Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 24.6.2020 01.48

PikkuPro kirjoitti:

Ehdottomasti kovin Itä-Rintaman kokonaiskuvaus mihin törmännyt ja että se tulee Venäjältä, well, elämä on Ihmeellistä.

https://www.youtube.com/watch?v=6CerdjvePsg

Jos WWII itä-rintama kiinnostaa niin youtubesta kannattaa laittaa TIK tilaukseen.

Loputtomasti hyvin tehtyä analyysiä, minulla nyt menossa kohti Stalingradia sarja ja ei se ihan heittamällä Sakuilta onnistunut tuokaan.

BATTLESTORM STALINGRAD S1/E1 - The 6th Army Strikes!

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.6.2020 05.19

Aki Pyysing kirjoitti:

Sekoitat henkilöt. Se on Dharma/Arto, joka on povannut länsimaisen yhteiskunnan loppua ja miun ja PikkuPron poikkimenemistä jo 14 vuotta.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/kolumni-brexit-spekulanteille-lisaa-kansanaanestyksia?fbclid=IwAR2gMkj0EUlScXPb1REULKxj44Qh44Ps8Dw-D9wuXRZf1gN9Zo9Hz6yXE6Q

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/markkina-nyt/usa-vaalit-2016

Täydellistä tuhoa en ole ennustanut mistään tapahtumasta. Pelkäsin Trumpin tuovan kauppasotaa ja konservatiivisia korkeimman oikeuden tuomareita. Tämä ei nähdäkseni ollut aiheeton pelko.

Kiitos, tämä oli juttu jota muistelin (väärin muistin, aika maltillista tekstiä oli).

Tuosta povaamisesta: sinä tuskin menet poikki tapahtui mitä tahansa, PikkuPron kanssa saa jännittää ja annan 1% mutta länsimainen yhteiskunta on menossa väärään suuntaan.

Kommunistinen järjestelmä idässä kesti noin 60 vuotta, henkilokohtaisesti en usko hyvinvointinvaltion lännessä kestävän yhtä kauaa (laitoin alkupisteen 70-luvun alkuun jolloin sosiaalimenot lähtivä jyrkkään nousuun).

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.6.2020 01.39

Arto kirjoitti:

Trumpin kohtelu sopii hyvin tähän ennen vaaleja tuotettuun videoon. Trump näki hyvin, mitä vastaan itse on ja miten siihen reagoitaisiin. Olen tätä kuunnellut monesti ajaessani golfkentälle. Sen verran hieno ja motivoiva on, että peliin saa hyvän lähdön:

Törmasin tuohon mainokseen ennen vaaleja ja muistan silloin ajatelleeni kuinka hyvin se on tehty. En toisin uskonut Trumpin mahdollisuuksiin silloin, nyt toivon saavan toisen kauden mutta alle 50% taitaa mahdollisuudet olla. 2016 Twitter teki sen eron antamalla mahdollisuuden viestiä massoille ohi median, mutta nyt tuokin kanava on uhattuna.

Vaalien jälkeen iskuja on tullut joka suunnasta (täysin valheeseen perustuneella Venäjä tutkinnalla voitettiin Pulizer) ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta positiivista uutisointia on vaikea löytää (Suomen mediasta turha etsiä). Kaikki negatiivinen uutisoidaan asiana jonka Trump on aiheuttanut (e.g kuvat lapsista häkeissa aiheuttivat kohua kunnes paljastui että olivat vuodelta 2014) ja peloista joita lietsottiin valinnan jälkeen jotka osoittautuivat turhiksi (WW3, suursota lähi-idässä, talouden romahtaminen) ollaan hiljaa.

Akin kirjoituksia on ollut mukava seurata kun selvästi on hänellä kiinnostusta perehtyä muutoksiin ennusteissa. Kuka muistaa oliko kolumni jossa povattiin täydellista tuhoa josko Brexit tapahtuisi tai Trump voittaisi Pokeritiedossa vai Sijoitustiedossa ?

Tuoka Arton linkkaamaa mainosta ei usein tullut katsottua, mutta jos minulla on ollut ylimääräistä aikaa niin 2016 vaali-illan seuranta koosteita on hauska katsoa, alla suosikki.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.3.2020 07.14

Sami kirjoitti:

2) THL on ymmärtänyt, että ennen pitkää valtaosa suomalaisista tulee sairastumaan tähän virukseen, eikä rokotetta välttämättä keksitä koskaan. Ainoaksi keinoksi jää immuniteetin hommaaminen kansalaisille. Hoitoresurssien takia immuniteetti täytyy hommata sopivaksi mitoitettu aalto kerrallaan. Jos Suomi olisi lyöty säppiin liian aikaisin, olisi tämä ensimmäinen aalto jäänyt liian vaisuksi ja toimet tavallaan turhiksi. Nyt kun himmaillaan vielä viikko ja laitetaan ensi viikolla oppilaitokset kiinni ja hiihdellään hetki jossain poikkeuslain tuntumassa, alkavat tartuntamäärät pienenemään jossain huhtikuun alun huitteilla kasvaen tuonne 5k aika ripeästi. 5000 tartunnan saanutta mahtuu vielä tehohoitopaikoille (5% kriittisiä), eikä resurssipulasta johtuvia kuolemia tulisi määräänsä enempää. Näin saadaan maksimimäärä immuniteettia ja seuraavista aalloista tulisi sitten aina vaan helpompia.

Mietin tuota samaa ja Briteissä ilmeisesti myönnettiin tällainen suunnitelma julkisesti. Suomessa mennään ilman kummempia julkituloja koska kukaan poliitikko ei halua julkisesti myöntää että taudin leviämisen estämiseksi ei tehdä kaikkea mahdollista = hyväksytään tulevat kuolemat lyhyellä tähtäimellä jotta pitemmän ajan tulos olisi parempi.

Näytä koko viesti
Nordea - 6.3.2020 03.51

Aki Pyysing kirjoitti:

Otin taas koronasta kärsiviä Nordeoita takaisin @6,909.

 

Ostin myos Sammolta saatujen lappujen kaveriksi nipun @6,9.

Tulossa pankkipäivä sillä Atlantin takaa olisi tarkoitus ostaa sekä GS & JPM.

-> sitten riisutaan ostohousut Q3 alkuun.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 4.7.2019 09.56

Tuo Sharevillen indeksi on aika lukija ystävällinen kun siitä puuttuu maksetut osingot jotka näkyvät omassa käppyrässä. Rehellisemmän kuvan saa jos vertaa vaikka superrahasto Suomeen -> siinä on maksetut osingot mukana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.8.2018 10.03

Onko näistä crypto manipulaatio ryhmistä kenelläkään kokemuksia eli onko houkuteltu mukaan / tunnetteko ketään osallistunutta ?

https://finance.yahoo.com/news/crypto-pump-dumps-distort-trading-2341001...

Vaikuttaisi loogiselta että tuota tapahtuu jos toimintaa ei ole mahdollista säädellä eikä tominnasta voi joutua vastuuseen.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.2.2018 07.46

Aila kirjoitti:

Poliitikoiden tavoite on oman äänestäjäryhmän etujen maksimointi, ei tieteellisen neutraali veropolitiikka. Ei yritystenkään tarkoitus ole tuottaa huippulaatua sikahalvalla va

Pieni korjaus tuohon. Poliitikkojen tavoitteissa on aina ensimmäisenä oma etu, puolue ja äänestäjät tulevat jossakin kaukana takana. Esimerkiksi puolueista toiseen loikkaavat (tai oman puolueen pykäävät tyyliin Siniset tai Paavo) eivät voisi vähempää välittää äänestäjistään, kunhan turvaavat omaa hillotolppaansa.

Akia toivoisi politiikkaan ja läpi menokin onnistuisi varmaan jokaisesta puolueesta (Paavon räpellyksestä olisi ehkä tiukinta) ja toivottavasti eläkepäivien lähestyessä harkitset asiaa uudemman kerran.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.3.2017 12.18

Onko olemassa listaa sijoitustiedon shareville salkuista?

-> voisi laittaa kaikki seurantaan (Tuomas2 sharevillessa).

Näytä koko viesti
Nordea - 3.3.2017 12.17

Juri kirjoitti:

Ihmetyttää tuo politiikkojen himo rankaista hyviä yrityksiä, ja palkita huonoja. Itte tekisin toisin päin. Maybe it's just me.

Reagan taisi tiivistää tämän sosialismin piirteen tyyliin.

Jos yritys menestyy verota sitä.

Jos yritys menestyy vieläkin verota enemmän.

Kun yritys on konkurssissa tue sitä.

Valtio hakee rahaa sieltä missä sitä on ja Ruotsin valtionvarainministerin kommentti jossa hän kertoo kuinka näiden kulujen ei tulisi valua asiakkaille koska Nordea maksaa osinkoja kertoo tarpeeksi hänen osaamisestaan.

Näytä koko viesti