Olet täällä

Kokis ja Pepsi - 2.3.2021 07.01

Itse poimin salkkuun Pepsiä ihan siitä syystä, että kokis on pahaa ja Pepsi hyvää :)

(No, rehellisesti sanottuna se oli oikeastikin osasyy valintaa. Pepsillä on myös laajempi tuoteportfolio ja ne rupesi tekemään yhteistyötä Beyond Meatin kanssa, mikä osoittaa itselle että firma on ainakin jossain määrin ajassa mukana ja tajuaa että plant-based on kasvava segmentti.)

Näkisin, että vastoin kuin Coca-Cola Co, Pepsi Co:lla on oikeasti vielä kasvumahdollisuuksia. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.3.2021 01.30

Naganon-prinssi kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Ensinnäkin ajankohta on koronan vetoavun myötä paras mahdollinen. 

 

Todellakin, markkinat nyt kuumimmillaan joten ajoitus paras mahdollinen. Silti hankala uskoa että kukaan alaa tietävä ostaisi B2C bisnestä pois, tarjouksen olisi tultava joltain aivan muulta taholta.

Joku Amerikan kivijalkakasinoista ehkä?

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 25.2.2021 10.57

Django kirjoitti:

Thunderfullissa aika itsestäänselvästi näki lukujen ja tekstin kautta, että kyseessä on firma, joka yrittää vaihtaa alaa ja tämän (alanvaihto) yrityksen pääomittamiseen sijoittaja osallistui. Antihinta oli selkäesti korkeampi kuin tukkuportaan yhtiöllä, mutta toisaalta matala jos yhtiö onnistuu äärikilpaillulla alalla. Mutta ei se muutos tapahtu yhdessä kvartaalissa, jos koskaan tapahtuu..

Itselle on tämän saagan ajan ollut mysteeri, miksi koko alanvaihto edes tapahtuu. Overlappia ei oikein ole ja nyt vaihdetaan tuottava ala todella riskikkääseen alaan. Ainoana syynä näen sen, että firma tietää että sopimus Nintendon kanssa tulee tulevaisuudessa muuttumaan ja firma kuolee pois.

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 24.2.2021 09.34

callo kirjoitti:

Siis mitä ihmettä? Mitä tältä odotettiin? 

Eiks tässä oo listaajallakin jotain vastuita jos eka quarteri aiheuttaa kurssin puolittumisen. Oliko jollekulle epäselvää, että tää on tukkuri joka kehittelee mobiilipelejä?

Miten se on listaajan vastuulla? IPO-hinta oli 50 SEK, tänään closas 58.10 SEK. 

Näytä koko viesti
Citycon - 24.2.2021 10.42

Epäilemättä retail siirtyy enemmän ja enemmän verkkoon, mutta ei kaikkea haluta tilata verkosta. Samalla kuitenkin kauppakeskuksiin voi syntyä täysin uusiakin toimialoja, joita tällä hetkellä ei edes ajatella. En itse esim. näe Zaran tai vastaavien bisnesmallia, jossa palautetaan kokeiltuja vaatteita, toimivana, vaan uskon että vaatekaupalle fyysiset tilat ovat edelleen toimivin tapa. Tämän toki voi yhdistää liikkeeseen tuotteiden tilaamiseen.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 23.2.2021 05.05

Tänään aika rajuja liikkeitä markkinoilla, aika monet kasvuyritykset -5% - -15% ainakin Jenkeissä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.2.2021 11.26

Aki Pyysing kirjoitti:

Ja Jonakselle posia: Ei sanonut nähdäkseni perfect kertaakaan. Ja negaa: Mikä vilun aika webcastille on 40 minuuttia. Oli aivan varmaa, että kaikkia kysymyksiä ei 20 minuutissa ehdi käydä läpi, jos osaria on lukenut yhtään ymmärtävä väki etukäteen. Miekin laitoin neljä, joista yksi jäi kokonaan vaille vastausta. Kaksi väisteltiin osin ja yhteen tuli no comments. Kai niillä on joku geelitukkapalaveri sovittu klo 11.00 CEST tai jotain.

Jep, vois olettaa että firma(t) viitsisivät uhrata vähän enemmän aikaa tärkeimmälle sidosryhmälleen. Mielellään myös niin, et ihmisillä olis ekana aikaa tutustua lukuihin ja sit webcasti vaikka vasta pari tuntia myöhemmin.

Näytä koko viesti
USA:N OTC-osakkeille säilytyspalvelu/kaupankäyntialusta - 16.2.2021 04.53

Meneekö Nordnet taas siitä, mistä aita on matalin vai eikö Nordnet muka olisi pystynyt mitään tälle tekemään? Jos onnistuu joltain muulta eurooppalaiselta välittäjältä, miksi ei onnistu Nordnetiltä?

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 15.2.2021 10.45

RaimoRaitis kirjoitti:

Täällä kuusi viikkoa viimeisimmästä lähetetystä mailista ilman pihaustakaan Betfairin päästä. Aika voimaton olo taas, kun tietää että chatin kauttakaan apua tuskin on tulossa, mutta samoihin kysymyksiin vastaillessa hermot on kovilla varmasti. Alkaa myös nyppiä ihan reippaasti ajatus että makuutellut kuusinumeroista summaa jäädytetyllä tilillä kolme kuukautta, joiden aikana pörssit raketoineet katosta läpi. Kai se on IBASin kautta koitettava saada rattaita pyörimään, Betfairin suosiman "älä ota yhteyttä meihin, me otamme sinuun" taktiikan toimivuus kai vaatisi sitä että sitä yhteyttä oikeasti joskus otettaisiin.

Joo, sama fiilis. Kävi vähän kalliiksi +EV betsit.

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 14.2.2021 05.53

Eikö avioehto yleensä päde vain ennen avioliittoa kerrytettyyn omaisuuteen? Eli vaikka Teknoraatilla olisikin ollut avioehto, oikeuslaitos viimeistään olisi kai pakottanut eron tapauksessa jonkinlaiseen omaisuuden splittiin, kun omaisuus on kerätty vasta avioliiton aikana ja sen ansiosta.

Näytä koko viesti