Olet täällä

Nokia - 29.10.2020 07.17

Perassic Park kirjoitti:

Tuollainen liki 20% pudotus on ennenkuulumaton tuon kokoluokan yhtiölle, mutta rakkaalle noksulle toistuva ilmiö. Tuollainen syö osakkeen maineenkin jo niin täysin, että hylkiöyhtiö ajautuu valtauskohteeksi.

Juu. Noksulle vastaava droppi on käynyt lähiaikoina ainakin 3Q/2017 ja 3Q/2019. Vuonna 2017 pudotus oli -17,5% ja 2019 pudostus oli -23%.

Perassic Park kirjoitti:

Mutta luulisi olevan kamala osake oikeasti ison rahnan pelurille, vaikkapa varainhoitajalle tai eläkeyhtiölle

Olen erään yhdistyksen hallituksessa. Teimme kevään korona-dropissa päätöksen sijoittaa viiteen osakesarjaan yhdistyksen vähäisiä varoja eli noin yhden tilikauden suuruisen tulojen määrän. Hallitus päätti ottaa yhdeksi osakkeeksi juuri Nokian osakkeen. Ainnoastaan minä tätä vastustin. Olinhan itse luopunut Nokian osakkeista (ostettu pitkälti 3Q/2019 dropista) juuri ennen koronaa ja usko Nokian tilanteeseen kun ei ole minulla vahva. No-niin. Nyt voisin tietenkin paukuttaa henkseleitä ja sanoa "mitäs minä sanoin", mutta en taida viitsiä. Sijoitus kun tehtiin kuitenkin monen vuoden tähtäimellä, joten Lundmarkilla on aikaa saada kiska kuntoon ennen kuin realisoimme sijoituksen. Tänään se painui vähän miinukselle ja huomenna varmaan lisää.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 06.34

Persona Non Grata kirjoitti:

Täällä on pyydetty sitä dataa, että Trumpin kannattajat eivät kerro gallupeissa kantaansa. Alla sitä on. 

"Trump voters appear to be hiding their vote again this election cycle. The latest Rasmussen Reports national telephone and online survey finds that 17% of Likely U.S. Voters who Strongly Approve of the job President Trump is doing say they are less likely to let others know how they intend to vote in the upcoming election.

Tulkitsenko tuota nyt väärin jos minun mielestä tuossa kyllä kerrotaan oma kanta Gallup-kyselijälle vaikka kavereille sitä ei haluta kertoa. Täällä kaivattiin nimenomaan niitä äänestäjiä, jotka eivät uskalla kertoa kantaansa edes gallup-kyselijälle (eli shy-voter).

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 29.10.2020 04.16

USA:n palautuminen pandemian montusta on ollut hyvin nopeaa. Helikopteriraha on toiminut. Kolmannen vuosineljänneksen BKT: Yhdysvaltain taloudellinen aktiivisuus kasvoi ennätyksellisen 33,1%: n vuosivauhdissa pandemian aiheuttaman laskun jälkeen.

https://finance.yahoo.com/news/q3-gdp-gross-domestic-product-usa-coronav...

The Bureau of Economic Analysis released its advance print on third-quarter gross domestic product (GDP) at 8:30 a.m. ET on Thursday. Here were the main metrics from the report, compared to consensus estimates compiled by Bloomberg:

  • 3Q GDP, annualized quarter-over-quarter: 33.1% vs. 32.0% expected, -31.4% in the second quarter

  • 3Q Personal Consumption: 40.7% vs. 38.9% expected, -33.2% in the second quarter

  • 3Q GDP Price Index: 3.6% vs. 2.9% expected, -1.8% in the second quarter

  • 3Q Core Personal Consumption Expenditures, quarter-over-quarter: 3.5% vs. 4.0% expected, -0.8% in the second quarter

Prior to the pandemic period, the largest-ever quarterly rise in GDP had been a 16.7% annualized increase in 1950. The rise in third quarter 2020 economic activity was nearly twice that, with the record jump following the record 31.4% slide earlier this year.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 11.59

TulevaisuusMustana kirjoitti:

^ Tuo kuuluu juurikin äärivasemmiston tapaan tehdä asioita.

Okei. Siis hyväksyt täysin sen, mitä kyseisessä keississä tapahtui. Ja syynä valkoisen talon tapahtumiin oli äärivasemmiston ja Ivanka on puhdas pulmunen eikä presidenttikään koittanut esikuntineen edistää tyttärensä brändiä vaan kaikki toimivat vain äärivasemmistoa vastaan ja koittivat puolustaa vapaata yrittäjyyttä.

Hitler-kortin sijaan on nykyään on muodikasta nostaa fake news- tai äärivasemmistokortti esiin, kun varsinaiseen asiaan ei enää löydy faktoja tai ne ovat ikäviä.

Koitan nyt vihdoin päättä tämä aiheen tähän, ellei todella uutta mielenkiintoista faktaa tule esiin.

Näytä koko viesti
Exxon Mobil - 29.10.2020 11.38

Shellisä on sijoituskeissin osalta sekin hyvä puoli, että se on ottanut "green energyn" osaksi liiketoimintaa, joten tulevaisuus näyttä paremmalta kuin Exxonin. Täytyy tosin tunnustaa, etten ole Exxonia juuri tutkinut tämän osalta vaan menee enempi mutu-pohjalta (*). Hollantilaisilla on kuitenkin homma tulevaisuuden kannalta hallussa:

https://www.shell.com/energy-and-innovation/new-energies.html

Talouslukuja en ole pureskellut, koska en ole ajatellut sijoittaa.

 

(*) Googlen hakusanoilla "exxon green energy" ei löydy juuri mitään. Tämä kyllä löytyy:

Does ExxonMobil invest in renewable energy?
Like its US counterpart, Exxon has shown very little interest in investing in renewable energy technologies, with no budget or time-scale planned for future projects. The company's strategy revolves around reducing greenhouse gas emissions, advancing biofuels, and carbon capture and storage (CCS).
Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 11.00

TulevaisuusMustana kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

 MustaTulevaisuus. Tutustuppa nyt vähän enempi tuohon keisiin ja sen aikajanaan. Ei muuta siitä.

 

Aikajana: helmikuussa 2017 Donald Trump twiittaili, kuinka epäreilusti Ivankan brändiä kohdellaan.

Kyllä. Oliko Vakaa Nero silloin presidentti ja oliko Ivanka hänen tytär? Presidentti siis käytti asemaansa?

TulevaisuusMustana kirjoitti:

Tammikuussa 2018 Ivanka Trump aloitti neuvonantajana Valkoisessa talossa.

Kyllä, mutta miten tämä hetki kun Ivanka ryhtyi neuvonantajaksi liittyy varsinaiseen asiaan?

Aikajanassa pitää katsoa, mitä valkoisen talon lehditötilausuudessa taphtui vuonna 2017. Käsittääkseni vuonna 2017 Ivanka oli Vakaan Neron tytär ja Vakaa Nero oli presidentti ja valkoisessa talossa oli lehdistötilaisuus. Kohun seurauksena Ivanka ilmoitti vuonna 2018 luopuvansa brändinsä busineksista vaikka se ei todistetusti pidä paikkansa.

https://www.theguardian.com/us-news/2017/feb/09/kellyanne-conway-ivanka-...

"Kellyanne Conway has been rebuked by the White House after she appeared on television urging the public to buy the branded products of the president’s daughter Ivanka.

....

It was a clear admission that Conway, whose role is counsellor to Donald Trump, had overstepped the ethical boundary between the public and private roles of the Trump family – and a rare one for a White House that has been frequently criticized for its ethical standards."

Tässä vaiheessa Trumpetistit vastaavat, että Conwayn esiintyminen Valkoisen talon estraadilla tuli Ivakalle yllättäen ja odottamatta - kuten faksi keskustapuolueen puheenjohtajalle.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 10.30

ScatterBrain kirjoitti:

Tässä on todella iso ero:

Joe Biden uhkaili Ukrainen presidenttiä ja hallitusta erottamaan poikansa yritystä Burisman tutkivan syyttäjän. Burima maksoi miljoonia H. Bidenille "osaamisestaan", joka oli USA:n veronmaksajien rahojen kaatamista Ukrainaan.

Ottamatta kantaa Joen motiiveihin saada erotetuksi todistetusti korruptoitunut syyttäjä, en ottanut myöskään kantaa kumpi ehdokkaiden lapsista on enemmän pahis - Ivanka vai Hunter. Toin vain esille sen, että kummankaan ehdokkaan lapset eivät ole puhtoisia pulmusia, kun näitä Hunterin sekoiluja on täällä niin aktiivisesti tuotu esiin ja erittäin merkittävänä tapahtumana. Samalla toki sopivasti unohten Vakaan Neron lapsien tekoset. 

Mutta joo, Trumpetistit eivät siis näe mitään väärää mm. juuri MustanTulevaisuuden esiin ottaman puhtaan pulmusen Ivankan muotibrändin mainostamisessa. Busines as usual ja moraali sallii tälläiset toimet, koska toisen lapsi on enemmän pahis. Tämä ymmärrety ja turha tästä on enää jatkaa vääntöä.

MustaTulevaisuus. Tutustuppa nyt vähän enempi tuohon keisiin ja sen aikajanaan. Ei muuta siitä.

Ja juuri minä voin olla objektiivinen ja katsoa juttuja kokonaisuutena, koska en fanita kumpaakaan ehdokasta eikä luojan tähden minun tarvitse äänestää USA:n vaaleissa 2020. Tilanne olisi minulle lähes yhtä paha kuin presidentin vaalit Suomessa 1994. Katson siis faktoja täysin ulkopuolisena ilman subjektiivisuutta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 09.47

TulevaisuusMustana kirjoitti:

En kyllä osaa nähdä tuossa oikeastaan mitään väärää.

Ero on hyvin suuri. Ivanka Trumpilla oli muotibrändi, joka myi tuotteitaan halukkaille. Donald ei ollut siinä busineksessä mukana.

Jos Ivankan toiminnassa näkee moitittavaa, niin samalla tavalla moitittavaa löytyy pääosasta kaikesta yritystoiminnasta. Suhteilla ja erityisesti sukulaissuhteilla sitä siinä maailmassa pelataan.

Okei. Sinun mielestäsi ei olisi mitenkään tuomittavaa, jos vaikka pääministeri Sanna Marinin joku lukuisista avustajista mainostaisi Sanna Marinin kansliapäällikiön firman tuotteita Valtioneuvoston juhlahuoneistossa järjestettävässä lehdistötilaisuudessa? Ja Sanna Marin twiittaisi vielä perään että ostakaa ostakaa, pistäkää boikottiin firmat joiden tuotevalikoimassa kansiliapäällikön tuotteita ei ole. 

Tietenkin on niin, että toisilla vaan moraali venyy enemmän kuin toisilla.  Jotkut hyväksyvät helpommin korkean aseman väärin käyttämisen kuin toiset. Kukin tyylillän.

Ps. esitetty esimerkkihän on täysin kuvitteellinen.

Näytä koko viesti
Nokia - 29.10.2020 09.01

Uudella toimitusjohtajalla vielä paljon tekemistä. Osarista toimitusjohtajan katsauksesta, taas melkoisia muutoksia tulossa organisaatioon ja muutokset aiheuttavat aina häiriöitä varsinaiseen tekemiseen.

Ensimmäinen vuosineljännekseni Nokian toimitusjohtajana on sisältänyt sekä mahdollisuuksia että haasteita.

....

Vuodesta 2021 tulee meille taloudellisesti haastava ja meidän on tehtävä lisää muutoksia. Olemme menettäneet osuuttamme merkittävässä asiakkuudessa Pohjois-Amerikassa ja tällä markkinalla on myös katteisiin kohdistuvaa painetta. Lisäksi tavoittelemme 5G-markkinajohtajuutta ja tulemme investoimaan niin paljon kuin tarvitaan, jotta pääsemme tavoitteeseemme. Aiomme olla asiakkaidemme luottamuksen arvoisia.

Ilmoitimme tänään myös merkittvist muutoksista toimintamalliimme. Tavoitteemme on vastata paremmin asiakkaiden tarpeisiin, parantaa taloudellista tulostamme ja luoda arvoa osakkeenomistajille. Siirrymme end-to-end -mallista lähestymistapaan, jossa jokaisella liiketoimintaryhmllä on selvä rooli tulevassa strategiassamme.

Ja tulevaiduuen näkymistä

 

MERKITTÄVIMMÄT NOKIAN NÄKYMIIN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT

Muun muassa seuraavien tekijiden arvioidaan vaikuttavan Networks- ja Nokia Software segmentteihin:

* Odotamme menestyvämme heikommin kuin ensisijaiset kohdemarkkinamme, joiden odotamme laskevan vuonna 2020 ilman valuuttakurssien muutosten vaikutusta, Kiinaa lukuun ottamatta. (Tämä on verrattuna aiempaan kommenttiimme, jonka mukaan odotimme menestyvämme hieman heikommin kuin ensisijaiset kohdemarkkinamme, joiden odotimme pysyvän jokseenkin ennallaan vuonna 2020 ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta, Kiinaa lukuun ottamatta). Madalsimme odotuksiamme liittyen verkkojen käyttöönottopalveluihin Mobile Access -liiketoiminnassa, sekä madalsimme odotustamme ensisijaisen kohdemarkkinamme suhteen, Kiinaa lukuun ottamatta, COVID-19:n vaikutuksen vuoksi;

En ole ollut enään Nokia omistajana 7.2.2020 jälkeen voittoisan irroittautumisen myötä (hintaan 3,93 euroa, ostettu syksyllä ka 3,32). Ei ole vielä tarkoitus palata omistajaksi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 08.40

TulevaisuusMustana kirjoitti:

Käytti millä tavoin hyväkseen? Linkkiä?

Laitan vain yhden ja pikaisella googlaamisella löytämäni ensimmäisen pointterin aiheeseen, jos et kerran muista parin vuoden takaisia tapahtumia. Asiasta on turha täällä vääntää, koska se ei suoraan koske USA 2020 vaaleja lainkaan.

https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/kolumni-trumpin-naisten-muotibisn...

Näytä koko viesti