Ukrainan tilanne -

Ehkä parhautta lukea reilun viikon takaista hehkutusta venäjän ylivoimasta. Vasta sivulla 16 menossa ja pikkupro hyvin nähnyt Ukrainan mahkujen riippuvan taistelutahdosta. Menee jännäksi miten Putinin käy jos kaikesta propagandasta huolimatta useampi tuhat ihmistä protestoi jo nyt Pietarissa. 

Näytä koko viesti
Vaihtoehtoja Nordnetille -
gonatsu kirjoitti:

Nordnet on ollut "ihan ok" nämä vuodet, mutta nyt on tullut aika miettiä vaihtoehtoja.

Salkusta löytyy suomalaisia ja ruotsalaisia firmoja, ja yhtä Aktian rahastoa. Olen verovelvollinen Espanjassa. Kauppoja teen kuussa max 20, ja toisaalta joskus en yhtäkään. Degiro-ketjusta lukaisin, että Degiron kautta ei saisi omistaa suomalaisia osakkeita, onko näin myös vaikka ei olisi verovelvollinen Suomessa?

Onko palstan pörssihaiden suosima IB mahdollinen tai järkevä näillä spekseillä? Muita ideoita?

Minä siirsin syksyllä 2020 USA osakkeet IB:lle osinkojen ennakoveropidätyksen muuttuessa (en ole Suomessa verovelvollinen). Nordnettiin jätin Suomalaiset laput + rahastot.

Siirto kustansi 50€ /osakelaji mutta olen tykännyt. NN puolelta ei (super)luottoa saanut ilman takaajaa Suomesta, IB:llä muutin tilin marginaaliksi ja vajaan 1.6% korolla saa hirvittävän vivun -> olo kun karkkikaupassa kun laittaa pilkkejä sisään. Tuli liittymispalkkiona vielä 1 kpl O:n osakkeita kun pyysin kaverilta refer-a-friend linkin.

-> kannattaa miettiä josko NN:n puolelle jättää FIN/SE laput ja kasaa Degiron / IB:n puolelle osakkeet muualta. Muita kun US osakkeita en ole IB:llä ostanut.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Ben Shapiro tiivisti tuon mellakkapäivän tapahtumat hyvin tunnin pakettiin. LINKKI

Jos on tunti aikaa & englanti taipuu kannattaa katsoa kuinka analysio muutaman tärkeimmän puheen ja oliko puheissa mitään perää vai pelkkää BS:ää.

Tunti Shapiroa selvitti ainakin minulle että:

1. Syytökset vaalivilpistä tutkittiin perinpohjaisesti ja todisteita ei löytynyt

2. Trump elää omassa maailmassaan ja vallan siirtäminen Pencelle ei välttämättä olisi huono vaihtoehto

3. Muutto Kaliforniasta oli ilmeisesti kallis tikki -> mainoksia enemmän kuin aikaisemmin

Shapiro ei ole koskaan pitänyt Trumpista, mutta kukaan ei voi häntä vasemmisto-biasesta syyttää.

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -
petteri kirjoitti:

................

Tuossa ei olisi mitään ihmeellistä jos Teslan markkina-arvo ei olisi yhä 26 miljardia dollaria, yrityksen arvo on siis 810000 $ jokaista sen vuonna 2014 myymää autoa kohti. Tuo toki perustuu odotuksiin, tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta tehdään nyt jonkinlaista todennäköisyysjakaumaa vuoteen 2020.

.

.

Muistoja liki 6 vuoden takaa. Kolmeen esitettyyn vaihtoehtoon en ota kantaa, mutta taisi positiivisinkin malli jäädä turhan varovaiseksi kun firman arvo on nyt 669 miljardia USD.

Koskaan en ole lappua omistanut, mutta kerran bitcoiniinkin jo varpaan kastoin voi olla että Teslaa pitää joku lappu laittaa. (kliseinen kuplan merkki kun vannoutuneet arvosijoittajat kuten minä laittavat/harkitsevat rahan laittoa näihin).

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Huiput BTC:n kanssa varmaan lähellä kun minuakin polttelisi avata positio.

Ajattelin tehdä tämän ostamalla Grayscale Bitcoin Trustia (link) kerran kuussa tasasummalla seuraavat 10kk, mutta ennen kuin painan liipasinta kysyisin täällä onko kenelläkään kokemusta instrumentista tai näkemystä jonka mukaan olisi huono keino laittaa rahoja Bitcoiniin.

Seeking Alpha auttoi hieman ja ilmeisesti tuohon GBTC:hen on lisätty kuluja jotka olisivat vältettävissä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
tonza kirjoitti:

Jos Biden nyt sitten lopulta vie (jota en itse vielä lyö ihan lukkoon), niin mitä mieltä olette, mitä Trump teki väärin? Istuvan presidentinhän ei pitäisi hävitä vaaleja kuin aniharvoin.

Varmaan Trumpin kautta analysoidaan vielä vuosikymmeniä ja kaikesta mahdolliststa väännetään kättä (oliko virhe vai ei).

Näin maallikkona nostaisin esiin mahdollisuuden että Trump laittoi liikaa painoa Bidenin seniiliydelle (minä ainakin laitoin, maksoi kilon) ja lähti ensimmäiseen väittelyyn takki auki painostamaan. Biden olikin skarppina ja Trump ei tuohon osannut reagoida -> antoi itsestään huonon kuvan katsojille, toiseen väittelyyn ei lähtenyt ja kolmannen voitto ei sitten riittänyt.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Artsipappa kirjoitti:

Koita nyt tajuta ettei 2016 ollut mikään nöyryytys. Clinton ei ollut kovin kaukana. Trump sai oikeissa paikoissa niukkoja voittoja ja vei valitsijamiehet. 

Detaljeilla on hyvin vähän merkitystä kun mietitään oliko 2016 tulos nöyryyttävä ennusteita tuottaville firmoille. Kaikki (lue 95%+) isoista medioista raportoivat Trumpin mahdollisuudet 0-10% väliin ja vaikka media hoiti raportoinnin suuri osa kuulijoista syyttää pollstereita joiden ennusteista uutiset tehtiin.

Pokerinpelaaja tietää että gutarikin joskus napsahtaa, mutta kadunmies on tottunut tilanteeseen jossa jos äänestyspäivän aattona media raportoi tilanteen 52-48 52% ehdokas voittaa. Siksi Trumpin voitto 90/10 - 70/30 raportoinnin jälkeen muistetaan nöyryyttävänä erehtymisenä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Roope1248 kirjoitti:

......

Tai Trumpin tiimillä on varastossa lisää ammuksia Bideniä vastaan. Kiinaa varmaan koko seuraava viikko rummutetaan ja Bidenien / Hunterin korruptoituneelta vaikuttavia viestejä käsitellään

......

Ihan varmasti riittää lisää ammuksia ja Demokraatteja slowrollataan nyt kunnolla. Ensimmäisen paljastuksen jälkeen odotetaan josko erehtyisivät kieltämään kaiken ja seuraavalla lastilla todistettaisiin kuinka valehtelevat. Ilmeisesti ensimmäisen ammuksen paljastuksia ei ole kielletty ainakaan kamppanjan toimesta joten seuraava laitetaan liikkeelle ja varmaan tulee jotain liittyen isä Bideniin ja Kiinaan.

Trumpin ongelma on kuinka saada julkisuutta asialle ja Aki esitti hyvän kysymyksen, miksi asiasta on oltu hiljaa näin kauan (25M+) ääntä jo annettu ja ainakaan minulla ei ole tuohon vastausta mutta ei ole kyllä kompetenssiäkään suunnitella US:n presindetinvaalien mediastrategiaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Ride_68 kirjoitti:

Smoking-gun email reveals how Hunter Biden introduced Ukrainian businessman to VP dad

https://nypost.com/2020/10/14/email-reveals-how-hunter-biden-introduced-...

Tuosta voi tulla isokin juttu sillä materiaalia on vielä julkaisematta ja nyt kun FB ja Twitter rupesivat sensuroimaan New York Postin tarinaa sananvapaus vs. IT-firmojen harjoittama valta varmistavat että pysyy otsikoissa.

Bidenin kamppanja ei myöskään kieltänyt mailien todenmukaisuutta.

Tucker Carlson teki jutusta 20 minuutin pätkän joka kannattaa Bidenin kannattajienkin katsoa, mukana jutun kirjoittajan haastattelu.

https://www.youtube.com/watch?v=pN0VgkpYG9A

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Aki Pyysing kirjoitti:

Olen ollut pää alhaalla twitterissä, koska Sun Tzu opetti, että jos et voi voittaa sotaa, älä osallistu.

Lapselle tuota yrittänyt opettaa huonolla menestyksellä, mutta nuorelle ei riitä oikeassa oleminen vaan kiistakumppanin on myönnettava tämä.

Aki Pyysing kirjoitti:

Mitä näille nyt sitten voisi sanoa? Ei oikein mitään. Kirjoitin positiivisen kappaleen Marinista, jossa käytin adjektiivia, jota ei saisi kuulemma koskaan missään yhteydessä käyttää.

Ajattelin kolumnia lukiessani etta tuossa tuhottiin hyvä kolumni yhdella sanalla, kaikki muu unohtuu kun pääsee pöyristyminen vauhtiin.

Aki Pyysing kirjoitti:

Se tässä ehkä vituttaa eniten, että Marinin kuva oli nähdäkseni tarkoitettu juuri tähän. Eli että konservatiivit kritisoivat ja sitten pääsevät silakat uhriutumaan, kun naisen ulkonäköön puututaan. Erittäin onnistunut operaatio ja yksi liberaali, joka arvosti sekä liikun taitavuutta että rohkeutta, meni siviilivahinkona.

Tuota konservatiivien kritiikkiä en ole nähnyt, mutta paljon tekstiä jossa poyristytään kuvitellusta kritiikistä. Urpiainen sai verkkosukkahousuistaan oikeasti arvostelua / naureskelua, mutta Marinin kohdalla en vastaavaa nähnyt. Mietityttää olisivatko SDP:ssa osanneet suunnitella tämän vai käviko tuuri.

Aki Pyysing kirjoitti:

Toki myös sekin, että miulla oli kolumniin omasta mielestäni hyvä idea ja tarkoitus, jossa meni iloisesti toteutus puluille. Nostan käden ylös virheen merkiksi, mutta en siis pyytele anteeksi. En edes itseltäni, koska tuskin annan.

Jos on F*ck You rahat kasassa anteeksi pyytelemällä ei voi saavuttaa mitään.

Näytä koko viesti