Olet täällä

Koskisen - 30.11.2022 02.27

hauturi kirjoitti:

Meinasin osallistua pienella panoksella näihin kekkereihin, mutta eipä se näköjään ollutkaan sallittua kuin Suomessa asuville.

Onko kaikki ulkomailla asuvat blokattu pois? Mielestäni aikaisemmin oli vain se sama lista kaikilla, Kanada, USA, Japani ja jotain muuta joihin ei saa tarjota paikallisen lainsäädännön takia.

Nordnet toki rikkoi lakia jo pelkästään mainostamalla minulle, mutta eivät antaneet osallistua kun kerran kokeilin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 4.10.2022 06.14

MiddleAgeMiddleEarth kirjoitti:

Jotenkin tuli mieleen HS Moskovan kirjeenvaihtajan uutta kolumnia lukiessa, että miten joku voi olla näin irtaantunut Ukrainan kärsimistä sodan kauhuista hyökkäyssodan uhrina ja neppailee ajatuksilla kuten "mitä venäläiset ajattelee suomalaisista". 

 

Ensimmäisenä itselleni tuli mieleen, että onko tuon kirjoittaja syntymätyhmä vai onko se käynyt jonkun koulun jossa sitä on opetettu. 

Ei niin että pitäisin venäjäläisten autojen tarroittamista järkevänä, mutta on siitä aika pitkä matka Ukrainan joukkohautoihin. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.8.2022 11.34

FOMOPOK kirjoitti:
On aiheutettu kuitenkin suomalaisillekin haittoja, mutta veroja ei näistä exiteistä ole tänne Suomeen makseltu. 

Jep, itse näin Akin tänään ensimmäistä kertaa ja kyllä hänestä sellainen äärimmäinen pahuus huokui, että oikein pelästyin. Ja haittoja tuli heti suomalaisille kun jäi sitten tämän takia rahani omaan taskuun eikä mennyt Veikkaukselle kun kiiruhdin pakoon.

Quote:
On outoa, jos ei vähän saa kritisoida vapaassa maassa.

Saanko minäkin sitten kritisoida sitä, että sinä käyt öisin panemassa naapurin lammasta?

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.8.2022 11.10

hauturi kirjoitti:

Mistä ehkä voisi ajatella, että jos ei asu "Yhdysvalloissa tai vastaavanlaisissa rajoituksenalaisissa maissa" (mitähän ne mahtavat olla, tuskin kaikki ulkomaat kuitenkaan), niin tilin voisi avata

Normaalisti tuohon listaan kuuluu  Yhdysvallat, Kanada, Australia ja Japani. Ainakin Japanin kohdalla tämä johtuu siitä ettei maassa asuville saa tarjota mitään sijoituksia tai edes neuvoja sellaisiin jos ei ko. firmalle ole Japanissa omaa toimistoa joka on hankkinut siihen lisenssin.

Suomalaiset välittäjät näkyvät noudattavan tätä sen verran, että eivät anna osallistua suomalaisiin osakeanteihin vaikka niitä kovasti minullekin meilitse mainostavat (joka siis sekin on periaatteessa laitonta).

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 15.5.2022 07.12

kgb kirjoitti:

Toisessa maailmansodassa riitti kaksi ydinpommia Japanin antautumiseen.

Kun kaikki muukin viestissäsi oli väärin, niin ehkä on turha puuttua tähän, mutta antautumista oltiin neuvottelemassa jo ennen kuin Hiroshimaan pudotettiin pommi. Venäjän sodanjulistus sitten oli se viimeinen niitti jonka jälkeen oli japanilaisille kenraaleillekin selvä, että "me hävitään tää peli".

Muutenkin Tokion konventionaaliset pommitukset olivat jo saaneet aikaan paljon enemmän tuhoa kuin yksi atomipommi siihen aikaan kykeni.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 10.4.2022 01.10

varatonnit kirjoitti:

Ainakin lisää ärhentelyä lienee luvassa ja Suomen Nato-vastustajat hämmentävät peliä höpisemällä milloin mitäkin.

Veikkaan että 70-luvulle jumiutuneet haloset ja tuomiojat saavat nyt hämmentää lähinnä itseään, vuoden loppuun mennessä Suomi on Natossa.

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 9.4.2022 10.40

petteri kirjoitti:

Jos Venäjä pommittaisi Suomea ei kai siinä nyt vain kääntäisi toista poskea? Jos Helsinkiä tai Suomen infraa pommitellaan niin sitten Pietarin ja Moskovan kimppuun, vähintään sähköt pimeäksi Venäjän sydänmailta. 

Venäjällä lienee yksi maailman parhaista ilmatorjuntaohjus-systeemeistä ja pelkästään länsirajalla enemmän laukausualustoja kuin Suomella on hävittäjiä.Jos Suomen hävittäjät ylittävät itärajan niistä tuskin moni tulee takaisin. 

Näytä koko viesti
Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä - 5.4.2022 12.05

Bingo53 kirjoitti:
Vero koskisi Suomesta ulkomaille muuttavia yksityishenkilöitä, joilla on omaisuutta Suomessa.

Jos on tuleva laki epäselvä niin oli sitä tuo Kauppalehden artikkelikin. Ensin puhutaan omaisuudesta ja sitten mietitään kuinka isoilla tuloilla joutuu veron piiriin.

Japanissahan tuo tuli voimaan 2020 ja koskee 100 miljoonan jenin eli noin 750 tuhannen euron ja sen ylittävää omaisuutta. Poismuuton aikana pitää maksaa sitten veroa omaisuuden realisoimattomasta voitosta.

Tarkoitus oli siis alunperin estää rikkaiden japanilaisten muutto verovapaaseen maahan ennen kuolemaa ja sitten rahojen jakaminen perillisille ilman veroja.

Se mistä eivät välittäneet on sitten se, että kukaan ison ulkomaisen firman pomo ei enää muuta Japaniin ja pysy siellä viittä vuotta jottei joutuisi veron piiriin.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 3.4.2022 09.49

Kilppari kirjoitti:

Eikö tuommoinen tuottoprosentti kuullosta jo ihan hyvältä? 

Jos se olisi netto niin sitten ehkä. Mutta sittenkin vain ehkä koska tuleehan tuosta kaikenlaista hommaa ja huolta, varsinkin jos vertaa siihen, että samalla rahalla ostaisi vain jotain indeksirahastoa.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.4.2022 10.12

petteri kirjoitti:

Viime vuosina on tapahtunut kaksi mustaa joutsenta. Covid-19-epidemia ja Venäjä-Ukraina-sota. Toki molemmat ovat olleet pienen todennäköisyyden tilanteita,mutta 5 % 10 vuoteen on minusta kuitenkin kova raja "musta joutsen"- tapahtumalle. Jälkiviisaus on toki helpompaa kuin tulevaisuuden ehnakointi. 

Covid-19 ei ole musta joutsen koska tutkijat olivat jo pitkään ennustaneet jonkun pandemian tuloa. Ja ei tarvitse uskoa minua, Taleb on itse todennut asian.

Samoin tavoin kun häneltä on kysytty mitkä ovat mahdollisia seuraavia mustia joutsenia kaveri on todennut että kysyjä ei ole ymmärtänyt asiaa ollenkaan; jos voimme arvata niin se ei ole musta joutsen. Niinpä Venäjän hyökkäys Suomeen ei ole musta joutsen koska asialla spekuloidaan ja sille yritetään laskea skenaarioita. Suomen hyökkäys Venäjälle sen sijaan olisi musta joutsen.

Näytä koko viesti