Olet täällä

Accounting 101

Accounting 101

  • Liittynyt 28.7.2018
  • 83 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 13.2.2019 19.19

Myyty tänään Finnairit huonon osarin pelossa ja avattu Heeros positio. Firma on mielestäni breakthrough vaiheessa. Kirjoittelen viikonloppuna enemmän aatoksiani firmasta. Cavotec optio viehättää.

LeadDesk - 13.2.2019 12.06

Läpi meni ja vielä lievällä ylimerkinnällä. Seuraava mielenkiintoinen virstanpylväs on eka pörssi tulostiedote.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 12.2.2019 16.33

Neste longi otettu sisään melkein ATH hintaan. 87,6 melkein 10% tuottopäivän holdista. Katsellaan, josko hypättäisiin takaisin Nesteeseen myöhemmin vaiko sitten Outoteciin. Pitää vähän näiden momentumia tunnustella.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 11.2.2019 17.16

Outotecin kurssi lähti yhtäkkiä kirmaamaan joten suljettiin se position ja otettiin Neste longit takaisin sisään, kun Nesteen kurssi veti happea. Splitin lähestyminen tuonee vipinää kurssiin vaikka rahoitusteoreettisesti, sillä ei pitäisi olla mitään vaikutusta.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 11.2.2019 10.22

Vaihdettu Neste longit pikku plussalla aamun nousijaan Outoteciin. Katsotaan mihin momentum kantaa. Itse liiketoimintahan hinnoitellaan nyt erittäin edullisesti varsinkin, kun johto on vielä luvannut tuloskasvua.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 10.2.2019 19.30

Q4 tuloskauden mietteitä

 

Tuloskausi on toki vielä kesken, mutta päivitellään nyt kuitenkin. Salkuin isoin omistus Admicom toimitti odotetusti erittäin hyvät luvut. Nordean osari oli taas linjan mukaisesti kädenlämpöinen. Tärkeintä Nordean osarissa oli kuitenkin ohjeistus siitä, että kulut laskevat. Tämän varassa oma sijoituscaseni lepää. Tänä vuonna, jo pitäisi näkyä tämän hedelmiä. Siinä välissä, kun IT transformaatiota ajetaan läpi, saan keskiostohinnalleni nauttia n. 9 % osinkotuottoa, mikä on mielestäni sopiva korvaus, kun odotan tuloskasvua. Tuottojen ei pitäisi enää Nordealla laskea, kun taseen riskipitoisuutta ei enää lasketa.

Constin osari oli odotetun huono ja en enää johdon ohjeistukselle anna paljoa arvoa, mutta pidän kuitenkin pienen seurantaposition n. (1,5%) salkusta. Yhtiössä on todella paljon potentiaalia, jos vain kannattavuus ongelmista päästäisiin eroon. Constin osarin toimintaympäristön näkymät olivat erittäin bullish Admicomia ajatellen:

” Rakennusteollisuus ry ennustaa korjausrakentamisen jatkavan noin 1,5 prosentin kasvua vuonna 2019. Euroconstructin ennuste korjausrakentamisen kasvulle on 1,8 prosenttia. Asuintalokorjausten Euroconstruct ennustaa kasvavan 2,0 prosenttia ja muiden kuin asuintalojen 1,6 prosenttia.

Rakennusten ikääntymisen lisäksi korjausrakentamisen, talotekniikan ja kiinteistöteknisen huollon tarvetta ylläpitävät kiristyvät energiatehokkuusvaatimukset, kaupungistuminen, tarve muuntaa rakennuksia uuteen käyttötarkoitukseen, taloautomatiikan kehittyminen sekä ikääntyvän väestön synnyttämä tarve esteettömille tiloille. Myös ilmastonmuutos lisää erityisesti julkisivukorjausten ja -huollon tarvetta.”

Talotekniikka on Admicomin isoin asiakassegmentti ja kasvu tarkoittaa hillotolppaa Admicomille Q2-Q3 tasauslaskutuksiin. (Tasauslaskutukset ovat puhdasta katetta). Tämän vuoden Admicom ennusteissa voi siis olla vähän nousuvaraa, jos rakentaminen ei dippaakaan.

Revenion Q4 14.2. ja odottelen sieltä tasaista 15-20% liikevaihdon kasvua. Tässä junassa on mukava istua, jos tilinpäätös on oikein mukiin menevä uudelleensijoitan osingot todennäköisesti Revenioon.

Salkku on rallatellut oikein kunnolla vuoden alusta parhaimmillaan +18% YTD. Ei tuuleteta kuitenkaan vielä, vaan tehdään nöyrästi töitä sijoitustutkimuksen eteen ja katsotaan, mitä vuosi 2019 tuo tullessaan.

LeadDesk - 8.2.2019 17.23

Näyttää vähän siltä ettei ylimerkintää tule. Kahtellaa kuis annin käy. En nyt muista miten aikaisin ylimerkkinnöistä on yleensä ilmoitettu.

LeadDesk - 8.2.2019 14.04

Merkkasin itse LeadDeskiä. Toisin kuin yleinen sentimentti piensijoittajien keskuudessa, mielestäni tämä ei ole kallis. Päinvastoin, jos Case kehittyy yhtään kuvatun mukaisesti voivat multippelit tuplata. Lisäykset sitten, kun saadaan lisää dataa tarinan kehittymisestä. Olen myös valmis lyömään laput laitaan, jos luvatussa kasvussa ei pysytä.

Outokumpu - 7.2.2019 15.03

Ferrokromin hinnan lasku ja epävarmuus valitettavasti tuhoavat Kummun tuloksen teko kyvyn. EPS lienee luokkaa 12-17cnt 2019 vuodelta ilman mitään vakuutuskorvauksia.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 7.2.2019 10.17

Suljettu kumpu shortti hyvällä tuotolla. Neste longi takas. Eilen tuli tosi kova tulos. Uusiutuvat ylittivät roimasti ennusteet ja kurssi reagoi melko laimeasti, joten yritän vielä ratsastaa tämän momentumia.