Olet täällä

Outokumpu - 22.6.2022 11.21

Ns. "sykliset", kuten Outokumpu ja serkkunsa SSAB vetää molemmat jäätävää tulosta ja P/E on tosi alhainen viime vuoden numeroilla katsottuna. Kurssin vajoaminen on normaalia sikäli, että nämä myös kyykkäävät lujaa kun taantuma iskee. Kysehän on siis vedonlyönnistä - uskotko taantuman olevan ovella? 

(Myin itse kummut pois, mutta omistan SSAB:ta tällä hetkellä. Tällä Outokummun hinnalla sitä voisin kyllä harkita ostavani takaisin. )

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 17.6.2022 09.40

En ymmärrä ajatusta siitä että rauha nykyisillä rajalinjoilla olisi jotenkin toivottava lopputulos. Se tarkoittaisi Putinille jonkinlaista "onnistumista" ja Ukrainalle jatkuvaa pelkoa sodan alkamisesta uudelleen. Venäjään ja Putiniin etenkään ei voi luottaa, joten mikä tahansa rauhansopimus on pelkkää paperia. Ja rajalinjan Venäjän puolella on tuhansittain ihmisiä, joita odottaa julma kohtalo.

Miten tämä voisi olla hyvä asia kenellekään, ellei ole Putinin puolella?

 

 

 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 16.6.2022 10.59

GHearst kirjoitti:
Artsipappa kirjoitti:

Ei D varmaan kerkee. Pitää kiirettä sen 50 Megan ohjelmiston grindaamisessa. Ja välillä pitää vähän sekoilla foorumeilla. Ja raaputtaa ässäarpoja. päivät täynnä :/

D, ennen kuin tuhannennes tunnuksensa poistettiin, vastasi että hän toki ostaa koodinsa. Vaikka alunperin julisti itse koodaavansa. Ei kai sitten oikein lähtenyt.

Koodaushommat vaatii osaamista ja paneutumista jos niitä meinaa ammattimaisesti tehdä. Tiedän kokemuksesta. Edes D:n tasoinen poikkeuksellinen yleisnero, jonka rinnalla olen vain laatikon tylsempi veitsi, ei kykene omaksumaan ihan viikossa kaikkea tarvittavaa. Varmasti suuri menetys maailmalle jos hän ei lähtenytkään tuolle uralle.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.6.2022 01.29

Aki Pyysing kirjoitti:

Pelaan joka päivä jotain, mutta yksi turnaus per päivä tuntuu 55-vuotiaalle riittävältä tahdilta. Hauskaa tämä edelleen on ja uskon olevani edelleen voitollisen odotusarvon veturi. Kattaako tämä kovahkot kulut (hotellit tuplahintaisia vs 3v sitten) on sitten jo arvauksen puolella.

 

Harrastukset saa maksaa :) Toki, tämä ei ole ollut sinulle pelkkä harrastus. Mutta jos hommasta tykkää ja ei ota pahasti turpaan niin kai se on ok. 

 

Näytä koko viesti
Citycon - 14.6.2022 11.23

Tekisi suunnattomasti mieli ostaa takaisin 7,4-7,5 haarukassa myytyjä cityconeja nyt. Mutta arvelin että on niin monta epävarmuustekijää ilmassa, että kurssi voi dipata vielä lisääkin. Koen tällä hetkellä todella vaikeaksi arvioida mikä tarkalleen olisi cityconin "fair value" ja mikä on toisaalta "pohja" markkinoilla kun huonoja uutisia tulee eri tuuteista. 

Loput conit pysyy kyllä salkussa, en ole myymässä aivan helpolla jos kurssi on tällä noin 7 tasolla.

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.6.2022 10.45

TL kirjoitti:

Uskon tämän valitettavasti olevan melko todennäköinen skenaario, joka toteutuessaan osoittaisi putinin lopulta kuitenkin laskeneen ihan oikein. Ei taida länsimaiden pää kestää vuosien sotaa ja sen oheisvahinkoja. Mukavampaa taitaa olla tehdä Kiova3 ja jo historiassa hyväksikoetulla menetelmällä "taata rauha eliniäksemme".

Ukrainassa asuu 40 miljoonaa ihmistä ja kun Venäjän toimintamalli on tappaminen ja raiskaaminen ja kaiken ryöstäminen puhtaaksi niin minkäänlainen "rauhansopimus" ei oikein tule kyseeseen. Länsimaiden johtajista osa ei tajua tätä. 

Jos Ukraina antautuu nyt, tilanne ei palaa normaaliksi. Peltoja ei voida viljellä normaalisti, 20-30 miljoonaa pakolaista lähtee liikkelle, pääasiassa Eurooppaan, uudet herrat venäjältä tuhoavat kaiken ja viljatuotanto ei palaa koskaan nykyiselle tasolle. Inhimillinen katastrofi olisi valtava ja sen lasku tulee joka tapauksessa myös Saksalle, Ranskalle ja kaikille. Näiden isojen "johtavien" maiden arvovalta kärsii samalla tappion, josta ne eivät toivu vuosikymmeneen.

Länsimaiden pää ei ehkä kestä sotaa, mutta ei se kestä myöskään rauhaa kun osapuolena on Putinin Venäjä. Scholzit ja Macronit eivät valitettavasti tajua tätä.

Näytä koko viesti
i norden - 12.6.2022 11.18

TuuriTuuli kirjoitti:

Luovuin omistuksestani jo noin parinkymmenen prossan jyrkän nousun jälkeen, kun en ihan täysin pysynyt firman liiketoiminnan perässä ja tarvitsin rahaa toisiin kohteisiin, ja jäin manailemaan kun se vain jaksoi jatkaa nousuaan. Enää ei kaduta.

En ymmärtänyt tietyn pisteen jälkeen kurssinousua, ja nyt shorttihyökkäyksen jälkeen en täysin ymmärrä kurssilaskuakaan.

Huomauttaisin tuosta Viceroy Researchistä että kun kävin läpi sen raportteja, niin alkoi muodostua mielikuva että sen osumatarkkuus on ollut hyvä vain silloin kun muutkin tahot ovat arvostelleet jotain uhria. Viceroy näyttäisi lähinnä kopioivan muiden havaintoja. Silloin kun ainoastaan he ovat olleet raportoimassa löydöksiä, niin osumia ei ole tainnut olla. Oikeusjuttuja Viceroyta vastaan sitäkin enemmän.

En löytänyt että muut olisivat SBB:stä meteliä pitäneet, joten ehkä tuo lasku on epäoikeutettua, osittain shorttihyökkäyksen jälkeensä jättämää pelkoa ja osittain yleistä markkinavetoa.

Mielenkiintoista. Minäkin irrotin tästä kun kurssi alkoi kohota ja harmitti hieman, että irrotinko liian pian. Toisaalta en pyri ajoittamaan huippuja, vaan irrotan yleensä jos fundamentit alkaa näyttää yliarvostusta omasta mielestäni.

Mutta nythän tätä voisi tosiaan harkita ostettavaksi takaisin. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 9.6.2022 01.10

Reeti kirjoitti:
GHearst kirjoitti:

 

Reeti kirjoitti:

Jos tuo junarata on merkittävä venäkköjen logistiikan ja huollon kannalta niin mikseiköhän sitä pommiteta tai sabotoida poikki?  Pariin kohtaan rataa droneisku tai sissipartio tekemään vähän jäynää niin alkaa kuljetukset yllättäen tökkiä?

 

Voisiko tosiaan olla niin, että kukaan ei ole tullut tätä ajatelleeksi?

 

Niin, ei tainnut olla viestin pointti hakea suitsutusta uniikille idealle vaan kysyä josko saisi perusteltua näkemystä miksi näin low risk high reward -toiminnalta tuntuvaa hommaa ole tehty. Sulla ei vissiin ollu annettavaa?

Potentiaalisia selityksiä on helppo keksiä. Vaikka tällaisia:

1. Ei ole tehty, koska ei ole tilaisuutta ollut. Venäjä varmasti vartioi ainakin tärkeitä ratayhteyden siltoja, joita olisi vaikea korjata.

2. Ukraina ei halua tarjota Venäjälle tekosyitä laajentaa täysimittaiseen liikekannallepanoon ja valinta on enemmän poliittinen kuin sotataktinen.

3. Ukraina taktisesti odottaa ja tekee sitten kun radalla on tarpeeksi mehukas kohde ja oma vastahyökkäys on menossa.

Mitään vastausta tähän ei varmasti saada, salassapidettävää tietoa rintaman molemmilla puolilla. Spekuloida voi loputtomasti. 

 

Näytä koko viesti
Asuntosalkku-yhtiö - 8.6.2022 10.13

Tekninen listautuminen onkin virkistävä poikkeus näissä IPO-kuvioissa. Mielenkiintoista nähdä tosiaan mihin hinta asettuu. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 7.6.2022 08.31

PikkuPro kirjoitti:

Tänään taas vähän pyörittelin päätä, kun A-studiossa kysymyksenasettelu meni, tyyliin, "kuinka kauan Ukraina vielä kestää tappioita?". Eikös sodassa tämä ole suhteessa vihun kestokykyyn? Tässä sulla on kansa, joka kovalla motilla taistelee olemassaolostaan ja on jo nähty mitä käy jos häviää. Toisella puolella on kansa, joka käy syystä X (?) hyökkäyssotaa jota ei edes uskalleta kutsua sodaksi ja moti on mitä on. Niin vähän hämmästelen, että kysytään "kauanko Ukraina kestää?" ikäänkuin sen täytyisi jossain vaiheessa romahtaa. No, onneksi oli sota-asiantuntija joka vastasi, tyyliin, "kyl se kestää". Itse lisäisin "...koska ei ole vaihtoehtoja".

Meidän mediassa mm. professori Patomäki sai hiljattain taas puheaikaa lehdissä ja TV:ssä. Mutta voin jo etukäteen sanoa mitä Patomäki on lausunut kun nimi vilahtaa otsikossa, koska tyyppi on niin yksioikoinen ja toistanut samaa pro Venäjä -levyä kymmeniä vuosia.  Sama koskee Aleksanteri-instituutin johtajaa, prof. Kangaspuroa, jonka lausunnot ovat ihan samaa settiä ja olleet jo vuosikymmeniä. NPC hahmoja pelissä.

Länsimaiden kannalta kannattaisi kyllä vakavasti katsoa peiliin ja miettiä "entä jos Ukraina ei kestäkään?" . Se tarkoittaisi jotain sellaista että 10-20 miljoonaa ihmistä on pakolaisina lähinnä Euroopassa, 5 miljoonaa tapetaan / kidutetaan, 15 miljoonaa jää pysyvästi sorrettuun asemaan ja erittäin ikäviin olosuhteisiin. Ukrainan kyky tuottaa ruokaa jatkossa romahtaisi, mikä johtaisi 2023-2030 mittaviin ongelmiin (nytkin on luvassa ruokapula, mutta se jää väliaikaiseksi kun Venäjä pakotetaan perääntymään). Sen jälkeen Venäjä alkaisi suunnitella seuraavaa sotaretkeä johonkin 2025-2030, josta ovat jo vihjailleet. Olisiko se hyvä Euroopan maiden kannalta? Koska selvästikään ei olisi, kannattaisiko nyt vaan antaa kaikki mahdollinen aseapu mitä Ukraina pyytää, jotta niin ei käy?

Voihan tuollaisen kysymyksen siis esittää, mutta nuo jatkokysymykset pitäisi myös käydä läpi. En ymmärrä lainkaan mitä Saksan IdiotReichsFuhrer Scholz esimerkiksi kuvittelee tekevänsä ja mitä hän kuvittelee tapahtuvan jos Ukrainan annetaan sortua.

Eli vaikka ei humaanisti välittäisi Ukrainasta niin kaikkien muiden etu on se että Ukraina murskaa Putinilta kivekset ja syöttää ne Lavroville.

 

 

 

Näytä koko viesti