Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 18.4.2021 06.45

Niin, kun tuo 2600-11200 annettiin oli valtaosa nykyisistä rajoitustoimenpiteistä jo käytössä tai niiden käyttöönotosta oli sovittu. Joten on minusta aivan perusteltua ihan toteutuneiden lukujenkin pohjalta todeta ettei mitään eksponentiaalista kasvua ollut näkyvissä missään muualla kuin THL:n "malleissa".

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.4.2021 10.12

Pakko vielä HS:n jutun luettuani palata tähän 2600-11200 tartuntaa vaalipäivänä "mallinnukseen". THL:n erikoistutkija Simo-Pekka Vänskä jutussa avaa mallinnuksen todella tarkoittaneen sitä että oli laitettu sen hetkinen tartuttavuusluku 1.15-1.35 vaihteluvälillä suoraan eksponttikaavaan ja katsottu laskimesta vastaus. Ja puolusti tätä lähestymistä sillä että mallinnus oli tehty virheettömästi vaikka nyt "vaalipäivänä" ei ihan tuohon osuttu. Joka sivuhuomautuksena oli ihan normiälykkäälle ilmeistä vaikka Sanna Marin, Krista Kiuru, Mika Salminen ja muutama muu noita pedon lukuja suu vaahdossa käyttivät oman korona-agendansa ajamiseen.

Täytyy sanoa että THL:llä ja minulla on "hiukan" eri käsitys siitä mitä mallintaminen tarkoittaa. Itse olisin kuvitellut että olisi mallinnettu sitä miten tartuttavuusluku kehittyy ns. oikeassa maailmassa. Kuka vaan matematiikan perusteet osaava voi helposti syöttää saadun luvun kaavaan ja katsoa mitä tulee. Mitähän tutkija ilman etuliitettä mahtaa tehdä jos/kun THL:ssä laskinta käyttämään tarvitaan erikoistutkija? Ja mistähän sinne saataisiin edes yksi master of universe tutkija joka osaisi mallintaa eikä vaan syöttää lukuja laskimeen????

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 08.14

No, veikkaan että verottajalla on tuonkin veroseuraamuksista oma, "hiukan" tuosta tulkinnastasi poikkeava näkemys. Noin tulkitenhan käytännössä kenenkään ei tarvitsisi lahjaveroa vaivautua suorittamaan, vaan voisi verottomasti lahjoittaa ihan niin paljon kuin haluaa. 

Tosin keskustelupalstalla provoaminen, jolta tämä kieltämättä vaikuttaa, lienee vielä verovapaata.

Edit: päätit sitten poistaa tuon päättömän verotuskommenttisi. Nyt sanoisin että olisin valmis toteamaan tämän melko varmasti myöhästyneeksi aprillipilaksi. Vähän artsipapan tavoin ihmettelen motiivia mutta kai näinkin joku voi kicksit saada.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 07.37

CassieFin kirjoitti:

Alustavasti näyttäis siltä, että kaverin mielestä yhden bitcoinin palautus on hänenkin mielestä reilua ja kohtuullista.

Itselleni tämä case ei näyttäydy lahjana....

uskoisin että verottajalle saattaa näyttäytyä juurikin lahjana. Muistathan siis maksaa lahjaveron tuosta 1BTC lahjasta. Tai toivottavasti verottaja muistaa periä korkojen kanssa jos käy niin että unohdat.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 5.4.2021 08.57

Kyllä se varmaan on uskottava kirkon olevan sivistyksemme ja perinteidemme taustalla. Ilman edistyksellisiä ajatuksia kautta vuosisatojen promonnutta kirkkoa varmaan eläisimmekin vielä pimeällä keskiajalla, tekisimme ristiretkiä ja uskoisimme auringon kiertävän maata. Ja ilman inkvisitiolaitoksen aloittamia perinteitä emme olisi varmaan oppineet edes moderneja kuulustelumenetelmiäkään joten täysi anarkiakin taitaisi vielä vallita ilman kristinuskoa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 01.19

FinnishDGI kirjoitti:
Kärjistäen voisi kuitenkin sanoa, että on kaksi väärää tapaa lukea raamattua: kirjaimellisesti tai ei ollenkaan koskaan.

Jaa, minun on vaikea pitää ko. kirjaa oikeastaan millään tavalla moraalisesti, filosofisesti, historiallisesti tai edes kaunokirjallisesti viihdyttävänä teoksena. En siis koe sen lukemattomuuden olevan mikään ongelma. Ainoa jollain lailla järkevä argumentti lukemisen puolesta on sen ehkä auttavan hiukan ymmärtämään yhden ihmisryhmän ajattelumaailmaa. Tälle linjalle lähdettäessä pitäisi tosin lukea koraani, mormonien kirja, veda kirjat ja noin sata muuta vastaavaa satukirjaa. Rehellisesti en koe vaivan arvoiseksi.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.4.2021 01.01

Pitäisin vaihtoehto kakkosen skenaariota lähes selviönä lukuun ottamatta sitä etten usko "ilmiön" johtavan uskonnollisuuden kasvamiseen. Kuvittelen sen johtavan paljon tätä vaarallisempiin kehityskulkuihin. Eli valitettavasti epäilen ettei tämäkään kerta ole erilainen vaan yhteiskunnan eriarvoistuminen tullee jälleen kerran, tavalla tai toisella, johtamaan "yhteiskuntarauhan" pienempään tai todennäköisesti isompaan järkkymiseen. 🤔

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.3.2021 07.19

Kiitokset ja yläpeukku kaikille yhteisesti ja erikseen! Ihan mahtavia vinkkejä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.3.2021 02.58

No nyt on todella painavaa asiaa sinänsä hyvien sijoituskeskusteluiden lomassa.

Eli mistähän löytyisi HKI ulkosalikartta tai vastaava tieto? Google mapsin hausta nyt löysin jotain kun tajusin tämän vaihtoehdon, mutta olisiko jossain vielä sofistikoituneempaa listausta. Kiitokset taas fiksummille vinkistä!

(se etten juurikaan tajua ostamistani osakkeista mitään on vähän säälittävää mutta nyt kun salini on ollut jo kuukauden kiinni oli jo tämä vinkki kullanarvoinen - ja harmittaa että olen ollut tästäkin niin pihalla ettei tämä vaihtoehto ole tullut mieleenkään :( grrr.....)

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 29.3.2021 08.47

Tosin siinä samassa kyselyssä myös noin 60% PK-seudullakin kannatti ko. rajoituksia. Tämä on kyllä hyvin linjassa sen kanssa minkälainen mielikuva minulla keskivertokansalaisen käsityskyvystä on. 

Näytä koko viesti