Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 2.9.2021 01.05

Fondialla on suuri joukko avainhenkilöitä irtisanoutunut ja menneet kilpailijalle. Ja homma näyttää jatkuvan

Eikö tämä sinua huoleta kuin noin isolla painolla menet?

Näytä koko viesti
Citycon - 26.8.2021 12.17

"Nettovarallisuus oli vuonna 2010 18,95 € per osake. Kymmenessä vuodessa lähtenyt noin 40 %. Osingot huomioiden sulaminen ei tietysti ole noin rajua ollut."

Niin no valtaosa ei ole ollut osinkoa vaan pääoman palautusta.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 23.8.2021 11.47

En ymmärrä tätä osinkojen kirjaamisproblematiikkaa. Omissa kahdessa yhtiössäni osingot ovat osa tulosta ja ei niitä jokaista erikseen kirjanpitoon ole tarvinnut ikinä kirjata.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.8.2021 11.45

"Mutta kurkatkaapas kryptokeinottelijat ja miksei muutkin uhkapelurit USA:n keskuspankin pääjohtajan Jeremy Powelliin puhe Jacksonin Reiästä perjantaina kello 17. Siitä voi saada hyvää osviittaa lähiaikojen spekulaatioille."

En tuota ole kurkannut, mutta kryptomarkinoiden reagoinnista päätellen ei huonoja uutisia.

Näytä koko viesti
Mörssin Pörssit - 17.8.2021 12.11

Olisit maksanut läppäristä pikkuisen enemmän niin olisit saanut ääkköset mukaan... wink

Näytä koko viesti
Citycon - 6.8.2021 11.29

Ilahduin kun aikanaan tästä ilmoitettiin, samaa tekee mm. erittäin menestyksekäs ja hyvin johdettu SPG jenkeissä.

Varmaan sieltä saaneet ideansa.

Tuohan ne asunnot vääjäämättä asiakasvirtaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.8.2021 12.36

Jälleen kerran loistava kirjoitus, kiitoksia.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus - 2.6.2021 10.04

Ja vielä lisätarkennusta, koska tästä juuri taisteltu verottajan kanssa.

Firmalla pitää olla verotettavaa tuloa, josta on tulossa veroa maksuun, josta nuo 70 lomakkeella vaadittavat verot voitaisiin vähentää.

Jos tuota tuloa ei ole tai se verotettava summa on pienempi kuin 70 lomakkeella vaadittava, 

yrityksen pitää ITSE pitää kirjaa (aiempien vuosian) hyvittämättä jääneistä veroista ja vaatia seuraavana vuonna ne hyväksi luettaviksi.

Kyllä, verottaja ei tee niistä samalla lailla vahvistttuja kuin se tekee normaalin tappion kanssa.

Tämä on typeryydessään jopa huvittavaa, mutta idea lienee että jos ei tarkkaan selvitä 

kuvioita jää verot hyvittämättä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 26.5.2021 02.35

Casteliero kirjoitti:

Stacksia en pidä millään tavalla edes merkittävänä haastajana koko smart contract -alustoille. RSK tai Rootstock yritti jo tuoda smart contracteja Bitcoin ekosysteemiin, mutta ei niitä kiinnosta. Ei sinne löydy kehittäjiä, ne mielummin tekee ne projektit näille muille alustoille. Potentiaalia voi olla, mutta jos kukaan ei tee mitään sen päälle, eikä käyttäjiä löydy, niin eipä se potentiaali sieltä koskaan realisoidu.

Cardano on hyvä projekti. Ja Hoskinson on todella fiksu kaveri, mutta myös ongelma koko projektille. Cardanolla on muutama ongelma, minkä takia sen on vaikea lyödä isosti läpi:

1. Hoskinson itse. Se ei ole ihan miellyttävin ihminen ja siellä on vahvaa katkeruutta taustalla. Iso osa Hoskinsonin ulostuloista on kritiikkiä muita kohtaan. Jos lähdetään siitä miten muut on huonoja ja tekee tämän ja tuon asian väärin, eikä siitä miksi oma teknologia on hyvä, niin ei se houkuttele ihmisiä. Ja se esimerkki on tarttunut jo yhteisöönkin.

2. Yhteisö itsessään on myös ongelma. Sinne on kerääntynyt paljon juuri tuota tietyn tyylistä porukkaa. Ja tällä hetkellä myös kaksi ekosysteemiä käytännössä pitää sisällään suurimman osan kolikoiden pumppaajista ja haippaajista, Binance suurimpana ja Cardano toisena. Se ei myöskään ole kovin houkuttelevaa, kun äänekkäimmät kolikon pumppaajat löytyy sieltä.

3. Cardanoa ei ole vielä kunnolla battle testattu. Siinä ei ole vielä edes smart contracteja, ne tulee vasta syksyllä. Ei Ethereumin 6 vuoden historiaa voida noin vaan poistaa uudella projektilla. Kyllä Cardanoakin aletaan hakkereiden puolelta targetoimaan välittömästi, kun uusia päivityksiä tulee ja palveluita sen päälle. Sieltä löytyy varmasti ihan samalla tavoin smart contracteista bugeja, koska ihmiset nekin koodaa. Eikä sitä vielä tiedä mitä Cardanolle tapahtuu, kun liikenne kasvaa vaikka 100x tai 1000x nykyisestä. Mitä ongelma silloin tulee vastaan? Tai mitä ongelmia heidän proof of stake systeemissä voi vielä olla. 

4. Cardano on alkanut profiloitumaan "hyväntekijä" ketjuksi. Hoskinson on tuonut usein esille, että tarkoitus on mennä Afrikkaan ja muihin kehitysmaihin. Se on hyvä ja positiivinen asia, mutta kyllä se teknologinen kehitys ja läpimurto tehdään länsimaisilla markkinoilla ja kehittyneissä maissa. Länsimaat vakiinnuttaa ne merkittävät teknologiat. Cardanolla ei ole käytännössä mitään kontaktointia enterprise & corporate -maailmaan tai länsimaisten valtioiden puoleen. Puuttuu lobbaajat ja EEA:n tapaiset yhdyskäytävät välistä. Ja tietty Hoskinson itse persoonana voi olla tässäkin haitta, kun lähdetään tuonne korporaatio-maailmaan päin hakemaan kontakteja.

5. Sääntely. Bitcoin ja Ethereum ovat käytännössä ainoat kolikot, jotka pitäisi olla turvassa sääntelyltä, tai ainakin vakiinnuttaneet jo paikkansa. Intsikat eivät koske kolikoihin, joille ei ole selkeää sääntelyä. Bitcoinilla ja Ethereumilla on jo futuurit ja optiot, ja ETF:t, Cardano tuskin on edes vielä tutkassa. Ja sieltä se uusi raha tulee nyt markkinoille ja raha houkuttelee kehittäjiä ja käyttäjiä.

Ja ne Ethereumin hyvät puolet sitten:

1. Ethereum 2.0 tulee olemaan teknologiaa, joka kyllä pärjää ihan kaikille nykyisille PoS alustoille, ja ehkä on jopa paljon enemmän.

2. Ethereumin ekosysteemissä on edelleen eniten kehittäjiä. Se ero on merkittävä verrattuna muihin smart contract alustoihin.

3. Tuo yllä oleva sääntely. Instikat imee kryptomarkkinat itselleen pikkuhiljaa. Bitcoin on kohta jo omittu, vielä kun saadaan Muskin ja Saylorin johdolla jenkkimainaajatkin vielä yhdistymään ja vihreille energioille. Ja sääntelyllä tehdään säännöt itselle sopivaksi. Koko ajan mennään kohti uskottavimpia markkinoita ja markkinoiden ylläpito vaatii kohta pankkilisenssejä jne ja silloin, jos ei ole selkeää sääntelyä kolikolla, niin ollaan takamatkalla.

Cardanosta pidän projektina ja Hoskinson on fiksu sälli, ja olen ostamassa lähiaikoina Cardanoa, mutta en minä sitä mitenkään merkittävänä haastajana vielä pidä. Jos Ethereum kehittäjät saavat itse hajoitettua systeemin, niin silloin Cardano vie sen tilan, mutta muuten parempi pyöriä vaan siellä Afrikan mantereella ja Intiassa jne. Siellä on sille hyvät kasvun paikat.

 

Mitä mieltä olet tästä:

"

Cardanon Ethereum ERC-20-muunnostyökalu on pian avoinna beta-testausta varten.

Cardanosta vastaavan tutkimus- ja kehityshaaran Input Output Hong Kongin eli IOHK:n projektipäällikön Francisco Landinon mukaan alustan ERC-20-migraatiotyökalu on lähestymässä testiverkon käyttöönottoa.

Maanantaina julkaistussa blogikirjoituksessa Landino kertoi, että ERC-20-muunnostyökalu mahdollistaa Ethereum-pohjaisten rahakkeiden siirtämisen Cardano-ketjuun.

Suunniteltu ERC-20-muunninsilta seuraa Cardanon odotettua Alonzo päivitystä, jonka on tarkoitus tuoda älysopimustoiminnallisuutta verkkoon.

Perustellessaan ERC-20-muunnostyökalun tarpeellisuutta Landino kirjoitti:

”Kun se on otettu käyttöön, tuettujen Ethereum-tokenien käyttäjät voivat tuoda ne Ethereumin ruuhkaisesta verkosta ja hyödyntää Cardanon transaktiokapasiteettia ja alhaisempia maksuja, samalla kun he nauttivat paremmasta turvallisuudesta, pienemmistä kustannuksista ja yhteentoimivuudesta.”

IOHK:n projektipäällikkö Francisco Landino

Osana ilmoitusta IOHK:n johtaja totesi myös, että ERC-20-muunnostyökalu oli tärkeä osa pyrkimyksiä hyödyntää Cardanon arvolupausta Ethereumiin verrattuna parametrien, kuten skaalautuvuuden ja transaktiokustannusten osalta.

Kryptoprojektit voivat vain muutamalla klikkauksella siirtää natiivit tokeninsa Cardano-ketjuun muuntotyökalun avulla. Cardano-analogilla on sama arvo kuin Ethereum-pohjaisella ”kolikolla”, ja sisäänrakennettu kaksisuuntainen muunnettavuus tarkoittaa, että prosessi voidaan peruuttaa myöhemmin.

Suunnitelmat muuntimen testiverkon käyttöönotosta ovat jo käynnissä, ja Landino toteaa, että SingularityNETin AGI-token on ensimmäinen ERC-20-kolikko, joka siirretään Cardano-ketjuun.

IOHK:n johtaja sanoi, että Cardanon tiimi näkee ERC-20-muuntotyökalun potentiaalin tulla lohkoketjujen väliseksi sillaksi.

"

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.5.2021 02.35

Onhan tämä bitcoinin paniikkilasku nyt suorastaan huvittavaa.

Yksi iso bitcoin perustelu on että decentralosoitu.. ei minkään valtion/keskuspankkien "käsissä", jne jne

silti YHDEN ihmisen yksi ilmoitus vie melkoiseen laskuun. 

Näytä koko viesti