Olet täällä

Tokmanni - 29.4.2020 10.09

Hyvä raportti! Oma luottamus nykyjohtoon on myös kohdillaan. Minusta Tokmannissa yhdistyy monta sellaista asiaa, mitä tässä ympäristössä arvostan: melko hyvä oletettu taantumankestävyys sekä hyvä johto, jolla selkeä suunnitelma tuloskasvuun ja se on pitkälti omissa käsissä.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 14.1.2020 06.59

Raportoidaan nyt miten on toistaiseksi näitten kanssa mennyt :)

Verkkis meni oikeastaan ainoana niinkuin ajattelun, eli tammikuun alkuun reippaammat nousut. Osakkeessa tuntuu olevan nyt hyvä momentti ja hyvä joulumyynti on odotuksissa. Suljin position viime viikolla noin 8% tuotolla. 

Vincitin on toistaiseksi salkussa, vähän alle 4% tuotolla. Rapala käytännössä +-0. Kumpaankin laitoin stop-lossin siten, et muutamaan prosenttin pitäisi rajautua tappiot ostohinnasta. Kuten sanoinkin, näitä voin holdailla ihan mielellään pidempäänkin.

 

edit: viittaan siis edellä laittamaani viestin, jossa ennen vuodenvaihdetta kerroin ostavani tätä kolmikkoa, jotta otetaan vähän näkemystä markkinan hyvään vuodenvaihteen sentimenttiin.

Näytä koko viesti
Tammiralli - 31.12.2019 12.12

Nappasin perjantaina Vincitiä, Rapalaa ja Verkkokauppaa tammikuun hevosiksi. Kaikki yhtiöitä, joita olisin valmis pitämään pidempäänkin, mutta lähtökohtaisesti menee myyntiin tammikuun aikana. Kaikkia olen omistanut aiemminkin ja firmat siten tuttuja. Vincitiä on salkussa myös pienehkö positio muutenkin.

Small cap -indeksi on tänä joulukuuna vaan noussut ja on musta ilmiselvää, että tammikuuilmiötä on jo otettu sisäään. Ei oikein siksi houkuttanut ottaa rohkeampaa näkemystä tai. Tuottotavoite noista kolmesta 5-10%, se riittäköön. 

Näytä koko viesti
Ilkka - 24.9.2019 06.19

Ilkka yhdistää maakuntalehtensä. http://www.ilkka-yhtyma.fi/Web/Yhtyma/corporate.nsf/headlines/0970A16E18BC214BC225847F001F89C9

Kustannussäästöt lienevät ihan huomattavia. Toivotaan vain, että liikevaihdon sulaminen ei ota uusia kierroksia tästä. Vähän vaikeaa saada oikein otetta omasta näkemyksestä. Toistaiseksi kärsivällisyys riittää ja alennus käypään arvoon riittävä, että kiinni pidetään.

Näytä koko viesti
Ilkka - 16.4.2019 07.50

Millainen yhtiökokustunnelma oli? 

Näytä koko viesti
Ilkka - 6.11.2018 08.32

Minusta tuo missio viestii enemmänkin siitä, että tunnistetaan omat vahvuudet ja osaamiset. Mielummin noin, kuin että rönsyiltäisiin etupainotteisilla investoinneilla jonnekkin uuteen ja villiin, kun core busines on kuitenkin käännettävissä fiksuilla tempuilla ja sopivilla tukevilla liiketoiminnoilla ihan käännettävissä ja ylärivin lasku stabilitavissa. Ei se helpolla tule, mutta näen sen mahdolliseksi

Hyvä osari, ei hätää tämän kanssa

Näytä koko viesti
Sievi Capital - 19.10.2018 11.43

Vähän spekulaatiota! Mikäs tämän homman nimi on oikein.

Heti kun luin inderesin seurannan aloitus -raportin ja kiinnitin huomiota arvostuksien ja targetin ristiriitaan sekä siihen, miten rohkeasti jo alkumetreillä spekuloitiin suurimman omistajan mahdollisesta vetäytymisetä ja omistuksen pienentymisestä. Onko siitä tullut julkisuuteen jotain kommenttia Takasilta? Miksi ihmeessä johto ostaa raportin nyt, hyvin todennäköisesti tietäen osakkeen arvostuksen ja, että tällainen enemmän ja vähemmän nevöhööd firma tulee hetkeksi aikaa ainakin yksityissijoittajien spottivalon alle. Mikähän tässä koko virityksessä voi olla taustalla? Vai onko johto vaan nyt saanut selkeän mandaatin toimia itsenäisesti ja hoitaa hommaa niikun parhaaksi näkee. 

Ehkä vähän yllättäenkin Inderes kommentoi itse tätä dilemmaa videollaan ihan ansiokkaasti. 

Näytä koko viesti
Ilkka - 4.10.2018 11.28

Tää on yksi juttu, minkä vuoksi uskon, että kyllä se oma toimintakin löytää jossain vaiheessa vakaan muodon.

https://twitter.com/timoaro/status/1047535502109396992

Suomen 21 suurimman kaupungin elinvoimaisuusvertailussa Seinäjoki ja Vaasa ovat sijoilla 6 ja 7. Edellä vain PK-seutu, Porvoo ja Tampere. Tämä toki vain yksi vertailu, mutta omaan silmään yksi jos toinen vertailu nostaa Pohjalaismaakunnat yllättävän korkeille sijoille.Hesari on jo käsitykseni mukaan onnistunut ihan oikeasti saamaan nettitilauksista ja lukuoikeuksista järkevää liiketoimintaa. Miksei Ilkka ja sen lukijakunta voisi seurata perässä? Kyllä ihmisiä kuitenkin paikalliset uutiset kiinnostavat, se vaan pitäisi saada parempaan muotoon.

Näen tässä osakkeessa arvoa, sen purkautumisen katalyytistä tai ajankohdasta ei ole hajua.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.10.2018 05.10

Aki Pyysing kirjoitti:

Miun havaintojen mukaan on vuoden 1987 ja Asuntorahoitus AR:n jälkeen asuntosijoittamista velkarahalla hehkutettu mediassa enemmän kuin seuraamallani periodilla. Toki seassa on aina näitä Maiilmanlopun ennustajiakin, mutta hehkutus on ollut poikkeuksellisen isoa.

Vaikea on kuplaa tulla tosiaan, jos kaikki jo pelkäävät oltavan kuplassa. Mutta mie en näe asian vielä olevan näin.

Voi olla hyvinkin näin. On usein hankala suhteuttaa omaa tulkintaa markkinasentimentistä siihen, mitä massat tai isompien rahakirstujen päälläistuvat ajattelee. Pätee yhtälailla asunto- ja osakemarkkinaan, mutta eritoten ensimmäiseen.

Joidenkin keskusteluiden pohjalta olen tulkinnut, että varsinkin tietyillä keskusuurilla paikkakunnilla pitkästi toistakymmentä vuotta pitkä jakso vuokranantajan markkinoita on kääntymässä vuokralaisen markkinoiksi. Tarjonta on kasvanut sen verran, että arvonnousuun ja pomminvarmaan vuokrattavuuteen vaaditaan jo ainakin aidosti järkevää sijaintia. Markkinatalous in action siltä osin. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.10.2018 10.14

Paljon puhutaan asuntokuplasta, mutta voiko olla asuntokuplaa, jos käytännössä kaikki puhuvat siitä? Omaan silmään viimeisen puolivuotta on kirjoitettu paljonkin juuri tuon tyylisistä riskeistä, joita Savolainen mukavasti kuvailikin.

Toki isot massat eivät ole vielä liikahtaneet eikä mitään yllättävää shokkia ole tullut, joka voisi oikeasti muuttaa tilannetta. Mutta eikös ainakin meidän pörssin raksat oo ihan komeesti lasketellu joukkona jo pidemmän aikaa ennakoiden syklin hiipumista. 

Näytä koko viesti