Olet täällä

Vilho

Vilho

  • Liittynyt 8.11.2017
  • 22 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sievi Capital - 17.9.2018 12.25

Terve Sijoitustietolaiset! Onko kukaan laskeskellut Sievi Capitalin arvostusta? Valuaatiota lähdin haistelemaan osien summan kautta, tällä hetkellä siis SC:n portfoliossa KH-koneet, Indoor group, SuvantoTrucks ja tärkeimpänä Iloq. Varmaankin huhut Iloqn listaamisesta vetää kurssia tällä hetkellä katosta läpi ja kiinnostaisi tietää, minkälaista valuaatiota nykyinen kurssitaso heijastelee Iloqn arvoksi. 

Onko kokeneemmilla sijoittajilla heittää mielipiteitä siitä, että minkälaisilla arvostuskertoimilla lähtisitte arvottamaan nuita muita portfolion osia? Varmaankin EV/Ebitda kertoimien kautta voisi heittää noin-arviot loppuportfolion arvosta ja erotus jää sitten Iloqn osuudeksi vai miten lähtisitte asiaa tarkastelemaan?

Sijoitustiedon kysymysketju - 13.8.2018 20.08

distrotrader kirjoitti:

Tarkoittanet varmaan Donchian channel indikaattoria: https://en.wikipedia.org/wiki/Donchian_channel

Tämä indikaattori löytyy useimmista teknisen analyysin kirjastoista vakiona. Esimerkiksi Barchart-sivustolla valitse Technical Chart -> Study: Donchian channel ja syötä Period-kenttään haluamasi arvo päivinä tyyliin kuukausi on 20 päivää, 3kk 60 ja vuosi 240. Voit lisätä vaikka kaikki samaan kuvaan.

Tässä esimerkki: https://www.barchart.com/stocks/quotes/INTC/technical-chart?plot=BAR&volume=total&data=DO&density=M&pricesOn=1&asPctChange=0&logscale=0&indicators=DON(20)&sym=INTC&grid=1&height=500&studyheight=100

Kiitos paljon, just tuota etsinkin! Ompas sillekin nimi keksitty. 

 

Sijoitustiedon kysymysketju - 10.8.2018 23.17

Tiedättekö charttausohjelmaa, joka piirtäisi sen hetkiset tiedot esim. 1-month low ja high, 3-month low ja high, 1-year low ja high jne. arvoista suoraan charttiin? Eli siis käytännössä esimerkiksi tiedot jotka löytyvät esimerkkinä Nordnetissä osakkeen "kurssihistoria" -välilehden alta. Voisi kuvitella, että tällainen ominaisuus saattaisi ilmaisista ohjelmistakin löytyä kun excelissäkin tällaisen väkertää jo MIN ja MAKS -funktioilla, mutta ei ole jostain syystä tullut vastaan. Jos kysymyksen asettelusta ei tajua mitään niin voin selvittää toki lisää. 

NPO eläkkeelle - 1.8.2018 8.13

Mielenkiintoinen idea! En osaa arvioida sen toteutumisen todennäköisyyttä, mutta tällä hetkellä löytyy jo esimerkkejä siitä kuinka mahtavaa on tehdä metsämaakauppoja maa-alueesta kunnan kanssa, johon kaiken järjen mukaan tullaan pian kaavoittamaan tontteja.

Seuraava linkki on maksumuurin takana, mutta siellä esimerkkicase: 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005650912.html

Pari lainausta jutusta: 

"Kunta siis katsoo, että maat ovat metsämaita, joilla ei ole juuri arvoa, sillä alueelle ei ole sen mukaan vireillä asemakaavaa. Omistajat taas näkevät, että maiden rakentamiseen sisältyy iso odotusarvo."

"Kunnan tarjouksen takaraja on toukokuun loppupuolella. x pelkää, että jos sopimukseen ei päästä, kunta lähtee pakkolunastuksen tielle."

”"Kyse ei ole tonteista vaan raakamaasta, jota ko. [kyseessä olevat] henkilöt ovat tarjonneet kunnalle ostettavaksi. Alue ei ole kaavoitussuunnitelmassamme, vaan keskitymme kuntakeskuksen kehittämiseen. Emme kommentoi asiaa enempää”, kertoo sähköpostitse kunnanjohtaja x."

Eihän tuostakaan voi koko totuutta tietää, mutta heti tuli tämä case mieleen. 

Orava - 23.7.2018 21.49

Laki eräiden asuntojen vuokraustoimintaa harjoittavien osakeyhtiöiden veronhuojennuksesta (299/2009):

"Suomessa yleisesti verovelvollinen asuntojen vuokraustoimintaa harjoittava osakeyhtiö vapautetaan suorittamasta tuloveroa siten kuin veronhuojennuslaissa säädetään."

Orava Reittinä kuuluu kyseisen lakipykälän piiriin jonka myötä yhtiö voi jakaa omia varojaan vain osinkona. Omien osakkeiden hankinta on veronhuojennuslain mukaan kielletty.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.7.2018 22.47

Kiitos jälleen loistavasta blogista. Ilmoita ihmeessä jos alkaa hajottaan kaikki randomit kyselijät ja et enää ota kysymyksiä vastaan, mutta ennen sitä kysyisin seuraavaa: uusimman tekstisi perusteella sinäkin olet toiminut aikoinaan pörssimeklarina. Teerenpeleissä viimeksi vieraana ollut Matikainenkin on tällä taustalla, Nordnetin yhdellä meklarilla Lönnqvististillä vaikuttaa jenkkiosakkeisiin sijoittaminen toimivan välillä erittäin hyvin. 

Mikä on tärkein oppi meklarina toimimisesta mikä on edistänyt treidaustasi sen jälkeen vai jäikö siitä mitään spesifiä etua käteen? Voisi kuvitella että esimerkiksi tarjouskirjaa osaisi tulkita tämän jälkeen keskimääräistä bulleroa paremmin.

Nyt kun entiset meklarit ovat menestyviä treidaajia niin sitähän heti vetää johtopäätöksen, että meklarina oppii hyväksi treideriksi vaikka voihan todellisuus toki olla että treideriksi pyrkivät hakeutuvat meklareiksi. 

 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2018 17.58

PelleSnuslos kirjoitti:

PelleSnuslos: Nationalismi ei sinänsä...

Kiitos rakentavasta vastauksesta. Johonkin kuuluminen on ollut varmasti kaukana historiassa välttämätöntä elossa säilymisen kannalta. Sen takia aivomme varmaankin vielä tänäkin päivänä palkitsevat meitä mielihyvän tunteella liittyessämme kaltaistemme seuraan, vaikkei se varsinaisesti olekaan tarpeellista. Luettelemasi kansallisvaltio ja muut menestyksen yksiköt ovat yhdistäneet ihmisiä aika tuhoisin seurauksin. 

Nyt ja tulevaisuudessa uuden tekonologian mahdollistamana ihmiset yhdistyvät heitä oikeasti yhdistävien tekijöiden myötä ympäri maapallon. Ekstrapoloimalla nykyistä teknologista kehitysta edes lineaarisesti tästä tulevaisuuteen, tulevaisuuden homosteleva sapiens pitänee vielä nykyään jatkuvaa keinotekoista ihmisten jaoittelua maiden rajojen mukaan jossain määrin naurettavana. Voidaan ehkä olettaa, että tulevaisuudessa ihmiset hakeutuvat toistensa pariin Maslown tarvehierarkian ylimmän tason mukaan, eli itsensä toteuttamisen mukaan, eikä alimman tason eli fyysisesten tarpeiden täyttämisen mukaan, joka monessa luettelemassasi menestyksen yksikössä on ollut tavoitteena.

Minäkin uskon, että nykyisen kehityksen jatkuessa osa luettelemistasi uhkakuvista ovat mahdollisia. Itse puolestani pidän helppona, mukavana ja kunniattomana ratkaisuna mennä siitä mistä aita on matalin, eli keskittyä edistämään vain oman jalon kansan etua. Uskoakseni pitkällä aikavälillä kaikkien hyvinvointi maksimoituu, kun ei keskitytä tekemään ns lyhyen aikavälin suhdannepolitiikkaa (persupolitiikkaa) vaan keskitytään pitkän aikavälin kasvupolitiikaan (ei-persupolitiikkaan maahanmuuton suhteen.)

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2018 15.45

Dharma kirjoitti:

Olennaista on kuitenkin se, että kansalliseen etuun pohjautuva politiikka pitää nopeasti laajentaa kaikille alueille eikä vain puhua siitä, montako matua Suomeen tulee. Tällä alkaa olla kiire. Nuorempani luokalla on 35 oppilasta, Wienissä oli 15.Kaivamme itsellemme hautaa, kun emme priorisoi omaa kansaa samalla kun kilpailijamme tekevät niin.

Tämä on perussuomalaisen puolueen ydin. Nyt se vain pitää pukea sanoiksi ja etsiä uskottavat tyypit viemään viestiä koko Suomeen.

 

Uskoisin, että perussuomalaisten suhteellisen heikot kannattajaluvut eivät selity epäuskottavilla viestinviejillä vaan vika on aatteessa. Näin nuorempana ja varmasti vähemmälle kansallisaatemöyhötykselle altistuneena (vähemmälle kuin teidän ikäpolvi on altistunut) kyseenalaistan koko kansalliseen etuun pohjautuvan ajattelun.

En usko persujen kannatuksen ajan myötä nousevan, kun ikärakenteen korjautumisen myötä yhä suurempi osa äänestäjistä on nuorempaa sukupolvea, jotka ajattelevat globaalisti eikä omaa hätäistä reviiriään puollustaen. Elän varmasti omassa kuplassani, mutta on mielenkiintoista pohtia minkälainen ihmiskunnan historia olisi ilman nationalismia aatteena ja miltä tulevaisuus näyttää ilman sitä.

GF money - 17.5.2018 17.19

Taidan jättää itsekin väliin listautumisen, ehkä pikavippibisnes aiheuttaa turhan suuria antipatioita osassa sijoittajissa. Uskon myös sääntelyn merkittävään lisääntymiseen kyseisellä alalla tulevaisuudessa. Harmi sinänsä, koska Keskitalo olisi varmasti huikeaa kuunneltavaa yhtiökokouksissa. Olen kerran hänen juttujaan päässyt kuulemaan ja hyvä tarinankertoja on kysymyksessä. Kertoi muun muassa aloittaneen bisnestoiminnan kasvattamalla lohia vanhempiensa uima-altaassa ja myyneensä niitä kaloja sitten naapureilleen. Kiinteistöbisneksen oli aloittanut Himahamsterit nimisellä firmalla rempaten kaverinsa kanssa asuntoja ja myyden ne voitolla eteenpäin. Olikohan omien sanojensa mukaan tehnyt ensimmmäisen miljoonansa tuolla asuntobisneksellä. 

Neo Industrial - 23.4.2018 22.31

Huomenna jatkuukin vähän vilkkaammin tuloskausi ja mielenkiintoista nähdä muun muassa tämä Neon osari. Täällä on monesti noussut esille, että tuppaavat nämä pikkulaput vähän joskus ennakoimaan tulosta. Neonkin käppyrä vihertää oikein kauniisti, noin 15 pinnaa nousua seitsemään päivään. Ehkä tulos on vuotanut tai sitten ei.