Olet täällä

Kyllä maailmassa rahaa riittää ja lisää painetaan kovalla vauhdilla - 2.9.2021 10.28

Olen sanaton. Sarvettomien sarvipöllöjen tutkiminen taitaakin olla ihan kurantti aihe.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 30.4.2021 12.50

Puoliväliriihestä poimittua:

"Lisäksi hallitus selvittää yhteisö- ja osinkoverotuksen rakennemuutosta, jossa yhteisöverokannat eriytetään yhtiöön jätetyn voiton ja yhtiöstä ulosmaksetun voiton osalta vuoden 2022 toukokuun loppuun mennessä. Tavoitteena on parantaa investointien ja kotimaisen omistamisen kannustimia."

Saapa nähdä mitä tästä seuraa ? En ainakaan vielä hihku ilosta.

Näytä koko viesti
Fondia - 8.4.2021 10.57

Olen yrittänyt löytää vastausta, miksi Fondian kuukausiveloitukseen perustuvaa palvelua ei voisi menestyksekkäästi kopioida. Kyseinen palveluhan on se kilpailuetu, jolla Fondia ratsastaa. Ehkä se, että Fondia ei ole asianajotoimisto perinteisessä mielessä antaa notkeutta varsinkin pienempien asiakkaiden kanssa touhutessa. Hyvin konservatiivisella toimialalla notkeus tuskin on tavallista.

Mikäli Ldaas -palvelu kovasti alkaa lyömään läpi, olettaisin jokaisen kynnelle kykenevän asianajotoimiston tarttumaan siihen. Fondialla on toki hyvä etumatka, mutta äkkiäkös se on syöty.

Lakiasiain markkinat sinänsä varmaan kasvavat, mikä sitä kehitystä voisi jarruttaa ?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.3.2021 09.02

Aki Pyysing kirjoitti:

 

 

Ei olisi kannattanut Wilhelmin upottaa Bismarckia eikä Hirohiton hyökätä Pearl Harbouriin.

 

 

 

 

 

 

Hävettää nipotukseni ja pyydänkin etukäteen nöyrästi anteeksi. Taisi olla Lusitania, joka upotettiin saksalaisten toimesta 1. maailmansodassa.

Näytä koko viesti
Ilkka - 8.1.2021 11.58

[quote=hauturi]

 

hömelö kirjoitti:

Illan verran mietin, mitä nyt pitäisi tehdä.

 

Vaihtaa tuttavia?

Voi se olla noinkin.Tai sitten noita pitäisi haalia lisää, ovat hyviä kuumemittareita.

Näytä koko viesti
Ilkka - 8.1.2021 11.08

Vuoden verran sijoittamista harrastanut tuttavani soitti  ja kysyi tiedänkö, minkä alan firma tämä Ilkka on ? Oli ostanut Ilkkaa äskettäin jonkun suosituksesta.

Noh, oli tässä hieman liioittelua, mutta puhelun sisältö oli jokseenkin tuo.

Illan verran mietin, mitä nyt pitäisi tehdä.

 

 

Näytä koko viesti
Tikkurila - 18.12.2020 05.24

Hynägrande kirjoitti:

Arvatkaapa kuka myi eilen Tikkurilat salkusta.. 

 

 

Toisella laidalla ollaan. Pari viikkoa pyöritellyt ostoa, muutama tarjouskin oli sisässä. Mutta kun olen vätys, enkä osaa tehdä nopeita päätöksiä.. Joskus sentään vätystely on pelastanut. 

Näytä koko viesti
Onko deflaatio sittenkin inflaatiota suurempi riski? - 10.9.2020 08.32

Tinggeli kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Rahan määrän lisääminen ei yksin riitä mittavaan inflaatioon saati hyperinflaatioon. Inflaation perusajuri on kysynnän kasvu suhteessa tarjontaan. Hyperinflaatioihin on aina liittynyt tarjonnan dramaattinen lasku ravinnon ja energia suhteen.

Ruoka- tai enegiapulassa hinnat nousevat hallitsemattomasti ja tätä vastaan palkkoja nostetaan ja valtio printtaa rahaa.

 

Ei kai nyt ihan aina? Kyllä hyperinflaatioon on laukaistu usein myös sillä, että valtio ensin printtaa rahaa omiin menoihinsa ja sitten vasta alkaa ravinnon ja energian hinta nousemaan.

  • Weimarin Saksan hyperinflaatio I maailmansodan jälkeen vuonna 1923. Inflaatio 5 kk aikana: 854 000 000 000 %  (Saksan keskupankki printtasi rahaa valtion menojen kattamiseksi).
  • Zimbabwen hyperinflaatio 2000-luvulla (Mugabe printtasi rahaa valtion menojen kattamiseksi)
  • Muutama etelä-/väliamerikkalainen diktatuurimaa 1970-1980 luvuilla. Diktaattorit printtasivat rahaa valtion menoihin (lähinnä sotilasmenot?)

 

Sen sijaan mm. Neuovostoliiton hajottua 1990-luvlla ja Venezuela lähivuosina, hyperinflaation syynä lienee juuri elintarvike- ja energiapula.

 

Eikös Zimbabwen inflaation alkutahdit soitettu Mugaben tehtyä maaomaisuuden uusjaon? Seurauksena pula elintarvikkeista

Näytä koko viesti
SRV Group - 22.7.2020 09.07

Sijoittajamestari M. Jungner näyttäisi ottaneen toukokuussa näkemystä, on kohtalaisella potilla mukana. 

Näytä koko viesti
Mietteitä talousjärjestelmistä, markkinoista, yrityksistä ja ihmisistä - 13.7.2020 12.50

Rain Corp kirjoitti:

 

hömelö kirjoitti:

"Tässä maailmantilanteessa ei tarvita enää kapitalismia nykymuodossaan, vaan jonkin tyyppistä happytalismia, missä perimmäinen maksimoitava ja optimoitu asia on koko ihmiskunnan kurjuuden minimointi ja hyvän olon sekä onnellisuuden maksimointi."

Teenkö oikean johtopäätöksen, että haluat maailman siirtyvän sosialistisempaan talousjärjestelmään ? Tällaisen johtopäätöksen voi tehdä, jos katsoo kapitalismin määritelmää. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kapitalismi

 

Et tee oikeaa johtopäätöstä, mutta arvostan suuresti sitä, että olet käynyt tutkailemassa kapitalismin määritelmää! Mielestäni nykyisten kapistalististen talousjärjestelmien ja jyrkimpien sosialististen talousjärjestelmien välille mahtuu monta harmaan eri sävyä, jotka voisivat palvella ihmisiä ja heidän hyvinvointiaan nykyistä mustaa paremmin.

 

Pitihän se määritelmä vilkaista, varmuuden vuoksi. Eikö johtopäätös kuitenkin ole oikea, kun sanoin sosialistisempaan. En nyt missään tapauksessa tarkoita inttää mitään suuntaan tai toiseen, minua kiinnostaa ihan yleisluontoisesti. Länsimaista talousjärjestelmää kritisoitaessa ei kuitenkaan yleensä löydy parempaa tilalle. Churchill taisi sanoa; "kapitalismi on huono järjestelmä, mutta paras niistä, joita on kokeiltu." 

Suomessahan on yksi länsimaitten sosialistisimmista talouksista. Aika näyttää, pärjäämmekö paremmin kuin ne maat, joissa valtion rooli ei ole näin iso. 

Näytä koko viesti