Olet täällä

Citycon - 26.3.2023 02.53

Anti kuulostaa todella erikoiselta ajatukselta kun firma kuitenkin jakelee pääomanpalautusta omistajilleen. Toki näitäkin on kotimaan pörssissä joskus nähty, mutta hirveän järkevää se ei ole samaan aikaan jakaa osinkoa ja hakea uutta pääomaa.

Näytä koko viesti
Citycon - 24.3.2023 10.38

Miekin otin ja kani onkin taas salkkuni omistuksista sijalla 3. Ei sinänsä haittaa kun näen downsiden aika maltillisena.

 

 

Näytä koko viesti
Citycon - 10.3.2023 12.05

Miekin otin. Välillä oli jo kanit vähissä, mutta nyt on jo TOP 5 osuuksia salkussa. Ostellaan lisää jos laskut jatkuu :) 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 7.3.2023 09.49

Mies1234 kirjoitti:

Oma ajatteluni lähtee täysin siitä, että historiallisesti Krimi on selvästi osa Venäjää, ainakin jos katsoo 1900-luvun alun jälkeen tapahtumia. Jostain syystä Hruštšov päätti antaa alueen Ukrainan hallintaan, mutta silloin ei vielä ajateltu, että Neuvostoliitto tulee hajoamaan tulevaisuudessa. Kun se tapahtui, niin oli tärkeämpiä asioita NL jälkeläisten kannalta kuin Krimin kohtalo ja se jäi roikkumaan Ukrainalaisten hyvän tahdon varaan. Koko ajan taustalla kuitenkin Venäläisten edustus Krimillä oli suurta ja samoin sidokset sinne. Venäjä yritti pitkään neuvotella Krimiä itselleen, mutta jostain syystä neuvottelut eivät johtaneet mihinkään. Raja-alueiden väestöllä taas oli historiasta ja taloudesta johtuen vahvoja suhteita Venäjälle ja he puhuivatkin käsittääkseni valtaosan venäjää + kulttuuri venäläinen.

...

"oma ajattelusi" on aika lailla suoraan Putinin linjapuheessaan esittämää ajattelua.

Neuvottelut eivät "jostain syystä" johtaneet mihinkään. Kumma juttu, ehkäpä Ukraina osasi arvioida että Putler ei tule tyytymään Krimiin? 

 

 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 6.3.2023 02.52

Mies1234 kirjoitti:

Ukraina taistelee viimeisillä höyryillä ja joutuu nyt perääntymään kylä kerrallaan kärsien massiivisia tappioita. Venäjä kärsii myös, mutta sillä on enemmän miesresursseja. Lännen aseapu ja tankit tulevat vain tappamaan suuremman määrän täysin turhassa sodassa. Krimi on osa Venäjää ja mikään ei siitä muuta. Kapinnallisalueet irroitettiin Ukrainasta jo 2014, kun heiltä vietiin elinmahdollisuudet. Näiden alueella asuvilla oli silloin kaksi vaihtoehtoa: 1. Siirtyä länteen tai 2. alkaa yhteistyöhön Venäjän kanssa. Osalle jälkimmäinen ei ollut ideologisesti tai kulttuurisesti suuri askel, koska he kokevat olevansa vähintään venäläisten pikkuserkkuja.

FSBMies1234 siellä vaan jatkaa työpäivää. Eiköhän se ala kohta olla jo työpäivä ohi Moskovassa, jätä vähän huomisellekin hommia?

Sota on kyllä täysin turha, mutta ei Ukrainan kannalta kun vaihtoehtona on tulla tapetuksi ja raiskatuksi. Ja mahtaako moni siellä kapinallisalueella tänään kokea olevansa venäläisten serkkuja? 2018 moni siellä halusi kaveerata venäläisten kanssa, mutta entäpä tänä päivänä? Ei ole taidettu ukrainalaisia pahemmin kivittää kun alueita on vallattu takaisin.

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.2.2023 08.03

Pieni muistutus: Ukrainalaisille antautuminen ei ole järkevää/mahdollista edes siinä tapauksessa, että Venäjä pääsisi sodassa niskan päälle. Venäjän miehittämillä alueilla tapahtuneet raiskaukset ja muu toiminta osoittaa sen hyvin selvästi.

Kaikkia ukrainalaisiakaan ei ehkä motivoi isänmaallisuus tai kansallistunne ja sotaväsymyskin painaa, mutta ryssistijengi on edelleen tulossa tappamaan ja raiskaamaan kaikkien tätejä, tyttäriä ja läheisiä. Mitä muuta siinä voi tehdä kuin laittaa vastaan kaikella voimalla mitä löytyy?

Länsimaissa on edelleen ihmisiä, joille tämä ei hahmotu. Kaikenlaiset puheet "rauhanneuvotteluista" ovat mahdottomia toistaiseksi. 

 

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi - 20.2.2023 09.25

Tässä ketjussa on kyllä hyvää pohdintaa vapaudesta ja vapaista suhteista. Olen itse 40-50v haarukassa ja omakohtaiset kokemukset deittailusta ja Tindereistä viittaa siihen että asiat näyttää todella erilaiselta kun ikähaarukka siirtyy sinne suuntaan.

Moni nainen on ihmetellyt kun olen sanonut että Tinder taitaa näyttää vähän erilaiselta naisen näkökulmasta kuin miehen näkökulmasta. Selkeästi eivät hahmota sitä eroa, että nainen kuin nainen löytää netistä kaikenlaista hemulia, jotka haluaisi laittaa kettua koloon ja ei ne kaikki ole edes rumia. Mutta keskiverto-ulkonäöllä varustettu 40-50v mies saa oikeasti nähdä vaivaa jos meinaa Tinderöidä itselleen jotain kivaa seuraa. 

Tätähän jotkut sitten yrittää kiertää sillä että ikä kirjataan alemmaksi kuin se oikeasti on ja kuvatkin on 10 vuoden takaa, mutta pidän sitä itse typeränä. Tuleehan se ilmi heti livenä että se kiva kuva olikin 10 vuotta ja 25kg sitten otettu ja tukastakin on vain puolet jäljellä. Jatkapa siitä sitten treffejä - saa melkoinen puhemies olla.

Itselläni ei ole mitään valittamista omasta tilanteestani, mutta ymmärrän hyvin mistä incel-ilmiöt kumpuaa. Ja vaikuttaa että monikaan nainen ei ymmärrä, koska eivät vain osaa samaistua siihen millaiselta tilanne näyttää jos on vähän ujo ja sosiaalisesti kömpelö nuori mies, joka ei satu näyttämään kreikkalaiselta jumalalta ulkoisesti. Eikä se tosiaan ole yhteiskunnalle kokonaisuudessaan mikään siunaus että iso joukko (lähinnä miehiä) kokee olevansa ihan syrjäytetty seksistä ja seurustelusta. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 19.2.2023 11.23

Meuro kirjoitti:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisasiantuntija-ukrainan-voima..."Viimeksi arvioita siitä, että Ukrainan voimavarat eivät riitä voittoon, ovat Kangaspuron mukaan esittäneet Norjan puolustusvoimien ja Yhdysvaltain asevoimien komentajat.

– Mikä tietysti tarkoittaisi sitä, että samalla kun länsi tukee ja auttaa Ukrainaa puolustautumaan ja estämään Venäjän voiton, on äärettömän vaikea näillä edellytyksillä uskoa siihen, että Ukraina olisi saavuttamassa sellaista voittoa, jota julkisuudessa esitetään."

Tämä Kangaspurohan on siis se kaveri, joka on ollut koko ajan johdonmukaisesti väärässä Venäjästä. Mahtaako olla oikeassa nytkään kun track record on heikko?

Kyseinen aisantuntija pääsi johtamaan meillä Venäjää koskevaa tutkimusta hieman erikoisella tavalla. Ikäänkuin tilaustyönä saatiin Venäjälle myönteinen asiantuntija Suomeen:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomen-kuvalehti-markku-kangaspuron-...

Kangaspuron uskomuksille en siis laittaisi kovin paljon painoarvoa, vaikka hän nimellisesti onkin johtavia asiantuntijoita.

Näytä koko viesti
Uraaniin ja ydinvoimaan sijoittaminen - 16.2.2023 02.53

Nyt oli kyllä timanttinen kuvaus prosessista Bingolta! Olin kyllä lukenut nuo asiat, mutta jos olisin yrittänyt kirjoittaa yhtä hyvän selityksen asiasta niin olisi kyllä mennyt tunti ja toinenkin.

Kuviota sijoittajan kannalta mutkistaa sekin että näitä välituotteita ja lopputuotettakin on erilaisissa varastoissa. Joillakin pöntöillä voi olla jo omistaja, joka kuitenkin säilyttää fyysistä tavaraa kaivosyhtiön tontilla tai jossain muualla kuin omalla takapihallaan. Geopoliittiset riskit voivat aiheuttaa sen että omistaja ei saakaan fyysistä toimitusta siirrettyä sovitusti, vaikka kaikkien valtioiden intresseissä on että uraanin toimitusketjua ei käytettäisi lyömäaseena.

Sijoittajana on hyvä seurata poliittisia päätöksiä kun USA ja jotkut muut maat haluavat vähentää näitä geopoliittisia riskejä. 

Näytä koko viesti
Nixu - 16.2.2023 08.43

No voihan hämmetti. Kun TJ vaihtui aloin katsomaan että nyt olisi aika ostaa ja en sitten kuitenkaan saanut ostettua.

 

Näytä koko viesti