Witted ei näyttäydy mitenkään järin mahtavana alallaan muutenkaan ja kasvu on yritysostoperusteista. Avaatko tätä hieman tarkemmin?
-Eikös yhtiön kilpailuedut historiassa ole nojautuneet vahvasti osaajasodassa työntekijöiden houkuttelemiseen, jolloin historiallinen kasvu pitäisi olla merkki siitä, että näyttäytyvät ainakin keskivertoa "mahtavampana"?
-Eikös yhtiö ole orgaanisesti kasvanut vuosina 2016-2022 selvästi markkinaa nopeammin ja kasvua on vauhditettu vasta kertaalleen yrityskaupan kautta viime vuonna?
Onko kukaan pitänyt tarkempaa kirjaa Findan kohteiden hankintahinnoista, markkinahinnoista ja syntyneistä veroveloista?
Jos niin millaisia lukuja markkina-arvoilla laskettuna OPO:lle saatu? 31.12.2021 kirjanpidossa tuo 949M.
Vuosikertomuksesta omistusten arvonmäärityksestä
Pysyvien vastaavien arvostaminen
Pysyviin vastaaviin merkityt aineelliset ja aineettomat hyödykkeet on arvostettu suunnitelmapoistoin vähennettyyn hankintamenoonsa. Pysyviin vastaaviin merkityt sijoitukset on arvostettu hankintamenoonsa tai tätä pysyvästi alhaisempaan todennäköiseen arvoon.
Vaihto-omaisuuden arvostaminen
Vaihto-omaisuus on arvostettu hankintamenoon tai sitä alempaan todennäköiseen luovutushintaan
Rahoitusvälineiden arvostaminen
Rahoitusvarat on arvostettu hankintamenoon tai sitä alempaan todennäköiseen luovutushintaan.
(Vuosikertomuksen mukaan portfolion IRR oli n. 30%, mutta OPO tuotto vain sen 3,9%. )
Kuten Aki vastailikin, Nordnettiin helposti onnistuu. Mandantum Traderissa ei listaamattomien säilytys onnistu.
Mikäli olet Nordnetin Private Bankingin tai Active Traderin piirissä, on siellä noiden KPY:n osuuksien säilytys edullisinta (ei 2,5e/osakelaji kulua), jos taas et ole ja omistat/uskot että tulet omistamaan muitakin listaamattomia, on säilytys edullisempaa muissa pankeissa, kuten esim Danskella.
Kirjottelin blogiin, mitä kustannuksia kuluja kotimaiset arvo-osuuksina olevat listaamattomat osakkeet aiheuttavat. Mukana hintavertailutaulukko eri pankkien hinnoista.