Olet täällä

NEANDERTHAL

NEANDERTHAL

  • Liittynyt 12.5.2016
  • 51 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

UPM-Kymmene - 16.4.2019 16.39

https://mb.cision.com/Public/8074/2790175/9c78d36b4caeb07a.pdf Handelsbankenin katsauksessa UPM. Mitään negatiivisti katsauksessa ei UPMstä ole.

UPM-Kymmene - 16.4.2019 15.04

Mistä seurailet metsäyhtiöihin liittyviä hintatilastoja jne? Huonosti mitään ilmaista saatavilla. Latasin kanssa äskettäin myytyjä takaisin...

Kesko - 8.4.2019 17.06

Aki Pyysing kirjoitti:

Kesko on puolihuolimattomasti ottanut vuodessa yli 50% ylös. Tutkailin tänään mahdollisuutta shortata B:tä ja ottaa A:ta longiksi. Välittäjällä ei ollut suoraan Keskoa shortattavaksi ja stetsoni lerpahti. Mitään järkeä kymmenen pinnan spreadissa tietysti ei ole. Toisaalta spreadi on ollut samaa suuruusluokkaa jo pitkään ja tuottonäkymätkin kuitenkin melko vaatimattomat. Enpä jaksanut ruveta edes selvittelemään hintaa lainalle ja laskeskelemaan.

Huomattavaa on, että kirjoitin  3.11.2014 "spread A:n ja B:n välillä on suurempi kuin koskaan" ja nyt voisin sitten taas kirjoittaa saman. Miksi instituutiot eivät tee mitään ja spreadi sitä myöten kapene, beats me. No ei ihan, tässähän olisi vähän työnteon makua ja pitäisi hakea valtuuksia shorttaamiseen tai myydä yhtä ja samaan aikaan ostaa toista ja kaikenlaista raskasta. Parempi vaan sitoa kymmenen pinnaa enemmän pääomaa odotusarvoisesti samaan tavaraan. Toisaalta instituutioilla on paljon pääomia nollakorkolainoissakin.

Keskoa ei tällä hetkellä ole yhtään paitsi yhdessä hoitosalkussa, joka ei voi treidata. Tässäkin kävi kuin tradereille usein käy: Monta hyvää treidiä ja sitten karkaa lappu käsistä. Tosin Kesko tehnyt hyviä ja yllättäviä siirtoja. Fundamenttispekulantille liian kallis lappu nykyisellään.

Kesko Aan ja Been hintaero kävi välillä jo yli viidessä eurossa. 10% hintaero on näemmä toistunut historiassa aiemminkin ja Akikin sitä on puinut. Itse olen ajanut paljaalla omistaen pelkkää Kesko Aata ja kuvitellut että jos mihin tahansa paljon vaihdettuun osakkeeseen saisi 10% alen niin mikä minä olen olemaan sitä hankkimatta.

Mutta onhan tämä outoa, Keskolla on hurja määrä omistajia ja kuka tahansa voisi milloin vaan vaihtaa osakkeensa ja tehdä 10% ilmaista...

 

Kamux - 7.3.2019 17.48

https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Kamaa tosiaan tulee SEBiltä ja Pohjolalta myyntiin hurjaa tahtia. SEB erityisesti myynyt joulukuulta lähtien tahdin kiihtyessä: https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Indersin videolla puhuttiin myös pääomistajan Interan mahdollisesta pyrkimyksestä irtautua omistuksistaan.

Kamux - 6.3.2019 12.14

Inderes ei lopulta juurikaan hionut lähivuosien ennusteitaan. Jos noihin päästään niin henkilökohtaisesti olen yllättynyt.

Tänään KAMUX mallisalkkuun: https://www.inderes.fi/fi/matalan-arvostuksen-kasvuyhtio-kamux-mallisalk...

Tuli itse hieman kevennettyä kun osarin jälkeen kertyi suunniteltua enemmän.

Kamux - 1.3.2019 16.35

https://www.kamux.com/tiedotteet-ja-julkaisut/porssitiedotteet/kamux-oyj...

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/kamux-q4-perjantaina-odotuksissa-vakaa...

Puhelusta ilmeni että aiempi 2019 tavoite on nyt unohdettu ja sivuutettu ja hylätty. Eli nyt tavoitellaan tuota yli 10% kasvua. Tänä vuonna kasassa siis 528 miljoonaa, johon lisää se 10%+ niin saadaan olla tyytyväisiä jos päästään 600m. Inderesin ennuste on ihan ymmärrettävästi ottanut huomioon että tuolla 700m tavoitteella olisi jotain todellisuuspohjaa. Näin ei kuitenkaan ollut vaan tavoitteiden muutoksessa 100m nyt vain katosi.

Ei siinä. Tavoitteet ovat nyt realistiset ja voihan olla että selitetyt hidastavat tekijät Ruotsin ja Suomen autokaupassa tosiaan aiheuttavat reippaan parannuksen ensi vuoden Q2 luvuissa (jos yhtiö uskoisi että edes lähelle 700m voidaan päästä niin en usko että tavoitteita olisi muutettu vielä, vaan vasta lähempänä loppuvuotta). Liiketoiminta näyttäisi muutenkin rullaavan mallillaan ja jos johtoa on uskominen niin kaikki tosiaan sujuu hyvinkin suunnitelmien mukaan ja alan pirstaloituneessa markkinassa tehokkaalla toimijalla on tilaa kasvaa mielin määrin.

Inderes varmaan korjaa lähivuosien ennusteitaan alas mutta hyvän osarin jälkeen on toisaalta vaikea uskoa että tavoitehintaa pudotettaisiin. Markkina ei mielestäni myöskään ole pitkään aikaan uskonut tuohon 700m pääsyyn joten loppupäätelmänä päivän anti oli mielestäni positiivinen.

 

Kamux - 22.2.2019 17.20

https://www.osakeliitto.fi/uutiset/analyytikko-kamux-on-arhakka-markkina...

https://blog.kauppalehti.fi/80-plus-paivassa-osakesijoittajaksi/kamux-on...

Kamuxista ei ole ollut juuri juttua sitten annin. Tätä "unohdettua kasvajaa" tuli ostettua jokin aika sitten. Saa nähdä paljastuuko täältä lopulta jotain luurankoja, sillä jossain vaiheessa kurssi alkaa kiittää jos kasvu jatkuu edes suhteellisen suunnitellusti.

Ilkka - 22.2.2019 17.16

NEANDERTHAL kirjoitti:

Myin Ilkat Alman myyntipäivänä 3.7eurolla, ajatuksena ettei Ilkalle riitä ostajia pitkään positiivisen uutisen jälkeen (näin on käynyt viimeisen kolmen vuoden aikana ~aina), ja että kurssi lipuu tämän jälkeen taas pikkuhiljaa kohti kestämättömiä tasoja. Kurssi on kuitenkin kestänyt varsin hyvin pörssirytinää.

... 

Vai tilanteessa jossa 3,9eur/osake arvosta käteistä on vailla johdon loppusijoitusta. Nordean analyysissa oletettiin lisäosingon olevan 0,16eur + "up to 0,40eur". Mielestäni tämän kokoinen lisäosinko olisi kauhuskenaario ja on vaikea uskoa että sijoittajat tahtovat odotella (nykykurssilla) minne johto päättää loput tuikata. Tällä hetkellähän mikään ei viittaa siihen että valtaosa tuosta summasta olisi tulossa jakoon osinkona. Jos tulee, saa osake toki kovat nousut osinkomälläämisestä mediassa.

Joka tapauksessa tässä on vielä pitkä aika odotella päätöksiä tuon rahan sijoittamisesta, ja osinkohehkutuksiin on vielä jokunen kuukausi.
 

Epämielekäs skenaario tosiaan toteutui. Pieni osinko + epämääräinen loppusijoituspaikka rahalle.

Myyntieni idea jälkikäteen hyvä, mutta resultwise ei kovin hyvä sillä Ilkan osakkeesta maksetaan tässä skenaariossa vielä hyvin (3,83eur)... Jossain universumissa olisi jaettu enemmänkin osinkoa...

Saas nähdä miten kurssi kestää lähitulevaisuudessa, ja kun osingot ovat irronneet. Omalta osaltani tämä case on todennäköisesti closed enkä ainakaan nyt suunnittele palaavani ostolaidalle.

Ostin/Myin tänään - 12.2.2019 11.10

Niin siinä kävi että Lehdot meni myyntiin 4,27€ - 4,30€. Korkeammalla treidataan nyt mutta ei auta...

Mielestäni osari olisi vaan voinut olla reilusti parempi, jos nyt olettaa ettei markkinoilla sitten ollut selkeästi paremmin informoitua jengiä... 

En myöskään usko että rakentamisen näkymien todennäköisesti yhä heikentyessä tätä ei saisi vielä halvemmalla jos tätä on pakko saada.

Oli aika iso haitari mihin tämän pelkäsin avaavan. Aina -15% - breakkiin.

Lehto Group - 11.2.2019 17.13

Lehdon Q4 huomenna.

"Yhtiön jouluneljänneksen liikevaihdoksi kahden konsensus odottaa 241,8 miljoonaa euroa. Vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 226,9 miljoonaa."

"Liikevoiton odotetaan painuneen Factsetin mukaan 15,4 miljoonaan euroon vertailujakson 28,1 miljoonasta eurosta."

Lehdon ohjeistus oli:

"Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2018 kasvaa noin 20-25 % vuoteen 2017 verrattuna (liikevaihto 597,6 miljoonaa euroa vuonna 2017), ja että liikevoitto on noin 5-6 % liikevaihdosta (10,8 % vuonna 2017)."

Lehdon ohjeistushaarukka liikevaihdolle 717m - 747m, joka tekee vikalle neljännekselle 228 - 258m.

Ja jos oletetaan että pysytään 5.0 ja 6.0% välillä niin liikevoitoksi 35,85 - 44,82m, ja vikalla neljänneksellä 13,95 - 22,9m.

Mielenkiintoista seurattavaa on luonnollisesti ensi vuoden ohjeistus ja miltä osin nuo heikot projektit nyt on siivottu alta. Taitaa olla viimeisiä hetkiä kommunikoida parempia näkymiä kannattavuuden osalta ja todistaa onko Lehto oikeasti lintu vai kala. Mikäli tilinpäätös paljastaa taas uusia ongelmia jotka ovat jälleen ohimeneviä niin oma usko yhtiöön loppuu.

Tässä on kuitenkin mielestäni ison yllätyksen mahdollisuus. Uskooko juuri kukaan Lehdon palaavan edes yli 7% liikevoittomarginaaliin?