Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 1.6.2022 03.12

Farseer kirjoitti:

Gradu hyväksyttiin, aika pitkälle arvostelu meni niin kuin oletinkin. 14.6 virallinen hyväksyntä, sitten paperityöt ja valmistuminen siis kevään puolella. Sitten vain keksimään kesän aikana uusia juttuja (tosin on noita vanhojakin vielä rästissä).

Salkussa ei vielä sen kummempia muutoksia, 138% sijoitusasteella mennään siellä. Jos sitä haluaisi kasvattaa niin pitäisi koittaa Nordnetilta tai muualta pyytää luoton ehtojen muuttamista, 5% korolla en ole rahaa sijoituksiin lainaamassa (normitilanteessa).

 

Onneksi olkoon! Pitkä prosessi maalissa!

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.5.2022 11.15

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Jos uskoo inflaation kiihtymiseen, siihen on keinoja sijoittaa. Muutamien osakkeiden forward P/E:t

Moller-Maersk 2,4 (konttirahti)
SSAB 2,6 (teräs)
Shell 6,7 (oil&gas)
Vale 4 (rautamalmi)
Boliden 7,5 (kupari)

Sijoittajat eivät usko hintojen olevan missään määrin kestäviä.

— Mikko Mäkinen (@Mikko_M_Makinen) May 23, 2022

Mikko jakaa taas helmiä twitterissä. Ei ehkä pitäisi tunnustaa, mutta mie en ollut ajatellut kovilla nykyhinnoilla kamaa myyvien alhaisten P/E-lukujen ennustavan laskevaa inflaatiota😳. Vaikka asia itsessään on aivan selvä.

 

Tällaiselle normaalipulliaiselle on kyllä hyvä, että joku suomentaa Mikon viestin sellaiseen muotoon että ei jää erehtymisen varaa.

 

Nimimerkki: hätäisesti_lukenut_ostin_siivut_90

 

Edit: kisajuomilla saattaa olla osuutta asiaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.5.2022 06.46

https://twitter.com/Mikko_M_Makinen/status/1525496643793166336?t=nUCiJzK...

 

Mäkisen Mikon mietintää Kryptoihin liittyen. Olisi mielenkiintoista kuulla kysymykseen liittyen mietteitä.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 26.4.2022 05.57

PikkuPro kirjoitti:

...

Oon ylimääräisiäni survonut vuosien varrella erilaisiin paikkoihin ihan huomattavasti ja hupsusti eikä kaikki ole ihan blogikamaakaan.

...

Ai että kun on mahtava cliffhangeri! Avaa nyt vähä tätä. *Popparit mikroon*
Hyvää settiä pusket tänne! Aina innolla blogi auki, kun näkee että uutta kommenttia tullut PP:ltä!

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.4.2022 10.17

Ei malttanut pysyä erossa EVO:sta. Uskomaton ylilasti ruotsalaisia pelifirmoja. :D

Näytä koko viesti
Lehto Group - 15.4.2022 08.33

Perassic Park kirjoitti:

Aika paljon pitää rahoittajatahon itseään vihata tuohon rahoituspakettiin osallistuakseen. Rahat eivät kehitä yhtiötä lainkaan vaan kuluvat käyttöpääoman paikkaamiseen meneillään olevan tilikauden tulevien tappioiden vuoksi. Tappiollinen ohjeistus koko tilikaudelta annettiin kuitenkin jo ennen ukrainan sodan alkamista  kaikkine vaikutuksineen. 

Mikä pitäisi yleensä olla alennus% jolla yksikään vastuullinen rahoittaja pääomittaisi osakkeita vastaanottamalla?

On kyllä jännä nähdä mihin hintaan, jos siis järjestyy, rahoitusta Lehto saa. Onkohan jälkimmäiseen kysymykseen mitään suuntaviivoja yleisesti markkinalla, mielenkiintoinen kysymys IMO.

 

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 6.4.2022 11.26

Aki Pyysing kirjoitti:

Jaahas. Mikään ei ole niin varmaa kuin aivan varma. Neogames hakenut lupaa jättää ostotarjouksensa 22 päivää myöhemmin. Ei hyvä, yleensä ottaisin rahat mieluummin nopeammin kuin hitaammin. Ostotarjousta odotellessa Aspirelta on tullut pelkästään hyviä uutisia, ellei Venäjän lotosta luopumista lasketa. Arvailen viivytyksessä kysessä olevan technical problems, mutta mistä näitä tietää.

Neogames har av Aktiemarknadsnämnden beviljats en förlängning av upprättande och offentliggörande av en erbjudandehandling för köp av samtliga aktier i igamingbolaget Aspire Global till den 26 april.

Som en följd av detta väntas acceptperioden för erbjudandet starta omkring den 27 april och avslutas runt den 25 maj, enligt ett pressmeddelande.

Neogames offentliggjorde sitt uppköpserbjudande på Aspire den 17 januari.

 

Markkina ei tainnut juurikaan muuttaa näkemystä läpimeno toteutumisesta, perjantaina kurssi liikkui 107,8-> 106,8 ja on palautunut 107 SEK päälle. 🧐

Onkohan lappua mahdollista muuten shortata missään?

Olisiko kenelläkään mitään spekulointia kilpailevasta tarjouksesta? 😜🍿

Näytä koko viesti
Osinkosijoittaminen - 17.3.2022 02.25

Sijoitustieto kirjoitti:

Useimmat suomalaiset pörssiyhtiöt nostavat framille osingonjaostaan mystisen täsmäytyspäivän. Tämä on 35 vuotta osakespekulaatiota harrastaneelle suhteellisen käsittämätöntä.

Työntäkää täsmäytyspäivänne täsmäsyvälle - Aki Pyysing

 

Muistelin, että jossain täällä sijoitustiedossa oli joku hyvä kirjoitus aiheesta Osinkojen Täsmäytyspäivä. Taisipa olla tämä mitä muistelin. 👌🏼

 

Orastavan Osinko-keväön keskellä nostan tämän muidenkin luettavaksi, kun lienee minun lisäksi muitakin, jotka eivät välttämättä näitä ilman rautalankaa ymmärrä! 😜

 

Näytä koko viesti
Citycon - 18.2.2022 12.26

Velho kirjoitti:

Mikä tässä tuloksessa oli erityisen kamalaa? Vuokratuotot ja tulos jäivät hipsun ennusteista. Kiinteistöjä on myyty hyviin hintoihin ja sen vuoksi vuokratuotot pienenevät, mutta toisaalta niillä rahoilla on ostettu omia aliarvostettuja osakkeita. Omien ostojen jatkosta ei puhuttu, mutta jos yhtiö on hehkuttanut omien ostojen olevan erityisen kannattavia, miksi tämä näkemys olisi muuttanut, kun pörssikurssi ei ole mihinkään noussut? Eli jos pääomarakenne sen mahdollistaa, niin kaiketi hallitukselle esitetään jatkossa uusia valtuuksia ostoihin, kun vanhat on käytetty loppuun.

Jäin miettimään, että voisiko yhtiöllä olla jokin investointikohde putkessa, jonka vuoksi omien ostoja ei esitetä vaan varataan pääomaa tulevaan kohteeseen. Ja on putkessa sellaisessa vaiheessa että ei oikein voi julkistaakaan tietoja vielä. 🤷🏼‍♂️

Toisaalta investointikohteen täytyisi olla aika timanttinen, jos miettii minkälaista "tuottoa" yhtiö tekee ostamalla omia osakkeitaan nykyisellä pörssin arvostuksella vs NAV.

Vaikuttaakos tuohon pääomien allokoinnin järkevyyteen nyt myös tuo Akin nostama arvostuksen perustuminen nettovuokra tuottoihin? Eli onko jossain määrin pakko hommata vuokratuottoja myytyjen tilalle?

Tämä palstan keskustelu on kyllä erittäin mielenkiintoinen meikäläisen kaltaiselle, joka on kiinnostunut casesta, mutta ei oikein omaa eväitä lähteä itsenäisesti suodattamaan/tulkitsemaan tietoa esim tilinpäätöksestä. 👍🏼

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.2.2022 08.34

Täytyypä alkuun todeta, että on ollut mielenkiintoista keskustelua aiheen tiimoilta viime aikoina. Aikalailla asiallisesti käydään argumentteja läpi, argumentit ja vasta-argumentit vaatisi molemmat hieman enemmän perusteluja ja lähteitä joka toki tekisi "väittelyssä" työlästä.

 

Kaikki siis saavat bitcoineilleen automaattista riskitöntä passiiviista tuottoa mm. "osakkeiden takaisinosto" -tyyliin, kun bitcoineja katoaa jatkuvasti ja lopullisesti.

Ei tuotto taida varsinaisesti riskitöntä olla. Bitcoinin omistamiseen liittyy useita riskejä, esimerkiksi systeemiriski, volatiliteetti riski, vastapuoli riski jne.

Muuan riski, jonka voisi tässä yhteydessä vielä nostaa esille on kolikoiden lopullisen katoamisen riski. 🤓

 

Mikään järjestelmä ei ole riskitön ja kukaanhan ei tiedä onko pitko 100ke 1000ke vai 0,01ke vuosien kuluttua. Sama tietämättömyys koskee esim kultaa, osakkeita ja Fiat rahojakin. Riski on kyllä läsnä.

 

Täytyypä yrittää kaivaa energiaa ja käydä parit viime sivujen kommentit ajan kanssa läpi ja kommentoida niihin.

Näytä koko viesti