Passiivisen indeksirahaston valinta? -

Myöhemmin jos valuuttakurssit ovat jälleen paremmin historiallisilla tasoilla ja  ei halua ottaa valuuttariskiä niin vaihtoehtona on myös Xact omxs30 (ESG) etf. Tämäkin on jossain vaiheessa vaihtunut seuraaman ESG indeksiä, eikä oikeaa indeksisijoitusta Ruotsiin enää markkinoilta taida löytyä.

Vaihdoin aiemmin Nordnetin Suomi ”indeksirahaston” Nordean vastaavaan, jossa on reilusti suuremmat hallinointipalkkiot mutta rahasto sijoittaa oikeaan indeksiin (sisältäen esim. Nesteen ja Fortumin) eikä ole saastunut ESG sekoilusta.

Näytä koko viesti
Alma Media -

Mietinkin, että tähän on varmasti fiksumpikin konsti mutta ei ole tullut selvitettyä.

Jostain syystä ei ainakaan tämän koneen Wordissa tosin toiminut.

Näytä koko viesti
Alma Media -

Aki Pyysing wrote:

Ja nyt olen kamppaillut viisi minuuttia, miten saan Kauppalehdestä copypastetun sinisen tekstin pois päältä ja olen aivan raivona, kun se ei onnistu mitenkään.

Jos kopsaa netistä tekstiä esim. Wordiin niin tekstihän tulee sillä muotoilulla kuin se netissä on eikä kunnioita Wordin asetuksia. Itse käytän sellaista kikkaa, että kopsaan tekstin, liitän sen selaimen hakupalkkiin, ja sitten kopsaan sen sieltä hakupalkista (paina Ctrl + A niin koko teksti "maalaantuu") Wordiin jolloin teksti tulee Wordin asetuksilla.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Ihmettelen kovasti kun kuluttajat, yrittäjät, sijoittajat ja muut foorumeille kirjoittelijat ”tietävät”, että korkoja pitäisi alkaa jo laskemaan tai ei ainakaan nostaa enempää, niin miten mummelit EKP:n huipulla eivät osaa tulkita dataa ja laskea korkoja? Mikä motiivi heillä on vielä ylläpitää korkotasoa tai jopa nostaa? Onkohan Lagardella laukku täynnä korkeista eurokoroista hyötyviä possia.

Näytä koko viesti
Kojamo -

Longrun wrote:

P/B 0,64 mutta ei taida olla vielä riittävä alennus alkaa ostamaan.


Laitetaan taas kirjanmerkki tähän väliin. P/B 0,51 ja kurssi laskenut 19% tuosta viestistä (2.6).

Omatkin seinät on velaksi ostettu joten korkojen lasku tekisi hyvää ilman Kojamoakin. Kenties myöhemmin päätyy salkkuun.

Näytä koko viesti
Yleinen vedonlyöntiketju -

Näiden pienten kertoimien lyömättä jättäminen on hyvä esimerkki Kahnemanin prospektiteoriasta. Normituloinen kun riskaa 1000e saadakseen 70e niin jos voittaa, ei voitto tunnu oikeastaan miltään mutta kyllä on raskasta hävitä tonni. Sitten jos mietitään, että tällaisia vetoja pitäisi voittaa 15, että saa hävityn tonnin takaisin niin ei kuulosta kovin houkuttelevalta. 

Ja jos vielä mietitään, että tällaisia vedonlyöntitapahtumia mihin löisi pientä kerrointa on vain harvakseltaan, esim. muutama vuodessa niin tonnin takaisin saaminen on aika kaukana. Vaihtoehtona tietysti vittuunnuksissa kehittää peliriippuvuus ja ruveta lyömään kaikkia pienikertoimisia kohteita niin kauan että on taas omillaan.

PS. Onko valioliigan voittajaa vedetty? Itse taidan laittaa Arsenal @6

Näytä koko viesti
Yleinen vedonlyöntiketju -

Hyvä ketju, itse iloitsisin Heleniuksen voitosta ilman rahaakin ja vetoa löisin varmaan vasta yli 20 kertoimella. Livetulosten mukaan Wilderia vastaan kerroin oli luokkaa 6 joten siihen nähden tuo 10 kerroinkin on aika hyvä.

Unibetilla 10

Coolbetilla 10,2

Betfair 11,5

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

Ehkä tuossa alapeukutettiin Coolbetiin kohdistuvaa kritiikkiä eikä kertoimia.

Näytä koko viesti
Fortum -

Aki Pyysing wrote:

Tästä ei jaksa jossain twitterissä kirjoittaa mitään, koska sähkömarkkinoiden asiantuntijoita (= niitä jotka maksavat itse sähkölaskunsa) on vain aivan liikaa ja oikeita markkinatalouskovaisia aivan liian vähän. 

Sähköntuotannossa politiikka pilaa markkinatalouden.

Fortumia tekisi mieli ostaa mutta liian paljon näkyy näin tehneitä joten täytyy odotella vielä. Ostosignaalia ei ole myöskään vielä tullut.

Näytä koko viesti
Afarak -

Mietinkin tässä taannoin mitähän tälle kuuluu.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/7f54b3e5-c7ef-43b6-b04d-e33868c363df

Fiva ja Suomen valtio eivät nähtävästi saa mitään aikaiseksi asian suhteen, kumma juttu.

Näytä koko viesti