Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 30.10.2020 09.24

Nordnetin youtubessa kokonainen jakso veikkauksesta

https://www.youtube.com/watch?v=siS1GxbR-q4

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.10.2020 02.02

https://www.verkkouutiset.fi/yhdysvaltoja-uhkaa-historiallinen-vaalikaaos/#a5126ce5

"Kahdessatoista osavaltiossa ei äänestäjältä esimerkiksi edellytetä äänestyksen yhteydessä lainkaan henkilöllisyyden todistamista ja vain kolmessatoista osavaltiossa edellytetään valokuvan sisältävän henkilöllisyystodistuksen näyttämistä."
Ainakin tuo artikkeli jättää sellaisen kuvan, että USA:n vaaleissa on useita isoja ongelmia ja äänestysjärjestelmä on kuin suoraan jostain kehitysmaasta.

Näytä koko viesti
Päivän lööppi - 9.10.2020 09.08

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2e636dad-b93e-498e-a32e-ca314fc14d7a

Toki iltalehti elää lööppiotsikoista, mutta kai näissä otsikoissa pitäisi joku järki olla.

Aika moni lääke- tai rokotefirman omistaja on rikastunut "koska korona". Amazonin, Alibaban tai Teslan omistajat eivät ole tietääkseni rikastuneet "koska korona". Nollakorot, elvytys, stimulus-shekit, kulutuskysynnän muutos, digitalisaation kiihtyminen jne ovat toki nostaneet näiden yhtiöiden osakekursseja, mutta melkoista vastakkainasettelua väittää, että miljardöörit tienaavat miljardeja globaalin pandemian takia.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 29.9.2020 01.36

Pari kommenttia täältä Trump vs Biden vallihautojen ulkopuolelta.

"Ensimmäinen debatti on tiistaiyönä neljältä. Betfairin Sporstsbook antaa Trumpin voitolle 2,63, joten sieltä voi hakea helpot rahat, kun Trump kerran saletisti dominoi dementikkoa."

-> "Betfair Sportsbook are offering a market on who wins the debate, as settled by a snap CNN poll."
Vedonlyönti esim jalkopallo-ottelun tuloksesta on suhteellisen suoraviivaista. Vaikka olisin kuinka vakuuttunut toisen osapuolen ylivertaisuudesta, niin en kyllä lähtisi lyömään vetoa näin subjektiivisista asioista kuten väittelyn voittajasta.

 

" Eilen Alfa-tv:ltä tuli Sanna Ukkolan ohjelma jossa käsiteltiin jenkkien vaaleja. Siinä todettiin että 59% äänestäjistä ei usko Bidenin selviävän 4vuodesta vaikka tulisi valituksi, eli ihmiset tiedostavat antavansa äänensä nimenomaan puolueelle, ei Bidenille itselleen. Josta päästään siihen mitä tämän päivän demokraatit edustavat. Demokraattinen puolue edustaa paljon enemmän vasemmistoa ja sen mukaista polittiikka kuin mitä Biden henkilönä. Näin ollen yksi oleellinen kysymys kuuluu, onko jenkit valmiita viemään maataan sosialismia kohti? "
https://nypost.com/2020/08/11/over-half-of-likely-voters-dont-believe-biden-will-finish-term-poll/

"59 percent of likely voters thought it was probable that Biden’s running mate would become president over the course of the four-year span."
"Thirty-nine percent of likely voters saw the scenario of Biden not finishing his first term as very likely"
Itse en näkisi tässä mitään suoraa sosialismin uhkaa, vaan kysymys nousee varapresidentin suosiosta. Varmasti hyvin paljon äänestäjiä ääneestää demokraattien puoluetta ja moni äänestää "ei Trumpia". Jos katsotaan asiaa demokraattien kannalta, niin tässä on mielestäni iso riski. Äänestäjistä voisi varmaan piirrellä monenlaisia Venn-diagrammeja, mutta olennaisesti jos henkilö ei halua Bideniä presidentiksi, niin ei voi äänestää Bideniä. Jos haluaisi Bidenin presidentiksi, mutta ei halua Kamala Harrisia presidentiksi, niin ei voi äänestää Bideniä.

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 9.9.2020 09.57

Aki Pyysing kirjoitti:

.. 

Mutta olen mie muidnkin kuin omista kuristani kuullut. Monet pitkän linjan osakekauppiaat mehustelevat harhalaukauksillaan ihan tyytyväisenä. Jos ei ole ikinä lehmänpaskaan astunut, ei ole paljon ollut lehmiä paimentamassa.

Tekevälle sattuu ja virheistä olisi hyvä ottaa opiksi. Kauppalehdessä oli ihan mielenkiintoinen artikkeli

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/30-vuotta-tunarointia-nokialla/959dc5b8-0df3-43dc-84eb-78418561e77c

Ymmärtääkseni lähtökohta oli kertoa kaikkien tekevän virheitä ja että niistä kannattaa ottaa opiksi ja näyttää jotain oppikirjaesimerkkejä omista virheistä. No Merja Mähkä kertookin sijoitusurallaan tehneensä virheen, kun on ostanut Nokiaa nykyistä kalliimmalla, ja sen jälkeen lähdetäänkin kertomaan miten taidolla on onnistuttu välttämään muut virheet ja on saatu Apple viisinkertaistumaan salkussa. Tulee vähän mieleen työhaastattelut, joissa suurin heikkous on perfektionismi tai heikkouden puute... 

Minäkin voin jälkiviisastella tappiomyynnillä. Ostin Rapalaa tammikuussa @2,95, kun monen vuoden laskutrendi näytti ehkä päättyvän, liiketoiminnan piti lähteä parempaan suuntaan ja Indereskin käänsi kelkkansa positiivisen puolelle. Sen jälkeen tuli ilmoitukset 2020 on "välivuosi" (luulin että 2019 oli jo se välivuosi), osingon nollaus, sen jälkeen alkoi korona, surkea tulos ja surkeat näkymät. Myin tappiolla heinäkuussa @2,92 tyhjästä tulleeseen nousuun. Jälkikäteen kävi ilmi, että nousu alkoi jostain ruotsalaisten sijoitusblogista ja kurssi nousi hetkellisesti jopa 3,26 euroon. Nyt omasta myyntihinnastani on tultu alas yli 10 %, joten on helppo osoittaa nöyryyttä tunnustamalla näitä "virheitä". 

Totta puhuen omien virheiden tunnustaminen edes itselleen on hankalaa. Harkitsin eilen Nokian ostamista "halvalla" ja jäin miettimään onko Nokian tulevaisuus ja tuotto-odotus erityisen loistavat, vai onko kyseessä vain tarve olla oikeassa vanhan Nokia-potin ja -analyysin kanssa ja olen ankkuroitunut vanhaan kurssiin ja toiveisiin tulevista voitoista. En oikein osannut päättää ja jäin istumaan käsieni päälle. 

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 28.8.2020 01.53

Juha kirjoitti:


Ihmettelinkin, että mikä Tietoa laskee, mutta UBS oli laskenut suositustaan MYY-tasolle.

Onko tietoa perusteluista tai UBS odotuksista tulevista luvuista? 

Suurin osa IT- ja teknologia-alan yhtiöistä on viime aikoina noussut kuin raketti. TietoEVRY aloitti vuoden @28 tippui koronassa @18 ja on nyt vakiintunut @24-25. Onhan tuo ihan ok toipuminen pahimmasta korona-kuopasta, mutta ei osake esimerkiksi Inderesin ennusteilla todellakaan kalliilta vaikuta (PE21 11,4 ja PE22 10,7). 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.8.2020 09.14

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Aina väärässä kirjoitti:

CNN Poll: Biden and Trump matchup tightens as enthusiasm hits new high

CNN:n taktiikka = Puoli vuotta ennen vaaleja sävelletään Pollit +7-10 % edullisiksi Bidenille, mutta vaalien lähestyessä muutetaan sävellystä niin, että olisivat melkein tasoissa.

Tällä tavoin voidaan sanoa "No, se saattoi lopulta kääntyä kummalle tahansa" kun Trump voittaa marraskuussa 150 delegaatin erolla.

Gallupit ovat suurimmaksi osaksi puhdasta propagandaa.

 

Nyt mennään niin pahasti hölynpölyn puolelle, että jaan Kauppalehden Emil Elon kirjoituksen.

"https://www.kauppalehti.fi/uutiset/amerikkalainen-holynpoly-leviaa-myos-suomessa/8b867016-8d12-4047-940d-ce39148f06ea

Kysyin suomalaiselta vaalitarkkailijalta Harri Hurstilta, että tapahtuuko amerikkalaista vaalivaikuttamista myös suomen kielellä. Yhdysvalloissa rajojen yli ulottuva vaikuttaminen on yleistä, koska monet äänestäjät keskustelevat ”vanhaan valtioon” jääneiden perheenjäsenten kanssa.

Hursti sanoikin suomenkielisen vaikuttamisen olevan totta, mutta lisäsi, että suuri osa ihmisistä ei edes ymmärrä tekevänsä sitä. Joku näkee lennokkaan jutun lapsia ahdistelevasta Joe Bidenista ja jakaa sen Twitterissä, jonka jälkeen aihe alkaa levitä ja sitten keskustellaan, onko Biden pedofiili.

Tämän jälkeen voidaan alkaa listata tilanteesta hyötyjiä. Viestinvälittäjä ei ainakaan ole yksi heistä."

Salaliittoteoreetikoiden kanssa debatoimista en valitettavasti koe mielekkääksi ajankäytöksi. Se ei ole välttämättä edes suurelle yleisölle hyväksi, koska tuhoaa lopulta ketjusta kaiken järjellisen analyysin.

Uskon kyllä että tällaisia foliohattupäitä ja kaikenlaisiin salaliittoteorioihin uskovia on olemassa, mutta käsitykseni mukaan näitä on USA:ssa ja Suomessa vain hyvin hyvin pieni ryhmä.

Vaikka määrät ovat pieniä, niin on se toki huolestuttavaa, jos ääriryhmien ihmismäärät kasvavat. On sitten kyse todellisista uusnatseista, ISIS-terroristeista, rikollisjengeistä tai litteään maapalloon uskovista.

Media on valitettavasti jo pitkään heikentänyt omaa uskottavuuttaan ja tiedon välityksestä on siirrytty yhä enemmän mielipidevaikuttamisen suuntaan. Nykyään ei ole juurikaan väliä mitä on todella tapahtunut ja mitä faktat ovat, olennaista on miten se on saanut jonkun tuntemaan tai mitä asiasta toimittajan mielestä pitäisi ajatella. Politiikassakin olennaista ei ole sanottu asia, vaan kuka sen sanoo.

Tarinassa poika huutaa sutta niin monta kertaa, ettei kukaan enää usko suden oikeasti tullessa. Tässä on nyt menty monen monta vuotta lehtien ollessa täynnä toimittajien ja muiden poliitikkojen tuomioista, joiden mukaan yksi jos toinenkin on rasisti, fasisti, natsi, terroristi, jne jne. Jos lehdessä lukee Trumpin valehdelleen tai olevan rasisti, niin kenekään ei tarvitse avata artikkelia. Kaikki Trumpia vihaavat uskovat väitteen todeksi ja otsikko vain vahvistaa näkemystä ja Trumpin kannattajien mukaan kyseessä on kuitenkin median valhe. Itse olen ikään kuin vanhanaikainen ja olisin valmis uskomaan kenet tahansa natsiksi todistusaineiston jälkeen, mutta en usko ketään natsiksi ilman todistusaineistoa. Nykyään tuomiot julistetaan jo artikkeleiden otsikoissa, mutta artikkelin lukemalla ei selviä onko poliisi saanut natsiksi tuomitun henkilön kiinni uusnatsien kokoontumisesta lukemassa Mein Kampfia vai onko kyseessä toimittajan oma epäilys asiasta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005261308.html <- esimerkiksi monet varmaan muistavat perussuomalaisten puoluekokouksen, jossa sinisten mukaan äänestettiin käsiäänestyksen sijaan natsitervehdyksillä.
Suomessa tilanne ei ole juuri missään asiassa niin pahasti kuin USA:ssa ja https://www.verkkouutiset.fi/faktantarkistus-vaaleissa-oliko-se-taytta-hopoa/#c8b0e85d <- täälläkin "puolueeton" yleisradio saa melkein puolet faktoista väärin faktantarkistuksessa eduskuntavaaleissa ja tutkii "faktat" väitteistä, joille ei voi antaa totuusarvoa.

https://www.suomenuutiset.fi/halla-aho-kun-trump-ensin-vahatteli-pandemiaa-se-oli-osoitus-hanen-epapatevyydestaan-ja-tyhmyydestaan-kun-marin-teki-samaa-se-oli-hyvaa-ja-rauhoittelevaa-johtamista/ <- puolueellinen lähde kyllä, mutta itse näen varsin hyvin Halla-ahon pointin. Media ei käsittele ihmisiä heidän tekojensa, vaan taustansa ja viiteryhmänsä kautta.

https://edition.cnn.com/2020/07/28/tech/twitter-donald-trump-jr/index.html <- en ole nähnyt videota, enkä tiedä mitään tästä puhutusta parannuskeinosta. Mutta yksi syy estää Trump juniorin pääsy Twitteriin oli linkittää video tohtorista kertomassa, ettei maskeista ole hyötyä koronatartuntojen estämisessä. Kuulostaako tutulta?! Suomessa sosiaali- ja terveysministeriö, THL, useat lääkärit ja muut asiantuntijat kertovat kuinka maskeista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Samaan aikaan USA:ssa blokataan twitteristä, kun jaetaan samaa tietoa lähteen kanssa.

Haluaisin kovasti, että Suomen mediassa ja politiikassa pystyttäisiin käsittelemään kaikkia asioita neutraalisti ja faktoihin perustuen. Asioista pitäisi puhua myös asioiden oikeilla nimillä täsmällisesti, eikä tahallaan väärin ymmärtäen ja olkiukkoja vastaan taistellen.

Näytä koko viesti
Raisio - 29.7.2020 10.18

" Pandemian aiheuttamat, odottamattomat vaikutukset kuluttajakäyttäytymisessä tuovat edelleen merkittävää epävarmuutta eri markkinoillemme toisella
vuosipuoliskolla." Tämä kuulostaa melkoiselta selitykseltä. Kaurapuuro, pasta ja benecolit eivät ole menneet kaupaksi koska korona?

Antaa kyllä erittäin asiantuntemattoman kuvan yrityksen johdosta, jos heinä-elokuun vaihteessa otetaan ohjeistus pois, eikä anneta mitään uutta ohjeistusta. Kuinka vaikea on laskea 5 kk nalle-puurojen ja torino-makaronien menekki, kun on myynyt samaa tavaraa suomalaisille jo monta kymmentä vuotta?

Maaliskuun jälkeen on ollut kyllä suurimmalla osalla suomalaisista yhtiöistä aivan ala-arvoista ohjeistusta tulevaisuuden näkymistä. Pikku hiljaa jotkin yritykset ovat sentään rohkaistuneet antamaan ainakin jotain signaaleja tulevasta.

Näytä koko viesti
SRV Group - 22.7.2020 11.20

Varmaan joku pelimies tekisi rahaa tällä veivaamalla.

Nyt näyttäisi olevan yli 5 prosentin nousussa Helsingin ollessa minimaalisesti laskussa.

Onko kyseeessä inderes-efekti vai vaan volatiilit markkinat

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/srv-kaanteessa-riskinsa-mutta-myos-mahdollisuutensa

Näytä koko viesti
SRV Group - 21.7.2020 04.24

SRV on kyllä melkoinen paskayhtiösijoittajan spesiaali laugh

Luin raportin ja kuuntelin konffapuhelun.

- Liikevaihto vahva ja selvästi yli Inderes ennusteiden

- Liikevoitto, oikaistu liikevoitto ja EPS kaikki plussalla (pieniä kertaeriä suuntaan ja toiseen kyllä)

- Tilauksia saatu selvästi yli 200 m

- TJ ja CFO viestivät hyvästä operatiivisesta tekemisestä ja tulevaisuuden kuvasta ja ennen koronaa annettu ohjeistus on pidetty edelleen voimassa

- Koronaa kyllä selityksissä vähäteltiin, mutta toisaalta se on aiheuttanut negatiivisia vaikutuksia läpi yhtiön toiminnan

Eihän tuo nyt mikään mahtava suoritus ollut, mutta vähän ihmetyttää, kun kurssi on tällä hetkellä yli 7 prosentin laskussa. Markkinoilla ollut ilmeisesti melkoiset odotukset.

Näytä koko viesti