Olet täällä

Scandic Hotels Group - 9.4.2020 04.35

Työmatkailun väheneminen voi nostaa yleistä tuottavuutta, kun aika ei tärväänny matkusteluun ja päätökset saadaan tehtyä nopeammin ilman kokoontumisia.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.58

Lokki kirjoitti:

1. Kaikilla on mielipide, miten ihmisten liikkuvuutta pitää rajoittaa

2. Kaikilla on mielipide, miten paljon ja keitä pitää testata

3. Kaikilla on mielipide, miten paljon suojaimia pitäisi olla ja missä niitä pitäisi käyttää

Jokaiseen mielipiteen esitykseen kuuluu lisätä oma pöyristyksensä asiasta ja mielellään joku toinen maa, joka hoitaa asiat nopeammin tai oikeammin. 

Pöyristyttävän tarkka yhteenveto. smiley Ruotsissa osataan diskuteerata oikeammin. smileysmiley

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.46

DeJargon kirjoitti:

Ihmiset näitä asioita hoitavat ja jos lopputulos on tämä niin jotkut eivät ole hoitaneet heille osoitettuja tehtäviä niinkuin ne olisi pitänyt hoitaa.

Tuskin on yllätys, että ennenkokemattoman kriisin oloissa kaikki ei mene niin kuin piti.

1990-luvun lamassa huomattiin, että markalla ei ollut luvattua arvoa, että halpa valuuttalaina olikin kallis ja että ns. hyvinvointivaltion jatkuva paisuttaminen ei ollutkaan mahdollista.

Teknokuplan puhjetessa huomattiin, että bisneksissä oli vain vähän sisältöä. 

Finanssikriisissä huomattiin, että pankkien taseissa oli mitä sattuu.

Eurokriisissä huomattiin, että kaikki eurovaltiot eivät täytäkään sovittuja ehtoja.

Koronakriisissä huomattiin, että varastoista puuttuu välineitä, tuotantoketjut ovat liiankin globaalit ja että monien yritysten maksuvalmius on surkea huippusuhdanteessa nollakorkojen aikaan.

Tarvitaan kriisejä osoittamaan ongelmakohtia, jotka korjataan. Seuraavassa kriisissä kohdataan uudet ongelmat. Esimerkiksi yleistä ylivelkaantumista ja nollakorkokuplaa ei ole vielä kohdattu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 01.38

Minua häiritsee tässä ketjussa oikeassa oleminen, päteminen ja jälkiviisaus.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 9.4.2020 01.35

Arthur kirjoitti:

Ainutlaatuinen pörssiromahdus siinäkin mielessä, että lähes joka tuutista tulee vain suosituksia ostaa osakkeita, koska nyt on halpaa. 

Osattiin sitä ennenkin. Arvopaperi-lehdessä suositeltiin osakkeiden ostamista läpi koko finanssikriisin. Suosittelu alkoi syyskesällä 2008 vähän ennen kuin romahti kunnolla. 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 9.4.2020 10.55

Pörssikurssien perusteella koronalama on peruttu. Konkursseja ei tule, työttömyys ei uhkaa, vienti vetää eikä velkaongelmia ole. 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 9.4.2020 10.52

Vähentää.

Näytä koko viesti
Stockmann - 9.4.2020 10.50

Tinggeli kirjoitti:

Nyt näkymät heikentyneet, suunta kääntynyt takaisin alas ja yrityssaneerauksen loppuun saattamisessa on suurta riskiä. Konkurssikin on hyvin mahdollinen, joten kyllä negatiivinen tulkinta on ihan aiheellinen.

Juuri näin. Hakemus oli viesti, että maksuvalmius on kadonnut ja konkurssi uhkaa. Se on selvä heikennys aiemmin ilmoitettuihin näkymiin. 

Saneeraus on Stockmannille mahdollisuus karsia kannattamattomat myymälät ja saada velkataakkaa alas. Saneerauksen läpivienti vaikuttaa todennäköisemmältä kuin konkurssi. Kuitenkin sen hintalappu osakkeenomistajille on tuntematon. Nykyisten omistajien omistus saattaa liudentua voimakkaasti velkojen konversiossa ja/tai osakeannissa.

Tradekan yrityssaneeraus kesti 10 vuotta mutta onnistui.

Näytä koko viesti
Pankkitilin korvikkeet - 8.4.2020 12.02

Tosiaan ihan hyviä kommentteja. Kuten kullan spreadistäkin huomataan, kriiseihin kannattaa varautua jo hyvän sään aikana.

Näytä koko viesti
Pankkitilin korvikkeet - 8.4.2020 11.36

Tämän ketjun idean kannalta kulta ei kelpaa millään spreadillä, koska siihen liittyy suuri tappion mahdollisuus. Se ei myöskään tuota muuta kuin varastointikuluja. Kulta ei lisäänny holvissa eikä siitä saa korkoja.

Näytä koko viesti