Viking Line -

Haluaako joku kokeneempi charttien tuijottelija kertoa mitä viikkarin kaupankäynnissä oli agendalla ti 7.3 ja ti 4.4 - jäikö jollakin nappi pohjaan? 

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti -

Vaikutti niin suositulta annilta, että päädyin skippaamaan itse. Ei voi mennä lauman mukana edes voittaviin arpoihin. Kuinka tyhmä ihminen voi olla? Missä vaiheessa hype on niin kova, että ensimmäiset pörssipäivät painetaan miinukselle pikiksien hakijoiden realisoidessa possiaan? 

 

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Kiitos Tomi vastauksesta! Paljon tuli asiaa, mistä ei ollut itsellä aavistustakaan. Täytyy käydä vastauksesi ajatuksen kanssa läpi.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset -

Hei Tomi, viime aikaisiin keskusteluihin viitaten en malta olla kysymättä tätä asiaa. Jos et halua käsitellä tätä asiaa sijoitustiedon blogissasi niin ymmärrän sen täysin, kysyn nyt kuitenkin kun blogisi painottuu muutenkin vahvasti lääkisaiheisiin.

Mikä on mielipiteesi Lääkärikartellin näkemykseen sopivasta lääkärien määrästä Suomessa? Kysyn tätä aidosta mielenkiinnosta, koska en näin kauppatieteilijänä varmaankaan ymmärrä tästä yhtälöstä jotain, minkä takia koulutusmäärät pidetään niin pienenä. Lääkärien palkkataso on siinä mielessä mielenkiintoinen asia, että varmaankin ainakin osa palkoista maksetaan verorahoista. Näin ollen lääkärien palkkataso kiinnostaa muita veronmaksajia myös muun kuin kateuden seurauksena. 

Blogisi perusteella kynenet objektiiviseen pohdintaan, joten olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi tähän asiaan. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 16 - Pauli Äyräs -

Haastiksen Tesla-osio oli kyllä hyvä. Antoi uusia ajatuksia Teslan tyylisen firman arvostukseen. Ongelman ydin on siinä, että nykyään tuote voikin olla assetti sanan varsinaisessa merkityksessä. Tästä voi päätyä pohtimaan esimerkiksi sellaista, että pitäisikö jokainen myyty tesla (auto) olla Teslan taseessa assetit osiossa, koska jokaiseen ulosmyytyyn teslaan liittyy odotus myöhemmistä tulovirroista, mitkä Pauli mainitsikin. Vastaavalla vähän löyhemmällä logiikalla esim Koneen hissien tulisi paisuttaa Koneen tasetta, koska ne on valjastettu asseteiksi huoltosopimusten myötä. "Tuote onkin assetti" -ajattelun myötä yrityksen kasvun voi arvostaa ihan taivaisiin, koska jokaiselle tuotetulle tuotteelle voi diskontata nykyarvon tulevista kassavirroista varsinaisen tuotteesta saatavan myyntihinnan lisukkeeksi. Tämän takia Tesla (osake) varmaankin maksaa sen minkä maksaa.    

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics -

Nurminen logisticsin kurssi on saapunut väliaikaiselle pysäkille, josta mm. Taito Tuunanen on nurkannut itselleen noin 400 000 kpl mälllin lisää osakkeita. 

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet -

Suosittelen kaikkia lukemaan Anders Oldenburgin pohdinnat markkinaheilunnasta: 

https://www.seligson.fi/sco/suomi/phoebus/blogi/vko-11-20-markkinaheilu…

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Aki ja Petteri voisivat nyt koittaa löytää jonkinlaisen yhteisen näkemyksen tähän Ovaroon. Tuulipuvulla menee sormi suuhun kun ei tässä tiedä ketä pitäisi peesata. Technopoliksen kanssa oli helpompaa.

Näytä koko viesti
Honkarakenne -

Keulikohan tämä ihan sattumalta jo eilen etukäteen ennen tänään julkaistua lehtijuttua? Vai lyötiinkö Alvar Aallon kadulla betsit sisään ja tänään myytiin mukavaan nosteeseen? 

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti -
Eurotehdas kirjoitti:

Pahoittelut yksinkertaisesta kysymyksestä mutta pakko on kysyä kun tämä on mieltä askarruttanut. Jos alennetaan keskihintaa esimerkin omaisesti vaikka nordean osakkeella:

1. osto 5000kpl kurssiin 8e

2. osto 5000kpl kurssiin 7,5e

3. osto 5000kpl kurssiin 7e

Positio on 15 000kpl ja 112 500e eli keskihinta 7,5e. Jätetään kulut esimerkistä pois.

Kurssi elpyy 7,8e tasolle. Positio on nyt 0,3e voitolla eli yhteensä 4500e. Olen usein lukenut miten kokeneemmat konkarit "keventelevät" ja "tankkailevat" positioitaan kurssien liikkuessa. Jos tässä 7,8e tasossa myytäisiin koko possa, realisoituisi tuo 4500e voitto. Mutta jos kevennetään vaikka 5000kpl, eikö myyntiin lähde tuo ensimmäinen ostoerä jonka keskihinta on 8e? Tällöin kevennys realisoi 5000kpl * 0,2e = 1000e tappion. Minusta tässä olisi myytävä valtaosa positiosta että keventämällä päästäisiin voitolle. Aloittavatko average downin harrastajat ostot pienillä erillä ja kasvattavat kpl määriä laskeviin kursseihin vai miten saatte homman toimimaan?

 

Verottaja taitaa tarkastella kauppojasi noin, eli soveltamalla FIFO-periaatetta.

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/sijoitukset/osakkeet_ja_o…

Kuitenkin jos unohdetaan verot niin positiosi kokonaisuutena on voitollinen jo tasossa 7,8e, jolloin teet voittoa myydessä. Lisäksi monet taitavat tehdä average downin niin, että eivät osta samaa määrää osakkeita vaan samalla summalla osakkeita useamman kerran. Tällöin alhaisella hinnalla tullaan ostaneeksi kappalemäärällisesti enemmän, jolloin keskihinta olisi vielä matalampi kuin tuo 7,5e. 

Näytä koko viesti