Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Tämä on muutoksien aika. Soitin tyttärelle ja silmää rapäyttämattä allokaatio muuttui. Vittu mä oon hyvä!

Näytä koko viesti
Witted Megacorp -

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat -
joeplotter kirjoitti:

Kiitti vastauksesta! Juuri mitä hain. Jaksaisitko vastata pariin lisäkyssäriin? Miten pelittää sateella ja minkälaisella talvialustalla oot käyttänyt, pelittääkö se esim auratulla tiellä? Itellä olis käyttö kaupungin ydinalueilla tiestöllä, jota aurataan erittäin säännöllisesti sellasta 6,5km matkaa suuntaansa. Käytätkö renkaiden täyttöön jonkinlaista automaattihärpäkettä, jolla voi tsekata samalla paineet?

Sateella toimii hyvin ja on parempi kuin polkupyörä. Leveät renkaat heittää lätäköiden veden sivuille eikä kuskin päälle. Ilmeisesti Segway on hyvin roiskesuojattu kun mitään ongelmia ei ole ollut.

Talvella auratuilla teille toimii kuin kesällä - renkaiden pito on hyvä. Oulun aurausstandardit tuntien en näe mitään ongelmaa talviskuuttailussa kun toimi viime talvena Espoossakin. Irtolumi hidastaa matkan tekoa sen pakkautuessa renkaan ja lokasuojan väliin.

Renkaan venttiili on aika lyhyt, mutta skuutin mukana tulee jatkoadapteri mikä helpottaa täyttöä. Itse olen täyttänyt mittarilla varustetulla polkupyörän jalkapumpulla, maalla kompressorilla.

Näytä koko viesti
Sähköpotkulaudat -

Viime syksynä oma hurahtaminen lähti vuokraskuutista. Siitä viikon päästä ostin Ninebot by Segway Kickscooter Max 30GE II ja viikon päästä vielä toinen vaimolle.

Olemme olleet kilometreistä päätellen tyytyväisiä, toisella on nyt ajettu 2300 km ja toisella 1800 km. Ainoa huoltotoimenpide tänä aikana on ollut eturenkaan laakerin vaihto 2100 km kohdalla. Vaihto onnistui Youtube-ohjeilla ja osat sai 7 eurolla Puuilosta. Lisäksi noin kerran kuukaudessa ilmanpaineiden tarkistus ja ilman lisäys.

Tuo 65 km range on varsin optimistinen. Kesäkelissä 40 kg kuski voi päästä tähän mutta omalla 90 kg elopainolla maksimi on 30-40 km välillä. Pakkasella range putoaa puoleen, toimii kuitenkin vielä -20 asteen kelillä. Toimintamatkaan vaikuttaa myös rengaspaineet joita kannattaa säännöllisesti tarkkailla.

Segwayssa on hyvää range, 10 tuuman ilmakumirenkaat, hyvät valot ja nopea taittomekanismi. Miinusta on skuutin 19 kg paino.

Nälkä kasvaa syödessä ja nyt olisi haaveena joko Segway Z10 tai Veteran Sherman yksipyöräinen tasapainoskuutti. Ja tapaturmavakuutuksen päivitys.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -

GHearst ehti ensin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Venäjällä prikaatin komentajana olo on yllättävän vaarallinen ammatti:

Brittitelevisiokanava Sky News kertoo, että länsimaiden viranomaislähteiden mukaan venäläisjoukot olisivat tappaneet oman prikaatin komentajansa Ukrainassa. Lähteet uskovat, että 37:nnen moottorikivääriprikaatin everstin Juri Medvetšekin omat joukot ajoivat tarkoituksella tämän päältä.

https://news.sky.com/story/ukraine-news-latest-russia-war-putin-nuclear-live-mariupol-12541713

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Veikkaampa että palvelunestohyökkäystä ei edes tarvita, venäläiset osaavat sählätä ihan itsekseenkin. Tunnen aikamoista tyytyväisyyttä kun myin Venäjä sijoitukset pari vuotta sitten pois.

 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Eurolla saa nyt 120 ruplaa. Pelko valuuttavarannon jäädyttämisestä toimii, raha etsii oikeaa hintaansa. Huomenna venäläisten varallisuudesta on pyyhkäisty 50%

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Turun Sanomien naseva kommentti Tarja Halosesta:

https://www.ts.fi/uutiset/5582929

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Turun Sanomissa analyysia:

https://www.ts.fi/uutiset/5579781

Maksumuurin takana, ostakaa köyhät

 

Näytä koko viesti