Olet täällä

Hynägrande

Hynägrande

  • Liittynyt 21.8.2017
  • 109 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2019 23.08

hyvä rapsa :) Itsekin jotain pokerisivistystä omaan ja tämä oli oikein nätisti tiivistetty kuvaus.

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 13.6.2019 18.11

Palkansaaja toki maksaa veroa palkastaan erikseen valtiolle ja kunnalle, toisin kuin pääomatuloja nauttiva joka saa kunnalliset palvelut vapaamatkustajana, joten veroprosentti riippuu kunnasta. Työnantajalla on myös palkan maksamisesta sivukuluja, kuten varmaan kaikki tietävät, joten palkkatulon nostaminen ulos maksaa firmalle muutakin kuin ne omat henkilökohtaiset verot. Varmuuden vuoksi : https://www.palkkaus.fi/Cms/legal/tyonantajan_sivukulut 

Loppuviimeksi on poliittinen päätös kuinka verotetaan. En pidä tätä vertailua kovin mielekkäänä, koska kyse on vähän erilaisista asioista, eikä ole mitenkään yksinkertaista sanoa mikä on "oikein" tai "kohtuutonta". En näe kuitenkaan kovin oikeudenmukaisena ja mielekkäänä että joku voi nostella miljoonia euroja pääomatuloja ja osallistumatta kunnallisten palveluiden ja infran ahoittamiseen mitenkään. Tämä ei ole ongelma niin kauan kun palkansaajat maksavat sen infran, mutta pääomatuloilla elävä kaveri on kunnalle lähinnä tappiota verrattuna kunnon työmieheen/työnaiseen..

 

Afarak - 21.5.2019 22.18

Miksi minusta tuntuu että se Koncar-man ei aio ostaa mun osakkeita suosiolla ja tämä "eurooppayhtiö" on taas joku konnankoukku? 

Outokumpu - 7.5.2019 18.00

Jos mennään alle kolmen niin sitten alkaa kyllä kutkuttaa kovasti ostosormessa. Hyvin vaikea on hahmottaa miten tämän kanssa käy, joten kovin isolla potilla tätä ei vaan voi pelata. Lopputulos ei riipu Outokummun johdosta kun isot pojat pelaa poliittisia pelejä.

Yleiselektroniikka - 5.5.2019 18.49

Halpahan tää on. Yksi syy on se että firma ei panosta lainkaan sijoittajien houkutteluun ja viestintä omistajien suuntaan on aika olematonta. Tekevät duunia, eivät mielistele ja vispaa käsiä jossain pääomamarkkinapäivillä :)

Metsä Board - 30.4.2019 21.56

Minä olen nyt ostanut tätä kun minusta se on vaikuttanut ylireagoinnilta. Sittenhän sen näkee vähän myöhemmin että harmittaako, mutta minusta nyt ollaan ostohinnoissa. 

Ålandsbanken - 25.4.2019 22.48

Ilmeisesti suluissa oleva 5,8 viittaa vertailulukuun edelliseltä vuodelta eli vertailu edelliseen vuoteen olisi tällä jaksottamismenetelmällä vertailu 6,0 vs. 5,8. Hivenen kummallisesti esitetty. Mutta en minäkään ihan ymmärrä, koska edeltävä kappale kertoo:

"Osakkeenomistajille kuuluva kauden tulos kasvoi 0,6 miljoonaa euroa eli 14 prosenttia 4,6 miljoonaan euroon (4,0)."

Eli, mikäli vakausmaksusta olisi otettu tähän vain neljäsosa, osakkeenomistajille kuuluva tulos olisi ollut 6,0 miljoonaa eikä 4,6 miljoonaa? Okei, mutta tästä eroa tulee 1,4 miljoonaa, mikä on aika paljon enemmän kuin neljäsosa 2,3 miljoonasta. Ken söi kesävoin?

 

Nokia - 25.4.2019 15.42

Noh, menin ostamaan Nokiaa taas vaihteeksi kun kerran putosi kuin talkkari liukkaalta katolta. Vähän samaan tapaan kuin mestari Pyysing, että vähän fiilispohjalta. Viimeksi liipaisin ne mäkeen tässä 4,75 kohdalla ja nytkin lähtee varmasti jos vitonen ylitetään (ellei tule jotain uutisia tai muutoksia).  On tää melkoinen jännitysfirma kun tulos on raskaasti tappiolla ja pitäisi vaan riittää uskoa..

 

Stockmann - 24.4.2019 15.39

Ei vaan uskalla, ei millään, vaikka P/B houkuttelee. Täällä Tampereella Stockmann on saanut ihan kivat siivut rahaa minulta menneisyydessä, mutta nykyisin käyn aika harvakseltaan. Iso laiva kääntyy hitaasti, mutta kun myymälässä käy katsomassa niin kurssi ei näytä muuttuneen. Hitaasti lipuu lotja kohti jäävuorta ja törmäystä. Konsepti jolla vuoltiin kultaa 1999 ei toimi 2019, mutta en näe että mitään muutosta olisi tapahtunut. (No, alakerran ruokakauppa on heikompi kuin 1999 kun se tässä välissä myytiin S-ryhmälle ja uudistettiin sokkeloiseksi..)

Mahdollisuuksia kuitenkin on, mutta pelkän kiinteistöomaisuuden realisoimisen varaan ei viitsi ostaa.

Incap - 23.4.2019 20.54

Tein nopeat lisätreidit tässä kuussa, mutta en kyllä uskaltanut pitää kiinni enää tänne asti. Mr. Pyysing povasi taannoin että "nousee kuin nuorella miehellä" ja niinhän tässä kävikin sitten. Tulos on mielettömän kova juuri nyt, mutta kauanko se kestää kovana? Eihän se mahdotonta ole, mutta minua ahdistaisi omistajana liikaa.