Olet täällä

Krenjuussa

Krenjuussa

  • Liittynyt 27.10.2016
  • 127 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Loudspring - 4.6.2018 13.38

En ole kerennyt töiltä ja muutolta oikein perehtymään asiaan kunnolla. Pikainen vilkaisu viikonloppuna näyttää tosiaan hyvältä, lähinnä sen takia että se luo hyvin brändille arvoa ja tunnettavuutta. Toki on myös kooltaan hyvä. Näkisin että Nuuka alkaa tämän jälkeen nostaa potentiaalia Loudspringin salkussa. Nyt siellä on jo useampia hyviä vetoja vetämässä. Tykkään toimialasta, viher-trendistä ja hyvästä uudesta tiedottamismallista.  Pitäisi keretä laskeskella vähän noita tiedotettuja sopimuksia yhteen ja sieltä katsoa mitä liikevaihto odotuksissa on jotta voisi paremmin ennakoida H1 tulosta. Sentimentti on kuitenkin mielestäni vähän kääntymässä ja ehkäpä Inderesin raportti antaa potkua. 

Inderesin raporttia varmaan odottelee lisäkseni moni, mielenkiintoista nähdä miten arvottavat potentiaalia. Tuskin ennen raporttia kommentoivat mitään yritykseen liittyvää, kun ei teknisesti ole vielä seurannassa. Toki pörssitiedotteet ne julkasee muistakin kuin seurannassa olevista mutta tämä on voinut hukkua massaan. 

 

 

Lehto Group - 1.6.2018 13.31

Daytrader kirjoitti:

Itse myin isoimmat erät kun nousi ja nyt ostin taas lisää. 

Jos jostain tiedän jotain, niin se on pienten yhtiöiden lyhyen aikavälin kurssivaihtelut. Tein niillä ison osan elantoani treidauksen alkuaikoina.

Olen lukenut eri palstoilla jos jonkinmoista analyysiä, miksi joku osake käyttäytyy tietyllä tavalla. Yleensä niissä oletetaan vähän liikoja siitä, kuinka juonikkaita isot sijoittajat ovat tai ylipäätänsä paljon pienemmät firmat herättävät intohimoja.

Lehdon kohdalla, suurin osa kaupankäynnistä tapahtuu tahoilta, jotka eivät ole kuullutkaan Lippulaivasta tai Hippoksesta. Siellä on pitkäaikaisia osto- ja myyntiohjelmia, momentum algoritmeja, markkinatakausalgoritmejä yms. Useimpina päivinä on aika sattuman kauppaa, mihin tuuli kuljettaa.

Aina välillä mahtuu mukaan fiksuja isompia yksityissijoittajia ja small cap rahastonhoitajia, mutta he ovat kauppoissa pieni vähemmistö. 

Tästä olen samaa mieltä. Jos katsoo päivittäistä vaihtoa niin ainakin alkuvuonna, tammi-maaliskuu pääosa vaihdosta oli ulkomaisten pankkien tekemää. Nyt en ole töiltä kerennyt seuraamaan päivittäistä vaihtoa niin paljon niin en osaa sanoa. Mutta esim joulukuussa kun lehtoa myytii alas ennen posaria niin julkaistiin paljon hyviä uutisia uusista tilauksista vain paikallislehdissä. En usko että sellaiset uutiset saavuttavat Goldman sachsin analyytikkoja ja salkunhoitajia. Toki voin olla väärässä tiedonkulun nopeudesta ja laajuudesta. 

Näkisin myös että kurssinousuun vaaditaan nyt numeroiden valossa hyviä uutisia, pidän silti myyntiä niin että toivoisi saavansa halvemmalla takaisin vähän turhan riskinä. En nimittäin näe että laskuvaraa enää kauheasti olisi ilman lisähuonoja uutisia. Toki jos Q2 osoittautuu taas pehmeäksi niin sittenhän lasketellaan hyvinkin tehokkaasti alaspäin. 

Itse olen ostanut 8,2-13 väliltä keskihinnan ollessa nyt 11 pinnassa. Jos lasketaan alle 10 ilman uutisia niin likvidoin jotain muuta ja ostan lisää. Tai jos pääsen muuten keventämään jotain muuta positioistani että vapautuu mahdollisuus lisätä. 

 

 

Lehto Group - 28.5.2018 20.19

Alias kirjoitti:

Hippos2020-hanke on nyt nuijittu Jyväskylän kaupunginvaltuustossa eteenpäin.

 

Hienoa! Katsotaanpas millon tulee virallinen tieto, ja saako kurssi nostetta.

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 26.5.2018 12.20

Kiitos kaikille uusille ja vanhoille tuttavuuksille joiden kanssa eilen höpöttelin. Puolen nimet olen jo unohtanut mutta erittäin antoisia keskusteluja ja viihdyttäviä esityksiä. Toivottavasti tästä tehdään Annual Event. Viihdyin ainakin itse erinomaisesti ja kerrankin pääs jauhamaan sijoitusjutuista like-minded ihmisten kanssa oikeen ajan kanssa. Skarppeja kavereita paikalla ja hyviä mielipiteitä ja perusteluita. Kiva myös saada nimimerkeille kasvot..

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.5.2018 7.44

Aki Pyysing kirjoitti:

 Metrijärjestelmään siirtymisestä keskusteltiin brittiparlamentissa ensimmäisen kerran 1818. Prosessi on vielä kesken.

 

Kiitos tästä, toi hymyn huulille hieman huonona aamuna. Clever, elegant and funny.

 

 

Lehto Group - 21.5.2018 11.15

Krenjuussa kirjoitti:

Hyviä uutisia tihkuu pikkuhiljaa. Nyt odotellaan oikeastaan Lippulaivasta tietoa seuraavaksi. 

 

Unohtui siis se aktuaalinen hyvä uutinen linkittää kokonaan. Ei pitäisi multitaskaa, jää asiat puolinaisiksi. 

Lehto ja Avara solmivat puitesopimuksen isosta asuntoportfoliosta

Lehto Group Oyj 
Pörssitiedote
21.5.2018 klo 7:00

Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Lehto Asunnot Oy ja Avara Oy ovat allekirjoittaneet puitesopimuksen asuntoportfoliosta, joka sisältää 340 asunnon rakentamisen viiteen eri kaupunkiin ympäri Suomen. Avara hankkii kiinteistöt johtamaansa Avara Asuinkiinteistörahasto I Ky -rahastoon.

Kohteet sijaitsevat Helsingin Kalasatamassa, Kirkkonummella, Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Oulussa. Kauppahinta on reilut 53 miljoonaa euroa. Osa kohteista on jo rakenteilla. Pääosin kohteet valmistuvat vuoden 2019-2020 aikana.

”Tämä oli poikkeuksellinen tapa myydä yhdelle rahastolle kerralla näin iso määrä kohteita”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

”Tässä kokonaisuudessa on erinomaisia uudiskohteita hyvällä sijainnilla. Toteutamme Lehdon kanssa yhteistyössä laadukkaita asuinkiinteistöjä paikkakunnille, joissa on hyvät asuntosijoittamisen edellytykset”, kertoo toimitusjohtaja Mika Savolainen Avarasta.

Kohteiden rakentamisaikainen rahoitus hoidetaan Avaran toimesta sekä omalla että vieraalla pääomalla. Lehto rakentaa kohteet valmiiksi sekä myy kohteet rahastolle niiden valmistuttua ja muiden sovittujen edellytysten täytyttyä.

Solmitulla puitesopimuksella ei ole vaikutusta Lehdon aiemmin julkaisemiin vuotta 2018 koskeviin taloudellisiin näkymiin.

Lehto Group - 21.5.2018 10.10

Hyviä uutisia tihkuu pikkuhiljaa. Nyt odotellaan oikeastaan Lippulaivasta tietoa seuraavaksi. 

FIM kommentoi aamukatsauksessa että ruotsissa toiminta lähtenyt asuntojen osalta nihkeämmin käyntiin kuin odotettu, lähdettä ei mainittu eikä muutakaan dataa. Olisi kiva kuulla mistä kyseinen tieto on saatu. Näkevät silti positiivisen skenaarion tämän hetkisellä hinnalla. 

FIM näkemys: Lehdon osake on painunut voimakkaasti yhtiön isojen osakkeenomistajien myynnin ja hieman vaisun Q1-raportin jälkeen. Yhtiön liiketoimintamalli on kuitenkin edelleen selvästi kilpailijoita edelle ja tehdasmaisen valmistuksen tuottavuusedut kumuloituvat ajan myötä. Pidämme osaketta selvästi aliarvostettuna suhteessa kasvunäkymiin ja potentiaaliin kasvattaa markkinaosuutta alla olevasta markkinasta huolimatta.

tämän lisäksi aamulla tekniikkataloudessa uutinen lehdosta ja etenkin toimintamalleista. Toki sisältää pääasiassa mainosarvoa mutta avaa myös toimintakonseptia hyvin jos ei jo asiasta ollut selvillä. Kovin positiiviseen sävyyn ainakin kaikki toimijat yhtiöstä puhuvat, tosin insentiivi niin onkin toimia. 

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/tama-on-oikea-tehdas-t...

 

 

Lehto Group - 16.5.2018 9.58

Pikku hiljaa tihkuu hyviä uutisia. Hirsirakennus projekti on hyvä uutinen vaikka kooltaan merkityksetön. Monipuolisuus on hyväksi etenkin jos kilpailu muissa osa-alueissa kiristyy.

Hippos projektin eteneminen on myös hyvä uutinen, ja kohtuullisen kokoinenkin. Aiempaa pienempi projekti on silti mm näkyvyydelle erinomainen ja hyvin toteutettuna voi poikia tulevaisuudessa uusia vastaavan koko luokan projekteja. Toivotaan että valtuustosta ei tule mutkia matkaan.

Tuo lehtijuttu on hieman hupaisa ja aika provosoiva. Toki varmasti jotain saunakauppoja on tehty, mutta en oikeastaan välitä suuremmin. Tekevät kauppaa miten hyvänsä, niin jos jälki on hyvää(en ole ainkaan itse törmännyt valituksiin lehdon projekteista) ja jos tulos kehittyy suotuisasti niin tehkää miten tekevät. Sukulaisten hyödyntäminen ei nyt varsinaisesti laitonta ole. En myöskään ihan pureskelematta niele että työntekijöitä hyväksikäytetään, kyllä varmaan jollain tasolla ja jotenkin mutta niinhän se toimii kaikkialla.

Negatiivista julkisuutta tuo toki on, ja onhan firman historiassa varmasti hämäryyksiäkin.

Pääosin näyttää silti hyvältä mielestäni, ainakin nykykurssilla.

Kilpparin kommentti raaka-aineista on mielenkiintoinen. Intuitiivisesti kuulostaisi järkevältä uhkalta joka pitäisi riskikartoittaa. Kävisi järkeen että firmassa on tommoiseen varauduttu, ja esimerkiksi lehdon tapauksessa jossa omalta tehtaalta tulee valmiita ratkaisuja niin onko raaka-aineiden tilaukset sovittu yli syklien pitkillä toimitusjaksoilla? Näin ainakin edellisessä työpaikassani toimittiin.

Tosin tilanne voi olla hyvinkin niin että tilataan vain tarvittava, tällöin oltaisiin alttiita raaka-aineiden hinnanmuutoksille.

Tarkkamarkalta myös hyvä kysymys, enkä osaa ainakaan minä suoralta kädeltä vastata. Riippuu varmaan myös miten tilauksia käsitellään kirjanpidollisesti, onko aloitetut projektit vielä tilauskannassa? ja siirretäänkö ne sieltä vasta laskutuksesa pois vai onko olemassa joku "produktiossa" kanta jossa kyseiset on jne.

En tiedä, pitäisi tutkia asiaa enemmän kun olisi aikaa. Myös tilauskirjojen paksuuden suhdetta Q1-Q3 pitäis keretä pyörittämään, siitä voisi tehdä jotain johtopäätöksiä vuosilta 2016-2017 suhteessa siihen kuinka paljon on tilinpäätöksessä sitten tullut liikevaihtoa. Teoriassa siis näin.

 

 

 

Loudspring - 9.5.2018 22.44

 

Jeans kirjoitti:

 

1) Viime vuonna Loudspring keräsi kassaa toteuttamalla osakeanteja kun osakkeen hinta oli 2,5e+. On todennäköistä, että johto piti osaketta yliarvostettuna tuolloin (tai ainakaan eivät pitäneet aliarvostettuna). Mun mielestä vaikutti tosi kalliilta silloin, varsinkin kun en oo ihan vakuuttunut muutamasta niiden sijoituksesta. Mutta vaikeeta näistä on tietää, pitäisi laittaa paljon enemmän aikaa yksittäisten sijoitusten tutkimiseen.

2) Kurssi on sittemmin tän vuoden puolella laskenut tasaisesti ja nyt jo enemmän kuin puolittunut. On todennäköistä, että johto sen takia pitää osaketta aliarvostettuna tai ainakin uskoo voivansa vakuuttaa Inderesin tästä ja on sen takia päättänyt ostaa Inderesin seurannan. En usko sen olevan sattumaa, että juuri nyt päätyivät siihen ratkaisuun eivätkä viime vuoden aikana. Tapaamisen aikaan 18.4. kurssi oli vielä 1,4e ja prosessi on tietenkin pakko olla pistetty käyntiin ennen itse tapaamista. Maaliskuun puolella kurssi liikkui 1,6e-1,8e. Vähän riippuen milloin tarkalleen johto päätti Inderesin seurannasta niin he ovat olettaneet Inderesin antavan ostosuosituksen jo kurssin ollessa 1,4-1,8e hujakoilla.

Nää on erinomaisia pointteja. Yritin blogissa samaa ajatusketjua vähän rakennella mutta en sitä läheskään noin selkeästi saanut ulos, enkä kyllä noin pitkälle päässytkään.

Itse näkisin firman rahoitustilanteen sellaisena että jossain vaiheessa voi olla että tarvetta rahoitukselle vielä on, joten jos tavalla tai toisella saadaan kurssia nostettua niin että annit ovat lähtökohtaisesti kannattavampia siihen varmaan pyritään.

Yksi potentiaalinen keissi missä näen omistaja-arvon luontimahdollisuuden olisi se että JOS yhtiöllä olisi vahva näkemys jostain salkkuyhtiöstä että se on se tuleva rahasampo, ja osakeannilla saataisiin kohtuuhintaista rahaa sisään niin yhtiö voisi kasvattaa omistusta kyseisessä salkkuyhtiössä. Mutta se on toki monen muuttujan takana.

Henkilökohtaisesti olisin myös iloisempi, jos portfolion muutamasta yhtiöstä irrotettaisiin.  Siellä on parin hyvän potentiaalin seassa joitain vähän kyseenalaisia niche-markkinoita joista en kyllä näe kovin suuria potentiaaleja ja luulisin niiden mieluummin syövän resursseja. Keskityttäisiin ”core businekseen”.

Riidi Rautasen twiitistä on mielestäni osuva, jotenkin ois vaikea kuvitella että twiitattaisiin tohon sävyyn jos yhtiöraportti olisi muotoa ”tää on yliarvostettu ja riskit liian koholla, välttäkää”

Toki on paljon mahdollista että Rautanen on ainoastaan tavannut tässä vaiheessa yritysjohtoa ja mitään lukututkimusta ei ole tehty ja twiitti on laitettu ilmoille vasta puheiden perusteella. Tämän jälkeen sitten itse yhtiöön tutustuminen voi aiheuttaa erilaisen reaktion. Tämä kuitenkin edellyttäisi sitä, että olen itse arvioinut yhtiön pahasti väärin, joten luottavaisin mielin odotan raporttia.

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 9.5.2018 12.39

Rahamiäs kirjoitti:

+10% nyt taulussa. Aika hurja reaktio uutisen sisältöön nähden. :D 

Joo samaa naureskelin twitterissä. Ei oikein käy järkeen että uutinen siitä että analyysitalo aloittaa seurannan aiheuttaa moisen reaktion.

Logiikka kai kulkee Inderes aloittaa seurannan->yhtiöt on noussut kun inderes on niistä raportin julkassut (jos positiivinen)->ostetaan ennen ku reaktio tulee.

Toki joku voi ajatella myös näin. Yhtiö kokee olevansa aliarvostettu->kuinka purkaa aliarvostus ? (koska  tarvitsee vaikkapa rahaa antiin)->inderesin reaktiot ovat olleet voimakkaita->ostetaan inderesiltä seuranta.

Ei sinällään kai väärin, mut fundamentti sijoittajan näkökulmasta hullua. Hassua sen puolesta että jos noin moni laskee yhtiön olevan hyvä sijoitus vain sen pohjalta että se nousee inderesin seurantaan, olisi varmaan kannattanut hieman tutkia yhtiötä itsekkin jotta voisi muodostaa siitä mielipiteen että onko kurssi aliarvostettu. Mutta analyysityö on vaikeaa ja työlästä, treidaaminen taas hauskaa.

Oma logiikka kun menee, analyysini pohjalta yhtiö on aliarvostettu->Inderes voisi tulla samaan tulokseen->Inderesiä uskoo moni sijoittaja->Aliarvostus voisi purkautua.

Toki tässä on se ISO kysymys merkki että ollaanko Inderesin kanssa samaa mieltä aliarvostuksesta, näkymistä ja analyysistä. Omassa salkussa sopiva positio löytyy joten seurailen vain kurssiliikkeitä sivusta. Mielenkiinnolla silti odotan tuleeko Inderes samoihin päätelmiin kuin itse.

Sittenhän tässä naureskellaan jos inderesin raportti on Myy/Vähennä tavoitehinnalla 0,90 tms :D