Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 20.1.2022 07.13

Farseer kirjoitti:

Olen kyllä miettinyt noita asioita, mutta menee hyvän aikaa postailla noista ja aktiivisesti ajattelin aloittaa hyvinvointihommien vetämisen maaliskuussa kun päivät pitenevät, kelit paranevat ja toivottavasti uimahallit sekä muut palvelut palaavat käyttöön. Ja toivottavasti siihen mennessä on muut pallot potkittu liikkeelle niin että ne menevät jo omalla painollaan. 

Olen samaa mieltä kuin Kilppari. Et ota hyvinvointia & terveyttäsi tarpeeksi vakavasti, niin se on sitten jonkun muun opetettava sinulle (PT, tmv.). Varallisuuskin kasvaisi huomattavasti, valmentajastakustannista huolimatta, kun aivot alkaa pelittää ihan uudella tasolla.

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 18.1.2022 09.11

Onpas mielenkiintoinen firma.

Tiedätkö liikevaihdon maantieteellistä jakaumasta? Minulle tuli heti ensimmäisenä mieleen maailman eri maiden poikkeavat oikeusprosessit.

Meneekö esimerkiksi sääntö-suomessa tuollaisen softan käyttö läpi oikeuslaitoksilta, toisin sanoen, rajoittuuko TAM nykyiseen EMEA & LatAm markkinaan? Millaisia lukuja voisi odottaa 10v kuluttua, jne. 

Täytyykin alkaa tutkia, kun nyt on tavallaan käteispainoa reilusti (lunastamattomat A-laput).

Voiko oikeasti todellakin heinäkuun 65 SEK:sta romahdus johtua vain ilmojen pihinästä? Ettei vaan joku tietäisi jotain...?

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 18.1.2022 05.57

Pörssipeke kirjoitti:

...Polarin M430 -kelloon...

Kiitos vinkistä Pörssipeke! 

Toisaalta, mulla on Samsungin luuri ja Buds Livet ollut loistavat nappikuulokkeet, niin toinen kandidaatti voisi olla Galaxy Watch. Kellosta olisi 4G versio. Nyt kun painetta on...keh keh Aspire...niin johan hintalaput jää katsomatta.

Ilmeisesti tuolla Galaxy kellolla ei tarvitsisi puhelinta treeneihin mukaan. Napit ja Sports Tracker/Samsungin sporttiappit pelittänee hyvin yhteen. Kokemuksia?

Pörssipeke kirjoitti:

en kelloa halua muuten pitää kuin lenkeillä.

Sama täällä. En pidä kellosta kädessä, niin ei mitään unia kiinnosta ainakaan alkaa seuraamaan sillä. 

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 17.1.2022 07.57

Googlelta sähköpostia

 

ItiksenKiekko, tässä on aikajanasi 2021 yhteenveto (suluissa vertailukausi)

 • 18 kaupunkia, 5 uutta (19 kaupunkia, 11 uutta)
 • 379 paikkaa, 270 uutta (319 kaupunkia, 251 uutta)
 • Kävelyä 1103 km, 208 t (296 km, 67 t)
 • Autoilu 8311 km, 210 t (8905 km, 226 t)
 • Julkinen liikenne 1140 km, 64 t
 • Pyöräily 320 km, 28 t (1025 km, 72 t)
 • Juoksu 319 km, 28 t

Erittäin positiivisesti yllättynyt. Suuri määrä uusia kaupunkeja otettu haltuun.

Kävelystatsit raketoinut (+273% YoY) muuton ansiosta. Mut ei se mikää harvia ole. Kävelen töihin säävarauksella, sekä muutenkin reilusti, kun jalkaisin pääsee kaikkialle tarpeellisille paikoille helposti & turvallisesti. Autoilu on vähentynyt. Plussaa siitä. Tosin, paljoa tätä pienemmäksi en nykyisessä elämäntilanteessa juurikaan pääse. Pyöräily pudonnut kolmannekseen, kun siitä kulkupelistä luovuin. Spåra kulkee.

 

Juoksusta

Ennätykset paukkuivat:

 • Aktiivisin kuukausi: Toukokuu: 38 aktiviteettia, 203 km, 14,3k kcal
 • Puolimaraton (22,5 km): 2:02'35
 • Cooper: 3350 m

 

Puolimaratoni oli kovin urheilusuoritukseni sitten RUK:n kirvesmarssin, fyysisesti, sekä molemminpuoleisesti johtamisharjoituksen (JoHa). Tosin, silloin olin mielestäni paremmassa kunnossa, mutta ei tullut juostua cooperia huipussa. Harmi, ettei google ole osannut kaikkia juoksujani taltioida. Älykello olisi varmaankin hyvä investointi. En vaan hirveästi tykkää ylimääräisistä härpäkkeistä. Puhukaa mut ympäri.

 

Sports Tracker 2021:

 • 172:20:13
 • 275 aktiviteettia

 

Tänä vuonna tulee ainakin yksi uusi rivi ennätyksiin😉 Tämä oli tällainen urheilupostaus.

Ei tässä muuta kuin Q4 osareita odotellessa. 24 päivää Harviaan, 31 Aspireen, 23 Evolutioniin.

 

Moikka!

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 10.1.2022 01.00

ItiksenKiekko kirjoitti:

Sen syvemmin alan teknistä puolta tietämättä olen elänyt ymmärryksessä, että Aspiren työkalut uusasiakashankintaan ovat hyvät, joka sopii kuin nyrkki silmään Jenkkilän neitseelliseen markkinaan.

Tänään Aspire twiitannut uutisen, jossa Aspiren CEO Tsachi'a hieman haastatellaan menneestä vuodesta ja tulevaisuudesta. Osuu hyvin yhteen eilisen kirjoitukseni kanssa:
https://igamingcapital.mt/discovering-new-frontiers-aspire-global-ceo-on...

 

It is no secret that both Brazil and the US are seen as key markets for Aspire to strengthen its position as we head into 2022. The overall gambling market in the US was worth $119bn in 2020, increasing by 21 per cent on the previous year, and online gaming is starting to gain serious momentum. Aspire Global sees its AspireEngage CRM solution as a key differentiator for potential partners, in an environment where many operators are using a variety of third-party plug-ins. The CRM suite encompasses all platforms, allowing for efficient sports betting and iGaming-specific promotions to be rolled out to attract players in a relatively untapped, nascent but potentially huge market.

 

 Inkkarikassut fokuksena. Been there, though a couple of too many tequilas in.

Around 70 per cent of the US market is dominated by tier-one corporate operators,” Mr Maimon added. “Our focus is on the huge opportunities that lie within the remaining 30 per cent. Tribal operators have built their brands and player loyalty within their communities and have an opportunity to accelerate growth state-wide. We see tribal operators as ideal partners based on our B2C heritage and pure B2B focus today.

“We have seen some providers take small, tentative steps into the US market,” said Mr Maimon. “That is not what we are about. Our goal is to have a major impact as the go-to partner and to help our operators grow strongly by our side and execute their great potential in the future US market.”

Heitetääs vielä perään hieman kyseenalainen ennuste. Vuoden pohjat on koettu tällä päivämäärällä 77,40 SEK. Ei mulla mitään kristallipalloa ole, mutta aikaa on. Kyllä se arvostus sieltä joskus korjaa itsensä käypälle tasolle.

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 9.1.2022 10.01

Kiitos Accounting 101! Olen itsekin tyytyväinen sijoitusvuoteeni, vaikka virheitäkin sinne mahtui. Mahtavaa! Kyllä pelasin, nevö foget😎

Näytä koko viesti
Itiksen Invest - Itä-Helsingistä miljonääriksi - 9.1.2022 05.29

2021 katsaus

 

Hei kaikille. Hyvää tammikuuta ja mukavaa alkanutta vuotta 2022 kaikille lukijoille. Keitä itsellesi vaikka kuppi kuumaa, niin aloitetaan vuoden läpikäynti.

 

Vuosi on paketissa ja kiireitä pitänyt. Q3 katsaus on jäänyt tekemättä. Toivottavasti kukaan ei ole jäänyt kaipaamaan. Itse jäin. Täytyy parantaa tapojani. Ei, en ole katkennut, täytyy vain tosiaan aktivoitua kirjoittamisessa. Fokus on ollut teemoissa, kuten tavoitteet, hyvinvointi ja terveys, hauskanpito, kurinalaisuus.

Talletuksia tein vuoden aikana salkkuun yhteensä 8 953,98 euron edestä. Jonkin verran suurempi kuin 2020. Oli myös pari muutakin projektia, kuten eräs kiinteistösijoituskohde, johon pääsin peesiin matalalla hinnalla ja hyvällä vivulla. Se on toistaiseksi holdissa. Tämän vuoden osalta olen suunnitellut pitäväni uuden rahan sijoittamisen vähäisempänä, ellei lähes nollissa, kun on alkanut tympiä elää jatkuvasti persaukisena. Hieman jos nostaisin elintasoa ruuan ja vapaan muodossa, sekä säästäisin käkkyä, niin kyllä tästä mega-projektista pitäisi overall hyvä tulla. Lomaakin voisin harkita. Minulle on kertynyt lomapäiviä useammaksi viikoksi, niin olisi mahdollista panostaa kesällä puuhasteluprojekteihin mökillä ja esimerkiksi harjoitella öljyvärimaalausta laiturin nokassa.

Esimerkiksi Spa-keidas olisi aivan mahtava mökille. Voisin paljun hommata nyt, kun oma firmakin näitä tarjoaa. Ideana olisi tehdä saunastakin viihtyisämpi sahaamalla iso reikä seinään, johon tulisi lasi, josta näkee suoraan valtakuntani järvelle. Ei ole mielekästä katsella postikortin kokoisesta ikkunasta pelkkiä koivuja. Aikoinaan siihen on tehty myös ylisuuri ”suihkutila” vaikka vesikään ei juokse. Fiksua. Optio löylytilan laajentamisellekin siis on. Ihan lapasena nää ei ole vaan ihan helppoja toteuttaa😁

On muuten Aspire Global pudonnut salkussani toiselle sijalle suuruusjärjestyksessä mitattuna. Harviassa on paljon helpompi istua kyydissä riskikorjattuna. Jännittää Aspiressa se, että firma on helvetinkone (kuten eräs parin p:n kundi tapaa sanoa), joka on porskuttanut nyt jo neljättä vuotta liikevaihtoa +27% CAGR kannattavasti, niin joku P-Amerikkalainen mammutti voisi syödä tämän ihan välipalaksi halvalla. Menisi oma talous tavallaan hetkellisesti kuralle, kun olen näistä valtion opintotuista päässyt nauttimaan, niin mietityttää millainen paukku sieltä tulisi verottajan perittäväksi total. Pähkinöitä kuitenkin siihen mahdolliseen ostotarjoukseen verrattuna :D Firman arvostuskertoimet laahaa huolella jäljessä, mutta tämän skenaarion uhkaa lieventää johdon suuri omistusosuus firmasta (76,84%). Alle 150 SEK/osake ei minun loput laput lähtisi tällä päivämäärällä. Sen syvemmin alan teknistä puolta tietämättä olen elänyt ymmärryksessä, että Aspiren työkalut uusasiakashankintaan ovat hyvät, joka sopii kuin nyrkki silmään Jenkkilän neitseelliseen markkinaan.

Harviassa muutenkin pääsen nauttimaan kotikenttäedusta informaation muodossa. Ymmärrän bisneksen, markkinan ja trendit.

 

 

Sijoitusvuosi 2021 +63,43%.

 

 

Hieman hävisin vuoden 2020 tuottoluvuille (-1,83 %-yksiköllä), mutta olihan se 2020 dipsi nyt ihan no-brainer painaa all in and some.

Pidin kovasti sormia ristissä, että loppuvuodeksi olisi saatu hyvä ralli lähemmäs tuota edellisen postauksen ATH-lukuja, jotka lähinnä Harvian noususta johtui. No, sainpahan ostettua vielä muutamalla kilolla lisää. Lisää löylyä vaan. Ja tietysti Aspiren liu'usta, -14,5 SEK huipustaan.

Vuosi onnistui hyvin, vaikka hieman olisi pitänyt miettiä painotuksia tarkemmin. Liian ahneesti painoin Smart Eye'en kiinni n. 20% salkustani. Olen sitä nyt hieman keventänyt hetkellisesti. Vaikka sieltä tulisi H1 2022 aikana isoja design winnejä, niin tarkoitus kuitenkin holdata nykyarvioillani seuraavat neljä vuotta. Possa olisi mukava tuplata, jos/kun muut hepat sen sallivat.

 

Salkku 9.1.2022

Harvia ~29,7%
Aspire Global ~21,2%
Evolution ~14,7%
Kamux ~13,1%
Alphabet ~9,5%
Elliptic Laboratories ~7,4%
Smart Eye ~3,6%
Inderes + käteinen ~0,9%

 

Ostoja olen tehnyt kuluneella vuodella pääosin Smart Eye'ä keventäen ja tietysti tuo uusi kymppi talletettua rahaa. Ihanteellinen $SEYE possa minulla on kuitenkin siinä 15% paikkeilla, johon aion palata ajallaan. On mulla myös Marimekkoa ja huolella lisää Harviaa, mutta ne on muhimassa sukulaiseni nimissä. Tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni ajankäytöllisesti ja riskit huomioiden olen arvioinut parhaaksi allokaatioksi kuusi tai seitsemän eri yhtiötä, joista kaksi tai kolme parasta ansaitsevat yli puolet salkusta. Tälle vuodelle ei mitään päräyttäviä sijoituskokemuksia valitettavasti osunut teille asti kerrottavaksi. Tyhmyyksiä tulee edelleenkin tehtyä, trendinomaisesti vähenemään päin nekin.

2022 teema sijoituksissa on neitseellisten alueiden penetrointi.

 

Kiitos kaikille, jotka jaksoivat tänne asti lukea. Saa heittää kommentteihin mitä vaan, esim. ideoita uusille postauksille. Elämässä tapahtuu vaikka ja mitä😁

Näytä koko viesti
Betsson - 9.1.2022 11.02

Farseer kirjoitti:

Firman maine on myös mielestäni edelleen parempi kuin Aspiren, vaikka ei mikään tähtisuorittaja olekaan. .

Samaa mieltä, mutta ei saisi verrata erilaisia yhtiöitä toisiinsa. Aspirella liikevaihto puhtaasti B2B, kun taas Betssonilla eri kohdemarkkina, B2C, josta muodostuu 83% yhtiön liikevaihdosta.

Kuluttajamarkkinoilla brändi on muutenkin tärkeämpi. Ei sitä kadunmiestä kiinnosta esimerkiksi tuotteen tekniset ominaisuudet ja statistiikka, vaan pelikokemus (?).

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.1.2022 11.25

Harviaa lisää (55 kpl) ties kuinka monennen kerran.

2022 teema neitseellisten alueiden (USA) penetrointi. #Harvia #AspireG #Evo

Näytä koko viesti
Aspire Global - 6.1.2022 08.19

Verkkarimies kirjoitti:

Huomasin, että Aspire on täälläkin pienellä painolla (0.47%): https://www.hanetf.com/UsersFiles/HanETF/Documents/1006/20220105-BETS-Ho...

1659 kpl  😂

Näytä koko viesti