Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 20.1.2020 06.16

Kuinka pitkä on nordnetin tavoiteaika asiakaspalvelu-viesteihin vastaamiselle? smiley

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 10.1.2020 10.04
Kiinteistöpro kirjoitti:
Aki Pyysing kirjoitti:

Pidän muuten Petteriä Suomen pätevimpänä kiinteistösijoitusyhtiöanalyytikkona. Joten sokkona beesaisin Petteriä.

Tästä on helppo olla samaa mieltä. 

Petterillä on ollut muutama aivan jäätävän hyvä analyysi tässä ketjussa. 

 

 

 

+1! Petterin kommentit tuntuu olevan yhdistelmä syvällistä ymmärrystä ja sen generoimista erittäin helposti ymmärrettäväksi tekstiksi.

Spinoffina keskusteluun totean, että olisipa mahtavaa, jos Petteri avaisi oman blogin. yes

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.1.2020 09.58

 

Quote:

... //...

Mietin tänään kolumnin aiheita, tässä joitakin, mistä luulen että on yli 50% todennäköisyys, että saan asiasta kirjoituksen aikaan. Ei missään paremmuusjärjestyksessä:

1. Ostoslistan teko ja toteutussuunnitelma laskumarkkinaa varten. Eli mitkä osakkeet tällä hetkellä ovat listalla ja ja miten välttää sudenkuopat tässä toiminnassa. Esim. mielelläni omistaisin Googlea, mutta mieluummin vähän edullisemmin. 

2. Osakkeiden shorttaamisella rahan tekeminen. Eri shorttaustyylit - Esim hype, fad, fraud, sykleihin perustuvat shorttaukset. Mulla on jonkin verran ollut näissä menestystä. Miten shorttaamalla voi parantaa tuotto/riski suhdetta verrattuna long only sijoittamiseen.

3. Treidaa kuin guru. Eli otan 6-10 eniten muhun vaikutuksen tehneitä spekulantteja vähän Hämäläinen/Oksaharju kirjan tyyliin. Kaikkein ilmiselvimpien ajatusten sijaan (cut losses etc) voisi yrittää filtteröidä niitä mistä ei niin paljon puhuta, mutta olen todennut hyödylliseksi.

4. Mitkä ovat top X suurimmat myytit ja väärinymmärrykset markkinasta.

5. Suhtautuminen rahaan sijoittamisessa/treidauksessa/elämässä. Mediassa on aika paljon juttuja rikastumisesta, downsiftaamisesta ja sijoittamisella eläköitymisestä. Itse olen aika paljon asiaa miettinyt moneltakin kantilta-

6. Mua kiinnostaisi tehdä joka viikko joku "katsaus viikkoon" henkinen kirjoitus, jossa kävisi lyhyesti läpi tärkeimmät jutut markkinalla, mitä opin tällä viikolla, mitä luin tai kuuntelin, ja mitkä osakkeet kiinnostivat. Koitan varmaan tehdä betaversion tänne blogipuolelle ja katsoa minkälaatuista juttua saa aikaan ja tuntuuko se rasitteelta vai ilolta.

7. Ostomielessä analyysejä olisi kiva tehdä muutamasta suomalaisesta ja ulkomaisesta yhtiöstä.

8. Vähän laajemmin käsitellä miten ihmisten kannattaisi sijoittaa vrs mitä ihmiset tekevät. Näistä kirjoitellaan aika monotoonisesti Suomessa - joka vuosi samat "sijoita osinkoyhtiöihin, hajauta moneen yhtiöön" etc.. Käyn aika paljon läpi muiden, lähinnä kaupallisten tekijöiden, dataa läpi. Eli voisi tuoda vähän lisäarvoa vähän perehtyneemmälle sijoittajalle. Miten hyödyntää hajauttamista, mitkä trade-offit muiden kuin osakkeiden lisäämisessä salkkuun on. Mikä on momentumia, arvoajattelun ja muiden faktorien merkitys tuotto/riskin maksimoimiseen. Miksi systemaattinen sijoitusmalli voittaa 95%:lla ihmisistä intuitioon tai edes vakaaseen harkintaan perustuvat mallit. Tai miten huomata omat sokeat pisteet sijoittamisessa. Joku voisi ajatella, että suutari pysyköön lestissään - kirjoita treidaamisesta. Toisaalta uskon, että näistä sijoittamisen jutuista voisi olla todellista hyötyä laajemmalle massalle.

Tämmösiä muistiinpanoja tulevaisuutta varten.

 

 

Aloitin lukemaan blogiasi alusta alkaen läpi, olit tehnyt tälläisen listan aiemmin. Muistelisin että olet osan jo kirjoittanutkin kolumnin muotoon, mutta listalla on monta erittäin mielenkiintoista aihetta. 2.,4.&8. Omat suosikit listalla! yes

 

Kiitoksia taas loistavasta blogista!

Näytä koko viesti
Incap - 31.12.2019 11.28
Aki Pyysing kirjoitti:
jiikoo kirjoitti:

Mitä mieltä muuten Incapista @16,75? Toki käy huonosti jos osarissa tulee lunta tupaan mutta muuten näillä tasoilla ois periaatteessa houkutteleva pomppuun.

En paljon mitään, koska pelkään sen katetason olevan kestämättömän korkealla tasolla. Fundamenttipohjalta toki edullinen.

 

Voi olla, että on "tyhmä" kysymys, mutta eikö katetaso ym. tulolaskelmaan/tilinpäätökseen liittyvä ole juurikin fundamentteihin liittyviä tekijöitä?

Näytä koko viesti
Harrastuksena kiinteistökehitys ja muu sijoittaminen - 28.12.2019 03.10

Mielenkiintoinen avaus! Toivottavasti tekstiä tulee useasti ja mielellään paljon! yessmiley

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.12.2019 10.51

Selasin ept scam keissiin ketjun läpi, toki luin myös posatauksen joka oli tarkkuudessaan ja selkeydessään loistava!

Jossain kohtaa ketjua totesit, että et voi kommentoida asiaa x tai y, kun tutkinta on kesken. Jaksaisitko näin pidemmän ajan jälkeen kirjoittaa kommentteja "tutkinnan ajalta" ja/tai kirjoittaa ajatukset keissistä näin 6 vuoden jälkeen?

 

Edelleen kivaa juttua lähes aina tässä blogissa, kiitokset tästä!

 

Edit: tarkennettu tekstiä.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 30.10.2019 09.22
Xman kirjoitti:

Vaikka Ålandsbanken näyttää hyvältä juuri nyt, niin noin epälikvidi osake tulee olemaan pomminvarma loukku kun odotettu ekonomistien povaama  finassikriisi iskee päälle lähiaikoina.. Sä et vaan pääse siitä eroon, koska kukaan ei osta ja kaikki myy polkuhinnoin.  Se on se ongelma näissä epälikvideissä osakkeissa tälläisena aikana kun on vielä tyyntä myrskyn edellä.

 

Jos se isopaha finanssikriisi tulee, niin likvideetti lienee ongelma niille jotka haluavat väkisin irrottautua kurssilaskuun. Imo pitää miettiä kuinka bisnes itsessään kestää kriisiä.

Lieneekö likvideetti juuri syy, miksi osake on maltillisesti arvostettu NAViin?

Näytä koko viesti
Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 14.10.2019 10.02

Kiitoksia viimeisimmästä artikkelista! Kirjoituksiasi on myös täällä foorumin puolella mukavia lukea, joskin päivitys tahtiin toivoisi hieman tiheämpää tahtia. :)

 

Kirjoitti aiemmin lehdosta:

"Nykytilassa Lehto vaikuttaa vähän aliarvostetulta, hyppäsin itse kyytiin kovassa alamäessä ennen pohjia, ostot around 4.8 €. Pieni positio, muutama % portfoliosta. Idea-wise ei mikään huippuplay, ehdottomasti portfolion heikoimpaan kolmannekseen. "

 

Mitä mietteitä tällä hetkellä Lehdon tilanteesta ja valuaatiosta?

 

 

 

Näytä koko viesti
Naiset tarvitsevat naisprofeettoja - 29.9.2019 11.48
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos äijille kirjoittaa naisista, mutta implisiittisesti kieltää ulkonäkö- ynnä vastaavat kommentit, kukaan ei kommentoi mitääncool.

Lukijoitakin tuli vähemmän kuin pitkään aikaan. Mikähän tässä mätti?

Intuitiivisesti voisi arvata, että otsikon houkuttelevuus lienee suurin tekijä. Kolumnisi taso ja viihtyttävyys on yleensä sitä luokkaa, että jos aloittaa lukemaan niin menee päätyyn saakka.

Hyviä kolumneja yleisestikin, kiitos niistä!

Näytä koko viesti
Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 6.9.2019 02.46

Etsin sivuiltasi artikkeleita liittyen fyysisen kullan ostamiseen ja platina/palladiumiin, kun muistelisin että olit kirjoittanut niistä laajemminkin.

Minkälaisia ajatuksia viimeisin kullan hintaralli on sinussa herättänyt?

 

Näytä koko viesti