Olet täällä

Kamux - 11.9.2019 02.57

Kamuxilla ei ilmeisesti ole huolto- / korjauspalveluja ollenkaan? Luulisi senkin olevan ihan kannattavaa toimintaa.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.8.2019 07.04

Tämän vuoden aikana ainakin nuorison keskuudessa nettikasinot ovat olleet kova juttu ja monet katsovat pelistriimejä. Kai se pelaamistakin lisää.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 7.8.2019 03.05
von Fyrckendahl kirjoitti:

Mikä siis selittää?

Tyhmyys raha-asioissa / pankki ei myönnä lainaa.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 7.8.2019 02.48
von Fyrckendahl kirjoitti:

FF:n asiakas saa jostain käsittämättömästä syystä esim. vapauden tunteen, kun ei tarvitse nöyristellä pankissa, tai hän yksinkertaisesti saa rahat niin nopeasti, että se ratkaisee pelin. Silloin kun jotain ostosta haluaa, asiakkaalla on monesti kiire saada se käsiinsä, eikä hän ole valmis odottamaan päiväkausia, että saa lainarahat ja pääsee ostoksille.

Pankeissakin näiden pikkulainojen käsittelyaika on 24h, ja lisäksi lainan voi hakea täysin etänä käymättä konttorilla, niin ei tämä pankissa nöyristely ja nopeus oikein selitä mitään.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 7.8.2019 11.16

Lisätään vielä, että sekin vaikutti lopetus päätökseen, kun sitä hyvitettävää prosenttia luottotappioista päätettiin yllättäen laskea. Mielestäni vanhat lainat olisi pitäneet mennä vanhoilla hyvitysprosenteilla, ja uudet olisi sitten voineet mennä uusilla prosenteilla. Aika tökerö muutos sinänsä.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 7.8.2019 11.14
von Fyrckendahl kirjoitti:

Mihin perustuu näkemyksesi lainaluokituksesta? Kauanko olet sijoittanut FF:n kautta ja millaisin tuloksin?

 

Noh, esimerkiksi salkussa oli kolmen tähden laina, jossa kuukausitulot oli merkattu 30 000e, ja laina oli 500e. Erääkään lainasta ei maksettu takaisin. Lisäksi ollut aika paljon viiden tähden lainoja, joissa lainanottaja on yli 80v ja laina-aika jopa kymmenen vuotta. Toki näitä voi karsia lyhentämällä allokaattorissa laina-aikaa, mutta syö se kuitenkin luotettavuutta, että tällaiset lainat saa viisi tähteä. Myöskään parikymppiset, joiden koulutus on peruskoulu ja tulot muodostuvat luultavasti Kelan tuista, eivät mielestäni ole viiden tai neljän tähden arvoisia, silti näitäkin ollut ja tonneja lainattu. Suoraan sanottuna välillä ollut ihan roskalaina kamaa viiden tähden luokituksessa, en näitä tarkemmin ole merkannut ylös, vaan todennut että eiköhän tämä kokeilu ollut tässä. 

Aloitin joskus ennen listautumista, pääpaino 4 ja 5* ja pieni siivu 3* (vain Suomen lainoja). Myöhemmin lyhensin laina-aikaa ja siirryin pelkkään 5*, mutta kun sekään ei toiminut tyydyttävästi niin stoppasin allokaattorin. Hajautus ollut kyllä riittävä. Joitakin prosentteja ollaan vielä plussalla, mutta tilastot eivät ole sitä mitä historian mukaan pitäisi.

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 6.8.2019 06.52

Niin kuin aiemmin olen kirjoittanut, niin lainaluokitus ei toimi ja lainanhakuprosessi on liian lepsu. Ei tämä firma kiinnosta enää millään hinnalla ennen kuin homma oikeasti toimisi. Ehkä se joskus tulevaisuudessa toimii tai sitten firma kaatuu siihen, että ketään ei enää kiinnosta sijoittaa lainoihin joiden luottoluokitukset ovat tuulesta temmattuja. 

Esim. Nordealta voi hakea joustoluottoa 8% korolla ilman Nordean asiakkuutta ja käsittelyaika on yleensä alle 24h niin en oikein näe enää syytä miksi muutenkaan kukaan lainaisi tämän kautta, joka saisi pankista jopa pienemmällä korolla lainaa. Ja sitten taas jos pankki tässä korkomarkkinassa hylkää asiakkaan 8% koron lainahakemuksen niin miksi minä haluaisin sen lainan itselleni.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 6.8.2019 11.26

Ei tarvinnut näköjään odottaa osariin asti, on se Myllymäki aika epeli :D

Näytä koko viesti
Lehto Group - 1.8.2019 08.43

Asko Myllymäki näköjään myynyt omistuksistaan pois 46,04% heinäkuun aikana. 326 520 osakkeen rahallinen arvo aika pieni verrattuna viime kevään myyntiin ja siitä saatuihin rahoihin, mutta silti nämäkin piti jopa näillä hinnoilla hävittää. Jännä nähdä mitä osari tuo tullessaan.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 2.7.2019 01.15

Rahapodin innoittamana, olisiko jollakin myydä Vuoksenmaan Pelaajalta pelaajille kirjaa? Ei tunnu mistään löytyvän.

Näytä koko viesti