Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.5.2021 09.42

Pörssimörssäri kirjoitti:

 

Velho kirjoitti:

Mitä pördessä oikein tänään tapahtuu? Indeksi isosti alas ja esim. gaming-osakkeissa monet laput -10% näennäisesti ilman uutisia? Mitä olen missannut.

 

Ala kysele turhia vaan "buy the fucking dip" - korona-ajan ultimaattinen rikastumisstrategia.

Harmittaa että en ehtinyt eilen olla ruudulla muuta kuin ihmettelemässä hetken mitä täällä tapahtuu. Salkku lähes -5% ja esim. Aspire -9%.. siis minkä vuoksi, koska joku on päättänyt että tulossa on inflaatiota? Se ei varsinaisesti ole uutta tietoa. Tänään oon ruudulla ja jos vaan ei heti avauksesta pomppaa eilisen tasoille, niin olen ostamassa lisää. 

Hämmentäviä tilanteita tällaiset, että yleisesti todetaan arvostuskertomien nousseen, siitä seuraa jokin minipaniikki, ja sitten myydään kaikkia osakkeita eli myös niitä, joiden kertoimet ovat koko ajan olleet ihan järkeviä, esim. Aspire. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.5.2021 04.04

Mitä pördessä oikein tänään tapahtuu? Indeksi isosti alas ja esim. gaming-osakkeissa monet laput -10% näennäisesti ilman uutisia? Mitä olen missannut.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 23.4.2021 11.57

Toi sovelluksen push-ilmoitus olisi muuten ihan ok, mutta mulla se ei ainakaan toteudu mistään muusta kuin henkilökohtaisesta salkusta. Eli salkut joissa olen valtuutettuna (firma, vaimo, lapsi) eivät anna mitään ilmoituksia, eikä tätä ilmeisesti mistään pysty muuttamaan.

Näytä koko viesti
Bullet-laina / kertalaina - 22.4.2021 09.14

Kannattaa kysyä pankeista. Mulla on ollut jo vuoden päivät tilipankista lainalupaus 800k bulletista (1/2v) asunnonvaihtotilanteeseen, marginaali 0,37, sama kuin mikä tulisi pitkään lainaan. Eli eiköhän tuota irtoa aika helposti.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2021 09.53

Siinä näyttää olevan silmiinpistävä ero, oletko työperäinen maahanmuuttaja vai esim. turvapaikanhakija. Jos olet työperäinen, on ensinnäkin kaikenlaista "tarveharkintaa", pidetäänkö sinun työpanostasi ylipäätään tarpeellisena vai onko maassa jo "tarpeeksi" työtehtävään saatavilla olevaa työvoimaa, ja on muitakin ehtoja. Jos ylipäätään pääset maahan, olet koko ajan riskissä oleskeluluvan peruutuksesta, jos tulotaso ei täytä jotain kaavamaisesti johdettuja määriä, vaikka itse pärjäisit ihan hyvin ja pystyisit elättämään perheesikin. Mutta jos sen sijaan olet turvapaikkaperusteella maassa, mikä peruste noin äkkiseltään tuntuu kyllä aika helposti irtoavan, niin ei mitään väliä, ei tietenkään mitään työ- tai toimeentulovelvoitteita, ja rikoksiakin voit tehdä suurin piirtein henkirikoksiin asti ilman, että karkotuksesta on juuri pelkoa.

Huomasin että tämä alkaa kuulostamaan "maahanmuuttovastaiselta". Siltä se vaan vahvasti vaikuttaa, että jos tulet työperäisesti - hirveä määrä velvoitteita ja koko ajan on joku ministeriö tai muu taho kimpussa. Jos tulet humanitäärisistä syistä, niin kukaan ei välitä mitään. Kannusteet vaikuttavat täysin vääristyneiltä. On tämä erikoinen systeemi, että työperäiselle maahanmuutolle on "tarveharkinta", mutta humanitääriselle maahanmuutolle ei tunnu olevan mitään harkintaa. Ja tämä maassa, jossa on oleskeluperusteinen sosiaaliturva. Mieleen tulee vanha Milton Friedmanin luento siitä, kuinka vapaa maahanmuutto ja oleskeluperusteinen sosiaaliturva eivät ole yhdistettävissä: https://www.youtube.com/watch?v=C52TlPCVDio. Niin, itse asiassa taidan olla maahanmuuttovastainen sikäli kun kyse on maahanmuutosta sosiaaliturvan varaan. Työperäistä maahanmuuttoa kannatan ja haluaisin poistaa siitä kaiken tarveharkinnan.

Sen verran tuosta KH:n casesta vielä, kun sanoit että 40% asunnosta on maksettu, niin osa tästä kuitenkin tällä yksityisellä vakuudettomalla velalla eikö niin? Eli siis opoa selvästi vähemmän kuin 40% kuitenkin. Toki pankin riskin kannalta ei pitäisi olla vaikutusta, kun he saisivat vakuuden, mutta varmaan pankin kaavamaisessa laskurissa vaikuttaa, koska asunnon kokonaisluototusaste on suurempi ja laskevat että sitä toista lainaa pitäisi myös lyhentää. Oliko KH:lla ASP-tiliä?

Näytä koko viesti
Sievi Capital - 25.3.2021 10.17

Hynägrande kirjoitti:

Lähtihän se.. "Sievi Capital Oyj: Arvopaperimarkkinalain 9 luvun 5 pykälän mukainen liputusilmoitus: Preato Capital AB:n omistus Sievi Capitalissa on ylittänyt 20 % rajan"

Ilmeisesti joku Hallqvist omistaa tuon Preaton, eli yksittäinen henkilö taisi juuri ostaa aika monella miljoonalla Sieviä. Hänellä on varmasti jotain ajatuksia siitä mihin suuntaan firman pitäisi mennä. Odotan suurella mielenkiinnolla mitä ne suunnitelmat ovat, mutta näkisin että tämä on ihan bullish ja pidän holdissa.

Preatolla on kyllä hyvä track record, tulee viimeksi mieleen Yleiselektroniikka joka pyöri 7 euron haminoissa, kunnes Preato tuli tuli mukaan, ryhtyi erilaisiin järjestelyihin ja puolitoista vuotta myöhemmin hinta on yli 30. Sieville voisi käydä sikäli samantyyppisesti, että Preaton tässäkin tavoittelee varmasti suurempaa kuin 20% omistusosuutta. Eli ostotarjous voisi olla tulossa lyhyellä aikavälillä kuten tuli YE:stäkin. Bidi on todennäköisesti vaatimattomalla 10-20% preemiolla, mutta siihen tarttuvat kuitenkin monet ja Preato saa tätä kautta määräysvallan, mikä mahdollistaa heidän haluamansa operaatiot yhtiössä, mitä sitten ovatkaan.

Näytä koko viesti
Orthex - 25.3.2021 10.07

Ekaa kertaa sain suomalaisesta instituutioannista nolla-allokaation. Tieto tuli vieläpä vasta sen jälkeen, kun aamuhuutokauppa oli auennut ja tarjoustasot tulivat nähtäville, eli halusivat senkin nähdä. Noloa. Merkkasin siis Carnegien kautta 30000 kpl ja 0 tuli. Tämä tiedoksi kaikille jos tulee Carnegien järkkäämiä anteja jatkossa: pysykää kaukana, koska osakkeita on tulossa vain, jos anti on menossa kuralle. Ne freerollaavat sinua.

Alun perin yritin Nordean kautta tähän osallistua, mutta sitä varten olisi pitänyt avata Nordeaan AO-tili, ei riittänyt että oli asiakkuus muutoin siellä olemassa. Tästä syystä jouduin tekemään merkinnän suoraan Carnegien kautta. 

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 23.3.2021 12.24

Mielenkiintoisesti sisäpiirin ostoja, toimitusjohtaja 24996 eur (5279 kpl) ja hall. pj 85273 eur (18000 kpl). Olenko kyyninen, jos otaksun, että hallituksessa on keskusteltu tästä pörssitaipaleen aloituksesta, ja päätetty tehdä markkinointimielessä / signaaliarvon vuoksi pieniä ostoja.

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 23.3.2021 12.16

Huvittavaa, että kurssi lähti pieneen nousuun, kun tukiostot lopetettiin. 🙄 Mä laitan tähän jonkinlaisen seurannan 3 euron haminoille. Se on suurin piirtein taso, joka vastaa viimeisen VC-kierroksen valuaatiota lisättynä annista kerätyllä nettokassalla. Jos painuu noille main, jotain positiivisia signaaleja olisi tullut tuotteistamisesta ja kassastakin olisi vielä suurin osa jäljellä, sitten voisi ostaa hieman arvaksi. Vitosella ei vielä houkuta.

Näytä koko viesti
Citycon - 17.3.2021 02.07

Ilman muuta on parempi ostaa Cityconia tänään 7,40 hintaan kuin eilen oli kasilla. Jos uskoo yhtiöön ja sen näkymiin, niin pitkäjänteiselle omistajalle tällainen eläkerahaston irtautuminen on vain hyvä ostopaikka. Ei se vaikuta yhtiön fundamenttiarvoon mitenkään, parantaa vaan likviditeettiä.

Näytä koko viesti