Olet täällä

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 16.1.2020 08.29

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nain-osakesaastotili-vaikuttaa-useisiin-kelan-maksamiin-etuuksiin-maksettavat-osingot-katsotaan-tuloksi-vaikka-niita-ei-nostaisi-tililta/cc570890-17ad-4567-b4df-d2c009da10fc

"Yleinen asumistuki:

Korko- ja osinkotulot ovat etuuteen vaikuttavaa tuloa, jos ruokakunnan jäsenen henkilökohtaiset korko- ja osinkotulot yhteensä ylittävät 10,87 e/kk."

Eikös opiskelijoiden asumistuki ole nykyään yleisen asumistuen alla? Eli jos olet opiskelija ja sijoitat osinkoja maksaviin yhtiöihin, niin asumistuesta leikataan. 

Näin näitä tulkintoja ja käytäntöjä tulee tilin käyttöön ottamisen jälkeen, kun kymmenet tuhannet ovat jo tilin avanneet. 

Näytä koko viesti
Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 15.1.2020 08.41

Kiitos blogista. 

Kun nyt nostit esiin tuon aiemman hitaan lukunopeutesi, niin onko se lukunopeus noussut tuntuvasti myöhemmällä iällä? Itse luen suhteellisen paljon ja aihe kiinnostaa jonkin verran. Pelkkä lukemisen harjoittaminen varmaan nopeuttaa lukunopeutta, mutta vain jonkin verran ja tiettyyn rajaan asti. Oletettavasti ja väitetysti lukunopeutta pystyy kehittämään ilman että ymmärrys luetusta tekstistä kärsii. Omalla kohdalla aktiivinen kehittäminen on jäänyt ajatuksen asteelle ja kiinnostaisi kuulla näkemyksiä ja kokemuksia tästä. 

Aina välillä sitä tulee mediasta vastaan tai muuten vain luettua netistä joku artikkeli, missä puhutaan lukunopeuden kasvattamisesta ja/tai siitä kuinka joku on onnistunut lukemaan valtavan määriä kirjoja ajassa x. Näitä nopeammin lukemisen vinkkejä en ole itse kokeillut, kun intuitiivisesti vaikuttavat siltä, että tekstin sisäistäminen kärsisi. Vastaavasti näihin lukuhirmuista kertoviin artikkeleihin olen pettynyt kerran kerrasta. Artikkelit menevät lähes aina näin: Sari luki 1000 kirjaa vuodessa, kuinka hän sen teki?! "Sari kertoo avaavansa ensimmäisen sivun, katsoo sitä kahden sekunnin ajan ja katsoo seuraavaa sivua kahden sekunnin ajan ja toistaa tämän jokaiselle sivulla ja tämän jälkeen siirtyy seuraavaan kirjaan." ... kyllä minäkin osaan plärätä romaanin kahteen minuuttiin, mutta tekstin lukemiseen menee useita tunteja. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.1.2020 11.08
LongJohn kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:

Aki näyttää olleen Nordnetilla käymässä haastattelussa: 

https://www.youtube.com/watch?v=O23BpkrP6t4

Hyvä kun joku ruotii näitä ja esittelee julkisesti omia näkemyksiään ja perustelujaan yksittäisten suomalaisten osakkeiden omistamiselle yes

Hyvää settiä, mutta videosta Nordnetin suuntaan sellainen valitus, että video julkaistaan 9.1 ja on kuvattu joskus aiemmin. Olisi hyvä videossa tai ainakin kuvauksessa kertoa kuvauspäivämäärä. 

Tämä oli Nordnetin sivujen kautta näkyvillä jo viimen vuoden puolella.

https://blogi.nordnet.fi/mita-ostaisit-osakesaastotilille-aki-pyysing/

Ah niinpäs näköjään olikin. Jo syyskuulta! 

Tuollakin sivustolla säännöllisesti käyn katsomassa olisiko mielenkiintoista sisältöä, mutta tämä oli mennyt jostain syystä ohi. Jännä että julkaisevat samaa sisältöä eri alustoillaan näin eri aikaan. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.1.2020 10.07

Aki näyttää olleen Nordnetilla käymässä haastattelussa: 

https://www.youtube.com/watch?v=O23BpkrP6t4

Hyvä kun joku ruotii näitä ja esittelee julkisesti omia näkemyksiään ja perustelujaan yksittäisten suomalaisten osakkeiden omistamiselle yes

Hyvää settiä, mutta videosta Nordnetin suuntaan sellainen valitus, että video julkaistaan 9.1 ja on kuvattu joskus aiemmin. Olisi hyvä videossa tai ainakin kuvauksessa kertoa kuvauspäivämäärä. 

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 10.1.2020 09.58

Honkarakenne on ollut jo jonkin aikaa nousussa, mutta liitelee ilman analyytikkoseurantaa aika lailla tutkan alla. Viimeksi kun kauppalehti julkaisi jutun Honkarakenteesta, niin kurssi pomppasi. Siinä ei ollut mitään uutta tai ihmeellistä, mutta kunhan muistutti firman olemassaolosta. 

Vähän tynkä ja mitään sanomaton artikkeli, mutta saisiko suurmedian näkyvyys taas kurssia nostettua? 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/honkarakenne-parantaa-juoksuaan-ja-investoi-miljoonia-euroja-julkisen-puolen-rakentamisesta-voi-loytya-uutta-tilaa/929090d4-d94a-4f88-8461-8d87281dcd5e

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 4.1.2020 09.46
Accounting 101 kirjoitti:

Short: Outokumpu

Ferrokromin alhainen sopimushinta ja pehmeät näkymät tekevät sen, että kurssi laskua on tarjolla Q4 raportin yhteydessä. Miinuksena vielä se, että pitkän aikavälin näkymissä ei näy helpotusta teräksen kysynnälle (Kiinan hidastuva talouskasvu).

Nokia ja Nordea ovat suomalaisten suosituimmat osakkeet ja niistä on aina juttua sijoitusfoorumit pullollaan. Outokumpu on omistetuimpien listoilla korkealla, mutta siitä löytyy valitettavan vähän analyysia ja keskustelua.

Outokummulla on tosiaan juuri nyt hankalaa; terästä tuotetaan paljon ja globaali ja lokaali (EU) kysyntä ovat alhaisilla tasoilla. Mutta onhan heikko kysyntä, suuret tuontimäärät ja alhainen ferrokromin hinta jo kursseissa. Nyt ollaan noustu vasta ihan pikkaisen 3 vuoden pohjista. Et siis ilmeisesti näe yhtiöllä vähintään yhtäläisiä mahdollisuuksia yllättää positiivisesti?

- Calvert näyttäisi edes jotain positiivisia elonmerkkejä ja siitä voisi lähteä arvottamaan positiivista kassavirtaa tulevaisuudessa

- teollisuuden ostopäällikköindeksit ovat jo ehkä pohjanneet -> kysyntä saattaa piristyä tulevaisuudessa

- EU rakentaa terästulleja polkumyyntiä vastaan

- EU:ssa painetta kompensoida ympäristövaikutuksia paljon saastuttavamman Aasian tuotannon ja puhtaamman teräksen välillä

- infrainvestointien mahdollinen alkaminen / eteneminen EU:ssa

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 3.1.2020 10.19
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Teknologiateollisuuteen on syntynyt neuvottelutulos @TechFinland ja @finindustrial välille. Neuvottelutulos menee nyt molempien osapuolten hallintojen käsittelyyn. Käsittelyn tuloksesta ja mahdollisen sopimuksen sisällöstä kerrotaan huomenna loppuiltapäivästä. #työmarkkinat

— Minna Helle (@MinnaHelle) January 3, 2020

Lakkokevät peruttu? Tämä ei ole vielä likikään paketissa, mutta tässä on jo oddsit onnistumiseen.

Suomesta paljon osakkeita omistavalle tämä on hyvä asia. Tosin suomalaiset sykliset taisivat lähteä salkusta eilen...

Lisäksi veikkaan kalliihkoa sopua.

Hyvä että sopu on syntynyt! Mielenkiinnolla odotan tietoa sopimuksen sisällöstä.

Valitettavasti tämä ei vielä lakotonta kevättä takaa. Kalle Isokallio kirjoitti mielestäni hyvän blogin:

https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2019/12/21/mulle-enemman/

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.12.2019 11.38
kahuuts kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:

No kerros kuinka paljon tuosta äänitteestä on sijoittamisesta, pokerista ja veikkauksesta? En jaksa tunnin pätkää kuunnella, jos siinä on lähinnä pokeritarinoita tai veikkauksen haukkumista. Jos keskittyy sijoittamiseen, niin voin kuunnella työmatkalla. 

Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti. Lisäksi mie en saa yhtään mitään, vaikka joku sen suostuisikin kuuntelemaan. Tai siis saan sen saman, kuin podcastiin menemisestäkincool.

Jos antaisin väärän arvion, ja sitten joku päätyisi sen perusteella kuuntelemaan, murenisin vastuun alla. Rahapelipolitiikkasanomani supistuminen "veikkauksen haukkumiseksi" on jo aika raskas taakka kantaa.

Jopas meni nopeasti oudoksi. 

"Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti." <-> olit podcastissa haastateltavana, mutta et tiedä puhuttiinko siellä sijoittamisesta vai pokerista vai mistä? 

Täällä mainostit jonkin minulle täysin tuntemattoman tekijän tunnin pituista podcastia, josta ei löydy mitään sisällysluetteloa ja ainut nosto haastateltavalta on yksittäinen kommentti veikkauksesta. Arvostan Akin ja muiden tekemää työtä veikkauksen monopoliaseman horjuttamiseksi ja haittojen minimoimiseksi, mutta en jaksa kuunnella podcasteja aiheesta. 

No jos podcastin sisällön kysymisestä saa runsaasti alapeukkuja ja haastateltavalta vittuilua, niin taidan jättää aiheen väliin. 

Et siis näe omassa viestissäsi mitään ongelmallista tai ylimielistä? Spoilerina: Akille on varmaan aika se ja sama kuunteletko SINÄ sen podcastin, vaikka itse itseäsi pitäisitkin kovin tärkeänä kohderyhmänä.

Oma alkuperäinen kommenttini on varsin kärkkäästi kirjoitettu ja oletin sen sopivan Akin blogin tyyliin. Luulin ettei Aki tai muutkaan pahastuisi, jos hieman tökerösti asiasta kommentoisi. Akin kirjoituksia ja kommentteja on kuitenkin tullut eri medioista seurattua ja hän itse kommentoi erittäin kärkkäästi muita ihmisiä, esimerkiksi suurinta osaa poliitikoista. 

Tuskin minä olen se tärkein kuuntelija juuri tälle podcastille, mutta oletettavasti sille kuuntelijoita haluttiin, kun sitä mainostettiin. Luulisin etten ole ainoa ihminen, joka olisi kiinnostunut tästä podcastista, mutta haluaisi arvioida podcastin kiinnostavuutta omasta näkökulmastaan tietämällä edes jotain sen sisällöstä ennen kuuntelua. 

Täälläkin foorumilla on varsin samanmielistä porukkaa ja moni on kiinnostunut pokerista. Minua kiinnostavat pokeri ja veikkausgate hieman, mutta en jaksaisi kuunnella podcasteja aiheesta. Sijoittajana olen varsin taipuvainen kuuntelemaan sijoituspodcastia, jossa on Aki vieraana. 

Jos nyt kahuutsille tai Akille oli vielä minun pointtini epäselvä, niin kuvitelkaa että yleareenaan tulisi tunnin mittainen podcasti, jossa olisi vieraina Warren Buffet, Sauli Vilen ja Björn Wahlroos ja kuvauksena "kuinka tehdä täydellinen kasvislasagne, vähemmistöjen oikeudet Madagasgarille ja kuinka tehdä riskikorjattua ylituottoa markkinoilla" ilman mitään aikaleimoja tai parempaa kuvausta. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.12.2019 09.38
Aki Pyysing kirjoitti:
Lehtopöllö kirjoitti:

No kerros kuinka paljon tuosta äänitteestä on sijoittamisesta, pokerista ja veikkauksesta? En jaksa tunnin pätkää kuunnella, jos siinä on lähinnä pokeritarinoita tai veikkauksen haukkumista. Jos keskittyy sijoittamiseen, niin voin kuunnella työmatkalla. 

Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti. Lisäksi mie en saa yhtään mitään, vaikka joku sen suostuisikin kuuntelemaan. Tai siis saan sen saman, kuin podcastiin menemisestäkincool.

Jos antaisin väärän arvion, ja sitten joku päätyisi sen perusteella kuuntelemaan, murenisin vastuun alla. Rahapelipolitiikkasanomani supistuminen "veikkauksen haukkumiseksi" on jo aika raskas taakka kantaa.

Jopas meni nopeasti oudoksi. 

"Enpäs kerro, kun sitä varten pitäisi itse kuunnella koko tunti." <-> olit podcastissa haastateltavana, mutta et tiedä puhuttiinko siellä sijoittamisesta vai pokerista vai mistä? 

Täällä mainostit jonkin minulle täysin tuntemattoman tekijän tunnin pituista podcastia, josta ei löydy mitään sisällysluetteloa ja ainut nosto haastateltavalta on yksittäinen kommentti veikkauksesta. Arvostan Akin ja muiden tekemää työtä veikkauksen monopoliaseman horjuttamiseksi ja haittojen minimoimiseksi, mutta en jaksa kuunnella podcasteja aiheesta. 

No jos podcastin sisällön kysymisestä saa runsaasti alapeukkuja ja haastateltavalta vittuilua, niin taidan jättää aiheen väliin. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.12.2019 01.44

No kerros kuinka paljon tuosta äänitteestä on sijoittamisesta, pokerista ja veikkauksesta? En jaksa tunnin pätkää kuunnella, jos siinä on lähinnä pokeritarinoita tai veikkauksen haukkumista. Jos keskittyy sijoittamiseen, niin voin kuunnella työmatkalla. 

Näytä koko viesti