Olet täällä

Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 20.10.2021 08.56

Anssi A kirjoitti:

Voiko noihin fyysisiin uraanifundeihin jotenkin sijoittaa Suomesta käsin?

Sprottia saa tosiaan Nordnetista. Kazatomprom yhtiönä on ostettavissa ainakin Degirosta, mutta yhtiöhän ei ole fund vaan merkittävä uraanin tuottaja. 

Fyysistä uraania imuroivia tahoja ovat ainakin seuraavat:

  • Kazan uusi fund, jota ei vielä saa mistään.
  • Sprott
  • Yellow Cake
  • Uranium Royalty Corp (streaming-yhtiö, mutta on nyt ostanut myös fyysistä uraania pois markkinasta melko isoja määriä)

URC:lla syntyy myös royalty-mallin takia exposurea fyysisen uraanin hinnalle.

Näistä Sprott, Yellow Cake ja URC ovat ostettavissa Nordnetista ja varmaan useimmilta muiltakin välittäjiltä. 

Näytä koko viesti
Sievi Capital - 20.10.2021 08.52

Velho kirjoitti:

Erikoisen oloinen kurssireaktio, koska yhdistymissopimuksen ehtojen mukaan Sievi ei voi tehdä uusia osingonjakopäätöksiä ennen yhdistymistä. Eli näistäkin osingoista 60% on menossa Boreon osakkaille, ellei sitten yhdistyminen Sievin yhtiökokouksessa kaadu. Sillä voisi kurssireaktiota selitellä, että markkinat eivät ehkä olleet kunnolla hoksanneet miten vahvasti Indoorilla on mennyt.

En itsekään ehtinyt tuota tarkistaa, mutta kävi mielessä että osingot voisi tulla ennen yhdistymistä. Toisaalta Sievin kurssi kävi Boreo-uutisen julkaisun yhteydessä korkeammalla kuin se on nyt. Oliko markkinat silloin tehokkaammat? Kurssireaktiot on hassuja ja joskus epärationaalisia, siksihän tätä peliä kannattaa pelatakin :) 

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 19.10.2021 03.12

Jyväskylä on kasvukeskus ja veturi alueellisesti. Lasketaan positiiviseksi. Katselen tätä yhteisyritystä nyt Investor huussin osakkeenomistajana, mutta oravatkin kiinnostaa jos oravannahan hinta ja tuotto-odotus alkaa näyttää paremmalta. Tällä menolla ihan mahdollista..

 

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 19.10.2021 12.44

Keep on tyckiting. Pari viikkoa sitten oli uutinen että Sprott ja Kazatomprom neuvottelevat. Nyt Kaza julkaisee käytännössä kopion Sprottin fundista ja uusi spinoff alkaa ostamaan fyysistä uraania.

https://seekingalpha.com/news/3754126-worlds-largest-uranium-producer-to...

Jos minä olisin ostajapuolella niin alkaisi vähitellen kyllä kainaloiden lisäksi myös kaljusta valua hikeä ja pulssi kohota nopeammin kuin uraanin spot. Markkinoilla on nyt jo ainakin neljä imuria, jotka imuroivat ohutta spot-markkinaa tyhjäksi vaihtelevalla nopeudella. Lopputuloksena ei voi olla mitään muuta kuin eeppinen shitshow kun katsotaan millä hinnalla ja kenelle myydään jatkossa. Kaikille ei ehkä riitä rahallakaan jos tämä trendi jatkuu.

 

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 19.10.2021 12.34

Tinggeli kirjoitti:

Samaan aikaan vakuudettoman bullet lainan saa 6,5 - 13,5% korolla. https://ubrahoitus.fi/yritysrahoitus/yrityslainat/vakuudeton-bullet-laina/

Fellow Finance tarjoaa korko alkaen 6% jos on vakuudet kunnossa.Moni muu tarjoaa lainaa 5-6% korolla aina 2,5 miljoonaan saakka ja 48 kk maksuajalla.

Jotenkin vaikuttaa, että on sovittu hyvä diili toimitusjohtajalle saada pääomaverolla rahaa firmasta.

Siltäpä vaikuttaa. Tietenkin yhtiöllä on taseessa lähinnä tarina, mutta ei juurikaan konkreettista omaisuutta eikä kassavirtaa. Isompien bullettien hakeminen voi olla vaikeaa kun reaalisia vakuuksia ei ole. Ns. "vakuudeton" bullettikaan ei irtoa jos firma ei ole uskottava hoitamaan lainaa.

Aikanaan perustamassani firmassa toimari laittoi omaa omaisuuttaan firman lainojen takeeksi. Ilman erityistä korvausta. Silleen se on monesti tehty ja se vasta olisikin luottamusta herättävä signaali, mutta ei sovi tietysti pörssiyhtiöön joka on juuri ensi viikolla valloittamassa koko maailmaa.

 

 

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 18.10.2021 04.00

Kimbleri kirjoitti:

 

Anssi A kirjoitti:

 

Mikä on Global Atomiciakin riskisempää?

 

Junior explorerit jotka eivät ole edes löytäneet uurania. :)

Jep. Ja GA on hyvin lähellä tuotantoa nyt. Riskipitoisuus alkaa vähentyä kun uraania on löydetty, kaivokselle on saatu luvat ja nyt rakennustyöt ovat loppusuoralla kun kaivelun tarkoitus alkaa 12kk sisällä.

Plus GA:lla on myös sinkkibusiness, joka tuottaa rahaa jos kaivos sattuisi jotenkin venymään pari kuukautta eteenpäin. 

 

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 18.10.2021 02.04

EU:ta on asiassa lobannut 11 valtiota, Suomi mukana. Saksa vastustelee, mutta Saksankin on lopulta pakko taipua kunhan siellä opitaan laskemaan perusmatematiikkaa. Hiiltä polttamalla ilmastonmuutosta ei torjuta, eikä myöskään siirtämällä voimala ja tuotanto Kiinaan. Syksyn shokki maakaasun hinnassa js saatavuudessa on ollut myös hyvä herätys, joka sataa ydinvoiman laariin.

Ei muuta kuin keep on tyckiting ja rocking. Omasta salkustani (salkuistani) on nyt noin 25% allokoitu erilaisiin uraanijuttuihin ja harkitsen vielä painoarvon lisäämistä. Isoimmat omistukset uraanisektorilla tällä hetkellä Royal Uranium Corp ja Global Atomic, mutta odotan kaikkein isoimpia nousuprosentteja kyllä riskipitoisemmista ostoistani. Olen taktisesti ostanut ensisijaisesti sellaisia firmoja, jotka ovat osa uraani-ETF sijoituskohteita, koska monet FOMO-sijoittajat kaatavat sitten rahaa sinne ETF-paperiin ja siitä tulee lisävauhtia.

 

 

Näytä koko viesti
Savosolar - 13.10.2021 02.09

Käytin hiljattain Savosolaria aloittelevalle sijoittajalle esimerkkinä siitä miksi ei ole yhdentekevää minkä osakkeen valitsee. Keskimäärin osakkeet voi nousta sen 7% vuodessa, mutta jos panokset menee kolmeen osakkeeseen niin sillä on väliä mitä ne kolme ovat :) 

 

Näytä koko viesti
Inderes - 6.10.2021 10.52

No voi nyt **** prkl. En lukenut huolellisesti antiesitettä ja kuvittelin ehtiväni merkitsemään niitä osakkeita tänään kun anti alkoi vasta maanantaina.

En sitten merkinnyt.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 6.10.2021 10.50

Kilppari kirjoitti:

 

Hynägrande kirjoitti:

Potentiaali kaavoitusmuutoksille, tai ylipäätään halu tehdä kaavoitukseen muutoksia, ei ole kyllä asia jota haluaisin mainostaa. Se on aika vaikeasti arvotettava asia ja kaavamuutoksiin on muillakin tahoilla intressejä ja ei ole mitenkään hyödyllistä välttämättä mainostaa omia aikeitaan.

Kuten taisin jo mainita, niin kaavamuutokset etenkin ydinalueilla ovat todella pitkiä ja monisyisiä prosesseja joissa tarvitaan lausuntoja useilta eri tahoilta ja asiaa ei voi edes teoriassa tehdä naapureilta tai kilpailijoilta salassa. Tarkennatko millaista haittaa voisi tulla jos ilmoittaisi yrittävänsä saavan läpi kaavan joka sallisi Omenan päälle rakennettavat 97 krs tai Ison Myyrin tilalle 20% isompaa mökkiä?

Toveri ptpakkan jo vastasikin tähän. Oman pelistrategian kertominen etukäteen ei ole yleensä viisasta. Joskus on pakko tai halutaan viestiä visiosta mihin suuntaan ollaan menossa.

Näytä koko viesti