Olet täällä

Lehtopöllö

Lehtopöllö

  • Liittynyt 17.9.2014
  • 183 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoittajan verotus - 9.9.2018 21.50

" En ole pelännyt maksaa myynneistä seuraavia veroja, koska seuraavan ostoksen hankintahinta on kuitenkin kokonaan verovähennyskelpoinen. " Avaatko tätä hieman? Tarkoitatko että jos ostoksen arvo tippuu nollaan, niin sen saa kokonaan vähentää tappioissa, vai oliko kyseessä joku sijoitusyhtiöiden kautta sijoittavien etu?

Osaketilissäkin on valtava poliittinen riski. Poliitikot voivat säätää kaikkia ehtoja mielensä mukaan ja osaketilin kautta sijoittaessa lykkää verotustaan tulevaisuuteen ja tulevaisuudessa pääomaveroprosentti voi olla ihan mitä tahansa.

Ostin/Myin tänään - 6.9.2018 14.42

Outokumpua sisään @4,77

Ilkkaa sisään @3,02

Outokumpu - 6.9.2018 10.39

Voisin vielä tuohon aiempaan kommenttiin jatkaa, että pankkiiriliikkeet ja analyytikot tuntuvat olevan ristiriitaisin fiiliksin Outokummun suhteen. 

FIM pitää Outokumpua top10 Suomi-suosituksissaan. Tavoite 6,55. PE je EV/EBITDA 2019 puuttuvat. 

Inderes vähennä suositus ja tavoitehinta 5,4. PE2019 8,6 PE2020 8,1 EV/EBITDA19 5,0 EV/EBITDA20 5,0. 

Nordea on hehkuttanut Outokumpua koko kurssilaskun ajan. Osta suositus ja tavoitehinta 7,6. PE2019 7,6. 

Onhan tämä näiden tulosten realisoituessa yksi pörssin halvimmista osakkeista tällä hetkellä. 

Outokumpu - 6.9.2018 9.38

Itse tuli tankattua taas lisää eilen @4,77. En varsinaisesti pidä yhtiöstä, mutta tätä alkaa olla salkussa jo aika paljon.

En ole kauhean järkevästi pystynyt itse arvioimaan yrityksen tulevaa tulosta tai sen takia nykyistä arvostusta. Tilannetta ei todellakaan helpota Outokummun tapa ilmoittaa näkymiään vain tulevalle neljännekselle. Johdosta pari kaveria ovat olleet ostolaidalla lähiaikoina, heidän budjetillaan pienellä lapiolla tosin. Analyytikot antavat, mahdollisesti varsin aiheellisesti, matalia tavoitehintoja ja suhteellisen negatiivisia suosituksia, mutta kaikki analyytikoiden tunnusluvut (Nordea, inderes, talouselämä, arvopaperi, FIM) kertovat yhtiön tekevän paljon tulosta suhteessa hintaan jo tänä vuonna, saati ensi vuonna. 

Onhan tässä paljon riskiä, mutta ostelen kun halvalla saan ja odottelen todella kärsivällisesti kurssin kohoavan lopulta selvästi nykyistä korkeammalle. 

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 29.8.2018 15.20

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005807743.html

Taloussanomilta löytyi vähän selkeämpi artikkeli aiheesta. Saas nähdä editoiko joku tuota erittäin sekavaa hesarin artikkelia myöhemmin. 

Mutta tästä taloussanomien artikkelista käy ilmi, että osingot ovat suoraan verovapaita, kunnes ne nostetaan ja kaupankäynti on verovapaata, kunnes rahat nostaa. Eli tili tulee sellaisena kuin sen pitäisikin olla, mutta 50 000 euron yläraja rajoittaa sen käytön rajatulle sijoittajajoukolle. 

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 29.8.2018 15.10

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005807728.html

Onpas todella hieno järjestely. Kyllä poliitikot osaavat sotkea asian kuin asian... Tavoitteena oli yhtenäistää verotusta rahastojen, osakkeiden ja sijoitussäästötilin kesken ja lopputuloksena jokaisessa on erilainen byrokraattinen järjestelmä, jonka mukaan mitäkin verotetaan. 

Raportissa ei ollut mitään tilin ylärajaa ja yhtäkkiä poliitikot tempaisivat sellaisen takataskustaan ilmeisesti ilman mitään analyysiä sen vaikutuksista tai siihen mahdollisesti liittyvistä ongelmista. 

Tämän mukaan osinkoja silti tulevaisuudessa edelleen veroitetaan paitsi että ei sittenkään veroteta jos ne ovat pieniä ja ne sijoitetaan takaisin... Kas kun ei kerrottu että mikä se raja on ja miten toteutetaan, että ne verotetaan tai ei. Pitääkö ne sijoittaa välittömästi johonkin vai saako ne jättää osakesäästötilille, ettei tarvitse maksaa veroja ja jos ne jäävät verojen ulkopuolelle osakesäästötilillä, niin mikä se tilanne on, kun osingoista kuitenkin maksetaan veroja? 

Ilmeisesti siniset onnistuivat noin nollan prosentin kannatuksellaan ryssimään tämän todennäköisesti ainoan mahdollisuuden saada Suomeen toimiva osakesäästötili ja jostain syystä kokoomus ja keskusta antoivat heidän vesittää tämän toteutuksen ihan täysin. Olisivat ostaneet siniset tähän uudistukseen mukaan lupaamalla enemmän uusia poliisien virkoja. Nyt tämä uudistus on käytännössä täysin merkityksetön ja aivan naurettavan paljon huonompi ja hankalampi kuin pohjoismaiset vastineensa. 

Ostin/Myin tänään - 28.8.2018 14.46

Lehtopöllö kirjoitti:

Lehtoa sisään ensimmäistä kertaa ikinä @7,71

No se ei kauaa ehtinyt hapantua. Tänään lähti salkusta @8,73. Ihan kohtuulllisesti 13 päivässä nousi 13 %

Myin omat technopolikseni @4,65. En alkanut odottelemaan mitään korkeampia tarjouksia. 

Technopolis - 28.8.2018 12.49

Yhdyn aiempien kirjoittajien näkemykseen, että varojen uudelleen allokointi voi olla hankalaa ja veroseuraamukset ikäviä. 

Henkilökohtaisesti olen myyntihintaan kohtuullisen tyytyväinen ja olettaisin tarjouksen hyväksymisasteen nousevan hyvin korkeaksi. Aki ja Petteri ilmoittivat vasta pienentäneensä positioitaan ja se sai minut miettimään millä hinnalla olin itse myymässä omia technopoliksiani. Mietin eilen päässäni, että myisin omistuksiani/omistukseni noin 4,4-4,5 euron hintaan, joten on vaikea tänään olla pahoillaan saadessani siitä 4,65 euroa. 

"Ostotarjouksen tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 7.9.2018 ja päättyvän arviolta 8.10.2018". Mitä asiasta paremmin ymmärtävät sijoittajat ovat mieltä, tuleeko lunastus tapahtumaan verovuoden 2018 puolella? Jos osto tapahtuu joka tapauksessa 2018 puolella, niin mieluummin myyn osakkeet ja saan heti 4,64 kuin odotan monta kuukautta ja saan 4,65, jos veroseuraamus on joka tapauksessa käytännössä identtinen. Vaihtoehtoiskustannukseni on varsin pieni, mutta yhden sentin tuoton luulisi onnistuvan vaikka norwegianin tilillä parin kuukauden aikana. Pääomistajat ovat jo sitoutuneet peruuttamattomasti ostotarjoukseen, joten parempaa hintaa tästä tuskin tulee saamaan. Onko jotain minulle tuntemattomia syitä olla myymättä heti ja odottaa? 

Honkarakenne - 24.8.2018 10.07

Minulla on vähän honkarakennetta ja olisin ostanut varmaan lisää alta kolmen euron osarin jälkeen, mutta en uskaltanut. Uskon ja toivon yhtiön selittelyiden olevan suhteellisen oikein ja toisen vuosipuoliskon olevan liiketoiminnallisesti selvästi parempi kuin ensimmäinen vuosipuolisko. Jeansin kanssa samaa mieltä, että ainakin FIM ennusteet ovat hyvin optimistisia, mutta luulisin nousupotentiaalia olevan enemmän. 

Tulevien tilikausien tulosten suhteen olen skeptinen tämän kommentin takia: "Strategiatyön lisäksi olemme alkuvuonna kehittäneet myös muita toimintojamme ja tämä kehitystyö jatkuu edelleen. Yhtiöllä on käynnissä useita toiminnan kehittämiseen tähtääviä projekteja, näistä merkittävimmät ovat toiminnanohjausjärjestelmän ja myynnin tietojärjestelmien uudistaminen. Yhtiö on myös käynnistänyt investoinnit tuotannon konekannan uusimiseksi."

Minun on hyvin vaikea uskoa, ettei näistä aiheutuisi "yllättäen" suuria kuluja ja ongelmia. Kun pieni ja perinteinen yhtiö uudistaa samaan aikaan useita järjestelmiään, tuntuu väistämättömältä, että tulee suhteessa suuria kustannuksia ja ongelmia tuotannossa, toimituksissa tms. Hyvin mahdollisesti uudistukset parantavat yrityksen kilpailukykyä pidemmän päälle, mutta seuraavan 0,5-2 vuoden aikana ongelmat & kustannukset >> hyödyt ja säästöt ?

Technopolis - 23.8.2018 16.19

"Yhtiö on tehnyt vuokrasopimuksen trendikkäällä Kalasataman alueella sijaitsevasta 1 700 neliön tilasta, johon rakennetaan 38 yksityistä toimistoa, noin 60 yhteiskäytössä olevaa työpistettä ja neljä kokoushuonetta. Tilan nimeksi tulee UMA Teurastamo"

Huumori on aina hyvästä, mutta en tiedä kuinka mielellään vegaani-hipsterit ovat töissä teurastamolla :)

UMA-operaatioita ja suunnitelmia avattiin aika tarkasti, mutta hieman ilmaan vielä jäi mikä tulee olemaan vaikutus liiketoimintaan (tulokseen/käyttökatteeseen)