Olet täällä

Lisämiljoonia peesaamalla - 6.9.2022 03.43

Olen pankkiosakkeista kanssasi täysin samaa mieltä. Osittainen aliarvostus lienee kuitenkin kroonista, mikä johtuu muun Euroopan pankkien huonommasta voinnista. Pohjoismaiset pankithan ovat ihan eri kaliiberin kunnossa kuin Italian ja Espanjan serkut. Lisäksi Helsingissä listatut pikkupankit (OmaSP, Ålandsbanken yms.) ovat melko pimennossa ja vähän seurattuja. Isot sijoittajat ja rahastot eivät voi näitä oikein ostaa pienen koon ja likviditeetin vuoksi.

Asuntolainoista ei kaiken järjen mukaan pitäisi tulla luottotappioita vahvojen vakuusvaatimusten ja stressitestien ansiosta. Yritysluotoista sen sijaan turskaa voi tulla, jonka luulen olevan yksi pelote ja syy mörnimiselle.

Näytä koko viesti
Citycon - 7.7.2022 04.49

Aki Pyysing kirjoitti:

En jaksanut oikein syventyä. Kissamies on nähdäkseni verosiirrellyt kamojaan, ja siitä on sitten pitänyt liputtaa omistusosuus alle 50%. Tai en löytänyt pikavilkaisulla mitään nettomyyntiä.

https://news.cision.com/fi/citycon-oyj/r/citycon-oyj--arvopaperimarkkina...

Jos joku jaksaa kunnolla paneutua, ja saa jotain muuta tiedotteesta selville, saa postata. Eniten huvitti kun helvetin epäselvässä tiedotteessa luki jossain kohtaa "selvyyden vuoksi".

Ymmärtääkseni liittyy tähän viime vuoden lopulla tiedoitettuun kauppaan, jonka ilmeisenä tarkoituksena lienee nimenomaan verosiirtely. Todelliset omistusosuudet eivät muutu.

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-oyj-arvopaperimarkkinalain-9-luvun-10-ssn-mukainen-liputusilmoitus-5

Näytä koko viesti
Citycon - 5.7.2022 02.43

Omien bondien ostot jatkuvat:

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-osti-takaisin-joukkovelkakirjalainaansa-20-miljoonan-euron-nimellisarvoa-vastaavalla-maaralla-joukkovelkakirjoja-ostettu-takaisin-yhteensa-79

Näytä koko viesti
Citycon - 30.6.2022 06.54

Lyyrikko kirjoitti:

Ainakin bondimarkkinat hinnoittelevat melko pessimistisiä skenaarioita, kun yieldit huitelevat noin 7% pinnassa. 

Toimistolla ollaan kesähelteilläkin hereillä tai sitten siellä luetaan ahkerasti Sijoitustietoa. Tämä on mielestäni erinomainen uutinen, sillä tavaraa on saanut todella suotuisaan hintaan. Samalla toki uudelleenrahoitusriskit pienenevät, vaikka maturiteetit ovatkin suotuisia.

 

https://news.cision.com/fi/citycon-oyj/r/citycon-osti-takaisin-joukkovelkakirjalainojaan-34-miljoonalla-eurolla---joukkovelkakirjalainoja-ost,c3594534

Näytä koko viesti
Citycon - 30.6.2022 01.05

Onko Citykanin tilanne niin heikko, mitä pörssikurssi antaa ymmärtää? Viimeeksi Kani on treidannut @6.50 syksyllä 2020 keskellä totaalista koronakaaosta ja lockdowneja. Ainakin bondimarkkinat hinnoittelevat melko pessimistisiä skenaarioita, kun yieldit huitelevat noin 7% pinnassa. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.5.2022 10.48

Longrun kirjoitti:

Kurssi 104 kruunua? Vastausaika vissiin loppui jo, ja mitähän näille sitten tapahtuu jos vielä ostaa?

Näissähän voi pahimmassa tapauksessa joutua odottamaan rahoja yli vuoden jos ei hyväksy tarjousta ja ostaja saa yli 90%. Eli sinänsä matalampi hinta on perusteltu, kun vastausaika on päättynyt. 

Näytä koko viesti
Citycon - 6.5.2022 12.09

JuhaR kirjoitti:

Tämä oli päivän mielenkiintoisin info. Toivottavasti myös Tukholman projektissa on saatu kustannuksia lukittua sovitulle tasolle.

Uskon, että hinta on lukittu. Kanihan on vahvasti kertonut, että projekti on ostettu 69,5 M€ termiinisopimukseella, jolloin kiinteä hinta maksetaan kohteen valmistumisen yhteydessä. Todella hyvä diili, kun pääomaa ei sitoudu ennen 2024, mutta mahdollista arvonnousua (=rakennushintojen nousua, jotka mennee rakennusliikkeen tappioksi) on saatavilla jo ennen kohteen valmistumista.

Webcastista sai kuvan, että ostavat mieluummin bondeja kuin omia osakkeita, vaikka LTV on jo nyt historiallisen matala. Liekö pääomistaja pistänyt stopin omien ostoille.

Näytä koko viesti
Citycon - 5.5.2022 08.47

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/citycon-oyj-citycon-q1-2022-vahvaa-kehitysta-operatiivisissa-taloudellisissa-ja-valuaation-tunnusluvuissa-tulosohjeistuksen-keskipistetta-nostetaan/8732bb14-93bc-53f2-b621-3949f13fcd6b
 

Ohjeistuksen alalaitaa nostettiin, mutta operatiivinen tulos jäi hieman konsensuksesta. Pettymyksenä ei mitään mainintaa omien osakkeiden ostojen jatkumisesta.

Näytä koko viesti
Lapwall - 7.4.2022 09.44

Tuo osakkeiden näkyminen on myös osittain välittäjästä kiinni. 
 

Karvalakkipuolen rahojen panttaamista en tosin ymmärrä. Miksi järjestäjä/yhtiö ei palauta ylimerkintätilanteesta palautuvia rahoja heti, vaan nytkin panttaavat niitä viikon? Luulisi puolen prosentin negatiivisella talletuskorolla olevan palautusta nopeuttava vaikutus. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 1.4.2022 12.00

https://www.citycon.com/fi/sijoittajat/suurimmat-osakkeenomistajat
 

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj on ostanut maaliskuussa 70.000 Citycon Oyj:n osaketta. Voisi olla hyvä aprillipila, mutta lienee ihan totta.

Näytä koko viesti