Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 18.1.2022 05.06

Taktisesti Betssoniin 1000 kpl lisää á 51,15 SEK (nyt 2000 kpl). Osaketta ei ole dumattu keskusteluissa, vaikuttaa halvalta ja taktisesti näkisin, että Aspiren ostotarjous (ja sieltä siis vapautuvat rahat) antavat painetta muille pelialan osakkeille ja etenkin Betssonille nykyarvostuksella vaikka firmat ovat täysin erilaisia.

Toki heräsin niin myöhään että satasen sai maksaa osakkeista ylimääräistä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 10.1.2022 10.45

Ostettu Betssonia 1000 kpl á 48,9 SEK. Betsson-ketjussa perusteita ja Inderesin foorumille perustin firmalle ketjun. 

Suorastaan melko halpaa, mutta ei tee mieli rahapelifirmoihin sijoittaa aivan kauheita määriä. Lisäillään jos putoaa 40 SEK-tasolle (tai ehkä jo aiemmin) kun näyttää olevan aika suorassa pudotuksessa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.1.2022 09.26

Harvoin pääsee hehkuttamaan vetovoittoja, joten laitan tännekin kivan osuman randomisti saadulla ilmaisvedolla.

Lähtee osuman verran varmaan sijoituksena Betssonin osakkeeseen maanantaina. "Voita taitopeleistä, kuoppaa tuuripeleihin".

Näytä koko viesti
Betsson - 9.1.2022 08.27

Poistettu tupla.

Näytä koko viesti
Betsson - 9.1.2022 08.27

Betsson on kokonaan jäänyt itsellä tutkan alle, mutta tässä nopeasti lukuja Nordnet / Morningstar katsomalla nykyhinnoissa (50 SEK / MCAP 7,3 mrd SEK) Betsson vaikuttaa kyllä kiinnostavalta:

P/E ennuste 9 (viime vuosi 6), P/B noin 1,3, firman talous ilmeisesti hyvässä kuosissa.

Liikevaihto on 2012-2020 noussut joka vuosi pl. vuosi 2019 (Ruotsin lisenssisysteemi?). Joka vuosi on myös tuottanut liikevoittoa vähintään 500 MSEK. Cashflow on hyvällä mallilla.

Firman maine on myös mielestäni edelleen parempi kuin Aspiren, vaikka ei mikään tähtisuorittaja olekaan. 

Yleisesti rahapelialan arvostus on mielestäni aivan koholla, eikä regulaatioriskiä sekä koronan tuomaa tukea ole monen firman arvostukseen laskettu sisään. Mutta tässä kohtaa näyttäisi rahapelialan Danske Bankilta ilman yhtä suuria ongelmia.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.1.2022 01.54

Slottien osalta oli vähän erikoistilanne joulukuussa työläiden first depojen kanssa (1-4 saittia pyörimässä koko ajan viikon ajan + normipromot). Normaalitilanteeessa tehot riittävät ihan hyvin tämä 7 vuotta vanha kone, ja tuossa pöydällä on uudempi yhdellä näytöllä joka on nyt gradun tekoa varten erikseen. Kertoo aika paljon jaksamisesta kun ostin sen 2020 Black Fridaysta ja kasasin gradutoimistolle syyskuussa. Molemmat pelittävät ihan hyvin.

Keväällä / kesällä tulee varmaan jossain käytyä esitutkimuksissa noiden silmähommien vuoksi. Juuri nyt niin paljon kaikkea menossa ettei ehdi + koronan takia ihan hyvä pysyä himassa.

Siivousfirma tuli ensi viikolle kutsuttua kämpille tutustumiskäynnille. 3-4 tunnin siivous maksaa verovähennysten jälkeen (kotitalousvähennys 60%) noin 40-50 euroa joten no-brainer ottaa tuo kerran kuussa, ellei ihan pommi firma ole.

Näytä koko viesti
Betsson - 7.1.2022 07.13

Todennäköisesti Suomenkin tilanne heijastuu negatiivisesti Betssonin tulevaisuuteen, vaikka vaikutus on hitaampi.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 5.1.2022 11.18

Melkoista roskaa tuo kolumni. Ketään ei varmastikaan yllätä, että Onninen on yksi Veikkauskratian edunsaajista. Ainakin kolmivuotinen taiteilija-apuraha on saatu ja opiskelijoiden selkänahastakin on haettu rahaa ylppärin leivissä.

Kovasti tuntuu kotimaisen journalismin punainen pääty närkästyvän, kun heidän moraalittomiin rahasammioihinsa kosketaan. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.1.2022 01.16

2022 suunnitelmat

Tulot

Jatketaan sijoittamisen osalta pitkälle samalla linjalla. 7% tuotot tavoitteena edelleen verojen jälkeen, joka nykyisellä bankrollilla tarkoittaisi noin 28 kiloa (neljännes tulee "asumisedun" muodossa). Riskiä on tarkoitus edelleen välttää, koska mielestäni nykyinen pörssin keskimääräinen arvostustaso on selkeästi koholla ja korotkin nousevat ennemmin tai myöhemmin. 

Muuten tuloja pitäisi tulla peleistä. 72k tavoitteena siellä niin päästäisiin tuloissa tasan 100 kiloon. Kiinnostuneet voivat lukea pelipuolen suunnitelmista tuolta niin ei sotketa tätä kirjoitusta kauhean pitkäksi: http://pokeriblog.blogspot.com/2022/01/2022-pelit.html

Menot

2021 oli kohtuullisen pienimenoinen: 18 000 euroa meni laskien mukaan asumisen kulut ilman lyhennyksiä (päälle noin 7 000 euroa "asumisetua" eli mitä menisi jos asuisi vuokralla vähennettynä vastikkeet ja lainan korot). Ruokalähettipalveluja tuli kyllä käytettyä aktiivisesti, mutta reissut / erilaiset tapahtumamenot olivat jäässä. Tarvetta ostaa uutta elektroniikkaa tai vastaavaa ei kauheasti ollut, mutta ei ole välttämättä paljon enempää vuonna 2022. Ylimääräisen pakastimen hankin kun sai 30 pizzan kanssa kaupanpäälliseksi.

2022 menot todennäköisesti kasvavat selkeästi ja se on aivan ok. Matkailuun, terapiaan ja palveluihin kuten esimerkiksi siivoukseen on tarkoitus panostaa. Lisäksi harkinnassa olisi silmien laserleikkaus tai ainakin sen mahdollisuuden tutkiminen, sillä silmälasit ovat rehellisesti sanottuna perseestä ja mikäli olemattomalla riskillä niistä pääsisi eroon niin että näkö olisi samaa tasoa kuin lasien kanssa niin se olisi loistava sijoitus. Jos 2021 menot olivat asunto huomioiden 25 000 euroa, niin 2022 menot saisivat olla vaikka 36 000 euroa. Jos gradu saadaan kasaan ja tilanne kehittyy odotettua paremmin niin että maailmanympärysmatka 2022-23 talvella jonkun ystävän kanssa olisi mahdollinen niin saa mennä kertaluontoisesti enemmänkin.

2022 lopussa

Jos noilla mennään ja markkinat jatkavat noususuhdanteessa, niin pidän varmaan 80% "sijoitusasteen" siten että osakesalkku olisi noin 280k vuoden lopussa, pelikassa 100k ja elinkustannuksiin varattuna 30k puskurikassa. Noiden lisäksi on toki 50k+ edestä noita keräilykortteja, joista haluaisin kyllä lähinnä johonkin järkevään hintaan eroon koska ne vievät turhan paljon tilaa.

Blogin tavoite on toki karannut niin paljon käsistä että tarvittaisiin jotain binkkiä. Mutta voihan sellainen helposti tulla, kun pelataan slotteja ja turnauspokeria isoilla panoksilla. Toki riskisempi ja vielä epätodennäköisempi mahdollisuus olisi osakkeita koetteleva syvä talouskriisi jossa menestyttäisiin erinomaisesti ja joka elpyisi 2023 loppuun mennessä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 3.1.2022 03.49

Oli vielä hieman kalliilla (yli 8 eurolla) ostettuja Citykaneja pääsalkussa, niin myin ne nyt pieneen nousuun pois: 700 kpl á 7,155 (jäljellä AOT 4100 kpl / OST 3500 kpl). Seuraavat onkin 5,xx joten vältellään varmaan kauppaa pääsalkussa viimeiseen asti. 

On niin reippaassa ylipainossa edelleen ja sen verran markkina vielä pyörimässä että vaikka on melko todennäköisesti liian aikainen myynti niin onpahan henkisesti varaa ostaa ammus jos taas sukeltaa 6,70 alle.

Lehto aika hyvässä nousussa. Kun lafkan marketcap on luokkaa 70M ja pääomistajan taskuissa merkittävä osa omistuksista, niin jo miltsin vaihdolla saa melkoiset swingit vuoden lopussa ja vuoden alussa. Alun perin oli idea ostaa 8000-10000 kpl jos kurssi menee 0,60 tasolle, mutta varmaan ihan hyvä ettei ostoja täysin tullut hylättyä. Toki tonttiin tämä helposti vieläkin menee, ajatuksena olisi ~1,40 tasoilla keventää pois viime keväänä ostetut.

Unirytmit heiluu, ja kun heräsin randomiin uudenvuodenraketin räjäytykseen eilen aamulla niin päätin vetää pokerit. Isommat pelit kuin aikoihin ja jäi ihan hyvä fiilis: keskittyminen herpaantui välillä vähän, mutta ei missään vaiheessa täysin ja peli sujui kokonaisuutena aika hyvin. Isommat osumat jäivät puuttumaan, mutta yksi 2. sija pelasti päivän hyvin voitolle. Toivotaan, että nykyinen tilanne parantaa keskittymistä ja nämä hetkelliset uniongelmat poistuvat (johtuvat suurelta osin ulkoisista tekijöistä, pitää koittaa osata ottaa omaa tilaa ja laittaa rajat).

Näytä koko viesti