Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 15.3.2020 07.14

Sami kirjoitti:

2) THL on ymmärtänyt, että ennen pitkää valtaosa suomalaisista tulee sairastumaan tähän virukseen, eikä rokotetta välttämättä keksitä koskaan. Ainoaksi keinoksi jää immuniteetin hommaaminen kansalaisille. Hoitoresurssien takia immuniteetti täytyy hommata sopivaksi mitoitettu aalto kerrallaan. Jos Suomi olisi lyöty säppiin liian aikaisin, olisi tämä ensimmäinen aalto jäänyt liian vaisuksi ja toimet tavallaan turhiksi. Nyt kun himmaillaan vielä viikko ja laitetaan ensi viikolla oppilaitokset kiinni ja hiihdellään hetki jossain poikkeuslain tuntumassa, alkavat tartuntamäärät pienenemään jossain huhtikuun alun huitteilla kasvaen tuonne 5k aika ripeästi. 5000 tartunnan saanutta mahtuu vielä tehohoitopaikoille (5% kriittisiä), eikä resurssipulasta johtuvia kuolemia tulisi määräänsä enempää. Näin saadaan maksimimäärä immuniteettia ja seuraavista aalloista tulisi sitten aina vaan helpompia.

Mietin tuota samaa ja Briteissä ilmeisesti myönnettiin tällainen suunnitelma julkisesti. Suomessa mennään ilman kummempia julkituloja koska kukaan poliitikko ei halua julkisesti myöntää että taudin leviämisen estämiseksi ei tehdä kaikkea mahdollista = hyväksytään tulevat kuolemat lyhyellä tähtäimellä jotta pitemmän ajan tulos olisi parempi.

Näytä koko viesti
Nordea - 6.3.2020 03.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Otin taas koronasta kärsiviä Nordeoita takaisin @6,909.

 

Ostin myos Sammolta saatujen lappujen kaveriksi nipun @6,9.

Tulossa pankkipäivä sillä Atlantin takaa olisi tarkoitus ostaa sekä GS & JPM.

-> sitten riisutaan ostohousut Q3 alkuun.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 4.7.2019 09.56

Tuo Sharevillen indeksi on aika lukija ystävällinen kun siitä puuttuu maksetut osingot jotka näkyvät omassa käppyrässä. Rehellisemmän kuvan saa jos vertaa vaikka superrahasto Suomeen -> siinä on maksetut osingot mukana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.8.2018 10.03

Onko näistä crypto manipulaatio ryhmistä kenelläkään kokemuksia eli onko houkuteltu mukaan / tunnetteko ketään osallistunutta ?

https://finance.yahoo.com/news/crypto-pump-dumps-distort-trading-2341001...

Vaikuttaisi loogiselta että tuota tapahtuu jos toimintaa ei ole mahdollista säädellä eikä tominnasta voi joutua vastuuseen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.2.2018 07.46

Aila kirjoitti:

Poliitikoiden tavoite on oman äänestäjäryhmän etujen maksimointi, ei tieteellisen neutraali veropolitiikka. Ei yritystenkään tarkoitus ole tuottaa huippulaatua sikahalvalla va

Pieni korjaus tuohon. Poliitikkojen tavoitteissa on aina ensimmäisenä oma etu, puolue ja äänestäjät tulevat jossakin kaukana takana. Esimerkiksi puolueista toiseen loikkaavat (tai oman puolueen pykäävät tyyliin Siniset tai Paavo) eivät voisi vähempää välittää äänestäjistään, kunhan turvaavat omaa hillotolppaansa.

Akia toivoisi politiikkaan ja läpi menokin onnistuisi varmaan jokaisesta puolueesta (Paavon räpellyksestä olisi ehkä tiukinta) ja toivottavasti eläkepäivien lähestyessä harkitset asiaa uudemman kerran.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.3.2017 12.18

Onko olemassa listaa sijoitustiedon shareville salkuista?

-> voisi laittaa kaikki seurantaan (Tuomas2 sharevillessa).

Näytä koko viesti
Nordea - 3.3.2017 12.17

Juri kirjoitti:

Ihmetyttää tuo politiikkojen himo rankaista hyviä yrityksiä, ja palkita huonoja. Itte tekisin toisin päin. Maybe it's just me.

Reagan taisi tiivistää tämän sosialismin piirteen tyyliin.

Jos yritys menestyy verota sitä.

Jos yritys menestyy vieläkin verota enemmän.

Kun yritys on konkurssissa tue sitä.

Valtio hakee rahaa sieltä missä sitä on ja Ruotsin valtionvarainministerin kommentti jossa hän kertoo kuinka näiden kulujen ei tulisi valua asiakkaille koska Nordea maksaa osinkoja kertoo tarpeeksi hänen osaamisestaan.

Näytä koko viesti
Kolumni: Omistajilla on väliä - 29.2.2016 04.24

Ensimmäisenä ei tuosta tullut mieleen osakkeen omistajalle oleva merkitys, vaan mikä merkitys omistajalla on Suomen saamille verotuloille. Jos osakkeen omistaja on ulkomailta valtio saa osingosta sen 15% mitä kansainvälisissä sopimuksissa käytetään, mutta jos omista on Suomesta niin pohjattomaan kirstuun kilahtaa 32%+ eli reipas 100% nousu ja ihmettelen ettei Suomalaista omistajuutta yritetä tukea kummemmin.

Näytä koko viesti
Fiskars - 29.5.2015 12.57

Ostin Q3 2014 tätä holdiin, mutta nyt Oksaharju saa ajattelemaan sijoitusta uusiksi kolumnillaan.

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/kolumnit/fiskars-iski-kirveensa-kiv...

Numeroiden perään varmaan ymmärtää paljon paremmin kuin minä ja googlailun jälkeen kolumnista löytänyt virhettä.

Jos tämän kuukauden kauppaaa ei olisi jo tehty laittaisin laitaan, mutta nyt pitää odottaa ensiviikkoon.

Näytä koko viesti
Lapselle ja ylivarovaiselle lapsen äidille sijoittaminen - 15.2.2015 07.28

PikkuPro kirjoitti:

100% lasten rahoista oon lainannut korolla 5%/vuosi ja siis lisännyt suoraan sijoitusrolliini jota heiluttelen omaan laskuun:

Tuo on kaikille kätevä systeemi, mutta kannattaa jossan vaiheessa järjestellä rahat lasten nimiin. Jos ei ajoissa varaudu verottaja on toinen onnellinen kun lapsi täyttää sen 18.

Näytä koko viesti