Olet täällä

Scandic Hotels Group - 8.4.2020 02.40

Seuraan mielenkiinnolla keskustelua jos sitä tulee. Oli yksi firma jonka kurssiromahdus pisti silmään, mutta ei ole ollut aikaa tutustua firmaan ja etenkin sen taloudelliseen kestokykyyn tarkemmin. Ei ole siis omistusta.

Jonkin verran se on toki elpynyt muun pörssin joukossa -80% luvuista.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 2.4.2020 01.13

Lisäsin 900 kpl Cityconia á 5,59 nyt on 3500 kpl.. Pääperusteet pääomistajan lisäostot enkä usko että firma on mitenkään menossa nurin, potentiaalista upsidea on hinnassa paljon kun P/B on 0,42: https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/osakkeet/citycon?page=9#comment-36363

Mainittakoon vielä että veronpalautusta on tulossa. Ennen vähennyksiä jo melkein 1,5 kiloa, eli kun koitetaan puolittaista työhuonevähennystä ja läppäristä puolikasta vähentää niin elokuussa on tulossa siitä vähän takaisin. Viime vuosihan oli hyvä, mutta Lehto-tunkin realisoiminen ja ekojen kalliiden Nordeoiden myyminen fi-fo-periaatteella tuossa on takana.

Näytä koko viesti
Citycon - 2.4.2020 11.04

Katzman on nyt ostanut ilmoitusten mukaan 17.3 alkaen yhteensä about 436k osaketta eli noin 0,25% osakekannasta. Lähes kaikki alle 6 euron hintaan, pari ostoa 6,01 ja 6,02 eurolla. 

48,6% ilmoittaa Cityconin omistajasivu 31.3 hänen omistamiensa (Gazit Globe Ltd:n) omistamien osakkeiden määräksi. Outoa, koska sama 48,6% oli myös 31.12 omistetuiksi ilmoitettujen osakkeiden määrä.

2M osaketta on kuitenkin vähentynyt Gazit Globe Ltd:n suoraan omistamasta osakekannasta ja siellä enää muruset jäljellä. Onkohan tässä nyt veivattu jotain vai ovatkohan sivut vain "muutaman promillen" väärässä / Gazitin omistusten määrää ei ole päivitetty?

Tekisi mieli ostaa lisää, kun pääomistaja vaikuttaisi tankkaavan innolla. Vaikka Ison Omenan kaupat olivatkin eilen kuuden jälkeen pääosin kiinni. Olisikohan Katzmanilla rahkeita ostaa tarvittaessa koko pytinki kuuden euron osakehinnoilla, jos mentäisiin vielä alas? En myisi, mutta vähentäisihän se markkinoilla olevaa heikkohermoista omistusta.

Näytä koko viesti
Nordea - 1.4.2020 12.17

Myös Ålandsbanken lykkäsi osingonmaksua, eli taitaa koko kotimainen pankkisektori noudattaa nyt EKP:n toivetta siirtää osingonmaksu aikaisintaan lokakuun jälkeiselle ajalle. Ei hyvällä ainakaan katsota jos lipsutaan nyt linjasta.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 1.4.2020 11.54

Joo, itekin videopalveluissa teen tuota, tilaan (tarjouksella jos mahdollista) ja perun heti jos mahdollista. Viimeksi Ruudun kohdalla oli joku 2kk 1kk hinnalla minkä otin koska nyt on tylsää ja tosiaan pidän yleensä yhtä videopalvelua (+ Amazonia) vain maksullisesti käytössä. Nyt vähän poikkeustilanne koska niin tylsää, joten on jopa kaksi maksullista videopalvelua käytössä.

Spotifyn ja Amazon Primen tapaukset ovat poikkeuksia: ensimmäistä käytän paljon (myös mobiililla) enkä halua vaihtaa musiikkisoftaa ja Amazon Primen kyljessä tulee Twitch Prime jota käytän myös paljon. Siellä ilmaistilaus jolla saa mainokset pois joka maksaisi joka tapauksessa saman verran. Aiemmin oli joku vuoden paketti edullisemmin Spotifyyn, mutta se ei ollut läheskään noin halpa ja aikoinaan Unlimited joka oli tuon 5€/kk.

Opiskelijaeduista tärkein itelle HSL:n alennus kausikortista. Mutta kun joukossa on 5% alennus K-kaupoista ja sitten näitä Spotify puoleen hintaan niin jo pelkästään noista "pakollisista" tulee lähes 50€/kk, muista alennuksista puhumattakaan. Jos ei mitään muuta hyötyä myöhemmin AMK opiskeluoikeuden palauttamisesta niin ainakin noi aidon hyödyntää vielä useamman vuoden ajan.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 1.4.2020 10.05

Ei aina kaikkea huomaa, vaikka hyvä tarjoushaukka olenkin.

Spotify Premium on mennyt normaalihinnalla hyvän aikaa, mutta opiskelija-alennuksella sen saa näköjään puoleen hintaan. Ainakin tulee 60 euroa säästöä seuraavan 12 kuukauden aikana.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 31.3.2020 01.07

Itse veikkaan että rytinää monien firmojen kohdalla tulee kun ensimmäisen neljänneksen luvut tulevat ja porukka tajuaa että lockdownit jotka ovat tuolloin vielä enemmän tai vähemmän päällä pistävät myös toisen neljänneksen ja koko vuoden luvut rumiksi.

Toisaalta defensiiviset firmat jotka pystyvät osoittamaan tuloksentekokykynsä säilyneen tai jopa parantuneen voivat silloin kompensoida nousemalla voimakkaasti, jolloin markkina kokonaisuudessaan ei voimakkaasti romahtaisi. Esimerkiksi reippaasti laskeneet teleoperaattorit ja pelifirmat jotka eivät nojaa liikaa vedonlyöntiin voivat silloin korjata todella kovaa ylöspäin.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 31.3.2020 12.54

Salkku vähän nousee markkinan mukana, ihan kivaa mutta nyt meni ostopaikat / fiilikset noista noin puolesta tusinasta osakkeesta (yksi on vielä tähtäimessä, mutta usko ei ole kauhean vahva ja näkyvyys heikko sekä likviditeetti olematon joten voi käydä tosi alhaalla) mitkä olivat tähtäimessä. Tein tässä kohtaa taktiset Koivistot eli jahkailin liikaa.

No, eipä tässä hätiä mitiä. Pistin tänään vikat Suomen superrahastot lunastukseen (3 kilon edestä, suurin osa oli jo aiemmin laitettu lihoiksi ennen koronaa) ja istuskellaan tässä nyt sitten katsellen ja nuuskien minne suunta menee. Fiilis on että nykyisten toimien purressakin alas tullaan vielä, mutta kuinka paljon ja missä kohtaa nähdään ne pitävät pohjat tulevat silloin vastaan on ihan kysymysmerkki. Ekan vuosineljänneksen tuloksia kun alkaa tulla pihalle niin ostopaikkoja joidenkin firmojen kohdalla varmasti tulee.

Muuten meh. Herkku-holi-dieetti on saanut painoa takaisin niin paljon että vaaka näytti taas 90 kg, stressit meni uuteen maksimiin: juuri kun aloin saada omaa päätä ja omia hommia vähän paremmalle tolalle niin porukka alkoi heittämään kapuloita rattaisiin eli liekkejä stressiin vkl (mm. sairasteleva äärimmäisen itsekeskeinen sukulainen päätti tehdä muidenkin olon kurjaksi). Parit kävelylenkit on heitetty, mikä ok.

Pokereissa pakka ollut kylmä ja itellä osin sen takia tosi ohut motivaatio pelata kun niin montaa rautaa tulessa vaikka onkin tosi hyvät pelit, kun pelaajia turnauksissa keskimäärin ainakin kaksi kertaa normaalia enemmän ja uudet pelaajat ovat vielä huonommasta päästä. Kassut sentään menee ihan jees. MTG-kortteja mennyt vähän lisää, aion tänään vetää vikat listalle mitä aion ja sen jälkeen tehdä vain ylläpitohommia. Ja opinnot. Niin mitkä opinnot? Pahalle näyttää se korttitalo. Huomenna Zoomin kautta seminaari, ja sitten olisi vajaat 3 viikkoa aikaa säveltää jotain omaan esitykseen jos nyt ainakin sen saisi alta pois.

Katsotaanpa mitä huhtikuu tuo. Lämpenevät kelit ainakin helpottavat itellä uloslähtöä. Olen itse sellainen vilukissa että alle 10 asteen kelit eivät nappaa ulkoiluun.

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 29.3.2020 02.29

Rahakirstu kirjoitti:

Vaalit ovat parhaillaan käynnissä kuudessa osuuskaupassa. Nyt äänestämään lisää vauhtia S-junaan!

Kommenteista löytyy isoja korkoja puolustavat ehdokkaat: https://www.rahakirstu.com/tienaa/osuuskauppojen-koroilla-rahoiksi/

 

Hyvä lähtökohta. Itsekin olen miettinyt miten mielekästä jos multiliittyjille ja maksimaalista osuuskorkoa ajaville (sekä hyvää taloudellista hallinnointitapaa edustaville) ehdokkaille olisi oma lista. 

Mutta aika heikosti löytyi infoa noista ehdokkaista muuten. Äänestän jatkossakin kepulaisia, koska huoltovarmuuden ja kotimaisen tuotannon edistäminen on minulle edelleen tärkeää SOK:n alaisen osuuskaupan vaaleissa eikä noista ehdokkaista löytänyt sellaista joka olisi myös noita asioita ajanut.

Näytä koko viesti
Helikopterirahalla hyperinflaatioon? - 28.3.2020 04.42

Varmasti estää mutta ei tuo toki ainoa keino olisi. Mutta ilman mitään tekoja mitkä antaisivat rahaa jossain muodossa suoraan terveille pk-yrityksille ja niiden yrittäjille niin sinänsä terveetkin firmat ajautuvat konkkaan helpommin. Kukaan ei halua riskeerata velkavankeutta, jos sille on vaihtoehto.

Tuo myös sanoisi toiminnan alasajoa harkitseville hallitukselta "rajoitimme rajusti liiketoimintaasi, mutta emme anna koko talouden ja kysynnän romahtaa ja tarjoamme nopeata perusturvaa edes hieman niin pitkään kuin kriisi jatkuu".

Toki merkittävin apu tuo olisi pienituloisille yleensä. Riskiryhmissä kuten 70+ ikäryhmässä ja toki myös lomautetuissa on paljon ihmisiä joille kympinkin kotiinkuljetuspalvelu kaupasta on liian kallista luksusta ja napataan ennemmin korona.

Näytä koko viesti