Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin -

AlterEgo wrote:

Osinkojen korkoa korolle lisäksi OST on erinomainen alusta treidata juurikin myyntien välittömien verojen maksun lyykkäänymisen vuoksi.

 

 

Eurotuotteilla joo. Muissa valuutoissa olevista sijoituksista ~0.6% transaktiokulut per veivaus vähän vievät intoa ( 0.25% valuuttakulut per kauppa ja siihen päälle normikomissiot).

Osinko-lähdeverottomia maita oman tutkimuksen mukaan ovat ainakin:

Iso-Britannia
Monet Atlantin saarivaltiot
Kypros
Monaco
Singapore
Malta
UAE

Yhdistävä tekijä näissä monissa tuntuu olevan, että ovat brittien ex-siirtomaita.
 

Näytä koko viesti
Indeksifeedi sivuston alaosassa -

Uusi hidas versio on ihan ok, aiempaa sivuttain scrollaavaa inhosin. Alalaita on tosin itselle aika epäintuitiivinen paikka feedille, ottaisin sen ennemmin sivun ylälaitaan pienemmäksi Nordnetin tapaan tai etusivun oikeaan vasempaan.

Näytä koko viesti
Meriaura Group Oyj (entinen Savosolar) -

Kurssillahan ei sinänsä ole väliä, vaan kokonaismarkkina-arvolla/EV:llä. Mutta anyways, tällä hetkellä kuivarahtitaksat on todella matalina ympäri maailmaa, joten lähikvartaalit tuskin tuovat firmalle helpotusta.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Näkisin, että oikeistohallitus on kursseille enemmän uhka kuin mahdollisuus. Pitkän aikavälin kuvassa leikkaukset varmasti tervehdyttävät Suomen kilpailukykyä, mutta lyhyellä tähtäimellä säästökuuri yhdistettynä taantumaan voi olla aika murhaava combo varsinkin enemmän julkista puolta palveleville firmoille.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Heikki89 wrote:

Voitko perustella tarkemmin miten tuo sinun väitteesi johtaa logiikkaan, että Jenssin ja Arimatin mahdollinen freerollaminen helpot palkkiot mielessä on sinusta "ei käytännössä olekaan kovin todennäköistä". Itse en näe tuossa ristiriitaa etteikö se voisi ollakkin hyvinkin todennäköistä tässä tilanteessa. He ainakin hyötyisivät siitä erittäin paljon enemmän rahallisesti ja silloin tässä tilanteessa rahaston sulkeminen on loogista, jos tällä taka-ajatuksella on toimittu kokoajan, että omat edut menee sijoittajien etujen edelle ja otetaan helpot palkkiorahat isoilla riskeillä välittämättä sijoittajille tehdyistä lupauksista - rahaston toiminta ei selvästikkään vastannut luvattua strategiaa. 

Jos he olisivat reilusti sijoittajat laittaneet etusijalle itsensä sijaan, niin silloin olisivat voineet jatkaa rahastoa ja muutamassa vuodessa olisi kyllä jo voittoa jo tullut alkuperäisellä strategialla, mutta se ei näyttänyt pienellä palkkiolla houkuttavan heitä selvästikkään. Nyt vaikuttaa vahvasti siltä, että todella moni sijoittaja joutui ottamaan valtavat tappiot Jenssin ja Artimatin päätöksen takia, jolle ei löydy uskottavia argumentteja.

En väitä, että 100% varmuudella asia olisi näin, mutta tuon tämän näkökulman tänne mikä on Inderesin foorumilla todella monen rahastoon sijoittaneen ja muun keskustelijan ajatuksena siellä ihan kärkipäässä syylle miksi Jens ja Arimatti toimivat kuten toimivat.

 

Eikö heillä molemmilla kuitenkin ollut omaa rahaa tässä sisällä?

 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

Mielenkiintoista olisi kyllä kuulla, paljonko perustamisvaiheen sijoitus lopulta palautti sijoittajille.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Milloinkohan Ovaro ja Investors House yhdistyvät? Tuntuu, että näitä yhteisiä projekteja tuntuu olevan joka tapauksessa runsaasti.

Näytä koko viesti
Embracer Group -

haahuilija wrote:

Uskon, että indiepelit tulevat jatkossakin olemaan erittäin suosittuja varsinkin moninpelipuolella. Ongelma on vain, että kun Valheimin kaltaisia pelejä tehdään viiden hengen tiimeillä, niin miten osaat valita voittajat? Viiden hengen tiimejä on paljon. Ei ole harvinaista, että indiekehittäjät tekevät tasan yhden onnistuneen pelin. Alalla on vaikea onnistua jatkuvasti. Siksi on mielestäni aika riskipitoista ostaa joku indiepelin kehittänyt porukka, koska ei se nyt kovin todennäköistä ole, että kehittävät seuraavankin hittipelin.

Joo, tämä oli asia, mistä meinasin myös kirjoittaa aiemmin. Embracerin hankinnat tuntuvat olevan enemmänkin "myöhässä" - hankitaan firma X kalliilla sen huippuhetkellä ja toivotaan että onnistuvat tekemään lisää samaa. Square Enix Montreal toki varmaan poikkeus tästä, toki tiedä sitten maksaako sekään hankinta itseään koskaan takaisin.

Näytä koko viesti
Embracer Group -

JP wrote:

Tosin pelaajana huomioin että Embracerin sateenvarjon alla on useita laadukkaita ja pitkäikäisiä tuotoksia. Poimintana vuosirapsasta mainitaan että Dead Island 2:sta myytiin kuukaudessa yli 2 miljoonaa kopiota. Vertailukohtana Remedyn Control saavutti 3 miljoonaa tänä vuonna tai viime vuoden loppua kohden (julkaisu oli 2019).

 

Itse koen Embracerin ongelmaksi juurikin sen, että sateenvarjon alla on paljon kelvollisia, mutta ei erinomaisia, pelejä ja studioita. Pelimarkkinoilla on jo ylitarjontaa, uskon että lähivuosina ja vuosikymmenenä yhden A:n studiot menestyvät huonommin ja huonommin kun kuluttajien aika on rajallista, AAA-luokan pelit ovat vain houkuttelevampia ja kehittyvistä maista rupeaa tulemaan ulos enemmän ja enemmän pieniä studioita ja indie-pelejä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
Bingo53 kirjoitti:

 

turdelino kirjoitti:

Metsäteollisuuden näkymistä ei ole ollut juuri puhetta. Tämän hetken näkymät ovat huonot ja se näkyy osakkeen hinnassa. Omat laput ovat hieman pakkasella. Kannattaako tässä odottaa parempia aikoja vai kylmästi keventää ja hankkia jotain muuta?

 

Tähän tarina päivän lehdestä - Jason Zweig, The Wall Street Journal

In a 1984 article called “The Coffee Can Portfolio,” veteran investor Robert Kirby described a client’s husband, who had exactly copied all the buy recommendations Mr. Kirby’s firm had made to his wife, putting about $5,000 in each. 

Unlike her, however, the husband had ignored all the sell recommendations. He’d never sold a share. Several of his holdings grew to more than $100,000 apiece. One, which became Xerox Corp. , surpassed $800,000, greater than the value of his wife’s entire portfolio.

Juju oli olla koskaan myymättä mitään. No, tarinat ovat tarinoita eikä välttämättä päde tästä eteenpäin. Sattuu kuitenkin osumaan.

Linkki: Picking a Stock for the Year 2048 - WSJ

SP500 samana aikavälinä noussut noin 25x, eli sinänsä tuossa ei ole mitään erikoista. Xeroxissa tuuria mukana. Mut joo, time in the market > timing the market.

Näytä koko viesti