Olet täällä

Farseer

Farseer

  • Liittynyt 20.7.2016
  • 57 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 14.2.2018 10.26

Alma Medialta vähän pehmeämpi viimeinen neljännes mikä ainakin alustavasti painaa osaketta, mutta positiiviset näkymät vuodelle 2018 + isohko osinko mikä menee Ilkan kassaan kivasti verottomana -> neutraali näkemys näin Ilkan omistajana.

Nykyisellä Ilkan arvostuksella mikä tahansa kuin mahalasku toki positiivista, kun Alma tekee voittoa yli puolet Ilkan arvosta. Jos Ilkka on onnistunut saamaan viimeisen neljänneksen omasta toiminnastaan plussalle niin olis hyvä vuosi Pohjanmaalla.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.2.2018 17.32

Ensimmäinen kotiutus tuli, mutta Telia ponkaisi maanantain kunniaksi kuopastaan yli kolme prosenttia. Tarkoitus oli ostaa koko rahalla, mutta en viitsi ylipainottaa enää tuolla hintaa kun salkusta yli 20 prosenttia oli Teliaa jo valmiiksi ja päälle vielä Elisan omistukset samalta alalta.

Plan B) eli valmiiksi mietitty hajautusvaihtoehto käyttöön ja salkkuun 500 Nordeaa á 9,34 ja 1500 Cityconia á 1,93. Kohtuullisen pieniä omistuksia, joiden jälkeen salkusta noin 10 prosenttia on pankkiosakkeita ja toinen 10 prosenttia kiinteistösijoitusfirmoja kun aiemmat omistukset otetaan huomioon. 

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.2.2018 16.41

Telia putosi superhoukutteleviin hintoihin osin varmaan siksi kun valtio myi Solidiumin jämäomistuksensa. Hilut tileiltä pois ja 900 Teliaa taskuun lisää á 3,702. Kans kotiutuksia pokerilompakoista, jos on noin alhaalla vielä niiden tullessa tai alempana niin otetaan lisää. Paremmassa jamassa firma kuin silloin kun ostin aiemmin ja isompi positio on vielä Ilkassa, joten no-brainer.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 6.2.2018 14.13

Alkuvuoden tuotot menivätkin sitten kahdessa päivässä myräkkään. Kohtuullisen luottavainen olo noihin pääomistuksena oleviin osakkeisiin enkä ala mitään paniikkinappia painamaan, ja jos lisää massia olisi niin odottaisin ensimmäistä nousupäivää mielessäni tunkaista reippaasti lisää rahaa Teliaan. Sitä odotellessa business as usual. Jos käy oikein kylmät niin ainakin sitten on herkullisia sijoituspaikkoja tiedossa.

Töiden (eli aktiivisen pokerigrindauksen) piti alkaa nyt maanantaina, mutta pokerisivusto ilmoitti perjantaina (omassa blogissaan + yhdessä pokerifoorumin ketjussa) alaviitteenä että uuden ohjelmiston ja promojen launchaus viivästyy ja uusi ilmoitettu aika on tasan kuukauden päästä. Tosi amatöörimäinen olo noiden sähläyksestä kun päivästä ilmoitettiin jo joulukuussa isoin otsikoin, ja edellinenkin valtava uudistus missä livesatelliiteista saisi vapaasti käytettävää "live $$$"-valuuttaa minkä piti alkaa vuoden alussa on kuopattu jonnekin syvälle kuoppaan.

Vähän menee tiukalle vuoden tuloksen tekeminen, vaikka lupasivatkin promoon tuplapalkinnot ensimmäiselle kuukaudelle (millä ei sinänsä ole väliä jos kilpailu ei ole kovin kovaa, sillä pääpalkinnot lienevät samat). Seurauksena maaliskuussa sitten painetaan varmaan 300+ tunnin kuukausi ja sieltä korjausliike. Eli sieltä ei ole helmikuussa eikä varmaan paljoa vielä maaliskuun alussa sijoitusvaroja tulossa, tarkoitus olisi ~80 tuntia pelata että saa kosketusta ja tehdä tulosta sen verran ettei helmikuu jää elinkustannusten jälkeen tappiolle vaikka kävisi reissussa.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 31.1.2018 17.22

No tuli Elisaltakin positiivinen tulos. Näillä omistuksilla osinkoja olisi Teliasta ja Elisasta tulossa 1300 euron luokkaa. En tosin pidä mitenkään mahdottomana että Teliaa tulisi ostettua vielä lisää ja se joka tapauksessa maksaa osinkonsa parissa erässä. Eteenpäin nuo sijoitetaan ja verojen maksaminen on toki syvältä, mutta kasvava osinko on siitä positiivinen että se tukee kurssia mikä etenkin Teliassa on potentiaaliin nähden alhainen.

Salkun isoin omistus ja myös vaikein arvioida on Ilkka, jonka tilinpäätöstiedote tulee 20.2. Tosin Alma Median tulosjulkistus 14.2 kertoo merkittävimmän osan Ilkan tulospotentiaalista jonka jälkeen suurin jännitys muodostuu siitä miten suuren osan Alman osingoista valuu Ilkan kautta osakkeenomistajille joko osinkoina tai takaisinostoina. Salkun keskisuuret omistukset Technopolis ja Aktia tulevat 15.2, tuossa nuo mielenkiintoisimmat.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 30.1.2018 11.33

Pistin pienen betsin Admicomin osakeantiin. Vähän kyseenalaiset omistajajärjestelyt ja kasvutavoite ei ole pitkällä tähtäimellä kestävä (ainakin osaavan henkilöstön löytäminen tekee tietyn katon) mutta luvut hyvät. Meinasin laittaa minibetsin ja sit "unohda sirpaleena mutta seuraa yritystä"-salkkuun, mutta pistin 50 kpl sijasta 150 kpl kun Fortumin myynnistä saadut massit oli vielä Nordnetin tilillä eikä ehdi mennä kuin yhdet rahastosijoitukset. Ei varmaan hirveästi yli 50 kpl tule silti mutta uskon että pidemmän päälle löytää hyvän paikan Fondian ja Remedyn anneista hankittujen pikkuomistusten joukosta.

Neljän euron osakkeiden sarjassa näyttää hyvältä, toki pörssi muutenkin noussut. Kaikki (itse tehdyt) pääsijoitukset hyvässä hapessa. Vähän toki harmittaa ettei tullut perinnöksi saatua Elisa-omistusta muutettua Teliaksi kun verotuskäytäntö arvelutti, mutta toisaalta hajautus ihan ok (salkusta melkein 20% silti Teliaa ja runsaat 10% Elisaa). Ilkalla menee tosi hyvin, Telialla tuli kohtuullisen hyvä vuositulos + osingon nostaminen kertoo tulevaisuudenuskosta ja Technopolis on vähän jämähtänyt mutta osinkolapuksi jätetty ja toisaalta noista pienin, noin 8% salkusta. 

Peleille vähitellen päästy ja tavoitteena painaa pää hiessä pokeria helmikuusta elokuuhun ja tunkea voittoja sijoituksiin. Olisi hyvä tavoite saada pelien aikana 200k€ sijoitustilille (nyt on runsaat 80k€), mihin vaatisi about sadan kilon voitot kun tarkoitus pistää myös osa pelikassasta sinne kun syyskuusta eteenpäin tarkoitus keskittyä opintoihin. 200k€ saisi Nordnetista myös Private bankingin kautta pienemmät kaupankäyntipalkkiot, 0,15% / 7€ -> 0,08% / 5€. Säästöä se olisi pienikin säästö ja kummastihan tuosta kumuloituisi.

Ilkka - 24.1.2018 21.19

Yhdistelmä Alman kovaa tuloskuntoa ja Ilkan omia menoleikkauksia näyttää kyllä todella hyvältä yhdistelmältä, en olisi näillä hinnoilla vielä irroittamassa. Osakkeiden takaisinostot olisi kyllä poikaa, mutta toisaalta kasvava tasainen osinkovirta pahimman aliarvostuksen purkaa.

Saakohan Nordnet jossain välissä vielä nostettua tuota lainoitusarvoa että porukka pääsee vivuttamaan. Nostihan ne jo huimasti 10 prosentista 20 prosenttiin kun Sharevillessa valitin.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.1.2018 14.23

Myin Fortumin osakkeet (150 kpl) @17,81, että sai vähän lisää käteistä salkkuun eikä tarvitse välttämättä siirtää kuukausisäästöihin. Sen verran korkealla alkoi olla kurssi että Uniper-kaupoista huolimatta tai niiden luoman epävarmuuden takia nuo oli helpoin muuttaa masseiksi. Pieni erä tuli hankittua pian osingonmaksun jälkeen ja hyvä voitto (13,45 vissiin oli hankintahinta). 

Mahdollisesti pankkiosakkeita tähyilen salkkuun tilalle. Jos Telia tulee taas alas niin saatan ostella sitten sitä.

Tietääkö kukaan muuten varmasti miten osakkeiden luovutusvoittojen kanssa menee, jos ei ole perinnön pienuuden takia joutunut osakkeista maksamaan veroa. Saako perinnönjaossa ilmoitettuna käytetyn osakkeiden arvon silti vähentää luovutusvoitoista hankintamenona?

E: Kyssärinä vielä että miten porukka on saanut Nordnetin luotto-ominaisuudet / Superluoton aktivoitua jos ei ole ollut / on ollut vähän varsinaisia tuloja? Pokerinpelaajana kun ei ole palkkakuitteja näyttää ja edellinen verotuspäätöskin oli enemmän tai vähemmän lähellä nollaa.

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 11.1.2018 10.53

Ainakin Telia maksoi osinkonsa 2017 kahdessa erässä. Luulisi tuon olevan firmojen kannaltakin pidemmällä tähtäimellä järkevämpää vähän porrastaa osinkojen maksuja kuin pistää kerran vuodessa iso potti maksuun.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 6.1.2018 1.02

2018 tavoitteet

Tähän edellisen perään uuden vuoden tavoitteet. Pidetään tuottotavoite samassa viidessä prosentissa verojen jälkeen. Jos suunnitelmat toteutuu niin se tarkoittaa ~6500 euron vuosituottoa. Tuohon päälle piilotuottona tulee toki asunnosta saatava hyöty (900€ vuokra olis tässä vuokramarkkinoilla ja vastike + korot on tällä hetkellä  luokkaa runsaat 250€/kk). Käytännössä menoista melkein puolet tulisi noista pääomatuotoista mikä olisi ihan jees. 

Tulevana vuonna fokus helmi-elokuussa on pokerissa ja opinnoissa syyskuusta eteenpäin, että saisi maisterin valmiiksi. Sijoittamiseen ei jää paljoa aikaa, ja vaikka kovasti kiinnostaisikin tutkia ulkomailta mielenkiintoisia mm. peli- ja kannabisalan osakkeita niin yksinkertaisesti pitää todeta et jos tavoitteet kahden ensimmäisen (+ epätoivoinen laihdutustavoite) kanssa koittaa saavuttaa niin ei ole mahdollista hajauttaa liikaa energiaa. Tarkoitus keskittää energia 10-20 kiinnostavimman yrityksen seurantaan, pistää exceliin omat osto/myyntirajahinnat ja tärkeimmät infot yrityksistä ja sitten päivittäin tsekkailla pörssitietoja vain nopeasti niiden osalta ja tarkemmin kun tulee osavuosikatsauksia / tulosvaroituksia. Toki talousuutisia pyrin muutenkin seuraamaan.

Nopeasti budjetoin et 100k€ tulostavoitteeksi pokerista (noin 1200 tuntia) ja 14k€ muualta mistä noin puolet pääomatuloja. Menoja budjetoin yli 27k€ (missä ei ole tuota asunnon piilotuottoa) mikä on reippaasti enemmän kuin aiemmin mutta mukana on lomareissuja ja elämää helpottavia palveluita suunniteltuna niin että jää enemmän aikaa ja energiaa tehdä muuta kuin juoksevia asioita. Viime vuonna varmaan pärjättiin vuokra mukaan lukien noin 20k€ menoilla eli noista pystyy kyl tarvittaessa reippaasti karsimaan. Mutta jos pelit menee hyvin niin sit on ihan turha alkaa hirveästi senttiä venyttämään. Turhaa rahanhassausta ei kuitenkaan tueta.

Jokerina voisi loppuvuodesta jotain sivuhommia painaa opintojen ohessa jos löytyisi jotain kiinnostavaa. Palkkatyöt ei muuten varsinaisesti innosta, mutta verokortissa on 15k€ tuloihin asti perusprosentti 2,0 eli jäisi hyvin käteen ja CV voisi tulevaisuuden kannalta sisältää muutakin kuin pokerihommia.