Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 16.12.2020 12.08

Kiitos Jippej vastauksesta :). Ei mun puolesta enää OT tähän ketjuun. Lyhykäisyydessään siis, ei ole kovin helppoa tapaa suoraan toiselle ostaa valmiiksi arvopapereita (veroseuraamukset yms. kyllä tiedossa) salkkuun.

Joo, voisi olla vähän 8v pojalla ilme kirkkaana kun ainoa lahja olisi jotain arvo-osuuksia yhtiöistä laugh...

Olen enemmänkin miettinyt että sen sijaan että heittää satasen silloin toisen tällöin sukulaislapsille (osa toki jo ihan aikuisia mutta pelikassan keräys kovasti kesken), olisi toisaalta fiksua ohjata sijoittamaan ja laittaa pesämunaa suoraan salkkuun.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 14.12.2020 09.33

jippej kirjoitti:

Ostettu sukulaislasten joululahjat. Itselle minierä lahjan lisäksi. Lahjaa varten annettiin lista ~15 osakkeesta, joita itseä ei haittaisi omistaa ja liiketoiminta on selitettävissä pienelle lapselle. En tykkää ostaa krääsää ja koitan saada ajatuksen sijoittamisesta tarttumaan jo nuorella iällä. :) 

Voi olla tyhmä kysymys mutta miten tämä (osakkeiden ostaminen lahjaksi) käytännössä toteutetaan? Lahjansaajalla pitää varmaan olla ainakin arvo-osuustili? Siirretäänkö x euroa rahaa tilille vaatimuksena että käyttävät sen ko. osakkeeseen vai kuinka :) Omat lapset vielä jotenkin ymmärrän jos on tilinkäyttöoikeudet esim. osakesäästötiliin ja sinne antaa valita jostain listasta mutta...

Hyvä idea ja ajattelin itsekin toteuttaa tänä jouluna + tulevina kunhan vielä keksin miten.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.9.2020 12.12

PikkuPro kirjoitti:

 

 

Jos mulla on väitetty positiivinen elämänasenne niin mistäköhän on tullut...

https://www.youtube.com/watch?v=honzPhGqcE4

Positiivista asennetta ei ole. ikin ä liikaa maailmassa joten GL hf

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 24.9.2020 12.07

Aki Pyysing kirjoitti:

 

FiilisVoittaa kirjoitti:

Ottaako Akia päähän pahasti se, että Pluspay Finlandin tuloja tuhotaan? 

 

Voisi ottaa, jos olisi vielä jotain intressejä Pluspay Finlandin tulokseen. Intressit menivät jo 2018.

Kolumnista: "Taloudelliseen hyvinvointiini maksublokit eivät vaikuttaisi millään lailla."

Tätä voisi sikäli täsmentää, että Betfairille betsailun lopettaminen onnistuessaan kyllä saattaisi vähän vaikuttaa. Ja oletan sen, että olen kertonut betsanneeni Bidenin voittoa sekä popular votessa että suoraa Bideniä vaikuttaneen tähän selvästi provoamismielessä tehtyyn kysymykseen.

Voin sikäli lohduttaa, että provosoiduin kyllä. Mutta olin olettanut joltain vihamieliseltä taholta tämän kysymyksen vielä tulevankin.

#rapatessaroiskuu #punainentiiilikädessä#kännissä

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.8.2020 08.27

Oliskohan se ihan mahdoton ajatus, että päätöksiä tehtäisiin enemmän maiden sisällä paikallisestifrown. esim. Helsinki vs Jämsä tai Katalonia vs. pikkupaikkakunta etelärannikolla Espanjassa. Lockdown määrätään niin sama koko maassa vaikka toisaalla ei mitään tietoa tartunnoista...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.8.2020 08.15

Trolli kirjoitti:

...THL ja ministeriö on ollut suosituksissaan koko ajan hieman tuuliajolla ja suosituksia on annettu poliittisin perustein eikä terveydellisin perustein. Ite en kyllä tästä mitään pisteitä hallitukselle antais onnistumisesta. En ainakaan pysty sanomaan millä osa-aleuilla suomessa on tehty erityisen hyvä päätöksiä. Nimetkää ne onnistuneet toimet, jotka tehtiin toisin kuin muissa maissa. ...

Samaa mieltä. Näin sivustaseuraajana Suomen päätöksistä on tullut mieleen eräs Simpsonien jakso, jossa alienit naamioituivat USAn presidenteiksi. Toisille abortti, toisille pienoislippuja, ihan vaan kuka huutaa kovimpaan ääneen...

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 9.6.2020 07.43

Vielä tuosta remonttikulujen vähennyksestä... voinhan toki olla väärässäkin, mutta:

Tuossa verottajan ohjeessa tarkoitetaan tilannetta, jossa asunto ei ole olemassa vuokratuloa varten silloin kun remontti tehdään (esim. asut siinä itse). Silloin ei voi vähentää kuluja vuokratuloista.

Sen sijaan: ostat osakehuoneiston sijoitusmielessä (vuokraustoimintaa varten), teetät siihen remontin ennen kuin laitat vuokralle - remontin kulut vähennetään tulevista vuokratuloista. Tai: sijoitusasuntosi on vuokralla, vuokralainen vaihtuu ja välissä on 2 tyhjää kuukautta, jonka aikana teetät asuntoon remontin - remontin kulut vähennetään vuokratuloista. 

Vuokraustoimintaan, kuten yleensäkin tulonhankintaan (yrittäjämäisesti) liittyy riskejä. Asunto voi olla vuokraamatta vaikka kuinka pitkään hankinnan jälkeen, ei se poista vähennyskelpoisuutta kunhan se on hankittu tuloa tuottamaan eikä omaksi / sukulaisen asunnoksi.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 9.6.2020 07.34

Artsipappa kirjoitti:

 

Mutta siis itselle oli uutta tietoa että jos ostaa kämpän, laittaa sen tarjolle sivustolle ja alkaa sen jälkeen remontoimaan niin kulut voi vähentää vaikka remontti olisi tehty ennen ensimmäisen vuokralaisen saapumista? Onko tosiaan näin. Jos on, niin pitää varmaan tehdä pieniä muutoksia veroilmoitukseen jatkossa.. 

Juu siis kyllä sijoituskämpän remontin saa vähentää vuokratuloista. Lähinnä kysymys kuuluu voiko vähentää kerralla vuosikuluna vai poistoina.

Ainoa seikka mikä tulee mieleen, missä yhteydessä tuollaiseen infoon olisit törmännyt, on tilanne, jossa verottaja kyselisi onko asunto oikeasti hankittu tuottamaan vuokratuloa. Jokuhan voisi tehdä remonttia 3 vuotta ja samalla asua kämpässä itse / periä vuokran pimeänä :)

Edit. tästä olikin kysymysketjussa. Siirtäisin, jos osaisin...

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 8.6.2020 08.57

Artsipappa kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

3) saatan saada jotain pääomamenojakin 2021 kuten vuokrakämpän remppaa joka tukisi kanssa vero-optimointia.

 

Varmaan tiedätkin tämän mutta haluan muistuttaa. Eli miten remonttikulut saa vähentää vuokrakämpässä. Suoraan verottajan sivuilta:

"Jos haluat vähentää remonttikuluja, remontti pitää tehdä sinä aikana, kun huoneisto on vuokralla.

Remonttikuluja ei voi vähentää vuokratulosta, jos remontti on tehty heti kun olet hankkinut osakehuoneiston tai kiinteistön, mutta ennen kuin olet antanut sen vuokralle.

Vähennyksen sijaan remonttikulut lisätään hankintahintaan:

  • Asunto-osakkeen remonttikulut lisätään aina huoneiston hankintahintaan ja otetaan huomioon aikanaan myynnin yhteydessä luovutusvoitto- tai luovutustappiolaskelmalla. Sillä ei ole merkitystä, onko kyseessä vuosikorjaus vai perusparannus. 
  • Kiinteistön remonttikulut lisätään aina kiinteistön hankintahintaan ja voidaan vähentää vuotuisina poistoina osana rakennuksen hankintamenoa."

Tämä kuulosti kyllä niin oudolta, että piti ihan tarkastaa. Ettet nyt vain olisi sekoittanut taloyhtiön ja osakkaan tekemää remonttia ja näiden kulujen vähennystä? Kyllä itse olen ainakin teettänyt vuokratuissa osakkeissani remontteja ja vähentänyt nämä kulut tasapoistoin...

Mikäli taloyhtiö tekee remontin ja rahastoi vastikkeet (eli ei tulouta), menee noin.

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/vuokratulot/mitä-remonttikuluja-voi-vähentää-vuokratulojen-verotuksessa/

Tuollahan on aika selkeä ohje.

Edit: vai puhuttiinko tästä omassa käytössä olevasta asunnosta... sit voi unohtaa tuon ylläolevan :)

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 19.5.2020 03.12

PikkuPro kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Ymmärrän varsin hyvin PP:n huolen jos nyt maksaa isot verot ja tulee musta joutse -> Ei ehkä pysty edes 5v aikana vähentämään tappioita jos ei ole pääomatuloja. Itse olen ratkaissut ongelman niin että pidän huolen että on myös muita pääomatuloja jotka tuskin lähtevät mihinkään. Eli vuokratuloja kivasti, ja jos osakkeet sukeltaa niin eipä tarvitse maksaa veroja vuokratuloista. Win/win.. tavallaan cool 

 

Jaha, jos näin niin tavallaan oli aika tietää, lol, thanks. En siis sano, että on näin mutta jos on näin. Jaksa selvitellä, selvittelen need to know basis asioita enkä nää vielä sitä need. Mutuilu on kivampaakin.

 

Silläkin uhalla että pilaan mutuilun ihanuuden, kyllä se näin on. 2016 ja eteenpäin tappiot voi vähentää myös muista pääomatuloista.

Näytä koko viesti