Olet täällä

Titanium - 15.9.2020 01.10

https://www.piksu.net/analyysit/timon-lista

Titanium tällä hetkellä listan kärkipaikalla.

Näytä koko viesti
Titanium - 27.8.2020 12.01

Inderesin ennusteet biitattiin tuttuun tapaan:

Liikevaihto 9,9milj. vs 8,9milj.

Konsernin liikearvopoistoista oikaistu EPS 0,46€ vs 0,35€

Liikevoitto% (Konsernin liikearvopoistoista oikaistu)  58,2%.

Kurssi +10%  (10,20€)

Halvalta tämä vaikuttaa, kun vertaa yleisiin arvostustasoihin ja rahastoyhtiöihin kuten vaikkapa Capmaniin. Toki suppeammalla tuotevalikoimalla riskiäkin on enemmän, mutta vaikea nähdä massiivista joukkopakoa hoivarahastosta, kun ei korona-aikanakaan lunastuksen ollessa auki mitään kamalaa tapahtunut. Eikä tällainen tapahtumakaan yhtiötä kaataisi. Loppujen lopuksi vuotavan rahan tilalle tulee aina uutta, ja transaktiot tuovat tuottoa. Osakkeiden jo noustua kovaa ja korkealle, voi hoivarahastolle olla taas enemmän kysyntää.

En ihmettelisi, jos koko firman joku ostaisi pois lähiaikoina, markkina-arvo alle 100milj.

Näytä koko viesti
Pihlajalinna - 22.8.2020 12.32

Voisi luulla kun näin kestää ja kestää, että todennäköisyys hyväksynnälle ennemmin kasvaa kuin pienenee. Hylkäykseen riittävät syyt olisi varmaan jo löytyneet aiemmin, mutta nyt halutaan varmistella kaikki läpikotaisin ennen hyväksyntää, ettei myöhemmin tule mitään sanomista.

Näytä koko viesti
Titanium Hoiva ja eQ Liikekiinteistöt - 18.8.2020 10.35

Onhan esim. Titaniumin hoivalla hyvä track record ja kulut ihan siedettävät. En näe näihin hajauttamisessa mitään väärää, jos niitä haluaa ostaa. Imo myös mielekkäämpää ostaa jotakin suomalaista rahastoa verrattuna johonkin randomiin REITiin Usassa (ainakin noin isolla painolla) mutta kukin tehköön rahoillaan niin kuin haluaa ja parhaaksi näkee. Lisäksi joillekin tuo mielenrauhaa se, että rahaston arvo ei näkyvästi heilahtele joka päivä, verrattuna kiinteistöfirmojen osakkeisiin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.7.2020 01.17

Ostopuolella otettu vähän Konecranesia lähinnä sillä ajatuksella, että voisi olla varaa nousta perjantain tulosjulkistuksessa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 21.7.2020 01.08

Viime viikolla myyty Betsson ja Intrum. Perjantaina myyty osa Cargotecistä, jotka tarkoituksena onkia vielä takaisin.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 30.6.2020 05.58

Hyvä uudistus. Toisaalla jännitettiin sitä, että rahastot ovat synteettisiä ja sisältävät vastapuoliriskin, mutta eiköhän tuo ole säännöksillä ja vakuuksilla aika pieneksi rajattu ja muutenkin olematon. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.6.2020 01.48

ScatterBrain kirjoitti:

Millä saiteilla saa lyödä eniten euromääräisesti Trumpin puolesta parhaalla/hyvällä kertoimella?

En ole vielä varma lyönkö, mutta monet saitit jotka antavat hyvää kerrointa, antavat lyödä vain pieniä summia.

Eiköhän tuo Betfairin vedonlyöntipörssi ole paras vaihtoehto. Summasta riippuen et välttämättä saa panostettua koko summaa samalle kertoimelle, mutta vaikka otat vastaan pienempiäkin kertoimia, niin ne on silti parempia kuin vedonlyöntisivujen tarjoamat. Voit toki myös jäädä odottamaan lisää "likviditeettiä" isoimmalle kertoimelle, mitä hyvin todennäköisesti hetken päästä taas ilmestyy.

Esimerkki Trump 2,15 @Unibet, ja Betfairilla saat atm lyötyä 2150€ @2,42; 7470€ @2,40 ja 9300€ @2,38.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.6.2020 03.58

Lisätään vielä edellämainittuihin hyviin esimerkkeihin palkkatuloista maksettu eläke, joka on sijoitettuna eläkeyhtiöiden kautta esimerkiksi osakkeisiin. Palkansaajan palkkatuloista maksama raha on siis todennäköisesti kasvattanut arvoaan osakkeiden noustessa ja palkansaaja voi rauhallisemmalla mielellä uskoa saavansa eläkettä tulevaisuudessa. Lisäksi tämä arvoaan kasvattanut eläkeraha tuottaa nyt enemmän hyvää verrattuna siihen, että sen arvo ei olisi kasvanut.

Lisäksi sijoittavien ihmisten varallisuuden kasvaessa voidaan käynnistää mahdollisesti myös ei niin kannattavia projekteja, vaikka harrastusmielessä, ja näihin taas tarvitaan työvoimaa, eli palkansaajille taataan työtä jatkossakin. Lisäksi voidaan vielä teettää töitä mitä aiemmin on tehty itse muilla henkilöillä, ja taas palkansaajien työmahdollisuudet ja hyvinvointi kasvavat.

Pääsikö von fyrckendahl nyt kartalle?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 16.6.2020 11.25

Kyllä on hyvät uutiset nykyaikana harvassa. Mikähän osa kaupankäynnistä on "spekulatiivista" ja miksi se olisi jotenkin paha asia ja väärin tehtyä kauppaa. Mielestäni jokainen transaktio, joka ei perustu pakkoon on spekulatiivinen.

Montakohan vuotta vielä menee, että kouluihin saadaan talousopetusta ja päästään eroon tästä ajatuksesta, että palkansaaja ei hyödy osakkeiden noususta eikä ainakaan missään tapauksessa voi niitä omistaa. Tai sitten kyseessä on joku vasemmistopiirien kirjoittamaton sääntö, että puolueen jäsen ei saa omistaa osakkeita. Tosin, jos he ymmärtäisivät omistaa osakkeita, olisi varmaan puoluekin joku muu...

Näytä koko viesti