Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.9.2019 01.37

Olihan sillä nautinto huristella kun pääsin testailemaan tässä kesällä. Mutta paljon heikkoakin on jos miettii yrityksen tulevaisuutta. Esimerkiksi varaosia ei ole oikein saatavilla jos jotain menee takuuajan rikki. Huoltomanuaalin lukeminen maksaa 100e / päivä (tai 3000 e / vuosi), eikä sitä edes pystynyt maksamaan kun tyssäsi johonkin mystiseen virheeseen. Ei auttanut soitto asiakaspalveluunkaan mitään. Melko ammattimaiselta tuntuu ja herättää luottamusta..

Vertaa Toyotaan niin :

  1. Toyota ei mene ihan niin helposti rikki. (Tosin Teslat ovat niin uusia että tilastodataa ei ole vielä yhtä pitkältä ajalta)
  2. Jos meneekin niin huoltomanuaalin voi ostaa pikkurahalla tai lainata kirjastosta.
  3. Geneerisiä varaosia saa jokaisesta Motonetista ja vastaavasta, mutta myös tehdasosia saa helposti ja edullisesti.

On tässä Teslalla vielä matkaa siihen että homma on oikeasti hallussa, vaikka ajaminen onkin vähän eri kokemus kuin meitsin Toyotalla. En ottaisi long-positioo, mutta en ole juuri nyt shorttinakaan :) 

 

 

Näytä koko viesti
S-osuudet: kannattava piensijoitus - 1.9.2019 01.19

Tälläkin saitilla on KPY:n johdosta vihjailtu että omistajien etua voisi pontevamminkin ajaa :) Ei se silti huono ajatus ole sijoittaa siihen, mutta payoffia on vähän vaikea ennustaa senkään osalta.

Tradeka olikin mielenkiintoinen ajatus. Olen neljän (muistaakseni) S-kaupan jäsen, enkä ole luopumassa niistä, mutta uusia jäsenyyksiä en viitsi hommailla kun toi maksupolitiikka on menossa tuohon suuntaan. 24kk aikana on tullut bonusta S-ryhmästä noin 230 euroa ja korkoja joku 110 euroa. Ihan bueno palautus 500 euron sijoitukselle kahdessa vuodessa minun mielestäni, vaikka ei huomioisi mitään etuseteleitä ja sellaisia. 

 

Näytä koko viesti
Euroopan Keskuspankin ei missään tapauksessa pidä ostaa osakkeita - 29.7.2019 09.01

Akihan on tietenkin ihan oikeassa. Valitettavasti veikkaan että keskuspankit eivät näe asiaa näin ja lopputulosta saadaankin hämmästellä vuosia. Kuvittelin its vuosia sitten että "eivät ne voi olla noin tyhmiä", mutta aliarvioin poliitikkojen luovat kyvyt. Kyllä ne voivat olla todella uskomattoman kahjoja ja äänestävä kansakin keskittyy lähinnä Justin Piiperin naiskuvioihin samalla kun kansaa laitetaan kakkoseen ilman liukastetta. 

Nollakoroilla ja elvytysmagialla on ehkä saatu jonkun euro-poliitikon mielestä "pelastettua" talouskasvu ja nousukausi, mutta varallisuuserot tosiaan jatkavat kasvuaan kun nollakorkoinen peliraha valuu niille, joilla on ennestäänkin pätäkkää. Nollakorko (ja potentiaalinen lupaus sosialisoida tappiot) myös aiheuttaa pääoman allokointia huonoihinkin busineksiin. Kumpikaan trendi ei ole historiallisesti kertaakaan johtanut mihinkään kovin kivaan jatkuessaan liian pitkälle.

Hedge accordingly :) 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 25.7.2019 11.21

Eilen joku höpönassu analysti kirjoitti että "Tesla stock could triple in value". Ja "analyysi" oli ihan puutaheinää, jossa ei ollut järjen häivääkään. Osakkeen kurssin kehittymistä on vähän vaikea ennustaa, mutta kyllä siinä aika optimisti saa olla jos näkee tässä paljon nousuvaraa.  

Näytä koko viesti
Nokia - 25.7.2019 11.20

Myin pienen osakeläjäni 4,99 ja otin profitit kotiin. Optimismi ei riitä siihen että tuolla kassavirralla olisi nousuvaraa 5 yli juurikaan, etenkin kun Noksun oma tiedote puhuu että "riskejä vielä on".  

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.6.2019 11.08

hyvä rapsa :) Itsekin jotain pokerisivistystä omaan ja tämä oli oikein nätisti tiivistetty kuvaus.

Näytä koko viesti
Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 13.6.2019 06.11

Palkansaaja toki maksaa veroa palkastaan erikseen valtiolle ja kunnalle, toisin kuin pääomatuloja nauttiva joka saa kunnalliset palvelut vapaamatkustajana, joten veroprosentti riippuu kunnasta. Työnantajalla on myös palkan maksamisesta sivukuluja, kuten varmaan kaikki tietävät, joten palkkatulon nostaminen ulos maksaa firmalle muutakin kuin ne omat henkilökohtaiset verot. Varmuuden vuoksi : https://www.palkkaus.fi/Cms/legal/tyonantajan_sivukulut 

Loppuviimeksi on poliittinen päätös kuinka verotetaan. En pidä tätä vertailua kovin mielekkäänä, koska kyse on vähän erilaisista asioista, eikä ole mitenkään yksinkertaista sanoa mikä on "oikein" tai "kohtuutonta". En näe kuitenkaan kovin oikeudenmukaisena ja mielekkäänä että joku voi nostella miljoonia euroja pääomatuloja ja osallistumatta kunnallisten palveluiden ja infran ahoittamiseen mitenkään. Tämä ei ole ongelma niin kauan kun palkansaajat maksavat sen infran, mutta pääomatuloilla elävä kaveri on kunnalle lähinnä tappiota verrattuna kunnon työmieheen/työnaiseen..

 

Näytä koko viesti
Afarak - 21.5.2019 10.18

Miksi minusta tuntuu että se Koncar-man ei aio ostaa mun osakkeita suosiolla ja tämä "eurooppayhtiö" on taas joku konnankoukku? 

Näytä koko viesti
Outokumpu - 7.5.2019 06.00

Jos mennään alle kolmen niin sitten alkaa kyllä kutkuttaa kovasti ostosormessa. Hyvin vaikea on hahmottaa miten tämän kanssa käy, joten kovin isolla potilla tätä ei vaan voi pelata. Lopputulos ei riipu Outokummun johdosta kun isot pojat pelaa poliittisia pelejä.

Näytä koko viesti
Yleiselektroniikka - 5.5.2019 06.49

Halpahan tää on. Yksi syy on se että firma ei panosta lainkaan sijoittajien houkutteluun ja viestintä omistajien suuntaan on aika olematonta. Tekevät duunia, eivät mielistele ja vispaa käsiä jossain pääomamarkkinapäivillä :)

Näytä koko viesti