Olet täällä

Warren Fyffet

Warren Fyffet

  • Liittynyt 16.2.2018
  • 51 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ilkka - 6.5.2019 13.24

Nysse tuli:

ILKKA-YHTYMÄN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2019 

TAMMI-MAALISKUU 2019
- Liikevaihto 8 868 tuhatta euroa (9 231 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 482 tuhatta euroa (1 973 tuhatta euroa)
- Vertailukauden 1-3/2018 liikevoittoon sisältyy 1 602 tuhannen euron myyntivoitto kiinteistön myynnistä.
- Jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoitto 338 tuhatta euroa (392 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 5,4 prosenttia (21,4 %) liikevaihdosta ja jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoittoprosentti 3,8 (4,2)
- Nettorahoituserät olivat 2 932 tuhatta euroa (-166 teur). Katsauskaudella 1-3/2019 Alma Media Oyj:n osakkeista saadut osinkotuotot (3 148 tuhatta euroa) sisältyvät nettorahoituseriin.
- Jatkuvien toimintojen voitto ennen veroja 3 414 tuhatta euroa (1 806 tuhatta euroa) ja  jatkuvien toimintojen katsauskauden tulos 3 399 tuhatta euroa (1 495 teur).
- Vertailukaudella 2018 lopetettujen toimintojen katsauskauden tulos (2 450 tuhatta euroa) muodostuu osakkuusyhtiön tulososuudesta.
- Katsauskauden tulos sisältäen lopetetut toiminnot oli 3 399 tuhatta euroa (3 945 teur).
- Jatkuvien toimintojen tulos/ osake 0,13 euroa (0,06 euroa)
- Osakekohtainen tulos sisältäen lopetetut toiminnot 0,13 euroa (0,16 euroa)
- Omavaraisuusaste 91,9 % (61,2 %)
- Nettovelkaantumisaste -54,0 % (41,1 %)

Ja omien toimintojen tulos laskee näkymien mukaan.

 

Nordea - 28.3.2019 11.14

Joo, kaikki mahdollista. Vähän on tässä sellainen maku tälle päivää kuin Aki tuossa mainitsi, että joku tainnut jo hätäpäissään myydä lappunsa. Jotenkin tuntuu, että Cevianilla osto nappi laulaa, jos päästään 6.xx kurssi tasoon. Sitten voi olla kohtuullisen äkkijyrkkä käännös kurssissa, kun C liputtaa 5% rajaa. 

Rahapeliyhtiöt - 27.2.2019 11.33

Betssoniin ladatiin shorttia usean talon toimesta vahvasti kurssitipahti aika kovasti 10 SEK, tulospäspäivän korkeimmasta. Nyt Marchall Wace ja Portsea Asset Management on poistuneet paikalta yli 0,5% shorttipostioilla. Citadel Advisor ja Citadel Europe shortannut yhdessä 4% osakekannasta. Kokonaisshortti määrä yli 0,5% osakekannasta positiot ova yhteensä 8,27%. Citadel Europe runttasi vielä 20.2 lisää shorttia ja nyt huomasi, että oho ja alkoi purkamaan 0,03% osakekannasta 25.2 ilmoitus. Myyjiä on vähänlaisesti. Kurssi ollut nousukäyrällä jo tuosta shorttien lisäyksen lopetuksesta 20.2. Huojuntaa kurssissa taitaa olla odotettavissa. 

Nordea - 21.2.2019 13.02

Joo minun silmään tilanne näyttää siltä, että Nordean johto on yksi selitteisesti kannalla vahva osta ja markkinan mielestä koko pohjoismainen pankkisektori on vahva short rahan pesun ja Ruotsin tilanteen vuoksi. 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 20.2.2019 9.10

Laitetaan eteen disclaimerit, että omistan Lehtoa ja vähän tulee sellainen puolestapuhujan maine yritykseen. Joten jokainen vetäköön omat johtopäätökset mikä omistukseni vaikutus. Itselläni ei ole suoria yhteyksiä Lehtoon eikä myöskään uskonnollista aiheeseen liittyvää taustaa. Minulla on tuttava piirissä ihmisiä, jotka tuntevat esimerkkinä Asko Myllymäen. Olen asuinpaikkani ja työpaikkani vuoksi kohtuullisen läheltä seurannut Lehdon taivalta. 

Lehdon kasvusta sen verran, että sitä oli ollut pitkään ennen Lehtoa Päämies nimellä. Tuossa yksi esimerkki: https://www.arvosijoitus.fi/arvo/ajankohtaista/osuuskunta-ppo-sijoittaa-...

Aiemmassa kirjoituksessa ollaan varmasti oikeassa, että Lehto ei saanut työvoimaa tarpeeksi kovassa suhdanteessa. Sanoisin yhtiöllä olevan etulyöntiasema työvoimassa kahdesta syystä. Ensimmäisenä sen tehtaat on alueella joissa työvoimasta on vähän kilpailua. Se saa Oulaisissa ja Hartolassa sitoutunutta työvoimaa, joka pysyy tehtaalla. Toiseksi sillä on uskonnollisten yhteyksien vuoksi varsin poikkeuksellinen työvoimareservi. Tämä uskonnollinen suuntautuminen tarvitsee poiukkeuksillisen suuria asuntoja ja heillä on useitra rakennusyrityksiä. Lisäksi he rakentelevat joka kesä suviseurat johonkin osaan Suomea. Lapsille ei ole mitenkään tuntematonta rakennella jotakin. Toisinsanoen harrastatunutta työvoimaa on tarjolla.

Myönnän, että itseleni tuli korjausrakentamisen ongelmat suurena yllätyksenä. Olen nähnyt Lehdon konseptin ja pidin sitä erittäin hyvänä ja kyllä edelleen uskon, että tämä ratkaisu on erittäin kilpailukykyinen. https://www.rakennuslehti.fi/2016/11/lehto-lupaa-tehda-putkiremontin-jop...

Jos omaan talooni pitäisi putkiremonttitehdä niin tuon valitisin. Missä mentiin pieleen on varmasti sitten laajentuminen. Ei saatu niitä osaavia työtekijöitä johonkin kasvukeskuksen remontteihin. Nyt himmataan ja uskon firman vielä sieltä tulevan.

Moni on puhunut firman moduulirakentamisesta kilpailuetuna, mutta siellä on muutakin fiksuja toimitapoja. Esimerkkinä kuvan maassa rakentaminen. http://lehmihaka.blogspot.com/2013/09/katon-tekoa-ja-roskaruokaa.html

En ole nähnyt tuota rakennustapaa eteläisemmässä Suomessa. Kyllä, se on kopioitavissa, mutta miksei sitä sitten tehdä? Se vaatii omat alihannkijat ja osaamisen ja toimitavat. Edelleen en ole nähnyt maassa katon rakentamista isommissa kohteissa muilla kuin Lehdolla. Mutta Lehto ei tee sitä kaikissa kohteissa ja en tiedä syytä.

Joten summauksena sellainen, että Lehdolla on mielestäni vähän ohjaus karannut käsistä. Se ei ole pystynyt pitämään vahvuuksiaan yllä kaikissa kohteissa vaan sortunut "perusrakentamiseen". Minusta yhtiöllä on edelleen edellytykset "biitata markkinat". Se tekee juttuja aikuisten oikeasi erilailla.

 

 

 

 

 

Betsson - 14.2.2019 14.02

Joo, ilmeisesti markkina on sitä mieltä, että Svedut lopettaa pelaamisen kokonaan. Pikkutoimijoita poistuu kuulemma markkinoilta. Minusta se tarkoittaa hinnoitteluvoimaa jäljelle jääville. Lisäksi hyvää pikkupuljua saattaa olla tarjolla alle tori hintojen. Vai ajattelenko jotnekin yksinkertaisesti. Vetäsi itse vastapalloon 79.xx tienoolta turhan aikaisin pikku erän. Nyt olen varovasti kiusannut roboja. Vähän minusta vaikuttaa, että joku on yllätetty shortsit jalassa talvipakkasella. Sharevillekin puskee siihen tahtiin Betssonin lauselmaa regualaaitosta. 

Betsson - 14.2.2019 11.05

Ihan ok tulos mielestäni, mutta kurssireaktio oli mielenkiintoinen. Ensin 5 pinnaa ylös sitten mentiin 5 pinnaa alas. Anomuumi pukkaa lappua laitaan sellaista 0,50-1 SEK spredi koko ajan kurssissa. Aukooko joku suutaan vai mikä tämä oikein on? Tulee Ollilan ajat Nokian johdossa mieleen, kun joku sanoi, että pörssikurssi seuraa Ollilan alaleuan liikettä.

Lehto Group - 12.2.2019 12.44

12.35 200 000 lappua hintaan 4,40€ vaihtoi omistajaa Carnigien sisäisellä kaupalla.

Lehto Group - 12.2.2019 11.25

Tunnelmat hyvin samt kuin edellä. Ohjeistus varovainen, tulosvaroitusta ei haluta antaa ja mielummin positiiviseen suuntaan. Kevensin aamusta ja ihan liian lähellä pohja hintaa. Itsellä aika siolla painolla salkussa ja tuntuu, että tähän ehtii vielä kyytiin myöhemmin. Osinko voi tuntua osakkeessa aika lujasti. Paljon on pahaa silti kurssissa. Jotenkin tuntuu, että käyrä voi tällä lapulla kuitenkin osoittaa varovaisesti jo ylöspäin. Tankkiin sopivaan saumaan. Itseasiassa pikku hiljaa otan OP:n salkkuun.

Lehto Group - 12.2.2019 8.20

Sieltähän tulos tuli ja aikalailla tuolla alareunassa, mitä odotettiin. En osaa sanoa onko turhan positiivisesti ajateltu, mutta omasta mielestäni on hyvä, että Lehto vähän jarruttaa, sirtää tuon yhden tehtaan tuotannon Oulaisiin ja siivoaa korjausrakentamiseen. Tarjontaa on ollut paljon ja pääoma on tällä hetkellä kiinni kovasti. Parempi, että siihen mahdollisesti huonompaan suhdanteeseen mennään hiukan pienemmällä valmistuvien lastilla.

Minusta ohjeistus oli ihan oikein varovainen, mutta positiivinen. Odotetaan kuitenkin pystyttävän samaan tai parempaan ja osinko oli vähän yli odotuksten, vaikka laskettiin. Markkina on hidastunut eihän noita sopeutustoimia olisi muuten tehty. Oliko tämä Akin sarjaa jatkaen Raatteentien torjuntavoitto?