Olet täällä

Lehtopöllö

Lehtopöllö

  • Liittynyt 17.9.2014
  • 148 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Bioactive Bone Substitutes - Kaikkien arpalappujen isä - 21.2.2018 10.38

En ole yhtiöön tai antiin perehtynyt ollenkaan, mutta ulkopuolisena tämä on minusta lähinnä hyvä uutinen. Tuntuu että lähiaikoina kaikki annit on merkitty täyteen ja kaikki osallistujat ovat saaneet pikavoitot halutessaan. Tämä anti osoittaa, ettei antimarkkina ole täysin ylikuumentunut ja sijoittajat eivät laita aivan sokeana rahojaan jokaiseen IPOon. 

Neo Industrial - 14.2.2018 9.38

Acumen ok, kiitos selvennyksestä. Hieman hankalasti tuo syy on piilotettu liitetiedostoihin, kun varsinaisessa tilinpäätöstiedotteessa on esitetty vain osinkopolitiikka ja tulos. Mahdollistaisihan nuo voitonjakokelpoiset varat myös isomman osingon (varsinkin kahdessa osassa jos tulos ja kassavirta ovat positiivisia), mutta parempi pelata varman päälle tuon maksuvalmiuden kanssa. Itse en ole (vielä) Neo industrialia ikinä omistanut tai yritykseen kauhean tarkasti perehtynyt. Näitä kohtuullisesti hinnoiteltuja yhtiöitä ei kuitenkaan Helsingin pörssistä löydy ihan valtavasti ja pitää käydä läpi potentiaalisia ostokohteita. 

Neo Industrial - 13.2.2018 16.42

En nyt ihan ymmärtänyt miten tuo selitti mitään? Vuodelta 2016 on maksettu pääomanpalautusta 0,04 / osake ja 2016 kauden vapaasta omasta pääomasta on maksettu tappioita, jotta parannetaan edellytyksiä voitonjakoon tulevina tilikausina

2017 tilikauden tulos on 3 044 000 euroa eli 0,51 euroa / osake. Eikö tuota pääomaa käytetty tappioiden maksamiseen, jotta voitaisiin maksaa hyvää voitonjakoa. Nyt voittoa kyllä maksetaan, mutta vain 16 % tuloksesta. 

Jos tuo vanha vapaan oman pääoman käyttö vaikuttaa johonkin vielä tässä vaiheessa, niin ei siitä ainakaan mitään mainintaa osu silmiin tilinpäätöstiedotteessa. 

Neo Industrial - 13.2.2018 15.38

Itseäni kiehtovat nämä yritykset, jotka esittävät osinkopolitiikkansa numeroina tiedotteissaan ja sitten toimivat ihan toisin. 

"Neo Industrialin tavoitteena on käyttää nettotuloksesta vähintään 30 % osingonmaksuun"

EPS 0,51

"Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiö maksaa osinkoa kahdessa erässä yhteensä 0,08 euroa osakkeelle."

Ostin/Myin tänään - 13.2.2018 13.05

Lehtopöllö kirjoitti:

17.5.2017: Ostin vähän Amer sportsia 20 eurolla

Aika reippaasti on kurssi pomppinut lähiaikoina

Amer sportsit myyty @25,1

Piti ottaa nopeat ja pienet voitot. Päädyin holdaamaan vähän alkuperäistä ajatusta kauemmin, mutta sain myös vähän suunniteltua enemmän. 

Raisio - 12.2.2018 14.13

Muistanko väärin, vai eikö Raisio ollut pisimpään osinkoaan kasvattanut suomalainen pörssiosake? 10 Vuoden kasvu ilmeisesti riitti ja hallitus päätti ehdottaa samaa osinkoa kuin viime vuonna. 

Itse myin Raisiot pois kurssin lähestyessä 4,2 euroa ja aika yllättyneenä katselin kurssin kipuavan yli 4,5 euron vaikka liikevaihdon ja tuloksen kasvusta ei ollut mitään tietoa ja yritys vain myi toimintojaan pois ilman ilmoitettuja investointikohteita. Osarin jälkeen kyyti onkin sitten ollut aika kylmää. 

Ostin/Myin tänään - 6.2.2018 17.06

Ostin Nordeaa @9,4 ja Outokumpua @6,3

En tiedä missä on kurssipohja, mutta Nordeasta irtoaa jo parin kuukauden päästä yli 7 % osinko

Nordea - 1.2.2018 15.39

Olen ollut Nordean asiakkaana aika tyytyväinen jo pitkän aikaa ja Nordean osakkeenomistajana aika tyytyväinen muutamaan omistusjaksooni. 

Lähiaikoina olen kuitenkin ollut aika pettynyt verkkopankkiin. 

- Osakekauppaa käydessä verkkopankki laskee väärin kaupankäyntikustannukset. Asiakaspalvelu syytti uutta pankkialan lainsäädäntöä ja totesi vikojen korjaantuvan piakkoin. Noin kuukauden jälkeen tilanne on edelleen sama. Minusta tällaisen korjaaminen pitäisi olla aika triviaali homma ja luulisi sujuvan konsernilta, joka on laittanut satoja miljoonia IT-järjestelmien kehittämiseen. 

- Minulla on asuntolaina Nordeassa. Eräänä päivänä kun tarkistin saldoa, niin verkkopankki ilmoitti lainan olevan maksettu loppuun. Parin päivän päästä verkkopankkiin ilmestyi uusi laina vanhan saldolla. Kysyin asiasta asiakaspalvelusta ja ilmeisesti laina oli konsernitasolla siirretty paikallispankista Turun konttoriin ja asiakasta tiedottamatta vanha laina oli vaihdettu uuteen samoilla ehdoilla. Vanhan lainan piti kadota, mutta pari kuukautta myöhemmin siellä on edelleen se vanha laina kummittelemassa. Joku omista talousasioistaa vähemmän perillä oleva olisi saattanut riemastua kun on onnistunut maksamaan velkansa tai pankkivirheen takia on päässyt veloistaan ja lähteä vaikka juhlimaan, kun pariin päivään ei omia lainoja näkynyt tai päässyt tutkimaan. 

- Nordealla on kaksi täysin päällekkäistä järjestelmää sijoitustoiminnoille. Verkkopankissa on välilehti säästöt ja sijoitukset, josta pääsee tarkastelemaan omistuksiaan ja tekemään kauppaa. Nämä sivut ovat itsessään ihan ok, mutta Nordealla on myös modernimmat sivut investor-välilehdellä. Investoriin ei kuitenkaan pääse kuin välilehden sivuvalikon alavalikosta, ilmeisesti myös suoralla nettiosoitteella, mutta järjestelmä on täysin päällekkäinen nettipankin sijoitusten kanssa ja jos palveluun menee nettipankista, niin investor aukeaa uuteen välilehteen ja lopputuloksena on kaksi erillistä välilehteä, joissa on identtiset toiminnot eri näköisinä. 

Ostin/Myin tänään - 1.2.2018 15.19

Ostin lisää Outokumpua @6,838

Minusta -14 % viikossa on vähän ylireagointia tilinpäätöstiedotteeseen. 

Nordea - 8.1.2018 15.45

Joko se Nordean pääkonttorin siirto Suomeen on lopullisesti valmis? Ts tuleeko osingot jo Suomen Nordeasta ja verot menevät täsmälleen samoin kuin kaikissa muissakin suomalaisissa yhtiöissä?