Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 18.9.2019 11.36

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2019-09-13/negative-rates-threaten-health-of-banks

https://www.project-syndicate.org/commentary/why-ultra-low-interest-rates-hurt-growth-by-ernest-liu-et-al-2019-09

Keskuspankit ovat jo pitkään harrastaneet narulla työntämistä ja joka kerta kun lääke ei tepsi, on ratkaisuna enemmän samaa lääkettä. Lotrausrahaa kaadetaan ja silti investoinnit, talouskasvu tai inflaatio eivät nouse. Tuossa on pari artikkelia, joissa pohditaan mekanismeja miksi keskuspankkien toimet eivät aiheuta haluttuja vaikutuksia. 

Näytä koko viesti
Incap - 13.9.2019 03.57

"Incap nostaa vuoden 2019 tulosennustettaan

Incap Oyj arvioi, että yhtiön liikevaihto ja liikevoitto (EBIT) tulevat olemaan vuonna 2019 selvästi suurempia kuin vuonna 2018. Aikaisempi puolivuosikatsauksen yhteydessä annettu arvio oli, että liikevaihto ja liikevoitto (EBIT) vuonna 2019 ovat suurempia kuin liikevaihto ja liikevoitto vuonna 2018. Molemmat arviot perustuvat oletukseen, ettei valuuttojen muuntokursseissa tai komponenttien saatavuudessa tapahdu merkittäviä muutoksia.

Vuonna 2018 Incapin liikevaihto oli 59,0 miljoonaa euroa ja liikevoitto 8,6 miljoonaa euroa. Tammi-kesäkuussa 2019 Incapin liikevaihto oli 37,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 5,7 miljoonaa euroa.

Päivitetty arvio perustuu kysynnän kasvuun erityisesti vakiintuneessa asiakaskunnassa, minkä lisäksi yhtiö on onnistunut laajentamaan asiakaskuntaansa."

 

Tässä puljussa on kyllä tekemisen meininki. 

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 12.9.2019 09.46
Juha kirjoitti:

 

Tämä vuosi piti olla sijoittamatta osakkeisiin, kun tulossa huono vuosi, mutta sitten maltti petti. Lehto ja Honkarakenne. Saapa nähdä miten kehittyy

— Mikael Jungner (@MikaelJungner) September 11, 2019

Myös Jungner on löytänyt Honkarakenteen.

Tuli ostettua toinen erä Honkarakennetta kesällä ~2,26 € ja possan keskihankintahinta on nyt selvästi alle 3 €. Jungnerin omistajuus kuulostaa kyllä lähinnä kontraindikaattorilta osakkeiden tulevan menestyksen suhteen... Toisaalta Honkarakenne on kyllä niin tutkien alapuolella, että lisähuomio voisi nostaa likviditeettiä ja arvostusta. 

Näytä koko viesti
Incap - 3.9.2019 08.10

Oikeudellinen este jakaa osinkoja on nyt poistunut. Onko Incap silti missään viestittänyt alkavansa jakaa osinkoa tai edes pyrkivänsä osingonjakoon? En muista kuinka pitkältä ajalta osingonjako oli mahdotonta, mutta 2013 vuodelle ulottuva talousdata firman nettisivuilla kertoo, ettei osinkoa ole maksettu ainakaan 2012 jälkeen kertaakaan. Strategioissa ja tavoitteissa tiedotteissa ja sijoittajasivuilla puhutaan toiminnan kehittämisestä ja laajentamisesta orgaanisesti ja mahdollisesti yritysostoin. Itse en löydä Incapille taloudellisia tavoitteita ja missään muuallakaan yhtiö ei puhu haluavansa maksaa osinkoa. Inderes ja monet sijoittajat tuntuvat pitävän itsestään selvyytenä, että Incap rupeaa nyt maksamaan osinkoa ja näin voi hyvin olla, mutta perustuuko tämä oletus toimitusjohtajan sanomisiin tai taloudellisiin tavoitteisiin, joita minä en löydä, vai onko kyseessä vain sivistynyt arvaus? 

Näytä koko viesti
Politbyroon hyväksymiä otoksia Dharman mielenkiintoisista päivistä - 2.9.2019 09.42
Dharma kirjoitti:

Päivän Hesari lyhyesti:

-Ilmastonmuutos aiheuttaa hirveästi kaikkea kauheaa ja sille pitää heti tehdä ihan kaikki, vaikka mikään ei auttaisi, mutta maksaisi aivan valtavasti

-Hesan väestöstä  korvautuu kolmasosa sukupolvessa köyhillä ulkomaalaisilla, jotka vaativat valtavat sosiaalitukipanostukset ja vievät käytännössä koko asuntotuotannon, samalla kun nettomaksajat muuttavat Hesasta kovaa vauhtia ja tästä ei ole sanakaan edes aihetta käsittelevässä pääkirjoituksessa

Sama lehti julistaa joka päivä etusivullaan olevansa "Vastuullista journalismia" ja käy jopa oikeutta valemedioita vastaan. 

Helsingin Sanomat ovat puhdas valemedia. Valemedia käyttää samoja keinoa: osatotuuksia, liioittelua, olennaisten tekijöiden tietoista poisjättämistä, toistoa, kärjistyksiä, pelottelua, vastakkainasettelua ja puhtaita väärennöksiä (esim. HS:n Amazon-kartat). 

Itse en ole ikinä helsingin sanomista maksanut, mutta selailen artikkeleita säännöllisesti, niin kuin muistakin suomalaisista valtamedioista. Aiemmin hesarissa kommenttiosiossa oli samanlainen ylä- ja alapeukku-systeemi kuin esim täällä sijoitustiedossa. Järjestelmä otettiin pois käytöstä ja oma perstuntuma oli, että perusteluna oli hesarin agendan mukaisten kommenttien keräämät alapeukut. Sittemmin hesari otti käyttöön nykyisen järjestelmän, jossa artikkeleita voi kommentoida ja yläpeukuttaa. Hesarin kunniaksi on tunnustettava, että tämä kommenttiosio on auki lähes kaikissa artikkeleissa. Esim iltalehti ja iltasanomathan sulkevat aina kommenttiosion, jos artikkeli käsittelee poliittisesti arkaa aihetta, kuten maahanmuuttoa tai maahanmuuttajan tekemää rikosta. Lähiaikoina hesarissa tunnutaan menneen taas lisää kyseenalaiseen suuntaan; artikkeleissa on edelleen kommenttiosio auki, mutta NYT-liitteen puolella ei. Paperilehden tilaajana erottelu NYT-liitteeseen ja varsinaiseen hesariin voi olla selvä, mutta netistä luettaessa ero on veteen piirretty viiva. Nyt hesari tuntuu julkaisevan usein poliittisesti arkoja artikkeleita "sattumalta?" NYT-liitteessä, jossa kommentointimahdollisuutta ei ole. Ihan vastikään tuli myös uudistus, jonka jälkeen kommentteja ei voi enää yläpeukuttaa, jos ei ole kirjautunut lukija. Ymmärtäisin linjavedon helposti tavoitteena pitää keskustelu laadukkaana ja kannustaa ihmisiä maksamaan palvelusta, mutta linjan ollessa kansalaisten opastaminen oikeaan ajatteluun faktojen kertomisen sijasta, mieleen tulee ensimmäiseksi ajatus, että taas halutaan vähentää väärässä olevien ihmisten näkyvyyttä kommenttiosiossa. 

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 21.8.2019 09.20

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/veikkaus-on-tehokas-organisaatio-ja-19-muuta-vaarinkasitysta-valtion-peliyhtiosta/ce1568a7-8e5c-41c1-af9d-03d133d796d5

Aivan erinomainen kirjoitus kauppalehdessä

Näytä koko viesti
Iltalehteen Raha-osio - 14.8.2019 12.57

https://www.iltalehti.fi/talous/a/e5306718-cf4f-485d-969b-a59ebf7bddf9

Vähän raflavaa otsikointia, mutta Puttoselta ihan hyvää asiaa ja ihan asiallinen artikkeli.

Näytä koko viesti
Nokia - 25.7.2019 03.11

Siellähän ne on osarissa kerrankin suhteellisen hyvin eriteltyinä kassavirtaan vaikuttavat erät; 

Kassa ja kassavirta vuoden 2019 toisella neljänneksellä
Nokian vapaa kassavirta vuoden 2019 toisella neljänneksellä oli 1 041 miljoonaa euroa negatiivinen johtuen seuraavista tekijöistä:
● Nettokäyttöpääomaan liittyvät ulosmenevät rahavirrat liittyen pääasiassa työntekijöille vuoden 2018 suoriutumiseen perustuvien kannustinpalkkioiden maksamiseen sekä: a) saamisten suurempi määrä, sisältäen 350 miljoonan euron ajoitukseen liittyvän tilapäisen kasvun, jonka odotetaan korjaantuvan vuoden 2019 jälkipuoliskolla, b) velkojen vähennys, joka heijastaa neljänneksen vähäisempiä ostovolyymeja, ja c) vaihto-omaisuuden kasvu, joka johtui pääasiassa päätöksestämme varmistaa riittävä joustavuus suuremman laitemyynnin toimittamiseksi erityisesti 5G:hen liittyen ja keskeneräisen vaihto-omaisuuden kasvu, joka liittyi tiettyihin suuriin 5G-käyttöönottoihin.
● Uudelleenjärjestelyihin ja verkkolaitteiston vaihdoksiin liittyvien ulosmenevien rahavirtojen jatkuminen.
● Tuloverot ja käyttöomaisuusinvestoinnit.

 

Varmasti näitä kassavirtaan vaikuttavia tekijöitä jatkuu seuraavinakin vuosineljänneksinä (kvartaaliosingot, uudelleenjärjestelykulut, käyttöomaisuusinvestoinnit ja verkkolaitteistojen vaihdoksia), mutta ainakin tuntuvat kannustinpalkkiot ja velkojen lyhennykset ovat varmasti yksittäistapauksia ja tärkeimpänä kaikista noita toimituksia aletaan ihan oikeasti tulouttamaan ja kassavirtaa rupeaa tulemaan asiakkailta yrityksen suuntaan. Vaihto-omaisuuden kasvattaminen etukäteen on todennäköisesti ihan fiksu veto, kun USA-Kiina-kauppasota saattaa sotkea toimitusketjuja ja toimituksia ja toivon mukaan loppuvuonna tavaraa menee asikkaiden suuntaan oikein urakalla. 

Mielenkiinnolla odotan Q3 tulosta, kun johto erikseen varoittaa sen jäävän heikoksi ennen erityisen vahvaa viimeistä kvartaalia. Ei yllättäisi jos tulos olisi suhteellisen heikko ja sijoittajat säikähtäisivät taas siinä kohtaa, vaikka asia on kommunikoitu jo etukäteen. 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 24.7.2019 08.28
Timola kirjoitti:

Pyysing ihmetteli Twitterissä että kyselyyn on tullut vähän vastauksia, niin voisiko johta siitä että kyselyyn voi vastata vain Twitterissä ja vaatii tilin?

Olisin vastannut lisää sisältöä ja aktiivisempi keskustelupalsta

Joo yritin kanssa vastata ja en onnistunut

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 23.7.2019 08.43

Olenko sokea, vai onko etusivulta poistunut etsi-toiminto? 

Näytä koko viesti