Olet täällä

Aloittelevan sijoittajan töppäilyt - 12.3.2023 01.28

1UP kirjoitti:

En ole minäkään asiassa asiantuntija, mutta NordNetin sivuilla sanottiin tuosta: 

Tästä propsit Nordnetille, enpä ole aikaisemmin tuollaiseen törmännyt.

Näytä koko viesti
Aloittelevan sijoittajan töppäilyt - 11.3.2023 10.14

Bingo53 kirjoitti:

Kun summa on tarpeeksi suuri ja vertailuarvoja on syntynyt, tuottavuuden voi ratkaista uudelleen.

Eiköhän vertailuarvoja synny näissä rahastoihin sijoittavissa rahastoissa aika helposti kun pääsee maksamaan hallinnointikuluja hallinnointikulujen päälle.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 12.1.2023 10.57

Hynägrande kirjoitti:

Tinderöintiin vaikuttanee myös ikä. Asia on omalla kohdallani nyt aika akateeminen, mutta tällainen 50-v lähestyvä jäbä on erilainen case kuin 25-v :) 

Joo, noissa Aasian maissa 50v valkonaama saa paljon enemmän huomiota kuin nuoremmat. laugh

Tosin viimeksi kävin ennen koronaa, mutta kun lentokentällä laittoi Tinderin päälle niin ennen kuin oli hotellilla oli noin 60 matchia ja useampi viesti jossa ehdotettiin tapaamista samaksi illaksi.

Toisaalta sitten taas suurin osa lienee neitoja jotka haluavat sen valkonaaman vievän heidät ulkomaille asumaan, aika usein saa samalla rahalla lapsen mukaan kanssa. surprise 

Näytä koko viesti
Kuuskymppisen mietteitä maailman menosta. - 4.1.2023 03.48

Kilppari kirjoitti:

Ymmärsinkö oikein, että kaljaa mennyt siis koko vuoden keskimäärin 24pulloa päivässä? 

Silti kunto kohtuullinen ja seurustelet missitasoisten naisten kanssa?

24 pulloa olutta joka päivä ja kaikki naiset näyttävät misseiltä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.12.2022 02.25

Itselläni on toiminut sellainen puolivahinko jota nyt kutsun nerokkaaksi strategiaksi, että tilit ovat eri maassa ja ne menivät sitten automaattisesti lukkoon kun penskat tulivat täysi-ikäisiksi. Nyt niihin ei pääse käsiksi sen enempää vanhemmat kuin lapsetkaan joten eipä kukaan pääse osuuksia juomaan. Minun tililtäni menee pieni summa joka kuukausi kuten aikaisemminkin eli kuukausisijoitukset jatkuvat edelleen. 

Näytä koko viesti
Koskisen - 30.11.2022 02.27

hauturi kirjoitti:

Meinasin osallistua pienella panoksella näihin kekkereihin, mutta eipä se näköjään ollutkaan sallittua kuin Suomessa asuville.

Onko kaikki ulkomailla asuvat blokattu pois? Mielestäni aikaisemmin oli vain se sama lista kaikilla, Kanada, USA, Japani ja jotain muuta joihin ei saa tarjota paikallisen lainsäädännön takia.

Nordnet toki rikkoi lakia jo pelkästään mainostamalla minulle, mutta eivät antaneet osallistua kun kerran kokeilin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 4.10.2022 06.14

MiddleAgeMiddleEarth kirjoitti:

Jotenkin tuli mieleen HS Moskovan kirjeenvaihtajan uutta kolumnia lukiessa, että miten joku voi olla näin irtaantunut Ukrainan kärsimistä sodan kauhuista hyökkäyssodan uhrina ja neppailee ajatuksilla kuten "mitä venäläiset ajattelee suomalaisista". 

 

Ensimmäisenä itselleni tuli mieleen, että onko tuon kirjoittaja syntymätyhmä vai onko se käynyt jonkun koulun jossa sitä on opetettu. 

Ei niin että pitäisin venäjäläisten autojen tarroittamista järkevänä, mutta on siitä aika pitkä matka Ukrainan joukkohautoihin. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.8.2022 11.34

FOMOPOK kirjoitti:
On aiheutettu kuitenkin suomalaisillekin haittoja, mutta veroja ei näistä exiteistä ole tänne Suomeen makseltu. 

Jep, itse näin Akin tänään ensimmäistä kertaa ja kyllä hänestä sellainen äärimmäinen pahuus huokui, että oikein pelästyin. Ja haittoja tuli heti suomalaisille kun jäi sitten tämän takia rahani omaan taskuun eikä mennyt Veikkaukselle kun kiiruhdin pakoon.

Quote:
On outoa, jos ei vähän saa kritisoida vapaassa maassa.

Saanko minäkin sitten kritisoida sitä, että sinä käyt öisin panemassa naapurin lammasta?

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.8.2022 11.10

hauturi kirjoitti:

Mistä ehkä voisi ajatella, että jos ei asu "Yhdysvalloissa tai vastaavanlaisissa rajoituksenalaisissa maissa" (mitähän ne mahtavat olla, tuskin kaikki ulkomaat kuitenkaan), niin tilin voisi avata

Normaalisti tuohon listaan kuuluu  Yhdysvallat, Kanada, Australia ja Japani. Ainakin Japanin kohdalla tämä johtuu siitä ettei maassa asuville saa tarjota mitään sijoituksia tai edes neuvoja sellaisiin jos ei ko. firmalle ole Japanissa omaa toimistoa joka on hankkinut siihen lisenssin.

Suomalaiset välittäjät näkyvät noudattavan tätä sen verran, että eivät anna osallistua suomalaisiin osakeanteihin vaikka niitä kovasti minullekin meilitse mainostavat (joka siis sekin on periaatteessa laitonta).

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 15.5.2022 07.12

kgb kirjoitti:

Toisessa maailmansodassa riitti kaksi ydinpommia Japanin antautumiseen.

Kun kaikki muukin viestissäsi oli väärin, niin ehkä on turha puuttua tähän, mutta antautumista oltiin neuvottelemassa jo ennen kuin Hiroshimaan pudotettiin pommi. Venäjän sodanjulistus sitten oli se viimeinen niitti jonka jälkeen oli japanilaisille kenraaleillekin selvä, että "me hävitään tää peli".

Muutenkin Tokion konventionaaliset pommitukset olivat jo saaneet aikaan paljon enemmän tuhoa kuin yksi atomipommi siihen aikaan kykeni.

Näytä koko viesti