Olet täällä

Stockmann - 8.11.2022 08.56

Huolestuin viestistä #375 sen verran, että pitkästä aikaa raapustan tänne itse päivittäisen seuraamisen lisäksi. Tarkoittaako viestin viimeinen kappale sitä, ettet  Aki enää pidä tätä tödennäköisenä?:

Viime vuonna oikaistu liiketulos oli 68,3M€. 1-9 2022 on tehty 53,7M€. Eli viimeisellä kvartaalilla pitäisi tulla liiketulosta yli 15M€. Ottaen huomioon rahtien hintojen laskun ja viime vuonna tehdyn vajaan 30M€ tämän pitäisi onnistua helpohkosti. Tämä johtanee suuruusluokkaa 0,30€ osakekohtaiseen tulokseen ja johonkin seitsemän paikkeilla olevaan P/E:hen (=hinta per osakekohtainen tulos). ( lähde: Aki Pyysingin Sijoitustietokolumni 30.10.2022)

 

Se, että toimitusjohtaja muistuttaa sanalliselta ulosanniltaan poliitikkoa ei välttämättä leikkaa sijoituksen odotusarvoa alaspäin.

Johto on myös käsittääkseni indikoinut että se isoin vuokrariita voikin päättyä Stockmannin kannalta parempaan lopputulokseen (kuin mitä markkina odottaa.)

Oman mielikuvani mukaan johto työskentelee uutterasti saadakseen yrityssaneerauksen maalin ja koko putiikin voitolliseksi. Kyllä se Joulumyynti voi onnistuakin.

Totta on tosin se että positiivisin signaali olisi johdon omat osakeostot. Vaisua on ollut, siitä olisikin pitänyt eilen kysyä..

 

(Omistan itselleni merkittävän määrän Stockmannin osakkeita)

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.1.2022 08.12

SUURKIITOS Aki Pyysingille ja koko Sijoitustiedon yhteisölle kaikesta Aspire Globaliin liittyvästä informaatiosta. Mittakaavassani suuri positio tuottanee merkittävää vaurastumista. (kunhan prosessi etenee maalin asti.) Mielestäni tarjottu hinta on matala. Tavoitteenani oli  noin 200 SEK. On luonnollista että tuleva verovelka harmittaa ja siksi suurin osa tällä palstalla on pettynyt ja harmissaan. Ihmettelen kuiteinkin sitä ettei juuri kukaan näytä olevan kiinnostunut Neogamesin omistamisesta, sinnehän se Aspiren systeemit ja tietotaito siirtyy, ainakin CEO Tsachi Maimon.  

Itse aion ainakin yrittää  tutustua yhtiöön ja harkita Base-case tarjouksen hyväksymistä.

Aspiren hankkiminen varmasti nostaa Neogamesin arvoa.

Ei tällä "pysäkillä" pakko ole pois jäädä, pakollisia ovat ainoastaan kuolema ja verotsmiley

Joka tapauksessa onnea kaikille Aspiren omistajille! Kauan eläköön Sijoitustieto.fi !

(Omistan merkkitävästi Aspirea, en omista NeoGamesia tai Sijoitustietoa)

Näytä koko viesti
Aspire Global - 24.8.2021 11.27

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Koko Edisonin raportti: https://www.edisongroup.com/publication/fulfilling-its-global-aspiration...

 

 

 

Vanha linkki, tässä uusin:

https://www.edisongroup.com/wp-content/uploads/2021/08/Aspire-Global-Acc...

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.7.2021 10.05

Olisiko jollain jo tietoa, miten tämä käytännössä toimii ?

 

https://www.aspireglobal.com/wp-content/uploads/2021/07/Aspire-BuyWin_Fi...

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 24.12.2020 10.53

Sampo Oyj (34,18 EUR) Suomi 23.12.2020 päätöskurssi (mitalisijakin olisi suuri riemu)

Näytä koko viesti
Nordea - 21.7.2020 03.06

Piti kirjoittaa pitkästi Nordean arvostustasosta, mutten jaksanut. Ihmettelen vain miksi P/B on vieläkin alle 1. Ei ole ollut ollenkaan tappiollinen viime vuosina.

Täytyy ostaa taas, kun laskee. Q320 on varmasti parempi kuin Q220.

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 8.6.2020 11.36

Myönnän olevani "one trick pony", mutta suotuisan (mieto ilmaisusmiley) kurssikehtyksen johdosta jankutan vielä kerran. Aspiren free float on niukka. Neljä suurinta omistajaa ja CEO myynee vain kaiken kerrallaan..., joten jos ostopuolella on taho, joka ostaa vielä mahdollisesti 1,7Mkpl niin pitäisin tiukasti osakkeet hallussani.... jos en olisi IDIOOTTI, joka kevensi noin 5%  hintaan noin 24 SEK.

 

Se oli perjantaina, siis esihistoriallisen kauan sitten ....laugh

Red eye base case 39Kr . On tullut joitakin soppareita viime aikoina ennen tätä "Kultaista Joutsenta" Nyt jos saataisiin vielä se onnistunut yritysosto niin... se voisi olla 777 Jackpot eli vaikka 77 Kr  (tiedän että bull  case on 60Kr (?) )

Koko kesä täytyy istua käsien päällä ja odotella että josko tipahtaisi, jotta voisi nuolaista..

Näytä koko viesti
Aspire Global - 30.5.2020 10.37

Tyyne kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

 

ItiksenKiekko kirjoitti:

 

 Voisiko joku hieman siteerata niin ainakin minä olisin kiitollinen.

 

 

Joo ja voisiko joku samalla hieman kääntää härmälle.

 

 

Kaikkien rakastaman anaalin haastattelu. Perfect. Eipä mitään uutta. Tavoitehinnan nousu selittyy arviota paremmalla kehityksellä. Taantuma/lama ei ole hyvä asia myöskään uhkapeleille. Isoin riski on regulaatio. Anaalin mielestä markkinan pitää nähdä 1-2 hyvää rapsaa lisää, jotta luottamus palautuu. Ja joku kiva yrityskauppa tai iso uusi asiakas saisi kurssin lentoon.

 

Suuri kiitos tästä erittäin helposti ymmärrettävästä referoinnista.smiley

Näytä koko viesti
Aspire Global - 28.5.2020 04.29

Onhan se selvää että koronan aiheuttama ääripositiivinen piikki on ohimenevä, mutta sen tietää Aspiren johtajat ja kaikki muut, sillä markkinat ovat tehokk... ??wink

Toivon, että syntyy hätäistä voittojen kotiutusta (tai on jo syntynyt) (koska korona -eftekti loppuu), hinta pysyy matalalla ja sitten joku hyvä uutinen nostaa aivan uudelle tasolle..

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 28.5.2020 02.50

Ymmärrän kyllä, tämä täytyy siis tulkita niin, että Aspire on houkuttelevampi sijoitus kuin ne, joilla on nettipokeria... smiley olen iloinen

Näytä koko viesti