Olet täällä

Hynägrande

Hynägrande

  • Liittynyt 21.8.2017
  • 54 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Innofactor - 19.9.2018 23.52

Kannattavuusongelmien syitä voisi kyllä pörssiyhtiön johto avatakin halutessaan. Ei tunnu kovin kivalta sijoittaa firmaan jos kannattavuushaasteiden perimmäisiä syitä pitää spekuloida Sijoitustiedossa ja arvailla. Pysyn edelleen irti, parista kivasta uutisesta huolimatta. 

Suominen - 14.9.2018 17.59

En ajatellut ihan noin itse. Minusta se kuulosti toivottoman negatiiviselta tulosvaroitukselta, mutta toki tässä on mahdollista tehdä jotain tiliä jos suunta kääntyy. Ymmärrän tuon logiikan että uusi tj siivoaa pöytää aluksi jotta voi sitten esitellä omia saavutuksiaan, joten ehkä tulkitsin itse liian pessimistisesti.

Panostaja - 13.9.2018 22.43

Kahvin ennustuksista ainakin yhden kasvuyrityksen osto on nyt tainnut toteutua. Granon listauksesta on vihjeitä toimitusjohtajan tuoreessa haastattelussa, vaikkakin vain viittellisiä "asia on ollut esillä" tyyliin.

Minusta tämä osake alkaa näyttää kiinnostavalta hinnan ja valuen puolesta.

Sijoittajan verotus - 9.9.2018 23.53

Ihan asiaahan Akin kolumni oli taas kerran. En minäkään ymmärrä verovelan siirtämistä tulevaisuuteen väkisin jos entinen laatuosake on nyt ylihinnoiteltua vessapaperia. Vaikuttaa monella olevan joku ideologinen verojen välttämisjuttu ilman rationaalista perustelua.

Pääoman verottamiseen vaikuttaa Akinkin mainitsema pääoman liukas liikkuminen muualle jos verotus kiristyy, mutta myös se moniko niitä pääomatuloja nauttii ja missä määrissä. Silloin kun pääoma on jakautunut kovin epätasaisesti niin siitä on historiassa aina tullut päänsärkyä. Yleislakkoja ja sisällissotia ja sen sellaisia. Nihkeitä juttuja. Pääomaverotuksen tulevaisuus riippuu monesta hankalasti ennustettavasta asiasta, mutta uskoakseni kuitenkin pragmaattisuus sitä ohjaa tulevaisuudessakin.

Tietenkin verotukseen ja erityisesti sijoitussäästötiliin liittyy poliittisia riskejä, mutta meillä on (onneksi) melko stabiili meno vaalista toiseen. ASP-tilejä ja asuntolainan korkovähennyksiä ja monta muuta juttuakin voidaan teoriassa säätää ihan miten sattuu eduskuntaa huvittamaan, mutta käytännössä muutokset ovat olleet hallittuja. Niin uskon tässäkin käyvän.

Ilkka - 7.9.2018 0.13

Nyt Ilkka maksoi tänään tasan kolme egee. Ostin vähän lisää kurssilla 3,04. Hulvatonta menoa, mutta kyllä tämä alkaa ostohintaiselta tuntua kun kurssi puskee alaspäin ja uhkaa mennä läpi kolmesta eurosta. 

Tokihan kaikissa osakkeissa ja firmoissa on riskinsä, mutta alle kolmen euron jos mennään niin tekee mieli kaivaa perstaskusta lisää rahaa. Onneksi sitä massia on vaikka koko vuoden osalta salkku onkin ottanut dunkkuun.

Loudspring - 4.9.2018 23.00

Vähän sama fiilis. Ei tainnut tulla miljoonia Afrikasta ainakaan vielä. Minusta firman busineksessa on hieno ja ylevä ajatus, mutta touhu näyttää olevan koheltamista. Ei tee mieli sijoittaa "pääomasijoittajaan" jolla on hämärä riskiprofiili ja jonka toiminta ei ole mitenkään ennustettavaa.

Jos touhu alkaa näyttää täysijärkiseltä niin katsotaan sitten, mutta melko sekavaa meno ollut on kun vertaa pörssin muihin pääomasijoitusfirmoihin. Minulla on ollut mm. Capmania ja Sievi Capitalia salkussa, eikä niiden kanssa ole koskaan pelottanut että mitähän seuraavaksi tapahtuu :)

 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.9.2018 22.49

Kyse oli minun kommentistani, joten avaan hieman ajatustani. Salkkuni on pieni, joten puhtaasti nykyhetken "valueta" ajatellen minun ei kannattaisi käyttää lainkaan aikaa sijoitusasioiden opiskeluun ja miettimiseen. Olen nyt kuitenkin päättänyt opetella nämä jutut.

Osareiden ja muiden juttujen lukeminen on yksi osa oppimisprosessia. Osareiden lukemisesta en saa kicksejä (saako kukaan?), mutta en näe miten voisin ohittaa ne jos aion joskus oppia pärjäämään sijoittajana markkinoilla. En myöskään näe miten voisin ohittaa käytännön harjoittelun. Tänään oli hieno oppimiskokemus kun Nexstim otti vähän kuokkaan ja salkkuni kyykkäsi -4% tänään sen takia :) En tiltannut!

En ole missään vaiheessa tarkoittanut että kaikkien "random sijoittajien" kannattaa lukea osareita läpi. Sanoin vain että ammattimaisenkaan sijoittajan "peesailu" sokkona ei ole mikään järkevä sijoitusstrategia ellei siihen liity jotain omaa ajatteluakin. Silloin voi sijoittaa rahastoon (indeksi tai aktiivinen) jos ei kiinnosta tehdä omia päätöksiä analyyttisesti. Se on ihan fine ja useimmille sijoittajille paras vaihtoehto.

Tämä foorumi on kiva. Akin juttuja on kiva lukea. Monen muunkin juttuja on kiva lukea. Random Perheenisien liiton varapuheenjohtajana toivon että täällä ei dissata liittomme jäseniä.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.9.2018 0.01

Noh.. vaikuttaa siltä että mestari Pyysing käy aktiivisesti kauppaa, joten "mallisalkku" ei olisi mikään staattinen kasa papereita. Tästä päästään siihen että Sharevillekin on täynnä mallisalkkuja, joita voi halutessaan peesailla ja tarkkailla, mutta paljonko siitä on iloa? Inderesin mallisalkkua peesaamalla olisi vissiin tehnyt ihan hyvää tuottoa viimeiset n vuotta, joten voihan siitä ollakin jotain iloa.

En suosittele peesamaan kenenkään liikkeitä ellei ymmärrä perusteluja niiden siirtojen takana. Siinä tulee helposti pataan. Yksittäisen paperin myymisessä järkevä sijoittaja harkitsee kokonaisuutta ja oma kokonaisuus tuskin on ihan täsmälleen sama kuin jollain toisella. 

Tästäkin huolimatta minä kyllä seuraan jonkin verran mitä jotkut täysijärkisenä pitämäni sijoittajat tekevät markkinoilla, mutta se on heikko signaali. Kyllä niitä osareita ja muita täytyy ihan itse kuitenkin lukea läpi ja kelata asiat. Incappiin tuskin olisin koskenut ollenkaan ellei Aki olisi siitä kirjoittanut, mutta en minä heti liipaissut sormea sokkona ostonapille silti.

Admicom - 29.8.2018 21.33

Hyvä artikkeli tuo Tivin artikkeli. Admicomia ostan lisää jos hinta tippuu riittävästi, mutta sehän näyttää nousevan kuin lapselta karannut wappupallo. Ei se mitään, nouskoon sitten.. nyt ollaan jo 95% up antihinnasta! Näen riskeinä kasvun jatkumiselle lähinnä nämä kolme asiaa:

1. Asiakaskunnalta loppuu fyrkat. (Tämä käytännössä tarkoittaisi jonkinlaista lamaa, jolloin mikään muukaan sijoitus ei kovin hyvin suoriudu.)

2. Admicom itse kusee asiat ja tekee jotain tyhmyyksiä. En pidä tätä kovin todennäköisenä, mutta mahdollista se on. Tivin artikkelinkin perusteella riittävää nöyryyttä menestyksen edessä löytyy. Hyvä niin.

3. Tulee joku disruptiivinen kilpailija, joka syö koko kakun. Tällaista ei ole nyt näkyvissä, mutta pitää muistaa tarkkailla tilannetta aika ajoin.

En pidä näistä mitään kovin merkittävänä, eli tätä on kyllä ilo omistaa toistaiseksi :) 

Technopolis - 29.8.2018 21.27

Kiitoksia minunkin puolestani. Technopolista oli noin 8% salkusta, mutta liipaisin ne menemään kun ostotarjous tuli. Ostin kesällä lisää kun näytti kovin aliarvostetulta :) Luultavasti en olisi ostanut ilman Sijoitustietoa.