Olet täällä

Venäjän tilanne - 15.5.2022 07.12

kgb kirjoitti:

Toisessa maailmansodassa riitti kaksi ydinpommia Japanin antautumiseen.

Kun kaikki muukin viestissäsi oli väärin, niin ehkä on turha puuttua tähän, mutta antautumista oltiin neuvottelemassa jo ennen kuin Hiroshimaan pudotettiin pommi. Venäjän sodanjulistus sitten oli se viimeinen niitti jonka jälkeen oli japanilaisille kenraaleillekin selvä, että "me hävitään tää peli".

Muutenkin Tokion konventionaaliset pommitukset olivat jo saaneet aikaan paljon enemmän tuhoa kuin yksi atomipommi siihen aikaan kykeni.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 10.4.2022 01.10

varatonnit kirjoitti:

Ainakin lisää ärhentelyä lienee luvassa ja Suomen Nato-vastustajat hämmentävät peliä höpisemällä milloin mitäkin.

Veikkaan että 70-luvulle jumiutuneet haloset ja tuomiojat saavat nyt hämmentää lähinnä itseään, vuoden loppuun mennessä Suomi on Natossa.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 9.4.2022 10.40

petteri kirjoitti:

Jos Venäjä pommittaisi Suomea ei kai siinä nyt vain kääntäisi toista poskea? Jos Helsinkiä tai Suomen infraa pommitellaan niin sitten Pietarin ja Moskovan kimppuun, vähintään sähköt pimeäksi Venäjän sydänmailta. 

Venäjällä lienee yksi maailman parhaista ilmatorjuntaohjus-systeemeistä ja pelkästään länsirajalla enemmän laukausualustoja kuin Suomella on hävittäjiä.Jos Suomen hävittäjät ylittävät itärajan niistä tuskin moni tulee takaisin. 

Näytä koko viesti
Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä - 5.4.2022 12.05

Bingo53 kirjoitti:
Vero koskisi Suomesta ulkomaille muuttavia yksityishenkilöitä, joilla on omaisuutta Suomessa.

Jos on tuleva laki epäselvä niin oli sitä tuo Kauppalehden artikkelikin. Ensin puhutaan omaisuudesta ja sitten mietitään kuinka isoilla tuloilla joutuu veron piiriin.

Japanissahan tuo tuli voimaan 2020 ja koskee 100 miljoonan jenin eli noin 750 tuhannen euron ja sen ylittävää omaisuutta. Poismuuton aikana pitää maksaa sitten veroa omaisuuden realisoimattomasta voitosta.

Tarkoitus oli siis alunperin estää rikkaiden japanilaisten muutto verovapaaseen maahan ennen kuolemaa ja sitten rahojen jakaminen perillisille ilman veroja.

Se mistä eivät välittäneet on sitten se, että kukaan ison ulkomaisen firman pomo ei enää muuta Japaniin ja pysy siellä viittä vuotta jottei joutuisi veron piiriin.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 3.4.2022 09.49

Kilppari kirjoitti:

Eikö tuommoinen tuottoprosentti kuullosta jo ihan hyvältä? 

Jos se olisi netto niin sitten ehkä. Mutta sittenkin vain ehkä koska tuleehan tuosta kaikenlaista hommaa ja huolta, varsinkin jos vertaa siihen, että samalla rahalla ostaisi vain jotain indeksirahastoa.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 10.12

petteri kirjoitti:

Viime vuosina on tapahtunut kaksi mustaa joutsenta. Covid-19-epidemia ja Venäjä-Ukraina-sota. Toki molemmat ovat olleet pienen todennäköisyyden tilanteita,mutta 5 % 10 vuoteen on minusta kuitenkin kova raja "musta joutsen"- tapahtumalle. Jälkiviisaus on toki helpompaa kuin tulevaisuuden ehnakointi. 

Covid-19 ei ole musta joutsen koska tutkijat olivat jo pitkään ennustaneet jonkun pandemian tuloa. Ja ei tarvitse uskoa minua, Taleb on itse todennut asian.

Samoin tavoin kun häneltä on kysytty mitkä ovat mahdollisia seuraavia mustia joutsenia kaveri on todennut että kysyjä ei ole ymmärtänyt asiaa ollenkaan; jos voimme arvata niin se ei ole musta joutsen. Niinpä Venäjän hyökkäys Suomeen ei ole musta joutsen koska asialla spekuloidaan ja sille yritetään laskea skenaarioita. Suomen hyökkäys Venäjälle sen sijaan olisi musta joutsen.

Näytä koko viesti
Löytyykö vedonlyönnin ammattilaisia? - 31.3.2022 05.46

JR kirjoitti:

Aika sivuseikka mutta tähän on pakko tarttua - aika moni ei tykkää brittiläisestä keittiöstä, mukaanlukien britit itse, ja niinpä esim Lontoo on maailman suurimpia hyvien etnisten ravintoloiden keskittymiä.

Aikoinaan lähetin yhden alaiseni täältä idästä Lontoon konttorille töihin ja kun se kysyi viime hetken neuvoja sanoin sille, että muista aina että Lontoosta kyllä löytyy sekä hyvää ruokaa, että kauniita naisia kunhan vain muistaa käyttää pelkästään maahantuotuja. No kaverihan söi sitten pari vuotta intialaisissa ja thaimaalaisissa rafloissa ja meni japanilaisen kanssa naimisiin.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 27.3.2022 09.17

GHearst kirjoitti:

Minusta on harhaanjohtavaa puhua pelkästä pahasta Putinista. Venäjää johtaa KGB -taustaisten miesten muodostama valtaeliitti, eikä mahdollinen Putinin tilalle keulakuvaksi nostettava johtaja tule olemaan edeltäjäänsä merkittävästi mukavampi vesseli. Saattaa toki sellaista tarvittavan mittaisen ajan esittää. Naapuri on ja tulee meidän elinaikamme olemaan mafiatyyliin johdettu roistovaltio. Kansannousun puolesta en löisi ruplaakaan vetoa.

Nyt on sellainen teksti, että itse allekirjoitan joka sanan. Länsilehditö on täynnä hullu-Putinia ihan niin kuin tämä olisi yhdestä ihmisestä kiinni; koko järjestelmähän on kehitetty Venäjän historiallisen vallan palauttamiseksi.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 27.3.2022 05.46

TL kirjoitti:

Minä taas en uskaltaisi päättäjänä olla lähettämättä. 

Kyllä minäkin päättäjänä lähettäisin. Mutta en uskaltaisi lähettää ja samalla pysyä Naton ulkopuolella. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 27.3.2022 05.44

Kekkoslovakki kirjoitti:

Näin itsekin markkinataloususkovaisena optimistina ajattelin. Se mikä Halosen-Tuomiojan linjassa oli joko maanpetoksellista tai maanpetoksellisen tason tyhmyyttä oli aktiivinen työskentely sen eteen, että tämän mennessä pieleen meillä on B-vaihtoehtona pelkkä yksin seisominen.

Kyllähän molemmat tekivät lisäksi aktiivisesti työtä myös sen eteen, että itsenäinen Suomen puolustus olisi mahdollisimman heikko. Jo pelkästään Ottawan sopimukseen liittyminen on mielestäni suoraan maanpetokseen rinnastettava päätös.

Näytä koko viesti