Olet täällä

Nagamorich

Nagamorich

  • Liittynyt 28.9.2015
  • 65 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitustiedon kirjakerho - 9.12.2018 13.19

Maailmantalouden käsikirja (le monde diplomatique)

 

Sain vihdoin päätökseen. Raskasta luettavaa. Luulen, että olen keskiviivasta askeleen oikealla, mutta en väkevästi markkinaliberaali tai oikeiston kannattaja.

Kirja koostuu erinäisistä aukeaman mittaisista "selityksistä" markkinoiden toiminnoista. Kirjoittajia on pääosin ranskalaiset toimittajat / liiketalouden opettajat jne.

Kirjoituksia varjostaa ajatusmalli pahasta rahoitusmarkkinasta, joka riistää työläisiä ja toimii ahneiden keinottelijoiden pelikenttänä.

Hyvää kirjassa toki oli poikkeavat näkemykset omiin ajatuksiin, jonka vuoksi joutui palaamaan ajatuksiin että miksi olenkaan tätä mieltä.

Ajankohtaisia kirjoituksia taloudesta - 15.11.2018 21.00

Sun kirjoitukset on erittäin hyviä! Kirjoituksissa on hyvin selkeästi kirjoitettu auki mielipiteet/syy-seuraussuhteet. Aavistuksen hankala näistä on kysymyksia tai haastoja heittää, kun yleensä jutut pysyy kasassa ja hyvät perustelut asioihin. Varmasti tälläkin foorumilla fiksuja erimielisiä on, jotka vois haatella.

Näitä lukee mielellään!

Ehkä joku syvempi katsaus usa/kiina strategioihin tai vaikutus tiettyyn maantieteelliseen alueeseen voisi olla juttuaiheena mielenkiintoinen.

Mihin kuvioon tuo Venäjä ajatus rakentuu?

 

 

 

Aloittelevan analyytikon ajatuksia - 22.8.2018 22.58

Hyvä kirjoitus!

 

Mainitsit riskiksi tuon kiinteistöjen arvon laskun, jonka yhdistit kysyntään. Näetkö samaa riskiä kiinteistöjen rakennusteknisen puolen aiheuttamana?

 

Oman mielipiteeni mukaan ensisijaisena riskinä rakennusvirheet/tietoisesti otetut riskit kustannusten vuoksi. Toissijaisena riskinä rakennustekniikan kehittyminen, jolloin nykyisten kiinteistöjen arvo laskenee.

Ajatuksia tästä?

Nordea - 29.6.2018 21.36

Remy Extra kirjoitti:

Joko nyt lähtisi Nordea ylöspäin, kun puskurimaksukin selvisi, ja pääkonttorin siirto on taas päivän lähempänä? Ei sitä tehtäisi ellei se säästäisi rahaa... paljon rahaa..

Tällä hinnalla  (8,22e)downside on pieni, ellei tapahdu jotain ihan Black Swan- tyyppistä...

 

 

Vahvaan näkemykseen on usein vahvat perustelut? :)

S-osuudet: kannattava piensijoitus - 25.6.2018 13.40

trauma kirjoitti:

Eepee maksoi tänä vuonna vain 5 euroa. Joutuu varmaan hakee satasen setelin pois, kun tuotto on mennyt noin surkeaksi.

 

5% brutto tällä riskiprofiililla ei mielestäni ole kovinkaan surkea tuotto.

Laskut kannattaisi oikeasti maksaa ajoissa - 9.6.2018 19.59

Akilta hyvä kolumni. Olis siistiä jos joskus kirjoittaisit kokonaisen kolumnin tietystä bisnescasesta/tapahtumasta samaan tyyliin mitä kävit meetmay and go away tapahtumassa sijoitusyhtiön tapahtumia seikkaperäisesti läpi. Kolumnisarja siisbaina parempi.

 

Viimeisimpiin kommentteihin liittyen. Eläimiä käsittääkseni käytetään suunnilleen kaikessa taloudellisissa toiminnoissa rahanteon välineenä

 

Pikavippifirmat imevät rahaa, jonka seurauksena imetään myös hyvinvointia. Tämä aiheuttaa kohdehenkilöille ja läheisilleen ongelmia. Toki jokainen loppupeleissä itse päättää kainan ottamisesta, mutta jos oikeiden päätöksien tekeminen joka tilanteessa olisi yksinkertaista niin toki jokainen eläisi optimielämää. Toisilla päätökset johtavat ylivelkaantumiseen, toisilla velkaantumiseen ja toisilla hyvinvointiin jnejne.

 

Moderni arvosijoittaja haluaa arvostusta (Arvoguru) - 7.5.2018 23.44

Yli neljän prosentin kestävään talouskasvuun länsimaissa nyt ei usko kuin Kimmo Kiljunen ja Antti Rinne eläkelaskelmissaan. Enkä kyllä usko kirjailijoidenkaan uskovan. Eiköhän tämä ole pelkkä lipsahdus.

Muistelisin Oksaharjun  ja RandomWalkerin käyttävän tätä 4/5/6 kasvua suunnilleen aina laskelmissa. Lähinnä kommenttina tuohon lipsahdus oletukseen.

Uusköyhyys - 14.4.2018 18.38

Viltsu kirjoitti:

Toisaalta kyllä yritysten markkinointiyksikötkin ihan ok:sti opettavat ihmisille että tuotteita on järkevää (ja kivaakin) ostaa. Raha kiertää yhteiskunnassa, ihmiset pysyvät toimeliaina ja valtio saa siivunsa.

Ei kai sellaista yhteiskuntaa kukaan haluaisi, jossa kansalaiset tyytyväisinä myhäilisivät rahojensa päällä, laittamatta tikkua ristiin kulutusyhteiskunnan ylläpitämiseksi.

Vai meneekö tuossa ajatus jotenkin pieleen? :)

 

Kuluttaminen ok, ylikuluttaminen tietämättään ei niinkään ok.

Sijoitustiedon kysymysketju - 14.4.2018 10.17

Tomi Haataja kirjoitti:
Nagamorich kirjoitti:

Eli etsin helppoa tapaa testailla eri kuukausisäästösummia, kuukausisäästöaikoja, tuottoprosentteja ja lopullisia pääomia (Muuttujat). Koska loppupääoma vaihtelee suuresti laskennassa käytettyjen muuttujien mukaan haen helppoa tapaa muuttaa näitä.

Mulla ois blogissa tämmönen laskuri: http://www.omistajavaurastu.com/korkoa-korolle-laskuri

Tossa voit myös kasvattaa kuukaudessa säästöön menevää summaa inflaation mukaan (on loogista olettaa, että jos tänään vaikka säästät 20 euroa kuussa, niin 10 vuoden päästä säästät inflaation takia hieman enemmän kuin 20 euroa jne.). Noita eri kombinaatioitahan voit tutkia, että laitat vaikka 30 vuotta kuukausisäästöä ja lasket loppusumman. Sitten heität sen loppusumman uudestaan tonne laskuriin alkupääomaksi, jos haluat katsoa miten säästöt kasvaa kun kuukausisäästön lopettaa.

Tuolla laskurilla voit myös laskea miten rahat riittää, jos haluatkin tuhata säästöjäsi. Eli vaihdat vain tuon talletuksen nostoksi ja lyöt alkupääoman ja keskimääräisen tuoton pääomalle. Tässä heität jonkun todella ylimitoitetun ajanjakson eli vaikka 100 vuotta, niin sitten laskuri laskee sulle taulukon ja kuvaajia, josta näet milloin nettovarallisuus kääntyy negatiiviseksi --> tuohon asti rahat riittää. Eli kuinka pitkään vaikka miljoona euroa riittää, jos ne on sijoitettu siten, että tuotto on 3 % vuodessa keskimäärin ja nostat sijoituksista 4000 euroa kuukaudessa. Lisäksi näitä nostoja kasvatetaan 2% vuosittain inflaation vauhdissa. Vastaus on 23 vuotta (vs. 17 vuotta nolla-tuotolla).

 

Kiitti! Tosiaan tuo mainitsemasi tapa on toimiva, mutta haluaisin testailla kymmeniä komboja joka on sitten jo aavistuksen työlästä. Ehkäpä testaan vain muutamia :)

Tuo eläkekassan riittävyys onkin uusi laskuri itselle. Täytyy testata.

Olen jättänyt  inflaation huomioimatta kaikissa laskelmissa, koska oletan että sekä tuloni, että sijoitusteni kassavirrat kasvavat suunnilleen inflaation tahdissa. Onkohan väärä tapa ajatella asiaa?

 

Uusköyhyys - 13.4.2018 22.05

Hyviä kommentteja. Tuo pitänee paikkaansa ettei haluta kohdata sitä todellisuutta että siihen ylimääräiseen ravintola-iltaan tai kenkiin ole varaa. Käytännössä siis eletään luotolle omalta tililtä.

 

Eräs uusköyhyyden muoto muuten on se, että ollaan hyvätuloisia, mutta LUULLAAN olevamme köyhiä. Pääosin johtuu siitä, että työkaverit tai tutut ovat a) hyvätuloisempia b) elävät enemmän luotolle.