Olet täällä

hömelö

hömelö

  • Liittynyt 12.6.2016
  • 32 viestiä
  • 4 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Dollari - 21.6.2018 11.13

Minun on aina ollut vaikea uskoa, etteivät maailman nokkamiehet ymmärrä mitä ovat tekemässä. Luulisi ainakin maailman "mahtavimman" maan päämiehen suurine neuvonantajalaumoineen olevan hyvinkin tietoinen tekemisistään. Kuvittelisi, että kaikki skenariot on mietitty tarkkaan läpi.

Toisaalta pelkään että, Oxenstierna oli aikanaan oikeassa....

Päivän lööppi - 9.6.2018 16.38

Tässä rautaista taloustietoa. Mukana ohje rikastumiseen. Ihailen erityisesti tätä kohtaa:

"Listaamattomiin yhtiöihin sijoittaminen ei kuitenkaan ole erityisen halpaa. On oltava valmiiksi rahoissaan, jotta homma toimisi. Harva on, sillä suomalaisista kotitalouksista valtaosan varallisuus koostuu enimmäkseen kiinteästä omaisuudesta, kuten autoista ja omistusasunnoista.

Tällainen omaisuus ei nykypäivänä ole kovinkaan tuottavaa. Varakkaat kotitaloudet eroavat vähävaraisemmista juuri sillä, että heidän omaisuutensa on tuottavaa."

Muutama muukin käänteentekevä oivallus artikkeliin mahtuu.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005709166.html

 P.S. Toimittajan habitus ei yllättäen yllättänyt.

Algoritmit eivät ota riidejä - 30.4.2018 16.51

Entä, jos viedään ajatusta eteenpäin ja oletetaan, että tekoäly kehittyy täysin ylivertaiseksi niin fundamentti kuin teknisen analyysin puolella. Käykö niin, että kaupankäynti tyrehtyy, koska kaikilla on "liian hyvät" tiedot ? Kaupankäyntihän perustuu osapuolten erilaisille johtopäätöksille. 

Uusköyhyys - 14.4.2018 22.10

Ans kattoo ny. Onhan minullakin pieni lehmä ojassa, tosin hyvin pieni. Kaikki sai alkunsa, kun hyvä ystäväni velkoo toista tapauksista muutamasta tonnista, vuosia vanha velka. Teimme yhteisen sopimuksen, että saan välimiehenä konjakkipullon velkojan lukuun, jos velka tulee hoidetuksi. 

Hauturi on varmaan hyvin lähellä ongelman keskiötä, ongelmaa ei ole, jos tuon voi toteuttaa. Näyttäisi, että heillä joko laskutaito heittää tai itsetunto vaatii tiettyä julkikuvaa.

Tietenkin elossa oleva ihminen kuluttaa, mutta kun ensin tulee hupikulutus, sitten vasta ostetaan evästä, on prioriteetti hukassa.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.4.2018 9.21

Vastaavasti lämpimässä ympäristössä jäähdytystarve lisääntyy samaisen lämpökuorman verran. 

Enkeliuskoisen kannattaa sijoittaa suljettuihin rahastoihin - 10.4.2018 11.54

Tuohan tarkoittanee, että yli puolet uskoo enkeleihin, sillä luultavasti noissa 8 % :ssa on enenmmän niitä jotka uskovat, mutta eivät kehtaa tunnustaa. Tässähän olisi kansalaisaloitteen paikka, jos ajatellaan, että eduskunnan kokoonpano edustaa suurinpiirtein kansan mielipidettä. Näin ollen, enkeliuskoisilla olisi enemmistö. Jostain syystä jopa  pitäisin sitä hyvin mahdollisena...

Täytyisi siis tehdä kansalaisaloite; esitetään , että kaikissa tärkeissä kysymyksissä pyydetään enkelikomission mielipide ennen päätöstä. Varsinkin talouskysymyksissä. En tosin ole seurannut Mikaelin, Rafaelin ja Gabrielin (ja mitä muita olikaan) talouspoliittisia kommentteja, ovatko Keynesiläisia vai jopa Itävältalaisen koulukunnan miehiä. Tällä aloitteella olisi selvästi menestymisen mahdollisuus.

Joka tapauksessa olisi ilmaista viihdettä tarjolla !

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 9.3.2018 18.00

Tai jos tilistä tulee hyvä ja toimiva (lue: edullinen osakesäästäjälle), seuraava hallitus kiristää ehtoja. Näinhän taisi käydä ps-tilin kanssa.

Wärtsilä - 17.1.2018 22.41

Rolls Royce kuherteli muutama vuosi sitten Wärtsilää. Nyt RR on näköjään myymässä merenkulkuaan pois (lukuunottamatta sotilaspuolen kippoja ja moottoreita+potkuritekniikkaa). Heillä on varmasti Wärtsilää kiinnostavaa kaupattavaa. Hintakin saattaisi olla kohdallaan, koskapa yksikkö on persnetolla.

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 14.12.2017 14.46

Turms kirjoitti:
hömelö kirjoitti:

Vedonlyönnistä en ymmärrä koykäsen pöläystä, eli saatan puhua nyt läpiä päähäni.

Joo, niin puhuit. Yhtä hyvinhän voi pelata mitä tahansa negatiivisen odotusarvon onnenpeliä, systeemillä jos toisellakin, ja toivoa että osuu hyvä putki. 

https://www.youtube.com/watch?v=KVOjQqcElZ0

 

  Ok, en tosiaan ymmärrä asiasta. Jos olen ymmärtänyt Martingalen periaatteen väärin, voisit selittää mitä silnä sitten on ideana  ?

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 14.12.2017 14.36

Vedonlyönnistä en ymmärrä koykäsen pöläystä, eli saatan puhua nyt läpiä päähäni.

Mielestäni tässä martingale menetelmässä ei ole merkitystä sillä, onko kerroin yli- vai alikerroin. Panostuksen nousun takia päästään osuman tullessa aina vähintään tasoihin. Peräkkäiset osumat tuovat voitot. Ongelma on yksiselitteisesti siinä, kestääkö kassa mahdollista häviöputkea, tai tuleeko panostusraja ensin vastaan ( tai sulkeeko välittäjä tilin).

 

Edit: Fibonaccilla päästään osumalla tasoihin, Martingale antaa alkupanoksen voiton.