Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 3.7.2020 10.38

Erinomaista.smiley

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.7.2020 05.58

Ovaro tiedottaa jakaneensa vääriä lukuja toukokuusta asti: https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=70813&culture=fi-FI

yes

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.7.2020 12.22

Epäselvyys osakkeiden lukumäärässä ei yksinään ole kovin tärkeä. Sen sijaan kaikki epäselvyydet herättävät muita kysymyksiä: ovatko toiminnot johdon hanskassa, onko taloushallinto ajan tasalla, onko huoneistojen lukumäärä ja kunto tiedossa, onko niiden arvo likimain oikea, tulevatko kaikki tulot Ovaron tilille, keiden hyväksi lähipiiritransaktioita tehdään jne.

Tämän lähipiiritransaktion kanssa kävi positiivinen kämmi: julkilausuttu tarkoitus oli kaupata osakkeet alihintaan, mutta toteutuspäivänä ne olivatkin ylihintaisia. Positiivista on, ettei hintaa lähdetty jälkikäteen säätämään lähipiirin eduksi.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 2.7.2020 08.45

Iloisia uutisia! Virhe on niin silmiinpistävä, ettei tarvita lahjontaa eikä pitkällisiä tutkimuksia.

Tiedotteen "Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:llä on yhteensä 346.310 omaa osaketta" on väärin. Oikea luku on 319691 kpl, sillä 26619 osaketta on annettu toimitusjohtajalle alihintaisella kaupalla. 346310 on ostettujen osakkeiden kokonaismäärä.

Täsmällisyyttä kannattaa vielä kehittää, jotta sijoittajien luottamus voi palautua, erityisesti lähipiiritransaktioiden suhteen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 1.7.2020 03.01

Tämän päivän tiedotteessa on numerovirhe: https://otp.tools.investis.com/clients/fi/ovaro_oyj/omx/omx-story.aspx?cid=2500&newsid=70804&culture=fi-FI

Virheen etsimisen jätän hallitukselle harjoitustyöksi.

Omistaja-arvon nosto tällä ostotahdilla on hidas tie. Tänä vuonna on saatu 59 000 osaketta hankittua. Jos siihen paloi reilut 200 000 euroa, hyöty ei varmaankaan ylitä 200 000 euroa. Maksimissaankin manööverin etu on 2 senttiä/osake. Hyvä, että ostetaan matalan kurssin aikana, mutta omistaja-arvon nousu mitataan mieluummin senteissä kuin euroissa, vaikka ostoja jatkettaisiin pitkäänkin.

Eläkeläisen näkökulmasta paperin osinkovirta on edelleen liian pieni, että sillä voisi turvata kulutustasoa. Omistaja-arvon kannalta olisi eduksi, jos kurssiin päästäisiin diskonttaamaan nousevia osinkovirtoja.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 1.7.2020 12.19

Säästöt pitää totta kai ottaa. Kuitenkin jos siellä olisi paljon helppoja säästökohteita, olisi selviä säästöjä jo näkynyt, sen verran pitkään heikko tulos on ollut tiedossa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.7.2020 11.29

Hamppi10 kirjoitti:

Mielestäni läpimurto on tehty kun isot massat käyttävät kryptoja jokapäiväisessä elämässä esim. Maksamiseen yms.

Niin kai. Tämä lupaus ei ole toteutunut runsaasta hypetyksestä huolimatta. Ei vähiten siksi, että BTC on vakaa kuin Zimbabwen valuutta.

Krypto on oikea käytännön valuutta silloin, kun tuotteet ja suoritteet hinnoitellaan kryptovaluutassa. Työsopimuksessa palkka on kryptoina ja hintalapuissa hinnat. Verot maksetaan kryptoina. Kryptohinnan alla voi olla euromääräinen vastine sopivaan ylikurssiin niin kuin kruunuhinnat Ruotsin-laivalla.

Kryptoissa on edelleen riski siihen, että arvo haihtuu äkkiä kokonaan tai lähes kokonaan. Tekniikan historia tuntee monta myttyyn mennyttä yritystä ja viritystä, jotka yhtäkkiä korvautuivat uusilla. Fiat-rahan historia tuntee hyperinflaation ja hallinnolliset toimet. Niitä käytetään yleensä maissa, joissa on kosolti muitakin ongelmia.

Haluan nähdä sen päivän, kun AKT vaatii 2,3 % korotusta ahtaajien kryptopalkkoihin tai Suomi menee kiinni. Silloin on läpimurto varmasti tapahtunut.

Näytä koko viesti
Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu - 30.6.2020 10.32

Velkaantuminen lisää ei vain yksilön vaan myös systeemin kriisialttiutta. Ylivelkaantuneiden kuluttajien kulutuskyky sakkaa, mikä laskee yritysten liikevaihtoa ja aiheuttaa konkursseja. Konkurssit johtavat työpaikkojen tuhoutumiseen lisäten kulutuskyvyn menetystä, mikä kiihdyttää konkursseja entisestään, jolloin lamasta tulee syvempi. 

Tuskin virus on tätä mekanismia poistanut. Keinottelutilaisuuksia pukkaa.

Näytä koko viesti
Kiinteistösijoitusyhtiöillä keinottelu - 29.6.2020 07.04

Asuntolainojen lainakatto on ollut 85 prosentissa Fivan kiristettyä vaatimuksiaan, jotta kotitaloudet eivät velkaantuisi liikaa.

Ankaran talouskriisin iskettyä ongelma ei ilmeisesti enää olekaan kotitalouksien velkaantuminen vaan liian vähäinen velkaantuminen. Ei niin kovin kauan sitten asiantuntijat olivat vielä sitä mieltä, että talouskriisissä kuluttajien korkea velkaantuminen syventää kriisiä. Tämän on täytynyt jotenkin perustavanlaatuisesti muuttua koronaviruksen ansiosta.

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 06.44

Kanukka kirjoitti:

Jos yksikin pörssiyhtiö lähtee liehakoimaan...

Valio ja Fazer pörssissä? 

Pointtini oli sijoitusaiheen ylivertaisuus Sijoitustieto-sivustolla. Kolumni käsitteli kirjoittajansa poliittisia ja medianäkemyksiä ilman varsinaista kytkentää talousasioihin. Nämä voivat olla tärkeitä asioita somekuplassa, mutta kuplan ulkopuolella esimerkiksi brändimuutosten vaikutus myyntiin olisi mielenkiintoisempi sijoitusaihe.

Yrityksille somekohu on ilmainen markkinointikeino. Monet eivät varmaankaan ole koskaan edes kuulleet turkkilaisesta jogurtista saati tienneet, miltä pakkaus näyttää. Sen sijaan, että sotkeudumme tyhjänpäiväisiin kohuihin, voisimme astua sellaisten yläpuolelle ja pohtia, miten yritykset hyödyntävät pöyristyneitä ja pahaa-aavistamattomia kolumnisteja ja nimimerkkejä tuotteidensa sissimarkkinoijina.

Näytä koko viesti