Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 7.1.2020 04.59

Toukokuussa myydyt Aspiret (48,7sek) takas salkkuun @28,00. Ostin OST:lle niin pystyy huoletta veivata jos tarpeen näin opiskelijana.

Näytä koko viesti
Vaihtoehto Nordnetille - 1.10.2019 05.16

Vanhassa nordnetissä sain selville kaiken mitä sijoittaja tarvitsee parissa sekunnissa ja vieläpä neljällä klikkauksella.

Tykkäsin. Nyt en edes ole avannut salkkuani joka päivä. Surullista.

Salkku -> salkun yleisnäkymä
Markkina -> Suomi

Uudesta nordnetistä en ole näitä löytänyt. Tosin kaivelin asiaa vain muutaman minuutin. Käpy ei kauempaa kestänyt.

Pitäisi varmaankin tutustua uudistukseen tarkemmin ja koittaa ymmärtää mitä näin surkealla päivityksellä yritetään saavuttaa.

Löysin muuten jonkun graafin salkkuni kehityksestä. Miksi graafi on tyylitelty siten, että tuotto näyttää lähes jokaisen salkussa horisontaalisesti suoralta viivalta, enkä tarkoita etteikö volaa löytyisi laughnonononono

Näytä koko viesti
Incap - 20.9.2019 05.48
lee2sos kirjoitti:

Incapin tuloverotus menee Suomen verotuksella koska firmakin on suomalainen.

Tästä rohkenen olla eri mieltä. Incapilla on kaksi tytäryhtiötä eli viron ja intian tehtaat.

Näytä koko viesti
Incap - 20.9.2019 03.32

Kiitos vastauksesta. Ei ole ennen ollut tarvetta avata lukuja näin tarkasti auki, joten virheitä tietysti sattuu... Erittäin hyvin on silti parin vuoden taipaleeni pörssissä mennyt angel

Näytä koko viesti
Incap - 20.9.2019 03.30

Auttakaahan aloittelijaa!

https://edition.cnn.com/2019/09/20/economy/india-corporate-tax-cut-sitharaman/index.html

"Profits made by Indian companies will now be taxed at a rate of 22%, down from 30%, as long as they don't apply for other incentives or exemptions, Finance Minister Nirmala Sitharaman announced on Friday."

Intian pörssi +5,5% tällä hetkellä.

Incapilla on intiassa tehdas, jossa on puljun työntekijöistä 89%, tarkoittanee suurinpiirtein, että liikevaihtoakin tulee se 89%?

Avataas vähän verohyödyn lukuja auki:

Inderes ennustaa 2019 liikevaihdoksi 77Meur, 77*0,89=68,53Meur siis intian tehtaan osuus.
eli verotus alenee 8%-yksiköllä, joten verohyöty tulokseen on 36% suurempi ((30-22)/22=36%)
Incapin EBIT on 15,5% liikevaihdosta. 0,155*68,53=10,62Meur. Tämä luku siis tästä päivästä eteenpäin 36% suurempi.
Eli 10,62*1,36=14,4Meur, eli tietysti 36% suurempi kuin ennen. Tällähän on valtava vaikutus tulokseen...

Korjatkaa nyt minut jos olen väärässä, Incap +0,76% tänään, jos mun numeroidenmurskauksessa ei ole virheitä, otan lapion käteen ja alan lappaamaan lappua salkkuun, melkeen 50% salkusta jo entuudestaan tätä. Pitäisikö kurssin nyt siis nousta 9,9%, jos lukuni pitävät paikkaansa ja markkinat ovat "tehokkaat"?

Matikka ei tosiaan ole mun vahvuus, korjatkaa pls.. Kirjoittamisen kynnyskin tänne on jo suuri...

PS. Missä on posari? Miksi kaupankäynti jatkuu..

Edit: Tietty verotus astuu voimaan tästä päivästä lähtien, joten hyöty on n.25% suurempi tälle vuodelle kuin piti olla.. Eli hieman lukuja alemmas.

Näytä koko viesti
Incap - 14.8.2019 12.43

Ilo omistaa.. EPSiä kasassa tältä vuodelta 0,99e ja helpolla matikalla luulisin koko vuodelta tulevan 2-2,50e epsiä. 15,35e kurssilla p/e huitelee 6,10-7,70. Miksi ei massalle kelpaa? Näkymätkin mitä erinomaisimmat, jatkuvasti kasvava markkina ainakin Corvusilla. Inderes joutuu nostaa myös keskihintaa aiemmasta 16,5 eurosta, veikkaus 18,5 euroon. Eli vielä ehtii mukaan!! Meinasin että avaukseen lähtis vielä kovempaan ralliin kuin +11%. Ei sitten kevennellä, yli 40% salkusta jo. Toivoisin myös muiltakin keskustelua tästä jos omistuksia löytyy. Akilla ainakin hoidettavissa salkuissa ilmeisesti. Käykääs lukemassa inderesin rapsa!

Ps. Taitaa olla helsingin vuoden kovin nousija, eikä loppua näy piiiitkään aikaan. 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 22.5.2019 03.59

Itsekin vedonlyöntiä aiemmin harrastaneena (joku saattaa tunnistaa nimimerkistä) olisin kiinnostunut, jos avaisit mitä pelaat ja kuinka onnistut metsästämään jatkuvasti uusia bonuksia. Lopetin itse säännöllisen vedonlyönnin pari vuotta sitten, kun en enää saanut riittävää tuottoa vaivaan nähden (tosin varmaankin 80% vedoistani oli peesejä ammattilaisilta). Vedonlyöntibonareitakin on tullut pyöräytettyyn useampia, tyyliin pinnacle - paskasaitti kertoimia vertailemalla. Tässäkin piti olla varovainen ettei ihan koko bonaria yhteen vetoon laittanut, koska vedot voidaan hylätä epäilyksenä arbitraasit(?). Kasinopeleihin en ole koskaan syvemmin tutustunut, mites niiden EV bonareiden kera?

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 17.5.2019 03.07

Palasin Nordean omistajaksi @6,66 devil ja toiveena olisi irroittaa seiskan paremmalla puolen. Jokin siinä mietityttää, kun tätä on jokaisella ja silti ulkkarit myy ja myy.

Näytä koko viesti
Superrahasto Suomi - 20.4.2019 01.13

Mielipidekysys omasta mielestäni. Hajauttaisin muualle, jos kokisin tarvetta tai pääomaa on reilusti, jotta nukun yöuneni mukavasti. Helsingin pörssistä on saanut huikeita tuottoja historian perusteella, joten itse ostan lähtökohtaisesti osakkeita Suomesta. Eli pienellä pääomalla on mielestäni riittävä hajautus, kun kyseessä on kuitenkin suomen 25 vaihdetuinta osaketta. 25 osaketta on jo paljon. Ei ole väärin sijoittaa pelkästään OMXH25-indeksiin. Oikeaa tapaahan ei ole ;)

Näytä koko viesti
Superrahasto Suomi - 19.4.2019 03.37

Nordnetin Superrahasto Suomi jäljittää OMXH25-indeksiä, joku koostuu helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta osakkeesta. On kokemuksia, varsin hyviä kuluttomuuden ansiosta. Et siis maksa kuluja yhtään rahaston ostosta, myynnistä ja holdauksesta. Kaikki tuotot kuuluvat siis sinulle. Indeksiä on vaikea biitata, jos ei ole kilpailuetua muihin sijoittajiin. Suosittelen superrahasto suomea, jos olet vasta aloittanut sijoittamisen (tietysti muillekin) ja valinnut itsellesi supersuomen sijoituskohteeksi, kannattaa sijoittaa ajallisesti hajauttaen eli vaikkapa kerran kuussa kasvattaa omistusta samalla euromääräisellä summalla. OMXH25-indeksi YTD +16%, ja valitettavasti omat poiminnat jääneet indeksille, toistaiseksi. Eli kuluttomalla indeksillä olisin saanut paremman tuoton ja vähemmällä vaivalla kuluneen vuoden osalta.

Riskiä on aina, tosin siitä ei kannata yöuniaan menettää tämän instrumentin kanssa (varsin turvallinen). Hajautus on jo pelkällä tällä tuotteella monelle riittävä, jos ei puhuta erittäin suurista pääomista. 25 kansainvälistä yhtiöllä toimialahajautustakin löytyy ympäri maailman usealla toimintasektorilla. Tämä ei ole sijoitussuositus, mutta suosittelen tätä instrumenttia yli muiden samankaltaisten suomi-indeksien.

Aihe on suuresti puhuttu ja kysytty, joten suosittelen tutkimaan googlesta lisätietoa aiheesta.

Näytä koko viesti