Olet täällä

Farseer

Farseer

  • Liittynyt 20.7.2016
  • 36 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 2.9.2017 4.38

Onhan tuo kampanja ihan naurettavan pieni ja valuemielessä todella huono asiakkaalle. Myös mielikuvitukseton, mutta Nordnetin kannalta todella järkevä etenkin tällaisenä "yksittäisenä" tuulipukukampanjana. Tuo asiakkaita, jotka eivät muuten välttämättä sijoittaisi (Nordnetin kautta) ollenkaan. Muutamat saattavat jopa jäädä asiakkaiksi ja tuoda etenkin noiden kulujen ansiosta hyvin rahaa taloon. On vain todettava että tämän foorumin käyttäjät eivät ole tällä kertaa alkuunkaan tarjouksen kohderyhmää, 200€ / 1€ kulut-kampanjalla saattoi sentään ostaa spekulaatio-ostoja ja luopua pienistä omistuksista mitä on tullut esimerkiksi osakeanneissa.

Ilmaiset ämpäritkin vetävät pirusti väkeä kauppaan eikä niistä Tokmanni varmasti ole luopumassa. Veikkaan että tässäkin tulee panostus moninkertaisesti takaisin. Parhaassa tapauksessa joku tunkee lottorahansa johonkin osakkeeseen ja "unohtaa" sen sinne.

Jos jatkossa kampanjat tosin ovat tämankaltaisia niin sitten kyllä pitää todeta et onpas surkean valuen kampanjoita.

Ilkka - 30.8.2017 23.07

Kiitoksia Akille selvennyksestä, muutenkin hyödyllistä tietoa verotuksen kiemuroista mistä varmasti hyötyä tulevaisuudessa. Hyvä sijoitus on, joskin epälikvidi minkä huomasi kun kauppoja teki.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.8.2017 21.49

Tosta nyt en ihan hirveästi ota maallikko / aloitteleva sijoittaja selvää. Jos noin menee niin sisällä Ilkalla on tosin vielä sitten vissiin tappioita pre-2014, koska 2013 tehtiin tappiota vissiin tuon alaskirjauksen vuoksi yhtä paljon kuin 2014-2016 voittoa ja 2012 14M€ mitä kauppalehdestä pikana tsekkasin. Aki tai joku muu yritysverotuksesta paremmin tietävä voisi kyllä tsekkailla tuota läpi ja kommentoida mikä Ilkan tilanne on verotuksellisesti. Osingothan ovat verovapaita kun on yli 10%.

Vaikka tuolla verovelkaa olisikin niin Ilkan oma arvo olisi silti nollassa tai sen tuntumassa, reippaasti kalliimpaa kamaa silti. Mutta hyvä pointti ja tästä olisi hyvä saada oikeata tietoa. Muutenkin (esimerkiksi juuri Fiskarsiin liittyen) olisi nuo verokuviot hyvä tietää läpi jatkoa ajatellen.

P. S. Voitko Dharma jatkossa editoida samaan viestiin jos tulee samasta jutusta asiaa tunnin sisään, niin ei tule isoa letkaa erillisiä viestejä. Lähinnä esteettinen haitta, mutta vähän pistää silmään.

Editoitu -yp

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.8.2017 18.06

Sainpa lopultakin Ilkat kasaan, 3,18 maksoi kipale ja ostin 3200 kpl -> 6k nyt salkussa. On kyl melkoisen epälikvidi lappu. Selkeästi isoin positio, koitan joka tapauksessa saada ainakin 100k massia sijoitussalkkuun vuoden loppuun mennessä ja hajautuspyrkimyksen ollessa 20% maksimisijoitus / osake on tästä aika tapissa siis jo sekin huomioiden.

Tällä hetkellä tärkeimmät tunnusluvut:päätöksen taustalla:

Ilkan markkina-arvo 81M (kurssi 3,18)
Nettovelat 46M (Q2/17)
Ilkan Alma-omistuksen arvo 150M (kurssi 6,68)

Oma tulos on laskussa, mut se ei paljon paina kun Alma vuolee rahaa ja on hyvässä liidossa. Jos Ilkan oma tulos ilman Almaa pysyy edes hieman plussan puolella ja Alman arvo säilyy nykytasolla niin en ennen 4 euron kurssitasoa aio keventää. En kyl yhtään ihmettelisi jos Ilkan oma tulos ilman Almaa alkaisi myös vähitellen elpyä.

Mayweather vs Mcgregor - 27.8.2017 7.47

Kivat arbitraasipaikat olis täs tarjolla, jos ei olis betukan tili tapissa. 6 ja 7. erän välisellä erätauolla oli 1,18-1,19 kerroin Mayweatherille, 888:lla 11,5 kerroin McGregorille ja about 40 kerroin tasurille.

Mayweather vs Mcgregor - 27.8.2017 6.14

Nappasin kans vinkeistä vaarin ja pistin pari kiloa lisää Mayweatherin voitolle tuolla bwinPartyn 1,3 kertoimella.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 22.8.2017 16.18

Kymppitonnin talletin lisää, ja oon tässä koittanut halpaa Ilkkaa onkia mutta ei ole tullut onkeen. Kans Elisaa tuli 258 osaketta tilille, pysykööt salkussa ainakin toistaiseksi vaikka arvostus on kovalla tasolla. ETF-rahastoista päädyin tällaiseen kattaukseen, tarkoitus 750€/kk niihin pistää keskimäärin (sen lisäksi et superrahastoihin sama summa). Vähän vaihtelua Pohjoismaihin ja erityisesti Suomeen keskittyviin sijoituksiin vähitellen.

SÄÄSTÖSUUNNITELMA
ARVOPAPERI    KATEGORIA    AVAINTIETOESITE    PALKKIO    VIIMEISIN    HALUTTU OSUUS    ALUST. % /MÄÄRÄ    ALUSTAVA SUMMA    
iShares Core MSCI Japan IMI UCITS E...    Osake-ETF:t    Avaintietoesite    0,20 %    33.20 EUR    
20 %    18 %    4     133 EUR    
db x-trackers EURO STOXX 50 UCITS E...    Osake-ETF:t    Avaintietoesite    0,09 %    47.48 EUR    
30 %    32 %    5     238 EUR    
iShares Core MSCI Pacific ex-Japan ...    Osake-ETF:t    Avaintietoesite    0,20 %    118.08 EUR    
30 %    31 %    2     236 EUR    
iShares Edge MSCI Europe Minimum Vo...    Osake-ETF:t    Avaintietoesite    0,25 %    40.36 EUR    
20 %    22 %    4     161 EUR    
4 / 4 ETF:ää valittuna            0.18 %        100 %    102 %        768 EUR

 

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 19.8.2017 16.07

Ihan hyvää asiaa, etenkin tuo että jatkossa pienistä omistuseristä eroon pääsy käy kalliiksi. Itsekin mietin jos dumppaisi Remedyn annista tulleen pikkuomistuksen.

Tosin, jos aikoo syksyllä käydä paljon kauppaa Nordnetissä ja aikoo tässä kuussa vielä tehdä kauppoja niin tässä kuussa kannattaisi harkita veivausta noilla euron kuluilla 50 kauppaa täyteen, jolloin pääsee tuolle parhaalle tasolle (3€ / 0,06%) kolmeksi kuukaudeksi. Esimerkiksi ostaa 9 eri kaupalla about 1800 eurolla osakkeita sen sijaan että ostaisi yhdellä toimeksiannolla 9 euron kuluilla.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 20.7.2017 8.56

Ja perään ensimmäinen puolivuosianalyysi. Aloittelin sijoittelun osakkeiden / rahastojen puolelle aika tarkkaan puoli vuotta sitten ja voisi tehdä tästä puolivuosittaisen tavan katsoa vähän miten on mennyt.

Nordnetin käyrämäyrä

Ihan hyvältä näyttää. Summat toki pieniä, ja tuossa ei ole veroseuraamuksia huomioitu kuin vissiin osinkojen osalta (eli nykyisessä Nordnetissä näkyvässä summassa on piilotettua verovelkaa 30% voitosta). Osake kerrallaan:

Aktia: Ainoa hutisijoitus isoista. Ostin ekan 100 kpl korkealla hintaa ja 150 kpl osakkeen pudottua euron ja 150 kpl osingon irrottua. Tosin on tullut tiedotteista lunta tupaan ja osingot huomioimalla on alle prosentin tappiolla - mielestäni hyväksyttävä tulos salkun kehnoimmalta yhtään merkittävältä osakkeelta.

Fortum: Ostin osingon irrottua 150 kpl huokealla hintaa. Ihan kivasti noussut piensijoitus.

Ilkka-Yhtymä: Naamioitu ja alennettu Alma Media, jota tukee pieni mutta plussalla oleva oma toiminta. Ekat 1500 osaketta tuottivat kivasti, 1300 lisää ostettiin eilen.

Sponda: Eka erä kun ostin sekä Technoa että Spondaa, semi-ikävästi tuli ostettua toisella erää Technopoliksen sijaan. Nopeat +30% - verot 500 osakkeelle.

Technopolis: Tämäkin kilon + osingot plussalla pre-verot. Hyvissä menee, oikeastaan ainoa merkittävä osake nykyisessä salkussa mistä luopumista harkitsen.

Telia. Tämä oma hankinta on kans sujunut varsin hyvin. Kilo ja osingot plussalla, tästä muuten tulee vielä syysosinko erikseen myöhemmin. Nykyisellä arvostustasolla kyllä edelleen vahvasti holdissa.

Fondia, Remedy, HKScan - salkun marginaaliosakkeet. Kaksi ensimmäistä ihan hyviä merkintöjä, HKScan vähän kuopannut (ostin 50 kpl kun mielenkiintoa olisi seurata ruokaosakkeita ja tässä potentiaalia jos ja kun saavat paketin kuntoon). Viimeistä saatan ostaa minierissä sisään jos 0,99€/kauppa minikaupoista jatkuisi tms.

Nordnetin superrahastot: Vedetty kaikkia tasaisesti, kotimaista 2x painotuksella. Ihan hyvin menneet, Norjan kuopannutkin noussut breikkiin. Avg. tuotto 8% eli reippaasti kyl osakkeita pienempi, mutta nämä ja jatkossa toivottavasti hyvät ETF-rahastot tuo vähän hajautusta ja tasapainoa salkkuun. Suhde osakesijoitusten ja rahastojen välillä nyt noi n 70-30, tarkoitus olla lähempänä 60-40 mutta näin pienessä salkussa ei ole niin tarkkaa ja toki riippuu myös siitä miten hyviä osakesijoituksia on tarjolla.

Perintö-Elisat ei ole vieläkään tulleet eikä siten näy tässä. Ei ole kovin nopeasti hoidettu kummaltakaan suunnalta, mutta eipä haittaa kun osake nousussa. Olisi kyl nykyisellä arvostustasolla Technopoliksen kanssa ensimmäisenä mistä luopumista harkitsisin jos löytyisi selkeästi alihintaista sijoitettavaa.

Tuli kans otettua Osakesäästäjien edut käyttöön Nordeasta, eli käytännössä ilmainen WinTrade-sovellus. Onko jotain vinkkejä sen käyttöön?

Kokonaisuutena hyvä alku sijoittamiselle, mutta toki nousukaudella on helppoa tehdä plussaa. Todellinen tulikoe tulee siinä vaiheessa kun on aika luopua.

ASP

Täätä ei mitään uutta, mutta puolen vuoden päästä loppuu lisäkorko juoksemasta ja aika paljon on asunnonostoa tullut mietittyä. Helsingin hyvät paikat on kyllä ihan kammottavissa hinnoissa, ja vaikka autottomana sekä hyvien liikenneyhteyksien varrella lähes koko ajan asuneena haluaisi asua metron varrella niin vähän on tullut mietittyä asunnon ostamista Malminkartanon tienoilta missä hinnat ovat luokkaa puolet hyvästä sijainnista. Kaksion lasitetulla parvekkeella ja saunalla saa vuokratontille rakennetusta 80-luvun talosta noin 150 000 eurolla, jolloin selviäisi ASP-säästöjen jälkeen alle sadan tonnin lainalla. Siitä jäisi luotto- ja rahavaraa ostaa vaikka talvikämppä etelästä tai mökki Suomesta ihan lähivuosina jos tienestit sallivat ilman salkun pistämistä lihoiksi. Toki keskimäärin 10-15 vuoden sisään sit pamahtaisi korjausremppaa, mutta siihen asti saisivat rahat kasvaa korkoa muualla. Toinen vaihtoehto olisi ostaa jokin vastaava tai vähän isompi kämppä nyt Malminkartanoon rakennettavista uusista asunnoista. Ensi vuonna tulee varmaan ostettua se ensimmäinen kämppä.

Katoin kaiken muun ohella noita Pyysingin huudien asuntoja, eikä mitään järkeä ostaa Kampin suunnalta omistusasuntoa. Kaksion lasitetulla parvekkeella ja omalla saunalla parhaalla sijainnilla saa noin 1600 euron kuukausivuokralla, kun myyntihinnat ovat luokkaa puoli miljoonaa ja silloinkin menee noin 300 euroa kuussa vastiketta. Ilman korjausvelkaa tuotto olisi tuossa ostohinnalle alle kolme prosenttia.

Pokeri ja muut pelit

Tästä ei nyt sen enempää, mutta alkuvuosi oli sen verran maksikatastrofi et ei paljoa lisäsijoitettavaa tullut. Kesäkuu tosin toi mukavat ~20k€ + livepaketin verran plussaa, mutta se ei tullut suoraan likvidinä joten varmaan syksyllä tulee sijoiteltua (toivottavasti paljon) pokerivoittoja eteenpäin. Tarkoitus olis painaa vuosi nyt pokeria täysillä, mutta pelitarjonta on heikentynyt paljon ja riippuu promoista miten paljon saa keskimäärin tulosta. Loppukesä menee varmaan enemmän lomaillessa jos ei jotain isompaa promoa tule. Vuoden päästä syksyllä tarkoitus palata yliopistolle 1-1,5 vuodeksi tekemään maisteri loppuun, siitä eteenpäin sitten tilanteen ja mahdollisuuksien mukaan. Tuossa kohtaa tulee todennäköisesti ainakin osa pelikassasta sijoitettua eteenpäin, jolloin Nordnetin salkku lienee kokoluokkaa 150k€-250k€. Jos markkinat jatkavat ylöspäin ja sijoitukset tuottavat niin siinä vaiheessa voi sit vaikka Nordnetin Superluotolla ylläpitää pelikassaa sen sijaan et söisi sijoituksista. Jos siis päätyy pokeria pelaamaan vielä maisterin jälkeen.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 20.7.2017 6.48

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/osakkeet/ilkka#comment-1...

Toteutin sit tuon uhkauksen, ja pistin salkussa löysänä olleet runsaat neljä kiloa vielä Ilkkaan. 3,17 piti pulittaa ja 1300 osaketta sai masseilla eli hinta noussut etenkin kun irronneen osingon ottaa huomioon, mutta sehän on vain positiivista (ekasta erästä saatu jo kivat pikkuplussat). Lisäsyynä ostosintoilulle se, että Spondasta tulee 2,5k€ massia ja sillä ostetaan nykyisellä tahdilla Superrahastoja kolme kuukautta. Hyviä sijoituskohteita ei Suomen markkinoilta ole liikaa enkä ajatellut lähikuukausina vielä muihin markkinoihin tutustua kovin tarkasti + todennäköisesti ei likviditeettiä ihan loputtomasti ole työntää markkinoille ennen syksyä.

En Almaan koskisi suoraan yli viiden euron hintaan, ja Ilkan toimintaakaan en uskalla yliarvostaa rakennemuutoksessa olevalla toimialalla, mutta noilla statseilla on niin halpaa että ostetaan. Osakkeen kehnohko likviditeetti ei ole itselle piensijoittajana mikään iso ongelma, ja kohtuullinen luotto löytyy siihen ettei Ilkan johto nyt ihan tyhjäpäistä ole.