Olet täällä

hömelö

hömelö

  • Liittynyt 12.6.2016
  • 42 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 16.07

Hyvin mielenkiintoista !  Vallankin kun nimenomaan osinkotulot ovat ansiotuloverotuksessa. Voisikohan tuota vaatia, jos palkkatuloja ei ole.

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 14.07

petteri kirjoitti:

Kaikki sijoituskohteeni ovat pörssilistattuja, osa on ulkomailta, mutta kaikki ovat verosopimusmaista.

Enpä ole tuollaisesta ennen kuullut. Tiedätkö minkä verolain tulkintaan tuo perustuu ?

Tuo laskemasi n.70 000 raja ansio- ja pääomaveron hyödyssä on samoin minulle outo. Yleensähän tuota n. 20 - 25 t€ pidetään rajana.

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 9.28

petteri kirjoitti:

Minulla kyllä meni osingot viime vuoden verotuksessa ansiotuloverotuksen puolelle. Tuo ei ollut oma vaatimus, vaan verottajan päätös. Toki veroilmoituksessa oli joidenkin vähennysten perusteluissa maininta, että sijoittaminen käytännössä päätoimista. Sijoitan omissa nimissäni ilman yritystä ja palkkatuloja ei viime vuonna minulla ollut.

Pääomatuloverotus on muuten pienillä tuloilla kovaa ja ansioverotus lievempää, suurilla tuloilla tilanne toki muuttuu. Laskujeni mukaan ansiotuloverotus on kohdallani pääomatuloverotusta edullisempi noin 65000-70000 euron verotettaviin vuosituloihin asti jos palkkatuloja ei ole ja kaikki tulot verotetaan joko ansio- tai pääomatuloina. (TEL-  ja työttömyysvakuutusmaksua ei peritä kuin palkkatuloista ja kirkkoon kuulumaton ei maksa kirkollisveroa.)

Ansiotulojen marginaaliveroprosentti on toki pääomatuloveroa korkeampi heti 30000 euron jälkeen, mutta ansiotuloverotuksessa saa tienata ensimmäiset noin 15000 euroa 2-3% verolla jos TEL- tai työttömyysvakuutusmaksuja ei mene. Verotuksen lopputulos oli kohdallani viime vuodelta ansiotuloverotuksella edullisempi kuin mitä se olisi ollut pääomatuloverotuksella.

Ilmeiseti sijoituskohteet ovat listaamattomia ?

 

Roope-setä pilasi monta sijoittajasukupolvea - 1.10.2018 9.04

Muistan tarinan, jossa pyörremyrsky vei rahasäiliön ja levitteli rahat kaikille Ankkalinnalaisille. Roope ei siitä hermoillut, vaan tiesi saavansa omaisuuden takaisin. Rikastuttuaan Ankkalinnan asukkaat jättivät työnsä ja alkoivat toteuttaa itseään. Roope keskittyi ruoantuotantoon ja muihin perustarpeisiin, pian meloni maksoi miljoonan/kpl, sillä Roope oli ainoa tuottaja. Eikä aikaakaan, kun rahat olivat takaisin Roopella. 

Ah. mikä perustava kertomus markkinataloudesta. Sopisi oppikirjaksi ala-asteelle.

 

Verotus - 30.8.2018 9.39

Anton kirjoitti:
hauturi kirjoitti:

Ei sillä ole verovuoden sisällä mitään väliä missä "järjestyksessä" vähennetään. Esimerkissäsi:

2000 - 2000 - 500 = -500 

ja toisaalta

2000 - 500 - 2000 = -500

eli joka tapauksessa 500 jää tappiota vähennettäväksi tulevina vuosina. Jos tappioita kertyy useammilta vuosilta, käytetään ensin vanhimmat (jotka eivät ole vielä vanhentuneet)

Jos tämä pitää paikkansa, niin kustannukset vähennettäisiin aina ensin näissä tapauksissa. Koska kustannukset ovat vain samana vuonna vähennyskelvollisia. En tiedä, mutta luulin että siihen järjestykseen ei pystynyt vaikuttamaan. Eli oletin että joko kustannukset vähennetään aina ensin tai sitten aina lopuksi. 

Kuten todettu, verovuoden sisällä voitoista vähennetään tappiot ja kulut. Järjestyksellä ei väliä, vähennysten kokonaissumma ratkaisee. Laskutoimituksen lopputuloksesta riippuu verokarhun reaktio.

 

Verotus - 29.8.2018 13.23

Anton kirjoitti:

Toimiiko vähennyksen näin että jos löytyy vaikka 2k luovutusvoittoja ja 2k voittoja ja sitten 500€ kustannuksia jotka voi vähentää, niin voiko valita nämä 500€ kustannukset kyseiselle vuodelle ja sitten jää jäljelle 500€ luovutustvoittoja 4vuotta eteenpäin, vai meneekö ne luovutusvoitot aina ensin, eikä siihen voi vaikuttaa

En nyt ymmärtänyt täysin kysymystä.

Verovuoden verotettava pääomatulo on :  (luovutus)voitot - (luovutus)tappiot - kulut = verotettava pääomatulo.

Jos tulos on plussalla verokarhu kahmaisee.  Jos tulos on miinuksella, jää tappioita seuraavalle vuodelle vähennettäväksi.

Voittoja ei siis voi siirtää seuraavalle verovuodella.

 

 

Käytännön laskutaito - 27.8.2018 16.39

Prosentit saattoivatkin pitää suunnilleen paikkaansa, ainakin tämän mukaan:http://www.ts.fi/uutiset/talous/3960380/Lonkeroiden+myynti+rajussa+kasvu...

Kuten Hauturi sanoi, esitystapa oli minunkin mielestäni sellainen, että prosentit laskettiin suoraan yhteen.

Käytännön laskutaito - 27.8.2018 12.16

Hyvin ajoitettu kuolema.Tämän tyyppiset ovat mielestäni huomattavasti yleistyneet. Mistä se sitten kertookaan.

Käytännön laskutaito - 27.8.2018 11.09

eke kirjoitti:

Ei tainnut olla ensimmäinen kerta kun valtamedian logiikka hämmentää. Tulee vain mieleen, että tehdäänkö tätä ihan tietoisesti trollaten, toivoen ettei suuri yleisö huomaa vai ovatko toimittajatkin näin pihalla?  

Sitä voi tietysti kysyä. Oikeastaan en ole varma, kumpi olisi mieluisampi vastaus.

Dollari - 21.6.2018 11.13

Minun on aina ollut vaikea uskoa, etteivät maailman nokkamiehet ymmärrä mitä ovat tekemässä. Luulisi ainakin maailman "mahtavimman" maan päämiehen suurine neuvonantajalaumoineen olevan hyvinkin tietoinen tekemisistään. Kuvittelisi, että kaikki skenariot on mietitty tarkkaan läpi.

Toisaalta pelkään että, Oxenstierna oli aikanaan oikeassa....