Olet täällä

Sampo

Käyttäjän aaboari kuva
Liittynyt: 11.7.2014, 06:46
Viestejä: 83

En löytänyt ketjua, joten avataanpa nyt. Oksaharju tehnyt pintaraapaisun Sampon arvoon.

http://www.ksml.fi/mielipide/kolumnit/miksi-wahlroos-kynii-nordean/1979953?pwbi=bbe369d20dddcc3c197c7f767f5a3c31

Käyttäjän tuomas kuva
Liittynyt: 26.6.2014, 07:21
Viestejä: 11

Minulla on pieni siivu Sampoa ja tarkoitus on ollut pitää holdissa vielä kauan, mutta jos Ifille saadaan arvoksi 15 miljardia - Nallebonus on Nallebonuksen arvostus turhan korkealla. Taidan laittaa myyntiin jos Ifille en löydä järkevää arvostusta jonkun fiksumman auki laskemana.

Käyttäjän Sijoitustieto kuva
Liittynyt: 9.6.2014, 17:41
Viestejä: 497
Käyttäjän Hold kuva
Liittynyt: 27.12.2015, 00:03
Viestejä: 10

Aika pitkälti samat mietteet. IF:n osalta arveluttaa ruuvin kiristäminen riskisuhteen kanssa. Eli vaarana on että tunnusluku on jo vedetty niin tiukalle, että asiakkaat hakevat muita vaihtoehtoja. Nordean osalta Finatech tulee vaikuttamaan myös yrityslainapuolelle. Se että tapahtuuko tämä parin vuoden sisällä vai viiden vuoden päästä jää nähtäväksi. Middlemanin rooli tulee joka tapauksessa pienenemään. Vakuutuspuolella muutos edessä varmaan vasta myöhemmin.

Anyway toivotaan että Nalle onnistuu ainakin vielä yhdessä isommassa järjestelyssä joko Skandinaviassa tai sitten Keski-Euroopassa. DB taisi olla hieman liian iso pala purtavaksi.

Käyttäjän jpkl kuva
Liittynyt: 27.6.2014, 21:53
Viestejä: 87

"Yhtenä nerokkaista valtionyhtiöiden nimenvaihdoksista Postipankki oli vaihtanut välissä muuten nimensä Leoniaksi, joista kaikista kalliista mutta hyödyttömistä älynväläyksistä voivat veronmaksajat kiittää. - "

Posti-Itella-Posti. Miten vitussa pääsis sellaiseen virkaan ettei olisi missään vastuussa tekemisistään ja tienaisi 6 tai 7 fig / vuosi... vaatisi vissiin tietyn tyylisen luonteen jota ei ole.

Kommentti irrotettu varsinaisesta asiasta pahoittelut siitä, Akille iso käsi ansioikkaista kolumneista ja muutenkin järkevistä jutuista! nimimerkillä: varmaan vuodesta 200X seurannut mutta harvemmin kirjoitellutindecision.

P.s. maanantaina ajattelin ostaa nordeaa.

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 300

"Sammon hallitus päätti torstaina ehdottaa Topdanmarkin yhtiökokoukselle muutosta voitonjakopolitiikkaan. Esityksen mukaan yhtiö alkaisi maksaa omistajilleen osinkoa ja luopuisi omien osakkeiden ostoista."

"Stadighin mukaan yhtiö oli yllättynyt siitä, että pakollisen ostotarjouksen lopputuloksena yhtiölle päätyi yli 7,3 miljoonaa Topdanmarkin osaketta eli yhteensä 41 prosentin osuus. Määrä oli yllätys, sillä tarjousaikana Topdanmarkin osakkeen hinta oli noussut korkeammaksi kuin Sammon tarjoama hinta."

”Nordea kehittyy erittäin hyvin julkistamiensa suunnitelmien mukaisesti, eikä akuuttia tarvetta yhdistymisiin tai yrityskauppoihin ole. Silti Sammon hallituksen puheenjohtajan velvollisuus on tiedustella eri osapuolten näkemyksiä myös fuusioihin ja yrityskauppoihin liittyen”

Tässä lienee yksi tulevien vuosien solideimmista sammoista.

Käyttäjän hömelö kuva
Liittynyt: 12.6.2016, 23:06
Viestejä: 24

Yle:

Löytäjälleen vanha osakekirja voi olla lähes lottovoitto. Esimerkiksi 1990-luvulla sadan Sammon osakkeen hankinta-arvo oli noin 2 000 markkaa eli noin 340 euroa.

Sen jälkeen Sammon osakkeelle on tehty kaksi niin sanottua splittiä eli jakoa, joilla alennettiin osakkeen arvoa kaupankäynnin helpottamiseksi.

Tällaisessa splitissä osakkeiden määrä kuitenkin kasvaa. Sammon tapauksessa 20-kertaiseksi. Lisäksi yhtiön on muutenkin tullut vuosi vuodelta arvokkaammaksi.

Näin sadan osakkeen paperinen osakekirja oikeuttaa tänä päivänä 2 000 osakkeeseen. Päivän kurssilla potin arvo on noin 83 500 euroa.

Bonuksena osakkeenomistaja on oikeutettu vielä Sammon osinkoihin kolmelta viime vuodelta. Ne tekevät bruttona pitkälti noin 11 500 euroa. Toisin sanoen muutaman satasen panostus on kasvattanut arvoaan lähelle 100 000 euroa. Tässä ei ole otettu huomioon rahan arvon muutosta.

 

http://yle.fi/uutiset/3-9294638

 

Taitaapi olla pieleen laskettu.

 

Käyttäjän Juha kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:55
Viestejä: 300

Kauppalehden kuukauden osakkeeksi on heinäkuussa valikoitunut finanssikonserni Sampo.

Valinnan tehnyt pörssikolumnisti, yrittäjä ja sijoituskirjailija Henri Elo perustelee valintaa sijoittajalle koituneella erinomaisella tuotolla ja yhtiön hyvällä tilanteella

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/heinakuun-osakkeeksi-valikoitui-sampo...

Käyttäjän Aki Pyysing kuva
Liittynyt: 16.12.2013, 13:48
Viestejä: 2102

Sampo takoi rahaa taas enemmän kuin odotettiin. Poikkeuksellisesti murehdin kaatunutta kaljaa ja pohdin, että tätä olisi hyvä ollut olla omissa nimissä pitkässä salkussa, jolloin sitä hankintameno-olettaman odotuksen vuoksi ei voi alle kymmenen vuoden myydä. Viisikymppisenä on liian myöhäistä alkaa odottelemaan kymmentä vuotta yhtään mitään

Käyttäjän Remy Extra kuva
Liittynyt: 8.3.2017, 19:03
Viestejä: 31

Parhaista firmoista luopumatta oleminen, onkin tosi haastavaa! Minulla on Sampoa, tosin aikoinaan oli enemmän. Myynti on sijoituselämäni suurin virhe tähän asti. Sammon johto on osaavaa porukkaa.. (Toisin kuin esim. Nokian huonojen aikojen johto...)

 

Käyttäjän krenjuussa kuva
Liittynyt: 27.10.2016, 12:13
Viestejä: 52

Huomasiko kukaan Blackrockin liputusta sampossa.? Mahtaakohan aiheuttaa pientä nousua huomiselle? Mielenkiintoista mielestäni. Sampo nyt on osakkeena sieltä turvallisemmasta päästä, hyvin johdettu ja pyöritetty tasaista tulosta tekevä firma. Pidän lähes pankkitiliin verrattavissa olevana turvasatamana rahoille, paremmalla tuotolla tietty.

 

Käyttäjän Kapteeni Ilmiselva kuva
Liittynyt: 15.4.2017, 13:51
Viestejä: 91
Krenjuussa kirjoitti:

Huomasiko kukaan Blackrockin liputusta sampossa.? Mahtaakohan aiheuttaa pientä nousua huomiselle?

Voi myos olla, etta indeksirahasto on vaan laittanut kateista markkinoille. Sampo nayttaisi kuitenkin olevan melkein 17% MSCI Finlandista, joten aika moneen MSCI-trackeriin varmaan tuo kuuluu.

Viiden prosentin ymparilla on sahannut jo jonkin aikaa: http://www.sampo.com/share/flagging-notifications/

Käyttäjän krenjuussa kuva
Liittynyt: 27.10.2016, 12:13
Viestejä: 52

No niimpäs näyttää olevankin. Olet varmasti oikeassa. Mennyt itseltä tuo ajoittain ees/taas liputus ohi aikaisemmin..

Mainos: Aurejärvi Varainhoito
Yksilöllistä ja luotettavaa täyden valtakirjan varainhoitoa
Tutustu