Olet täällä

Bioretec yleisöanti 7.–15.6.2021 - 21.6.2021 12.35

Anssi A kirjoitti:

Ei kyllä tule mieleen yhtäkään casea, jossa hälytyskellot olisivat soineet yhtä voimakkaasti kuin Bioretecin kohdalla nyt.

Jep, jos tämä uusi osakeanti tulee sekin ylimerkityksi niin se lienee vahvempi indikaatio markkinoiden tilasta kuin taksikuskin antamat sijoitusneuvot.

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 6.6.2021 11.35

tonza kirjoitti:

Jos tarkoituksesi oli todella vastata minulle, mistään tällaisesta ei tietenkään ollut kysymys. Siinä tapauksessa on vaikea ymmärtää, mistä näin naiivi olkinukke.  

Tarkoitus ei ollut mitenkään hyökätä viestiäsi vastaan, pahoittelen jos kirjoitin tekstin huonosti.

Lähinnä oli tarkoitus sanoa, että minusta lähes kaikki "ilmainen" tavara tai palvelu ei ole yleisesti kannatettavaa koska se usein hämärtää asioita. Niin kauan kun eliitti joutuu edes joltain osalta toimimaan kuten rahvas pysyy lait ja asetukset ainakin jossain määrin hanskassa. Muuten ollaan nopeasti kaltevalla tasolla ja päädytään "syökööt kakkua"-meininkiin.

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 6.6.2021 11.29

Marraskuu kirjoitti:

Hotelli voi tarjota huoneen hintaan sisältyvänä vaikka päivällisen ja iltapalankin, jos niin haluavat tehdä.

Toki, mutta kahden aterian tarjoaminen aamiaisen lisäksi vaikuttaa jo päivärahan verovapaaseen enimmäismäärään.

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 6.6.2021 04.07

tonza kirjoitti:

Noin yleisesti ottaen asiaa voi lähestyä (ainakin) kahdesta kulmasta. Yhtäältä voidaan olla sitä mieltä, että pääministerin (ja ehkä muidenkin ministerien) tehtävä on sen verran tärkeä, että heille voisi suoda erilaisia arkea helpottavia etuja. 

On kai aika yleisesti hyväksytty käytäntö, että tärkeissä tehtävissä ihmiselle maksetaan isoa palkkaa. Tällä palkalla hän voi sitten omaehtoisesti hankkia erilaisia arkea helpottavia etuja, kuten esim. ulkoistaa kauppamatkansa jos aika ei riitä tai vierailu rahvaan seassa ei ole omalle arvolle sopivaa.

Tytti Yli-Viikarin haikailemaa luokkayhteiskuntaa poliittisellle ja virkamieseliitille pyhitettyine ravintoloineen ja hovimestareineen en kaipaa Suomeen. Varsinkin kaikki ylimääräiset ja verottomat etuudet vieraannuttavat poliitikot erinomaisen nopeasti rahvaan arkitodellisuudesta. 

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 5.6.2021 03.58

Se mikä tässä eniten häiritsee on kuinka meidän poliittinen eliittimme, puolueesta riippumatta, on sitä mieltä ettei heitä voi koskea samat säännöt kuin tavallista rahvasta koska he vain ovat parempia ihmisiä.

Kulukorvaukset pitää saada ilman kuitteja koska niiden selvitteleminen on hankalaa eikä kauppaan ehdi mennä kun on niin tärkeä duuni. Samaan aikaan pienyrittäjä selvittelee oikean työnsä ohella verolakeja ja järjestelee kuitteja ja ehtii vielä itse netistä tilaamaan ruokansa sillä teepä pieni virhe niin verottaja ei koskaan jätä sinua rauhaan,

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 26.5.2021 02.38

Kun rotuja ei ole olemassa niin voiko silloin olla myöskään rotusyrjintää eli rasismia?

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/olenko-sittenkin-rasisti-kuusi-...

Näytä koko viesti
Alexandria - 12.5.2021 06.32

Lantti kirjoitti:

Olisi hauska nähdä jos tästä tulisi pidemmällä aikavälillä todella hyvin tuottava osake (ilman että toiminta muuttuu moraalisempaan suntaan), miten paljon alkaisi "en ikinä koske tähän, hyi helvetti mitä mummojen kusettajia"–osastolta löytyäkin yhtäkkiä innokkaita omistajia. 

Kyllä ne pappojakin kusettaa, ainakin oma isäni sai aikoinaan kovasti puheluita tuolta. En kyllä keksi miten osakkeen hinnanmuodostus jatkossa muuttaisi mielipidettäni heistä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.5.2021 07.52

TN kirjoitti:

Mutta jos vaikka ihan minuutiksi pariksi unohtaisit että nämä saattaa olla paskapuhetta, ja pohtisit että mitä jos ne pitääkin paikkansa? 

Tuo on sitten taas sellainen jäniksenkolo ettei sieltä pääse ikinä pois. Saattaa nimittäin käydä niinkin että ensi vuonna tulee uusi virus joka tappaa kaikki jotka eivät ole ottaneet tätä covid19-rokotetta. Tällaisten skenarioiden miettimisen sijaan itse luotan enemmän Vilhelm Occamilaiseen, sillä säästää aikaa ja stressin aiheuttamia vatsavaivoja.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 4.5.2021 05.56

von Fyrckendahl kirjoitti:

Yritys voi myös kaatua tai joutua kavalluksen uhriksi 30 vuodessa.

Rahastoyhtiö voi toki tehdä konkurssin, mutta rahastojen varat ovat säilyttäjällä eli siis erillään rahastoyhtiön taseesta..

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 3.5.2021 07.39

Julia123 kirjoitti:

Hei! Minulta on mennyt nyt lähes 3 vuotta automaattisesti Seligsonin rahastoihin 250 euroa/kk (50€/rahasto): Amerikka, Eurooppa, Kehittyvät markkinat, top 25 Brands ja top 25 Pharna. 

En tiedä onko viisasta mutta itse aloitin Seligsonilla joskus 20 vuotta sitten ja ihan samoilla rahastoilla. Eipä noissa kauheasti liene päällekkäisyyksiä joten ihan hyvältä itselleni kuulostaa yhä edelleen.

Näytä koko viesti