Olet täällä

Lehtopöllö

Lehtopöllö

  • Liittynyt 17.9.2014
  • 132 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Pohjois-Korea - 4.12.2017 13.54

https://www.verkkouutiset.fi/senaattori-kehottaa-amerikkalaisia-lahtemaan-etela-koreasta/ 

Aika pahalta tuo tilanne vaikuttaa. Vaikea nähdä miten tästä päästäisiin ilman että koko homma eskaloituu rähinäksi. 

Ostin/Myin tänään - 28.11.2017 13.23

Teliaa sisään @3,68

Tokmannia sisään @6,7

Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 28.11.2017 11.52

Sait kiinnostusta heräämään. Pystytkö heittämään pari suositusta mihin yrityksiin tai etf:iin kannattaisi suomalaisen piensijoittajan perehtyä tarkemmin, jos asia kiinnostaa? 

Päivän lööppi - 27.11.2017 10.54

https://www.uusisuomi.fi/raha/236090-sijoitusten-verouudistuksessa-muhii-iso-poliittinen-riita-te-osakesaastajat-lyttaa

"Ruotsin mallin mukaisella isk-tilillä (investeringssparkonto), jonka sisällä sijoittaja saisi osingot verotta ja voisi vaihtaa verotta myös sijoituskohteita rahastojen tai vakuutustuotteiden tapaan. Rothoviuksen mielestä tämä olisi poliittisesti realistista. Myös Tomi Viitala pitää ajatusta hyvänä eikä Petri Niemisvirtakaan vastusta sitä."

Poliittisesti realistista ensi hallituskaudella... Rothoviuksella on optimistisempi käsitys tulevaisuudesta kuin minulla. 

Kolumni: Antti Rinne ei ole tyhmä, vaan valehtelee - 27.11.2017 10.48

Aki Pyysing kirjoitti:
eke kirjoitti:

Valtiojohto on yksissä tuumin päättänyt tuoda suomeen työvoimapulan paikkaajia rajojen ulkopuolelta, jolla ei suinkaan helpoteta työvoimapulaa, mutta saadaan kyllä halpatyövoimaa.      

Ottamatta muuhun kantaa, miten halpatyövoima ei helpota työvoimapulaa? Jos työnantajalla on työvoimapulaa, ja hän saa halpatyövoimaa avuksi, kyllä se väkisin helpottaa työvoimapulaa.

Eikö sinun koko kolumnisi pointti ollut etteivät työnantajat palkkaa väkeä jos tuottavuus jää alle palkkauskustannusten? 

Näillä siirtolaisilla tuottavuus jää huomattavasti kantaväestöä alemmas heikomman koulutuksen ja huonomman kielitaidon takia, minimipalkat ovat kuitenkin samat ja sosiaalitukea maahanmuuttajat saavat vähintään saman verran kuin suomalaisetkin työttömät.

Ruotsissa isot poliittiset tahot ovat lähteneet ajamaan mallia, jossa yritys voisi työllistää maahanmuuttajan murto-osalla ruotsalaisen minimipalkasta ja valtio maksaisi erotuksen minimipalkkaan palkansaajalle. Kehitys näyttää menevän samaan suuntaan myös Suomessa. Yritä siinä sitten suomalaisena työttämänä työllistyä kun 1800 euron bruttopalkkaan pitäisi tuottaa työnantajalle lähes 4000 euroa arvoa ja samaan aikaan työnantaja saa palkattua maahanmuuttajan 600 euron kuukausikustannuksella. 

Erittäin korkea ja laaja sosiaaliturva korkean minimipalkan kanssa aiheuttaa yhdistelmänä ongelman korkean rakenteellisen työttömyyden muodossa. Kun yhdistelmään lisätään vielä massamaahanmuutto matalan koulutuksen tulijoilla, saadaan aikaan katastrofi. Sosiaaliturvan muutokset ovat poliittisesti ja yhteiskunnallisesti erittäin hankalia, minimipalkkojen tiputus on poliittisesti ja yhteiskunnallisesti erittäin hankalaa, ei työperäistä maahanmuuttoa voitaisiin rajoittaa, mutta sekin on osoittautunut poliittisesti täysin mahdottomaksi. 

Ostin/Myin tänään - 14.11.2017 12.34

Aika pitkää alamäkeä on ollut monella osakkeella nyt lähiaikoina. Tartuin tilaisuuteen ja poimin Nokiaa @4,16. Nokian painoarvo salkussa alkaa jo hieman huolestuttamaan. 

Ostin/Myin tänään - 10.11.2017 16.16

Minäkin ostin Nordeaa @10,15 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 8.11.2017 15.07

Se ei ehkä ole "sinun juttusi", mutta minä luen mielelläni analyysejä ja pohdintoja yksittäisistä yrityksistä. Aika vähän tällaista sisältöä on suomeksi/suomalaisista yrityksistä, ainakaan mitään laadukkaampaa tekstiä. 

Makropuolella korot ja keskuspankin toiminta, etenkin tulevaisuuden visiot ja skenaariot (varsinkin Euroopassa). 

Ålandsbanken - 8.11.2017 14.43

Aki Pyysing kirjoitti:
Juippi kirjoitti:

Mietityttää tuon veivaamisen tuoton suhde riskiin ... liittyykö sijoitukseen kalliimman hinnan takia suurempi riski? 

Periaatteessa ja käytännössäkin voi liittyä. Esimerkki: Jos ostat kympillä ja myyt viidellätoista ja verokantasi on 30%, maksat verot 30% x 5 = 1,5. Jäi voittoa 3,5. Otat takaisin 14:ään ja jos kurssi palaa kymppiin, olet hävinnyt 0,5, kun holdaamalla olisit omillaan. Nousumarkkinoilla lähes kaikilla on salkussaan verovelkaa, ja sen realisointi nostaa riskiä.

Eikös Ruotsisa ollut pääomatulot verotettavia vasta kun ne otti arvo-osuustililtä ulos? Muistaakseni arvopaperissa(?) oli kirjoitus tai pari vähän aikaa sitten ja Suomessakin kyseistä järjestelmää pohditaan ilmeisesti jossain työryhmässä. Olisihan se uskomaton kädenojennus sijoittajille, jos myyntivoitot ja/tai osingot voisi sijoittaa ja verot realisoituisivat vasta kun pääomaa otettaisiin kulutukseen. En kyllä pidätä henkeäni näiden kanssa. Samaan sarjaan verovapaiden osinkojen kanssa. Kokoomus ja keskusta voivat ostaa näillä lupauksilla ääniä, mutta ikinä ei ole oikea aika toteuttaa, ei edes oikeistolaisimmasa mahdollisessa hallituksessa. 

Arvosijoittaminen - 6.11.2017 12.05

Kiitos artikkeleista ja vastauksista! Hienoa luettavaa. 

Kun tuo Fortum ja aiemmat analyysit nostettiin keskusteluun, niin onko sinulla jaettavaksi päivitettyjä analyysejä/laskelmia Fortumista nyt kun Uniper-kauppa on pitkällä?