Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 26.1.2023 01.56

Itselle tämä +6% reaktio viime viikkojen rallattelun jälkeen aiheuttaa kyllä suuren houkutuksen kasvattaa omaa Tesla-shorttiani, rapsassahan ei oikeasti hirveästi hyvää olla, luvut vaan saatu näyttämään hetkellisesti kivalta fronttaamalla tuottoja ja minimoimalla poistot. Toki oma shorttipositio ei ole 'aivan' JR:n position kokoa.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 12.1.2023 12.07

JR kirjoitti:

Jos IB antaa mun käyttää noita dollareita mitä oon saanu lyhyeksmyynneistä nasdaq/SP500 (tai jopa yksittäisten yhtiöiden siellä) ostamiseen, niin se olis kyllä tosi mainio juttu. En oo hirveen innoissani sadoistatuhansista "tyhjänpanttina". Pitää tutkia mikä on mahdollista, kunhan on jotenkin aktiivisempi olo ja tyhjää aikaa.

Dollarit IB-tilillä maksaa about 3.8% korkoa tällä hetkellä, joten ei ne tyhjänpanttina ole :)

Mutta kyllä, voit käyttää niitä taaloja long-position avaamiseen, ostokohteesta riippuen buying power sitten laskee jonkin verran. IB ei anna sun tehdä ostosta, jos se laittaisi sut marginin turvamarginaalin alapuolelle.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.1.2023 12.07

jelly kirjoitti:

Tulokseen varmasti vaikuttaa mutta todennäköisesti näin iso alennus buustaa myyntiä. Teslan markkinoiden parhaimmat katteet antavat tilaa hintojen laskulle ja tätä komponenttia ei muilla valmistajilla ole käytössä. 

Niin, yhtäkkiä vain ne katteet eivät enää olekaan niin ihmeellisiä kun hintoja aletaan laskea. 40k auto, kate 25% -> COGS = 30k. Tesla laskee 10% auton hintaa -> 36k. Kate nyt 16.7%. Autoja pitää myydä 50% enemmän kuin ennen että tulos pysyy edes samalla tasolla. (Mainittakoon, että Model 3, Teslan halvin malli Kiinassa, joutui pudottaamaan hintaansa vieläkin enemmän, kokonaiset 13.5%. Model Y pudotti hintaa 10%.)

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.1.2023 06.22

MateInFinland kirjoitti:

Ihan mielenkiinnosta kysäisen. Onko Exel ainoa listattu yhtiö jossa omistat enemmän kuin yksikään hallituksen jäsen/johtoryhmäläinen?  Viimeisen listauksen mukaan, nyt tilanne voi olla ihan toinen jo😁. Tuli mieleen kun katsoin omistajalistaa ja pähkäilin johdon ja hallituksen sitoutumista yhtiön kehitykseen. 

Stockmannissa taitaa johtoryhmän osakepotti olla niin minimaalin, että moni täällä foorumilla (käsittääkseni Aki mukaanlukien) omistanee enemmän kuin koko johto yhteensä.

Näytä koko viesti
Vår energi - 10.1.2023 08.45

En itse näe hirveästi syytä sijoittaa juuri Var Energiin vs Equinor tai Aker jotka molemmat ovat suurempia, hajautetumpia ja tunnuslukujen valossa edullisempia.

Näytä koko viesti
Betsson - 14.12.2022 04.19

TuuriTuuli kirjoitti:

 

Olpa kirjoitti:

 

TuuriTuuli kirjoitti:

@Olpa

Katsopa ja kerro sitten täällä, hyväksytäänkö tänä vuonna tuo redemption shareista otettu ennakonpidätys vähennettäväksi redemption sharejen lunastuksesta tulleiden pääomatulojen verotuksesta.

 

En tiedä miten arvo-osuustilin verotuksen kanssa toimitaan, mutta ymmärtääkseni osakesäästötilin pääomatuloihin ei voi kohdistaa vähennyksiä.

 

Aaa... En huomannut että puhuit osakesäästötilistä. Sille ei kannata ulkomaisia osakkeita haalia jos välittää niiden osingoista. Ulkomaat ei välitä kumman tyyppisestä tilistä on kyse vaan ottavat verosopimuksen mukaisen pidätyksen joka tapauksessa, eikä takaisin periminen tahdo onnistua jos ei verosopimus tunnusta eri tilityyppejä.

Poikkeuksia toki on - esimerkiksi suuri osa varustamoja on rekisteröity maihin, jossa lähdevero on 0%, jolloin osingot OST-tilille ilman pidätyksiä, esimerkkinä vaikkapa Oslon pörssissä olevat Hafnia ja Golden Ocean Group. Samalla tavalla on hyvä huomata, että parin Helsingin pörssiin listatun firman (SSAB ja Telia, Sotkamo Silver kanssa tosin eivät maksa osinkoa) pääkonttorit sijaitsevat Ruotsissa jolloin osingoista menee Ruotsin lähdevero.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 27.11.2022 09.31

A kirjoitti:

Johan sitä on ainakin kymmenen vuotta kyselty, että milloinkas kaksivaiheinen tunnistautuminen tulee mahdolliseksi ottaa käyttöön. Ihan joku perus TOTP (time-based one time password) ei voi olla niin mahdottoman vaikea toteuttaa, itse ottaisin heti käyttöön semmoisen. Silloin siis kirjautuminen toimisi käyttäjätunnuksella ja salasanalla JA vaikka puhelimen generoimalla numerosarjalla, eli pelkillä tunnuksilla ei pääse sisään eikä myöskään pelkällä puhelimella.

Joo, tätä en ymmärrä tässä uudistuksessa ollenkaan - miksi edes tuoda kaksivaiheinen tunnistus, jos sen pystyy kuitenkin kiertämään? 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 19.11.2022 05.55

TL kirjoitti:

Näiden lisäksi jäljellä on kai se 20% alihankkijoista. Tämä taitaa olla yksi rankimmista sellaisista saneerauksista, jossa ei samalla karsita tuoteportfoliota. Lisäksi osaajille löytynee kysyntää eli jääneidenkin osalta ennustan vielä lisäattritiota.

Toisaalta nyt kaikki megateknot karsii työntekijöitä. Tuskin työmarkkinat ovat läheskään yhtä ruusuiset kuin olivat vielä puoli vuotta sitten, joten jos henkilö on jäänyt Twitteriin näiden kaikkien erottamisien ja eroamisien jälkeen, uskoisin että se jäänee sinne pidemmäksi aikaa.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 - 16.11.2022 03.17

Kyllä sun pitäis pystyä laittamaan suoraan yksityisviesti Betfair Supportille. Oletko varma, että olet laitttanut twitterissä yksityisviestit sallituksi?

Näytä koko viesti
Fortum - 9.11.2022 10.07

PelleSnuslos kirjoitti:

Miksei valtio omista 100% silloin kun se jotain omistaa? Eiköhän se normaalitila ole että muut omistajat kuppaa tavalla tai toisella valtiota näissä kimppajutuissa tyyliin voitot jakoon kun menee hyvin ja valtio apuun kun huonosti, ei kai ne muutoin typerän ja korruptiolle alttiin omistajan kanssa olisi mukana. Mikä kaunis idea tällasessa jaetussa omistuksessa on alunperinkään?

Kai ne on usein syntynyt "pakosta". Valtio tarvii rahaa & koittaa toimia vastuullisen rahapolitiikan mukaan, joten myydään palasia firmoista joiden yksityistäminen ei liian ongelmallista. 

Näytä koko viesti