Olet täällä

von Fyrckendahl

von Fyrckendahl

  • Liittynyt 2.11.2018
  • 205 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 24.6.2019 17.00

Kauppalehden foorumilla on plussaa se, että siellä on aktiivisia osallistujia. Moderointi kuitenkin toimii vain satunnaisesti, mikä kerää ongelmakäyttäjiä, joiden fokus on jossain muualla kuin joukkoälyn tuottamisessa.

Omien ostoissa on peikkona, että mitätöimättömät osakkeet jaetaan tiskin alta sopiville tahoille epäselvillä tai kannattamattomilla järjestelyillä. Yhtiö, jota kohtaan tunnetaan luottamuspulaa, voisi hälventää pelkoja mitätöimällä osakkeet.

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 24.6.2019 12.34

Osuuskuntamuodon valuvika on se, ettei niiden omaisuus ja tuotto aina tule jäsenten hyväksi. Vaikka osuuskunnalla menisi kuinka hyvin, osuuskunnan osuudelle ei muodostu edes markkinahintaa niin kauan kuin uusia jäseniä otetaan halvalla sisään. Osuuskunnan ei myöskään tarvitse jakaa tuottoa omistajilleen, vaan se voi käyttää rahat omiin tarkoituksiinsa. Osakeyhtiön voi vallata ja pakottaa yhtiö toimimaan omistajien edun mukaisesti. Osuuskunnan valtaaminen on vaikeaa. Pitäisi saada jäsenten enemmistö omien ajatusten taakse, äänestetyksi oikeamielinen edustajisto ja vaihdetuksi hallintoneuvosto ja hallitus. Hallinto voi ehkäistä vallanvaihdosta esimerkiksi järjestämällä jäsenille pieniä etuja kuten alennuksia tai bonuksia. Niiden avulla jäsenet pysyvät riittävän tyytyväisinä eivätkä huomaa kaivata isoa muutosta.

Minkä kaupan valtuustossa (edustajistossa?) Django on ollut?

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 24.6.2019 12.10

Trolli kirjoitti:

Kun asuntojen hinnat ovat karannee pilviin ja asunto on se mitä varten moni rehkii ja painaa duunia. Ei ole kovin mielekästä painaa töitä, jos siihen omaa asuntoon ei tavallisella työllä ole kunnolla varaa.

Tilastot eivät tue väitettäsi. Asuntohinnat suhteessa ansiotasoon ovat laskeneet 2010-luvulla: https://www.rakennusteollisuus.fi/contentassets/a9c60ee91047431a827d8155eb8c20c3/chartoriginal.png

Kallistuminen koskee vain tiettyjä kaupunkeja, lähinnä pk-seutua, ja sielläkin lähinnä yksiöitä (ja kaksioita) eli sijoitusasuntoja.

Suhteessa inflaatioon asuntohinnat ovat pudonneet pk-seudun ulkopuolella kohta 10 vuotta. https://pxnet2.stat.fi:443/PXWeb/sq/93b1cf44-fa6e-4545-a8ac-f135524e56a0
Rivarien hinta on romahtanut: https://pxnet2.stat.fi:443/PXWeb/sq/f5e2d45f-75de-41ef-ac0d-d92f33446499

Kyllä duunari työtä tekee, jos sitä on. Suurin ongelma on se, ettei työtä ole, eikä tule. Tärkeä olisi saada valtion menot alas, jotta raha riittäisi sosiaaliturvan kustantamiseen niille, joiden työpanosta yhteiskunta ei enää kaipaa. Emme pysty verotuksella kovin paljon vaikuttamaan siihen, että työvoimaa ei enää tarvita niin paljon kuin ennen vanhaan, koska työt on automatisoitu ja siirretty Kiinaan.

Quote:

Pitkään jatkuvalla elvyttävällä rahapolitiikalla on vain eriarvoistava vaikutus.

Saatat olla oikeassa. Ne, joilla on ollut oikeanlaista omaisuutta, ovat voittaneet omaisuusarvojen kasvaessa. Seuraavan romahduksen aikana nähdään jälleen tasa-arvoistava vaikutus, kun omaisuusarvot putoavat.

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 18.6.2019 15.02

Yhdestä nollavuodesta ei kannata vielä lunastaa, kuten Maakunnan esimerkki osoittaa. Koron palaamista odotellessa nostelee ylijäämänpalautuksia aina niiltä alueilta, missä sattuu vierailemaan ja asioimaan.

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 17.6.2019 10.53

Trolli kirjoitti:

Aivan varmasti moni duunari tekisi enemmän töitä, jos marginaalivero ei nousisi jo melko pienilläkin tuloilla suureksi. 

Suomen työmarkkinoiden ongelma ei silti liene siinä, etteikö ylitöitä tehtäisi jo tarpeeksi. Jotkut sanovat, että niitä tehdään aivan liikaa.

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 17.6.2019 10.50

Aki Pyysing kirjoitti:

On palkkaverojen alennuksesta kuitenkin oikeaa hyötyä, kun verokiila kapenee -> taloudellinen toimeliaisuus ja hyvinvointi lisääntyy. Sitä kautta Suomessa toimivat pörssiyhtiötkin hyötyvät. 

Välillistä hyötyä, kyllä. Vastaavasti esim. pääomatuloveroprosentin korotus on välitöntä haittaa.

Nykyisestä veromallista seuraa, että suomalaisten ei veromielessä kannata omistaa suomalaisia yrityksiä suorina osakkeina. Omistus on edullisempaa joko ulkomailta käsin (omistus valuu ulkomaille) tai sitten verottomien rahastojen, vakuutusten tai ay-liikkeen kautta. Yhtiöiden myös kannattaa välttää osingonmaksua ja jättää rahat pöhöttämään tasetta. Neutraalissa veromallissa ylijäämärahat kannattaisi jakaa omistajille heti nollaverolla, ja samoin olisi verotuksellisesti yhtä edullista omistaa osakkeet joko suoraan tai välillisesti tai ulkomailta käsin. Esim. Veronmaksajat voisi ajaa tällaista mallia, jolla tukittaisiin verorakenteen kautta tapahtuva piilotuki pankeille ja muille sijoitusinstrumenttien myyjille.

Afarak - 17.6.2019 10.27

Suomessa lain koura on pitkä. Koneisto toimii hitaasti, mutta toimii kuitenkin. Fivalta 110 miljoonan lisäsakot Dankolle: https://www.finanssivalvonta.fi/globalassets/fi/liitteet-lehdistotiedotteet/2019/fiva_paatos_koncar_140619.pdf

Fiva on tässä osoittautumassa mainettaankin kovemmaksi.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 17.6.2019 10.20

Rikkaimpien taloyhtiöiden kannattaisi harkita taloyhtiön omistamien tilojen myymistä markkinahintaan. Osa jätetään hoitokuluja varten ja loput rahat jaetaan osakkaiden kesken. Jos 10 miljoonaakin jakaa, jokaiselle riittää mukavasti. Tuommoisella, että peritään nollavastiketta eikä sekään nosta asunnon arvoa, omistajat eivät pääse täysimääräisesti nauttimaan taloyhtiön varallisuudesta, ja esimerkiksi muuttaessaan he joutuvat myymään asuntonsa alihintaan.

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 16.6.2019 12.45

Palkkaverotus tuntuu kovalta, jos ei ota huomioon, että palkka sivukuluineen on työnantajalle verovähennyskelpoinen. Jos palkka on esimerkiksi 30 000 €, verot ovat noin 5000 €. Työnantaja vähentää palkan omassa verotuksessaan, jolloin valtio menettää 6000 €. Sivukuluista saa vähentää vielä lisää. Pienet palkat ovat verottajan kannalta tappiollisia.

Osinko- ja myyntivoittoverossa ei ole vastaavasti mitään vähennettävää kulua, jonka yritys voisi vähentää. Valtio nettoaa niistä täysimääräisesti koko veroprosentin verran.

Pienet palkat kannattaa todella ottaa palkkana eikä muuntaa niitä pääomatuloiksi. Verotus suosii palkanmaksua tiettyyn rajaan asti. Vain isoja palkkoja verotaan kovemmin. Osinkoja ja arvonnousuja verotetaan ankarasti heti ensimmäisestä eurosta alkaen. Joidenkin ideologiaan kuuluu kiristää tätä eroa vielä suuremmaksi. Hyväuskoiset vaativat palkkaveron alennuksia ymmärtämättä, että ne peritään muulla tavalla takaisin. Jotta palkkaveron alennuksesta olisi oikeaa hyötyä, valtion menoja pitäisi leikata rajusti. Äänestäjät olivat tälläkin kertaa leikkauksia vastaan.

Viisas raha lukee Viisasta Rahaa ja Taloustaitoa - 15.6.2019 16.42

Ei ainakaan vielä ole indeksijäädytystä tullut.