Olet täällä

jpkl

jpkl

  • Liittynyt 27.6.2014
  • 91 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.4.2019 11.16

Voisi varmaan siirtää Aallon Groupin ketjuun myös. 

Ei minulla mitään tilastoja ole käytettävissä, mutta erittäin vahva perstuntuma kentältä... Vientiveloitukset - nämä ovat juurikin jäänne viime vuosituhannelta. Ei oikein toimi sähköisessä taloushallinnossa, kun järjestelmä tekee suuren osan vienneistä. Tai toki jos joku asiakas haluaa maksaa niin... Ainakin yhdessä Aallon groupin yhtiössä on edelleen voimassa tuo vienti + tunti + atk-kulut + mitä lie hinnoittelu. Eli laskulla on 10 riviä / tuotetta ja kaikki yksittäisenä tarkasteltuna ovat edullisia. Hintojen vertailu toiseen toimistoon on hankalaa.

Ostolaskujen / tositteiden lukumäärä, kyllä. Tätä käytetään myös (Accountor mm.). Niin kuin laitoit, miten on sovittu. Monesti kuitenkin näillä lisätöillä varmistetaan se, ettei ainakaan katteettomaksi työ jää.

Etenkin isommilla asiakkuuksilla on kiinteät sopimushinnat, mutta kyllä näidenkin laskemiseen on käytetty työhön menevää aikaa. Yhdessä vaiheessa Talenom markkinoi agressiivisesti tarjoamalla todella alhaista kk-hintaa, mutta pian asiakas huomasi, että kiinteä hinta oli vain osa laskun kokonais-summasta, moni asia laskutettiin tuntihinnalla ns. lisätyönä. Tilitoimistojen liikevaihtojen suuri massa on kuitenkin yllättävän pienissä yhtiöissä ja näissä ollaan hyvinkin hintatietoisia.

Pointtina minulla oli kuitenkin se, että mikäli robotiikka syrjäyttää kirjanpitäjien työhön käyttämää aikaa, pitää tilitoimistojen välttämättä keksiä muita palveluita myytäväksi. Muuten seurauksena on vääjäämättä liikevaihdon lasku koko alalla. Ja vaikka ala ei kovin pääomavaltainen olekaan, on ne kiinteät kulut tilitoimistoillakin. Aluksi käy ja on käynytkin niin, että tehokkaat toimijat kasvavat ja vanhanaikaiset näivettyvät pois, mutta sitten jos alalla olisi enää tehokkaita toimijoita?

Vähän harhailee ajatus mutta tiivistetysti Aallon Groupista: En näe yhtiöllä mitään kilpailuetua muihin toimijoihin (päin vastoin, tiedän monta ei-pörssilistattua tilitoimistoa, jotka ovat paljon pidemmällä toiminnassaan), mutta kun pörssissä ei vielä muitakaan tilitoimistoja ole, niin helppo sijoituspäätös :). Talenomia en laske, sen arvostus on karannut aivan järjettömäksi imo.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 11.4.2019 16.40

Accounting 101 kirjoitti:

 

Kirjanpitoa tekevän henkilöstön määrä on pystytty pitkällä aikavälillä laskemaan puoleen, kun hoidettavien yhtiöiden määrä on pysynyt samana. Tilitoimistolle tämä tarkoittaa sitä, että liikevaihtoa per kirjanpitäjä tullaan pystymään nostamaan merkittävästi, jolloin kannattavuus paranee. (Talenomilla ja Aallonilla molemmilla suurin kuluerä on henkilöstökulut).

 

 

Monesta asiasta samaa mieltä, mutta tuo yllämainittu on (tilitoimiston näkökulmasta) vähän monitahoinen asia (saa nähdä onnistuinko lainaamaan oikein...). Iso osa tilitoimistoista hinnoittelee työnsä aikaan perustuen (xx euroa / tunti). Pienenä kysymysmerkkinä on, kuinka käy asiakkaan laskun (ja tilitoimiston liikevaihdon) jos tähän saakka on veloitettu 50h * 60e = 3.000e / kk ja jatkossa työhön menee vain 25h? Jotain pitäisi myydä tilalle. Tuntihintaa ei voi noin vaan nostaa 120 euroon ja moni asiakas kyllä itsekin tajuaa, että aikaa menee vähemmän - laskun tulisi pienentyä. Toki on olemassa kiinteähintaisia sopimuksi ym. mutta ymmärtänet(te) pointin.

Ei voi myöskään ajatella suoraan, että tämä em. kirjanpitäjä tekee tilalle sitten 25h toista asiakasta ja laskutus pysyy samana, koska ei yrityksiä / asiakkaita ole lukematon määrä. Itse näkisin, että ohjelmistojen ja asiantuntijapalveluiden osuus tilitoimistojen liikevaihdosta kasvaa ja valveutuneet asiakkaat keskittyvät tietyille toimijoille. Onko Aallon Group tällainen toimija tulevaisuudessa, en tiedä. Tämänhetkisellä kokoonpanolla mielestäni ei. Ainakin osa Groupin toimistoista edustaa sitä todella vanhanaikaista tilitoimistomaailmaa...käykää vaikka katsomassa erillisyhtiöiden tilinpäätöksiä :-D kas kun ei ole kirjoituskoneella tehtyjä (vai olikohan joku).

Tähän väliin toki hieman perverssiä sanoa, mutta omistan itsekin ko. osaketta. Se ei johdu siitä, että pitäisin yhtiötä hyvänä toimijana alallaan vaan siitä, että ala on todellakin pomminvarma kuten on moneen kertaan todettu. Lisäksi tuo robotiikan ja sähköisen taloushallinnon käyttöönotto on todellisuudessa tapahtunut paljon hitaammin kuin monesti annetaan ymmärtää. Kirjanpitäjille on töitä jatkossakin ja nämä perinteisetkin tilitoimistot tulevat tekemään 10-15% liikevoittoa vielä vuosikausia nykyiselläkin systeemillä. 

Tästä aiheesta voisi jatkaa monen sivullisen verran. Tarkoitus oli kommentoida vain parilla lauseella :(

Sen verran vielä lisään, että monet ajattelevat tällaisen yhteenliittymän tuovan kustannushyötyä hallintoon. Toivottavasti tässä tapauksessa ei käy päinvastoin... = listautuminen + väliportaiden (tuottamattomat) pomot.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.7.2018 12.34

En muistaakseni ole vielä kiittänyt Daytraderia superlaadukkaan sisällön tuottamisesta tänne, joten teen sen nyt. Kiitos!

Tuo aihe ansaitsisi melkein oman ketjunsa tänne muuten niin faktapohjaiseen ja vakavaan maailmaan. Olisi tavallaan vapauttavaa ruoskia itsensä julkisesti vuosien mittaan sattuneista sijoitusmokista laugh.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.3.2018 18.10

Olen asunut monta vuotta yhtäjaksoisesti Fuengirola - Malaga akselilla, tästä tosin on jo aikaa.. mutta silloin ainakin (ja olen 99,9% varma) kiihkein sesonki costa del solilla on ELOkuu.

Muutenkin komppaan noita Jeansin luettelemia ajanjaksoja. heinäkuun puolivälistä lokakuun puoleen väliin porukkaa Costalla ylivoimaisesti eniten, painottuen elokuuhun. Liittyy siihen, että ainakin etelä-europpalaisilla on joku ihmeen keskitetty lomakuukausi ja kaikki italialaiset ja espanjalaiset etc pakkaavat rannikoille (eikä siellä sisämaassa voisi ollakaan, kun on niin kuuma).

Nuo vuokrahinnat tuntuvat perhanan kovilta, mutta A) omista vuokranmaksuista on vuosia aikaa ja B) meillä oli aina pitkäaikainen vuokraus, eli en sitten tiedä ovatko noin kovia yleensä. Tuo alue on kyllä suht tuttu.

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.2.2018 22.08

hauturi kirjoitti:
 

Nykyään jo FiVan ohjeet maksimiluototussuhteesta estävät yli 90% lainoitusasteen (pl. ensiasunto, jossa maksimi on 95%, sekä tietyt erityistapaukset). Tämä on pankeille pakottava säädös, vaikka sitä käytännössä joskus kierretäänkin esim. rahoittamalla osa vakuudettomalla kulutusluotolla.

Ei yli mutta tasan 90% vivulla juuri laina sijoitusasunnolle Nordeasta....ihan vaan nice to know.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 18.1.2018 13.56

Lähtökohtaisesti sijoitukset / pysyvät vastaavat joo. Tämänhetken käytäntö on kyllä sellainen, että vuokratulo verotetaan TVL:n mukaan. Saa nähdä poistuuko tuo tulolähdejako, mutta taitaa olla vuosi 2019 kun tätä on aikaisintaan odotettavissa...

Mun mielestä tuo arvopaperikaupan tulolähdejako menee ns. kokonaisharkintana. Tai kuten eräässä verottajan ohjeessa sanotaan: "Yrityksen harjoittamaa arvopaperikauppaa ja muuta arvopaperisijoittamista voidaan pitää elinkeinotoimintana, jos se on jatkuvaa, suunnitelmallista, aktiivista, taloudellisen riskin ottavaa ja voittoa tavoittelevaa. Toimintaa arvioidaan näiden tunnusmerkkien täyttymisen perusteella kokonaisuutena."

 

Auttakaa miestä mäessä - 18.1.2018 13.31

Ekeltä hyvä pointti, mutta jos vastaan tuohon yliopistoasiaan; Itse hain lukemaan kauppatieteitä niin, että lukion suorittamisesta oli melkein 10 vuotta aikaa. Matematiikan ja monet muutkin aiheet olin sujuvasti tässä ajassa unohtanut mutta hyvin meni läpi sekä pääsykoe, että KTM-tutkinto smiley. Ja jos ei pääse läpi pääsykokeesta, niin sitten seuraavana tai sitä seuraavana vuonna voi yrittää uudestaan, hylsy ei ole maailmanloppu...sen verran nuori olet vielä että vaihtoehtoja löytyy!

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 10.1.2018 14.49

Suosittelen myös ammattitaitoisen kirjanpitäjän / tilitoimiston etsimistä jos aletaan puhua liiketoiminnasta.

Yleisohjeena tuohon asunnon arvostamiseen, että verottaja edellyttää KÄYVÄN arvon käyttämistä yhtiön ja osakkaan välisissä liiketoimissa. Et siis voi todellakaan itse vapaasti päättää mihin hintaan asunnon yhtiölle siirrät. Tai toki voit, mutta siitä voi olla veroseuraamuksia smiley.

Yksi uusi asia? voi olla myös tulolähdejako. Pääsääntöisesti vuokraustoiminta -> henkilökohtainen tulolähde ja muu voi olla elinkeinotoiminnan tulolähteeseen kuuluvaa. Se on sitten vähän perustelujen varassa voitko lyödä applet yms. sen tulolähteen kuluiksi missä voittoa näyttäisi syntyvän... Toivottavasti lähivuosina poistuu koko turha tulolähdejako, mutta vielä näin.

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 31.8.2017 16.11

Ei kai tuo nyt niin epäselvää ole... Liikevaihtoon luetaan mm seuraavat verottomat myynnit:..."rahoitus- ja vakuutuspalvelujen myynnit (AVL 41 ja 44 §)

Ja AVL:n määritelmä rahoituspalveluista:

Rahoituspalvelut

41 §

Veroa ei suoriteta rahoituspalvelun myynnistä.

42 §

Rahoituspalveluna pidetään:

- Kohta 6: arvopaperikauppaa

 

 

Ilkka - 30.8.2017 8.27

Tilaa_Dharman_kanava_Youtubessa kirjoitti:

Kaksi firmaa: Ilkka ja Fiskars. Fiskars omistaa 5,2 % Wärtsilästä ja kirjaa Wärtsilän arvonmuutoksen joka kvartaali tilinpäätökseensä ja maksaa sen  mukaiset verot/saa verohyvityksen. Ilkka omistaa reilut 22 % Almasta,

 

Tässä taitaa tulla juurikin se ero Ilkan ja Fiskarsin omistusten välillä. Rajana siis 10% omistus