Olet täällä

Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 7.9.2020 10.51

PikkuPro kirjoitti:

Nyt Cibus on ottanut nopsaan 15% nousua (140 -> 160sek) kun siirryttiin kuukausivuokraan mikä siis oli jo julkisessa tiedossa mutta nuijaa ei oltu vielä kopautettu.

Meinaatko kuukausiosinkoa? Itse ostin tätä 3.8 kurssiin 140 SEK ja oston perusteena oli juurikin tämä ja hyvä lappu muutekin, kun tuloksenteko on helposti ennustettavissa. P/e 17,86 ja osinkotuotto 5,92%. Oikein mukava vajaa 15% tuotto kuukauteen. Avauksesessa rikottiin ATH.

Näyttäis salkku olevan aivan tapissa vivusta. Tätä vois myydä näillä tunnusluvuilla, ettei tulis markkinamylleryksestä irtoovat eritteet suoraan feissiin. Tietysti haluun palata omistajaksi, saispa halvemmalla takaisin, mutta katsellaan nyt vielä.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 1.9.2020 06.07

ItiksenKiekko kirjoitti:

Ostettu Aspire @21,20. Tätä keissiä on nyt tullut kelailtuun on/off viimeset pari vuotta, josta viimesen 1kk aikana todennu, että tää kortti täytyy nyt kääntää isolla stäkillä. Nyt noin 12x stäkki mitä oli 19.5.2019 kun nää lähti salkusta @48,70.

Ostettu lisää @33,55 SEK. Syy: -4,14% lasku tänään.

Kyllä on sijoittaminen tylsäksi mennyt, kun muut possat tähän verrattuna kärpäsenpaskaa.

Näytä koko viesti
Citycon - 10.8.2020 02.07

Sienimies kirjoitti:

Minä kun olen sen verran herkkä idealisti että voin pahoin aina kun Suomessa tuetaan epämääräisiltä näyttävillä järjestelyillä tiettyjen kiinteistöjen arvonnousua ja tiettyjen paikkakunnan tahojen liiketoimia ja koko soppa viimeistellään vielä hämärällä kaavoituksella.

Mielenkiintoinen aihe, olisiko antaa tähän taustoitusta tai viittausta? Satuin juuri lukemaan hieman samasta aiheesta.

Näytä koko viesti
Facebook alustasta julkaisijaksi ja ongelmiin? - 7.8.2020 03.11

Olen seurannut osaketta ja uutisvirtaa sillä silmällä jonkin aikaa. Uskon vahvasti SoMen jatkuvaan kasvuun, jonka ympärille rakentuu ja laajentuu näitä niin kutsuttuja "ekosysteemejä"(?).

#FB on taitavasti sulauttanut tämän hetken kuumimman appin, Instagramin, sisälle monia eri toimintoja, joista uusimpana "Reels" eli korvaaja Tik Tokille. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Maaliskuussa 2017, Instagram kopioi ja paransi #Snap'in MyStoryt onnistuneesti itselleen Stories'ksi. Tämän vuoden maaliskuussa, kun tiktokkeja jaettiin ympäri somealustoja (karanteenin aikaan varsinkin), toivoin facelta appia / toimintoa kilpailijaksi. Tällä viikolla Instagramissa ensimmäiset "Reelsit" nähtyäni, sijoituspäätös oli viimein selvä. Luulen viimein ymmärtäneeni kuinka taitavia FB heput ovat oikeasti työssään. Reelsit todistavat toistamiseen, että Fb on taitava kopioimaan somen kuumimmat trendit itselleen.

Trump myös uhonnut bannaavansa Tik Tokin (lähde) Yhdysvalloista. Microsoft oli ostoaikeissa, heillä on nyt 45 päivää aikaa tehdä päätös. Olisipa mukava Reelsin suosion kasvaessa luovalla tuholla kuihduttaa Tik Tok. En ole ainakaan henkilökohtasesti varsin luottavaisin mielin, Kiinan valtio-omisteisia, mm. ByteDancea ja Huaweita kohtaan vakoilusta kiinni jäätyään. Kiinassa valtiohan on blokannut toistaiseksi mm. sellaisia yhtiöitä kuin Google, YouTube, Facebook, Netflix, Instagram, Twitch jne. Myös Intia aloitti vastataistelut bannaamalla Tik Tokin jo kesäkuussa.

Netflixissä, Black Mirror'ssa K03J01 kuvaa karrikoidusti, tai miksei joskus jopa paikkaansa pitävästikin, somen kasvua ja sen koukuttavuutta. Ehkä joku päivä; toivottavasti ei minun somekäytökseni tällaiseksi muutu.

Screen timet puhelimissa ovat jatkuvasti nousussa ja korona karanteineen toi tähän mahtavaa boostia. Facebook on huippuunsa viritetty mainoskoneisto, jonka mainostulot paisuvat älypuhelimien käytön yleistyessä ja "facen" ja "ig:n" vieden näistä suurimmat prosenttiosuudet.

Maassa on asukkaita jotakuinkin 7,5mrd, joista yli kolmannes ja/tai 1,1mrd ovat facen ja instan kuukausittaisia aktiivisia käyttäjiä (MAU). Huh. Siihen vielä WhatsApp ja Messenger.

Arvostuksesta en osaa niin sanoa, ostohetkellä P/E 31. Q2 näkee muutkin luvut, myös mahtavan kassan. Vaikka kurssinousu olisi jo kattanut tiktokin tulot, 3mrd$, mielummin oon kyydissä kun katselen sivusta. Eihän nää kertoimet oo vielä mitään muita FANGeja kohtaan, kuten Netflixiin verrattuna arvostus voisi vielä tuplaantua.

Salkkuun peruslaakilla avauksesta @250 USD. Hyvä momentum päällä.

Näytä koko viesti
Cibus Nordic - Laman kestävä osinkokone? - 4.8.2020 08.58

Minustakin tuli tänään Cibusin omistaja @140,X SEK, hyvä tukipilari salkkuun. Siirtyminen päälistalle ja kuukausiosinkoon tänä vuonna toimii varmasti yhtenä nostavista tekijöistä. En ole perehtynyt yhtiön kiinteistöihin tarkemmin, mutta miksi lainoitusaste Nordnetissä on vain 30%? Jotenkin kuvittelin, että salkun lainoitusaste nousisi kohisten ja lainoitusaste olisi väh. 60%, kun asiakkaatkin ovat laatufirmoja (K-superit, Tokmannit ja Ässät). Vertailuna "huomattavasti" riskisempi Cityconin lainoitusaste 55%. Nää Cibukset tuli ostettua opintolainalla ja samalla luottolimiittikin kasvaa salkun paisuessa. Vipua vivun päälle; rusetti suoraan rakastan elää reunalla!

Ps. 20.8 Cibus & Aspire Q2 😍

Näytä koko viesti
Aspire Global - 1.6.2020 02.37

Lisää pientä kivaa. Jos pelaisin ite, tämä olisi tärkeä kriteeri minulle.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 29.5.2020 05.09

Redeye:ltä tänään Aspire -päivitystä https://www.redeye.se/research/787143/aspire-global-blickar-framat

En ole kuukausitilaaja. Voisiko joku hieman siteerata niin ainakin minä olisin kiitollinen.

Eilen joku junasta myöhästyjä(?) ei tykännyt hyvistä uutisista, mä tykkäsin ja ilmeisesti myös Redeyen hiuspussipäätcool

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 29.5.2020 01.54

LongJohn kirjoitti:

Löytyykö jostain informaatiota miten Nordnetin käyttäjän salkun arvon kehityksen käppyrää lasketaan.

 

2018-11-14 14:23:05

Hei!

 

Salkkuraportin kuvaaja näyttää tuoton suhteessa aikavälin ensimmäiseen päivään. Eli esimerkiksi jos olet tallettanut salkkuun 100 euroa ja hävinnyt tästä 50 euroa, näkyy raportilla -50 %. Mikäli tämän jälkeen talletat salkkuun 1000 euroa ja teet 100 euroa, näkyy tämä vain noin 10 % nousuna 50 % laskun jälkeen. Kuvaaja siis huomioi ainoastaan prosentuaaliset muutokset.

Kehitysosastomme on tietoinen salkkuraportin ominaisuuksista ja niihin tullaan mahdollisesti tekemään muutoksia tulevaisuudessa.

Näin ennen, ilmeisesti nykyäänkin, OST osalta ainakin. Mulla mukamas YTD -30,33% vaikka onkin pelkkää Aspirea jolla olen tehnyt kovimmat tuottoni toistaiseksi. Eli euroja on reilusti enemmän kuin olen tallettanut.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 28.5.2020 08.25

Naganon-prinssi kirjoitti:

Uuden pelintarjoojan lisäys kasinon portfolioon ei kummoinen uutinen ole, vastaavia uutisia pusketaan igaming-uutisoijien feedeillä päivittäin. Täysin neutraali uutinen jolla ei vaikutusta Aspiren tulokseen lyhyellä aikavälillä.

Oon semi-daiju vielä näissä hommissa, mutta voisitko perustella? Toitko kommentillasi keskusteluun mielestäsi lisäarvoa ja miksi jätät mielipiteesi perustelematta?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 28.5.2020 08.01

Lisää herkkua! https://www.igamingbusiness.com/skywind-group-and-aspire-global-enter-new-partnership

Jov Spiero, VP sales at Aspire Global, said: “Partnering with Skywind will be an asset to Aspire Global with the ability for both our partners and players around the world to reap the benefits of this new relationship. This union will enrich our wide portfolio with Skywind’s content, and remains in line with our core principles of striving to provide our partners with the ultimate tools to succeed in this market.”

 

Näytä koko viesti