Olet täällä

Fellow Finance - 29.11.2019 07.46

Mintos 10 %. Fellow Finance vähän yli 0 %.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 25.11.2019 10.25
Jeans kirjoitti:

Jos uskoo pystyvänsä tunnistamaan aliarvostettuja osakkeita, niin miksi ei tunnistaisi myös yliarvostettuja? 

Jos uskoo pystyvänsä tunnistamaan ali- ja yliarvostettuja osakkeita, kumpia salkussa silloin enemmän on?

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 18.11.2019 04.07

Pieni summa. Lievä negari.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 15.11.2019 09.36

Inderes laskee, että rahoitusneuvottelujen epäonnistuminen maksaisi Ovarolle 2-3 miljoonaa euroa. Inderes arvioi, että Ovaro pystyy asuntomyynneillä saamaan kasaan 10 m€ jvk-lainan takaisinmaksuun 1.4. mennessä. Loput 10 miljoonaa se saisi nopeilla tappiollisilla talokaupoilla, joista syntyvä tappio olisi tuo 2-3 miljoonaa. Näin siis Inderes.

Ovaro pystynee nostamaan lyhytaikaisen ja korkeakorkoisen luoton, esim. 10 miljoonaa vuodeksi. Se pystyy tarjoamaan lainalle reaalivakuuden: vanhoina asuntoina jos ne kelpaavat, mutta myös uusina. (Huhtikuussa vapautuu vakuuksia.) Jos lainan korko olisi esim. 10 %, korkokulu olisi 1 miljoona (vrt. Inderesin 2-3 milj.). Vuoden aikana Ovaro voisi jatkaa realisointeja ja saneerausta ja saisi lisäaikaa rahoituskuvion uusimiseen.

10 % korko on korkea. Viime kesänä Ovaro sai Collectorilta 2 vuoden jatkoajan 4,5 % korolla.

Ovaro on käyttänyt tänä vuonna 1 m€ omien osakkeiden ostamiseen. Sen ei olisi ollut mikään pakko ostaa omia osakkeita. Hallituksen näkökulmasta rahoitustilanne ei ole niin kriittinen, että tuo miljoona olisi pitänyt säästää.

Rahoitusneuvottelut on nähty Ovaron kohtalonkysymyksenä. Näen ne enemmän siitä näkökulmasta, millä hinnalla Ovaro saa rahaa remontteihin, investointeihin ja kasvuun.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 8.11.2019 08.51

Mikä osa myytäisiin ja paljonko siitä saa tukussa? Luukut laitaan ja omaa osaketta sisään. Selvitystilaan ja jaetaan rahat. Tämä optio täytyy laskea vielä uudelleen.

Näytä koko viesti
Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 30.10.2019 09.03

Raha ei takaa sivistystä. Liitossa oli henkilökuntaa vielä kuun alussa, joten henkilöstö lienee haihtunut aivan äskettäin.

Uutinen ei lisännyt jäsenyyden houkuttelevuutta. Maakuntien ja pääkaupungin kissanhännänveto tuntuu vanhanaikaiselta aikana, jolloin koko sijoitusala toimii diginä verkossa.

Ettei vain koko riita sittenkin johtunut suuresta ja mahtavasta logouudistuksesta? https://www.osakeliitto.fi/uutiset/osakesaastajien-logo-uudistuu/ Kävisi ajallisesti hyvin yksiin.

Mihin osakesijoittaja tarvitsee liittoa? Eivät kaikki duunaritkaan enää valitse ay-liikettä. Ay-liitto voi vaatia etuja lakkoilemalla mutta osakeliitto ei. Ei liitolla kummoisia jäsenetuja ole ollut tarjollakaan.

Näytä koko viesti
Afarak - 27.10.2019 12.51
Lönnrot kirjoitti:

Kyllä siellä kaivoksissa on kaivamatonta malmia maassa, niissä on arvoa.

Myös Talvivaaralla oli kaivamatonta malmia.

Näytä koko viesti
Citycon - 24.10.2019 08.20
Lokki kirjoitti:

"Aiomme merkittävästi kasvattaa asuntojen osuutta liiketoiminnassamme tiivistämällä kaupunkialueita rakentamalla lisää asuntoja kauppakeskustemme ympärille."

Merkillistä. Citycon tunnustaa, että kauppakeskusbisnes on tukossa tai hyytymässä ja yrittää keksiä korvaavia tulonlähteitä? 

Näytä koko viesti
Sampo - 24.10.2019 04.45

Sammolta huomattavan ripeä ja suoraselkäinen ulostulo osinkokysymyksessä. Osaisivatpa muutkin tiedottaa näin selkeästi.

Näytä koko viesti
Auton omistaminen vs yksityisleasing - 23.10.2019 05.41

Nyrkkisääntönä pitkäaikainen omaisuus kannattaa omistaa itse eikä vuokrata (liisata). Vuokralle antaja ottaa aina katteen välistä. Ei siinä muuten ole bisnestä. Rahoitusyhtiö olisi hölmö, jos liisaisi sellaisella hinnalla, että asiakas jäisi voitolle.

Näytä koko viesti