Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 26.7.2021 07.48

Lomailua vähän haittaa toissayönä alkanut kihtikohtaus, mutta hopeareunana siiven ympärillä napsui vähän edellistä pienempi osuma samasta slotista (2000x). 

Nordea kävi kolkuttelemassa kymppiä, joka oli alun perin kevennyskohde (tai oikeastaan 9,80). Taidan kuitenkin jättää vielä salkkuun, koska Q2 oli niin vahva tulos + en ole ollenkaan varma pitäisikö ennen Nordean ulosheittoa heittää ainoa toinen pankkisijoituskohde Aktia pois. Tässä on kans se, että salkku on nettovelaton ja kuumottelusta huolimatta en ole käteistä "pursuavalta" (20k+) käyttötililtä siirrellyt lisää massia osakkeisiin.

Cityconin lisäystä OST:lle jossain kohtaa mietin, jolloin olisi helppo pieneen nousuun keventää sitä pääsalkusta niin että se tarpeen tullen täyttäisi kultaluoton ehdot.

Foodora aloitti muuten ruoan kotiinkuljetukset: alle 30 min suoraan ovelle ruokaostokset hintaan joka on samalla tasolla tai vähän alempana kuin jossain K-marketissa. Nyt kun on ilmaiset kotiinkuljetukset ja kympin minimitilaus niin ainakin itsellä taistelee osin sekä kaupassa käymistä että Citymarketin kotiinkuljetusta vastaan mutta tekee tuon pyöritys Foodoralle toki nyt tappiota.

Näytä koko viesti
Ostetaan/myydään listaamattomia yhtiöitä - 13.7.2021 07.39

Hyvä aloitus! Vielä kun saataisiin "listaamattomat for dummies"-blogi Pyysingiltä, niin voisi olla ihan hyvä startti. Toki voi olla että Sijoitustiedon käyttäjäpooli on tähän liian pieni, mutta ei se kokeilemista estä.

Pitää tarkemmin tutustua noiden GWS / Finda-akselin valueosakkeisiin paremmalla ajalla, mutta 16 kpl Eckeröä voi tarjota tänne jos sopuhintaan saa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.7.2021 03.29

Pörssi rullaa ihan mukavasti (vissiin +6k päivityksestä), ja grindauskin sai hyvän semipäätöksen millä rahoitetaan kesäloma ja varmaan gradupuristuskin syyslomineen. Sen verran uppia että ~400k ollaan nyt nettona, jos sujuvasti unohdetaan piilevä verovelka sijoituksissa.

En usko että näitä enää ensi viikolla tulee, mutta oon nyt painanut koska niin massiivinen value. Kans EM-kisat päättyvät, joten tuskin tarvitsee hunttailla ylihyviä vetopromoja.

Lomaakin on vietetty, mutta reissuun ei ole vielä tullut lähdettyä. Autottomana Suomessa on kyllä kesälomareissujen osalta aika orpo olo, kun kaverit on joko töissä, ja/tai hoitamassa lapsia. Ei sinänsä, pääkaupunkiseudullakin on kivoja mestoja jos saa jonkun kaverin houkuteltua mukaan pussilonkerolle.

 

 

Näytä koko viesti
Velkaa ei tarvitse pelätä – mutta kunnioittaa pitäisi - 4.7.2021 09.22

Ei velkaa kannata ottaa ja limiittejä pitää tapissa koko ajan. Pörssin nykyisellä arvostustasolla ei kauheasti hotsita vivuttaa.

Mutta nuo limiitit + likvidit on syytä hoitaa kuntoon hyvän sään aikana kun niille ei vielä ole tarvetta, jotta niitä voi sitten käyttää kun sellainen spotti tulee että laatukamaa saa halvalla. Tai saa 1,07 kerrointa tapahtumalle joka tapahtuu kerran kerrasta, voitonmaksun ajankohdan ollessa epävarma.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 28.6.2021 12.49

Annista saadut Puuilot myyty 64 kpl á 7,645.

Muuten tosin runnataan huonosti. Mutta lomaillaan nyt, kelit vähän viilenivät niin kotonakaan ei ole niin tuskallisen kuuma.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 25.6.2021 05.40

Alkuvuosi 2021 pakettiin

Näin juhannusaattona mitäpä muuta sitä tekisikään kuin olisi koneella ja kirjoittaisi blogia.

Sijoituksilla meni ihan hyvin, vaikka ensimmäisten parin kuukauden jälkeen salkun tahti hyytyi:

Ei noista paljoa lisättävää, aika mietoja liikkeitä on tullut tehtyä ja pääosin pysyttyä "arvo-osakkeissa", eli pieni P/E (tai joissain firmoissa P/B) etenkin suhteessa tähän markkinaan on pääosin poikaa. Ehkä Fondia isoimpana poikkeuksena nyt uudemmista, mutta defensiivinen potentiaalisella upsidella ja rajatulla downsidella. 

Noista toki pitää ottaa verot pois, jossain kohtaa. Lisäksi toki tulee "asumisetua" kämpästä ja muutkin pienemmät sijoitukset porskuttaa. Ehkä +25k€ voisi olla lähellä totuutta nettona. Nousumarkkinassa on toki helppo nousta ja keskimäärin voisi ehkä 20% verollisen tuoton sijasta odottaa 5% tuottoa puolelta vuodelta.

Pelit menivät tuloksellisesti puihin, vaikka valueta on ollut välillä tarjolla ihan poskettomasti. Viimeisen viikon aikana on esimerkiksi tullut neljä 500 euron bonusta yhdeltä saitilta (päässyt vissiin paistiklubiin) joiden value on luokkaa 400 euroa. Toki käynyt huonot eli kuoppaa, joten niitä saadaan jatkossakin. Kaikki isot shotit puihin (pääosin kasino-, mutta myös vetorintamalla), pokeria olen pelannut todella vähän. +5,5k€ kassut, +4,5k€ vedot mitkä menivät muuten ihan jees ja pokerit breikissä.

Kokonaisuutena on tullut jotain 6k€/kk siis, mikä jees. Ylituotot sijoituksissa kompensoivat alituotot peleissä (lähinnä kassuissa). Kulut ovat myös tavallista matalammat - asuntokulujen lisäksi on mennyt noin kilo kuussa nyt korona-aikana.

Sen sijaan kaksi päätavoitetta puihin: gradu ei edennyt ollenkaan, eikä painonpudotuskaan. Paitsi pari kiloa lähti kävellessä, mutta ne on joko tulleet lihaksena tai turvotuksena viimeisen viikon aikana takaisin. Antaisin ehkä 0,2 pistettä painonhallinnasta, kymmenys siitä ettei korona-aikana paino noussut ja toinen tästä viimeisen 4 viikon 350k askeleen kävelystä. 1 piste kyllä hyvästä tekemisestä peli- ja ok-tekemisestä sijoituspuolella. Sanoisin että vaalit (enemmän tuolla poliittisessa blogissa) on 0,3 pisteen arvoinen suoritus, eli 75% (1,5/2) suoritus keväästä vaikka itse tavoitteet menivätkin puluille.

Tulevaisuus on edelleen aika hämärän peitossa, mutta jos kunnon blokkeja ei tule niin varmaan tuon suunnitelman mukaan mennään... rollit ei ihan ole tuota 400k, mutta aika lähellä: https://www.sijoitustieto.fi/comment/19809#comment-19809

Tosin "päivätyön" korvannee kassujen ja vetojen painaminen - vähän nimittäin vaikuttaa siltä että freelancer- tai osa-aikahommien etsiminen on tuntipalkaltaan aika heikkoa hommaa.

Nyt juhannuksen viettoon ja lomalle, takaisin sorvin ääreen tosissaan aikaisintaan elokuun puolivälissä. Syys-lokakuuksi suunnitelmissa vuokrata toimisto tuota ikuisuusprojekti gradua varten, koska kotona ei siihen pysty keskittymään. Voi vinkata, saattaa olla että koitan saada jonkun toisen gradun tai vastaavan väsääjän kimppaan.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 24.6.2021 05.12

Annin Spinnovat myyty 50 kpl á 9,76. On kyl kuuma muutenkin kuin kelien puolesta.

Puuilo saa jäädä toistaiseksi. Semihintavaa, mutta ehkä ennemmin lähtee ylös kuin alas +10% ekasta päivästä.

Kesälomamoodissa alkaa olla ja aivot sulaa, tosin grindaan vielä. Suunnitelmissa olisi jonkinlainen puolivuotispostaus, mutta katsotaan - jos en saa huomenna kasaan ennen juhannusjuhlia niin voi jäädä kokonaan tai elo-syyskuulle.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 18.6.2021 03.25

Hirveä väsymys ollut koko viikon. Todennäköisesti yhdistelmä vaaliväsymystä (ja kevät on ollut kans aika raskas) ja näitä kuumia kelejä. Pitää silti siivoilla noita mainoksia + kaverit on ollut helpompi houkutella nyt lenkeille.

Merkkasin sen enempää tutustumatta minimit Puuiloa ja Spinnovaa muiden perässä (OST:lle, sinne 500 lisää niin molempiin riittää). Todennäköisesti pikavoittoa hakusessa, listautumismarkkina on nyt superkuuma (tosin Spinnovan voisi jättää arpalapuksi).

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 14.6.2021 02.24

65 ääntä.

Toki tulos oli pettymys (ei paikkaa valtuustossa ja tuskin lautakunnassa), mutta ainakin kampanja on ohi + uutena espoolaisena ja pienellä kampanjalla tuollainen äänimäärä on silti hieno. Taloudellisesti meni kampanjaan rahaa noin 600 euroa ja jäi lomalle rahaa paljon enemmän. Ehkä valuet saadaan kun joku valittu lähtee ajamaan vessoja Rantaraitille ja ilta-aukioloa viereiseen uimahalliin (minkä pitäisi olla no-brainer).

Ensi viikko siivotaan mainoksia, mutta muuten suunta on lomalle. Salkku selviytynee kesästä ilman suurta huolehtimista, ja vetosaiteilta löytynee pari kiloa kotiutettavaa lomakuluihin. Anteja löytyisi, Puuilo on lähinnä mietinnässä pikavoiton ohella kun osakkeen arvostus on aika arveluttava mutta overall toki osakekurssien arvostus kyllä arveluttaa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.6.2021 04.14

Esitteet saatiin jaettua perjantai-iltaan mennessä. Tai noin 25 jäi reppuun, kun nappasin bussin eikä tehnyt mieli jäädä puoleksi tunniksi odottelemaan - voihan sitä vielä tänään käydä torilla markkinoimassa (not).

Noita lukuja ei ole enää tulossa. Tuollaiset avg. 25k askeleen lenkit kyllä pehmittävät aivot (etenkin jos pitää jakaa / liimata jotain jonnekin), mutta tulipa testattua. Onnistuu siis vielä, ja jalatkin ovat hyvässä hapessa. Hiki säästää vaalibudjettia, mutta toisaalta se on upotettu sitten some-mainontaan jonka tehosta ei ole minulla mitään hajua.

Sunnuntaina jännitetään tuloksia. Viikonloppuna jotain pientä netti/sissimarkkinointia, mutta 98% kampanjasta oli tässä. Katsotaan mihin se riittää, todennäköisyydet valitsemiseen ovat selvästi alle 50% (veikkaisin 20% luokkaa), mutta täysin mahdotonta sanoa tässä kohtaa.

Itse vaalien tuloskin on paljon suuremman sumun peitossa kun yleensä, mutta vähän spekulointia:

Näyttää siltä että Keskusta pystyy estämään täydellisen haaksirikon. Todennäköisyyksien valossa Kokoomus valitettavasti pysyisi suurimpana PS edellä. Toivottavasti demarit sentään romahtavat Marinin aamiaisten ja karmean politiikkansa myötä mahdollisimman lähelle Keskustaa. Vihreät toivottavasti tekevät saman Vasemmistoliiton kanssa ja menevät alle 10% lukuihin kun Sinnemäen sekoilutkin lopulta paljastuivat ennen vaalipäivää.

Kuntatasolla Keskusta ja PS todennäköisesti nousevat valtuutettujen määrässä suurimmiksi puolueiksi. Kokoomus säilyttää asemansa suurimmissa kaupungeissa, toivottavasti Vihreät ottavat turpiin niin että tuntuu. Liike Nyt voi kyllä tarjota karvasta kalkkia (ja toivottavasti niin tekeekin) demari-Orpon joukoille.

Näytä koko viesti