Hauturin matkakertomuksia - Euroopan ytimessä -

"mutta aika harva EU-maassa asuva on kiinnostunut muuttamaan Suomeen"

Tähänhän se on tiivistettynä Suomen dilemma. Niille, joita tänne nimenomaan haluttaisiin, Suomi näyttäytyy monessa suhteessa ikävänä paikkana. Taasen monille heikompaan elintasoon tottuneelle suomalainen vaatimatonkin elämä on ihan hyvää.

Maan menestyksen ratkaisee lopulta nettoveronmaksajien määrä. Luulenpa, että ei mene kauaa kunnes aletaan tosissaan miettiä tätä. Ehkä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

hauturi wrote:

Rupesi kiinnostamaan sen verran, että laskeskelin vähän:

Nykyisestä kodista, isosta omakotitalosta, velkaa on 499 000 euroa. Sitä perhe lyhentää kuukaudessa 2 410 euroa, josta korkoa on peräti 2 302 euroa, lyhennystä vain 84 euroa ja loppuosa vakuutusmaksua sekä pankin kuluja.

Jos velkaa on 499000 ja korkomeno on 2302/kk, pitäisi koron olla 2302*12/499000 = 5,536%. Hieman korkea, mutta mahdollinen.

Sen sijaan, jos kiinteä kk-erä (ilman kuluja ja vakuutusmaksua) on 2386€, korko on tuo mainittu 5,536% ja lainapääoma on 499000, pitäisi laina-ajan olla excelini mukaan* tuollaiset 60v, joten joku tässä ei nyt ihan täsmää.

*: NPER(0,05536/12;2386;-499000) = 727,1, eli 727 kk = 60v 7kk

Kiinteällä tasaerällä tuo on periaatteessa mahdollista. En tiedä miten herkästi pankki ottaa yhteyttä kyseisessä tilanteessa.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

1UP wrote:

Sakeimmille hihhuleille Aaltola saattaa olla liian USA myönteinen toisaalta myös liian uskovainen joillekin. Vielä kun saataisiin Ano Turtiainen sille porukalle ehdokkaaksi niin poppari-viihde olisi taattu.

 Kuvittelen mielessäni Anoa pitämässä uudenvuodenpuhetta, tai edustamassa Suomea jossain päämiesten kokouksessa...

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Olen kyllä aika tossu sinuun verrattuna, minulla on vielä käteistä ihan liikaa. Limiitit täysin käyttämättä. En pysty selittämään, miksi selkäranka itsepäisesti ei suostu vielä nostamaaan sijoitusastetta.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Mietin vaan sellun hinnan jyrkkää alamäkeä suhteessa siihen, että Valmetin liikevaihdosta taitaa puolet olla siltä suunnalta. Tilauksethan ovat jo notkahtaneet (1Q).

Ei sillä, Valmetia on salkussani. Lisääkin tekisi mieli, mutta pähkäilen ankarasti ajankohtaa.

Edit;  tulosvaroituksen mahdollisuus kävi mielessä..

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Longrun wrote:

Viime viikolla myyty Metsä Board kun alkoi metsäsektorin osakkeet heikkenemään. Nämä rahat siirretty tänään Valmettiin. Maanantaina myyty pitkällinen kuukausisää(s)tökohde EUNL ETF kun pähkäilyjeni jälkeen tulin siihen lopputulokseen, että jenkkipörssit kääntyvät nyt todennäköisemmin laskuun kun jatkavat nousuaan. Sekä fundat että TA vaikuttaisi siltä, että nousut on nyt hetkeksi noustu. Kotimaan pörssi näyttäisi ihan houkuttelevalta mutta nämä rahat mennee samaan ETFään joskus myöhemmin.

Miten tuon metsäsektorilta Valmettiin ajattelit. Ovat kuitenkin hieman samassa veneessä ?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Tässä tarinaa tekoälystä "from horses's mouth" 

https://www.youtube.com/watch?v=6mXoW00Vc9c

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Tihrustelin huvikseni Nordnetista per annum tuottoa ostoerittäin. Pienen hetken kuvittelin olevani huippuluokan osakepoimija, kunnes päädyin takaisin kuolevien joukkoon. Vuosituotto olikin laskettu jakamalla kokonaistuotto omistusajalla.

Laskemalla kumuloituva vuosituotto (liekö termi oikein) päätyy ikävän paljon pienempiin lukemiin....

Näytä koko viesti
Polttoöljyn hintakehitys tulevina vuosina? -

Vielä tuohon lämmön varausasiaan.

Noissa faasimuutosvaraajissa käytettään varaajamateriaalina mm. suolaa. Lämpötilatkin ovat luokkaa 500 C ja enemmänkin. Siksi varaajan kapasiteetti on suurempi kuin tavallisella vesivaraajalla.

Ei ole omakotiasujan varaaja (ainakaan vielä)

Näytä koko viesti
Polttoöljyn hintakehitys tulevina vuosina? -

Laiskuuttani en lukenut liitteitä. Nyt valkeni paremmin !

Näytä koko viesti