Olet täällä

Aspire Global - 21.4.2021 10.07

ASPIRE: PARETO HÖJER RIKTKURSEN TILL 83 KR (74)

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 83 kronor från 74 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Näytä koko viesti
Harvia - 19.4.2021 10.44

Farseer kirjoitti:

Itse toki missasin tämän junan, mutta ei nykykurssilla Harvia oikein houkuta vaikka oivallinen firma onkin.

Sitä arvostetaan nykykurssilla jo kovana kasvufirmana, vaikka pidän epävarmana jatkuuko kasvu todellisuudessa ollenkaan kun koronasta päästään eroon koska luvut ovat nyt niin kovat suhteessa vuoteen 2019. Jo Q1/21 tahdin ylläpitäminen voi pitkässä juoksussa käydä haasteelliseksi. Suuret investoinnit lisäävät potentiaalisten tappioiden määrää, jos niiden tuomia lisäresursseja ei saada täysimääräisesti käyttöön.

Mainittakoon että luin Inderesin aamukatsauksen, ja ihmettelen ettei siinä sanallakaan mainittu koronaboostia. Puhuttiin maailmanvalloituksesta ilman mitään ongelmia.

Vastahan tämä juna alkoi liikkua ;) Kurssimuutos toki hurja, itse seuraan arvostuskertoimia ja koitan ennustaa tulevaisuutta. Kurssi hinnoittelee nyt aikalailla vuoden tulokseksi 35 MEUR, josta nyt jo Q1 11m. Itsellä luvut näyttää yli jaardia vuoden päätteeksi (n.60€ per osuus).

Koronaboosti toki hieno asia, omien havaintojeni mukaan suurin driveri on kuitenkin aiemmin mainitsemani wellness-trendi. Koronaboosti on kyllä hieno asia, korvauskysyntä tikkaa 60% liikevaihdosta. En usko, että tulevaisuuden korvauskysyntä kasvaneesta uusmyynnistä jäisi saamatta. Kalliimmaksi melkein tulee heivata (vaiva) koko tynnyri / kiuas roskiin sen hajotessa kuin se ostaa uusi karvalakkimalli parilla satkulla? Tätä pohdin siltä kantilta, että onko ihmisiä jotka oisivat lopettaneet saunomisen? Onko edes relevanttia tietoa, kun katsoo Harvian suurimman kasvun markkinat ja suhteuttaa liikevaihtoa asukaslukuihin? Harvian liikevaihto on vieläkin "hyvin" pientä.

Ongelmia voi tietysti tulla eteen, mutta kannattaako niitä hinnoitella kurssiin trackrecordin puhuessa aivan muista kuin ongelmista? 🤔 Hyvät firmat tuppaa olemaan kalliita ja kieltämättä huvittavaa että Suomen SaaS-yhtiötkin ovat laiskempia kasvajia. Disclaimerina omistan.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.4.2021 02.02

https://www.cnbc.com/video/2021/04/05/tesla-q1-deliveries-reported-18480...

Ennusteiden beattaus teslalta. Osake treidaa +7% @707. Täytyy pohtia shorttien lisäystä sitten tammikuun.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 3.4.2021 04.13

Alankomaissa etenee ja markkina aukeaa lokakuussa 

https://europeangaming.eu/portal/compliance-updates/2021/04/02/89829/onl...

https://igamingbusiness.com/dutch-online-licensing-portal-launch-delayed/

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 27.3.2021 05.30

cyberkone kirjoitti:

Oma targetti 2 biljoonan Market Cap vuonna 2025. Biljoonan kohdalla lopetan keskon varastolla trukkihommat, ja niin lopettaa moni muukin meidän varastolla. Kaikki ollaan all-in teslassa.

 

Shorttareille on kova denial päällä. Lyön vasemman ******* vetoa, että nämäkin herrat ajavat 10 vuoden päästä teslalla. Sähköauto on täysin ylivoimainen muihin verrattuna. Ei ruostuneita pakoputkia, kaasutinvikoja, moottorivikoja, ei tarvitse pelätä ettei auto lähde käyntiin aamulla, kun ei ole mitään käynnistettävää. Huoltokustannukset tippuu minimiin.

 

e. pre-marketissa $765, onhan tämä tylsä osake, kun nousee 4% joka ikinen päivä

 

Millainen sijoittajasentimentti on nykyään päällä: onko duunarit vieläkin all-in Teslassa vai ovatko haaveet eläkepäivistä kaatuneet vajaassa kolmessa kuukaudessa?

Ketju on ainakin hiljentynyt reilusti. 

 

Ensi viikolla pitäisi tulla julki Q1 delivery -luvut. https://markets.businessinsider.com/news/stocks/what-to-expect-when-tesl...

RBC Capital Markets estimate: Q1 2021 deliveries ~170k, full year of 2021 ~831k. Seurataan...

Näytä koko viesti
Nostalgiaketju - romahdus vuosi sitten. - 10.3.2021 08.45

Druuge kirjoitti:

ja Nallekin puhui kuolleen kissan pompusta kun kurssit korjasi ylöspäin.

Millon tää tapahtu? Mulla on tallessa screenshotti, jossa Nalle neuvoo kansaa ostamaan osakkeita, jonka onneksi jaoin someen.smiley

Björn Wahlroos: ”Jos ostaa nyt osakkeita tai joukkovelkakirjoja, tulee todennäköisesti olemaan kolmen vuoden päästä ihan sievoisella voitolla" (27.3.2020)

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 3.3.2021 07.37

Onnittelut DT!

Jatkossa pääsemme lukemaan Mikon kolumneja uudesta HS Visiosta👌

Näytä koko viesti
Aspire Global - 2.3.2021 01.31

Naganon-prinssi kirjoitti:

Silti hankala uskoa että kukaan alaa tietävä ostaisi B2C bisnestä pois, tarjouksen olisi tultava joltain aivan muulta taholta.

Miksi?

Kiitos, että olet aktiivinen kommentoija, voisitko kuitenkin perustella puheitasi...? Menee ihan nollapostauksiksi ja ainakin minulle aiheuttaa vaan päänvaivaa pohtia syitä tälle.

Rationaalinen ihminen ostaa mitä vaan, joka tuottaa hänelle lisäarvoa rahallisesti tai ei, kunhan hinta on kohdillaan. Tiesitkö sitä?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 17.2.2021 03.38

1:32 kohdasta: https://www.youtube.com/watch?v=r6eMQzMuqXw

Oonko tosiaan ollu niin pihalla tiedosta että ollaankin livenä kahdeksassa osavaltiossa USA'ssa kahden sijasta?

Mä oon ollu siinä käsityksessä, että NJ ja PA ovat ainootlaugh

PS. Kovia ootte myymään!!

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 12.2.2021 08.17

Naganon-prinssi kirjoitti:

Tähän vielä lisäyksenä. Q2-Q3 2021 tulee uudet regulaatiot voimaan Saksassa ja Hollannissa. Aspire ei ole antanut mitään merkkejä siitä että oisivat kykeneviä saamaan alustansa näille markkinoille sopivaksi ja lisenssihakemukset kuntoon. Mutta katsotaan, ehkä yllättävät Q4 raportissa.

Regulaatiopaine kuitenkin vaan vahvistuu vuosi vuodelta. Nykyinen markkina-asema katoaa nopeasti jos eivät pysy mukana muutoksissa.

SIGNIFICANT GEOGRAPHIC EXPANSION
A key part of our growth strategy is geographic expansion. We are preparing ourselves for license applications in the Netherlands Q1 2021 and in Germany Q3 2021. We are also preparing to launch our games and aggregation platform in four new markets in 2020. We will be targeting Italy and Spain in Q2 2020 and New Jersey and Switzerland in Q3 or Q4 2020. I am of course especially excited by the opportunities in the huge US market.

Vaikutat olevan hyvin perillä rahapelialasta yleisesti, joten voisitko kertoa tuosta? Täähän ilmotettiin keväällä Q1 2020. Oletko kommentissasi olettanut, että prosessit ovat myöhässä jos sen etenemisestä ei ole tiedotettu kahden kvartaalin aikana, tai siis, millaisia merkkejä näistä yleensä kuuluisi antaa?

Näytä koko viesti