Olet täällä

Lehtopöllö

Lehtopöllö

  • Liittynyt 17.9.2014
  • 195 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ostin/Myin tänään - 26.10.2018 17.41

Nordeaa sisään @7,52

YIT sisään @4,57

Näin nopeasti katsottuna YIT inderesin mukaan nykyhinnalla pe2019 selvästi alle 6. Varmaan useampaakin ennustetta tullaan ruuvaamaan alaspäin, mutta melkoiset alennusmyynnit menossa.

Nordea - 26.10.2018 15.04

Nordeaa pilkitty jo 7,52. Alkaa ylimääräinen käteinen loppua. 

Nokia - 25.10.2018 9.37

On tää kova pulju! Taas tuli melkein puoli miljardia voittoa kvartaalissa. 

Tai siis tuli jos ei lasketa

-232 m€ poistoja

-130 m€ tuotevalikoimastrategiaan liittyviä kuluja

-75 m€ uudelleenjärjestelykuluja

-73 m€ transaktiokulut ja niihin liittyvät kulut sekä integraatiokulut

Ja taas tulee uutta säästöohjelmaa, josta syntyy siis kuluja. 

Sattuu Nokiaa olemaan sen verran salkussa, että naurattaisi vähän enemmän, jos edes joskus myös IFRS tulos olisi euronkin plussalla. 

Nordea - 24.10.2018 12.27

Näin osarikaudella näkee hienosti totuuden, kuinka omat odotukset ≠ analyytikoiden odotukset ≠ kursseja liikuttavien suursijoittajien odotukset. 

Nordean neljännes oli ennakkoonkin heikko, mutta olin itse pettynyt tulokseen -> -1 %

Tokmannin muotoilu oli hieman outo, mutta käytännössä antoi pienen positiivisen tulosvaroituksen -> -3 %

Ostin/Myin tänään - 24.10.2018 12.14

Indeksit syöksyy ja ostot jatkuu. 

Outokumpua sisään @4,1

Lehtoa sisään @4,85. Jos Lehto julkaisee mitään negatiiviselta haiskahtavaa, niin kyyti on varmasti kovaa vieläkin alaspäin. Ajatuksena tässä on kuitenkin se, että johto on joutunut antamaan jo kaksi negaria kuluvan vuoden aikana. Olisi aivan käsittämätöntä hölmöilyä, jos lupaukset olisivat vieläkin yläkanttiin pari kuukautta ennen vuoden loppua. 

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.10.2018 9.34

Rahamiäs kirjoitti:
Joonas85 kirjoitti:

HS:n taloustoimitus näyttää taas kyntensä tässä syväluotaavassa artikkelissa:

https://www.hs.fi/talous/art-2000005860224.html?utm_campaign=tf-HS&utm_t...

"Toisaalta myös osakekurssien syöksy voi heikentää talouden vointia. Kun osakkeet syöksyvät, sijoittajien varallisuus pienenee. Tämä voi saada heidät pysymään poissa kaupoista ja ravintoloista, mikä heikentää talouden pyörien pyörimistä."

Kun osakekurssit syöksyy niin päällimmäinen ongelmahan taloudelle tyyppillisesti on etteivät sijoittajat käy enää ulkona syömässä. 

HS on tällä kertaa oikeassa. Kun ihmisten varallisuus vähenee, he hillitsevät kulutusta. Pörssiromahduksella on psykologisia vaikutuksia, jotka näkyvät ensin talouden luottamusindikaattoreissa ja pienellä viiveellä yritysten tuloksissa. Artikkelissa on kansantajuisesti selitetty, miten romahdus vaikuttaa talouteen. 

Te olette keskenänne eri mieltä, mutta minä olen samaa mieltä molempien kanssa smiley

Talousromahduksen suurin ongelma ei varmasti ole pihviannosten menekin pieneneminen hienoissa ravintoloissa, mutta hyvä että näitä talouden sisäisiä kytköksiä ja vaikutuksia tuodaan esille. Luulisin että helsingin sanomien lukijat ovat keskimääräistä suomalaista varakkaampia ja sivistyneempiä, mutta heistäkin varmaan vain pieni osa omistaa osakkeita tai edes rahastoja. Varmasti moni kokee, että pörssikurssien lasku on 'keinottelijoille' ja uhkapelureille oikein ja se ei ole heiltä mitenkään pois, koska he eivät omista osakkeita. 

Ostin/Myin tänään - 11.10.2018 14.59

Jää nähtäväksi onko tämän päivän lasku alkua isommalle rytinälle vai saako näille tämän päivän ostohinnoille naureskella myöhemmin. Joka tapauksessa itse olin tänään ostolaidalla ja käteistä jäi suhteellisen vähän lisäostoihin. 

SRV sisään @2,3

Nordeaa sisään @8,45

Outokumpua sisään @4,58

Eduskuntavaalit 2019 - 9.10.2018 16.04

"Kyllä rajojen sulkijat välillisesti jossain määrin ovatkin vastuussa pakolaisten kuolemista"

Jos välimereen hukkuu tuhansia ihmisiä, niin onko syyllisiä

A) poliitikot jotka haluavat turvapaikkarallin ja ihmissalakuljetuksen loppuvat, rannikkovartioston ja pelastusalusten kuljettavan merihädässä olevat ihmiset satamaan, josta he lähtivät ja joka on lähimpänä ja auttaa pakolaisia lähellä kotimaataan, joissa auttaminen on taloudellisesti moninkymmenkertaisesti tehokkaampaa

B) poliitikot jotka houkuttelevat turvapaikanhakijoita yrittämään Eurooppaan parhaimmillaan lupaamalla oman omakotitalonsa heille

Ainut tapa jolla voisin nähdä esimerkiksi Halla-ahon tai Huhtasaaren olleen 'vastuussa pakolaisten kuolemista' olisi, jos Suomesta lähteneistä tuhansista turvapaikanhakijoista joku olisi kuollut väkivaltaisesti palattuaan Irakiin tai Afganistaniin tms. Tällaisista tapauksista ei ole kyllä paljon kuulunut, mutta varmoja kuolemantapauksia turvapaikkaralli on kyllä aiheuttanut mm Turun terroristi-iskun myötä. 

 

"Väkivaltaan yllyttämiseen ei tarvita suoraa kehotusta. Esimerkiksi jakamalla raiskaustilastoja tai syyllisten kuvia kehotetaan rivien välissä ilman muuta väkivaltaan"

Olen samaa mieltä, että tuomittujen kuvien levittäminen on 'maalittamista'. Mutta Aki tuntuu astuneen syvälle punavihreään kuplaan, jossa tilastoja ei saa kerätä tai esittää. Ymmärtääkseni esimerkiksi Ruotsi on lopettanut monen asian tilastoimisen, koska maahanmuuttajat ja heidän jälkeläisensä esiintyivät monissa tilastoissa epäedullisella tavalla. Suomessa monia asioita edelleen tilastoidaan, mutta tilastojen esiin nostamisesta seuraa välitön rasistin, fasistin ja natsin leima. 

Ostin/Myin tänään - 5.10.2018 16.33

Nordeaa sisään @8,736

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 5.10.2018 9.18

Q3 osarikalenteri tulee varmaan piakkoin? Nopeammin on nopeammin ja vähentää houkutusta lähteä tutkimaan taloussanomien epäkätevää aakkosellista kalenteria ja voi suoraan ottaa poiminnat loogisemmasta sijoitustiedon kronologisesta kalenterista. Topicci on kehitysehdotukset, joten laiskan miehen kehitysehdotus: laittakaa päivämäärien ja sinä päivänä osarin julkaisevien yritysten lisäksi kalenteriin myös viikonpäivät

10.10 perjantai    Fortum, Kesko, Outokumpu