Olet täällä

Nagamorich

Nagamorich

  • Liittynyt 28.9.2015
  • 70 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 17.3.2019 11.07

Kiitos vastauksesta! Löysinkin googlailemalla jutun tuosta 56 euron mielipiteestä, muistelin kuitenkin että tuon jälkeenkin täällä käytiin jotain juttua valuaatiosta ja tulevaisuuden näkymistä. Voi toki olla että keskustelu liittyi tuohon aiempaan näkemykseen.

 

Potentiaalisten kilpailijoiden lisäksi tulisi varmaankin pystyä arvioimaan Nesteen prosessien tehokkuutta ja mahdollisia tiedollisia etuja kovakatteisten bisneksen osalta.

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.3.2019 22.26

Mitä mieltä Nesteen nykytilanteesta ja arvostuksesta?

Muistelisin että aiemmin kolumnettelit ja kommentoin täälläkin Nesteen olevan korkealle arvostettu. Nyt kurssi näyttää rynnistelleen 90 tuntumaan.

 

Kiitoksia hyvistä kirjoituksista ja äärimmäisen asiallisesta keskustelusta / vastailusta kysymyksiin foorumilla. Arvostan!

Ovaro (os. Orava) - 21.2.2019 21.48

Hyvää keskustelua! Mielenkiintoista luettavaa, hyviä asiallisia näkökulmia.

Kieltämättä yllä olevassa kommentissa confirmation biasiin liittyen tuntuu olevan perää, mutta toisaalta argumentteja ristiin on tullut aika vähän.

 

Näin pirteää keskustelua toivoisi olevan muissakin ketjuissa!

Ålandsbanken - 8.2.2019 19.30

Onko tuolla A osakkeella niin ohut laita, että joku halukas on ampunut +20% osaketta ylös kun B osake on plusmiinus nollassa? Vai mitä tapahtuu?

Powercell - 5.2.2019 21.44

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Muuten olen sitä mieltä, että vetyautot voivat pelastavaa maailman ilmaston lämpenemiseltä. Älkää kuitenkaan ostako kovin matalalle rakennettuja asuntoja.

Oli niin makoisa heitto, että täytyi ihan aktivoitua. Wp :) Kerro toki lisää tämän logiikasta.

Sijoitustiedon kirjakerho - 9.12.2018 13.19

Maailmantalouden käsikirja (le monde diplomatique)

 

Sain vihdoin päätökseen. Raskasta luettavaa. Luulen, että olen keskiviivasta askeleen oikealla, mutta en väkevästi markkinaliberaali tai oikeiston kannattaja.

Kirja koostuu erinäisistä aukeaman mittaisista "selityksistä" markkinoiden toiminnoista. Kirjoittajia on pääosin ranskalaiset toimittajat / liiketalouden opettajat jne.

Kirjoituksia varjostaa ajatusmalli pahasta rahoitusmarkkinasta, joka riistää työläisiä ja toimii ahneiden keinottelijoiden pelikenttänä.

Hyvää kirjassa toki oli poikkeavat näkemykset omiin ajatuksiin, jonka vuoksi joutui palaamaan ajatuksiin että miksi olenkaan tätä mieltä.

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 15.11.2018 21.00

Sun kirjoitukset on erittäin hyviä! Kirjoituksissa on hyvin selkeästi kirjoitettu auki mielipiteet/syy-seuraussuhteet. Aavistuksen hankala näistä on kysymyksia tai haastoja heittää, kun yleensä jutut pysyy kasassa ja hyvät perustelut asioihin. Varmasti tälläkin foorumilla fiksuja erimielisiä on, jotka vois haatella.

Näitä lukee mielellään!

Ehkä joku syvempi katsaus usa/kiina strategioihin tai vaikutus tiettyyn maantieteelliseen alueeseen voisi olla juttuaiheena mielenkiintoinen.

Mihin kuvioon tuo Venäjä ajatus rakentuu?

 

 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 22.8.2018 22.58

Hyvä kirjoitus!

 

Mainitsit riskiksi tuon kiinteistöjen arvon laskun, jonka yhdistit kysyntään. Näetkö samaa riskiä kiinteistöjen rakennusteknisen puolen aiheuttamana?

 

Oman mielipiteeni mukaan ensisijaisena riskinä rakennusvirheet/tietoisesti otetut riskit kustannusten vuoksi. Toissijaisena riskinä rakennustekniikan kehittyminen, jolloin nykyisten kiinteistöjen arvo laskenee.

Ajatuksia tästä?

Nordea - 29.6.2018 21.36

Remy Extra kirjoitti:

Joko nyt lähtisi Nordea ylöspäin, kun puskurimaksukin selvisi, ja pääkonttorin siirto on taas päivän lähempänä? Ei sitä tehtäisi ellei se säästäisi rahaa... paljon rahaa..

Tällä hinnalla  (8,22e)downside on pieni, ellei tapahdu jotain ihan Black Swan- tyyppistä...

 

 

Vahvaan näkemykseen on usein vahvat perustelut? :)

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 25.6.2018 13.40

trauma kirjoitti:

Eepee maksoi tänä vuonna vain 5 euroa. Joutuu varmaan hakee satasen setelin pois, kun tuotto on mennyt noin surkeaksi.

 

5% brutto tällä riskiprofiililla ei mielestäni ole kovinkaan surkea tuotto.