Olet täällä

Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 - 7.9.2021 06.04

#ItiksenKiekko#Smart Eye#SEYE.ST#Long#215.00#

#ItiksenKiekko#Tesla#TSLA#Short#755.22#

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 25.8.2021 04.53

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Puhtaan teknologian yrityksiin sijoittaminen.

Kiitos vinkistä, oli hyvin opettavainen kirja ilmastotavoitteisiin liittyen. Oletteko perehtyneet sähkönvarastointiyhtiö Merus Poweriin?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.8.2021 06.33

PP:kin taisi saada viimeiset (?) <2k lappua myytyä @73,70 SEK smiley

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.8.2021 05.10

Vihdoin alkaa huhtikuun huipuista aktivoituneiden myyjien laput loppua ja Aspire päässee astetta lähemmäs käypää arvoaan. Mm. Erik Penser aktivoitunut tänään ostolaidalla ja IEGG:ltä näyttäisi vihdoin myyntilaput loppuneen.

Kunhan saan lähipäivien aikana omat taulukot ajan tasalle niin palaan ketjuun kirjoittamaan. Hip hip hurraa!

Näytä koko viesti
Smart Eye Ab - 29.7.2021 01.05

Hynägrande kirjoitti:

on a new platform

*On an existing platform.

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 30.6.2021 10.03

Hyvää heinäkuuta!

 

 

Olisi aika puolivuotiskautsaukselle. Hiljaiselo blogin puolella pääsi venähtämään liian pitkäksi, läpi synkän alkuvuoden likimain keskikesään, ja tässä postauksessa käyn läpi alkuvuoden kuulumisiani sekä otsikon prosessia. Varsinaista syytä hiljaiselolle ei ole ollut: mulla on vaan ollut kiire elämässä. Elämänkirjassani alkoi ikään kuin uusi luku. Olisiko tämä sitten tyyliin viides luku elämässäni. Aineksia kirjalle.

 

Työ

Tammikuussa aloitin uudet työt koulun ohessa oman alan hommissa (nuori pankkiiri), ja se on ollut mahtavaa. Palkka ei tuo hymyä korviin, mutta kokemuspisteissä mitattuna keissi on ihan jäätävä. Mikroyritys henkilöstöltään, mutta hommia riittää. Rahoitusmaailma, tuoton takominen sekä yrityksen pyörittäminen ovat tulleet aiempaa huomattavasti tutummiksi. Yks hyvä diilikin tuli tuossa grindattua jo firmalle. Oli jänskää.

 

Muutto

”Mä kolmatta linjaa takaisin kuljen kerran – ja rahaa on, takaan sen.” kuvastaa jotenkin kornisti tämänhetkistä nuoren miehen elämää, kun muutin myös alkuvuodesta tänne Caliin Suomen Monacosta. Seudusta olen pitänyt, kun pääsee tuonne ytimen paremmalle puolelle hetkessä, esim. töihin ja katselemaan hienoja taloja :D Olenkin tykästynyt kävelystä ympäri ydintä, ja varsinkin lenkkeilystä.

Parhaalle lenkkireitin ilmiantajalle palkinto luvassa. Haussa olisi 005XX alueelta polviystävälliset 10, 20, 25, 30, 42km lenkit. Kohta jo kuukausi taukoa kunnon juoksusta takana polviongelmien takia. Inspiroidun David Goggins’ista niin paljon, että käytännössä juoksin toisen polvistani rikki. no

 

 

 

Sijoitukset (H1 2021)

 

Vuosi on siis alkanut sijoitusrintamalla mukavasti alkuvuoden, Year-To-Date (YTD), tuoton ollessa 47,91%. Hommat etenee. Muutoksia salkussa on tapahtunut jonkin verran. Salkku yhä keskitetympi sekä vivun absoluuttinen määrä on hieman kasvanut. Markkina tarjoilee omille omistuksille ihan uskomatonta tankkauspaikkaa jälleen. Olen havainnut sen, että nykymarkkinassa massasijoittajilla (eli ne, jotka poimivat, mutta eivät indeksiä voita) valahtaa paskat housuun välittömästi parista punaisesta päivästä (sijoitusfrendejä), jonka ansiosta Mr. Markkina näitä pelipaikkoja kerran kuussa tarjoilee. Huomaa käyrästäni. Hieman harmittaa, ettei dippejä pääse kahmimaan sijoitusasteeni ollessa jo n. 14kk yli sadan. Tällä mennään, muutakaan en mahda.

 

Salkku 30.6.2021

Harvia ~20,5%
Aspire Global ~20,4%
Smart Eye ~18,6%
Kamux ~13,6%
Evolution ~12,0%
Alphabet ~9,7%
Elliptic Laboratories ~3,8%
Tesla shortti ~1,4%

 

Oma kela on se, että 2022-2023 pääsemme nauttimaan vielä ylisuurista tuotoista talouden käynnistyessä hiljalleen koronan jäljiltä. Eiköhän sitten ala olla markkinoilla kallista, kun viimeisimmätkin sijoittajat huomaavat, ettei maailma loppunutkaan ja raha olisi hyvä laittaa pörssiin poikimaan. Voin olla väärässä. Harmittaa kyllä hieman se, kuinka uskomattoman kovia tuottoja olisin pystynyt takomaan, kun osaisin vain holdata. Puolet Aspireistakin menin myymään pois Q4 2020, kun ei vaan rohkeus enää riittänyt. Ruotsalaisen Smart Eye -firman löytäminen oli tähän osasyy: oli pakko ahnehtia kaikki mulle heti -mentaliteetillä, vielä kun alta kahdensadan sai.

Toisaalta, olen Aspiren omistaja jo kolmatta vuotta, eikä sijoitusvuosia ole juurikaan enempää kertynyt, joten ei huono, mutta v***sti paremminkin voisi mennä. Olen kyllä huomannut itestäni, että vaikea on päästää irti tämän sortin mokista, vaikka mitään todellista vahinkoa ei ole sattunut. Se ottamatta jäänyt pinkka harmittaa, vaikka sen siihen pöydälle jätinkin.

 

Kirjoja olen lukenut sekä kuunnellut paljon. Niistä voisin esimerkiksi kirjoittaa ihan lähiaikoina.

Toivotan mahtavaa kesää koko ST-väelle! Palaamisiin.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 21.4.2021 10.07

ASPIRE: PARETO HÖJER RIKTKURSEN TILL 83 KR (74)

STOCKHOLM (Direkt) Pareto Securities höjer riktkursen för Aspire till 83 kronor från 74 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Näytä koko viesti
Harvia - 19.4.2021 10.44

Farseer kirjoitti:

Itse toki missasin tämän junan, mutta ei nykykurssilla Harvia oikein houkuta vaikka oivallinen firma onkin.

Sitä arvostetaan nykykurssilla jo kovana kasvufirmana, vaikka pidän epävarmana jatkuuko kasvu todellisuudessa ollenkaan kun koronasta päästään eroon koska luvut ovat nyt niin kovat suhteessa vuoteen 2019. Jo Q1/21 tahdin ylläpitäminen voi pitkässä juoksussa käydä haasteelliseksi. Suuret investoinnit lisäävät potentiaalisten tappioiden määrää, jos niiden tuomia lisäresursseja ei saada täysimääräisesti käyttöön.

Mainittakoon että luin Inderesin aamukatsauksen, ja ihmettelen ettei siinä sanallakaan mainittu koronaboostia. Puhuttiin maailmanvalloituksesta ilman mitään ongelmia.

Vastahan tämä juna alkoi liikkua ;) Kurssimuutos toki hurja, itse seuraan arvostuskertoimia ja koitan ennustaa tulevaisuutta. Kurssi hinnoittelee nyt aikalailla vuoden tulokseksi 35 MEUR, josta nyt jo Q1 11m. Itsellä luvut näyttää yli jaardia vuoden päätteeksi (n.60€ per osuus).

Koronaboosti toki hieno asia, omien havaintojeni mukaan suurin driveri on kuitenkin aiemmin mainitsemani wellness-trendi. Koronaboosti on kyllä hieno asia, korvauskysyntä tikkaa 60% liikevaihdosta. En usko, että tulevaisuuden korvauskysyntä kasvaneesta uusmyynnistä jäisi saamatta. Kalliimmaksi melkein tulee heivata (vaiva) koko tynnyri / kiuas roskiin sen hajotessa kuin se ostaa uusi karvalakkimalli parilla satkulla? Tätä pohdin siltä kantilta, että onko ihmisiä jotka oisivat lopettaneet saunomisen? Onko edes relevanttia tietoa, kun katsoo Harvian suurimman kasvun markkinat ja suhteuttaa liikevaihtoa asukaslukuihin? Harvian liikevaihto on vieläkin "hyvin" pientä.

Ongelmia voi tietysti tulla eteen, mutta kannattaako niitä hinnoitella kurssiin trackrecordin puhuessa aivan muista kuin ongelmista? 🤔 Hyvät firmat tuppaa olemaan kalliita ja kieltämättä huvittavaa että Suomen SaaS-yhtiötkin ovat laiskempia kasvajia. Disclaimerina omistan.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.4.2021 02.02

https://www.cnbc.com/video/2021/04/05/tesla-q1-deliveries-reported-18480...

Ennusteiden beattaus teslalta. Osake treidaa +7% @707. Täytyy pohtia shorttien lisäystä sitten tammikuun.

Näytä koko viesti
Rahapeliyhtiöt - 3.4.2021 04.13

Alankomaissa etenee ja markkina aukeaa lokakuussa 

https://europeangaming.eu/portal/compliance-updates/2021/04/02/89829/onl...

https://igamingbusiness.com/dutch-online-licensing-portal-launch-delayed/

Näytä koko viesti