Olet täällä

Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 10.51

von Fyrckendahl kirjoitti:

Yrityksille somekohu on ilmainen markkinointikeino. Monet eivät varmaankaan ole koskaan edes kuulleet turkkilaisesta jogurtista saati tienneet, miltä pakkaus näyttää. Sen sijaan, että sotkeudumme tyhjänpäiväisiin kohuihin, voisimme astua sellaisten yläpuolelle ja pohtia, miten yritykset hyödyntävät pöyristyneitä ja pahaa-aavistamattomia kolumnisteja ja nimimerkkejä tuotteidensa sissimarkkinoijina.

Tämä onkin mielenkiintoinen näkökulma. Minä ajattelin tätä vain liabilityna kun yritys joutuu muuttamaan tunnettua tuotemerkkiään, koska muutos maksaa rahaa ja ei ole mitään takeita että kuluttajat löytävät ja hyväksyvät uudistetun brändin. Mutta voihan tätä ajatella myös potentiaalisena etuna tosiaan.

Minä olisin kyllä aika hemmetin varovainen brändien muuttamisessa jos puhutaan se tyylisistä asioista kuin Geisha-karkit, Fazerin sininen suklaa tai Atrian maksalaatikko. Jos konsepti on myynyt 50 vuotta niin se ei välttämättä "uudistettuna" myy enemmän. Voi hyvin kyllä myydä vähemmän.

Minusta tuntuu kyllä edelleen siltä että yritykset antavat liikaa painoarvoa jollekin äänekkäälle somepöyristyjien joukolle näissä pohdinnoissaan. Bränditutkimus tai asiakastutkimus olisi yksi työkalu miettiä miten homma vedetään maaliin, mutta se vie kalenteriaikaa kun kaiken halutaan tapahtuvan heti ja ilman harkintaa.

 

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 10.22

Tämän sortin "suvaitsevaisuus" lakkasi jo vähän aikaa sitten naurattamasta minua. Aki on rohkea ottaessaan aiheen käsittelyyn näin, mutta tietysti se auttaa kun on jonkinlainen fuck you money taskussa. Itselläni ei (vielä) ole.

Ymmärrän tietysti että yrityksille julkisuuskuva ja imagohaittojen välttäminen ovat tärkeitä asioita, mutta toivottavasti ne osaavat myös punnita muut puolet. Paljonko on goodwilliä Geishan brändillä kun sitä on syöty aika pitkään? Siirtyykö se sellaisenaan uudelle tuotenimelle? 

Näen tämän nimikikkailun tällaisena pragmaattisena laskuharjoituksena, koska en osaa nähdä esim. Geishan kohdalla tätä minään suvaitsevaisuusasiana tai Geishaa rasistisena tuotteena. Toki minä olenkin keski-ikäinen valkoinen miesoletettu, joten meikän suunnaton white privilege tekee minut täysin sokeaksi tällaisille asioille, jotka vähäisemmällä elämänkokemuksella varustetut valkoiset suvaitsevaisuushenkilöt näkevät kristallinkirkkaasti :) 

Jos vakavasti miettii niin tällaisten tuotteiden "loukkaavuudesta" kannattaisi kysyä tiedostavien vihaisten nuorten sijaan a) firman asiakkailta, jotka niitä tuotteita ostavat ja b) oletetusti loukkaantuneen tahon edustajilta, esimerkiksi Geishan tapauksessa voisi kysyä Japanin suurlähetystön näkemystä. 

 

 

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 17.6.2020 12.00

Heikin Ashi kirjoitti:

Muistakaamme sijoittajat aina iltarukouksessa rukoilla myös FEDin puolesta, että se ei menetä luomansa ja nobelisti Krugmanin  mainitseman

kuplareitin ajokontrollia, säilyttää tilanteen hallinnan  ja löytää jonkin pehmeän exitreitin,  kun se potkaisi oikean kuskin  (markkinoiden vapaan riskin- ja hinnanmäärityksen, fundamentit ja  P/E-tason normaalin kehityksen) pois ja tuli itse penkille hoitelemaan asioita isolla vaihteella  "sovietisaatiolla", joka aiemmin tuli tutuksi kommunistimaista. FED on iso kaatumaan.laugh

Näin on. Vaihtoehtoisesti voi myös positioida itseään ainakin osittain käteiseen, mikäli ei usko rukousten voimaan.

Dinosaurukset eivät kuolleet sukupuuttoon päivässä, mutta yksi teoria on että täysin ennakolta varoittamatta putosi meteori ja commodities-markkinat mullistuivat perusteellisesti. Sellaistakin joskus sattuu, vaikka olisi ekosysteemin huipulla ja isoin hauki lammessa.

 

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki - 16.6.2020 10.13

Mielenkiinnoilla seurailen. Olen välillä myynytkin kaikki ja nyt on taas pieni määrä tätä. Kurssi tuntuu edulliselta, mutta ei huvita silti ostaa nyt juuri lisää. Tuo omien osto on nähdäkseni positiivinen merkki, hyvin bongattu.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.6.2020 10.11

Aspiren omistajaksi on palattu. Samoin Oma Säästöpankin. 

Edelleen on cashia salkussa.. parempia ostopaikkoja odotellessa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 12.6.2020 10.10

Mä kerkisin myydä Aspiret jo välissä kun nousi niin rapsakasti, mutta nyt ollaan taas kelkassa. Fundispohjalta tämä tuntuu ihan hyvältä betsiltä taas näillä 24 sek hinnoilla.

Kovin isoa painoa ei viitti tälle pistää.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.6.2020 02.45

"Maalipinta ei kestä normaalia käyttöä"..

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/teslan-model-3n-laadusta-karajoidaan-nyt-kanadassa-tasmalleen-samat-viat-vaivaavat-suomessakin/81ce5905-6162-47bd-99b6-70323b379a68

Voihan tästä tulla suuri menestystarina, mutta pitäisi kyllä saada aivan perusasiat kuntoon, jotta siihen voisi uskoa sijoittajana.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 8.6.2020 01.21

Aspiret lähti tänään salkusta. Muutenkin myynyt tänään ja viime viikolla kaikenlaista. Nyt on sitten dry powderia jos tulisi ostopaikkoja.. 

 

Näytä koko viesti
Nanoform - 29.5.2020 02.07

Hyvää analyysia tässä ketjussa. Minä jätin antiesitteen lukemisen puolivälissä kesken kun totesin että tässä ei ole nyt valuaatio lainkaan kohdallaan suhteessa riskiin. En missään tapauksessa ole sijoittamassa tässä IPO:ssa, mutta saatan toki sijoittaa myöhemmin jos hinta on sopiva ja riskinäkymät ovat selkeämmät.

200 millin valuaatiolla tässä olisi jotain järkeä mikäli tuote olisi todistettu toimivaksi ja sillä olisi todistettavaa asiakaskysyntää. Todennäköisyyksiä on vaikea arvioida, mutta koko tuote ja firma voi lässähtää, eikä se ole aivan epätodennököistä. Silloin sijoituksen arvo on noin nolla euroa. Mikäli tuote toimii ja saadaan asiakkaita, nousukiito ei ole itsestäänselvyys silloinkaan.

Pitäisi olla aika merkittävä upside, jotta se kompensoi tällä valuaatiolla näitä riskejä ja minä en vain näe sellaista. 

Näytä koko viesti
Citycon - 29.5.2020 02.02

Löyhä kirjoitti:

Eipä ole enää mitään perusteita sille että osake nousisi enää ennen koronaa oleviin hintoihin. Hiljaa pois kuoleva yhtiö... 

Sulla on Löyhä vähän yksipuolinen levykokoelma. Ja löyhät perustelut näille jutuillesi.

 

Näytä koko viesti