20.12.2018 - 14:31

Lyyrikko

+250
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
255

Jälkeenpäin on aina mukava viisastella, ja niin on nytkin. Ilkka sai Almansa kaupan suorastaan kreivin aikaan Alman treidatessa markkinamyllerryksen tiimoissa kirjoitushetkellä @5,48. Tuskin saisivat enää niistettyä kahden euron preemiota steikistään. 

0
0
17.2.2019 - 00:38

Junttura

+3
Liittynyt:
21.11.2018
Viestejä:
1

Kiitos Pyysingille kissan nostamisesta pöydälle. Omien osakkeiden ostaminen olisi (ollut) varmasti järkevää tässä tilanteessa ja tällä kurssitasolla. Sehän on pyörinyt pitkään noin 3,60 euron tasolla ja nyt Alman tulosjulkistuksen jälkeenkin nousi vain hieman noin 3,80 tasolle (15.2.2019).

Mutta ei omiakaan siis millä hinnalla tahansa pidä ostaa. Käytännössä kuitenkin "pienehkötkin" ostot auttavat tukemaan ja nostamaan epälikvidiä kurssia lähemmäs "todellista tasoaan". Tällainen kurssin laillinen "vedättäminen" ylöspäin on paitsi spekulatiivisten lyhytaikaisten omistajien etu, niin myös pitkäaikaisten omistajien ja ennen kaikkea itse yhtiön edun mukaista.

Tällä alalla konsolidaatiokehitys jatkuu. Niitä kohti on parempi mennä silloin, kun yhtiön oma osake on arvostettu "oikealle tasolleen". Näin ainakin silloin, jos puhutaan Ilkan edusta. Ilkkaa omistavat toki myös muut lehtitalot ja silloin ei välttämättä olla halukkaita nostamaan kilpailevan yhtiön arvoa liian korkealle ennen mahdollista yritysjärjestelyä. Riippuu siis näkökulmasta. Kuitenkin hallituksen pitäisi katsoa yhtiön ja omistajien etua., jolloin Ilkan arvo pitäisi saattaa oikealle tasolleen., mikä se sitten kenenkin mielestä on.

Sijoitustiedossa 18.11.18 julkaistu Pyysingin kirjoituksen pika-analyysi hallintoneuvoston kokoonpanosta stereotypiassaan hymyilytti kovasti smiley

Pohjanmaalla tiedetään Ilkan hallintoneuvoston toimineen jo pitkään autokauppiaitten "kahvittelukerhona". Ilkan hallintoneuvostoon yhtiökokous valitsee 18  jäsentä, joista "autokauppiaitten edustajia ovat":

Käyttöauto Oy:n toimitusjohtaja, ESS Autotalon konsernin toimitusjohtaja, Kamux Oy:n viestintäjohtaja, Autotalo Laakkosesta PKK:n toimitusjohtaja, Rinta-Joupin Autoliike Oy:stä toimitusjohtaja ja vielä pari vuotta sitten "kahvittelukerhoon" kuului myös toisen veljen J. Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtaja. Valintaperuste on ilmeisesti ollut, että he ovat isoja mainostajia. Peruste sekin. Ja näin tämä on ollut jo pitkään, varmaan sieltä vuosituhannen vaihteesta asti. On siellä tietysti vielä muitakin ammattiryhmiä ja tahoja edustettuna, mutta heidänkin taustalta ja valintaperusteista löytyy mielenkiintoisia kytkentöjä.

Yhtiön kannalta voi tietysti miettiä miksi hallintoneuvosto on olemassa ja millä perusteella sinne pitäisi valita henkilöitä. Oikein käytettynä se voi olla tehokas voimavara. Se on kustannuksiltaan mitätön sihteessa esim. toimitusjohtajan kuluihin, jotka nousevat laskutrendissä olevasta liikevaihdosta prosenttiyksikön tasolle, laskien samalla osakekohtaista osinkoa parilla sentillä per vuosi. Kyllä siinä saa sitten yt-neuvotteluita muiden kanssa käydäkin senkin edestä, että myös Ilkan oma toiminta saataisiin kannattavaksi muulloinkin, kuin tällaisina nousukauden supervaalivuosina. 

Kuitenkin samoilla linjoilla Akin kanssa, että omistajan näkökulmasta pelkkänä "kahvittelukerhona" toimiessaan hallintoneuvoston olemassaolon tarkoituksenmukaisuus ja lisäarvo on kyseenalainen. Ryhtiä. please.

 

0
0
18.2.2019 - 10:38

Lehtopöllö

+296
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383

Onkos jossain tietoa mihin aikaan osari julkistetaan? En nyt sitä ainakaan suoraan Ilkan omilta sivuilta löytänyt. Kolme edellistä osaria näyttivät tulleen 14:00, 13:30 ja 13:00 ettei siitäkään ihan vahvaa arvausta saanut. 

0
0
18.2.2019 - 13:52

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660
Acumen kirjoitti:

Vanhoja tiedotteita itsekin äsken kävin läpi ja on tosiaan niin vaihtelevasti tullut, että paha sanoa milloin tulee. Kotisivuiltakaan ei tietoa löydy. Asiasta (yleisemmin) olikin muuten kolumni Kauppalehdessä.:

Tulostiedotteemme voi tulla joskus iltapäivällä (KL) 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tulostiedotteemme-voi-tulla-joskus-il...

Pohjalaiset ovat melko itsepäisiä. Niitä ei Etelän Median kitinä paljon heilauta. Tiedän hyvin, koska ensimmäinen ex-vaimoni on pohjalainencool.

Miulla lähtee lautta Tallinnaan kohta, ja tämä saattaa olla Ilkan odotetuin osari vuosikymmeniin. Mutta nyt sitten jännätään tuleeko se kello 14, 15 vai kenties 16.23? Hyvä tiivistys oppitunnilta "Kuinka teen mahdollisimman paskaa IR:ää."

0
0
18.2.2019 - 14:29

Accounting 101

+759
Liittynyt:
28.7.2018
Viestejä:
418

" Viime vuoden aikana päivitimme strategiaamme vuosille 2019-2021. Päivitetyn strategiamme neljä painopistealuetta ohjaavat toimintaamme tulevina vuosina. Nämä painopistealueet ovat seuraavat:

- Investoimme tuottavaan kasvuun. Keskeinen tavoitteemme on kääntää liikevaihdon kehitys merkittävään kasvuun strategiakauden aikana.

- Toimimme digitaalisesti ja johdamme tiedolla. Panostamme digitaalisiin tuote- ja palvelukanaviin. Kaikki sisällöt, tuotteet ja palvelut tuotetaan suoraan digitaaliseen muotoon ja ne julkaistaan maksaville tilaajille nopeasti. Analysoidun tiedon käyttöä tehostetaan ja nopeutetaan kaikessa päätöksenteossa.

- Tuotamme asiakasodotuksia vastaavia sisältöjä, tuotteita ja palveluita. Tekemisemme perustuu analysoituun tietoon kysynnästä ja asiakasodotuksista. Uudistamme markkinoinnin tukemaan kysynnän kasvua ja myynnin tuloksentekokykyä.

- Panostamme oikeaan osaamiseen ja prosessien tehokkuuteen. Panostamme strategisesti tärkeisiin osaamisalueisiin. Kaikkia prosesseja tehostetaan, karsitaan päällekkäisyyttä ja lisätään ketteryyttä. "

 

Tänne siis aiotaan hukata Alma media myynnistä saadut rahat. Pari konsulttitaloa tekemään muutosta niin rahat on käytetty muutamassa vuodessa...

Ohjeistuksena vielä liiketoiminnan tulos laskee :D

 

 

EDIT:

 

" Yhtiön hallituksella ei ole valtuutusta omienosakkeiden hankkimiseen tai luovuttamiseen. "

 

Tuleekohan tähän nyt lupaa yhtiökokoukselta ;)

0
0
18.2.2019 - 14:34

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

Jaahas. 40 senttiä osinkoa oli vähän niukasti ja guidance aika tyly. Miksi näitä pohjalaisia yhtiöitä edes tuodaan listalle kiusaamaan sellaisia sijoittajia, jotka eivät tykkää rahan polttamisesta yhtiön johdon kulloinkin valitsemissa pohjalaisissa kokoissa?

Nyt ollaan tienhaarassa: Luovunko vai menenkö keväällä Pohjanmaalle mutkuttamaan? Positiota tuskin helpolla kasvatan, kun on muitakin murheita. Jos nyt aluksi ottaisi happea ja nostelisi osinkoja vähän kuitenkin.

0
0
18.2.2019 - 14:49

Farseer

+2061
Liittynyt:
20.7.2016
Viestejä:
1608

Voi helvetin Ilkka. Omistajien rahaa on kiva polttaa?

Voisivat edes jakaa myyntivoitot omistajille ison osingon muodossa, jos eivät tuottavampaa kohdetta löydä. Luulisi supervaalivuoden ja ison kassan näkyvän ohjeistuksessa, mutta vissiin ei?

0
0
18.2.2019 - 15:39

Lyyrikko

+250
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
255

Surkeaa. Kovin pohjanoteeraus (kaiken muun lisäksi) on osingon jakaminen kahdessa osassa kassan pursutessa rahaa. Yhtiön johto haluaa kaikkea muuta, kuin osakkeenomistajien etua. Guidance suomennettuna: jatkamme rahan polttamista jatkossakin printtimediaan.

Siispä kaikki ulos @3,89. Vähän puolittaiseksi jäi tämä case, mutta tämän enempää en halua rahojeni olevan roviolla.

0
0
18.2.2019 - 16:32

Lantti

+127
Liittynyt:
22.6.2018
Viestejä:
95

Hyi olokoon mitä touhua sanos pohjalaanenkin. En olisi ollenkaan yllättynyt, jos Ilkan kasvuinvestoinnit olisivat kannattavuudeltaan luokkaa setelien silppuaminen lehmänpaskaan ja tuotoksen kaataminen pohjanlahteen

0
0
19.2.2019 - 19:47

Longrun

+239
Liittynyt:
16.10.2018
Viestejä:
259

Voi olla, että raha vähän polttelee näpeissä ja löytää hätiköidyn reitin ei niin järkeviin investointikohteisiin. Osaksi johto varmaan myös suojelee firman jatkuvuutta (ja työpaikkojaan) istumalla rahakasan ja ”mahdollisuuksien” päällä, vaikka olisihan tuossa paljon ylimääräistä jaettavaa kun ei kerran omia osakkeita osata ostaa. 

Tuntuu vähän, että saattaisi tulla samanlaista alamäkeä kuin Alma siivun myyntiuutisen nousupiikin jälkeen. Jos näin käy niin Re-entryä mahdollisesti 3.50-3.60.

0
0
22.2.2019 - 17:16

NEANDERTHAL

+22
Liittynyt:
12.5.2016
Viestejä:
63
NEANDERTHAL kirjoitti:

Myin Ilkat Alman myyntipäivänä 3.7eurolla, ajatuksena ettei Ilkalle riitä ostajia pitkään positiivisen uutisen jälkeen (näin on käynyt viimeisen kolmen vuoden aikana ~aina), ja että kurssi lipuu tämän jälkeen taas pikkuhiljaa kohti kestämättömiä tasoja. Kurssi on kuitenkin kestänyt varsin hyvin pörssirytinää.

... 

Vai tilanteessa jossa 3,9eur/osake arvosta käteistä on vailla johdon loppusijoitusta. Nordean analyysissa oletettiin lisäosingon olevan 0,16eur + "up to 0,40eur". Mielestäni tämän kokoinen lisäosinko olisi kauhuskenaario ja on vaikea uskoa että sijoittajat tahtovat odotella (nykykurssilla) minne johto päättää loput tuikata. Tällä hetkellähän mikään ei viittaa siihen että valtaosa tuosta summasta olisi tulossa jakoon osinkona. Jos tulee, saa osake toki kovat nousut osinkomälläämisestä mediassa.

Joka tapauksessa tässä on vielä pitkä aika odotella päätöksiä tuon rahan sijoittamisesta, ja osinkohehkutuksiin on vielä jokunen kuukausi.
 

Epämielekäs skenaario tosiaan toteutui. Pieni osinko + epämääräinen loppusijoituspaikka rahalle.

Myyntieni idea jälkikäteen hyvä, mutta resultwise ei kovin hyvä sillä Ilkan osakkeesta maksetaan tässä skenaariossa vielä hyvin (3,83eur)... Jossain universumissa olisi jaettu enemmänkin osinkoa...

Saas nähdä miten kurssi kestää lähitulevaisuudessa, ja kun osingot ovat irronneet. Omalta osaltani tämä case on todennäköisesti closed enkä ainakaan nyt suunnittele palaavani ostolaidalle.

0
0
23.2.2019 - 12:41

Ripelein

+6
Liittynyt:
25.2.2018
Viestejä:
25

Itse näen Ilkassa nousupotentiaalia. Suurin kysymysmerkki on rahat joita nyt makuutetaan pankkitilillä. Ehkä niillä vois ostaa vaikka Alma median osakkeita pörssistä.

 

Alma median osakkeiden arvo 57 miljoonaa

Rahat + lyhytaikaset rahoitusvarat - korolliset velat yhteensä 61 miljoonaa

Kustannus- ja painotoiminnan liikevoitto 1,75 miljoonaa, arvo maltillinen(?) 8 x 1,75 = 14 miljoonaa

Yhteensä näistä tulisi 132 miljoonaa eli 5,2€ per osake

0
0
24.2.2019 - 10:57

Lyyrikko

+250
Liittynyt:
23.8.2018
Viestejä:
255
Ripelein kirjoitti:

Itse näen Ilkassa nousupotentiaalia. Suurin kysymysmerkki on rahat joita nyt makuutetaan pankkitilillä. Ehkä niillä vois ostaa vaikka Alma median osakkeita pörssistä.

Tätä en ihan ymmärrä. Miksi jonkun toisen yhtiön pitäisi tehdä sijoituspäätös sijoittajan puolesta? Parempihan olisi ostaa koko kassalla omia osakkeita (tai jakaa verotettuja osinkoja), myydä loputkin Almat ja jatkaa ''ydinliiketoimintaa''. Ilkan tapauksessa se vaan johtaisi firman kuihtumiseen, joka lienee toimivan johdon intressien ulkopuolella. Harmi kun omistajien parasta ei osata Pohjanmaalla edes harkita. 

Itse tykkäsin kovasti Fiskarsin päätöksestä jakaa Wärtsilän osakkeet pois omasta taseesta, vaikka en oranssien saksien lisäksi paperista Fiskarsia omistakaan. Ei kai yhtiöllä ole mitään suhteellista etua verrattuna osakkeenomistajaan itse lappujen holdauksessa, eihän?

0
0
24.2.2019 - 12:20

Ripelein

+6
Liittynyt:
25.2.2018
Viestejä:
25

Jos Ilkka ostaisi omia osakkeita 60 miljoonalla niin se tarkottaisi 4e/osake hinnalla 15 miljoonaa osaketta eli 59% koko osakekannasta. I-sarjan osakkeita on 4,2 miljoonaa ja II-sarjan osakkeita on vain 21,25 miljoonaa. Ei taida onnistua koko summalla, mutta voisihan niitä ostaa edes pikkusen.

Jos Ilkka maksaisi ylimääräiset rahat osinkona niin siitä pitäisi maksaa veroja ja sijoituspäätöksen tekeminen jäisi sijoittajalle. Jos Ilkka tekisi saman sijoituspäätöksen kuin sijoittaja, eikä jakaisi osinko niin verojen maksu viivästyisi ja osakkeita voitaisiin ostaa verojen verran enemmän. Ilkan sijoituspäätöksen ollessa ei-toivottu, sijoittajan pitää sitten miettiä mitä tekee.

0
0
27.3.2019 - 16:47

Lehtopöllö

+296
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383

http://www.ilkka-yhtyma.fi/web/yhtyma/corporate.nsf/files/Vuosikertomus2018/$file/Vuosikertomus2018.pdf

Sivut 96-98

Joku tuossa aiemmin jo totesi että johto tuntuu polttavan omistajien rahoja. Mikä siinä on poltellessa, kun johtajat eivät ole omistajia. 

Johtoryhmä 6 henkeä. Osakeomistus yhteensä 815 kpl?! Siis ei 815 tuhatta vaan 815 kappaletta. 

Hallitus 6 henkeä. Kahdella ei ole osakkeen osaketta, kahdella on muutama tuhat ja vain kahdella on merkittävä omistus yhtiössä. 

0
0
3.4.2019 - 18:01

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

Valtuutusta omien ostamiseen en yhtiökokouskutsusta löytänyt. Ilmoittauduin 16.4. kello 15 Seinäjoella olevaan yhtiökokoukseen ja aion myös mennä, ellen lämpene myymään lappuja sitä ennen. En usko, että eteläkarjalaisen järjen puhuminen pohjalaisille auttaa mitään, mutta aion yrittää. Ja lisäksi nuuskia ilmapiiriä, eli ovatko osakkaat yksimielisen tyytyväisenä polttamassa osakkeenomistajien varoja. Yleensä eivät.

Ilkka-projektini on kivasti plussalla, mutta se ei erityisesti asiaan vaikuta.

0
0
4.4.2019 - 21:05

Nagamorich

+121
Liittynyt:
28.9.2015
Viestejä:
167

Käsittääkseni 4.4. Nimi euroclearin rekisterissä antaa oikeuden osallistua yhtiökokoukseen. Tarkoittaako tämä että 4.4. ostetut osakkeet oikeuttavat osallistumaan?

 

Vähän hölmö kysymys, mutta ei mitään tietoa miten omistajuuden yms päivittyy.

0
0
5.4.2019 - 11:09

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660
Nagamorich kirjoitti:

Käsittääkseni 4.4. Nimi euroclearin rekisterissä antaa oikeuden osallistua yhtiökokoukseen. Tarkoittaako tämä että 4.4. ostetut osakkeet oikeuttavat osallistumaan?

 

Vähän hölmö kysymys, mutta ei mitään tietoa miten omistajuuden yms päivittyy.

Ei. Ne pitää olla ostettuna T-2 eli kaksi pankkipäivää aiemmin, mikä tässä tapauksessa on 2.4.

Miuta vituttaa suunnattomasti yhtiöt, jotka puhuvat pahempaa kapulakieltä kuin THL:n virkamiehet ja eivät kerro selkosuomella, milloin osakkeet pitää olla hallussa, jotta pääsee yhtiökokoukseen ja mikä on osingon irtoamispäivä. Ilkka ei tietenkään sano kumpaakaan, koska sille pörssinoteeraus on vain byrokraattinen riesa, josta selvitään pykälien yli juuri ja juuri floppaamalla.

 

0
0
7.4.2019 - 22:41

Hynägrande

+1758
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1211

815 kpl. Hyvin huomattu. Haluanko sijoittaa firmaan johon firman johto ei halua sijoittaa omaa rahaansa? Aika harvoin! Myin Ilkat taannoin pois Alma-nousun jälkeen ja ei tarvi näillä näkymin palata omistajaksi.

0
0
17.4.2019 - 12:54

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660
Kimpe kirjoitti:

Millainen yhtiökokustunnelma oli? 

Hilpeä. Pohojalaaset tykkäävät kertoa asiansa suoraan. Puheenjohtajallakin oli hyvää läppää.

Hpj ei sulkenut pois omien ostamista pois paletista, mutta koeäänestytti yleisöä "Miksei"-kysymykseni jälkeen asettaen vastakkain osingonjaon ja omien ostamisen. Oletin tällä esettelulla olevani yksin käsi pystyssä, mutta hämmästyksekseni tukuea tuli myös tälle.

Kirjoitan sunnuntaiksi enemmän, ellei jotain muuta ihmeellistä tule päälle. 

0
0
23.4.2019 - 10:02

Lehtopöllö

+296
Liittynyt:
17.9.2014
Viestejä:
383

Myin omista Ilkoistani puolet pari senttiä alle neljän euron ja toisen puolen vähän päälle neljän euron, joten omaa intressiä ei Ilkkaan enää ole, mutta silti mielenkiintoinen ja erittäin viihdyttävä selostus. 

0
0
6.5.2019 - 11:17

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

On melko 80-lukua, että Ilkan osari tulee tänään joko 12.00, 13.00 tai 12.30. Tai joku muu ajankohta. Nämä kolme ovat kaikki vuoden sisällä käytettyjä julkaisukellonaikoja.

Iltapäivä on hyvä, mutta se, ettei tiedä kellonaikaa sietämätöntä sellaiselle, joka on vuodesta 1995 yrittänyt päästä roikkumasta ruudulta.

Varaa siinä sitten parturia. Tosin Ilkassa tuskin on yllätyksiä, mutta ei sitä koskaan tiedä.

0
0
6.5.2019 - 13:24

Warren Fyffet

+21
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
61

Nysse tuli:

ILKKA-YHTYMÄN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2019 

TAMMI-MAALISKUU 2019
- Liikevaihto 8 868 tuhatta euroa (9 231 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 482 tuhatta euroa (1 973 tuhatta euroa)
- Vertailukauden 1-3/2018 liikevoittoon sisältyy 1 602 tuhannen euron myyntivoitto kiinteistön myynnistä.
- Jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoitto 338 tuhatta euroa (392 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 5,4 prosenttia (21,4 %) liikevaihdosta ja jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoittoprosentti 3,8 (4,2)
- Nettorahoituserät olivat 2 932 tuhatta euroa (-166 teur). Katsauskaudella 1-3/2019 Alma Media Oyj:n osakkeista saadut osinkotuotot (3 148 tuhatta euroa) sisältyvät nettorahoituseriin.
- Jatkuvien toimintojen voitto ennen veroja 3 414 tuhatta euroa (1 806 tuhatta euroa) ja  jatkuvien toimintojen katsauskauden tulos 3 399 tuhatta euroa (1 495 teur).
- Vertailukaudella 2018 lopetettujen toimintojen katsauskauden tulos (2 450 tuhatta euroa) muodostuu osakkuusyhtiön tulososuudesta.
- Katsauskauden tulos sisältäen lopetetut toiminnot oli 3 399 tuhatta euroa (3 945 teur).
- Jatkuvien toimintojen tulos/ osake 0,13 euroa (0,06 euroa)
- Osakekohtainen tulos sisältäen lopetetut toiminnot 0,13 euroa (0,16 euroa)
- Omavaraisuusaste 91,9 % (61,2 %)
- Nettovelkaantumisaste -54,0 % (41,1 %)

Ja omien toimintojen tulos laskee näkymien mukaan.

 

0
0
6.8.2019 - 10:52

Aki Pyysing

+12119
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6660

Ilkka tuli eilen. Tuntia ennen osaria vielä muistin sen olevan tulossa. Vaikuttaa siltä, että yhtiö on vakavissaan suunnitelmissaan pitää pientä omaa kivaa osakkeenomistajien rahoilla.

HUHTI-KESÄKUU 2019
- Liikevaihto 9 139 tuhatta euroa (9 138 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 217 tuhatta euroa (274 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoitto 123 tuhatta euroa (198 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen liikevoitto 2,4 prosenttia (3,0 %) liikevaihdosta ja jatkuvien toimintojen oikaistu oman toiminnan liikevoittoprosentti 1,3 (2,2)
- Nettorahoituserät -356 tuhatta euroa (-272 teur)
- Jatkuvien toimintojen voitto ennen veroja -139 tuhatta euroa (2 tuhatta euroa)
- Jatkuvien toimintojen tulos/ osake -0,00 euroa (0,00 euroa)
- Osakekohtainen tulos sisältäen lopetetut toiminnot -0,00 euroa (0,13 euroa)

Ilkan rahojen polttaminen korkosuojauksiin on jotain, mitä on todella vaikea nielaista. Ymmärrän, että pankki pakottaa velkaisen yhtiön "suojaamaan" lainansa, jotta pankkikin tienaisi antolanauksesta jotain. Mutta miten Ilkan on saanut tähän, on jo hivenen arveluttavampaa. Noh, ehkä tässä vain purkautuu ennen Alman myyntiä olleita pakkosuojauksia.

Osari, jossa ei sanottu juuri mitään ja jossa numerot puhuivat sen puolesta, että Esa ja Vesa ratsastavat auringonlaskuun ihan tyytyväisenä. Eikö siellä Pohjanmaalla jo joku ala vähän nurista?

Muuten olen sitä mieltä (vaikka tämä ei ole edes mielipidekysymys), että Ilkan paras sijoitus olisi omien osakkeiden ostaminen. Varsinkin kun noista omista liiketoiminnoista ei tunnu tulevan lasta eikä Jaskaa.

4.11. irtoaa kuponki ja sen jälkeen odotettavissa on osakkeenomistajien määrän vakaa lasku. Mie olen vähän nukuksissa tämän kanssa. Yleensä tällaisille lopulta joku tekee jotain, mutta Lakeuksilla tuntuu kestävän sen verran pitkään, että eteläkarjalainen kärsivällisyys on koetuksella. 

0
0
6.8.2019 - 14:23

Hilloo

-6
Liittynyt:
26.9.2016
Viestejä:
13

Taitaa olla Ilkassa mulle liikaa riskiä. Markkina-arvo yli 94 m, liikevaihtoa vain reilu 9 miltsiä ja viimeisen osarinkin tulos miinuksella.

0
0
24.9.2019 - 18:19

Kimpe

+2
Liittynyt:
30.12.2017
Viestejä:
15

Ilkka yhdistää maakuntalehtensä. http://www.ilkka-yhtyma.fi/Web/Yhtyma/corporate.nsf/headlines/0970A16E18BC214BC225847F001F89C9

Kustannussäästöt lienevät ihan huomattavia. Toivotaan vain, että liikevaihdon sulaminen ei ota uusia kierroksia tästä. Vähän vaikeaa saada oikein otetta omasta näkemyksestä. Toistaiseksi kärsivällisyys riittää ja alennus käypään arvoon riittävä, että kiinni pidetään.

0
0
24.9.2019 - 23:02

Jimbomonster

+18
Liittynyt:
7.5.2017
Viestejä:
29

Aika raju veto. En tunne ketään joka lukisi molempia lehtiä, yllätyn kovasti jos ei näy huomattavana (>20%) levikin laskuna jos tuo toteutuu. 

Niille jotka eivät lehtiä tunne, tuo vastaa suunnilleen Nykypäivän (kok.) ja Suomenmaan (kesk) yhdistymistä.

Ja maakunnassa kun ollaan niin se ei ole mitään kaupunkikeskustalaisuutta..

0
0