Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 21.9.2021 12.42

Indrid Cold kirjoitti:

 

Pörssimörssäri kirjoitti:

Dipsterit sai taas palkintonsa. Ei pitaisi koskaan ennakoida minkaan lainalaisuuden (buy the fucking dip) muuttumista vaan tahkota silla rahaa niin kauan kun se todistetusti muuttuu.

 

ja mikähän se palkinto on?

Oletan että Pörssimörssäri ei viittaa tuohon edeltävään viestiin, jossa puhutaan dipstereistä, vaan ihan eilen Helsingissä lasketelleista osakkeista, jotka eilen menivät -5% ja tänään +5%. Eli buy the (irrational) dip.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 20.9.2021 04.54

PikkuPro kirjoitti:

Sinälläänhän Citycon toimii nyt kuten oletin, laskee vähemmän kuin indeksi, defensiivinen. Ceteris Paribus alkaa tekemään tiukkaa laskun jatkua, tällä osinkotasolla ja tällä korkotasolla. Maailmalla on kumminkin edelleen valtamerittäin likvidia etsimässä sijoituskohteita.

Tai vielä parempi, Citycon on yksi kahdesta tänään vihreällä olevasta firmasta.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 17.9.2021 10.16

PikkuPro kirjoitti:

 

Rape-55 kirjoitti:

Wp! Babat vielä holdissa?

 

Valitettavasti. Siis ihan mietin kevennystä/kaiken myymistä n.175 tasolla mut jäi kuti piippuun. 

Toisaalta kai sulla on Aspiresta veroja venaamassa niin Baboista voisi edes minimoida niitä?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 17.9.2021 10.07

Mikäs Aspireä tänään nostaa?

Näytä koko viesti
Alibaba - 16.9.2021 04.04

Pörssimörssäri kirjoitti:

^Hienoa etta mattimyohaisillekin tarjotaan viela lippuja kiinanraketteihin. Ite palasin viime yona taas Softbankin omistajaksi ja siten Masayoshi Son:in fanikerholaiseksi.

Kait naista on jauhettu jo tarpeeksi, mutta itesta monesti tuntuu etta moni ei valttamatta tule ajatelleeksi kuinka mahtavia nama Alibaban ja Tencentin businekset oikein ovat - huomio kiinnittyy sisa- ja ulkopoliittisiin paineisiin, joita ei tietenkaan sovi ignoorata. Mutta tama nakyy kylla arvostuksissakin ja minusta on aivan kasittamatonta etta Alibabaa ja Tencentia - kiihtyvia rahantekokoneita ja alansa teknologian karkinimia - saa jollain TietoEVRY:n tyyllisen kuolevan tahden hinnalla - firma joka taistelee oikeudessa menetetyista diileista koska se alkaa menettaan otetaan rehellisessa kilpailussa.   

Kirkkaimpia tahtia poliittisella riskilla vai paskaa stabiilissa ymparistossa? Itelle valinta on ainakin selva.  

Juu, ilman Kiinan epävarmuutta Tencent varsinkin voisi olla omassa salkussa vaikka 50% portfoliosta ja nukkuisin yöt silti hyvin. Poliittisten realiteettien takia kiinapaino kuitenkin huomattavasti pienempi. Itselläkin Alibaba exposure Softbankin kautta, Tencent taas Prosuksen.

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 12.9.2021 09.10

Hynägrande kirjoitti:

Uraanijunahan lähti nyt viimeinkin liikkeelle! Perjantainakin tykiteltiin kautta linjan 10% nousuja uraaniosakkeissa. Tässä on montakin eri syytä miksi juna liikkuu, mutta ilmeisesti aihe ei tällä foorumilla herätä suuria intohimoja.

Minulla on pääasiassa Sprotin fundia, Global Atomiccia ja Camecoa. Kaikki ovat hyvin erilaisia, mutta jokainen niistä nousee kun juna etenee. 

Monet ovat povanneet että luvassa on 30% dippejä matkalla ylöspäin. Näinköhän? Aiemmassa bull-raketissa näin oli, mutta en yritä kyllä ajoittaa näitä vaan lähinnä holdaan ja ehkä stackkaan vielä lisää chippejä keskelle. Myyntejä luultavasti ensi vuonna, mutta sekin riippuu hinnoittelusta ja fundamenteista - kaikki on kyllä myynnissä jos hinnasta sovitaan :) 

 

Ja sitä ennen torstaina tultiin 10% alas :). Mutta uraanijuna toki on puksuttanut menemään jo viimeiset pari kuukautta. En sitten tiedä kuinka paljon tämä on (reddit)hypen ansiota ja kuinka paljon fundamentaalien ansiota.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 9.9.2021 10.00

Tinggeli kirjoitti:

Ilta-Pulussa:

" Etlan Aki Kangasharju luonnehtii hallituksen budjettiesitystä pienten näpertelyjen budjetiksi. SAK:n Ilkka Kaukoranta puolestaan pitää sitä ”hyvänä settinä”. Elinkeinoelämän järjestöt haukkuivat tuoreeltaan ”maastapoistumisveron”, mutta Kaukoranta uskoo sen tiivistävän veropohjaa. "

 

Eikö veropohjaa olisi voitu tiivistää myös niin, että SAK:n ja muiden ammattiliittojen osingot laitetaan verolle? Varman olisi vielä saatu paljon enemmän, helpommin ja yksinkertaisemmin  veroeuroja sillä tavalla.

On kyllä aina mukavaa, että Suomesta löydetään se yksi ekonomisti (sattumalta) SAK:in listoilta joka kehuu hallituksen päätöksiä, muiden mielipiteitä ei sen jälkeen tarvitsekaan enää kysyä, kun ihan ekonomisti saatiin antamaan hyväksyntä.

(Ilta-Sanomien otsikko tämän viestin lähetyksen jälkeen näemmä vaihtunut huomattavasti neutraalimpaan, mikä on hyvä. Edeltävä oli about "Ekonomisti kehuu maastamuuttoveroa", nyt ”Pienten näpertelyjen budjetti” vai ”hyvä setti”? Ekonomisteilta vaihtelevat arviot".)

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 9.9.2021 07.31

Ei saatu lähdeveroa, mutta exit-vero saatiin :) Miksipä ei piensijoittajaa kurittaisi, jos pystyy.

Näytä koko viesti
Kiinalaiset osakkeet ja sijoittaminen Kiinaan - 9.9.2021 12.48

Tencentin osalta on hyvä muistaa, että vaikka Kiinan pelimarkkinat ovatkin firmalle tärkeät, firma varmasti selviäisi vaikka ei saisi Kiinassa myydä peliäkään. NetEase sitä vastoin taitaa olla aika lailla täysin Kiinan markkinoista riippuvainen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.9.2021 04.28

RoopeA kirjoitti:

Moi kaikille ja kiitoksia hyvästä ketjusta. Tulee luettua, vaikka suurin osa menee vielä yli ymmärryksen. 
Olen pohtinut siirtäväni pikkuisen varallisuutta kryptoihin. Ideana on hajauttaa ajallisesti ostoja, niin että jokaisen kuukauden tiettynä päivänä teen ostot ja sitten isommista dipeistä voi tankata vähän extraa. 
Onko tässä hajautuksessa mitään järkeä ns kuukausi säästämiseen ? 
Bitcoin 30%
Ethereum 30 %
Aave 20 %
Chainlink 20 %

Sijoitusneuvoja ei kukaan tietenkään voi tarjota ja itse vastaan omista päätöksistäni, mutta jos joku kokenut kettu haluaa kommentoida yleisellä tasolla kk säästämistä kryptoihin, niin kiitoksia. Tilin olen avannut northcryptoon koska vaikuttaa helpolta ja kulut maltillisilta, vai onko tähän saatavilla selvästi edullisempia vaihtoehtoja ?

Eikö tuo Aave ja Chainlink ole ns. 'yksi sadoista', joten juuri niihin noin ison allokaation sijoittaminen vaikuttaa oudolta.

Näytä koko viesti