Olet täällä

Accounting 101

Accounting 101

  • Liittynyt 28.7.2018
  • 131 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 10.6.2019 18.46

Hyvin puski Outotec eteen päin. Eiköhän huomiseksi riitä vielä momentumia, kun tavoitehintoja päivitellään.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 9.6.2019 17.43

Vähän hiljaiseloa ollut täällä. Hirveästi ei ole tapahtunut salkkuyhtiöideni osalta. Onneksi, kohta pyörähtää H1 raportointikausi käyntiin, jolloin kaikki salkkuyhtiöt raportoivat kehitystään. 

 

Ostin tuossa hiljattain Outotec longeja, kun markkina pohjasi. En ymmärrä, miksi Outotec hinnoitellaan niin alas, kun etenkin sähköautojen kysyntä tekee sen, että mineraaleja tarvitaan enemmän jatkuvasti, mikä kasvattaa kysyntää Outotecin ratkaisuille.

 

Tämän lisäksi kävi sitten melko tuuri, joka on nostanut kurssia lyhyellä aikavälillä:

http://www.outotec.fi/yhtio/media/tiedotteet/2019/outotec-toimittaa-250-miljoonan-euron-arvoisen-kuparinjalostuslaitoksen-venajalle/

Odotan maanantaille vielä tästä positiivista kurssi reaktiota, koska tämä on Outotecin isoin yksittäinen tilaus ties kuinka pitkään. 

Perjantain nousu perustui enemmän tai vähemmän huhuun ja aiesopimukseen. Nyt tämä konkretisoitui kuitenkin ja tästä pitäisi tulla lisäpuhdetta kurssille. 

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 11.5.2019 13.24

Ei mennyt nuo osari treidi arviot nyt putkeen 50% vain osui. Toki makro-ympäristö pääsi myös vaikuttamaan. Ensi kerralla vielä enemmän taustatyötä, jotta prosentti saadaan väh 75%. Nyt onkin vekkuli markkinatilanne. Tekisi mieli kasvattaa short exposurea, mutta en oikein tiedä mitä shorttaisi.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 2.5.2019 19.45

ArvoPaavo kirjoitti:

Tesla-uskovaisten likvidit varat eivät näytä riittävän kurssin nostamiseen, katsotaan jos jenkkien palkkapäivän myötä osake pääsee $235 nousemaan jotta ennen seuraavaa osaria saa hyvän tuotto-odotuksen shortille.

Vaihtoehtoisesti voi olla että he jättävät ostot tekemättä nyt, varautuen tulevaan antiin (Q3-Q4 välissä?), sitten kuin kassa on tyhjä.

 

Idealia parempaa tuotto-riski-suhdetta yrityslainasta tulee tuskin hetkeen löytymään suomesta.

 

TSLA tällä hetkellä noin 4% nousussa näyttää siltä, että paniikki on ohi ja uskovaiset ovat saaneet koottua rivinsä. Nyt vielä Muskilta jotain hypeä päälle ja kolkutellaan kohta 270. (Eiköhän Q2 deliveryihin saada hyvä shortti paikka).

Tässä muuten  tuore ison fundin (1.6B) CIO haastattelu, jonka allokaatiossa TSLA on 10% painossa.

https://www.youtube.com/watch?v=AWFjfYa28A0

 

 

 

 

 

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 25.4.2019 20.31

Tulipas kurja tulos Teslalta. Shortti suljettu hyvällä tuotolla. Aion avata shortin uudestaan Q2 deliveryen yhteydessä. Uskovaiset todennäköisesti tukevat kurssia siihen asti koska musk lupasi voitollisen Q3 :D. 

 

Neste longi avattu samalla. Harmi, että tuo mainitsemani Nokia shortti meni sivu suun, kun keskityin Teslaan. Siitä olisi saanut hyvän tuoton. 

 

Tein elämäni ekan korkosijoituksen, kun merkitsin Nousu capitalin palvelussa Ideal keittiöiden yrityslainaa 8% korolla. Täällä oli ainoat yritykset jotka täyttivät kaikki kriteerini: 1. Tarpeeksi iso yritys - ei muutaman miehen nyrkkipajaa (tästä on paljon tutkimusta, että koko vaikuttaa suuresti yrityslainojen riskiin.)  2. Ei rakennussektorin yritystä, tämä ala on kääntynyt laskuun ja konkursseja varmasti nähdään pienissä toimijoissa ja isommatkin todennäköisesti ottavat hittiä. 3. Ei bullet lainaa vaan tasaisesti lyhentyvä (tämä vaikuttaa merkittävästi riskiin myös.) 4. Liiketoiminnan  pitää olla järkevää (mielestäni) ja voitollista. 

Näin mielestäni päädyin lainaan, missä on paras riskikorjattu tuotto-odotus ja laina-aika on kohtuullinen. Minulle saa mieluusti vinkata, jos jostain löytyy vielä parempia yrityslainoja (suomalaisia), jotka täyttävät yllämainitut kriteerit.

Korkosijoituksessani on idea hajauttaa riskiä. Nyt minusta tuntuu siltä, että noususuhdannetta on mennyt enemmän kuin sitä on jäljellä. Vaikka romahdusta ei tulisikaan niin rahat eivät ainakaan makaa 0% tuotolla. (missä inflaatio vielä nakertaa ostovoimaa). Sijoitin tähän vain osan sijoituskassastani. Pidän vielä likviditeettiä, jos Heeros ja Kamux kehittyvät odotetusti niin lisäyksiä niihin.

 

 

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 23.4.2019 18.43

Lisätty TSLA shorttia.

 

Huomenna rytisee.

 

1. Liikevaihto tippuu yli 30% viime kvartaalista.

2. Kannattavuus tippuu roimasti, koska kannattavimpien mallien S ja X myynti tippui 30% enemmän ja tätä paikkasi vähemmän kannattava M3.

3. Uskovaiset jostain syystä odottavat kolmatta voitollista kvartaalia putkeen. Tappiollinen tulos voi olla heille karmea herätys ja saada myyntiaallon aikaan. (TSLA tekemät kannattavuusparannukset / kululeikkaukset eivät ehdi vielä näkyä Q1, joten kulurakenne joustaa melko heikosti näin lyhyellä aikavälillä)

4. Kassa on voinut mennä tiukille alhaisista toimituksista ja käyttöpääoma on paisunut.

5. Mahdollinen equity raise?

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 16.4.2019 21.32

Kiitti hyvistä pointeista ja lähteistä! Oon lukenut paljon bear juttua juuri ESPN "kurimuksesta", mutta olen itse pohdiskellut kanssa samaa, että juuri pakettina olisi aika lyömätön kombo - koko perheelle jotain. Yksittäin ei niin vetovoimaisia, toki Disneyn animaatiot yms. on yksittäinkin, mutta pointtina siis, että eiköhän ESPN tahkoa rahaa siinä rinnalla.

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 15.4.2019 19.21

Accounting 101 kirjoitti:

Salkun hyvä myötätuuli jatkuu:

 

https://www.reveniogroup.fi/sijoittajille/porssitiedotteet/revenio-group-oyj-porssitiedote-1342019-klo-830

 

Tämän pitäisi vauhdittaa Revenion kurssia melkoisesti huomenna. Oma valistunut arvaus +10% (koska kurssi on ottanut jo jonkun verran etukenoa).

 

Valistunut arvaus osui aika hyvin. Kurssi sulki +9,94% :D

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 14.4.2019 17.09

Mitä mieltä olet ESPN tulevaisuudesta. Taitaa olla melkoinen cash cow disneylle?

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 14.4.2019 16.48

Vilho kirjoitti:

Moi, hyvä blogi! Hyvin oot osunut viime aikoina. Haluatko avata kauanko olet sijoittanut ja minkätasoisella vuosittaisella cagr-tuotolla keskimäärin?  

 

Kiitos paljon kehuista! Viime aikoina on kyllä ollut kosolti tuuria mukana. En odota näin hyvän suoriutumisen jatkuvan :)

Olen sijoittanut vähän yli 5 vuotta. Sijoitusuran alku oli kivikkoinen, kun ensimmäinen sijoitukseni oli YIT n. 9 euron hintaan muistaakseni. Tämän myin sitten pois 6 euron hintaan. Onneksi aloittaessani sijoittamisen pääomani olivat pieniä, kun olin vielä opintojen loppusuoralla. Salkun euromäärä lähti kovempaan kasvuun, kun pääsin työelämään ja palkkatuloista osakesäästämään.

 

Olen laskeskellut, että annualisoitu tuotto on n. 14%.'