Olet täällä

Hynägrande

Hynägrande

  • Liittynyt 21.8.2017
  • 39 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Vuoden sijoittaja 2018 - 17.7.2018 22.31

Tietenkin äänestin eniten Kekkosta muistuttavaa ehdokasta. Vakavasti ottaen tunnistin Akin lisäksi vain kaksi muuta ehdokasta - Kopposen ja Kakkosen. Ei ole pahaa sanottavaa heistäkään, mutta ääni meni silti Akille. 

Pokeriammattilaisuus opetti paremmaksi sijoittajaksi - 7.7.2018 10.24

Sellainen ero näissä on että pokeri on lähtökohtaisesti nollasummapeli (raken huomioiden voi ajatella että negatiivisen summan peli), mutta osakemarkkinat eivät toimi ihan samoin. Osakemarkkinoilla voi periaatteessa tehdä pientä voittoa vaikka ei olisikaan merkittävästi parempi sijoittaja kuin muut markkinoilla toimivat. Jos firmojen tulokset pullistuvat nousukaudella niin jaettavaa on enemmän, eikä voitonteko perustu pelkästään siihen että tekee parempia päätöksiä kuin muut.

Pidin kyllä Akin kolumnista. Osakemarkkinoilla minunkin on ollut helpompi toimia ilman tilttejä ja hermostumisia kun on kokemusta pokerista :) Tämä on vähän erilainen "peli", mutta oman pään hallintaa tarvitaan molemmissa kun alkaa tapahtua isommin asioita. Bankrollin hallinta ja riskinhalinta on hyvin samanlaista - ei pokerissakaan voi pistää 50% bankrollista yhteen pyötään peliin. Tai voi, mutta silloin on ostanut lipun katkeamishoitoon.

Afarak - 7.7.2018 10.14

Minullakin on pieni määrä Afaraakkia. Mutta en ole uskaltanut ostaa lisää nykykurssilla, koska en pidä tässäkin keskustelussa mainituista syistä kovin todennäköisenä yli 2 euron lunastushintaa. Tätä on ihan hauska seurata tosiaan ja kai sieltä pieni profittikin tulee sitten joskus :) 

 

 

Technopolis - 24.5.2018 22.29

Minä en pystynyt pidätteleen, ostin pari päivää sitten lisää. Ei mulla rahaa ollut, mutta velka on veli otettaessa ..

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.1.2018 22.32

No, niin no.. sisäpiirikauppoja ei mm. tosiaan kukaan valvo tällä hetkellä ja niitä tapahtuu. Mutta kyllähän siinä ahne saa kakkelia käteen helposti jos sijoittamisen ainoa motiivi on ahneus ostaessa jotain shitcoinia ja ei joko välitä tai viitsi lainkaan perehtyä siihen mitä on ostanut. "If you can't spot the sucker.. ". Pokeriammattilaista minusta ei tullut, vaikka jotain pelistä tajuankin. Tunnistan Akin kuvaileman mentaliteetin kyllä.

Minulla on erilaisia kryptovaluuttoja jonkun verran, mutta olen nyt myynyt niitä pikkuhiljaa pois. Tiedän miksi olen jotain ostanut ja mihin kuvittelen perustuvan ajatuksen hinnan nousupotentiaalista ja aika monta tuntia olen asioita penkonut ja tutkinut. Olen varautunut siihen että hinta nousemisen sijaan dippaakin.

En ole suostunut kavereilleni antamaan enää vuoteen mitään sijoitusvinkkejä kryptoista. Ei ne aikanaan innostuneet yhtään kun kerroin ostaneeni jotain pienen satsin silloin kun ne ei maksaneet juuri mitään. Nyt niitä on harmittanut, mutta sellasta se on joskus. Nyt en uskalla sanoa mitään kun ihan hyvin voisi tulla tappiotakin ja olen aistinut että ahneus on saanut samat kaverit sijoittamaan enemmänkin kuin parin viinipullon hinnan. Itseltä loksahti leuka viime vuonna kun en todellakaan osannut odottaa tuollaisia nousuja, vaikka nousua odotinkin.

Tästä vuodesta tulee mielenkiintoinen. Ahneus on vallassa, erilaisia scammeja on paljon ja Viralliset Tahotkin hieroo nyt ihan vakavia suunnitelmia kun tämä ei olekaan enää parin IT-hippinörtin hassua puuhastelua. 

 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.1.2018 23.29

Kirjoita ihmeessä jatkossakin! Nämä juttusi ovat yksi mielenkiintoisimmista lukemistani sijoitusjutuista, vaikka minulla ei ole mitään aikomusta ruveta mr. Daytraderiksi. Sellanen Mr. Monthtrader riittää minulle ihan hyvin, ei sitä nyt ihan viitsi olla pelkkä passivinen ETF-apina :)

 

 

Ostin/Myin tänään - 4.1.2018 23.49

Samat aatokset.. Raisio lähti @4,13 tänään. Ihan kivasti nousi ostohinnasta, mutta en näe kauheasti lisää nousupotentiaalia.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 30.12.2017 20.10

Ei mitenkään? Pankki ei ymmärrettävästi halua että varaton (henkilö jolla ei ole antaa reaalivakuuksia) voisi ostaa 100% velkarahalla kymmenen asuntoa ja saada marginaaliksi jonkun 1%. Se olisi pankin kannalta huono tuotto/riski suhde. Yrität nyt epätoivoisesti löytää jonkun porsaanreiän jolla voit kiertää tämän niin että voisit ostaa ilman vakuuksia lisää asuntoja, mutta eihän siinä olisi pankin kannalta mitään järkeä. Asuntojen määrällä ei ole merkitystä koska 1, 5 tai 10 asuntoa ilman vakuuksia on ihan yhtä typerä laina pankille (paitsi jos ei puhuta normaalista asuntolainan marginaalista). Isompi määrä yhdelle ihmiselle on lähinnä huonompi pankille, joten se on itse asiassa rasite jos sinulla on jo 500ke lainaa ja normaalin ihmisen palkkatulot ja haluat vielä lisää.

Jos nyt keksit jonkun porsaanreiän niin kannattaa huomioida että väärien tietojen antaminen pankille luottopäätöstä varten ei ole ihan sound business practice. Pankkihan ei halua myöntää sitä lainaa jos sinulla ei ole reaalisia vakuuksia lainkaan.  Ehkä voisit saada tilanteen paperilla näyttämään joltain muulta, mutta se ei ole välttämättä täysin laillista kikkailla tällaisia paperitöitä jos tarkoitus on luoda illuusioita.

Laskin joskus itse että sijoitusasuntojen määrää voi halutessaan lisätä muutaman vuoden välein kun pääsee alkuun. Jos vuokratuotto napsuu tasaisesti niin tuuppaa sen lainojen lyhennyksiin ja kohta on taas vakuuksia ostaa seuraava asunto maksamalla 30% aikaisempien asuntojen vapautuneella vakuusarvolla ja ottamalla 70% lainaa. Tällä tavalla tietysti vuokratuottoa ei voi hassata suoraan autoihin ja velan määrä kasvaa asuntojen määrän mukana, mutta on tämä terveempi vaihtoehto kuin 10 asuntoa, joista 7 on 100% lainoitettu ilman mitään vakuuksia. Vaikka omaa päätäsi ei paleltaisi yhtään niin pankin on syytä katsoa asiaa tähän tyyliin.

 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.12.2017 1.34

Huomasin myös eräänä päivänä pari vuotta sitten itse että enpäs saakeli osaakaan ja jouduin funtsimaan asiaa. Olin aivan järkyttynyt. Tällasta tää vissiin on kun tarpeeksi tulee ikää että unohtaa kaikkea. Tuskin osaisin ratkaista enää derivaattoja ja integraalejakaan jos pitäisi kynällä ja paperilla vääntää, vaikka niistä on vain 20 vuotta aikaa.

Kirjaimetkin ja numerotkin on koulussa muotoiltu uudelleen ainakin kerran sen jälkeen kun pääsin sieltä ja ei se mikään parannus minusta ole :) 

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 29.12.2017 0.19

Minuakin ihmetytti se Nordnetin paperin kohta että tarvitaan jotain todistajia allekirjoittamiselle. Mutta pistin paperin postiin ilman mitään todistajia ja kelpasi kuitenkin. Voi toki riippua rahasummista paljonko niitä kiinnostaa - minun salkkuni on aivan varmasti paljon pienempi.