Olet täällä

Warren Fyffet

Warren Fyffet

  • Liittynyt 16.2.2018
  • 37 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Lehto Group - 7.12.2018 10.47

Joo varmasti tuo asia seuraavassa tuloksessa, miten oikeasti asuntorakentaminen tuottaa. 

Rakentamisen suhdanne on heikentynyt tai sakkaa uutisoidaan useassa paikassa. Lehto edelleen rekrytoi henkilökuntaa. Mennäänkö täysillä päin seinää? Lokakuussa tuli uusien asuntojen myyntiennätys, joten uutiset eivät ole kovin heikkoja. Muillakin on ollut ongelmia projekteissa mm. SRV.

Toinen meilenkiintoinen seikka on, jos rakentaminen sakkaa niin miksi YIT ja Lehto menevät vahvasti eri suuntaan? Lehto laskee ja YIT nousee. YIT vaatii erittäin vhavan loppuvuoden päästäkseen ohjeistukseen. Tietysti kilpailijan hankala tilanne ei yhtään paranna Lehtoa. YIT:n tulosvaroitus varmasti painaa Lehtoa pesuvede mukana. 

Sampo - 8.11.2018 11.27

Soulin nakkikiska on jotain Sammon tyylistä ja silläkin asiakastietoa. Katsellaampa ollanko Akiin yhteydessä ;). 

Sampo - 8.11.2018 11.24

Jos viittaat oikein kirjoitukseen niin

https://www.kielikello.fi/-/etunimien-taivutus-sammon-vai-sampon-

Lainaus: "Aina ei voida tai ei ole syytä pitää toista taivutustapaa parempana, vaan molemmat käyvät: Sade :Saden tai Sateen,  Sampo : Sammon tai Sampon."

No olen sitten vain Sammosta kirjoittaessani päätynyt tuohon kirjoitus asuun, koska pidän sitä parempana kahdesta syystä:

1. Se menee sakaisin tämän yrityksen kanssa: https://sg.kompass.com/c/sammo-industrial-co-ltd/kr022047/

2. Blogosfäärissä googlekääntäjää käyttävät pysyvät paremmin kartalla mistä puhutaan.

 

Sampo - 8.11.2018 8.28

Nordean puolelta Aki siirteli ketjun tänne ja nyt tuloksen jälkeen vähän huutelemaan. Itsellä on Nordeaa ollut salkussa aika pitkään ja olen siinä "ankkurisijoittaja". Tutkimuksia tehneet sanoo ettei hintoihin kannata akkuroitua, mutta minusta tämä on serllainen ankkuri osake, että 7,XX sisään ja 10,xx ulos. Arvostus on ihan maltillinen ja pari vuotta olen korkojen nousua odottanut, että tulos paranee, joten eiköhän jossain välissä nouse. 

Sampoa olen samoin omistanut ja huomannut, että kurssikäyrä pääsääntöisesti nousee irti Nordeasta. Kun ostan yhden osakkeen Sampoa ostan yhden Nordean, joku voi kertoa sen tarkemman luvun, minä en tässä yhteydessä vaivaudu tarkistamaan.  Jos käy niin, että Nordea jostain syystä nousee irti siitä Samposta niin kannttaa aina miettiä, jospa sitä siirtäisi massit Sampoon Nordeasta. Nordean osakkeen osingot otetaan siitä yhtiön varallisuudesta itse vaan koen hiukan turvallisemmaksi olla siellä, missä se niiden rahojen päättäjä löytyy. Minulla on vähän semmoinen tunne, että pidemmässä juoksussa ne varallisuudet siirtyy tuonne Sampon pussiin askel askeleelta. No nyt oli sellainen tilanne, että Nordea nousi, mutta Sampo ei. Jos Nordea nousee niin kyllä se Sampon pussiin jauhaa. Viime ajat on ollut ongelma, että Nordea ei ole jauhanut, muut Sampon yhtiöt kyllä. 

Kurssikäyrien erominen johtuu minusta pitkälle tuosta johdosta, joka tuntee pohjoismaisen pankkisektorin ja sen erityispiirteet. Se osaa asiansa. Nalle joukkoinen puuhaa taustalla samalla tehokkaasti. Sampo on ostanut osuuksia palkitusta Internet pankista Saxobank, jota tuotaan välitysmarkkinoille Mandatumin kautta. Yksi juttu on mistä Mandatum toimitusjohtaja(Nalle) ei luovu ja Mandatum nimi. Samoin Sampo ostanut osuuksia Nordaxista ja Asiakastiedosta. Nordean kautta ostettiin Gjensidige Bank. Nordean varat siireettiin Suomen ja Ruotsin välisen rajan ylitse. Nallella näyttää olevan kaikenlaisia palikoita käytössä. SampoPankki nimi taidettu myydä Tanskalaisille, mutta eiköhän meillä kohta ole joku "Hansa-alueen suurpankki". Jos nimeä pitää veikata niin Mandatum Pankki. Odotellaan hiukan,että Italian korot nousee ja silmukka kiristyy Italiassa ja Saksan pankkeissa. Samaan aikaan voitaisiin listata Mandatum pörssiin ja tehdä Nordeassa osakeanti, jotta saadaan omat ja vieraat käteisvarat valmiiksi. Osakeannisssa pyöräytetään osakenenemmistö Sammolle ja lähdetään Sampo vankkurilla kohti Eurooppaa. He ovat tässä Internetissä vähän jäljessä. Kaikki muistanevat Dansket seikkailut Suomessa ja verkkopankki uudistukset. Vanhemmat teiteen harjoittajat, kuten Aki saattavat muistaa nämä Mandatum Pankin syntyhistorian ja kasinotalousajat. 

Nordea - 26.10.2018 14.01

Jo pistin paremmaksi ja otin 7,60€ ja pilkkiä vetämässä 7,51€. Nordeaa vielä maltilla. Ja lisäykset kiusan tekoa ja hämmennystä roboille.

Ilkka - 26.10.2018 13.55

Markkinat on rytissyt ja minä olen roikuttaanut Ilkassa pilkkiä vähän alta 3€:n ja ei tartu sitten millään. Saa nähdä joko tänään. 

Itse olen yrittänyt pitää tapana kysellä sijoituksissa, että miksi tulos paranee. Jollei se parane niin ei yleensä kurssikaan kovin kapri. Jos odotukset on täyttä scheissea ne helppo ylittää. Tässähän on sitten vähän eri case. Tuloksen tullessa tärkein on jo tiedossa samoin toiseksi tärkein, että markkina hönöilee. Taitaa olla Lynchin mukaan niitä tasepelejä.

Nordea - 24.10.2018 7.59

Mielenkiintoista nähdä pörssireaktio. Eilen lasketeltiin 6%, kun tulos kasvoi vain 11% ja kasvu jatkossa vain 11% (3M). 

Tänään on kuitenkin eri päivä, ainakaan futut ei punota ja Aasia plussalla.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 23.10.2018 19.35

Joo näyttää tosiaan olevan joillakin pinna kireällä. 3M jäi muutaman napsun estimaatista pientä säätöö vuoden tavoittesiin ja yhtiö tulee 6 pinnaa alas. Aikalailla kahden vuoden pohjista taisin napata, kun ostelin 188$. Onko tää spekulantista solidia bisnestä? Näyttää käyrät menevän aika tasaiseen kaakkon tuloksessa ja ROE tulee 40 pinnaa. EI tässä ne aikin P alkuset kovin alhaalla ole, mutta 3% osinkotuottoa ja kassavirtaa näyttää tulevan. Jos ne nyt edelleen maksaisi joululahjaksi osinkoa.

En oikein ymmärtänyt tilannetta ja painoin spekulatiivisesti ostonappulaa. Jos tässä pahempaa on tulossa niin jospa tämä jotain jauhaisi.

Wärtsilä - 23.10.2018 13.53

Wallenbergien ABB aikoo erottaa Power divisiionansa ja samaan aikaan nyt oskaeantia pukkaa SAAB:issä ja muitakin listauksia menossa eli noviisin johtopätöksenä yhtiö kerää kassavaroja. Ruskealla powerillahan Vaasassa toimintoja ja Investor osteli messevän siivun Wärreä. En olisi yhtään yllättynyt, jos ABB ja Wärtisilä yhdistelisivät voimiaan. Investor omistaa Wärren sivujen mukaan 17,7% ja Avlis, jossa Investor osallisena 13% osake kannasta. Joten tavallaan kolkutellaan ostotarjous rajaa. Jokohan hinta alkaa olemaan suotuisa?

Disleimerit: Omistan Investoria, Wärtsilää ja ABB:tä. 

Sampo - 23.10.2018 13.40

Tämä selvä, itselleni antaa pientä turvallisuuden tunnetta istua siinä vaunussa, joka juuri pyöräytti varallisuuden Ruotisn rajan yli. Itsellä vähän sellainen olo, että noita varallisuus eriä pikku hiljaa siirtyy pikku hiljaa Mesikämmenen osalta suotuisampaan taskuun. Tanskan tapahtumia seuranneena en yllätyisi, jos postipankki palaisi kotimaiseen omistukseen ja perustettaisiin Solidiumille oma Arseanaali-pankki asettien pesuun. Mandatum nimenhän Nalle tunnetusti pitäisi.