Akin pokeriblogi -

TL wrote:

Anteeksi yksinkertaisuuteni, mutta eikö sanoma olisi kannattanut lähettää allin muodossa, jos et kuitenkaan ollut kippaamassa?

Tulisiko shove myös kurkoilla ja ässillä? Näyttääkö 4 bet tässä vahvemmalta kuin shove näiden pelurien kesken? Lisätään nyt vielä että itse olisin kiltisti maksellut 22:lla ja toivonut settiä :)

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Ostaisin itse ko. kohteen jos saisi 216k velaton hinta. Näkemättä.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Hunajakarhu wrote:

....

Näyttäisi tällä hetkellä välillä riittävän, jos suostuu ottamaan taloyhtiölainan maksettavaksi. Alla on esimerkki yhden asunnon arvosta vuosina 2019 ja 2023. Aikaisemman omistajan omat pääomat ja vähän päälle ovat haihtuneet neljässä vuodessa.

....

Ei ole riittänyt:

Huutokauppa päättyi

Maanantai 18.09.2023 19:42

Tila

Päättynyt, tarjous hylätty


 

 

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Pankkimaailmassa tapahtuu

https://www.kauppalehti.fi/porssitiedotteet/sisapiiritieto-oma-saastopankki-oyj-on-sopinut-handelsbankenin-suomen-pk-yritysliiketoiminnan-ostamisesta/83f040fc-9a4e-5658-8d91-22b1752d04bd

 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Aiemmin tulikin jo vastauksia eli myynnit = liikevaihto ja ostot vastaavasti kuluja myös veroilmoituksella. Kyllä pitäisi sarakkeet löytyä tai sitten täytät väärää lomaketta😅. 

 

Se alimman arvon periaate on siitä (verovelvollisen kannalta) hyvä, että realisoitumattomista voitoista ei mene veroa mutta realisoitumattomat turskat voi vähentää. Jos sinulla on ollut käyttöomaisuutta, käsitellään tämä eri tavalla. Silloin joudut erittelemään tarkemmin ja luovutusvoitot / - tappiot rahoitustuotot ja kulut ryhmään. 

 

Olisipa yhtä taitava kuin nimimerkki Velho Excelin yms kanssa. Kyllä itse olen saanut tapella Nordnetin raporttien kanssa vaikka teoriassa kaikki tämä on ihan selvää. Sitkeästi kuitenkin täyttelen omien yhtiöideni veroilmoitukset että pysyisi edes vähän kartalla😎

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Tulosvaikutus tulee ihan niistä ostoista / myynneistä ja varaston muutoksesta. Et tarvitse enää luovutusvoitoille / - tappioille omaa tiliä.

Tiesithän että voit (sinun pitää) arvostaa varasto ns. alimman arvon periaatteella eli hankintahinta TAI sitä alempi luovutushinta (tp-hetkellä). Tällä voi olla iso vaikutus tilikauden tulokseen ja on imo suurimpia syitä miksi verotuksellisesti voi olla fiksua pyörittää arvopaperikauppaa Oy:n kautta.

Olisiko viime vuonna ollut kyse osingoista jotka ovat väärässä kategoriassa? Nehän menevät kirjanpidossa liikevaihtoon mutta veroilmoituksella ne pitäisi siirtää rahoitustuottoihin.

Näytä koko viesti
Incap -

Vaihteeksi tämän suuntainen tiedote. Kylmää on kyyti pörssissä ja hieman se yhden ison asiakkaan riski kostautui. En perehtynyt tarkemmin onko pidemmällä jaksolla syytä huoleen vai hetkellinen kolahdus?

https://mfn.se/a/incap/incap-oyj-incap-laskee-vuoden-2023-liikevaihto-ja-liikevoittoennustettaan

Näytä koko viesti
Rovio -

Osake otti ihan mukavan 20% pompun mutta jäi majailemaan reiluun 9 euroon. Ei siis mitään kovaa luottoa ostotarjouksen läpimenolle.

edit. Olihan sieltä tullut tiedote, miljardi oli aika yläkanttiin…

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
7437878351 kirjoitti:

Passiivinen holding-yhtiö, kaikki varallisuus verotuksellisesti luokassa muu omaisuus. Meneekö osakekauppojen kirjaaminen kirjanpidossa tähän tyyliin?

Osto:- Sijoitustili 19xx debet- Pysyvien vastaavien sijoitustili 144x kredit

Myynti:- Sijoitustili 19xx kredit- Pysyvien vastaavien sijoitustili 144x debet- Voitto tai tappio tulospuolen rahoitustuottoihin/kuluihin

Miten kaupankäyntikulut huomioidaan?Miten eri valuutoissa tehdyt kaupat huomioidaan, kirjataanko kaikki kirjanpitoon euroina osto/myyntipäivän kurssien mukaan?

 

Jos en nyt ihan väärin viestiä lue niin debet ja kredit toisinpäin. Osto joko pysyvien vastaavien (jos tarkoitus pitkään holdiin) tai rahoitusarvopapereihin debet ja pankkitili (19xx) kredit ja myynti päinvastoin.

Hyvä muistisääntö on että rahojen lisääntyminen pankkitilin debet ja vähentyminen kredit

Näytä koko viesti
Rovio -
KuplaSalkku kirjoitti:

Miljardi dollaria linnuista saanee kelvata?

https://www.wsj.com/articles/sega-nears-deal-for-angry-birds-mobile-game-maker-12bc7984?reflink=e2twmkts

n. 12 taalaa/osake? Juu, kelpais kyllä. Omat 5k lappua keskihinnaltaan n. 6.5€ odottavat juuri jotain tällaista ja lentävät salkusta saman tien😎  

Sega varmaan tiristää Muumi-pelin valmiiksi ja takoo Japanissa sillä miljardeja…

Saas nähdä milloin Rovio tästä tiedottaa vai tiedottaako mitään.

Edit. Tuossa Ylen uutinen aiheesta: https://yle.fi/a/74-20027257

 

Näytä koko viesti