Olet täällä

Ukrainan tilanne - 30.6.2022 03.19

Juuri näin.

Ja jos Ukraina saa vileä ilmapuolustukseen USA/Norja valmisteisen NASAMS ilmatorjuntajärjestelmän, niin loppuu suurin osa Venäjän kyvystä iskeä ohjuksilla Ukrainaan. Toki näitä tarvittaisiin paljon, kun kantama on vain 25 km, mutta kuitenkin. Pystyy seuraamaan 54 kohdetta yhtäaikaa ja ampumaan 54 ohjusta 10 sekunnissa. Käytössä Washingtonin ja Helsingin ilmapuolustuksessa.

Venäjän tykistön ammusvarastot tulitetaan HIMARS raketinheittimillä ja ohjusiskut estetään NASAMS ilmatrojuntajärjestelmän AMRAAR IT-ohjuksilla (samat kuin meillä Horneteissa). Hyvä siitä tulee.

Näytä koko viesti
Fortum - 30.6.2022 12.30

Riki kirjoitti:
Eikö Uniperin sopimuksessa maksama hinta määräydy kuitenkin euroissa/dollareissa ja vaihdetaan leikkirahaksi?

Kyllä joo. Uniper maksaa Gazprom-pankille euroissa ja se muuttaa maksut rupliksi toisella, Uniperin nimeen avatuilla tilillä. Tällä järjestelylllähän vahvistetaan Ruplan kurssia ja rikotaan pakotteita, joka taas kasvattaa riskejä yritykselle (lähde: von der Leyen). Riski taas hinnoitellaan osakkeen hintaan. Tulokseen se ei luonnollisesti vaikuta.

Näytä koko viesti
Fortum - 30.6.2022 11.08

No olihan se pienoinen yllätys, että kaasua on saatu vain 40% sopimuksen mukaisesta määrästä. Kyllä se tulokseen vaikuttaa sen lisäksi, että Uniper maksaa kaasun ruplilla käytännössä Venäjän manipuloimaan vaihtokurssiin. Tämän päälle se, ettei Uniper pystynyt antamaan mitään ohjeistusta tulevasta. Riskejä on, ja yksi riski on, että Venäjä sulkee kokonaan kaasuhanan vedoten laiterikkoon.

 

 

 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 30.6.2022 08.52

Bingo53 kirjoitti:

Putin on ilmaissut Ukrainaan tunkeutumisen olevan varoitus NATO:lle, ettei se laajenisi Venäjän intressialueelle.

No nyt Putin on sitä mieltä, ettei Naton laajentuminen olekaan mikään ongelma. Iskikö realiteetti vastaan Venäjän todellisesta tilanteesta?

" Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi AFP:n mukaan keskiviikkona, ettei Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys ole ongelma Venäjälle.

– Meillä ei ole Ruotsin ja Suomen kanssa ongelmia, joita meillä on Ukrainan kanssa, Putin sanoi lehdistötilaisuudessa Turkmenistanissa.

– Meillä ei ole alueellisia erimielisyyksiä, hän lisäsi.

Putin vakuutti, ettei Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys vaivaa Venäjää lainkaan.

– He voivat liittyä mihin haluavat, hän kommentoi."

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7ad6afde-cd4f-4309-b00f-0f76f837d2e0

Näytä koko viesti
Fortum - 30.6.2022 08.30
STT 29.6. 22:57

Fortumin tytäryhtiö Uniperin tammi–kesäkuun tulos jää merkittävästi viime vuoden vastaavan kauden vertailukelpoisesta tuloksesta, kertoi yhtiö tiedotteessaan myöhään keskiviikkona. Uniper myös peruuttaa koko vuodelle antamansa tulosohjeistuksen.

Tiedotteen mukaan Venäjän kaasutoimitukset Saksaan ovat vähentyneet merkittävästi kesäkuun puolestavälistä lähtien ja Uniper on saanut vain noin 40 prosenttia sopimusten mukaisista kaasumääristä.

 

Näytä koko viesti
Nordec Group - 30.6.2022 08.22

Merkintä peruttiin eilen. Jatkoaika ei tuonut lisää merkitsijöitä.

Petri Rignell, Nordec Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, kommentoi:

”Yhtiön hallituksen puheenjohtajana haluan kiittää sitoutuneita ankkurisijoittajiamme erityisesti näin poikkeavan pörssimarkkinatilanteen vallitessa. Heidän sitoutuneisuutensa on osoittanut yhtiön potentiaalin olevan näkyvää myös sijoittajayhteisön suuntaan. Yhtiön erinomainen operatiivinen suorituskyky on nyt tavoitteemme nähtävillä olevassa tulevaisuudessa ja tulemme arvioimaan markkinatilannetta uudelleen hieman myöhemmässä vaiheessa potentiaalisten kasvua tukevien transaktioiden osalta”

https://nordec.com/sijoittajat/release/nordec-group-peruuttaa-listautumi...

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 29.6.2022 08.10

stocksman kirjoitti:

Olettaisin että lähipäivinä ,ehkä 1-2 vk, nähdään mikä on Venäjän vastaus, nyt kun Ukraina pystyy iskemään yhä syvemmälle linjojen taakse Himarsien avulla. Himarseilla on ilmeisesti saatu iskettyä Venäläisten ammusvarastoihin ja tukikohtiin melko hyvin,joten jotain epätoivoistakin Venäjä joutuu yrittämään jos ei sitten löydy täsmäaseita joilla Himarsit saa tuhottua. Kertoo aika paljon Venäjän taistelukyvystä mitä pystyvät noiden Himarsien eliminoimiseksi tekemään, toivotaan etteivät pysty.

Kyllä Ukrainalla on ollut kyky aiemminkin ampua linjojen taakse Tochka-U ohjuksin. Esim. Zymogoryen ampumatarvikevarikkoon iskettiin Tochka-U -ohjuksin maanantaina 27.6.2022.  Vanha ohjus 1970-1980 luvulta ja kantomatka 70-120 km versiosta riippuen. Twiitin alla kuvakaappaus videosta jossa lähetetään kolme ohjusta linjojen taakse, käsitttääkseni juuri 27.6. Venäjän amputarvikevarastoihin.

Himarsit on kyllä paljon tarkempia ja niitä voi lähettää enemmän lyhyessä ajassa. Hyvä lisä Ukrainalle. Ja käsittääkseni ovat tosiaan kova pala Venäjän ilmapuolustukselle.

According to the 'Lugansk People's Republic', it was carried out with Ukrainian Tochka-U missiles - a reminder that Ukraine can launch attacks well behind the front lines using its own equipment. Let's not always assume HIMARS. https://t.co/sABRD35qm5 pic.twitter.com/xZHVXEuSKL

— ChrisO (@ChrisO_wiki) June 27, 2022

 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 29.6.2022 04.10

Ihan näin sivusta lukijana kiinnittyi huomioni...

Heikki89 kirjoitti:
Mitäpä jos koittaisit keskustella asiallisesti ilman henkilökohtaisuuksiin menoa?

Heikki89 kirjoitti:
Eiköhän tuo jo viimeistään tehnyt selväksi millä tasolla sinun keskustelu liikkuu, tulee jotenkin ala-aste kinastelu mieleen tuosta.
Näytä koko viesti
Italia - 29.6.2022 08.04

EKP:n pääjohtaja Christine Lagarde kertoi eilenPortugalissa pitämässään puheessa, ettei velkaantuneiden eurovaltioiden varainhankinnan kallistumisen torjumiseen suunnitteilla oleva väline tule häiritsemään inflaation vastaisia toimia Euroopassa. Väline tulee valtionlainojen nousun hillitsemisen lisäksi painostamaan valtioita laittamaan budjettinsa kuntoon. ”Uuden instrumentin täytyy olla tehokas, mutta samalla oikeasuhtainen. Sen täytyy sisältää riittävät suojakeinot siivittääkseen jäsenmaat kohti tervettä talouspolitiikkaa”, Lagarde sanoi.

Uskooko kukaan, että Italia tosissaan tekee rakenteellisia muutoksia? Lisäksi esim. Reutersin lähteiden mukaan nämä ehdot tulevat kuitenkin olemaan melko kevyitä, kuten vaatimus noudattaa EU-komission taloudellisia suosituksia, joita maiden pitäisi jo nyt noudattaa.

EKP tulee myös vetämään rahaa pankkijärjestelmästä, jotta uudet valtionlainojen ostot eivät lisäisi markkinoiden kokonaislikviditeettiä. Lisäksi EKP kertoi jo aiemmin kohdentavansa erääntyvien joukkolainojen uudelleensijoituksia valtioille, joiden varanhankinnan kustannukset ovat kasvaneet voimakkaasti.

Parin viikon takaisen hätäkokouksen jälkeen EKP kertoi kiihdyttävänsä uudenlaisen välineen kehittämistä, jotta eurovaltioiden varainhankinnan kustannukset eivät hajaantuisi tarpeettoman paljon. Onko tämä nyt se uudenlainen väline?  Vai potkitaanko tässä taas vain tölkkiä vähän eteenpäin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.6.2022 11.03

Tästähän oli muutama viikko sitten täällä juttua. Tapahtumapaikka käsittääkseni (perustuu google mapsiin) syvällä Venäjällä kohtalaisen lähellä Latviaa.

 

Reportedly, in Pskov Oblast, a #Russian freight train with ammunition derailed pic.twitter.com/HtESxtBnO4

— Giorgi Revishvili (@revishvilig) June 26, 2022

HLMARS raketinheittimet otettu käyttöön. Kohteena Venäjän operaatiokeskus.

 

From @JulianRoepcke: Russian propagandists in panic: The new Western artillery and missile systems are targeting operational centres and ammunition depots far behind the front with deadly accuracy. /1 https://t.co/eSosoUVxAt

— ChrisO (@ChrisO_wiki) June 25, 2022

60km+ deep strikes on RU command posts, including where a 3-star Russian general was just spotted. Guess there's some truth to HIMARS rocking and rolling in country. https://t.co/f2Ws0fsi2h

— LanguageLearner (@LanguageIearner) June 25, 2022

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti