Olet täällä

Avidly - 23.5.2022 10.48

Kantarin huhtikuun luvut mainosmarkkinan kehityksestä tulivat ulos viime viikolla. Mainonnan määrälle kasvua +13.2 % viime vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. (Viime vuonnahan jo mainonnan vertailuluvutkin olivat merkittävästi koronavuodesta toipuneet)

Avidlylle tärkein segmentti verkkomedia jatkoi hyvässä 8.8 % kasvussa. 

Markkinan veto vaikuttaa siis edelleen tarjoavan myötätuultaan. Osake vain on käytännössä lähes vaihdoton. Siihen liittyen olisikin yhtiöllä petrattavaa ja tuoda kasvutarinaa paremmin tunnetuksi myös kv-sijoittajien keskuuteen. 

Yhdessä haastattelussahan alkuvuonna CEO Maula totesi:

"We are going to focus on M&A front, so my own priorities will shift quite a bit ."

"Other thing is to gain thought leadership among international investors."

Jotta noihin Avidlyn earnings multippeleihin (P/S 0.5x ja forward P/E 11.3) saataisiin tasokorjausta niin tuo vaatisi tuoretta ostajakuntaa ja kiinnostuksen herättämistä noissa hallintarekisteriomistajissa. Itsestään se ei varmasti tule, joten yhtiöltäkin vaadittaneen hyvän operatiivisen suorittamisen lisäksi jalkautumista road show yms tapahtumien kautta enemmän kv-sijoittajien keskuuteen. Toivottavasti näiden suhteen on selviä askeleita jo mietittynä yhtiöllä.

Tähän liittyen olikin Twitterissä keskustelua miten Helsingin pörssissä usein kv-omistajien liikkeet näkyvät voimalla kumpaankin suuntaan. Yksi hyvä esimerkki viime vuosilta oli Efecte. 

Myöskin mielellään kesäkuukausina näkisin yhtiön hallitukselta peliliikkeitä ja omien ostojen aktivointia järkevässä mittakaavassa jos siihen ei ole esteitä.

Mikäli yhtiö menee luvatulla tiellään operatiivisesti niin omien ostoilla pystyttäisiin luomaan omistaja-arvoa ja eritoten kun yritysostoissakin omaa osaketta tullaan käyttämään ja on käytettykin niin senkin vuoksi yhtiön vaihdolle ja myös arvostukselle olisi perustellut syyt käyttää ostovaltuutus hyväksi.

Yhtiön osake kun on tärkeä rakennuspalikka M&A vetoisessa (lisä)kasvussa.

Skenaarioanalyysistä vähän taustadataa millaisia odotuksia osakkeeseen on leivottu sisään. (Kuva Inderes laaja raportti 18.6.2021) Laajan raportin jälkeen on tehty yksi yrityosto D22), karkeasti noin +2 M € lisää liikevaihtoa ja elokuussa yksi ohjeistuksen nosto koskien liikevaihtohaarukkaa 2022) 

Näytä koko viesti
Avidly - 29.4.2022 09.29

Acumen kirjoitti:

 

Kotisivulla olleessa haastattelussa kertaluonteisuus painottuu Q4:sen osalta mutta itse haluaisin nähdä yhtiöltä nyt tiukkaa focusta kannattavuuskehityksen suhteen. Sen suhteen ei saisi antaa yhtään siimaa. 

 

Tärkeään paikkaan yhtiön tarinan kannalta nyt kannattavuuden selkeä kohentaminen Q1 raportissa. 

 

Kannattavuus palasi vahvistuvalle trendille

Avidlyn Q1-kannattavuus vahvistui vertailukaudesta ollen oikaistun liikevoiton tasolla 0,6 MEUR tai 6,9 % liikevaihdosta (Q1’21 6,6 %). Kehitys oli odotuksiamme vahvempaa, sillä odotimme Q4:lla nähdyn rekrytointivauhdin jatkuneen myös alkuvuonna. Toisaalta luvuissa ensi kertaa mukana oleva Digital 22 mahdollisesti tuki alkuvuoden kannattavuutta, sillä yhtiö oli pienestä kokoluokastaan huolimatta itsenäisenä huomattavasti Avidlya kannattavampi yhtiö. Avidlyn raportoitua liikevoittoa heikentää johdon osakepalkkiojärjestelmän kustannusten kirjanpitovaikutus sekä yritysostojen liikearvopoistot. Tämän takia keskeisin Avidlyssa seuraamamme operatiivisen kannattavuuden mittari onkin oikaistu liikevoitto.

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/avidly-q1-aamutulos-kaikki-kunnossa

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/avidly-raportoi-tuhdit-kasvuluvut-tul...

P/S 0.6x tasolla eilisellä kurssilla. Kannattavan kasvun hintalappu ei päätä huimaa. 

Näytä koko viesti
Avidly - 4.3.2022 10.28

Avidlyn vuoden 2021 tilinpäätös ulkona. Ylärivin osalta vahva esitys mutta alarivin osalta Q4 oli heikko. Kotisivulla olleessa haastattelussa kertaluonteisuus painottuu Q4:sen osalta mutta itse haluaisin nähdä yhtiöltä nyt tiukkaa focusta kannattavuuskehityksen suhteen. Sen suhteen ei saisi antaa yhtään siimaa. 

Ohjeistus vuoteen: 2022: 

NÄKYMÄT VUODELLE 2022

Avidly arvioi, että vuonna 2022 yhtiön liikevaihto on 34–36 miljoonaa euroa (liikevaihto 2021: 30,0 miljoonaa euroa) ja oikaistu liiketulos kasvaa edellisvuodesta (oikaistu liiketulos 2021: 1,1 miljoonaa euroa). Oikaistulla liiketuloksella tarkoitetaan liiketulosta (EBIT) oikaistuna yritysostojen järjestelykuluilla ja hankittujen liiketoimintojen allokaatiopoistoilla sekä osakepalkkiojärjestelmään liittyvällä IFRS:n mukaisella kululla.

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/avidly-q4-aamutulos-kasvua-kannattavuu...

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 2.3.2022 05.37

Nokian Renkaissa päivänsisäinen liike varsin reiluhkoa tänään: aamusta alin 11.10 €, kirjoitushetkellä korkein 14.95 €. 

Inderesin tuoreimmassa raportissa oli hyvin avattuna mitä jäisi jäljelle huonoimmassa skenaariossa venäjäriskien täysin realisoituessa. 

Näytä koko viesti
Avidly - 28.12.2021 11.48

Vuoden alkuun mahdollisesti heti omien ostot käyntiin. Määrät maltillisia mutta enemmänkin signaaliarvo millä merkitystä. 

"Omien osakkeiden hankinta alkaa aikaisintaan 3.1.2022 ja päättyy viimeistään 29.3.2022."

https://www.sttinfo.fi/announcement?announcementId=1031&lang=fi

Näytä koko viesti
Avidly - 23.11.2021 09.13

Mediamainonnan lokakuun lukuja ulkona. Kauppalehdestä:

Mediamainonta kasvoi lokakuussa – suurinta nousua elokuvamainonnassa 

 

Lokakuussa mainonnan määrä kasvoi 6,6 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna, kertoo Kantarin Mediamainonnan muutokset -julkaisu. Mediaryhmistä mainonta laski aikakauslehdissä ja televisiossa, mutta kasvoi muissa kanavissa. Suurinta kasvu oli elokuvamainonnassa.

Mediamainontaansa lisäsivät eniten finanssiala ja vähittäiskauppa. Vuoden 2020 lokakuuhun verrattuna eniten vähenivät telepalvelujen ja kosmetiikan mainonta.

Avoimien työpaikkojen ilmoittelu kasvoi lokakuussa lähes 50 prosentilla vertailukaudesta. Vähittäiskaupan mainonnan ja luokitellun ilmoittelun kasvu oli noin 15 prosenttia, merkkimainonnan reilua kahta.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mediamainonta-kasvoi-lokakuussa-suuri...

Avidlylle tärkeä segmentti verkkomedia jatkaa hyvää virettään. 


https://www.kantar.fi/sites/default/files/ad-intelligence-kuukausitiedot...

Viime viikosta oli myös mielenkiintoinen Twitter-ketju Capman Growth rahastoa (Avidlyn pääomistaja) koskien. Muutaman vuoden sisään heidän mahdollinen irtaantuminen edessä. (Todennäköisesti kuitenkin vasta lähempänä Avidlyn strategiakauden loppua) Capman Growthilla on varsin hyvä track millaisilla kertoimilla ovat vastaavia caseja eteenpäin myyneet. Yritysosto-optio olemassa Avidlyn suhteen, koko pulju vaihtaa omistajaa, kuten Vilen aiemmin podissaan mainitsi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 17.11.2021 03.56

Melkoisen voimakkaita nousuja sai taasen KL aamun artikkeli aikaan listauksen kärkinimiin. Yhtiökohtaiset uutisvirrat/ajurit jäävät usein hopealle liikkeen voimakkuuden suhteen.  

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/4071419f-6c31-49b2-b10a-b317b20ca0a8

Näytä koko viesti
Kamux - 16.11.2021 08.28

Juha kirjoitti:

Analyytikot tulevat nyt Kamuxissa alas siistissä rivissä jossa aiemmin nosteltiin.

Inderes 17 osta ->14 lisää
HB 19 osta -> 18 osta
SEB 15,1 hold -> 13,6 hold
OP 17 lisää -> 15 lisää

 

Tässä olikin Q2 tulosta ennen analyytikoilla vauhtisokeutta havaittavissa. Kahden tulospettymyksen jälkeen tervettäkin tuoda reippaasti tavoitteita alas. 

Kamuxin lisäksi kannattaa seurailla miten (toistaiseksi) listaamaton verrokki SAKA kirii lujaa taustalla. Tänä vuonna menee 0.5 Mrd. € rajapyykki liikevaihdossa heilläkin rikki. 

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 9.11.2021 12.06

Ålandsbanken aloittaa omien osakkeiden ostot: 

Näytä koko viesti
Innofactor - 8.11.2021 11.03

Innofactorissa hyvin todennäköisesti alkaa Rimonne Baltic OÜ:n pitkään jatkunut ruutumyynti olemaan loppumaisillaan jos oletuksena, että suurin osa ENS kautta myydyistä osakkeista ollut taasen heidän kamojaan. 

7.9 tuli liputusilmoitus ja silloin oli jäljellä 1.77 M kpl osakkeita. 
 

https://www.innofactor.com/fi/uutisarkisto/sijoittajille/2021-09-07-arvo...

Yhtiöllä myös mielestäni fiksusti tajuttu aloittaa omien osakkeiden hankinta tähän tilanteeseen. 

https://www.innofactor.com/fi/uutisarkisto/sijoittajille/2021-10-05-inno...

26.10.2021 ensimmäiset ostot. 

Näytä koko viesti