Finda -
A kirjoitti:

 

A kirjoitti:

Vuosikertomus 2022 julkaistiin tänään. Osinkoehdotus 2 e/osake. 

 

Tänään oli varsinainen yhtiökokous. Kauppalehden keskustelupalstan mukaan kokouksessa meni läpi vaatimus vähemmistöosingosta ja osinkoa jaetaan 4,572 euroa osakkeelta.

Hyvä juttu, jos näin. Minulle on jäänyt "hieman" hämärän peittoon mikä se Aurejärvien visio tässä nyt on. Ajattelivatko vaan jakaa 2e/osake osinkoa ulos tästä ikuisuuteen viestien kerran vuodessa osakkeenomistajille lukujen muodossa että miten menee? Olin optimistinen kun vallankaappaus tapahtui, mutta melko kehnoa tämä toiminta ainakin riviomistajan silmään on kyllä edelleen. Mikähän lie herrojen endgame-ajatus Findan suhteen, sitä voi vain arvailla kun näköjään pyritään kertomaan ulos mahdollisimman vähän...

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Täällä on tankkailtu jo, tosin näköjään ainakin pari viikkoa liian aikaisin. Ovarohan on itse asiassa siinä mielessä hyvässä asemassa, että taseessa pitäisi olla liikkumatilaa jos ns. laadukkaamman tavaran hinnat alkavat joustaa reilummin alaspäin. 

Tänään ilmoitus, että vuoden loppuun asti voimassa olevaa osakkeiden takaisinosto-ohjelmaa jatketaan vuodenvaihteen jälkeen toisella ohjelmalla. Yksi hallituksen jäsenistä ollut myös ostolaidalla, mutta HPJ Roininen kevennellyt näilläkin hinnoilla. Onko muuten jotain estettä sille, että Ovaro voisi ostaa vaikka suoraan sisäpiiriläiseltä osakkeita pois? Vähän hölmön näköistähän se olisi että HPJ myy yhtiölle, mutta en nyt tiedä onko se yhtään sen fiksumman näköistä kun HPJ painaa normi päivävaihtoon nähden isoja mällejä ostolaidoista läpi samalla kun yhtiöllä on takaisinosto-ohjelma käynnissä. Jos Roinisen ja muun hallituksen/toimivan johdon näkemykset osakkeen hinnan ja arvon suhteesta poikkeavat merkittävästi toisistaan, niin käteväähän se vain olisi ostaa omia osakkeita isompi satsi kerralla. Nythän Ovaro ostelee n. 1000-1500 osaketta per päivä markkinalta.

Näytä koko viesti
Witted Megacorp -

Negarihommiksi meni:

https://mfn.se/a/witted/sisapiiritieto-witted-laskee-nakymiaan-tilikaudelle-2022

Päivitetyt näkymät vuodelle 2022

Ohjeistus tilikaudelle 2022:

  • Liikevaihdon arvioidaan olevan 50–55 MEUR
  • EBITA-liikevoiton arvioidaan olevan -0,5–0,1 MEUR

Näkymien taustat:

Toimintaympäristö on ollut vuoden 2022 aikana poikkeuksellinen. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on aiheuttanut epävarmuutta myös Wittedin asiakkaissa ja tehnyt kysynnän ennakoinnista hankalaa. Wittedin keväällä aloitetut kasvupanostukset tehtiin vahvan ensimmäisen vuosineljänneksen jälkeen, ja uusilla markkinoilla liiketoiminnan käynnistäminen on ollut tavoitteita hitaampaa.

Aiemmat näkymät vuodelle 2022

Ohjeistus tilikaudelle 2022:

  • Liikevaihdon arvioidaan olevan 50–60 MEUR
  • EBITA-liikevoiton arvioidaan olevan 0,7–1,3 MEUR

Näytä koko viesti
Citycon -

Aiheellinen kysymys, omissa vuokrasoppareissa on ainakin ollut aina mainintana että "vuokraa korotetaan elinkustannusindeksin mukaisesti, mutta vuokra ei voi elinkustannusindeksin laskiessa kuitenkaan laskea". Luulisi että noissa on samantyyppinen kohta, mutta mene ja tiedä.

Näytä koko viesti
Citycon -

"Isossa Omenassa kuluva vuosi on ollut vahvaa kasvun aikaa. Keskuksen kävijämäärä on noussut ja vuokralaismyynti kasvanut jopa verrattuna pandemiaa edeltäneeseen ennätysvuoteen. Myös keskuksen vuokrausaste on erinomainen, lähes 100 prosenttia. Vuoden aikana Isossa Omenassa on avattu lukuisia uusia liikkeitä ja ravintoloita, ja lisää on luvassa."

https://news.cision.com/fi/citycon-oyj/r/isossa-omenassa-vahvaa-kasvun-aikaa---liiketilat-kaytannossa-taynna,c3637712

 

Näytä koko viesti
Citycon -

Samoin kiinteä matalakorkoinen velkaraha ja pari vuotta aikaa ennen kuin mitään oikeasti isoja bondeja erääntyy. Parhaina nuo 2x 350 miljoonan, 2026 ja 2028 erääntyvät, 1,25%:n ja 1,625%:n kiinteällä korolla olevat bondit. Ehtii vähän katsoa ja tehdä peliliikkeitä parhaaksi katsomallaan tavalla. 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group -

Tuo on jo kokoluokaltaan ihan statement-osto. Kuukauden päivät tulosjulkistukseen, tuskin sieltä mitään dramaattista marginaalieroosiota, äkkipysähdystä tms. on tulossa, tai muuten on aika huumoritason ajoitus noin isolle ostolle.

Näytä koko viesti
Sisäpiirin kaupat - Seurantaketju -

Jännä että voi päästä Solidiumissa sijoitusjohtajaksi asti, ja tehdä noin huonosti suunnitellun rikoksen. Eikö ole ymmärretty että nyt toimitaan väärin vai onko todella luultu ettei tuosta jää kiinni? Vaikkei FIVAn toiminta mitään ruusuja yleensä saakaan, niin tuon yrittäminen ihan pokkana olisi jo heidänkin aliarviointiaan. laugh

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -
JR kirjoitti:

En nyt osaa sanoa onko tämä absoluuttinen totuus, mutta ainakin Helsingin pörssissä mulle on vaikuttanut, että tuoreemmat tarjoukset menis aidosti jonon hännille, saman hintaisista tarjouksista toteutettais ekana vanhimmat.

Käsittääkseni menee näin, tosin sillä poikkeuksella taitaa mennä että ensisijaisesti toteutetaan samaa välittäjää käyttävien ostajien ja myyjien kaupat. Eli vaikka olisin mennyt Nordean käyttäjänä ekana jonoon ostamaan osaketta X hintaan Y, saa jälkeeni saman tarjouksen Nordnetin kautta tehnyt kauppansa ensin läpi, jos myyjän välittäjä on Nordnet.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group -
Hynägrande kirjoitti:

Markkinat vissiin sitten odotti parempaa. Firma takoo rahaa kuin Seppä Ilmarinen alasinta, mutta pörssikurssi laskee. 

Tällä menolla osake alkaa olla hinnoiteltu aika lailla sellaisen "arvoyhtiön" kertoimilla, vaikka kyse on kasvuyhtiöstä. 

 

Näin se on nähtävä. Toki ei tässä ole hätäpäivää niin kauan kun suorittaminen jatkuu nähdyllä tasolla. Aika nopeasti nuo kertoimet tulevat tällä tahdilla alas vaikka osake tikkaisi paikallaan. Joku päivä se sitten vaan lähtee eikä enää taakseen katso, tai sitten täytyy yhtiön suorituksen alkaa heiketä melko vauhdilla. Tämä raportti oli kyllä omaankin makuun vähän kädenlämpöinen, odotin vahvempaa Q2 ja vähän heikompaa Q3.

Nyt taitaa olla viimeisen kahdentoista kuukauden toteutuneilla luvuilla jotain P/E 25, EV/EBIT 23 ja osinkotuottokin 2%. Liiketoiminta sylkee rahaa kiihtyvällä tahdilla, velkaa ei ole jne.

Näytä koko viesti