Olet täällä

Hynägrande

Hynägrande

  • Liittynyt 21.8.2017
  • 35 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.1.2018 22.32

No, niin no.. sisäpiirikauppoja ei mm. tosiaan kukaan valvo tällä hetkellä ja niitä tapahtuu. Mutta kyllähän siinä ahne saa kakkelia käteen helposti jos sijoittamisen ainoa motiivi on ahneus ostaessa jotain shitcoinia ja ei joko välitä tai viitsi lainkaan perehtyä siihen mitä on ostanut. "If you can't spot the sucker.. ". Pokeriammattilaista minusta ei tullut, vaikka jotain pelistä tajuankin. Tunnistan Akin kuvaileman mentaliteetin kyllä.

Minulla on erilaisia kryptovaluuttoja jonkun verran, mutta olen nyt myynyt niitä pikkuhiljaa pois. Tiedän miksi olen jotain ostanut ja mihin kuvittelen perustuvan ajatuksen hinnan nousupotentiaalista ja aika monta tuntia olen asioita penkonut ja tutkinut. Olen varautunut siihen että hinta nousemisen sijaan dippaakin.

En ole suostunut kavereilleni antamaan enää vuoteen mitään sijoitusvinkkejä kryptoista. Ei ne aikanaan innostuneet yhtään kun kerroin ostaneeni jotain pienen satsin silloin kun ne ei maksaneet juuri mitään. Nyt niitä on harmittanut, mutta sellasta se on joskus. Nyt en uskalla sanoa mitään kun ihan hyvin voisi tulla tappiotakin ja olen aistinut että ahneus on saanut samat kaverit sijoittamaan enemmänkin kuin parin viinipullon hinnan. Itseltä loksahti leuka viime vuonna kun en todellakaan osannut odottaa tuollaisia nousuja, vaikka nousua odotinkin.

Tästä vuodesta tulee mielenkiintoinen. Ahneus on vallassa, erilaisia scammeja on paljon ja Viralliset Tahotkin hieroo nyt ihan vakavia suunnitelmia kun tämä ei olekaan enää parin IT-hippinörtin hassua puuhastelua. 

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.1.2018 23.29

Kirjoita ihmeessä jatkossakin! Nämä juttusi ovat yksi mielenkiintoisimmista lukemistani sijoitusjutuista, vaikka minulla ei ole mitään aikomusta ruveta mr. Daytraderiksi. Sellanen Mr. Monthtrader riittää minulle ihan hyvin, ei sitä nyt ihan viitsi olla pelkkä passivinen ETF-apina :)

 

 

Ostin/Myin tänään - 4.1.2018 23.49

Samat aatokset.. Raisio lähti @4,13 tänään. Ihan kivasti nousi ostohinnasta, mutta en näe kauheasti lisää nousupotentiaalia.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 30.12.2017 20.10

Ei mitenkään? Pankki ei ymmärrettävästi halua että varaton (henkilö jolla ei ole antaa reaalivakuuksia) voisi ostaa 100% velkarahalla kymmenen asuntoa ja saada marginaaliksi jonkun 1%. Se olisi pankin kannalta huono tuotto/riski suhde. Yrität nyt epätoivoisesti löytää jonkun porsaanreiän jolla voit kiertää tämän niin että voisit ostaa ilman vakuuksia lisää asuntoja, mutta eihän siinä olisi pankin kannalta mitään järkeä. Asuntojen määrällä ei ole merkitystä koska 1, 5 tai 10 asuntoa ilman vakuuksia on ihan yhtä typerä laina pankille (paitsi jos ei puhuta normaalista asuntolainan marginaalista). Isompi määrä yhdelle ihmiselle on lähinnä huonompi pankille, joten se on itse asiassa rasite jos sinulla on jo 500ke lainaa ja normaalin ihmisen palkkatulot ja haluat vielä lisää.

Jos nyt keksit jonkun porsaanreiän niin kannattaa huomioida että väärien tietojen antaminen pankille luottopäätöstä varten ei ole ihan sound business practice. Pankkihan ei halua myöntää sitä lainaa jos sinulla ei ole reaalisia vakuuksia lainkaan.  Ehkä voisit saada tilanteen paperilla näyttämään joltain muulta, mutta se ei ole välttämättä täysin laillista kikkailla tällaisia paperitöitä jos tarkoitus on luoda illuusioita.

Laskin joskus itse että sijoitusasuntojen määrää voi halutessaan lisätä muutaman vuoden välein kun pääsee alkuun. Jos vuokratuotto napsuu tasaisesti niin tuuppaa sen lainojen lyhennyksiin ja kohta on taas vakuuksia ostaa seuraava asunto maksamalla 30% aikaisempien asuntojen vapautuneella vakuusarvolla ja ottamalla 70% lainaa. Tällä tavalla tietysti vuokratuottoa ei voi hassata suoraan autoihin ja velan määrä kasvaa asuntojen määrän mukana, mutta on tämä terveempi vaihtoehto kuin 10 asuntoa, joista 7 on 100% lainoitettu ilman mitään vakuuksia. Vaikka omaa päätäsi ei paleltaisi yhtään niin pankin on syytä katsoa asiaa tähän tyyliin.

 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.12.2017 1.34

Huomasin myös eräänä päivänä pari vuotta sitten itse että enpäs saakeli osaakaan ja jouduin funtsimaan asiaa. Olin aivan järkyttynyt. Tällasta tää vissiin on kun tarpeeksi tulee ikää että unohtaa kaikkea. Tuskin osaisin ratkaista enää derivaattoja ja integraalejakaan jos pitäisi kynällä ja paperilla vääntää, vaikka niistä on vain 20 vuotta aikaa.

Kirjaimetkin ja numerotkin on koulussa muotoiltu uudelleen ainakin kerran sen jälkeen kun pääsin sieltä ja ei se mikään parannus minusta ole :) 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 29.12.2017 0.19

Minuakin ihmetytti se Nordnetin paperin kohta että tarvitaan jotain todistajia allekirjoittamiselle. Mutta pistin paperin postiin ilman mitään todistajia ja kelpasi kuitenkin. Voi toki riippua rahasummista paljonko niitä kiinnostaa - minun salkkuni on aivan varmasti paljon pienempi.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.12.2017 18.33

Jätän louhimiset muille suosiolla.. louhiminen kuluttaa melkoiset määrät sähköä. Talvella Suomessa voi tietysti ajatella että käyttää sitä lämmitykseen, jolloin se ei mene täysin hukkaan, mutta kallista rautaa ei kannata seisottaa joten kesällä sitten syntyy vain hukkalämpöä.

Louhimisella voi tehdä tietenkin tulovirtaa, mutta se on loputonta kilpajuoksua sähkön hinnan ja laitteiston ja hinnoittelun kanssa. Bitcoinin louhiminen jollain custom ASIC-rigillä on kannattavaa jos oletetaan jotain tiettyjä asioita sähkön hinnasta, custom ASIC raudan kehitysvauhdista ja Bitcoinin itsensä hinnasta. Riskitöntä tulovirtaa se ei ole. Bitcoinille räätälöity ASIC ei sovellu toisen kolikon louhimiseen välttämättä lainkaan, mutta ostamalla GPU-kiihottimia kasan voi rakentaa systeemin jossa louhittavaa kolikkoa voi vaihtaa sen mukaan mikä on kulloinkin kannattavaa. Mutta kaiken kaikkiaan alkaa kuulostaa jo työnteolta tuollainen ja lisäksi siinä on vielä riskitekijöitä ja pääomaakin sitoutuu kiinni, joten tyydyn mieluummin vain omistamaan kryptovaluuttaa.

Kryptovaluutoilla on erilaisia tavoitteita, mutta jos tavoite on tehdä helppoa rahan siirtämisestä ja maksamisesta rajojen yli niin siihen ei tarvittaisi mitään sähkösyöppöä louhimissysteemiä. Se on vain sivutuote, jolla saadaan aikaan robusti network lohkoketjun käsittelyä varten.

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.12.2017 6.25

Ei se futuurihinta voi olla täysin irti Bitcoinista pitkän päälle. Lyhyellä aikavälillä voi olla kunhan joku on valmis maksamaan positiostaan rahaa. Näin yksinkertaisen ihmisen näkökulmasta futuuri on sopimus myydä tai ostaa Bitcoinia tulevaisuudessa tietyllä hinnalla. Jos nyt vaikka kovasti shortataan ja hinta ei putoakaan niin shorttaaja joutuu maksamaan - potentiaalisesti Bitcoinin tapauksessa melko isonkin määrän rahaa. Toki sitä on joillakin takataskussa, mutta ei loputtomasti. 

Delivery voisi ehkä muodostua ongelmaksi jos kyse olisi jostain jättipositiosta. Cash settlementin sijaan voisi olla hyvinkin kannattavaa vaatia deliverya jos tietäisi että toinen ei siihen oikeasti pysty ja joutuisi ostamaan markkinoilta Bitcoineja. Öljytynnyreitä tai viljaa on vähän nihkeä ottaa vastaan fyysisesti, mutta bitcoinia mahtuu minun lompakkooni aika monta kappaletta ilman mitään ongelmia :) Delivery vs. cash settelement ei ole pienemmissäkään positioissa aina ihan selkeä kun tällä hetkellä Bitcoinin hinta on niin sekavassa tilassa - delivery on delivery, mutta montako bitcoinia saa 10 miljoonalla dollarilla? Se ei olekaan ihan selvää juuri tällä hetkellä kun kauppapaikat kaatuilee ja hinnoissa on arbitraasia paljon. 

En tiedä yhtään miten futuurit tulevat vaikuttamaan Bitcoinin hintaan, mutta suosittelen pitämään sormet erossa jos ei ole vahvaa näkemystä. Viljat ja muut commodityt eivät ole ollenkaan sama asia ja niistä on historiatietoa kuinka niiden futuurikauppa pyörii. Itse Bitcoinin hinta on tosiaan noussut rapsakasti ja se voi nousta ensi viikolla 20%, 50% tai ottaa hittiä -80%. Minua ei pelota Bitcoinin omistaminen, mutta futuurikauppa on liian villi ajatus :)

Raute - 27.11.2017 17.06

Kattelin ensin että tämähän voisi olla potentiaalinen sijoituskohde, mutta ei hemmetti.. hyvästä tuloksesta huolimatta en uskalla tällä hinnalla koskea. 

Technopolis - 26.11.2017 21.53

Ihan tällainen yksinkertaisen ihmisen yksinkertainen huomio tästä. Vaikka niitä osakkeita ei voisi kirjata käyttöomaisuudeksi niin mikä pakko on heti välittömästi kirjata 10% arvonnousu taseeseen ja siten laukaista verotus? Entä jos kurssi laskee seuraavan vuoden aikana takaisin entiselleen? Käsittääkseni ole mitään pakkoa kirjata kaikkia arvonmuutoksia kunhan tasekirja ei ole aivan räikeästi erillään sinne kirjatun omistuksen pörssivaluesta (ts. tilinpäätös antaa niin sanotusti luotettavan kuvan yhtiön tilanteesta). Etenkin jos se omistus on merkittävä osa firman taseesta. Jos osakkeet myy niin silloin verot tietysti laukeavat, vaikka niitä tasekirjauksia olisi viivästellyt, mutta pitkäjänteinen omistaja voi varmaankin holdata niitä osakkeita ja olla reagoimatta pieniin kurssimuutoksiin. Ja minkä päivän kurssin mukaan se tasekirjaus edes pitäisi tehdä? Vuoden viimeisen? Liukuva 12kk keskiarvo tai mediaani? 

En toki tiedä olenko ymmärtänyt asian oikein. Olen vain amatööri sijoittelija.