Olet täällä

Sampo - 2.4.2020 06.55

Mä olen myynyt lähes kaikki Sammot nyt. Toivottavasti pääsen ostamaan takaisin halvemmalla :) 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.4.2020 01.03

Mullakin on vähän lisää fortumia. Fortumissa myös sisäpiiri on kaivellut perstaskusta parin viikon viikkorahat, mutta ei ne vielä kottikärryllä ole ostoksilla olleet. Kuitenkin se lisää jonkin verran omaa luottamustani. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.4.2020 10.17

Sinne lähti Nokian renkaat taas. Myin toissapäivänä 21,47, ostin eilen kurssiin 18,39 ja nyt myyty 20,55. Tylsästä kumifirmasta on tullut pelipaperi :) 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.4.2020 09.25

joni_k kirjoitti:

Näkökulmani on myös se että ihmiset on aikalailla optimoineet  tulot ja menot tappiin joka on suhteutettu siihen palkkaan mitä on saanut. Ansiosidonnainen on jonkun verran pienempi, joten voi olla että esim juuri se auton lyhennys on se kohta joka on liikaa. Työttömäksi joutunut tuskin työllistyy samantien kun tämä on ohi. yritykset on laittanut pillit pussiin ja riippuu paljon yrittäjistä uskaltaako toimintaa missä vaiheessa aloitella uudelleen, jos aloittaa ikinä uudelleen, paljonko uusia yrittäjiä tulee sitäkään ei tiedä. 

YTK:N ehdotus että työnantaja maksaa palkan ei onnistu, koska yrityksillä ei välttämättä ole varoja mistä niitä palkkoja maksaa, minun mielestä muutenkin outo ehdotus ylipäätänsä.

Saahan sitä ehdotella kaikenlaista, huumorimiehiä sielläkin. 

Omalla näppituntumalla yllättävän moni parempituloinen (20% ylädesiili) kuluttaa melkein kaiken mitä tienaa, lyhentäen kuitenkin asuntolainaa siinä samalla. Mutta moni näistä voi myös typistää omaa kulutustaan karsimalla turhuuksista sitten kun on pakko. Sattuuhan se, mutta asunto pysyy ja sapuskaa tulee pöytään. Siellä tulohaitarin alapäässä tulee kyllä nopeasti ongelmia jos talous on valmiiksi tiukka kuin kisakireä fitness-urheilija.  Vaikeampi supistaa "tarpeettomia" menoja ja sopeuttaa kulutustaan.

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 1.4.2020 04.05

Tuohan on sinänsä aivan viisasta. Mikäli Ålandsbanken sattuisi ottamaan hittiä niin on parempi että fyrkat on taseessa käytettävissä, mutta jos kaikki menee sutjakasti niin osinkoa irtoaa. Who knows - voi tulla jotain yritysjärjestelymahdollisuuksiakin, vaikka Ålandsbanken ei ole niitä normaalisti harrastanut. Vahva tase on silloinkin kova juttu.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.4.2020 11.23

"Voisi olla".  "jos kysyntä putoaisi". Tässä on paljon jossittelua ja arvailua. En minä osaa arvioida myyntimääriä tai tilausmääriä kovinkaan tarkasti, mutta kohta saamme autojen myyntimäärät maaliskuulta USA:sta. Etukäteen vaikuttaa siltä että myynti on pudonnut 10-20% ja alkukuu meni kuitenkin normaalisti. Huhtikuu on sitten rumempi.

Jos muilla valmistajilla myyntimäärät putoaa niin hinnoittelusta ja myyntipelistä tulee todella agressiivista ja Teslankin tulos putoaa joko myyntimäärän tai katteen kautta. Öljyn hinta on pudonnut todella alas, jolloin lyhyellä tähtäimellä kustannuksia syynäävä laskee että eihän se bensalla toimiva auto nyt kovin kallis olekaan tankata, mikä lisää painetta Teslan suuntaan.

En siis yritä ennustaa myyntimääriä, mutta arvaan yleisesti että yksikään autovalmistaja ei nyt tule tekemään profittia Q1 - Q3, tai profitti on ihan minimaalista. Teslan tapauksessa on edelleen epäselvää onko firman busines yleensäkään voitollista, vaikka joku kvartaali puristettiinkin plussalle, joten tällä on isompi merkitys. Kassan puolesta Tesla kestää lievää tappiollista toimintaa toki, mutta osakekurssi voi heilahtaa alaspäin kun siihen on leivottu paljon odotuksia.

Mikäli olen väärässä, kurssi voi heilahtaa rivakasti ylöspäinkin jos Tesla on voitollinen ja muut autovalmistajat ovat aivan pulassa. Sehän olisi aivan mieletön signaali firman omistajille.

 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 1.4.2020 11.13

Sekoiluhan on mukavaa. Myin eilen 21,47 kurssilla. Ostin tänään 18,39. Never stop the mädness ja kohta vedetään taas! angel

 

Näytä koko viesti
Margin called - varoittava esimerkki - 1.4.2020 10.21

Erittäin mielenkiintoinen tuo Bloombergin artikkeli, vaikka ei operoikaan noilla markkinoilla.  

Näytä koko viesti
Afarak - 1.4.2020 10.15

Jos yritys tekee konkurssin, mitä se tarkoittaa lunastusvaatimuksen ja uhkasakon kannalta? Vapautuuko tarinan konna vastuusta ja lunastusvaatimuksesta jos yritys on konkurssissa?

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 31.3.2020 12.58

Pohjan tunnusmerkkejä ei ole nähty. Kurssien ponteva kipuaminen ylöspäin on kyllä mielenkiintoista, mutta missä ovat esimerkiksi sisäpiirin ostot? Hyvät uutiset reaalitalouden elpymisestä? 

 

Näytä koko viesti