Olet täällä

hömelö

hömelö

  • Liittynyt 12.6.2016
  • 47 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Enersense - 3.2.2019 22.07

Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 3.2.2019: Enersensen merkintä oli laiskaa, mutta tyhmää

"Jaksan liian harvoin käydä listalle pyrkivien yhtiöiden myyntitilaisuuksissa. Vaikka ei aikoisi merkitäkään, on hyvä kerätä tietopääomaa pörssiyhtiöistä ja niiden vetäjistä. Teollisuusyrityksiin työvoimaa välittävän Enersensen hengennostattajaisissa kuitenkin kävin. Päätymiseni tekemään yhden pienen merkinnän itse asiassa kyseenalaistaa aloitukseni. Ehkä miun olisi sittenkin parempi pysytellä entistä tiukemmin kotona ja katsella HBO:ta ja Netflixiä.

Viime huhtikuun antitilaisuudessa tuli täysin selväksi, että Enersensessä on sijoituskohteena kysymys siitä, uskooko toimivan johdon ja pääomistajan tarinoihin vai ei. Päädyin itse asiassa johtopäätökseen ”Ehkä voi uskoa”. Tämä ei normaalisti miulle sijoitusperusteeksi riitä. Maailmassa on paljon läpinäkyviä listayhtiöitä, joiden johdolla on pitkä historia toteutuneista tarinoista."

Tämä on hyvä luku jokaisen sijoittajan oppikirjaan, kun on elävästä elämästä. 

On todella vaikeaa kyseenalaistaa itselle muodostunutta käsitystä, mieluummin hakee sille vahvistusta. Olen yrittänyt tukistaa itseäni jatkuvasti tästä asiasta.

Matti ja Teppo -rangaistus on mielestäni kuitenkin suhteettoman kova, eihän tässä henkiä menetetty. Mitähän Geneven sopimuskin sanoo...?

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 17.12.2018 13.44

En tiedä tarttuuko sosiaalidemokratia pisara- vai kosketustartuntana ja miten pitkä on altistumis- ja itämisaika. Vastuullisena vanhempana rokotin aikoinaan koko jälkikasvuni tätä kavalaa näivetystautia vastaan perustamalla jokaiselle oman osakesalkun. Varmuuden vuoksi pidin heitä vielä karanteenissa,  kunnes salkun koko oli riittävä.

Ja katso, rokotus on toiminut erittäin hyvin. Osa jälkikasvustani on ihan rehellisissä duunarihommissa, mutta ei tietoakaan sosiaalidemokraattisesta tartunnasta. Olen myös muistuttanut heitä rokotuksen tärkeydestä, etteivät vain jätä omia jälkeläisiään rokottamatta.

Tämäkin vitsaus on voitettavissa, kunhan jokainen huolehtii kattavasta immuniteettisuojasta osakesalkun muodossa.

Basware - 7.12.2018 12.46

Keskustelun intensiteetistä päätellen, täällä ei taida Basware omistajia roikkua. Lienenkö ainoa ? Ostin tätä 10 vuotta sitten silloin tapaamani pankin sijoituspuolen kaverin vinkistä. Yleensä en paljon vinkeistä perusta, mutta perustelut olivat varmaan uskottavat. Tosin en muista perusteluja, mikä vähentää niiden uskottavuutta.

Sittemmin olen tätä roikottanut salkun pohjalla, saamatta äntiin myyntimääräystä. Kun vähän aikaa sitten käytiin 20 € tuntumassa, olin jo luovuttamassa. 10 vuotta on pitkä aika odottaa lupausten täyttymistä. 

Jos nyt uumoiltu 48 €/osake toteutuu, ostan lähialkon kalleimman konjakkipullon. Kiitän mielessäni vinkinantajaa hyvästä vinkistä, itseäni suuresta kärsivällisyydestä. Kiroan verottajan isosta siivustansa. Tili olisi kuitenkin muikea. Amen.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2018 12.22

Meuro kirjoitti:

Mitäs sanotte tästä ajatuksesta, että kultaa ei enää käytettäisi niin paljon hedgenä ja bitcoin ottaisi sen paikkaa?

https://www.youtube.com/watch?v=Y7CTF8arUtA

 

Ainakin perustelut ontuvat, kullan käyttö teollisuudessa on pientä. http://www.silver.fi/sivu/fi/exploration/gold/

Citycon - 28.11.2018 9.39

Aki Pyysing kirjoitti:
Sinappikaasu kirjoitti:

Mitä käytännössä tapahtuu, kun/jos Katzmanin omistusosuus saavuttaa 50% osakekannasta?

Katzmanin olisi pakko tehdä ostotarjous korkeimpaan 6kk(?) sisällä maksamaansa hintaan, eikä se enempää tarjoakaan. Osa myy, osa ei ja firma jatkaa pörssissä. 

Pystyy lisäksi yhtiökokouksessa päätöksentekoon (de jure), poislukien määräenemmistöpäätökset; esim. suunnattu osakeanti ja muutama muu.

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 16.07

Hyvin mielenkiintoista !  Vallankin kun nimenomaan osinkotulot ovat ansiotuloverotuksessa. Voisikohan tuota vaatia, jos palkkatuloja ei ole.

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 14.07

petteri kirjoitti:

Kaikki sijoituskohteeni ovat pörssilistattuja, osa on ulkomailta, mutta kaikki ovat verosopimusmaista.

Enpä ole tuollaisesta ennen kuullut. Tiedätkö minkä verolain tulkintaan tuo perustuu ?

Tuo laskemasi n.70 000 raja ansio- ja pääomaveron hyödyssä on samoin minulle outo. Yleensähän tuota n. 20 - 25 t€ pidetään rajana.

Yksityishenkilön aktiivinen kaupankäynti - 14.10.2018 9.28

petteri kirjoitti:

Minulla kyllä meni osingot viime vuoden verotuksessa ansiotuloverotuksen puolelle. Tuo ei ollut oma vaatimus, vaan verottajan päätös. Toki veroilmoituksessa oli joidenkin vähennysten perusteluissa maininta, että sijoittaminen käytännössä päätoimista. Sijoitan omissa nimissäni ilman yritystä ja palkkatuloja ei viime vuonna minulla ollut.

Pääomatuloverotus on muuten pienillä tuloilla kovaa ja ansioverotus lievempää, suurilla tuloilla tilanne toki muuttuu. Laskujeni mukaan ansiotuloverotus on kohdallani pääomatuloverotusta edullisempi noin 65000-70000 euron verotettaviin vuosituloihin asti jos palkkatuloja ei ole ja kaikki tulot verotetaan joko ansio- tai pääomatuloina. (TEL-  ja työttömyysvakuutusmaksua ei peritä kuin palkkatuloista ja kirkkoon kuulumaton ei maksa kirkollisveroa.)

Ansiotulojen marginaaliveroprosentti on toki pääomatuloveroa korkeampi heti 30000 euron jälkeen, mutta ansiotuloverotuksessa saa tienata ensimmäiset noin 15000 euroa 2-3% verolla jos TEL- tai työttömyysvakuutusmaksuja ei mene. Verotuksen lopputulos oli kohdallani viime vuodelta ansiotuloverotuksella edullisempi kuin mitä se olisi ollut pääomatuloverotuksella.

Ilmeiseti sijoituskohteet ovat listaamattomia ?

 

Roope-setä pilasi monta sijoittajasukupolvea - 1.10.2018 9.04

Muistan tarinan, jossa pyörremyrsky vei rahasäiliön ja levitteli rahat kaikille Ankkalinnalaisille. Roope ei siitä hermoillut, vaan tiesi saavansa omaisuuden takaisin. Rikastuttuaan Ankkalinnan asukkaat jättivät työnsä ja alkoivat toteuttaa itseään. Roope keskittyi ruoantuotantoon ja muihin perustarpeisiin, pian meloni maksoi miljoonan/kpl, sillä Roope oli ainoa tuottaja. Eikä aikaakaan, kun rahat olivat takaisin Roopella. 

Ah. mikä perustava kertomus markkinataloudesta. Sopisi oppikirjaksi ala-asteelle.

 

Verotus - 30.8.2018 9.39

Anton kirjoitti:
hauturi kirjoitti:

Ei sillä ole verovuoden sisällä mitään väliä missä "järjestyksessä" vähennetään. Esimerkissäsi:

2000 - 2000 - 500 = -500 

ja toisaalta

2000 - 500 - 2000 = -500

eli joka tapauksessa 500 jää tappiota vähennettäväksi tulevina vuosina. Jos tappioita kertyy useammilta vuosilta, käytetään ensin vanhimmat (jotka eivät ole vielä vanhentuneet)

Jos tämä pitää paikkansa, niin kustannukset vähennettäisiin aina ensin näissä tapauksissa. Koska kustannukset ovat vain samana vuonna vähennyskelvollisia. En tiedä, mutta luulin että siihen järjestykseen ei pystynyt vaikuttamaan. Eli oletin että joko kustannukset vähennetään aina ensin tai sitten aina lopuksi. 

Kuten todettu, verovuoden sisällä voitoista vähennetään tappiot ja kulut. Järjestyksellä ei väliä, vähennysten kokonaissumma ratkaisee. Laskutoimituksen lopputuloksesta riippuu verokarhun reaktio.