HKScan -

Velkaantuminen ei omasta mielestä ole kovinkaan suuri ongelma, mutta vaatii kuitenkin toimenpiteitä. IFRS 16 oikaistu nettovelkaantumisaste "HKScanin nettovelkaantumisaste oli 92,8 (101,2) prosenttia. IFRS 16:n mukaisen leasingvelan vaikutus nettovelkaantumisasteeseen oli 33,8 prosenttiyksikköä." on  59%. Hybridilaina on ainakin ehdottomasti maksettava takaisin. Tän vuoden puolella ei muistaakseni ole lyhennettävää lainaa eli rahaa pitäisi kertyä kirstun pohjalle kohtalaisen hyvin. Viimevuoden jälkimmäisen vuosipuoliskon rahavirta oli 43,2 miljoonaa ja jos tulos on vastaava tänä vuonna niin luvut parane selvästi. 

Baltiassa otetaan käyttöön uusi logistiikkakeskus ja tanskan lintuinfluenssa tilanne on ilmeisesti jo aika hyvä. Voisi kuvitella, että suomessa rehujen hintojen nousu näkyisi ainakin liikevaihdossa. 

"Me HKScanissa kannamme erityistä huolta suomalaisen lihantuotannon tämänhetkisestä tilanteesta. Kuluvan syksyn viljasato on jäämässä erittäin huonoksi, jopa riittämättömäksi. Tämän vuoksi on rehujen hintoihin odotettavissa merkittävää nousua. Tällaisessa tilanteessa on erittäin tärkeää, että suomalaisen ruoan arvostus on kohdillaan. Suomalainen kauppa ja kuluttajat ovat avainasemassa paikallisen vastuullisen lihantuotannon jatkuvuuden turvaamisessa, kertoo HKScanin Suomen liiketoimintayksiköstä vastaava johtaja Jari Leija."

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

" Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista, omien osakkeiden luovuttamisesta sekä osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

Yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön osakkeiden antamisesta tai luovuttamisesta, sekä osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n tarkoittamien osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta seuraavin ehdoin:

Osakkeet ja erityiset oikeudet voidaan antaa tai luovuttaa yhdessä tai useammassa erässä joko maksua vastaan tai maksutta.

Valtuutuksen nojalla annettavien osakkeiden lukumäärä, mukaan lukien erityisten oikeuksien perusteella saatavat osakkeet, voi olla yhteensä enintään 5 000 000 osaketta, mikä vastaa yhtiökokouksen päivänä noin 17 prosenttia yhtiön kaikista osakkeista.

Hallitus päättää kaikista osakeannin ja osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisen ehdoista. Valtuutus koskee sekä uusien osakkeiden antamista, että omien osakkeiden luovuttamista.

Valtuutus on voimassa seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka, kuitenkin enintään 30.6.2021 asti ja kumoaa aikaisemmat yhtiökokouksen antamat valtuutukset päättää osakeannista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta. "

https://otp.tools.investis.com/clients/fi/omasp/omx/omx-story.aspx?cid=…

 

Kyllähän tässä varmasti annetaan omia osakkeita vastineeksi varoja vastaan. Kaksi uutta säästöpankkisäätiötä tulee sitten omistajiksi jossain vaiheessa. Nähtäväksi jää paljonko osakkeita sitten pitää antaa. Hallituksella on siitä varmasti paras tieto ja ovat ostaneet viime päivinä OmaSP:n osakkeita.

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Savolainen näköjään siirsi omistuksen toiseen taskuun, jossa omistus kasvoi mukavat 2150,01%. Lisäksi markkinoilta ostettu osakkeita reippaasti, omistuksen ollessa nyt 324 361 osaketta. Toinen isompi muutos oli Keskinen Jaakko Vilho Kalevi hankkimat 45 871 osaketta. Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiön myynnit oli 183 556 osaketta, eikä ilmeisesti ole enää jatkanut myyntiä.

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Eipä näyttänyt myynnit vielä loppuvan. Kyllä joku vähän isompi poika pitää olla ostopuolellakin, kun kurssi on pitänyt näinkin hyvin. Tällä vaihdolla pitäis kyllä alkaa jo muutoksia näkymään, kun 100 suurimman omistajan joukkoon mahtui viimeksi 4309 osakkeella. Reilu viikko omistajalistan päivitykseen,

Näytä koko viesti
Oma Säästöpankki -

Ei tätä voi kyllä kalliina pitää kun analyytikon ennusteilla 2022 PE 6,1 ja PB 0,58. Toimari lupaili, että kasvuvauhti tulee olemaan vähintään samaa tasoa kuin se on ollut keskimäärin viimevuosina. Korosti viellä, että kasvu tulee olemaan kannattavaa kasvua. Euribor on ollut selkeästi korkeampi tällä kvartaalilla kuin aikaisemmin minkä pitäis näkyä korkotuloissa ja lisäksi talletuksille maksettava keskimääräinen korko laski tälle kvartaalille 0,09% -> 0,02%

Näytä koko viesti
Pankkien toimintaperiaatteet ja tulonmuodostus -

Pankit saa lainattua rahaa yleensä halvemmalla kuin korolla, joka peritään myönnetyistä lainoista. Nollakorot pienentävät korkotuottoja ja korkokuluja, mutta korkokate saattaa silti pysyä saman suuruisena.

 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euribor

 

Näytä koko viesti
Ålandsbanken -

Jos Ålandsbanken kelpaa PE 12 hintaan niin luulis Oma säästöpankin kelpaavan PE 9 hintaan. Ålandsbankenilla palvelutuottojen osuus on jonkun verran suurempi, jos niitä kovin arvostaa. Kasvua ja huono likviditeetti löytyy molemmista. Omistuspohja on ehkä vähän erikoiinen pörssiyhtiölle, mutta ei kai sillä niin kauheesti voi olla merkitystä. https://www.marketscreener.com/OMA-SAASTOPANKKI-OYJ-47382023/financials/

Näytä koko viesti
Ålandsbanken -

Osaako joku sanoa miksi luottotappioissa esim. vaiheen 3 saamiset yleisöltä, varausaste, % on muuttunut 47 -> 33?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kiinnostavaa juttua tässä blogissa. Voisitko laittaa listan/kuvan mitä kirjoja luette?

Näytä koko viesti
Kamux -

Kasvu tai osinko saattaa olla Kamuxilla vaarassa. Kaksi vuotta sitten rahavarat oli 17,3 miljoonaa ja viime osarissa enään 3,0 miljoonaa jäljellä. Osinkoihin on käytetty tällä ajanjaksolla 11,2 miljoonaa ja vaihto-omaisuuden(autojen) kasvuun 25,0 miljoonaa. Yhteensä 36,2 miljoonaa, tarkastelujakon voiton jäädessä 24,8 miljoonaan. Pitkällä aikavälillä sama toiminta ei voi mielestäni jatkua ilman jotakin muutosta. Velkarahalla voi tietysti jatkaa johonkin pisteeseen asti, mikä nyt tuskin on ihan heti tulossa vastaan.

PE ja EV/Ebit vuokraveloilla oikaustuna näyttää ihan houkuttelevilta. Ehkä pitäis ennen sijoituspäätöstä vähän tutustua miten käytettyjen autojen kauppa kehittyy.

Näytä koko viesti