Olet täällä

Componenta - 21.12.2020 02.02

Tässä on hyvä esimerkki miten nurinkurisia tilanteita kauppojen perumiset voivat aiheuttaa. Componentan aamun kaupankäynnissä joku Nordean kautta kauppaa käyvä huolella hölmöili myyntitoimeksiantojensa kanssa. 3 eri kertaa osakkeessa triggeröityi huutokauppa (Vol guards). Vaikka huutokaupoissakin on hyvin aikaa perua toimeksianto niin silti sama toistui tuon 3 kertaa.

Nyt sitten ne, jotka ottivat riskipositionsa noista myynneistä ja kerkesivät myydä vaikka osankaan positiostaan niin ovatkin sitten kauppojen perumisen jälkeen yhtäkkiä osakkeessa lyhyenä. Siitäkin vielä outo tilanne, ettei kyseinen osake edes ole Nordnetilla lyhyeksimyytävien joukossa. Tänään toki DAX:in ollessa -4.18 % laskussa pahimmillaan tähän ei muodostunut merkittävää short squeezea mutta näiden tilanteiden kanssa kannattaa olla varovainen. Säännöt eivät varsinaisesti palkitse riskin kantamisesta, päinvastoin hölmöilystä johtuen tässäkin parempi hinta jos nyt alkaisi Nordea uudelleen myymään. 

Näytä koko viesti
Yritysostot - 24.9.2020 08.38

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ahlstrom-munksjo-ostetaan-ulos-porssi...

Näytä koko viesti
Fellow Finance - 4.9.2020 04.27

Fellow Financen kaupankäyntitilastoista jos huomion kiinnittää valuaatioon niin tässä on mielenkiintoinen hinnoitteluero Lendify vs. Fellow Finance. Inderesin mukaan läheisin verrokki Lendify haki tämän vuoden huhtikuussa rahoitusta, jossa markkina-arvoksi tuli 159 M € vs. Fellow Financen nykykurssilla 2.54 € -> 18,54 M €. Tulosluvuiltaanhan tuo ruotsiverrokki on melko surkeassa hapessa, kun taasen Fellow Financella on useampi voitollinen tilikausi historiassaan. (Linkki alla).

Toki mahdollista, että kyseessä täysi kuplahinnoittelu ja mahdolliselle IPO:lle ei löydy kiinnostusta mutta mikäli tuo IPO-case Ruotsissa alkaa lähenemään vuodenvaihdetta kohden niin tässä sijoittajan näkökulmasta mielenkiintoista seurata alkaisiko näiden kahden alustan hinnoittelu edes jossain mittakaavassa lähenemään toisiaan. Myöskin Taaleri (suurin FF:n omistaja) on ilmaissut, että heidän omistusosuutensa myyntiä tullaan edistämään tämän vuoden kuluessa.

"Verrokkeja tarkastellessa mielestämme lähin verrokki Fellow Financelle on listaamaton ruotsalainen vertaislaina-alusta Lendify. Lendifyn liikevaihto vuonna 2019 oli noin 12,5 MEUR ja tulos reilusti tappiolla. Yhtiö toteutti huhtikuussa 2020 rahoituskierroksen, jossa yhtiön arvo nousi noin 159 MEUR:oon (EV/S 12,7x). Käsityksemme mukaan yhtiö suunnittelee listautumista lähivuosien aikana"  (Inderes Laaja raportti 7/2020)

https://news.cision.com/se/lendify-ab/r/lendify-okade-nettointakterna-me...

"Lendify uppges ha bjudit in en handfull banker för att pitcha om uppdraget att förbereda en börsnotering och säkra finansiering. Den planerade börsnoteringen förväntas ske tidigast nästa år, enligt sajten."  (Breakit.se, maaliskuu 2020)

 

(Inderes 31.8.2020)

"Fellow Financen alustaliiketoiminnan arvostus (2020e-2021e EV/S 1,1x-0,9x) näyttää erittäin matalalta osien summa - laskelmassa, missä Lainaamo arvotetaan sen lainakannan arvoiseksi. Matalan arvostuksen purkautuminen vaatii kuitenkin näkyvyyden parantumista ja lainavolyymin trendin käännettä ylöspäin, johon korona ja kiristynyt sääntely luovat edelleen epävarmuutta. H1-raportti vahvisti pykälällä luottamusta ensi vuoden kasvukäännettä kohtaan, ja siten osakkeen matala arvostus houkuttelee edelleen jatkamaan varovasti käänteen ennakointia." (Inderes)

Osake on todella vähävaihtoinen ja isoista eristä on lähes mahdoton päästä eroon ellei ole joku uutinen ulkona/tulosjulkaisupäivä. Riskiä sietävä voi kuitenkin saada casen rakennettua. 

Näytä koko viesti
Heeros - 17.8.2020 11.54

Tämä on hyvä kehityssuunta, kun yhtiöt alkavat palailemaan säännöllisempään informaatiovirtaan. Olikin mielestäni yksi huonommista muutoksista sijoittajan kannalta kun jokunen vuosi taaksepäin mahdollistettiin vain 2 x vuodessa tulosrytmi. 

Vaikka ne ei täysimittaisia osavuosikatsauksia tässäkään tapauksessa tule olemaan niin saa kuitenkin jotain tartuntapintaa yhtiöiden suunnasta. 

Näytä koko viesti
Harvia - 16.7.2020 09.02

Harvia on hyvä muistutus itsellekin, että hyvien tarinoiden kyydissä pitäisi vain oppia istumaan pidempään. 

Näytä koko viesti
YIT - 11.6.2020 01.48

YIT:stä ja infrapaketista aamun Kauppalehdessä. 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/helsingin-porssissa-on-yhtio-joka-voi...
(Tilaajille)

https://twitter.com/Inderes/status/1268415431024484352

 

 

Näytä koko viesti
Metso Outotec - 2.6.2020 04.21

Viimeaikoina on havaintoja ollut, että monenkin analyytikon toimet olleet kurssinperässä juoksemista ja narratiivin sovittamista uutta tavoitehintaa vastaavaksi. Mistä ei juuri lisäarvoa sijoittajalle tule. 

Tässä oli kuitenkin virkistävä poikkeus Paretolta Metson suhteen. Harvemmin noin hyvin osuu moni tekijä kohdalleen: ajoitus, suositus/näkemys, target, toteutuma. 

 

 

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 28.5.2020 01.04

Omien osakkeiden oston hyödyntämistä arvonluonnissa tullut pidempään seurattua ja miten ne osuvat charttien valossa järkeviin kohtiin. Goforelta tosiaan tuo oli erittäin mallikas veto. Vincit olisi myöskin saanut aavistuksen aiemmin olla liikenteessä mutta IT-sektorin laput voivat hyvinkin olla edelleen aliarvostettuja ja tälläkin luodaan vielä omistaja-arvoa. 

Näytä koko viesti
Nordea - 26.5.2020 06.23

Pankkisektorin laput Euroopassa hyvässä vedossa tänään.

 

Näytä koko viesti
Nordea - 19.5.2020 09.58

Nordeaa sivuten, eilen oli Blommalla hyvä artikkeli Euroopan pankkisektorin valuaatioista. Sektorimyynti ollut vahvaa kuten indeksistä näkee. Tässä toki isot kysysmerkit koskevat luottotappiovarausten riittävyyttä ja mitkä sektorin osakkeista ovat myyty ehkä liiankin alas pankki-indeksin myötä. 

 

EURO STOXX® Banks (SX7E) monivuotisella pohjallaan:


 

Näytä koko viesti