Olet täällä

von Fyrckendahl

von Fyrckendahl

  • Liittynyt 2.11.2018
  • 139 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

sijoituksien aloittaminen - 15.4.2019 16.04

Kannattaa myös käydä lähikirjaston sijoitushyllyllä. Siitä sijoitusoppaat lainaan ja lukemaan.

Jos sijoittaa ihan pienillä summilla, tuototkin jäävät sitten pieniksi. Sijoitusrahastoilla on myös minimirajoja, mikä summa pitää vähintään laittaa kerralla. 

Joku kokeneempi kaveri tai sukulainen saattaisi myös osata antaa neuvoja, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa aloittaa. Nykyään hyvin monilla on ainakin pieniä sijoituksia. Pankeissakin voi käydä juttelemassa, mutta kannattaa muistaa, että pankki vetää kotiinpäin ja yrittää saada rahasi rahastoihin, jotka tuottavat hyvin pankille mutta eivät välttämättä sinulle. Yksi tapa on käydä kuuntelemassa mitä pankissa sanotaan, mutta ei vedä nimeään alle yhteenkään paperiin ensimmäisellä käynnillä, vaan menee kotiin pohtimaan.

sijoituksien aloittaminen - 14.4.2019 22.07

Seligson OMX Helsinki 25 ETF. Riittävä hajautus, matalat kulut, helppo ymmärtää, ja mikä myös tärkeää, luotettava rahastoyhtiö 20 vuoden hyvillä näytöillä. Sopii myös vähillä rahoilla sijoittavalle. Kaikki ne vähät rahat voi laittaa rauhassa yhteen kohteeseen. Materiaalit suomeksi. https://www.seligson.fi/suomi/rahastot/rahes_etf.htm

Kaikkia rahoja ei kannata laittaa samaa yhtiöön (mutta rahastoon voi) ja kannattaa hajauttaa ajankohtaa. Aivan pikkusummilla kauppaa ei kannata käydä kaupankäyntikulujen vuoksi. Muutama tonni on jo ihan ok.

Mandatum Trader - 12.4.2019 19.09

Mandatum Trader kirjoitti:

Mikä käyttäjäryhmä käy kauppaa ilman reaaliaikaisia kursseja? 

Mandatum Traderin kautta käyttäjä pääsee käsiksin yli kolmeenkymmeneen eri markkinaan, ja olemme olettaneet, ettei ole tarkoituksenmukaista tarjota kaikille käyttäjille reaaliaikaisia kursseja kaikista pörsseistä tai kaikkia tarjoustasoja ilman lisämaksua. Näin jokainen käyttäjä voi itse valita, mistä lisäpalveluista on valmis maksamaan.

Kiitos selvennyksestä. Nyt selitys oli erilainen kuin aiempi selitys, jonka mukaan jotkut käyttäjät eivät ollenkaan tarvitse reaaliaikaisia kursseja.

Tavallisinta lienee, että sijoittaja tarvitsee reaaliaikaista tietoa yhdeltä tai muutamalta markkinalta mutta ei kaikilta. Harvoin kauppaa käyvä puolestaan tarvitsee tietoa kauppapäivinä mutta ei muulloin. Ehdotan kahta kohtuullista vaihtoehtoa: 1) Asiakas saa reaaliaikaiset tasot esim. 3 markkinaan maksutta ja loput maksavat. 2) Tasot voi ostaa päiväksi tai viikoksi kerrallaan.

Kun markkinointinne on aloitettu voimakkaalla hintakärjellä, teidän kannattaa vielä varmistaa, että palvelun käytön kokonaiskustannukset ovat asiakkaiden mielestä kilpailukykyiset. Markkinoinnilla ei pysty muuttamaan mustaa valkoiseksi, ja lisäksi hintojen vertailu on nykyään harvinaisen helppoa.

Kysynpä vielä: Soveltuuko palvelunne listaamattomien yritysten osakkeille?

Mandatum Trader - 12.4.2019 11.28

Jos Mandatumin edustaja tosiaan seuraa ketjua, haluaisin vastauksen kysymykseen, mikä käyttäjäryhmä käy kauppaa ilman reaaliaikaisia kursseja. 

Ilman reaalikursseja kaupankäynti tapahtuu sokkona. Jos ostat 2000 osaketta 0,01 € liian kalliilla, meni jo 20 €. Kurssitiedon puute maksaa sijoittajalle mahdollisesti paljon enemmän kuin muutaman euron välityspalkkio. Saxo Bank on ainakin ennen tavoitellut kokeneempia sijoittajia, jotka ymmärtävät tiedon arvon ja joilla on vertailukohtaa muista kaupankäyntipalveluista.

Mainoslause "Maksat vain kaupankäynnistä" on harhaanjohtava, jos palvelu on käytännössä kuitenkin kuukausimaksullinen. Palveluntarjoajilta on syytä vaatia, että hinnasto on selkeä eikä asiakkailta pimitetä olennaisia kustannuksia. Muuten asiakassuhde alkaa ikävissä merkeissä ja palvelu saa huonon maineen.

Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 11.4.2019 20.35

Hyvä huomio ARo: oman asunnon tuotot ovat verottomia, rahaston verollisia. Toisaalta rahaston myyntitappion saa vähentää mutta asunnon myyntitappiota ei.

Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 11.4.2019 11.05

Tapio.H kirjoitti:

Kaikki kiinni omassa asunnossa vai vuokran maksaminen ja varojen sijoitus indeksirahastoihin?

Rahasto tuottaa osingot ja osakkeiden kurssinousun. Asunto tuottaa nettovuokran (säästynyt vuokra - vastikkeet) ja arvonnousun. Nettovuokrasta täytyy vielä vähentää varainsiirtoveron ja välityspalkkion vaikutus, noin 1 % / v (oletuksena vero+palkkio 5 % ja pitoaika 5 v). Nettovuokraksi jää Helsingissä ehkä 2-3 %/v?

Muutamassa vuodessa on arpapeliä, kumpi tuotto on korkeampi. Teoriassa indeksirahasto tuottaa paremmin kuin yksiö Helsingissä. Jo pelkät osingot voivat ylittää nettovuokran, rahastosta riippuen. Päälle tulee arvonnousu, joka osakkeilla on oletuksena korkeampi kuin asunnoilla (yritykset kasvavat, asunnot eivät).

Emme kuitenkaan voi etukäteen tietää, kumpi nousee tai laskee lähivuosina enemmän, osakekurssit vai yksiön hinta.

Yksiöstä saa myös ei-taloudellista hyötyä kuten mielenrauhan irtisanomista vastaan, konkreettista näkyvää omaisuutta ja tunteen siitä, että omistaa kotinsa. Indeksirahastosta saa vain arvonnousun ihailun. Yksiössä arvonnousun ihailu jää vähemmälle, koska asunnon tarkkaa arvoa ei tiedä, ennen kuin se on myyty.

Useimmat hankkivat sen oman asunnon eivätkä vastaavaa rahastosalkkua. Oma asunto antaa jotain enemmän. Siitä saa ei-taloudellisia hyötyjä, joita ihmiset pitävät korkeammassa arvossa kuin sijoitustuottoja.

On hienoa, jos pystyt toimimaan kokonaan ilman velkaa. Sillä on oma arvonsa. Et jää riippuvaiseksi pankeista tai työnantajista, vaan saat enemmän taloudellista päätösvaltaa omaan elämääsi.

Mandatum Trader - 10.4.2019 18.30

Jos pelkät kurssit maksavat 84 €/v per pörssi, ei kannata vaihtaa. Tuo ei ole markkinahintaista.

Mandatum Trader - 10.4.2019 15.02

Mikä käyttäjäryhmä käy kauppaa ilman reaaliaikaisia kursseja? 

Ovatko palvelussanne näkyvät kurssitietokulut päivä-, kuukausi- vai vuosimaksuja?

PHP Holding - 10.4.2019 14.49

Ketkä PHP:ssä nykyisin käyttävät valtaa? 

Aallon Group - 8.4.2019 18.55

Prosenteissa mukava nousu mutta euroissa huono. Toivottavasti nousuvauhti 34 %/pv jatkuu ainakin kuukauden putkeen. Kasvualan voittajaosake on löytynyt.