Olet täällä

NEANDERTHAL

NEANDERTHAL

  • Liittynyt 12.5.2016
  • 43 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Ostin/Myin tänään - 12.2.2019 11.10

Niin siinä kävi että Lehdot meni myyntiin 4,27€ - 4,30€. Korkeammalla treidataan nyt mutta ei auta...

Mielestäni osari olisi vaan voinut olla reilusti parempi, jos nyt olettaa ettei markkinoilla sitten ollut selkeästi paremmin informoitua jengiä... 

En myöskään usko että rakentamisen näkymien todennäköisesti yhä heikentyessä tätä ei saisi vielä halvemmalla jos tätä on pakko saada.

Oli aika iso haitari mihin tämän pelkäsin avaavan. Aina -15% - breakkiin.

Lehto Group - 11.2.2019 17.13

Lehdon Q4 huomenna.

"Yhtiön jouluneljänneksen liikevaihdoksi kahden konsensus odottaa 241,8 miljoonaa euroa. Vuosi sitten liikevaihtoa kertyi 226,9 miljoonaa."

"Liikevoiton odotetaan painuneen Factsetin mukaan 15,4 miljoonaan euroon vertailujakson 28,1 miljoonasta eurosta."

Lehdon ohjeistus oli:

"Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2018 kasvaa noin 20-25 % vuoteen 2017 verrattuna (liikevaihto 597,6 miljoonaa euroa vuonna 2017), ja että liikevoitto on noin 5-6 % liikevaihdosta (10,8 % vuonna 2017)."

Lehdon ohjeistushaarukka liikevaihdolle 717m - 747m, joka tekee vikalle neljännekselle 228 - 258m.

Ja jos oletetaan että pysytään 5.0 ja 6.0% välillä niin liikevoitoksi 35,85 - 44,82m, ja vikalla neljänneksellä 13,95 - 22,9m.

Mielenkiintoista seurattavaa on luonnollisesti ensi vuoden ohjeistus ja miltä osin nuo heikot projektit nyt on siivottu alta. Taitaa olla viimeisiä hetkiä kommunikoida parempia näkymiä kannattavuuden osalta ja todistaa onko Lehto oikeasti lintu vai kala. Mikäli tilinpäätös paljastaa taas uusia ongelmia jotka ovat jälleen ohimeneviä niin oma usko yhtiöön loppuu.

Tässä on kuitenkin mielestäni ison yllätyksen mahdollisuus. Uskooko juuri kukaan Lehdon palaavan edes yli 7% liikevoittomarginaaliin?
 

Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 21.1.2019 11.35

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/petteri-orpo-osaketilista-kun-rakenne...

”Tili on hallituksen neuvottelutulos. Jos jossain piti tinkiä, niin sijoitustuotteiden määrässä ja koossa. Kun rakenne on oikea, muiden sijoitustuotteiden lisäämistä tilille ja euromääräisen katon nostamista voidaan tarkastella uudelleen.”

Nokia - 16.1.2019 11.20

Miten suhtaudutte Nokiaan vallitsevassa tilanteessa?
 

  • Eli tulosvaroitus on käytännössä hinnoiteltu kurssiin.
  • Joka päivä, ainakin periaatteessa vähentää todennäköisyyttä tulosvaroitukselle
  • Nokian raportin kiinnostavin osa on varmasti tulevaisuuden näkymät, eikä viime vuoden tulos. Mutta kyllä tälläkin nyt 5% +- vaikutus lienee, mikäli ohjeistukseen päästään/ei päästä
  • Jos Nokian johto tietäisi nyt, ettei ohjeistukseen päästä, eikö olisi ollut perusteltua ilmoittaa eiliset YT-tiedot varoituksen jälkeen ja hiljentää Ranskan AY näillä perusteluilla

Uskotteko että Nokia varoittaisi "amatöörimäisesti" päivää ennen? Onko Nokian varoitushistoriaa tuntevia?

Brexit - 15.1.2019 22.03

Hyvä tai paha, mutta ennenkaikkea odotettu tulos. Ei diiliä siis voitti 202-432. Markkinat odottivat aavistuksen tiukempaa äänestystä mutta näyttäisi ettei tulos juuri hetkauttanut.

Olisihan se vitsikästä jos ensi juhannuksena saataisi taas jännittää Brexit kansanäänestystä, joka näyttää nyt ihan mahdolliselta, joskaan ei ehkä todennäköiseltä.

Citycon - 4.1.2019 20.05

TJ ostoksilla.

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-oyj-johtohenkiloiden-liike...
 

Gazit Globe n. 12,5m osakkeen päässä H-hetkestä.

 

Tammiralli 2019 - 21.12.2018 14.49

Jos oletetaan spekulatiivisesti että joillain henkilöillä on tältä vuodelta kuittailtavia voittoja, niin verotusmyyntien jälkeisiä hyviä tammiralliehdokkaita voisivat olla ainakin:

Verkkokauppa?
-Hyvä osari alla. Kukaan ei ole osakkeesta voitolla. Analyytikoiden suosiossa.

Lehto/Ramirent/Cramo?

Stockmann?
-Turpajaiset alla ja näkyvissä. Iso omistajamuutos herätti jo positiivista virettä.

Innofactor?
-Surullinen tie. Viime vuonna tammirallasi kovasti

Mitäs muut mieltä?

Itse myin kohtuullisesti myrskyn läpi räpiköineet Tokmannit mahdollistaakseni tammiostoja. Tammikuussa mahdollisesti vaihto takaisin.

Tokmanni - 19.12.2018 16.20

https://ir.tokmanni.fi/fi/news-and-media/pr-story?itemid=431DE6EB91A35D58

Tokmanni taas ostoksilla. Kyllähän tämä kieltämättä hirvittää kun hankitaan myymälöitä muuttotappiopaikkakunnista.

Toisaalta muuttotappiopaikkakuntien väestörakenne on Tokmannin kohderyhmään hyvin osuvaa ja kilpailua ei juuri liene.

Mutta pakkohan näiden on liikkua Tokmannin suuntaan hyvin halvalla.

Metsä Board - 19.12.2018 16.14

https://yle.fi/uutiset/3-10563052

Luulisi trendin olevan ympäristöystävällisiä pakkausmateraaleja valmistavien puolella...

Ilkka - 5.12.2018 15.13

Myin Ilkat Alman myyntipäivänä 3.7eurolla, ajatuksena ettei Ilkalle riitä ostajia pitkään positiivisen uutisen jälkeen (näin on käynyt viimeisen kolmen vuoden aikana ~aina), ja että kurssi lipuu tämän jälkeen taas pikkuhiljaa kohti kestämättömiä tasoja. Kurssi on kuitenkin kestänyt varsin hyvin pörssirytinää.

Omien laskelmieni mukaan Ilkan omien toimintojen arvostus on tällä hetkellä hiukan korkeampi, kuin ennen Almojen myymistä.

Vaikka Almoista saatu myyntihinta oli hyvä, on syytä miettiä kummassa kohdassa osaketta on mukavampi holdata. Tilanteessa jossa toista pörssiyhtiötä sai yli 20% alennuksella ja mahdollisesti kyseenalaisten motiivien johdon kädet jossain määrin sidotut (osinkopolitiikka kirjattu). Tämähän tilanne on lähes ideaali holdata pitkään osaketta, tasainen osinko + mahdollisuus järjestelyihin. (jälkeenpäin voi muuten taas katua, että olipas tämä muuten naurettavan hyvä keissi, ja olisi pitänyt tankata kaksin käsin)

Vai tilanteessa jossa 3,9eur/osake arvosta käteistä on vailla johdon loppusijoitusta. Nordean analyysissa oletettiin lisäosingon olevan 0,16eur + "up to 0,40eur". Mielestäni tämän kokoinen lisäosinko olisi kauhuskenaario ja on vaikea uskoa että sijoittajat tahtovat odotella (nykykurssilla) minne johto päättää loput tuikata. Tällä hetkellähän mikään ei viittaa siihen että valtaosa tuosta summasta olisi tulossa jakoon osinkona. Jos tulee, saa osake toki kovat nousut osinkomälläämisestä mediassa.

Joka tapauksessa tässä on vielä pitkä aika odotella päätöksiä tuon rahan sijoittamisesta, ja osinkohehkutuksiin on vielä jokunen kuukausi.