Olet täällä

Sanoma - 11.2.2020 09.56

Sanoma ostaa Aamulehden, Satakunnan Kansan ja muut Alman aluelehdet

Lehdet jatkavat toimintaansa omien päätoimittajiensa johdolla. Kauppahinta on noin 115 miljoonaa euroa.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006403437.html?share=750240610bbc942f94...

Näytä koko viesti
Yritysostot - 10.2.2020 04.47

Mail on Sunday: Pääomasijoittaja kiinnostunut Nokian Renkaista – kurssi kiihdytti 6 prosenttia 

 

"Mail on Sundayn mukaan Apollon arviointi Nokian Renkaista on vasta ”varhaisessa vaiheessa”. Kyse on toistaiseksi huhusta, joka perustuu nimettömänä pysyviin lähteisiin Britannian finanssialalta.

Bloombergin mukaan Apollon arviointi on käynnistynyt vasta, kun aktivistisijoittaja Elliott Management oli hankkinut omistusosuuden Nokian Renkaista. Elliottin omistusosuutta ei ole vahvistettu.

Bloomberg kysyi kommenttia asiasta Nokian Renkailta ja Apollolta, mutta kumpikaan taho ei vastannut tuoreeltaan pyyntöön."

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mail-on-sunday-paaomasijoittaja-kiinn...

Näytä koko viesti
Finnair - 10.2.2020 12.33

Finnairin suositusmuutoksia:

Evli Pidä 6.30 € (6.50 €)

Inderes: Toistamme Finnairin 6,25 euron tavoitehintamme ja lisää-suosituksemme

SEB: Toistaa BUY suosituksen ja 8.00 € targetin.

 

 

Näytä koko viesti
Sanoma - 6.2.2020 04.40

Sanoman tilinpäätös tulee huomenna. Vaikka edelleen näenkin, että nuo aikaisemmat huiput tänä vuonna käytäneen rikkomassa niin menen ilman positiota huomiseen. Ohessa Inderesin ennusteet.

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/sanoma-q4-perjantaina-odotuksissa-vahv...
 

Näytä koko viesti
Outokumpu - 5.2.2020 08.32

Outokummun tämän päivän tilinpäätösreaktiosta (+22.49 %) tuli mieleen analogia vuoden 2016 tilinpäätöksen aikaiseen kurssireaktioon. Tosin silloin yli 20 % nousupäivä oli vasta tilinpäätöstä seuraavana päivänä. Itseäni tässä kiinnostaa tuleeko nyt vastaava nousupäivien rypäs tälläkin kertaa. Eilen oli ainakin osa shorteista vähentynyt ja huomenna hyvä katsoa FIVA:n sivuilta päivitetyt listat miten shorttien määrälle käynyt. Yksi isompi sopimuskauppa printattu tänään, 660 K kpl 3.78 € hintaan. 
 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 30.1.2020 10.37

 

Nokian Renkaiden näkymiä kun kuluvalle vuodelle laskettiin niin heti aamuhuutokaupassa intuitio varoitteli, ettei kannata lähteä shorttaamaan. Yleensä huonoihin uutisiin huutokaupassa nokitetaan ihan viimeisille sekunneille asti alaspäin ja shortin avaaminen tuntuu jatkuvasti kivuliaammalta. Nyt oli päinvastoin, kurssia nokitettiin ylöspäin ja miinukset olivat suhteellisen pienet ottaen ulos tullut tieto huomioon. 

Nyt tulikin Blommalta tieto/huhu, että aktivistisijoittaja olisi rakentanut/rakentamassa positiota Nokian Renkaisiin. Kurssi yli 6 % nousussa. 

Näytä koko viesti
Sanoma - 10.1.2020 06.49

Nordealta tuli aamusta päivitys Sanoman suositukseen:

"Plenty has happened since our post-Q3 downgrade. In a well-orchestrated manner, Sanoma has announced the divestment of its Dutch media arm and is planning to re-allocate capital to its Learning franchise. New long-term targets and positive guidance provided at the December CMD offer upside to consensus. We like the developing equity story and management still enjoys the benefit of the doubt when it comes to M&A-driven growth. We raise our estimates on a strong outlook for Learning and lower net financial costs. We upgrade our rating to Buy (Hold), with a DCF-based target price of EUR 11.0."

Tässä hyvin näkee miten saman tarinan toisto isolta pankilta tuo hyvin ostoflow:ta. (Toki myös tarkoittaa, että uutta narratiivia aletaan hinnoittelemaan toistojen kautta)

Sanoma avaa +5,05 % nousuún 10.20 € ja jatkaa siitä päivän ajan yläviistoon. Päätös 10.67 €, 9,89 %. (Day high 10,72 €)

Näytä koko viesti
Sanoma - 9.1.2020 04.51

Sanoman CMD materiaalit käyty läpi. Sekä SEB, että Inderes molemmat kiinnittäneet huomionsa siihen, että Learningin osalta ennusteet olleet liian matalia. Lisäksi tavoitteet saavutettavissa nopeammassa aikataulussa kuin odotettu.

 

 

"Sanoma tavoittelee Learning-liiketoiminnossa noin 2-5 %:n vertailukelpoista kasvua ja 20-22 %:n operatiivista liikevoittoa ja Media Finland -liiketoiminnossa vastaavasti +/- 2 %:n kasvua ja 12-14 %:n kannattavuutta. Positiivinen yllätys odotuksiimme nähden oli, että yhtiö kertoi näiden tavoitteiden olevan saavutettavissa Learningin osalta jo lyhyellä aikavälillä (vuonna 2020), ja että lisäksi yhtiön nettorahoituskulut ja verot laskevat rakennejärjestelyjen myötä merkittävästi."  (Inderes)

"Lisäksi päivän aikana ilmeni, että odotuksemme Learningin 2020-2021 ennusteesta on liian alhainen, sekä että rahoituskulut ja Iddink PPA-poistot jäävät pienemmäksi kuin olimme odottaneet". (SEB)

Tämä myös huomioitava seikka, että Sanoman liiketoiminnasta iso osa on jo hyvin ennakoitavaa businestä. Lisäksi vaikean liiketoiminnan (kuten printtimainonnan) osuus mennyt jo suhteellisen matalaksi. 

"Liiketoimintarakenteen osalta yhtiö kertoi mm. että rakennemurroksesta voimakkaimmin kärsivien liiketoimintojen osuus on laskenut matalaksi (mm. printtimainonta n. 6 %), hyvin ennustettavien tuottojen osuus on noussut noin 2/3-osaan (Learning ja median tilaustuotot) ja portfolion kasvupotentiaali on parantunut (orgaaninen kokonaiskasvu positiivista)." (Inderes)

CMD:n jälkeen SEB nosti Sanoman takaisin BUY suositukseen ja targetin 11 €. Inderes 10 € ja Lisää. Isompana pihvinä tässä casessa, se että liiketoiminnan muutoksien mukana tultaneen sallimaan korkempia arvostuskertoimia.

Itse lähestyn tätä näiden lisäksi teknisestä näkökulmasta ja tähtäimessä nuo entiset huiput 12.03 €, mitkä tehtiin 18.12.2017.
 

Näytä koko viesti
SSH - 2.1.2020 05.01

SSH:n tämän päiväisestä tiedotteesta (patentit) Twitter-keskustelua:

https://twitter.com/AcumenFutures/status/1212749083443712001

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ssh-kommentoi-kurssinousua-ei-suoria-...

Näytä koko viesti
Yritysostot - 20.12.2019 02.58

HS: Suomen kasvuyritysten tähti Smartly myytiin amerikkalaisille, enemmistöosuus maksoi 200 miljoonaa euroa

Smartly on kasvanut nopeassa vauhdissa verkkomainonnan optimoinnin tähtiyritykseksi. Nyt sen enemmistön omistaa yhdysvaltalainen pääomasijoittaja.

SUOMEN kasvuyrityskentän supertähti Smartly on myyty valtaosin amerikkalaiselle pääomasijoittajalle. Kaupassa yhdysvaltalainen Providence Equity Partners ostaa enemmistön Smartlysta 200 miljoonalla eurolla.

Smartlyn räjähdysmäinen kasvu on kerännyt ihailua Suomen kasvuyrityspiireissä, joissa se on ollut puhutuimpia suomalaisia menestystarinoita viime vuosina.

...

KAUPPA on myös jatkumoa viimeaikaisille yrityskaupoille, joissa merkittäviä suomalaisyhtiöitä on myyty ulkomaille. Suomalaisista pörssiyhtiöistä ulkomaiseen omistukseen ovat viime aikoina siirtyneet tai siirtymässä muun muassa Cramo, Kotipizza, Hoivatilat, DNA ja Amer.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006347197.html

Näytä koko viesti