Pikkupron HömppäBlogi -

JiSe wrote:

Vähän veikkaan että Euroopassa yritetään pitää ainakin jotain varastoissa.

Tämä tosin aika huonosti selittää miksi pitkäaikaisia tilauksia on saatu lähtemään erittäin vähän. Toki näinhän se menee pelattaessa holdataan nykyisiä peliä, jota tosiaan näytetään pelattavan. Alkuun lähetettiin omia vanhentuneita ylijäämävarastoja. Nyt kun nämä on lähetetty on aika vaikea lähettää lisää, jos/kun uusia ei ole tilattu. Ukrainaille tämä line tarkoittaa väistämätöntä tappiota jos jenkit lyövät toimitukset jäihin.

Näytä koko viesti
Venäjä -

hauturi wrote:

Sinänsä ei kai ole yllättävää, että diktaattori joka voi päättää käytännössä mitä tahansa välittämättä oikeastaan juuri mistään, on "ketterämpi" toimija kuin useiden kymmenien demokratioiden yhteisö, jossa päättäjillä on aika lailla sidosryhmiä joiden mielipiteestä vähintään pitää olla välittävinään.

Voi olla. Olen uskonut, ja ehkä uskon vieläkin, parviälyn olevan yksittäistä toimijaa ketterämpi ja fiksumpi sopeutuja. Mutta kieltämättä uskoni on alkanut horjumaan.

Oletetaan sinun ja Darwinin ( parhaiten selviytyvä laji ei välttämättä ole vahvin tai järkevin, vaan se, joka on kaikkein sopeutuvin muutokseen) olevan oikeassa ja korvataan laji yhteiskuntamuodolla. Tämä kyllä selittäisi miksi demokratia tuntuu jatkuvasti pakittavan harvainvaltojen vallatessa alaa....

Näytä koko viesti
Venäjä -

Putte oli tosiaan vähintään puolittain oikeassa lännen heikkoudesta. Kaikenlaisen muka-aktiviteetin kuten pakotteiden parissa kyllä on puuhattu. Ehkä yksinkertaisin kansanosa on jopa oikeasti kuvitellut niiden romahduttavan ryssän talouden tai vähintään villitsevän kansan kapinaan. Ihan ymmärrettävä harhaluulo, niinhän ne ovat aiemminkin toimineet ja niillä on saatu Iranin, Pohjois-Korean (you name it) valta vaihtumaan ja sotilaallinen kyky romahtamaan.

Jos EU:sta olisi kiinni olisi sota loppunut jo aikaa sitten (Ukrainan kannalta ikävästi). Nähtäväksi jää kuinka pitkään jenkeillä on halua jatkaa apua nykyisessä sodan jatkumisen varmistavassa mittakaavassa. Mitään Ukrainaa oikeasti pelastavaa pakettia sieltäkään lienee turha odottaa.

Vaikka toisin halutaan uskotella on diktatuuri valitettavasti osoittanut olevansa huomattavasti demokratiaa vikkelämpi ja kyvykkäämpi reagoimaan muuttuviin tilanteisiin. Pakko todeta että kun Puten plan A & plan B olivat täysiä susia löytyi melko vikkelästi paremmin toimineet plan C ja plan D. Länsi vetää edelleen samaa plan A:ta ja koko ajan pienemmällä intensiteetillä.

Toivotaan jostain vielä löytyvän tällä hetkellä piilossa olevat markkinatalouden mahtilihakset ja tuotantokoneisto sekä demokratioiden päättäväisyys ja pitkäjänteisyys.

Ja peliteoreettisesti ajatellen ei Orban lopulta ole kovin urpo. Kumartamalla itään saa varmasti jotain hyvää ja lännessä ei selkäranka riitä mihinkään oikeisiin "vastatoimiin". "Kiva" viesti tämäkin, EU:n ja sen arvojen yli saa täysin vapaasti kävellä ilman mitään seurauksia.

Näytä koko viesti
Mistä luovutustappiot vähennetään -

Alle 2 vuotta asuttu on vähennyskelpoinen.

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen sijoittajan tie kohti 100ke -

RahatonMies wrote:

Muutenkin nuo esimiesroolit ovat aivan perseestä. Sulla on x-määrä alaisia, joista ehkä 10-20% on tekijöitä, noin 60% keskikastia ja loput välttelevät työntekoa kaikin keinoin. Viimeisin ryhmä toki huutaa ensimmäisenä lisää rahaa ja tuottaa eniten päänvaivaa. Väitän että yksi iso syy tähän on aivan liian vahva irtisanomissuoja. Saat perseillä mennen tullen ja jos edes näennäisesti yrität tehdä töitä, ei sinusta pääse eroon kuin muutosneuvotteluissa. 

Spot on. Ja pahimmillaan tuo ryhmä vielä heikentää omalla toiminnallaan tuon 60% työmotivaatioa ja -tehoa ja aiheuttaa ongelmia neuvotteluihin päättyneen työsuhteen jälkeenkin. Ja neuvotteluita karttavalla julkissektorilla ongelma on vielä moninkertaisesti yksityistä pahempi.

Näytä koko viesti
Outokumpu -

Almanakka wrote:

TL wrote:

Veikkaan, vaan en tiedä, investointipäätöksen olleen lähinnä neuvottelutaktiikkaa. Eli primääritarkoitus oli painostaa neuvottelukumppania parempaan sopimukseen esittämällä vaihtoehto sopimukselle.

Joo näin muistelen itsekin lukeneeni / kuulleeni. Vähän erikoista viestintää silti sijoittajien näkökulmasta. Ja erikoisia reaktioita sijoittajilta, ehkä.

Voihan ajatella niinkin, ettei päivän positiivinen uutinen olekaan investoinnin peruuntuminen vaan uusi pitkä sopimus. Tämä olettaen sopimuksen olevan Outokummulle hyvä. En siis ole sopimukseen perehtynyt eikä toimialaymmärrykseni siihen ja sen nyansseihin perehtymiseen välttämättä edes riittäisi. Vaikka kyllä esim. Inderesin kommenteissa asiaa lähestyttiin nimenomaan sillä kulmalla jossa  investoinnin peruminen oli se positiivinen uutinen. Itse sopimus ja sen sisältö sivuutettiin aika kevyellä analyysillä.

Näytä koko viesti
Outokumpu -

Veikkaan, vaan en tiedä, investointipäätöksen olleen lähinnä neuvottelutaktiikkaa. Eli primääritarkoitus oli painostaa neuvottelukumppania parempaan sopimukseen esittämällä vaihtoehto sopimukselle.

Näytä koko viesti
Sähkön hinta -

Jep. Uskon että muutkin toimivat kuten minä. Eli kalliin sähkön päivänä siirtävät pyykit, tiskikoneen jne halvemmalle päivälle. Jolloin yksittäisiä päiväkohtaisia emävaleita (luetaan tilastoja) tarkastelemalla voi tulla melko väärään johtopäätökseen sähkön hintajouston suuruudesta. Mutta toki sähköllä ihan varmasti myös aitoa hintajoustoakin esiintyy. Mutta ei aivan valtavasti, koska kyllä pyykit lopulta on pestävä vaikka kalliimmalla sähköllä.

Näytä koko viesti
Sähkön hinta -

En väitä ettei sähköllä olisi hintajoustoa, koska sitä sillä eittämättä on. Mutta perjantain todistusvoima lähestyy minusta nollaa.

Jos Cittari sattuisi maksamaan mandariinien  uloskuljetuksesta 3€/kg totta hitossa niitä kannettaisiin vaikka lähimpään roskikseen. Sillä taas ei ole mitään relevanssia mandariinien kysynnän muutokselle hinnan muuttuessa esimerkiksi 2€/kg -> 1,5€/kg.

Näin rohkenen väittää täysin ilman kansantaloustieteen opintoja.

 

Näytä koko viesti
Kamux -

Aki Pyysing wrote:

Itse asiassa muutan näkemystäni. Ei ole pakkorealisaatio, vaan joltain ostetulta tilitoimistolta on loppunut lockdown-periodi ja siellä joku realisoi elämäntyötään rahaksi jonkun raskassormisen neuvonantajan tukemana😎.

Joku ahkera poika kävisi huomenna tai viimeistään maanantaina Euroclearissa katsomassa, kuka siellä painaa ja paljon sillä on, mutta se on niin kaukana, etten taida viitsiä. Toki samassa rakennuksessa, mutta eri rapussa ja ulkokautta pitäisi kiertää.

Tämä jäi minulta ymmärtämättä. Mikä näkemys muuttuu?

Näytä koko viesti