Olet täällä

Lehtopöllö

Lehtopöllö

  • Liittynyt 17.9.2014
  • 167 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Vuoden sijoittaja 2018 - 16.7.2018 11.50

ScatterBrain kirjoitti:

Nyt vähän petrausta Aki tohon titteliin.  Sijoitustieto pääkolumnisti -titteli ei oikein vakuuta tuntematonta.

Esim. verraten tämä on vakuuttavampi.

Merja Mähkä

sijoittaja, sijoitusbloggaaja  valmentaja, toimittaja, kirjailija

 

Äänestin erästä kaljua.

Sama pisti omaan silmään. Onko kyseessä Akin vaatimattomuus vai Alman puolueellisuus, mutta muille oli kehitelty huomattavan paljon kiinnostavampia ja kuvaavampia titteleitä ja kuvauksia. 

Ostin/Myin tänään - 9.7.2018 12.20

Suurin osa Fortumeista ulos @21,91 

Ostin/Myin tänään - 29.6.2018 11.58

Ilkkaa tarttunut pitkin viikkoa salkkuun @3,16 

Ostin/Myin tänään - 28.6.2018 12.47

SRV ostettu @2,62

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 28.6.2018 10.45

Otetaan sen verran takaisin että tämä osakesäästötili saatta tulla voimaan jo tämän hallituksen aikana. Myös kauppalehdellä on ärsyttävä klikkimedioissa yleistynyt tapa tehdä useita artikkeleita samalla sisällöllä. Tässäkin kauppalehti on tehnyt kaksi artikkelia otsikoilla "Orpo helpottaisi sijoittamista - lakia pääomasijoittamisesta muokataan" ja "Ministeri tutkii osinkojen kohtelun sijoitustileillä", jotka ovat molemmat julkaistu täsmälleen samalla hetkellä, molemmissa lähteenä on sama Orpon haastattelu ja sisältö on käytännössä sama. 

Toisessa artikkelissa sanotaan "Osinkojen verotukseen liittyvät muutokset ovat myös seuraavan hallituksen asioita." ja toisessa "Minun tavoitteeni on, että meillä on ratkaisuehdotuksia syyspuolella hallituksen käsittelyyn. Sitten edettäisiin mahdollisimman nopeasti niin, että tämä eduskunta voisi vielä tehdä päätöksiä". Eli ehkä tämä sittenkin toteutuu ja seuraava hallitus pääsee perumaan koko tilin tai todennäköisemmin vesittää sen huonontamalla yksityissijoittajien ehtoja niin paljon, ettei tilin käyttäminen kannata. 

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 28.6.2018 9.27

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ministeri-tutkii-osinkojen-kohtelun-sijoitustileilla/xWPmxsTa

 

Ah Sipilän hallitus ja vatulointi... 

Eikös tämän tilin koko idea ollut ajaa tasa-arvoista verotusta eri sijoitusmuotojen ja sijoittajien välille ja edistää sijoittamisen suosiota ja kotimaista omistajuutta. Sitten koko mietinnän lopputuloksena oli ehdotus, jossa osingot jätettiin entiseen tapaan verotettavaksi nimen omaan piensijoittajille. 

Hetken aikaa kun otsikon luki ja lähti artikkelia selaamaan, niin luuli että osakesäästäjien keskusliitto oli saanut osingot lobattua ja/tai Orpolla oli viimeinkin tullut järkeä päähän, mutta tulihan se totuus sieltä esiin kun tarkemmin luki. Orpo on huolissaan veropohjan rapautumisesta, jos osingot verotettaisiin vasta osakesäästötililtä nostaessa ja uudistus jätetään seuraavalle (vasemmisto)hallitukselle, eli ilmeisesti voidaan unohtaa koko uudistus. 

Ostin/Myin tänään - 27.6.2018 11.55

Nordeaa sisään @8,14 ja Outokumpua @5,04

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 21.6.2018 8.34

"Mun seuraamat indikaattorit ennakoisi taantumaa 2019 kesälle/syksylle, joten tällä logiikalla osakemarkkina aloittaisi kunnon korjauksen vasta 2019 alkupuolella tai korkeintaan tän vuoden lopussa riippuen vähän miten nopeasti konsensus alkaa hinnoitella näitä (ja tietysti millaiseksi talousdata lopulta kehittyy)."

 

Saako tiedustella mitä indikaattoreita olet itse käyttänyt? 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.6.2018 15.25

Hyviä pointteja. Itse olen suurimmassa osassa asioita hyvinkin samoilla linjoilla. Pääsääntöisesti olen holdaaja, enkä kuvittelekaan tietäväni kovinkaan paljoa makrotason jutuista, koroista, kurssien liikkeiden syistä, raaka-aineista tms. Välillä kuitenkin kuvittelen näkeväni ylilyöntejä osakkeiden hinnoissa. Silloin tällöin ajoittaminen onkin onnistunut, varsinkin halvalla ostaminen, kalliilla myyminen on ainakin harvemmin osunut minkään näköiseen huippuun. 

Fortumista olisin itse luopumassa mielelläni. Verot hieman ahdistavat kun keskihinta on 13-13,5 €, mutta lähinnä odotan hinnan kohoavan ~22 euroon että pääsisin myymään. 

Outokumpua en haluaisi omistaa ollenkaan tai ainakaan pitkään, mutta sitä on tarttunut salkkuun tasaisesti kurssin pudotessa ja tälläkin hetkellä ollaan huomattavan paljon lähempänä hintaa, jossa minä ostaisin lisää, kuin myisin. Tässä casessa on varmaan jos jonkinlaista biasta mukana, mutta ainakaan toistaiseksi Outokummun korkea riski ja laskeva kurssi ei ole juuri hetkauttanut, vaan olen valmis istumaan tarvittaessa pitkäänkin kyydissä ja odottamaan hyvää myyntihetkeä. 

Nokia on tällä hetkellä salkkuni isoin sijoitus ja 5 euron kurssilla ollaan aika kaukana niistä hinnoista mistä ostaisin lisää tai myisin pois. Oma haaveeni on odottaa muutama vuosi ja keventää suurimman 5G hypen hinnoissa valtaosa Nokioista pois. Itsellä on ollut sellainen mielikuva, että Erickson on myynyt nimenomaan hinnalla ja Nokia olisi vähintään tasoissa tarjoomassa ja kilpailukyvyssä, mutta tässä voi olla virheellinen käsitys Surin hehkutusten ja suomalaisten analyytikoiden jäljiltä. Ilmeisesti Nokian idea laittaa 2020 tulosennusteet raportointiinsa oli onnistunut ratkaisu ja nosti kurssia luoden uskoa tulevaisuuden potentiaaliin, mutta henkilökohtaisesti odotin jopa hieman kovempia lukuja vuodelle 2020. 

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.6.2018 10.18

Daytrader kirjoitti:
chickenlittle kirjoitti:

Jos ehdit, niin voisitko tehdä jonkinlaisen analyysin / kommentin Kojamon IPOsta? Tämä varmasti kiinnostaisi monia, mielenkiintoinen ja ymmärtääkseni myös laadukas firma kyseessä.

No laitetaan toimeksi! Firma vaikuttaa laadukkaalta. Enkä yhtään ihmettele, että preemiolla menee muihin Suomen kiinteistöfirmoihn nähden. Varmaan lähipäivinä tulee ulos. Kojamo on niin simppeli firma, että en kyllä tekstiäni analyysiksi menisi mainostamaan.

Kiitos mahtavasta sisällöstä sijoitustiedossa, tekstejäsi on ilo lukea! 

Jos toiveita saa esittää, niin haluaisitko jossain vaiheessa kommentoida joitain isoimpia suomalaisia yrityksiä, joissa on joku "tilanne päällä". Itse en ole juurikaan kiinteistö- tai asuntosijoittamisesta kiinnostunut (vaikka salkussani onkin iso siivua Technopolista) ja välillä hieman harmittaa kun niin suuri osa sijoitustiedon sisällöstä käsittelee tätä aihetta; asuntosijoittamista, technopolis, citycon, kojamo, yms. 

Sinulla tuntuu olevan hyvä käsitys suomalaisista yrityksistä ja makrotilanteesta, joten olisi kiinnostavaa kuulla onko sinulla näkemyksiä esimerkiksi näistä yhtiöistä:

- Outokumpu (EU:n omat suojaukset terästuotannolle ja vaikutus kannattavuuteen, Amerikan divisioonan kannattavuus USA:n tullien jälkeen, ajatuksia miten ruostumattoman teräksen hinta kehittyy [lähi]tulevaisuudessa?)

- Nokia (kuinka voimallisesti 5G investoinnit tulevat näkymään viimeistään ensi vuodesta lähtien ja mikä on Nokian todellinen kilpailukyky kahmia 5G investointien rauta- ja softatilauksia?)

- Fortum (onnistuuko Uniperin johto ja henkilöstö kampittamaan Fortumin hyödyn ja kaupan idean vai tuloutuuko tästä Fortumille suhteellisen hyvin rahaa sijoitetulle pääomalle?)