Olet täällä

Stockmann - 16.1.2020 04.23
Heikin Ashi kirjoitti:

Stockmann-konsernin oikaistu liikevoitto vuonna 2019 on parempi kuin mitä aiemmin on ennustettu

Paljonko se aiempi ennuste oli? Tiedote oli kovin epämääräinen, kun ei kerrottu suuruusluokkia kummastakaan ennusteesta eikä niiden välisestä erosta.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 15.1.2020 08.10

Perehtynyt ja käynyt kauppaa kahdella selainversiolla. Asiakaspalvelun tasoon olen perehtynyt lähettämällä viestejä. Onko asiakkailla jokin muukin perehtymisvelvollisuus?

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 15.1.2020 03.08

Tarkoitin selainversiota. Mobiiliversiolla on 100 latausta. En huvita lähteä koekäyttäjäksi oikealla rahalla.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 15.1.2020 03.03

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 14.1.2020 03.41

Onnea uudelle blogille! Onko sinulla työtaustaa joltain muulta alalta kuin pokeri ja sijoitus? Entä miksi olet valinnut juuri nämä alat elinkeinoksi?

Näytä koko viesti
Mandatum Trader - 14.1.2020 02.55

Mandatumin edustaja ei taida enää seurata tätä ketjua?

Olen kokeillut Mandatumia jonkin aikaa. Sekä Trader ONE että Trader GO ovat teknisesti välttävä esitys. Käyttöliittymä on vaikeaselkoinen. Niinkin yksinkertainen asia kuin mikä salkun arvo on, paljonko oli hankintameno ja markkina-arvo, on tehty hankalaksi. Yksi toimeksianto oli päällä ilman, että tiesin siitä. Toimeksiantojen toteutumisen seuranta on hankalaa. Reaaliaikaisia kursseja ei ole. Kaikki kurssitiedot vanhentuneita. Lisäksi on tunne, että jos vahingossa painaa väärää nappia, tapahtuu jotain, mitä ei halunnut.

Näyttö on sekakielinen sotku suomea ja englantia. Terminologia on osittain outoa. Sijoitusten markkina-arvo ei ole "arvo" vaan "abs. riski". Samallakin näytöllä osa euromääristä näkyy kahdella desimaalilla, osa yhdellä desimaalilla ja osa ilman senttejä niin, ettei ole helppoa erottaa rahasummia muista luvuista. Näytöille ilmestyy myös turhia tietoja, esimerkiksi tarpeettomia kaavioita ja jotain kummallisia osakkeita, jotka eivät kiinnosta.

Kaikki toiminnot eivät toimi, vaan toisinaan tulee virheilmoitus tai systeemi lakkaa vastaamasta.

Asiakaspalvelu pelaa välillä. Toisinaan saa odotella 2 viikkoa eikä asia sittenkään ratkea.

Isolta toimijalta odottaisi parempaa suoritusta.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 14.1.2020 10.32
Kiinteistöpro kirjoitti:
Pointti oli lähinnä se, että noin miljoonan käyttäminen omien ostoihin ei ollut typerää, vaan sillä oli ihan järkevät perusteet. 

Orava brändäsi itsensä typeryyksien tekijäksi. Leimasta on vaikea päästä eroon edes koko johto ja henkilökunta vaihtamalla. Vaikka tehtäisiin huippujärkevästi, sivustaseuraaja voi helposti uskoa uusiin typeryyksiin.

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 13.1.2020 04.48

Velkojien näkökulmasta yrityksen maksukyky heikkenee, jos se käyttää rahansa omiin osakkeisiinsa. Kuka tahansa velkojista olisi voinut vastustaa osakepääoman alentamista estääkseen omien ostot. Kuitenkin alentaminen meni läpi. Ilmeisesti velkojat olettavat saavansa maksun eräpäivänä eivätkä katsoneet tarpeelliseksi puolustaa oikeuksiaan holtitonta rahanjakoa vastaan.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 13.1.2020 01.03
Tumpelo kirjoitti:

tekeekö 100e/kk sijoituksilla yhtään mitään?  

Sillä on hyvä aloittaa opettelu, koska mahdollinen tappio jää pieneksi.

Jokin rahastosijoitus lienee järkevin. Edullinen indeksirahasto hoitaa asian minimikuluilla, eikä sinun tarvitse osata muuta kuin lähettää lisää rahaa rahastoon. Suosittelen Seligsonia (esim. Suomi indeksirahasto on helppo). Mistään muualta ei saa sellaista palvelua ja opettavaisen tiedon määrää, ja vieläpä lähes ilmaiseksi. Kun olet oppinut tarpeeksi, pääset sijoittelemaan paremmalla osaamisella niitä isompia rahoja, joita sinulle on kertynyt.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 13.1.2020 12.08
Kiinteistöpro kirjoitti:
esitetään vastapuolelle vahvempaa kättä kuin itsellä oikeasti onkaan.

Feikkaako Ovaro?

Ovaro on melko kapeassa raossa. Se on tehtävä, mikä on mahdollista. Loput on pakko jättää tekemättä. Pieni omien osto oli mahdollinen ilman, että kovenantit paukkuivat tai rahoitusongelma (hallituksen mielestä) merkittävästi paheni. Omat osakkeet lienee ollut paras investointikohde, jonka johto löysi.

Samalla ostot olivat signaali omistajille, kuten kirjoitit. Ostoilla signaloitiin uskoa: tasearvo pitää, talot ovat osaketta arvokkaampia, osake on aliarvostettu, hallitus ajattelee osakkeenomistajien etua. Mutta kuluttaa 1,2 miljoonaa pelkkään signaaliin, ilman muita hyötyjä, olisi Hynägranden sanoin ilmaistuna tekemistä hölmösti.

Ovaro on tunnustanut heikkouksiaan esimerkiksi julkaisemalla kuukausittain laskevan vuokrausasteen. Olisi ristiriitaista esittää vahvempaa ja tunnustaa heikkouksia samanaikaisesti.

Näytä koko viesti