Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 26.11.2020 08.24

TuuriTuuli kirjoitti:

Nyt kun tuli puheeksi, en mene vannomaan - kirjanpidostani en löytänyt yliveloituksia, mutta en kyllä liian pieniä kauppamääriäkään. Se ainoa pienimääräinen kirjaus vältti minimiveloitussumman juuri täpärästi. Ei olekaan tilastollista osoitusta siitä etteikö joka päivälle voisi osua minimipalkkion lottovoitto sad

Minulla oli nyt yksi viikoksi laitettu myynti listoilla roikkumassa ja huomasin nyt että sieltä oli joku kaksi päivää sitten käynyt ostamassa parilla sadalla tavaraa. Nyt oli ilmestynyt sitten laskelma systeemiin ja ainakin sen mukaan tuosta pikkumyynnistä oli mennyt ihan normaali minimipalkkio. Prosenttuaalisesti tulee kalliiksi, toivon mukana kukaan ei keksi käydä hakemassa niitä sieltä yksi kerrallaan, menee tili miinukselle.

Näytä koko viesti
Suomen verojärjestelmä ja sen kehittäminen. - 26.11.2020 08.14

Kancho kirjoitti:

Tämä on käytännössä mahdotonta, koska kansainväliset sopimukset estää maita aiheuttamasta kansalaisilleen kansalaismattomuuden (vai mikä se suom. termi olisi) tilan.

Jep, ja ainakaan vassarihallitus ei tuota muutosta tee kun ison osan ajastaan käyttävät persujen blokkaamiseen "mutta kansainväliset sopimukset" -huutelulla. Eli jos ja kun muuttaa ulkomaille ei kannata hankkia uuden maan kansalaisuutta. Mutta voivat toki perua passeja tuplakansalaisilta taikka pois muuttaneiden lapsilta jos heillä on kaksi passia eikä "kiinteitä suhteita Suomeen". Hiukan tähän suuntaan maailma onkin menossa, esim. Kanadassa asiasta on ollut jo puhetta.

Ja se sana on "kansalaisuudettomuus"; piti joskus ihan opetella kun näitä asioita tutkin. On se tämä meidän kielemme sitten kaunis. wink

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.11.2020 08.05

stone kirjoitti:

Juu. Kyllä tuo on potaskaa. Siellä on lyöty 5 tyhmää päätä yhteen ja päädytty arpomalla tuollaiseen olettamaan..

Jep, kyllä yksi stone Sijoitustiedon palstalla on fiksumpi ja luotettavampi lähde kuin viisi professoria/tohtoritutkijaa maailman kahdeksanneksi parhaaksi arvioidussa yliopistossa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 26.11.2020 04.22

Aki Pyysing kirjoitti:

Liian pitkiä katsottaviksi. Mutta epäilemättä totta.

Jo klikkaaminen vie niin paljon aikaa ettei ole vaivan arvoista.

Sen sijaan nyt voi alkaa asettaa uusia vetoja. "Will Donald Trump Attend the Inauguration of Joe Biden?", nyt Ei:lle saa 1.5.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.11.2020 07.13

Kun pahin savu päästä oli hälvennyt huomasin että siellä kyllä tiedetään ettei systeemi suostu tunnistamaan pankkitunnuksilla ulkomailla asuvia ja käsketään ottamaan yhteyttä. Silti nuo tunnukset toimivat kyllä jokaisessa muussa pankissa.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.11.2020 06.51

Tämä pankkien tunnistautumishomma alkaa mennä kohta pian tunteisiin. Tällä kertaa vuoroon pääsi Nordnet joka kyselee missä asun. Kun vastaan että ulkomailla niin sen jälkeen lomakkeeseen pitää kirjata erikseen syntymämaa, -kaupunki ja päivämäärä. Ja maalistassa ei ole Suomea. Ilmeisesti Nordnetin mielestä ulkomailla asuvat ovat kaikki siellä sitten syntyneet. Vaikka siis lomake ensin kysyy suomalaista hetua josta joku näppärämpi osaisi esim. syntymäpäivän katsoa eikä kysyä sitä uudestaan. Tyhjäksi kohtaa ei voinut jättää joten laitoin ZImbabwen koska nettilomake vaikutti siellä tehdyltä.

Saattoi olla että avauduin kommenttiboksissa. Sitten kysytään mistä rahat ovat tulossa. No ei mistään, siellä Nordnetissa ne ovat olleet jo vuodesta 1996.

No parempaa on tulossa; systeemi käskee tunnistautua pankkitunnuksilla joten yritän. Eteen tulee sivu jossa voi avata asiakkuuden. Klikkaamalla alareunassa olevaa "Olen jo asiakas" -nappia tunnistautuminen ei mene loppuun asti vaan pompataan takaisin sisäänkirjaussivulle. 

Taidan myydä kaikki ja laittaa rahat patjan sisään.

/rant-off

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 25.11.2020 05.47

callo kirjoitti:

Ei toi juoksu ole mikään silver bullet painon pudotukseen.

Ei ole, mutta riippuu kovasti myös iästä. Joskus kolmikymppiseksi asti aina kun huomasin että paino on noussut aloin taas lenkkeilemään ja parissa kuukaudessa olin taas oikeassa painossa.

Sitten kun yli viisikymppisenä yrittää samaa niin paino ei muutu mihinkään pelkästään juoksemalla. Jos ei sitten ala juoksemaan niin paljon ettei enää ehdi syömään ollenkaan. wink

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.11.2020 04.14

Artsipappa kirjoitti:

Mutta tässä puhuttiin vanhainkodin asukkaista. Vanhus viettää hoivakodissa keskimäärin 2v. Jos otetaan random 80v niin odote on toki merkittävästi pidempi. 

Juurikin noin, tuota en siis laskenut keskimääräisestä elinaikaodotteesta vaan siitä kuinka kauan Suomessa ihminen elää sen jälkeen kun hänet on hoitolaitokseen sisään otettu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 23.11.2020 11.08

stone kirjoitti:

Näillä vanhuksilla silloin tarkoitin kyllä vanhainkodin asukkeja ja kun siellä sitten sairaat hoitajat syöttävät ja juottavat

Puhut siis ihmisistä joiden elinikäodote ilman mitään tartuntoja on alle vuosi. Tällainen ei tuo mitään lisäarvoa koronan vaarallisuuden arvioimiseen.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 23.11.2020 10.36

vsquid kirjoitti:

Jos nyt luin hinnastot oikein, niin Nordnet ei veloita tuosta mitään. Ålandsbanken puolestaan veloittaa 10-75 e (hinnasto ei kerro tarkemmin). Samalla toki myös hankintahinnat hukkuvat, niin kannattaa ottaa rapotit/tiliotteet talteen johonkin.

Aika huonosti noista hinnastoissaan kertovat kaikki pankit, mutta vastaanottaja usein ei tosiaankaan veloita mitään ja luopujakin yleensä vain jos haluaa vain tietyt osakkeen siirtää. Koko tilin siirto on usein täysin maksutonta; itse askartelin juuri viime viikolla Evlin kanssa joka vahvisti asian vaikka hinnasto ei tätä suoraan kerro.

Mutta tosiaan, hukkaavat samalla usein kaikki raportit eli ne kannattaa poimia talteen ennen kuin tilin siirtää.

Näytä koko viesti