Olet täällä

ItiksenKiekko

ItiksenKiekko

  • Liittynyt 8.7.2017
  • 36 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Superrahasto Suomi - 20.4.2019 1.13

Mielipidekysys omasta mielestäni. Hajauttaisin muualle, jos kokisin tarvetta tai pääomaa on reilusti, jotta nukun yöuneni mukavasti. Helsingin pörssistä on saanut huikeita tuottoja historian perusteella, joten itse ostan lähtökohtaisesti osakkeita Suomesta. Eli pienellä pääomalla on mielestäni riittävä hajautus, kun kyseessä on kuitenkin suomen 25 vaihdetuinta osaketta. 25 osaketta on jo paljon. Ei ole väärin sijoittaa pelkästään OMXH25-indeksiin. Oikeaa tapaahan ei ole ;)

Superrahasto Suomi - 19.4.2019 15.37

Nordnetin Superrahasto Suomi jäljittää OMXH25-indeksiä, joku koostuu helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta osakkeesta. On kokemuksia, varsin hyviä kuluttomuuden ansiosta. Et siis maksa kuluja yhtään rahaston ostosta, myynnistä ja holdauksesta. Kaikki tuotot kuuluvat siis sinulle. Indeksiä on vaikea biitata, jos ei ole kilpailuetua muihin sijoittajiin. Suosittelen superrahasto suomea, jos olet vasta aloittanut sijoittamisen (tietysti muillekin) ja valinnut itsellesi supersuomen sijoituskohteeksi, kannattaa sijoittaa ajallisesti hajauttaen eli vaikkapa kerran kuussa kasvattaa omistusta samalla euromääräisellä summalla. OMXH25-indeksi YTD +16%, ja valitettavasti omat poiminnat jääneet indeksille, toistaiseksi. Eli kuluttomalla indeksillä olisin saanut paremman tuoton ja vähemmällä vaivalla kuluneen vuoden osalta.

Riskiä on aina, tosin siitä ei kannata yöuniaan menettää tämän instrumentin kanssa (varsin turvallinen). Hajautus on jo pelkällä tällä tuotteella monelle riittävä, jos ei puhuta erittäin suurista pääomista. 25 kansainvälistä yhtiöllä toimialahajautustakin löytyy ympäri maailman usealla toimintasektorilla. Tämä ei ole sijoitussuositus, mutta suosittelen tätä instrumenttia yli muiden samankaltaisten suomi-indeksien.

Aihe on suuresti puhuttu ja kysytty, joten suosittelen tutkimaan googlesta lisätietoa aiheesta.

Global Gaming - 1.3.2019 14.55

En oikeen tiennyt mitä tehdä näillä, niin päädyin heittää laput laitaan. Seurataan menoa ainakin toistaiseksi sivusta. Kovia epäilyksiä alkoi tulemaan tulevaisuudesta spelpaussin takia ainakin. Hyvät turskat tuli :D onneksi on veivattu joka osarista kivoja pinnoja tähän mennessä, joka vähän lämmittää mieltä.

Sampo - 8.11.2018 11.11

En niinkään viitannut sinun oikein_kirjoitukseen ( wink ), vaan miten Sampo itse on aikojen alusta asti taivuttanut nimensä. Erikoinen myös sun mainitsema Soulin  nakkikioski. Jätetään asia tähän.

Sampo - 8.11.2018 10.27

Warren Fyffet kirjoitti:

"Sampon"

Ei pystyny lukee ekalla kerralla loppuun..

Aspire Global - 8.11.2018 10.11

Pussit tyhjennetty kokonaan. Vähän myöhässä ja sain @48, uutta ostopaikkaa odotellessa.
E: Meinas alkaa jännää, kun te muut aloitte kevennellä reilustidevil

22.11 sitten Global Gamingin vuoro :)

Aspire Global - 2.11.2018 13.42

JL kirjoitti:

Jopas ollut kovaa nousua tämä viikko. Maantaina tätä lappua sai vielä hintaan 31,xx ja nyt pyöritään jo yli 40 hinnoissa. Itse olen kevennellyt tätä tällä viikolla jo kolmeen otteeseen, joka ainakin tässä hetkessä näyttää olleen aika iso virhe. No vielä löytyy onneksi salkusta vähän.  

Jollain taitaa olla vähän parempaa tietoa Q3:sta? Tai vahva mutu, että hyvät luvut tulee taas tiskiin. Itse ajattelin alkaa kevennellä vasta Q3 jälkeen.

Ostin/Myin tänään - 15.8.2018 11.43

Lehdoista tappiot kotiin @8,50 (kk. 11,20) ja takaisin sisään @7,95.

Global Gaming - 10.8.2018 16.01

Itsekin hyppäsin takaisin GG:n kelkkaan jokusen aikaa sitten @26,8SEK. Tänään ollut mukavaa laskua, joten voisi kasvattaa positiota osaria varten.

Global Gaming - 8.5.2018 17.46

Ei osunut kasvuennusteet ihan toimarin lupauksiin. Kurssi n. 31SEK. Onko täällä ketään vielä GG kelkassa? Itse myin kaiken tammikuun paikkeilla enkä ole sen jälkeen menoa seuraillut. Pitääkin ajan kanssa tutustua, jos lähtisi uudestaan kelkkaan. Mielipiteitä?