Olet täällä

Pohjan tunnusmerkkejä - 7.4.2020 06.34

Euroopan pahimmilta alueilta eli Espanjasta, Ranskasta ja Italiasta tulee nyt lukuja jotka näyttäisivät siltä, että taudin huippu olisi jo menemässä ohi. Samaan aikaan kokonaiskuolleisuus Euroopassa on yhä pienempi kuin normaalina influenssakautena. Ilmeisesti markkina päätti, että tämä korona oli nyt tässä ja nyt mennään ylöspäin? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 07.00

joni_k kirjoitti:
Ihmishenget on asia erikseen. Ei suomessa ole ennen vanhaakaan kaikilla ollu töitä tai mersut pihalla yms..silloin asuttiin mökeissä ja elanto tehtiin naapurille töinä ja vastapalvelukseksi sait jotaki takasin. metsät on täynnä elukoita ja järvestä saa kalaa.

Niinpä. Silloin keski-ikäkin oli 55 eikä 80 niin kuin nykyään. Kaikenlaisia turhanpäiväisiä juttuja sitä nykyään onkin; julkinen terveydenhoito ja muuta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 09.33

alosuutos kirjoitti:

Mehän tiedetään jo nyt, että kuolleita on ruotsissa paljon enemmän suhteessa ja huononee koko ajan. https://c19.se/

Pointti on siinä, että niin kauan kun ei virukseen ole rokotetta se alkaa leviämään heti kun rajoituksia poistetaan. Ruotsi ottaa nyt taudin vastaan mahdollisimman pienillä rajoitteilla ja mahdollisimman pienillä taloudellisilla menetyksillä. Jos sairaalakapasiteetti ei ylity niin koronaan kuolee se mitä siihen kuolee, mutta ylimääräisiä kuolemia ei ole.

Nyt Suomessa on vähän kuolleita mutta niitä tulee lisää heti kun rajoituksia puretaan. Ja kun rokotetta ei ole niin koronaan kuolee sama määrä ihmisiä, mutta ripoteltuna pidemmälle aikavälille ja isommalla iskulla talouteen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 01.54

alosuutos kirjoitti:

Eikö voida jo tehdä kohtuu hyviä päätelmiä miten eri linjat toimii. Hurrit pelas Petterin peliä ja näyttää vahvasti siltä, että kuokkaan tulee isosti.

Tämä on maratoni eikä sprintti. Vuoden päästä voidaan alkaa katsoa kumpi oli oikeassa. Sulkutoimet kun pitää joskus purkaakin.

Veikkaan että ensi vuoden kesällä kuolleita on suhteessa yhtä paljon, mutta ruotsalaiset istuu terassilla kakkukahveilla kun suomalaiset on leipäjonossa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.4.2020 07.49

hauturi kirjoitti:

En väitä, että kyseessä olisi aprillipila, mutta yleisesti ottaen suhtautuisin lievällä varauksella uutisiin, jotka on julkaistu 1.4. 

e: näyttäisi tämä olevan aika monessa muussakin mediassa, joten ilmeisesti ihan oikea uutinen

On ihan oikea uutinen ja meemi-tuotanto alkoi tietysti valittomasti. 

Tama on siis osa Aben stimulus-pakettia josta on tahan mennessa julkistettu esim. ruokakuponkeja joilla voisi ostaa japanilaista lihaa ja kalaa. Viela ei ole voimassa kunnon lock-downeja eli viela ei ole myoskaan tullut isoa irtisanomisaaltoa, mutta osa porukasta kyselee jo varsin sarkastiseen savyyn, etta montako kuponkia tarvitaan vuokran maksuun.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 1.4.2020 03.05

Tokiossa on tällä hetkellä silmämääräisen arvion perusteella 90% porukasta maski. Normaalisti tähän aikaan kun on allergiat alkamassa ehkä noin 30% käyttää maskia. Nyt niitä maskeja sentään on silloin tällöin saatavillakin, menevät kyllä nopeasti, mutta ihan normaalilla hinnalla.

Iso osa tartunnoista nyt saatu erilaisilla hostess-klubeilla. Niitä tai muitakaan paikkoja ei saada kiinni kun lainsäädäntö ei siihen taivu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 30.3.2020 11.55

starsailor kirjoitti:

Jos maskit varastoidaan esim. 2-4 viikoksi, niin virukset pitäisi olla kuolleita. Ulko-ovella voisi olla paperipussi, jonne maskin laittaa. Sitten kahden viikon päästä sen käyttö on taas turvallista. Tällä tavoin voisi kierrätämällä maskeja selvitä pienemmällä määrällä, eteenkin jos ei tarvitse joka päivä ulkoilla tai liikkua väkijoukoissa.

Ei näin; kyllä kertakäyttömaski on tarkoitettu käytettäväksi vain kerran. Nuo paperimaskit kun sisältävät polypropeenikuituja jotka kuluvat käytössä ja maskin kyky filtteröidä alkaa huonontua esim. käyttäjän uloshengittämän ilman takia jo noin parissakymmenessä minuutissa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.3.2020 10.15

petteri kirjoitti:

Oma mielipiteeni on, että maskien käyttö kaikilla ihmisillä lisää hiukan tarttuvuutta. Minä olen tässä WHO:n, Saksan, Singaporen ja Japanin linjoilla. Jos on flunssaoireita ja pitää liikkua silloin on hyvä käyttää maskia ja hoitotyössä ilman muuta. Tästä maskiasiasta on toki eri mielipiteitä.

Japanissa virallinen kanta voi olla se ettei maskista ole hyotya terveelle, mutta kaytannossa noin 90% ihmisista ulkona kayttaa nyt maskia. Tavallisestikin influenssa- ja allergia -kautena maskeja kaytetaan aika paljon, mutta ero nykyiseen tilanteeseen on silti huomattava. 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 19.3.2020 08.34

Niin kauan kun porukka täällä raportoi, että "tänään ostin X:ää kun oli niin hyvä hinta" ei pohjaa ole saavutettu. Sitten kun foorumi hiljenee ensin vähäksi ajaksi ja sen jälkeen Aki kirjoittaa, että käteinen on nyt loppu niin sitten vasta ollaan pohjalla. wink

Sitä jo noin 20% ennen olen itse laittanut kaiken irtoavan käteisen osakkeisiin ja keskityn itkemään sikiöasennossa huoneen nurkassa. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.3.2020 08.23

hauturi kirjoitti:

Ei, vaan onko kuolleisuus kasvanut tuolla 475:llä vai jollain pienemmällä määrällä (raadollisesti ilmaistuna, missä määrin koronaan kuolevat ne jotka kuolisivat muutenkin)

Tuostahan oli jossain Hesarissa tai IS:ssa aikaisemmin italialaisen lekurin kommentti että tällä hetkellä kaikki kuolleet testataan ja jos on positiinen koronatesti niin korona laitetaan kuolinsyyksi. Ihan riippumatta siitä oliko kuollut leukemian takia jo saattohoidossa vai ei. Kun Italiassa kuolleiden keski-ikä on ollut 80 paikkeilla ja melkein 100% ollut sairaita ja kun vielä keskimääräinen ikäennuste normaalisti on 82.5 niin aika moni noista olisi lähtenyt ilman koronaakin aika nopeasti. 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-18/99-of-those-who-died-from-virus-had-other-illness-italy-says

Näytä koko viesti