Olet täällä

NEANDERTHAL

NEANDERTHAL

  • Liittynyt 12.5.2016
  • 56 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kamux - 17.5.2019 0.16

Eiköhän sieltä Pohjolalta ole huomenna luvassa lisää laidantäytettä. Olin itsekin mukana Ålandsbanken ostoissa smiley

Kamux - 15.5.2019 23.34

Mietin samaa ja muistin että osaripäivänä oli vastaava 50k mälli toisella puolella johon ei taittu koskaan koskea. 5.36 tänään oli myös Pohjolan myyntijäävuori, eli se yhdistettynä tuohon 5.30 50k ostokasaan (mihin ei myöskään koskettu) niin voisi ainakin spekuloida syytä. 

Mutta ehkä tuo silti oli ihan aito toimeksianto. Tuntuu vähän tyhmältä kun pidin itse Inderesin ennusteita aivan liian korkeina sen jälkeen kun Kamux itse laski tavoiteita. Sitten osarissa totean että kurssihan laskee kun osari oli pettymys... Noh, nyt lienee ennusteet vähän realistisemmalla pohjalla ja kurssilaskun myötä tämä yhtiö ei kovin kallis liene.

Lehto Group - 30.4.2019 15.02

https://lehto.fi/cision/lehto-group-oyj-lehto-myy-542-asunnon-asuntoportfolion/

Lehdolta tiedotetta. Saa nähdä tosiaan palaako kannattavuus paremmalle tasolle korjausprojektien tullessa valmiiksi...

Metsä Board - 30.4.2019 14.25

Kovasti on kyllä dropannut. Kai nuo investoinnit ovat aika kovia juttuja pureksia läpi ja sitä kautta hinnanmuodostus hakee oikeaa? 

Kovasti tätä huudeltiin kympissä yliarvostetuksi, mutta olisiko pikkuhiljaa jo ylireagointia toiseenkin suuntaan?

Tokmanni - 26.4.2019 14.32

Tokmanni lähti salkustani keväällä jo reilusti ennen osinkokiimaa, joka aiheuttikin huiman piikin kurssissa ja olisi tästä enemmänkin saanut. Nyt on tultu alas ja palailin tänään omistajaksi osarin ollessa hyvä, mutta kurssin laskiessa aika yllättävästikin. 

Pitää tutkia yhtiön viime kuukausia vielä tarkemmin ennen isompia ostoja.

UPM-Kymmene - 16.4.2019 16.39

https://mb.cision.com/Public/8074/2790175/9c78d36b4caeb07a.pdf Handelsbankenin katsauksessa UPM. Mitään negatiivisti katsauksessa ei UPMstä ole.

UPM-Kymmene - 16.4.2019 15.04

Mistä seurailet metsäyhtiöihin liittyviä hintatilastoja jne? Huonosti mitään ilmaista saatavilla. Latasin kanssa äskettäin myytyjä takaisin...

Kesko - 8.4.2019 17.06

Aki Pyysing kirjoitti:

Kesko on puolihuolimattomasti ottanut vuodessa yli 50% ylös. Tutkailin tänään mahdollisuutta shortata B:tä ja ottaa A:ta longiksi. Välittäjällä ei ollut suoraan Keskoa shortattavaksi ja stetsoni lerpahti. Mitään järkeä kymmenen pinnan spreadissa tietysti ei ole. Toisaalta spreadi on ollut samaa suuruusluokkaa jo pitkään ja tuottonäkymätkin kuitenkin melko vaatimattomat. Enpä jaksanut ruveta edes selvittelemään hintaa lainalle ja laskeskelemaan.

Huomattavaa on, että kirjoitin  3.11.2014 "spread A:n ja B:n välillä on suurempi kuin koskaan" ja nyt voisin sitten taas kirjoittaa saman. Miksi instituutiot eivät tee mitään ja spreadi sitä myöten kapene, beats me. No ei ihan, tässähän olisi vähän työnteon makua ja pitäisi hakea valtuuksia shorttaamiseen tai myydä yhtä ja samaan aikaan ostaa toista ja kaikenlaista raskasta. Parempi vaan sitoa kymmenen pinnaa enemmän pääomaa odotusarvoisesti samaan tavaraan. Toisaalta instituutioilla on paljon pääomia nollakorkolainoissakin.

Keskoa ei tällä hetkellä ole yhtään paitsi yhdessä hoitosalkussa, joka ei voi treidata. Tässäkin kävi kuin tradereille usein käy: Monta hyvää treidiä ja sitten karkaa lappu käsistä. Tosin Kesko tehnyt hyviä ja yllättäviä siirtoja. Fundamenttispekulantille liian kallis lappu nykyisellään.

Kesko Aan ja Been hintaero kävi välillä jo yli viidessä eurossa. 10% hintaero on näemmä toistunut historiassa aiemminkin ja Akikin sitä on puinut. Itse olen ajanut paljaalla omistaen pelkkää Kesko Aata ja kuvitellut että jos mihin tahansa paljon vaihdettuun osakkeeseen saisi 10% alen niin mikä minä olen olemaan sitä hankkimatta.

Mutta onhan tämä outoa, Keskolla on hurja määrä omistajia ja kuka tahansa voisi milloin vaan vaihtaa osakkeensa ja tehdä 10% ilmaista...

 

Kamux - 7.3.2019 17.48

https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Kamaa tosiaan tulee SEBiltä ja Pohjolalta myyntiin hurjaa tahtia. SEB erityisesti myynyt joulukuulta lähtien tahdin kiihtyessä: https://www.inderes.fi/fi/videot/kamux-hyvaa-osinkoa-tarjoava-kasvuyhtio

Indersin videolla puhuttiin myös pääomistajan Interan mahdollisesta pyrkimyksestä irtautua omistuksistaan.

Kamux - 6.3.2019 12.14

Inderes ei lopulta juurikaan hionut lähivuosien ennusteitaan. Jos noihin päästään niin henkilökohtaisesti olen yllättynyt.

Tänään KAMUX mallisalkkuun: https://www.inderes.fi/fi/matalan-arvostuksen-kasvuyhtio-kamux-mallisalk...

Tuli itse hieman kevennettyä kun osarin jälkeen kertyi suunniteltua enemmän.