Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 20.9.2021 06.14

PikkuPro kirjoitti:

Siis salee myisinkin Babat mutta kun ei taalatiliä niin menee jonnin verran valuutanvaihtokuluja Nordnetissakin.

Nordnet toteaa että "valuuttatilin aktivoitumisessa voi kestää muutama minuutti".

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.9.2021 06.40

tonza kirjoitti:

Taas on jaettu Darwin Awardseja. Rokotevastaisuus tappaa talossa ja puutarhassa.

Mutta paljon huonommin kuin Raid. Suomessa on koronaan kuollut 74 alle 60-vuotiasta joista THL:n mukaan 95%:lla on ollut joku asiaan vaikuttava sairaus.

Eli näitä toimittajien mukaan "perusterveitä nuoria" on Suomessa kuollut nyt vajaassa kahdessa vuodessa koronaan 4 henkeä.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 15.9.2021 11.36

gonatsu kirjoitti:

Itseäni tämä ei suoraan kosketa (koska asustellut ulkomailla jo viitisen vuotta)

Oletko ihan varma? Itse olen asunut muualla jo 30 vuotta ja siis asumisvaltio verottaa kaikesta tulosta omansa pois, mutta enpä uskalla arvailla haluaako Suomikin ottaa osansa seuraavasta suomalaisella tilillä tapahtuvasta osakemyynnistä.

Näytä koko viesti
Afganistan - 12.9.2021 05.28

pate kirjoitti:

Onko tässä Suomen työvoimapulan paikkaajat.

Tuskin, sillä kuvassa on vuonna 2018 Turkista Afganistaniin palautettuja kavereita.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.9.2021 11.15

Mitenkähän tämä exit-vero vaikuttaa tähän hallituksen haluamaan osaavien ihmisten Suomeen rekrytoimiseen? Parin vuoden työkeikka Suomeen ja palattuaan kotimaan perästä tulee veromätkyt?

Ainakin kun Japani teki vastaavan lain sakkasi isojen firmojen toimitusjohtaja-rekryt reippaasti.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.9.2021 08.39

Jaatinen kirjoitti:

Eri maiden kesken sovitut erilaiset verosopimukset tekevät maastapoistumisveron keräämisestä kuitenkin sopimusteknisen himmelin. 

Tästä todellakin tulee kunnon himmeli kun nykyiset verosopimukset monien maiden kanssa siirtävät verotusoikeuden toiseen maahan heti muuttopäivänä.

Siinä sitten ihmetellään vaikka 10 vuoden päästä kun muuttaja alkaa myydä Suomessa olevalla tilillä olevia osakkeita ja kumpikin maa haluaa verottaa myyntivoitot.

Siinä mielessä olen pessimistisempi että mitään aikaansaatua veroa tuskin Suomessa koskaan kumotaan. Verojuristit kiittävät.

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi - 9.9.2021 05.48

Bingo53 kirjoitti:

Back in the Japan bubble of the 1980s, someone figured out that the real estate under the Imperial Palace in Tokyo was worth more than all the real estate in California.

Onhan tuo hauska anekdootti, mutta kuten aina on siina tuo someone tehnyt aikamoisia loikkauksia figuroinnissaan. Ensinnakin laskelman perusteeksi on otettu kautta aikojen kallein neliohinta mita Tokiossa on koskaan maksettu toimistorakennukselle varatusta tonttimaasta. Sen jalkeen on silla kerrottu koko keisarin palatsin ja puiston peittama pinta-ala joka on reilut kolme neliokilometria. Aikalailla samanlainen laskelma kuin jos mina perustaisin firman jonka olisi miljardi osaketta ja sitten myisin yhden niista eurolla ja sen jalkeen sanoisin omistavani miljardin arvoisen yrityksen.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 30.8.2021 12.55

von Fyrckendahl kirjoitti:
Vaikka "voittovarat" kierrätettäisiin valtion budjetin kautta, vähenemä täytyy korvata muilla tuloilla. 

Niin tai sitten oikeasti aletaan miettiä mitä valtion pitää rahoittaa ja mitä ei.

Tosin kun tiedetään, että poliitikon ainoa tehtävä on tulla valituksi seuraavissa vaaleissa niin rahan tarjoaminen sidosryhmille on aina paljon järkevämpää kuin sen pois ottaminen eli sinun arviosi lienee oikea.

Näytä koko viesti
Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä - 26.8.2021 03.26

mskomu kirjoitti:

Verotus meni kätevästi, kun se katkesi suoraan, niin pääsin heti matalamman tuloveron piiriin

Itse jouduin aikanaa lokakuun alussa lahtiessani hankkimaan lakimiehen koska verottajalla joku kaveri keksi etta haluavat verottaa koko vuoden tuloni vaikka maa johon muutin sai verotusoikeuden heti muuttopaivasta. Siina oli sitten veroaste jotain 70% paikkeilla.

Hupaisintahan tuossa oli etta kyseessa oli yhden kaverin tekema, verosopimusten vastainen paatos jonka jokainen muu verottajan tyontekija tajusi heti virheelliseksi, mutta kukaan ei lahtenyt sita korjaamaan ennen kuin lakitoimisto laittoi asiasta kirjelmaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.8.2021 06.36

Meuro kirjoitti:

Onhan tuo melkoinen käännös keväästä.

"CDC Director completely flips her narrative. Increased risk of severe disease amongst those vaccinated early."
https://twitter.com/RE_1776/status/1430525886177107970

Tiede on siitä kummallista, että lisätieto saa tutkijat muuttamaan kantaansa. Tosin tässä ei nyt kuitenkaan ollut kyse siitä. 

Vaan siitä että nykyinen yhteiskunta ja tiedonvälitys on siitä vaativaa normaalille ihmiselle, että pitäisi pystyä ymmärtämään mitä kuulee ja lukee.

Eli tässäkin oltiin huolestuneita siitä, että rokotesuoja vähentyy ajan mukana ja ensimmäiseksi se tietysti vähenee niiltä jotka on rokotettu ensimmäisinä. Tarvitaan siis kolmas tehosterokote jossain vaiheessa.

Näytä koko viesti