Olet täällä

Incap - 11.5.2021 11.17

Kalliin näköistä puuhailua taasen Avanzan treidereillä. Kävi -11,93 % pakkasella aamusta. 

 

 

Näytä koko viesti
Avidly - 6.5.2021 12.37

Avidlyn suhteen kannattaa myös seurata miten Hubspotin liiketoiminta kehittyy. Hubspotilta (NYSE-listattu) tuli eilen illasta pörssin sulkeutumisen jälkeen Q1 raportti ulos. 

Hubspotin tilinpäätöksen aikaan antama ohjeistus: "We anticipate revenue growth of 35% in the first half of the year, followed by revenue growth of 30% in the second half of the year as comparisons become more difficult."

Kasvu selvästi odotuksia vahvempana jatkunut. Nämähän eivät tietenkään yksi yhteen korreloi Avidlyn liiketoiminnan kanssa mutta helpottanevat Avidlynkin Inbound myyntiä. (Kaksi kertaa peräkkäin Hubspotin Global Partner of the Year)

Eilen myöskin kertoivat saaneensa Estrellan Suomen toiminnot hoitaakseen. Uutisvirta tänä vuonna vaikuttaa omaan silmään paranevan, kun johdon focuskin on saatu tänä vuonna kannattavan kasvun pariin viime vuoden perustanrakennuksen jälkeen. Lisäillyt positiota tuloksen jälkeen.

Näytä koko viesti
Nordea - 4.5.2021 04.48

Nordean suhteen hyvä huomioida, että ensi viikolla lock-up periodi päättyy:

https://www.hs.fi/visio/art-2000007958068.html

Näytä koko viesti
Avidly - 4.5.2021 02.33

Avidlyn Investor Relations toiminta on tämän vuoden puolella ottanut mielestäni mittavia harppauksia parempaan. Materiaali on visuaalista, substanssi sijoittajan kannalta relevanttia ja oikeissa forumeissa kuten Twitter saatavilla. Avidlyhän sai Q1:sen aikana merkittäviä asiakkuuksia, kuten Citycon, Fortum, Wärtsilä Energy, KMC Amba Tanskassa ja Rhein-Zeitung Saksassa. Oheisella videolla mm. asiakkuuksista lisää taustoitusta:

Näytä koko viesti
Kamux - 27.4.2021 11.44

Hyvät mahdollisuudet olemassa, että Kamuxille saataneen lähiaikoina/vuosina verrokki pörssiin SAKA:sta. Kasvuluvuiltaan/tulokseltaan kaikki kohdallaan. Nyt eläkeyhtiöt vielä omistajaksi ja kokenut hallitusammattilainen hallituksen puheenjohtajaksi. 

Vuoden 2020 liikevaihdokseen Saka ilmoittaa noin 360 miljoonaa euroa ja liikevoitoksi 25,9 miljoonaa euroa. Viime vuonna Saka myi noin 24 600 käytettyä autoa. Aikomuksena on jatkaa kasvua ja laajentua kansainväliseksi yhtiöksi.

Näytä koko viesti
Biohit - 26.4.2021 09.35

Pörssiiikon alkuun mielenkiintoista seurattavaa miten viikonlopun HS Vision tutkiva journalismi saa liikettä Biohittiin, joka onkin hyvin tunnettu tarinavetoisista liikkeistään. (En omista)

Näytä koko viesti
Nostalgiaketju - romahdus vuosi sitten. - 16.3.2021 01.08

Itselläni jäänyt tämä 16 pv mieleen viime vuodelta. Fortum position rakentelu aloitettu silloin. Seuraavana päivänä alkoi jo näkymään, että pahin myyntipaine hellitti monessakin osakkeessa. Vähän myöhemmin sitten konepajojen vuoro. Lyhyt Tweet-ketju aiheesta:

 

Näytä koko viesti
Avidly - 7.3.2021 08.08

Taitavan johdon merkitys korostuu kyllä tässä casessa etenkin kun kyse luovan yhtiön johtamisesta, mikä saatu nostettua jaloilleen nopeasti melko syvästäkin kriisistä. Maula ollut monellakin tapaa mielestäni nappilöytö tämän yhtiön johtoon. 

Kauppalehdessä (26.4.2017) oli  artikkeli missä Ideanin yksi perustajisa Risto Lähdesmäki kertoi Ideanin Amerikan valloituksesta. Kyseisessä artikkelissa jakoi kiitosta ihmisille, jotka siihen olivat merkittävästi myötävaikuttaneet. Avidlyn nykyisestä toimitusjohtajasta sanoi seuraavaa:

"Ilman heitä ei olisi onnistunut

Jesse Maula. ”Tekemisen organisointi ja kulttuuri. Olen tehnyt Jessen kanssa koko elämäni töitä. Välillä on vaikea sopeutua siihen, etteivät muut ole yhtä kovia ensimmäisestä päivästä lähtien.” (R. Lähdesmäki KL)"

Inderesin haastattelussa tulee esille samat teemat (tekemisen organisointi ja kulttuuri) miten sisäisiä prosesseja ja tekemisen organisoimasta on merkittävästi saatu Avidlyssä vuoden aikana tehokkaampaan ja mielekkäämpään suuntaan. 

Kulttuurin luominen ja empaattinen johtaminen myöskin asia, jonka merkitystä ei välttämättä monikaan heti ymmärrä. Tehokkuuden irtisaaminen luovien alojen ammattilaisista vaatinee huomattavasti erilaista otetta kuin perinteisempien alojen tuotantolaitoksen johtamisessa. Sanotaan, että empaattinen johtaminen parantaa tuottavuutta:

Puuttuuko suomalaisesta johtamisesta empatia? ”Kyllä. Tämä on selkeästi johtajien sukupolvikysymys, ja se on muuttumassa rajusti. Empatia-sanan käyttö on ollut aiemmin johtajien keskuudessa harvinaista, vaikka tutkimusten mukaan siitä on valtavasti hyötyä liiketoiminnalle. Jos johtaminen on empaattista, työntekijät sitoutuvat yritykseen ja heidän tuottavuutensa paranee.” (KL) 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/empaattinen-johtaminen-parantaa-tuott...

Joulukuussa Sjoitustiedon kisan saatteessa mainitsin myös yhtenevistä intresseistä muiden osakkeenomistajien kanssa:

"Lisäksi, tilastojen valossa sisäpiirin voimakas panostus usein tuottaa ylituottoja. Avidlyn annissa sekä toimitusjohtaja että yhtiön talousjohtaja ostivat omalla rahalla yhtiöstä yhteensä n. 5 prosentin siivun. Omistusosuus tuonee yhtenevät intressit omistaja-arvon kasvattamiseen muiden sijoittajien kanssa. Qt Group hyvä käytännön esimerkki/indikaatio vastaavasta."

Toistaiseksi omistajana voi olla käänteen edistymisestä tyytyväinen. Johto on tehnyt laadukasta työtä. Perusta on nyt kunnossa. Nyt helpompi laittaa ocusta siihen, että koneet alkavat lyömään kaikilla kahdeksalla sylinterillä. Kuten Maula tuloksen jälkeisellä (eng kielisellä) videolla sanoikin: "Nyt on vasta pintaa raapaistu!" 

 

Näytä koko viesti
Componenta - 21.12.2020 02.02

Tässä on hyvä esimerkki miten nurinkurisia tilanteita kauppojen perumiset voivat aiheuttaa. Componentan aamun kaupankäynnissä joku Nordean kautta kauppaa käyvä huolella hölmöili myyntitoimeksiantojensa kanssa. 3 eri kertaa osakkeessa triggeröityi huutokauppa (Vol guards). Vaikka huutokaupoissakin on hyvin aikaa perua toimeksianto niin silti sama toistui tuon 3 kertaa.

Nyt sitten ne, jotka ottivat riskipositionsa noista myynneistä ja kerkesivät myydä vaikka osankaan positiostaan niin ovatkin sitten kauppojen perumisen jälkeen yhtäkkiä osakkeessa lyhyenä. Siitäkin vielä outo tilanne, ettei kyseinen osake edes ole Nordnetilla lyhyeksimyytävien joukossa. Tänään toki DAX:in ollessa -4.18 % laskussa pahimmillaan tähän ei muodostunut merkittävää short squeezea mutta näiden tilanteiden kanssa kannattaa olla varovainen. Säännöt eivät varsinaisesti palkitse riskin kantamisesta, päinvastoin hölmöilystä johtuen tässäkin parempi hinta jos nyt alkaisi Nordea uudelleen myymään. 

Näytä koko viesti
Yritysostot - 24.9.2020 08.38

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ahlstrom-munksjo-ostetaan-ulos-porssi...

Näytä koko viesti