Olet täällä

Warren Fyffet

Warren Fyffet

  • Liittynyt 16.2.2018
  • 46 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Betsson - 14.2.2019 14.02

Joo, ilmeisesti markkina on sitä mieltä, että Svedut lopettaa pelaamisen kokonaan. Pikkutoimijoita poistuu kuulemma markkinoilta. Minusta se tarkoittaa hinnoitteluvoimaa jäljelle jääville. Lisäksi hyvää pikkupuljua saattaa olla tarjolla alle tori hintojen. Vai ajattelenko jotnekin yksinkertaisesti. Vetäsi itse vastapalloon 79.xx tienoolta turhan aikaisin pikku erän. Nyt olen varovasti kiusannut roboja. Vähän minusta vaikuttaa, että joku on yllätetty shortsit jalassa talvipakkasella. Sharevillekin puskee siihen tahtiin Betssonin lauselmaa regualaaitosta. 

Betsson - 14.2.2019 11.05

Ihan ok tulos mielestäni, mutta kurssireaktio oli mielenkiintoinen. Ensin 5 pinnaa ylös sitten mentiin 5 pinnaa alas. Anomuumi pukkaa lappua laitaan sellaista 0,50-1 SEK spredi koko ajan kurssissa. Aukooko joku suutaan vai mikä tämä oikein on? Tulee Ollilan ajat Nokian johdossa mieleen, kun joku sanoi, että pörssikurssi seuraa Ollilan alaleuan liikettä.

Lehto Group - 12.2.2019 12.44

12.35 200 000 lappua hintaan 4,40€ vaihtoi omistajaa Carnigien sisäisellä kaupalla.

Lehto Group - 12.2.2019 11.25

Tunnelmat hyvin samt kuin edellä. Ohjeistus varovainen, tulosvaroitusta ei haluta antaa ja mielummin positiiviseen suuntaan. Kevensin aamusta ja ihan liian lähellä pohja hintaa. Itsellä aika siolla painolla salkussa ja tuntuu, että tähän ehtii vielä kyytiin myöhemmin. Osinko voi tuntua osakkeessa aika lujasti. Paljon on pahaa silti kurssissa. Jotenkin tuntuu, että käyrä voi tällä lapulla kuitenkin osoittaa varovaisesti jo ylöspäin. Tankkiin sopivaan saumaan. Itseasiassa pikku hiljaa otan OP:n salkkuun.

Lehto Group - 12.2.2019 8.20

Sieltähän tulos tuli ja aikalailla tuolla alareunassa, mitä odotettiin. En osaa sanoa onko turhan positiivisesti ajateltu, mutta omasta mielestäni on hyvä, että Lehto vähän jarruttaa, sirtää tuon yhden tehtaan tuotannon Oulaisiin ja siivoaa korjausrakentamiseen. Tarjontaa on ollut paljon ja pääoma on tällä hetkellä kiinni kovasti. Parempi, että siihen mahdollisesti huonompaan suhdanteeseen mennään hiukan pienemmällä valmistuvien lastilla.

Minusta ohjeistus oli ihan oikein varovainen, mutta positiivinen. Odotetaan kuitenkin pystyttävän samaan tai parempaan ja osinko oli vähän yli odotuksten, vaikka laskettiin. Markkina on hidastunut eihän noita sopeutustoimia olisi muuten tehty. Oliko tämä Akin sarjaa jatkaen Raatteentien torjuntavoitto?    

Ray Dalion All Weather portfolio? - 18.1.2019 8.04

John Bogle suositteli suhdetta 60/40. Sitten on ollut sellainen kuin 100-ikä. Kaikissa näissä homma perustuu tasapainotukseen. Jos pystyt tiukasti noudattamaan allokaatiota ja tasapainottaa tasaisin väliajoin niin tulee myyneeksi kalleinta omaisuus erää väkisin hyvään aikaan. Nyt esimerkkinä korot on vielä varmasti hyvin lähellä alinta tasoa.

Korolla on aika merkittävä osuus eri omaisuusluokkien arvostukseen ja tuo Dalion setti huomioi sen. Olet varmaan perehtynyt Dalion velkasykliin, joten en ala siitä sen enempää. Taloudessa on kuitenkin sellainen pitkä sykli, Kontratieffin sykli. En tiedä onko tuttu. Siinä tunnustettu sellaisia 102- vuoden vuoden aikoja joina tietyt omaisuuusluokat tuottaa paremmin kuin toiset. Testaan nyt sitten miten Aki/mode suhtautuu mainostamiseen. Omassa Blogissa juttu Kondtrateffin syklistä: https://warrenfyffet.blogspot.com/2014/10/kondratieffin-sykli.html

Jos menet jutun loppuun ja katsot rengasta Wheel. Aina siirryttäessä vuoden ajasta toiseen vaihtuu menestyvä omaisuusluokka. Tasapainottamalla Dalion systeemillä tulet ostamaan halpaa ja myymään kallista tuossa syklissä.  Missä mennään tuossa syklissä? Olen itse sitä mieltä, että olemme aloittamassa kevättä. (Interest rates start to rise....) Tämä ainakin USA:ssa. Euroopassa credit crunch on mahdollinen. Inflaatio on käynnissä. Tilana pelkäämme paluutta taantumaan.

Minun tulkinnan mukaan Dalio sittne on tunnistanut tämän sama pitkän syklin ja todennut, että samoin tapahtuu lyhyemmässä syklissä(, joka hyödyllisempää sijoitus mielessä, kirjoittajan oma huomio). 

Tuossa omia ajatuksia vielä syklistä viiden vuoden takaa

https://warrenfyffet.blogspot.com/2014/10/omat-ajatukset-kondratieffin-s...

Siinä kiinnittäisin huomiota kuvaan The Cycle of deflation. Siinä on tuota kulkua aika hyvin kuvattu. Nyt kysymys on, onko tehtaita suljettu ja hinnoitteluvoima palannut? Velkaoja hoidettu? Niitä löytyy Bear&Stearns, Lehman Brothers, kotimaassa esimerkkinä Talvivaara, Euroopassa Kreikka on hoidettu. Voidaanko tällä rallatella seuraavat 30 vuotta? 

Index Fund Advisorsilta löytyy laskureita noihin tuottoihin. Siellä näkee miten eri aikoina pärjää erilasilla korksuhteilla ja tietty portfolio erilasista osakkeista ja korosita.

https://www.ifa.com/calculator/?i=port100_ifa&g=100000&s=1/1/2000&e=11/3...

Itse olen vain ottanut korkoa ja osakkeita salkkuun ja päätynyt askel askeleelta nostamaan osakepainoa. Minusta kannattaa tunnistaa missä mennään. Koroissa nyrkkisääntö, että ne tuottaa sen kuponkikoron pitkällä aikajänteellä. Joten nyt hankkimalla korkoa voi käydä niin, että juuri mitään ei jää inflaation jälkeen käteen. Itse ajattelen asiaa niin, että siellä 4-5% tasolla kannattaa alkaa ostelemaan. Tietysti nyt löytyy korkolappukja joista saa tuota enemmän, niitä olen jonkun verran hankkinut. Sitten, jos korot edelleen nousee niin ostella korkoa korolle efektillä. Osakkeilla alkaa silloin olemaan hankalampaa askel askeelta. Mutta tuohon nousuun 5% tasolle voi mennä vuosia. Välillä pakitetaan.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.1.2019 15.20

Kiitoksia hyvistä kommenteista ja hyvä näyte valtavirrasta poikkeavasta ajattelusta. Kyllähän tässä pessimismi valloilaan on itse omassa toiminnassa tunnistanut varovaisuutta. Itsellä hyvin samankaltainen olo tuosta käänteistä korkokäyrästä, että kumpi tuli ensin muna vai kana. Halutaanko käyrän näyttävän siltä, se voi olla nykyisellä robottikaupankäynnillä edullista rahoituspuolen toimijoille. 

Itse EKP:n koron nostosta itsellä vähän kaksijakoinen mielipide. Toisaalta napsun nosto olisi mielestäni hyvä rahapolitiikan "normalisoimiseksi", jotta raha maksaisi edes jotakin. Suurimmat pelot sitten ehkä poistuisivat. Pidän kuitenkin 0,25% korkotasoa alhaisena ja pörssillä edelleen hyvät olosuhteet. Akin kaltaiset sijoittajat kyllä käyttää velkaa noilla koroilla. Ei siinä korko paljon kilapile osakkeiden kanssa. Itse olen tullut sellaiseen johto päätökseen, että koron nosto tietysti vähän hallaa taloudelle, mutta enemmän hallaa tekee nopea koron nousu 2-3% lyhyeen aikaan(, kuten USA:ssa nyt). Jos nostot maltillsia 0,25-0,50% vuositasolla niin voidaan pitkään hyvin. Tvallaan en tiedä olisiko parempi nostaa niitä korkoja hiukan ja mennä siiten tasaista pitkään. 

EKP:n koron nosto kesällä voi olla se yllättävä musta uutinen. Saksalaisilla on huonoja kokemuksia hyperinflaatiosta ja siellä voi olla poliittista painetta ajaa koron nostoa. No jos se noesee niin nousee, se ei minusta purkkia kaada. Enemmän tärkeää on pitää tahti maltillisena. Joten täältä varovainen kannatus koron nostolle. 

Lappuhan löytyy sitten Euroopasta ja pohjoismaista ihan maltillisella arvostuksella. Ei tuo minun sijoittajaurallani ihan tavanomaista ole ollut, että Amerikasta saa tuollaista isoa Blue Chipiä, kuten General Mills tai Kraft reippaasti yli 5% osinkotuotolla ja 15 P/E on vähän historiallisen tason alapuolella. Ostonappuloita itse smaoin katselen.

  

Lehto Group - 2.1.2019 23.58

Käytin tilaisuutta hiukan keventää ja tehdä veromyyntejä. Harvoin nämä rallit useampaa päivää kantaa. Olen edelleen raskaassa lastissa Lehdossa joten rallattelu ei kyllä minua yhtöön haittaa.

Rakennussektori kuitenkin tuuttaa negatiivista uutista koko ajan. Tämäkin YT jonkunasteinen tulosvaroitukseksi voi tulkita. Ihan oikeasti Q1:lle ei ole mitään tekemistä, koska porukka lomille. Palkinto taas ei lämmitä tulosmielessä yhtään.

Itse näen, että tässä on niille punaisille päiville aihioita edelleen. Itse odottelen kilpailija YIT:n tulosvaroitusta tuloskauden lähestyessä viimeinen vartti pitäisi olla kaikkien aikojen parhaita, jotta ohjeistukseen päästään. Kun YIT varoittaa niin ei Lehdonkan kurssi silloin yleensä kapri. Riskit on toki Lehdon omalle varoitukselle samoin. Myyntui painottui loppu vuoteen ja nyt jo kerrottiin ettei tilauksia ole alkuvuoteen, joten tuskin myyntikään superhyvin vetää. Toki ymmärrän, että joku tällä hintaa yhtiötä ihan mielellään ostelee.Jotnekin odottelen, että pääsen kyllä vielä tuolta 4,20 pinnasta tankille jossain vaiheessa.Voin tuon pikkupossan kanssa cashinä odotella osingot ja katsella sitten YIT neuvottelutilanteen ratkettua tilannetta.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 2.1.2019 8.05

Ajoitus ei osu koskaan oikeaan sen olen itse samoin kokenut. Siitä huolimatta sitä tekee mieli yrittää ja se on mielestäni mahdollista sykliä tunnistamalla, kutsuu sitä sitten Dalion velkasykliksi tai pörssisykliksi. Tiettyinä aikoina vaan työllisyys on parempi ja velkaa otetaan enemmän ja ihmisillä on rahaa ja sitä käytetään. Sitten taas tullaan varovaisiksi.

Kirjoituksessa sanottiin, että kannattaa nyt kerätä käteistä ja sitten vuoden huonoina hetkinä ostaa. Olisi kiinnostaava kuulla Daytraderin Akin ja muidenkin ajatuksia käänteestä. Uuutiset on huonoja, mutta Daytrader sanoi ollelliseksi asiaksi tuleeko taantumaa. USA:n pankeille nykyinen 2 vuoden ja 5 vuoden inverted käyrä on myrkkyä ja ero pidempiin on aika pieni. Tuloksen parantaminen on tämän johdosta vaikeaa, toki P/E luvut on valmiiksi alhaalla. Tämä tarkoittaa antolainaustakaan ei siiten tehdä ja korot uusiin lainoihin nousee ja investointi halukkuuslaskee. Tähän lisätään laskenut öljynhinta niin öljy riippuvaisilla yhtiöillä hankalaa ja siellä on lainakantaa, joka aiheuttaa huolta. Trumpin tullit ja kauppasota toimia en osaa tarkasti arvioida, mutta ei ainakaan vientiä edistä. Mielenkiintoista minusta tuollainen USA:n peruselintarvike ja hyödykepuoli, ruoka, sähkö ja teleoperaattorit. Niitä on löyty kovasti velkaisuuden vuoksi. Jotenkin ajattelen tullien helpottavan näiden toimia ja mahdollisuuksia hinnoitella tuotteitaan. Niillä pelätäään velkaa, mutta mone yhtiö on tehnyt yeitysostoja ja kassavirt amahdollistaa velan lyhentämisen ja tuloksen kasvattamisen odotuksia paremmin. Kun pankit ei halua lainata rahaa, velan lyhentäminen korkojen noustessa on oikeasti viisasta.

EKP on puolestaan nostamassa korkojaan kesällä. Nyt on jo löyty ostoohjelmia jäihin eli negatiivinen korko on jollakin laskentatavoilla otettu poissa. Minusta viimeisessä FED:in korkopäätöksessä tavallaan tehtiin käyrästä vähemmän inverted eli tälle vuotta korkoa nostetaan vain kaksi kertaa. Samalla laskettiin neuraalitaso 3,0%:sta 2,8%.tiin. En tätä ajatusmaailmaa tunne tarkasti, mutta jollain asteella itse ajattelen, että voi olla, että FED ajattelee yhden noston mahdollisesti riittävän. 

Tästä niinkuin itse olen päässyt johtopäätökseen, että nyt Q4 tuloksissa ei ole varmaan hurramista ja kovin nostamaan pörssiä eteenpäin. Kauppatullien vaikutukset Kiinaan ja USA:han nähdään siinä vaiheessa. Kun siellä kohtuullisella todennäköisyydellä tulee lunta tupaan ei se mitään hyvää tarkoita muillekaan maille. EKP:n koron nosto on sittne kesällä se lisää lunta tupaan, jos tapahtuu ja velkakirjaostojen vähentämisen vaikutukset nähdään nyt sitten seuraavien varttien tuloksissa. 

Tästä itse olen päässyt vähän niinkuin Daytraderin kanssa samoille linjoille, että nyt pitää odotella. Minulla on jäänyt tuosta finanssikriisistä mieleen Nallen sanat, kun korkoa vielä vähän lasketaan alkaa olla oikea aika ostaa osakkeita. Se taisi olla siinä EKP:n ensimmäisen koron laskun aikoihin. Katsokaapa tuolta vaikka sitten korkokäyrää. https://www.global-rates.com/interest-rates/central-banks/european-centr...

Tästäpä sitten itse ainakin saan mielipiteen, että minä en ole kovin kiirrellä ostamassa Eurooppalaisia Euroalueen osakkeita. Oman valuutan omaavat maat on sitten oma lukunsa.  Mutta jotenkin itse ajattelen, että valoa tunneliin voi olla oedotettavissa aikaisintaan keväällä tai kesällä, mutta hyvin aika voi olla vasta syksyllä. 

 

Lehto Group - 7.12.2018 10.47

Joo varmasti tuo asia seuraavassa tuloksessa, miten oikeasti asuntorakentaminen tuottaa. 

Rakentamisen suhdanne on heikentynyt tai sakkaa uutisoidaan useassa paikassa. Lehto edelleen rekrytoi henkilökuntaa. Mennäänkö täysillä päin seinää? Lokakuussa tuli uusien asuntojen myyntiennätys, joten uutiset eivät ole kovin heikkoja. Muillakin on ollut ongelmia projekteissa mm. SRV.

Toinen meilenkiintoinen seikka on, jos rakentaminen sakkaa niin miksi YIT ja Lehto menevät vahvasti eri suuntaan? Lehto laskee ja YIT nousee. YIT vaatii erittäin vhavan loppuvuoden päästäkseen ohjeistukseen. Tietysti kilpailijan hankala tilanne ei yhtään paranna Lehtoa. YIT:n tulosvaroitus varmasti painaa Lehtoa pesuvede mukana.