Olet täällä

Hynägrande

Hynägrande

  • Liittynyt 21.8.2017
  • 24 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

#Teerenpelit 1 - Jorma Vuoksenmaa - 20.11.2017 21.24

Täytyy sanoa että en ymmärrä tässä keskusteluketjussa muutamien henkilöiden ilmeistä tarvetta vähätellä Vuoksenmaata ja Pyysingin sijoitustuottoja. Jorman kohdalla kritiikissä on joku pointti jos kerran mies myy maksullisia pelivihjeitä, mutta Pyysing ei tietääkseni myy mitään sijoitusvihjeitä. Sillä ei ole silloin paskankaan väliä biittaako Aki sijoittana jonkun indeksin. Minullakin oli joskus kova pätemisen tarve, mutta tarve todistaa jollekin inttäjälle mitää on kyllä vähentynyt iän myötä. Onneksi.

Ja vielä lopuksi.... Teerenpelit saa olla haastateltavalle rento tilanne. Ei ole mitään erityisen kivaa tulla sinne haastatteluun jos lähtökohta on se että haastattelija alkaa vittuilemaan, painostamaan ja kritisoimaan. Ei tämä ole mitään tutkivaa journalismia, eikä sen tarvitsekaan olla. Huomttavasti helpompaa saada sinne mielenkiintoisia henkilöitä jos haastateltava saa kertoa omia ajatuksiaan ja johtopäätösten tekeminen jää katsojalle.

#Teerenpelit 1 - Jorma Vuoksenmaa - 17.11.2017 20.33

Enpä lähtisi pilkkaamaan Jormaa. En tunne miestä, mutta ihan viisaita se on aina haastatteluissa puhunut ja uskon että tulostakin on tullut. En minä tarkistele muitakaan ihmisiä verokalentereista ja päätä sen perusteella kenellä on viisaita ajatuksia.

 

Innofactor - 10.11.2017 17.39

Joo ei tarvitse voittaa. Kasvavassa markkinassa on helpompi pärjätä tietenkin. 

Microsoft-painotus on yhtä aikaa kilpailuetu (Innofactor on keskittymisen takia kova tekijä MS-puolella) ja toisaalta rasite (kaikki asiakkaat eivät halua Microsoft-juttuja ja Innofactorin tarjoama muuten on aika heikko). En tiedä onko se lopulta nettopositiivinen asia vai ei, mutta ei se mitenkään absoluuttisen väärä strategia ainakaan ole. Tällä strategialla menestyminen on kiinni paljon Microsoftin tekemisistä joihin Innofactor ei voi suoraan vaikuttaa, mutta se voi olla hyvä tai huono asia riippuen siitä miten Microsoft pärjää Amazonin ja Google Cloudin kanssa.

Innofactor - 9.11.2017 23.48

Innofactor on hyvä sijoituskohde jos uskoo heidän visioonsa. Olla "johtava pilvipalveluiden tuottaja" tai jotain sinnepäin. Minä olen ehkä hieman biasoitunut sikäli että oma työnantajanikin tuottaa niitä pilvipalveluita, mutta fiilikseni on että Innofactori ei tätä kilpailua tule voittamaan. Tilanteet voivat toki muuttua nopeastikin, mutta en pidä Innofactoria millään tavalla pelottavana kilpailijana kun katselen asiaa oman työnantajani näkökulmasta ja ei se silloin ole kelvollinen sijoituskohdekaan minulle.

En halua avata järkeilyäni yksityiskohtaisemmin, joten tämä on nyt vain yksittäisen höpönassun mielipide jossain pilipaliforumille ja sille voi antaa piut paut jos haluaa. Siitä vain rakentamaan jotain analyyttisempaa selitystä.

Numeroiden valossahan Innofactor on loistava sijoitusidea jos uskoo että siellä osataan tehdä businesta ja rakentaa ratkaisuja. Asiakkaista ei ole pulaa ja markkina ei ole kutistumassa. 

Tulikivi - 30.10.2017 16.44

Tykkään firmasta periaatteessa, mutta.. tulos on niukasti positiivinen ja pitkän tappioputken jälkeen on vaikea kuvitella isoja osinkoja maksettavan. JOS firman tulovirta kääntyy kunnolla niin ihan kiva, mutta likimain nollatulosta tekemällä tässä ei ole mitään innostavaa.

Nokia - 30.10.2017 9.15

Menin ostamaan pienen satsin. Koskaan aiemmin ei ole tehnyt mieli ostaa Nokiaa ja lievä krapula tästäkin jo tuli henkisesti. Mutta tulkitsin että reaktio oli ylireagointia. Suhtaudun varovaisesti senkin takia että Nokian osake toimii ihan eri tavalla kuin useimmat muut osakkeet joihin itse sijoitan. Noksissa vaihtoa on poskettomasti ja sitä seurataan joka puolella silmät tapilla. 

Outokumpu - 26.10.2017 22.28

Myin kätevästi alkuviikosta kurssiin 9,29 omani pois. Which was nice. En tietenkään osannut ennakoida tätä laskua vaan syy oli selkeän nousupotentiaalin puuttuminen. Syklinen yhtiö ja likimain oikein hinnoiteltu, ei herkullista ajattelin. Vastauksena kysymykseen, tulosparannusta on ehkä luvassa seuraavaan kvartaaliin, mutta kuinka pitkälle sen jälkeen? 

Nyt en näe vielä kumpua erityisen houkuttelevana, mutta jos laskee riittävästi niin nappaan toki kiinni kuin hauki Rapalaan. Nyt ei ole dry powderia ylimääräistä ja yritän välttää ostamasta semipaskoja kohteita "paremman puutteessa".

Tehokkaat markkinat, lol.

 

 

Orava - 17.10.2017 22.59

Investor's House uskoakseni joko ostaa lisää tai hankkii liittolaisia suoraan tai valtakirjoilla, jotta pääsee päättämään asioista kunnolla. Koen molemmat vaihtoehdot positiiviseksi tällaisen minipanoksella pelaavan paistin näkökulmasta.

Lausahdus kuulostaa siltä että mieluiten IH ei ostaisi lisää vaan hakisi rintamaa yhtiökokousta varten :) 

 

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.10.2017 20.46

En halua lyödä vetoa kurssikehityksestä - liian riskaabelia minulle nyt - mutta tuore uutinen kertoo että Tesla irtisanoo porukkaa satoja:

https://www.reuters.com/article/us-tesla-jobs/tesla-fired-hundreds-of-em...

Osakkeeseen on taidettu hinnoitella aika optimistinen käsitys kyvystä tehdä joskus tulostakin. En tiedä auttaako satojen ihmisten irtisanominen tuotantovaikeuksiin jotenkin tai tulokseen, mutta ei se nyt ihan normaalia tilanteessa jossa firmalla olevinaan menee lujaa.

Orava - 4.10.2017 22.09

Huonossa tapauksessa voi tosiaan käydä niin että IH:n tarjouksesta ei synny mitään ja Elitenkään tarjouksesta ei synny mitään muutoksia. IH-possen edustajana toimivan Penser Oy:n toimitusjohtajalta tullut pelottelukirje viittaa juuri tähän ja liioittelee tarkoitushakuisesti miten heikko Eliten alustava tarjous olisi Oravan omistajalle. En juurikaan arvosta kirjeen älyllisesti kyseenalaista argumentointia, tähän tyyliin:

Oravan hallintomallia on pidetty kalliina, mutta ei-sitovana vaihtoehtona esitetty erikoissijoitusrahasto maksaisi kertakustannuksina yli seitsemän miljoonaa euroa ja johtaisi hallinnointipalkkion 50%:n nousuun.

Joopajoo. IH saa kyllä minun Oravat kunhan maksaa niistä vähän enemmän.

Uskon että tavalla tai toisella tuo huonoin skenaario vältetään, mutta pörssikurssi näyttää sukeltavan. Joku muu ei siis ole yhtä positiivisella mielellä. En silti oikein osaa selittää pörssikurssin sukeltamista. Osaako joku muu?