Olet täällä

Inflaatio - 24.2.2021 08.57

Bingo53 kirjoitti:

Näkökulmaa inflaatiokeskusteluun antaa US 60-vuoden inflaatio - ihan vähästä se ei ole hievahtanut:

Lähde: U.S. Inflation Rate 1960-2021 | MacroTrends

 

Kiitoksia Bingo53 näistä postaamistasi kuvista!

En ymmärrä. Eikö viimeiset kymmene vuotta ole elvytetty, että päästään tavoite inflaatioon (2%(?))? Graafista päätellen vain 2015 on käyty nollassa?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 17.2.2021 11.11

Hyvää analyysia/kommenttia! Kivaa luettavaa. 🙌🏼🙏🏼 Toivottavasti kerkeät jatkossakin päivitellä kelat tänne!

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 1.2.2021 10.36

FOMOPOK kirjoitti:

Ihan sitä vain halusin tiedustella, että mitä kirjoittaja saa itselleen tästä hehkutuksesta eurojen muodossa. Näillä palstoilla on monia muitakin joilla on rahaa, mutta joilla ei ole tarvetta samanlaiseen. Kuvitelkaapa vaikka Pyysinkiä kirjoittamassa näin. Ei tule tapahtumaan ikinä laugh Missään nimessä en kritisoi PPn taitavuutta. Sen esiin tuomisen tyyli vaan on välillä vähän kummallista. Mieluummin lukisi niitä taustoja. 

 

Mun mielestä on mahtavaa kun kirjoitetaan luvut auki! Toivottavasti Akikin lähtee tälle linjalle. 🤝

 

Toki mielellään kuulisi betsit ja niiden taustat, mutta lienee juurikin aiemman viestin korkean marginaalin ja vähäisen vaihdon bookkerista johtuvaa että Op ei niitä avaa. 🤔

 

Paranemisia ja jatka kirjoittelua PP! 😇

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 31.1.2021 05.09

mzone kirjoitti:

Bear skenaario oli se että osakemarkkinalle tulee vähintään 5 vuoden karhumarkkina, jolloin osakkeista saa enintään pientä osinkoa. 10% tuotto lienee pörssin keskimääräinen vuosituotto tai aavistuksen ylikin. 

Tuli sitten kirjoitettua epäselvästi kun joku onnistui tuonkin käsittämään väärin 😜

> Niin, bull olisi kolminumeroinen. 

Bull on vaikka 15% ja kaikki siitä ylöspäin. Viime vuonna tuli 50% mutta yhtä hyvin tänä vuonna voi tulla selkäsauna, jos markkina hermostuu. Kuplaantumisen merkkejä näkyy.

 

Kyseessä ei ollut tahallinen väärinymmärrys. 😄 Kyllähän tuon nyt ymmärtää, aiemmin taisin lukea "nopeasti" tuon. Varmaankin tuo sekasi, kun toteamus bear skenaariosta on samassa kappaleessa 10% tuoton kanssa. 😇

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 30.1.2021 11.59

rockafella kirjoitti:

 

jortikka kirjoitti:

Hypoteettinen tilanne:

Mihin lähtisitte laittamaan shorttia nordnetissä, jos uskoisitte että yleisindeksi tulee laskemaan lähikuukausina sen 20-40%.

 

Minifutuureilla tai unlimited turboilla. Tai myyntioptioilla jos tarkka ajankohta on tiedossa. Huom: tämä ei ole sijoitusneuvo.

 

Sopiiko nuo minifutuurit ja unlimited turbot kuukausien hoDl? Olen ymmärtänyt että lyhyisiin positioiihin?

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 30.1.2021 11.49

mzone kirjoitti:

Isoja salkkutavoitteita monella. Johtaja palkoilla toki tavoitteet nousevat isomman kassavirran kautta helposti korkeammalle. Itse olen laskenut että 500k nykyrahassa mahdollistaa jo aika hyvin palkkatyön muuttumisen vapaaehtoiseksi. 400k osakkeissa ja 100k muissa sijoituksissa, joissa ei ole osakeriskiä. Jos tulisi pitkä karhumarkkina, osakkeista voisi arvioida pessimistisesti osinkoja 1,5% joka on 6 tonnia. Pakollisten menojen ollessa 20k vuodessa, 100k muut sijoitukset piisaisivat noin 7 vuodeksi ennen kuin osakesijoituksia tarvitsee myydä.

Toki jos muut sijoitukset tuottavat jotain tai osinkovirta on vuolaampi, niin rahat riittää vielä kauemmin. Mutta tsunamin iskiessä kaikki omaisuusluokat voivat kärsiä vähintään jonkin verran.

Tämä on bear skenaario. Jos osakesalkku tuottaa 10% ja muut sijoitukset 5%, tuo salkku takoo 45 tonnia vuodessa. Tietysti alkuun olisi hyvä saada yksi tai kaksi hyvää vuotta, jotta pääoma kasvaisi satkun tai pari, niin saisi lisää turvamarginaalia touhuun.

Oma ajatus on jatkaa toistaiseksi asiantuntijana tuntihommissa. Aion tiputtaa tehtyjä tunteja reippaasti ja jatkossa keskittyä enemmän sijoittamiseen ja muun elämän projekteihin. Palkkatyöstä ei enää tarvitse säästää sijoituksiin.

 

Bear skenaario 10% tuottoa vuodessa? 🤔

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 18.1.2021 08.55

Sector Peers by Market CapEUR
Mkt Cap (Mil) P/E ROE%
eQ Oyj 694                     33.1     38.2
Aktia Bank PLC 674     15.6      6.9
CapMan Oyj 372         215.9     1.6
Ålandsbanken Oyj 339  11.4      11.0
Evli Pankki Oyj 332        19.9     23.0
Oma Saving Bank314    12.0      8.0
Taaleri Oyj 228                 33.5     6.1

Mistähän näin suuret erot ROE% johtuvat?

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 6.1.2021 06.20

Tanskassa lainoja 20 vuoden kiinteällä 0% korolla

Milloin Suomeen? Voin ottaa. 🙋🏼‍♂️

 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-05/danes-get-20-year-0-m...

 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 4.1.2021 01.23

Farseer kirjoitti:

Ihan hyviä pointteja. Vastailen näihin nyt vähitellen, aloittaen tavoitteista:

Mikä sun organisointikyvyssä vaikuttaa olevan hyvää, on tavoitteiden asettaminen ja niiden wrap-up. Näiden välissä on sitten kehityksen paikka. Luulen, että ongelmasi tavoitteiden saavuttamisessa on liian pitkät check pointit. Jos tammikuussa päättää tavoitteen, johon vaaditaan x tason viikko suorite niin ei tavoite enää esim huhtikuussa motivoi, jos ei olla alkuperäisessä vauhdissa.

Olisiko järkevää tehdä tämän vuoden tavoitteiden kylkeen viikko seuranta? Voisi edesauttaa "pienten voittojen" saavuttamisessa. 👍🏼

Varmasti ihan totta, mutta eri asioihin sopivat erilaiset tarkastusvälit.

Painonpudotuksessa on hyvä tarkkailla tilannetta viikottain tai ainakin kuukausittain, mutta nykyisessä suhteellisen passiivisessa sijoittamisessa taas vuosikin voi olla liian lyhyt aika (toki salkkua on hyvä tarkastella useammin ja puolen vuoden tai vuoden välein käydä tilanne läpi). Mutta: olen näitä tarkastellutkin ja pitänyt kaloripäiväkirjaa sekä painopäiväkirjaa, vaikka en olekaan sitä julkisesti jakanut (jos teen siitä blogin, niin teen siitä jonnekin muualle). Uupumuksen iskiessä ja muiden tavoitteiden painaessa päälle tästä on kuitenkin ollut yleensä "helpoin" luopua.

Toki vuoden+ mittainen tavoite on vaikea, sen takia koitetaankin nyt rypistää 5kk ja katsotaan saadaanko edes osa tavoitteesta maaliin. Joka tapauksessa kesällä en aktiivista painonpudotusta aio tehdä. Toki painonpudotus on vain pieni osa hyvinvoinnin kehittämisen palettia, mutta se on helpoimmin seurattavissa. Myös vyötäröä on tavoite kaventaa alle metriin (tänään 113 cm).

Pokerit ja muut pelit menevät hyvin aktiivisesti pelatessa kuukausittain tarkastelemalla, mutta se on nyt jäänyt vähälle. Pitää harkita siihen paluuta, vaikka pelit jäisivätkin vähemmälle. 

Opintojen suhteen taas tuon gradun osalta on aika vaikea asettaa välitavoitteita, muuta kuin ykkösversion osalta. Tavallisissa kurssimuotoisissa opinnoissahan (tai luentotenteissä) noita välicheckejä tulee luonnostaan viikkojen tai vähintään 6 viikon välein, ja se on kyllä ollut hyvästä.

 

Kiitos vastauksesta, mukava kuulla ajatuksiasi asiasta. 👍🏼

Hyvä huomio eri tarkastusvälien aiheellisuudesta! Näinhän se juurikin on.

Toki liian ärhäkkä dieetti voi ajaa uupumuksen, eli voi toki olla niinkin että intuitiivisesti päästää mahdollisesta akuutista syystä irti.

Painopäiväkirja mittaa kaloripäiväkirjan tarkkuutta. Jos Paino ei putoa, niin kaloripäiväkirja heittää, sisään otettujen kaloreiden määrä ei vastaa kirjattua tai kulutus ei vastaa arvioitua. Vaihtoehtoisesti kroppa on ajettu säästöliekkiin, jolloin kroppa suojelee resurssejaan ja paino ei putoa. Jos olet pedantti kaveri, niin todennäköisesti kyse on jälkimmäisestä. Voit testata tätä pitämällä kaloripäiväkirjaa siten, että pidät painoa paikallaan tai nostat esim 250g per viikko tahdilla (pieni poikkeama matkalla suurempaan päämäärään). Useampi mittauspiste viikkoon, niin keskiarvoistaa tulosta.

Varmastikin juuri noin, että painonpudotus ei korjaa koko kokonaiskuvaa. Mutta todennäköisesti onnistuessaan edistää muutakin jaksamista, järkevästi dieettavalla ihmisellä on tendenssi syödä terveellisemmin mikä vaikuttaa jaksamiseen sekin! Usein käy myös niin, että kun saa yhteen asiaan "spartalaisen" mallin, niin samaa on helpompi toteuttaa muussakin.

Yllä olikin hyvä vastaus graduun, aikalailla täsmälleen oma mielipide. Ottaisin päivä tason tavoitteeksi sana/sivumäärän rinnalle aikamäärän, huomioi selvitys yms työn. Tuossa alkuun kannattanee ottaa päivä tason seuranta ja ladata pääkoppa täyteen sisua millä tekee tavoitteen täyteen ihan sama mitä tapahtuu. 💪🏼

Tsemppiä!

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 2.1.2021 10.48

Moro Farseer!

 

Tulee seurattua blogiasi, vaikka se välillä aiheuttaa gringe-hetkiä, kun löytyy aina "ulkoisia" syitä miksi hommat ei onnistu. Juuri sen vuoksi blogisi on kiinnostava, tavallaan suodattamatonta settiä!  Jatka kirjoittelua! 👌🏼

Jäin kelailemaan, että mistä blogisi nimi tulikaan ja palasin ensimmäiselle sivulle ja pikaluin vuosikatsaukset.

Mikä sun organisointikyvyssä vaikuttaa olevan hyvää, on tavoitteiden asettaminen ja niiden wrap-up. Näiden välissä on sitten kehityksen paikka. Luulen, että ongelmasi tavoitteiden saavuttamisessa on liian pitkät check pointit. Jos tammikuussa päättää tavoitteen, johon vaaditaan x tason viikko suorite niin ei tavoite enää esim huhtikuussa motivoi, jos ei olla alkuperäisessä vauhdissa.

Olisiko järkevää tehdä tämän vuoden tavoitteiden kylkeen viikko seuranta? Voisi edesauttaa "pienten voittojen" saavuttamisessa. 👍🏼

Postauksien perusteella pidät pokeri/kasino hommia ammattinasi, mutta tuloksien ja tavoitteiden välinen varianssi on aika suurta. Viime vuosina tavoitteet näyttävät jääneen saavuttamatta. Kerrot käyttäväsi näihin 600-900h per vuosi. Normaali "työvuosi" on noin 1600-1700 tuntia. Voisiko olla, että tuo abt 750h suoraan peleihin käytetty aika todellisuudessa kuormittaa +1000h edestä vieden esim keskittymiskyvyn peliajan ulkopuolella? Eli esim pelipäivinä mahdoton kasata gradua aivojen kuormituksen vuoksi? Tältä se ulospäin ainakin näyttää, kun juoksevat asiat ja peli hommat vievät kaiken käytettävissä olevan ajan. "Juoksevien asioiden" hoito on tuttua jargonia työssä käyvälle siitä että ei jaksa tehdä mitään ja käyttää valtavasti aikaa esim sähköpostin päivystämiseen.

 

 

Painoa olet aikonut pudottaa lähes joka vuosi, tavoitteesi on ollut kovia ja joinakin vuosina olet pudottanutkin. Pisti silmään että olet tavoitellut 1700 kcal intakea, mikä ei tahdo riittää kenelläkään edes lyhyellä aikavälillä. Pitkällä aikavälillä tulisi alussa jäädä hyvin varoja mitä ruuvata alaspäin. Valmennukset maksaa joitakin satasia per kk. Suosittelen!

Olet puhunut noin 2-4 vuotta uupumuksen aiheuttamasta haitasta asioiden suorittamiseen. Olisiko aika hakeutua terapeutille ja/tai poistaa asioita jotka uupumuksen aiheuttaa?

 

Tällaista reflektointia ja kommenttia! Yritin kirjoittaa neutraalilla, mutta rehellisellä, sävyllä. Tarkoitukseni on herätellä ajatuksia eikä niinkään kritisoida. 😇

 

Näytä koko viesti