Olet täällä

Farseer

Farseer

  • Liittynyt 20.7.2016
  • 195 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kojamo - 14.1.2019 11.19

Seurannassa on ollut. Tähän mennessä olen jättänyt ostamatta, alkuperäinen hintahaarukka vaikutti kalliilta enkä muutenkaan halunnut siinä vaiheessa olla ay-mafiaa tukemassa. Firmahan on monella tapaa epäeettinen, mutta hyvin hoidettu.

Näillä luvuilla 7 eurossa alkaisi ostonappia kutkuttamaan. Voi olla että hieman kalliimmallakin (etenkin ennen kevään osingon irtoamista) jos on liikaa rahaa etsimässä sopivaa turvasatamaa.

Ovaro (os. Orava) - 11.1.2019 1.37

6 euroa tasearvoa*42% = 3,50 euroa per osake.

Tässä on noin euron laskuvirhe. Summahan olisi noilla luvuilla 2,52 euroa.

Muuten ihan asiallista laskua ja Ovaron talous on pistetty sen verran tiukalle että laiva voi keinahtaa myrskyisillä markkinoilla. En ihan noin negatiiviseksi menisi, (2,52 euron mukaan siis) koska esimerkiksi hintariskin vastapainona on mahdollisuus asuntojen hinnan nousuun ja rahoituskin voi muuttua edullisemmaksi. Toisaalta olisin negatiivisempi Ovaron tuottojen riittävyydestä likvidointitapauksessa, koska valmiiksi vuokratut asunnot tuskin menevät niin hyvin kaupaksi.

Mutta aiempi ajatukseni Oravan ostosta 4,80 eurolla (ennen huonoja uutisia myynnin hitaudesta) ja sen jälkeinen 4,50 euroa tuntuu nyt enemmän ex-kurreen tutustumisen jälkeen liian korkealta, osin markkinan muiden kohteiden edullisuuden vuoksi. Toisaalta myös asuntomarkkinoiden yleisen kysynnän suhteen kun uudetkaan kohteet eivät enää tunnu menevän hyvin kaupaksi joka näkyy mm. Lehdon YT-neuvotteluina.

Citycon - 10.1.2019 18.01

Pikavoittoa tuskin Globen lunastustarjouksesta tulee, mutta niin kauan kuin se roikkuu ilmassa niin se pitää Cityconin potentiaalisen downsiden maltillisena ja firma tekee kuitenkin sen verran tulosta (jakaen sen osinkoina ulos) että tässä markkinatilanteessa on hyvä holdata salkussa. En mihinkään varsinaiseen vilunkipeliin usko.

Ovaro (os. Orava) - 10.1.2019 17.52

Ovaro-oravan talousluvut kyllä näyttävät huolestuttavilta. Heikko omavaraisuus, kova lainataakka ja isot kulut eivät ole hyvä yhdistelmä. Rahoituksen saaminen tai ainakin sen hinta muodostuu nopeasti ongelmaksi. Jos niin käy firma alkaa muistuttamaan reippaasti enemmän Stockmannia kuin Cityconia mutta kalliimmalla hinnalla. Pitkällä tähtäimellä Ovaro myös nojaa vahvasti asumistukien kasvamiseen, mikä ei ole kestävä tie. Myös mahdollinen yleisen korkotason nousu on riski. Pysyn tiukasti kiinteistöpuolella Citycon >>> Orava.

En itse näillä näytöillä vielä luottaisi erityisesti nykyiseen toimivaan johtoonkin. Käsittääkseni edelliseen verrattuna mikä tahansa uudistus olisi ollut parannus.

Eduskuntavaalit 2019 - 10.1.2019 16.47

Yle julkaisi gallupien perusteella paikkaennusteen: https://yle.fi/uutiset/3-10509309

SDP 47 KOK 43 KESK 42 VIHR 25 PS 15 VAS 15 RKP 7 KD 5

Tää ei huomioi ehdokasasettelua ja vaaliliittoja, joten luvut sen takia tuskin toteutuvat lähellekään.

SDP hyötyy asetelmasta, mutta Rinne toki syö kannatusta aina kun avaa suunsa. Muiden puolueiden ongelmat satavat demarien laariin ja ehdokasasettelu on helppoa kun on uusia paikkoja tarjolla. 50+ paikkaa?

Kokoomus ottaa turpiinsa Uudellamaalla, kun ei suuria vetureita ja Harkimon hanke syö kannatusta. Muuten hyötyy haastajan asemasta. 45 paikkaa?

Itse en usko että Keskusta saa noin paljon paikkoja. Veteraaniehdokkaat luopuvat ja tarpeellinen nuorennusleikkaus ei tule ilman paikkojen menetyksiä, etenkin kun tuo paikkamäärä roikkuisi vaalipiirien viimeisten paikkojen varassa. Sipilä kyllä onnistunut vaalitenteissä, mutta paikka on hankala kun SDP ja KOK ovat saaneet asemoitua kaksintaistelun voitosta. Ilman suuria kannatusmuutoksia tulossa 35 paikkaa?

Vihreät taas eivät koskaan potentiaaliaan toteuta, koska monessa vaalipiirissä jäädään vaalikynnyksen alle kun uskottavia ehdokkaita ei ole. Paikkamäärä pysyy samalla tasolla ellei Haavisto onnistu nujertamaan Rinnettä ihan täysin vaalikeskusteluissa. En usko että herrasmies siihen lähtee. 20 paikkaa jos vaalipäivänä paistaa aurinko, muuten 15 paikkaa?

Perussuomalaisten asema on turvallinen, Halla-aho on uskottava puoluejohtaja ja pystyy vetämään linjaansa ja saattaa houkutella myös Rinteeseen kyllästyneitä demareita. Kannatuspotentiaali riippuu momentumista. 20 paikkaa?

Vasemmistoliitto. Vetävä puheenjohtaja, mutta ei mitään sanottavaa. 15 paikkaa?

RKP. Ensimmäistä kertaa elämässäni lähtee vaalitaisteluun oppositioasemasta. Aika heikolta on rämpiminen näyttänyt, pelastavatko vaaliliitot. Jos eivät niin tuo 7 paikkaa lienee lähellä.

KD. Muuten sama kuin RKP, mutta oppositio on tuttua. Vaaliliittoja on jo tehty, mutta Lapista se auttaa vain Kokoomusta. 5 paikkaa voi säilyä.

Siniset. 2-5 paikkaa jos Soini lähtee ehdolle Uudeltamaalta. Muuten todennäköisesti 1-2 paikkaa.

Muut: Helsingin tekninen vaaliliitto, Harkimon Liike Nyt ja Väyrysen viritelmä Uudellamaalla potentiaaliset paikanhakijat. Keskimäärin yksi noista onnistuu.

Noilla luvuilla SDP + KOK + VIHR + RKP lienee todennäköisin pohja. Pahimmassa tapauksessa ei riitä, jolloin 6-pack on todellisuutta. Jos Keskusta saa siedettävän tuloksen, on SDP + KESK + VIHR + RKP vaihtoehto.

Mr. Pekonipasta on ongelma joka tapauksessa. Paras ratkaisu todennäköisesti olisi kolme suurta jos halutaan oikeasti edes jonkinlainen sote- ja sotu-uudistus kasaan, mutta ei toteudu ilman että muut mahdollisuudet tulevat poliittisesti mahdottomiksi tyyliin VAS ajaa itsensä kulmaan, VIHR valitsee puheenjohtajaksi jonkun äärihahmon + PS ottaa kunnon jytkyn.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.1.2019 16.47

Onnistuin taas postaamaan väärään threadiin.

Kehutaan nyt sitten tänne että jos huonosti käy tuossa pokeri-leaderboardissa niin ainakin sijoitusvinkkien osalta tiimi on parempi kuin Kurko Tallinnan Kurkoissa.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.1.2019 23.04

2019

Vuosi on alkanut hyvin. Salkku on muun markkinan mukana noussut seitsemän prosenttia eli joulukuun kurat on about pesty kun eniten joulukuussa tampatut omistukset ja rahastot ovat nousseet ja muut pitäneet hyvin asemansa. Ostopaikat tosin menivät, mutta olkoon se positiivinen ongelma kunnes on Akin ongelmat (liikaa likvidiä rahaa).

Tämä vuosi ja ensi vuodesta kesään 2020 on tosiaan tarkoitus keskittyä opintoihin. Sijoitusten puolesta vanhat tavoitteet 5% tuotosta pääomalle verojen jälkeen pysyvät, mutta osakemarkkinoilla pyrin jatkossa löytämään (siinä joskus onnistuen, joskus en) kohteita jotka tarjoavat keskimäärin 7% tuottoa verojen jälkeen. Syklisiltä tai muuten riskisiltä vaadin tässä taloustilanteessa reippaasti enemmän (Lehto salkussa, Outokummut sun muut harkinnassa), anti-syklisiltä / turvallisilta vähemmän (Altia, teleoperaattorit jne.). Lotto-osakkeet kuten Saga ja Stockmann pienillä panostuksilla ok riittävän halvalla arvalla, korkeintaan 5% salkusta niihin jos ei ihan jäätäviä paikkoja tule. 

Pokerit jätetään taas (vakavalle) harrastustasolle. Mitään varsinaista vuositavoitetta en tee, mutta jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin kasaan tulevalla 600-900 tunnin vuosittaisella panostuksella tulee sellaiset 2-3k€/kk tulosta jos ei mitään isoa napsu. Napsua voi isostikin, opintojen ohessa kun ehtii lähteä livereissuille joiden määrä jäi parin vuoden pokerigrindauksen aikana vähäisemmäksi kuin vuosina 2009-2015 kun pelasin huvikseni samalla suomalaisen keskivertoelannon tienaten. Liveturnaukset ovat korkeiden kulujen ja vähäisen volyymin takia uskottava tapa tienata elanto jos on A) miljonääri, B) tunza(runit) tai C) rikkaita ystäviä jotka haluavat toimia mesenaatteina. Mutta hauskoja reissuja harrastelijalle.

Pelien puolesta aloitin ilman aikarajaa leppoisan 1k -> 100k-haasteen. Tähän kuuluu pokerien lisäksi vedonlyönti- ja kasinopelit. Uskoisin että kahdelle jälkimmäiselle saan promojen kautta suhteellisen pienellä varianssilla noin puolen tunnin päivittäisellä panostuksella purppuran kuukausittaista tuottoa per laji nykyisellä osaamisella. Vedonlyöntimatematiikka- ja päätöksenteko ja sen harjoitteleminen + opettelemisen uskon auttavan myös sijoittamisessa pärjäämistä. Pienivarianssinen ja veroton tonni kuussa on myös oikein tervetullut lisä opiskelijalle. Haaste tuo motivaatiota, uskallusta ottaa riskejä ja motivaatiota pitää yllä peliseurantaa. Lätkäisin excelin kasaan, tässä tilanne tällä hetkellä ensimmäisen viikon jälkeen:

Osa vedonlyönneistä on vielä auki, mutta se selvästi huonoin startti. Tosin viime vuoden vedoista tammikuun puolella clearautui mm. U20-junnujen voitto mikä toki lämmitti mieltä. Overall ihan kiva startti, etenkin kun lisäksi pokerin puolella yhdestä leaderboardista varmistin juuri lauantaina Kings of Tallinn-liveturnausviikolle paketin mihin sisältyy turnaussisäänostoja 1250 euron edestä, majoitus ja toisen tiimin jäsenyys. Eli siitä voi hyvin saada projektiin räjähtävän startin. 

Ensi viikolla pelataan finaali, jossa taktikoinnilla on tarkoitus varmistaa että en joudu Akin tiimiin.

Nordea - 8.1.2019 22.37

Ei tässä vielä hurrata. Markkinan yleinen nousu on nostanut Nordeaa, mutta potentiaalia nousuun on reippaasti jos pahimmat uhkakuvat eivät toteudu. Jos talous piristyy niin todella reippaasti.

Veikkaan että kesään mennessä yli 50 prosentin todennäköisyydellä on jo yli nykyisen avg. ostohinnan (8,38). Tuli aloitettua ostot aikoinaan liian aikaisin ja viimeisiin herkkuhintoihin ei enää ollutkaan varaa. 

Brexit - 4.1.2019 19.33

Hyvän diilin oot saanut. Alle 3 kuukautta on tuossa todella lyhyt aika ja selkeästi todennäköisimmät kehityskulut tuossa draamassa johtavat lyhyellä tähtäimellä johonkin muuhun tulokseen kuin suoraan EU-eroon.

Poliittisista vedoista (ja muista erikoisvedoista, Euroviisut lienee monelle vuoden paras sijoituskohde) löytyy kyl välillä todella hyviä kohteita, panostuskatot vain yleensä todella matalat. Olisin itekin perässä jämät dumpannut ellei panostuksesi olisi romahduttanut kerrointa.

Stockmann - 4.1.2019 10.36

Inderes lopettaa Stockmannin seurannan, lähinnä se on muutenkin tuntunut tavoitehintojen päivitykseltä vastaamaan osakekurssin putoamista: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/inderes-lopettaa-stockmannin-seuranna...

Arpahan se on, mutta ihan validi arpa. Ei tällä hintaa tosin vielä Nordean salkussa yksi osake saa salkussa kavereita.