Intrum -

varatonnit wrote:

Näin siis jos osakkeet on suoraan Euroclear Swedenin rekisterissä. 

Mutta onko suomalaisen pankin kautta ostetut osakkeet hallintarekisteröityinä vai suoraan Ruotsin rekisteriin merkittynä? Jos hallintarekisterissä, niin viime vuoden kutsun mukaan pitäisi ilmeisesti pyytää hallintarekisterin pitäjää ensin rekisteröimään osakkeet omalle nimelleen.

Joo tuohon ei vastausta, olettaisin että pitää kysyä omalta osakevälittäjältä.

Näytä koko viesti
Intrum -

varatonnit wrote:

Intrumin yhtiökokous näyttää olevan huhtikuun 24. päivä. Onko kellään kokemusta, millaisen prosessin takana ruotsalaisten yhtiökokouksiin osallistuminen on suomalaisille?

Ei varsinaisesti kokemusta, mutta viime vuoden kutsun perusteella näyttäisi olevan saman tyyppistä kuin Suomessa. Ilmoittautuminen on pitänyt lähettää agm [at] intrum.com (agm[at]intrum[dot]com) noin viikkoa ennen kokousta. Normaali valtakirjamenettely, jos edustaa esim. yhtiötä.

Näytä koko viesti
Citycon -

Mistä näkee helpoiten Cityconin lainojen tulevat erääntymiset? 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Sijoittaja-x wrote:

En todellakaan ottanut viestissäni kantaa Cityconin osakkeen substanssiin, vaan nimenomaan siihen, että kannattaako pakkomielteisesti laittaa kaikki munat samaan koriin🤷‍♂️

Ei kai PP ole sanonut, että kaikki munat olisivat samassa korissa. Mä olen siinä käsityksessä, että networthistä Cityconin osakkeessa on kiinni hyvin maltillinen määrä. Osakesalkusta voi olla kohtalaisen iso paino, mutta kokonaisvarallisuushan ratkaisee.

Näytä koko viesti
Intrum -

Hurricane wrote:

Toisaalla olen lukenut, että 2025 asti vaadittavat 20Mrd SEK olisi jo nyt kasassa entisen kassan + Cerberuksen (+jonkun muun mitä en muista) avulla, ja seuraavat 24kk pitäisi toinen 20Mrd SEK saada kassavirtaa (tätä tosin en ole itse yrittänyt laskea auki).

Muuten muutaman tunnin tutustumisella viikonlopun aikana samaa mieltä.

Tässä kuva, mistä 2024-2025 käkyt saadaan. Tämän pitäisi olla aika lailla saletissa.

Kuva poistettu.

Näytä koko viesti
Intrum -

Intrum toimii Euroopan laajuisesti. En osaa arvioida miten regulaatio on laajemmin katsottuna muuttumassa luotonhallintabisneksen kannalta. Varmaankin joissain maissa sallittuja enimmäiskuluja myös lasketaan ja harvemmassa varmaan nostetaan. Toisaalta lainsäädäntö tarjoaa mahdollisuuksiakin pitkällä aikavälillä. Tietääkseni kaikkialla on vielä kirjeperintä pakollista. Kun tästä tulevaisuudessa luovutaan, se on valtava tuottavuusloikka kun koko prosessi voidaan viedä läpi digitaalisesti.

Näytä koko viesti
Intrum -

Velho wrote:

Eri asia sitten haluaako luottaa Rubion puheisiin vai ei, mutta parempaakaan tietoa mulla ei ole. Onko IC sinulla? Tuota 0 SEK valuaatiota likviditeettikriisissä miettisin kanssa sen kannalta, että firmalla on kuitenkin Euroopan markkinajohtajuus luotonhallintabisneksessä, joka teki viime vuonna 3,4 mrd SEK EBITDAa. Väittäisin, että sen käyvällä arvolla voitaisiin maksaa Intrumin velat pois, jos se myytäisiin. .   

Tämä oli kanssa CMD:ssä, mutta jäi ehkä silloin mainitsematta: Italiassa myytiin viime kesänä Prelios-niminen luotonhallintayhtiö, joka on hyvä verrokki Intrumin servicing-bisnekselle, paitsi että se toimii vain Italiassa, siinä missä Intrum on vähintään top3-asemassa 16 eri maassa. Preliosin kauppahinta oli noin 10x EBITDA. Eli siitä saa vähän suuntaviivaa. https://www.reuters.com/markets/deals/ion-seals-acquisition-italys-prelios-davidson-kempner-estimated-15-bln-deal-2023-08-11

Näytä koko viesti
Intrum -

hajareittinen wrote:

Indrid Cold wrote:

tuo opon hehkuttaminen antaa kyllä väärän kuvan firman tilasta ja kehityksestä, opo on tippunut 2 viime vuoden aikana n. 8 mrd SEK ja velat kasvaneet n. 7,5 mrd SEK. Korot eli siis lainanhoitokulut ovat nousseet samaan aikaan rajusti. Cerberukselle myytiin velkaportfolion sisäfile ja jäljelle jäänyt osa on aika lailla "kuraa". Jos Intrum laitettaisiin lihoiksi huomenna niin osakkeenomistajat saisivat 0 kr/osake 

Oliko tummentamaani kohtaan jotain tietoa tai mihin oletukseen perustuu?

Tuosta kaupasta järjestettiin konffapuhelu, jonka tallenne löytyy https://ir.financialhearings.com/intrum-conference-call-2024. Kuuntelin tuon puhelun ja jokseenkin eka Q&A osion kysymys oli, myytiinkö nyt portfolion paras kama, ja paska jäi taseeseen. Rubion vastaus: 

"These assets are seasoned.. originated well before 2017-2018.. the price being paid is roughly a billion against 30 billion, little bit under 3 percent - that's what you pay for long-term seasoned assets. They're not our best assets, they're not our most recent assets, they're not our highest IOR (?) assets"

Eri asia sitten haluaako luottaa Rubion puheisiin vai ei, mutta parempaakaan tietoa mulla ei ole. Onko IC sinulla? Tuota 0 SEK valuaatiota likviditeettikriisissä miettisin kanssa sen kannalta, että firmalla on kuitenkin Euroopan markkinajohtajuus luotonhallintabisneksessä, joka teki viime vuonna 3,4 mrd SEK EBITDAa. Väittäisin, että sen käyvällä arvolla voitaisiin maksaa Intrumin velat pois, jos se myytäisiin. 

Ohimennen muuten likviditeettitilanteeseen. CMD:ssä Rubio esitti kalvoilla, että back bookin myynnistä ja tietyistä markkinaexiteistä on odotettavissa vähintään 6 mrd SEK. Cerberus-kaupasta tuli yksin 8,2 mrd, eikä noita exittejä ole vielä tiedotettu.   

Näytä koko viesti
Intrum -

Fibonacci wrote:

Mitä tarkoittaa käytännössä, että markkina-arvon 4miljardia firma on hinnoiteltu konkurssiin?

Sitä, että markkina-arvo voisi olla 4 miljardia euroissa eikä kruunuissa, kuten nyt, mikäli tätä velkakriisiä ei olisi.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Kiitti! Tokihan konkurssi aina huolettaa, jos sellaisesta oman salkkuyhtiön kanssa vakavasti puhutaan. Pidän kuitenkin erikoisena katsoa liiketoimintaa yli kahden vuoden päähän ja sanoa, että jos silloin ei saada bondimarkkinoilta rahaa, niin mennään konkkaan. Kaksi vuotta on pitkä aika. Kyse on yrityksestä, jonka liiketoiminta on sinänsä tuottaa täysin tervettä kassavirtaa ja joka on aina pystynyt hoitamaan velkansa. Markkinoilla on valtava määrä muitakin yrityksiä, joilta loppuisi likviditeetti, jos ne eivät voisi koskaan uusia rahoituksiaan. Vaikkapa lähes kaikki kiinteistösijoitusyhtiöt ovat tällaisia. Olen luottavainen, että Intrumin perusbisnes saadaan hyvää asentoon 2024-2025 aikana ja siten rahoitusta on taas saatavilla, kun sitä seuraavan kerran tarvitaan. Se on kyllä totta, että suurempia hikkoja ei enää saisi tulla, kuten uusia alaskirjauksia salkuista.

Mä en pidä osakeantia sellaisena mörkönä kuin mitä monet muut tuntuvat pitävän. Intrum ei ole Finnair. Jos voitollisella yrityksellä on tilapäisiä likviditeettiongelmia, osakeanti voi olla järkeväkin vaihtoehto. Annin ei tarvitsisi tehdä yrityksestä kerralla nettovelatonta, vaan paljon pienempikin anti riittäisi, jos siihen jouduttaisiin. Eihän yritysarvo siitä annista mihinkään muutu (pl. järjestelykulut), vaikka yksittäisen osakkeen arvo laskeekin. Toki tässä vaiheessa anti voitaisiin joutua toteuttamaan isohkolla alennuksella ja sikäli se olisi vanhoille omistajille huono asia. Siinä vaiheessa kun Intrumin bondirahoituksen hinta ensimmäisen kerran nousi yli 10%:n, olisin oikeastaan ihan mielellään ottanut osakeannin vastaan. Tavallaanhan hienointa olisi nyt ostaa kaikella kassalla  + limiiteillä vanhoja bondeja pois 20-40% alennuksilla, printata sillä tavoin omistaja-arvoa, ja tämän jälkeen uutisoida ostoja vastaavan kokoinen anti. Kenties tämä ei kuitenkaan ole käytännössä mahdollista 😛

Näytä koko viesti