Olet täällä

Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 10.5.2019 03.50

Sanoisin, että tämän kertainen oli aika harvinaislaatuinen tapaus, eikä vastaavaa oikein voi estääkään. Enkä näe, miksi edes oikeastaan pitäisi.

Joissain maissahan on systeemi, että suurin puolue saa automaattisesti hirveän määrän lisäpaikkoja, jotta hallituksen muodostaminen olisi helpompaa. Esim. että Suomessa 150 paikkaa menisi äänestystuloksen perusteella niin kuin nytkin, mutta 50 jäljellä olevasta paikasta 40 menisi suurimmalle puolueelle ja 10 toiseksi suurimmalle. Silloin tuollainen marginaalinen ero kannatuksessa saattaa silti tuottaa todella suuren paikkaenemmistön. Jotkut huutelivat vastaavaa systeemiä Suomeenkin varsinkin Kataisen six packin aikoihin, mutta mun mielestä tuollainen olisi ihan katastrofi.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 9.5.2019 04.26

Lepomäki syrjäyttää Orpon ja vaikka ovat Halla-ahon kanssa aika eri mieltä, niin kummatkin niin äärimmäisen realistisia ja rationaalisia, että voivat hyvinkin löytää yhteisen sävelen. Halla-aho, tai joku, taas saa pidettyä Herra Hakkaraisen ja värikkäimmän porukan sisäsiistinä. 2027 vuonna 40-luvulla syntyneitä on sen verran vähemmän äänestämässä, että demarit eivät enää ikinä tule saavuttamaan yli 10 % kannatusta.

I want to believe.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 06.20

Sinipuna, eli ykkösvaihtoehto on minusta ylivoimaisesti todennäköisin. Peruspunamulta saattaisi olla myös, mutta epäilen.

 

En usko, että vihreät ja kepou voivat olla samassa hallituksessa. Kepu ei jousta maatalouden tukemisessa ja turpeenpoltossa, eikä vihreät suostu siihen. Enkä usko myöskään kepun ja kokoomuksen yhteispeliin, koska sote. Toivon, ja vähän uskon, ettei kokoomus suostu vasemmistoliiton JA demareiden kanssa samaan. Orpo varmaan lähtisi, mutta Lepomäki sai sen verran kovan äänivyöryn, että pystyy ehkä masinoimaan puolueen pois veroja korottavasta hallituksesta. Prosentteja en yritä heittää.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 14.4.2019 06.59
Jmakela kirjoitti:

Jos PS tulisi toiseksi tai suurimmaksi ja heistä tulisi pääministeri puolue niin en näkisi mitenkään mahdottamana että Halla-aho voisi luopua pääministerin paikasta jos saa vain PS tavoitteet läpi kuten maahanmuutto ja tietyt veronkevennykset. Voi olla hyvinkin mahdollista että Orpo tulee olemaan pääministeri jos PS on tarpeeksi lähellä SDP tulosta koska Halla-aho ei niinkään ole (omien sanojensa mukaan) niin vallantahtoinen vaan haluaa ennemmin PS tavoitteet hallitusohjelmaan.

 

Olisi todella mielenkiintoista paitsi hallituskauden, niin myös pidemmän tulevaisuuden kannalta. Jos jää murrettaisiin tässä asiassa, niin se antaisi jatkossa paljon enemmän pelivaraa asioissa, jos suurimman puolueen pj ei olisi automaagisesti pääministeri. Tarjoaisi paljon paremmin mahdollisuuksia keskittyä ydinosaamiseen. Voisi kuvitella, että esim. Kokoomusta saattaisi sopivan pj:n tapauksessa vaalivoiton jälkeen kiinnostaa enemmän vvm:n salkku, jos vielä pm:n salkun saisi myytyä hyvään hintaan hallitusohjelmasta sovittaessa.

 

Aika utopistiselta tuntuisi nykyisellään, mutta H-A on sen verran poikkeuksellinen poliitikko, että hän voisi teoriassa tuollaisen homman aloittaa.

Näytä koko viesti
Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 1.4.2019 07.59

Kiitos huipuista kirjoituksista. Olen vähän myöhäisheränneenä jälkijättöisesti lukenut kirjoituksia, niin yksi kysymys helmikuun salkunsiivouskirjoituksesta. Aina puhutaan valtionlainoista, mutta mitä mieltä ootte yrityslainoista? Tai niihin sijoittavista ETF:stä?

Korrelaatio on aika heikko osakeindeksien kanssa ja tuotto vähän parempi kuin valtionlainoissa. Toki valtionlainat on turvallisempia, mutta onko ero niin suuri? Jos nyt puhutaan luottoluokitukseltaan paremmista firmoista, eli ei mitään konkurssikypsien lafkojen viimeisiä yrityksiö kääntää suuntaa.

Näytä koko viesti