Olet täällä

Lantti

Lantti

  • Liittynyt 22.6.2018
  • 30 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ålandsbanken - 4.2.2019 10.15

Breaking: Norjalaisilta taisi loppua tavara.

Ålandsbanken - 3.2.2019 13.49

Diletantti kirjoitti:

Ålandsbanken täyttää maaliskuussa tänä vuonna 100 vuotta. Jossain viesteissä on spekuloitu pankin jakavan nyt keväällä korotettua osinkoa.

Kun pankki täytti 90 vuotta niin juhlaosinko jaettiin keväällä 2010. Eiköhän vastaavalla tavalla menetellä nytkin eli juhlaosinko napsahtaisi vasta reilun vuoden päästä.

 

Itse ainakin nimenomaan ajattelin mahdollisen juhlaosingon tulevan vasta vuonna 2020. Mutta toisaalta kun miettii, niin moni muu yhtiö näyttää jakaneen noita juhlaosinkoja sinä vuonna kun pyöreitä täytetään. Ja lisäksi vuoden 2009 keväällä olosuhteet olivat hieman poikkeukselliset, joten tuossakin saattaa olla syy miksi juhlaosinkoa maksettiin vasta seuraavana vuonna. Mene ja tiedä, perjantainahan se selviää. Uskon maltilliseen korotukseen, mutta ei tällainen "osinkoyllätyskään" mikään varsinainen yllätys olisi. Ei sillä muuten itselleni ole edes suurta merkitystä, mutta voisi se lyhyen aikavälin triggerinä toimia osakkeelle.

Sijoitustiedon kysymysketju - 1.2.2019 19.10

Kuka keksii tälle toiminnalle jonkun loogisen selityksen:

Välittäjän Y kautta myydään joka päivä loppuhuutariin muutama (tai niin monta kuin tarvitaan) yhtiön X osake ja näin saadaan osakekurssi tiputettua/pidettyä ostolaidassa. 

Kiinnitin tuohon joku aika sitten huomiota yhdessä nakkikiskatason omistuksessani, ja nyt tuo sama on jatkunut jo noin kuukauden. Se, että joku keinotekoisesti nostaisi kurssia olisi paljon loogisempaa (ei loogista, mutta loogisempaa), mutta mikä ihme tuossa toiminnassa voi olla takana?

Ålandsbanken - 1.2.2019 10.21

Minäkin kävin osani tekemässä Norjan muurin kaatamiseksi, vaan hyvin se on muurattu. Enskankin kautta ostettiin heti avaukseen 130 kilolla, mutta laita on ja pysyy. DNB:n kautta on nyt viimeisen kuukauden aikana myyty ainakin 85 000 osaketta, mikä Ålandsbankenin tapauksessa alkaa olla jo merkittävä määrä.

Ålandsbanken - 25.1.2019 15.37

Näyttää Norjan pojilla lappuja riittävän, DNB myynyt jo jonkin aikaa. 13,10€/kpl on tavaralle hinta. 

Nokia - 16.1.2019 11.58

NEANDERTHAL kirjoitti:

Miten suhtaudutte Nokiaan vallitsevassa tilanteessa?
 

  • Eli tulosvaroitus on käytännössä hinnoiteltu kurssiin. 

Analyytikoiden konsensus saattaa odottaa negaria, mutta ei markkina ole sitä kurssiin hinnoitellut. Nokiahan on ollut todella vahva muun pörssin laskiessakin, joten eiköhän tuo vähitellen hälventynyt negarin uhka ole otettu ihan asiallisesti huomioon. Jos sieltä nyt vielä tulosvaroitus tulee, niin luulen että alle viiden euron mennään.

 

Citycon - 27.12.2018 12.43

Pitkään tuli lussuteltua tämän kanssa, mutta tänään otin ensimmäisen erän @1.612. Nyt ollaan sitten Akin kanssa samassa veneessä, kun Ovaroa oli jo ennestään. Mutta ollaanko kuivalla maalla vai Saimaalla, se jää nähtäväksi.

Ainakin vuoden 2019 osalta uskon tämän City-Oravan pärjäävän indeksiä paremmin.

Honkarakenne - 19.12.2018 11.13

Kyllä alkaa luottamus olla aika vähissä Honkarakenteen suhteen. Nyt pitäisi olla niitä H1:lta siirtyneitä toimituksia ja mm. päiväkoteja tuloutunut, niin kannattavuus sakkaa ihan kuin perinteisillä raksafirmoilla. Uskon hirren käytön kasvuun palvelurakentamisessa, mutta tarvitsee ottaa tarkkaan harkintaan, uskonko enää Saarelaisen ja Honkarakenteen kykyihin muuttaa kasvavaa kysyntää rahaksi. 

Pettymys, valitettavasti.

Suominen - 24.11.2018 20.27

Pekka Ojanpää ei muuten aloitakaan toimitusjohtajana, on nimittäin kuollut Zimbabwessa lentoturmassa. 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/566197fb-74d7-4eb3-94d4-b8b0811d29af

 

Hiljaiseksi vetää. Kevyet mullat Pekalle, ja tietysti muillekin turmassa surmansa saaneille.

Ilkka - 18.11.2018 12.54

Rahojen käyttötarkoitus kyllä kiinnostaa. Toivottavasti ei nyt ainakaan lähdetä investoimaan painettuun mediaan, se olisi varmaan se pahin vaihtoehto heti rahojen pois lahjoittamisen jälkeen. Jostain kasvustrategiasta Alma-myynti -tiedotteessa kuitenkin puhuttiin, joten vähän pelko perseessä saataneen istua. 

Jos tarkoituksena on jakaa keväällä joku jättiosinko, niin luonnollisesti parempi ja verotehokkaampi tapa olisi ostaa omia osakkeita, jos ja kun alennushinnoittelu ei kurssista tässä välissä poistu. Tämä taas on käytännössä mahdotonta ainakin suoraan markkinoilta, kun likviditeetti on mitä on. Ehkä joku top-3 omistajista (mediataloista) olisi valmis luopumaan laiskoina makaavista Ilkoistaan? Tai sitten sielläkin ollaan ihan fiksuja ja pidetään kiinni kaksin käsin.

Jos veikata pitäisi, niin neljä euroa käydään ensi viikolla puhkaisemassa. Sittenhän se voi vaikka roikahtaakin taas.