Ilkka -
Larry kirjoitti:

Miten todennäköisenä pidätte ja montakohan vuotta pitää holdailla tätä odotellen? 

Minusta positiivista on, että näitä järkeenkäyviä optioita ylipäätään on: suurempi paikallislehtien konsolidaatio Suomessa, otava-alma, jotain muuta? Minusta kaikki ihan realistisia skenaarioita, mutta en pidättelisi henkeä. Ajurit konsolidaatiolle ei kuitenkaan oman käsitykseni mukaan ole lisääntyneet (tai vähentyneet) entisestä, ja tätä arvon purkaantumista on sijoittajien piireissä odotetu jo pitkään. Sanomalehtien isoa liikettä varmaan 20 vuotta, veikkaisin? Eli aikavälistä en uskaltaisi sanoa mitään enkä siten uskaltaisi pelata sen varaan.

Sitten spekulointia vähän: Ehkä sittenkin sanomalehtipuolella jotain liikettä saattaisi olla tulossa. Jos olen oikein ymmärtänyt, Aamulehti ja Satakunnan kansa ym. Sanomalle myydyt kuuluivat Lännen mediaan, josta nyt Sanomalle sirryttyään irtaantuivat muistaakseni vuoden irtisanomisajalla. Aika isot maksajat lähtee pois yhteistoimituksesta. Jäljelle jäävät tuskin ottavat vastaavan alan toimittajia uudelleen talon sisään, joten olisiko tässä ajuria vähän syvemmälle yhteistyölle?

Näytä koko viesti
Ilkka -

Holdaillaan täällä. Kurssi tiputellut kyllä mielestäni ihan perustellusta syystä, kun korona laittoi yritysten mainoshanat hetkeksi aikaa täysin jäihin. Lianan, josta voisi parhaassa skenaariossa tulla se konsernin arvokkain osa, kohdalla tämä kaiken digitaalisen liiketoiminnan lisäkierrokset koronan takia pitäisi pitkällä tähtäimellä tukea kasvua, mutta haastava lienee uusmyynti näissäkin oloissa. Alennus substanssiin on kuitenkin edelleen mielestäni liiallinen. Onhan almankin liiketoiminta muuttunut Aamulehti-Satakunnan kansa -kaupan myötä Ilkan osakkeenomistajan kannalta paremmaksi (vähemmän kokonaisriskiä paikallislehdissä).

Osakkeen äkillistä nousua en odota, mutta parempi kuin käteinen, jota sitäkin kylliksi salkussa on.

Näytä koko viesti
Tokmanni -
Juha kirjoitti:

Toinen juttu on sitten, että onko kasvuedellytyksiä enää ensi vuodelle koronaboostin jäljiltä.

Tätä joutuu nyt miettimään. Jos maailma makaa normaalimmasti ensi vuonna kannattavuusruuvista voisi löytyä kierteitä tuloskasvun jatkamiseen vuodeksi pariksi, nyt kun marginaalit hieman niiaa tänä vuonna koronan takia? Verkkokaupan kasvu toki myös yksi tuloskasvuajuri mutta kivulian hidasta sekin on. Vielä olen kyydissä. Kiva omistaa firmaa jonka johto on lunastanut lupaukset ja joilla ollut selkeä roadmap eteenpäin. Eikä hintakaan päässyt liian pahaksi missään vaiheessa. Toivottavasti ei nytkään, kun yli 16 eurossa mennään.

Näytä koko viesti
Tokmanni -

Hyvä raportti! Oma luottamus nykyjohtoon on myös kohdillaan. Minusta Tokmannissa yhdistyy monta sellaista asiaa, mitä tässä ympäristössä arvostan: melko hyvä oletettu taantumankestävyys sekä hyvä johto, jolla selkeä suunnitelma tuloskasvuun ja se on pitkälti omissa käsissä.

Näytä koko viesti
Tammiralli -

Raportoidaan nyt miten on toistaiseksi näitten kanssa mennyt :)

Verkkis meni oikeastaan ainoana niinkuin ajattelun, eli tammikuun alkuun reippaammat nousut. Osakkeessa tuntuu olevan nyt hyvä momentti ja hyvä joulumyynti on odotuksissa. Suljin position viime viikolla noin 8% tuotolla. 

Vincitin on toistaiseksi salkussa, vähän alle 4% tuotolla. Rapala käytännössä +-0. Kumpaankin laitoin stop-lossin siten, et muutamaan prosenttin pitäisi rajautua tappiot ostohinnasta. Kuten sanoinkin, näitä voin holdailla ihan mielellään pidempäänkin.

 

edit: viittaan siis edellä laittamaani viestin, jossa ennen vuodenvaihdetta kerroin ostavani tätä kolmikkoa, jotta otetaan vähän näkemystä markkinan hyvään vuodenvaihteen sentimenttiin.

Näytä koko viesti
Tammiralli -

Nappasin perjantaina Vincitiä, Rapalaa ja Verkkokauppaa tammikuun hevosiksi. Kaikki yhtiöitä, joita olisin valmis pitämään pidempäänkin, mutta lähtökohtaisesti menee myyntiin tammikuun aikana. Kaikkia olen omistanut aiemminkin ja firmat siten tuttuja. Vincitiä on salkussa myös pienehkö positio muutenkin.

Small cap -indeksi on tänä joulukuuna vaan noussut ja on musta ilmiselvää, että tammikuuilmiötä on jo otettu sisäään. Ei oikein siksi houkuttanut ottaa rohkeampaa näkemystä tai. Tuottotavoite noista kolmesta 5-10%, se riittäköön. 

Näytä koko viesti
Ilkka -

Ilkka yhdistää maakuntalehtensä. http://www.ilkka-yhtyma.fi/Web/Yhtyma/corporate.nsf/headlines/0970A16E18BC214BC225847F001F89C9

Kustannussäästöt lienevät ihan huomattavia. Toivotaan vain, että liikevaihdon sulaminen ei ota uusia kierroksia tästä. Vähän vaikeaa saada oikein otetta omasta näkemyksestä. Toistaiseksi kärsivällisyys riittää ja alennus käypään arvoon riittävä, että kiinni pidetään.

Näytä koko viesti
Ilkka -

Millainen yhtiökokustunnelma oli? 

Näytä koko viesti
Ilkka -

Minusta tuo missio viestii enemmänkin siitä, että tunnistetaan omat vahvuudet ja osaamiset. Mielummin noin, kuin että rönsyiltäisiin etupainotteisilla investoinneilla jonnekkin uuteen ja villiin, kun core busines on kuitenkin käännettävissä fiksuilla tempuilla ja sopivilla tukevilla liiketoiminnoilla ihan käännettävissä ja ylärivin lasku stabilitavissa. Ei se helpolla tule, mutta näen sen mahdolliseksi

Hyvä osari, ei hätää tämän kanssa

Näytä koko viesti
KH Group (os. Sievi Capital) -

Vähän spekulaatiota! Mikäs tämän homman nimi on oikein.

Heti kun luin inderesin seurannan aloitus -raportin ja kiinnitin huomiota arvostuksien ja targetin ristiriitaan sekä siihen, miten rohkeasti jo alkumetreillä spekuloitiin suurimman omistajan mahdollisesta vetäytymisetä ja omistuksen pienentymisestä. Onko siitä tullut julkisuuteen jotain kommenttia Takasilta? Miksi ihmeessä johto ostaa raportin nyt, hyvin todennäköisesti tietäen osakkeen arvostuksen ja, että tällainen enemmän ja vähemmän nevöhööd firma tulee hetkeksi aikaa ainakin yksityissijoittajien spottivalon alle. Mikähän tässä koko virityksessä voi olla taustalla? Vai onko johto vaan nyt saanut selkeän mandaatin toimia itsenäisesti ja hoitaa hommaa niikun parhaaksi näkee. 

Ehkä vähän yllättäenkin Inderes kommentoi itse tätä dilemmaa videollaan ihan ansiokkaasti. 

Näytä koko viesti