Olet täällä

Accounting 101

Accounting 101

  • Liittynyt 28.7.2018
  • 44 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Nordea - 7.12.2018 9.49

Aktia on ainakin kallein, kun katsoo lainakorko vertailuja ja palvelu yleisesti kalleinta :D Taitaa jotain etua saada, jos on paljon fyrkkaa ja kielen takia suomenruotsalaisten suosiossa. S-pankista mulle suositeltiin hakemaan toisesta pankista lainaa, kun kerroin heidän tarjouksen se vähän oudoksutti minua, mutta minkäs teet. Muista ei kokemuksia.

Ilkka - 30.11.2018 10.30

Onko kukaan miettinyt mihin Ilkka oikeasti käyttää nuo osakemyynnistä saadut rahat? Iso osaa menee (toivottavasti) velkojen lyhentämiseen, mutta omien ostoista tai muista palstan märistä unista ei yhtiö ole sanonut halaistua sanakaan. Onko relevanttia ajatella, että rahat menisivät jonkun lakeudun ukaasin kehittämiseen, jos johto ei halua, että Ilkka jää näpertely yhtiöksi? Aki on hyvin sarkastisesti kommentoinut, että yhtiö ei investoisi rahoja johonkin höhään, mutta itse yhtiön tiedottaminen on ollut tähän suuntaan, joten sitä ei mielestäni voi sulkea pois. Faktoja, kun tarkastellaan niin mitä tämä uusi kasvustrategia, mistä yhtiö on tiedottanut voisi tarkoittaa?

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 26.11.2018 17.53

Myyty vähän Lehtoa ja Constia, kun ETLA näkee kristallipallostaan rakennusalan ajautuvan taantumaan. Näillä rahoilla ostettiin Finnairia hintaan 7,5euroa. Tämä on puhdas "momentum" sijoitus. Oletan öljyn pysyvän nyt hetken alhaalla, kun kaikki indikaattorit osoittavat alaspäin. Mikäli hinta pysyy tuossa 50USD kieppeillä takoo Finnair hyvin rahaa.

Ovaro (os. Orava) - 22.11.2018 8.53

Ovaron Q3 tuli:

 

" Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n osakekohtainen netto-varallisuus 30.9.2018 oli 9,04 euroa, kun se vuoden 2018 alussa oli 9,72 euroa. "

 

Koko ajan supistuu kurssin ja NAV välinen ero. Veikkauksia mihin NAV asettuu, kun rumba on loppu?

Ilkka - 19.11.2018 12.56

Omistajan kannalta paras skenaario on tuo, mutta tuskin kuuluu uuteen kasvu strategiaan?

 

Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 17.11.2018 13.57

Q3 reflektointia

 

Tarinoihin sijoittaminen on kallista, jos tarina kehittyy väärään suuntaa ja jostain ihmeen syystä päättää kuitenkin istua käsiensä päällä. Tästä hyvänä esimerkkinä omassa salkussa Next Games ja Loudspring, jotka molemmat kelasivat miehekkäät miinukset sisään. Vaaran merkkejä oli kuitenkin ilmassa. Next Games ei saanut Our Worldiin mitään uusia ominaisuuksia ja serverit sakkasivat. Loudspringin ”kruununjalokivi” oli konkurssin partaalla + Ehnroothin vaatima erityistilintarkastus, johon ei suostuttu. Näistä signaaleista päätin syystä tahi toisesta uskoa, että homma kääntyy yhtäkkiä. On hyvä pitää mielessä, että nämä olivat sijoituksia houkuttelevaan narratiiviin, mikä levisi sitten käsiin. Onneksi olin näissä melko pienellä painolla ennen romahduksia. (NG 5% ja LS 3%). Loudspringit myin pois 0,43 hintaan ja siirryin tarkkailu asemiin. NG on vielä muistutuksena salkussa, mitä käy, kun sijoitat tarinaan ja se ei kehity odotetusta ja silti jäät istumaan possan päälle.

Salkun pääomistusten kohdalla Q3 oli ihan ok. Nordea hieman pehmeä. Reveniolta uusia aihioita ja niistä odotellaan nyt sitten tuloksia (Cutica). Admicomilta aivan loistava Q3. Kurssi kirmasi osarin jälkeen, mutta laski sitten samoihin lukemiin, missä oli ennen positiivista tulosvaroitusta. Admicomia ja Nordeaa onkin tullut lisättyä salkkuun, kuten aiemmin blogissa mainittu. Admicomissa näen hyvää lyhyen aikavälin nousuvaraa, etenkin Q1 vertailukausi on pehmeä listautumiskuluista johtuen.  

Nokian renkaita myös eksynyt salkkuun Q3 pieksännän jälkeen. Tästä toimialahajautusta salkkuun ja arvostuskin on tulospohjaisesti melko maltillinen.

Nordea - 13.11.2018 12.30

Basel IV on vielä hahmottelu vaiheessa, mutta toki heikentää Nordean tier 1, jos IRBA malli joudutaan heittämään mäkeen. Jokainen voi toki pohtia, mitä etelä-euroopan pankit tekevät siinä vaiheessa.

Nordea - 12.11.2018 17.30

Vähän samanlaista menoa kurssissa kuin silloin, kun ruotsin iltapäivä lehdet kirjoitteli urakalla ettei nordean pääomat riitä vastaamaan paikallisen fivan vaatimuksiin (2016). Tämä paljastui sitten uutisankaksi ja kurssi kirmasi parhaimmillaan 12euroon itse näen hieman vastaavaa skenaariota, kun rahanpesu pelot hälvenevät eikä italia kaadakkaan eurooppaa, jos jompikumpi näistä realisoituu on Nordea toki silloin hyvin ikävä omistaa ja hinta tätä peilaakin.

Ovaro (os. Orava) - 6.11.2018 11.51

Hyvää pohdintaa krenjuussalta. Korkojen nousu ainakin syö lähiaikavälin arvonnnousun asunnoilta, jos ei suoraan hintoja laske. Lisäksi instikka raha siirtynee takaisin bondeihin.

Ilkka - 5.11.2018 14.53

Varmaan lähinnä pelko siitä, että Ilkka jäisi näpertelemään ja tuhlaisi rahat --> joutuisi velkaantumaan eli nollaisi tasearvot sitä kautta.