Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 18.11.2022 01.35

Kannattaa varoa noiden shorttien kanssa, ja mitä Teslaan tai SpaceX tulee niin konservatiivisten johtajien ja muiden kanssa se ei olisi selvinnyt edes kehtoa pidemmälle.

En ole mikään Musk-, tai suuri Tesla-fani, mutta varoisin silti olemaan myöskään Musk-vihaaja joka oikeasti laittaa lähtökohtaisesti -EV-peliin (jota shorttaus on) rahansa häntä vastaan.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 - 9.11.2022 08.42

Puolueitahan jenkeissä riittää. Mutta vaalijärjestelmä käytännössä pakottaa kaksipuoluejärjestelmään.

Vain muutamassa osavaltiossa on esimerkiksi presidentinvaaleissa mitenkään suhteellinen vaalitapa. Muuten se on winner-takes-it-all.

Näytä koko viesti
Twitter - 6.11.2022 05.20

Kovasta kritiikistä huolimatta huomauttaisin että ei tuo aiempi Twitterin johto onnistunut tekemään firmasta menestystarinaa. Pikemminkin päin vastoin, ja pelastukseksi tuli Muskin harkitsematon ostotarjous.

Musk voi hyvin epäonnistua Twitterin monetisoinnissa, mutta ideana siirtyminen monikanavaiseen tulonhallintaan minkä osa tuo "Twitch Blue" on ja läskien leikkaaminen helvettiin firmasta on mielestäni ihan järkevä lähestymistapa. Toteutus näyttää siltä kuten Muskilla aina: lätkäise munakenno seinään ja koita siivilän avulla saada kelvollinen tulos eli toimi ensin ja mieti sitten.

Näytä koko viesti
Fondia - 27.10.2022 06.42

Erinomainen tulos odotuksiin nähden, mutta käänteen pitää jatkua että voi Fondian tulokseen olla tyytyväinen.

Liikevaihto jos kasvaa tätä vauhtia ja kulut saadaan pidettyä kurissa niin vuoden päästä Fondian tarina alkaa taas olla raiteillaan ja arvostus eri luokkaa.

Pysyttelen isohkon Fondia-possani päällä ainakin toistaiseksi.

Näytä koko viesti
Kamux - 13.10.2022 11.41

Saksalla en kyllä näkisi mitään muuta potentiaalisesti positiivista virkaa Kamuxille kuin käytettyjen autojen osto halvalla sieltä ja raahaaminen tänne Pohjolaan. Muuten kannattaa toiminta pitää siellä minimissä.

Itse vielä ulkona (enkä reissun aikana ole ostamassa, ehkä vähän houkuttaisi myytyäni negariin). Toiminnan katteet on muuten sen verran ohuet että tulos voi heilahtaa reippaasti suuntaan tai toiseen helposti. 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 1.10.2022 05.08

Nyt lienee parempi hetki sijoittaa Coeusin rahastoon kun rahaston aloittaessa, kun tuotto-odotukseen perustuvaa lisäkulua ei ole hetkeen tulossa ellei rahasto raketoi. Näin siis jos uskoo salkunhoitajien tuomaan lisäarvoon.

Muuten en ota kantaa, mutta jos minulla olisi sijoitukset pääosin rahastoissa ja ETF:ssa niin voisin hyvin harkita tässä Coeusiin kyytiin hyppäämistä jollain osuudella sijoituksista.

Näytä koko viesti
Nordea - 30.9.2022 12.43

EU:n tuntien voi tulla vaikka joku windfall-viritys asiansa hoitaneille pankeille joiden tuotoilla sitten rahoitetaan noita banaanivaltioita tai ainakin niiden pankkeja.

Mutta kyllä monet pankit yleisesti ottaen kovasti houkuttelevat tässä korkoympäristössä ja nykyisillä arvostuksilla.

Näytä koko viesti
Fortum - 23.9.2022 12.36

Niistä relevanteista ja kestävästi toimivista sähköfirmoista jotka haluavat suojata määräaikaiset myyntinsä. Tai vastaavasti firmoista jotka kuluttavat toiminnassaan paljon sähköä ja eivät halua ottaa kauheata riskiä sähkönhintojen noususta tai jopa saatavuuden vaarantumisesta.

Suojaukset purkautuvat ajanmyötä ja nyt normaalihintaiset suojaukset ovat "kalliita" verrattuna vaikka vuodentakaisiin.

Näytä koko viesti
Fortum - 22.9.2022 10.52

Erinomainen nosto tuo Phoebuksen teksti. Itse en ole ihan yhtä positiivinen Fortumin "aidosta" arvosta, mutta potentiaalinen keskipitkän tähtäimen kurssiajuri ylöspäin on sähkön hinta, joka heijastuu pitkällä tähtäimellä kun halvalla tehdyt suojaukset vähitellen purkautuvat ja korvautuvat nyt tehtävillä kalliimmilla suojauksilla. En siis pidä 20+ euron osakehintaa mitenkään mahdottomana lähitulevaisuudessa.

Oma ajatukseni on ollut myydä 300 osaketta nyt 15 eurosta ylöspäin euron nousuihin, tällä tahdilla salkku olisi tyhjä 19 eurossa. Totta puhuen tuo varmaan nopeutuu, jos laitan salkkua lihoiksi (pienentääkseni osakepainoa).

Näytä koko viesti
Fortum - 21.9.2022 10.04

randomfullet kirjoitti:

Onnittelut Farseer hienosta Fortumin pohjaonginnasta.

Itsellä nämä jäi "liian iso riski" kategoriaan vaikka 9,20 eurolla varmaan jo riskiäkin oli pitkässä juoksussa painettu alas ihan mukavasti.

Kiitos, mutta valitettavasti vedin Akimaisesti vähennyksiä nouseviin (ja lisäyksiä laskeviin) eikä ole kuin vähän yli puolet maksipositiosta jäljellä. 1800 osaketta on kuitenkin parempi kuin ei mitään ja ihan ok short term voitto tästä tulee.

Odottelin kuhnurointia ja kurssin heilumista, en sitä että Fortum antautuu näin nopeasti odotettuihin ehtoihin (tulos on tismalleen se mitä base-skenaariossa hyvän aikaa odotin, tuo 1,70 euron osakehinta tuli siitä aiemmasta annista).

Näytä koko viesti