Citycon -

Turhaan toivoin, että investointipankkitaustainen uusi talousjohtaja toisi ryhtiä toimintaan. Nyt hän näyttäytyy suurena kusettajana tuloskommenttiensa jälkeen.

Näytä koko viesti
Citycon -

Tuo valtuutus on annettu ensimmäisen kerran vuoden 2013 yhtiökokouksessa. Ihmeellistä, että siitä spekuloidaan näin kiivaasti vielä 11 vuoden jälkeen, vaikka onhan tuo hieman erikoinen asia.

Näytä koko viesti
Citycon -

Järvelän ja hehkuttaja-Ballin puheiden uskottavuutta matalasta pörssiarvostuksesta suhteessa tasearvoon vahvistaisi kummasti se, että ostaisivat itse osaketta pörssistä. Uuden CFO:n luulisi olevan sen verran laskutaitoinen, että tilaisuuteen tarttuisi.

Näytä koko viesti
Citycon -

Onko yhtiön tilanne tosiaan niin synkkä, mitä arvostus, pörssiarvo alle puolet nettovarallisuudesta, kertoo?

Näytä koko viesti
Citycon -

P/ EPRA NRV 14.7. valuuttakursseilla ja tämän päivän osakekurssilla laskettuna on 0,54x. Kai tämä tästä vielä voi laskea, mutta eipä nykyistä hinnoittelua voi kovin optimistisena pitää. Mielestäni nykyistä arvostusta selittää pääomistaja, joka puoltaa ei-optimaalista pääoman allokointia (iso osingonjako).

Näytä koko viesti
Citycon -

Mitkä on muuten Akin mietteet itse tuloksesta? Vai onko omat peliliikkeet kesken, ettei kehtaa kommentoida?

Näytä koko viesti
Citycon -

Mielenkiintoinen kurssireaktio. Itse en odottanut käyvän arvon muutoksiin positiivisia kirjauksia, joten se oli positiivinen yllätys. Markkina kai tulkitsee lähinnä valuuttakursseista johtunutta negatiivista puolta, mikä sekin on tosin ollut kaikkien tiedossa, jotka valuuttamarkkinoista ovat tietoisia. Ehkä sijoittajat eivät enää katso valuuttakursseja teksti-TV:stä, muuta en keksi.

Näytä koko viesti
Wetteri (Soprano) -
Juha kirjoitti:

Euroclearin numero taitaa muuten nykyisin olla ilmainen. Hyödynsinkin sitä tänään. Tenhunen oli ainakin yksi myyjistä ja vaikuttaa että kartelli pitää ainakin suurelta osin.

Kyydissähän tässä itsekin taas.

Muistatko vielä paljon oli Tenhusen omistusmäärä tällä päivämäärällä?

Näytä koko viesti
Wetteri (Soprano) -
Aki Pyysing kirjoitti:

Jään mietintämyssyilemään yritänkö pientä tiliä mahdollisen ison kuran riskillä. Jos tietäisin ostotarjouksen rahoituksen ja kartellin paperien olevan kunnossa, tekisin tätä isolla kädellä. 

Kartellin paperien luulisi olevan ihan vankalla pohjalla, kun niistä on oikein tarjousasiakirjassa ja pörssitiedotteessa kerrottu. En oikein usko, että saunasopimuksista viitsittäisiin pörssitiedotteissa mainita. Lisäksi parin viikon takaisessa KL:n jutussa HPJ Kankaala vakuutteli, että kartellin henkilöt osallistuvat mahdollisesti myös Simulan rahoittamiseen. 

 

Kilpailevalta keskustelupalstalta bongattuna näyttää olevan niin, että aggressiivinen myyjä on Tenhunen, joka on jatkanut helmikuussa myyntejään. Kauppalehden mukaan hänellä on akuutti rahantarve Sopranosta aiheutuneiden velkojen takaisinmaksun vuoksi. Myyntipaine yhdistettynä lievästi epäselvään tilanteeseen on painanut kait kurssia, kun koppaajia ei ole ollut riittävästi ja Tenhusen myynnit ovat olleet likviditeettiin nähtynä suurehkoja. 

Riskeistä suurin lienee tarjouksen pitkittyminen rahoituksen vuoksi, mutta ostotarjous lienee täysin sitova eikä siitä pääse enää mitenkään irti.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -
isipappa kirjoitti:

Kuvassa erään kiinteistösijoitustuotteen arvon kehitys 2018–2022. Q1/2018–Q3/2022 neljänneksen tuotto keskimäärin 0.89 %; Q4/2022 oli ensimmäinen vuosineljännes, jolloin arvo laski, –0.79 %.

Tuohan on jokseenkin tervettä. Markkinalla kun tuppaa olemaan myös vastaavanlaisia tuotteita, joiden tuotto ei ollut negatiivinen edes Q4/2022 osalta. Näiden osalta lienee perusteltua kysyä, onko olemassa kaksi eri markkinaa: toinen todellisuudelle ja toinen siitä irtaantuneille. Jotenkin näen tässä systeemitason suurehkon riskin, kun osa toimijoista kirjaa positiivisia kiinteistötuottoja tuottosidonnaiset palkkiot silmissä kiiluen samalla kun todellinen markkina sulaa kuin lumi kauniina kevätpäivänä.

Näytä koko viesti