Olet täällä

Farseer

Farseer

 • Liittynyt 20.7.2016
 • 20 viestiä
 • 1 aloitettua ketjua
		stdClass Object
(
  [uid] => 6585
  [name] => Farseer
  [pass] => $S$DgCvBlPznTJoE88DjQiMWORZjogvYPVPuBKfY.1113lYcKgmdR7Y
  [mail] => eskvir@hotmail.com
  [theme] => 
  [signature] => 
  [signature_format] => filtered_html
  [created] => 1469031292
  [access] => 1495781745
  [login] => 1495736179
  [status] => 1
  [timezone] => Europe/Helsinki
  [language] => 
  [picture] => stdClass Object
    (
      [fid] => 1168
      [uid] => 6585
      [filename] => picture-6585-1469031372.png
      [uri] => public://kuvat/avatarit/picture-6585-1469031372.png
      [filemime] => image/png
      [filesize] => 167420
      [status] => 1
      [timestamp] => 1469031372
      [type] => image
      [uuid] => 739a6141-661c-4f1a-9af6-fa37d3d1b52f
      [field_file_image_alt_text] => Array
        (
        )

      [field_file_image_title_text] => Array
        (
        )

      [metatags] => Array
        (
        )

      [rdf_mapping] => Array
        (
        )

      [metadata] => Array
        (
          [height] => 576
          [width] => 1024
        )

      [alt] => 
      [title] => 
      [height] => 576
      [width] => 1024
      [description] => 
    )

  [init] => eskvir@hotmail.com
  [data] => Array
    (
      [contact] => 1
    )

  [uuid] => 1cd347d0-c4c5-4076-8c78-7efb4d09c8b2
  [roles] => Array
    (
      [2] => authenticated user
    )

  [field_iso_kuva_kirjoittajat_sivu] => Array
    (
    )

  [field_esittelyteksti_kirjoittaja] => Array
    (
    )

  [field_twitter_tunnus] => Array
    (
    )

  [metatags] => Array
    (
    )

  [rdf_mapping] => Array
    (
      [rdftype] => Array
        (
          [0] => sioc:UserAccount
        )

      [name] => Array
        (
          [predicates] => Array
            (
              [0] => foaf:name
            )

        )

      [homepage] => Array
        (
          [predicates] => Array
            (
              [0] => foaf:page
            )

          [type] => rel
        )

    )

  [entity_view_prepared] => 1
)
	

Viimeisimmät viestit

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 18.5.2017 5.13

Hiljaiseloa on ollut myös sijoitusrintamalla, isompia kauppoja tuskin tulee tehtyä ennen syksyä enkä ETF-rahastojakaan ole saanut kahlattua läpi ja valittua kuukausisijoituksiin. Osallistuin nyt kuitenkin ihan minimipanoksella Remedyn listautumisantiin, koska firma vaikutti paremmalta kuin Next Games, mielenkiintoisempaa seurata kun on hiluja sisässä ja ei haittaisi tuota holdatakaan. Lisäksi jos kovasti pomppaa niin 0,5% kuluilla pääsee eroon kun on tuo Nordnetin 200€ asti 1 euron merkintäpalkkiopromo vielä menossa.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2017 16.22

Vähän hiljaista ollut, mut nyt pistin viel 10k€ Nordnetiin. Pieniä osinkoja kans jo tippuillut ja tulee vielä kuun aikana lisää. Saa superluoton 0,99% koron ehdot about täyteen kun noi sijoittanut eli käytännössä lisää liikkumavaraa halvalla lainalla. Pankistakin soittelivat ja tällä kertaa ihan hyödyllistäkin asiaa, maksuton MasterCard Gold tuo kans lyhyen välin liikkumavaraa vaikka en ihan niiden tarjoamaa 10k€ luottorajaa viitsinytkään ottaa (ihan jännästi pidempi myönteinen pankkiasiointi tuntuu tehoavan vaikka vakituisia tuloja ei ole ja ainoa merkittävä tulonlähde pokeri, toki ASP-tili tuo turvaa). Elisan osakkeet ei ole vieläkään ilmestyneet tilille perinnöstä, pitää ens kuussa kysäistä niiden perään jos eivät ilmesty siihen mennessä.

Tällaista tällä kertaa. Aktialla ja Fortumilla osakekurssi dippasi enemmänkin kuin osinkoa irtosi joten lisää kuraa ei kun Aktiaa ja vähän Fortumia salkkua monipuolistamaan. Perusvarmaa tuottoa hakemassa.

150 Aktiaa á 8,92 

150 Fortumia á 13,45

Lisäksi 50 HKScania á 3,45. Osaketta seuraillut ja nyt kun on Nordnetilla tuo alle 200€ kaupoista 0,99€ kulut niin otin kokeiluerän, kivempi seurata kun on edes jotain kolikoita mukana. Noi 48 Fondiaa saa pysyä salkussa kun ei jaksanut niiden takia heräillä ensi-innostuksessa myymään. Jos tulee kivoja spotteja kiinnostavien osakkeiden osalta niin otan kans jotain muita osakkeita keräilyeriä mukaan. Esimerkiksi Tulikivi houkuttaa, mutta siitä arvasta 23 senttiä on kyllä liikaa.

Lisäksi laitoin joka kuukauden 15. päivä nyt menemään 750 euroa kuukausittain superrahastoihin, että saa ajallista hajautusta. 300 euroa Suomeen ja 150 euroa kuhunkin Pohjoismaahan. Suunnitelmissa on etsiä samalla summalla kuukausittaisia säästökohteita ETF-rahastoista että saadaan kans vähän alueellisuutta. Se mitä sen ja elinkustannusten lisäksi (toivottavasti paljon) tienataan keskimäärin voidaan sit sijoittaa osakkeisiin.

Yks toinen kauppa on kans työn alla, pistelen infoja tänne jos/kun se menee läpi.

Satatuhatta euroa, kaksi tuhatta päivää - 2.4.2017 8.25

Aika kovilta vaikuttavat kulut Morningstarin listauksen perusteella, etenkin tuossa Suomen rahastossa (siinä 1,42% juoksevat ja 1% merkintä, muissa 1,85% ja 1% mut nuo alueet keskimäärinkin vissiin kalliimpia rahastoissa). Vertaa esmes. täälläkin suositeltu Nordnetin kuluton superrahasto. Kulut syövät keskimääräisistä tuotoista merkittävän osan, ellei rahasto oikeasti biittaa indeksiä merkittävällä erolla.

Ostin/Myin tänään - 28.3.2017 4.24

Way to go. Meinasin jo matemaattisen laskennan puolesta vastata about saman suuruisen summan, mutta enpä vastannut.

Ovatko kaikki ok-osakkeiden merkinnät samaa arpapeliä? Siis suurimman kassan hallitsijat saavat suurimman pikavoiton?

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2017 19.12

Merkitsin 500 Fondiaa, sain 48 kpl. Huoh, tosiaan kaupankäyntikulut huomioiden aikamoinen transaktiokustannus tulee jos ja kun noi joskus myy. Naurettava kyl toi minimimäärä, olisivat ennemmin tarjonneet meille hieman myöhäisemmille nollaa ja jakaneet sen 100 osakkeen minimin mukaan (en tiedä onko mahdollista mutta olisi järkevää) ettei rikastujina olisi vain välittäjät.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 24.3.2017 2.55

2012 avattu siis tuo ASP. Avasin sen vasta kun oli riittävästi massia tuupattavaksi heti alkuun maksit tilille pari vuotta et lisäkorosta sai maksit irti.

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 23.3.2017 5.16

Paljon on pelailtu, rahallisesti ei oikein vain pääse realisoimaan. Tosin niin paljon mennyt aikaa et ei ole hirveästi ehtinyt sijoituksia miettimään. Suunnitelmissa olis joku tyyliin 1500€/kk laittaa automaattisiin sijoituksiin, rahastoihin tyyliin puolet Nordnetin superrahastoihin ja puolet ETF-papereihin tuomaan hajautusta. Ylimenevät tulot voi sit painaa pääsääntöisesti osakkeisiin. Katsotaan jos ensi kuussa ehtisi tsekkailla.

Pistin kuitenkin Fondian merkinnän nyt menemään, suurelta osin Akin kolumnin perusteella (nopeasti silmäilin esittelymateriaalin läpi). 500 merkitsin, tuskin niin paljon tulee mut eipä haittaa. Saa salkkua vähän monipuolisemmaksi, tosin jos arvo vetää listautumisen jälkeen kunnon skyrocketit niin saatan semihelposti ottaa pikavoitotkin. Ei kyl hirveästi haittaisi holdaillakaan.

Fortum - 20.3.2017 12.41

Itse mietin et jos tuon tulokseen mitoitettuna ylisuuren osingon irtoamisen jälkeen ostaisi hieman Fortumia salkun monipuolistamiseksi, perusvarmaa tulostahan tämä kuitenkin tahkoaa. Jos täysimittaisesti osingon määrän mukaisesti putoaa osakkeen kurssi tuon jälkeen niin tämähän lienee järkevämpi tie, koska verollehan nuo osingot menisivät. 

Technopolis - 18.3.2017 1.01

Onnea matkaan, itse en pääse tuolloin paikalle edustamaan mahtavalla 0,001 prosentin äänivallalla mutta muuten tulisin ihan mielenkiinnosta. Omien osakkeiden osto ja anneista pidättäytyminen kuulostaa hyvältä suunnitelmalta, vaikka sitten maksettaisiin vähemmän osinkoja.

Aito perustulo ratkaisisi asumistukiongelman - 3.3.2017 18.02

Voisiko perustulo osittain harkinnanvaraisena toimia siten, että meillä olisi perustulon perusosa (vaikka 550 euroa) ja pieni osa KELAn harkinnanvaraisista tuista (esimerkiksi rankasti uudistettu, käänteisesti progressiivinen asumistuki) toisessa laatikossa. Veroleikkuri sitten leikkaisi tukia siten, että leikkuri on rajumpi jos noita harkinnanvaraisia tukia käyttää kunnes ne on maksettu (mutta silti alle 50% jotta tienaamisen mielekkyys säilyisi) . En ihan puhtaaseen perustuloon usko parhaana ratkaisuna, vaikka uskonkin että 800 euron puhdas perustulo olisi paljon parempi ratkaisu kuin nykyinen työ, - asunto- ja muita markkinoita vääristävä kannustinloukkoviidakko. Tässä pidempi pari vuotta mutta silti ajankohtainen kirjoitukseni aiheesta

Perustulo itsessään on loistava lääke suurimpiin Suomen ongelmiin koskien sosiaaliturvaa ja kannustinloukkuja. Sitä vastustetaan lähinnä siksi että etujärjestöt (ay-liike, demarit yms.) menettäisivät nykyisten porsaanreikien ja tukien tuomat miljoonat ja miljardit eurot sekä saisivat poliittisesti todennäköisesti tuhottua demarit kun ihmiset tajuaisivat ettei kaikki ole mustavalkoista (olet joko töissä tai sossun elätti, et voi olla mitään siltä väliltä) ja alkaa ottaa vastuuta omista raha-asioistaan.