Olet täällä

Koronavirus 2019-nCoV - 28.1.2020 03.50

Kun tänne lyödään noita +xx tapausta ja +yy kuolemaa viimeisen 24h aikana, niin onko kenelläkään vastaavia lukuja SARS:n, sikainfluenssa, lintuinfluenssan tai jonkun muun vastaavan alkuajoilta? Itselleni ainakin hyvin hankala hahmottaa, että mikä on normaalia ja mikä ei. Mitä salaliittoteorioihin tulee, niin uskoisin karanteenien ja muiden tehotoimenpiteiden olevan seurausta siitä, että kun Kiina on koittanut hoitaa aiemmat epidemiat Neuvostoliiton malliin, eli vääristää tietoja ja ampuu viestinviejät, niin ehkä nyt on vain huomattu, että maton alle lakaiseminen ei ole toiminut erityisen hyvin. Siksi en vetäisi liikaa johtopäätöksiä Kiinan reaktioista.

Näytä koko viesti
Koronavirus 2019-nCoV - 27.1.2020 11.24

Milloin muuten on viimeksi ollut sellainen epidemia, joka olisi oikeasti niittänyt tuhoa jossain muualla, kuin alueilla, joissa hygienia ja sairaalahoito olisivat hyvin puutteellisia? Kovin moni ei taida väittää, että käsillä olisi vain normaali kausiflunssa, mutta siitä on vielä aika pitkä matka miljoonia ihmisiä vuosittain tappavaan epidemiaan. Silti monissa paikoissa keskustelu on polarisoitunut jo sille tasolle, että kyseessä on pakko olla sotilaslaboratoriosta karannut biologinen ase, koska Kiina on rakentanut uusia sairaaloita Wuhaniin ja eristänyt alueen, vaikka eivät yleensä näin tee.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 21.1.2020 03.34

Pointti siis oli, että jos robottiauto ajaa yhtä huonosti kuin ihminen, niin se ei riitä. Pitää olla vähintään dekadia parempi.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 21.1.2020 07.33

Tesla jakaa mielipiteitä ja itsellä ei ole näkemystä firmasta. Autonomiset autot tosin kiinnostavat ja epäilen, että vaikka ihminen toimii pelkkien kameroiden varassa, niin en usko, että ihmisen veroinen robottiauto saa ikinä ajaa laillisesti ainakaan länsimaissa. Mitään järkeähän siinä ei ole, mutta koska on mahdollista vaatia automaagin oleva paljon etevämpi kuljettaja, niin näin luultavasti tehdään. Tarvitaanko siihen sitten lidari vai jotain muuta, niin en osaa sanoa. Toki sekin voi olla mahdollista, että pelkillä kameroilla saadaan 10x ihmistä parempi kuljettaja.

Voisin myös kuvitella, että regulaatio on aika lobattua. Alihankkijat varmasti lobbaavat lidareiden ja kaikenlaisten ekstrasensoreiden puolesta. Varmaan myös ne autonvalmistajat, jotka ovat alkaneet käyttämään lidaria tai muuta tekniikkaa, lobbaavat sen puolesta. Jos Tesla on ainot pelkkiin kameroihin luottava, niin näkisin merkittävän riskin siinä, että regulaation lobataan vaatimaan lidaria.

Puhdasta mutua toki.

Näytä koko viesti
Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 15.1.2020 09.51

Kiitokset täältäkin blogista. Osaan kokemuksista pystyin samaistumaan, osaan en. Tällaisia tekstejä lukemalla saa mielenkiintoista tietoa muista ihmisistä ja ymmärtää, kuinka ihmiset eivät todellakaan ole samanlaisia ja projisoimalla omia kokemuksia tai malleja, muihin menee metsään niin, että rytisee.
 

Lisäilin useammankin opuksen lukusuosituksistani omalle listalleni. Kirjakaupoissa on kiva pyöriä ja katsoa, mitä sattuu käsiin osumaan, mutta joskus on ihan hyvä olla varasuunnitelmana pari varmaa. Golemanilta löytyy myös Social intelligence, josta ainakin itse pidin. Lisäksi, jos Thinking Fast and Slow on uponnut, niin suosittelen Robert Sapolskyn Behavea. Heittämällä paras kirja, mitä olen koskaan lukenut, joskaan ei aina kaikkein helppolukuisin.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 1.1.2020 09.35

Kiitos täältäkin, vaikka asian etsiminen kiitosviestien seasta hankaloittuukin. Pyyteettömästä työstä saa harvoin liikaa kiitosta. Puhtaan tiedon, analyysien ja vinkkien lisäksi on huikeaa lukea tarinaa siitä, mikä on mahdollista ja päästä näkemään, että millaisesta työmäärästä ja omistautuneisuudesta puhutaan, joilla päästään blogistin tuloksiin. Nöyräksi vetää.

Näytä koko viesti
Jokainen ennaltaehkäisty taloudellinen katastrofi lasketaan - 29.12.2019 11.34

Mutta kuinka paljon kansantalous ja verotulot nousisivat, jos lottorahat menisi osakkeisiin?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 28.11.2019 03.05

Pelkkä ääni kelpaisi tännekin, jos ei juttukaveri halua pärstäänsä esitellä. Tosin sen verran haaraan vastaan, että kun Mäkinen oli vasta pitkässä Inderes-podissa, niin just nyt ei välttämättä tulisi paljoakaan uutta. Että mieluummin Mäkinen vieraaksi vasta muutaman kvartaalin jälkeen.

 

Vuoksenmaa oli Rahapodissa joku aika sitten ja siitä tuli mieleen, että harrastuksistaan johtuen Aki saattaa tuntea useammankin ammattivedonlyöjän, joka harrastaa myös sijoittamista. Voisivat olla mielenkiintoisia vieraita.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 6.11.2019 09.23

Paatero tarjoilee syöttöjä suoraan lapaan Veikkauksen vastustajille siihen tahtiin, että jos yhtään luottaisin demareiden älykkyyteen, niin epäilisin kaksoisagentiksi.

Näytä koko viesti
Tänään ei tule Akin kolumnia - 17.10.2019 11.50

Voin vain kuvitella fiilikset, mutta sen verran positiivisuutta, että nilkka on aika simppeli kapistus ja siitä johtuen paranee yllättävän hyvin. Polven jos paskoo, niin sitten voi harkita keskittyvänsä lähinnä shakkiin ja muihin fyysisiin lajeihin, vaikka jopa rikkinäisiä polvia saadaan nykyään aika hyvin korjattua. Tsemppiä täältäkin.

Näytä koko viesti