Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 1.10.2019 11.23

B. Sandersin 8 % varallisuusvero koski yli 10  miljardin (!) omaisuuksia, veron alaraja taisi olla jossain 3 miljoonan tienoilla. Millaisia äänestäjämääriä mahtanee kaikestaan koskea, taitaa vaan pelkkä ajatus puistattaa melkoista osaa kansasta.

Suomessa SAK ehdotteli yli 100 000 € perittävää varallisuusveroa. Pieniä on silakat joulukaloiksi.

Näytä koko viesti
Kone - 17.9.2019 10.54

Näitä Thyssenin ostajaehdokkaita näyttää sikiävän lisää, ylihinnan maksaminen on ilmeinen vaara. Thyssenin ja Koneen synergiat ovat suuri houkute Koneelle.

Jos Koneella ei olisi selkeää ankkuriomistajaa, laittaisin oman pottini nyt myyntiin. Pakko luottaa Antin tolkkuun ja katsoa tämä läpi. Vaikka kallista on.

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 15.8.2019 08.34
hauturi kirjoitti:

Mitä tarkoittaa yhteisöveron maksaminen johonkin kaupunkiin?

 

Täytyy myöntaa, meni 3 sekuntia, ennenkuin hoksasin.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - ketä sijoittajan kannattaa äänestää? - 8.5.2019 03.53

Eilisen A-studion mukaan jopa Kainuussa on huutava työvoimapula, kuka olisi uskonut muutama vuosi sitten ! Suorittaviin töihin ei ole enää halukkaita. Tämä ns. työvoiman kohtaanto-ongelma voipi paisua todelliseksi päänsäryksi tulevalle hallitukselle. Antti kun ei luultavasti paljon keppiä tarjoile työmarkkinoille.

Näytä koko viesti
Basware - 21.3.2019 11.01

Olen pähkäillyt, mikä merkitys on Tradeshiftin kanssa solmitulla standstill -sopimuksella ? Halutaanko vain rauhoittaa tilanne, vai jatkuuko taustalla kuitenkin jonkinlainen yritysjärjestely ? Sopimushan estää Tradeshiftiä hankkimasta Baswaren osakkeita 12.11.19 asti. Mikä motiivi Tradeshiftillä olisi suostua tähän ? 

Näytä koko viesti
Enersense - 3.2.2019 10.07
Sijoitustieto kirjoitti:

Aki Pyysing 3.2.2019: Enersensen merkintä oli laiskaa, mutta tyhmää

"Jaksan liian harvoin käydä listalle pyrkivien yhtiöiden myyntitilaisuuksissa. Vaikka ei aikoisi merkitäkään, on hyvä kerätä tietopääomaa pörssiyhtiöistä ja niiden vetäjistä. Teollisuusyrityksiin työvoimaa välittävän Enersensen hengennostattajaisissa kuitenkin kävin. Päätymiseni tekemään yhden pienen merkinnän itse asiassa kyseenalaistaa aloitukseni. Ehkä miun olisi sittenkin parempi pysytellä entistä tiukemmin kotona ja katsella HBO:ta ja Netflixiä.

Viime huhtikuun antitilaisuudessa tuli täysin selväksi, että Enersensessä on sijoituskohteena kysymys siitä, uskooko toimivan johdon ja pääomistajan tarinoihin vai ei. Päädyin itse asiassa johtopäätökseen ”Ehkä voi uskoa”. Tämä ei normaalisti miulle sijoitusperusteeksi riitä. Maailmassa on paljon läpinäkyviä listayhtiöitä, joiden johdolla on pitkä historia toteutuneista tarinoista."

Tämä on hyvä luku jokaisen sijoittajan oppikirjaan, kun on elävästä elämästä. 

On todella vaikeaa kyseenalaistaa itselle muodostunutta käsitystä, mieluummin hakee sille vahvistusta. Olen yrittänyt tukistaa itseäni jatkuvasti tästä asiasta.

Matti ja Teppo -rangaistus on mielestäni kuitenkin suhteettoman kova, eihän tässä henkiä menetetty. Mitähän Geneven sopimuskin sanoo...?

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 17.12.2018 01.44

En tiedä tarttuuko sosiaalidemokratia pisara- vai kosketustartuntana ja miten pitkä on altistumis- ja itämisaika. Vastuullisena vanhempana rokotin aikoinaan koko jälkikasvuni tätä kavalaa näivetystautia vastaan perustamalla jokaiselle oman osakesalkun. Varmuuden vuoksi pidin heitä vielä karanteenissa,  kunnes salkun koko oli riittävä.

Ja katso, rokotus on toiminut erittäin hyvin. Osa jälkikasvustani on ihan rehellisissä duunarihommissa, mutta ei tietoakaan sosiaalidemokraattisesta tartunnasta. Olen myös muistuttanut heitä rokotuksen tärkeydestä, etteivät vain jätä omia jälkeläisiään rokottamatta.

Tämäkin vitsaus on voitettavissa, kunhan jokainen huolehtii kattavasta immuniteettisuojasta osakesalkun muodossa.

Näytä koko viesti
Basware - 7.12.2018 12.46

Keskustelun intensiteetistä päätellen, täällä ei taida Basware omistajia roikkua. Lienenkö ainoa ? Ostin tätä 10 vuotta sitten silloin tapaamani pankin sijoituspuolen kaverin vinkistä. Yleensä en paljon vinkeistä perusta, mutta perustelut olivat varmaan uskottavat. Tosin en muista perusteluja, mikä vähentää niiden uskottavuutta.

Sittemmin olen tätä roikottanut salkun pohjalla, saamatta äntiin myyntimääräystä. Kun vähän aikaa sitten käytiin 20 € tuntumassa, olin jo luovuttamassa. 10 vuotta on pitkä aika odottaa lupausten täyttymistä. 

Jos nyt uumoiltu 48 €/osake toteutuu, ostan lähialkon kalleimman konjakkipullon. Kiitän mielessäni vinkinantajaa hyvästä vinkistä, itseäni suuresta kärsivällisyydestä. Kiroan verottajan isosta siivustansa. Tili olisi kuitenkin muikea. Amen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 7.12.2018 12.22
Meuro kirjoitti:

Mitäs sanotte tästä ajatuksesta, että kultaa ei enää käytettäisi niin paljon hedgenä ja bitcoin ottaisi sen paikkaa?

https://www.youtube.com/watch?v=Y7CTF8arUtA

 

Ainakin perustelut ontuvat, kullan käyttö teollisuudessa on pientä. http://www.silver.fi/sivu/fi/exploration/gold/

Näytä koko viesti
Citycon - 28.11.2018 09.39
Aki Pyysing kirjoitti:
Sinappikaasu kirjoitti:

Mitä käytännössä tapahtuu, kun/jos Katzmanin omistusosuus saavuttaa 50% osakekannasta?

Katzmanin olisi pakko tehdä ostotarjous korkeimpaan 6kk(?) sisällä maksamaansa hintaan, eikä se enempää tarjoakaan. Osa myy, osa ei ja firma jatkaa pörssissä. 

Pystyy lisäksi yhtiökokouksessa päätöksentekoon (de jure), poislukien määräenemmistöpäätökset; esim. suunnattu osakeanti ja muutama muu.

Näytä koko viesti