Olet täällä

Warren Fyffet

Warren Fyffet

  • Liittynyt 16.2.2018
  • 50 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 28.3.2019 11.14

Joo, kaikki mahdollista. Vähän on tässä sellainen maku tälle päivää kuin Aki tuossa mainitsi, että joku tainnut jo hätäpäissään myydä lappunsa. Jotenkin tuntuu, että Cevianilla osto nappi laulaa, jos päästään 6.xx kurssi tasoon. Sitten voi olla kohtuullisen äkkijyrkkä käännös kurssissa, kun C liputtaa 5% rajaa. 

Rahapeliyhtiöt - 27.2.2019 11.33

Betssoniin ladatiin shorttia usean talon toimesta vahvasti kurssitipahti aika kovasti 10 SEK, tulospäspäivän korkeimmasta. Nyt Marchall Wace ja Portsea Asset Management on poistuneet paikalta yli 0,5% shorttipostioilla. Citadel Advisor ja Citadel Europe shortannut yhdessä 4% osakekannasta. Kokonaisshortti määrä yli 0,5% osakekannasta positiot ova yhteensä 8,27%. Citadel Europe runttasi vielä 20.2 lisää shorttia ja nyt huomasi, että oho ja alkoi purkamaan 0,03% osakekannasta 25.2 ilmoitus. Myyjiä on vähänlaisesti. Kurssi ollut nousukäyrällä jo tuosta shorttien lisäyksen lopetuksesta 20.2. Huojuntaa kurssissa taitaa olla odotettavissa. 

Nordea - 21.2.2019 13.02

Joo minun silmään tilanne näyttää siltä, että Nordean johto on yksi selitteisesti kannalla vahva osta ja markkinan mielestä koko pohjoismainen pankkisektori on vahva short rahan pesun ja Ruotsin tilanteen vuoksi. 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 20.2.2019 9.10

Laitetaan eteen disclaimerit, että omistan Lehtoa ja vähän tulee sellainen puolestapuhujan maine yritykseen. Joten jokainen vetäköön omat johtopäätökset mikä omistukseni vaikutus. Itselläni ei ole suoria yhteyksiä Lehtoon eikä myöskään uskonnollista aiheeseen liittyvää taustaa. Minulla on tuttava piirissä ihmisiä, jotka tuntevat esimerkkinä Asko Myllymäen. Olen asuinpaikkani ja työpaikkani vuoksi kohtuullisen läheltä seurannut Lehdon taivalta. 

Lehdon kasvusta sen verran, että sitä oli ollut pitkään ennen Lehtoa Päämies nimellä. Tuossa yksi esimerkki: https://www.arvosijoitus.fi/arvo/ajankohtaista/osuuskunta-ppo-sijoittaa-...

Aiemmassa kirjoituksessa ollaan varmasti oikeassa, että Lehto ei saanut työvoimaa tarpeeksi kovassa suhdanteessa. Sanoisin yhtiöllä olevan etulyöntiasema työvoimassa kahdesta syystä. Ensimmäisenä sen tehtaat on alueella joissa työvoimasta on vähän kilpailua. Se saa Oulaisissa ja Hartolassa sitoutunutta työvoimaa, joka pysyy tehtaalla. Toiseksi sillä on uskonnollisten yhteyksien vuoksi varsin poikkeuksellinen työvoimareservi. Tämä uskonnollinen suuntautuminen tarvitsee poiukkeuksillisen suuria asuntoja ja heillä on useitra rakennusyrityksiä. Lisäksi he rakentelevat joka kesä suviseurat johonkin osaan Suomea. Lapsille ei ole mitenkään tuntematonta rakennella jotakin. Toisinsanoen harrastatunutta työvoimaa on tarjolla.

Myönnän, että itseleni tuli korjausrakentamisen ongelmat suurena yllätyksenä. Olen nähnyt Lehdon konseptin ja pidin sitä erittäin hyvänä ja kyllä edelleen uskon, että tämä ratkaisu on erittäin kilpailukykyinen. https://www.rakennuslehti.fi/2016/11/lehto-lupaa-tehda-putkiremontin-jop...

Jos omaan talooni pitäisi putkiremonttitehdä niin tuon valitisin. Missä mentiin pieleen on varmasti sitten laajentuminen. Ei saatu niitä osaavia työtekijöitä johonkin kasvukeskuksen remontteihin. Nyt himmataan ja uskon firman vielä sieltä tulevan.

Moni on puhunut firman moduulirakentamisesta kilpailuetuna, mutta siellä on muutakin fiksuja toimitapoja. Esimerkkinä kuvan maassa rakentaminen. http://lehmihaka.blogspot.com/2013/09/katon-tekoa-ja-roskaruokaa.html

En ole nähnyt tuota rakennustapaa eteläisemmässä Suomessa. Kyllä, se on kopioitavissa, mutta miksei sitä sitten tehdä? Se vaatii omat alihannkijat ja osaamisen ja toimitavat. Edelleen en ole nähnyt maassa katon rakentamista isommissa kohteissa muilla kuin Lehdolla. Mutta Lehto ei tee sitä kaikissa kohteissa ja en tiedä syytä.

Joten summauksena sellainen, että Lehdolla on mielestäni vähän ohjaus karannut käsistä. Se ei ole pystynyt pitämään vahvuuksiaan yllä kaikissa kohteissa vaan sortunut "perusrakentamiseen". Minusta yhtiöllä on edelleen edellytykset "biitata markkinat". Se tekee juttuja aikuisten oikeasi erilailla.

 

 

 

 

 

Betsson - 14.2.2019 14.02

Joo, ilmeisesti markkina on sitä mieltä, että Svedut lopettaa pelaamisen kokonaan. Pikkutoimijoita poistuu kuulemma markkinoilta. Minusta se tarkoittaa hinnoitteluvoimaa jäljelle jääville. Lisäksi hyvää pikkupuljua saattaa olla tarjolla alle tori hintojen. Vai ajattelenko jotnekin yksinkertaisesti. Vetäsi itse vastapalloon 79.xx tienoolta turhan aikaisin pikku erän. Nyt olen varovasti kiusannut roboja. Vähän minusta vaikuttaa, että joku on yllätetty shortsit jalassa talvipakkasella. Sharevillekin puskee siihen tahtiin Betssonin lauselmaa regualaaitosta. 

Betsson - 14.2.2019 11.05

Ihan ok tulos mielestäni, mutta kurssireaktio oli mielenkiintoinen. Ensin 5 pinnaa ylös sitten mentiin 5 pinnaa alas. Anomuumi pukkaa lappua laitaan sellaista 0,50-1 SEK spredi koko ajan kurssissa. Aukooko joku suutaan vai mikä tämä oikein on? Tulee Ollilan ajat Nokian johdossa mieleen, kun joku sanoi, että pörssikurssi seuraa Ollilan alaleuan liikettä.

Lehto Group - 12.2.2019 12.44

12.35 200 000 lappua hintaan 4,40€ vaihtoi omistajaa Carnigien sisäisellä kaupalla.

Lehto Group - 12.2.2019 11.25

Tunnelmat hyvin samt kuin edellä. Ohjeistus varovainen, tulosvaroitusta ei haluta antaa ja mielummin positiiviseen suuntaan. Kevensin aamusta ja ihan liian lähellä pohja hintaa. Itsellä aika siolla painolla salkussa ja tuntuu, että tähän ehtii vielä kyytiin myöhemmin. Osinko voi tuntua osakkeessa aika lujasti. Paljon on pahaa silti kurssissa. Jotenkin tuntuu, että käyrä voi tällä lapulla kuitenkin osoittaa varovaisesti jo ylöspäin. Tankkiin sopivaan saumaan. Itseasiassa pikku hiljaa otan OP:n salkkuun.

Lehto Group - 12.2.2019 8.20

Sieltähän tulos tuli ja aikalailla tuolla alareunassa, mitä odotettiin. En osaa sanoa onko turhan positiivisesti ajateltu, mutta omasta mielestäni on hyvä, että Lehto vähän jarruttaa, sirtää tuon yhden tehtaan tuotannon Oulaisiin ja siivoaa korjausrakentamiseen. Tarjontaa on ollut paljon ja pääoma on tällä hetkellä kiinni kovasti. Parempi, että siihen mahdollisesti huonompaan suhdanteeseen mennään hiukan pienemmällä valmistuvien lastilla.

Minusta ohjeistus oli ihan oikein varovainen, mutta positiivinen. Odotetaan kuitenkin pystyttävän samaan tai parempaan ja osinko oli vähän yli odotuksten, vaikka laskettiin. Markkina on hidastunut eihän noita sopeutustoimia olisi muuten tehty. Oliko tämä Akin sarjaa jatkaen Raatteentien torjuntavoitto?    

Ray Dalion All Weather portfolio? - 18.1.2019 8.04

John Bogle suositteli suhdetta 60/40. Sitten on ollut sellainen kuin 100-ikä. Kaikissa näissä homma perustuu tasapainotukseen. Jos pystyt tiukasti noudattamaan allokaatiota ja tasapainottaa tasaisin väliajoin niin tulee myyneeksi kalleinta omaisuus erää väkisin hyvään aikaan. Nyt esimerkkinä korot on vielä varmasti hyvin lähellä alinta tasoa.

Korolla on aika merkittävä osuus eri omaisuusluokkien arvostukseen ja tuo Dalion setti huomioi sen. Olet varmaan perehtynyt Dalion velkasykliin, joten en ala siitä sen enempää. Taloudessa on kuitenkin sellainen pitkä sykli, Kontratieffin sykli. En tiedä onko tuttu. Siinä tunnustettu sellaisia 102- vuoden vuoden aikoja joina tietyt omaisuuusluokat tuottaa paremmin kuin toiset. Testaan nyt sitten miten Aki/mode suhtautuu mainostamiseen. Omassa Blogissa juttu Kondtrateffin syklistä: https://warrenfyffet.blogspot.com/2014/10/kondratieffin-sykli.html

Jos menet jutun loppuun ja katsot rengasta Wheel. Aina siirryttäessä vuoden ajasta toiseen vaihtuu menestyvä omaisuusluokka. Tasapainottamalla Dalion systeemillä tulet ostamaan halpaa ja myymään kallista tuossa syklissä.  Missä mennään tuossa syklissä? Olen itse sitä mieltä, että olemme aloittamassa kevättä. (Interest rates start to rise....) Tämä ainakin USA:ssa. Euroopassa credit crunch on mahdollinen. Inflaatio on käynnissä. Tilana pelkäämme paluutta taantumaan.

Minun tulkinnan mukaan Dalio sittne on tunnistanut tämän sama pitkän syklin ja todennut, että samoin tapahtuu lyhyemmässä syklissä(, joka hyödyllisempää sijoitus mielessä, kirjoittajan oma huomio). 

Tuossa omia ajatuksia vielä syklistä viiden vuoden takaa

https://warrenfyffet.blogspot.com/2014/10/omat-ajatukset-kondratieffin-s...

Siinä kiinnittäisin huomiota kuvaan The Cycle of deflation. Siinä on tuota kulkua aika hyvin kuvattu. Nyt kysymys on, onko tehtaita suljettu ja hinnoitteluvoima palannut? Velkaoja hoidettu? Niitä löytyy Bear&Stearns, Lehman Brothers, kotimaassa esimerkkinä Talvivaara, Euroopassa Kreikka on hoidettu. Voidaanko tällä rallatella seuraavat 30 vuotta? 

Index Fund Advisorsilta löytyy laskureita noihin tuottoihin. Siellä näkee miten eri aikoina pärjää erilasilla korksuhteilla ja tietty portfolio erilasista osakkeista ja korosita.

https://www.ifa.com/calculator/?i=port100_ifa&g=100000&s=1/1/2000&e=11/3...

Itse olen vain ottanut korkoa ja osakkeita salkkuun ja päätynyt askel askeleelta nostamaan osakepainoa. Minusta kannattaa tunnistaa missä mennään. Koroissa nyrkkisääntö, että ne tuottaa sen kuponkikoron pitkällä aikajänteellä. Joten nyt hankkimalla korkoa voi käydä niin, että juuri mitään ei jää inflaation jälkeen käteen. Itse ajattelen asiaa niin, että siellä 4-5% tasolla kannattaa alkaa ostelemaan. Tietysti nyt löytyy korkolappukja joista saa tuota enemmän, niitä olen jonkun verran hankkinut. Sitten, jos korot edelleen nousee niin ostella korkoa korolle efektillä. Osakkeilla alkaa silloin olemaan hankalampaa askel askeelta. Mutta tuohon nousuun 5% tasolle voi mennä vuosia. Välillä pakitetaan.