Lifa Air Oyj -

Kerrankin kaikki saivat niin monta osaketta kuin halusivat. Toivottavasti merkitsijät ovat saaliiseensa tyytyväisiä. Epäilen tosin muuta.

Antimarkkina ei ole enää niin kuuma kuin viime vuonna.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -
aliisan_avaimet kirjoitti:

Pappa on sitten viimein seniili. Tuo on erittäin huono liike, ja kokoluokka kuitenkin sellainen että hra Warren on siitä ollut päättämässä.

Tämän olen kuullut ennenkin.

Berkshiren toimintatapa on hankkia yrityksiä, joita muut eivät sillä hetkellä arvosta kovin korkealle.

Oletan, että Berkshiressä on etukäteen mietitty toimenpiteet siltä varalta, että pappa on seniili. Jatkajahan on valittu, mutta jonkun täytyy päättää hetki, jolloin jatkaja ottaa ohjat. Tuskin on laskettu vain sen varaan, että seniili itse huomaa olevansa liian seniili.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -
Hynägrande kirjoitti:

Sijoittajan kysymys on selvä: Miksi juuri tämän firman tuote myy paremmin ja missä on vallihauta jos markkinoilla on n kpl samanlaisia tuotteita ennestään?

Kysyt hyvän kysymyksen. Jos suodattimesta saadaan tehokas ja toimiva, niitä mahtunee markkinoille useampiakin. Vaan paljonko jää katetta, jos n kpl samanlaisia suodattimia kilpailee keskenään? Entä tuotteen kohdemarkkinat? Ne maat, joissa hengitysilma on vaarallisinta ja puhdistustarve suurinta, ovatko ne sellaisia, joissa kuluttajilla on ostovoimaa?

Positiivisena puolena näen, että kuluttajilla on selvää halua kantaa mukanaan vempeleitä, jotka ratkaisevat ongelmia, joita he eivät 5 tai 10 vuotta sitten tienneet heillä olevan olemassakaan. 

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että suodatinhärveli on nostettu esiin annin markkinoimiseksi. Tuotteen merkitys liikevaihdolle saattaa olla pienempi kuin sen merkitys annin onnistumiselle. Sijoittajat tykkäävät houkuttelevista tarinoista.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -
Aki Pyysing kirjoitti:

Ehkäpä se kaulassa roikkuva hengityksenpuhdistin on sittenkin 2020-luvun innovaatio🤔?

Miksei, jos se toimii. Ei aivan mahdotonta.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -

Sen verran haisee rahastus, että nyt tarkkana.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Buffett ja Munger kertovat, kuinka Berkshire sijoittaa kryptoihin, onko vaihtoehtona long, short vai put ja mikä on Warren-krypto. https://www.youtube.com/watch?v=XUsgoPAes8w

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat -
Tekijä kirjoitti:

tavalla tai toisella kaikki mitä sanoo voi tulla bumerangina omaan nilkkaan.

Näin näyttää olevan. Sota on saanut ihmiset reagoimaan tunteella, myös ylireagoimaan. Ihmiset vastustavat sotaa mutta eivät voi sille mitään. He tekevät epätoivoissaan edes jotain, vaikka sitten boikotoivat kaikkea venäläistä. Venäläisyyttä ja Venäjä-myönteisyyttä etsitään joka paikasta, myös rivien välistä. Näissä oloissa mikä vain varomaton tai monitulkintainen lausuma voidaan katsoa Venäjä-myönteiseksi. Kohu on masinoimista vaille valmis.

Hakematta tulee mieleen aiemmat woke-kohut, joissa rasismia löydettiin jätskipuikoista, suklaapaketeista ja seurapeleistä milloin milläkin syyllä. Tällä kertaa löydettiin Putin autonrenkaista.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -
Bingo53 kirjoitti:

represents a multiple of 1.26 times Alleghany’s book value

Löytyipä Berkshirelle edes jotain yhtiön ulkopuolista ostettavaa. Edullisempi kerroin kuin omien osakkeiden ostossa.

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Turvasatamassa nousuvesi. 7 % nousua sodan aikana. Valuuttakurssista lisäksi kolmisen prosenttia ylimääräistä.

A-osake käväisi jo 500 000 dollarin yläpuolella. Toivottavasti tietokoneissa riittää tällä kertaa numeroita, ettei mahdollinen raketointi tyrehdy virheilmoitukseen. Koronapohjista kurssi on yli tuplaantunut. Jos 450 000 taalaa oli sotapohjat, tasaisen vauhdin taulukolla ollaan lähellä miljoonaa taalaa loppuvuonna 2024, ja mennythän on tae tulevasta. surprise

Näytä koko viesti
Berkshire Hathaway -

Berkshiren omistukset ovat ennen kaikkea USA:ssa ja sota on toistaiseksi kaukana sieltä. Arvostuskin on ollut melko maltillinen, erityisesti päätellen pitkään jatkuneista omien ostoista. Koronassa Berkshire ei ollut erityisen hyvä turvasatama jos ei kaikkein huonoinkaan.

Näytä koko viesti