Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 17.4.2021 09.20

16k askeleen lenkki eilen, ei pahempia vaurioita. Tänään sitten oli 25k askeleen (melkein 20 km) lenkki vaihtelevassa maastossa ja ottaa vähän hapoille, vedettiin kyllä kaverin kanssa kevyellä tahdilla kun se ei oikein pysynyt perässä mun normivauhdissa ja välissä istumataukoja. Uudet tossut siis vaikuttavat ihan päteviltä.

Sai rantaraitin länsiosion käytyä lävitse: ei muuten ole paljoa palveluita tarjolla juhlapuheista huolimatta Matinkylän länsipuolella. Ja demarit toki vain puhuvat rantatonttien pakkolunastuksien tarpeellisuudesta...

Ei toki tätä tahtia jatketa, mutta tulipahan tehtyä kun oli kivat kelit. Mutta: ilman "hyötyliikuntaa" nämä kaksi pitkää lenkkiä riittävät vain 6000 askeleen viikottaiseen keskimäärään. 10 000 askeleen "suositukseen" vaatisi vielä yhden näitäkin pidemmän lenkin. Homma olisi toki molempien osalta helpompaa, jos duunista tai muusta tulisi pakolla vaikka se 3 000 - 4 000 askelta päivässä palkan juostessa.

Ilkkaa vähän teki mieli myydä koska kurssitavoitteet ylitettiin, toisaalta nihkeätä kun ei ole oikein mitään uusia sijoituskohteita ja fiilis on että ensimmäisen neljänneksen tulos voi olla melkoisen hyvä nyt vallalla olevaan tyyliin.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 16.4.2021 07.36

171k arvo-osuustilillä, 25k käyttötileillä. Tuli siis kotiuteltua, kun ajattelin että muutaman prosentin noustessa olisi sitten massit tilillä + eipä ylimääräisiä ole pakollista tarvetta pitää pelitileillä. Lisäksi parilla kilolla pahvia muutettu paperiksi. Muutama kilo puuttuu tuosta maagisesta 200k rajasta.

Purppuran saisi lompakosta vielä tilille ja kilotaala on yhdeltä saitilta tulossa, mutta muuten alkaa olla löysä raha irroitettu. Mutta elleivät kurssit mene alas (jinx) niin eiköhän tuon ensi viikolla saisi kasaan. Suolaista että vetosaitti Pinnacle vaatii 3x depon kierrätystä - jenkkivaaleista lyöty parin kilon depo on siellä vieläkin jumissa.

Tuo nyt meni pipariksi, mutta katsotaan saisiko askelia kevään edetessä nostettua: http://pokeriblog.blogspot.com/2021/04/painonpudotushaaste-road-to-74-kg.html Ostin uudet Puman tossut, alennusten kanssa oli vähän yli 30€ - aika basicin näköiset mutta saaneet hyvät arvostelut. Lähden lyhyelle lenkille testaamaan miltä tuntuvat jalassa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 10.4.2021 10.26

mapu kirjoitti:

Aivan, no se selittääkin. Ei oo varmaan mitään järjellistä syytä olla tuossa tilanteessa hitasista luopumatta, mutta hesarin mukaan sellaisiakin taloja on joskus ollut, jotka eivät ole vapautusta syystä tai toisesta hakeneet.

 

On siinä yksi merkittävä potentiaalinen negatiivinen tekijä, nuo ovat aina vuokratonteilla (Wikipedian mukaan) :

Hitas-järjestelmästä luopuminen johtaa siihen, että asunto-osakeyhtiöltä veloitetaan tontinvuokraa alueen keskiarvon mukaan[9]. Tontinvuokran korotus voi olla enintään 30 prosenttia[8]. Hitas-järjestelmästä luopuminen vaikuttaa asunnon hintaan vain puolessa tapauksista. Asunto-osakeyhtiö otetaan hitas-järjestelmästä pois automaattisesti 30 vuoden täyttyessä, jos alueen markkinahinta on talon säänneltyä hintaa matalampi.[10]

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 10.4.2021 02.12

Veroilmoitus tehty. Aika helppoa sinänsä, koska lähinnä vain pitää kerätä vähennykset kasaan ja arvioida mitä näistä kehtaa koittaa vähentää. Puolittaisesti vähentelin tietokonehankinnat, työhuonevähennyksen, netin ja puhelimen sekä toki Inderesit ja Osakesäästäjät kokonaan. Runsaat 1,5k€ vähennyksiä eli 450€ muutos verotukseen nettona, minkä myöden parinsadan mätkyjen sijaan pitäisi tulla parinsadan palautukset.

Hommia taas saatu vähän eteenpäin siis, vaikka heräsin tänään taas joskus klo 17. Ongelma toki on, ettei työ tekemällä lopu, mutta verohommat on tältä vuodelta tehty.

Ja samalla yksi rahareikä löydetty, koitin tukkia sen jo pari vuotta sitten mutta tuolloin määräaikaisuus esti: laajakaistaan integroitu nettitikku, jolle on ollut vähäisesti käyttöä aiemmin eikä yhtään nyt koronavuonna. Typerästi tullut siihen maksettua extraa, mutta korjataan homma.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.4.2021 12.13

Huomiselle luvattiin sadekeliä, joten lähdin lenkille vaikka ehtikin mennä hämäräksi. Suunnitellun lyhyen lenkin puolivälissä kun kengät eivät tuntuneet hiertävän vaihdoin perusmusiikin Sabatoniin jonka hengessä pidennettiin lenkkiä 10 kilometriin. Lenkin jälkeen toinen isovarvas on kipeänä, olosuhteisiin nähden ok-tulos eikä nyt välttämättä tarvitse lenkillä loppuviikolla käydä.

5h viikossa priima-aikaa on muuten aivan helvetisti, keskimäärin se tarkoittaa duunien ja levon jälkeen noin 10 prosenttia ajasta. Podcastit ja e-kirjat olen kokeillut, ei niihin oikein pysty lenkillä keskittymään mutta musiikki on pop. Loppupäästä elämän pidentäminen ei myöskään houkuta, toki "hyvien vuosien lisääminen" kelpaisi.

Tavoitteiden sijasta ongelma on suorittavalla tasolla. On hyvä olla tavoitteita, vaikka niihin ei aina pääsisikään. Oman kokemuksen perusteella oravanpyörän katkaisemiseksi on vähintään ~puolen vuoden välein on hyvä lähteä reissuun, niin pystyy sitten katsomaan niitä uusin ajatuksin. Eikä blogin nimeä viitsi joka vuosi vaihtaa, vaikka Mil Joona on aika haastava tavoite nykytilanteessa 2023 loppuun mennessä.

En nyt tiedä onko tämä elämä mitenkään askeettista: kaksio ihan kohtuullisella sijainnilla, ruoka- ja juomalaskut ehkä jotain 700€/kk average ja normalisoidut kulut asumiskulujen lisäksi ehkä 1,5k€/kk (nyt toki vähemmän, koska ei reissuja jne.). Se, etten halua maksaa ilmasta kuten jatkuvista tilauspalveluista joita en koko ajan käytä tai ylihintaisista hittituotteista tai tuplahintaa asiasta mitä ei ole pakko maksaa ei mielestäni ole erityisen askeettista.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.4.2021 05.35

Kilppari kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Pahimmillaan parilta viikolta askelia on tosin noin 500/päivä.

 

Kai tuo nyt oli vitsi? Eikö tuo tule jo kusella käymisestä? Jos totta, niin vähän outoa ihmetellä miksi elimistö ei käy kierroksilla? Oikeampi kysymys on miksi kävisi.

Suunnilleen siitähän tuo määrä tulee, kun himassa vain on. Pisin relevantti matka kämpän sisällä (sänky -> pönttö) on 14 askelta, juuri mittasin. Liikuntaa tulisi paljon enemmän jos olisi varaa kartanoon. Normaalisti askelia tulee toki enemmän (vastaava määrä olisi varmaan 2k avg.), vaikka olisi maksilaiska kun tulee käytyä jossain ja yleensä kaupassakin vähintään pari kertaa viikossa.

Olen laskenut kalorit tarkasti, siltä osin kuin se on ollut mahdollista. Kaupasta ostettujen osalta on helppoa (paketit ovat standardikokoisia), ketjurafloista ostettuna on lähes yhtä helppoa mutta paikallisista ravintoloista tilattuna hankalampaa. Varmasti silti 95+% todennäköisyydellä mennään keskimäärin +/- 100 kcal tarkkuudella. Joten ihan turha valittaa "itsensä pettämisestä" ja perusmatematiikan osaamattomuudesta tai puhua paskaa "ei kroppa voi noin vähän kuluttaa". 

Mitä paljon kauhisteltuun alkoholinkulutukseen tulee, niin ei tämä ole mitään "rännit joka päivä"-menoa vaan ehkä on nostu taas kuukauden takaisesta vajaasta 10 annoksesta 15 annoksen luokkaan. Ja kun suurin osa annoksista on (ja tavoitteena on ollut) cola zero + rommi/bourbon tai vastaava niin ei noista tule kuin 100 kcal per annos, eli 15 annoksella ~200 kcal per päivä. Viime päivinä on kyl tuosta lipsuttu kun on alkanut tulemaan korvista pihalle ja siideri on alkanut maistumaan ohessa.

Artsipappa kirjoitti:

Itsensä huijaaminen ja syiden etsiminen muualta on helppoa. esim tämä väite ettei hyötyliikuntaa pysty harrastamaan koronarajoitusten vuoksi. Tämähän ei pidä paikkaansa. Enää ei ole edes liukasta. Sadat tuhannet suomalaiset tallaa katuja kun muut urheiluharrastukset tauolla. Kotona voi tehdä vaikka vartin kotitreenin kehon omalla painolla. Kyykky, punnerrus, selkä ja vatsa, askelkyykky, lankku. Mitä näitä nyt on. Ei toki kaikista miellyttävintä mutta hyötyliikuntaa pystyy tekemään rajoituksista huolimatta jos vain haluaa,

Meillä taitaa olla fundamentaalisesti eri käsitys hyötyliikunnan käsitteestä tässä. Minulle se on sitä, että käydään kävellen kaupassa / asioilla sen sijaan että otetaan alle kumipyörät. Voidaan vaikka käydä ostamassa jokin tarpeellinen tarjoustuote parin kilometrin päästä. Tai bussilipun ostamisen sijaan kävellään muutaman kilometrin matka - säästetään rahaa kun saadaan samalla askelia. Esimerkiksi aikoinaan Helsingin keskustasta tai kasinolta Harjukadulle siirtymiset tuli lähes poikkeuksetta tehtyä kävellen, jos olisi pitänyt ostaa yölippu. Monet saavat toki suurimman osan päivän liikunnasta jo töissä. 

Kuvaamasi liikunta on minulle kuntoliikuntaa. Ja kyllä, etenkin nyt huhtikuussa sekin alkaa onnistua ulkona ilman täydellistä jäätymistä mutta sen tekemiseen ei voi oikein yhdistää mitään hyödyllistä. Sitä on nyt tullut heitettyä pari lyhyempää lenkkiä, mutta pitänee pidemmille lenkeille ostaa uudet lenkkitossut koska vanhat jyrsivät vähän nilkan kohdalta. Eniten vituttaa kuntoliikunnassa liikunnan ohella siihen hassattu aika. Liikkuminen on itselleni paljon kivempaa, jos siinä on joku päämäärä tai jokin kosketeltavissa oleva hyöty saavutettavissa.

En nyt lähde isompia tavoittelemaan keväältä enää kun tavoite karkasi, mutta koitan pitää kalori- ja askelseurantaa yllä ja mikäli mahdollista tavoitella että saa kropan taas polttamaan jotain + pitää kalorimäärän ennallaan. 4000-6000 askeleella se tarkoittaisi 1700-1800 kilokaloria.

Kesällä ei tule olemaan mitään laihdutustavoitetta. Jos päästään kaverien kanssa viettämään aikaa niin puistojuomingit sisältävissä aurinkoisissa päivissä askelmäärä on yleensä yli 10 000 mikä auttaa pitämään kropan liikkeessä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.4.2021 03.54

Eipä ole uskonasiasta kyse. Kaloreiden laskeminen ei ole mitään rakettitiedettä, tosin ravintola-annosten kalorien laskeminen tarkasti on toki hankalaa. 

Ja jos kaloreita on mennyt alle 2k/päivä viiden viikon aikana ja paino on noussut 3 kg (osa toki pöhötystä, todennäköisesti reaalisti kilo tai vähän yli) niin kyllä se kroppa melkoisella säästöliekillä on. Ei toistaiseksi tosin satakiloinen, 85-87 välillä lähinnä mennään nyt. Pahimmillaan parilta viikolta askelia on tosin noin 500/päivä.

Tavoite vähän karkasi jo tuossa muutama viikko sitten, joten on ollut vähän ns. motivaatio-ongelmia. Etenkin kun minkäänlaista hyötyliikuntaa ei pysty koronarajoitusten vuoksi harrastamaan ja hupiliikuntakin on rajattu lähinnä rantaraittiin.

Näytä koko viesti
Fondia - 7.4.2021 11.17

4 vuotta aikaa on kulunut, ja Fondian kurssi on tismalleen sama kuin osakeannissa (7,50 euroa). Firman kananlento on ollut melkoista, mutta tulos on edelleen plussalla.

Mikä on porukan näkemyös osakkeesta tällä hetkellä? Itselläni on pienehkö positio, ja harkitsen tässä kohtuullista lisäpanostusta koska takaisin kasvu-uralle noustessaan firmassa olisi paljon nousupotentiaalia. Downsiden ja riskin näen kohtuullisen pienenä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.4.2021 11.11

Irish Openin pääturnauksesta ei jäänyt kerrottavaa, sivuturnaus meni toiselle päivälle mutta sekin pihalle ennen isompaa saumaa. Pelit menneet aika kehnosti noin overall, mutta ihan hirveästi en ole niihin aikaa käyttänyt.

Tein vähän kirjanpitoa, eli tsekkailin saldoja lävitse.

Laskin tuossa että pelitileillä oli 37k€ (osa nyt kotiutettu) ja kun Nordnetissa on 170k€ (ja tilillä luottokorttivelkojen verran) niin olisi teoriassa mahdollisuus painaa 200k€ sinne. Käytännössä ei, koska kaikkia dollareita ei kannata paskalla kurssilla / isojen kulujen takia kotiuttaa ja taitaa pari kiloa olla vielä kierrätyksen tarpeessa vetosaiteilla ja muutenkin osalla saiteista olisi hyvä pitää vähän massia (vetopuolella enemmän).

Mutta kotiuttelen nyt vähän turhempia masseja, ja jos salkku nousee 5%-10% niin painelen sitten 200k kasaan ja private banking-hakemuksen tulille.

Case Betfair on nyt jumittanut omalta osalta, eivät ole banneja heittäneet mutta tilin saldon taisivat tunkea tilille. Pitää koittaa hoitaa, mutta "kiinnostaa niin vitusti". Ihan sama juttu ollut kaikissa tuollaisissa hommissa.

Hommat siis etenee aika randomisti, päähomma edelleenkään ei. Murhetta on tuonut painonpudotus, koska A) kalorit ovat viimeisen kuukauden olleet keskimäärin ehkä 1800 päivässä ja B) paino on noussut. Kroppa siis ilmeisesti täysin säästöliekillä ja just nyt kyl Akin tapaan jokin prosenttipitoinen maistuu. Koittanut silti pitää hallinnassa.

Positiivisena puolena kulut ovat olleet pienet, viime kuun luottokorttilasku oli alle 600€ eikä ollut kauheasti mitään säästöyritystä siellä. Tässä kuussa tulee enemmän, mutta koitan pitää heräteostot vähäisenä.

Ja ikinuoren Warcraft 3:n (suosikkipelini) tahkoaminen on taas tuntunut mukavalta. Mikäs tässä on - rommikolaa lasissa, Mestarin pokeristriimi toisella näytöllä ja WC3 pyörimään tämän viestin lähetyksen jälkeen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 3.4.2021 11.22

Tuollaiset "viimeisimmän aivoinfarktin piikkiin"-kommentit voi kyllä toisten blogeista jättää pois, ne eivät ole hauskoja ja pahimmassa tapauksessa tappavat blogittamisen. En tosin kannata typerän kommentin seinäännaulimista muita asiaan liittymättömiä kommentteja miinustamallakaan.

Enkä näe KPV:n näkemystä totuutena että Citycon on palstan lempilapsi jota ei saa kritisoida. Firmaa on kritisoitu sekä aiheetta että aiheesta sijoituskohteena täällä aivan runsaasti ja aikoinaan Lehto-ketjussakin suurimman hurmoksen keskellä firmaan kriittisesti kirjoittamalla ei mitään ristiinnaulitsemista silloin tullut.

Kaikissa keskusteluissa on toki usein niin, että palstan valtavirran kyseenalaistaminen on hankalaa jos ei uskalla toimia potentiaalisena riitasointuna. Tämä on todella yleistä keskustelussa noin muutenkin, porukka on vain hiljaa vaikka sanottavaa olisi. Asialliset kommentit asiallisilla kysymyksillä tai näkemyksillä ovat mielestäni täällä palstalla todella arvostettuja, eikä aidoista virheistä / huonoista lähteistä automaattisesti ristiinnaulita. Sen sijaan 1000 viestiä ainoana pointtina "kauppakeskukset ovat kuolleet" ei tuo mitään lisäarvoa Citycon-keskusteluun.

PikkuPro on aina avoimesti kertonut elämästään ja sijoituksistaan täällä, joten tuollaiset vyön alle (tai päähän) lyömiset sopii jättää pois. Päätöksistä voi löytyä epäloogisuuksia ja mies on taipuvainen nopeisiin liikkeisiin, mutta siinäkin on ero että vähentääkö kun netto-omaisuudesta 90% on Cityconissa kun kurssi on 7,5 vai lisääkö kun netto-omaisuudesta 30% on Cityconissa ja kurssi on 8 vaikka fundat eivät olisi muuttuneet.

Ja juuri nyt markkinasentimentti ja potentiaaliset lyhyen tähtäimen luvut muuttuvat päivästä toiseen.

Näytä koko viesti