Olet täällä

Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 14.10.2019 10.02

Kiitoksia viimeisimmästä artikkelista! Kirjoituksiasi on myös täällä foorumin puolella mukavia lukea, joskin päivitys tahtiin toivoisi hieman tiheämpää tahtia. :)

 

Kirjoitti aiemmin lehdosta:

"Nykytilassa Lehto vaikuttaa vähän aliarvostetulta, hyppäsin itse kyytiin kovassa alamäessä ennen pohjia, ostot around 4.8 €. Pieni positio, muutama % portfoliosta. Idea-wise ei mikään huippuplay, ehdottomasti portfolion heikoimpaan kolmannekseen. "

 

Mitä mietteitä tällä hetkellä Lehdon tilanteesta ja valuaatiosta?

 

 

 

Näytä koko viesti
Naiset tarvitsevat naisprofeettoja - 29.9.2019 11.48
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos äijille kirjoittaa naisista, mutta implisiittisesti kieltää ulkonäkö- ynnä vastaavat kommentit, kukaan ei kommentoi mitääncool.

Lukijoitakin tuli vähemmän kuin pitkään aikaan. Mikähän tässä mätti?

Intuitiivisesti voisi arvata, että otsikon houkuttelevuus lienee suurin tekijä. Kolumnisi taso ja viihtyttävyys on yleensä sitä luokkaa, että jos aloittaa lukemaan niin menee päätyyn saakka.

Hyviä kolumneja yleisestikin, kiitos niistä!

Näytä koko viesti
Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 6.9.2019 02.46

Etsin sivuiltasi artikkeleita liittyen fyysisen kullan ostamiseen ja platina/palladiumiin, kun muistelisin että olit kirjoittanut niistä laajemminkin.

Minkälaisia ajatuksia viimeisin kullan hintaralli on sinussa herättänyt?

 

Näytä koko viesti
Raaka-aineita, spekulaatioita ja markkinoiden monimutkaisuuden ihmettelemistä - 23.8.2019 06.13

Moi!

 

Ketjussa on pitkään ollut hiljaista. Yritin käydä lurkkimassa timotikkala. Com sivustolla, mutta ilmeisesti sivusto on alhaalla?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 26.5.2019 02.51
ilari kirjoitti:

onko superrahasto Suomi hyvä kohde sijoittaa nordnetissä?

eli onko Helsingin pörssi kilpailukykyinen jos vertaa muihin pörsseihin, esim Aasiaan yms muihin?

 

Superrahasto ehdoton etu on kuluttomuus. Kenellekään ei ole tarkkaa tietoa kuinka maailman pörssit tästä eteenpäin kehittyy. Päätökset tekee jokainen itse. :) Tärkeintä kuitenkin on aloittaa sijoittaminen.

Näytä koko viesti
Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 22.5.2019 09.53

Muistakaahan muutkin käydä välillä antamassa kiitosta hyvistä kolumneista!

Juhanin kirjoitukset ovat tasoltaan sitä luokkaa, että hankala kommentoida/käydä keskustelua.

Toki muutkin kolumnistit asiansa osaa!

Näitä lukee mielellään! Keep 'em coming!

Näytä koko viesti
Ehkä Vanha ja Viisas? - 15.5.2019 05.27

Oli kyllä avoin ja hieno avaus. yes

Mielenkiinnolla odotellaan tulevia postauksia.

 

Näytä koko viesti
Seuraan viisaampia ja säästän siinä sivussa - 2.5.2019 10.26
EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

 

... autoilun kuluja 850€, vähän nettipelejä. ... Olin aiemmin laskenut työsuhdeauton kulun liian pieneksi oman väärinkäsityksen vuoksi, on sekin kallista huvia. ...

Olitko laskenut verotuksen vaikutuksen väärin vai oliko joitakin ennakoimattomia kuluja? :)

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 29.4.2019 10.34
Metsäsijoittaja kirjoitti:

Metsäsijoittaminen ei tunnu saavan tällä palstalla keskustelua aikaiseksi tai herätä suuria intohimoja... Kirjoitellaan kuitenkin tähän väliin hieman mitä itse tuli tehtyä reilun viikon lomalla metsäsijoitusten suhteen. Lomalla suuntasin pohjoiseen (Pohjois-Pohjanmaa) tekemään hoitotoimenpiteitä omille tiluksille sekä arvioimaan kolme myytävänä olevaa palstaa. Paikoitellen oli vielä lunta maassa, mutta suurelta osin maa sulana.

Pari päivää meni noin 2 hehtaarin taimikon varhaisperkaukseen. Tälle oli jo aiemmin haettu Kemera-tuki eli reissusta aiheutuneet kustannukset sekä pieni vaivanpalkka tästä muodostui. Kohteena viime vuonna ostettu sijoituskohde, missä kyseinen kuvio oli noin 7 vuotta sitten ojitusmätästetty männikön taimikko. Kohde oli ohutturpeinen VT-pohjainen ala (itse en olisi näillä lämpösumma-alueilla näin raskasta alkuinvestointia tehnyt). 

Yksi päivä vierähti 2 hehtaarin uudistusalan raivaamiseen. Viime syksyllä n. 100-vuotias männikkö siirtyi motokouran kautta sahoille ja jäljelle jäi harva aluskasvusto, mitä ei voi käyttää uudistamisessa hyödyksi. Tämä aluskasvusto sai nyt kyytiä ja toukokuun aikana kohteelle tehdään äestys/männyn kylvö. Kohteena osittain VT- ja MT-pohjainen kivennäismaa. Avohakkuulla oli jäänyt pari säästöpuuryhmää, mistä kaulasin haavat vesomisen vähentämiseksi.

Yksi päivä vierähti tämän kesän hakkuuleimikoiden suunnittelussa ja valmistelussa. Kesäkohde tarkoitus kilpailuttaa toukokuussa.

Noin kolme päivää vierähti kolmen myytävänä olevan palstan arvioinnissa. Taustaksi olin tutustunut jokaisen myyntiaineistoon ja tehnyt alustavat laskelmat sijoituspäätöksen taustalle. Maastokatselmuksilla tutustuin kohteeseen ja tarkastelin myyntiaineiston paikkansa pitävyyden ja muut mahdolliset asiat. Muutamia yleisiä huomioita:
- Alkukevät on hyvää aikaa audioita kosteampien kohteiden vesitaloutta, kun näkee ojituksen toimivuuden.
- Alkukevät on myös hyvää aikaa arvioida metsäteiden toimivuus kelirikkoaikana.
- Aina välillä epäilen, että metsäarvioiden tekijät eivät ole jalkautuneet syvälle metsän siimekseen, vaan arvio on tehty toimistolta tai tieltä. Jälleen kerran tuli vastaan kuvio, missä arvion tekijä väittää pelkkää kuitupuuta olevan kuviolla 100 m3/ha, mutta usean relaskooppiarvion jälkeen väitän tuloksen olevan yli 160 m3/ha ja että kuviolla tukkiprosentti on lähellä 40 %. Se kumpi on lähempänä totuutta, paljastuu vasta sitten kun moto on käynyt kohteen läpi, mutta aika paljon eroa arvioissa on. Itse luotan omiin arvioihin ja toki näinhän se on tehtävä, koska taloudellinen riski on minulla.

Yleisesti ottaen viikko tuli metsässä touhuttua raivaussahan, relaskoopin ja muistiinpanojen kanssa.Toimistotyöntekijälle tällainen kertaluonteinen rypistys tuo aina hieman selkäkipuja ja väsymystä, mutta toisaalta menee hyvänä kuntoiluna ja saa purettua päivätyöstä aiheutunutta stressiä. Omasta metsänhoitotyöstä voisi todeta, että pitkään olen pyrkinyt eroon ns. ylilaadun tekemisestä. Raivauskohteella on tullut aina käveltyä edestakaisin, jos on huomannut taakseen jääneen yksittäisiä vesoja tai liian pitkiksi jääneitä kantoja on pitänyt palata lyhentämään. Vaikka tekee itselleen, työn tuottavuus on tärkeää ja siksi sitä pitää pyrkiä jatkuvasti parantamaan. 
 

Keskustelu on varmasti monelle hankalaa, kun ei ole varsinaista kokemusta aiheesta tai ei puhu "metsäsijoittajaa" :)

Ainakin itselle näin, todella hankala esim. quotetun (hyvän ja mielenkiintoisen) tekstin jälkeen löytää mitään relevanttia lisäarvoa keskustelulle

 

Muutama viesti saataneen aikaiseksi, jos haluaisit kansankielistää käytettyjä termejä.

Jalkautumisen seurauksena vaikuttaisi löytyneen erinomainen kohde? Kuinka monta metsäkauppaa olet tehnyt ja mikä on näppituntumaa, että onko arviointivirheitä molempiin suuntiin vai onko näissä vinoumaa?

Näytä koko viesti
Ilkka - 4.4.2019 09.05

Käsittääkseni 4.4. Nimi euroclearin rekisterissä antaa oikeuden osallistua yhtiökokoukseen. Tarkoittaako tämä että 4.4. ostetut osakkeet oikeuttavat osallistumaan?

 

Vähän hölmö kysymys, mutta ei mitään tietoa miten omistajuuden yms päivittyy.

Näytä koko viesti