Olet täällä

Aspire Global - 13.12.2019 10.49

Joo, river ja showdown lähestyy, mutta näillä korteilla uskalsin panostaa lisää. Miinuksella mun Aspire-positio on, mutta tällä hinnalla ei tuntunut pahalta ostaa lisää. passive-tight pelaajan call, ei tässä nyt uskalla kuitenkaan all-in mennä. 

 

 

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 12.12.2019 06.38

Tottakai firman johto tajusi että 24% on kestämätön kun yleinen vuokratuotto on jossain 8% tuntumassa.. Kuka tahansa peruskoulusta selvinnyt tajuaisi.

En pysty oikein ymmärtämään miksi tuollainen kauppa tehtiin. Oliko johdolla kuvitelma että asunnot voi myydä heti eteenpäin isommalla voitolla? Vai oliko tarkoitus vain siirtää vääjäämätöntä eteenpäin hivenen kalenterissa?

 

Näytä koko viesti
Huhtanen Capital - 11.12.2019 02.18

Kyllähän tuosta pitäisi päätyä tuomiolle. Ymmärsin niin että sisäpiirin jäseneltä ostettiin 20 miljoonalla kiinteistöjä, arvioitiin ne 29 miljoonaksi taseessa ja nyt kävi ilmi että todellinen arvo on ehkä 5 miljoonaa. Nämä arvonmuutokset hyvin lyhyessä ajassa. Herää kysymyksiä siitä kuinka arviot kiinteistöjen arvosta on tehty ja onko osakkeenomistajia johdettu tahallisesti harhaan tai onko suosittu joitakin osakkeenomistajia muiden kustannuksella. Missähän mahtaa Fivan prioriteeteissa olla puuttua tällaiseen?  Jos tähän ei haluta puuttua niin missähän raja menee?

Osasin itse pysyä tästä onneksi kaukana. Juttu on haissut kilometrien päähän pahalta pitkään. 

 

 

Näytä koko viesti
Optomed - 11.12.2019 02.10

Jätin itsekin väliin Optomedin ja olisin takuuvarmasti myynyt jo ennen tätä päivää. Tuntuu poskettomalta arvostus kun firman business on kuitenkin hyvin riskipitoinen. Samaan aikaan sijoittajat eivät ole kuitenkaan ostamassa varsin riskittömiä Sampon tyylisiä firmoja setelitukot hikeä valuen. 

Näytä koko viesti
Optomed - 26.11.2019 10.46

Taidan jättää myös väliin tämän. Todella vaikea minulle arvioida mikä firman kilpailuetu markkinoilla täsmälleen on. Sen verran perkasin että Optomed ostaa kumppaneilta AI/ML algoritminsa. Mikäli ne olisivat omaa in-house tuotantoa, siinä voisi olla merkittävä vallihauta, mutta näin ei siis ole. Optomed hehkutteli että on 50 patenttia, mutta ne tuskin ovat mitään softapatentteja kun firma nähtävästi on lähinnä ostanut sen ulkoa ja nyttemmin sisällä on jotain Commit; firman ostamisen seurauksena, mutta ei mitään high-techia. Itse ymmärrän varsin hyvin softapuolen juttuja, mutta tällaista en osaa oikein arvioida.

Voipi tulla ylimerkintä, mutta en minä sitä jää harmittelemaan. Ei huvita hypätä junaan jonka määräasemaa ei tiedä kun pari junaa on ajanut johonkin hiton Siperiaan. 

 

Näytä koko viesti
Fodelia - 26.11.2019 10.39

Samat mietteet ku @Velho . Oli niin hikisen pieni stackikin, mutta palaan asiaan tarvittaessa jos tilanteet muuttuvat.

Näytä koko viesti
Fodelia - 13.11.2019 10.35

Kyllä tähän on melkein pakko lähteä mukaan. Lähinnä mietitytti kuinka paljon haluan työntää chippejä keskelle kun todennäköisesti sieltä tulee vain jotain jämiä. En pidä kasvutavoitteita täysin realistisina, mutta pienemmilläkin kasvuprosenteilla tämän pitäisi olla hyvä sijoitus.

Merkkasin nyt jonkinlaisen kasan. Kurssikehitys annin jälkeen vaikuttaa siihen kuinka pitkäikäinen tästä sijoituksesta tulee :) 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 30.10.2019 08.15

Mikä ongelma se epälikvidiys on? Kriisitilanteessa on ihan ok istuskella myymättä osakkeita jos firma kuitenkin takoo profittia mukavasti. Ihan mielelläni minä tätä omistan ja ei tällä hinnalla irtoa salkusta.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 23.10.2019 12.42

Tämä on kyllä ilahduttava sijoitus ollut, eikä mun osakkeet ole nyt lähdössä tällä nykykurssilla mihinkään :) Ensi vuoden osinko on täysi kysymysmerkki, mutta uskallan ennakoida että merkittävästi isompi tulee kuin tänä vuonna. 

En olisi varmaan ikinä alkanut tutustua koko firmaan ilman Sijoitustietoa, eli tattista vaan Akille ja kaikille Ålandsbankenista kirjoittaneille. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.9.2019 01.37

Olihan sillä nautinto huristella kun pääsin testailemaan tässä kesällä. Mutta paljon heikkoakin on jos miettii yrityksen tulevaisuutta. Esimerkiksi varaosia ei ole oikein saatavilla jos jotain menee takuuajan rikki. Huoltomanuaalin lukeminen maksaa 100e / päivä (tai 3000 e / vuosi), eikä sitä edes pystynyt maksamaan kun tyssäsi johonkin mystiseen virheeseen. Ei auttanut soitto asiakaspalveluunkaan mitään. Melko ammattimaiselta tuntuu ja herättää luottamusta..

Vertaa Toyotaan niin :

  1. Toyota ei mene ihan niin helposti rikki. (Tosin Teslat ovat niin uusia että tilastodataa ei ole vielä yhtä pitkältä ajalta)
  2. Jos meneekin niin huoltomanuaalin voi ostaa pikkurahalla tai lainata kirjastosta.
  3. Geneerisiä varaosia saa jokaisesta Motonetista ja vastaavasta, mutta myös tehdasosia saa helposti ja edullisesti.

On tässä Teslalla vielä matkaa siihen että homma on oikeasti hallussa, vaikka ajaminen onkin vähän eri kokemus kuin meitsin Toyotalla. En ottaisi long-positioo, mutta en ole juuri nyt shorttinakaan :) 

 

 

Näytä koko viesti