Olet täällä

Venäjän tilanne - 4.10.2022 12.41

MiddleAgeMiddleEarth kirjoitti:

Jotenkin tuli mieleen HS Moskovan kirjeenvaihtajan uutta kolumnia lukiessa, että miten joku voi olla näin irtaantunut Ukrainan kärsimistä sodan kauhuista hyökkäyssodan uhrina ja neppailee ajatuksilla kuten "mitä venäläiset ajattelee suomalaisista". 

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009108559.html

Ainakin minut jutun lukeminen sai huonolle tuulelle. Venäläisten viisumien kiristäminen oli epäreilua, sivistymätöntä ja laskee suomalaisten pisteitä itänaapurissa tuntui olevan pääviesti. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 05.38

JR kirjoitti:

Mistä sen jälkeen löytyy enää panikoijia?

Ihmisistä joiden asuntolainan korkokulut ja talven lähestyessä sähkölämmitteisen talon sähkölaskut nousevat niin, että käteen alkaa oikeasti jäämään paljon aiempaa vähemmän? Nyt näiden vaikutus kuitenkin lienee keskimäärin vielä melko pieni.

(Rapakon takaisista) instituutioista, jotka pelästyvät, kun tilanne itärintamalla tavalla tai toisella taas kiristyy?

Tiedä sitten onko näitä tarpeeksi heiluttamaan kursseja....

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 03.05

Melkein samoilla linjoilla vedän kuin TT. Mitä nyt pari pinnaa olen jo osakepainoakin lisännyt (vain katsoakseni nyt punaisia lukuja näiden ostosten perässä). Vielä on kuitenkin ammuksia jäljellä. Ja niitä en aio vielä ampua. Tosin olen tripla-B:n kanssa samaa mieltä siitä, että nousu alkaa juuri silloin kun kaikkein synkimmältä tuntuu. Ja nyt kieltämättä tuntuu aika synkältä.

Käytännön varmasti tulen myös missaamaan pohjan. En pidä sitä kovin isona ongelmana, jollei liian pitkäksi aikaa jää ostohousut kaappiin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 29.9.2022 02.50

Hesu kirjoitti:

Yritän tuoda asioista eripuoli ilmi.

Trollitehtaaseen tiedoksi ettei kukaan suomea äidinkielenään puhuva kirjoittaisi noin. Avaan arvailun siitä mikä äidinkielesi mahtaakaan olla. Teeman mukaan palkinnoksi luvassa sirppi ja vasara pinssejä, joita on mahdoton saada kiinnitettyä mihinkään.

(Mskomu on kyllä oikeassa kehottaessaan olemaan vastaamatta mutta osaat tarjota liian hyviä syöttöjä, pisteet siitä sinulle)

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 08.24

Kiitos kokenut trolllitehtaan toveri, kun avasit meille yhden monista motiiveista räjäyttää putket. Eli päästään kotona ja vieraissa syyttämään pahaa Natoa. Varmaan tuo joihinkin pahveihin uppoaakin. Tosin ovat kyllä korkeintaan Paavo Väyrysen tasoisella moraalilla varustettuja, propagandalle alttiita tai ihan vaan ajattelukyvyttömiä.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.04

Kilppari kirjoitti:

En oikein siitäkään löytänyt selitystä. En siis keksi mitä sillä reiällä voi tehdä, oliko sinulla siihen joku ajatus jota et kertonut?

No, muutama motivaattori siltä varalta että sinulla oikeasti on noin huono mielikuvitus.

1. Oletko seurannut mitä kaasun hinnalle on käynyt putkien räjähtämisen jälkeen? Oletko sen verran perillä sähkön hinnoittelumekanismeista, että ymmärrät mitä tämä tarkoittaa myös muuten kuin kaasulla tuotetun sähkön hinnalle? Oletko miettinyt miksi Venäjä putken käänsi joku aika sitten kiinni? Osaatko yhdistää näistä jonkun loogisen kokonaisuuden?

2. Oletko miettinyt että aika moni saattaa nyt miettiä mitä seuraavaksi sabotoidaan? Ja että tavoitteena saattaa olla luoda pelkoa "länsirintamalle"? [Oikeasti tämä tullee johtamaan ko. rintaman yhtenäistymiseen mutta en hämmästy, jos tässä on tullut laskuvirhe"]

3. Onko tullut mieleen että kyseessä on voi olla ihan pelkkä kosto ilman mitään rationaalista oman hyödyn tavoittelua? Siis kosto siitä, että paraatimarssi Kiovaan jouduttiin perumaan ja nyt onkin oma perse uhattuna.

Lisääkin voisin keksiä vaikka en itseäni kovin mielikuvitusrikkaana pidäkään.

Kolmonen on muuten ylivoimaisesti pelottavin keksimistäni motiiveista. Eli mitä seuraa vaihtoehdossa, jossa oletetaan ettei draiveri ole enää oma hyöty vaan ihan puhdas kostonhimo tilanteen mennessä koko ajan pahemmin munilleen. Olen törmännyt yllättävän moneen ihan rationaalisen tuntuiseen ihmiseen, joka itselleen epämieluisten tapahtumien jälkeen lähinnä etsii syyllistä (vaikka se löytyisi peilistä) ja hakee kostoa jopa oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 12.37

hauturi kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Ei näytä olevan erimielisyyttä siitä kenen epäillään tämän palstan mielestä putken räjäyttäneen, mutta onko kukaan vaahtoajista kertonut perusteltua syytä?

 

En tiedä lasketko minut vaahtoajiin, mutta omassa viestissäni yllä koitin spekuloida mahdollista rationaalista syytä. Mahdollisia epärationaalisia syitä on vähän vaikea arvailla.

"Spekulointisi" oli oikein ansiokasta. Joillekin ei vaan taida todisteeksi riittää kuin valvontakamerakuva, jossa venäjän lippua heiluttelevat sukeltajat nähdään itse teossa.

Itse veikkaan syylliseksi Ruotsin laivastoa, niillä oli kuitenkin lyhyin matka putkiurakoimaan ja epäilemättä ruåtsalaisia on harmittanut, kun putki vedettiin Saksaan eikä Visbyn saarelle. Ruåtsin pojat ja tytöt ovelina ovat vaan odottaneet oikeaa hetkeä ja ymmärsivät että nyt menee melko varmasti Putinin piikkiin....

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 12.16

Hesu kirjoitti:

...Tuskin on vitsi....

Tekisi mieli kommentoida kuka ja mikä on vitsi mutta jääkööt kommentoimatta.

Näytä koko viesti
Kamux - 27.9.2022 01.34

Vaikea olla eri mieltä. Itse pohdin kuitenkin, ehkä liikaa, sitä laskevatko esim. Kamuxin seuraavat aiempaa heikommat osarit vielä kurssia? Tätä liikaa pohtimalla tietysti missaa pohjat mutta minkäs teet... On oma osakepainonikin tosin kasvanut rohkealla parilla pinnalla parin viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna. 😁

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 21.9.2022 09.17

Kalle kirjoitti:

Shorttaat indeksiä ja ostat cityconia.

Itse asiassa noilla luvuilla fiksuinta olisi vain shortata indeksiä. Jos Citycon on plus miinus 10% (osingot huomioiden) on sen ostaminen kaupankäyntikulujen verran EV negatiivinen muuvi.

Ja shorttaaminen ja vedonlyöminen ovat siitä(kin) erilaisia, että vedonlyönnin positiivinen tulema on tasan +100% oletettaessa kertoimet kummallekin vaihtoehdolle samoiksi. Shortatessa taas +100% edellyttää indeksin nollaan menoa (not going to happen). Ja toisessa päässä tappio on vedonlyönnissä gäpätty toisin kuin shortatessa. Eli eivät ollenkaan samat asiat ainakaan minulle. Ja pelkän indeksin shorttaaminen on kyllä aika kaukana aiheesta joka oli siis oliko Citycon hyvä ostos vaiko ei.

Ja joten aika urpoa minusta edes ehdottaa että älä betsaa vaan lyö pörssiin, ihan sama asia. Kun ei ole ollenkaan sama....

Näytä koko viesti