Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 12.10.2021 12.28

Tappion kanssa samoilla linjoilla. Riippuu iän lisäksi tosin myös varallisuudesta ja uskallan väittää että keskimäärin myös sukupuolesta.

Nuorena kun rahaa oli käytössä vähän niin hintavertailuja ja pohdintaa tuli tehtyä paljon enemmän. Vieläkin tulee kalliimmissa hankinnoissa lähes poikkeuksetta tarkastettua hinnat jos ei muuten niin nopeasti googlella, mutta en lähde siihen kummemmin panostamaan.

Nettiostoksissa itseäni tosin houkuttaa helppous ja jos sieltä saa tutun ja hyväksi koetun tuotteen halvemmalla niin ostan toki sieltä. 

Tyrkyttävät ja iholle tulevat myyjät ovat edelleen syvältä, mutta (nykyään) silloin kun on jotain etsimässä niin onhan se hyvä että on joku jolta kysyä. Ja tosiaan pystyy suosittelemaan jotain sopivaa, jolloin turhat sovitukset jäävät mahdollisimman vähälle.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.10.2021 11.48

Höh, kalliit hömppäsarjat kun missasin parhaat Inderes-myyntisaumat. Inderesit myin nyt pois 45,225 (15 kpl) ja otin paskafirmaa eli Lehtoa sisään 2500 kpl á 1,22 (nyt 4500 kpl AOT / 2500 kpl OST).

Oli tarkoitus ostaa firman alittaessa 100M MCAP, mutta otetaan lisää hieman kalliimmalla kun geelitukat lähtivät lisäämispuolelle siinä. SRV:ta mietin kanssa, mutta jotenkin mulla on parempi usko Lehtoon ja sen talous on paremmalla pohjalla -> parempi diili kuin hajauttaa.

Näytä koko viesti
Citycon - 9.10.2021 09.47

Kauppalehden vastaava uutinen: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/e855e29a-29c5-4bee-a8fe-f12615d7ae3c?

Ei tosin suurelta osin koske Cityconia, ainoastaan Iso Omena on mukana (18/220 tyhjillään). Myyrmannia, Columbusta ja Pikkulaivaa ei ole mukana. Ja kun huomioi että Isossa Omenassa on paljon julkisia palveluita ja muita tiloja niin todennäköisesti pärjää suhteessa paremmin kuin pelkkiin liiketiloihin keskittyvät keskukset.

Vertailussa huonoiten menestyvillä tyhjillään paljon enemmän (Redi 83/205, Forum 45/145, Citycenter 20/96, Skanssi 17/78 ja Kluuvi 11/36). Selkeästi keskusta kärsinyt eniten, Kamppi tosin pärjää (4/120). Monet ytimen ulkopuolella käytännössä täynnä.

Summa summarum: näyttää erittäin rajatulla tiedolla suhteellisen hyvältä Cityconin kannalta kun keskukset eivät ole Helsingin keskustassa. Kaari esimerkiksi käytännön täynnä mikä on Myyrmannin vieressä.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 8.10.2021 04.09

Finanssialakin on herännyt kritisoimaan tätä järjetöntä uudistusta.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008312011.html

"Hallituksen esitys sisältää useita toimia peliongelmien hillitsemiseen, ja näitä toimia on syytä kartoittaa entistä laajemmin. Esimerkiksi peliautomaattien saatavuutta on huomattavasti helpompi rajoittaa kuin uhkapelisivustojen, varsinkin kun näyttöä uhkapelaamisen maksuliikenne-estojen tehokkuudesta ei ole."

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.10.2021 02.23

PikkuPro kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Samalla ostin Roviota 500 kpl á 5,93. Nettokassa huomioiden firman hinta noin 300M€ ja tekee ~30M€ tulosta vuodessa. Ei seksikäs ja tulos toki laskee jos feilataan

 

surprise Mun oldtimer/toinen jalka haudassa pelikirjalla Rovio/pelifirmat on kyllä vielä seksikästä päätyä. Mut kai aika kiihtyy vaan, ei pysy vanha perässä.

Pelifirmat kokonaisuutena toki. Mutta sanoisin että pelifirmojen maailmassa Rovio on se tylsä mummo-osake, joka ainakin mielikuvissa nojaa pelkästään yli kymmenen vuotta vanhaan peliin ja jolta kukaan ei tunnu odottavan merkittävää kasvua mutta joka tekee silti tasaisen oloista tulosta. Itse tosin näen hyvää potentiaalia siellä.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.10.2021 10.55

Ostin nyt vielä TietoEVRYakin 125 kpl á 26,08 (löytyy nyt 225 kpl). Hölmönä tekosyynä että tuo Rovio-kämmin takia Cityconin osuus päätilillä jäi isommaksi kuin suunniteltu ja on juuri 20% rajalla.

Tosin tarkoitus olikin ostaa tuota halvemmalla, jos kurssi tulee alas. Vähän tuo ehti elpymään, mutta ei tuo kallista ole.

Olen varmaan lukenut liikaa PikkuPron blogia.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.10.2021 10.45

Latasin nyt OST cappiin (se on itse asiassa tappiolla, kun perustettu tänä vuonna huipuissa). Alkuperäinen ideahan oli ostella sinne osakkeita kuopasta, mutta koronakuopasta viisastuneena A) en tiedä milloin ollaan kuopan pohjalla ja B) vaatisi aika isoja palleja tuupata kun ollaan varmasti valmiiksi vivulla sinne mitään.

Citycon on minustakin alihinnoiteltu, joten käytetään palleja nyt kun vipua ei ole juurikaan kun mielestäni on ihan sopiva paikka. Jos menee romahtamaan niin suljetaan sitten tili ja hyödynnetään verovähennykset.

2700 kpl Cityconia ostettu á 6,87 OST:lle, samalla myin päätililtä 800 kpl á 6,875 (nyt 4800 kpl AOT / OST 3500 kpl). Veivausmyynti sen takia, että oli yli 20% osuus AOT salkusta mikä vivun takeena.

Samalla ostin Roviota 500 kpl á 5,93. Nettokassa huomioiden firman hinta noin 300M€ ja tekee ~30M€ tulosta vuodessa. Ei seksikäs ja tulos toki laskee jos feilataan, mutta minusta paras pelifirma tutkimistani nykyisillä kurssitasoilla. Piti mennä AOT, menikin OST. Vittu mikä moka.

Tarkoitus on jatkossa pitää AOT hyvin hajautettuna, ihan jo Superluoton takia. Muuvit voi sit vetää tarvittaessa OST:lla. Itse asiassa ennen tätä päivää kaikkia arvo-osuustilin osakkeita Cityconia lukuun ottamatta (jota oli 22,5%) oli alle 10% (Teliaa ja Ilkkaa 9,9% kumpaakin).

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.10.2021 12.11

Mennään nyt tällä, eli odotetaan tuota lyhytterapiaa ja katsotaan miten se toimii.

Voihan sekin riittää tai jos ei niin ehkä kyseinen terapeutti osata suositella hyvää kollegaa jatkoon. Pidempi reissu ei onnistuisi tuon kanssa, mutta jotain pienempiä reissuja (kotimaassa tai lähimaissa) harkinnassa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.10.2021 10.51

Joo, en minä mitään avausrangejen hiojaa ole hakemassa. Ei vain houkuta etsiä terapeuttia vain todetakseni että on joku entinen työterveydenhuollon ruoska ja jonka mielestä vain laiskiainen herää aamukuuden jälkeen. Tai toisaalta joku kristallihippi, jolle menestys on kirosana. Huonot kokemukset terveydenhuollon puolelta opettavat olemaan (välillä liiankin) kriittinen.

Noh, joka tapauksessa tänään oli soittoaika (piti olla videoaika, mutta lähin olisi ollut parin viikon päässä), veriarvot kunnossa ja lääkärikin siirtyi fyysisten oireiden etsinnästä vähitellen hoitamaan juuriongelmaa. Tuplataan lääkitys kun ei ole aiheuttanut sivuvaikutuksia (tarjosi myös toista toisen lääkärin ehdottamaa, mutta muistelisin että 2006-2008 jossai välissä kokeillut eikä silloin ollut mistään hyviä kokemuksia) ja keskustelun jälkeen laittoi lähetteen YTHS:n lyhytterapiaan.

Tarjolla olisi ollut nettiterapiaa (juu ei) ja psykoterapiaa KELAn tuella, mikä oli toinen vaihtoehto. Sanoi kuitenkin että hyvät psykoterapeutit ovat nyt kiven alla, hinnat nousseet ja siitä huolimatta kuulemma jotkin hänen hoidossaan olevat opiskelijat ovat lähettäneet 50 sähköpostia saamatta hoitokosketusta. Jätetään rumba toistaiseksi väliin ja kokeillaan tämä (vissiin 8-10 käynnin) lyhytterapia, vaikka sinnekin oli pari kuukautta jonoa (sain ajan 1,5kk päähän, toki nihkeä aamuaika).

Jos sitä huomenna uimaan. Viime yö meni taas roskaviihteen parissa, ja unirytmi heiluu (ja antaa heilua). Kakskymppisenä tässä ei olisi ollut mitään kiirettä ja ongelmaa, olisi voinut vain olla tekemättä mitään. Nyt pitää vähän edes yrittää sitä että takapakkia fyysisesti pitäisi välttää ettei pääse koko korttipakka leviämään käsiin. Vitun gradu ja kaikki muu on jo levinnyt, mut uimisessa ei tarvitse aivoja.

Ostojen shortlistilla ollut Vincit muuten laukkasi (oli 7,5 kurssihälytys). Noh, ehkä näissä ei nyt ole sellainen kiire. Rovio on toinen niistä pohdituista mitä en vielä omista. Omistetuista vähemmän yllättäen Fondia, Citycon ja Ilkka sekä arpana Lehto voisi olla kiinnostavia lisäyksiä laskeneisiin hintoihin, mutta priorisoisin ehkä salkun omistuspohjan leventämisen.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 4.10.2021 10.58

100 kpl Inderesia merkitty. Ei mitään suurta visiota, katsotaan mitä tulee ja mihin kurssi menee. Hyvä yhtiö, hinnoittelu toki hieman suolainen.

Muuten on mennyt syksy aika päin persettä. Jonkinlainen yhdistelmä masennusta ja ahdistusta ovat pääosin dominoivia olotiloja. Eikä syksykään (inhokkivuodenaikani) auta yhtään: kylmää, kosteata ja pimeätä. Olen kyl koittanut: kaveri(e)n kanssa ollaan käyty leffassa, useita kertoja uimassa, kellunta-allasta on taas kokeiltu ja YTHS:n kanssa on koitettu edetä. Ei vain tunnu etenevän etenkään tuo viimeinen. Vapaita aikoja ei juuri ole ja yksittäinen 30 min videoistunto ei oikein toimi, ainakaan nykyisen lääkärin kanssa.

Muistelisin jossain foorumeilla (joko täällä tai pokerisivujen / tiedon puolella) tai naamakirjan puolella että joku olisi maininnut jonkun pokerinpelaajiin "erikoistuneen" psykologin Helsingistä. Olisiko kenelläkään tietoa / muistikuvaa? Terapia on tosiaan mielessä ja olisi hyvä, että vastapuoli ymmärtäisi jotain aiheesta + sen haasteista eikä koittaisi sorvata pakolla 8-16 työrytmiin.

Ei salkullakaan ole hyvin mennyt. Ostopaikkoja olisi nyt hieman tarjolla, katsotaan jos jotain hankkisi. Mielekäs puuhailu auttaa ajattelemaan muuta.

Joku varmasti sanoo että "nyt tietokone ja sijoitukset pois + lepoa" mutta pelkkä lepo ilman järkevää tekemistä ei tässä oikein toimi kun se menee sitten joko masenteluksi tai ryyppäämiseksi JA masenteluksi. Kesällä lepopuolta jo kokeiltiin ihan riittävästi - kunhan unta saa mukavat 9-10 tuntia päivässä niin pitää koittaa olla edes vähän aktiivinen muuten.

Näytä koko viesti