4.7.2019 11.06

petteri kirjoitti:

Tulosvaroitus, toimari lähtee tai saa kenkää ja pääomistaja luopuu omistuksestaan. Yleensä nämä ovat yhdessä huomattavan huono uutinen varsinkin kun valmiiksi vaikeuksissa olevasta yhtiöstä on kysymys.

Tämä oli tosi valitettava uutinen ja tein itse samat johtopäätökset eilen & luovuin hammasta purren 5000 osakkeen positiostani 4,28-4,32 hintoihin. Toimitusjohtajan lähtö vain 9kk palkkauksesta ei kerro hyvää, eikä se että seuraajaa ei ollut valmiina. Pääomistajan luopuminen, vaikka osakkeita ei varsinaisesti myydäkään (mikä olisikin ollut vaikeaa) on huolestuttavaa erityisesti siksi, että IH:n Roininen on Ovaron hallituksen pj ja siten erittäin hyvin perillä Ovaron tilanteesta. Vaikka IH ei myy, niin osakkeiden jakamisen jälkeen Ovaro saa runsaasti uusia omistajia, joista suuri osa ei varmasti halua omistaa Ovaroa suoraan ja tästä tulee reilusti myyntipainetta osakkeeseen, jonka ostolaita ja vaihto on valmiiksi ohutta. Itse edelleen uskon että Ovaro on saneerattavissa ja osakkeen todellinen arvo on nykykurssia selvästi korkeampi. Kuitenkin em. syistä näen että osake voi vielä painua jonkin matkaa IH:n tempauksen aiheuttamasta myyntipaineesta. Jos hyvä uusi tj löytyy ja saneerausluvut kehittyvät positiivisesti, voin palata myöhemmin omistajaksi.

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 18.6.2019 13.22

KuplaSalkku kirjoitti:

 

Rahakirstu kirjoitti:

S-junan vauhti hidastui puoleen edellisestä vuodesta. Tämä olikin odotettua S-ryhmän halpuutuspolitiikan ja bonustaulukkojen rukkaamisen takia. Pohjat on nyt todennäköisesti nähty.

https://www.rahakirstu.com/tienaa/osuuskauppojen-koroilla-rahoiksi/

 

Mitä luulette kannattaako nuo 0 korkoiset osuuskauppajäsenyydet laittaa lihoiksi vai kääntyykö tämä laiva enää?

Epäilen että ei käänny. Varmaan kannattaa lunastaa 0-korkoiset, ainakin ne joissa koroton vuosi on jo toinen peräkkäinen. Ainahan ne voi ostaa takaisin myöhemmin, jos korkopolitiikka muuttuu. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.6.2019 12.33

Blogin otsikosta tuli mieleen, mikä mahtaa olla Hernesaaren rakentamistilanne ja vieläkö haaveilet kattohuoneistosta sieltä? smiley

Lehto Group - 10.5.2019 16.10

Yök. En olisi ikinä uskonut että näin pian edellisten katastrofinegareiden jälkeen näkymät reivataan jälkeen uusiksi, ja juuri ennen osarin julkaisua. Uskoni tässä perustui pääomistaja Hannu Lehtoon ja siihen, että hän ei antaisi tällaisen perseilyn jatkua. Myös miehen kommentit niin tilinpäätöksen yhteydessä kuin yhtiökokouksessa kertoivat mielestäni siitä, että hän oli ymmärtänyt miten pahasti ohjeistuksessa oli jo mokattu eikä vastaavan voisi enää antaa toistua. Herra Lehto otti tässä itsekin reilusti yli 25 megaa dunkkuun, jälleen! On nyt ihme kyllä, Hannu on toimitusjohtaja ja pääomistaja yli 37% omistuksella. Miten voi olla niin kujalla liiketoiminnasta, että mennään koko ajan negari per kvartaali tahtia, ja jokainen on tasoa maanjäristys. Kyseessä on kuitenkin pitkän linjan rakennusyrittäjä, kyllä luulisi ymmärtävän jotain urakkalaskennasta ja osata olla ajamatta samoihin miinoihin kerta toisensa jälkeen. Taas pukataan jotain tappiollista päiväkotia kasaan. Hoh hoh. Aiemmin pidin firmaa edullisena kun ongelmat rajoittuivat vain korjausrakentamiseen ja hoivatiloihin, mutta nyt ohjeistetaan että melkein kaikki liiketoiminta on enemmän tai vähemmän kusessa. Enpä tiedä. Täytyy vähän vetää henkeä ja seurata tilannetta.

Lehto Group - 29.4.2019 16.26

Mä olen ottanut reilun 4€ tasoilta takaisin sen, mitä olen aiemmin myynyt, ja vielä ihan hyvin lisääkin. Kurssissa on jo paljon pahaa sisällä. Toimitusjohtajan kommentit 2018 tuloksen julkistuksessa olivat luottamusta herättäviä eli uskon jonkinlaiseen käänteeseen tai ainakin siihen, että pahin on takana. Nykytuloksellahan tämä on ihan edullinen ja tuloksen parantuessa sikahalpa.

DNA - 10.4.2019 10.01

Jännä lappu tämä DNA. Osallistuin aikanaan antiin pienellä merkinnällä listautumispompun toivossa, jota ei tullut. Lähinnä laiskuudesta holdasin osakkeita 15 euroon asti, kunnes myin. Koko matkan osakkeet tuntuivat kalliilta, enkä ostanut lisää, vaikka erityisesti annin jälkeen niitä sai pitkään listalta merkintähintaan, järjestäjän tehdessä jatkuvia tukiostoja. Alun jälkeen kurssikäyrä oli tasaisesti nouseva ja nyt reilun kahden ja puolen vuoden pörssitaipaleen jälkeen osakkeista saa yli 20 euroa. Mitä tästä pitäisi oppia? Eikö se sitten ollutkaan niin kallis, kuin miltä vaikutti.cheeky

Aallon Group - 8.4.2019 11.54

Mä myin jo kaikki. En halua olla liian ahne, 30% pikikset riittävät. 8,50 haminoissa pyörivä hinta on jo enemmän, kuin millä olisin suostunut osaketta merkitsemään. Pelotti myös hieman, herääkö Jens ja myy laidat puhki. smiley Tässä vaiheessa jään mielelläni seuraamaan taka-alalta ja pidän mahdollisena palata omistajaksi myöhemmin, jos siltä tuntuu.